Ανάλυση: Μπήκε πολύ... σεμνά και ταπεινά η Έβερτον στη φετινή σεζόν. Κλήθηκε στην πρεμιέρα να αντιμετωπίσει εκτός έδρας τη Λιντς και ο Μόγες αποφάσισε μια πολύ συντηρητική προσέγγιση, θέλοντας αρχικά να εξασφαλίσει τον βαθμό της ισοπαλίας. Υπάρχουν κενά στο ρόστερ, έπαιζε και σε δύσκολη έδρα, αλλά φάνηκε να του βγαίνει το πλάνο, παρά το γεγονός ότι πέρασε και πολλές δύσκολες στιγμές με πίεση. Τελικά, προδόθηκε από μία ανύποπτη φάση και συγκεκριμένα στο 84', με τον Ενμέτσα να βρίσκει δίχτυα από το σημείο του πέναλτι, σε μία απόφαση που τα «ζαχαρωτά» θα μπορούσαν να τη χαρακτηρίσουν και αμφισβητούμενη. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του το μεγάλο μεταγραφικό απόκτημα, Τζακ Γκρίλις. Πέρα από όλα αυτά, η σημερινή μέρα είναι ιστορική για τον σύλλογο, διότι θα διεξαχθεί το πρώτο επίσημο ματς στο νεόκτιστό γήπεδό της, το «Χιλ Ντίκινσον». 53.000 Θέσεων. «Είμαστε ενθουσιασμένοι! Ελπίζω να το συνηθίσουμε όσο γίνεται πιο γρήγορα, καθώς όλοι ξέρουν ότι ένα νέο γήπεδο, δεν είναι ποτέ εύκολο», είπε ο Μόγες.
Αγωνιστικά νέα: Μεταγραφών το... ανάγνωσμα στη συνέντευξη Τύπου, με τον Σκωτσέζο τεχνικό να τονίζει ότι έχουν χαθεί πολλοί στόχοι, επειδή η Έβερτον δεν παίζει στην Ευρώπη. Πάντως, τα τυπικά απομένουν για την ανακοίνωση της απόκτησης του ταλαντούχου εξτρέμ Ντίμπλινγκ από τη Σαουθάμπτον. Από εκεί και πέρα, υπάρχουν σημαντικές απουσίες, διότι εκτός είναι οι αμυντικοί Μπρανθγούεϊτ, Μικολένκο, Πάτερσον. Άρχισε προπονήσεις ο αρ. μπακ, Αζνού και αναμένεται στον πάγκο.
Ανάλυση: Ένα δικό της... τρίποντο έχασε η Μπράιτον στην εντός έδρας πρεμιέρα της κόντρα στη Φούλαμ. Ήταν σχετικά ανώτερη από τους Λονδρέζους, αλλά χωρίς μεγάλες διαφορές, αφού και η ίδια, όσο και το σύνολο του Μάρκο Σίλβα έχασε ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Τελικά, το πρώτο γκολ σημειώθηκε από τους «γλάρους» στο 55' με την εκτέλεση πέναλτι του Ο' Ράιλι, ενώ στη συνέχεια χάθηκε και μεγάλη ευκαιρία για το 2-0. Από τη στιγμή, λοιπόν, που δεν «σκότωσε» το ματς η Μπράιτον, η Φούλαμ βρήκε τη στιγμή της και στο 90'+7' από μία εκτέλεση κόρνερ, ο Μουνίζ που «ζει» για αυτές τις φάσεις, κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα διαμορφώνοντας το 1-1, απογοητεύοντας παράλληλα τους γηπεδούχους. Βαρύ το κλίμα, καθώς στο τέλος του αγώνα, ένας 72χρονος φίλαθλος της ομάδας, άφησε την τελευταία του πνοή στο γήπεδο. Επιτυχία της Μπράιτον το γεγονός ότι «ξέκοψε» χωρίς πολλά - πολλά το ενδιαφέρον της Γιουνάιτεντ για τον χαφ, Μπαλέμπα, ζητώντας 130 εκατ. ευρώ, ποσό που προφανώς κρίθηκε απαγορευτικό.
Αγωνιστικά νέα: Ο προπονητής της Μπράτον, Φάμπιαν Χίρτζελερ είπε στη συνέντευξη Τύπου ότι περιμένει ενίσχυση, ζητώντας ουσιαστικά έναν επιθετικό για το κενό που έχει αφήσει ο Ζοάο Πέδρο. Μιλώντας για τους Κωστούλα, Τζήμα φάνηκε ότι δεν τους υπολογίζει άμεσα. «Θέλουν ακόμα χρόνο και ισορροπία». Κανονικά ο Μπαλέμπα που είχε θέμα στο γόνατο, επιστρέφει ο νεαρός αμυντικός, Χίνσελγουντ. Μακροχρόνια τραυματίες οι Μαρς (ΜΕ) και Γουέμπστερ (Α).
Έξι σερί αήττητη στην Πρέμιερ Λιγκ (4-2-0)
Οκτώ G/G στα τελευταία 10
Σκοράρει 2+ γκολ στα 8/10 τελευταία εκτός στην Πρέμιερ
Πιθανές Ενδεκάδες
Έβερτον
Μπράιτον
Επιστροφές - Απουσίες
Έβερτον
Παίχτης
Θέση
Συμ/Γκολ
Αξιολόγηση
J. Branthwaite
Α
0/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
1
N. Patterson
Α
0/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
1
V. Mykolenko
Α
0/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
1
A. Aznou
Α
3/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
1
Μπράιτον
Παίχτης
Θέση
Συμ/Γκολ
Αξιολόγηση
A. Webster
Α
0/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
1
S. March
Μ
0/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
1
J. Hinshelwood
Μ
0/0
☆☆☆☆☆
★★★★★
1
TιμωρημένοιΤραυματίεςΆρρωστοιΑμφίβολοιΕπιστρέφουνΆλλοι λόγοι Αγώνες που απουσιάζουν
Έβερτον - Μπράιτον Προγνωστικά
Ομάδα
Θέση
Goal/Goal
1.5+
2.5+
Τελ. 5
Εκτίμηση από Κουστέρης
17η
0%
0%
0%
13η
100%
100%
0%
Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση υπάρχει μια ιδιαίτερη συνθήκη. Η Έβερτον μπαίνει στο νέο της πολυτελέστατο σπίτι και θέλει να αρχίσει με το... δεξί σε αυτό το κεφάλαιο της ιστορίας της. Μπορεί η Μπράιτον να είναι καλύτερο σύνολο, αλλά εδώ παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο. Επιπλέον, οι τιμές άνω του 3.00 στον άσο, προκαλούν.
Στη συγκεκριμένη αναμέτρηση υπάρχει μια ιδιαίτερη συνθήκη. Η Έβερτον μπαίνει στο νέο της πολυτελέστατο σπίτι και θέλει να αρχίσει με το... δεξί σε αυτό το κεφάλαιο της ιστορίας της. Μπορεί η Μπράιτον να είναι καλύτερο σύνολο, αλλά εδώ παίζουν και άλλα πράγματα ρόλο. Επιπλέον, οι τιμές άνω του 3.00 στον άσο, προκαλούν.