Darts – Οδηγός για το στοίχημα στα βελάκια

darts στοιχημα βελακιαΤο στοίχημα στα darts μπορεί να είναι άγνωστο σε πολλούς παίκτες στη χώρα μας, ωστόσο είναι από τις πλέον διαδεδομένες επιλογές στον κόσμο. Μόνο λίγοι δεν είναι εκείνοι που δοκιμάζουν την τύχη τους σε κάποιον αγώνα των darts και μάλιστα καταφέρνουν να φτάσουν σε σημαντικά κέρδη είτε μέσα από τις βασικές αγορές είτε από τα ειδικά στοιχήματα που προσφέρουν οι νόμιμες διαδικτυακές εταιρίες της αγοράς.

Πώς ξεκίνησαν τα βελάκια

Η φύση του αθλήματος είναι βρετανική, καθώς από εκεί ξεκίνησε η πορεία του. Τα πρώτα χρόνια τα βελάκια τα συναντούσαμε ως επί το πλείστον σε τοπικές pub της Αγγλίας και της Ιρλανδίας, πλέον, όμως, το σπορ έχει αναπτυχθεί και κάθε χρόνο διεξάγονται σημαντικά τουρνουά και παγκόσμια πρωταθλήματα. Μάλιστα, υπάρχουν και επαγγελματίες αθλητές των darts, δηλαδή παίκτες που ζουν από τα έσοδα που αποκομίζουν από τα τουρνουά και δεν εργάζονται κάπου αλλού. Η ανάπτυξη που γνωρίζει το άθλημα, έχει οδηγήσει σε αύξηση του τζίρου που καταγράφουν οι εταιρίες στο στοίχημα στα darts.

Εκτός από τη Μεγάλη Βρετανία, τα βελάκια είναι διαδεδομένα στην Ολλανδία, στις χώρες της Σκανδιναβίας και στις ΗΠΑ. Όσο για την Ελλάδα; Λειτουργούν τρεις επαγγελματικοί σύλλογοι, των Αθηνών, του Ελληνικού και της Γλυφάδας.

Οι πόντοι στα darts

Τα βελάκια είναι άθλημα με πόντους. Ο στόχος είναι χωρισμένος ανάλογα με τους πόντους που δίνει η κάθε θέση και σκοπός του παίκτη είναι να μηδενίσει πρώτος. Έτσι θα κερδίσει έναν γύρο. Ανάλογα με τον αγώνα προκύπτει κι ο αριθμός των γύρων που πρέπει να εξασφαλίσει ο παίκτης για να πάρει το σετ. Ο τελικός νικητής στα περισσότερα τουρνουά κρίνεται στην κατάκτηση των τριών σετ. Ο κάθε παίκτης έχει τρεις προσπάθειες, πριν δοκιμάσει ο επόμενος και τούμπαλιν. Όπως θα διαπιστώσετε, υπάρχουν διάφορα είδη αγώνων με βελάκια, καθένας από τους οποίους έχει τους δικούς του κανονισμούς, τόσο στο μέτρημα των πόντων, όσο και στους γύρους ή τα σετ. Στις περισσότερες περιπτώσεις, όμως, η κατάσταση που θα συναντήσετε είναι η εξής:

 1. Όταν ο παίκτης πετύχει ένα συγκεκριμένο σημείο στον στόχο, παίρνει τους πόντους που αναγράφονται εκεί.
 2. Όταν ο παίκτης πετύχει τα λεπτά εσωτερικά τμήματα μεταξύ του κεντρικού στόχου και του μισού -περίπου- από το εξωτερικό τόξο, τότε σκοράρει την τριπλάσια αξία από το σημείο που κατέληξε το βελάκι. Τα τμήματα αυτά είναι τις περισσότερες φορές πράσινα και κόκκινα.
 3. Όταν ο παίκτης πετύχει τα εξωτερικά τμήματα, τότε σκοράρει τη διπλάσια αξία του σημείου. Επίσης τα τμήματα είναι πράσινα και κόκκινα.
 4. Ο κεντρικός κύκλος έχει 25 πόντους και ο κεντρικός στόχος (bullseye) φτάνει τους 50.

