Ανάλυση: Η άδικη νίκη και το… τρελό όνειρο. Έπαιξε εκτός με τη Λέουβεν κι επικράτησε με 1-0, με γκολ που σημείωσε μόλις στο 4ο λεπτό (πιστώθηκε στον Μπαϊράμ, αν και ουσιαστικά ήταν αυτογκόλ του Ικβουεμέσι). Το αποτέλεσμα χαρακτηρίζεται άδικο, καθώς η γηπεδούχος ήταν καλύτερη σε όλη τη διάρκεια του αγώνα, ενώ κατέγραψε οχτώ καλές φάσεις (14’, 29’, 32’, 37’, 43’, 48’, 53’ και 74’). Η ίδια κλείστηκε πίσω και έπαιξε με αντεπιθέσεις. Είχε μία «κλασική» ευκαιρία στο 45’ (η μπάλα πέρασε «ξυστά» από το δοκάρι) κι ένα καλό σουτ στο 70’. Το θέμα είναι πως όχι μόνο έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στη 2η σειρά των πλέι οφ (θέσεις 5-12), αλλά δικαιούται να κάνει ένα… τρελό όνειρο για παρουσία στην 1η εξάδα. Μάλιστα, θα μπει σε αυτήν αν νικήσει τώρα και θα τα παίξει όλα για όλα την άλλη εβδομάδα. Αν και γηπεδούχος, απέναντι σε μία δυνατή αντίπαλο τώρα, δύσκολα θα πάει επιθετικά και το πιθανότερο είναι να χτυπήσει στην κόντρα. Επόμενο παιχνίδι (τελευταίο της κανονικής περιόδου): Σταντάρ Λιέγης (ε).
Αγωνιστικά νέα: Ένας από τους πιο σημαντικούς (κι επιδραστικούς στο παιχνίδι της) ποδοσφαιριστής, ο Σαγιαντμανές (ΕΞΤ), τραυματίστηκε στον αγώνα με τη Λέουβεν. Επισήμως δίνεται αμφίβολος, όμως σύμφωνα με τα ρεπορτάζ θεωρείται απίθανο να παίξει, αν και μπήκε στην αποστολή. Ο Ενσιάλα (Α), που ήρθε τον Γενάρη, θα εκτίσει τη 2η αγωνιστική της ποινής του. Επιστρέφουν οι Κιμούρα (Α) και οι αναπληρωματικοί Ουρέγκα (Α), Μπαμπά (Α). Τραυματίας ο Μπουγιούπι (Ε). Εξέτισε και γυρίζει ο 1ος σκόρερ, ο Νάτσο Φέρι.
1 ήττα σε 7 ματς (4-2-1)
1 «Χ» εντός σε 6 ματς (3-1-2)
19 επίσημα εντός με την Κλαμπ Μπριζ χωρίς νίκη (0-4-15)
Ανάλυση: Ισοπαλία σαν ήττα. Φιλοξένησε την Άντερλεχτ, στο απόλυτο ντέρμπι του βελγικού ποδοσφαίρου. Βρέθηκε δύο φορές πίσω στο σκορ (Ντε Κατ 36’, Ντεχρέεφ 53’, τεράστιο λάθος του Τζόλη που του έδωσε «ασίστ») κόντρα στη ροή του ματς. Ισοφάρισε και τις δύο φορές με τον Τρεσόλντι, αρχικώς στο 42’ και μετά στο 85’ (κανονική «ασίστ» του Τζόλη). Ήταν πιο απειλητική, είχε τρεις καλές φάσεις (26’, 57’, 66’) και μία απίστευτη διπλή ευκαιρία (Τζόλης, Τρεσόλντι) στο 90’+5’, με την μπάλα ν’ απομακρύνεται πάνω στη γραμμή. Η φιλοξενούμενη απείλησε στο 69’ και στο 81’ με τον Μπερτατσίνι. Με το «Χ» πήγε στο «-3» από την πρωτοπόρο Ουνιόν, με τη μεγαλύτερη απώλεια πάντως, να έρχεται στο ψυχολογικό κομμάτι. Πρέπει επειγόντως να ρεφάρει, για να μην πάει με ακόμα μεγαλύτερο βαθμολογικό μειονέκτημα στα πλέι οφ. Όμως, οφείλει να βελτιώσει δραματικά τις επιστροφές της, καθώς φάνηκε για πολλοστή φορά ότι έχει μεγάλο πρόβλημα στο αμυντικό τρανζίσιον.
