Πως παίζεται το στοίχημα μπάσκετ

basket στοίχημα μπάσκετΤο στοίχημα μπάσκετ έρχεται τις περισσότερες φορές δεύτερο στις προτιμήσεις των παικτών. Η ακολουθία είναι ανάλογη με τον αθλητισμό, όπου η καλαθοσφαίριση έπεται του ποδοσφαίρου, ωστόσο υπάρχουν και περιπτώσεις όπου οι αγώνες μπάσκετ έχουν μεγαλύτερο ενδιαφέρον από κάθε άλλο γεγονός. Το τεράστιο πλεονέκτημα στο στοίχημα μπάσκετ είναι πως η απουσία ισοπαλίας εγγυάται περισσότερες πιθανότητες κέρδους, ενώ παράλληλα η φύση του αθλήματος είναι τέτοια που ευνοεί το live betting. Η ταχύτητα και οι συνεχόμενες εναλλαγές στο σκορ προσφέρουν δυνατές ευκαιρίες στο ζωντανό στοίχημα μπάσκετ.

Τα βασικά στοιχήματα στο μπάσκετ

Όπως συμβαίνει σε κάθε άθλημα, έτσι και στο στοίχημα μπάσκετ, η βασική αγορά έχει να κάνει με τον νικητή της αναμέτρησης. Οι παίκτες έχουν να επιλέξουν ανάμεσα στον άσο και το διπλό, με την απαραίτητη σημείωση ότι αν ο αγώνας οδηγηθεί στην παράταση, το ποντάρισμα δεν χάνεται, αλλά ισχύει κανονικά. Σε όλες τις νόμιμες στοιχηματικές εταιρίες η βασική αγορά είναι διπλής επιλογής, ωστόσο χρειάζεται προσοχή, καθώς δεν είναι απίθανο να προσφέρεται και η αγορά “Νικητής Αγώνα (Τριπλής Επιλογής)”. Τι σημαίνει αυτό; Έστω ότι είστε παίκτης της Goalbet και επιθυμείτε να ποντάρετε στην αναμέτρησης της ομάδας Α με την ομάδα Β. Στην αγορά όπου δεν προσφέρεται η ισοπαλία, οι αποδόσεις είναι 2.12 για τον άσο και 1.72 για το διπλό. Αν, όμως, επιλέξετε την αγορά τριπλής επιλογής, τότε το σετ θα είναι 2.25 στον άσο, 1.82 στο διπλό και 11.60 στην ισοπαλία. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, θα έχετε μεν στη διάθεση σας καλύτερες αποδόσεις, ωστόσο ρισκάρετε να χάσετε αν το παιχνίδι οδηγηθεί στον έξτρα χρόνο.

Οδηγός για το στοίχημα μπάσκετ

Over και Under στο μπάσκετ

Η επόμενη βασική αγορά έχει να κάνει με τους συνολικούς πόντους που θα πετύχουν οι δύο αντίπαλοι (under/over). Εδώ συνήθως η εκάστοτε εταιρία προσφέρει ένα βασικό line (πχ. 157.5 πόντοι) και οι παίκτες καλούνται να προβλέψουν σωστά αν θα μπουν περισσότεροι ή λιγότεροι πόντοι. Βέβαια, υπάρχουν και εναλλακτικά line σε σύνολα πόντων στα οποία μεταβάλλεται το όριο και φυσικά οι αποδόσεις.

Τι είναι το χάντικαπ στο μπάσκετ;

Μία από τις πλέον δημοφιλής αγορές είναι το χάντικαπ στο μπάσκετ. Πως παίζεται το χάντικαπ στο μπάσκετ; Οι bookmakers δίνουν κάποιους πόντους πλεονέκτημα στο αουτσάιντερ, ανάλογα με τη διαφορά δυναμικότητας των δύο ομάδων. Για παράδειγμα, σ’ένα σετ αποδόσεων 2.15-1.75, το χάντικαπ θα είναι στο +2.5 για τους γηπεδούχους και τόσο ο άσος όσο και το διπλό θα πληρώνουν 1.90. Τα σημεία με χάντικαπ είναι τα πλέον διάσημα μεταξύ των Ελλήνων παικτών, το οποίο εν πολλοίς οφείλεται στο γεγονός πως στα πρώτα χρόνια του “Πάμε Στοίχημα Μπασκετ” ο ΟΠΑΠ πρόσφερε στο κουπόνι του μόνο τη συγκεκριμένη αγορά.

