foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ116
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Σουηδία, Allsvenskan: Preview σεζόν 2016

Previews Πρωταθλημάτων | 31 Μάρ 2016 21:59
sw1.jpg

Το πρωτάθλημα Allsvenskan της Σουηδίας ιδρύθηκε το 1924 και τις επόμενες ημέρες ανοίγει την αυλαία για 92η φορά. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη λίγκα που τα τελευταία χρόνια κλέβει την παράσταση καθώς τόσο οι πρώτες προνομιούχες θέσεις όσο και οι τελευταίες κρίνονται μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον φέτος παρουσιάζει το αν θα καταφέρει η περσινή έκπληξη και πανάξια πρωταθλήτρια Νόρκεπινγκ να υπερασπιστεί τον τίτλο της. Η Μάλμε έχει δείξει ήδη σημάδια ανανέωσης και δεν θεωρείται τυχαία το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. ΑΪΚ Στοκχόλμης και Γκέτεμποργκ είναι πάντα επικίνδυνες και στοχεύουν ψηλά, με τις Τζουργκάρντεν και Έλφσμποργκ να αναζητούν για ακόμη μία χρονιά την υπέρβαση. Παράλληλα τα βλέμματα στρέφονται και στις δύο νεοφώτιστες, Γιόνσεπινγκ και Έστερσουντς και όλοι θα περιμένουν με αγωνία να δουν αν θα αποδειχθούν αντάξιες των περιστάσεων της μεγάλης κατηγορίας.

Σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος

Ο πρωταθλητής ανακηρύσσεται στην κανονική διάρκεια της σεζόν, η οποία περιλαμβάνει 2 γύρους και συνολικά 30 αγωνιστικές. Ο πρωταθλητής εξασφαλίζει την συμμετοχή του στον 2ο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 2η και 3η θέση οδηγούνται στον 1ο προκριματικό γύρο του Europa League. Οι δύο τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται, ενώ αυτή που θα τερματίσει στην 14η θέση μπορεί να ελπίζει για παραμονή στη μεγάλη κατηγορία στους αγώνες μπαράζ (1 εντός και 1 εκτός έδρας) με αντίπαλο την ομάδα που θα τερματίσει 3η στο πρωτάθλημα της δεύτερης κατηγορίας (Superettan).

Νόρκεπινγκ

Τι έκανε πέρσι: Με σταθερά βήματα σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς κατάφερε να στεφθεί πρωταθλήτρια της Allsvenskan μετά από πολλά χρόνια.

Προπονητής: Αυτονόητο ότι συνεχίζει στον πάγκο της ομάδας για 6η συνεχόμενη χρονιά ο πετυχημένος Σουηδός τεχνικός Γιαν Άντερσον.

Έδρα: Nya Parken (17.234)

Μεταγραφές: Όσοι αποτέλεσαν πέρσι το βασικό κορμό της ομάδας παρέμειναν. Από τα καινούρια μεταγραφικά αποκτήματα ξεχωρίζουν ο Ισλανδός αμυντικός Φιόλουσον που αποκτήθηκε από τη Σούντσβαλ και ο Σουηδός επιθετικός Άντερσον που μέχρι πέρσι αγωνιζόταν στη Τζουργκάρντεν.

Φιλικά - Κύπελλο: Στο κύπελλο Σουηδίας αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τη Μάλμε, ενώ στις φιλικές της αναμετρήσεις είχε σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της. Ήττα με σκορ 4-1 από την ΑΪΚ στη Στοκχόλμη και εντός έδρας ισοπαλία (2-2) με τη Τζουργκάρντεν τα πιο πρόσφατα αποτελέσματα της.

Εκτίμηση: Σίγουρα ο μεγάλος στόχος είναι να επαναλάβει την περσινή της πορεία θέλοντας οπωσδήποτε να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

 

Γκέτεμποργκ

Τι έκανε πέρσι: Στη μεγαλύτερη διάρκεια της χρονιάς βρισκόταν στην 1η θέση και όδευε ολοταχώς για τον τίτλο. Αυτοκτόνησε κόντρα σε μικρές ομάδες στις τελευταίες αγωνιστικές, τερμάτισε δεύτερη και θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Europa League. Ωστόσο στέφθηκε κυπελλούχος, κάτι που κάνει την περσινή χρονιά αρκετά πετυχημένη.

Προπονητής: Συνεχίζει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Γιέργκεν Λέναρτσον στον πάγκο της ομάδας.

