foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ55
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Σουηδία, Superettan: Preview σεζόν 2016

Previews Πρωταθλημάτων | 01 Απρ 2016 10:01
sw2.jpg

Ανοίγει η αυλαία για την 16η χρονιά στην Superettan μετά την πεντάμηνη χειμερινή διακοπή, με τα παιχνίδια του Σαββάτου όπου η Βάρμπεργκ θα αντιμετωπίσει εντός έδρας την Ατβίνταμπεργκ και η Γκάις θα φιλοξενήσει την Φρέι. Η Χάλμσαντ ελπίζει να επιστρέψει στην Alssveskan και δικαιολογημένα πρέπει να θεωρείται το φαβορί για την επάνοδο στην πρώτη κατηγορία ενώ η έτερη υποβιβασμένη Ατβίνταμπεργκ, προχώρησε στην ενίσχυση της με αρκετούς νεαρούς παίκτες και σίγουρα δεν δείχνει το ίδιο σίγουρη για την άνοδο. Στον αντίποδα, οι Έργκριτε και Τρέλεμποργκ θεωρούνται ως επικρατέστερες να υποβιβαστούν καθώς τα σύνολα τους δείχνουν να μην έχουν την εμπειρία που χρειάζεται για την παραμονή, ενώ σύμφωνα με τους μπουκ φαβορί για πτώση δείχνει να είναι η Φρέι που αν και πέρσι επέζησε στα μπαράζ με την Ακροπόλις, δύσκολα θα καταφέρει να επαναλάβει τον ίδιο άθλο.

Σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος

Η κατηγορία ολοκληρώνεται έπειτα από 30 αγωνιστικές με τις δύο πρώτες ομάδες να παίρνουν απευθείας την άνοδο για την πρώτη κατηγορία (Allsvenskan) και τις δυο τελευταίες να υποβιβάζονται επίσης απευθείας στην Division 1. Ο τρίτος αντιμετωπίζει σε μπαράζ ανόδου την ομάδα που βγήκε 14η στην Allsveskan σε διπλές αναμετρήσεις ενώ η 13η και 14η ομάδα παίζουν διπλά ματς κόντρα στους δεύτερους απ τις Division 1 Norre και Division 1 Södra για την παραμονή τους στην 2η κατηγορία.

Έργκριτε

Τι έκανε πέρσι: Η γηραιότερη ομάδα της Σουηδίας κατάφερε επιτέλους να πάρει την άνοδο για την 2η κατηγορία, που της είχε ξεφύγει πριν δύο χρόνια στα μπαράζ ανόδου με την Ασιρίσκα και με όπλο της την επίθεση, σημείωσε 70 γκολ σε 26 παιχνίδια ανέβηκε ως δεύτερη στην Superettan. Η λογική λέει πως θα εμπιστευτεί, τουλάχιστον αρχικά, την περσινή συνταγή του επιθετικού ποδοσφαίρου με μπροστάρη της τον Ουίλιαμ Ατασκαντέ που πέρσι σημείωσε 20 γκολ.

Προπονητής: Συνεχίζει για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά ο Μάρκους Λαντζ σαν δείγμα εμπιστοσύνης για την δουλειά του στην περσινή άνοδο. Ο 40χρονος τεχνικός εστίασε κυρίως στις επιθετικές αρετές της ομάδας του και με ένα κλασικό 4-4-2 κατάφερε να συγκεντρώσει 57 βαθμούς που ήταν αρκετοί για να κερδίζει η Έργκριτε απευθείας την άνοδο, αν και ίσως αναγκαστεί να αλλάξει την φιλοσοφία του σε λίγο πιο αμυντική έτσι ώστε να έχει πιθανότητες για την παραμονή η ομάδα του. Αν παρ' όλα αυτά επιμείνει στην συνέχιση του επιθετικού ποδοσφαίρου, ελπίζουμε στοιχηματικά να έχουμε μια επανάληψη των περσινών 18 όβερ σε 26 αγώνες.

Έδρα: “Βαλχάλλα” (4.000)

Μεταγραφές: Μικρή μεταγραφική δραστηριότητα για την Έργκριτε με πέντε νέα πρόσωπα να έρχονται χωρίς κάποιον να ξεχωρίζει ενώ οι οχτώ παίκτες που αποχώρησαν, αφορούν κυρίως ποδοσφαιριστές που πέρσι αγωνίζονταν ως αλλαγές.

Φιλικά - Κύπελλο: Καλή παρουσιάστηκε στα φιλικά της, πετυχαίνοντας μάλιστα 2 ανατροπές κόντρα στις Χάντεν και Φάλκενμπεργκ, ενώ στο δυνατότερο της τεστ κόντρα στην Χάλμσταντ ήρθε ισόπαλη με 0-0 εντός έδρας.

Εκτίμηση: Δύσκολο κρίνεται το έργο της Έργκριτε για την παραμονή καθώς δεν δείχνει να έχει ούτε το σύνολο ούτε την φανέλα για να μπορέσει να τερματίσει πάνω από τους υπόλοιπους υποψήφιους για την πτώση και προβλέπουμε να παλέψει για την παραμονή.

 

Ατβίνταμπεργκ

Τι έκανε πέρσι: Απογοητευτική η περσινή χρονιά για μια από τις πιο ιστορικές ομάδες της Σουηδίας στην Allsvenskan όπου με μόλις δύο νίκες σε τριάντα αγώνες έπεσε ως τελευταία στη δεύτερη κατηγορία του σουηδικού πρωταθλήματος μετά από την άνοδο της πριν τέσσερις σεζόν. Σε κανένα σημείο δεν έδειξε σημάδια ανάκαμψης ξεκινώντας με 4 σερί ήττες, τρέχοντας μάλιστα ένα σερί δεκαοχτώ αγώνων χωρίς νίκη στα μέσα της χρονιάς.

Προπονητής: Παρά την κακή της πορεία στην περσινή χρονιά η διοίκηση της Ατβίνταμπεργκ δείχνει να εμπιστεύεται τον Ρόαρ Χάνσεν και θα συνεχίσει για δεύτερη χρονιά με αυτόν στο τιμόνι, ίσως λόγω και της εμπειρίας του στην Superettan καθώς το 2012 είχε κερδίσει την κατηγορία προπονώντας την Έστερ. Θα πρέπει πάντως να βρει έναν τρόπο να φυτέψει το μικρόβιο της νίκης στους παίκτες του που ίσως έχουν αρχίσει να αμφισβητούν τις ικανότητες του καθώς δεν έχουν πειστεί ως τώρα στο ξεκίνημα της σεζόν με μερικές πολύ κακές εμφανίσεις στα φιλικά.

