foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ72
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Αγγλία, League 1: Preview 2015-16

Previews Πρωταθλημάτων | 13 Αυγ 2015 14:50
England-League-1.jpg

Τρεις μήνες μετά και τα τελευταία παιχνίδια της περασμένης σεζόν, σε ένα από τα πιο ανατρεπτικά πρωταθλήματα της Ευρώπης όπου οι εκτιμήσεις πολλές φορές πάνε περίπατο, η League 1 επιστρέφει στην σέντρα, έτοιμη και φέτος, όπως κάθε χρονιά βέβαια να μας χαρίσει απίστευτες στιγμές ‹πραγματικού› ποδοσφαίρου. Έφτασε η ώρα λοιπόν, να μάθουμε κάθε λεπτομέρεια και να γνωριστούμε με τις ομάδες.

Σύστημα διεξαγωγής πρωταθλήματος

Σε δύο γύρους των 23 αγωνιστικών διεξάγεται το πρωτάθλημα της Λιγκ 1. Οι δύο πρώτες ομάδες της βαθμολογίας εξασφαλίζουν απευθείας την άνοδο στην Τσάμπιονσιπ, ενώ οι ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 3 έως 6 θα μπουν στην διαδικασία των πλέι-οφ. Η 3η της βαθμολογίας θα αντιμετωπίσει την 6η και η 4η την 5η, σε διπλούς αγώνες και οι νικητές των δυο ζευγαριών θα διεκδικήσουν το τρίτο εισιτήριο της ανόδου σε  τελικό που διεξάγεται στο ‹‹Γουέμπλεϊ››. Από την Λιγκ 1 υποβιβάζονται οι τέσσερις τελευταίες ομάδες του βαθμολογικού πίνακα. Σε περίπτωση ισοβαθμίας μεταξύ δύο η περισσότερων ομάδων υπερτερεί αυτή με την καλύτερη διαφορά τερμάτων και στη συνέχεια αυτή με τη καλύτερη επίθεση.

Μακροχρόνια στοιχήματα

Η αλλαγή προπονητή στην Σέφιλντ Γιουν. που πέρυσι έφτασε στην βρύση αλλά δεν ήπιε νερό, σε συνδυασμό με τις ποιοτικές προσθήκες που πραγματοποίησε στο ρόστερ της, φαίνεται να επηρέασαν τους μπουκ, καθώς είναι το μεγάλο φαβορί για να τερματίσει στην 1η θέση προσφέροντας το σε απόδοση 5.50. Ακολουθεί η Γουίγκαν με 7.50 που πέρυσι υποβιβάστηκε από την Τσάμπιονσιπ  και αναμένεται να πρωταγωνιστήσει. Στη μάχη του υποβιβασμού η Κόλτσεστερ είναι το φαβορί σε απόδοση 2.00, λόγω του περιορισμένου μπάτζετ της ενώ ακολουθούν η Κρου με 2.10 λόγω της πιτσιρικαρίας που έχει στο ρόστερ της και Πορτ Βέιλ στο 2.20, έπειτα από τις πολλές αποχωρήσεις και είναι σύμφωνα με τις αποδόσεις αυτές που θα παλέψουν για την σωτηρία τους.

Μπάρνσλεϊ

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε την σεζόν καλά αλλά κατά την διάρκεια της, τα πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοση της έφεραν τους διοικούντες στην δυσάρεστη θέση να απολύσουν τον μέχρι πρότινος μάνατζερ και να φέρουν στην θέση του τον Λι Τζόνσον από την Όλνταμ. Η αλλαγή προπονητή έφερε φρεσκάδα και όρεξη κάνοντας για περίπου ένα μήνα πορεία πρωταθλητισμού με πολλές συνεχόμενες νίκες αλλά στο τέλος η έλλειψη κινήτρου της κόστισε τερματίζοντας στην 11η θέση.

Προπονητής: Ο Λι Τζόνσον. Αν και νεαρός σε ηλικία, μόλις 34άρων τα πρώτα δείγματα γραφής του στην ομάδα της Μπάρνσλεϊ ήταν άκρως θετικά, με ένα σερί 9 αγωνιστικών χωρίς ήττα. Στην συνέχεια, έσκασε και δεν κατάφερε να μπει στις θέσεις των πλέι οφ. Δεν είναι έμπειρος αλλά είναι πολύ εργατικός, θέλοντας να κυρίως να δουλεύει με νεαρούς κυρίως ποδοσφαιριστές, το μόνο σίγουρο είναι ότι θα δούμε την δουλειά του στο γήπεδο.

Έδρα: ‹‹Oakwell Stadium›› (23.009)

Μεταγραφές: Υπήρξε γερό ανακάτεμα της τράπουλας, με πολλούς από τους έμπειρους παίχτες της να απομακρύνονται, δίνοντας τόπο στα νιάτα. Απέκτησε αρκετούς νεαρούς ποδοσφαιριστές, με πολύ ταλέντο με σημαντικότερους τους Ρόδγουελ από την Μαν Γιουν., Γουίλιαμς από την Φούλαμ και Γουίλκισον από την Μπόλτον.

Φιλικά: Έδωσε 5 φιλικά παιχνίδια, έχοντας 3 νίκες, 1 ισοπαλία και 1 ήττα, δείχνοντας καλά πράγματα. Κρατάμε, πέραν της ήττας με 0-4 από την καλή Μίντλεσμπρο την καλή αμυντική λειτουργία με μόλις 1 τέρμα παθητικό. Χαρακτηριστικό των ομάδων που χτίζει ο Τζόνσον.

