foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ110
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Αργεντινή, Primera Division: Preview 2016

Previews Πρωταθλημάτων | 10 Φεβ 2016 18:05
Argentina-Primera-Division1.jpg

Tο πρωτάθλημα της Αργεντινής για το 2016 είναι έτοιμο να κάνει σέντρα. Περίεργη η φετινή διοργάνωση, θα διεξαχθεί μέσα σε τέσσερις μήνες περίπου, η κανονική περίοδος. 30 ομάδες οι οποίες θα είναι χωρισμένες σε δύο γκρουπ των 15 ομάδων. Η Μπόκα θέλει να κάνει ξανά το νταμπλ, αλλά η Ρίβερ ενισχύθηκε και μετά την κατάκτηση του Λιμπερταδόρες, θέλει να πάρει και το πρωτάθλημα. Ενισχυμένες Ροζάριο Σέντραλ, Ρασίνγκ, Ιντεπεντιέντε και Σαν Λορέντζο από τις μεγάλες.

Σύστημα διεξαγωγής

Το πρωτάθλημα θα αναδείξει τέσσερις ομάδες (συν τον νικητή κυπέλλου) που θα συμμετάσχουν στο Κόπα Λιμπερταδόρες του 2017 (οι ομάδες που θα προκριθούν για το Σουνταμερικάνα θα αναδειχθούν από το επόμενο τουρνουά). 30 ομάδες θα χωριστούν σε δύο ζώνες. Ο πρωταθλητής θα αναδειχθεί σε ματς ανάμεσα στους δύο πρωτοπόρους που θα πραγματοποιηθεί στις 29 Μαΐου σε ουδέτερο γήπεδο.

Ζώνη 1: Σαρμιέντο, Πατρονάτο, Μπάνφιλντ, Κολόν, Ρίβερ, Ιντεπεντιέντε, Ροζάριο Σεντράλ, Βέλεζ, Σαν Λορέντζο, Χιμνάσια, Άρσεναλ, Κίλμες, Μπελγράνο, Γοδόι Κρουζ, Ολίμπο

Ζώνη 2: Αλντοσίβι, Αρχεντίνος, Ουρακάν, Εστουντιάντες, Ντεφένσα ι Χουστίσια, Τεμπερλέι, Ατλ. Τουκουμάν, Σαν Μαρτίν ΣΧ, Τίγκρε, Ατλ. ντε Ραφαέλα, Λανούς, Ουνιόν, Μπόκα, Ράσινγκ, Νιουέλς

Στο Λιμπερταδόρες θα προκριθούν οι δύο ομάδες που θα προκριθούν στον τελικό, οι δύο δεύτερες της κάθε ζώνης και ο νικητής του Κυπέλλου. Ο νικητής του πρωταθλήματος και ο νικητής του Κυπέλλου θα αναμετρηθούν και στο Σούπερ Καπ του 2016. Θα υποβιβαστεί μόνο μια ομάδα, συγκεντρώνοντας τις βαθμολογίες της περιόδου 2013-14, του δευτέρου μισού της Πριμέρα Ντιβισιόν του 2014, της Πριμέρα Ντιβισιόν του 2015 και του τρέχοντος πρωταθλήματος.

Τη 12η αγωνιστική θα διεξαχθούν ΟΛΑ τα ντέρμπι: Μπόκα - Ρίβερ, Ράσινγκ - Ιντεπεντιέντε, Σαν Λορέντζο - Ουρακάν, Νιούελς - Σεντράλ. Τα άλλα ματς της αγωνιστικής αυτής θα είναι: Χιμνάσια - Εστουντιάντες, Λανούς - Μπάνφιλντ, Ουνιόν - Κολόν, Κίλμες - Τεμπερλέι, Ολίμπο - Αλντοσίβι, Άρσεναλ - Ντεφένσα Ι Χουστίσια, Ραφαέλα - Πατρονάτο, Μπελγράνο – Τουκουμάν

Κάθε εβδομάδα θα υπάρχει μία αναμέτρηση μεταξύ αντιπάλων από τις δύο ζώνες (interzonal). Μπόκα και Ρίβερ θα παίξουν μεταξύ τους και την 6η αγωνιστική (στην έδρα της Ρίβερ). Tην 12η αγωνιστική, θα γίνει στην αντίστροφη έδρα. Έτσι θα έχουμε δύο σούπερκλάσικος στις δεκαέξι αγωνιστικές.

Μπόκα Τζούνιορς Τι έκανε πέρυσι: Ονειρεμένη η σεζόν που πέρασε για την ομάδα του Ροντόλφο Αρρουαμπαρέρα, καθώς έφτασε στην κατάκτηση του νταμπλ. Παρέμεινε και ο ίδιος στο «τιμόνι» της ομάδας, κράτησε τον βασικό «κορμό» και προχώρησε σε προσθήκες που θα της δώσουν ποιότητα και έξτρα λύσεις

Γήπεδο: «La Bobonera» (57.395)

Μεταγραφές: Έφυγε ο παιχταράς φορ Καγιέρι, αλλά ήρθε στην θέση του ο Οσβάλντο. Θα αποτελέσουν την δύναμη «πυρός» μαζί με τον Τέβεζ στη φετινή Μπόκα. Αγόρασε τον δεξιό μπακ Χάρα, τον αμυντικό Ινσαουράλντε που έπαιξε και στην Ελλάδα κατά το παρελθόν, αλλά και τον Κολομβιανό διεθνή μπακ Φάμπρα. Επέστρεψε από δανεισμό στην μεξικανική Κρουζ Αζούλ ο Φεντερίκο Καρίσο.

Τι έκανε στα φιλικά: Κακή η εικόνα της, με προβλήματα στη δημιουργία φάσεων. Έχασε δύο φορές από τη Ρίβερ σε τουρνουά προετοιμασίας, αλλά και από τις Εστουδιάντες, Ρασίνγκ.

Εκτίμηση: Ξανά ο στόχος το νταμπλ, καθώς διαθέτει ίσως το καλύτερο ρόστερ της χώρας. Θα εξαρτηθούν πολλά και από την πορεία της στο Λιμπερταδόρες, το οποίο φυσικά θέλει να κατακτήσει.

 

Ρίβερ Πλέιτ Τι έκανε πέρυσι: Mόνο και μόνο που κατέκτησε το Λιμπερταδόρες, η χρονιά είναι απόλυτα επιτυχημένη. Από ένα σημείο και μετά επικεντρώθηκε σε αυτό και παράτησε το πρωτάθλημα, για αυτό και η κακή πορεία.

Γήπεδο: «Monumental» (65.600).

