foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ34
ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ελλάδα, Super League: Preview 2015-16

Previews Πρωταθλημάτων | 21 Αυγ 2015 10:51
gr.jpg

Το απαξιωμένο πρωτάθλημα της Super League είναι στην σέντρα αυτή την εβδομάδα, με πολλές υποθέσεις να θέλουν απάντηση, ενώ μέχρι τις τελευταίες ημέρες δεν ήταν γνωστές ποιες ομάδες θα συμμετέχουν σε αυτό. Όπως και να έχει οι επιστροφές των ΑΕΚ και Ηρακλή δίνουν μια λάμψη στο πρωτάθλημα και θα του προσθέσουν περισσότερη αίγλη. Από εκεί και πέρα πρωταθλητής Ολυμπιακός προέρχεται από πέντε σερί τίτλους και μένει να δούμε πόσο θα απειληθεί από τους υπόλοιπους, με τους Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ να δείχνουν ότι μπορούν να κοντράρουν τους «ερυθρόλευκους». Από εκεί και πέρα, πίσω από ΑΕΚ και Ηρακλή, στην πρώτη εθνική κατηγορία θα παραμείνει ο Λεβαδειακός, που υποβιβάστηκε πέρσι αγωνιστικά, όμως κυνήγησε την υπόθεση Κέρκυρα, η οποία πέφτει αυτή στην Fooball League.

Σύστημα διεξαγωγής του πρωταθλήματος

Το φετινό πρωτάθλημα της Super League περιλαμβάνει φέτος 16 ομάδες, δύο λιγότερες από την περσινή αγωνιστική σεζόν και ολοκληρώνεται στις 30 αγωνιστικές. Στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα πάρουν μέρος πέντε ομάδας. Ο πρωταθλητής θα πάρει μέρος στον τρίτο προκριματικό γύρο του Champions League, ενώ θα υποβιβαστούν στην δεύτερη κατηγορία δύο ομάδες. Στο τέλος τέλος της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος, οι ομάδες που θα τερματίσουν από την δεύτερη μέχρι την πέμπτη θέση θα σχηματίσουν ένα νέο μίνι πρωτάθλημα έξι αγωνιστικών, παίζοντας μεταξύ τους σε εντός και εκτός έδρας αναμετρήσεις. Ο πρώτος αυτού του μίνι πρωταθλήματος θα εξασφαλίσει συμμετοχή στον πρώτο προκριματικό γύρο του Champions League, ο δεύτερος και ο τρίτος εξασφαλίζουν συμμετοχή στους προκριματικούς γύρους του Europa League, ενώ η καλή θέση, που είναι για τον τρίτο προκριματικό γύρο, πηγαίνει στον κυπελλούχο. Όσον αφορά τις ισοβαθμίες, πρώτο κριτήριο είναι οι βαθμοί στα μεταξύ παιχνίδια των εμπλεκόμενων ομάδων, δεύτερο η διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς, ενώ τέλος υπάρχει και η λύση των μπαράζ.

«Ζεστός» ο Μπεργκ

Έχοντας ήδη στην πλάτη του μια πετυχημένη σεζόν στον Παναθηναϊκό και πολλά γκολ, ο Σουηδός φορ είναι ένα πραγματικό... κόσμημα για τα Ελληνικά γήπεδα. Ο τρόπος παιχνιδιού των «πρασίνων» θα τον βοηθήσουν να σκοράρει αρκετές φορές και φέτος. Γιατί όχι να μην βγει και πρώτος σκόρερ πρωταθλήματος, αφού στο αντίπαλο δέος, τον Ολυμπιακό λείπει ο Μήτρογλου και ο Ισλανδός επιθετικός Φινμπόγκασον θα χρειαστεί χρόνο για προσαρμοστεί. Ενδιαφέρον ειδικό στοίχημα, το να τερματίσει πρώτος στην σχετική λίστα ο Μάρκους Μπεργκ, που πληρώνει απόδοση 3,50 στον Stoiximan.

Ολυμπιακός

Τι έκανε πέρσι: Ξεχώρισε από την αρχή και κατέκτησε άνετα τον πέμπτο διαδοχικό του πρωτάθλημα, ενώ στέφθηκε και κυπελλούχος, κερδίζοντας στον τελικό του ΟΑΚΑ την Ξάνθη με 3-1.

Προπονητής: Έκανε τα πάντα για να τον φέρει στον Πειραιά και ο Πορτογάλος Μάρκος Σίλβα να είναι ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού, ύστερα από το επιτυχημένη περσινή πορεία στην Σπόρτινγκ.

