foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ72
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Πορτογαλία, Primeira liga: Preview 2015-16

Previews Πρωταθλημάτων | 13 Αυγ 2015 20:52
Primeira-Liga.jpg

Συγκλονιστική αναμένεται να είναι η φετινή μάχη πρωταθλήματος για την Πορτογαλική Primeira Liga. Η μεγάλη διαφορά από τα προηγούμενα χρόνια είναι πως η περσινή πρωταθλήτρια Μπενφίκα έχασε εκτός του προπονητή Ζεσούς και μερικούς σημαντικούς παίκτες. Αυτό σε συνάρτηση με τις πολύ καλές προσθήκες των άλλων δυο μεγάλων διεκδικητών (Σπόρτινγκ Λ. και Πόρτο) δίνουν μια άγρια ομορφιά στον φετινό μαραθώνιο. Περίπτωση αμφισβήτησης μιας εκ των τριών είναι πολύ δύσκολο να τεθεί αφού γενικά όλες οι υπόλοιπες ομάδες πέραν των 'big three' κινήθηκαν σε πολύ ρηχά νερά. Ενδεικτικό των εκπλήξεων στο πρωτάθλημα της χώρας είναι πως από τα συνολικά 81 πρωταθλήματα Primeira Liga που έχουν διοργανωθεί, τα 79 από αυτά έχουν καταλήξει στις τρεις υπερδυνάμεις της χώρας (τελευταία έκπληξη αυτή της Μποαβίστα την σεζόν 2000-01).

Από εκεί και πέρα πάντως συναρπαστικό αναμένεται και για τις μικρομεσαίες ομάδες το πρωτάθλημα καθώς λίγες ήταν αυτές που ενισχύθηκαν στο μεταγραφικό παζάρι. Σημειωτέον αξίζει να αναφέρουμε πως 10 από τις 18 ομάδες της λίγκας θα πορευτούν με νέους προπονητές πράγμα που σημαίνει ίσως πως θα αργήσουμε να δούμε τις πραγματικές δυνατότητες της κάθε ομάδας. Όσον αναφορά τον πάτο της βαθμολογίας μεγάλα φαβορί πέρα από τις νεοφώτιστες Τοντέλα, Ουνιάο Μαδέϊρα βρίσκονται και οι Αρούκα με την Μορεϊρένσε οι οποίες έχασαν σημαντικά στελέχη της περασμένης σεζόν.

Σύστημα Διεξαγωγής

Μετά την απόφαση της Ομοσπονδίας πέρσι οι ομάδες που λαμβάνουν μέρος στο πρωτάθλημα αυξάνονται από 16 σε 18. Οι αγωνιστικές συνεπώς έχουν γίνει 34 με τις ομάδες να υποδέχονται κάθε αγωνιστική εντός και εκτός τις 17 αντιπάλους τους. Το πρωτάθλημα θα ολοκληρωθεί στις 15 Μαΐου με πρωταθλήτρια την ομάδα που θα έχει συγκεντρώσει τους περισσότερους βαθμούς. Σε περίπτωση ισοβαθμιών ισχύει ότι και στις πιο κάτω θέσεις, δηλαδή οι μεταξύ τους αγώνες αλλά και τα γκολ που έχουν πετύχει. Εν συνεχεία τα κριτήρια είναι η γενικότερη διαφορά τερμάτων αλλά και το πλήθος νικών στο πρωτάθλημα. Η δεύτερη ομάδα του πρωταθλήματος θα πάρει όπως και η πρωταθλήτρια το "χρυσό" εισιτήριο του Τσάμπιονς Λιγκ της σεζόν 2016-17. Αντίστοιχα η τρίτη θα πάρει το δρόμο για τα πλέι οφ της κορυφαίας διοργάνωσης. Στην δεύτερη φάξη της συλλογικής  διοργάνωσης θα αγωνιστούν ο 4ος και 5ος της βαθμολογίας. Τέλος, οι δυο ομάδες που θα τερματίσουν στον πάτο της βαθμολογίας θα αποτελέσουν παρελθόν πηγαίνοντας στην δεύτερη κατηγορία της χώρας.

Μακροχρόνια Στοιχήματα

Αν και δεν είναι μέσα στις προτιμήσεις μας τα μακροχρόνια στοιχήματα πλέον αποκτούν μεγάλη αξία και αυτό γιατί πλέον σχεδόν όλες οι στοιχηματικές πλατφόρμες έχουν διαθέσιμη την επιλογή του cash out. Αυτό μας δίνει ιδιαίτερο πλεονέκτημα αφού ανάλογα με την πορεία τις ομάδας που θα επιλέξουμε θα μπορούμε να διαχειριστούμε ανάλογα το κέρδος ή την ζημία μέσα στην σεζόν. Σίγουρα μια εξαιρετική επιλογή είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας καθώς πρόκειται για την ομάδα με τις καλύτερες προσθήκες αλλά και την μεγαλύτερη απόδοση (5,00). Από εκεί και πέρα στα μάτια μας η Πόρτο είναι αυτή που θα κοντράρει στα ίσια τα "λιοντάρια" για τον τίτλο, την ώρα που σε ρηχά νερά προβλέπουμε να κινείται η Μπενφίκα. Για τη θέση του υποβιβασμού θεωρούμε φαβορί την Αρούκα αφού αποδυναμώθηκε ενώ μια εκ των νεοφώτιστων θεωρούμε πως θα σωθεί. Τέλος στο κομμάτι του πρώτου σκόρερ της κατηγορίας αν και δεν έχουν βγει ακόμα οι σχετικές αποδόσεις καλές δείχνουν οι επιλογές των Αλμπέρτο Μπουένο (Πόρτο) και του Τεόφιλο Γκουτιέρες (Σπόρτινγκ Λ.).