Μεταγραφές: Ο κόουτς των επιτυχιών Γκαγιάρδι, συνεχίζει κανονικά στο πόστο του, αλλά το ρόστερ τροποποιήθηκε. Αποτελούν παρελθόν, ο παιχταράς Σάντσεζ που πήγε στο Μεξικό και ο μέσος Κρανεβίτερ, που πήγε στην Ατλέτικο. Έφυγαν ορισμένοι που δεν υπολογίζονταν. Απέκτησε τον χαφ Ντομίνγκο από την Μπάνφιλντ, τον επιτελικό χαφ Αρσούρα και τους φορ Φερνάντεζ και Αλόνσο. Έμειναν αρκετοί από τους βασικούς και ο στόχος είναι… όλα φέτος. Επέστρεψε το είδωλο για τους οπαδούς Ντ’ Αλεσάντρο από την Ιντερνασιονάλ. Δυνατό ρόστερ και φέτος λοιπόν.

Τι έκανε στα φιλικά: Νίκησε δύο φορές τη Μπόκα σε τουρνουά προετοιμασίας, αλλά και τη Σαν Λορέντζο. Έχασε από την Ιντεπεντιέντε.

Εκτίμηση: Δεν θα έλεγε όχι σε ανάλογη πορεία με την περσινή στο Λιμπερταδόρες, αλλά απέκτησε καλούς παίχτες για να μπορέσει να διεκδικήσει και το πρωτάθλημα. Θα φανεί κατά πόσο μπορεί το ίδιο καλά και στα δύο.

 

Ρασίνγκ Τι έκανε πέρυσι: Δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί τον τίτλο της πρωταθλήτριας την περασμένη σεζόν και παρέδωσε τα σκήπτρα στην Μπόκα. Εξασφάλισε το «εισιτήριο» για τα μπαράζ του Λιμπερταδόρες, μέσω της λιγκίγια, στην οποία άφησε εκτός της μισητή Ιντεπεντιέντε.

Γήπεδο: «Presidente Juan Domingo Perón» (65.500)

Μεταγραφές: Κράτησε τον βασικό «κορμό» της και προχώρησε σε ποιοτικές προσθήκες, όπως ο Λισάντρο Λόπες, ο Περρέιρα του ΠΑΟΚ, ο Βισμάρα από την Ουρακάν, ο Μαρτίνεζ της Αλντοσίβι και ο καλός στόπερ Βιττόρ από την Μπάνφιλντ. Νέος τεχνικός, ο Φακούντο Σάββα, που αρέσκεται στο επιθετικό ποδόσφαριο.

Τι έκανε στα φιλικά: Κέρδισε Μπόκα και Ιντεπεντιέντε, έχασε από την Εστουδιάντες. Όλα είχαν γκολ και θέαμα.

Εκτίμηση: Θα παλέψει για τον τίτλο, αλλά πολύ δύσκολα θα καταφέρει να αντέξει στον ανταγωνισμό. Αν όμως δεν προκριθεί στους ομίλους του Λιμπερταδόρες, μπορεί να αφοσιωθεί αποκλειστικά στο πρωτάθλημα και να κάνει την έκπληξη.

 

Σαν Λορέντζο Τι έκανε πέρυσι: Πάλεψε μέχρι τέλους για τον τίτλο, έφτασε να το διεκδικεί κόντρα στη Μπόκα, αλλά εν τέλει δεν είχε τα αποθέματα για να τα καταφέρει. Τραυματισμοί και κούραση έπαιξαν τον ρόλο τους, με αποτέλεσμα να χάσει την ευκαιρία.

Γήπεδο: Pedro Bidegaín (43.500).

Μεταγραφές: Ο κόουτς Μπαούζα αποτελεί παρελθόν, έπειτα από δική του απόφαση. Νέος τεχνικός, ο Αργεντινός Πάμπλο Γκουέδε, ο οποίος ήταν στην Παλεστίνο της Χίλης. Υπήρξε μια ανανέωση στην ομάδα, αλλά οι σημαντικοί έμειναν. Πήρε τον μέσο Μπελούτσι (πρώην Ολυμπιακού) ο οποίος έμεινε ελεύθερος από την Κρουζ Αζούλ, τον σημαντικό φορ Κερρούτι που έκανε πολύ καλή σεζόν με την Εστουδιάντες, και τους αμυντικούς Ανχιλέρι από τη Μάλαγα και Φράνκο από την Μπεσίκτας. Ο «κορμός» της παρέμεινε σχεδόν ο ίδιος.

Τι έκανε στα φιλικά: Δεν ήταν η καλύτερη δυνατή η εικόνα της στα φιλικά (γκολ και θέαμα), με την ανασταλτική λειτουργία της να χρειάζεται δουλειά ακόμα, αλλά μεσοεπιθετικά έδειξε την ποιότητα που διαθέτει και στην οποία θα στηριχθεί και φέτος.

Εκτίμηση: Ο στόχος δεν μπορεί να είναι άλλος από το πρωτάθλημα, αλλά ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος και θα παίξει ρόλο τι θα κάνει στο Λιμπερταδόρες.

 

Ιντεπεντιέντε Τι έκανε πέρυσι: Oι πολλές αλλαγές σε έμψυχο δυναμικό και στην άκρη του πάγκου το περασμένο καλοκαίρι, έφεραν αποτέλεσμα μετά το κακό ξεκίνημα που έκανε και έφτασε στο τέλος να διεκδικεί την έξοδο στο Λιμπερταδόρες, αλλά της το στέρησε η μισητή Ρασίνγκ, στα μπαράζ. Θα δώσει το παρών στο ερχόμενο Σουνταμερικάνα.

Γήπεδο: Libertadores de América (57.098)

Μεταγραφές: Ο κόουτς Πελεγκρίνο συνεχίζει στο «τιμόνι» της και η λογική λέει ότι φέτος θα παρουσιαστεί ακόμα καλύτερη, καθώς είναι δουλεμένο σύνολο. Ωστόσο, υπήρξαν ανακατατάξεις στο ρόστερ της, στο οποίο έγινε ξεσκαρτάρισμα. Οι πιο σημαντικές αποχωρήσεις, ήταν αυτές των δημιουργικών χαφ Μανκουέγιο και Πισάνο. Δυνάμωσε ωστόσο, με τον Ριγκόνι στα χαφ και τους φορ Ντενίς και Φερνάντεζ, που μπορούν να κάνουν τη διαφορά.

Τι έκανε στα φιλικά: Μια νίκη, μια ισοπαλία και μια ήττα στα πιο δυνατά φιλικά, κόντρα σε Ρίβερ, Σαν Λορέντζο και Ρασίνγκ, κατά σειρά.

Εκτίμηση: Από τη στιγμή που δεν έχει υποχρεώσεις για το Λιμπερταδόρες, θα αφοσιωθεί στο πρωτάθλημα και θέλει να κάνει την μεγάλη έκπληξη.

 

Εστουδιάντες Τι έκανε πέρυσι: Σχετικά καλή η περασμένη χρονιά, έφτασε κοντά στο Λιμπερταδόρες, αλλά δεν τα κατάφερε και περιορίστηκε στη λίγκιγια του Σουνταμερικάνα, στο οποίο θα παίξει, καθώς πήρε το «εισιτήριο».

