foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ46
ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Μεξικό, Clausura: Preview 2017

Previews Πρωταθλημάτων | 05 Ιαν 2017 11:47
Μεξικό-Clausura-2017.png

Έτοιμες να κάνουν ντεμπούτο είναι οι ομάδες στο Μεξικό, με το Κλαουσούρα του 2017 να κάνει σέντρα τα ξημερώματα του Σαββάτου. Μετά το Απερτούρα που τελείωσε λίγες μέρες, στο οποίο η Τίγκρες στέφθηκε πρωταθλήτρια, το Κλαουσούρα είναι έτοιμο να κάνει έναρξη. Δεν ήταν πολλές οι κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι, αλλά αρκετές είναι οι ομάδες που δείχνουν ενισχυμένες, ειδικά όσες θα παλέψουν για παραμονή.

 

Σύστημα Διεξαγωγής

Λαμβάνουν μέρος 18 ομάδες, ο οποίες θα παίξουν σε δύο τουρνουά. Πρώτα στο Απερτούρα (Ιούλιος – Δεκέμβριος) και έπειτα στο Κλαουσούρα (Ιανουάριος – Μάιος). Οι πρώτες οχτώ ομάδες στις βαθμολογιες σε κάθε τουρνουά θα μπουν στη λιγκίγια και μέσω αυτής θα διεκδικήσουν το τίτλο του πρωταθλητή. Μια ομάδα θα υποβιβαστεί στο τέλος της σεζόν, μετά την ολοκλήρωση και του Κλαουσούρα, μέσω της ειδικής βαθμολογίας, που βγαίνει με τον μ.ο. βαθμών που έχει συγκεντρώσει ο κάθε σύλλογος τα τελευταία τρία χρόνια.

 

Οι ομάδες του Clausura

Τίγκρες

Τι έκανε στο Απερτούρα: Αν και δεν ξεκίνησε καλά στη κανονική διάρκεια, στη συνέχεια «ανέβασε στροφές» και κατάφερε να τερματίσει στη 3η θέση. Στα πλέι οφ ήταν σοβαρή και έφτασε μέχρι την κατάκτηση του τίτλου κόντρα στη Κλαμπ Αμέρικα. Αμφότερα τα ματς έληξαν με 1-1 και στη ρεβάνς που ήταν εντός έδρας, πήρε το τρόπαιο στα πέναλτι.

Προπονητής: Ο κόουτς Ρικάρντο Φερέτι παρέμεινε στον πάγκο, καθώς είναι ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο, ενώ έχει δείξει και έργο. Ανέλαβε το 2010 και συνεχίζει ακάθεκτος στον πάγκο των «τίγρεων», ειδικά μετά την κατάκτηση του τίτλου. Έχει πανηγυρίσει τρία Απερτούρα, ενώ έχει φτάσει σε δύο τελικούς διεθνών διοργανώσεων. Σε αυτόν του CONCACAF Champions League τη σεζόν που πέρασε και σε αυτόν του Λιμπερταδόρες το καλοκαίρι του 2015.

Έδρα: Universitario de Nuevo León (42.000)

Μεταγραφές: Το γεγονός ότι καθυστέρησε να ολοκληρωθεί το Απερτούρα, δεν την άφησε να κάνει το σχεδιασμό όπως θα ήθελε και έτσι δεν υπήρξαν σοβαρά πάρε - δώσε. Όπως όλα δείχνουν πάντως, ο μπακ Μέζα και 19χρονος μεσοεπιθετικός Κινόνες, θα επιστρέψουν στη Κολομβία ως δανεικοί, μιας και ο Φερέτι δεν τους υπολογίζει.

Φιλικά: Από τη στιγμή που μέχρι τις 25 Δεκέμβρη έδινε αγώνες, διότι η Αμέρικα έδωσε το παρών στο Παγκόσμιο κύπελλο Συλλόγων και όλες οι ημερομηνίες ήρθαν αρκετά πίσω, δεν είχε χρόνο να δώσει φιλικά. Ο Φερέτι προτίμησε να δώσει ανάσες στους παίκτες του.

Εκτίμηση: Θα είναι από τα ερωτηματικά του Κλαουσούρα. Πρέπει να περιμένουμε να δούμε σε τι επίπεδο θα μπορέσει να φέρει την ομάδα του ο Βραζιλιάνος κόουτς. Η ιστορία της επιτάσσει να παλέψει για τον τίτλο ξανά, αλλά δύσκολα θα τα καταφέρει.