Έδρα: Γεώργιος Καραϊσκάκης (33.296)

Μεταγραφές: Λαμπερές οι προσθήκες του, με πρώτη και καλύτερη αυτή του πολύπειρου μέσου Καμπιάσο, με θητεία μεταξύ άλλων σε Ρεάλ Μαδρίτης, Ίντερ και Λέστερ. Επίσης, αίσθηση προκάλεσε ο δανεισμός με οψιόν αγοράς του Ισλανδού επιθετικού Φινμπόγκασον από την Σοσιεδάδ, ενώ πολύ καλά δείγματα στα φιλικά προετοιμασίας άφησε ο εξτρέμ Πάρντο, που ήρθε από την Μπράγκα. Ανοιχτά ζητήματα οι αποχωρήσεις του γκολκίπερ Ρομπέρτο, του μπακ Ελαμπντελαουί, αλλά και του μέσου Μιλιβόγιεβιτς.

Φιλικά: Πολλά φιλικά παιχνίδια και στον αριθμό εννιά, όπου είχε απολογισμό 5-2-2. Στο πιο δυνατό από όλα, κέρδισε εντός έδρας την Μπεσίκτας με 2-1, ενώ στο πιο πρόσφατο αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 κόντρα στην εθνική του Κατάρ.

Εκτίμηση: Το πρώτο φαβορί για έναν ακόμη τίτλο προβάλει ο Ολυμπιακός και όχι άδικα. Αρκετά δυνατός σε όλες τις γραμμές και μένει να δούμε τα δείγματα δουλειάς σε επίσημο επίπεδο από πλευράς Μάρκο Σίλβα.

 

Παναθηναϊκός

Τι έκανε πέρσι: Σταθερός σε όλη την περσινή σεζόν, αλλά μακριά από τον αιώνιο του αντίπαλο Ολυμπιακό. Έσωσε την χρονιά στα πλέι οφ, όπου τερμάτισε εύκολα στην πρώτη θέση και συνολικά δεύτερος στην σχετική κατάσταση.

Προπονητής: Παραμένει στην θέση του ο Γιάννης Αναστασίου, έχοντας επιδείξει έργο, παρά το χαμηλό του μπάτζετ σε σχέση με τον Ολυμπιακό.

Έδρα: Απόστολος Νικολαϊδης (16.620)

Μεταγραφές: Κινήσεις εκεί που πονούσε, όμως το μεγάλο όνομα Εσιέν, που απέκτησε, τραυματίστηκε με το... καλημέρα και δεν θα βοηθήσει τους «πράσινους» στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν. Αποκτήθηκαν επίσης, οι στόπερ Σέρχιο Σάντσες και Θελάντερ από Μάλαγα και Μάλμε αντίστοιχα, ο μπακ Βέμερ από Πάτερμπορν, ο μέσος Λοντ από Ελσίνκι, ενώ θα βοηθήσει και ο ακραίος Καλτσάς από την Βέροια. Από τις αποχωρήσεις ξεχωρίζει το όνομα του στόπερ Σίντελφελντ, που επέστρεψε στην χώρα του και τη Ντινάμο Ζάγκρεμπ.

Φιλικά: Πέρα από τα φιλικά του παιχνίδια, μετράει ήδη τρία επίσημα παιχνίδια, αφού αρχικά έμεινε εκτός από την Κλαμπ Μπριζ στο Champions League, κερδίζοντας 2-1 στην Λεωφόρο, αλλά έχασε με 3-0 στο Βέλγιο, ενώ βρίσκεται εν μέσω των παιχνιδιών του Europa League με την Γκαμπάλα από το Αζερμπαϊτζάν. Έκανε πάντως το πρώτο βήμα για την πρόκριση στους ομίλους της διοργάνωσης, μετά το 0-0 που απέσπασε εκτός έδρας.

Εκτίμηση: Στρωμένη ομάδα σε μεγάλο βαθμό ο Παναθηναϊκός, που παρουσιάζεται από τις πλατφόρμες ως το δεύτερο φαβορί και πίσω μονάχα από τον Ολυμπιακό. Μεγάλος στόχος να κοντράρει όσο πάει τους «ερυθρόλευκους» και στο τέλος να δει τι έχει καταφέρει.

 

Αστέρας Τρίπολης

Τι έκανε πέρσι: Πετυχημένη κρίνεται η περσινή χρονιά, αφού η τρίτη θέση που κατέκτησε συνολικά στο πρωτάθλημα, οδήγησε τον Αστέρα Τρίπολης απευθείας στους ομίλους του Europa League.

Προπονητής: Δεν θα μπορούσε να συνεχίσει χωρίς τον Στάικο Βεργέτη στον πάγκο του, αφού ο Έλληνας τεχνικός έχει φέρει τον Αστέρα ανάμεσα στους μεγάλους της Super League, χωρίς πολλά λόγια και τυμπανοκρουσίες.