Γήπεδο: Ciudad de La Plata (53.000)

Μεταγραφές: Παρελθόν ο Μιλίτο από τον πάγκο της, νέος προπονητής ο Νέλσον Βίβας, ο οποίος ήταν στις μικρότερες ομάδες και έχει την ευκαιρία του να αποδείξει ότι μπορεί και σε υψηλό επίπεδο. Πολλές οι ανακατατάξεις στο ρόστερ της, έχασε καλούς παίχτες στις μεταγραφές.

Τι έκανε στα φιλικά: Η εικόνα της ήταν πολύ καλή, με τις νίκες κόντρα σε Ρασίνγκ (4-2) και Μπόκα (0-2), να αποδεικνύουν του λόγου του αληθές. Στο «φιλικό» με τη Χιμνάσια (τοπικό ντέρμπι της Λα Πλάτα), έπεσε πολύ ξύλο μεταξύ των ποδοσφαιριστών, με τον πορτιέρο Αντουχάρ, τον μπακ Περρέιρα και τον χαφ Ματζόλα να τιμωρούνται με οχτώ αγωνιστικές. Τέσσερις αγωνιστικές, έφαγε ο χαφ Νταμόντε.

Εκτίμηση: Δύσκολα να κάνει το βήμα παραπάνω, θα προσπαθήσει για την έξοδο στο Λιμπεερταδόρες, κάτι που μοιάζει πολύ δύσκολο πάντως.

 

Λανούς Τι έκανε πέρυσι: Έσωσε στο τέλος μια χρονιά που έμοιαζε χαμένη, με την έξοδο στο Σουνταμερικάνα μέσω της Λιγκίγια.

Γήπεδο: Ciudad de Lanús (46.600).

Μεταγραφές: Ο Σκελότο είχε πει πως δεν θα συνεχίσει στον πάγκο της και έτσι έγινε, με τον Αλμιρόν (μέχρι τον Μάιο ήταν στην Ιντεπεντιέντε) να τον αντικαθιστά. Δεν έγιναν τεράστιες αλλαγές στο ρόστερ της, έφυγαν οι (μπακ) Αραούχο και (μέσος) Φρίτζλερ για την Ουρακάν. Οι υπόλοιποι που αποδεσμεύθηκαν δεν υπολογίζονταν. Επέστρεψε ο χαφ Πεγετιέρι και ο φορ Σαντ, οι οποίοι έχουν φτιάξει το όνομα τους στη Λανούς. Πολύ σημαντική η προσθήκη του χαφ Μαρκόνε, ο οποίος έκανε καλή σεζόν στην Άρσεναλ Σαραντί. Δανεικός ο πιτσιρικάς μπακ Γκόμεζ από τη Ρασίνγκ.

Τι έκανε στα φιλικά: Σχετικά καλή η εικόνα της, θα χρειαστεί λίγο χρόνο για να βρει πατήματα.

Εκτίμηση: Θα παλέψει για την έξοδο στο Λιμπερταδόρες, αλλά έτσι όπως είναι η κατάσταση, το θεωρούμε δύσκολο να τα καταφέρει.

 

Νιούελς Όλντ Μπόις Τι έκανε πέρυσι: Κακή σε γενικές γραμμές η περσινή χρονιά, άλλαξε προπονητή κατά τη διάρκεια αυτής, δεν μπόρεσε να βρει σταθερότητα και βυθίστηκε στη μετριότητα, η οποία δεν την άφησε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την 16η θέση στην κανονική διάρκεια και τον πρόωρο αποκλεισμό στη Λιγκίγια του Σουνταμερικάνα.

Γήπεδο: Marcelo Alberto Bielsa (38.100)

Μεταγραφές: O Mπερνάρδι συνεχίζει στον πάγκο της και διατήρησε τον βασικό «κορμό» της και έκανε προσθήκες για να την ανεβάσουν επίπεδο, όπως των στόπερ Ντομίνγκεζ, Φορμιλιάμο από την Εστουδιάντες και τη Μπούρσασπορ, του πορτιέρο Ντ’ Άντζελο από την Τίγκρες (θα καλύψει το κενό του Ουστάρι, που πήξε στο Μεξικό). Δανεικοί δόθηκαν οι φορ Φιγκερόα και Τόνσο, που δεν υπολογίζονταν.

Τι έκανε στα φιλικά: Της έλειψε η σταθερότητα, κάτι που ίσως στοιχίσει στη σεζόν, διότι και πέρσι τα ίδια παρουσίασε.

Εκτίμηση: Λίγα πράγματα και φέτος, έτσι όπως έδειξε και στα φιλικά.

 

Βελέζ Τι έκανε πέρυσι: Αδιάφορα εξελίχθηκε η περσινή χρονιά, δίχως να κυνηγάει κάτι ουσιαστικό. Σώθηκε σχετικά νωρίς και μετά τίποτα.

Γήπεδο: José Amalfitani (49.700)

Μεταγραφές: Ο κόουτς Ρούσο δεν ήθελε να συνεχίσει και αποδεσμεύθηκε, με τον Κριστιάν Μπασέδας να αναλαμβάνει, αλλά η επιλογή εμπεριέχει ρίσκο, καθώς δεν έχει εμπειρία. Προσπάθησε να ενισχυθεί για να μην τραβήξει τα περσινά, με τους Παβόνε (φορ από Ρασίνγκ), Νασούτι (αμυντικός από Έμελεκ) και Ασμάν (μέσος από Κίλμες) να αποτελούν καλές προσθήκες. Ανανέωσε τα συμβόλαια ποδοσφαιριστών που υπολόγιζε. Ωστόσο, κοντά στην έξοδο είναι ο φορ Καράλιο με αρκετές ομάδες να τον θέλουν και αν φύγει θα αποτελέσει πλήγμα. Έχασε τον ανασταλτικό χαφ Ρομέρο που πήγε στην Κρουζέιρο.

Τι έκανε στα φιλικά: Στα φιλικά δεν ήταν καλή η εικόνα της και έδειξε ότι θα χρειαστεί χρόνο για να δέσει και να αφομοιώσει τη φιλοσοφία του νέου κόουτς. Την ύστατη στιγμή, πήρε τον δημιουργικό χαφ Ζαμπάλα, με τον κόουτς Μπασέδας να έχει εντοπίσει πρόβλημα στον συγκεκριμένο τομέα.

Εκτίμηση: Παρόμοια πορεία με την περσινή περιμένουμε. Ούτε κρύο ούτε ζέστη δηλαδή.

 

Ροζάριο Σέντραλ Τι έκανε πέρυσι: Εξαιρετική η σεζόν που πέρασε για την Ροζάριο Σέντραλ, έφτασε να διεκδικεί το πρωτάθλημα, ενώ στον τελικό του κυπέλλου κόντρα στην Μπόκα, η διαιτησία την «έσφαξε» και έχασε το τρόπαιο. Η χρονιά μόνο επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί, καθώς έπαιξε καλή μπάλα και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Λιμπερταδόρες.

