Ισπανία – Κροατία

Ισπανία

Κροατία
-
*8/10 πιο πρόσφατα g/g
*Μια ήττα στα τελευταία 25
-
*6 σερί g/g
*5/7 πιο πρόσφατα over 2.5
- Διαιτητής: Μπαστιέν (Γαλλία)
- Τηλ. Μετάδοση: Cosmote Sport 2 HD
- Καιρός: 25oC Άστατος
- Σχόλια: 4ος όμιλος του Α' γκρουπ
Με το… δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Nations League η Ισπανία, η οποία επιβλήθηκε 2-1 της Αγγλίας εκτός έδρας. Παρότι βρέθηκε να χάνει στο 11’, αντέδρασε άμεσα, ισοφαρίζοντας στο 13’ με τον Σαούλ. Ήταν ανώτερη ομάδα στον αγωνιστικό χώρο και στο 32’ έκανε την ανατροπή με τον Ροντρίγκο. Πρώτο τεστ θετικό λοιπόν για τον Λουίς Ενρίκε, ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του στον πάγκο της «φούρια ρόχα». Αυτό που έγινε μεγάλο θέμα συζήτησης στην Ισπανία, ήταν η μη χρησιμοποίηση του Σαούλ στο Μουντιάλ, καθώς ήταν από τους καλύτερους παίκτες της στο ματς. Γενικά έβγαλε πολλά καλά στοιχεία στο παιχνίδι της η Ισπανία και υπάρχει αισιοδοξία.
Ο στόπερ Ίνιγκο Μαρτίνεθ είχε ενοχλήσεις και δεν προπονήθηκε σε φουλ ρυθμούς. Έτσι είναι αμφίβολος για το ματς. Η προπόνηση ήταν ανοιχτή για το κοινό και πολύς κόσμος ήταν στο γήπεδο της Έλτσε για να την παρακολουθήσει. Δεν παίζει κάθε μέρα η εθνική Ισπανίας σε αυτό το γήπεδο και οι οπαδοί δεν έχασαν την ευκαιρία να δουν από κοντά τα «αστέρια» της «φούριας ρόχας».
Η αποστολή της Ισπανίας: Τερματοφύλακες: Νταβίντ Ντε Χέα (Μάντσεστερ Γιουν.), Λόπες (Μπέτις), Κέπα (Αθλέτικ Μπιλμπάο) – Αμυντικοί: Καρβαχάλ (Ρεάλ Μαδρίτης), Αλόνσο (Τσέλσι), Νάτσο (Ρεάλ Μαδρίτης), Αθπιλικουέτα (Τσέλσι), Μαρτίνεζ (Μπιλμπάο), Ράμος (Ρεάλ Μαδρίτης), Γκαγιά (Βαλένθια), Γιορέντε (Ρεάλ Σοσιεδάδ), Αλμπιόλ (Νάπολι) – Μέσοι: Μπουσκέτς (Μπαρτσελόνα), Σαούλ (Ατλ. Μαδρίτης), Ίσκο (Ρεάλ Μαδρίτης), Ασένσιο (Ρεάλ Μαδρίτης), Τιάγκο (Μπάγερν Μονάχου), Σούσο (Μίλαν), Σεμπάγιος (Ρεάλ Μαδρίτης), Σέρτζι Ρομπέρτο (Μπαρτσελόνα), Ρόντρι (Ατλ. Μαδρίτης) – Επιθετικοί: Ιάγκο Άσπας (Θέλτα), Ροδρίγο (Βαλένθια), Μοράτα (Τσέλσι).
Στο πρώτο ματς μετά το επικό Μουντιάλ που έκανε (φιναλίστ), έφερε ισοπαλία στο φιλικό με την Πορτογαλία εκτός έδρας με 1-1. Προηγήθηκε με τον Πέρισιτς στο 18’, αλλά στο 32’ δέχθηκε την ισοφάριση. Πιέστηκε από τους Πορτογάλους, αλλά κράτησε την ισοπαλία εν τέλει. Σε αυτό το ματς έκανε το ντεμπούτο του με την φανέλα με το εθνόσημο και μάλιστα ως βασικός, ο φορ της ΑΕΚ Λιβάγια. Ο κόουτς Ντάλιτς έκανε αρκετές δοκιμές στο φιλικό, αλλά τώρα ξεκινούν τα επίσημα και έχει καταλήξει στο τι ομάδα θα παρατάξει. Όπως είπε σε δηλώσεις του, το ματς με τους Ισπανούς δεν είναι ζωής και θανάτου, αλλά ένα καλό αποτέλεσμα είναι πάντα ευπρόσδεκτο.
Ο χαφ Ράκιτιτς ξεπέρασε το πρόβλημα που τον ταλαιπωρούσε και τον ανάγκασε να χάσει το φιλικό με την Πορτογαλία. Έτσι θα βρεθεί στο αρχικό σχήμα εκτός συγκλονιστικού απροόπτου. Δεν έχουν αναφερθεί περαιτέρω προβλήματα για τον προπονητή Ντάλιτς, που αναμένεται να ξεκινήσει και πάλι τον Λιβάγια στην κορυφή της επίθεσης. Δεν αναμένονται γενικά ιδιαίτερες αλλαγές στους αρχικούς 11.
Η αποστολή της Κροατίας: Τερματοφύλακες: Λόβρε Κάλινιτς (Γάνδη), Ντομινίκ Λιβάκοβιτς (Ντιναμό Ζάγκρεμπ), Λέτικα (Κλαμπ Μπριζ) – Αμυντικοί: Ντομαγκόι Βίντα (Μπεσίκτας), Σίμε Βρσάλικο (Ίντερ), Γιόσιπ Πίβαριτς (Ντιναμό Κιέβου), Τιν Γεντβάι (Λεβερκούζεν), Ματέι Μίτροβιτς (Μπριζ), Μπάρισιτς (Ρέιντζερς), Μίλιτς (Άντερλεχτ) – Μέσοι: Μόντριτς (Ρεάλ Μαδρίτης), Ράκιτιτς (Μπαρτσελόνα), Κόβατσιτς (Τσέλσι), Μπάντελ (Λάτσιο), Μπρόζοβιτς (Ίντερ), Μπράνταριτς (Κάλιαρι), Ρογκ (Νάπολι), Πάσαλιτς (Αταλάντα) – Επιθετικοί: Πέρισιτς (Ίντερ), Μάρκο Πιάτσα (Φιορεντίνα), Κοπ (Βαγιαδολίδ), Σαντίνι (Άντερλεχτ), Λιβάγια (ΑΕΚ).
Αποδόσεις

Στατιστικά