Εναλλακτικό χάντικαπ στο μπάσκετ

Με την πάροδο των ετών οι εταιρίες παρουσίασαν δύο νέες αγορές, οι οποίες προσφέρουν στους παίκτες περισσότερες ευκαιρίες για κέρδη. Η πρώτη αφορά το “Επιπλέον Χάντικαπ Πόντων”. Για να το εξηγήσουμε με παράδειγμα, στον αγώνα που αναφέραμε προηγουμένως, έστω ότι το χάντικαπ είναι στους 2.5 πόντους για τη γηπεδούχο ομάδα. Υπάρχει ωστόσο η δυνατότητα να ποντάρει κανείς ακόμα και στο +8.5 (απόδοση 1.30) ή να ρισκάρει μέχρι και το -4.5 (απόδοση 3.10). Αντίστοιχα, οι φιλοξενούμενοι που ήταν φαβορί με -2.5 πόντους, μπορούν να παιχθούν με εναλλακτικό χάντικαπ -8.5 κοντά στο 3.40 ή με χάντικαπ μέχρι και +4.5 πόντους, όπου η απόδοση θα είναι σαφέστατα μικρότερη, δηλαδή κοντά στο 1.35.

Εναλλακτικό σύνολο πόντων

Εναλλακτικές επιλογές υπάρχουν και στους συνολικούς πόντους της αναμέτρησης. Έστω ότι σ’ένα παιχνίδι το line έχει τοποθετηθεί στους 157.5 πόντους. Υπάρχει η πιθανότητα να κατεβάσετε το όριο στους 150.5 πόντους, όπου οι αποδόσεις θα διαφοροποιηθούν και θα είναι στο 1.40 για το over και στο 2.75 για το Under. Ομοίως, μπορείτε να το ανεβάσετε μέχρι και τους 164.5 πόντους, με over να έχει μεγαλύτερη απόδοση από το under. Περισσότερα παραδείγματα μπορείτε να δείτε στην ακόλουθη εικόνα.

στοίχημα μπάσκετ

Σημείωση: Υπάρχουν εταιρίες που προσφέρουν εναλλακτικά ασιατικά χάντικαπ και εναλλακτικά ασιατικά συνολικά αγώνα. Λόγου χάρη μπορεί να συναντήσετε σημείο με -5, κάτι που σημαίνει ότι σε περίπτωση που η διαφορά είναι ακριβώς πέντε πόντοι, θα έχετε επιστροφή του πονταρίσματος. Αντίστοιχα και στους συνολικούς πόντους.

Διαφορά νίκης και συνολικοί πόντοι

Όσοι αποφασίσουν να κυνηγήσουν μεγάλες αποδόσεις στο στοίχημα μπάσκετ, δεν έχουν παρά να ρίξουν μία ματιά στις αγορές “Διαφορές Νίκης” και “Συνολικοί Πόντοι”. Στην πρώτη περίπτωση, οι παίκτες πρέπει να βρουν την τελική διαφορά. Αν θα είναι για παράδειγμα 1-2 πόντοι, 10-13 ή 21+. Οι αποδόσεις ξεκινούν από το 6.00 και φτάνουν μέχρι το 21.00! Στην δεύτερη αγορά, το ποντάρισμα γίνεται σε στοιχήματα όπως 131-140 πόντοι, 141-150 ή 181+, με τις αποδόσεις να ξεκινούν λίγο πάνω από το 3.00 και να φτάνουν μέχρι το -εντυπωσιακό- 150.00. Όπως καταλαβαίνετε, το ρίσκο είναι μεγάλο, καθώς είναι εξαιρετικά δύσκολο να βρείτε ακριβώς τους πόντους που θα σημειωθούν ή την τελική διαφορά, αυτός, όμως, είναι και ο λόγος που οι αποδόσεις φτάνουν στα ύψη.