Γήπεδο: El Gigante de Arroyito (41.700)

Μεταγραφές: Ο μέσος Ντομίνγκεζ δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του και πήγε στο Μεξικό. Παρελθόν και ο πορτιέρο Καράντα. Ενισχύθηκε στα χαφ με τον Τζιλ Ρομέρο από την Εστουδιάντες και κάτω από τα δοκάρια με τον Σόσα, πρώην της Μπόκα. Στα πολύ θετικά, ότι έχει κρατήσει τον βασικό «κορμό» της και είναι πολύ δουλεμένη ομάδα και εύλογα ο Κουδέτ περιμένει να δει ακόμα καλύτερα πράγματα φέτος από την ομάδα του.

Τι έκανε στα φιλικά: Πήγε καλά στα φιλικά προετοιμασίας με τον κόουτς Κουδέτ να δηλώνει, «κάναμε πολύ καλή προετοιμασία και είμαι ευχαριστημένος από το επίπεδο που βρισκόμαστε. Μπορούμε να βελτιώσουμε πράγματα ακόμα, μιας και μιλάμε για την αρχή της σεζόν».

Εκτίμηση: Δύσκολα θα επαναλάβει τόσο καλή πορεία με πέρσι, διότι έχει Λιμπερταδόρες φέτος. Πάντως οι μεταγραφές που έκανε, της έδωσαν έξτρα λύσεις.

 

Ουρακάν Τι έκανε πέρυσι: Την τελευταία αγωνιστική έσωσε την… παρτίδα και οριστικοποίησε την παραμονή της στην κατηγορία, με το εντός έδρας 1-1 κόντρα στη Μπελγράνο. Το γεγονός δεν την πτόησε όμως να φτάσει μέχρι τον τελικό του Σουνταμερικάνα, τον οποίο έχασε στα πέναλτι από τη Σάντα Φε. Πήρε την πρόκριση στους ομίλους του Λιμπερταδόρες, με γκολ (2-1 ήττα) στις καθυστερήσεις, κόντρα στην Καράκας εκτός έδρας.

Γήπεδο: Tomás Adolfo Ducó (48.314)

Μεταγραφές: Έκαναν το ντεμπούτο τους κόντρα στην Καράκας, οι νεοφερμένοι Φρίτζλερ (μέσος, πρώην Λανούς) και Μεντόζα (φορ, δανεικός από Εστουδιάντες), όπως και ο μεσοεπιθετικός Γκονζάλεζ που ήρθε από τη Β’ κατηγορία και πέτυχε το πρώτο επίσημο γκολ της σεζόν, καθώς πέρασε στο ματς του Λιμπερταδόρες ως αλλαγή.

Τι έκανε στα φιλικά: Στο σημαντικότερο της προετοιμασίας, κέρδισε την τη Σαν Λορέντζο με 1-3. Έχει κρατήσει αρκετούς από τους βασικούς της και έχει ομοιογένεια.

Εκτίμηση: Θα δώσει έμφαση στο Λιμπερταδόρες και δύσκολα θα καταφέρει να κάνει κάτι καλό στο πρωτάθλημα.

 

Χιμνάσια Λα Πλάτα Τι έκανε πέρυσι: Δεν μπόρεσε να βγει στο Σουνταμερικάνα μέσω των πλέι οφ, καθώς από ένα σημείο και μετά την παράτησε την χρονιά. Είχε κάνει εκρηκτικό ξεκίνημα, αλλά «ξεφούσκωσε».

Γήπεδο: Juan Carmelo Zerillo (24.500)

Μεταγραφές: Ο Τρόγλιο παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας, αν και μόνο αυτό δεν φαινόταν μετά το τέλος της σεζόν. Τελικά διοίκηση και κόουτς τα βρήκαν και η συνεργασία τους συνεχίζεται. «Έχασε» τον παιχταρά Νάτσο Φερντάντεζ στη μεταγραφική περίοδο, ο οποίος μετά την πολύ καλή σεζόν που έκανε, μετακόμισε στη Ρίβερ Πλέιτ. «Θωράκισε» τα μετόπισθεν με τον Ρομέρο, από τη Ντοράδος του Μεξικό. Ενισχύθηκε και στην επίθεση, με τους Καστιγιόν και Νιέλ.

Τι έκανε στα φιλικά: Δεν τα πήγε καλά και θέλει δουλειά ακόμα. Στο «φιλικό» (ήττα, 1-0) με την Εστουδιάντες, έπεσε τρομερό ξύλο μεταξύ των παιχτών και πολύ απειλούνται με τιμωρίες

Εκτίμηση: Για ένα καλό πλασάρισμα θα πάει. Δύσκολα το κάτι παραπάνω.

 

Μπάνφιλντ Τι έκανε πέρυσι: Εξαιρετική η πορεία της στο περσινό πρωτάθλημα, έφτασε μέχρι τέλους να κυνηγάει την έξοδο στο Λιμπερταδόρες, αλλά ένα παρατεταμένο ντεφορμάρισμα δεν της επέτρεψε να πλησιάσει σε αυτές τις θέσεις. Θα συμμετάσχει στο Σουνταμερικάνα.

Γήπεδο: Florencio Solá (34.901)

Μεταγραφές: Ο κόουτς Βίβας παρέμεινε τελικά στην θέση του, κάτι που δεν ήταν σίγουρο στο τέλος της σεζόν. Είχε αναλάβει προσωρινά, αλλά έπαιξε καλή μπάλα και τόσο οι παίχτες, όσο και η διοίκηση ήθελαν την παραμονή του. Στις μεταγραφές, έχασε τον σημαντικό φορ Κουέρο που μετακόμισε στην ισπανική Λεβάντε μετά τη εξαιρετική σεζόν που έκανε. Ο στόπερ Βιτόρ πήγε στη Ρασίνγκ. Προσπάθησε να τους αντικαταστήσει. Δυνάμωσε κάτω από τα δοκάρια με τον πορτιέρο Ναβάρο, που έρχεται από γεμάτη σεζόν στην Εστουδιάντες.

Τι έκανε στα φιλικά: Δεν ήταν καλή η εικόνα της και θέλει δουλειά ακόμα, αλλά υπάρχει η πίστη ότι σταδιακά θα βελτιωθεί.

Εκτίμηση: Από την στιγμή που δεν υπάρχει έξοδος για το Σουνταμερικάνα, θα πάει για ένα καλό πλασάρισμα.

 

Άρσεναλ Σαραντί Τι έκανε πέρυσι: Αδιάφορη η περσινή σεζόν ουσιαστικά, σώθηκε εύκολα ουσιαστικά και μέχρι το τέλος δεν είχε κίνητρο.