Εννοείται πως όταν ένα βελάκι καταλήξει σε σημείο που δεν δίνει βαθμολογία, τότε θεωρείται άκυρο, ενώ δεδομένα η προσπάθεια δεν είναι επιτυχημένη εφόσον το βελάκι δεν σταθεροποιηθεί και πέσει. Αξίζει να θυμάστε ακόμα ότι ο μεγαλύτερος αριθμός που μπορεί να φτάσει ένας παίκτης με τρεις προσπάθειες είναι το 180, δηλαδή να πετύχει τρεις φορές το σημείο που τριπλασιάζει το 20.

Διάφορα παιχνίδια με βελάκια

Στοίχημα στα dartsΣτην πλειοψηφία των αγώνων, η βαθμολογία των darts είναι αυτή που αναφέραμε προηγουμένως και ο κάθε γύρος ολοκληρώνεται όταν κάποιος από τους παίκτες μηδενίσει από το 301 ή το 501. Αν το παιχνίδι είναι ομαδικό, τότε ο αριθμός για τους γύρους (legs) αυξάνεται στο 701 ή το 1001, με τους κανόνες, όμως, να είναι ίδιοι.

Ωστόσο, εκτός από την κλασική μορφή των darts, που είναι και αυτή των μεγάλων τουρνουά, υπάρχουν και άλλα παιχνίδια με βελάκια. Κάποια πολύ διάσημα, κάποια άλλα όχι τόσο:

 • Round the Clock: Οι παίκτες πρέπει να πετύχουν τους αριθμούς με αλληλουχία.
 • 20 to 1: Εδώ ο στόχος είναι οι παίκτες να πετύχουν όλους τους αριθμούς από το 20 μέχρι το 1, μετρώντας αντίστροφα με τη σειρά.
 • Around the world: Ο παίκτης πρέπει να πετύχει συνεχόμενα νούμερα για να περάσει στο επόμενο επίπεδο.
 • American Darts: Είναι η πλέον διαδεδομένο μορφή στην άλλη μεριά του Ατλαντικού, με τη βαθμολογία να είναι ανάλογη με αυτή που διαβάσατε πιο πάνω.
 • Archery darts: Η βαθμολογία είναι ίδια, αλλά εδώ το παιχνίδι γίνεται με τόξα, από σαφέστατα πιο μακρινή απόσταση.
 • Audio darts: Βελάκια με ηλεκτρονική μορφή για άτομα που έχουν προβλήματα όρασης.
 • Cricket: Η βαθμολογία είναι ίδια, απλά εδώ ο αγώνας μοιάζει περισσότερο με αγώνα ταχύτητας, όπου οι παίκτες πρέπει να «ελέγξουν» συγκεκριμένα νούμερα μέσα στις προσπάθειες που δικαιούνται.
 • Dartball: Εμπνευσμένο από το μπέιζμπολ, με το σκορ των παικτών να είναι ανάλογο με το γνωστό αμερικάνικο άθλημα.
 • Dart Golf: Η συγκεκριμένη παραλλαγή έχει ως πηγή έμπνευσης το γκολφ, κάτι που είναι ευδιάκριτο στον στόχο, αλλά και στο σύστημα βαθμολόγησης.
 • Fives: Μία τοπική παραλλαγή των παραδοσιακών darts, που παίζουν ακόμα σε κάποιες περιοχές του Λονδίνου, με τη βασικότερη διαφορά ότι όλα τα σημεία έχουν 5, 10, 15 ή 20 πόντους.
 • Halve it: Ένα αρκετά διαδεδομένο είδος darts, με τους παίκτες να προσπαθούν να πετύχουν προκαθορισμένους στόχους, τους οποίους έχουν ήδη συμφωνήσει με τους αντιπάλους.
 • Killer: Παραλλαγή με αποκλεισμούς! Αρχικά, ο παίκτης ρίχνει το βελάκι και με το «κακό» του χέρι, δείχνει τον αριθμό που στοχεύει. Αν καταφέρει και το πετύχει 5 φορές με τα τρία βελάκια που έχει (σ.σ. τα διπλά μετράνε σαν δύο πόντοι και τα τριπλά σαν τρεις) τότε γίνεται ο… εκτελεστής. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να στοχεύει και στους αριθμούς των άλλων (σ.σ. στην αρχή δεν επιτρέπεται να έχουν οι παίκτες ίδιο αριθμό) και να μαζεύει πόντους για κάθε φορά που εκείνοι στοχεύουν σωστά, προσπαθώντας ουσιαστικά να τους αποκλείσει. Όταν κάποιος φτάσει στο 0, τότε αποκλείεται και νικητής είναι ο τελευταίος που θα παραμείνει.
 • Lawn darts: Παιχνίδι που βασίζεται στο γκαζόν και τα βελάκια είναι διαφορετικά, θυμίζοντας darts με πέταλα αλόγου.
 • Shangai: Πρόκειται για μία παραλλαγή, όπου οι παίκτες πρέπει να πετύχουν στόχους με ακρίβεια. Συνήθως αποτελείται από 7 γύρους και κάθε γύρος έχει και μία διαφορετική πρόκληση.
 • Seventeen Skunk: Το αντίστροφο του Cricket, με τους παίκτες να ξεκινούν από το bullseye, δηλαδή τον κεντρικό στόχο.
 • Darf: Ο παίκτης με το χαμηλότερο σκορ κερδίζει. Στους 5 πόντους γύρους οι παίκτες σκοράρουν την αξία του στόχου και στην 6η προσπάθεια ο αριθμός που θα πετύχει το βελάκι, αφαιρείται από το σύνολο για να βγει το τελικό σκορ.