 

Kλάμπ Αμέρικα

Τι έκανε στο Απερτούρα: Δεν ξεκίνησε όπως θα ήθελε το τουρνουά και ήρθε αλλαγή στη τεχνική ηγεσία, με τον Αμπρίζ να αποτελεί παρελθόν και τον Ρικάρντο Λα Βόλπε να αναλαμβάνει. Μια κίνηση που δεν άρεσε σε πολλούς και εξέφρασαν τη δυσπιστία τους, αλλά ο έμπειρος κόουτς τους διέψευσε, καθώς βελτίωσε θεαματικά τους «αετούς», οι οποίοι τερμάτισαν στη 5η θέση στη κανονική διάρκεια. Στα πλέι οφ πήραν διαδοχικές προκρίσεις και έφτασαν μέχρι τον τελικό, αλλά το γεγονός ότι έπρεπε πρώτα να ταξιδέψουν στην Ιαπωνία για το Παγκόσμιο συλλόγων έπαιξε το ρόλο του και με φουλ κούραση, παρότι το πάλεψαν, έχασαν εν τέλει τον τίτλο.

Προπονητής: Ο 64χρονος Ρικάρντο Λα Βόλπε, ανέλαβε τον Σεπτέμβριο και κατάφερε να την οδηγήσει μέχρι τα τον τελικό του Απερτούρα, αλλά απέτυχε. Στο Παγκόσμιο Συλλόγων πήρε τη 4η θέση, κάτι που δεν άφησε κανέναν ευχαριστημένο.

Έδρα: Azteca (105.000)

Μεταγραφές: Παρελθόν αποτελεί ο πορτιέρο Μουνιόθ και αποκτήθηκαν οι Μάρτσεσιν και Χιμένεθ. Αμφότερες δυνατές προσθήκες. Ηχηρή η αποχώρηση του αρχηγού Σαμπουέσα, ο οποίος δεν υπολογιζόταν από τον Λα Βόλπε. Τον επόμενο σταθμό της καριέρα του ψάχνει και ο μεσοεπιθετικός Κιντέρο. Συνεχίζεται το... σάρωμα της αγοράς για ενίσχυση στην επίθεση, με αρκετούς υποψήφιους στόχους να εξετάζονται και αναμένονται σύντομα εξελίξεις.

Φιλικά: Λόγω του ότι άργησε πολύ να ολοκληρωθεί το Απερτούρα, δεν πρόλαβε να δώσει φιλικά παιχνίδια και ο Λα Βόλπε προτίμησε να δώσει ανάσες στους παίκτες του, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν πάρα πολύ το τελευταίο διάστημα.

Εκτίμηση: Η ιστορία της δεν της επιτρέπει να παλέψει για κάτι άλλο, πέραν της κατάκτησης του Κλαουσούρα. Δεν άλλαξε σε μεγάλο βαθμό το ρόστερ της σε σχέση με πέρσι και πρέπει να περιμένουμε για να δούμε σε τι μεταγραφές θα προχωρήσει. Πάντως είναι ενθαρρυντικά τα σημάδια με τον Λα Βόλπε στο πάγκο.

 

Μόντερεϊ

Τι έκανε στο Απερτούρα: H μεγάλη απογοήτευση του περασμένου Απερτούρα, καθώς δεν κατάφερε να μπει ούτε στα πλέι οφ. Μόνο ως αποτυχία μπορεί να χαρακτηριστεί αυτό, από τη στιγμή που το ρόστερ της είναι από τα ακριβά στην κατηγορία.

Προπονητής: Ο 46χρονος Αντόνιο Μοαμέντ ανέλαβε τον Φεβρουάριο του 2015 και παραμένει στον πάγκο της, με τις βλέψεις να είναι μεγάλες. Έχει επιθετική φιλοσοφία και απολαμβάνει της στήριξης από την διοίκηση, αλλά ξέρει και ο ίδιος, ότι δεν τον παίρνει για άλλη αποτυχία.

Έδρα: BBVA Bancomer (53.500)

Μεταγραφές: Προχώρησε σε αλλαγές στο ρόστερ της, καθώς η αποτυχημένη σεζόν στο Απερτούρα, ταρακούνησε άπαντες στο εσωτερικό της. Ήρθαν έξι παίκτες συνολικά, οι οποίοι αναμένεται να δώσουν έξτρα λύσεις, σε ένα ήδη δυνατό ρόστερ. Δεν έφυγε κάποιος από τον «βασικό κορμό» και ο Μοαμέντ δεν έχει άλλες δικαιολογίες.

