Ανάλυση: Ενός κακού μύρια έπονται, λένε και στην περίπτωση της Ρίτας αυτό αποδεικνύεται τις τελευταίες δέκα ημέρες. Το σύνολο του κόουτς, Ζιμπένας, έχασε δικό του παιχνίδι κόντρα στην πρωταθλήτρια Ζαλγκίρις, έκανε την ανατροπή κόντρα στη Στρασμπούρ αλλά δεν μπόρεσε ν' αποφύγει την ήττα ενώ το Σάββατο ήρθε κι η τρίτη κολλητή ήττα στην έδρα της Λιετκαμπέλις για το εγχώριο πρωτάθλημα. Το παιχνίδι ήταν ντέρμπι μέχρι και το 37' αλλά εκεί η αστοχία του Νορμάντας και τα δύο απανωτά λάθη του ηγέτη, Μπούβα έγειραν την πλάστιγγα στους γηπεδούχους κι ήρθε το 83-80. Έπεσε στο 15-3 βλέποντας τη Ζαλγκίρις να ξεφεύγει με δύο νίκες και πλέον πολύ δύσκολα θα την φτάσει στην κανονική διάρκεια. Ο γκαρντ, Σμιθ είχε 21 πόντους κι ήταν ο κορυφαίος με τον Μπούβα να έχει 18 αλλά να είναι κατά κάποιο τρόπο και μοιραίος. Στο BCL ξεκίνησε με το αριστερό μετά το 71-76 από την Στρασμπούρ. Δεν ήταν κακή αλλά ήταν τρομερά άστοχη ενώ όταν γύρισε το παιχνίδι έχασε τη φρεσκάδα της. Εκτός ο βασικός φόργουορντ, Εντούρ (12π. 4ρ.).
Ανάλυση: Η Σομπαθέλι πάλεψε για το ακατόρθωτο και λίγο ακόμη θα το κατάφερνε. Στην πρεμιέρα των ομίλων της φάσης των "16", υποδέχθηκε την Τενερίφη. Το έργο της έγινε ακόμη δυσκολότερο, καθώς αγωνίστηκε χωρίς τους σημαντικότατους, γκαρντ, Περλ (18π., 2α.) και φόργουορντ, Βάραντι (10π.,6ρ.,5α.), που βρέθηκαν θετικοί στον κορονοϊό. Παρόλα αυτά κοίταξε στα μάτια την Τενερίφη από την οποία ηττήθηκε με 73-79. Πρώτος σκόρερ ήταν ο Κλαρκ με 17 πόντους με τους Ούγγρους να πληρώνουν την κακή τους περιφερειακή άμυνα, κάτι που γενικά είναι μειονέκτημά τους. Το Σάββατο είχαν εύκολο έργο στο πρωτάθλημα (16-3) επικρατώντας με 86-73 της ουραγού, Ζαλακεράμια με τα θετικά νέα να έρχονται από τους δύο απόντες, που αγωνίστηκαν κανονικά κι είναι έτοιμοι για τη Ρίτας. Το έργο της στον όμιλο είναι ιδιαίτερα δύσκολο και σε περίπτωση που ηττηθεί και πάει στο 0-2 ουσιαστικά αποχαιρετά τη διοργάνωση. Προβληματίζει κι ίσως αποδεσμευτεί ο φόργουορντ, Χόκινς.
Ρίτας Βίλνιους - Σομπαθέλι Προγνωστικά
Ομάδα
Μ.Ο. Επίθεσης
Μ.Ο. Άμυνας
Διαφορά Πόντων
Τελ. 5
Εκτίμηση
79.17
73.67
+33
-
-
-
Η Ρίτας τους διέψευσε όλους στην πρώτη φάση παίρνοντας την πρώτη θέση σ' έναν όμιλο θανάτου. Στη δεύτερη φάση είναι και πάλι σε όμιλο με ιδιαιτερότητες. Δεν ήταν κακή αλλά έχασε στην πρεμιέρα και το παιχνίδι με τη Σομπαθέλι είναι πρόωρος τελικός. Οι Ούγγροι μπορούν να βρουν σκορ αλλά δύσκολα θα διασπάσουν τη δουλεμένη Ρίτας. Πάμε με την έδρα.
Η Ρίτας τους διέψευσε όλους στην πρώτη φάση παίρνοντας την πρώτη θέση σ' έναν όμιλο θανάτου. Στη δεύτερη φάση είναι και πάλι σε όμιλο με ιδιαιτερότητες. Δεν ήταν κακή αλλά έχασε στην πρεμιέρα και το παιχνίδι με τη Σομπαθέλι είναι πρόωρος τελικός. Οι Ούγγροι μπορούν να βρουν σκορ αλλά δύσκολα θα διασπάσουν τη δουλεμένη Ρίτας. Πάμε με την έδρα.