foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ220
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ιταλία, Serie A: Preview 2016-17

Previews Πρωταθλημάτων | 17 Αυγ 2016 10:14
serie-a.jpg

Το Campionato, ένα από τα σπουδαιότερα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα της υφηλίου πραγματοποιεί την εκκίνησή του σε λίγες μέρες και αναμένεται με τεράστιο ενδιαφέρον, καθώς έχει πάρα πολλούς θαυμαστές σε όλο τον πλανήτη. Η Serie A διαθέτει 20 ομάδες, οι οποίες μπαίνουν σ' ένα μαραθώνιο που προσφέρει πάντοτε μεγάλες συγκινήσεις και η καθεμιά απ'αυτές έχει τους δικούς της στόχους και φιλοδοξίες.

Όσον αφορά τη διεκδίκηση του τίτλου δεν αναμένουμε ιδιαίτερες εκπλήξεις, καθώς Γιουβέντους, Ρόμα και Νάπολι δείχνουν να βρίσκονται ένα σκαλοπάτι πάνω από τις υπόλοιπες ομάδες και θα είναι αυτές που θα δώσουν μάχη για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Ένα κλικ πίσω βρίσκουμε τις Ίντερ και Μίλαν, τις οποίες ποτέ δεν πρέπει να ξεγράφουμε, αφού διαθέτουν τεράστια φανέλα και μεγάλη εμπειρία, όμως τη δεδομένη χρονική στιγμή δε φαντάζουν ικανές να διεκδικήσουν τον τίτλο.

Η Φιορεντίνα και η Λάτσιο θα παλέψουν για την κατάληψη μιας θέσης που θα τους εξασφαλίσει την ευρωπαϊκή συμμετοχή, έχοντας βέβαια κρυφά όνειρα για κάτι παραπάνω. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε την πορεία των ομάδων που προβιβάστηκαν από τη Serie B, με την ιστορική Κάλιαρι να επιστρέφει στη φυσική της θέση μετά από απουσία ενός μόλις χρόνου, την Πεσκάρα να συμμετέχει και αυτή στο φετινό Καμπιονάτο ύστερα από αρκετά χρόνια και την Κροτόνε να είναι η «Σταχτοπούτα» του φετινού πρωταθλήματος.

 

Σύστημα διεξαγωγής

Στη Serie A συμμετέχουν 20 ομάδες και μετά το πέρας 38 αγωνιστικών, η ομάδα που θα συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς ανακηρύσσεται πρωταθλήτρια. Οι τρεις τελευταίες της βαθμολογικής κατάταξης υποβιβάζονται στη Serie B, ενώ προβιβάζονται από αυτήν οι δύο πρώτες της βαθμολογίας, μαζί με τη νικήτρια ομάδα των πλέι οφ. Ο πρωταθλητής του Καμπιονάτο, καθώς και η ομάδα που κατέκτησε την 2η θέση προκρίνονται απευθείας στους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League, ενώ η ομάδα που τερμάτισε στην 3η θέση διεκδικεί την είσοδό της στους ομίλους μέσω των πλέι οφ της κορυφαίας διοργάνωσης ευρωπαϊκών συλλόγων. Η ομάδα που θα τερματίσει τέταρτη στον βαθμολογικό πίνακα παίρνει απευθείας το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League, ενώ το ίδιο ισχύει και για την 5η ομάδα της βαθμολογικής κατάταξης. Η ομάδα που θα κατακτήσει το Coppa Italia μπαίνει απευθείας στους ομίλους του Europa League και στην περίπτωση που ο κυπελλούχος έχει ήδη εισιτήριο για το Champions League, τότε αυτόματα και η 6η θέση του πρωταθλήματος οδηγεί στους προκριματικούς του Europa League, κάτι που συνέβη την προηγούμενη χρονιά, με τη Σασουόλο να κερδίζει τη θέση, αφού η Γιουβέντους κατέκτησε το κύπελλο.

 

Οι ομάδες της Serie A

Γιουβέντους

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν το απόλυτο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος και παρά το γεγονός ότι πραγματοποίησε μουδιασμένο ξεκίνημα, εντούτοις έφτασε σχετικά άνετα στην κατάκτηση ενός ακόμη τροπαίου. Βρέθηκε στις χαμηλές θέσεις της βαθμολογίας στις πρώτες αγωνιστικές εξαιτίας των αποτυχημένων αποτελεσμάτων της, όμως χάρη σ'ένα φοβερό ντεμαράζ στα μέσα της χρονιάς κάλυψε το χαμένο έδαφος, πετυχαίνοντας απανωτές νίκες. Πέραν αυτού κατέκτησε και το Coppa Italia, ξεπερνώντας το εμπόδιο της Μίλαν και έκλεισε τη χρονιά με ιδανικό τρόπο.

Προπονητής: Ο Μασιμιλιάνο Αλέγκρι συνεχίζει στον πάγκο της «Μεγάλης Κυρίας» και το έργο του κρίνεται άκρως επιτυχημένο, καθώς κατέκτησε το νταμπλ 2 συνεχόμενες χρονιές. Φετινός στόχος η διατήρηση των κεκτημένων και μια πορεία στην Ευρώπη που το ιδανικό θα είναι να φτάσει μέχρι την κατάκτηση του Champions League.

Γήπεδο: Juventus Stadium (41.254)

Μεταγραφές: Ολοκληρώθηκε το σίριαλ της μεταγραφής του Πολ Πογκμπά στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αντί 110 εκατομμυρίων ευρώ. Ο σπουδαίος επιθετικός Μοράτα επέστρεψε στη Ρεάλ Μαδρίτης, καθώς έληξε ο δανεισμός του και στη θέση του αποκτήθηκε από τη Νάπολι ο Αργεντίνος φοβερός στράικερ Γκονζάλο Ιγουαΐν έναντι του αστρονομικού ποσού των 94 εκατομμυρίων ευρώ. Αρκετά σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις για τους «μπιανκονέρι», καθώς απέκτησαν τον Βραζιλιάνο ακραίο μπακ Ντάνι Άλβες από την Μπαρτσελόνα, όπως επίσης και τον κεντρικό αμυντικό Μπενάτια της Μπάγερν Μονάχου. Στο νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής αποκτήθηκε ο σπουδαίος Βόσνιος χαφ Πιάνιτς από τη Ρόμα και ο Λεμίνα από τη Μαρσέιγ, ενώ δαπανήθηκε το ποσό των 20 εκατομμυρίων ευρώ και για τον ελπιδοφόρο εξτρέμ Πιάτσα από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Μέχρι τη λήξη των μεταγραφών ίσως αποκτηθεί ακόμη ένας παίκτης πρώτης γραμμής στο χώρο του κέντρου.

Φιλικά προετοιμασίας: Αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 1-1 κόντρα στη Melbourne Victory για το θεσμό του International Champions Cup, ενώ για τον ίδιο θεσμό επικράτησε 2-1 της Τότεναμ. Κέρδισε με σκορ 1-2 την αδύναμη South China σε φιλικό της παιχνίδι, ενώ στα πρόσφατα φιλικά της τεστ, επικράτησε 2-3 της Γουέστ Χαμ και έφερε ισοπαλία με σκορ 2-2 κόντρα στην Εσπανιόλ.

Εκτίμηση: Η υπεράσπιση του νταμπλ αποτελεί αυτοσκοπό για τη «Μεγάλη Κυρία» τη φετινή χρονιά και όλα δείχνουν ότι εύκολα ή δύσκολα θα καταφέρει να διατηρηθεί στο θρόνο της πρωταθλήτριας της Serie A για 6η συνεχόμενη χρονιά, καθώς υπερτερεί ποιοτικά από τους αντιπάλους της. Μεγάλο στοίχημα μια καλή πορεία στο Champions League, καθώς οι «μπιανκονέρι» στοχεύουν να φτάσουν μέχρι τέλους στην κορυφαία διοργάνωση και να κατακτήσουν το τρόπαιο μετά από αρκετά χρόνια.

 

Νάπολι

Τι έκανε πέρυσι: Το όνειρο της κατάκτησης του πρωταθλήματος δεν πραγματοποιήθηκε για τους Ναπολιτάνους, οι οποίοι τερμάτισαν 9 ολόκληρους βαθμούς πίσω από τη Γιουβέντους. Στα θετικά κρίνεται το γεγονός ότι κατέκτησαν την 2η θέση και εξασφάλισαν έτσι το απευθείας εισιτήριο για τους χρυσοφόρους ομίλους του Champions League. Μέτρια ήταν και η ευρωπαϊκή της πορεία και γενικά η χρονιά των «ατζούρι» χαρακτηρίστηκε από αστάθεια και πολλά σκαμπανεβάσματα.

Προπονητής: Συνεχίζει στο τιμόνι των Ναπολιτάνων ο εκκεντρικός Ιταλός 57χρονος κόουτς Μαουρίτσιο Σάρι, ο οποίος έχει μεγάλη θητεία σε ιταλικούς συλλόγους, με πιο πρόσφατη αυτή της τριετίας 2012-2015 στην Έμπολι και σφοδρή του επιθυμία είναι η κατάκτηση του φετινού πρωταθλήματος.

