foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ52
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Δανία, Superligaen: Preview σεζόν 2016-17

Previews Πρωταθλημάτων | 12 Ιουλ 2016 09:02
denmark-superliga.jpg

Σημαντικές αλλαγές εμπεριέχει η 27η σεζόν της Δανέζικης Λίγκας ή "Alka Superligaen" όπως τυπικά ονομάζεται αφού η η Ποδοσφαιρική ομοσπονδία της Δανίας αποφάσισε τον Ιούνιο του 2015 να προχωρήσει στην αλλαγή του περσινού τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος και να ακολουθήσει το αντίστοιχο πρόγραμμα διεξαγωγής του Βελγικού πρωταθλήματος. Μία αλλαγή που ουσιαστικά δίνει κίνητρο σε όλες τις ομάδες ανεξαρτήτως βαθμολογικής κατάταξης να παλέψουν πραγματικά μέχρι το τελευταίο τους παιχνίδι αφού οι διαφορετικοί αγωνιστικοί στόχοι θα υπάρχουν μέχρι το τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Από εκεί και πέρα αναμένουμε με ιδιαίτερη ανυπομονησία την αγωνιστική εικόνα των ομάδων σε ένα πρωτάθλημα διαφορετικό και ιδιαίτερα ανταγωνιστικό με τον νέο τρόπο διεξαγωγής.

 

Σύστημα Διεξαγωγής

Μετά την ολοκλήρωση της κανονικής περιόδου (Preliminary Stage), οι πρώτες έξι ομάδες στην βαθμολογία της Superligaen, θα δημιουργήσουν έναν όμιλο (Championship Play-off) και θα δώσουν δέκα παιχνίδια μεταξύ τους, ξεκινώντας με όλους τους βαθμούς  που κατέκτησαν στην κανονική διάρκεια της σεζόν. Οι ομάδες οι οποίες τερμάτισαν στις θέσεις 7-14, κρατάνε τους βαθμούς από την κανονική περίοδο και χωρίζονται σε δύο ομίλους (Qualifying Play-offs όπου 7η, 10η ,11η και 14η της κανονικής περιόδου είναι ο Ά όμιλος, 8η, 9η, 12η και 13η ο 'Β όμιλος ). Ύστερα από μίνι πρωτάθλημα 6 αγώνων, οι νικητές των δύο ομίλων παίζουν μεταξύ τους (διπλούς αγώνες) και η ομάδα που θα προκριθεί θα διεκδικήσει σε διπλούς αγώνες μπαράζ, ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο, κόντρα στην ομάδα που θα τερματίσει 3η στον όμιλο των πρώτων έξι της κανονικής διάρκειας (Championship Play-off). Οι ομάδες που θα τερματίσουν τρίτες και τέταρτες από τους ομίλους Ά και΄Β, θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες (Relegation Play-offs) και οι ομάδες που θα προκριθούν θα αγωνιστούν μεταξύ τους σε διπλούς αγώνες όπου ο νικητής θα παραμείνει στην κατηγορία. Οι εναπομείναντες τρεις ομάδες της τελευταίας διαδικασίας θα αγωνιστούν μεταξύ τους  σε μία σειρά διπλών αγώνων μαζί με την δευτεραθλήτρια και την τριταθλήτρια της 1st Division της διανυθείσας χρονιάς. Η σειρά των αγώνων ξεκινάει με διπλή αναμέτρηση μεταξύ των τελευταίων ομάδων (Relegation Play-offs) όπου ο νικητής αντιμετωπίζει την δευτεραθλήτρια της 1st Division ενώ η τριταθλήτρια αντιμετωπίζει με τη σειρά της την φιναλίστ των μπαράζ (Relegation Play-offs).

Ευρωπαϊκά εισιτήρια 

Δεδομένου ότι η Δανία έχει κατρακυλήσει στις βαθμολογιες της UEFA τα τελευταία χρόνια, ο πρωταθλητής κερδίζει το εισιτήριο για την δεύτερη προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ ενώ ο δευτεραθλητής αποκτά μία θέση στην πρώτη προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ όπως ακριβώς και ο νικητής του ζευγαριού που προκύπτει από τα πλέι οφ στο τέλος της σεζόν (Championship play-offs vs Qualifying play-offs). Τέλος, ο κυπελλούχος κατακτά μαζί με το τρόπαιο και το εισιτήριο για την δεύτερη προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ.

 

Οι ομάδες της Superligaen

Κοπεγχάγη

Τι έκανε πέρυσι: Το πέρας της σεζόν 2015/2016 βρήκε την ομάδα της πρωτεύουσας ξανά στο θρόνο της μετά από δύο σεζόν μακρυά από τον τίτλο αν και η μαθηματική εξασφάλιση του πρωταθλήματος ήρθε μόλις τρεις αγωνιστικές πριν το τέλος αφού η έκπληξη της σεζόν Σοντέρισκε αποδείχτηκε σκληρό καρύδι εξασφαλίζοντας όμως τελικά την δεύτερη θέση. Η Κοπεγχαγη μαζί με την κατάκτηση του τίτλου αλλά και αυτή του κυπέλλου εξασφάλισε την συμμετοχή στον δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ που αποτελεί και έναν από τους σημαντικούς στόχους της ομάδας στην εφετινή σεζόν αφού η είσοδος στους "χρυσοφόρους" ομίλους θα αποτελέσει σημαντική πηγή εσόδων για τους πρωταθλητές. Είναι η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα και πλέον ο στόχος είναι η επιστροφή στους τίτλους.