Έδρα: “Κοπαρβάλλεν” (8.600)

Μεταγραφές: Πολλοί παίκτες ήρθαν αλλά κυρίως αφορούν νεαρούς ποδοσφαιριστές που μάλλον θα αγωνιστούν με την ομάδα νέων φέτος αν και ο Μαχμούντ Εΐντ με 9 γκολ σε 18 αγώνες πέρσι ίσως διεκδικήσει θέση βασικού. Τέσσερις παίκτες έφυγαν και σίγουρα σημαντική είναι η απώλεια του μέσου Κρίστενσεν για την Χέλσινμποργκ καθώς ξεκίνησε βασικός σε όλα τα ματς πέρσι.

Φιλικά - Κύπελλο: Κακή παρουσία είχε στα φιλικά, ηττήθηκε στα τρία από τα τέσσερα εντός έδρας που έδωσε ενώ έφερε ισοπαλία με την αδύναμη Όσκαρμσανς και με τη Γιόνσεπινγκ στην μοναδική εκτός έδρας αναμέτρηση της.

Εκτίμηση: Είναι μέσα στα φαβορί για την άνοδο κυρίως λόγω του ρόστερ της, αλλά αυτό δε σημαίνει πως το έργο της θα είναι εύκολο. Οι πρώτες αγωνιστικές θα κρίνουν πολλά για την φετινή της πορεία και αν και περιμένουμε να είναι στην πρώτη τετράδα, αυτό δε σημαίνει πως είναι βέβαιο πως θα επιστρέψει φέτος στην Allsvenskan.

 

Άνγκελχολμς

Τι έκανε πέρσι: Λίγο έλειψε να μπει σε περιπέτειες πέρσι στο κλείσιμο της σεζόν αλλά οι διώκτες της στην μάχη της παραμονής δεν κατάφεραν τελικά να την παρασύρουν στα μπαράζ υποβιβασμού. Στηριζόμενη κυρίως στις καλές εκτός έδρας εμφανίσεις, κατάφερε να μείνει στην κατηγορία, στον αντίποδα όμως, είχε την μικρότερη συγκομιδή βαθμών εντός έδρας και την δεύτερη χειρότερη άμυνα. Θα χρειαστεί πολύ δουλειά ώστε να καταφέρει κάτι καλύτερο φέτος.

Προπονητής: Συνεχίζει από τα μισά της περσινής χρονιάς ο νεαρός Κρίστιαν Γιάρντλερ (33 ετών) ο οποίος έπεισε τα αφεντικά της Άνγκελχολμς όταν με το ξεκίνημα του στα μέσα της χρονιάς κατάφερε να πάρει κάποιες σημαντικές νίκες οι οποίες τελικά έκριναν και την παραμονή της ομάδας στην κατηγορία. Παρ' όλα αυτά σίγουρα πρέπει να δείξει σημάδια βελτίωσης στο αγωνιστικό κομμάτι καθώς η ομάδα του συνεχίζει να επιδεικνύει μεγάλη δυσκολία στην δημιουργία φάσεων.

Έδρα: “Ανγκλαβάλλεν” (5.000)

Μεταγραφές: Πέντε παίκτες αποκτήθηκαν όμως κυρίως αποτελούν νεαρούς παίκτες και ποδοσφαιριστές που προορίζονται για αλλαγές όπως οι Φίνλεϋ και Μπέρνχολτζ, ενώ στις αποχωρήσεις ξεχωρίζει η απώλεια του Ρέμπιν Ασάαντ που έκανε καλή χρονιά πέρσι και αποκτήθηκε ελεύθερος από την Χάλμσταντ.

Φιλικά - Κύπελλο: Πέντε φιλικά έδωσε η Άνγκελχολμς με ανάμεικτα συμπεράσματα να προκύπτουν από αυτά. Ήταν καλή κόντρα στις αδύναμες Τβάκερ και Τορνς και κέρδισε, όμως στα δυνατά τεστ με τις Κάλμαρ, Φάλκενμπεργκ και Λαντσκρόνα ηττήθηκε με κάτω τα χέρια και σε συνδυασμό με την μέτρια παρουσία της στο κύπελλο όπου πήρε μόλις μια ισοπαλία σε τρία παιχνίδια, ίσως χρειαστεί μερικές αγωνιστικές μέχρι να βρει ρυθμό.

Εκτίμηση: Έδειξε καλά δείγματα γραφής ο Γιάρντλερ που έχει φάνηκε να εμπνέει στους παίκτες μια μαχητική νοοτροπία. Περιμένουμε την Άνγκελχολμς να δυσκολευτεί αλλά να καταφέρει και φέτος να μείνει στην κατηγορία.

 

Βάρναμο

Τι έκανε πέρσι: Κακό ήταν το ξεκίνημα για την Βάρναμο στην περσινή Superettan με μόλις 3 νίκες σε 15 παιχνίδια και γρήγορα χάθηκαν οι όποιες ελπίδες υπήρχαν για διάκριση. Παρ όλα αυτά, φόρτσαρε κοντά στο κλείσιμο της χρονιάς και απέβαλε το άγχος της παραμονής όπου εκμεταλλευόμενη κυρίως την καλή έδρα της, συγκέντρωσε τελικά 38 βαθμούς και τερμάτισε στην 10η θέση της βαθμολογίας.

Προπονητής: Για τρίτη χρονιά θα παραμείνει ο Πέτερ Γιόχανσον προπονητής στην Βάρναμο καθώς η διοίκηση δείχνει εμπιστοσύνη στην δουλειά που έχει παρουσιάσει, κυρίως με το ντεμαράζ του περσινού δεύτερου γύρου. Λάτρης του κλασικού 4-4-2 δείχνει να προτιμά να ελέγχει το τέμπο του παιχνιδιού και να αναγκάζει τον αντίπαλο να τον κυνηγήσει.

Έδρα: “Φινβεντσβάλλεν” (5.000)

Μεταγραφές: Κινήθηκε συντηρητικά στην μεταγραφική σεζόν και δε προχώρησε σε πολλές ανακατατάξεις στο ρόστερ. Αποκτήθηκαν κυρίως νεαροί ποδοσφαιριστές με την εξαίρεση του έμπειρου Γιόχαν Σβαν ενώ στις αποχωρήσεις μόνο ο Κόσιτσα μπορεί να θεωρείται ως σημαντική απώλεια λόγω της περσινής συμβολής του στην ομάδα.

Φιλικά - Κύπελλο: Δεν έδωσε πολλά φιλικά, έδειξε όμως καλά στοιχεία στην εκτός έδρας νίκη της κόντρα στην Ατβίνταμπεργκ, αν και η ήττα από την αδύναμη Χουσκβάρνα σίγουρα δεν μας δείχνει πως είναι 100% έτοιμη. Για τα ματς του κυπέλλου το πάλεψε, αλλά ηττήθηκε εκτός έδρας απ' τις Κάλμαρ και Ασιρίσκα ενώ ήρθε ισόπαλη με 3-3 στο εντός έδρας ματς κόντρα στην Έλφσμποργκ.