Γήπεδο: Julio Humberto Grondona (18.300)

Μεταγραφές: O Καρούσο Λομπάρντι αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο της, νέος τεχνικός, ο Σέρχιο Ροντίνα, που δεν έχει μεγάλη εμπειρία. Πολλές οι ανακατατάξεις στο ρόστερ της, με δεκαοχτώ παίχτες να φεύγουν και άλλους τόσους να έρχονται. Ξήλωμα ουσιαστικά της περσινής ομάδας και «χτίσιμο» από την αρχή με νέο προπονητή.

Τι έκανε στα φιλικά: Θα χρειαστεί χρόνο όπως είναι λογικό, με δεκαοχτώ παίχτες να φεύγουν και άλλους τόσους να έρχονται. Προσπαθεί να μοντάρει την ομάδα του ο Ροντίνα, αλλά η εικόνα της στα φιλικά δεν ήταν καλή και «φωνάζει» ότι χρειάζεται υπομονή και δουλειά για να περάσει την φιλοσοφία του στους παίχτες. Θα του πάρει λίγο καιρό μέχρι να γίνει αυτό.

Εκτίμηση: Δεν υπάρχει μεγάλη πίεση όσον αφορά τον υποβιβασμό και είχε την ευκαιρία να κάνει αυτές τις μεγάλες αλλαγές. Άνετη λογικά η παραμονή της.

 

Τίγκρε Τι έκανε πέρυσι: Σταθερή σε όλη τη διάρκεια της περασμένης σεζόν, πίστευε ότι μπορεί να φτάσει στην κατάληψη ενός εισιτηρίου για το Σουνταμερικάνα, αλλά η «βαριά» εντός έδρας ήττα (1-4) από την Κολόν για τη Λιγκίγια, την έθεσε εκτός διεκδίκησης.

Γήπεδο:José Dellagiovanna (26.300)

Μεταγραφές: Ο Γκουστάβο Αλφαρό αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία, την οποία ανέλαβε ο 39χρονος Μάουρο Καμορανέζι, ο οποίος θα προπονήσει για δεύτερη φορά ομάδα στην καριέρα του, μετά τους Κόρας του Μεξικό. Επιλογή που εμπεριέχει σαφές ρίσκο. Έχασε βασικούς παίχτες στις μεταγραφές, όπως οι Πιρές, Σάντσεζ, Αρσούρα, Πεγιετέρι, Ντ’ Άντζελο και Γκόνι. Όλοι τους λογίζονταν ως βασικοί με τον Αλφαρό στον πάγκο. Πήρε τον πορτιέρο Γκαμπαρίνι και θα στηριχθεί κυρίως σε δανεικούς παίχτες.

Τι έκανε στα φιλικά: Θέλει δουλειά όπως έδειξε, για να καταφέρει να βρει ομοιογένεια.

Εκτίμηση: Δύσκολα κάτι παραπάνω από ένα καλό πλασάρισμα.

 

Γοδόι Κρουζ Τι έκανε πέρυσι: Κακή η περασμένη σεζόν, πολλά τα εσωτερικά προβλήματα και η 22η θέση στην κατάταξη τα λέει όλα. Δεν μπόρεσε να βρει ποτέ σταθερότητα κατά τη διάρκεια της χρονιάς, βυθίστηκε στην εσωστρέφεια, προχώρησε σε αλλαγή προπονητή, αλλά δεν είδε αποτέλεσμα.

Γήπεδο:Malvinas Argentinas (32.300)

Μεταγραφές: Νέος τεχνικός ξανά, ανέλαβε ο Σεμπάστιαν Μέντεζ, στη θέση του Ολδρά. Μεγάλη απώλεια στις μεταγραφές, αυτή του γκολτζή Λεάντρο Φερνάντεζ (28/15), ο οποίος ήταν ο πρώτος της σκόρερ στο περασμένο πρωτάθλημα. Προχώρησε σε προσθήκες, όπως αυτή του μέσου Γοδόι που έπαιζε στον Ατρόμητο. Δεν έχασε κάποιον άλλο από τους σημαντικούς παίχτες της.

Τι έκανε στα φιλικά: Η εικόνα της δεν ήταν πολύ καλή, αλλά στο τελευταίο πριν τη πρεμιέρα κόντρα στη Βελέζ, πήρε τη νίκη με 0-2, εμφανώς βελτιωμένη. Θέλει δουλειά ακόμα από τον νέο κόουτς για να φτάσει στα επιθυμητά επίπεδα.

Εκτίμηση: Χρειάζεται χρόνο. Για μια άνετη παραμονή θα πάει.

 

Κίλμες Τι έκανε πέρυσι: Από τότε που την ανέλαβε ο Σάββα στην μέση της σεζόν, «πετούσε» και έφτασε μια «ανάσα» από τη λιγκίγια του Λιμπερταδόρες. Τελικά περιορίστηκε σε αυτή του Σουνταμερικάνα, όπου δεν κατάφερε να κάνει κάτι το αξιόλογο.

Γήπεδο: «Σεντενάριο» (30.200)

Μεταγραφές: Έφυγε για τη Ρασίνγκ ο Φακούντο Σάββα και στη θέση του ήρθε ο άπειρος ο Αλφρέντο Γκρέλακ και αποτελεί γρίφο. Έχασε ορισμένους σημαντικούς παίχτες στις μεταγραφές όπως ο φορ Μπιελέρ. Απέκτησε συνολικά δεκατρείς παίχτες, μεταξύ αυτών, ο Ελλιζάρι από την Σαν Λορέντζο και τον καλό νεαρό φορ της Ρίβερ, Αντράντα.

Τι έκανε στα φιλικά: Υπήρξαν προβλήματα κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας και συγκεκριμένα με οφειλές από την διοίκηση προς τους παίχτες, οι οποίοι απείλησαν να μην αγωνιστούν στο τελευταίο φιλικό με την Φλάντρια, αλλά έλαβαν διαβεβαιώσεις ότι θα τους καταβληθούν χρήματα. Με το μυαλό αλλού όπως παραδέχθηκε και ο κόουτς Γκρέλακ, έχασε με 1-2. Είναι περίεργη η κατάσταση σε αυτή την αρχή της σεζόν, διότι σε κάποιους παίχτες, οφείλονται χρήματα από τον Οκτώβριο.

Εκτίμηση: Γι ένα καλό πλασάρισμα θα πάει. Δεν θα κινδυνέψει, αλλά ούτε θα μπορέσει να κάνει κάτι παραπάνω.

 

Αρχεντίνος Τζούνιορς Τι έκανε πέρυσι: Ο στόχος της παραμονής επετεύχθη, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το βήμα παραπάνω προς στη λιγκίγια του Σουνταμερικάνα.

