Ανάλυση: Μάλλον... καθοριστική η ήττα στο «Καμπ Νόου», με 2-1 από την Μπαρτσελόνα, σχετικά με τη μάχη του τίτλου. Μετά τη χτεσινή νίκη της Μπαρτσελόνα (4-0 επί της Έλτσε) και να κερδίσουν οι Μαδριλένοι η διαφορά θα είναι στους 12 βαθμούς, δύσκολα καλύπτεται μέσα σε 11 αγωνιστικές. Ξεκίνησαν ιδανικά, παίρνοντας προβάδισμα στο 9' με αυτογκόλ του Αραούχο. Έκτοτε υποχώρησαν αισθητά, ο Κουρτουά τους κρατούσε στο ματς και τελικά ισοφαρίστηκαν σε κομβικό σημείο (45'). Με αντεπιθέσεις προσπάθησε η Ρεάλ να «κλέψει» τη νίκη στο δεύτερο ημίχρονο και παραλίγο να τα καταφέρει, καθώς γκολ του Ασένσιο ακυρώθηκε ως οφσάιντ, για μερικά εκατοστά, στο 81'. Σα να μην έφτανε αυτό, ηττήθηκε κιόλας με γκολ στις καθυστερήσεις. Έτσι, το βάρος πέφτει στις υπόλοιπες διοργανώσεις, την ερχόμενη Τετάρτη ξαναπαίζει στο «Καμπ Νόου», στον επαναληπτικό ημιτελικό για το Κύπελλο, με στόχο να ανατρέψει το εις βάρος της 1-0. Στόχος και το Τσάμπιονς Λιγκ, όπου στα προημιτελικά αντιμετωπίζει την Τσέλσι (12/4 εντός το πρώτο ματς).
Αγωνιστικά νέα: Συμπλήρωσε κάρτες ο αμυντικός Νάτσο, ο οποίος εδώ και περίπου 2 μήνες καλύπτει το αριστερό άκρο, στο οποίο γυρίζει ο Αλάμπα, που αποθεραπεύτηκε. Τραυματίστηκε εκ νέου ο αριστερός μπακ Μεντί, που ξεκίνησε τη σεζόν ως βασικός, αλλά έχει χάσει τη θέση του. Δεν υπολογίζεται ούτε ο εφεδρικός επιθετικός Μαριάνο Ντίας. Ίσως δώσει ανάσες σε 2-3 βασικούς (Μόντριτς, Βαλβέρδε) ο κόουτς Αντσελότι, ενόψει του clasico.
Αήττητη εντός έδρας (8-4-0)
Τα 9 από αυτά είχαν G/G
Όμως σε κανένα δεν δέχτηκε πάνω από ένα γκολ!
Ανάλυση: Τα βρήκε σκούρα υποδεχόμενη την Μπιλμπάο και ηττήθηκε δίκαια με 3-1. Σαφώς χειρότερη στην πρώτη ώρα αγώνα, δέχτηκε δύο τέρματα (30', 57'), μπήκε και πάλι στο ματς, με τον μόνιμο σκόρερ της στο δεύτερο γύρο, Λάριν, να αξιοποιεί γκέλα της αντίπαλης άμυνας (74'). Ωστόσο γρήγορα μπήκε «ταφόπλακα» στα όνειρά για θετικό αποτέλεσμα, με την Μπιλμπάο να σκοράρει 3η φορά από το σημείο του πέναλτι (78'). Η Βαγιαδολίδ τα... παράτησε στη συνέχεια, άξιζε να δεχτεί περισσότερα γκολ. Πισωγύρισμα στη μάχη για παραμονή, στα δύο προηγούμενα ματς είχε πάρει 4 βαθμούς, αντιμετωπίζοντας όμως τις δύο τελευταίες ομάδες της κατάταξης (2-1 την Εσπανιόλ, 1-1 με Έλτσε). Κινδυνεύει λοιπόν, με τη διαφορά από την τελευταία τριάδα στους δύο βαθμούς. Στο επόμενο υποδέχεται τη Μαγιόρκα (9/4).
Αγωνιστικά νέα: Εξέτισαν ο αμυντικός Χόνγκλα και ο μέσος Ρόκε Μέσα, όμως μπήκε στο... ποινολόγιο ο κεντρικός αμυντικός Χάβι Σάντσεθ, καθώς συμπλήρωσε κάρτες. Συνεχίζουν εκτός ο μέσος Τουχαμί, και ο εξτρέμ Ματσίς. Αποθεραπεύτηκαν ο βασικός τερματοφύλακας Μάσιπ, οι μέσοι Αμαλάχ, Κένεντι. Ξεπέρασε ενοχλήσεις ο φοβερός Λάριν (ήρθε το χειμώνα, 5 γκολ σε 8 ματς), προπονήθηκε και ο αμυντικός Εσκουδέρο, αν και δύσκολα θα ξεκινήσει βασικός.
Μόλις δύο νίκες εκτός φέτος (2-2-8, La Liga)
Δεύτερη χειρότερη άμυνα εκτός (8 γκολ)
Τελευταίο διπλό το 2000, έκτοτε: 0-2-10 (La Liga)