Προπονητής: Από το 2013 και για τέταρτη διαδοχική σεζόν στον πάγκο της Κοπεγχάγη θα βρίσκεται ο Στάλε Σολμπάκεν, ο οποίος πραγματοποιεί τη δεύτερη θητεία του στην ομάδα. Ο Νορβηγός με ιστορικό σε Γερμανία και Αγγλία είναι λάτρης του 4-4-2 με την παρουσία δύο "εξαριών" στην βασική ενδεκάδα.

Έδρα: «Τέλια Πάρκεν» (38.065)

Μεταγραφές: Οι μεταγραφές των Πάβλοβιτς και Γκρέγκους που αγωνίζονται στην επιθετική γραμμή αποτελούν μέχρι στιγμής τις ακριβότερες κινήσεις της Κοπεγχάγη που αντί του ποσού των 2,1 εκατομμυρίων ευρώ στην Σουκαρίσκι και 1,2 εκατομμυρίων ευρώ στη Γιάμπλονετς τους απέκτησε ελπίζοντας να μετουσιώσει μία πιο επιθετική στρατηγική στην φετινή σεζόν. Ο Όλσεν του ΠΑΟΚ έγινε και τυπικά παίκτης της ομάδας της πρωτεύουσας ενώ ο Γένσεν που αγωνίζεται στα δεξιά  της πτέρυγας της μεσαίας γραμμής αποκτήθηκε σαν ελεύθερος από την Οντένσε. Στον αντίποδα, ο ταλαντούχος Γιόργκενσεν πωλήθηκε με 2,5 εκατομμύρια στη Φέγιερνοντ ενώ δεν ανανεώθηκαν οι Καμίνσκι και Άνκερσεν ως προς τον δανεισμό τους.

Φιλικά: Δύο διεθνή φιλικά ματς, έδωσε μέχρι στιγμής η ομάδα της πρωτεύουσας γνωρίζοντας την ήττα με σκορ 1-0 στην έδρα της Άστρα στο πρώτο και επικρατώντας εύκολα με σκορ 0-3 επί της Ρώσικης Άμκαρ.

Εκτίμηση: Θα πρέπει να πασχίσει περισσότερο προκειμένου να διατηρήσει τον τίτλο της στο νέο τρόπο διεξαγωγής του πρωταθλήματος και χρονιά με βαθμολογική διαφορά όπως πέρσι ίσως την στοιχίσει. Αδιαμφισβήτητα πάντως το πρώτο φαβορί για τον τίτλο.

 

Σοντερίσκε

Τι έκανε πέρυσι: Έκανε την έκπληξη πέρυσι και έβγαλε σωστούς τους πάντες στην διοίκηση που εμπιστεύτηκαν τον άπειρο Γιάκομπ Μίκελσεν, οποίος παρουσίασε ένα σπουδαίο σύνολο με αρκετά υψηλό τέμπο και μαχητική φιλοσοφία στον αγωνιστικό χώρο που μέχρι και τέσσερις στροφές πριν την πτώση της σημαίας του περσινού πρωταθλήματος διατηρούσε ελπίδες για την κατάκτηση του τίτλου. Η έξοδος στην Ευρώπη και στη δεύτερη φάση των προκριματικών του Γιουρόπα είναι γεγονός για ένα κλαμπ που δημιουργήθηκε πριν 14 μόλις χρόνια και κατέκτησε δικαίως την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα μπροστά από τις παραδοσιακές δεύτερες, Μίντιλαντ και Μπρόντμπι.

Προπονητής: Ο 35χρονος Γιάκομπ Μίκελσεν συνεχίζει να είναι τεχνικός της φιλόδοξης ομάδας ενώ έχει περάσει νωρίτερα από τον πάγκο των Χόμπρο και Σκίβε. Ο Δανός αρέσκεται στον σχηματισμό 4-1-4-1 με γρήγορο τέμπο και στυλ παιχνιδιού ενώ αξιοσημείωτο είναι ότι η φετινή χρονιά θα είναι μόλις η δεύτερη του χρονιά σε ομάδα της πρώτης κατηγορίας.

Έδρα: «Σίντμπανκ Παρκ» (10.000)

Μεταγραφές: Σε ρηχά νερά κινήθηκε μέχρι στιγμής η Σοντερίσκε που απέκτησε κυρίως ελεύθερους παίκτες από τα περιφερειακά πρωταθλήματα και κατηγορίες της Δανίας μεταξύ αυτών ξεχωρίζουν οι Φερνάντεζ και Ρίτερ που αποκτήθηκαν σαν ελεύθεροι από Άαρχους και Σίλκερμποργκ και αγωνίζονται στο τέρμα και στην δεξιά πλευρά της άμυνας αντίστοιχα.

Φιλικά: Τρεις φιλικές αναμετρήσεις έδωσε μέχρι στιγμή η ομάδα του Μίκελσεν, γνωρίζοντας την ήττα στα δύο από την Νορβηγική Στάρτ και την Δανέζικη Λίνγκμπι. Αντιθέτως επικράτησε κόντρα στην Φρεντερίτσια. Αποχώρησε ο Ζοάο Περέιρα που αγωνίζονταν στο αριστερό άκρο της άμυνας πέρσι.

Εκτίμηση: Το στοίχημα για την έκπληξη του περσινού πρωταθλήματος είναι το κατά πόσο μπορεί να διατηρήσει το στάτους της στην πρώτη τριάδα του Δανέζικου πρωταθλήματος. Ενθουσιασμός για την συμμετοχή στην Ευρώπη και αυτό ίσως παίξει το ρόλο του. Η κατάληξη στην πρώτη εξάδα θα είναι ο στόχος κυρίως λόγω της ενδυνάμωσης τόσο της Οντένσε όσο και της Μπρόντμπι. Η πρόβλεψη μας είναι για την 6η με 7η θέση.