Έδρα: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης (7.717)

Μεταγραφές: Προσεγμένες κινήσεις και γίνεται καλή δουλειά στην Τρίπολη. Ξεχωρίζουν τα ονόματα του μέσου Δημούτσου, του μπακ Γιαννούλη, αλλά και του φορ Γιάννου, ενώ με καλές περγαμηνές ήρθε ο Ισπανός αριστερός εξτρέμ Λανθαρότε. Ουσιαστικά από την περσινή ομάδα αποχώρησε ο σκόρερ Μπαράλες, που θα συνεχίσει την καριέρα του στην Τουρκική Σίβασπορ.

Φιλικά: Με την άνεση που είχε στην προετοιμασία, έδωσε έξι φιλικές αναμετρήσεις, όπου μέτρησε μία νίκη και τέσσερις ήττες. Στην πιο πρόσφατη αντιμετώπισε τον Πανιώνιο.

Εκτίμηση: Σε θέσεις πλέι οφ θα βρεθεί και πάλι κατά πάσα πιθανότητα ο Αστέρας Τρίπολης, αφού έχει ένα καλά δουλεμένο σύνολο και αρκετά έμπειρο. Στις δυνατότητες του η διάκριση στο Europa League, αλλά και το κύπελλο Ελλάδας.

 

Ατρόμητος

Τι έκανε πέρσι: Δεν είχε εύκολη σεζόν πέρσι ο Ατρόμητος, αλλά κατάφερε να βρεθεί μέσα στα πλέι οφ και να κατακτήσει ένα Ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Προπονητής: Ο Μιχάλης Γρηγορίου εξαργύρωσε την περσινή καλή του θητεία στην Κέρκυρα και αντικαθιστά τον Νίκο Νιόπλια, που αποχώρησε λόγω διαφωνιών με την διοίκηση του συλλόγου.

Έδρα: Στάδιο Περιστερίου (9.035)

Μεταγραφές: Λίγες και καλές η προσθήκες του Ατρόμητου στο μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού, αποκτώντας μεταξύ άλλων τον στόπερ Εμπόου από τον Πανθρακικό, τους μέσους Γοδόι και Ουσέρο από Παναιτωλικό και Αστέρα Τρίπολης αντίστοιχα, όπως και τον έμπειρο φορ Λε Ταλέκ, με πέρασμα μέχρι και από την Λίβερπουλ.

Φιλικά: Τρία επίσημα παιχνίδια, με δύο νίκες επί της ΑΪΚ Στοκχόλμης και συνολικό σκορ 4-1 για το Europa League, ενώ βρίσκεται εν μέσω των αναμετρήσεων με την αξιόλογη Φενερμπαχτσέ. Στο πρώτο του ματς με τους Τούρκους, ηττήθηκε με 1-0 στο Περιστέρι, έχοντας πολλά παράπονά από την διαιτησία.

Εκτίμηση: Στόχος του Ατρόμητου η συμμετοχή και του χρόνου στα πλέι οφ, όμως έχει δυνατούς αντιπάλους φέτος, όπως η ΑΕΚ. Σίγουρα όμως έχει τα φόντα να βρεθεί ψηλά, αποκομίζοντας εμπειρίες και από την Ευρώπη.

 

ΠΑΟΚ

Τι έκανε πέρσι: Απογοητευτική από όλες τις απόψεις η περσινή σεζόν για τον Δικέφαλο, όπου έμεινε στην τελευταία θέση των πλέι οφ, ενώ δεν κατάφερε να διακριθεί ούτε στο κύπελλο.

Προπονητής: Άπειρος, πλην όμως φέρελπις και αρκετά δουλευταράς ο νέος προπονητής του ΠΑΟΚ, Ιγκόρ Τούντορ, που είναι μόλις η δεύτερη ομάδα που αναλαμβάνει, μετά την Χάιντουκ Σπλιτ της πατρίδας του. Επιλογή του νέου τεχνικού διευθυντή Φρανκ Άρνεσεν.

Έδρα: Τούμπα (28.803)

Μεταγραφές: Ξεφορτώθηκε τα μεγάλα συμβόλαια όπως των Μάρτενς, Νομπόα και άλλων και πλέον βαδίζει σε νέο μοντέλο. Με παίκτες που διψούν για διάκριση, όπως είναι για παράδειγμα ο γκολκίπερ Όλσεν από την Μάλμε, ο εξτρέμ Γκάρι Ροντρίγκες από την Έλτσε, ο μέσος Σάμπο από την Σπάρτακ Τρνάβα, αλλά και ο αριστερός μπακ Λέοβατς από την Κροατική Ριέκα.