Μπενφίκα

Τι έκανε πέρσι: Παρά την κατάκτηση του πρωταθλήματος (με τρεις βαθμούς διάφορα από την Πόρτο) και του Λιγκ Καπ οι "αετοί" δεν έπεισαν, αφού και στο κύπελλο αποκλείστηκαν νωρίς αλλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ, καταγράφοντας κακή πορεία με αποτέλεσμα να αποκλειστούν από την φάση των ομίλων.

Προπονητής: Αλλαγή φρουράς μετά από 6 χρόνια συνεχόμενων επιτυχιών, καθώς ο Ζορζ Ζεσούς ο προπονητής που της χάρισε 10 τίτλους δεν θα βρίσκεται στον πάγκο της με αντικαταστάτη αυτού τον 45 χρόνο Ρούι Βιτόρια που ήρθε από την Γκιμαράες. Λάτρης της τακτικής ο νέος προπονητής που όμως θα κληθεί για πρώτη φορά να ηγηθεί μιας ομάδας πρωταθλητισμού.

Έδρα: Da Luz (65.647)

Μεταγραφές: Πρώτο και καυτό θέμα παραμένει η παραχώρηση του σταρ Γκαϊτάν στην Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αφού αποτελεί διακαή πόθο του προπονητή Φαν Χαλ ο οποίος διατίθεται να δώσει περί τα 30 εκατ. ευρώ ώστε να πάρει τον Αργεντινό. Από εκεί και πέρα η ομάδα έχασε τον καλό επιθετικό Λίμα, καθώς και τους Μάξι Περέιρα και Σουλεϊμάνι. Στον αντίποδα στους "αετούς" ήρθαν μεταξύ άλλων ο "δικός" μας Κώστας Μήτρογλου (δανεικός από Φούλαμ), ο καλός μέσος Καρσελά, ο επίσης μέσος Τααράμπτ αλλά και οι ελπιδοφόροι νέοι Λόπες (Μ), Ουλ-Σικ (Ε) και Μοράες (Τ).

Φιλικά: Άσχημη η εικόνα της ομάδας στα φιλικά καθώς έχασε από τις: Παρι Σεν Ζερμέν (3-2), Φιορεντίνα (1-0), Νέα Υόρκη (2-1), Μοντερέι (3-0) ενώ κέρδισε μόνο την Κλάμπ Αμέρικα στα πέναλτι.

Εκτίμηση: Όπως φάνηκε και στον τελικό του Σούπερ Καπ της περασμένης εβδομάδας, η ομάδα του Βιτόρια θα χρειαστεί αρκετό χρόνο ώστε να μπορέσει να φτάσει στα επιθυμητά αποτελέσματα. Η απειρία του προπονητή σε συνδυασμό με την αποδυνάμωση του ρόστερ μας κάνουν να την υπολογίζουμε μεταξύ 2ης και 3ης θέσης.

 