 

Μίντιλαντ

Τι έκανε πέρυσι: Δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον πρώτο τίτλο της στην ιστορία της Δανέζικης Λίγκας αφού οι "λύκοι" είχαν να αγωνιστούν και στο Γιουρόπα Λιγκ που τα πήγαν αρκετά καλά φέρνοντας κάποια έσοδα στην ομάδα. Ιδιαίτερη στιγμή αποτελεί αδιαμφισβήτητα η νίκη κόντρα στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στη φάση των 32 και ας μην οδήγησε σε πρόκριση. Στο κύπελλο αποχώρησε νωρίς από την φάση των 16. Οι τρεις διοργανώσεις παρόλο αυτά την επηρέασαν και αυτό αποδείχτηκε από την τελική κατάταξη και την 3η θέση που κατέκτησε.

Προπονητής: Μέτρια προς καλή θα μπορούσε να βαθμολογήσει κανείς την πρώτη σεζόν του Τζες Θόρουπ, ο οποίος ουσιαστικά διαχειρίστηκε την μετά πρωτάθλημα εποχή στους "λύκους". Αποτέλεσε ουσιαστικά την πρώτη του χρονιά στην ομάδα σαν επικεφαλής προπονητής και αρκετοί στο κλαμπ περιμένουν περισσότερα αυτήν την χρονιά. Όλα δείχνουν λοιπόν ότι το αγωνιστικό στυλ θα είναι ίδιο με πέρσι. Ο Θόρουπ υπήρξε τεχνικός της εθνικής Δανίας U21, ενώ έχει περάσει και από τον πάγκο της Έσμπιεργκ. Γενικά αρέσκεται να δουλεύει με νέους και αυτό θα είναι χρήσιμο ιδιαίτερα την φετινή σεζόν.

Έδρα: «MCH Arena» (11.800)

Μεταγραφές: Από μέτρια έως καθόλου έχει κινηθεί  μέχρι στιγμής η Μίντιλαντ που φαίνεται διατεθειμένη να στηρίξει τη γενιά των 97ρηδων που προέρχονται από τα σπλάχνα της. Αρκετοί από τους φιλόδοξους και νεαρούς παίκτες ξεκίνησαν προετοιμασία με την αντρική ενώ αντίστοιχα χρησιμοποιούνται κιόλας στα πρώτα φιλικά. Επίσης αρκετοί από τους περσινούς δανεικούς όπως οι Λάρσεν και Οντεγιέμι επέστρεψαν και θα κριθούν εκ νέου.

Φιλικά: Αρκετά καλά τα πήγαν οι "λύκοι" στα πρώτα τρία φιλικά παιχνίδια κόντρα σε Έσμπιεργκ, Ράντερς και Σκίβε επικρατώντας σε όλα ενώ παρουσίασαν μόνο ένα τέρμα στο παθητικό τους. Τέλος στις πρώτες δύο επίσημες υποχρεώσεις για τον πρώτο γύρο των προκριματικών του Γιουρόπα Λιγκ επικράτησαν με συνολικό σκορ 2-0 της Σουντόβα και διασταυρώνονται στον δεύτερο γύρο με την Βαντούζ.

Εκτίμηση: Περιμέναμε παραπάνω ενίσχυση για τη Μίντιλαντ που δεν έχει περάσει καιρός που κατέκτησε το τρόπαιο. Η παρουσία αρκετών νεαρών στο ρόστερ ίσως στοιχίσει αλλά σίγουρα θα είναι μία από τις ομάδες της εξάδας αλλά πιο πιθανό όχι στις πρώτες δύο.

 

Μπρόντμπι

Τι έκανε πέρυσι: Μία από τα ίδια για την Μπρόντμπι που κατέκτησε την 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα την περασμένη χρονιά παρουσιάζοντας αρκετά προβλήματα στην άμυνα σε όλο την διάρκεια της χρονιάς. Από το Γιουρόπα αποκλείστηκε από τους προκριματικούς κόντρα στον ΠΑΟΚ ενώ στο Κύπελλο έφτασε ως τα ημιτελικά, για να αποκλειστεί τελικά από την νταμπλούχα Κοπεγχάγη.

Προπονητής: Νέο πρόσωπο πλέον στην τεχνική ηγεσία της Μπρόντμπι που έλυσε την συνεργασία με τον Σκαρμπάλιους και προσέλαβε τον Γερμανό Αλεξάντερ Ζόρνιγκερ με προϋπηρεσία στη Γερμανία και ειδικότερα στη Στουτγάρδη μέχρι το καλοκαίρι του 2018. Ο ίδιος φαίνεται να προτιμά το 4-3-1-2 σαν σχηματισμό με την παρουσία του ρόμβου στην μεσαία γραμμή.

Έδρα: «Μπρόντμπι Στάντιον» (26.180)

Μεταγραφές: Προχώρησε σε μεταγραφές που ζήτησε ο νέος τεχνικός, η ομάδα της Μπρόντμπι αποκτώντας τον Μπενεκτίτ Ρόκερ από την Γκρόιτερ Φιρτ αλλά και τους Νίλσον, Νούνιεζ και Ντούμιτς από Φάλκεμπεργκ, Ολύμπια και Ναϊμέγκεν. Σημαντικές προσθήκες όλες που δείχνουν ότι τα "δυτικά παιδιά" δεν θα αρκεστούν σε κάτι συνηθισμένο και φέτος όπως είναι η τρίτη ή η τέταρτη θέση. Αρκετοί πάντως αποχώρησαν από την ομάδα όπως ο Ντουρμπίσι για την Ρεάλ Μπέτις και ο Έρικσον για την Τσούγκαρντεν. Ο Άγκερ αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ενώ ο Σβάρτζ επέστρεψε στην Γκουϊνγκάμπ.