Φιλικά: Τα φιλικά προετοιμασίας πάνε στην άκρη για τον ΠΑΟΚ, αφού μετράει ήδη πέντε επίσημα ματς, αφού πέρασε κατά σειρά εύκολα τα εμπόδια των Λοκομοτίβα Ζάγκρεμπ, Σπάρτακ Τρνάβα και το ίδιο φιλοδοξεί να κάνει και στα πλέι οφ του Europa League και με αντίπαλο την ιστορική Μπρόντμπι, μετά το νικηφόρο 5-0 της Τούμπας επί των Δανών.

Εκτίμηση: Μεγάλο ερωτηματικό αποτελεί ο ΠΑΟΚ από όλες τις απόψεις. Πάντως χειρότερα από πέρσι δεν γίνεται να πάει και μπορεί να κοιτάξει στα μάτια τόσο τον Ολυμπιακό, όσο και τον Παναθηναϊκό. Ούτε λόγο για στόχους δεν κάνουν οι «ασπρόμαυροι», αλλά η δεύτερη θέση δεν απέχει και πολύ.

 

ΠΑΣ Γιάννινα

Τι έκανε πέρσι: Μια από τις καλύτερες πορείες της σύγχρονης ιστορίας του πραγματοποίησε πέρσι ο ΠΑΣ Γιάννινα και τερμάτισε στην έκτη θέση της βαθμολογίας. Ωστόσο, λόγω της μη αδειοδότησης του παράτησε κάπως τα τελευταία του παιχνίδια, μη μπορώντας να συμμετέχει στις Ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Προπονητής: Απόλυτα πετυχημένος ο Γιάννης Πετράκης, που θα συνεχίσει και φέτος το έργο του για μια εξίσου θετική σεζόν.

Έδρα: Ζωσιμάδες (7.652)

Μεταγραφές: Δεν είχε την δυνατότητα να κάνει ανοίγματα στις μεταγραφές και μέσω τον πλαισίων που έπρεπε, απέκτησε μεταξύ άλλων τον δεξιό μπακ Καρανίκα από την Λάρισα, τον μέσο Κοζορώνη από Εργοτέλη και τον γκολκίπερ Περιστερίδη από τον Πλατανιά. Μετράει όμως σίγουρα δύο απώλειες, αφού στον ΠΑΟΚ συνεχίζουν την καριέρα τους ο μέσος Χαρίσης και ο ακραίος Κοροβέσης.

Φιλικά: Στα τεστ του καλοκαιριού ξεχώρισαν οι δύο πειστικές νίκες επί του Παναιτωλικού με 4-1 και 3-0, όμως στα άλλα τρία παιχνίδια της, η ομάδα του ΠΑΣ Γιάννινα έχασε από Ηρακλή με 3-1, από την Κέρκυρα με 2-0 και με 1-0 από τον Αστέρα Τρίπολης.

Εκτίμηση: Πιο δύσκολη προμηνύεται φέτος η σεζόν για τον ΠΑΣ Γιάννινα, αφού έχασε πολύτιμα στελέχη του, αλλά και πάλι είναι σε θέση να βρίσκεται στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα και να αποφύγει τις όποιες περιπέτειες.

 

Παναιτωλικός

Τι έκανε πέρσι: Από τις ευχάριστες εκπλήξεις του πρωταθλήματος πέρσι, όπου λίγο έλειψε να βγει και στην πεντάδα. Στο τέλος αρκέστηκε στην έβδομη θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Προπονητής: Νέα εποχή στον Παναιτωλικό, αφού αποχώρησε ο Μάκης Χάφος και στην θέση του ήρθε ο Πορτογάλος Λιονέλ Πόντες, πέρσι έκανε καλή πορεία στην χώρα του και με την ομάδα της Μαρίτιμο.

Έδρα: Στάδιο Παναιτωλικού (7.200)

Μεταγραφές: Αρκετά αλλαγμένη αναμένεται φέτος η ομάδα του Αγρινίου, αφού αποχώρησαν μεταξύ άλλων ο γκολκίπερ Μπρακάλι, ο στόπερ Μαλεζάς, ο επίσης αμυντικός Ετζεγκουέλε και ο μεσοεπιθετικός Μαρτίνεζ. Από τις μεταγραφές ξεχώρισαν ο τερματοφύλακας Κυριακίδης, ο στόπερ Τάσος Παπάζογλου και οι μέσοι Μάκος και Μπεχαράνο.

Φιλικά: Προβλημάτισε αρκετά στα φιλικά παιχνίδια και σε σύνολο έξι αγώνων αποκόμισε μονάχα μία ισοπαλία. Έχασε δύο φορές από τον ΠΑΣ Γιάννινα με 4-1 και 3-0, δύο φορές και από την Κέρκυρα με 1-0 και 3-2, ήττα και από τον Ολυμπιακό με 3-0, ενώ έμεινε στο 1-1 με την Ηρακλή.