Εκτίμηση: Έχει την εμπειρία σαν ομάδα να σταθεί χωρίς να κινδυνεύσει και ο Λι Τζόνσον είναι ο πλέον κατάλληλος να την βοηθήσει ακόμα περισσότερο. Θα εξαρτηθεί πολύ αν της βγει η αλλαγή της φιλοσοφίας, δίνοντας τόπο στα νιάτα. 

 

Μπλάκπουλ

Τι έκανε πέρυσι: Μαύρη σελίδα για την ομάδα ο υποβιβασμός στην Λιγκ 1 μετά από πολλά χρόνια παρουσίας της στα μεγαλύτερα πρωταθλήματα. Δεν άξιζε σε κανένα σημείο της σεζόν να παραμείνει στην κατηγορία, έχοντας και πάρα πολλά διοικητικά προβλήματα να αντιμετωπίσει. Έπαψε να ελπίζει από πολύ νωρίς για την σωτηρία της, προετοιμάζοντας την νέα χρονιά.

Προπονητής: Ο Νιλ ΜακΝτόναλτ. Οποιοσδήποτε και να καθόταν στην θέση του, μια κακή έναρξη πρωταθλήματος θα ήταν και η αρχή του τέλους και η έκρηξη της κόντρας μεταξύ φιλάθλων-διοικούντων. Το βάρος οπότε στις πλάτες του είναι μεγάλο και τα δείγματα γραφής του στην προπονητική του καριέρα όχι και τόσο μεγάλα. Θα κριθεί.

Έδρα: ‹‹Bloomfield Road›› (17.625)

Μεταγραφές: Μεγάλο το λίφτινγκ στην ομάδα της Μπλάκπουλ με τους περισσότερους παίχτες να αποχωρούν και την θέση τους να παίρνουν πολλοί καινούργιοι και χαμηλότερης ποιότητας ποδοσφαιριστές. Καλή προσθήκη ο ΜαΚάλιστερ από την Νταντί με γεμάτες χρονιές, θα δώσει λύσεις στο κέντρο της άμυνας, όπως και ο έμπειρος, γερόλυκος Μπόις από την Γουίγκαν.

Φιλικά: Καλά τα πρώτα δείγματα γραφής στα 4 φιλικά παιχνίδια που έδωσε, ούσα αήττητη, παίζοντας βέβαια με χαμηλότερου βεληνεκούς ομάδες. Στο σημαντικότερο κέρδισε με 0-1 την Σκωτσέζικη Σεντ Τζόνσον.

Εκτίμηση: Δύσκολα τα πράγματα για την Μπλάκπουλ με την κόντρα στα εσωτερικά της να παραμένει ο μεγαλύτερος βραχνάς της. Πρόκειται για νέα ομάδα που πολλοί την θεωρούν ένα από τα πιθανές εκπλήξεις για τον υποβιβασμό. 

 

Μπράντφορντ

Τι έκανε πέρυσι: Πάλεψε στο τέλος της σεζόν για αν μπει στις θέσεις των πλέι οφ αλλά δεν τα κατάφερε, τερματίζοντας 7η, έχοντας 4 βαθμούς λιγότερους. Κανείς πάντως δεν είναι δυσαρεστημένος από την περασμένη χρονιά, καθώς η πολύ καλή πορεία στο κύπελλο ήταν αυτή που μένει στο μυαλό όλων γύρω από την ομάδα.

Προπονητής: Ο Φιλ Πάρκισον. Για 4η συνεχόμενη χρονιά στον πάγκο της Μπράντφορντ, ο Πάρκισον αποτελεί το "Α και το Ω" για την ομάδα της Μπράντφορντ. Ιδιαίτερα αγαπητός στους οπαδούς, έχει πλέον όλη την γνώση και εμπειρία για ακόμα σπουδαιότερα πράγματα στην ιστορία της ομάδας του.

Έδρα: ‹‹Coral Windows Stadium›› (25.136)

Μεταγραφές: Πολύ καλές και συνάμα πολύ χρήσιμες οι μεταγραφικές της κινήσεις, με τους Μάρσαλ από Πορτ Βέιλ, Μόρις από Μπλάκμπερν, ΜακΜάον από Μπλάκπουλ, Κλάρκ από Λέιτον Όριεντ και Ντέιβις επίσης από Μπλάκπουλ να βοηθάνε σημαντικά. Τελευταία προσθήκη ο ταλαντούχος αριστερός μπακ Γκρεκ Λι από την Μαν Σίτι. Μοναδικό μειονέκτημα η έλλειψη αξιόλογου κίπερ.

Φιλικά: Μέτρια η εικόνα της στα φιλικά της παιχνίδια, σε σύνολο 5 αγώνων είχε 3 νίκες και 2 ήττες. Στην τελευταία και πιο κρίσιμη αναμέτρηση ηττήθηκε με 2-0 από την Μπέρνλι.

Εκτίμηση: Φέτος φαίνεται πως έχει όλα τα όπλα στα χέρια της για να διεκδικήσει άνοδο. Αυτό βέβαια θα εξαρτηθεί και από την εμμονή του Πάρκισον να κυνηγάει κυρίως τα κύπελλα. 

 

Μίλγουολ

Τι έκανε πέρυσι:  Πρώτη φορά και αυτή μετά από πολλά χρόνια στην κατηγορία της Λιγκ 1. Πέρυσι σε ένα πολύ δύσκολο και σκληρό πρωτάθλημα πάλεψε ως το τέλος για την σωτηρία της αλλά η προσπάθεια της δεν καρποφόρησε. Κύρια αιτία του υποβιβασμού το χαμηλής ποιότητας ρόστερ της και οι εμμονές του παλιού προπονητή της, Χάλογουεϊ. Ο Νιλ Χάρρις που ήρθε τον Μάρτιο να την βοηθήσει, της έδωσε ψυχολογία αλλά αυτό δεν στάθηκε αρκετό.