Επιπλέον αγορές στο στοίχημα μπάσκετ

Οι επιλογές σας για ποντάρισμα στο στοίχημα μπάσκετ δεν περιορίζονται στις αγορές που αναφέραμε προηγουμένως. Υπάρχουν ακόμα αρκετές ενδιαφέρουσες περιπτώσεις, οι οποίες μπορούν να αποφέρουν κέρδος στους παίκτες. Πιο συγκεκριμένα:

 • Πρώτη ομάδα στους 20 πόντους
 • Ημίχρονο/Τελικό
 • Διαφορά νίκης 3πλής επιλογής/7πλής επιλογής/12πλής επιλογής
 • Ομάδα με το υψηλότερο σκορ σε μία περίοδο
 • Μονά ή ζυγά συνολικά ομάδας
 • Μονά ή ζυγά συνολικά αγώνα
 • Συνολικοί πόντοι ομάδας/Εναλλακτικά όρια για συνολικούς πόντους ομάδας
 • Να κερδίσει και τα δύο ημίχρονα
 • Να κερδίσει όλες τις περιόδους
 • Συνολικά εύστοχα τρίποντα αγώνα/Συνολικά εύστοχα τρίποντα ομάδας
 • Πώς θα σημειωθεί ο πρώτος πόντος

Στοιχήματα ανά περίοδο/ανά ημίχρονο

Οι περισσότερες από τις αγορές που διαβάσατε πιο πάνω, αφορούν την έκβαση ολόκληρου του αγώνα. Αν κάποιος, όμως, επιθυμεί, μπορεί να ποντάρει σε κάθε περίοδο ξεχωριστά. Πιο συγκεκριμένα, υπάρχει η δυνατότητα πρόβλεψης του νικητή της καθεμίας από τις τέσσερις περιόδους, των συνολικών πόντων που θα επιτευχθούν στο κάθε δεκάλεπτο και στον άσο ή τον διπλό με χάντικαπ πόντων. Ακόμα, σε αρκετές εταιρίες είναι διαθέσιμη η αγορά “Περιθώριο Νίκης” για την κάθε περίοδο ξεχωριστά.

Αντίστοιχα, πρόβλεψη μπορεί να γίνει για την έκβαση του ημιχρόνου. Νικητής, χάντικαπ και συνολικοί πόντοι είναι κι εδώ οι αγορές που πρωταγωνιστούν.

Ειδικά στοιχήματα παικτών

Οι αγορές που έχουν αυξήσει κατακόρυφα τη δημοτικότητα τους τα τελευταία χρόνια αφορούν τα ειδικά στοιχήματα παικτών. Και δεν αναφερόμαστε αποκλειστικά στην επιλογή του πρώτου σκόρερ. Εκείνα που κάνουν… θραύση είναι τα ειδικά του εκάστοτε παίκτη. Μπορείτε, δηλαδή να προβλέψετε αν κάποιος αθλητής θα σημειώσει λιγότερους ή περισσότερους από τους 12 πόντους (σ.σ. αν βάλει ακριβώς 12 έχετε επιστροφή πονταρίσματος), αν θα μαζέψει περισσότερα ή λιγότερα από 6 ριμπάουντ, αλλά και πόσες τελικές πάσες (ασίστ) θα μοιράσει στους συμπαίκτες του.

ειδικά στοιχήματα παικτών στο μπάσκετ

Κι όχι μόνο αυτό, αφού σε ορισμένες στοιχηματικές εταιρίες -όπως ο Stoiximan.gr– υπάρχει η επιλογή πονταρίσματος στο σύνολο πόντων, ριμπάουντ, ασίστ ενός παίκτη και στο ενδεχόμενο να κάνει double-double ή triple double. Τέλος, ιδιαίτερα διάσημο στοίχημα είναι ο συνολικός αριθμός τριπόντων που θα πετύχει κάποιος καλαθοσφαιριστής.

Οι κορυφαίες εταιρίες για στοίχημα μπάσκετ

ΕταιρίαInfo 
Stoiximan

Ο Stoiximan είναι αναμφίβολα η Νο1 εταιρία της αγοράς. Διαθέτει φιλική πλατφόρμα, μεγάλη γκάμα αγορών pre-game αλλά και στο live, όπως και κορυφαίο mobile. Συναλλαγές απευθείας με ελληνικές κάρτες, άμεσες αναλήψεις και πολλές προσφορές είναι μερικά ακόμα ατού του.

Εγγραφή
Sportingbet

Η Sportingbet είναι ένα παγκόσμιο Brand και από τις πιο «έμπειρες» του χώρου. Προσφέρει πολλές αγορές και ειδικά, πλούσιο Live Betting και ευελιξία στις συναλλαγές. Live Streaming* στα μεγαλύτερα γεγονότα, Cash Out*, υψηλά όρια πονταρίσματος και εύχρηστα mobile και app ολοκληρώνουν ένα «ποιοτικό» προϊόν.