Γήπεδο: Diego Armando Maradona (24.380)

Μεταγραφές: Ο κόουτς Γκοροσίτο, αν και έδειχνε ότι θα παραμείνει στον πάγκο, μετά την αλλαγή στα διοικητικά της ομάδας, αποφάσισε να φύγει. Στη θέση του ήρθε ο Κάρλος Μαγιόρ, ο οποίος έκανε καλή σεζόν στην Σαν Μάρτιν. Υπήρξαν και αλλαγές στο ρόστερ, με τον πολύ καλό εξτρέμ Λενής, να πωλείται στην Σπόρτ Ρεσίφε. Παρελθόν και οι βασικοί Φρανζόια, Γκαμπαρίνι και Γκαρρέ. Επέστρεψε έπειτα από 14 χρόνια, ο μέσος Ινσούα. Απέκτησε επίσης, τον μέσο Κόμπο από την Ολίμπο και τον φορ Ζελάγια, που έπαιζε στη Ροζάριο Σέντραλ και τον πορτιέρο της εθνικής Κολομβίας Βάργκας για έξι μήνες.

Τι έκανε στα φιλικά: Θετικές εντυπώσεις στα φιλικά προετοιμασίας, αν και έδειξε ότι θέλει παραπάνω δουλειά στην επίθεση. Ο Μαγιόρ πιστεύει ότι θα στρώσει παιχνίδι με το παιχνίδι η ομάδα του.

Εκτίμηση: Για ένα καλό πλασάρισμα, που θα φτιάξει τον μ.ο.

 

Μπελγράνο Τι έκανε πέρυσι: Ήταν από τις αποκαλύψεις της περασμένης σεζόν, καθώς έκανε πολύ καλή χρονιά, σταθερή πάνω από όλα και έφτασε στη λιγκίγια του Λιμπερταδόρες. Δεν κατάφερε όμως να κάνει το μεγάλο βήμα και να πάρει το «εισιτήριο» και περιορίστηκε στην συμμετοχή της στο Σουνταμερικάνα.

Γήπεδο: Julio César Villagra (28.000)

Μεταγραφές: O κόουτς Ζιελίνσκι παρέμεινε στη θέση του, μετά τα θετικά αποτελέσματα που έφερε και προσπάθησε να ενισχύσει περαιτέρω την ομάδα του. Έφερε τον αμυντικό Ρόχας, που αποτελεί την πιο σημαντική προσθήκη. Επίσης σημαντική μεταγραφή, αυτή του κυνηγού Μπιελέρ από την Κίλμες, όπου έκανε εξαιρετική σεζόν. Έχασε ωστόσο, τον παιχταρά οργανωτή Ζελαραγιάν, που πήγε στο Μεξικό και τον χαφ Ριγκόνι που μετακόμισε στην Ιντεπεντιέντε.

Τι έκανε στα φιλικά: Ευχαριστημένοι άπαντες από την προετοιμασία, δηλώνουν ότι πάνε για ακόμα υψηλότερα φέτος και είναι λογικό, καθώς έμειναν οι περισσότεροι βασικοί και έγιναν ποιοτικές προσθήκες.

Εκτίμηση: Κάθε χρόνο κάνει και από ένα βήμα. Φέτος θέλει να κάνει αυτό προς το Λιμπερταδόρες. Δύσκολο.

 

Ατλέτικο Ραφαέλα Τι έκανε πέρυσι: Τραγική η σεζόν που πέρασε για την Ατλέτικο Ραφαέλα, καθώς σώθηκε χάρη στην καλή συγκομιδή που είχε τις περασμένες χρονιές.

Γήπεδο: Nuevo Monumental (16.000)

Μεταγραφές: Δεν γινόταν να συνεχίσει ο κόουτς Αστράδα μετά το πολύ κακό πρόσωπο που παρουσίασε και στην θέση του ήρθε ο 53χρονος Λουίς Μπουρουτσάγα, ο οποίος θα καθίσει για δεύτερη φορά στον πάγκο της Ατλέτικο. Η πρώτη, ήταν τη διετία 2012-2014. Πολλές οι ανακατατάξεις στο ρόστερ της, με αρκετούς παίχτες να έρχονται και επίσης πολλούς να φεύγουν.

Τι έκανε στα φιλικά: Δεν ήταν καλή η εικόνα που παρουσίασε στα φιλικά, με τον κόουτς Μπουρουτσάγα να μην είναι τόσο ευχαριστημένος.

Εκτίμηση: Θα παλέψει για την αποφυγή του υποβιβασμού. Μπορεί να τα καταφέρει.

 

Ολίμπο Τι έκανε πέρυσι: Εκτός από την άνετη παραμονή, μπήκε στη λιγκίγια του Σουνταμερικάνα και έκανε όνειρα για την κατάληψη ενός εισιτηρίου, αλλά η Εστουδιάντες δεν ήταν για τα «δόντια» της και απλά περιορίστηκε στη συμμετοχή.

Γήπεδο: Roberto Natalio Carminatti (15.000)

Μεταγραφές: Αρκετές οι ανακατατάξεις στο ρόστερ της, με οχτώ παίχτες συνολικά να φεύγουν από το ρόστερ της, με τους πιο σημαντικούς εξ αυτών, να είναι οι μέσοι Ενσίνα και Κόμπο. Επέστρεψε στην Μπόκα μετά το τέλος του δανεισμού του, ο φορ Ακόστα. Πήρε δανεικούς από την Ιντεπεντιέντε τους νεαρούς Πιζζίνι (φορ) και Φιγκάλ (αμυντικός). Οι προσθήκες της γενικά έχουν ρίσκο, καθώς οι περισσότεροι ήρθαν από άλλα πρωταθλήματα. Ο κόουτς Οσέλλα παρέμεινε στην θέση του, έπειτα από την καλή χρονιά που έκανε.

Τι έκανε στα φιλικά: Έδειξε ότι κρατάει αναλλοίωτη την τακτική της, με την οποία πορεύθηκε την περασμένη σεζόν. Κοντά οι γραμμές, κλειστούς χώρους για τον αντίπαλο και υπομονή να ψάξει το γκολ στις λίγες καλές στιγμές που θα δημιουργήσει. Ο τεχνικός Οσέλλα έμεινε ευχαριστημένος από όσα είδε στην προετοιμασία

Εκτίμηση: Πολύ δύσκολα θα κινδυνέψει.

 

Ντεφένσα Χουστίσια Τι έκανε πέρυσι: Έφτασε στην παραμονή με τα «κόπων και βασάνων», αλλά το αποτέλεσμα είναι ότι τα κατάφερε.

Γήπεδο: Norberto Tito Tomaghello (8.000)

Μεταγραφές: Ο κόουτς Ολάν συνεχίζει στην άκρη του πάγκου και προχώρησε σε μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ της. Πήρε δεκαπέντε παίχτες, ενώ έφυγαν άλλοι τόσοι. Κινήθηκε για δανεικούς και κάποιους που αποτελούν στοιχήματα. Σημαντικότερες προσθήκες, αυτές του χαφ Φρέντες και των φορ Οσόριο και Ρίος. Έχασε βασικά στελέχη της περασμένης σεζόν και μένει να φανεί αν μπόρεσε να τους αντικαταστήσει επάξια.