Γήπεδο: Stadio San Paolo (60.240)

Μεταγραφές: Έχασε το μεγάλο της αστέρι, τον Αργεντίνο επιθετικό Γκονζάλο Ιγουαΐν, ο οποίος πουλήθηκε στη Γιουβέντους έναντι 94 εκατομμυρίων ευρώ. Αντικαταστάτης του στην κορυφή της επίθεσης των «παρτενοπέι» θα είναι ο ελπιδοφόρος Πολωνός επιθετικός Αρκάντιους Μίλικ που αποκτήθηκε από τον Άγιαξ. Σημαντικές οι προσθήκες του ακραίου χαφ Τζιακερίνι που ανήκε στη Σάντερλαντ, του μέσου Ζιελίνσκι από την Ουντινέζε, καθώς και του στόπερ Τονέλι από την Έμπολι, ενώ ίσως υπάρξουν ακόμη 1-2 προσθήκες.

Φιλικά προετοιμασίας: Κέρδισε άνετα με σκορ 5-0 την Βίρτους Εντέλα, ενώ το ίδιο εύκολα έκαμψε και την αντίσταση της Νις, επικρατώντας με το επιβλητικό 3-0 δείχνοντας πολύ καλά αγωνιστικά στοιχεία, αν και ακόμα είναι νωρίς για ασφαλή συμπεράσματα. Συνέτριψε επίσης με 5-0 τη Μονακό και με 1-4 τη Χέρτα στα πρόσφατα φιλικά της τεστ.

Εκτίμηση: Η κατάκτηση του πρωταθλήματος δείχνει πως είναι ο άμεσος στόχος για τους «παρτενοπέι», όμως το συγκεκριμένο έργο κρίνεται εξαρχής πολύ δύσκολο κόντρα στη Γιουβέντους που έχει τον πρώτο λόγο. Πάντως οποιαδήποτε θέση κάτω από την πρώτη τριάδα θα θεωρηθεί αποτυχία. Από κει και πέρα με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένουμε την παρουσία των Ναπολιτάνων στο Champions League, καθώς συμμετέχουν στους ομίλους της χρυσοφόρας διοργάνωσης, ενώ περιμένουμε να δούμε με αγωνία πόσο θα επηρεάσει η απουσία του Ιγουαΐν που αποτελεί πλέον παρελθόν.

 

Ρόμα

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε με πολλά όνειρα και μεγάλες φιλοδοξίες για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχοντας σκοπό να σπάσει την κυριαρχία της Γιουβέντους. Ξεκίνησε ιδανικά και βρισκόταν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα τις πρώτες αγωνιστικές εκμεταλλευόμενη τα στραβοπατήματα της «Μεγάλης Κυρίας», όμως στη συνέχεια έκανε «κοιλιά», απώλεσε τη σταθερότητά της και σταδιακά γκρεμίστηκε από την 1η θέση, τερματίζοντας τελικά 3η. Εξασφάλισε το εισιτήριο για τα προκριματικά του Champions League, στο οποίο την περασμένη χρονιά αποκλείστηκε στη φάση των 16.

Προπονητής: Ο 57χρονος Ιταλός σπουδαίος τεχνικός Λουτσιάνο Σπαλέτι που ανέλαβε τα ηνία των «τζιαλορόσι» μεσούσης της περσινής χρονιάς συνεχίζει στο τιμόνι της ομάδας. Το παλμαρέ του είναι γεμάτο με πετυχημένες θητείες, με σημαντικότερες απ'αυτές στον πάγκο της Ζενίτ από το 2009-2014 και εκ νέου στη Ρόμα από το 2005-2009.

Γήπεδο: Stadio Olimpico (70.634)

Μεταγραφές: Οι σπουδαίοι επιθετικοί Σαλάχ, Τζέκο και Ελ Σαράουι, ο στόπερ Ρούντιγκερ και ο εξτρέμ Περότι που έπαιζαν ως δανεικοί ανήκουν από φέτος στους Ρωμαίους που τους αγόρασαν. Η Ρόμα απέκτησε τον 19χρονο ταλαντούχο Βραζιλιάνο μεσοεπιθετικό Γκέρσον από τη Φλουμινένσε έναντι 14 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ έγινε δικός της και ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ Άλισον της Ιντερνασιονάλ. Σημαντικότατη η ενίσχυση στην άμυνα, καθώς κάτοικοι «Ολίμπικο» θα είναι τη νέα χρονιά οι στόπερ Βερμάελεν, Ζέσους και Φάτσιο με τη μορφή δανεισμού απο Μπαρτσελόνα, Ίντερ και Τότεναμ αντίστοιχα. Παραχωρήθηκε στη Γιουβέντους έναντι του ποσού των 30 εκατομμυρίων ευρώ ο σπουδαίος κεντρικός μέσος Πιάνιτς, ενώ παρελθόν αποτελεί και ο εξτρέμ Λιάγιτς (ανήκε στην Ίντερ), ο οποίος πήρε μεταγραφή στην Τορίνο.

Φιλικά προετοιμασίας: Επικράτησε με σκορ 3-2 της Τέρεκ Γκρόζνι, ενώ επιβλήθηκε και της Λίβερπουλ με σκορ 1-2 έπειτα από ένα πολύ όμορφο παιχνίδι στο πιο δυνατό της φιλικό μέχρι στιγμής. Αναδείχθηκε νικήτρια με σκορ 0-2 απέναντι στο Μόντρεαλ και έδειξε θετικά στοιχεία στον αγωνιστικό χώρο, ενώ αγγαρεία έμοιαζε το νικηφόρο τεστ με σκορ 0-1 κόντρα στη Λατίνα.

Εκτίμηση: Δίνεται ως το δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος πίσω από την πρωταθλήτρια Γιουβέντους και θα προσπαθήσει να μείνει μέχρι το τέλος κοντά στις πρώτες θέσεις, έτσι ώστε να διεκδικήσει τις πιθανότητες που της αναλογούν για τον τίτλο. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται η διπλή μονομαχία κόντρα στην Πόρτο με φόντο μια θέση στους ομίλους του Champions League, καθώς οι «τζιαλορόσι» συμμετέχουν στα προκριματικά της κορυφαίας ευρωπαϊκής διοργάνωσης και επιθυμούν διακαώς την πρόκριση.

 

Ίντερ 

Τι έκανε πέρυσι: Οι υψηλές προσδοκίες ακόμη μιας χρονιάς δεν δικαιώθηκαν για τους «νερατζούρι», οι οποίοι αρκέστηκαν στην 4η θέση της βαθμολογικής κατάταξης κερδίζοντας το εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League. Αν και το ξεκίνημα στη σεζόν ήταν πολύ καλό και τα μηνύματα αρκετά ενθαρρυντικά, η συνέχεια δεν ήταν η αναμενόμενη, καθώς έλειψε η σταθερότητα και η αγωνιστική συνέπεια για την ιστορική ομάδα του Μιλάνο.

Προπονητής: Ο Ιταλός κόουτς Ρομπέρτο Μαντσίνι, ενώ όλα έδειχναν ότι θα βρίσκεται στον πάγκο των «νερατζούρι» και τη φετινή χρονιά, εντέλει αντικαταστάθηκε από τον Ολλανδό Φρανκ ντε Μπουρ, ο οποίος αναλαμβάνει το βαρύ φορτίο και οι απαιτήσεις είναι αυξημένες, αφού δεν υπάρχουν περιθώρια προσαρμογής.

Γήπεδο: Giuseppe Meazza (80.018)

Μεταγραφές: Σπουδαία κίνηση θεωρείται η απόκτηση του ικανότατου πλάγιου επιθετικού Καντρέβα από τη Λάτσιο, ενώ λύσεις αναμένεται να προσφέρει στο αριστερό άκρο της άμυνας ο Αργεντίνος Ανσάλντι, πρώην της Τζένοα. Ως ελεύθερη μεταγραφή ήρθε στην ομάδα ο σπουδαίος επιτελικός μέσος Μπανέγα από τη Σεβίλλη, ενώ θα βοηθήσει αρκετά ο μέσος Μπρόζοβιτς από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ. Μια ανάσα από την απόκτηση του ικανότατου αμυντικού μέσου Ζοάο Μάριο από τη Σπόρτινγκ Λισαβόνας βρίσκονται οι Μιλανέζοι, ενώ δεν είναι ακόμη γνωστό αν θα παραμείνει στην ομάδα ο σπουδαίος φορ Ικάρντι που πολιορκείται στενά από πολλούς συλλόγους.

Φιλικά προετοιμασίας: Επικράτησε με σκορ 1-2 της αμερικάνικης Σολτ Λέικ, έφερε 1-1 με την αργεντίνικη Εστουδιάντες, ενώ συνετρίβη με 6-1 από την Τότεναμ. Στα πλαίσια του International Champions Cup ηττήθηκε με σκορ 1-3 από την Παρί σεν Ζερμέν, ενώ γνώρισε την ήττα με σκορ 1-4 και από την Μπάγερν Μονάχου, φανερώνοντας πολλά αμυντικά κενά. Μοναδική της νίκη στο συγκεκριμένο θεσμό αυτή κόντρα στη Σέλτικ με σκορ 2-0.