Φιλικά: Τρία φιλικά έδωσε η Μπρόντμπι εκ τα οποία κέρδισε στα δύο ενώ πέρασε εύκολα από τον πρώτο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ με συνολικό σκορ 6-1 απέναντι στη Βάλουρ ενώ θα αντιμετωπίσει την Σκωτσέζικη Χιμπέρνιαν στον επόμενο γύρο.

Εκτίμηση: Δείχνει να θέλει κάτι παραπάνω από ότι καταφέρνει τα τελευταία χρόνια ενώ η παρουσία του Γερμανού τεχνικού στο πάγκο ίσως σημάνει και την αλλαγή πλεύσης στον τρόπο παιχνιδιού της ομάδας από τα δυτικά. Για εμάς αποτελεί το δεύτερο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου και πιστεύουμε ότι θα παλέψει μέχρι τέλους για την κατάκτηση.

 

Άαλμποργκ

Τι έκανε πέρυσι: Όπως η Ράντερς πρόπερσι έτσι και πέρσι η Σοντερίσκε, στέρησαν από την Άαλμποργκ την έξοδο στην Ευρώπη για μία ακόμη χρονιά αφήνοντας έτσι τους πρωταθλητές της χρονιάς 2013 - 2014 στην 5η θέση. Για μία ακόμη χρονιά κινήθηκε σε ρηχά νερά από πλευράς απόδοσης αφού παρουσίασε ασταθή εικόνα στην απόδοση της τόσο εντός όσο και εκτός έδρας. Στο κύπελλο έφτασε μέχρι τα ημιτελικά όπου ηττήθηκε από την Άαρχους.

Προπονητής: Συνεχίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Λαρς Σόντεργκαρντ που θα κριθεί πιο αυστηρά φέτος μιας και είχε όλο το χρόνο να δουλέψει πάνω στην ομάδα και να περάσει την φιλοσοφία του. Μία φιλοσοφία που υποστηρίζει το συντηρητικό παιχνίδι και την εκμετάλλευση των αντεπιθέσεων στο σχηματισμό 4-2-3-1.

Έδρα: «Νορντίσκε Αρένα» (13.797)

Μεταγραφές: Στην απόκτηση του Μεϊλίνγκερ που αγωνίζεται στην δεξιά πλευρά αλλά και του Χόλγκερσον της Ανόρθωσης που αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας προχώρησε η Άαλμποργκ αφού αμφότεροι ήταν ελεύθεροι. Σημαντική και η προσθήκη του επιθετικού μέσου Σλοθ της Λιντς. Στον αντίποδα παρελθόν αποτελεί ο Μπρουν που αποκτήθηκε σαν ελεύθερος από την Βίμποργκ αλλά και η τριάδα των Θράνε, Πέτερσον και Τζόνσον που υπέγραψαν συμβόλαιο με την Οντένσε.

Φιλικά: Δύο φιλικά έχει δώσει μέχρι στιγμής η Άαλμποργκ εκ των οποίων το ένα ήταν κόντρα στην Ρόζενμποργκ από την οποία ηττήθηκε με σκορ 4-1 ενώ νικηφόρο αποτέλεσμα πήρες κόντρα στην Νόρντζελαντ.

Εκτίμηση: Να χωθεί και πάλι στις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη θέλει η Άαλμποργκ και ο νέος τρόπος διεξαγωγής του πρωταθλήματος την ευνοεί για μία τέτοια προσδοκία. Πιστεύουμε ότι θα τερματίσει στην πρώτη εξάδα και στις θέσεις 4η με 5η.

 

Ράντερς

Τι έκανε πέρυσι: Δεν κατάφερε να επαναλάβει την καλή πορεία της προπερσινής χρονιάς που της είχε δώσει το εισιτήριο για την Ευρώπη κατακτώντας την 4η θέση αλλά τερμάτισε δύο θέσεις παρακάτω. Έχασε αρκετούς βαθμούς εντός έδρας ενώ δεν κράτησε την πολύ καλή αμυντική λειτουργία που παρουσίασε τη σεζόν 2014/2015. Στο κύπελλο αποκλείστηκε από την κυπελλούχο Κοπεγχάγη στα προημιτελικά.

Προπονητής: Τέλος εποχής στο 4-4-2 και τον Άγγλο Κόλιν Τοντ έβαλε η διοίκηση των "αλόγων" αυτό το καλοκαίρι, κλείνοντας έτσι ένα κεφάλαιο τεσσάρων ετών με πολύ καλές πορείες, τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Κύπελλο. Στην θέση του ορίστηκε από 1 Ιούλη ο Ισλανδός Ολάφουρ Κρίστιανσον που αγωνίστηκε σαν αμυντικός σε αρκετές ομάδες της Σκανδιναβίας όπως η Άαρχους ενώ στο παλαμαρέ του υπάρχουν τα ονόματα της Νόρντζελαντ και Άαρχους. Οι  λίγες πληροφορίες που έχουμε αναφέρουν μία ροπή προς το σχηματισμό του 4-3-3 με προσανατολισμό αμυντικό.

Έδρα: «AutoC Παρκ Ράντερς» (12.000)

Μεταγραφές: Σε ρηχά νερά οι μεταγραφικές κινήσεις της Ράντερς που αρκέστηκαν μέχρι στιγμής στην απόκτηση του Μίτροβιτς από την Ειντχόβεν που αγωνίζεται στην δεύτερη κατηγορία της Ολλανδίας αλλά και του τερματοφύλακα Ντούε της Κόγκε από την δεύτερη κατηγορία στη Δανια. Από τα "άλογα" αποχώρησαν ο Ντούνκαν από την άμυνα για την Νιούκαστλ Αυστραλίας, ο κεντρικός αμυντικός Τβέρσκοβ για την Οντένσε καθώς και οι Γιούνκερ και Κέλλερ που αγωνίζονται στην μεσοεπιθετική γραμμή για τις Άαρχους και Βίμποργκ αντίστοιχα.