Εγγραφή
Goalbet

Η Goalbet είναι από τις κορυφαίες ποδοσφαιρικές εταιρίες, με ασιατικά και μεγάλη γκάμα ειδικών, ενώ παίζει με τη χαμηλότερη προμήθεια της αγοράς. Διαθέτει πολύ καλό live, εμπλουτισμένο με Live Streaming και Cash-out, ενώ προσφέρει μεγάλη ευελιξία στις συναλλαγές και αρκετά καλή mobile έκδοση.

Εγγραφή
Interwetten

Η Αυστριακή εταιρία είναι από τις παλαιότερες στον χώρο, προσφέρει μεγάλη ποικιλία αγορών στο ποδόσφαιρο με ασιατικά χάντικαπ και καλές αποδόσεις στα φαβορί. Η Interwetten διαθέτει εξαιρετικό mobile, πλούσιο Live και υποστηρίζει όλες τις συναλλαγές.

Εγγραφή
Vistabet

Η Vistabet βρίσκεται στις πρώτες επιλογές των παικτών, προσφέροντας αξιοπιστία, ασφάλεια και ένα πλούσιο σε αγορές και στοιχήματα προϊόν. Στα συν της το Live Streaming* και το Cash-Out* αλλά και το ότι αποδέχεται τα υψηλά πονταρίσματα. Άξιο αναφοράς το 24/7 support και το γρήγορο mobile της. 

Εγγραφή

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα του Foxbet στο email σας


Περισσότερα

Comments

Πάντα δίπλα στον παίκτη
Από το ξεκίνημα του site, το μότο μου είναι  ότι το στοίχημα δεν είναι μόνο αναλύσεις και προγνωστικά.  Ο σκοπός που δημιουργήθηκε ξεχωριστή ενότητα για τις στοιχηματικές εταιρίες, είναι για να ενημερώνουμε σωστά και να υποστηρίζουμε τους παίκτες που “ψάχνονται” περισσότερο για τους μπουκ, τη σοβαρή στοιχηματική θεωρία και την ειδησεογραφία. Στα reviews θα βρείτε την κριτική μου για κάθε εταιρία και μέσα από την προσωπική μου στήλη θα μαθαίνετε πρώτοι inside info για τις εταιρίες και τα δρώμενα του χώρου.
Στοιχηματικές εταιρίες με αξιολόγηση
Η έμπειρη ομάδα του Foxbet αξιολογεί και βαθμολογεί τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιριών σε 8 διαφορετικές κατηγορίες. Δείτε όλες τις σημαντικές πληροφορίες για κάθε εταιρία συγκεντρωμένες σε ένα πίνακα.
Υποστήριξη παικτών και επικοινωνία
Το Foxbet team βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους παίκτες. Επικοινωνήστε μαζί μας 7 ημέρες την εβδομάδα μέσω live chat, email ή social media για τυχόν απορίες ή αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα με τις στοιχηματικές εταιρίες.
Betting Guide
Οδηγοί για το στοίχημα
Έχετε απορίες για το πώς παίζετε στοίχημα στο ίντερνετ, για το σύστημα Fibonacci ή δεν ξέρετε τι είναι η γκανιότα; Το Betting School θα λύσει όλες τις απορίες σας και θα εμπλουτίσει τις στοιχηματικές γνώσεις σας.
Αποκλειστικές ειδήσεις και νέα
Ποιά εταιρία έρχεται στην Ελλάδα και τι αλλάζει στις στοιχηματικές εταιρίες; Μάθετε τα πάντα πρώτοι για το διαδικτυακό στοίχημα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πολλές αποκλειστικές ειδήσεις.
Σύγκριση εταιριών και εργαλεία
Βρείτε εύκολα την εταιρία που σας ταιριάζει με το Bookie Finder, συγκρίνετε τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιρίων με τη H2H σύγκριση ή δείτε όλους τους τρόπους συναλλαγών κάθε εταιρίας με ένα κλικ.
Bonus και προσφορές
Όλα τα προγράμματα των στοιχηματικών εταιρειών συγκεντρωμένα στη σελίδα Bet Bonus. Ποιές εταιρίες δίνουν πριμ εγγραφής με ηλεκτρονικά πορτοφόλια και ποιές διαθέτουν Loyalty πρόγραμμα, 0% γκανιότα ή προσφορές moneyback.