Εκτίμηση: Η διεκδίκηση του τίτλου φαντάζει μακρινό όνειρο ακόμη για τους «νερατζούρι», οι οποίοι δεν διαθέτουν την ποιότητα και το βάθος στο ρόστερ για να στεφθούν πρωταθλητές. Η εξασφάλιση μιας θέσης στο επόμενο Champions League είναι ο μεγάλος στόχος, ενώ και η καλή πορεία στο Europa League αποτελεί αυτοσκοπό για τους Μιλανέζους, οι οποίοι από τη φετινή χρονιά θα ανήκουν σε όμιλο Κινέζων επιχειρηματιών με μεγάλη οικονομική επιφάνεια.

 

Φιορεντίνα

Τι έκανε πέρυσι: Πορεία κατώτερη του αναμενομένου για τους «βιόλα», οι οποίοι ήταν ή του ύψους ή του βάθους, καθώς πραγματοποίησαν μερικές εντυπωσιακές και επιβλητικές εμφανίσεις, όμως σε άλλα ματς είχαν μέτρια εικόνα και απογοήτευσαν. Κατάφεραν να εξασφαλίσουν πάντως το ευρωπαϊκό εισιτήριο και ευελπιστούν σε καλύτερη πορεία στα σαλόνια του Europa League σε σύγκριση με το 2015.

Προπονητής: Συνεχίζει στο τιμόνι ο γνωστός Πορτογάλος τεχνικός Πάολο Σόουζα, παρά τις αντιδράσεις του κόσμου λόγω της θητείας του σαν παίκτης της Γιουβέντους. Ο 45χρονος κόουτς πάντως έχει δείξει έργο και στοχεύει να οδηγήσει την ομάδα της Φλωρεντίας σε μεγάλες διακρίσεις, έχοντας εμπιστοσύνη στις ικανότητές του.

Γήπεδο: Stadio Artemio Franchi (47.290)

Μεταγραφές: Φτωχή δραστηριότητα στο μεταγραφικό παζάρι, καθώς απέκτησε ορισμένους ελπιδοφόρους παίκτες, όπως ο 17χρονος γιος του σπουδαίου Ρουμάνου Γκεόργκε Χάτζι, ο εξτρέμ Ιάνις Χάτζι από τη Βίτορουλ και ο δεξιός μπακ Ντικς από τη Φίτεσε. Αρκετά ελπιδοφόρος θεωρείται και 0 18χρονος τερματοφύλακας Ντραγκόφσκι που αγωνιζόταν στην πολωνική Μπιάλιστοκ. Οι «βιόλα» ολοκλήρωσαν τους δανεισμούς του Ουρουγουανού εξτρέμ Τολέδο και του Κολομβιανού αμυντικού μέσου Σάντσες.

Φιλικά προετοιμασίας: Γνώρισε την ήττα με σκορ 2-0 από την Τσεζένα, ηττήθηκε από τη Θέλτα με 0-1, ενώ δεν τα κατάφερε ούτε απέναντι στην Λεβερκούζεν, η οποία την κέρδισε καθαρά και δίκαια με 3-1. Με το ίδιο σκορ ηττήθηκε από τη Σάλκε, ενώ και η Βαλένθια την κέρδισε με σκορ 2-1, αναγκάζοντάς την σε 5η ήττα σε ισάριθμα φιλικά.

Εκτίμηση: Δεν ξεκινάει με καλούς οιωνούς η χρονιά για τους «βιόλα», η εικόνα στα φιλικά είναι σχεδόν απογοητευτική, δεν υπήρξε ουσιαστική ενίσχυση και τα πράγματα δεν θα είναι εύκολα στην απαιτητική φετινή σεζόν. Η εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου δείχνει ο πιο εφικτός στόχος, όμως και αυτός θα είναι δύσκολος, καθώς το ρόστερ δεν είναι ιδιαίτερα βαθύ και οι λύσεις από τον πάγκο είναι μετρημένες και όχι ιδιαίτερα ποιοτικές.

 

 Σασουόλο

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία για τα δεδομένα του ρόστερ της, τερματίζοντας στην 6η θέση της βαθμολογικής κατάταξης και αποτέλεσε αναμφισβήτητα την έκπληξη της χρονιάς. Εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι η Γιουβέντους κατέκτησε το κύπελλο και η 6η θέση της έδωσε το ευρωπαϊκό εισιτήριο για τα προκριματικά του Europa League, εκεί όπου απέκλεισε τη Λουκέρνη και αντιμετωπίζει τώρα τον Ερυθρό Αστέρα.

Προπονητής: Συνεχίζει στο τιμόνι ο 46χρονος ικανός κόουτς Εουσέμπιο Ντι Φραντσέσκο, ο οποίος βρίσκεται στον πάγκο των «νεροβέρντι» από το 2012 και πραγματοποιεί επιτυχημένες χρονιές. Θεωρείται από τους καλύτερους νέους Ιταλούς προπονητές, έχει μια ιδιαίτερη επιθετική φιλοσοφία και είναι βέβαιο ότι κάποια στιγμή θα κάνει το μεγάλο βήμα στην καριέρα του στον πάγκο μιας μεγαλύτερης ομάδας.

Γήπεδο: Mapei Stadium – Città del Tricolore (20.084)

Μεταγραφές: Απέκτησε τον ικανό κεντρικό αμυντικό Λέτσερτ από την Ουτρέχτη, ενώ πήρε δανεικό από την Γιουβέντους τον ελπιδοφόρο 18χρονο δεξιό μπακ Λιρόλα. Ήρθε με μεταγραφή από τη Ρόμα ο πλάγιος επιθετικός Πολιτάνο, ο οποίος αναμένεται να προσφέρει αρκετές λύσεις στον κόουτς Ντι Φραντσέσκο. Πωλήθηκαν ο πλάγιος επιθετικός Σανσόνε στη Βιγιαρεάλ και ο ακραίος οπισθοφύλακας Βρσάλκο στην Ατλέτικο Μαδρίτης και στα ταμεία του συλλόγου μπήκαν κάτι λιγότερο από 30 εκατομμύρια ευρώ. Σημαντική ενίσχυση στη γραμμή κρούσης με την απόκτηση του 31χρονου ικανότατου διεθνούς Ιταλού επιθετικού Αλεσάντρο Μάτρι που προορίζεται για βασικός.

Φιλικά προετοιμασίας: Επιβλήθηκε με 8-0 της αδύναμης Καστελβέτρο, ενώ ξεπέρασε το εμπόδιο της ελβετικής Λουκέρνης στη φάση των προκριματικών του Europa League, φέρνοντας 1-1 μέσα στην Ελβετία και επικρατώντας άνετα με 3-0 στην Ιταλία.

Εκτίμηση: Η όσο το δυνατόν γρηγορότερη εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία είναι ο πρωταρχικός στόχος των «νεροβέρντι», όπως επίσης και η είσοδος στους ομίλους του Europa League που θα αποφέρει αρκετά χρήματα στα ταμεία της ομάδας. Μια πορεία φυσικά σαν την περσινή θα ήταν ευχής έργο για το σύνολο του κόουτς Ντι Φραντσέσκο, το οποίο θεωρούμε ότι θα τερματίσει μέσα στην πρώτη 8άδα.

 

Μίλαν 

Τι έκανε πέρυσι: Συνέχισε στην πεπατημένη των τελευταίων ετών και πραγματοποίησε εκ νέου μέτρια πορεία, η οποία φυσικά δεν αρμόζει καθόλου στην τεράστια ιστορία της. Τερμάτισε στην 7η θέση της βαθμολογικής κατάταξης, έχοντας πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της και μόνο μερικές εκλάμψεις σε κάποια παιχνίδια. Δεν τα κατάφερε ούτε στον τελικό του Coppa Italia, καθώς έχασε τον τίτλο από τη Γιουβέντους, αποτυγχάνοντας να κλείσει τη χρονιά με θετικό τρόπο.

Προπονητής: Ο 42χρονος Ιταλός πρώην ποδοσφαιριστής Βιτσέντζο Μοντέλα θα αναλάβει την ηλεκτρική καρέκλα του προπονητή των «ροσονέρι» και φιλοδοξεί να τους επαναφέρει στο δρόμο των επιτυχιών. Το εγχείρημά του είναι σαφώς δύσκολο, αλλά αν και νέος έχει την εμπειρία από τη θητεία του σε Φιορεντίνα και Σαμπντόρια για να οδηγήσει τη Μίλαν στο σωστό μονοπάτι.

Γήπεδο: San Siro (80.018)

Μεταγραφές: Σπουδαία μεταγραφική επιτυχία η απόκτηση του πρώτου σκόρερ της περσινής Serie B, του δαιμόνιου Λαπαντούλα από την Πεσκάρα έναντι 9 εκατομμυρίων ευρώ. Κατά τ'άλλα αποκτήθηκε και ο Παραγουανός κεντρικός αμυντικός Γκουστάβο Γκόμεζ από την αργεντίνικη Λανούς, όπως επίσης και ο αριστερός μπακ Βανχιόνι από τη Ρίβερ Πλέιτ. Το ρόστερ δεν έχει συμπληρωθεί, καθώς θα αποκτηθούν και άλλοι παίκτες, όμως ο μεταγραφικός σχεδιασμός προχωράει με αργούς ρυθμούς και χωρίς σαφή και σωστό προσανατολισμό.