Φιλικά: Στο σημαντικότερο τεστ στην προετοιμασία, επικράτησε της Τσίβας Γουαδαλαχάρα με 4-3 και έδειξε ότι θέλει δουλειά στην άμυνα, αλλά στην επίθεση για άλλη μια φορά ήταν εξαιρετική.

Εκτίμηση: Δεν έχει άλλα περιθώρια η Μοντερέι και πρέπει να κατακτήσει το τρόπαιο. Η διοίκηση έχει κάνει όλα τα χατίρια του κόουτς Μοαμέντ και περιμένει να δει την ομάδα πρωταθλήτρια.

 

Γουαδαλαχάρα

Τι έκανε στο Απερτούρα: Είχε μεταπτώσεις στην απόδοση της, αλλά τερμάτισε τελικά στη 4η θέση της βαθμολογίας. Ωστόσο στα πλέι οφ δεν τα κατάφερε και αποκλείστηκε από τη μισητή εχθρό της Αμέρικα. Έχασε και το κύπελλο από την Κερέταρο, με τον Αλμέιδα να μην αισθάνεται και πολύ άνετα στη θέση του πλέον.

Προπονητής: Από τον Σεπτέμβρη του 2015 βρίσκεται στο «τιμόνι» της ο 42χρονος Αργεντίνος Ματίας Αλμέιδα, ο οποίος ναι μεν στηρίζεται από τη διοίκηση, αλλά το γεγονός ότι δεν κατάφερε τίποτα το ιδιαίτερο στο Απερτούρα, αλλά και η απώλεια του κυπέλλου, τον έχουν φέρει σε δύσκολη θέση.

Έδρα: Omnilife (50.000)

Μεταγραφές: Απέκτησε τον παικταρά χαφ Πιζάρο από τη Πατσούκα και αναμένεται να δώσε πολλές λύσεις στο κέντρο. Έκανε προσπάθεια να φέρει πίσω τον αρχισκόρερ Μπράβο, αλλά δείχνει πολύ δύσκολη περίπτωση. Δεν υπήρξαν αλλαγές στο ρόστερ της, καθώς δεν έχασε κάποιον από τους παίκτες που υπολόγιζε.

Φιλικά: Δεν τα πήγε καθόλου καλά στα φιλικά και ο Αλμέιδα ζήτησε μεγαλύτερη συγκέντρωση ενόψει της νέας σεζόν. Η άμυνα της έδειξε να έχει προβλήματα και η ανησυχία είναι έντονη στο εσωτερικό της.

Εκτίμηση: Η ιστορία της, της επιβάλει να παλέψει για το τρόπαιο, ειδικά μετά το αποτυχημένο Απερτούρα. Έχει το υλικό να παλέψει για τον τίτλο.

 

Πατσούκα

Τι έκανε στο Απερτούρα: Με... φόρα από την κατάκτηση του περασμένου Κλαουσούρα, μπήκε στη μάχη του Απερτούρα και ήταν σε πολύ καλή κατάσταση, με τα γνωστά στάνταρ της. Τερμάτισε στη δεύτερη θέση στη κανονική διάρκεια και έδειχνε ότι μπορεί να διεκδικήσει το τρόπαιο. Στα πλέι οφ ωστόσο δεν τα κατάφερε και αποκλείστηκε από τη νεοφώτιστη Νεκάξα.

Προπονητής: Ο 41χρονος Ουρουγουανός κόουτς Ντιέγκο Αλόνσο, παραμένει στον πάγκο της, καθώς η διοίκηση είναι πολύ ευχαριστημένη με το έργο του και συνεχίζει να τον εμπιστεύεται.

Έδρα: Miguel Hidalgo (30.000)

Μεταγραφές: Δεν έγιναν σημαντικές αλλαγές στο ρόστερ, το οποίο διατηρήθηκε ίδιο σε μεγάλο βαθμό, αλλά η πώληση του παικταρά Πιζάρο στη Γουαδαλαχάρα, αναμένεται να την επηρεάσει, καθώς ήταν από τους κορυφαίους παίκτες της τα τελευταία χρόνια. Στην επίθεση για αντικαταστάτης του, ήρθε ο Ροντρίγκεζ από την Έβερτον της Χιλής.

Φιλικά: O Aλόνσο προτίμησε να μην δώσει πολλά φιλικά η ομάδα του και ήθελε να δουλέψει περισσότερο μέσα από τις προπονήσεις. Έδωσε δύο φιλικά με ομάδες χαμηλότερης κατηγορίας, τα οποία ήταν κυρίως προπονητικού χαρακτήρα.