Οι βασικές αγορές στο στοίχημα στα βελάκια

Το στοίχημα στα darts είναι αρκετά κατανοητό, κάτι που συνεπάγεται ότι ακόμα και οι αρχάριοι παίκτες μπορούν να κάνουν τα πονταρίσματα τους. Η πιο διάσημη αγορά αφορά τον τελικό νικητή της εκάστοτε αναμέτρησης. Από εκεί και πέρα, μπορείτε να κάνετε παιχνίδι με τα χάντικαπ των σετ που προσφέρουν οι εταιρίες ή να επιλέξετε over/under στον συνολικό αριθμό των σετ. Οι τελευταίες αγορές έχουν και εναλλακτικά όρια, όπως συμβαίνει στο μπάσκετ. Ακόμα, υπάρχει ειδικό στοίχημα για την εξέλιξη του πρώτου σετ, ενώ για μεγαλύτερη απόδοση, αξίζει να κοιτάξετε τις διαθέσιμες αγορές στο ακριβές σκορ.

darts betting

Εκτός από τα παραπάνω, στα μεγάλα τουρνουά θα βρείτε ακόμα πολλά προσφερόμενα ειδικά στοιχήματα, όπως ο ατομικός μέσος όρος του παίκτη, ποιος θα είναι μπροστά μετά τους πρώτους 4 ή 6 γύρους, ποιος θα φτάσει πρώτος στους τρεις νικηφόρους γύρους, παίκτης με τα περισσότερα 180, πόσα συνολικά 180 θα υπάρξουν στον αγώνα, ποιος θα είναι εκείνος που πετύχει το πρώτο 180άρι και τερματισμός με 9 βελάκια.

Live betting και μακροχόνια στοιχήματα στα darts

Το στοίχημα στα βελάκια καταγράφει σημαντικούς τζίρους την ώρα του live. Είναι άθλημα με συνεχόμενες εναλλαγές συναισθημάτων, επομένως ενδείκνυται για live betting. Φυσικά, μεγάλο ρόλο παίζει το γεγονός ότι οι περισσότερες στοιχηματικές εταιρίες προσφέρουν σε ζωντανή μετάδοση (live streaming) αρκετούς από τους κορυφαίους αγώνες. Εκεί, οι παίκτες μπορούν να ποντάρουν στις περισσότερες αγορές που ήταν διαθέσιμες pregame, αλλά και σε νέες που ανοίγουν στο ζωντανό στοίχημα, όπως ο νικητής του επόμενου γύρου ή του επόμενου σετ.