Πόρτο Τι έκανε πέρσι: Έχασε τον τίτλο στις λεπτομέρειες, αφού οι 3 βαθμοί που έκριναν το πρωτάθλημα είχαν χαθεί κυρίως στην αρχή της περσινής σεζόν όταν και έκανε κάποιες συνεχόμενες ισοπαλίες. Πάντως εντυπωσίασε κατά διαστήματα με το ποδόσφαιρο που έπαιξε ενώ σημαντική ήταν η ευρωπαϊκή της πορεία αφού έφτασε στα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Προπονητής: Ο 47 χρόνος Ισπανός Τζουλέν Λοπετέγκι θα συνεχίσει το επιτυχημένο έργο του. Όπως έδειξε από πέρσι πρόκειται για έναν ιδιαίτερα επιθετικογενή προπονητή ο οποίος αν και νέος δείχνει ότι μπορεί να φέρει τους "δράκους" στον δρόμο των επιτυχιών. Έδρα: Dragao (50.431) Μεταγραφές: Μακράν ένα από τα μεγαλύτερα μπαμ στον χώρο του Ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου αποτέλεσε η απόκτηση του πολύπειρου τερματοφύλακα Ίκερ Κασίγιας ο οποίος αποχώρησε από την Ρεάλ. Ως ελεύθερους επίσης απέκτησε και τους Σισοκό (Α), Μπουένο (Ε), Οσβάλντο (Ε) αλλά και τον αμυντικό Μάξι Περέιρα. Τα πολλά χρήματα πάντως διατέθηκαν για την μεσαία γραμμή εκεί όπου ήρθαν τέσσερις παίκτες. Πρώτος και καλύτερος ο Γάλλος Ιμπούλα που κόστισε 14 εκατ. ευρώ, με τους Ντανίλο Περέιρα, Αντρέ Αντρέ και Σέρζιο Ολιβέιρα να κλείνουν την τετράδα. Στον αντίποδα έφυγαν παίκτες αξίας, όπως ο Τζακσον Μαρτίνες, ο Ντανίλο, ο Κάρλος Εντουάρντο, ο Κλέμπερ και ο Κουαρέσμα. Φιλικά: Θετική η εικόνα από τα φιλικά που έδωσε η ομάδα νίκησε μεταξύ άλλων τις: Σιταρντ (5-1), Ντούισμπουργκ (2-0), Βαλένθια (5-4 στα πέναλτι), Στόουκ (3-0) ενώ απέσπασε ισοπαλία από την Σάλκε (0-0) και τη Νάπολι (0-0). Εκτίμηση: Ισχυρό σύνολο η ομάδα του Λοπετεγί με παίκτες έμπειρους και διψασμένους για διάκριση. Το μόνο πρόβλημα που ίσως να στοιχίσει είναι η επαφή με τα αντίπαλα δίχτυα, αφού το κενό του Μαρτίνες είναι μεγάλο. Όπως και να έχει μαζί με την Σπόρτινγκ Λ. είναι από τα αδιαφιλονίκητα φαβορί για τον τίτλο.
 
Σπόρτινγκ Λισαβόνας Τι έκανε πέρσι: Πολύ μέτρια η χρονιά των πρασίνων οι οποίοι φόρτσαραν προς το τέλος του πρωταθλήματος κατακτώντας άνετα την 3η θέση. Στο Τσάμπιονς Λιγκ δεν μπόρεσε για λίγο να προκριθεί από την φάση των ομίλων ενώ και στο Γιουρόπα Λιγκ δεν κατάφερε να περάσει στους 8. Πάντως πήρε το κύπελλο Ποστογαλίας επικρατώντας στα πέναλτι της Μπράγκα. Προπονητής: Παρελθόν αποτελεί για την ομάδα ο Μάρκο Σίλβα ο οποίος ήρθε στον Ολυμπιακό. Νέος προπονητής της ομάδας ανέλαβε ο κορυφαίος κατά πολλούς τεχνικός Ζόρζε Ζεσούς ο οποίος διατέλεσε παλιότερα παίκτης της ομάδας. Με 10 τίτλους τα τελευταία 6 χρόνια στην μισητή Μπενφίκα ο Ζεσούς είναι ο άνθρωπος που θα προσπαθήσει να φέρει το πρωτάθλημα στα 'λιοντάρια' έπειτα από 13 χρόνια. Έδρα: Jose Alvalade (50.466) Μεταγραφές: Μετά και την προσθήκη ενός εξαιρετικού προπονητή οι ιθύνοντες της ομάδας φρόντισαν να πάρουν ότι καλύτερο μπορούσαν φέρνοντας στην ομάδα παίκτες όπως οι Γκουτιέρες (Ε), Νάλντο (Α), Έβερτον (Α), Ρουίς (Ε), Σιανί (Α), Ακουιλάνι (Μ), Περέιρα (Α), ενώ τελευταία απέκτησε και τον εξελίξιμο Βραζιλιάνο μέσο Παουλίστα. Στον αντίποδα δεν έχασε πολλούς παίκτες, αφού παραχώρησε μόνο τους Σοάρες (Α), Μαουρίτσιο (Α) και Σάρ (Α). Τέλος αξίζει να πούμε πως παρά την προσπάθεια να μείνει ο δανεικός από την Γιουνάιτεντ ο Νάνι αυτός κατέληξε τελικά στην Τουρκική Φενερμπαχτσέ. Φιλικά: Έδωσε λίγα φιλικά επικρατώντας του Άγιαξ Κειπ Τάουν (2-2 κ.α.) στα πέναλτι, ενώ νίκησε Ρόμα και Κρίσταλ Πάλας με 2-0. Εκτίμηση: Στα μάτια μας είναι το μεγάλο φαβορί για τον φετινό τίτλο. Η ομάδα όπως έδειξε και στο τελικό του Σούπερ Καπ διαθέτει πλούσιο ταλέντο αλλά και έναν προπονητή που ξέρει πως να πάρει το 100% από τους παίκτες του. Στα μεγάλα συν είναι ότι πλέον η ομάδα διαθέτει βάθος στον πάγκο της πράγμα που είχε κοστίσει ακριβά τα προηγούμενα χρόνια.
 