Εκτίμηση: Κάνει σταθερά βήματα προόδου και δεν κρύβουν στο εσωτερικό της, ότι θέλουν την διάκριση και σε αυτό το τουρνουά. Έχει το υλικό και την ψυχολογία να καταφέρει κάτι καλό και πάλι.

 

Πούμας

Τι έκανε στο Απερτούρα: Παρότι άπαντες στο εσωτερικό της ήταν επιφυλακτική με τον Παλένσια που ανέλαβε τα «ηνία» της, αυτός κατάφερε να δείξει έργο μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα και η Πούμας μπήκε στα πλέι οφ, αλλά αποκλείστηκε από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Τίγκρες.

Προπονητής: Ο 43χρονος Φρανσίσκο Παλένσια, στην πρώτη του δουλειά ως πρώτος προπονητής, κατάφερε να ξεκινήσει καλά και μένει να φανεί αν μπορέσει να έχει διάρκεια. Ρισκαδόρικη επιλογή για την Πούμας, αλλά δείχνει να βγαίνει μέχρι στιγμής.

Έδρα: Olímpico de Universitario (72.449)

Μεταγραφές: Φρόντισε να ενισχυθεί περαιτέρω σε αυτή τη μεταγραφική περίοδο και απέκτησε τον φορ Νίκο Καστίγιο από την Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα, ενώ ήρθε και ο μεσοεπιθετικός Ράμπελο από τη Σάντος Λαγκούνα. Δεν έχασε κάποιον σημαντικό, αλλά ο Παλένσια δείχνει να ρισκάρει, καθώς η ενίσχυση στην άμυνα «φωνάζει»΄.

Φιλικά: Στα φιλικά δεν ήταν καλή και έδειξε ξανά αμυντικές αδυναμίες, τις οποίες πρέπει να βελτιώσει πάση θυσία. Επιθετικά τα πάει καλά και δείχνει ότι εκεί θα στηριχθεί και φέτος.

Εκτίμηση: Η λογική λέει ότι θα συνεχίσει να βελτιώνεται με τον Παλένσια στον πάγκο, αλλά οι αμυντικές «ανορθογραφίες» παραμένουν. Μπορεί να μπει στα πλέι οφ, αλλά δύσκολα θα κάνει το βήμα παραπάνω.

 

Λεόν

Τι έκανε στο Απερτούρα: Εκκίνησε τραγικά το τουρνουά και η απόλυση του Τένα ήταν αναπόφευκτη. Ο Τορρέντε που ήρθε να τον αντικαταστήσει, κατάφερε να μεταμορφώσει τη Λεόν άμεσα, η οποία έτρεξε μεγάλο αήττητο σερί και μπήκε στα πλέι οφ, αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο, αλλά εκεί δεν τα κατάφερε και αποκλείστηκε από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Τίγκρες.

Προπονητής: Ο 47χρονος Χαβιέρ Τορέντε ανέλαβε τον Αύγουστο και παρότι έδειξε να είναι ρισκαδόρικη επιλογή, δικαίωσε τη διοίκηση και με το παραπάνω και μάλιστα άμεσα.

Έδρα: Nou Camp (30.000)

Μεταγραφές: Δεν άλλαξε ιδιαίτερα το ρόστερ της και προχώρησε στη προσθήκη του καλού χαφ Πένια από  τη Γουαδαλαχάρα, ενώ παρέμεινε στο ρόστερ της ο αρχισκόρερ και ηγέτης Μποσέλι, παρότι είχε προτάσεις από άλλους συλλόγους.

Φιλικά: Στα φιλικά δεν είχε σταθερή παρουσία, αλλά αυτό είναι λογικό έως ένα βαθμό. Πάντως έδειξε ότι κρατάει την επιθετική φιλοσοφία της και σε αυτή θα στηριχθεί σε ένα ακόμα τουρνουά.

Εκτίμηση: Μεγάλη η βελτίωση της με τον Τορέντε στον πάγκο. Θα είναι λογικά στα πλέι οφ, αλλά απέχει αρκετά από το βήμα παραπάνω που σημαίνει τίτλος.

 

Τολούκα

Τι έκανε στο Απερτούρα: Στη πρώτη σεζόν του Κριστάντε στον πάγκο της, δεν κατάφερε να μπει στα πλέι οφ στις λεπτομέρειες. Έκανε σχετικά καλό τουρνουά, αλλά το γεγονός ότι δεν έπαιζε τα εντός στο γήπεδο της λόγω εργασιών, έπαιξε το ρόλο του.