Προπονητής: Ο Νιλ Χάρρις. Από τον περασμένο Μάρτιο στην ομάδα, είχε όλο τον χρόνο να μάθει αρκετά πράγματα σε αυτό το διάστημα για την ομάδα του. Όντας 38 ετών, θεωρείται άπειρος αλλά έχει καλά όπλα στα χέρια του για να πολεμήσει.

Έδρα: ‹‹The Den›› (20.146)

Μεταγραφές: Έγιναν 2 πολύ καλές προσθήκες και αποχώρησαν 2 πολύ καλοί παίχτες. Γενικά κινήθηκε σε ρηχά νερά στην περίοδο των μεταγραφών αλλά συνεχίζει να διαθέτει καλό ρόστερ για την κατηγορία. Ήρθαν οι Μόρισον από Λιντς, Τόνι Κρέιγκ από Μπρέντφορντ.

Φιλικά: Δεν έκανε καλές εμφανίσεις στα φιλικά της παιχνίδια όπως δείχνουν οι 2 ισοπαλίες και η 1 ήττα που έφερε σε αυτά. Προβλημάτισε κυρίως με την αμυντική της λειτουργία, δεχόμενη 6 τέρματα σε αυτά.

Εκτίμηση: Είναι μια από τις βασικές διεκδικήτριες της ανόδου στην Τσάμπιονσιπ αν και προχώρησε σε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της, ωστόσο αυτό παραμένει καλό αλλά ο προπονητής άπειρος. 

 

Γουίγκαν

Τι έκανε πέρυσι: Κακή η πορεία της στην Τσάμπιονσιπ και δίκαια υποβιβάστηκε αν και είχε ξεκινήσει καλά την χρονιά, η πίεση και τα συνεχή παιχνίδια είχαν αρνητικό αντίκτυπο στο πιο λάιτ για την κατηγορία της Τσάμπιονσιπ υλικό της. Προσπάθησε να σώσει την χρονιά τοποθετώντας στην θέση του προπονητή τον αρχηγό της ομάδας Κάλντγουελ αλλά ούτε αυτό δεν είχε κάποιο θετικό αντίκτυπο με αποτέλεσμα να υποβιβαστεί.

Προπονητής: Ο Γκάρι Κάλντγουελ. Νέος προπονητής από τον Απρίλιο ο πρώην αρχηγός και σημαία της ομάδας για αρκετά χρόνια, μια κίνηση της διοίκησης που αν μη τι άλλο άρεσε στον κόσμο. Ωστόσο ο Κάλντγουελ είναι άπειρος και σε ένα πρωτάθλημα όπως της Λιγκ 1 σίγουρα θα έχει προβλήματα. Το θετικό είναι ότι γνωρίζει καλά την ομάδα και έχει στα χέρια του καλό υλικό.

Έδρα: ‹‹The DW Stadium›› (25.138)

Μεταγραφές: Όπως όλες οι ομάδες που αλλάζουν κατηγορία έτσι και η Γουίγκαν προχώρησε σε αρκετές ανακατατάξεις στο υλικό της. Μεταξύ αυτών έφυγαν 11 παίχτες και ήρθαν 13. Πρόκειται ουσιαστικά για καινούργια ομάδα, με το υλικό να κρίνεται αρκετά καλό για να υποστηρίξει τους στόχους της. Έχασε παίχτες όπως οι (ΜαΚλιν, Κάρσον κτλ). Σημαντικότερες  μεταγραφές αυτές  του κίπερ Ο’ Ντόνελ από την Γουόλσολ, του Γκριγκ από την ΜΚΝ και του Γκρεγκ Ντέιβις από την Μπόλτον.

Φιλικά: Έδωσε 5 φιλικές αναμετρήσεις, με τις 2 πρώτες με μικρότερου επιπέδου ομάδες να τις κερδίζει αλλά στα σημαντικότερα τεστ δεν έπεισε με την απόδοση της και ηττήθηκε από την Νταντί και την Μπλάκμπερν.

Εκτίμηση: Είναι το δεύτερο φαβορί για την άνοδο σύμφωνα με τους μπουκ και το ρόστερ και η ιστορία της σαν ομάδα μας οδηγούν στο να συμφωνήσουμε και εμείς μαζί τους. 

 

Σουίντον

Τι έκανε πέρυσι: Πολύ θετική χαρακτηρίζεται η περσινή χρονιά για τη ομάδα της Σουίντον η οποία έχοντας νεαρούς και ταλαντούχους παίχτες, έπαιξε στρωτό και επιθετικό ποδόσφαιρο, κάνοντας χαρούμενους τους οπαδούς της με την παρουσία της στον τελικό των πλέι οφ φτάνοντας έτσι ένα βήμα πριν τα σαλόνια της Τσάμπιονσιπ .

Προπονητής: Ο Μαρκ Κούπερ. Δείχνει πως είναι ένα πολύ καλός προπονητής, παίρνοντας την ομάδα του κάθε χρόνο από το χέρι και πηγαίνοντας την όλο και ψηλότερα. Πλέον διαθέτει και την κατάλληλη εμπειρία στην κατηγορία μετά από 2 χρονιές στην ομάδα. Φημίζεται για τους νεαρούς παίχτες που ανακαλύπτει και το επιθετικό του παιχνίδι.

Έδρα: ‹‹County Ground ›› (15.728)

Μεταγραφές: Έχασε 3 καλούς παίχτες, τον κίπερ Φοδέρινγχαμ, τον μέσο Λουόγκο και τον Γκλάντγουιν και όπως κάθε χρόνο κινήθηκε σε δανεικούς παίχτες από ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ. Η πιο αξιόλογη της κίνηση από το γαλλικό πρωτάθλημα και την ομάδα της Λοριάν, ο επιθετικός Ρομπέρ.