Φιλικά προετοιμασίας: Επικράτησε με σκορ 1-2 της Μπορντό, ενώ στη διοργάνωση International Champions Cup αναδείχθηκε ισόπαλη 3-3 κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου, ενώ ηττήθηκε 1-3 από την Τσέλσι και 2-0 από τη Λίβερπουλ. Στο πιο πρόσφατο φιλικό της τεστ κέρδισε με σκορ 0-2 τη Φράιμπουργκ.

Εκτίμηση: Υπάρχει ένας άνεμος αισιοδοξίας για τη φετινή χρονιά, καθώς οι «ροσονέρι» δεν έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και μπορούν να ρίξουν όλο το βάρος στο πρωτάθλημα και να παρουσιάσουν ένα ανταγωνιστικό σύνολο, αντάξιο της αίγλης του παρελθόντος. Η διεκδίκηση μιας θέσης στην πρώτη τετράδα είναι ο στόχος για την ομάδα του Βιτσέντζο Μοντέλα, ενώ ό,τι καλύτερο προκύψει στην πορεία θα είναι ευπρόσδεκτο. Στα διοικητικά του συλλόγου, ο φημισμένος Σίλβιο Μπερλουσκόνι αποτελεί παρελθόν ύστερα από 3 αρκετά ένδοξες δεκαετίες και οι τύχες του ιστορικού συλλόγου πέρασαν στα χέρια οικονομικά εύρωστων Κινέζων επενδυτών.

 

Λάτσιο

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε πολύ μέτρια πορεία τερματίζοντας στην 8η θέση της βαθμολογικής κατάταξης και όπως ήταν φυσικό έμεινε εκτός Ευρώπης. Αστάθεια στην απόδοσή της μέσα στη χρονιά, μέτρια αγωνιστική εικόνα συνέθεσαν το παζλ μιας σεζόν, την οποία οι «λατσιάλι» επιθυμούν να αφήσουν γρήγορα στο παρελθόν και να παραδειγματιστούν για τη μελλοντική τους πορεία, χωρίς να υποπέσουν στα ίδια λάθη.

Προπονητής: Ο 40χρονος Ιταλός Σιμόνε Ιντζάγκι που διετέλεσε προπονητής της ομάδας νέων της Λάτσιο για 6 συναπτά έτη, από το 2010-2016 αναλαμβάνει το δύσκολο έργο να επαναφέρει τους «λατσιάλι» σε πρωταγωνιστικό ρόλο και η επιλογή του στο τιμόνι της τεχνικής ηγεσία είναι ένα στοίχημα με μεγάλο ρίσκο.

Γήπεδο: Stadio Olimpico (70.634)

Μεταγραφές: Παρελθόν αποτελεί ο σπουδαίος εξτρέμ Καντρέβα, ο οποίος πήρε μεταγραφή στην Ίντερ έναντι 19 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ και ο μέσος Ονάζι πήρε μεταγραφή στην Τράμπζονσπορ. Αποκτήθηκε ο Ιταλός στράικερ Ιμόμπιλε από τη Σεβίλλη, ο οποίος θέλει να αναγεννηθεί ποδοσφαιρικά, ενώ καλή μεταγραφή είναι και ο νεαρός Βραζιλιάνος στόπερ Γουάλας από την Μπράγκα, όπως και ο αριστερός μπακ Λουκάκου από την Οστάνδη. Τέλος εποχής για τον σπουδαίο Γερμανό στράικερ Μίροσλαβ Κλόζε, ο οποίος κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια ύστερα από μια μεγάλη καριέρα γεμάτη επιτυχίες.

Φιλικά προετοιμασίας: Επιβλήθηκε δύσκολα με σκορ 1-0 της σκληροτράχηλης αγγλικής Μπράιτον, ενώ αναβλήθηκε η σημαντική φιλική αναμέτρηση κόντρα στην Βέρντερ Βρέμης. Στο πιο πρόσφατο φιλικό της τεστ, κόλλησε στο 0-0 με αντίπαλο τη γερμανική Γκλάντμπαχ σ'ένα μέτριο ματς.

Εκτίμηση: Δύσκολη και αρκετά απαιτητική αναμένεται η φετινή σεζόν για τους «λατσιάλι», οι οποίοι έχουν έναν άπειρο προπονητή στον πάγκο τους και στοχεύουν τουλάχιστον στην εξασφάλιση ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου, έτσι ώστε να μη θεωρηθεί ακόμη μια χρονιά αποτυχημένη, μετά και την περσινή. Οι οιωνοί πάντως μόνο ευχάριστοι δεν είναι και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι, με τους φανατικούς φιλάθλους να είναι πυρ και μανία με τον πρόεδρο Κλαούντιο Λοτίτο, κυρίως για τους χειρισμούς του στο θέμα του κόουτς Μπιέλσα, ο οποίος παραιτήθηκε πριν καν προλάβει να συμπληρώσει 2 μέρες στον πάγκο.

 

Κιέβο Βερόνα

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε αρκετά συμπαθητική πορεία για τα δεδομένα του ρόστερ της και τερμάτισε στην 9η θέση στη βαθμολογια. Εμφανίστηκε με αγωνιστική πειθαρχία στο γήπεδο, ήταν συνεπής στο κομμάτι της τακτικής και πήρε τους βαθμούς που ήθελε και οι οποίοι της εξασφάλισαν σχετικά γρήγορα και άνετα την παραμονή στην κατηγορία, ελευθερώνοντάς την από το άγχος, με αποτέλεσμα να παίξει και ωραίο ποδόσφαιρο.

Προπονητής: Ο Ιταλός τεχνικός Ρολάντο Μαράν συνεχίζει στον πάγκο των «τζιαλομπλού», καθώς η πορεία του είναι ιδιαίτερα επιτυχημένη τον τελευταίο 1,5 χρόνο που βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας. Άλλωστε διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία και είναι ειδικός στις επικίνδυνες αποστολές.

Γήπεδο: Stadio Marcantonio Bentegodi (38.402)

Μεταγραφές: Φτωχή η δραστηριότητα στο μεταγραφικό παζάρι, καθώς αποκτήθηκαν παίκτες κυρίως για τον πάγκο, με κυριότερο τον 19χρονο Κονγκολέζο πλάγιο επιθετικό Μποκού από τη Σταντάρ Λιέγης. Επέστρεψε στην ομάδα ο γνωστός μας από τη θητεία του στην Α.Ε.Κ βετεράνος γκολκίπερ Σορεντίνο, ενώ παρελθόν αποτελούν ο μέσος Πίντσι και ο τερματοφύλακας Μπισάρι, καθώς τα χρόνια έχουν περάσει και κρίθηκε ότι δεν μπορούν να προσφέρουν άλλο.

Φιλικά προετοιμασίας: Επικράτησε με σκορ 6-0 της αδύναμης Βίρτους Βερόνα, αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 3-3 κόντρα στην Άλτο Βιτσεντίνο, ενώ έφερε 2-2 απέναντι στην Τσιταντέλα. Ηττήθηκε με το ίδιο σκορ, το 2-0, τόσο από τη Σαμπντόρια, όσο και από τη Χόφενχαϊμ, ενώ για το θεσμό του Coppa Italia προκρίθηκε στον επόμενο γύρο κερδίζοντας άνετα με σκορ 3-0 την Βίρτους Εντέλα.

Εκτίμηση: Η όσο το δυνατόν γρηγορότερη εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία είναι ο πρωταρχικός στόχος των Βερονέζων, όπως δηλαδή συνέβη και στην περσινή χρονιά. Πάντως ο δρόμος δεν είναι στρωμένος με ροδοπέταλα και ο ανταγωνισμός αναμένεται ιδιαίτερα υψηλός, οπότε ανεβαίνει αυτόματα και ο βαθμός δυσκολίας. Το πλεονέκτημα των «τζιαλομπλού» είναι η μεγάλη εμπειρία στη Serie A και το γεγονός ότι οι παίκτες της έχουν ομοιογένεια, αφού παίζουν μαζί αρκετά χρόνια.

 

Έμπολι 

 Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε αρκετά καλή πορεία και εξασφάλισε σχετικά άνετα την παραμονή της στη Serie A, κάτι που αποτελούσε και τον βασικό της στόχο. Τερμάτισε απόλυτα δίκαια στην 10η θέση της βαθμολογικής κατάταξης και σε αρκετά παιχνίδια έπαιξε όμορφο και ελκυστικό ποδόσφαιρο προσφέροντας θέαμα στον αγωνιστικό χώρο με αρκετά επιθετική τακτική προσέγγιση.

Προπονητής: Ο 44χρονος Ιταλός τεχνικός Τζιοβάνι Μαρτουσιέλο θα βρίσκεται στο τιμόνι των Τοσκανών και περιβάλλεται από εμπιστοσύνη, καθώς θεωρείται σπλάχνο της Έμπολι, αφού βρίσκεται μια ολόκληρη 10ετία στους πάγκους των μικρών ομάδων του συλλόγου και πλέον καλείται να κολυμπήσει στα βαθιά. Αντικατέστησε τον επιτυχημένο κόουτς Μάρκο Τζιαμπάολο, στο πλευρό του οποίου βρισκόταν την περσινή χρονιά σαν βοηθός του.

