Α΄ Γύρος:
Σόναν - Χιροσίμα 0-1 Σχόλια: Τελευταία αγωνιστική. Κριτήρια ισοβαθμίας: 1) Διαφορά τερμάτων, 2) Καλύτερη επίθεση, 3) Μεταξύ τους ματς, 4) Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς, 5) Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς, 6) Περισσότερες νίκες, 7) Λιγότερες κάρτες.
Α΄ Γύρος:
Σόναν - Χιροσίμα 0-1 Σχόλια: Τελευταία αγωνιστική. Κριτήρια ισοβαθμίας: 1) Διαφορά τερμάτων, 2) Καλύτερη επίθεση, 3) Μεταξύ τους ματς, 4) Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς, 5) Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς, 6) Περισσότερες νίκες, 7) Λιγότερες κάρτες.
Ανάλυση: Η Χιροσίμα ισοβαθμεί στην 3η θέση μαζί με την Κιότο που ταυτόχρονα θα υποδεχθεί την ισχυρή Κόμπε. Μειονεκτεί σε πιθανή μεταξύ τους ισοβαθμία λόγω χειρότερης διαφοράς τερμάτων (-3) και δεν ορίζει η ίδια τη «μοίρα» της. Όπως και να έχει το πρόσημο δεν είναι θετικό τη φετινή σεζόν παρά την κατάκτηση του Λιγκ Καπ, καθώς σε πρωτάθλημα και Κύπελλο απέτυχε. Την Κυριακή πάντως έβγαλε αντίδραση και έφυγε με τη νίκη 2-1 από την Καβασάκι. Αντέδρασε εξαιρετικά στο γκολ που δέχτηκε στο 12’ και στο 16’ ακυρώθηκε από τον VAR το τέρμα του Ρίο Ζερμέν για επιθετικό φάουλ στην αρχή της φάσης. Ακόμη και έτσι δεν πτοήθηκε και ισοφάρισε στις καθυστερήσεις του α’ μέρους με την κεφαλιά του έμπειρου μέσου Καβάμπε. Στο 56’ ο ίδιος παίκτης έβγαλε την ασίστ για τον Νακαμούρα που πλάσαρε ψύχραιμα στο τετ α τετ κάνοντας την ολική ανατροπή. Έως τη λήξη εξακολούθησε να είναι η καλύτερη ομάδα μέσα στον αγωνιστικό χώρο και κινδύνεψε ελάχιστα. Δεν θα συνεχίσει στον πάγκο τη νέα σεζόν ο γνώριμος μας Μίκαελ Σκίμπε.
5-3-1 στα 9 τελευταία εντός επίσημα
Σκόραρε στα 5/6 πιο πρόσφατα επίσημα
2-3 G τα 4 τελευταία επίσημα
Ανάλυση: Η Σόναν μπορεί να πραγματοποίησε φέτος το καλύτερο ξεκίνημα της ιστορίας της (3-1-0), αλλά στη συνέχεια έμεινε από δυνάμεις και αποχαιρέτησε την κατηγορία μετά από οχτώ διαδοχικά χρόνια. Παρότι έχει υποβιβαστεί δείχνει ότι θέλει να το κάνει με «ψηλά» το κεφάλι και την Κυριακή κέρδισε 1-0 τη Σιμίζου φτάνοντας τις δύο διαδοχικές νίκες στη λίγκα. Ο αγώνας δεν είχε πολλές καλές στιγμές μπροστά από τις δύο εστίες και στο 42’ είχε το δοκάρι με το μέρος της. Σχεδόν αμέσως οι παίκτες της έκλεψαν την μπάλα και ο έμπειρος Ονόσε με σουτ έξω από την περιοχή την έβαλε σε θέση οδηγού. Στην επανάληψη υπήρξαν εκατέρωθεν ευκαιρίες και στο 82’ αποβλήθηκε από τον VAR για σκληρό μαρκάρισμα ο Ματσουμότο. Έως τη λήξη άντεξε στην πίεση των φιλοξενούμενων και κράτησε το «τρίποντο». Δεν θα συνεχίσει στον πάγκο τη νέα χρονιά ο Σατόσχι Γιαμαγκούτσι, ο οποίος δεν θα μπορούσε να κάνει κάτι καλύτερο βάσει ρόστερ. Τραυματίες οι Καμιφουκουμότο (Τ), Ναγκάι (Τ), Ταμούρα (Μ). Τιμωρημένοι οι Ματσουμότο (Α), Ονόσε (Μ).
2-0-13 στις 15 τελευταίες επίσημες εξόδους
5 Under 2,5 στα 6 πιο πρόσφατα στη λίγκα
Δέχτηκε γκολ στα 20/21 τελευταία επίσημα