Φιλικά: Πολύ κακή παρουσία στα φιλικά της παιχνίδια έχοντας 5 ήττες σε ισάριθμους αγώνες, δείχνοντας ότι έχει θέματα στον επιθετικό τομέα. Βέβαια ο Κούπερ διάλεξε τα φιλικά του παιχνίδια να είναι με ανώτερους αντιπάλους όπως η Λίβερπουλ, Άστον Βίλα κτλ..

Εκτίμηση: Στόχος της είναι πάλι η είσοδος στα πλέι οφ, με τον Κούπερ να έχει τις πιθανότητες με το μέρος του να κάνει και πάλι την έκπληξη και γιατί και όχι την άνοδο. 

 

Σέφιλντ Γιουν.

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε πολύ καλά το πρωτάθλημα και μέχρι πριν τις διακοπές των Χριστουγέννων βρισκόταν στις θέσεις της απευθείας ανόδου. Μετά όμως κάνοντας κοιλιά, έβαλε σε ερωτηματικό την παρουσία της στα πλέι οφ. Τελικά τα κατάφερε και έφτασε ένα βήμα πριν το τελικό των πλέι οφ, αλλά αποκλείστηκε από την Σουίντον. Ο μέχρι πρότινος προπονητής της Νάιτζελ Κλαφ δεν στάθηκε ανάλογα με το επίθετο του και αποχώρησε.

Προπονητής: Ο Νάιτζελ Άτκινς. Σπουδαία κίνηση για την ομάδα της Σέφιλντ Γιουν. που μόνο με την απόκτηση του Άτκινς, φαντάζει το νούμερο ένα φαβορί για την άνοδο στην Τσάμπιονσιπ. Ο Άτκινς έχει μεγάλη εμπειρία, θα βοηθήσει πάρα πολύ, το έχει αποδείξει άλλωστε με την Σαουθάμπτον παίρνοντας 3 διαδοχικούς ανόδους.

Έδρα: ‹‹Bramall Lane›› (32.702)

Μεταγραφές: Κατάφερε να κρατήσει αμετάβλητο τον περσινό της κορμό και προχωρώντας σε σημαντική ενίσχυση της μεσοεπιθετικής της γραμμής με τον ποιοτικό εξτρέμ Γούλφορντ από την Μίλγουολ και τους επιθετικούς Σαρπ από Λιντς και Σάμον από Ντέρμπι, φαντάζει πολύ δυνατός αντίπαλος.

Φιλικά: Στα φιλικά της παιχνίδια έδειξε πολύ καλή παρουσία, δείχνοντας ότι διαθέτει πλουραλισμό στην επίθεση της, πετυχαίνοντας 12 τέρματα σε 5 αγώνες.  Σημαντικότερα φιλικά, το 2-2 με την Νιούκαστλ και το  1-1 με την Χαλ.

Εκτίμηση: Δικαίως το απόλυτο φαβορί για την άνοδο, με πολύ καλό προπονητή, καλό υλικό και ένα φίλαθλο κόσμο έτοιμο για στήριξη και πολλές επιτυχίες. 

 

Τσέστερφιλντ

Τι έκανε πέρυσι: Πετυχημένη η περυσινή χρονιά μετά και την παρουσία της στα πλέι οφ, όπου στάθηκε άτυχη καθώς αντιμετώπισε στον πρώτο αγώνα την ανώτερη Πρέστον και αποκλείστηκε. Ο μέχρι πρότινος προπονητής της Πολ Κουκ πίστωσε την επιτυχία της ομάδας του και πήρε μεταγραφή. Θέμα δουλειάς του μάνατζερ η περυσινή της εικόνα.

Προπονητής: Ο Ντιν Σάουντερς. Βλέποντας το βιογραφικό του Σάουντερς δείχνει να είναι ένας έμπειρος μάνατζερ που αναλαμβάνει κυρίως να σώνει ομάδες αλλά στο τέλος τις περισσότερες φορές δεν τα καταφέρνει με πρόσφατο απολογισμό 3 υποβιβασμό στις τελευταίες 4 χρονιές.

Έδρα:  ‹‹Proact Stadium›› (10.338)

Μεταγραφές: Σε ρηχά νερά κινήθηκε στον μεταγραφικό τομέα, αποκτώντας μόνο 2 παίχτες, τον νεαρό Σίμονς και τον Σίλβαν Εμπανκς-Μπλέικ από την Πρέστον. Μέσα σε όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει έχασε 4 βασικότατα στελέχη.

Φιλικά: Καλό το δείγμα της στις φιλικές της αναμετρήσεις με 5 νίκες και 1 μόλις ήττα. Οι περισσότερες βέβαια με μικρότερης δυναμικής ομάδες αλλά και στις πιο αξιόλογες αναμετρήσεις νίκησε με 3-2 την Μπέρνλι και ηττήθηκε με 1-3 από την Χαλ.

Εκτίμηση: Αποτελεί ένα από τα μεγάλα ερωτηματικά του πρωταθλήματος, ομάδα με καλή έδρα, κόσμο αλλά όχι και τόσο καλό προπονητή και ένα υλικό αποδυναμωμένο σε σχέση με πέρυσι. Επίσης τα οικονομικά προβλήματα δεν γίνεται να μην επηρεάζουν το κλίμα της. 

 

Ρότσντεϊλ

Τι έκανε πέρυσι: Από τις δυνατές ομάδες της Λιγκ 1 πέρυσι, ειδικά στην έδρα της, στο περίφημο Σπότλαντ Στέντιουμ, λίγες ομάδες κατάφεραν να περάσουν αλώβητες. Σταθερή στην πορεία της, στο τέλος πήγε να κάνει την υπέρβαση της μπαίνοντας στα πλέι οφ αλλά δεν τα κατάφερε, τερματίζοντας 2 θέσεις παρακάτω.