Αγωνιστικά νέα: Ο πρώτος προπονητής της ομάδας στη σεζόν, ο Νίκι Χάγιεν (νυν της Γκενκ), είχε επιλέξει να εναλλάσσει τους τερματοφύλακες Γιάκερς και Μινιολέ. Ο τωρινός τεχνικός, ο Λέκο (ανέλαβε αρχές Δεκεμβρίου) δίνει γάντια μόνο στον Μινιολέ, αλλά πλέον δέχεται έντονη κριτική του Τύπου. Ο Κροάτης πάντως, δεν αλλάζει άποψη. Στα αγωνιστικά, πάντα εκτός οι αναπληρωματικοί Άουντουρ (Α-Μ), Ρέις (Μ) και Σάντρα (Μ-Ε).
2 ήττες σε 11 ματς πρωταθλήματος (9-0-2)
18 επίσημα εκτός χωρίς «Χ» (9-0-9)
6 σερί G/G & Over 2,5 σε επίσημα ματς
Πιθανές Ενδεκάδες
Βέστερλο
Κλαμπ Μπριζ
Επιστροφές - Απουσίες
Βέστερλο
Παίχτης
Θέση
Συμ/Γκολ
Αξιολόγηση
Lucas Mbamba-Muanda
Α
7/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
5
Clinton Nsiala
Α
3/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
1
D. Ourega
Α
5/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
1
Seiji Kimura
Α
19/1
☆☆☆☆☆
★★★★★
1
Eliot Bujupi
Ε
5/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
9
Nacho
Ε
26/7
☆☆☆☆☆
★★★★★
1
Allahyar Sayyadmanesh
Ε
24/5
☆☆☆☆☆
★★★★★
0
Κλαμπ Μπριζ
Παίχτης
Θέση
Συμ/Γκολ
Αξιολόγηση
Lynnt Audoor
Μ
6/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
23
Ludovit Reis
Μ
7/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
5
Cisse Sandra
Μ
9/1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9
TιμωρημένοιΤραυματίεςΆρρωστοιΑμφίβολοιΕπιστρέφουνΆλλοι λόγοι Αγώνες που απουσιάζουν
Αγώνας με φαβορί και… παγίδες. Η Κλαμπ Μπριζ παίζει πάντα κυριαρχικό κι επιθετικό ποδόσφαιρο και θα το πράξει και τώρα. Η Βέστερλο θα χτυπήσει στην κόντρα και δεν αποκλείεται να βάλει γκολ, καθώς η φιλοξενούμενη είναι ασταθής αμυντικά (και με τον «γερόλυκο» κίπερ Μινιολέ σε «κακό φεγγάρι»). Γύρω στο «1,80» το Χ2 & G/G, που λογικά καλύπτει το ματς.
Αγώνας με φαβορί και… παγίδες. Η Κλαμπ Μπριζ παίζει πάντα κυριαρχικό κι επιθετικό ποδόσφαιρο και θα το πράξει και τώρα. Η Βέστερλο θα χτυπήσει στην κόντρα και δεν αποκλείεται να βάλει γκολ, καθώς η φιλοξενούμενη είναι ασταθής αμυντικά (και με τον «γερόλυκο» κίπερ Μινιολέ σε «κακό φεγγάρι»). Γύρω στο «1,80» το Χ2 & G/G, που λογικά καλύπτει το ματς.