Όσον αφορά τα μακροχρόνια στοιχήματα, οι λάτρεις των συγκεκριμένων bets δεν θα μείνουν παραπονεμένοι. Στα βελάκια διεξάγονται πολλά τουρνουά κάθε χρόνο και οι στοιχηματικές εταιρίες προσφέρουν από νωρίς τη δυνατότητα πονταρίσματος στον τελικό νικητή. Εκεί το παιχνίδι γίνεται με σαφέστατα μεγαλύτερες αποδόσεις και όποιος έχει την απαραίτητη υπομονή, μπορεί να εξασφαλίσει σημαντικά κέρδη.

Οι κορυφαίες εταιρίες για στοίχημα στα darts

Οι κορυφαίες εταιρίες για στοίχημα στα darts
ΕταιρίαRatingInfo
Stoiximan
review
Sportingbet
review
Goalbet
review
Interwetten
review
Vistabet
review

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα του Foxbet στο email σας


Περισσότερα

Comments

Πάντα δίπλα στον παίκτη
Από το ξεκίνημα του site, το μότο μου είναι  ότι το στοίχημα δεν είναι μόνο αναλύσεις και προγνωστικά.  Ο σκοπός που δημιουργήθηκε ξεχωριστή ενότητα για τις στοιχηματικές εταιρίες, είναι για να ενημερώνουμε σωστά και να υποστηρίζουμε τους παίκτες που “ψάχνονται” περισσότερο για τους μπουκ, τη σοβαρή στοιχηματική θεωρία και την ειδησεογραφία. Στα reviews θα βρείτε την κριτική μου για κάθε εταιρία και μέσα από την προσωπική μου στήλη θα μαθαίνετε πρώτοι inside info για τις εταιρίες και τα δρώμενα του χώρου.
Στοιχηματικές εταιρίες με αξιολόγηση
Η έμπειρη ομάδα του Foxbet αξιολογεί και βαθμολογεί τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιριών σε 8 διαφορετικές κατηγορίες. Δείτε όλες τις σημαντικές πληροφορίες για κάθε εταιρία συγκεντρωμένες σε ένα πίνακα.
Υποστήριξη παικτών και επικοινωνία
Το Foxbet team βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους παίκτες. Επικοινωνήστε μαζί μας 7 ημέρες την εβδομάδα μέσω live chat, email ή social media για τυχόν απορίες ή αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα με τις στοιχηματικές εταιρίες.
Betting Guide
Οδηγοί για το στοίχημα
Έχετε απορίες για το πώς παίζετε στοίχημα στο ίντερνετ, για το σύστημα Fibonacci ή δεν ξέρετε τι είναι η γκανιότα; Το Betting School θα λύσει όλες τις απορίες σας και θα εμπλουτίσει τις στοιχηματικές γνώσεις σας.
Αποκλειστικές ειδήσεις και νέα
Ποιά εταιρία έρχεται στην Ελλάδα και τι αλλάζει στις στοιχηματικές εταιρίες; Μάθετε τα πάντα πρώτοι για το διαδικτυακό στοίχημα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πολλές αποκλειστικές ειδήσεις.
Σύγκριση εταιριών και εργαλεία
Βρείτε εύκολα την εταιρία που σας ταιριάζει με το Bookie Finder, συγκρίνετε τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιρίων με τη H2H σύγκριση ή δείτε όλους τους τρόπους συναλλαγών κάθε εταιρίας με ένα κλικ.
Bonus και προσφορές
Όλα τα προγράμματα των στοιχηματικών εταιρειών συγκεντρωμένα στη σελίδα Bet Bonus. Ποιές εταιρίες δίνουν πριμ εγγραφής με ηλεκτρονικά πορτοφόλια και ποιές διαθέτουν Loyalty πρόγραμμα, 0% γκανιότα ή προσφορές moneyback.