Τι έκανε στα φιλικά: Δοκίμασε πολλά πράγματα στην προετοιμασία ο Ολάν, για να μάθει την ομάδα του όσο καλύτερα μπορεί, με τόσες αλλαγές που έγιναν. Στο τελευταίο φιλικό προετοιμασίας, αντιμετώπισε την Άρσεναλ Σαραντί και αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1. Σε γενικές γραμμές, η παρουσία της στα φιλικά ήταν καλή.

Εκτίμηση: Θα κάνει προσπάθεια για να παραμείνει στην κατηγορία και μάλλον θα τα καταφέρει.

 

Κολόν Τι έκανε πέρυσι: Με ένα ντεμαράζ νικών προς το τέλος της σεζόν, κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία, αλλά και να μπει στη λιγκίγια του Σουνταμερικάνα. Εκεί, έφτασε πολύ κοντά στο να πάρει το εισιτήριο για την επόμενη διοργάνωση, αλλά η Μπελγράνο τις χάλασε τα «σχέδια» και έμεινε με την χαρά της συμμετοχής.

Γήπεδο: General Estanislao López (33.500)

Μεταγραφές: Ο κόουτς Ντάριο Φράνκο παρέμεινε στην θέση του, αλλά το περσινό ρόστερ, ουσιαστικά ξηλώθηκε, καθώς αποχώρησαν συνολικά δεκαέξι ποδοσφαιριστές. Αποχώρησαν πολλοί βασικοί και ήρθαν στη θέση τους άλλοι να τους αντικαταστήσουν. Κατά πόσο μπορούν θα φανεί στην πορεία. Ήρθε ο φορ Φιγκερόα για ενίσχυση στην επίθεση, ο μπακ Βιγιαφάνε στην άμυνα και ο ανασταλτικός χαφ Μαζουρέκ στο κέντρο.

Τι έκανε στα φιλικά: Δεν υπάρχει ομοιογένεια στην ομάδα, λογικό με τόσες προσθαφαιρέσεις και αυτό φάνηκε στα φιλικά, όπου η εικόνα της δεν ήταν καλή. Περαιτέρω ενίσχυση από την διοίκηση ζήτησε ο Φράνκο, με ακόμα δύο παίχτες τουλάχιστον.

Εκτίμηση: Θα παλέψει για την αποφυγή του υποβιβασμού και μπορεί να τα καταφέρει.

 

Ουνιόν Τι έκανε πέρυσι: Από τις σταθερές ομάδες της περασμένης χρονιάς η Ουνιόν, τερμάτισε στη μέση της βαθμολογίας και γνώρισε μόλις εφτά ήττες σε 30 αγώνες. Συμμετείχε στη λιγκίγια του Σουνταμερικάνα, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει κάτι καλό και αποκλείστηκε από την Αλντοσίβι.

Γήπεδο: 15 de Abril (22.900)

Μεταγραφές: Δίχως πολλές αλλαγές στο ρόστερ της, αποδεσμεύθηκαν ορισμένοι που δεν υπολογίζονταν. Πήρε τον αμυντικό Φατσιόλι και τον μέσο Ρολλέ από τη Σαν Λορέντζο. Ήρθαν ακόμα τρεις δανεικοί για να ενισχύσουν το ρόστερ της. Απώλεια ο Λέο Σάντσεζ, ο οποίος πήρε μεταγραφή στη Ζυρίχη. Συνεχίζει κανονικά στον πάγκο ο κόουτς Μαδελόν.

Τι έκανε στα φιλικά: Eίναι «δεμένο» σύνολο, κάτι που φάνηκε και στα φιλικά, όπου η εικόνα της ήταν αρκετά καλή. Στο τελευταίο παιχνίδι προετοιμασίας πριν την έναρξη του πρωταθλήματος, κέρδισε με 2-0 την Ατλέτικο Ραφαέλα.

Εκτίμηση: Για ένα καλό πλασάρισμα και ότι άλλο προκύψει στην πορεία.

 

Ατλέτικο Τουκουμάν Τι έκανε πέρυσι: Πήρε την άνοδο στην μεγάλη κατηγορία, ως πρώτη πρωταθλήτρια από την Β'.

Γήπεδο: Presidente José Fierro (25.622)

Μεταγραφές: Παρέμεινε στην θέση του ο κόουτς Ασκονσάμπαλ, που την ανέβασε και τώρα καλείται να την κρατήσει στα «σαλόνια». Προχώρησε σε προσθήκες ποδοσφαιριστών, αλλά χωρίς να κάνει το μεγάλο μπαμ. Προσπάθησε να γεμίσει το ρόστερ της, για να έχει έξτρα λύσεις σε όλες τις γραμμές. Συνολικά δέκα οι προσθήκες, έξι οι αποχωρήσεις. Παρότι ήρθε ως πρώτη από την Β’, το έμψυχο δυναμικό της δεν θεωρείται κάτι το ιδιαίτερο. Ο μπακ Βιγιάλμπα η σημαντικότερη προσθήκη της, μαζί με τον στόπερ Κανούτο από την Λεόν, αμφότεροι δανεικοί. Θα φανεί αν χρειαζόταν περισσότερες μεταγραφές.

Τι έκανε στα φιλικά: Η εικόνα της στα φιλικά ήταν ενθαρρυντική, ειδικά στο 4-1 επί της Σπόρτινγκ Ντιφενσόρ, σε ένα ματς που δημιούργησε πολλές ευκαιρίες και σκόραρε τέσσερις φορές. Στο φιλικό με την Σαν Μάρτιν Τουκουμάν, έγιναν επεισόδια μεταξύ των οπαδών και μέχρι εκείνη την ώρα έχανε με 2-1.

Εκτίμηση: Θα παλέψει μέχρι τέλους για την αποφυγή του υποβιβασμού.

 

Σαν Μάρτιν Τι έκανε πέρυσι: Mε όπλο την έδρα της, όπου γνώρισε μόλις δύο ήττες (5-8-2), κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή στην κατηγορία, αλλά και να μπει στη λιγκίγια του Σουνταμερικάνα. Είχε «ταβάνι» όμως, καθώς δεν μπόρεσε να διεκδικήσει το «εισιτήριο» για τη διοργάνωση.

Γήπεδο: Ingeniero Hilario Sánchez (19.000)

Μεταγραφές: Πάρα πολλές οι αλλαγές στο ρόστερ της, το άλλαξε σχεδόν όλο. Νέος και ο προπονητής, με τον Λεβαγιέν, να αντικαθιστά τον Μαγιόρ. Έφυγαν 18 παίχτες συνολικά και αποκτήθηκαν 11, πολλοί εκ των οποίων από ξένα πρωταθλήματα. Έχασε κάποια από τα βασικά στελέχη της, όπως ο Μπουένο και ο Φιγκερόα.

Τι έκανε στα φιλικά: Πολύ κακή στα φιλικά, αδυνατούσε να σκοράρει και έδειξε ότι θέλει πάρα πολύ δουλειά για να «δέσει» το σύνολο της. Αντιμετώπισε τη Νιούελς σε διπλό φιλικό προετοιμασίας και έχασε με 2-0 και 3-1.