Προπονητής: Στο τέλος Μαΐου ανέλαβε ο 46χρονος Αργεντίνος Ρονάλντο Κριστάντε, ο οποίος είχε σύντομο πέρασμα από την Κόρας Ντε Τέπιτς. Ρίσκο η επιλογή εξ αρχής, αλλά δείχνει να βγαίνει, μιας και η Τολούκα σε αρκετά παιχνίδια απέδωσε καλό ποδόσφαιρο.

Έδρα: Nemesio Díez (27.000)

Μεταγραφές: Aπέκτησε τον μεσοεπιθετικό Γκόμεζ από την Ιντεπεντιέντε της Αργεντινής και τον Μέντεζ, επίσης από την ίδια ομάδα. Πολύ σημαντική η προσθήκη του χαφ Σαμπουέσα από την Αμέρικα και δείχνει να δυναμώνει αρκετά. Εξίσου σημαντική και η προσθήκη του φορ Άουτσε από τη Τιχουάνα. Δεν έχασε κάποιον από τους βασικούς της και ο βασικός κορμός διατηρήθηκε.

Φιλικά: Καλή σχετικά η παρουσία της, με τον κόουτς Κριστάντε να δηλώνει ικανοποιημένος από τα όσα είδε από την ομάδα του.

Εκτίμηση: Ήταν σε καλό επίπεδο στο Απερτούρα και δείχνει έτοιμη για το βήμα παραπάνω στο Κλαουσούρα. Πολύ σημαντικές οι προσθήκες που έγιναν και η λογική λέει ότι θα μπει στα πλέι οφ. Το γεγονός ότι θα μπορεί να χρησιμοποιεί τη φυσική έδρα της, την δυναμώνει περαιτέρω. Δεν αποκλείεται να αποτελέσει μια από τις εκπλήξεις του Κλαουσούρα.

 

Βερακρούζ

Τι έκανε στο Απερτούρα: Πολύ κακή η πορεία της στο τουρνουά, είχε θέσει ως στόχο την οχτάδα, αλλά έκανε τραγικές εμφανίσεις και εν τέλει κατέληξε στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας. Ξεκίνησε με τον Μαρίνι στον πάγκο τη σεζόν, αλλά γρήγορα έγινε αντικατάσταση και επέστρεψε ο ιδιαίτερα αγαπητός Ρεϊνόσο. Δεν μπόρεσε να αλλάξει πολλά πράγματα, με την άμυνα της να είναι μεγάλη «πληγή». Πλέον το να σωθεί είναι δύσκολο.

Προπονητής: Ο 71χρονος Κάρλος Ρεϊνόσο επέστρεψε και έχει αποστολή να σώσει τους «κόκκινους καρχαρίες» από τον υποβιβασμό. Δύσκολο το εγχείρημα του.

Έδρα: Luis de la Fuente (26.316)

Μεταγραφές: Σαρωτικές αλλαγές στο ρόστερ της, όπου έφυγαν και ήρθαν πάρα πολλοί παίκτες. Συγκεκριμένα αποκτήθηκαν 15 μεταγραφές, με τον Ρεϊνόσο να θέλει να «δέσει» όσο πιο γρήγορα μπορεί την ομάδα.

Φιλικά: Με τόσες αλλαγές που έγιναν στο ρόστερ της, είναι λογικό να μην έχει συνοχή στα φιλικά, όπου έδειξε ξανά πολλές αμυντικές αδυναμίες, αλλά η επίθεση της τα πήγε καλά. Μένει να φανεί κατά πόσο θα μπορέσει ο Ρεϊνόσο να καταφέρει να δώσει την απαραίτητη «χημεία» στην ομάδα του.

Εκτίμηση: Είναι σε πολύ δύσκολη φάση η Βερακρούζ, καθώς ο υποβιβασμός είναι πιο κοντά από ποτέ. Η διοίκηση έκανε κινήσεις και δείχνει ότι δεν τα παρατάει. Στη μέση της σεζόν όμως, τόσες μεταγραφές αποτελούν ρίσκο.

 

Σάντος Λαγκούνα

Τι έκανε στο Απερτούρα: H απογοήτευση της περασμένης σεζόν καθώς ο Ζουμπέλδια δεν κατάφερε να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί εις βάρος του και στα πρώτα αρνητικά αποτελέσματα αποτέλεσε παρελθόν. Στη θέση του ήρθε Ντε Λα Τόρρε, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να κάνει και πολλά. Τερμάτισε 3η από το τέλος και πρέπει να κάνει προσπάθεια για να μην κινδυνέψει με υποβιβασμό.

