ROI και Yield στο Στοίχημα

roi yield κερδος στοιχημαΤο ROI και το Yield είναι δύο όροι που χρησιμοποιούνται συχνά στο στοίχημα, πολλές φορές όμως λανθασμένα συγχέονται μεταξύ τους. Το ROI, είναι τα αρχικά της φράσης Return on investment ή στα ελληνικά επιστροφή της επένδυσης, ενώ το yield η απόδοση. Η διαφορά τους είναι ότι τo RΟΙ εμπεριέχει και τα ποντάρισμα (επιστροφή), ενώ το yield εκφράζει μόνο το καθαρό κέρδος ή απώλειες. Ας δούμε τους δύο δείκτες αναλυτικά.

Τί είναι το ROI

Τo ROI (Return on investment) είναι ένας πολύ σημαντικός δείκτης στην οικονομία, γιατί εκφράζει την αποδοτικότητα μίας επένδυσης. Ας υποθέσουμε ότι έχετε αγοράσει ένα μαγαζί, κάνετε την προσπάθεια σας, το βελτιώνετε και στο τέλος της σεζόν θέλετε να δείτε αν η αξία της επένδυσης σας αυξήθηκε.

Το ίδιο ισχύει και στο στοίχημα. Το ROI είναι ο δείκτης που μας δείχνει το ποσοστό αύξησης ή μείωσης του κεφαλαίου μας.

Πώς υπολογίζετε το ROI

Για να βρείτε το ROI, θα πρέπει να διαιρέσετε το κεφάλαιο σας στο τέλος μίας χρονικής περιόδου προς τα συνολικά πονταρίσματα που τοποθετήσατε.

Roi Yield 15/7

Επειδή το ROI περιλαμβάνει και το ποντάρισμα σας, εάν έχετε κέρδος το ποσοστό θα είναι πάνω από 100%.

Παράδειγμα: Τοποθετήσατε 10 στοιχήματα, ποντάρατε συνολικά 300€ και πλέον έχετε 370€. Άρα το ROI είναι 370/300 = 1.23 x 100 = 123%.

Αντίθετα, εάν έχετε απώλειες, το ROI θα είναι κάτω από 100%.

Παράδειγμα: Ποντάρατε 300€ και έχετε επιστροφή 250€. Το ROI θα είναι 250/300 = 0.83 x 100 = 83%.

Tί είναι το Yield

Σε αντίθεση με το ROI που ο δείκτης περιλαμβάνει και το κόστος της επένδυσης, το Yield εκφράζει μόνο την καθαρή απόδοση της επένδυσης. Στο στοίχημα επομένως, εκφράζει τα καθαρά κέρδη ή απώλειες σας.

Πώς υπολογίζετε το Υield

Για να βρείτε το Yield, θα πρέπει πρώτα να υπολογίσετε τα καθαρά σας κέρδη ή απώλειες σας. Πώς τα υπολογίζετε; Αφαιρείτε από το τρέχον κεφάλαιο σας το αρχικό.

Παράδειγμα: Έχετε ποντάρει 500€ και τώρα έχετε 550€. Επομένως κάνετε τη μαθηματική πράξη 550-500=50. Τα 50€ είναι το καθαρό σας κέρδος. Στη συνέχεια για να υπολογίσετε το Yield διαιρείτε τα καθαρά σας κέρδη προς τα συνολικά πονταρίσματα και πολλαπλασιάζετε x 100.

Roi Yield 16/7Εάν έχετε κέρδη, ο δείκτης Yield θα είναι θετικός.

Παράδειγμα: Έχετε ποντάρει 500€ και έχετε καθαρό κέρδος 50€.  Επομένως, Yield = 50/500 x 100 = 0.1 x100 = 10%.

Εάν έχετε απώλειες, ο δείκτης Yield θα είναι αρνητικός.

Παράδειγμα: Ποντάρατε 500€ και έχετε χάσει 50€ (επιστροφή 450€). Εφόσον έχετε απώλειες θα προστεθεί μπροστά το “-” (μείον).
Επομένως, Yield = -50/500 x 100 = -0.1 x 100 = -10%.