Μπράγκα
Τι έκανε πέρσι: Μετά την καταστροφική σεζόν 2013-14 που την έφερε στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, η ομάδα κατάφερε πέρσι χάρη στην καλή άμυνα της να πάρει την 4η θέση που ταυτόχρονα της δίνει το εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Στο κύπελλο έφτασε μέχρι τον μεγάλο τελικό όμως έχασε στα πέναλτι από την Σπόρτινγκ Λισαβόνας.
Προπονητής: Παρελθόν αποτελεί από τον σύλλογο ο Σέρτζιο Κονσέισαο αφού προέκυψε διαφωνία με την διοίκηση όσο αναφορά τα μεταγραφικά της ομάδας. Νέος προπονητής ανέλαβε ο μέχρι πρότινος Πορτογάλος τεχνικός της Πάκος Φερέιρα, Πάουλο Φονσέκα. Έδρα: Braga Municipal Stadium (30.286) Μεταγραφές: Αρκετά αποδυναμωμένη η ομάδα, αφού έχασε μεγάλα αστέρια όπως ο επιθετικός Έντερ καθώς και ο έτερος φορ Ζε Λουίς. Εκτός από τους προαναφερθέντες παρελθόν αποτελούν ο σταρ μέσος Ρούμπεν Μίκαελ και ο εξτρέμ Πάρντο που ήρθε δανεικός στον Ολυμπιακό. Μεταγραφική ενίσχυση αναμένεται, αφού μέχρι στιγμής έχουν αποκτηθεί μόνο οι Αλέφ (Μ), Πίνχο (Ε), Πότκερ (Α), Ρομάν (Α), ενώ δανεικός αποκτήθηκε από την Μπενφίκα ο καλός επιθετικός Ρουί Φόντε. Φιλικά: Έδωσε πολλά φιλικά προετοιμασίας φέρνοντας κατά σειρά τα εξής αποτελέσματα: Άστον Βίλα (0-0), Μπρίστολ Σίτι (1-1), Σέφιλντ Γουέντζντεϊ (2-1), Ρίο Άβε (0-0), Λίλ (1-1), Λα Κορούνια (0-1). Εκτίμηση: Δύσκολο το έργο του Φονσέκα αφού έχασε πολύτιμα όπλα στο μεταγραφικό παζάρι. Σίγουρα θα παίξει μεγάλο ρόλο το βάθος του ρόστερ καθώς είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να αντεπεξέλθει στις Ευρωπαϊκές υποχρεώσεις της. 
 
Γκιμαράες Τι έκανε πέρσι: Αρκετά καλή σεζόν για την ομάδα, πήρε με διαφορά 7 βαθμών τη 6η προνομιούχο θέση παίζοντας κατά καιρούς καλό ποδόσφαιρο. Προπονητής: Μετά από 4 χρόνια ο τεχνικός Ρουί Βιτόρια εισέπραξε την καλή δουλειά που έκανε με την μεταγραφή του στην πρωταθλήτρια Μπενφίκα. Στην θέση του αναλαμβάνει ο άπειρος Αρμάντο Εβανγκελίστα. Έδρα: Afonso Henriques Stadium (30.165) Μεταγραφές: Με μεταγραφή ρεκόρ (7 εκατ. ευρώ) για τα δεδομένα της έδωσε τον πολύ καλό μέσο Μπερνάρντ Μενσά στην Ατλέντικο Μαδρίτης, ενώ επίσης παραχώρησε τον μέσο Αντρέ στην Μπενφίκα. Ταυτόχρονα απέκτησε από την Πόρτο τον χαρισματικό μέσο Τοζε αλλά και τον αμυντικό Λίκα. Στην θέση του επιθετικού αποκτήθηκε δανεικός ο Βραζιλιάνος Ενρίκε. Φιλικά: Στα μοναδικά φιλικά που έδωσε επικράτησε των Αρούκα (1-0) και Ουνιβερσιδάδ Μαδέιρα (2-1), ενώ έχασε από την Φενερμπαχτσέ με 3-1. Εκτίμηση: Όπως φάνηκε και στα πρώτα επίσημα ματς που έδωσε για τα προκριματικά του Γιουρόπα (ήττα μέσα-έξω από την Αυστριακή Αλτάχ με συνολικό σκορ 6-2) η ομάδα δεν μπορεί να ελπίζει σε κάτι καλύτερο από τις μεσαίες θέσης της βαθμολογίας.
 