Προπονητής: Ο 51χρονος Χόρχε Ντε Λα Τόρρε ανέλαβε τον περασμένο Αύγουστο, έκανε κακό τουρνουά, αλλά δεν μπορούν να το χρεωθούν και πολλά, καθώς δεν ήταν δικές του επιλογές οι παίκτες. Θα κριθεί αυστηρότερα τώρα.

Έδρα: Nuevo Corona (28.914)

Μεταγραφές: H κακή χρονιά έφερε αλλαγές στο ρόστερ της και η διοίκηση έκανε προσπάθειες για να ενισχυθεί η ομάδα. Απέκτησε αρκετούς παίκτες για να καταφέρει να σώσει την παρτίδα. Σημαντική η προσθήκη του πορτιέρο Ορόσκο, ο οποίος αντικατέστησε τον Μάρτσεσιν, ο οποίος πήγε στην Αμέρικα. Πολύ καλή μεταγραφή και αυτή του γκολεαδόρ Φουρχ από τη Βερακρούζ.

Φιλικά: Kαλή η εικόνα της στα φιλικά και δείχνει να βρίσκεται στο σωστό δρόμο για να μπορέσει να κάνει το ντεμαράζ που χρειάζεται προκειμένου να σώσει τη χρονιά και να μην κινδυνέψει. Στο σημαντικότερο εξ αυτών, κέρδισε την Πούμας με καλή εμφάνιση.

Εκτίμηση: Η τραγική πορεία της στο Απερτούρα θορύβησε τους ανθρώπους της και η διοίκηση έκανε μεταγραφές. Πολύ δύσκολα θα κάνει ανάλογη κακή πορεία. Αναμένεται να παλέψει για τα πλέι οφ.

 

Κρουζ Αζούλ

Τι έκανε στο Απερτούρα: Ακόμα μια απογοήτευση μέσα στη σεζόν, με το τραγικό Απερτούρα που πραγματοποίησε και τερμάτισε στην 14η θέση.

Προπονητής: Ο 64χρονος Τόμας Μπόι δεν γινόταν να συνεχίσει και νέος τεχνικός λίγο πριν ολοκληρωθεί το Απερτούρα, ανέλαβε ο Ισπανός Πάκο Χέμεθ και συνεχίζει στον πάγκο της.

Έδρα: Azul (35.161)

Μεταγραφές: Πολύ σημαντική η προσθήκη του φορ Καουτερούσιο από τη Σαν Λορένζο και αναμένεται να είναι ο νέος «μπομπέρ» της «μακίνα». Eξίσου δυνατή μεταγραφή και αυτή του εξτρέμ Μένα από την Εμελέκ, ο οποίος έρχεται από τρομερές σεζόν. Καλή προσθήκη και αυτή του χαφ Πενάλμπα από τη Βερακρούζ. Δείχνει δυνατή.

Φιλικά: Στα σημαντικότερα φιλικά προετοιμασίας, είχε καλή παρουσία και αναμένεται να παρουσιαστεί πολύ καλύτερη σε σχέση με το πρόσφατο Απερτούρα.

Εκτίμηση: Νέα σελίδα με τον Χέμεθ στον πάγκο και η «μακίνα» αναμένεται βελτιωμένη, έπειτα και από τις μεταγραφές που έκανε. Θα παλέψει για τη λιγκίγια και μπορεί να τα καταφέρει.

 

Τζαγκουάρες Τσιάπας

Τι έκανε στο Απερτούρα: Συνεχίζει την κακή πορεία της και ο υποβιβασμός δείχνει πιο κοντά από ποτέ. Μόλις εννιά βαθμούς συγκομιδής στο Απερτούρα και δεν είναι υπερβολή να πούμε ότι αποτέλεσε «σάκο του μποξ» στο περασμένο τουρνουά.

Προπονητής: Μέσα στη σεζόν έγινε αλλαγή στη τεχνική ηγεσία, με τον Παραγουανό Καρντόσο να αποτελεί παρελθόν και ο Μπουένο που ανέλαβε, έχει την αποστολή να τη σώσει. Δεν έδειξε πάντως κάτι το ιδιαίτερο στο Απερτούρα.

Έδρα: Zoque VMR (28.000)

Μεταγραφές: Για ακόμα μια μεταγραφική περίοδο υπήρξαν αλλαγές στο ρόστερ της και προσπαθεί με κάθε τρόπο να σώσει τη κατηγορία. Ήρθαν παίκτες για να μπορέσουν να την ανεβάσουν επίπεδο, αλλά μένει να φανεί στη πράξη κατά πόσο θα μπορέσουν.