Φιλικά: Δύο φιλικές αναμετρήσεις μέχρι στιγμής για την Ράντερς που επικράτησε της Βίμποργκ με 1-0 αλλά ηττήθηκε από την  Μίντιλαντ με το ίδιο σκορ.

Εκτίμηση: Αναμένεται να παρουσιαστεί και πάλι μαχητική στο πρωτάθλημα με προσδοκία την έξοδο στην Ευρώπη. Θα πρέπει να παλέψει αρκετά για την εξάδα αλλά πιστεύουμε ότι θα διεκδικήσει την έξοδο στην Ευρώπη μέσω του κυπέλλου πιο εύκολα.. Περιμένουμε να καταλάβει τις θέσεις 6η με 8η.

 

Οντένσε

Τι έκανε πέρυσι: Μία από τα ίδια περιείχε η χρονιά που μας πέρασε για την άλλοτε μεγάλη Οντένσε που έχει συνηθίσει τα τελευταία χρόνια να καταλαμβάνει τις θέσεις μεταξύ 7 με 10. Πέρσι ισορρόπησε των αποτελεσμάτων μεταξύ έδρας και εκτός με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 7η θέση. Στο κύπελλο αποκλείστηκε πολύ νωρίς από τη φάση των 32 με αντίπαλο την Φρεντερίτσια που αγωνίζεται στην τρίτη κατηγορία της Δανίας.

Προπονητής: Η διοίκηση των "ριγέ" αποφάσισε να δώσει άλλη μιας σεζόν στον Κεντ Νίλσεν προκειμένου να δείξει όλα αυτά που τους οδήγησαν πέρσι σε πρόσληψη του. Ο Δανός τεχνικός έχει περάσει από τους πάγκους των Άαλμποργκ, Μπρόντμπι, 'Ααρχους και Χόρσενς ενώ αρέσκεται στο σχηματισμό 4-4-2 με την παρουσία δύο "εξαριών".

Έδρα: «TRE- FOR Παρκ» (15.790)

Μεταγραφές: Αρκετά σημαντικές προσθήκες πραγματοποίησε η Οντένσε στο μεταγραφικό παζάρι αφού απέκτησε από την Άαλμποργκ στο κέντρο της άμυνας τον Πέτερσεν με σκοπό να βελτιώσει τα σημαντικά προβλήματα στα μετόπισθεν ενώ προχώρησε και στην προσθήκη σημαντικών παικτών όπως οι Τβέρσκοβ, Θρέιν και Περέιρα που αποκτήθηκαν από Ράντερς, 'Ααλμποργκ και Σοντερίσκε και αγωνίζονται στα άκρα της άμυνας, στις μεσοεπιθετικές  πτέρυγες και στο κέντρο της άμυνας αντίστοιχα. Αντίθετα, αποχώρησαν από την ομάδα οι Ντιαρά, Μπεζούλατζιτς που αγωνίζονταν βασικοί στο κέντρο της άμυνας και της μεσαίας γραμμής αντίστιχα ενώ Γιένσεν και Νίελσεν αποχώρησαν για Κοπεγχάγη και Λεχ Πόζναν αντίστοιχα.

Φιλικά: Δεν έχει σημειώσει ακόμα κάποια νίκη στα φιλικά που έχει δώσει μέχρι στιγμής αφού μετράει μία ήττα απέναντι στη Μάλμε και μία ισοπαλία κόντρα στο Μαγδεμβούργο.

Εκτίμηση: Μία από τις ομάδες που περιμένουμε να φανεί αρκετά πιο δυνατή και με στόχο την τριάδα. Κινήθηκε αρκετά στο μεταγραφικό παζάρι ενώ το όλο κλίμα είναι διαφορετικό στο στρατόπεδο των "ριγέ". Ποντάρουμε στην αναγέννηση της Οντένσε και στην κατάκτηση μίας θέσης στην τριάδα.

 

Βίμποργκ

Τι έκανε πέρυσι: Τα πήγε αρκετά καλά για "νεοφώτιστη" στην κατηγορία αφού ούτε λίγο, ούτε πολύ συγκέντρωσε 40 βαθμούς και κατέλαβε μία θέση στη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Τα πήγε καλύτερα στις εξορμήσεις της μακρυά από το Βίμποργκ ενώ πέτυχε αρκετά τέρματα για πρωτάρα. Στο κύπελλο έφτασε μέχρι τους 16 όπου αποκλείστηκε από τη Σίβε.

Προπονητής: Ανέλαβε την δουλειά του να κρατήσει την Βίμποργκ στην κατηγορία ο 46χρονος Τζόνι Μέλμπι πέρσι και τα κατάφερε αρκετά καλά. Με μέλημα του το μηδέν στην άμυνα και τη διαφύλαξη των νώτων του κατάφερε τους στόχους του, δείχνοντας και ένα κομμάτι της φιλοσοφίας του.

Έδρα: «Ενερτζι Βίμποργκ Αρένα» (9.566)

Μεταγραφές: Τέσσερα μεταγραφικά αποκτήματα μετράνε οι "πράσινοι" με τον περιφερειακό Γιουν -Μπιν Παρκ να έρχεται από τη Χόμπρο, τον Κέλλερ στην μεσαία γραμμή από την Ράντερς σαν ελεύθερος και τέλος οι Θουτσόζεν και Μπρουν από Νόρντζελαντ και Άαλμποργκ που θα ενισχύσουν τις δύο πτέρυγες. Αντίθετα αποχώρησε ο Λίραγκερ που αγωνίζονταν στο κέντρο της μεσαίας γραμμής για την Ζούλτε Βάρεγκεμ αντί του ποσού των 400 χιλιάδων, ο αριστερός ακραίος Πούλσεν για τη Χόμπρο και οι αμυντικοί Έγκερις και Πούλσεν για Βέιλε και Σίλκεμποργκ αντίστοιχα με ελεύθερες μεταγραφές.