Γήπεδο: Stadio Carlo Castellani (19.847)

Μεταγραφές: Αποκτήθηκε ο αειθαλής και έμπειρος επιθετικός Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο που έμεινε ελεύθερος από την Παλέρμο, όπως επίσης και ο αριστερός μπακ Πασκουάλ από τη Φιορεντίνα. Επένδυση με το νεαρό Βραζιλιάνο επιτελικό μέσο Περέιρα από την Κορίνθιανς, ενώ και ο μέσος Μπούχελ μετακόμισε στους Τοσκανούς. Απέκτησε δανεικό από τη Λιντς τον κεντρικό αμυντικό Μπελούσι, ενώ με τον ίδιο τρόπο πήρε και τον ακραίο οπισθοφύλακα Ντιμάρκο, όπως και το μέσο Τέγιο από τις Ίντερ και Γιουβέντους αντίστοιχα. Έχασε σημαντικούς παίκτες, όπως το στόπερ Τονέλι που πήρε μεταγραφή στη Νάπολι, τον μπακ Μάρκο Ρούι και τους αμυντικούς μέσους Παρέδες και Ζιελίνσκι, ενώ παλεύει να διατηρήσει στο ρόστερ της τον σπουδαίο επιτελικό χαφ Σαπονάρα, τον οποίο διεκδικούν ουκ ολίγες ομάδες.

Φιλικά προετοιμασίας: Επικράτησε με 9-1 της αδύναμης Φάρο Γκάτζιο, με 5-0 της επίσης αδύναμης Καστελβέτρο, κέρδισε 4-1 τη Λουκέζε, ενώ στο πιο δυνατό φιλικό τεστ που έδωσε ηττήθηκε με σκορ 1-0 από τη γαλλική Ναντ. Για το θεσμό του Coppa Italia πέρασε στην επόμενη φάση κερδίζοντας καθαρά με σκορ 2-0 την Βιτσέντζα.

Εκτίμηση: Η επίτευξη της παραμονής στην κατηγορία αποτελεί το μεγάλο στόχο της ομάδας και το έργο της μόνο εύκολο δεν μπορεί να θεωρηθεί. Ο κόουτς Μαρτουσιέλο είναι επιλογή ρίσκου και καλείται να φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα, έτσι ώστε οι Τοσκανοί να μην εμπλακούν σε περιπέτειες και να μπορέσουν να διατηρηθούν στα σαλόνια του Καμπιονάτο.

 

Τζένοα

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε στη μέση ακριβώς της βαθμολογικής κατάταξης, καθώς πραγματοποίησε μια συμπαθητική χρονιά. Εξασφάλισε χωρίς πολύ κόπο την παραμονή της στην κατηγορία, χωρίς πάντως να καταφέρει να κάνει το βήμα παραπάνω και να διεκδικήσει κάτι καλύτερο. Έμοιαζε να επαναπαύεται από τη βαθμολογική διαφορά που είχε από τις θέσεις του υποβιβασμού θεωρώντας ότι έχει φέρει εις πέρας το έργο της.

Προπονητής: Ο ανερχόμενος 40χρονος Κροάτης τεχνικός Ιβάν Γιούριτς εξαργύρωσε την εκπληκτική του χρονιά στην Κροτόνε, την οποία ανέβασε στη Serie A και θα βρίσκεται στον πάγκο των «ροσομπλού» πραγματοποιώντας το πρώτο μεγάλο βήμα στην καριέρα του, αντικαθιστώντας παράλληλα τον Τζιανπιέρο Γκασπερίνι.

Γήπεδο: Stadio Luigi Ferraris (36.536)

Μεταγραφές: Απέκτησε το Σέρβο επιτελικό μέσο Νίνκοβιτς από την Κιέβο Βερόνα, τον έμπειρο κεντρικό αμυντικό Χεντιλέτι από τη Λάτσιο, όπως επίσης και τον Πορτογάλο ικανό αμυντικό μέσο Βελόσο που έμεινε ελεύθερος από την Ντιναμό Κιέβου. Θα προσφέρει βοήθειες ο Αργεντίνος πλάγιος επιθετικός Οκάμπος που ήρθε με τη μορφή δανεισμού από τη Μαρσέιγ. Αποχώρησαν ο μπακ Ανσάλντι που πήρε μεταγραφή στην Ίντερ, οι πλάγιοι επιθετικοί Σούσο και Τσέρτσι, όπως και ο κεντρικός αμυντικός Ντι Μάιο που πήγε στην Άντερλεχτ και θεωρούνται απώλειες, αφού πέρσι ήταν και οι 4 βασικοί παίκτες του ρόστερ.

Φιλικά προετοιμασίας: Επικράτησε της Λουκέζε άνετα με σκορ 3-0, ενώ κέρδισε με το επιβλητικό 4-1 και την Αλεσάντρια. Στη δυνατή αναμέτρηση με τη γαλλική Μπαστιά, οι Γενοβέζοι αναδείχθηκαν εκ νέου νικητές, με τελικό σκορ 1-2, ενώ για το θεσμό του Coppa Italia η Τζένοα έκαμψε με δυσκολία το εμπόδιο της Λέτσε, κερδίζοντάς την με 3-2 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Εκτίμηση: Η γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία είναι ο πρωταρχικός στόχος για τους «ροσομπλού». Ο νέος τεχνικός της ομάδας είναι γενικά πολύ φιλόδοξος, παίζει ωραίο ποδόσφαιρο και θέλει να πραγματοποιήσει μια πολύ καλή πορεία με τους Γενοβέζους, κάνοντας κρυφά όνειρα για μια θέση στην Ευρώπη. Πολύ δύσκολα θα κινδυνέψει με υποβιβασμό και θεωρούμε ότι θα βρίσκεται από τη μέση και πάνω στην βαθμολογική κατάταξη.

 

 Τορίνο

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε μέτρια πορεία με βάση τις δυνατότητές της και έκανε βήματα προς τα πίσω συγκριτικά με τις προηγούμενες χρονιές της, όπου είχε αρκετά μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών. Τερμάτισε κάτω από τη μέση του βαθμολογικού πίνακα και η πορεία της άφησε ανικανοποίητους τους πάντοτε απαιτητικούς οπαδούς της που θέλουν να την βλέπουν να διεκδικεί τη συμμετοχή στα ευρωπαϊκά σαλόνια.

Προπονητής: Ο 47χρονος σπουδαίος Σέρβος πρώην ποδοσφαιριστής Σίνισα Μιχαΐλοβιτς θα βρίσκεται στο τιμόνι της «γκρανάτα», παρά τη μέτρια σεζόν που πραγματοποίησε στον πάγκο της Μίλαν και φιλοδοξεί να οδηγήσει εκ του ασφαλούς τους Τορινέζους στο δρόμο των επιτυχιών, αντικαθιστώντας τον Τζανπιέρο Βεντούρα.

Γήπεδο: Stadio Grande Torino (28.140)

Μεταγραφές: Σπουδαία μεταγραφική κίνηση για την «γκρανάτα» η απόκτηση του αριστερού εξτρέμ Λιάγιτς, ενώ κάτοικος Τορίνο θα είναι και ο Έλληνας μέσος Παναγιώτης Ταχτσίδης. Θα βοηθήσει ο ελπιδοφόρος Σέρβος επιθετικός Λούκιτς που αποκτήθηκε από την Παρτιζάν, ενώ πωλήθηκε ο σημαντικός στόπερ Γκλικ στη γαλλική Μονακό. Αποκτήθηκαν επίσης ο ικανός Αλβανός στόπερ Αγιέτι, όπως και ο Ισπανός εξτρέμ Ιάγο Φάλκε με τη μορφή δανεισμού από τη Ρόμα. Ο επιθετικός Ιμόμπιλε δεν θα παίζει στο Τορίνο τη φετινή χρονιά, καθώς ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του, ενώ ερωτηματικό αποτελεί και ο ικανός στόπερ Μαξίμοβιτς, ο οποίος πολιορκείται στενά από πολλές ομάδες για μεταγραφή.

Φιλικά προετοιμασίας: Αναδείχθηκε ισόπαλη με αντίπαλο την Μπενφίκα με σκορ 1-1, κέρδισε την Ίγκολσταντ με 1-0, έφερε 0-0 με αντίπαλο τη γερμανική Λειψία και επικράτησε 2-1 της Χαλ παραμένοντας αήττητη στα φιλικά, δείχνοντας παράλληλα πολύ σοβαρό αγωνιστικό πρόσωπο. Για το θεσμό του Coppa Italia κέρδισε εύκολα με σκορ 4-1 την Προ Βερτσέλι και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Εκτίμηση: Λογικά δεν θα έχει πρόβλημα με την υπόθεση παραμονή στην κατηγορία, καθώς το ρόστερ της είναι αρκετά καλό. Θα προσπαθήσει να πάρει τους βαθμούς που χρειάζεται για να είναι άνετη και θα στοχεύσει αν της δοθεί η δυνατότητα σε κάτι παραπάνω, όπως μια θέση που οδηγεί στην Ευρώπη, έχοντας πάντα την αμέριστη συμπαράσταση των φανατικών οπαδών της.