Εκτίμηση: Οι δηλώσεις ως τώρα και από την πλευρά του προπονητή και της διοίκησης, δείχνουν πως φέτος δε θα αρκεστούν να μείνουν στην μέση της βαθμολογίας, η εκτίμηση μας όμως είναι πως για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να δείξει σοβαρότητα καθ όλη την διάρκεια της σεζόν. Η λογική βρίσκει την Βάρναμο να τερματίζει στην μέση της βαθμολογίας.

 

Βάρμπεργκ

Τι έκανε πέρσι: Παρά το εξαιρετικό της ξεκίνημα με 5 νίκες σε 7 παιχνίδια, η αστάθεια της λίγο πριν τα μέσα της χρονιάς, την άφησε εκτός διεκδίκησης της ανόδου και τελικά κατέληξε στην πέμπτη θέση, 11 βαθμούς κάτω απ' την τρίτη θέση και τα μπαράζ. Ομάδα με κύριο γνώμονα την καλή της άμυνα που δυστυχώς γι αυτήν δεν υποστηρίζεται από μια καλή επίθεση, είχε πέρσι 11 ισοπαλίες σε 30 παιχνίδια, 21 άντερ 2,5, με “αγαπημένα” της σκορ το 0-0 και το 1-1.

Προπονητής: Απόλυτα ικανοποιημένοι έμειναν οι άνθρωποι της Βάρμπεργκ απ την περσινή της πορεία στην superettan και θα συνεχίσουν για τρίτη χρονιά με τον Γιόργκεν Βόλεμαρκ στον πάγκο. Ίσως δεν παίζει το συναρπαστικότερο ποδόσφαιρο, όμως αποτελεί μια απ' τις πιο δύσκολες ομάδες στην κατηγορία καθώς πέρσι στο Ποσκμπεργκσβάλλεν μόλις δύο ομάδες κατάφεραν να φύγουν με το διπλό, ενώ κέρδισε και τις Γιόκνεπινγκ και Έστερσουντ που πήραν πέρσι την άνοδο. Λάτρης της σκοπιμότητας, περιμένουμε να παρατάξει την Βάρμπεργκ στο αποτελεσματικό 4-4-2 και να περιμένει απ' τον αντίπαλο να επιτεθεί χτυπώντας στην κόντρα. Αν συνεχίσει όπως στους ομίλους του κυπέλλου τότε κύριο λόγο θα έχει το άντερ 2,5 στα παιχνίδια της.

Έδρα: “Ποσκμπεργκσβάλλεν ”(5.000)

Μεταγραφές: Η μεγάλη ηττημένη των μεταγραφών πρέπει να θεωρείται η Βάρμπεργκ. Από τις έξι αποχωρήσεις της οι Κάλαντ, Γιοχάνεσον, Τίντεμαν και Τράνμπεργκ ήταν βασικοί πέρσι και αν και προχώρησε σε οχτώ προσθήκες νέων παικτών ελπίδες υπάρχουν μόνο απ' τον εξαιρετικό στην περσινή χρονιά Σελμάνι που με 8 γκολ σε 12 εμφανίσεις αποκτήθηκε απ' την Χάλμια και από τον νεαρό Ρίκι Άλμπα, καθώς οι υπόλοιποι δεν είναι σίγουρο πως διαθέτουν την εμπειρία και την ποιότητα που απαιτείται στην κατηγορία.

Φιλικά - Κύπελλο: Στις δύο φιλικές αναμετρήσεις που έδωσε ήρθε ισόπαλη με 1-1 με την Ούτσικτενς και έχασε 2-0 από την Χάλμια, ενώ για το κύπελλο ηττήθηκε στην πρεμιέρα με 2-1 από την σαφώς ανώτερη σε υλικό ΑΪΚ και ουσιαστικά έμεινε εκτός συνέχειας στον θεσμό. Για τα άλλα δυο ματς του κυπέλλου ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Φάλκενμπεργκ και κέρδισε εντός με 1-0 την Τένχουλτ.

Εκτίμηση: Δεν είναι και η ποιοτικότερη ομάδα της κατηγορίας και μετά τις σημαντικές απώλειες σε έμψυχο δυναμικό δύσκολα θα καταφέρει φέτος να διεκδικήσει κάτι πάνω απ τις δυνάμεις της, αν μάλιστα δεν είναι προσεκτική μπορεί να βρεθεί και κοντά στις θέσεις του υποβιβασμού. Περιμένουμε να τερματίσει κοντά στις τελευταίες θέσεις.

 

Τρέλεμποργκ

Τι έκανε πέρσι: Πάτησε γκάζι από νωρίς στην division 1 Södra, τελειώνοντας τον πρώτο γύρο με 12 νίκες σε 13 παιχνίδια και όντας εξαιρετική καθ' όλη τη διάρκεια της χρονιάς, ανέβηκε στην δεύτερη κατηγορία μετά από τρία χρόνια. Θα προσπαθήσει για την παραμονή, έργο που όμως δε προμηνύεται εύκολο σύμφωνα με τους μπουκ, ειδικά ειδικά αν αργήσει να προσαρμοστεί στους ισχυρότερους της φέτος αντιπάλους.

Προπονητής: Άλλη ομάδα έγινε η Τρέλεμποργκ στα χέρια του Πάτρικ Βίνκβιστ που ήρθε τον Ιανουάριο του 2015 και μεταμόρφωσε ένα μέτριο σύνολο στην καλύτερη ομάδα του νότιου ομίλου της τρίτης εθνικής παίζοντας ποδόσφαιρο κατοχής με έμφαση στην επίθεση κάτι που ενθουσίασε τους φίλους της ομάδας. Σαν στατιστικό, κρατάμε το γεγονός πως εντός και εκτός έδρας παρουσιαζόταν ιδιαίτερα επιθετική με μέσο όρο ενεργητικού τα 2,5 γκολ ανά παιχνίδι.

Έδρα: “Βονγκαβαλλέν” (10.500)

Μεταγραφές: Δεν έδειξε ιδιαίτερη δραστηριότητα στις μεταγραφές και κράτησε πολλούς παίκτες απ το περσινό ρόστερ. Ήρθαν 4 παίκτες με τον Πόντε που έχει εμπειρία από allsveskan να ξεχωρίζει ενώ έφυγε μόνο ο νεαρός Όβεγκαρντ καθώς έληξε το συμβόλαιο του.

Φιλικά - Κύπελλο: Έδωσε αρκετά φιλικά στην περίοδο προετοιμασίας καθώς θέλησε να βρίσκεται σε ψηλούς ρυθμούς για την έναρξη του πρωταθλήματος, κερδίζοντας τη Λουντ με 4-0, τη Χέλβιγκεν με 2-0, τη Χάσελχολμ με 0-2 και 1-3 τη Βάρμπεργκ. Ήρθε ισόπαλη 2-2 με τη Χέλσινγκορ, ενώ ηττήθηκε από τις Λύνγκμπι και Λαντσκρόνα με 2-1 και έχασε 1-0 απ τη Χέλσινμποργκ.