Φιλικά: Δεν έδειξε καλά πρώτα δείγματα η ομάδα της "παλιάς πρωτεύουσας" αφού ηττήθηκε και στα δύο πρώτα φιλικά από Ράντερς και Βεντσαϊσέλ.

Εκτίμηση: Να παραμείνει στην κατηγορία είναι και πάλι φυσικά ο στόχος για τους περσινούς νεοφώτιστους που με το υπάρχων σύστημα θα πρέπει να αποδείξουν μέχρι τέλους ότι αξίζουν να βρίσκονται στην πρώτη κατηγορία. Προβλέπουμε κατάληξη στις θέσεις από 9η μέχρι 12η.

 

Νόρντζελαντ

Τι έκανε πέρυσι: Χάλασε την πολύ καλή στατιστική που κρατούσε στην έδρα της η ομάδα της Νόρντζελαντ την χρονιά που μας πέρασε αφού το "κάστρο" της αλώθηκε 7 φορές, όσες δηλαδή πανηγύρισε και τους τρεις βαθμούς της νίκης εντός των τειχών. Η απόδοση αυτή σε συνδυασμό με τις χαμηλές πτήσεις εκτός έδρας, είχαν σαν αποτέλεσμα την κατάκτηση της 9ης θέσης στη βαθμολογια. Στο κύπελλο αποκλείστηκε μόλις από τον δεύτερο γύρο από την Ναέστβεντ.

Προπονητής: Ο Κάσπερ Χγιούλμαντ ανέλαβε τις τύχες του συλλόγου από την 1η Ιανουαρίου του τρέχοντος έτους και έχει χρεωθεί το έργο της επιστροφής στην εξάδα της πρώτης κατηγορίας αλλά και την διάκριση δια μέσου του κυπέλλου. Ο Δανός προτιμάει το 4-3-3 σαν σχηματισμό για τις ομάδες του ενώ είναι κάτοχος διπλώματος Uefa Pro.

Έδρα: «Φάρουμ Παρκ» (10.300)

Μεταγραφές: Σε αρκετές αλλαγές προσώπων προχώρησε η Νόρτζελαντ αφού αποχαιρέτησε τον έμπειρο Βίνγκααρντ μετά από πολλά χρόνια στη μεσαία γραμμή και στη θέση του καλωσόρισε τον ικανότατο Μοχάμεντ Φελάχ που αγωνίζονταν για τρία χρόνια στη μεσαία γραμμή της Έσμπιοργκ. Η αποχώρηση του εξτρέμ Εμρέ Μορ στην Ντόρτμουντ απέφερε 7 εκατομμύρια στα ταμεία της Δανέζικης ομάδας ενώ παρελθόν αποτέλεσαν και οι Κάρλσον και ο Θουτσόζεν που αγωνίζονταν στις πτέρυγες εκατέρωθεν.

Φιλικά: Έδωσε τρία φιλικά μέχρι στιγμής και έφερε κάποια σημαντικά αποτελέσματα. Στο πιο πρόσφατο κόντρα στη Τβέντε επικράτησε με σκορ 0-1 ενώ ηττήθηκε από την Άαλμποργκ με σκορ 1-2. Τέλος, στο πρώτο της φιλικό κέρδισε με 3-2 τη Ρόσκιλντε.

Εκτίμηση: Πιστεύουμε πως θα τα πάει καλύτερα από πέρσι η άλλοτε σπουδαία Νόρντζελαντ και ίσως κυνηγήσει την έξοδο στην Ευρώπη διαμέσου των Qualifying Play-Off. Κατάληξη 7η με 8η θέση.

 

Ααρχους

Τι έκανε πέρυσι: Αν και δεν ξετρέλανε κόσμο με την επίδοση της στο πρωτάθλημα της πρώτης κατηγορίας, έκανε αυτό που ήταν απολύτως αναγκαίο για να παραμείνει στην κατηγορία τερματίζοντας στην 9η θέση. Εκεί που έκανε την έκπληξη ήταν στον θεσμό του κυπέλλου όπου έφτασε μέχρι τον τελικό και λίγο έλειψε να τον κατακτήσει. Η Κοπεγχάγη όμως έδειξε την δέουσα προσοχή και κατέκτησε το τρόπαιο επικρατώντας με σκορ 2-1.

Προπονητής: Ο Γκλεν Ρίντερσσχολμ βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας από το Δεκέμβριο του 2015 και πλέον θα έχει όλο το χρόνο που χρειάζεται στη διάθεση του προκειμένου να πετύχει τους στόχους της παραμονής στην κατηγορία αρκετά γρήγορα. Ο ίδιος αρέσκεται να χρησιμοποιεί τον σχηματισμό 4-1-4-1 στα παιχνίδια του ενώ εύκολα το μετατρέπει στο αμυντικογενές 4-5-1 με στρατηγική αντεπιθέσεων.

Έδρα: «NRGi Παρκ» (20.032)

Μεταγραφές: Τον τερματοφύλακα της Ραντνίκι απέκτησε έναντι 215 χιλιάδων ευρώ η "ομάδα της πόλης" ενώ απέκτησε και τον Γιούνκερ στην επίθεση από την Ράντερς. Αντίθετα, Όβεργκααρντ και Άαμπεχ αποτελούν παρελθόν για τους "λευκούς" αφού λύθηκε η συνεργασία με την ομάδα.