Εκτίμηση: Ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά του πρωταθλήματος, αφού άλλαξε προπονητή και παίκτες, ενώ δεν είχε καθόλου καλή εικόνα στα φιλικά προετοιμασίας. Πάντως, διαθέτει το ρόστερ για να αποφύγει τις όποιες περιπέτειες και να βρεθεί κάπου στα μέσα του βαθμολογικού πίνακα.

 

Ξάνθη

Τι έκανε πέρσι: Κυνηγούσε πολλά χρόνια έναν τελικό κύπελλο και τα κατάφερε πέρσι, όμως τον έχασε από τον Ολυμπιακό με 3-1. Καλά παιχνίδια έκανε και στο πρωτάθλημα, όμως στις τελευταίες αγωνιστικές αφοσιώθηκε στο κύπελλο και έμεινε αρκετά πίσω στην βαθμολογία.

Προπονητής: Πετυχημένος ο Ρουμάνος τεχνικός Ρασβάν Λουτσέσκου, που ανανέωσε το συμβόλαιο του και για τα επόμενα χρόνια.

Έδρα: SKODA Xanthi Arena (7.442)

Μεταγραφές: Υπήρξαν κινήσεις ενίσχυσης στο «στρατόπεδο» της Ξάνθης και σίγουρα ξεχώρισαν τα ονόματα αριστερού μπακ Ζαραδούκα, των μέσως Τόμιτς και Ερέα, του τερματοφύλακα Τσενάμο, αλλά και του αριστερού εξτρέμ Ντιμιτρόφ. Σίγουρα όμως θα λείψει ο μεσοεπιθετικός Κλέιτον, που αποχώρησε, όπως και οι αμυντικοί Γούτας και Μπέρτος, που πήγαν στον Ολυμπιακό.

Φιλικά: Μεγάλο πρόβλημα στην επίτευξη γκολ παρατηρήθηκε στα φιλικά της παιχνίδια και δεν είναι τυχαίο ότι μέτρησε τρία συνεχόμενα ματς κόντρα σε Πλατανιά, Βέροια και Ηρακλή. Στο τελευταίο της πάντως παιχνίδι πέτυχε τρία γκολ απέναντι στον Πανθρακικό και αναδείχθηκε ισόπαλη με 3-3.

Εκτίμηση: Φέτος θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω και να χτυπήσει την... πόρτα της πρώτης πεντάδας, όμως κάτι τέτοιο φαντάζει πιο δύσκολο και με την επιστροφή της ΑΕΚ στην Super League.

 

Πλατανιάς

Τι έκανε πέρσι: Έκανε πολύ καλό ντεμαράζ στις τελευταίες αγωνιστικές του πρωταθλήματος, καταφέρνοντας να αφήσει αρκετές ομάδες πίσω του και να ανανεώσει το ραντεβού του με την μεγάλη κατηγορία και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Προπονητής: Πέτυχε τον στόχο της παραμονής πέρσι ο Γιώργος Παράσχος και έτσι διατηρείται κανονικά την θέση της τεχνικής ομάδας στην Κρητική ομάδα.

Έδρα: Δημοτικό Στάδιο Περιβολίων (4.000)

Μεταγραφές: Πήρε κυρίως ξένους ποδοσφαιριστές και ξεχωρίζουν ο Ουκρανός αριστερός μπακ Σέλιν από την Ντιναμό Κιέβου, ο μέσος Γκνιάτιτς από την Ραντ, αλλά και ο αριστερός εξτρέμ Ανγκούλο από τον Απόλλων Σμύρνης. Τελευταία, απέκτησε και τον εξτρέμ Ντίνα από τον Παναθηναϊκό. Σημαντικές πάντως οι αποχωρήσεις του μέσου Τετέ, αλλά και του φορ Τόρες.

Φιλικά: Στα δύο πιο δυνατά φιλικά του παιχνίδια, ο Πλατανιάς επικράτησε αναδείχθηκε ισόπαλος κόντρα σε Ξάνθη (0-0) και Τέουτα Ντούρες (2-2).

Εκτίμηση: Την γλίτωσε πέρσι ο Πλατανιάς και φέτος ο στόχος παραμένει ο ίδιος, της παραμονής. Έχει πλέον την εμπειρία και μπορεί να πετύχει αυτό που θέλει.

 

Καλλονή

Τι έκανε πέρσι: Έπαιξε με την... φωτιά στο τέλος, αλλά το σημαντικό είναι ότι έβαλε από κάτω τις ομάδες που έπρεπε και παρέμεινε κανονικά στην μεγάλη κατηγορία.

Προπονητής: Νέα πνοή στην τεχνική ηγεσία της Καλλονής, αφού ανέλαβε φέτος το καλοκαίρι ο Θαλής Θεοδωρίδης, που έχει δουλέψει κυρίως σε τμήματα υποδομής.