Μπελενένσες
Τι έκανε πέρσι: Εντυπωσιακή σεζόν για την ομάδα αφού από εκεί που ήταν στην 14 θέση την σεζόν 2013-14 κατάφερε να βγει 6η και να πάρει το Ευρωπαϊκό εισιτήριο του Γιουρόπα Λιγκ.
Προπονητής: Νέος προπονητής ο παλιός γνώριμός μας Ρικάρντο Σα Πίντο με πέρασμα από ΟΦΗ αλλά και Ατρόμητο. Έδρα: Restelo Stadium (25.000) Μεταγραφές: Οι οικονομικές δυσκολίες της ομάδας οδήγησαν την διοίκηση να στραφεί σε ελεύθερους παίκτες, με αυτούς που ξεχωρίζουν να είναι οι Πίντο (Μ), Τονέλ (Α), Ριμπέιρο (Τ), Βιλέλα (Μ). Η σημαντικότερη αποχώρηση ήταν αυτή του καλού επιθετικού Ντέϊβερσον οπού αποχώρησε για την Λεβάντε. Φιλικά: Μόλις δυο φιλικά έδωσε η ομάδα, φέρνοντας ισοπαλία με την Εστορίλ (0-0) και χάνοντας από την Νασιονάλ Μαδέιρα (1-0). Εκτίμηση: Ιδιαίτερα καλή ομάδα με ομοιογένεια (μόλις 3 αλλοδαποί στο ρόστερ) πράγμα που αποδείχθηκε και στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ όπου απέκλεισε την Σουηδική Γκέτεμποργκ με συνολικό σκορ 2-1. Λογικά θα βρίσκεται μέσα στην πρώτη 6αδα του πρωταθλήματος.
 
Νασιονάλ Μαδέιρα
Τι έκανε πέρσι: Για μόλις ένα βαθμό έχασε την 6η θέση που θα της έδινε Ευρωπαϊκό εισιτήριο. Γενικά πολύ ισορροπημένη ομάδα αφού τα τελευταία χρόνια περιφέρεται μεταξύ 5ης και 8ης θέσης.
Προπονητής: Ο γνωστός μας από την μικρή θητεία του στον Άρη (2012) Μανουέλ Μασάδο καλείται να συνεχίσει την καλή δουλειά που κάνει από τα μέσα του 2012. Έδρα: Madeira Stadium (5.000) Μεταγραφές: Οι διοίκηση θέλοντας να ενισχύσει την ομάδα προχώρησε στην απόκτηση ελεύθερων ποδοσφαιριστών με κορυφαίους τους Πέτερς (Ε), Αγκρά (Α) και Ζεζίνιο (Μ). Από την άλλη πλευρά, η μοναδική απώλεια ακούει στο όνομα του αμυντικού Ματίας που έφυγε για την Σέφιλντ Γουέντσντεϊ έναντι 2 εκατ. ευρώ. Φιλικά: Στα πιο δυνατά φιλικά η ομάδα νίκησε την Μπελενένσες (1-0) και την Ακαδέμικα (3-0). Εκτίμηση: Αρκετά καλή ομάδα και με την ενίσχυση από τις μεταγραφές αποτελεί μια εκ των φαβορί για την κατάληψη των θέσεων που οδηγούν στην Ευρώπη. 
 
Πάκος Φερέιρα
Τι έκανε πέρσι: Από την 15η θέση που κατέλαβε την σεζόν 2013-14 σίγουρα θεωρείτε επιτυχία η 8η θέση που πήρε πέρσι. Στα ιδιαίτερα θετικά η συμμετοχή της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ εκεί όπου μάζεψε και 3 βαθμούς.
Προπονητής: Ο Πορτογάλος Πάουλο Φονσέκα αποτελεί παρελθόν για την ομάδα, με τον άπειρο Ζόρζ Σιμάο να αναλαμβάνει την ηγεσία της ομάδας. Έδρα: Capital Movel Stadium (5.255) Μεταγραφές: Σε ρηχά νερά κινήθηκαν οι ιθύνοντες της ομάδας αποκτώντας ελεύθερο τον καλό τερματοφύλακα Μαραφονά αλλά και τον μέσο Κριστιάν. Αντίθετα παρελθόν αποτελούν οι καλοί μέσοι Ολιβέιρα και Σερί. Φιλικά: Στο πιο δυνατό φιλικό που έδωσε επικράτησε της Μορειρένσε με 3-1. Εκτίμηση: Δεν πρόκειται να ξεφύγει από την μετριότητα με δεδομένο πως έχει νέο άπειρο τεχνικό αφενός και αφετέρου το μεταγραφικό παζάρι την βρίσκει ελαφρά αποδυναμωμένη. Πάντως όπως και να έχει δεν θα αντιμετωπίσει πρόβλημα παραμονής.
 
