Ανάλυση: Η συντριβή που άνοιξε τον «ασκό του Αιόλου». Φιλοξένησε τη Γάνδη θέλοντας οπωσδήποτε αποτέλεσμα. Όμως, όχι μόνο δεν πήρε ούτε βαθμό, αλλά έχασε με 4-0. Για τη νικήτρια χατ-τρικ έκανε ο Κανγκά (11’, 33’, 84’), ενώ σκόραρε κι ο Πασκότσι (88’). Μάλιστα, το σκορ αδικεί τη Γάνδη, η οποία είχε ευκαιρίες και δοκάρι με τον Ντιν στο 96’. Ένα δοκάρι κατέγραψε στο 76’ με τον Χάουτεκιετ, σε μία από τις ελάχιστες φάσεις της η Σταντάρ. Το σκορ προκάλεσε την οργή των οπαδών. Μετά το τέλος του ματς, δεκάδες φανατικοί φίλοι έσπασαν τον κλοιό ασφάλειας και εισέβαλαν στα αποδυτήρια, όπου προκάλεσαν ζημιές και προπηλάκισαν τους ποδοσφαιριστές. Το περιστατικό έφερε την έντονη αντίδραση του προπονητή Εβράρ, που χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την ενέργεια των οπαδών και ουσιαστικά, ήρθε σε ρήξη μαζί τους, τουλάχιστον με τους οργανωμένους, ανακοίνωση έβγαλε η διοίκηση. Σε αυτό το κλίμα, η ομάδα πρέπει πάση θυσία να φτάσει τώρα στην επικράτηση, γιατί σε διαφορετική περίπτωση μάλλον θα πρέπει να ξεχάσει την 1η εξάδα.
Αγωνιστικά νέα: Βρίσκεται ήδη στην Αθήνα για λογαριασμό της ΑΕΚ ο 20χρονος Σαχαμπό (Α-Μ), που θεωρείται ως ένα από τα σημαντικά «next big things» του βελγικού ποδοσφαίρου. Την 3η και τελευταία αγωνιστική της ποινής του θα εκτίσει ο Ενκαντά (Ε). Αναμένεται η επιστροφή του πολύτιμου «κάπτεν» Φόσεϊ (Α), που λείπει από τις 25/10. Ίσως βρεθεί στην αποστολή κι ο Καραμόκο (Α-Μ). Τραυματίες παραμένουν οι Καλούτ (Α), Νίλσεν (Μ), Ελ Χακνούρι (Μ-Ε).
Ανάλυση: Η νέα «γκέλα» ενέτεινε την κρίση. Πήγε ως το απόλυτο φαβορί στην εντός έδρας αναμέτρηση με την Ντέντερ, αλλά δεν τα κατάφερε. Της παραχώρησε «λευκή» ισοπαλία. Η φιλοξενούμενη μπήκε δυνατά και κατέγραψε δύο σημαντικές φάσεις στο α’ μέρος (4’ και 15’), στο οποίο η ίδια η Άντερλεχτ ήταν… αόρατη. Μετά την ανάπαυλα ανέβηκε. Απείλησε στο τρίλεπτο 48’-51’, είχε μία απίστευτη τριπλή ευκαιρία στο 53’ κι ακόμα μία στο 74’. Οι οπαδοί άρχισαν να φεύγουν πριν από το τέλος του αγώνα, ενώ όσοι παρέμειναν αποδοκίμασαν έντονα παίκτες και προπονητή. Το 0-0 κράτησε την Άντερλεχτ στην 4η θέση (μεγάλωσε η απόστασή της από τις τρεις πρώτες). Τη Δευτέρα υπήρξαν αλλεπάλληλες συσκέψεις της διοίκησης, με θέμα την παραμονή ή όχι του Μπέσνικ Χάζι. Τελικώς, αποφασίστηκε να παραμείνει ο Κοσοβάρος τεχνικός, αλλά θα κρίνεται πλέον σε κάθε ματς. Πράγμα που σημαίνει πως, αν τώρα έρθει η ήττα, θα φέρει μαζί της και την απόλυση. Ακολουθεί ο εντός έδρας πρώτος ημιτελικός του Κυπέλλου με την Αντβέρπ (την Πέμπτη).