Έδρα: Δημοτικό στάδιο Μυτιλήνης (5.500)

Μεταγραφές: Χωρίς κάποιο μεγάλο όνομα κινήθηκε στις μεταγραφές η ομάδα της Μυτιλήνης, αποκτώντας μεταξύ άλλων τον αμυντικό Ούκα από την Κουκαρίτσκι, τους μέσους Κλαντμπούρσκι, Σάμπα από Μπουντεγιόβιτσε και Κροτόνε αντίστοιχα, αλλά και τον εξτρέμ Γεωργίου από τον Ατρόμητο. Παρελθόν αποτελούν από την άλλη πλευρά οι επιθετικοί Πετρόπουλος και Χουάνμα, όπως και ο μεσοεπιθετικός Λεοζίνιο.

Φιλικά: Ούτε μία νίκη δεν είχε στα φιλικά της παιχνίδια η Καλλονή και μάλιστα τέσσερις ήττες σε ισάριθμα ματς με Ατρόμητο (1-3), Σαμπντόρια (3-0), Παλέρμο (2-0) και Βιτσέντζα (1-0). Το πιο ανησυχητικό βέβαια είναι ότι σκόραρε μόλις μία φορά σε αυτά τα παιχνίδια.

Εκτίμηση: Πολύ δύσκολη προμηνύεται η χρονιά για την Καλλονή και είναι αναμφίβολα ένα από τα φαβορί για τον υποβιβασμό. Το παρήγορο φέτος είναι ότι υποβιβάζονται μόλις δύο ομάδες στην δεύτερη κατηγορία και έτσι δεν αποκλείεται να βρίσκεται και του χρόνου στην Super League.

 

Πανιώνιος

Τι έκανε πέρσι: Αλώβητος για μια ακόμη σεζόν ο Πανιώνιος και παρά τα οικονομικά του προβλήματα, κατάφερε και πάλι να εξασφαλίσει την παραμονή του στην μεγάλη κατηγορία.

Προπονητής: Στόχος επετεύχθη πέρσι για τον Πανιώνιο επί ημερών Μαρίνου Ουζουνίδη, με τον 47χρονο τεχνικό να παραμένει και φέτος κάτοικος Πλατείας.

Έδρα: Στάδιο Νέας Σμύρνης (11.756)

Μεταγραφές: Υπό προϋποθέσεις βέβαια οι όποιες κινήσεις του Πανιώνιου στο μεταγραφικό παζάρι λόγω της μη αδειοδότησης του. Ωστόσο, σημαντικές προσθήκες αποτελούν ο τερματοφύλακας Διούδης από την Κλαμπ Μπριζ, ο αμυντικός Ρισβάνης από τον Παναθηναϊκό. αλλά και αριστερός μέσος Βιγιάλμπα, που ήρθε από την Βελέζ της Αργεντινής. Σίγουρα όμως τα κενά που άφησαν ο εξτρέμ Κολοβός και ο φορ Γιάννου είναι σημαντικά.

Φιλικά: Στα δύο πιο δυνατά φιλικά του παιχνίδια, ο Πανιώνιος κέρδισε αρχικά τον Απόλλωνα Λεμεσού με 1-0, όμως με το ίδιο σκορ ηττήθηκε από τον Αστέρα Τρίπολης, πριν περίπου 10 ημέρες.

Εκτίμηση: Έχουν τον τρόπο κάθε χρόνο οι «κυανέρυθροι» να σώζονται στην μεγάλη κατηγορία, κάτι που μπορούν να κάνουν βάσει της φανέλας και του ρόστερ τους.

 

Πανθρακικός

Τι έκανε πέρσι: Με την στον τοίχο προς το τέλος της περασμένης αγωνιστικής περιόδου, όμως ένα καλό ντεμπαράζ νικών στο φινάλε, έφεραν τον Πανθρακικό να πανηγυρίζει την παραμονή του την παραμονή στην κατηγορία.

Προπονητής: Ο νεαρός Μάνουελ Ρόκα πέτυχε πέρσι τον στόχο της παραμονής και έτσι διατηρείται στην θέση του και για δεύτερη συνεχή χρονιά.

Έδρα: Δημοτικό Στάδιο Κομοτηνής (6.450)

Μεταγραφές: Η μη αδειοδότηση δυσκόλεψε το έργο του προπονητή Ρόκα, που έκανε μετρημένες κινήσεις. Ξεχωρίζει αυτή του στόπερ Μπουγαϊδη, που επιστρέφει στο Ελληνικό πρωτάθλημα, ενώ σημαντική προσθήκη είναι και αυτή του Ισπανού εξτρέμ Χαβίτο, που ήρθε από την Βέροια. Σημαντικές αποχωρήσεις, αυτές του στόπερ Εμπόου, του μπακ Τσουμάνη και των μέσων Κάσες, Ρομέου. Σημαντικό πάντως που έμεινε κάτοικος Κομοτηνής ο πρώτος της σκόρερ του Πανθρακικού, ο Ισπανός Ίγκορ.