 

Αταλάντα 

Τι έκανε πέρυσι: Πάλεψε ολόκληρη τη χρονιά για την παραμονή της στην κατηγορία και τελικά οι προσπάθειές της καρποφόρησαν στο φινάλε. Βρέθηκε αρκετές στιγμές αντιμέτωπη με το φάσμα του υποβιβασμού πλησιάζοντας τις θέσεις που οδηγούν σ'αυτόν, όμως εκμεταλλεύτηκε κυρίως τη δύναμη της έδρας της σε κρίσιμα βαθμολογικά παιχνίδια και πήρε τις απαραίτητες νίκες για να πετύχει τελικά το στόχο της.

Προπονητής: Ο πολύ έμπειρος 58χρονος Ιταλός Τζιανπιέρο Γκασπερίνι, με τριετή επιτυχημένη θητεία στον πάγκο της Τζένοα τις σεζόν 2013-2016 θα βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας του Μπέργκαμο, αντικαθιστώντας τον Έντι Ρέγια. Έχει την ικανότητα να την βοηθήσει να υλοποιήσει τις φετινές της επιδιώξεις, καθώς είναι γνώστης της Serie A.

Γήπεδο: Stadio Atleti Azzurri d’Italia (24.642)

Μεταγραφές: Πολύ σημαντική η μεταγραφή του Ιταλού επιθετικού Παλόσκι από την αγγλική Σουόνσι, ενώ πήρε δανεικό και τον Βόσνιο ικανό κεντρικό αμυντικό Ζουκάνοβιτς από τη Ρόμα. Θα προσφέρει λύσεις μέσα στη σεζόν ο ελπιδοφόρος πλάγιος επιθετικός Καμπέσας που κατάγεται από τον Ισημερινό. Ο σπουδαίος κεντρικός μέσος Ντε Ρόον πουλήθηκε στη Μίντλεσμπρο έναντι 13 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ και ο μέσος Τσιγκαρίνι πήρε μεταγραφή στη Σαμπντόρια, αποδυναμώνοντας έτσι το νευραλγικό χώρο της μεσαίας γραμμής. Το ρόστερ πάντως δεν θεωρείται ολοκληρωμένο τη δεδομένη χρονική στιγμή, καθώς θα υπάρξουν και άλλες κινήσεις.

Φιλικά προετοιμασίας: Επικράτησε με το ισχνό 1-0 της Σεριάνα, φιλοδώρησε με 5 γκολ τις αδύναμες Μπρουσαπόρτο και Λουμετσάνε, 5-1 και 5-3 τα αντίστοιχα σκορ, ενώ έχασε 2-1 από την αγγλική Λιντς. Στο τελευταίο της φιλικό ματς αναδείχθηκε ισόπαλη με την Άϊντραχτ Φρανκφούρτης με σκορ 2-2, ενώ για το θεσμό του Coppa Italia πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση κερδίζοντας άνετα με σκορ 3-0 την Κρεμονέζε.

Εκτίμηση: Θα παλέψει για ακόμη μια χρονιά για την παραμονή της στη Serie A και θεωρούμε ότι εύκολα ή δύσκολα θα τα καταφέρει. Αναμένεται να παίξει καθοριστικό ρόλο η παρουσία του έμπειρου κόουτς Γκασπερίνι, με την ομάδα του Μπέργκαμο να βρίσκει πάντα τον τρόπο να επιβιώνει στο απαιτητικό Καμπιονάτο.

 

 Μπολόνια

Τι έκανε πέρυσι: Στην επάνοδό της στη Serie A κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία, έστω και αν δυσκολεύτηκε αρκετά κατά τη διάρκεια της χρονιάς που μας πέρασε. Τερμάτισε 4 βαθμούς πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού και το αξιοσημείωτο είναι ότι καθοριστικό ρόλο έπαιξε η εκτός έδρας παρουσία της, καθώς σημείωσε 6 νίκες μακριά από το γήπεδό της παίρνοντας σημαντικούς βαθμούς, την ίδια ώρα που στην έδρα της σημείωσε λιγότερες νίκες, 5 στον αριθμό.

Προπονητής: Ο 52χρονος πλέον σπουδαίος Ιταλός πρώην ποδοσφαιριστής Ρομπέρτο Ντοναντόνι συνεχίζει στον πάγκο των «ροσομπλού» έχοντας αρκετή εμπειρία στην κατηγορία, με θητείες σε Πάρμα, Κάλιαρι, Νάπολι, Λιβόρνο και Τζένοα.

Γήπεδο: Stadio Renato Dall’Ara (38.280)

Μεταγραφές: Απέκτησε τον ικανό Τσέχο πλάγιο επιθετικό Κρέιτσι από τη Σπάρτα Πράγας, όπως επίσης και τον Ούγγρο κεντρικό μέσο Νάγκι από τη Φερεντσβάρος. Ο επιτελικός μέσος Βέρντι ήρθε με μεταγραφή, ενώ αποκτήθηκαν πακέτο από την Βίρτους Λαντσιάνο ο στόπερ Μπόλντορ και ο πολύ ταλαντούχος εξτρέμ Ντι Φραντσέσκο. Στα συν ότι έχει διατηρήσει κατά ένα μεγάλο ποσοστό τον περσινό της κορμό και υπάρχει αρκετή ομοιογένεια. Ο πολυσύνθετος μέσος Τζιακερίνι πάντως που έπαιζε δανεικός στους Μπολονέζους θα συνεχίσει την καριέρα του στη Νάπολι και στερεί από τον κόουτς ένα σημαντικό όπλο στο χώρο του κέντρου.

Φιλικά προετοιμασίας: Επικράτησε της Μακάμπι Χάϊφα με σκορ 2-1, ενώ ηττήθηκε με 1-0 από τη ρώσικη Τέρεκ Γκρόζνι. Κέρδισε με 2-0 την Αλ Αΐν, όμως γνώρισε 2 ήττες από γερμανικές ομάδες, 1-0 από την Κολωνία και 2-1 από τη Σάλκε. Για το θεσμό του Coppa Italia ξεπέρασε το εμπόδιο της Τράπανι με σκορ 2-0 και πέρασε στον επόμενο γύρο.

Εκτίμηση: Η παραμονή στην κατηγορία θα είναι ο στόχος των Μπολονέζων και την εφετινή σεζόν και προβλέπουμε ότι τα πάντα θα κριθούν προς το τέλος της χρονιάς, καθώς ο ανταγωνισμός αναμένεται μεγάλος. Βέβαια έχει την εμπειρία και την ποιότητα να πετύχει το στόχο της και να παραμείνει εκ νέου στα μεγάλα σαλόνια του Καμπιονάτο, ενώ και η παρουσία του Ντοναντόνι στον πάγκο προσφέρει μια σχετικά ασφάλεια και συγκρατημένη αισιοδοξία.

 

 Σαμπντόρια

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε πολύ μέτρια πορεία, τερματίζοντας στην 15η θέση της βαθμολογικής κατάταξης και λίγο έλειψε να κινδυνέψει με υποβιβασμό. Στις τελευταίες αγωνιστικές παρουσίασε πολύ κακό αγωνιστικό πρόσωπο, με τους παίκτες της να παρουσιάζονται σχεδόν αδιάφοροι και η τελική της θέση στον βαθμολογικό πίνακα δεν ήταν καθόλου τιμητική για την ιστορία του συλλόγου.

Προπονητής: Ο 49χρονος Ιταλός Μάρκο Τζιαμπάολο αντικατέστησε τον Βιτσέντζο Μοντέλα και θα αναλάβει να οδηγήσει τους Γενοβέζους εκ νέου στο δρόμο των επιτυχιών. Διαθέτει την απαιτούμενη εμπειρία, έχοντας θητεύσει στο παρελθόν σε Κάλιαρι, Σιένα, Μπρέσια και Κατάνια, ενώ την περσινή χρονιά ήταν στο τιμόνι της Έμπολι.

Γήπεδο: Stadio Luigi Ferraris (36.536)

Μεταγραφές: Σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις θεωρούνται ο ικανός μέσος Τσιγκαρίνι που ήρθε από την Αταλάντα, όπως και ο αριστερός μπακ Ντοντό που αποκτήθηκε με τη μορφή διετή δανεισμού από την Ίντερ, ενώ και ο 20χρονος επιθετικός Σικ από τη Σπάρτα Πράγας θα προσφέρει πολλές λύσεις. Ο Πολωνός αμυντικός μέσος Λινέτι που μεταγράφηκε από τη Λεχ Πόζναν, όπως και ο μέσος Τζούρισιτς που ήρθε δανεικός από την Μπενφίκα αναμένεται να βοηθήσουν στο χώρο του κέντρου. Ο επιθετικός Μπούντιμιρ που έκανε θραύση την περσινή χρονιά στη Serie B με την ομάδα έκπληξη της Κροτόνε ανήκει από φέτος στο ρόστερ των Γενοβέζων και θέλει να διακριθεί. Ψάχνει ομάδα ο Αντόνιο Κασάνο, ενώ 12 εκατομμύρια ευρώ μπήκαν στα ταμεία του συλλόγου από τη μεταγραφή του σπουδαίου επιτελικού μέσου Σοριάνο στην ισπανική Βιγιαρεάλ.