Έδρα: Νya Gamla Ullevi (18.800)

Mεταγραφές: Πολλές οι αποχωρήσεις και λίγες οι αφίξεις για τη Γκέτεμποργκ. Ξεχωρίζει η απόκτηση του αμυντικού Χέρνανσον από τους νέους της Αΐντχόφεν και η επιστροφή του χαρισματικού επιθετικού Ισέν.

Φιλικά - Κύπελλο: Πρόωρος αποκλεισμός από το θεσμό του κυπέλλου παρά το γεγονός πως μέτρησε 2 ισοπαλίες και 1 νίκη στη φάση των ομίλων. Προβλημάτισε στα τελευταία δύο φιλικά παιχνίδια όπου γνώρισε εντός έδρας ήττα από τη Ράντερς με 0-3 και παραχώρησε ισοπαλία στη Τζουργκάρντεν.

Εκτίμηση: Ως ένας από τους μεγαλύτερους συλλόγους στη χώρα δε μπορεί παρά να στοχεύει στην πρώτη τριάδα και ποτέ χαμηλότερα. 

 

 ΑΪΚ Στοκχόλμης

Τι έκανε πέρσι: Στην 3η θέση τερμάτισαν πέρσι οι πρωτευουσιάνοι διεκδικώντας τον τίτλο μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Η θέση αυτή τους δίνει το εισιτήριο για τον 1ο προκριματικό γύρο του Europa League.

Προπονητής: Aπό το 2010 στον πάγκο της ομάδας ο Αντρέας Αλμ και συνεχίζει για ακόμη μία χρονιά.

Έδρα: Friends Arena (54.329)

Mεταγραφές: Σημαντικές αποχωρήσεις με κυριότερες αυτές των επιθετικών Γκοϊτόμ και Μπανγκουρά. Από τους νεοαποκτηθέντες ξεχωρίζει η άφιξη του Άβντιτς από την Χέρακλες.

Φιλικά - Κύπελλο: Αποκλεισμός στην προημιτελική φάση από τη μισητή αντίπαλο Χάμαρμπι στη διαδικασία των πέναλτι. Στα φιλικά που έδωσε ως τώρα μέτρησε 2 νίκες, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα ενώ εμφατική ήταν η νίκη κόντρα στην περσινή πρωταθλήτρια Νόρκεπινγκ με σκορ 4-1.

Εκτίμηση: Σίγουρα θα είναι από τις πρωταγωνίστριες ομάδες και ο τερματισμός σε μια θέση κάτω από την τρίτη θα είναι αποτυχία.

 

Έλφσμποργκ

Τι έκανε πέρσι: Στην 4η θέση τερμάτισε πέρσι η Έλφσμποργκ διαγράφοντας απολύτως ικανοποιητική πορεία και για μεγάλο χρονικό διάστημα είχε από κοντά την πρώτη τριάδα.

Προπονητής: Ο Μάγκνους Χάγκλουντ θα βρίσκεται για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στον πάγκο της ομάδας.

Έδρα: Boras Arena (16.900)

Mεταγραφές: Σε ρηχά νερά κινήθηκε η Έλφσμποργκ με την πλειοψηφία των νεοαποκτηθέντων να προέρχονται από ομάδες μικρότερων κατηγοριών. Πολλοί παίκτες αποχώρησαν με κυριότερο πλήγμα αυτό του αρχηγού Σβένσον που κρέμασε τα παπούτσια του.

Φιλικά - Κύπελλο: Στο κύπελλο δεν κατάφερε να προχωρήσει στην τελική 8άδα, ενώ στις τρεις φιλικές αναμετρήσεις που έδωσε πέτυχε μόλις μία νίκη, αυτή επί της Οντ Γκρένλαντ με σκορ 3-1.

Εκτίμηση: Αν και αποδυναμωμένη η Έλφσμποργκ έχει τα φόντα να βρίσκεται και πάλι στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας.

 

Μάλμε

Τι έκανε πέρσι: Μακριά από τις ξέφρενες πορείες της τελευταίας διετίας τερμάτισε μόλις 5η και η μόνη της ελπίδα για συμμετοχή στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης χρονιάς είναι η κατάκτηση του κυπέλλου.

Προπονητής: Με νέο τεχνικό φέτος η Μάλμε, το Δανό Άλαν Κουν που αποκτήθηκε από τη Μίντιλαντ.