Φιλικά: Μέσα από τρεις φιλικές αναμετρήσεις δοκιμάστηκε η Άαρχους αφού γνώρισε την ήττα κόντρα σε Μάλμε, ήρθε ισόπαλη με τη Χάκεν και επικράτησε της Λίστρουπ.

Εκτίμηση: Δεν περιμένουμε κάτι ιδιαίτερο από την περσινή φιναλίστ του κυπέλλου Δανίας. Πιστεύουμε ότι θα κυνηγήσει και πάλι τον ίδιο θεσμό. που είναι και ο αγαπημένος της ενώ στο πρωτάθλημα πιθανό να κατακτήσει την θέση από 8η έως 10η.

 

Εσμπιεργκ

Τι έκανε πέρυσι: Αν και κατέληξε στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα, δεν κινδύνεψε ιδιαίτερα με σενάρια υποβιβασμού λόγω και της πολύ κακής Χόμπρο που τελικά υποβιβάστηκε. Τα χρόνια που μεσουρανούσε η ομάδα του λιμανιού έχουν περάσει ανεπιστρεπτί και πέρσι η σεζόν ήταν μία προειδοποίηση ότι τα πράγματα μπορούν να γίνουν πολύ χειρότερα. Στο κύπελλο αποκλείστηκε στο δεύτερο γύρο από την Λίγκμπι.

Προπονητής: Τα πράγματα είναι περίεργα σε αυτόν τον τομέα για την ομάδα της Έσμπιεργκ αφού ουσιαστικά η ομάδα προχώρησε ολόκληρο το διάστημα της προετοιμασίας υπό τις οδηγίες του Λούνγκι Σόρενσεν που ήταν βοηθός προπονητή πέρσι. Ελάχιστες οι πληροφορίες και για τον ίδιο αναφορικά με το στυλ παιχνιδιού που προτιμά αλλά σίγουρα έχει μεγάλο φορτίο.

Έδρα: «Μπλου Γουότερ Αρένα», (18.000)

Μεταγραφές: Τους ΜακΓκράθ και Μίλκεσεν απέκτησε ως ελεύθερους η Έσμπιεργκ από Φρεντερίτσια και U19 της Αϊντχόβεν με τον πρώτο να αγωνίζεται κεντρικός επιθετικός και τον δεύτερο τερματοφύλακα. Τέλος, απέκτησε τον επιθετικό Χβάιλσομ από την Μπράουνσβαϊκ με τη μορφή δανεισμού. Στον αντίποδα αποχώρησαν από την ομάδα ως ελεύθεροι οι Φελάχ, Ρίσε και Μικ Βαν Μπούρεν για Νόρντζελαντ, Λίγκμπι και Σλάβια Πράγας αντίστοιχα.

Φιλικά: Τρία φιλικά προετοιμασία έδωσε η ομάδα του Σόρενσεν και η συγκομιδή είναι δύο ήττες με αντίπαλους τις Χόρσενς και Μίντιλαντ καθώς και μία νίκη κόντρα στη Σίλκεμποργκ.

Εκτίμηση: Σε μία χρονιά όπως τις άλλες περιμένουμε να δούμε την Έσμπιεργκ που και αυτή θα κοιτάξει πιθανότατα να επωφεληθεί από την αλλαγή του τρόπου διεξαγωγής του πρωταθλήματος. Αναμένουμε την ομάδα του λιμανιού στην θέση από 9η μέχρι 13η.

 

Λίνγκμπι

Τι έκανε πέρυσι: Κατάκτησε το τρόπαιο της δεύτερης κατηγορίας της Δανίας και ανέβηκε στα σαλόνια της πρώτης κατηγορίας .έχοντας πολύ καλά ποσοστά νίκης με ισχυρότερο όπλο της έδρας της. Στο κύπελλο το πάλεψε όσο μπορούσε αλλά αποκλείστηκε από την Άαλμποργκ στη φάση των 16 της διοργάνωσης.

Προπονητής: Τεχνικός των "βασιλικών μπλε" είναι ο Ντέιβιντ Νίελσεν που είναι σχετικά άπειρος έχοντας ουσιαστικά δύο χρόνια σαν πρώτος προπονητής ενώ βρίσκεται στο επάγγελμα μόλις πέντε χρόνια. Στο τιμόνι της ομάδας βρίσκεται από τον Ιούνη του 2015 ενώ με το αγαπημένο του 4-2-3-1 θα προσπαθήσει να σταθεροποιήσει τους "βίκινγκς" στην πρώτη κατηγορία.

Έδρα: «Lyngby Stadion», (10.000)

Μεταγραφές: Λίγα πράγματα στο κομμάτι των μεταγραφών για την "νεοφώτιστη" Λίγκμπι που απέκτησε τον Όρνσκοβ της Μπρόντμπι που αγωνίζεται σαν αμυντικό χαφ, τον Ρίσε στην επίθεση της Έσμπιεργκ και τον τερματοφύλακα Χάνσεν της Μπαστιά. Όλοι αποκτήθηκαν σαν ελεύθεροι ενώ αποχώρησε ο μέχρι πρότινος γκολκίπερ Νόριγκ για τη Σκωτία αλλά και ο Μπλίτσερ για την δεύτερη κατηγορία σαν δανεικός.

Φιλικά: Αρκετά εντυπωσιακή φάνηκε μέχρι στιγμής στα φιλικά προετοιμασίας η "νεοφώτιστη" ομάδα αφού επικράτησε επί της Σοντερίσκε και Χέλσιγκαρ στα τελευταία δύο φιλικά παιχνίδια. Τέλος, ηττήθηκε κόντρα στην Φρεντερίτσια το πρώτο χρονικά παιχνίδι που έδωσε.