Εκτίμηση: Ο ενθουσιασμός σίγουρα υπάρχει, αλλά η ποιότητα της ομάδας θα δοκιμαστεί στην φετινή Superettan. Δεν της δίνουμε πολλές πιθανότητες για την παραμονή καθώς δεν έχει ενισχυθεί σημαντικά ώστε να μπορέσει να κοντράρει τις υπόλοιπες ομάδες.

 

Σιριάνσκα

Τι έκανε πέρσι: Χωρίς να παίξει ιδιαίτερα ελκυστικό ποδόσφαιρο και βασιζόμενη κυρίως στην έδρα της, όπου έχασε μόλις μια φορά, τερμάτισε στην 7η θέση της βαθμολογίας μακριά απ' την δυνατότητα διεκδίκησης της ανόδου, αλλά και από οποιονδήποτε φόβο για πτώση. Έδειξε σταθερότητα σε όλη την χρονιά και κυρίως καλή άμυνα, με ιδιαίτερο χαρακτηριστικό 18 no goal στα 30 παιχνίδια της.

Προπονητής: Την πρώτη Ιανουαρίου η Σιριάνσκα ανακοίνωσε την συνεργασία της για 1+1 χρόνια με τον νέο της προπονητή Μπόσκο Όροβιτς, με πρότερη θητεία ως προπονητής στην Κβίντινγκ αλλά και στην τοπική φιλική αντίπαλο Ασιρίσκα. Στις δηλώσεις του τόνισε πως είναι χαρούμενος που ήρθε σε ένα φιλόδοξο σύλλογο και πως στόχος του είναι να τερματίσει όσο ψηλότερα μπορεί στην βαθμολογία. Αν καταφέρει να συνεχίσει από εκεί που άφησε ο προκάτοχος του Μιλιάνοβιτς, τότε σίγουρα περιμένουμε μια σκληροτράχηλη Σιριάνσκα που θα προσπαθεί αρχικά να ακυρώνει την επίθεση του αντιπάλου της και να χτυπάει σε αντεπιθέσεις.

Έδρα: “Σέντερταλιε” (7.000)

Μεταγραφές: Έχασε τρεις απ' τους καλύτερους της παίκτες με τις αποχωρήσεις των Κάρλσον, Σόμι και Γκόντος αν και έβαλε κάποια λεφτά στα ταμεία της. Στις νέες αφίξεις δεν ξεχωρίζει κάποιος καθώς κυρίως αποκτήθηκαν νεαροί παίκτες, αν και καλά λόγια έχουν ακουστεί για τον αμυντικό Βάνγκμπεργκ που μάλλον υπολογίζεται για βασικός.

Φιλικά - Κύπελλο: Έδωσε ένα φιλικό παιχνίδι, αυτό του Νοεμβρίου κόντρα στην ΑΪΚ όπου είχε ηττηθεί με 3-2. Για τα ματς των ομίλων στο κύπελλο έδειξε καλό πρόσωπο καθώς απέσπασε λευκή ισοπαλία στην έδρα της Χάμαρμπι και κέρδισε με 1-0 τις Τζουτγκάρντεν και Λιουνσκίλε, μένοντας τελικά εκτός θεσμού λόγω χαμηλότερου συντελεστή τερμάτων έναντι της Χάμαρμπι.

Εκτίμηση: Δε περιμένουμε να δούμε μια διαφορετική Σιριάνσκα απ' την περσινή, παρά την έλευση του νέου προπονητή. Λογικά θα κινηθεί στην μέση της βαθμολογίας με τα περισσότερα παιχνίδια της να έχουν λίγα γκολ.

 

Σίριους

Τι έκανε πέρσι: Η μεγάλη έκπληξη της περσινής σεζόν στην Superettan, διέψευσε όλους όσους πίστευαν πως θα παλέψει για να παραμείνει στην κατηγορία, τερματίζοντας τρίτη και παίρνοντας το εισιτήριο για τα μπαράζ ανόδου κόντρα στην Φάλκενμπεργκ. Εκεί δεν κατάφερε να ανέβει κατηγορία λόγω των εκτός έδρας γκολ με την εντός αναμέτρηση να λήγει 2-2 και μέσα στην Φάλκενμπεργκ να παίρνει ισοπαλία με 1-1, όπου μάλιστα προηγήθηκε. Αγωνιστικά κατά την διάρκεια της σεζόν είχε μόλις 2 ήττες αλλά και 13 ισοπαλίες, 9 εκ των οποίων εκτός έδρας, ενώ 2 στα 3 παιχνίδια της ανεξαρτήτως έδρας έληξαν με λιγότερα από τρία γκολ.

Προπονητής: Αδιαφιλονίκητα ο μαέστρος της περσινής πορείας είναι ο Κιμ Μπέργκστραντ που θα παραμείνει για 5η σερί χρονιά στον πάγκο της Σίριους. Έχει περάσει στο dna των παικτών την νοοτροπία του πρέσινγκ και ποντάρει στα λάθη των αντιπάλων για να σκοράρει, κάτι που στο γήπεδο της αποδίδει σχεδόν πάντα, με περσινό εντός έδρας ρεκόρ 11 νίκες 4 ισοπαλίες και καμία ήττα.

Έδρα: “Στουντεντέρνας” (7.100)

Μεταγραφές: Αποδυναμώθηκε η Σίριους με τις αποχωρήσεις των βασικών Σίλβα, Ογκμπού και Άντερσον, προχώρησε όμως στην προσθήκη έξι έμπειρων παικτών με τον Κάπτσεβιτς να καλύπτει το κενό του Σίλβα στην επίθεση και τον 35χρονο Λέκστρεμ να δίνει σιγουριά κάτω απ τα γκολπόστ.

Φιλικά - Κύπελλο: Εμφανίστηκε καλή στα φιλικά της παιχνίδια και κέρδισε τις εντός έδρας αναμετρήσεις κόντρα στις Ταράζ και Ντέγκερφορς ενώ ήρθε ισόπαλη εκτός με την Γκέφλε. Για τα ματς του κυπέλλου έχασε με 2-1 από την Μάλμε, κέρδισε μέσα στην έδρα της Σούντσβαλ με 0-1 και ήρθε ισόπαλη με 1-1 στην έδρα της με την Άνγκελχολμς.

Έκτιμηση: Η όρεξη σίγουρα έχει ανοίξει στην Ουψάλα και μένει μόνο να δούμε αν η Σίριους θα φανεί αντάξια των προσδοκιών. Παρουσιάζεται ως μεγάλο φαβορί για την άνοδο και πιστεύουμε πως θα επιβεβαιώσει αυτόν τον τίτλο τερματίζοντας στην τριάδα της βαθμολογίας.