Προπονητής: Ο Κέιθ Χιλ. Παραμένει στο τιμόνι της και την φετινή χρονιά και μαζί του οι φιλοδοξίες για καλή πορεία μετά τα περυσινά κατορθώματα. Είναι ένας αξιόλογος και έμπειρος μάνατζερ που κάθε ομάδα θα ήθελε να διαθέτει.

Έδρα:  ‹‹Spotland Stadium›› (10.249)

Μεταγραφές: Κατάφερε να κρατήσει τον περυσινό της κορμό, μετά την επιτυχημένη περυσινή πορεία και το καλό κλίμα στα αποδυτήρια. Έκανε μετρημένες κινήσεις στα μεταγραφικά αποκτώντας τον Λουίς Αλεσάντρα από την Πλίμουθ και τον ΜακΝούλτι από την Μπέρι.

Φιλικά: Έπαιξε αρκετά φιλικά, δείχνοντας πολύ καλό πρόσωπο καθώς επικράτησε με 2-1 της ΜΚΝ, 4-3 της Χάντερσφιλντ και 2-1 της Μπλάκμπερν. Η φιλοσοφία παραμένει η ίδια, με βάρος στην έδρα της και την πολύ καλή της επίθεση.

Εκτίμηση: Έχει όλα τα όπλα να κάνει μια παρόμοια πορεία με την περυσινή και γιατί και όχι να κάνει και κάτι ακόμα καλύτερο. Ο Κέιθ Χιλ αποτελεί το μεγαλύτερο όπλο της. 

 

Πιτέρμπορο

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν από τις ομάδες που πάλεψαν για να μπουν στα πλέι οφ αλλά δεν άντεξε την πίεση και τελικά δεν τα κατάφερε. Σε μια στιγμή στην σεζόν, την ώρα που ανέλαβε ο υπηρεσιακός Ρόμπερτσον η ομάδα άρχισε να ρολάρει και το κλίμα ήταν άψογο. Με την απώλεια των πλέι οφ, έδωσε ευκαιρίες στους νεότερους παίχτες και μαζί με αυτούς και σε αυτόν να συνεχίσει την νέα χρονιά στον πάγκο της.

Προπονητής: Ο Ντέιβ Ρόμπερτσον. Του έδειξε εμπιστοσύνη η διοίκηση της ομάδας να αναλάβει τα ηνία της από την αρχή της σεζόν, αν και πρόκειται για έναν νεαρό μάνατζερ που αναλαμβάνει για πρώτη φορά σαν πρώτος προπονητής. Του πιστώθηκε το πολύ καλό κλίμα που είχε στα αποδυτήρια της ομάδας και το καλό ντεμαράζ των συνεχόμενων νικών που έκανε πέρυσι.

Έδρα: ‹‹London Road Stadium›› (15.142)

Μεταγραφές: Δεν είχαμε κάτι ιδιαίτερο στις μεταγραφικές της κινήσεις, όπου έδωσε έναυσμα σε νέους παίχτες. Ανέβασε αρκετούς νεαρούς από τις ακαδημίες και δεν είχε πολλές σημαντικές απώλειες από τον περυσινό της κορμό.

Φιλικά: Πολλές οι φιλικές της αναμετρήσεις, με τα περισσότερα παιχνίδια της να διαθέτουν το dna της, όσα βάλουμε και όσα φάμε δηλαδή. Στο πιο αξιόλογον έφερε 3-3 με την Γουέστ Χαμ.

Εκτίμηση: Ένα ακόμα ερωτηματικό στο φετινό πρωτάθλημα της Λιγκ 1. Μια ομάδα με άπειρο προπονητή και ρόστερ με αρκετούς νεαρούς. 

 

Φλίτγουντ

Τι έκανε πέρυσι: Καλή ομάδα με περιορισμένες όμως δυνατότητες και ταβάνι ήταν η περυσινή Φλίτγουντ. Σταθερά λίγο πάνω από την μέση της βαθμολογίας πέρυσι, δεν κινδύνευε ποτέ, αντίθετα μάλιστα πήγε να κάνει την έκπληξη με την είσοδο στα πλέι οφ αλλά δεν τα κατάφερε.

Προπονητής: Ο Γκράχαμ Αλεξάντερ. Η ομάδα του παρουσιάζει στοιχεία του εαυτού του, σκληρή με αυτοπεποίθηση και μπόλικο θάρρος. Δεν μάσησε πουθενά, είναι ένας εργατικός προπονητής που κάθε του ομάδα έχει το στίγμα του.

Έδρα: ‹‹Highbury Stadium›› (5.327)

Μεταγραφές: Ανακατατάξεις στο ρόστερ της ομάδας από τον προπονητή Αλεξάντερ που διαθέτει λευκή επιλογή από την διοίκηση. Το περυσινό της πρόβλημα, η επιθετική αφλογιστία, πράγμα που προσπάθησε να διορθώσει με τις φετινές κινήσεις. Απέκτησε τους Ράιαν από Τσέστερφιλντ, Γκραντ από Μπλάκπουλ και Ντέλα Βέρντε από Φούλαμ. Αυτοί σε συνδυασμό με την απόκτηση του ΜακΜάνους από την Αμπερντίν δίνουν ώθηση στην επίθεση της.

Φιλικά: Ήταν λογικό με την αναδιάρθρωση του ρόστερ ο Αλεξάντερ να θέλει χρόνο να φτιάξει την ομοιογένεια της ομάδας του. Στα πρώτα 5 φιλικά, ήρθαν ισάριθμες ήττες αλλά στο τελευταίο με αντίπαλο την καλή Χετάφε νίκησε με 2-0, δείχνοντας πράγματα.