Έδρα: Swedbank Stadion (24.000)

Μεταγραφές: Kράτησε όλους τους βασικούς παίκτες και προχώρησε σε μεταγραφές ουσίας όπως αυτές των Κιάρτανσον και Κρίστιανσεν που ήδη έδειξαν την κλάση τους στο θεσμό του Κυπέλλου.

Φιλικά - Κύπελλο: Στο κύπελλο έχει σφραγίσει ήδη το εισιτήριο για τον τελικό του θεσμού και θα αναζητήσει διακαώς την επιστροφή στους τίτλους. Αναγνωριστικές οι φιλικές αναμετρήσεις που έδωσε η Μάλμε, στην τελευταία από αυτές επιβλήθηκε της Ελσίνκι με σκορ 4-0 δείχνοντας ότι βρίσκεται τα πατήματα της.

Εκτίμηση: Με τις απαραίτητες προσθήκες να έχουν γίνει και χωρίς τις Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του φετινού τίτλου. 

 

Τζουργκάρντεν

Τι έκανε πέρσι: Στην 6η θέση τερμάτισε η ομάδα από τη Στοκχόλμη και θα μπορούσε ακόμα ψηλότερα αν ήταν περισσότερο συγκεντρωμένη στον δεύτερο γύρο. Πλήγμα ωστόσο ήταν η απώλεια του επιθετικού και πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος Μουσέκβι στα μέσα της χρονιάς.

Προπονητής: Ο Περ Όλσον συνεχίζει για τρίτη συνεχόμενη χρονιά στον πάγκο της ομάδας.

Έδρα: Tele2 Arena (33.000)

Μεταγραφές: Πολλές οι αποχωρήσεις από την ομάδα με κυριότερη αυτή του αρχηγού Μπέργκστρεμ. Από τις προσθήκες αίσθηση κάνει η απόκτηση του επιθετικού Ράνεγκι από τη Γουότφορντ.

Φιλικά - Κύπελλο: Αποκλεισμός στο κύπελλο από τη φάση των ομίλων και μάλιστα από υποδεέστερες ομάδες. Στις δύο φιλικές αναμετρήσεις που έδωσε ως τώρα απέσπασε ισοπαλία τόσο στην έδρα της Γκέτεμποργκ όσο και σε αυτή της Νόρκεπινγκ.

Εκτίμηση: Αν και αποδυναμωμένη έχει την ικανότητα να βρεθεί και πάλι μεταξύ των πρώτων έξι ομάδων. Από εκεί και πέρα όσο ψηλότερα τόσο πιο πετυχημένη θα κριθεί η χρονιά.

 

Χάκεν

Τι έκανε πέρσι: Στην 7η θέση τερμάτισε πέρσι η Χάκεν παρουσιάζοντας αλλοπρόσαλλο πρόσωπο. Νίκες κόντρα στους μεγάλους και ήττες απέναντι στους μικρούς ήταν το χαρακτηριστικό της για τη σεζόν που πέρασε.

Προπονητής: Ο Πίτερ Γκέραρντσον βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας από το 2009 κι εκεί θα είναι η θέση του για το νέο πρωτάθλημα.

Έδρα: Βravida Arena (7.000)

Μεταγραφές: O βασικός κορμός παρέμεινε στις τάξεις της ομάδας. Δεν τρομάζουν οι μεταγραφικές κινήσεις της, ξεχωρίζει μόνο αυτή του επιθετικού Ογουέρι από την Ατβίνταμπεργκ.

Φιλικά - Κύπελλο: Πολύ καλή η παρουσία της στο Κύπελλο και δίκαια πήρε το εισητήριο για τον τελικό όπου θα αντιμετωπίσει τη Μάλμε. Δύο νίκες κόντρα σε Γκάις και Φάλκενμπεργκ και μία ήττα από την Οντ Γκρένλαντ ήταν ο απολογισμός της Χάκεν στα φιλικά της προετοιμασίας.

Εκτίμηση: Από την αρχή της σεζόν θα αγωνίζεται στο νέο της γήπεδο, κάτι το οποίο καλείται να εκμεταλλευτεί και έχει τα φόντα να τρυπώσει στην πρώτη εξάδα.

 

Χέλσινγκμποργκ

Τι έκανε πέρσι: Αναγνωριστική χρονιά η πρώτη της Χέλσινγμποργκ με τον Χένρικ Λάρσον στον πάγκο χωρίς να χαρακτηρίζεται από κάτι άλλο πέραν της αστάθειας. Δίκαια τερμάτισε στην 8η θέση.

Προπονητής: Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στο τιμόνι της ομάδας ο Χένρικ Λάρσον.

