Ανάλυση: Ταξίδεψε στον ιταλικό Νότο για να αντιμετωπίσει τη Σαλερνιτάνα και από τα πρώτα λεπτά φάνηκε ότι θα έχει πρόβλημα. Δέχθηκε το γκολ στο 18’, αλλά έκτοτε ανέκαμψε, πήρε τον έλεγχο και μάλιστα δεν χρειάστηκε να σπαταλήσει ιδιαίτερες ευκαιρίες για να ισοφαρίσει, το έκανε με τον Ντεπάολι στο 56’. Δεν σταμάτησε να ψάχνει το γκολ, είχε δοκάρι στο 78’, για να δεχθεί το 2-1 στο 94’. Άδοξη ήττα για τους «σκαλίτζερι», οι οποίοι πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο. Οι διοικούντες απέλυσαν τον τεχνικό Γκαμπριέλε Τσόφι και αφού πρώτα εισέπραξαν αρνήσεις (βλέπε Πάουλο Σόουζα) λόγω του ότι παρουσιάζουν ένα πενιχρό πρότζεκτ (πούλησαν το… σύμπαν το καλοκαίρι), έδωσαν τα κλειδιά στον Σαλβετόρε Μποκέτι από την ομάδα Νέων. Τουλάχιστον τον συγκεκριμένο επέδειξαν και οι παίκτες της πρώτης ομάδας. Δύσκολη η συνέχεια, μένει να φανεί αν θα προκύψει βελτίωση.
Αγωνιστικά νέα: Ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός Τσεκερίνι αποβλήθηκε στο φινάλε του ματς απέναντι στη Σαλερνιτάνα και είναι τιμωρημένος, ενώ εκτός δράσης παραμένει ο συνήθως βασικός κεντρικός αμυντικός Κόπολα. Ο ποιοτικός μέσος Ίλιτς έχει σημειώσει πρόοδο αναφορικά με τον τραυματισμό του, ωστόσο δύσκολα θα ρισκάρει την παρουσία του το τεχνικό τιμ. Δεν αλλάζει το σχήμα με τους τρεις παίκτες στο κέντρο της άμυνας. Καθαρόαιμος φορ ο Ανρί, με τους Χρούστιτς και Βέρντι σε πιο ελεύθερο ρόλο, λίγα μέτρα πιο πίσω.
Ανάλυση: Υποδέχθηκε την Τσέλσι για την 4η αγωνιστική των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ και το ενδιαφέρον κράτησε μόλις 18 λεπτά. Τότε τιμωρήθηκε με πέναλτι και αποβολή, θύτης ο Τομόρι. Η συγκεκριμένη απόφαση του ρέφερι προκάλεσε αντιδράσεις, όμως το 1-0 έγινε, ήρθε και το τελικό 2-0 στο 34’ να σημάνει το πρόωρο τέλος του ματς. Με άδεια χέρια έμειναν οι παίκτες του Στέφανο Πιόλι, ωστόσο είναι τέτοια η κατάσταση στο γκρουπ που με δύο νίκες στα ματς που απομένουν, η πρόκριση στους «16» είναι δεδομένη. Είχε προηγηθεί το εντός έδρας ντέρμπι με τη Γιούβε για τη Serie A, το οποίο μετέτρεψε σε περίπατο, παρά τις απουσίες της. Σημείωσε δύο γκολ (45' Τομόρι, 54' Ντίαθ), είχε τρία δοκάρια (20’, 29’, 34’), απειλήθηκε ελάχιστα και πανηγύρισε τη νίκη με περίσσια άνεση. Δείχνει χαρακτήρα η ομάδα του Στέφανο Πιόλι (άλλοτε παίκτης της Βερόνα), κυνηγάει την κορυφή.
Αγωνιστικά νέα: Εκτός λόγω τραυματισμού ο βασικός πορτιέρε Μενιάν, ο άλλοτε ηγετικός φορ Ιμπραΐμοβιτς, ο ενίοτε βασικός μέσος Σαλεμάκερς, ο χρήσιμος κεντρικός αμυντικός Κίερ, ο χρήσιμος δεξιός μπακ Φλορέντσι και ο βασικός δεξιός μπακ Καλάμπρια. Ο πολλά υποσχόμενος επιτελικός μέσος Ντε Κέτελαρ το παλεύει μήπως και προλάβει, αλλά δείχνει δύσκολο ακόμη και το να κερδίσει μία θέση στον πάγκο. Ο Ρέμπιτς αναμένεται να παίξει στην κορυφή της επίθεσης ώστε να πάρει ανάσες ο Ζιρού, ο οποίος έχει… τραβήξει κουπί.
Τα διαδοχικά ματς δεν βολεύουν τη Μίλαν, θεωρητικά, ιδιαίτερα από τη στιγμή που στερείται σημαντικών λύσεων λόγω τραυματισμού. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι, όμως, βρίσκει τον τρόπο κάθε φορά να ξεπερνάει τις δυσκολίες και αυτό εκτιμούμε ότι θα κάνει και τώρα.
Εκτίμηση από Κιαπεκάκης
Τα διαδοχικά ματς δεν βολεύουν τη Μίλαν, θεωρητικά, ιδιαίτερα από τη στιγμή που στερείται σημαντικών λύσεων λόγω τραυματισμού. Η ομάδα του Στέφανο Πιόλι, όμως, βρίσκει τον τρόπο κάθε φορά να ξεπερνάει τις δυσκολίες και αυτό εκτιμούμε ότι θα κάνει και τώρα.