Εκτίμηση: 'Εδειξε από πέρσιστο κύπελλο ότι θα παλέψει για την πρώτη κατηγορία και έδειξε ότι θα δυσκολέψει αρκετές ομάδες της πρώτης εξάδας. Την περιμένουμε μαχητική και πιθανότατα να κατακτήσει μία από τις θέσεις 8η με 10η.

 

Σίλκεμποργκ

Τι έκανε πέρυσι: Κατάφερε να κατακτήσει την 2η θέση στην τελική κατάταξη των ομάδων της δεύτερης κατηγορίας της Δανίας και στάθηκε τυχερή στην αλλαγή διεξαγωγής του πρωταθλήματος αλλά και στην αύξηση των ομάδων από 12 σε 14. Στο κύπελλο κατάφερε να φτάσει μέχρι τους 32 της διοργάνωσης αλλά εκεί αποκλείστηκε από την φιναλίστ του θεσμού Άαρχους.

Προπονητής: Ο Πίτερ Σόρενσεν είναι γέννημα θρέμμα της πόλης που φιλοξενεί την "νεοφώτιστη" ομάδα που κλείνει 100 χρόνια ζωής του χρόνου. Η ομάδα μεσουρανούσε την δεύτερη πενταετία των 80s ενώ έχει στην τροπαιοθήκη της και το κύπελλο Ιντερτότο. Ο Σόρενσεν είναι κάτοχος διπλώματος Uefa Pro και προτιμάει το 4-4-2 σαν σχηματισμό.

Έδρα: «MASCOT Park», (10.000)

Μεταγραφές: Δεν προχώρησε σε θεαματικές αλλαγές η "νεοφώτιστη" Σίλκεμποργκ που έχει μικρό ρόστερ και πρέπει να το γεμίσει ενόψει και μίας απαιτητικής χρονιάς. Το βασικό αριστερό μπακ της Σίβε, Μίκελ Κράμμερ (30/1) απέκτησε καθώς και τον έμπειρο Ρασμούσεν (23/1) από την Βέιλε που αγωνίζεται στο κέντρο της άμυνας ενώ αντίθετα αποχώρησε ο αναπληρωματικός εξτρέμ Ρουσνέβε σαν ελεύθερος, ο βασικός αριστερός μπακ χαφ Ρίτερ που πουλήθηκε αντί 250 χιλιάδων στην Σοντερίσκε και τέλος ο δεύτερος τερματοφύλακας Σο καθώς και ο αριστερός εξτρέμ Σόρενσεν (10/0).

Φιλικά: Αρκετά εντυπωσιακή φάνηκε μέχρι στιγμής στα φιλικά προετοιμασίας η "νεοφώτιστη" ομάδα αφού επικράτησε επί της Σοντερίσκε και Χέλσιγκαρ στα τελευταία δύο φιλικά παιχνίδια. Τέλος, ηττήθηκε κόντρα στην Φρεντερίτσια το πρώτο χρονικά παιχνίδι που έδωσε.

Εκτίμηση: Έχει ενθουσιασμό για την πρώτη κατηγορία αλλά σίγουρα οι προσδοκίες θα πρέπει να είναι να μείνει στην κατηγορία. Αυτό θα το κυνηγήσει μέσα από τα πλέι-οφ παραμονής. Την υπολογίζουμε στις δύο τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας.

 

Χόρσενς

Τι έκανε πέρυσι: Η δεύτερη ευνοούμενη της αλλαγής του τρόπου διεξαγωγής του Δανέζικου πρωταθλήματος αλλά και της αύξησης των ομάδων της πρώτης κατηγορίας είναι η Χόρσενς που κατάφερε να βγει τρίτη στην δεύτερη κατηγορία της εγχώριας διοργάνωσης. Στο κύπελλο αποκλείστηκε από τη Κόγκε στη φάση των 32.

Προπονητής: Στο τιμόνι της "νεοφώτιστης" θα είναι ο 41χρονος Δανός Μπο Χένρικσεν που βρίσκεται στο πόστο του πρώτου προπονητή από το 2014 ενώ πιο πριν βρίσκονταν στην Μπρονσόι για επτά ολόκληρα χρόνια. Έχει δείξει έργο ο συγκεκριμένος και στις δύο ομάδες που έχει δουλέψει και σκοπός του είναι η διατήρηση του "κίτρινου κίνδυνου" στα σαλόνια του Δανέζικου πρωταθλήματος.

Έδρα: «CASA Arena», (10.400)

Μεταγραφές: Μονάχαα τον Κιμ Άαμπεχ που αγωνίζονταν στην Άαρχους απέκτησε σαν ελεύθερο η Χόρσενς ενώ πήρε με τη μορφή δανεισμού και τον μέσο της Μίντιλαντ, Γιόνας Γκέμερ. Από την ομάδα αποχώρησε ο τερματοφύλακας Γιόργκενσεν.

Φιλικά: Δύο φιλικές αναμετρήσεις έδωσαν οι κίτρινοι όπου επικράτησαν της Έσμπιεργκ στην μία ενώ γνώρισαν την ήττα από την Σίλκεμποργκ στην άλλη.

Εκτίμηση: Από τις ευνοημένες της αλλαγής του πρωταθλήματος αλλά ομάδα με προπονητή που βρίσκεται αρκετά χρόνια στο πάγκο και αυτό μάλλον πρέπει να το βάλλουμε στα θετικά. Πιστεύουμε ότι θα κατακτήσει μία από τις τρεις τελευταίες θέσεις του πρωταθλήματος.

Othos

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