Έδρα: Οlympia Stadion (16.673)

Μεταγραφές: Σημαντικές αποχωρήσεις σημειώθηκαν με κυριότερες αυτές του τερματοφύλακα Χάνσον, του επιθετικού Σίμοβιτς και του αμυντικού Ουρόνεν. Παράλληλα πολλές ήταν οι αφίξεις που στην πλειονότητα τους έχουν να κάνουν με νεαρούς παίκτες από μικρότερης εμβέλειας ομάδες.

Φιλικά - Κύπελλο: Ένα βήμα από τα ημιτελικά του κυπέλλου έφτασε η Χέλσινγκμποργκ που όμως αποκλείστηκε από την Κάλμαρ στη διαδικασία των πέναλτι. Εμφατικές φιλικές νίκες κόντρα σε Χάλμσταντ και Χάμαρμπι (3-0 το σκορ και στα δύο παιχνίδια), ήττα με σκορ 3-1 από τη Δανέζικη Χέλσινγκερ.

Εκτίμηση: Αποδυναμωμένη σε σύγκριση με πέρσι η Χέλσινγκμποργκ, θα θεωρηθεί υπέρβαση αν φτάσει ψηλότερα από ότι το 2015.

 

Έρεμπρο

Τι έκανε πέρσι: Από υποψήφιο φαβορί για υποβιβασμό η Έρεμπρο έτρεξε ένα αήττητο σερί 9 αγώνων στο δεύτερο γύρο και έσωσε την κατηγορία τελικά πιο εύκολα από όσο αναμενόταν.

Προπονητής: Ο Αλεξάντερ Άξεν για ακόμη μία χρονιά θα βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας.

Έδρα: Behrn Arena (14.500)

Mεταγραφές: Aποχώρησαν αρκετοί παίκτες από την ομάδα, ωστόσο όχι κάποιοι από τους βασικούς. Δύο μόνο τα μεταγραφικά αποκτήματα της Έρεμπρο καθώς πήρε τον αμυντικό Άλμεμπακ από τη Μπρόντμπι και τον μέσο Σέμα από την ΑΕ Λεμεσσού.

Φιλικά - Κύπελλο: Στη διοργάνωση του κυπέλλου δεν κατάφερε να προχωρήσει πέρα από τη φάση των ομίλων, ενώ στις δύο φιλικές αναμετρήσεις που έδωσε πραγματοποίησε ενθαρρυντικές εμφανίσεις και επιβλήθηκε των Μαριέχαμν και Χάμαρμπί με 3-2 και 2-1 αντίστοιχα.

Εκτίμηση: Με περισσότερη συγκέντρωση καθ όλη τη διάρκεια του πρωταθλήματος η Έρεμπρο μπορεί να καθαρίσει την υπόθεση παραμονή από νωρίς και να στοχεύσει μετά σε όσο το δυνατόν καλύτερη θέση γίνεται.

 

Γκέφλε

Tι έκανε πέρσι: Πραγματοποίησε μέτρια πορεία χωρίς να κινδυνέψει με υποβιβασμό αλλά και χωρίς να δείξει ότι μπορεί και κάτι παραπάνω από την 10η θέση στην οποία και τελικά τερμάτισε.

Προπονητής: Για τρίτη συνεχομενη χρονιά ο Ρότζερ Σάντμπεργκ θα δίνει της οδηγίες του από τον πάγκο της ομάδας.

Έδρα: Gavlevallen (6.500)

Μεταγραφές: Aισθητά αποδυναμωμένη σε σύγκριση με πέρσι η Γκέφλε καθώς οι αποχωρήσεις ήταν περισσότερες από τις προσθήκες. Τα νέα της αποκτήματα παραμένουν ερωτηματικό και δεν υπάρχει κάποιο βαρύ όνομα μεταξύ αυτών.

Φιλικά - Κύπελλο: Στη διοργάνωση του κυπέλλου δεν ήταν καν κοντά στην πρόκριση της στους "8", ενώ στις δύο φιλικές αναμετρήσεις γνώρισε την ήττα από τη Σούντσβαλ με σκορ 3-2 και παραχώρησε ισοπαλία 1-1 στην Σίριους.

Εκτίμηση: Πρωταρχικός στόχος για ακόμη μία χρονιά η παραμονή στην κατηγορία και από εκεί και πέρα το πλασάρισμα σε μια όσο το δυνατόν ψηλότερη θέση.