Εκτίμηση: Σίγουρα θα χρειαστεί και άλλο χρόνο για να στρώσει την ομάδα, αλλά πιστεύουμε ότι θα τα καταφέρει. Κάπου στην μέση της βαθμολογίας την βλέπουμε. 

 

Τζίλιγχαμ

Τι έκανε πέρυσι: Ο περυσινός της στόχος ήταν η παραμονή και μετά ότι προκύψει, έτσι και έγινε, η ομάδα του Έντινμπουργκ εξασφάλισε σχετικά νωρίς την παραμονή και έπειτα παίζοντας χωρίς άγχος έβγαλε και καλά στοιχεία στο παιχνίδι της. Δυνατό της σημείο, οι εκτός έδρας αναμετρήσεις όπου μάζεψε πολλούς βαθμούς και πέρασε από δύσκολες έδρες.

Προπονητής: Ο Τζάστιν Έντινμπουργκ. Από τον περασμένο Μάρτιο είναι στην ομάδα της Τζίλιγχαμ μετά από πολλά χρόνια στην ομάδα της Νιούπορτ. Έμπειρος τεχνικός που δίνει αρκετή σημασία στο καλό κλίμα και την ψυχολογία της ομάδας του. Σπεσιαλίστας στα εκτός έδρας παιχνίδια.

Έδρα: ‹‹MEMS Priestfield Stadium›› (11.582)

Μεταγραφές: Χωρίς πάρα πολλές ανακατατάξεις στο ρόστερ της, ο Έντινμπουργκ προτίμησε να πάει σε δανεικούς με ταλέντο από ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ που θα έχουν όρεξη για παιχνίδι παρά σε κάποιο βαρύ όνομα. Άλλωστε του αρέσει να δουλεύει με νεαρούς.

Φιλικά: Μόλις τρεις οι φιλικές αναμετρήσεις της με τον Έντινμπουργκ να δοκιμάζει πρόσωπα και σχήματα. Στο πιο σπουδαίο έχασε με 1-2 από την Μπράιτον, ομάδα της Τσάμπιονσιπ.

Εκτίμηση: Ο μάνατζερ της μπορεί να εγγυηθεί την εύκολη της παραμονή στην κατηγορία, από εκεί και πέρα πολλά θα εξαρτηθούν από της ορέξεις της για κάτι παραπάνω. Κάπου στην μέση της βαθμολογίας την βλέπουμε. 

 

Ντονκάστερ

Τι έκανε πέρυσι: Κοντά στις θέσεις των πλέι οφ κινήθηκε την περασμένη σεζόν αλλά δεν κατάφερε να είναι σε αυτές στο τέλος του πρωταθλήματος. Από τις καλές ομάδες στην κατηγορία, με σταθερότητα κατέκτησε την 13η θέση. Πέρυσι ήταν η πρώτη της χρονιά στην Λιγκ 1 μετά από τον υποβιβασμό από την Τσάμπιονσιπ οπότε ήθελε τον χρόνο της για αν συνηθίσει τα τερτίπια.

Προπονητής: Ο Πολ Ντίκοφ. Ο 42χρονος Σκωτσέζος μάνατζερ, είναι από τα πολύ καλά ονόματα στην κατηγορία της Λιγκ 1. Δημιουργεί ομάδες με σταθερότητα, και χαρακτήρα. Αυτή θα είναι η 3η του χρονιά στην Ντονκάστερ και έχει ως μίνιμουμ στόχο τα πλέι οφ.

Έδρα: ‹‹Keepmoat Stadium›› (15.231)

Μεταγραφές: Μετρημένες οι μεταγραφικές της κινήσεις, αποκτώντας 4 ποδοσφαιριστές που όμως αναμένεται να την βοηθήσουν αρκετά. Ο Τσάπλοου από την Μίλγουολ και ο ΜακΚένζι από την Μπλάκπουλ είναι αυτές που κάνουν το μεγαλύτερο γκελ.

Φιλικά: Σχετικά καλή παρουσία στα φιλικά της παιχνίδια με δυνατές ομάδες, από την Πρέμιερ Λιγκ και την Τσάμπιονσιπ. Η μοναδική της ήττα στο τελευταίο της φιλικό με 3-4 από την Γουλβς.

Εκτίμηση: Ίσως να είναι μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις στην σεζόν, έχοντας καλό μάνατζερ και καλό ρόστερ. 

 

Γουόλσολ

Τι έκανε πέρυσι: Ενώ ξεκίνησε πολύ καλά το πρωτάθλημα, ευρισκόμενη σε υψηλές θέσεις της βαθμολογίας, το όνειρο της κατάκτησης του κυπέλλου την αποσυντόνισε και στο τέλος έμπλεξε σε σενάρια υποβιβασμού, ποτέ όμως δεν θα μπορούσαν να γίνουν αληθινά, καθώς διέθετε καλή ομάδα. Η παρουσία της στον τελικό του Λιγκ Τρόφι έσπειρε χαμόγελα στους ιθύνοντες της ομάδας παρόλο που δεν κατάφερε να το κατακτήσει. Στο συμπέρασμα της αποτέλεσε μια πετυχημένη χρονιά.

Προπονητής: Ο Ντιν Σμιθ. Εδώ και 4 χρονιές στην Γουόλσολ, πέραν μιας χρονιάς την σώνει σχετικά εύκολα. Ξέρει καλά την ομάδα του και πλέον έχει αποκτήσει και την ανάλογη εμπειρία. Η συμμετοχή στον περυσινό τελικό δίνει έναυσμα για την φετινή χρονιά και ο Ντιν Σμιθ είναι εκεί για να το στηρίξει.

