Ανάλυση: Επιτέλους νίκη! Η πρώτη για τον Εθνικό Άχνας στον φετινό μαραθώνιο. Με τον Μπόγιαν Μαρκόσκι στον πάγκο, να εκτελεί χρέη υπηρεσιακού, επικράτησε με 1-0 του Ολυμπιακού Λευκωσίας εντός έδρας. Το γκολ προήλθε μετά από προσπάθεια του Ταράσοφς στο 34', όμως χρεώθηκε ως αυτογκόλ σε αντίπαλο αμυντικό. Λίγη σημασία όμως είχε γιατί το ζητούμενο ήρθε. Μάλιστα, παρουσιάστηκε αλλαγμένος ο Εθνικός που ήταν η ομάδα που δημιούργησε τις περισσότερες ευκαιρίες (27', 31', 53', 86') και για να ανοίξει νωρίτερα το σκορ αλλά και για να το διευρύνει. Έφτασε μεν στους 5 βαθμούς, όμως παραμένει στον πάτο της βαθμολογίας, εξ ου και πρέπει να «ψαλιδίσει» τη διαφορά, όντας στο -6 από την τελευταία θέση που εξασφαλίζει παραμονή. Είναι όμως αρκετά μακρύς ο δρόμος και οι ιθύνοντες της ομάδας πιστεύουν στις δυνατότητες του ρόστερ. Νέος προπονητής, που θα καθίσει στον πάγκο από την επόμενη αγωνιστική, ο Νταβίντ Μπαντία που ήταν στην Αλμερία ως βοηθός.
Αγωνιστικά νέα: Θετικά νέα προέκυψαν με τους Περατικό (Α), Άδωνη (Α) και Ασούμπρε (ΜΕ) που ξεπέρασαν τα προβλήματα που αντιμετώπιζαν. Εξέτισε την τιμωρία του και επιστρέφει ο αριστερός μπακ Ιωάννου, όμως το πιο πιθανό είναι να μείνει στον πάγκο μιας και ο Πηλέας τα πήγε περίφημα απέναντι στον Ολυμπιακό Λευκωσίας. Παραμένουν στο απουσιολόγιο οι ενίοτε βασικοί Μπογκατίνοφ (Τ) και Ζάκπα (ΜΕ). Με την ίδια 11άδα αναμένεται να παραταχθεί η προσφυγική ομάδα.
Ανάλυση: Φιλοξενήθηκε από την Ανόρθωση την τελευταία αγωνιστική και πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας (1-1), που τον έβαλε ως πρωτοπόρο στην 12η αγωνιστική. Βέβαια, μετά τη νίκη της ΑΕΚ Λάρνακας το Σάββατο έπεσε από την κορυφή όπου θέλει να επανέλθει με νίκη σήμερα στο «Δασάκι». Στο ματς με την Ανόρθωση, επιβλήθηκε στο πρώτο 45λεπτο παίρνοντας το προβάδισμα στο 9' με κεφαλιά του Νταμπό, ενώ κατέγραψε άλλες τρεις ευκαιρίες (26', 31', 41') για να διευρύνει το σκορ. Εν τέλει στην πρώτη καλή στιγμή του αντιπάλου ισοφαρίστηκε (51'). Ανέβασε ταχύτητα, ο Νταμπό ήταν άστοχος στο 66' και εννιά λεπτά αργότερα έμεινε με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Ρομπέρζ. Μαζεύτηκε για να πάρει τον βαθμό στη συνέχεια και ο Α. Γιοβάνοβιτς είχε σύμμαχο το δοκάρι στο 87', για να αναδειχθεί πρώτη φορά ισόπαλος στο φετινό πρωτάθλημα. Ο κόουτς Τσόρνιγκερ ζήτησε συγκέντρωση από τους παίκτες του και γρήγορες επιστροφές, γνωρίζοντας πως ο αντίπαλος θα «χτυπήσει» στο τρανζίσιον.
Αγωνιστικά νέα: Τεράστια η απουσία του Ρομπέρζ από το κέντρο της άμυνας, όπως και του Κατελάρη. Το καλύτερο δίδυμο απουσιάζει, με τους Β. Γιοβάνοβιτς και Ουέλινγκτον να καλούνται να τους καλύψουν επάξια. Επιστρέφει ο Τζουμ (Μ) όμως δύσκολα θα αρχίσει το ματς, αμφίβολος ο Γιάνγκα (Ε). Με τη νέα χρονιά αναμένεται να επιστρέψουν οι Μαυρίας (Α), Κυριάκου (Μ) και Πίττας (Ε) που αποτελούν βασικά στελέχη. Νέες απουσίες που δεν επηρεάζουν το πλάνο οι Μαλεκκίδης (Α) και Δημητρίου (δεύτερος τερματοφύλακας).
Υπέρ του η προϊστορία στα 20 τελευταία (14-3-3)
8/11 G/G & Over 2,5 στα πιο πρόσφατα από αυτά
Καλύτερη εκτός έδρας άμυνα (2 γκολ σε 5 ματς)
Εθνικός Άχνας - Απόλλων Λεμεσού Προγνωστικά
Ομάδα
Θέση
Goal/Goal
1.5+
2.5+
Τελ. 5
Εκτίμηση
12η
45.5%
72.7%
63.6%
2η
45.5%
72.7%
45.5%
Σαφώς και ο Απόλλων είναι καλύτερη ομάδα, όμως ο Εθνικός παρουσιάζεται αποφασισμένος για τη ζημιά. Eπιθετικά μπορεί να δημιουργήσει φάσεις στην κόντρα, ο Απόλλων έχει μαζεμένες απουσίες στην άμυνα, γι' αυτό και στρεφόμαστε στα γκολ, που έχουν και την προϊστορία τους. Με επιφύλαξη στο ασιάτικο Over 2.25.
Σαφώς και ο Απόλλων είναι καλύτερη ομάδα, όμως ο Εθνικός παρουσιάζεται αποφασισμένος για τη ζημιά. Eπιθετικά μπορεί να δημιουργήσει φάσεις στην κόντρα, ο Απόλλων έχει μαζεμένες απουσίες στην άμυνα, γι' αυτό και στρεφόμαστε στα γκολ, που έχουν και την προϊστορία τους. Με επιφύλαξη στο ασιάτικο Over 2.25.