 

Λιουνσκίλε

Τι έκανε πέρσι: Ίσως περιμέναμε κάτι παραπάνω απ την ιστορική Λιουνσκίλε πέρσι, με βάση την πολύ καλής της παρουσία στην Superttan στη σεζόν 2014. Δεν έδειξε το ίδιο μέταλλο και τερμάτισε στην 6η θέση 15 βαθμούς μακριά απ' τα μπαράζ, απογοητεύοντας τους οπαδούς της που ήλπιζαν στην επάνοδο της στην μεγάλη κατηγορία μετά από 7 χρόνια. Μένει να δούμε αν φέτος θα δείξει περισσότερη συνοχή, καθώς πέρσι ήταν αδύνατη η πρόβλεψη στα γκολ όντας μια απ' τις ομάδες με τις περισσότερες λευκές ισοπαλίες αλλά και με τα περισσότερα όβερ 4,5 στα παιχνίδια της.

Προπονητής: Με τον Γίονας Όλσον στην πρώτη του χρονιά στον πάγκο της θα παρουσιαστεί φέτος στα γήπεδα της superettan η Λιουνσκίλε. Έχοντας κατακτήσει το πρωτάθλημα το 2007 με την ΙΦΚ Γκέτεμποργκ, σίγουρα προσδίδει εμπειρία και κύρος στην ομάδα αν και οι εμφανίσεις στο κύπελλο προσγείωσαν κάπως τους οπαδούς που ήλπιζαν ακόμα και στην άνοδο για φέτος.

Έδρα: Ουντεβάλλα” (8.000)

Μεταγραφές: Ήταν δραστήρια στις χειμερινές μεταγραφές της και απέκτησε εννιά νέους παίκτες με κυριότερες αυτές του τερματοφύλακα Στρέμπεργκ και των αμυντικών Πέντερσεν και Χοσεμάρ που λογικά θα βοηθήσουν στο να δέσει κάπως η άμυνα. Από τους εννιά που αποχώρησαν μόνο ο Γκούσταφσον ήταν βασικός πέρσι και ίσως γίνει αισθητή η απουσία του.

Φιλικά - Κύπελλο: Έχει δείξει αμυντικές δυσκολίες στα μέχρι τώρα φιλικά της καθώς έφερε 1-1 με την αδύναμη Ούτσικτενς εντός έδρας και δέχτηκε 4 γκολ από την Χάκεν στο πρόσφατο 4-3, ενώ πριν περίπου 2 μήνες είχε κερδίσει 4-0 τη νορβηγική Μος. Στο κύπελλο έχασε και τα τρία παιχνίδια της, συγκεκριμένα 2-1 από την Τζουργκάρντεν, 4-2 από τη Χάμαρμπι και 0-1 από τη Σιριάνσκα, σίγουρα προβληματίζοντας τον Όλσον που θα πρέπει να συμμαζέψει κάπως την άμυνα του αν θέλει να διεκδικήσει κάτι περισσότερο φέτος.

Εκτίμηση: Δεν είναι πως δεν έχει καλή ομάδα η Λιουνσκίλε, το μεγάλο στοίχημα θα είναι στο αν θα παρουσιαστεί σοβαρή. Η έλλειψη συγκέντρωσης πέρσι της στοίχισε σε κρίσιμα σημεία και πιστεύουμε πως φέτος δε θα καταφέρει να πετύχει κάποια ιδιαίτερη διάκριση και λογικά θα τερματίσει κοντά στην μέση της βαθμολογίας.

 

Χάλμσταντ

Τι έκανε πέρσι: Καταστροφική η περσινή χρονιά για τη Χάλμσταντ που έπεσε ως 15η στη Superettan από την Alssvenskan. Με πολύ κακό πρόσωπο εντός και εκτός αλλά και με την χειρότερη επίθεση στην κατηγορία, σε όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος έδειχνε ως καταδικασμένη να υποβιβαστεί, με κομβικές τις ήττες κόντρα στη Φάλκενμπεργκ όπου δεν κατάφερε να της κλέψει την θέση για τα μπαράζ παραμονής. Φέτος πάντως αποτελεί το πρώτο φαβορί για την άνοδο και περιμένουμε να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες του κόσμου της με την επιστροφή της στην πρώτη κατηγορία.

Προπονητής: Συνεχίζει με τον Γιαν Γιένσον στο τιμόνι η Χάλμσταντ καθώς δεν κρίθηκε υπαίτιος για την κακή περσινή χρονιά. Δεν πειραματίστηκε πολύ στον σχηματισμό της ομάδας του κρατώντας το αγαπημένο του 4-4-2, παρ όλα αυτά όταν έπαιξε με ένα λίγο πιο αμυντικό 4-1-4-1 παρουσιάστηκε πιο συμπαγής η ομάδα του, χωρίς αυτό να σημαίνει πως κατάφερε να λύσει τα προβλήματα δυστοκίας στην επίθεση. Δε ξέρουμε αν θα χρειαστεί αλλαγή πλάνου για να αντιμετωπίσει τις σαφώς υποδεέστερες ομάδες της superettan, αν πάντως εμφανιστούν “διαβασμένοι” οι αντίπαλοι της, τότε σίγουρα θα πρέπει να γίνει λίγο πιο διαλλακτικός στην τακτική του.

Έδρα: "Έργιανς Βαλλ" (15.500)

Μεταγραφές: Κατάφερε να κρατήσει τον κορμό της περσινής ομάδας και αυτό σίγουρα την κάνει ισχυρότερη απ τις υπόλοιπες στην κατηγορία. Από τους έξι παίκτες που αποκτήθηκαν οι επιθετικοί Τβέτερ και Όλσον με 12 και 17 γκολ αντίστοιχα πέρσι αναμένεται να βοηθήσουν, ενώ από τους εφτά που αποχώρησαν δε κρίνεται ως σημαντική κάποια απώλεια.

Φιλικά - Κύπελλο: Δεν ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστική στις φιλικές της αναμετρήσεις και ηττήθηκε με 4-1 από τη Χάμαρμπι και 3-0 απ' τη Χέλσινμποργκ, ενώ στην πιο πρόσφατη της αναμέτρηση ήρθε ισόπαλη με 0-0 στην έδρα της Έργκρυτε. Στο κύπελλο ήταν καλύτερη όπου αν και ξεκίνησε με ήττα με 3-0 από την Γκέτεμποργκ πήρε την πρόκριση για τους 8 χάρη στις 2 νίκες της κόντρα στις Ντέγκερφορς και Φρέι. Εκεί αντιμετώπισε την μετέπειτα φιναλίστ Χάκεν και ηττήθηκε με 1-0, δείχνοντας όμως πως βρίσκεται ήδη σε ψηλούς ρυθμούς.

Έκτιμηση: Το μεγάλο φαβορί της κατηγορίας περιμένουμε φέτος να επιβεβαιώσει την εμπιστοσύνη του κόσμου της αλλά και των μπουκ για απευθείας άνοδο και λογικά και για τον νικητή της κατηγορίας. Βάσει συνόλου και μπάτζετ οποιαδήποτε άλλη έκβαση θα είναι αποτυχία.