Έδρα: ‹‹The Banks's Stadium›› (11.300)

Μεταγραφές: Έχασε βασικά γρανάζια από την περυσινή μηχανή της και αυτό με συνδυασμό τις προσεγμένες επιλογές στο μεταγραφικό παζάρι, δείχνει να αποτελεί ένα πρόβλημα. Από αυτούς που ήρθαν, αξιόλογη προσθήκη ο Λάλκοβιτς από την Μπάρνσλεϊ και ο Δημητρίου από την Ανόρθωση.

Φιλικά: Δυνατά τα φιλικά της παιχνίδια, στα σημαντικότερα ηττήθηκε από την Γουέστ Μπρομ, έφερε ισοπαλία με την Άστον Βίλλα και κέρδισε την Λούτον. Σχετικά έδειξε καλή εικόνα.

Εκτίμηση: Στόχος της σε αντίθεση με πέρυσι, φέτος θα είναι η παραμονή λόγω και της μείωσης του μπάτζετ της. Θα παλέψει για την παραμονή, λογικά θα τα καταφέρει. 

 

Όλνταμ

Τι έκανε πέρυσι: Η περυσινή χρονιά ήταν κάπως περίεργη για την Όλνταμ, καθώς για ένα μεγάλο διάστημα στο τέλος της σεζόν η ομάδα έμεινε χωρίς προπονητή να την καθοδηγεί μετά και την παραίτηση του Λι Τζόνσον που πήγε στην Μπάρνσλεϊ. Κατάφερε όμως να σωθεί σχετικά εύκολα, μερικές αγωνιστικές πριν την τελευταία του πρωταθλήματος.

Προπονητής: Ο Ντάρεν Κέλι. Στα 36 του, πάλεψε πολύ για να πάρει τη θέση, όμως ο κόσμος δεν δείχνει να τον θέλει και τόσο. Πρόβλημα αποτελεί το παρελθόν του Βορειοϊρλανδού, καθώς η οικογένεια του και αυτός υποστηρίζουν IRA. Αρκετοί οπαδοί της Όλνταμ αντέδρασαν,με το κλίμα να είναι περίεργο.

Έδρα: ‹‹Boundary Park›› (10.638)

Μεταγραφές: Προχώρησε σε 2-3 καλές κινήσεις σε συνδυασμό με κάποιους νεαρούς που ανέβασε από τις ακαδημίες και απέκτησε με μορφή δανεισμού από ομάδες της Πρέμιερ. Ξεχωρίζει ο ακραίος Κρόφτ από την Σεντ Τζόνσον, ο φορ Νταν από την Μπλάκμπερν και ο Γκάνινγκ από την Μπέρμιγχαμ.

Φιλικά: Πήρε μέρος σε 5 φιλικές αναμετρήσεις, στα βατά της παιχνίδια, κέρδισε εύκολα ομάδες μικρότερου βεληνεκούς. Στα 2 σημαντικότερα όμως αν και έδειξε καλά στοιχεία ηττήθηκε με το ίδιο σκορ (0-2) από Μπόλτον και Μπλάκμπερν.

Εκτίμηση: Μέτρια ομάδα, μέτριο ρόστερ, την αναμένουμε περίπου από την μέση και κάτω της βαθμολογίας. 

 

Σκάνθορπ

Τι έκανε πέρυσι: Κοντά στις θέσεις του υποβιβασμού καθ’ όλη την διάρκεια του πρωταθλήματος, μέχρι να αναλάβει ο τωρινός μάνατζερ της Μαρκ Ρόμπινς και να την σώσει εύκολα. Δυνατό της σημείο πέρυσι, η πολύ καλή της έδρα, την οποία σε μια περίοδο είχε κάνει φρούριο.

Προπονητής: Ο Μαρκ Ρόμπινς. Ήρθε στην ομάδα προς το τέλος της περιόδου και κατάφερε να βάλει το λιθαράκι του στην σωτηρία της. Αποτελεί έναν πολύ έμπειρο μάνατζερ με καλές χρονιές σε ομάδες της Τσάμπιονσιπ. Για τον λόγο αυτόν, οι διοικούντες της ομάδας του έδωσαν τα κλειδιά για φέτος μαζί με πολλά καλά όπλα.

Έδρα: ‹‹Glanford Park›› (9.088)

Μεταγραφές: Παρουσιάζεται σαν η πρωταθλήτρια των μεταγραφών στην Λιγκ 1, καθώς οι κινήσεις της ήταν σε δοκιμασμένους παίχτες που λογικά θα την ανεβάσουν ένα επίπεδο επάνω. Ο φορ Χόπερ από Λέστερ, ο φορ Χέντερσον από Λέιτον, και Γουίλιαμς από Μίντλεσμπρο όπως και οι μέσοι Ντόουσον από Ροτσντέιλ και Κινγκ από Πρέστον, καταστούν μια πεντάδα ποιοτικών παιχτών.

Φιλικά: Πολύ καλή εικόνα και παρουσία στα φιλικά της παιχνίδια με 4 νίκες και μια ισοπαλία και τέσσερα σε φιλικά με αντίπαλο το φαβορί για κατάκτηση Σέφιλντ Γιουν.. Η ισοπαλία ήταν με την ανώτερη Μπόλτον.

Εκτίμηση: Κάπου εδώ πρέπει να κάνουμε μια στάση, θεωρώντας ότι με τον Ρόμπινς στο πάγκο και τις καλές προσθήκες που έκανε ίσως είναι το φετινό μας ‹πουλέν›. 

