Ανάλυση: «Πλήρωσε» τις απουσίες της. Αντιμετώπισε εκτός έδρας τη Λέουβεν, μία ομάδα που είναι στα… μέτρα της κι όμως, δεν μπόρεσε να πάρει ούτε το βαθμό. Έχασε 1-0 από το γκολ (με απ’ ευθείας εκτέλεση φάουλ) του Μερσιέ. Η αντίπαλός της έβαλε ακόμη ένα γκολ, στο 23’, το οποίο όμως ακυρώθηκε. Είχε ακόμη μία «κλασική» ευκαιρία στο 43’ κι απείλησε στο 55’, στο 85’ και στο 87’. Η ίδια έφτασε πολύ κοντά στο να προηγηθεί στο 19’ και παρά το ότι δεν έπαιξε καθόλου καλά, λίγο έλειψε να «κλέψει» το βαθμό. Κι αυτό γιατί, στο 95’ και στο 96’ είχε δύο… τεράστιες ευκαιρίες. Ωστόσο, έμεινε με άδεια χέρια. Της κόστισε πολύ η απουσία του 1ου της σκόρερ, του Γκέιγ, καθώς κι άλλων δύο βασικών χαφ. Στη διάρκεια της διακοπής έδωσε φιλικό με την Ντάινζε της Β’ κατηγορίας, με την οποία αναδείχτηκε ισόπαλη με 4-4. Τώρα θέλει τη νίκη, που θα τη φέρει κοντά στην οχτάδα. Πάντως, απέναντι στην καλύτερη επίθεση της κατηγορίας, μάλλον θα ήταν καλύτερο το να μην παίξει φουλ επίθεση. Ίσως είναι καλύτερο να πάει συντηρητικά.
Αγωνιστικά νέα: Υπάρχουν αλλαγές στην αποστολή, με το πρόσημο να είναι θετικό. Συγκεκριμένα, εξέτισαν ποινή κι επιστρέφουν τρεις ποδοσφαιριστές: οι βασικότατοι μέσοι Εντικά και Κοζιελό κι ο 1ος σκόρερ της, ο Γκέιγ, που έχει βάλει τα μισά γκολ της. Νέος απόντας είναι ο αμυντικός Τάνγκε, που έχει πρόβλημα στο γόνατο. Παραμένουν τραυματίες ο βασικός αμυντικός Οσίβο κι ο αναπληρωματικός μεσοεπιθετικός Μπόονεν.
Ανάλυση: Πάρτι… τίτλου. Όσο κι αν ακούγεται παράξενο, εξακολουθεί να «οδηγεί την κούρσα» κι ας είναι «νεοφώτιστη». Φιλοξένησε τη Σαρλερουά, σ’ ένα βαλόνικο ντέρμπι, που έκρυβε αρκετούς κινδύνους. Ωστόσο, έκανε «περίπατο». Επικράτησε με 4-0, έχοντας βάλει τρία γκολ στο α’ μέρος (Ούνταφ 29’ και 39’, Νιέουβκοοπ 34’). Το σκορ διαμορφώθηκε με το αυτογκόλ του Καγιέμπε (78’). Είχε ακόμη ένα δοκάρι (83’) και τρεις φάσεις (2’, 24’ και 55’). Απειλήθηκε 1η φορά στο 74’ και ξανά στο 80’, όταν δηλαδή είχε ρίξει ρυθμούς. Με αυτό το αποτέλεσμα όχι μόνο παρέμεινε στην κορυφή, αλλά αύξησε και στους τέσσερις βαθμούς τη διαφορά της από την Κλαμπ Μπριζ, που έμεινε στο 2-2 με τη Σταντάρ Λιέγης. Η ομάδα της Φλάνδρας έκανε «γκέλα» και την Παρασκευή, καθώς έχασε με 2-1 εκτός από τη Μαλίν. Έτσι, σε περίπτωση που νικήσει και σήμερα, θα φύγει εφτά βαθμούς μακριά της. Από τη δική της απόδοση θα κριθεί και η έκβαση της αναμέτρησης. Εντούτοις, πρέπει να προσέξει λίγο και τις επιστροφές της.
Αγωνιστικά νέα: Ο προπονητής Μαζού πρέπει να είναι ο πιο ευτυχισμένος τεχνικός στο Βέλγιο. Κι αυτό γιατί, για πολλοστή φορά, έχει στη διάθεσή του ένα πλήρες ρόστερ. Τραυματίας παραμένει μόνο ο Λίνεν, που ναι μεν ξεκίνησε ως βασικός, όμως έχει πάθει χιαστούς, λείπει αρκετό καιρό και θ’ απουσιάσει πολλούς μήνες ακόμη. Η ομάδα έχει μάθει να παίζει χωρίς αυτούς.
5 σερί νίκες, 1 ήττα σε 9 στο πρωτάθλημα
1 Χ σε 15 επίσημα ματς
1 ήττα εκτός σε 8 ματς στο πρωτάθλημα
Οστάνδη - Ουνιόν Σεντ-Γκιλουάζ Προγνωστικά
Ομάδα
Θέση
Goal/Goal
1.5+
2.5+
Τελ. 5
Εκτίμηση
13η
50%
71.4%
57.1%
1η
50%
92.9%
71.4%
Καλύτερη ομάδα η Ουνιόν, ξεκινάει από πλεονεκτική θέση. Το ερώτημα είναι αν έχει επηρεαστεί ή όχι από τη διακοπή. Αμφότερες οι ομάδες παίζουν επιθετικά, γι’ αυτό και θεωρείται πολύ πιθανό το να μπουν γκολ κι από τις δύο πλευρές και να υπάρξει μεγάλο σκορ. Στο «2,00» το G/G & Over 2,5.
Εκτίμηση
Καλύτερη ομάδα η Ουνιόν, ξεκινάει από πλεονεκτική θέση. Το ερώτημα είναι αν έχει επηρεαστεί ή όχι από τη διακοπή. Αμφότερες οι ομάδες παίζουν επιθετικά, γι’ αυτό και θεωρείται πολύ πιθανό το να μπουν γκολ κι από τις δύο πλευρές και να υπάρξει μεγάλο σκορ. Στο «2,00» το G/G & Over 2,5.