Φιλικά προετοιμασίας: Επικράτησε της άμεσης ανταγωνίστριας στο πρωτάθλημα Κιέβο Βερόνα με σκορ 2-0, ενώ αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς τέρματα με την ισπανική Μάλαγα σ'ένα αρκετά δυνατό φιλικό τεστ. Ηττήθηκε με σκορ 3-2 από την πανίσχυρη Μπαρτσελόνα, πραγματοποιώντας όμως πολύ ενθαρρυντική εμφάνιση μέσα στη Βαρκελώνη. Για το θεσμό του Coppa Italia πήρε το εισιτήριο για την επόμενη φάση χωρίς να ιδρώσει, επικρατώντας 3-0 της Μπασάνο.

Εκτίμηση: Πρώτο μέλημα για την ιστορική ομάδα της Γένοβα η απαραίτητη συγκομιδή βαθμών ώστε να αποφύγει πιθανούς μπελάδες υποβιβασμού. Θεωρούμε ότι δεν θα κινδυνέψει ιδιαίτερα, όμως δεν διαθέτει την απαιτούμενη ποιότητα και το βάθος στο ρόστερ της, ώστε να μπορέσει να διεκδικήσει το κάτι παραπάνω και μάλλον θα αρκεστεί σε μια θέση περίπου στη μέση του βαθμολογικού πίνακα.

 

 Παλέρμο

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε πολύ άσχημη πορεία και ευτυχώς γι'αυτήν κατάφερε να εξασφαλίσει τουλάχιστον την παραμονή της στη Serie A, μετά κόπων και βασάνων στην κυριολεξία, έχοντας απόσταση μόλις ενός πόντου από τις θέσεις του υποβιβασμού. Βρισκόταν στις τελευταίες θέσεις για αρκετό διάστημα, όμως στο τέλος εκμεταλλεύτηκε την έδρα της και την βαθμολογική αδιαφορία ορισμένων αντιπάλων της και πέτυχε το στόχο της.

Προπονητής: Ο 52χρονος έμπειρος Ιταλός τεχνικός Νταβίντε Μπαλαρντίνι αφού έφερε εις πέρας την αποστολή σωτηρίας που του ανατέθηκε μέσα στη χρονιά, αντικαθιστώντας τον Ιακίνι, συνεχίζει στον πάγκο των Σικελών με σκοπό να πραγματοποιήσει μια χρονιά που δεν θα έχει καμία σχέση με την περσινή.

Γήπεδο: Stadio Renzo Barbera (36.349)

Μεταγραφές: Ο εξαιρετικός επιθετικός Βάσκες μεταγράφηκε στη Σεβίλλη έναντι 13 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα τόσο ο έμπειρος και ικανός φορ Τζιλαρντίνο, όσο και ο γκολκίπερ Σορεντίνο. Πολύ φτωχή η μεταγραφική της δραστηριότητα, με τον κεντρικό αμυντικό Ράικοβιτς που αποκτήθηκε από τη γερμανική Ντάρμσταντ να ξεχωρίζει, χωρίς πάντως να είναι κάτι το ιδιαίτερο ποιοτικά. Ο μέσος Γκάτσι που ήρθε από την Τορίνο μπορεί να βοηθήσει στο χώρο του κέντρου, καθώς έχει παραστάσεις στη Serie A, ενώ ο ακραίος οπισθοφύλακας Αλεσάμι από την Γκέτεμποργκ θεωρείται λύση από το κάτω ράφι.

Φιλικά προετοιμασίας: Ηττήθηκε από την άσημη Μπαλματζουβάρος με σκορ 3-1, όμως βελτιώθηκε στη συνέχεια και αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 1-1 κόντρα στην πολύ δυνατή γαλλική Μαρσέιγ στο πιο δυνατό φιλικό τεστ που έδωσε. Για το θεσμό του Coppa Italia έκαμψε στην παράταση την αντίσταση της Μπάρι, επικρατώντας με 1-0 και πέρασε στον επόμενο γύρο.

Εκτίμηση: Θα επιδιώξει να διώξει τα φαντάσματα της περσινής χρονιάς, όμως τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και θα χρειαστεί τεράστια προσπάθεια για την επίτευξη του στόχου της παραμονής, ο οποίος είναι και φέτος η βασική επιδίωξη της ομάδας από τη Σικελία. Θεωρούμε ότι θα βρίσκεται στις 5 τελευταίες θέσεις της βαθμολογικής κατάταξης και το φάσμα του υποβιβασμού είναι πιο απειλητικό από ποτέ.

 

Ουντινέζε

Τι έκανε πέρυσι: Απογοήτευσε και πάλι, καθώς γλίτωσε στην κόψη του ξυραφιού τον υποβιβασμό, τερματίζοντας έναν μόλις πόντο πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η βαθμολογική της θέση αντικατοπτρίζει πλήρως την αγωνιστική εικόνα που παρουσίασε καθ'όλη σχεδόν τη διάρκεια της σεζόν και μάλλον ανακουφισμένη θα πρέπει να αισθάνεται που συνεχίζει για ακόμη μια χρονιά στα σαλόνια του Καμπιονάτο.

Προπονητής: Ο 52χρονος Ιταλός Τζουζέπε Ιακίνι αναλαμβάνει να επαναφέρει τους «μπιανκονέρι» του Ούντινε και πάλι στον δρόμο των επιτυχιών, αντικαθιστώντας τον Τζίτζι ντι Κάνιο. Έχει επιδείξει συμπαθητικό έργο στην Παλέρμο την πρόσφατη τριετία, ενώ έχει την εμπειρία του παρελθόντος στον πάγκο των Σαμπντόρια, Σιένα, Μπρέσια και Κιέβο.

Γήπεδο: Stadio Dacia Arena (25.000)

Μεταγραφές: Διατήρησε σε αρκετά μεγάλο βαθμό τον περσινό της κορμό και υπάρχει ομοιογένεια μεταξύ των παικτών της, ενώ ο τεράστιος Ντι Νατάλε, παίκτης-σύμβολο για την Ουντινέζε τερμάτισε τη μεγάλη καριέρα του. Αποκτήθηκαν παίκτες οι οποίοι δεν είναι από το πάνω ράφι, όπως ο 20χρονος Βραζιλιάνος εξτρέμ Εβάντρο από τη Σάο Πάολο, ο κεντρικός μέσος Φοφανά που ανήκε στη Μάντσεστερ Σίτυ, όμως συμμετείχε μόνο στην ομάδα των Under 23 των Εγγλέζων και ο Γκαμπονέζος στόπερ Κινγκ από τη Γρανάδα. Θα προσφέρουν λύσεις ο Τυνήσιος επιθετικός Χαρμπάουι που ήρθε από τη Λόκερεν, όπως και ο 22χρονος εξτρέμ Ντε Πολ, οι οποίοι είναι οι 2 παίκτες που ξεχωρίζουν από τους νεοαποκτηθέντες.

Φιλικά προετοιμασίας: Έδωσε αρκετά φιλικά ματς, επικράτησε 3-0 της Αλ Αΐν, κέρδισε 6-0 την αδύναμη Φελντκίρχεν, ενώ νίκησε 1-0 και την Αλ Χιλάλ. Αναδείχθηκε ισόπαλη δίχως τέρματα με την ΤΣΣΚΑ Σόφιας, το ίδιο αποτέλεσμα έφερε και με την αγγλική Μίντλεσμπρο, ενώ κέρδισε με σκορ 2-1 την Ελ Γιάις. Για το θεσμό του Coppa Italia γνώρισε ήττα σοκ με σκορ 2-3 εντός έδρας από τη Σπέτσια και αποκλείστηκε πρόωρα.

Εκτίμηση: Θεωρούμε πως αν παρουσιαστεί επιεικώς σοβαρή δεν θα κινδυνέψει με υποβιβασμό, καθώς το ρόστερ της έχει καλές μονάδες. Από κει και πέρα οι «φριουλιάνι» είναι εξαιρετικά δύσκολο να αναζητήσουν το παραπάνω βήμα και να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο από μια θέση στη μέση της βαθμολογικής κατάταξης, καθώς υπάρχουν στο πρωτάθλημα ανώτερες ποιοτικά ομάδες.

 

 Κάλιαρι

Τι έκανε πέρυσι: Το αυτονόητο για τους Σαρδηνούς πραγματοποιήθηκε και επέστρεψαν μετά από ένα μόλις χρόνο και πάλι στα σαλόνια του Καμπιονάτο. Η ποιότητά της στη Serie B ήταν εμφανής από το ξεκίνημα και η διαφορά της από τις υπόλοιπες ομάδες ήταν αναμφισβήτητη. Κατέκτησε το πρωτάθλημα, κέρδισε άνετα την άνοδο, έχοντας ελάχιστα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της μεσούσης της χρονιάς.

Προπονητής: Ο 47χρονος Ιταλός κόουτς Μάσιμο Ραστέλι που έβγαλε το κάρο από τη λάσπη της Serie B θα έχει την ευκαιρία του φέτος στο Καμπιονάτο να εξαργυρώσει την επιτυχία της περασμένης χρονιάς και να κολυμπήσει για πρώτη φορά στα βαθιά, αφού αυτή θα είναι η παρθενική του συμμετοχή στη Serie A.

