Ανάλυση: Την Κυριακή του Πάσχα ηττήθηκε από τη Ρεάλ Μαδρίτης με 1-0 εκτός, βάζοντας τέλος σε ένα θετικό σερί 5 αγώνων στο πρωτάθλημα. Ο τεχνικός Ερνέστο Βαλβέρδε βρήκε την ευκαιρία να φρεσκάρει την αρχική του ενδεκάδα, άλλωστε προερχόταν από πρόκριση στα ημιτελικά του Γιουρόπα, όπου η κατάκτησή του αποτελεί βασικό στόχο του κλαμπ. Δέχτηκε έντονη πίεση από τους Μαδριλένους, οι οποίοι κυνηγούν την πρωτοπόρο Μπαρτσελόνα και δεν έχουν περιθώρια για απώλειες. Έστω και με αρκετή δυσκολία, η άμυνα των Βάσκων κατάφερνε να κρατήσει το μηδέν, χάρη στην αμυντική προσήλωση των αμυντικών και στις αποκρούσεις του Σιμόν. Τελικά, στο 93' παραβιάστηκε η εστία, ο Βαλβέρδε έπιασε ένα αδιανόητο βολέ από τα πλάγια της μεγάλης περιοχής, αφήνοντας «άγαλμα» τον 27χρονο γκολκίπερ. Στο 59' ήταν η μοναδική φορά που απείλησε τη γηπεδούχο, βγήκε σε γρήγορη αντεπίθεση, ο Γκόμεθ σούταρε από πλάγια θέση, ο Κουρτουά απέκρουσε με δυσκολία. Παραμένει σταθερά στην 4η θέση, λογικά θα αγωνιστεί στη League Phase του Τσάμπιονς Λιγκ.
Αγωνιστικά νέα: Ο Νίκο Γουίλιαμς (ΜΕ) δεν αγωνίστηκε την προηγούμενη αγωνιστική, λόγω τραυματισμού. Αποθεραπεύτηκε και μπήκε στην αποστολή, ωστόσο είναι άγνωστο αν θα πάρει χρόνο συμμετοχής από τον Ερνέστο Βαλβέρδε, ο οποίος θέλει να τον έχει έτοιμο στο 100% για τον πρώτο ημιτελικό του Γιουρόπα Λιγκ κόντρα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (1/5). Κατά τα άλλα, οι Βάσκοι δεν έχουν προβλήματα με απουσίες, θα γίνουν αλλαγές στην αρχική ενδεκάδα σε σχέση με το ματς κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης.
1 ήττα στα 9 πιο πρόσφατα (4-4-1)
6/7 N/G & Under 2,5
Τρέχει σερί 6-3-0 εντός έδρας
Ανάλυση: Προέρχεται από τεράστια νίκη επί της Ατλέτικο Μαδρίτης με 1-0, ζευγαρώνοντας τις επιτυχίες της. Προς το 0-0 όδευε το ματς, όταν στο 93' ο τερματοφύλακας Χόρκας σέντραρε προς την αντίπαλη περιοχή, η μπάλα πήρε παράξενη τροχιά, τα στόπερ των φιλοξενούμενων δεν συνεννοήθηκαν σωστά, ο Χάβι Μουνιόθ βγήκε κερδισμένος, όπου ξετρύπωσε ανάμεσά τους και με ιδανικό σουτ έγραψε το τελικό σκορ, στήνοντας χορούς και πανηγύρια στις εξέδρες. Μέχρι εκείνο το σημείο, οι «ροχιμπλάνκος» ήταν καλύτεροι στο ματς, δημιουργώντας περισσότερες φάσεις για γκολ, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Στο 37' και στο 41' άγγιξαν το 1-0, με τους Άλβαρες και Σέρλοθ να βρίσκονται «φάτσα» με το τέρμα, αλλά τα τελειώματά τους δεν ήταν ικανά για να κερδίσουν τον Κροάτη Χόρκας. Πλέον, η ομάδα του Ντιέγκο Μαρτίνεθ βρίσκεται στου 32 βαθμούς, στο «+1» από τη ζώνη υποβιβασμού. Στο 1-2-3 (με 4 Over 2,5) η παράδοση στην έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο. Ακολουθούν δύο σερί εντός έδρας παιχνίδια με τις Βαλένθια (3/5) και Ράγιο Βαγιεκάνο (9/5).
Αγωνιστικά νέα: Προέκυψαν δύο σοβαρές απουσίες, τραυματίστηκε ο πρώτος σκόρερ Φάμπιο Σίλβα, ενώ ο κομβικός Χάβι Μουνιόθ (Μ) συμπλήρωσε κάρτες. Μαζί τους απουσιάζουν και οι Σίλεσεν (Τ), Μπενίτο Ραμίρες (ΜΕ) και Κιριάν Ροντρίγκεθ (Μ). Λογικά, ο Ντιέγκο Μαρτίνεθ θα αλλάξει το σχήμα, από το 4-4-2 στο 4-5-1, καθώς παίζει στο δύσκολο γήπεδο «Σαν Μαμές», έχοντας μοναδικό προωθημένο τον ΜακΜπέρνι.
2 συνεχόμενες νίκες
4/5 G/G & 3/5 Over 3,5
1 νίκη στα 8 τελευταία εκτός (1-3-4, Λα Λίγκα)