 

Γκάις

Τι έκανε πέρσι: Φλέρταρε λίγο με περιπέτειες σχετικά με την παραμονή της, αλλά ευτυχώς γι αυτήν ήταν σοβαρή στα παιχνίδια με τους διώκτες της και τελικά παρέμεινε ως 11η στην Superettan. Εμφανίστηκε αρκετά αλλοπρόσαλλη πέρσι με μόνη ένδειξη πως εντός έδρας παίρνει κάποια ρίσκα στην επίθεση όπου είδαμε μερικά μεγάλα σκορ, στο σύνολο της χρονιάς όμως τα άντερ με τα όβερ ήταν μοιρασμένα, ενώ σε 30 αγώνες είχε 19 no goal, καθώς και μόλις 5 ισοπαλίες οι οποίες ήρθαν όλες εντός έδρας. Αν δεν αλλάξει την περσινή συνταγή, περιμένουμε να εμφανίζεται ως σταθερό αουτσάιντερ στους εκτός αγώνες της, κάτι που λογικά θα δώσει αξία όταν πιστεύουμε πως μπορεί να κάνει την ζημιά.

Προπονητής: Ο Μπένιαμιν Βέστμαν πήρε τα ηνία στην Γκάις στην πρώτη του χρονιά ως πρώτος προπονητής, καθώς ήταν μέλος του τεχνικού επιτελείου της Γκάις πριν την ανάληψη των νέων καθηκόντων του. Οι πρώτες ενδείξεις στα φιλικά παιχνίδια δεν είναι θετικές και θα πρέπει να βρει τρόπους για να συμμαζέψει την άμυνα του καθώς πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν πως η Γκάις δεν έχει το υλικό για να μείνει στην κατηγορία.

Έδρα: "Γκάμλα Ούλεβι" (18.800)

Μεταγραφές: Ήταν η πιο δραστήρια σε αυτή την μεταγραφική σεζόν καθώς απέκτησε δέκα παίκτες ενώ έντεκα από αυτούς αποχώρησαν. Ξεχωρίζουν στις αφίξεις ο Μπανγκουρά με εμπειρία από Αllsvenskan και Α Τουρκίας και οι επιθετικοί Γιοχάνεσον και Μιγιάλεβιτς με τον δεύτερο πέρσι να σημειώνει 13 γκολ σε 29 αγώνες. Στις αποχωρήσεις κυρίως έληξαν συμβόλαια παικτών που δεν θεωρούνταν βασικοί ή δεν ανανεώθηκαν λόγω μεγάλης ηλικίας.

Φιλικά - Κύπελλο: Έδειξε πως θα της πάρει λίγο καιρό για να δέσει σαν ομάδα καθώς έχασε 1-0 απ' τη Χάκεν, ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Φάλκενμπεργκ σε φιλικές αναμετρήσεις, ενώ για το κύπελλο έκανε τρεις εκκωφαντικές ήττες 3-1 απ τις Χέλσινμποργκ και Έρεμπρο και 1-5 εντός απ' την Φόργουορντ, δείχνοντας μας πως αξίζει να την κοντράρουμε στις πρώτες αγωνιστικές.

Εκτίμηση: Κινδύνεψε πέρσι και μένει να δούμε αν έμαθε κάτι από αυτό. Οι αλλαγές στο ρόστερ ίσως φέρουν βελτίωση στην εικόνα της ομάδας αλλά θα πρέπει να δουλέψει πολύ και φέτος για να μην βρεθεί προ εκπλήξεων. Η πρόβλεψη μας είναι πως θα τερματίσει σχετικά χαμηλά στην βαθμολογία αν και δεν είναι μέσα στα φαβορί για την πτώση.

 

Φρέι

Τι έκανε πέρσι: Η “μικρή” της δεύτερης κατηγορίας Φρέι, πάλεψε για να διατηρηθεί στην superettan στα μπαράζ υποβιβασμού κόντρα στην Ακρόπολις ως 14η και τα κατάφερε, σημαντικό επίτευγμα αν αναλογιστεί κανείς πως πρόπερσι είχε κερδίσει για πρώτη φορά την άνοδο στην δεύτερη κατηγορία. Με τον κύριο λόγο στην άμυνα, στο μικρό Βικινγκαβάλλεν συγκέντρωσε 20 απ τους 29 της βαθμούς με 12 απ τα 15 της εντός έδρας παιχνίδια να είναι under 2,5 και με την ενίσχυση της να γίνεται κυρίως στο αμυντικό κομμάτι, περιμένουμε να συνεχίσει στην ίδια συνταγή.

Προπονητής: Παραμένει για 5η χρονιά ο Μπάρτοζ Γκρζέλακ στη Φρέι με την διοίκηση και τους οπαδούς να είναι ευγνώμονες με τα επιτεύγματα του, καθώς υπό τις οδηγίες του βρίσκονται σήμερα εκεί που είναι. Προπονητής που λατρεύει την άμυνα και το physical game, με όπλο την έδρα δυσκόλεψε όλους τους αντιπάλους καθώς μόλις 4 ομάδες κατάφεραν να σκοράρουν πάνω από ένα γκολ στο γήπεδο της. Στις μέχρι τώρα δηλώσεις του έχει δείξει ταπεινότητα και ρεαλιστικά αντιλαμβάνεται πως θα πρέπει να παλέψουν για την παραμονή.

Έδρα: "Βικινγκαβάλλεν" (3.250)

Μεταγραφές: Προχώρησε σε μια μερική αλλαγή του ρόστερ με 7 παίκτες να αποκτούνται χωρίς όμως κάποιος να ξεχωρίζει. Με καλά λόγια έχουν μιλήσει για τον Αμπού Μπακάρ Σουμά από την Σιέρα Λεόνε όμως μένει να δούμε αν θα επιβεβαιώσει τις προσδοκίες. Στον αντίποδα 5 παίκτες αποχώρησαν χωρίς όμως να αλλάζει ο κορμός της ομάδας καθώς οι περισσότεροι βασικοί παρέμειναν στη Φρέι.

Φιλικά - Κύπελλο: Έδωσε δύο εντός έδρας φιλικές αναμετρήσεις κόντρα σε δύο αδύναμους αντιπάλους κερδίζοντας την Ένσκεντε με 1-0 και χάνοντας με 1-2 στο ματς με τη Βάσαλουντ, ενώ για τα ματς του κυπέλλου σίγουρα θεωρείται σημαντική η ισοπαλία που απέσπασε με 1-1 από την Γκέτεμποργκ. Για τις άλλες δυο αναμετρήσεις στο κύπελλο έχασε με 2-0 από τη Χάλμσταντ και έφερε 1-1 με τη Ντέγκερφορς και έμεινε εκτός συνέχειας του θεσμού.

Εκτίμηση: Είναι το πρώτο φαβορί για πτώση σύμφωνα με τους μπουκ και είναι δύσκολο να βρεις επιχειρήματα κατά αυτής της πρόβλεψης. Έχοντας το μικρότερο μπάτζετ στην κατηγορία και ένα άπειρο σύνολο, όλα δείχνουν πως δύσκολα θα καταφέρει να επαναλάβει τον περσινό άθλο.