Φιλικά: Σχετικά καλό πρόσωπο υπέδειξε στις φιλικές του αναμετρήσεις ο Πανθρακικός, αφού κατά σειρά κέρδισε Δόξα Δράμας και Ηρακλή με το ίδιο σκορ (1-0), ενώ στο τελευταίο χρονικά τεστ αναδείχθηκε ισόπαλος με 3-3 απέναντι στην ομάδα της Ξάνθης.

Εκτίμηση: Δύσκολη χρονιά για τον Πανθρακικό και θα είναι επιτυχία να παραμείνει και του χρόνου στην μεγάλη κατηγορία. Αναμένεται να στηριχθεί σε συγκεκριμένους παίκτες, ενώ στερείται βάθος πάγκου.

 

Βέροια

Τι έκανε πέρσι: Έκανε πολύ καλό ξεκίνημα στο περσινό πρωτάθλημα, όμως στο τέλος χαλάρωσε για τα καλά και λίγο έλειψε να το πληρώσει. Ωστόσο, πήρε κάποιους βαθμούς τελευταία και απέφυγε το κάζο του υποβιβασμού.

Προπονητής: Ο Γιώργος Γεωργιάδης αφήνει τον ΠΑΟΚ, όπου βρέθηκε περιστασιακά τρεις φορές και αναλαμβάνει με πολύ όρεξη και ελπίδες τον πάγκο της Βέροιας.

Έδρα: Στάδιο Βέροιας (5.373)

Μεταγραφές: Κόσμος ήρθε και κόσμος έφυγε φέτος στην Βέροια, που διατηρεί όμως ένα πλούσιο ρόστερ. Συγκεκριμένα, αποκτήθηκαν μεταξύ άλλων ο στόπερ Ετζενγκουέλε από τον Παναιτωλικό, ο αμυντικός Νάστος από τον Ατρόμητο, ο τερματοφύλακας Λόπες από την Χετάφε, ο μεσοεπιθετικός Αμπντούν από την Νότιγχαμ, αλλά και διεθνής με την εθνική ομάδα της Ζάμπιας επιθετικός Κόλα. Σίγουρα θα της λείψει ο εξτρέμ Καλτσάς, που πήγε στον Παναθηναϊκό, ενώ οι υπόλοιποι παίκτες που αποχώρησαν δεν είχαν ενεργό ρόλο στην περσινή Βέροια.

Φιλικά: Στην προετοιμασία της στην Ολλανδία, κέρδισε με 2-1 την Ντεν Χάαγκ και έχασε με το ίδιο σκορ από την Χέρακλες, ενώ στην συνέχεια κέρδισε Κέρκυρα (2-1) και ΠΑΟΚ (2-1), και αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς σκορ με αντίπαλο την Ξάνθη.

Εκτίμηση: Αρκετά καλό ρόστερ έχει να διαχειριστεί ο Γιώργος Γεωργιάδης στην ομάδα της Ημαθίας και εκτός συγκλονιστικού απροόπτου δεν θα έχει πρόβλημα με την παραμονή της. Γιατί όχι να μην βρεθεί στο τέλος, στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα.

 

ΑΕΚ

Τι έκανε πέρσι: Τα δύο μαύρα χρόνια πέρασαν ανεπιστρεπτί για την ΑΕΚ, που επιστρέφει στον φυσικό της χώρο και δεν είναι άλλος από αυτόν της Super League. Πέρυσι τερμάτισε πρώτη στο νότιο όμιλο, όπως και στα πλέι οφ στην συνέχεια, αφήνοντας πίσω τον Ηρακλή.

Προπονητής: Στον τρίτο του γεμάτο χρόνο στον πάγκο της ΑΕΚ μπαίνει ο Τραϊανός Δέλλας και η καλή παρουσία της ΑΕΚ, φέρει την σφραγίδα του.

Έδρα: ΟΑΚΑ (71.030)

Μεταγραφές: Το μεγάλο «μπακ» ακούει στο όνομα του Ντιέγκο Μπουονανότε και ήρθε στην ΑΕΚ από την Μάλαγα, με τους «κιτρινόμαυρους» να αποκτούν μεταξύ άλλων τον αριστερό μπακ Ντίντακ Βίλα από την Μίλαν, τον μέσο Βάργκας από την Μπαλικεσίρσπορ και τον φορ Τζιμπούρ από τον ΑΠΟΕΛ. Αντιθέτως δεν αποχώρησε κάποιος σημαντικός παίκτης από την περσινή ομάδα.