Μαριτιμο
Τι έκανε πέρσι: Δεν τα πήγε ιδιαίτερα καλά χάνοντας πολλούς βαθμούς στην έδρα της ακόμα και με αδύναμους αντιπάλους. Σημαντικότερη στιγμή της χρονιάς ήταν όταν απέκλεισε στον ημιτελικό του Λιγκ Καπ την Πόρτο όμως στον τελικό κόντρα στην Μπενφίκα έχασε με 2-1.
Προπονητής:  Ο Ιβο Βιέϊρα έχει πάρει στις πλάτες του από τα μέσα της περσινής σεζόν την τύχη της ομάδας με τα πρώτα δείγματα να δείχνουν ενθαρρυντικά. Έδρα: Bareiros Stadium (8.922) Μεταγραφές: Βασικά απέκτησε ελεύθερους τον γνωστό μας από την Κέρκυρα μέσο Γκαζαριάν και τον επιθετικό Ντιαλό. Δανεικός επίσης ήρθε στην ομάδα ο Ροντρίγκες από την Β' ομάδα της Πόρτο. Από εκεί και πέρα αποχώρησαν από την ομάδα ο βασικός μέσος Περέιρα και ο αμυντικός Μπάουερ. Φιλικά: Κατά σειρά νίκησε την Αρούκα (1-0), έφερε ισοπαλίες με Μορεϊρένσε (1-1) και Νάντ, ενώ τέλος έχασε από την Λας Πάλμας (2-1).
Εκτίμηση: Καλά τα δείγματα του προπονητή που πάντως θα πρέπει να αντικαταστήσει τις δυο βασικές αποχωρίσεις που είχε. Πιθανότατα το τέλος της σεζόν θα βρει την ομάδα στην ίδια θέση που τερμάτισε και φέτος. 
 
Ρίο Άβε
Τι έκανε πέρσι: Πολλά τα παιχνίδια που κλήθηκε να δώσει πέρσι η ομάδα με αποτέλεσμα να 'ξεφουσκώσει' από νωρίς στο πρωτάθλημα. Συγκεκριμένα έπαιξε στους ομίλους του Γιουρόπα, όπου αποκλείστηκε στην φάση των ομίλων αλλά και στο κύπελλο όπου έφτασε μέχρι τα ημιτελικά.
Προπονητής: Ο Πέδρο Μάρτινς συνεχίζει από πέρσι να βρίσκεται στο τιμόνι της ομάδας. Έδρα: Rio Ave Stadium (12.815) Μεταγραφές: Σημαντικότατες οι αποχωρήσεις από την ομάδα, αφού παρελθόν είναι ο βασικός αμυντικός Φαμπίνιο που μεταγράφηκε στην Μονακό με το ποσό ρεκόρ των 4 εκατ. ευρώ, αλλά και οι έτεροι βασικοί Λόπες (Μ) και Έντερσον (Τ). Αντίθετα αποκτήθηκαν οι Γκουέδες (Ε), Γιαζάλδε (Μ), Μορέιρα (Μ), Πεντρίνιο (Α) και Έλντον (Μ). Φιλικά: Τα τελευταία φιλικά της με αντιπάλους της Μπράγκα, Βαγιαδολίδ και Ακαδέμικα ήταν όλα ισόπαλα. Εκτίμηση: Δύσκολη αναμένεται η χρονιά για την ομάδα αφού ο ανταγωνισμός στα μεσαία στρώματα της κατηγορίας θα είναι μεγάλος. Πάντως έχει πολλές πιθανότητες να είναι μέσα στην πρώτη δεκάδα. 
 
Μορειρένσε
Τι έκανε πέρσι: Η μεγάλη έκπληξη της περσινής σεζόν αφού αν και νεοφώτιστη κατάφερε με το ωραίο επιθετικό της ποδόσφαιρο όχι μόνο να πάρει άνετα την παραμονή αλλά και να κάνει ζημιές σε μεγαλύτερους αντιπάλους.
Προπονητής: Ο Πορτογάλος Μίγκελ Λεάλ θα συνεχίσει για δεύτερη χρονιά την εξαιρετική δουλειά που κάνει στη ομάδα.
Έδρα: Almeida Freitas Stadium (6.100)
Μεταγραφές: Πολύ μεγάλο πλήγμα για την ομάδα, καθώς ελεύθεροι έφυγαν 5 από τους καλύτερους παίκτες αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό. Πρόκειται για τον πολύ καλό μέσο Σιμόες που θα συνεχίσει στην ΑΕΚ αλλά και τους Μαραφονά (Τ), Ελίζιο (Α), Παουλίνιο (Α) και τον μέσο Κούνχα. Αντίθετα με τα χρώματα της ομάδας θα αγωνιστούν οι Φόντες (Μ), Γκονσάλβες (Μ), Εβάλντο (Α) και Κάρλος (Α). Φιλικά: Στα φιλικά προετοιμασίας επικράτησε της Ρίο Άβε (2-1) ενώ ισόπαλη αναδείχθηκε με την Μαρίτιμο (1-1). Εκτίμηση: Αν πέρσι μπορούσαμε με σιγουριά να πούμε πως η ομάδα θα κατάφερνε να σωθεί τότε το ίδιο δεν μπορεί να γίνει φέτος. Αφενός η μεγάλη αποδυνάμωση του ρόστερ και αφετέρου το ότι οι αντίπαλοί της θα γνωρίζουν πως είναι ικανή για την έκπληξη, μας κάνουν να την θεωρούμε ως μια ομάδα που θα μπλέξει με σενάρια υποβιβασμού. 
 