Αγωνιστικά νέα: Από τη μία το «τελεσίγραφο» της διοίκησης για νίκη κι από την άλλη η κακή παράδοση για τον Χάζι, που δεν έχει νικήσει ποτέ τη Σταντάρ στη Λιέγη (δύο ισοπαλίες, τέσσερις ήττες), ως τεχνικός των Άντερλεχτ και Μαλίν. Αποχώρησε ο Οζτσάν (Α-Μ). Ο σημαντικός Καμαρά (Α) επέστρεψε την περασμένη εβδομάδα στην αποστολή και μπαίνει τώρα στην 11άδα. Στον πάγκο αναμένεται να βρεθεί ο Μααμάρ (Α), που αποθεραπεύτηκε. Πρώτη παρουσία στην 11άδα για τον νεοαποκτηθέντα επιθετικό Σικάν.
2 νίκες σε 8 επίσημα ματς (2-3-3)
1 νίκη εκτός σε 10 επίσημα ματς (1-4-5)
5 χωρίς ήττα με τη Σταντάρ, μέσα-έξω (4-1-0)
Πιθανές Ενδεκάδες
Σταντάρ Λιέγης
Άντερλεχτ
Επιστροφές - Απουσίες
Σταντάρ Λιέγης
Παίχτης
Θέση
Συμ/Γκολ
Αξιολόγηση
Marlon Fossey
Α
11/1
☆☆☆☆☆
★★★★★
12
Alexandro Calut
Α
9/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
2
Hakim Sahabo
Μ
14/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
5
Casper Nielsen
Μ
15/2
☆☆☆☆☆
★★★★★
1
Ibrahim Karamoko
Μ
15/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
2
Timothee Nkada
Ε
13/1
☆☆☆☆☆
★★★★★
2
Mohammed El Hankouri
Ε
10/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
2
Άντερλεχτ
Παίχτης
Θέση
Συμ/Γκολ
Αξιολόγηση
Ludwig Augustinsson
Α
14/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
1
Yasin Ozcan
Α
4/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
0
Mario Stroeykens
Μ
15/1
☆☆☆☆☆
★★★★★
6
Ali Maamar
Μ
12/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
2
Saul Huerta Valera Cesar
Ε
7/1
☆☆☆☆☆
★★★★★
12
TιμωρημένοιΤραυματίεςΆρρωστοιΑμφίβολοιΕπιστρέφουνΆλλοι λόγοι Αγώνες που απουσιάζουν
Σε τραγική κατάσταση, με πολλά προβλήματα και τεράστια πίεση και οι δύο ομάδες. Η Άντερλεχτ διαθέτει καλύτερο ρόστερ κι έχει εξαιρετική – πρόσφατη – παράδοση, όμως κανείς δεν ξέρει το πώς θα παρουσιαστούν οι δύο ομάδες με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Αγώνας ανοιχτός σε κάθε αποτέλεσμα, με τον αριθμό των γκολ (2-3) ν’ αποτελεί την πρώτη επιλογή.
Σε τραγική κατάσταση, με πολλά προβλήματα και τεράστια πίεση και οι δύο ομάδες. Η Άντερλεχτ διαθέτει καλύτερο ρόστερ κι έχει εξαιρετική – πρόσφατη – παράδοση, όμως κανείς δεν ξέρει το πώς θα παρουσιαστούν οι δύο ομάδες με τις συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί. Αγώνας ανοιχτός σε κάθε αποτέλεσμα, με τον αριθμό των γκολ (2-3) ν’ αποτελεί την πρώτη επιλογή.