Γήπεδο: Stadio Sant’Elia (16.076)

Μεταγραφές: Παρουσιάζεται αρκετά ενισχυμένη στο μεταγραφικό παζάρι μέχρι στιγμής, ενώ κατάφερε παράλληλα να μη χάσει κάποιον σημαντικό παίκτη από το περσινό της ρόστερ. Απέκτησε τον ικανό κεντρικό μέσο Ιονίτα από την Ελλάς Βερόνα, όπως επίσης και τον δεξιό μέσο Παντοΐν που ανήκε στην Γιουβέντους. Σημαντικές επίσης οι προσθήκες του Πορτογάλου κεντρικού στόπερ Μπρούνο Άλβες από τη Φενερμπαχτσέ, όπως και του έμπειρου Ιταλού στράικερ Μποριέλο από την Αταλάντα. Κάτοικος Σαρδηνίας θα είναι και ο σπουδαίος Χιλιανός φουλ μπακ Ίσλα που ανήκε στη Γιουβέντους.

Φιλικά προετοιμασίας: Γνώρισε την ήττα από την Τέρεκ Γκρόζνι με 1-0, ενώ με το ίδιο σκορ ηττήθηκε και από την ισπανική Λας Πάλμας. Επικράτησε της Πιστοϊέζε με σκορ 3-0, κέρδισε με 2-0 και την πορτογαλική Μαρίτιμο, ενώ αναδείχθηκε ισόπαλη με σκορ 1-1 κόντρα στο Αμβούργο. Για το θεσμό του Coppa Italia διέλυσε με το εμφατικό 5-1 τη ΣΠΑΛ 2013 και προκρίθηκε στην επόμενη φάση, με τον Μποριέλο να κάνει πάρτι σημειώνοντας 4 τέρματα.

Εκτίμηση: Οι Σαρδηνοί επέστρεψαν στο Καμπιονάτο με σκοπό να παραμείνουν στην κατηγορία και να μην είναι περαστικοί τη φετινή χρονιά. Θα παλέψουν για τη σωτηρία, μπορούν να τα καταφέρουν και μεγάλο τους στοίχημα είναι ο κόουτς Ραστέλι που δεν έχει εμπειρία από τη Serie A, όμως έχει παρουσιάσει εξαιρετικά δείγματα δουλειάς μέχρι στιγμής.

 

Κροτόνε

Τι έκανε πέρυσι: Πραγματοποίησε πραγματικά καταπληκτική πορεία και κέρδισε απόλυτα δίκαια και άνετα την άνοδό της για πρώτη φορά στην ιστορία της στο Καμπιονάτο. Ξεκίνησε από την αρχή της χρονιάς πολύ δυνατά και διατηρήθηκε στις πρώτες θέσεις της βαθμολογίας μέχρι το φινάλε, επιδεικνύοντας θαυμαστή σταθερότητα. Προς το τέλος, όταν είχαν κριθεί τα πάντα έδειξε σημάδια χαλαρότητας και έχασε την 1η θέση, όμως αυτό μικρή σημασία έχει μπροστά στο θαύμα που πέτυχε.

Προπονητής: Ο ανερχόμενος 43χρονος Ιταλός κόουτς Νταβίντε Νίκολα με θητεία σε Μπάρι και Λιβόρνο αντικατέστησε τον επιτυχημένο κόουτς Γιούριτς που οδήγησε πέρυσι τους «σκουάλι» στην άνοδο και θα έχει ομολογουμένως πολύ δύσκολο έργο τη φετινή σεζόν στο Καμπιονάτο.

Γήπεδο: Stadio Ecio Scida (9.631)

Μεταγραφές: Φτωχή κινητικότητα στο μεταγραφικό παζάρι, καθώς οι παίκτες που αποκτήθηκαν δεν μπορούν να σταθούν επάξια στο Καμπιονάτο. Οι μέσοι Ματζαράνι και Ναλίνι από Μόντενα και Σαλερνιτάνα αντίστοιχα δεν μπορούν να σηκώσουν την ομάδα στις πλάτες τους, ενώ το ίδιο ισχύει για τον αμυντικό Τσεκερίνι, όπως και για το μέσο Ρόντεν από την Έλφσμποργκ και το Νιγηριανό επιθετικό Σίμι από την Πορτιμονένσε. Πέρα από τις μέτριες προσθήκες, παρελθόν αποτελούν ο καλύτερος παίκτης των νεοφώτιστων, ο επιθετικός Μπούντιμιρ που εξαργύρωσε την καταπληκτική περσινή του χρονιά παίρνοντας μεταγραφή στη Σαμπντόρια, όπως και οι Ρίτσι και Ελόγκε που συνέβαλαν τα μέγιστα στον περσινό άθλο.

Φιλικά προετοιμασίας: Αγωνίστηκε ως επί το πλείστον με ερασιτεχνικές ομάδες, εντελώς αδύναμες, τις οποίες και φιλοδώρησε με αρκετά τέρματα. Στο πιο δυνατό φιλικό τεστ ηττήθηκε με σκορ 2-0 από την πανίσχυρη Ατλέτικο Μαδρίτης, φανερώνοντας πάντως μερικά θετικά στοιχεία. Για το θεσμό του Coppa Italia ηττήθηκε με σκορ 2-1 από την Βερόνα και αποκλείστηκε από τη συνέχεια.

Εκτίμηση: Θεωρείται δικαιολογημένα ως το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό, καθώς δεν διαθέτει ούτε το ρόστερ, ούτε την απαιτούμενη εμπειρία από το Καμπιονάτο. Οι «σκουάλι» πάντως δεν έχουν να χάσουν τίποτα, θα διασκεδάσουν τη συμμετοχή τους στη Serie A και ελπίζουν να πραγματοποιήσουν ακόμα έναν άθλο και να διατηρηθούν στην κατηγορία, πράγμα το οποίο δεν συγκεντρώνει ρεαλιστικές πιθανότητες να συμβεί.

 

Πεσκάρα

Τι έκανε πέρυσι: Κατέκτησε απόλυτα δίκαια το τελευταίο εισιτήριο της ανόδου στη Serie A και επανέρχεται στα μεγάλα σαλόνια ύστερα από 3 χρόνια. Τερμάτισε στην 4η θέση της κανονικής περιόδου και στα πλέι οφ ξεπέρασε το εμπόδιο της Τράπανι, αν και είχε μειονέκτημα έδρας, επιτυγχάνοντας το στόχο που είχε θέσει στο ξεκίνημα της χρονιάς. Έπαιξε παράλληλα πολύ καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο ειδικότερα μέσα στην έδρα της.

Προπονητής: Ο ανερχόμενος και ιδιαίτερα εξελίξιμος Μάσιμο Όντο, ηλικίας 40 χρονών εξαργυρώνει την πετυχημένη περσινή χρονιά και αφού οδήγησε τα «δελφίνια» στη Serie A, θα ηγηθεί και της φετινής προσπάθειας που έχει σαφέστατα μεγαλύτερο βαθμό δυσκολίας.

Γήπεδο: Stadio Adriatico (24.000)

Μεταγραφές: Ο φοβερός επιθετικός Λαπαντούλα που έκανε εκπληκτική χρονιά πήρε μεταγραφή στη Μίλαν έναντι 9 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ παρελθόν αποτελούν οι Πασκουάτο και Μαντράγκορα που θεωρούνται σημαντικές απώλειες. Η Ίντερ της έδωσε δανεικό τον ελπιδοφόρο επιθετικό Μανάι και τον αρκετά καλό ακραίο οπισθοφύλακα Μπιράγκι. Στο πλαίσιο των δανεισμών ενισχύθηκε επίσης από τον κεντρικό αμυντικό Γκιόμπερ που ανήκει στη Ρόμα και το μέσο Κριστάντε της Μπενφίκα, όμως τα κενά στο ρόστερ είναι μεγάλα.

Φιλικά προετοιμασίας: Αγωνίστηκε με ομάδες μικρής δυναμικότητας, κέρδισε την Τέραμο με 2-0, την Πινέτο με 4-1, ενώ συνέτριψε με σκορ 5-0 τη Σαν Νίκολο. Επικράτησε 2-1 της Βιτσέντζα, ενώ ηττήθηκε με το ίδιο σκορ από την ισπανική Θέλτα. Για το θεσμό του Coppa Italia κέρδισε με σκορ 2-0 τη Φροζινόνε και προκρίθηκε στην επόμενη φάση.

Εκτίμηση: Αναμένεται εξαιρετικά δύσκολη χρονιά και θα πρέπει να πραγματοποιήσει αγωνιστική υπέρβαση, αν θέλει να παραμείνει στην κατηγορία. Μεγάλη η απώλεια του φορ Λαπαντούλα που ήταν ο κυριότερος υπεύθυνος της ανόδου την περασμένη χρονιά για τα «δελφίνια». Πεισματάρης ο κόουτς Όντο, θέλει να καθοδηγήσει την ομάδα του, έτσι ώστε να μην επιστρέψει τόσο σύντομα στη Serie B, αλλά πολύ δύσκολα θα τα καταφέρει.

Gorgeto

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