Φιλικά: Σπουδαία τα φιλικά της παιχνίδια και κυρίως τα δύο τελευταία, όπου αναδείχθηκε ισόπαλη με 1-1 κόντρα στην Σεβίλλη στο ΟΑΚΑ και με την Ίντερ στην Ανκόνα χωρίς σκορ (0-0). Έδειξε ένα συμπαγές σύνολο και κυρίως πολύ καλή αμυντική λειτουργία.

Εκτίμηση: Μόνο που είναι η ΑΕΚ, οι βλέψεις των ανθρώπων της είναι πάντα υψηλές και σίγουρα με το μομέντουμ, που έχει μπορεί να τερματίσει στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας και να συμμετέχει στο τέλος στα πλέι οφ.

 

Ηρακλής

Τι έκανε πέρσι: Η δεύτερη μεγάλη επιστροφή. Η πιο σταθερή παρουσία του βόρειου ομίλου πέρσι στην Football League και εν συνεχεία σοβαρός στο συνολικό πρωτάθλημα και ως δεύτερος ο Ηρακλής πήρε δίκαια το δεύτερο εισιτήριο για τα σαλόνια της μεγάλης κατηγορίας.

Προπονητής: Ο πετυχημένος Νίκος Παπαδόπουλος έκανε πολύ καλή δουλειά πέρσι στον «γηραιό» και φυσικά συνεχίζει το έργο του για ακόμη μία σεζόν.

Έδρα: Καυτανζόγλειο Στάδιο (27.770)

Μεταγραφές: Εφτά συνολικά οι προσθήκες του Ηρακλή στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο και ξεχωρίζουν αυτές του γκολκίπερ Περνίς από την Σλόβαν Μπρατισλάβας, οι μέσοι Λαζάρ, Χαντί και οι δύο φορ Βέλλιος και Μπουλούτ. Δεν έφυγε κανένας βασικός του ποδοσφαιριστής, οπότε θα παρουσιαστεί ενισχυμένος στην μεγάλη κατηγορία.

Φιλικά: Στην πρόβα τζενεράλε, οι «κυανόλευκοι» έχασαν με 2-1 από την Φιορεντίνα, έχοντας καλή παρουσία, ενώ στα τελευταία του ματς, αναδείχθηκαν ισόπαλοι με την Ξάνθη (0-0) και έχασαν με 1-0 από τον Πανθρακικό.

Εκτίμηση: Δουλεμένη ομάδα ο Ηρακλής και έχει όλα τα φόντα να τερματίσει στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα.

 

Λεβαδειακός

Τι έκανε πέρσι: Παρότι πήρε το τέταρτο εισιτήριο για την Football League κυνήγησε την υπόθεση Κέρκυρας και με την δικαίωση του, κέρδισε στα χαρτιά την παραμονή για ακόμη έναν χρόνο στα μεγάλα σαλόνια της κατηγορίας.

Προπονητής: Εμπιστοσύνη στον Άκη Μάντζιο, που ήταν και πέρσι προπονητής της ομάδας.

Έδρα: Στάδιο Λιβαδειάς (5.915)

Μεταγραφές: Παρότι υποβιβάστηκε αγωνιστικά, διατήρησε πολλούς από τους περσινούς βασικούς ποδοσφαιριστές, όπως ο φορ Βαγγέλης Μάντζιος, ο μέσος Μιλιάζες, ο αμυντικός Τριποτσέρης. Είναι στα σκαριά για αρκετές προσθήκες μέχρι το τέλος των μεταγραφών, αφού στον Λεβαδειακό περίμεναν να επικυρωθεί και τυπικά η παραμονή τους στην μεγάλη κατηγορία. Από την άλλη πλευρά αποχώρησαν αρκετοί παίκτες, χωρίς να βοηθήσουν ιδιαίτερα πέρσι, όπως ο τερματοφύλακας Σηφάκης, ο αμυντικός Πιντέρ, ο εξτρέμ Βούκσεβιτς και μερικοί ακόμη.

Φιλικά: Στα δύο πιο δυνατά φιλικά του παιχνίδια κατά την περίοδο της προετοιμασίας, ηττήθηκε αρχικά από τον Παναθηναϊκό με 3-1, όμως κέρδισε τον Ηρακλή με σκορ 2-1.

Εκτίμηση: Με το υπάρχων ρόστερ θα έχει πρόβλημα ο Λεβαδειακός, αφού χρειάζεται ταχύτατα ενίσχυση. Ο κορμός υπάρχει και από την στιγμή, που δεν έπεσε πέρσι δεν θα πέσει ποτέ.

Mimakos

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