 

Ντέγκερφορς

Τι έκανε πέρσι: Άλλη μια μέτρια χρονιά βρήκε την Ντέγκερφορς να φιγουράρει στην μέση της βαθμολογίας και συγκεκριμένα στην 9η θέση. Παρά το καλό της ξεκίνημα με 5 νίκες σε 9 αγώνες, πέρασε αρκετές περιόδους ντεφορμαρίσματος με σημαντικότερο τον κακό της δεύτερο γύρο όπου κέρδισε μόλις 2 απ' τους 15 αγώνες της. Στοιχηματικά κρατάμε την τάση της για under 2,5 στα εντός έδρας, με 4 απ' τα 15 ματς της να έχουν λιγότερα από 3 γκολ, ενώ εκτός έδρας 10 από τα 15 της βγήκαν όβερ 2,5.

Προπονητής: Συνεχίζει ο Πάτρικ Βέρνερ για όγδοη συνεχόμενη χρονιά με την διοίκηση να του δείχνει τυφλή εμπιστοσύνη αν και μια μικρή μερίδα οπαδών θεωρεί πως έχει φτάσει η ώρα για το βήμα παραπάνω και αυτό σημαίνει πως θα πρέπει να αναλάβει κάποιος άλλος τα ηνία της ομάδας. Για την προηγούμενη σεζόν προτίμησε το 4-2-3-1 στα περισσότερα τα παιχνίδια του, ενώ η απόπειρα του να παίξει με 2 επιθετικούς σε ένα καθαρό 4-4-2 δεν απέδωσε καρπούς σε έναν έτσι κι αλλιώς πολύ κακό δεύτερο γύρο.

Έδρα: “Στόρα Βάλλα” (7.500)

Μεταγραφές: Εφτά νέοι παίκτες αποκτήθηκαν για την Ντέγκερφορς με πιο σημαντικούς τους Σάμπο και Όλσον που έχουν εμπειρία από την Αllsvenskan. Από τους 6 που έφυγαν αναντικατάστατοι θεωρούνται οι Άρσβαλτν, Σούντγκρεν και Στρέμπεργκ που πέρσι ήταν βασικά στελέχη της ομάδας.

Φιλικά - Κύπελλο: Προβλημάτισε η εικόνα της στα φιλικά καθώς ηττήθηκε από τις Σίριους και ΑΦΚ εκτός έδρας ενώ η εντός έδρας νίκη με 2-0 κόντρα στην Φόργουρντ ήταν αναμενόμενη λόγω της διαφοράς δυναμικότητας. Εξίσου απογοητευτική ήταν και στους ομίλους του κυπέλλου όπου ηττήθηκε 3-0 απ' την Χάλμσταντ και έφερε 1-1 με τις Φρέι και Γκέτεμποργκ και αποκλείστηκε.

Εκτίμηση: Σύμφωνα με τους μπουκ η Ντέγκερφορς βρίσκεται μέσα στις επικρατέστερες ομάδες για άνοδο αν και από πλευράς μας δε βλέπουμε τον λόγο. Έχασε μερικούς απ' τους καλύτερους τις παίκτες χωρίς να ενισχυθεί ιδιαίτερα και πιστεύουμε πως μια θέση κοντά στην μέση της βαθμολογίας είναι πιθανότερη.

 

Ντάλκουρντ

Τι έκανε πέρσι: Η “σταχτοπούτα” της Allsvenskan Ντάλκουρντ συνέχισε την ονειρική πορεία της και μέσα σε 11 χρόνια από την ίδρυση της κατάφερε να πάρει την άνοδο για την δεύτερη κατηγορία του σουηδικού πρωταθλήματος καθώς πέρσι βγήκε πρώτη στην division 1 norra. Ήταν το απόλυτο αφεντικό πέρσι ανεβαίνοντας νωρίς στην κορυφή της βαθμολογίας και παραμένοντας εκεί μέχρι το τέλος, με 12 νίκες και 1 ισοπαλία σε 13 εντός αγώνες, την καλύτερη επίθεση και άμυνα και με μόλις μια ήττα, η οποία μάλιστα ήρθε την τελευταία αγωνιστική.

Προπονητής: Ο Πόγια Ασμπάγκι θα λάβει το βάπτισμα του πυρός στην προπονητική του καριέρα στα 31 του χρόνια, μετά την εξαιρετική του δουλειά στα τμήματα υποδομής της Ντάλκουρντ. Έχει χαρακτηριστεί ως ένας μεθοδικός προπονητής ο οποίος δείχνει ιδιαίτερη σημασία στην πειθαρχεία της ομάδας ξέροντας πως να πάρει το 100% από κάθε παίκτη και κρίνοντας απ' το αρκετά νεαρό ρόστερ του, σίγουρα θα είναι ευκολότερο γι αυτόν να επιβληθεί τις στιγμές που θα χρειαστεί στους παίκτες του.

Έδρα: "Ντομναρφσβάλλεν" (6.500)

Μεταγραφές: Δεν αποχώρησαν πολλοί παίκτες απ' την Ντάλκουρντ, όμως αυτοί που έφυγαν ήταν απ' τα βασικά στελέχη της περσινής της πορείας. Απ' τις 3 αποχωρήσεις ο Τάνκοβιτς αναμένεται να αντικατασταθεί από τον έμπειρο Ντούσαν Τζούριτς ενώ και ο σκόρερ Μέτε απ τον Λαουάν που ήρθε απ' την Νόρκεπινγκ. Ενισχύθηκε ιδιαίτερα στην άμυνα με την άφιξη των αμυντικών Κέρκιχ και Σέντερμπεργκ, ενώ και η πρόσφατη προσθήκη του επιθετικού Μιρκάν Αϋντίν σίγουρα την ανεβάζει επίπεδο στην επίθεση.

Φιλικά - Κύπελλο: Έδωσε δυο φιλικές αναμετρήσεις κόντρα στις Έστερσουντ και Σούντσβαλ, στα οποία ήρθε ισόπαλη με 0-0 και 1-1 δείχνοντας ένα καλό αμυντικό πρόσωπο, ειδικά με την πιο δυνατή Έστερσουντ και μας προδιαθέτει πως θα ξεκινήσει αμυντικά και στα πρώτα ματς του πρωταθλήματος.

Εκτίμηση: Οι μπουκ εμφανίζονταν σκεπτικοί σχετικά με τις πιθανότητες της για παραμονή άλλαξαν όμως γνώμη καθώς η εξαιρετική της οργάνωση σε επίπεδο συλλόγου και το καλά δουλεμένο της σύνολο, δείχνουν πως μπορεί φέτος να κάνει την έκπληξη και να επιβιώσει. Έτσι ενώ αρχικά βρισκόταν στα φαβορί για πτώση πλέον την περιμένουν στην μέση της βαθμολογίας, εκτίμηση που μάλλον είναι λογική, αν και σίγουρα δε περιμένουμε διακρίσεις για την φετινή χρονιά.