Φιλικά: Θέλει χρόνο για να «δέσει» αλλά δεν υπάρχει. Το θετικό πάντως είναι ότι ο Μπουένο ξέρει την ομάδα και οι μεταγραφές είναι δικές του επιλογές.

Εκτίμηση: Σε κάθε τουρνουά ξεπερνάει τον εαυτό της και πάει όλο και χειρότερα. Πολύ δύσκολα θα μπορέσει να σώσει τη κατηγορία, παρότι έχει κάνει τόσες πολλές μεταγραφές.

 

Πουέμπλα

Τι έκανε στο Απερτούρα: Σχετικά καλή η πορεία της, όπου μάζεψε 20 βαθμούς και θα μπορούσε να έχει παλέψει ακόμα και για τα πλέι οφ.

Προπονητής: O 45χρονος Αργεντίνος Ρικάρντο Βαλίνο, ο οποίος ήταν για δύο χρόνια στους συμπολίτες Λόμπος, συνεχίζει στον πάγκο της με σκοπό να συνεχίσει την καλή δουλειά που κάνει.

Έδρα: Cuauhtémoc (42.649)

Μεταγραφές: Για ακόμα ένα τουρνουά δεν θα έχει πολλές διαφοροποιήσεις στο ρόστερ της και δεν άλλαξε τον βασικό «κορμό» της. Σημαντική πάντως η απώλεια του αρχισκόρερ της Αλουσίστα που πήγε στην Άτλας.

Φιλικά: Σχετικά καλή η εικόνα της στα φιλικά και δεν έδειξε κάτι που δεν περιμέναμε.

Εκτίμηση: Ο στόχος είναι να επιστρέψει στα πλέι οφ, κάτι που δηλώνουν άπαντες στο εσωτερικό της. Θα το παλέψει και αν της κάτσουν κάποια αποτελέσματα μπορεί να τα καταφέρει. Από τις ομάδες που αναμένεται στα ίδια με πέρσι.

 

Τιχουάνα

Τι έκανε στο Απερτούρα: Έκανε εξαιρετικό Απερτούρα, όπου τερμάτισε στη πρώτη θέση του τουρνουά, με την έδρα της να αποτελεί «φρούριο», αλλά δεν τα κατάφερε στα πλέι οφ και αποκλείστηκε στη πρώτη φάση.

Προπονητής: Ο Μιγκέλ Ερέρα παραμένει στο «τιμόνι» της και ο στόχος είναι το βήμα παραπάνω σε αυτό το τουρνουά.

Έδρα: Caliente (22.333)

Μεταγραφές: Αρκετά πάρε - δώσε στη μεταγραφική περίοδο, με σημαντικότερη απώλεια αυτή του καλού χαφ Ουρτάδο, ο οποίος πάντως δεν έχει αποχωρήσει επίσημα ακόμα. Αναμένεται να γίνει εντός των ημερών.

Φιλικά: Καλή η παρουσία της στα φιλικά, έδειξε ότι βρίσκεται σε καλό επίπεδο και αναμένεται δυνατή ξανά.

Εκτίμηση: Η πορεία της στο περασμένο Απερτούρα αύξησε τις προσδοκίες και δεν κρύβουν στο εσωτερικό της ότι θέλουν να κάνουν το βήμα παραπάνω στο Κλαουσούρα.

 

Άτλας

Τι έκανε στο Απερτούρα: Δεν κατάφερε τίποτα το ιδιαίτερο στο περασμένο τουρνουά και τερμάτισε μόλις στη 15η θέση. Λίγα πράγματα.

Προπονητής: Ο 49χρονος Κρουζ παραμένει στον πάγκο της και έχει δείξει καλό έργο, με ένα νεανικό ρόστερ.

Έδρα: Jalisco (61.300)

Μεταγραφές: Χρειαζόταν ενίσχυση σε κάποιες θέσεις και το έπραξε με ψώνια κυρίως από Αργεντινή. Πάντως παρέμεινε πιστή στο πλάνο της με νεαρούς κυρίως παίκτες στο ρόστερ της.

Φιλικά: Ο Κρουζ δήλωσε ικανοποιημένος από όσα είδε στα φιλικά και περιμένει την ομάδα του να είναι βελτιωμένη σε σχέση με το πρόσφατο Απερτούρα.

Εκτίμηση: Ο Κρουζ δείχνει έργο και η Άτλας αναμένεται να είναι καλύτερη έπειτα από τις μεταγραφές που έγιναν. Θα παλέψει για τα πλέι οφ.