Στο στοίχημα, τον δείκτη Yield τον συναντάτε αρκετά συχνά σε tispters. Για να αξιολογηθεί ένας tipster καλός, θα πρέπει να έχει Yield της τάξης του 8-9% σε ένα σύνολο τουλάχιστον 100 στοιχημάτων, για να θεωρηθεί το δείγμα αντιπροσωπευτικό.

Συνοψίζοντας, οι δύο δείκτες -Roi Yield- είναι αρκετά σημαντικοί στο στοίχημα. Το Yield εκφράζει σε μέγιστο βαθμό την ικανότητα ενός παίκτη στο στοίχημα και αποτελεί ένα καλό δείκτη για το αν θα πρέπει να ακολουθήσετε κάποιον “ειδικό”. Για να μπορείτε ωστόσο να τα εφαρμόσετε στην πράξη, θα πρέπει να κρατάτε «βιβλίο» με τα στοιχήματα που τοποθετείται και να κάνετε σωστή διαχείριση της μπάνκας σας.

Εγγραφείτε στο Newsletter μας για να λαμβάνετε όλα τα τελευταία νέα του Foxbet στο email σας


Περισσότερα

Comments

Πάντα δίπλα στον παίκτη
Από το ξεκίνημα του site, το μότο μου είναι  ότι το στοίχημα δεν είναι μόνο αναλύσεις και προγνωστικά.  Ο σκοπός που δημιουργήθηκε ξεχωριστή ενότητα για τις στοιχηματικές εταιρίες, είναι για να ενημερώνουμε σωστά και να υποστηρίζουμε τους παίκτες που “ψάχνονται” περισσότερο για τους μπουκ, τη σοβαρή στοιχηματική θεωρία και την ειδησεογραφία. Στα reviews θα βρείτε την κριτική μου για κάθε εταιρία και μέσα από την προσωπική μου στήλη θα μαθαίνετε πρώτοι inside info για τις εταιρίες και τα δρώμενα του χώρου.
Στοιχηματικές εταιρίες με αξιολόγηση
Η έμπειρη ομάδα του Foxbet αξιολογεί και βαθμολογεί τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιριών σε 8 διαφορετικές κατηγορίες. Δείτε όλες τις σημαντικές πληροφορίες για κάθε εταιρία συγκεντρωμένες σε ένα πίνακα.
Υποστήριξη παικτών και επικοινωνία
Το Foxbet team βρίσκεται καθημερινά δίπλα στους παίκτες. Επικοινωνήστε μαζί μας 7 ημέρες την εβδομάδα μέσω live chat, email ή social media για τυχόν απορίες ή αν προκύψει οποιοδήποτε πρόβλημα με τις στοιχηματικές εταιρίες.
Betting Guide
Οδηγοί για το στοίχημα
Έχετε απορίες για το πώς παίζετε στοίχημα στο ίντερνετ, για το σύστημα Fibonacci ή δεν ξέρετε τι είναι η γκανιότα; Το Betting School θα λύσει όλες τις απορίες σας και θα εμπλουτίσει τις στοιχηματικές γνώσεις σας.
Αποκλειστικές ειδήσεις και νέα
Ποιά εταιρία έρχεται στην Ελλάδα και τι αλλάζει στις στοιχηματικές εταιρίες; Μάθετε τα πάντα πρώτοι για το διαδικτυακό στοίχημα στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πολλές αποκλειστικές ειδήσεις.
Σύγκριση εταιριών και εργαλεία
Βρείτε εύκολα την εταιρία που σας ταιριάζει με το Bookie Finder, συγκρίνετε τις υπηρεσίες των στοιχηματικών εταιρίων με τη H2H σύγκριση ή δείτε όλους τους τρόπους συναλλαγών κάθε εταιρίας με ένα κλικ.
Bonus και προσφορές
Όλα τα προγράμματα των στοιχηματικών εταιρειών συγκεντρωμένα στη σελίδα Bet Bonus. Ποιές εταιρίες δίνουν πριμ εγγραφής με ηλεκτρονικά πορτοφόλια και ποιές διαθέτουν Loyalty πρόγραμμα, 0% γκανιότα ή προσφορές moneyback.