Εκτίμηση: Η αλλαγή που επιχειρεί είναι μεγάλη, καθώς έδωσε τα «κλειδιά» σε έναν άπειρο προπονητή, έχασε τον βασικό «κορμό» της και θέλει «χτίσιμο» από την αρχή, σε ένα αρκετά απαιτητικό πρωτάθλημα.

 

Σαρμιέντο Τι έκανε πέρυσι: Το πάλεψε πολύ και δικαιώθηκε με την παραμονή της στην κατηγορία.

Γήπεδο: Eva Perón de Junín (22.000)

Μεταγραφές: Ο κόουτς Λίππι που είναι από τον Σεπτέμβριο του 2014 στο «τιμόνι» της, συνεχίζει στην άκρη του πάγκου. Έγιναν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της. Πήρε δεκατέσσερις παίχτες και έφυγαν άλλοι τόσο περίπου. Γενναίες αλλαγές, με στόχο να καταφέρει να κάνει βήματα μπροστά. Σημαντική προσθήκη αυτή του φορ Μπουένο από την Σαν Μάρτιν, που ακόμα και στα 35 του μπορεί να δώσει λύσεις. Εξίσου καλή προσθήκη και αυτή του αμυντικού Λέκι από την Αλντοσίβι, που έκανε καλή χρονιά.

Τι έκανε στα φιλικά: Καλή η εικόνα που άφησε στα φιλικά σε γενικές γραμμές, όπου έδειξε πάντως θα χρειαστεί δουλειά. Πάντως, ο Λίππι έχει περάσει την φιλοσοφία του στην ομάδα, παίζει με συγκεκριμένο πλάνο.

Εκτίμηση: Ο στόχος για φέτος είναι να πάει καλύτερα από την περασμένη σεζόν. Πολύ δύσκολα θα κινδυνέψει με μόλις μια ομάδα να υποβιβάζεται.

 

Τέμπερλεϊ Τι έκανε πέρυσι: Κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή της στην μεγάλη κατηγορία, σχετικά άνετα. Η νέα σεζόν φέρνει πολλές αλλαγές για αυτήν, καθώς άλλαξε προπονητή, με τον Ρέτσα να αποτελεί παρελθόν και τον Ντελφίνο που ανέβασε την Πατρονάτο να τον αντικαθιστά.

Γήπεδο: Alfredo Martín Beranger (13.800)

Μεταγραφές: Πολλά πάρε – δώσε στο μεταγραφικό παζάρι, με έντεκα παίχτες να αποτελούν παρελθόν και ισάριθμους να τους αντικαθιστούν. Καλές προσθήκες αυτές των Φιγκερόα και Κανουέ, από τη Σαν Μάρτιν. Δανεικοί οι Γκέδες (μπακ, από Ρασίνγκ) και Σαράτε (μέσος από Ιντεπεντιέτε), οι οποίοι μπορούν να δώσουν λύσεις, σε ένα όχι και τόσο δυνατό ρόστερ.

Τι έκανε στα φιλικά: Στα φιλικά δεν ήταν πολύ καλή η παρουσία της, θέλει χρόνο για να βρει πατήματα, με πολλές μεταγραφές να γίνονται αργά και θέλει χρόνο για να «δέσει».

Εκτίμηση: Λογικά δεν θα κινδυνέψει, δύσκολα για κάτι παραπάνω.

 

Πατρονάτο Τι έκανε πέρυσι: Πήρε την άνοδο για την μεγάλη κατηγορία, μέσω των πλέι οφ από την Β’ κατηγορία, καθώς έχασε τον απευθείας προβιβασμό για τρις βαθμούς και τερμάτισε δεύτερη στην κανονική διάρκεια.

Γήπεδο: Presbítero Bartolomé Grella (22.000)

Μεταγραφές: Ο κόουτς Ντελφίνο δεν έμεινε στον πάγκο της και ανέλαβε ο Φορεστέγιο, ο οποίος έφτασε μια ανάσα από το να «σώσει» τη Νουέβα Σικάγο, αλλά δεν τα κατάφερε. Πολλές οι αλλαγές και στο ρόστερ, με την ενίσχυση να σαφείς για να μπορέσει να κρατηθεί στη μεγάλη κατηγορία. Ο νεοφερμένος τεχνικός, έφερε μαζί του, τους Καράσκο, Λέμος και Ντε Λα Φουέντε που έκαναν πολύ καλή περσινή σεζόν. Έφυγε ο ηγετικός επιθετικός Χάρα, για την Βενεζουέλα. Κράτησε πολλούς από τον περσινό βασικό «κορμό» της.

Τι έκανε στα φιλικά: Στο πιο πρόσφατο φιλικό, κέρδισε την Κολόν με 2-4 και απέδειξε, ότι έχει «μπολιαστεί» με την επιθετική νοοτροπία του Φορεστέγιο. Γενικά ήταν καλή η εικόνα της στα φιλικά.

Εκτίμηση: Πρώτος στόχος η αποφυγή του υποβιβασμού. Λογικά θα τα καταφέρει.

 

Αλντοσίβι Τι έκανε πέρυσι: Έφτασε σε μια ξεκούραστη παραμονή πέρσι, αν και νεοφώτιστη στην κατηγορία. Μάλιστα, συμμετείχε και στη λιγκίγια για το Σουνταμερικάνα, αλλά μέχρι εκεί ήταν το «ταβάνι» της και δεν μπόρεσε να περάσει καν από τον πρώτο προκριματικό.

Γήπεδο: José María Minella (35.354)

Μεταγραφές: Ο κόουτς Τέτε Κιρόζ, έκανε πολύ καλή δουλειά και ως επιβράβευση, ήρθε η ανανέωση του συμβολαίου του, ως το 2017. Στις μεταγραφές, έχασε τον σημαντικό φορ Μαρτίνεζ, ο οποίος επέστρεψε στην Ρασίνγκ, μετά το τέλος του δανεισμού του. Το ίδιο ισχύει και για τον Σαντ, με το κενό που άφησαν στην επίθεση να είναι μεγάλο. Αυτό ήρθε να καλύψει ο Πένκο, αλλά μοιάζει δύσκολο. Έφυγε και ο αμυντικός Λέκι, που ήταν από τους πιο σταθερούς. Έκανε κινήσεις να ενισχυθεί, όπως αυτή του μέσου Γιάμα από την Ουνιόν.

Τι έκανε στα φιλικά: Παρουσίασε πολύ καλό πρόσωπο κόντρα στη Χιμνάσια, τη οποία κέρδισε εύκολα με 3-0. Απόλυτα ευχαριστημένος από όσα είδε ο 47χρονος τεχνικός και από τους νεοφερμένους, αλλά δεν παρέλειψε να πει πως υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης.

Εκτίμηση: Μάχη για την παραμονή θα δώσει και λογικά θα καταφέρει να μείνει στην κατηγορία.

kokkinos93

 

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