Εστορίλ
Τι έκανε πέρσι: Μετά την ονειρική σεζόν 2013-14 ήρθε η ανώμαλη προσγείωση με την 12η θέση. Πάντως πραγματοποίησε αξιοπρεπείς εμφανίσεις στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ αφήνοντας πίσω της στην βαθμολογία τον Παναθηναϊκό.
Προπονητής: Στην μέση της περσινής χρονιάς ο κόουτς Χοσέ Κουσέιρο παρατήθηκε με τον Φαμπιάνο να αναλαμβάνει χρέη πρώτου προπονητή στην ομάδα. Έδρα: Antonio Coibra Mota (8.000) Μεταγραφές: Δεν έγιναν πολλές κινήσεις και αυτό ίσως ευνοήσει την ομάδα. Σημαντική η προσθήκη ενός ταλαντούχου επιθετικού από την Κρουζέϊρο εν ονόματι Μπονατίνι. Δανεικός θα συνεχίσει στην ομάδα ο καλός μέσος Σέζαρ. Δεν υπήρξαν ιδιαίτερες αποχωρήσεις αφού μόνο τρεις παίκτες που έληξαν τα συμβόλαιά τους δεν θα συνεχίσουν στην ομάδα. Φιλικά: Στα πιο δυνατό φιλικό που έδωσε η ομάδα νίκησε την Σετούμπαλ με 1-0.
Εκτίμηση: Εύκολη υπόθεση μοιάζει η παραμονή στην κατηγορία για την ομάδα όμως πολύ δύσκολα θα καταφέρει να κάνει τα άλματα στην πρώτη εξάδα όπως τις προηγούμενες χρονιές.
 
Μποαβιστα
Τι έκανε πέρσι: Επέστρεψε για τα καλά έπειτα από 7 χρόνια στις πιο κάτω κατηγορίες η ομάδα της Μποαβίστα. Αν και κινδύνευσε αρκετά τελικά με σύμμαχο τον κόσμο αλλά και την αλλαγή προπονητή κατάφερε να κρατηθεί στην κατηγορία. Προπονητής: Από τα μέσα της περσινής σεζόν παρελθόν αποτελεί ο κόουτς Τεξέιρα (από το 2012 στην ομάδα) με αντικαταστάτη του τον Πετίτ. Έδρα: Bessa Stadium (28.263) Μεταγραφές: Ουσιαστικά, μόνο πήρε παίκτες με πιο σημαντικούς τους: Ινκούμ (Α), Νουαφόρ (Ε), Ενρίκε (Α) και Βινίσιους (Α). Φιλικά: Στα πιο δυνατό τεστ έχασε από την Θέλτα (3-0). Εκτίμηση: Όπως απέδειξε και την περσινή σεζόν η Μποαβίστα διαθέτει πολλά από αυτά που χρειάζονται ώστε να παραμείνει με άνεση στην κατηγορία. Πλέον και με τις προσθήκες που έγιναν θα έχει εύκολο έργο στην μάχη της παραμονή.
 
Σετούμπαλ Τι έκανε πέρσι: Οι κακές εκτός έδρας επιδόσεις της την οδήγησαν κοντά στον υποβιβασμό όμως τελικά γλίτωσε χάρη στην καλή αρχή του δευτέρου γύρου. Προπονητής: Με νέο τεχνικό τον πολύπειρο Κιμ Μασάδο θα πορευθεί η ομάδα την φετινή σεζόν. Έδρα: Bonfim Stadium (21.500). Μεταγραφές: Κατά κύριο λόγο ενισχύθηκε με ελεύθερους, ενώ παράλληλα δεν έχασε κάποιο βασικό της στέλεχος. Ανάμεσα σε αυτούς που ήρθαν βρίσκουμε τα ονόματα των Κλαρό (Ε), Πίντο (Α), Πατσέκο (Μ) και Άλβες (Α). Φιλικά: Νίκη επί της Μπέτις (1-0) και ήττα από την Εστορίλ (2-0) Εκτίμηση: Ιδιαίτερα θετικό το γεγονός πως πάρα την έλευση νέου τεχνικού δεν υπήρξαν ιδιαίτερες ανακατατάξεις στο ρόστερ της ομάδας. Για τον λόγο αυτό και μόνο θεωρούμε πως θα εξασφαλίσει την παραμονή σχετικά εύκολα.
 
Ακαδέμικα Τι έκανε πέρσι: Δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα ώστε να πάρει αυτό που ήθελε που δεν ήταν κάτι άλλο από την εξασφάλιση της παραμονής της στην κατηγορία. Εντυπωσιακό το γεγονός ότι ήταν η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα (17). Προπονητής: Η ομάδα από τα μέσα της περσινής περιόδου πορεύεται υπό της οδηγίες του Χοσέ Βιτέρμπο. Έδρα: Coibra Stadium (21.000) Μεταγραφές: Σε ρηχά νερά παρέμεινε η ομάδα αφού τα οικονομικά είναι "μείον". Παρόλα αυτά αξιόλογες φαντάζουν οι περιπτώσεις των Ραμπιόλα (Ε), Πασιένσια (Ε), Πλανγέ (Α) και Ράφελ (Α) που απέκτησε ως ελεύθερους. Ισχυρό χαρτί είναι πως από την ομάδα δεν αποχώρησε κάποιος πρωτοκλασάτος παίκτης. Φιλικά: Στα σημαντικότερα φιλικά που έδωσε η ομάδα αναδείχθηκε ισόπαλη με την Ρίο Άβε (1-1) ενώ έχασε από Νασιονάλ Μαδέιρα (3-0) και Αρούκα (1-0). Εκτίμηση: Το πιο πιθανό σενάριο είναι η ομάδα να πλασαριστεί στην ίδια περσινή θέση ίσως και σε λίγο καλύτερη λόγω και των προσθηκών που υπήρξαν.
 