 

Χάμαρμπι

Τι έκανε πέρσι: Αρκετά ικανοποιητική η πορεία της Χάμαρμπι πέρσι καθώς ούσα νεοφώτιστη κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία πιο εύκολα από όσο όλοι περίμεναν.

Προπονητής: Ο Νάνε Μπέργκστραντ ήταν αυτός που ανέβασε την ομάδα στην Αλσβένσκαν, ήταν αυτός που την διατήρησε πέρσι και συνεπώς θα παραμείνει και φέτος στο τιμόνι των πρωτευουσιάνων.

Έδρα: Tele2 Arena (33.000)

Mεταγραφές: Aποχωρήσεις υπήρξαν αλλά ξεχάστηκαν γρήγορα λόγων της σημαντικής ενίσχυσης της μεσοεπιθετικής γραμμής. Ο επιθετικός Άλεξ και οι μέσοι Χάλμπεργκ και Σμάρασον είναι παίκτες που σίγουρα θα κάνουν τη διαφορά στην ομάδα.

Φιλικά - Κύπελλο: Η εντός έδρας ήττα από τη Χάκεν με σκορ 2-3 της στοίχισε τη συμμετοχή στον τελικό του κύπελλο Σουηδίας. Μια νίκη και μία ήττα κατέγραψε η ομάδα του Μπέργκστραντ στο πλαίσιο της προετοιμασίας.

Εκτίμηση: Με τη μεταγραφική ενίσχυση υπάρχει η αισιοδοξία ότι η χρονιά που έρχεται θα είναι σαφώς καλύτερη από την προηγούμενη κι αυτός είναι και ο μεγάλος στόχος.

 

Σούντσβαλ

Τι έκανε πέρσι: Νεοφώτιστη πέρσι η Σούντσβαλ και με μοναδικό στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Το κατάφερε σχετικά εύκολα τερματίζοντας τελικά στην 12η θέση.

Προπονητής: Για τέταρτη συνεχή χρονιά στον πάγκο της ομάδας θα καθίσει ο Σουηδός τεχνικός Ζοέλ Σέντεργκρεν.

Έδρα: Norrporten Arena (7.700)

Μεταγραφές: To βασικό ρόστερ της περσινής χρονιάς παρέμεινε. Ωστόσο οι νεοαποκτηθέντες προέρχονται κυρίως από ομάδες της Σουπερέταν και αποτελεί ερωτηματικό το κατά πόσο είναι ικανοί να βοηθήσουν την ομάδα.

Φιλικά - Κύπελλο: Πέφτοντας στον όμιλο της Μάλμε δεν είχε πολλές ελπίδες για πρόκριση στο κύπελλο κι έτσι αποκλείστηκε πρόωρα. Το 3 στα 3 ωστόσο έκανε στα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας καθώς επιβλήθηκε των Μπρομαποϊκάρνα, Λέβανγκερ και Γκέφλε.

Εκτίμηση: Στόχος και πάλι η παραμονή στην κατηγορία και μάλιστα η όσο το δυνατόν γρηγορότερη εξασφάλιση της.

 

Κάλμαρ

Τι έκανε πέρσι: Από τις χειρότερες χρονιές στην ιστορία του συλλόγου που λίγο έλειψε να θέσει σε κίνδυνο την παραμονή της στη μεγάλη κατηγορία Allsvenskan.

Προπονητής: Παρά την κακή χρονιά ο Πίτερ Σβάρντ έχει τη στήριξη της διοίκησης και θα καθίσει και φέτος στον πάγκο της ομάδας.

Έδρα: Guldfageln Arena (12.100)

Mεταγραφές: Aρκετές οι αποχωρήσεις παικτών από την Κάλμαρ και φτωχή η μεταγραφική της ενίσχυση. Ξεχωρίζει σαφέστατα η απόκτηση του Χιλιανού αμυντικού Μπισκούποβιτς που ήδη από τους αγώνες κυπέλλου έδειξε την κλάση του.

Φιλικά - Κύπελλο: Ένα βήμα πριν τον τελικό του κυπέλλου βρέθηκε η Κάλμαρ αλλά αν και προηγήθηκε γνώρισε τελικά την ήττα από τη Μάλμε με σκορ 2-3. Στη μοναδική φιλική αναμέτρηση επιβλήθηκε της Άνγκελχολμς με σκορ 3-1.

Εκτίμηση: Αν και δεν ενισχύθηκε σημαντικά, το ρόστερ της ομάδας είναι για ψηλότερα από την 13η θέση και σίγουρα ο στόχος είναι μια αξιοπρεπή παρουσία με ταυτόχρονη κατάληψη μιας θέσης αρκετά ψηλότερα.