 

Kερέταρο

Τι έκανε στο Απερτούρα: Στις λεπτομέρειες έχασε την είσοδο στα πλέι οφ, αλλά η σεζόν είναι επιτυχημένη, καθώς κατάφερε να κατακτήσει το κύπελλο.

Προπονητής: Σταθερά στον πάγκο της ο 61χρονος Μεξικανός Βίκτορ Βούκσετιτς, ο οποίος την ανέλαβε τον Φεβρουάριο του 2015 και συνεχίζει το έργο του.

Έδρα: La Corregidora (34.130)

Μεταγραφές: Δεν άλλαξε το ρόστερ της, σχεδόν ίδιο παρέμεινε, με τους παίχτες που έφυγαν να μην αποτελούσαν πρώτες επιλογές.

Φιλικά: Δεν έδειξε κάτι που δεν περιμέναμε στα φιλικά, με τον Βούκσετιτς να έχει συγκεκριμένη φιλοσοφία, την οποία έχει περάσει για τα καλά στους «γκάλος μπλάνκος».

Εκτίμηση: Η λογική λέει ότι θα είναι ξανά κάπου στα μέσα της βαθμολογίας, ενώ θα προσπαθήσει για το βήμα στην οχτάδα. Δεν είναι ακατόρθωτο να τα καταφέρει.

 

Μονάρκας

Τι έκανε στο Απερτούρα: Έκανε καλή πορεία, αλλά θα μπορούσε και καλύτερα, καθώς χρειάζεται βαθμούς για να μην κινδυνέψει. Τερμάτισε στη 13η θέση.

Προπονητής: Ο 68χρονος Ενρίκε Μέζα αποτελεί παρελθόν και νέος τεχνικός είναι ο Μαρίνι, ο οποίος δεν τα κατάφερε στη Βερακρούζ και έχει αποστολή να σώσει τη Μονάρκας.

Έδρα: Morelos (41.056)

Μεταγραφές: Έκανε μεταγραφές για να μπορέσει να σωθεί. Στην άμυνα έχει σημαντικό πρόβλημα και ενισχύθηκε.

Φιλικά: Δεν ήταν πολύ καλή η παρουσία της στα φιλικά και έδειξε ότι πρέπει να προσπαθήσει περαιτέρω για να μην κινδυνέψει.

Εκτίμηση: Θέλει να ξεμπερδέψει σύντομα με τη παραμονή και να κάνει βήμα προς τα πλέι οφ. Πρέπει να δούμε αν θα καταφέρει να βελτιώσει την άμυνα της. Λογικά δεν θα κινδυνέψει. 

 

Νεκάξα

Τι έκανε στο Απερτούρα: Αν και δεν ξεκίνησε πολύ καλά, της πήρε λίγο χρόνο για να μπορέσει να βρει τα πατήματα της στη μεγάλη κατηγορία, μόλις τα κατάφερε έτρεξε μεγάλο αήττητο σερί. Μπήκε στα πλέι οφ, αλλά αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τη Κλαμπ Αμέρικα. Πολύ καλή η παρουσία της στην επιστροφή της στα «μεγάλα σαλόνια».

Προπονητής: Ο 48χρονος Αλφόνσο Σόσα έκατσε στον πάγκο της τον Νοέμβριο του 2015 και την οδήγησε ξανά στην μεγάλη κατηγορία. Η διοίκηση πιστεύει στο έργο του και τον στηρίζει. Τώρα έχει την αποστολή να την σώσει και δείχνει να τα πάει περίφημα.

Έδρα: Victoria de Aguascalientes (25.500)

Μεταγραφές: Δεν χρειάστηκε να κάνει πολλές προσθήκες, καθώς το καλοκαίρι έκανε πολλές μεταγραφές που της βγήκαν. Δεν έχασε κάποιον από τους βασικούς. Στα ίδια επίπεδα αναμένεται να διατηρηθεί.

Φιλικά: Δεν ήταν πολύ καλή στα φιλικά αλλά έχει τον βασικό «κορμό» για να μπορέσει να ανακάμψει άμεσα.

Εκτίμηση: Πρώτος και μεγάλος στόχος είναι να μείνει στην κατηγορία και όπως όλα δείχνουν θα τα καταφέρει. Έχει καλή ομάδα και το έδειξε, όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά του Απερτούρα. Θα προσπαθήσει να κάνει ανάλογη πορεία.

Αντώνης Κόκκινος (facebook), (twitter)

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