Αρούκα Τι έκανε πέρσι: Πραγματικά στο παρά πέντε κατάφερε να σωθεί η Αρούκα την περσινή σεζόν με τα σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της να είναι το κύριο χαρακτηριστικό της. Προπονητής: Ο Λίτο Βιντιγκάλ είναι ο άνθρωπος που θα προσπαθήσει να κρατήσει για ακόμα μια χρονιά την ομάδα στην μεγάλη κατηγορία. Έδρα: Arouca Municipal Stadium (5.000) Μεταγραφές: Έχασε σημαντικά γρανάζια της μηχανής της αφού έμειναν ελεύθεροι και έφυγαν από την ομάδα οι βασικοί Γκοϊκοτσέτα (Τ), Μπαλιού (Α), Σαμπάϊο (Μ), Τινόκο (Α), Κλάρο (Α). Από την άλλη μεριά απέκτησε τους Λόπες (Α), Γκοϊάνο (Μ) και Ροντρίγκες (Ε). Φιλικά: Στα δυο πιο πρόσφατα παιχνίδια νίκησε την Ακαδέμικα (1-0) ενώ έχασε από την Μαρίτιμο (0-1). Εκτίμηση: Η απώλεια σημαντικών μονάδων στο μεταγραφικό παζάρι την κάνει να αποτελεί μαζί με τις νεοφώτιστες το γκραν φαβορί για υποβιβασμό.
 
Τοντέλα
Τι έκανε πέρσι: Πρόκειται για την πρωταθλήτρια της Β' κατηγορίας η οποία για πρώτη φορά θα συμμετέχει στην κορυφαία κατηγορία της χώρας.
Προπονητής: Η διοίκηση ανέθεσε στον έμπειρο Βίτορ Πανέιρα το δύσκολο έργο της παραμονής. Έδρα: Joao Cardoso Stadium (3.000) Μεταγραφές: Απέκτησε αρκετούς ποδοσφαιριστές με ελεύθερη μεταγραφή αλλά και κάποιους δανεικούς. Στα ονόματα που ξεχωρίζουν είναι αυτά των Κακά (Α), Γκουζό (Μ), Τζόουνς (Τ), Τζούνιορ (Ε), Τινόκο (Α), Βάγκνερ (Μ) και Μπέργκερ (Α). Γενικά στις αποχωρήσεις είχαμε παίκτες που δεν υπολογίζονταν από τον προπονητή της ομάδας οπότε έμειναν ελεύθεροι. Φιλικά: Στα πιο δυνατά φιλικά η ομάδα επικράτησε της Μίλγουολ (3-2) και έχασε από την Ακαδέμικα (2-1). Εκτίμηση: Προμηνύεται πολύ δύσκολη χρονιά που όμως θεωρούμε πως θα έχει ευτυχή κατάληξη για την νεοφώτιστη ομάδα κυρίως λόγω της ενίσχυσης που έγινε.
 

Ουνιάο Μαδέιρα

Τι έκανε πέρσι: Είναι η δευτεραθλήτρια της Β' κατηγορίας η οποία επανέρχεται στην μεγάλη κατηγορία έπειτα από απουσία 20 χρόνων.

Προπονητής: Νέος προπονητής της ομάδας ο Λούις Νόρτον Ντε Μάτος ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει προπονήσει ομάδα Α' κατηγορίας.

Έδρα: Central Desportivo Madeira (2.500)

Μεταγραφές: Ακόμα μια ομάδα που δεν αγόρασε αλλά απέκτησε δανεικούς και ελεύθερους παίκτες. Ονόματα όπως αυτά των Ζαοζίνιο (Α), Φερέιρα (Α), Ντιάζ (Α), Γκάλο (Α), Παουλίνιο (Α) και Κοέλιο (Μ) θα φορούν την φανέλα της ομάδας για την νέα σεζόν. Στις αποχωρήσεις μοναδικός βασικός που αποχώρησε ήταν ο τερματοφύλακας Τρικέϊρα.

Φιλικά: Στο μοναδικό δυνατό φιλικό που έδωσε η νεοφώτιστη έχασε από την Γκιμαράες με 2-1.

Εκτίμηση: Πολύ αδύναμη ομάδα, αν δεν ενισχυθεί είναι πολύ δύσκολο να καταφέρει να αποφύγει τον πάτο της βαθμολογίας.

Dalton21

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