 

Φάλκενμπεργκ

Τι έκανε πέρσι: Κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία μέσω των αγώνων μπαράζ όπου κι εκεί δυσκολεύτηκε. Αντιμετώπισε την Σίριους και απέσπασε δύο ισοπαλίες (2-2 εκτός και 1-1 εντός) που την κράτησαν τελικά στην Αλσβένσκαν.

Προπονητής: Συνεχίζει για δεύτερη χρονιά στον πάγκο της ομάδας ο Χανς Έκλουντ.

Έδρα: Falkenbergs IP (5.500)

Μεταγραφές: Mεγάλο πλήγμα η αποχώρηση του μέσου Γουεντέ και του αμυντικού Έρικσον. Οι μεταγραφικές κινήσεις ελάχιστες και μικρής αξίας, αποτέλεσμα των οικονομικών δυσκολιών που ταλαιπωρούν το σύλλογο.

Φιλικά - Κύπελλο: Αποκλεισμός από το κύπελλο μετά την ήττα από την ΑΪΚ στο πλαίσιο των ομίλων αλλά με εξαίρεση την βαριά ήττα από τη Χάκεν, στα υπόλοιπα φιλικά παιχνίδια έδειξε αρκετά ανταγωνιστικό πρόσωπο.

Εκτίμηση: Μοναδικός στόχος η παραμονή στην κατηγορία καθώς οι αποχωρήσεις παικτών την καθιστούν ως ένα από τα φαβορί για υποβιβασμό.

 

Γιόνσεπινγκ

Τι έκανε πέρσι: Εκπληκτική πορεία για τη Γιόνσεπινγκ στη δεύτερη κατηγορία και δίκαιη άνοδος στα μεγάλα σαλόνια της Allsvenskan.

Προπονητής: Ο Τζίμι Τέλιν μετά την επίτευξη του στόχου της ανόδου μετά από 47 χρόνια παραμένει στον πάγκο της ομάδας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά.

Έδρα: Stadsparksvallen (6.295)

Μεταγραφές: Mεγάλη απώλεια η παραχώρηση του περσινού πρώτου σκόρερ της ομάδα Όλσον. Ωστόσο αρκετά τα μεταγραφικά αποκτήματα που αναμένεται να βοηθήσουν. Από αυτά ξεχωρίσει η μεταγραφή του μέσου Τσιμπίτσκι από τη Μάλμε.

Φιλικά - Κύπελλο: Δεν κατάφερε να προχωρήσει στο θεσμό του κυπέλλου πιο μακριά από τη φάση των ομίλων παρά τις ενθαρρυντικές εμφανίσεις. Στη μοναδική φιλική αναμέτρηση αναδείχθηκε ισόπαλη με τη Μπραν με σκορ 1-1.

Εκτίμηση: Ο στόχος φυσικά και είναι η παραμονή στην μεγάλη κατηγορία και ούσα ενισχυμένη μπορεί να τα καταφέρει.

 

Έστερσουντς

Τι έκανε πέρσι: Με σχετική ευκολία η Έστερσουντς κατάφερε να πάρει τη δεύτερη θέση που την οδήγησε απευθείας στη μεγάλη κατηγορία.

Προπονητής: ο Γκράχαμ Πότερ θα συνεχίσει να βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας για 6η συνεχόμενη χρονιά.

Έδρα: Jamtcraft Arena (6.626)

Μεταγραφές: Λίγες οι αποχωρήσεις παικτών για την Έστερσουντς, λίγες και οι προσθήκες. Ξεχωρίζει η απόκτηση του τερματοφύλακα Μπλάκμαν από την Τσέλσι και αυτή του αμυντικού Αττά από την Γκεντσλερμπιρλίγκι.

Φιλικά - Κύπελλο: Με δύο ήττες και μία νίκη δεν προχώρησε στους "8" του κυπέλλου, ενώ οι δύο φιλικές της αναμετρήσεις κόντρα σε Ράνχαϊμ Τρόντχαϊμ και Ντάλκουρντ τελείωσαν ισόπαλες.

Εκτίμηση: Μοναδικός στόχος δεν είναι άλλος από την παραμονή στην κατηγορία και αν της βγουν οι προσθήκες και επιδείξει παράλληλα την απαραίτητη σοβαρότητα έχει ελπίδες να το καταφέρει.

Λάζαρος Κωνσταντινίδης

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