 

Ασιρίσκα

Τι έκανε πέρσι: Επιβεβαίωσε όσους την περίμεναν καλύτερη από άλλες χρονιές και τερμάτισε στην 4η θέση της βαθμολογίας σε ισοβαθμία μαζί με την Βάρμπεργκ. Με έναν αρκετά καλό δεύτερο γύρο δεδομένης της δυναμικότητας της, πήρε 8 νίκες σε 15 παιχνίδια και έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο, με τα σκορ στα παιχνίδια της σπάνια να πέφτουν κάτω απ' τα 3 γκολ, αν και αξίζει να σημειώσουμε πως στο σύνολο της σεζόν είχε 18 no goal σε 30 ματς, ενώ για τον πρώτο γύρο σημείωσε 10 άντερ 2,5 σε 15 αγώνες.

Προπονητής: Ο Τορ Άντρε Φρέντχαϊμ ανακοίνωσε την συνεργασία του με την Ασιρίσκα και αποχαιρέτησε τη Λιουνσκίλε μετά από 5 χρόνια παρουσίας στον πάγκο της. Σίγουρα πρέπει να θεωρηθεί επιτυχία από πλευράς της Ασιρίσκα, καθώς ο Φρέντχαϊμ έχει αποδείξει πως γνωρίζει καλά την κατηγορία ενώ σίγουρα και για τον ίδιο δίνεται η δυνατότητα να πετύχει κάτι καλύτερο στο τιμόνι της νέας του ομάδας.

Έδρα: "Σέντερταλιε" (7.000)

Μεταγραφές: Αρκετά νέα πρόσωπα φέτος στο Σέντερταλιε καθώς 10 παίκτες αποκτήθηκαν με τους έμπειρους Άλεξ Περέιρα και Κέννυ Πάβεϊ που ήρθαν απ' την ΑΪΚ να ξεχωρίζουν. Στον αντίποδα 11 παίκτες αποχώρησαν με σημαντικότερη την απώλεια του Γκουστάβο Μπλάνκο που είχε 10 γκολ σε 25 αγώνες πέρσι.

Φιλικά - Κύπελλο: Ένα μόλις φιλικό έδωσε η Ασιρίσκα και ηττήθηκε απ την ΑΪΚ Στοκχόλμης με 3-2, αλλά αυτό ήταν τον Νοέμβριο οπότε δε γίνεται να κριθεί η ετοιμότητα με βάση αυτό το παιχνίδι. Στους ομίλους του κυπέλλου έχασε εκτός έδρας με 3-2 απ την Έλφσμποργκ και 3-1 απ' την Κάλμαρ όπως ήταν λογικό και κέρδισε εντός με 1-0 τη Βάρναμο.

Εκτίμηση: Ίσως φέτος είναι η χρονιά της καθώς το κλίμα είναι εξαιρετικό στο στρατόπεδο του Φρέντχαϊμ. Οι προσθήκες της και η περσινή της εικόνα μας δίνουν την εντύπωση πως είναι πιθανό να βρεθεί στην πρώτη τετράδα της βαθμολογίας και αν είναι αρκετά σοβαρή, να πάρει και το εισιτήριο της ανόδου.

 

ΑΦΚ Γιουνάιτεντ

Τι έκανε πέρσι: Παρέμεινε στην κατηγορία μετά την άνοδο της η πάλαι ποτέ Βάσμπι ή Καφέ Όπερα χωρίς να προβληματιστεί ιδιαίτερα ολοκληρώνοντας την χρονιά στην μέση της βαθμολογίας στην 8η θέση. Ξεκίνησε με πολλές ισοπαλίες τον πρώτο γύρο, με 7 σε 15 παιχνίδια και δεν έπεισε με τις εντός έδρας επιδόσεις τις, όμως εκτός έδρας ήταν εξαιρετική παίρνοντας 21 βαθμούς έναντι των 19 που αποκόμισε εντός έδρας. Στοιχηματικά, έδειξε συνέπεια στα goal/goal στον πρώτο γύρο, με 11 από τις 15 εμφανίσεις της να εμφανίζουν το αμφίσκορο, ενώ ήταν και η ομάδα με τα περισσότερα γκολ στα παιχνίδια της με 43 ενεργητικό και 44 παθητικό.

Προπονητής: Συνεχίζει ο Ολκάν Μελκεμιτσέλ στην τρίτη του χρονιά στον πάγκο της ΑΦΚ καθώς έπεισε και τους πλέον δύσπιστους επικριτές του με την περσινή πορεία. Αλλάζοντας πλάνο στα παιχνίδια του, άλλοτε με 4-2-3-1 και άλλοτε με 4-4-2 οδήγησε στην ασφάλεια από νωρίς την ΑΦΚ αν και τα βρήκε σκούρα όταν αντιμετώπισε τις “ισχυρές” της κατηγορία καθώς έχασε και τα τέσσερα ματς που έδωσε κόντρα στις Γιόνκεπινγκ και Έστερσουντ που τελικά προβιβάστηκαν.

Έδρα: "Σκύτεχολμς" (5.000)

Μεταγραφές: Προχώρησε σε αναδιάρθρωση του περσινού ρόστερ καθώς έφυγαν 8 παίκτες με σημαντικότερη απώλεια αυτή του Ντέλιτς και πρόσθεσε 8 με κύρια ονόματα τον πρώην αμυντικό της Λαντσκρόνα Ντάνιελ Γιάρλ, τον Σάσα Μάτιτς που πέρσι σκόραρε 13 γκολ σε 25 αγώνες για την Χούντινγκε και τον Τζον Μενσά με θητεία σε Λυών και παλιό βασικό στέλεχος στην εθνικής Γκάνας.

Φιλικά - Κύπελλο: Έδωσε ένα μόλις φιλικό κόντρα στην Ντέγκερφορς και κέρδισε με 2-1 ενώ για το κύπελλο έδειξε ένα σχετικό καλό πρόσωπο όπου κέρδισε εκτός 0-1 τη Γιόνσεπινγκ, έχασε με 0-1 εντός απ' την ισχυρή Νόρκεπινγκ, ενώ στο τελευταίο και αδιάφορο γι αυτήν ματς έχασε 3-0 από την Έστερσουντ.

Εκτίμηση: Δε περιμένουμε την υπέρβαση στην φετινή χρονιά από την ΑΦΚ. Σίγουρα είναι μια απ' τις ομάδες που βλέπουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο στα παιχνίδια της, αλλά όλοι γνωρίζουμε πως αυτό δεν λέει τίποτα από μόνο του. Εκτίμηση μας είναι πως θα τερματίσει λίγο πιο κάτω απ' την μέση της βαθμολογίας με τους μπουκ να την θεωρούν στα φαβορί για πτώση.

 Ερρίκος Στυλιαρογιάννης

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