 

Κόβεντρι

Τι έκανε πέρυσι: Σώθηκε κάπως δύσκολα, καθώς χρειάστηκαν κάποιες ήττες μέχρι να αναλάβει την τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Τόνι Μόουμπρεϊ και να δώσει την λύση στον γρίφο της παραμονής. Έδωσε ψυχολογία και πλάνο στους παίχτες του και σώθηκε με 5 βαθμούς αέρα από τις θέσεις του υποβιβασμού.

Προπονητής: Ο Τόνι Μόουμπρεϊ. Αφού έφερε εις πέρας με απόλυτη επιτυχία κιόλας το σχέδιο της παραμονής στην Λιγκ 1, οι διοικούντες δεν θα μπορούσαν να κάνουν κάτι άλλο από το να του εμπιστευτούν τα κλειδιά της ομάδας. Είναι ένας εργατικός μάνατζερ που η δουλειά του βγαίνει στο γήπεδο και προτιμάει να δουλεύει με νεαρούς.

Έδρα: ‹‹City of Coventry Stadium›› (32.609)

Μεταγραφές: Τόπο στα νιάτα είναι το φετινό σύνθημα που έδωσαν ενωμένοι με κοινή απόφαση διοίκηση-προπονητής, καθώς ανέβασαν αρκετούς πιτσιρικάδες από τις ακαδημίες, κρατώντας παράλληλα και κάποιες καραβάνες. Σημαντικότερες κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι αυτή του Ιγγκλς από την Τσάρλτον, του Βινσελότ από την Λέιτον και του Ρίκετς από την Γουλβς.

Φιλικά: Έδωσε μόλις 3 φιλικά παιχνίδια με ομάδες μικρότερης κατηγορίας, με αρνητικό σημείο την επιθετική αφλογιστία, καθώς δεν πέτυχε ούτε ένα τέρμα.

Εκτίμηση: Η εμπειρία του μάνατζερ της με συνδυασμό την ιστορία και τον κόσμο της Κόβεντρι είναι σε θέση να της προσφέρουν μια άνετη παραμονή. 

 

Πορτ Βέιλ

Τι έκανε πέρυσι: Σώθηκε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, παρουσιάζοντας 2 πρόσωπα στο πρωτάθλημα. Ενώ ξεκίνησε καλά και ήταν στην μέση της βαθμολογίας, κάπου σκάλωσε και δημιουργώντας ένα αρνητικό σερί αγώνων με 6 συνεχόμενες ήττες, ξαφνικά βρέθηκε μπλεγμένη. Η εμπειρία του Πέιτζ όμως ήταν αυτή που την κράτησε ζωντανή.

Προπονητής: Ο Ρόμπ Πέιτζ. Ο 40χρονος Ουαλός προπονητής που βρίσκεται από το 2013 στην ομάδα της Βέιλ, θα είναι και φέτος ο άνθρωπος που θα χρειαστεί να βγάλει τα κάστανα από την φωτιά.

Έδρα: ‹‹Vale Park›› (19.052)

Μεταγραφές: Δεν δείχνουν και πολύ καλά τα πράγματα όσο αφορά τις μεταγραφές στην ομάδα της Βέιλ. Όταν χάνεις την μισή σου βασική ενδεκάδα, όσους και να πάρεις θα χρειαστεί χρόνος για να δέσει το σύνολο. Καμιά ιδιαίτερη μεταγραφή εκτός του επιθετικού Σμιθ από την Γέοβιλ, και κάποιοι δανεισμοί πιτσιρικάδων από ομάδες της Πρέμιερ.

Φιλικά: Δεν τα πήγε και άσχημα στα φιλικά της παιχνίδια, στα οποία οι παίχτες του Πέιτζ έδειξαν όρεξη στην επίθεση και κενά στην άμυνα. Στο πιο σοβαρό της τεστ με αντίπαλο την Χετάφε, ήρθε ισόπαλη με 2-2.

Εκτίμηση: Δεν είναι άδικα ένα από τα φαβορί για τον υποβιβασμό, καθώς το ρόστερ της μεταβλήθηκε αρκετά και προς το χειρότερο. Ο Πείτζ θα βρει την άκρη απλά δεν ξέρουμε αν είναι πλέον αργά. 

 

Κόλτσεστερ

Τι έκανε πέρυσι: Είχε το κοκαλάκι της νυχτερίδας και κατάφερε κόντρα σε όλα τα προγνωστικά να παραμείνει για άλλη μια χρονιά στην κατηγορία. Όλα έγιναν την τελευταία αγωνιστική όπου σε έναν αγώνα με την ανώτερη Πρέστον, έβγαλε ψυχή και χαρακτήρα και νίκησε με 1-0, αποτέλεσμα που της χάρισε την παραμονή.

Προπονητής: Ο Τόνι Χιούμς. Την ανέλαβε το Σεπτέμβριο του 2014, έχοντας ένα δύσκολο έργο να φέρει εις πέρας. Σώθηκε στο παρά ένα και δίκαια κράτησε την θέση του στην ομάδα. Και φέτος ξέρει πως η αποστολή του είναι αρκετά δύσκολη αλλά με την εμπειρία που έχει πλέον αποκτήσει θα παλέψει σκληρά.

Έδρα: ‹‹Weston Homes Community Stadium›› (10.083)

Μεταγραφές: Μικρές οι αλλαγές της, σημαντική ενίσχυση στην άμυνα που πέρυσι είχε αντιμετωπίσει προβλήματα. Οι Ελοκομπί από Όλνταμ, Έντουαρντς από Γέοβιλ και Μπριγκς από Μίλγουολ οι πιο σημαντικές. Καλή προσθήκη και ο Αμπρόουζ από την Ίπσουιτς στο κέντρο.

Φιλικά: Μπερδεμένες οι εντυπώσεις που έδωσε η εικόνα της στα φιλικά παιχνίδια καθώς εκεί που κατάφερε να κερδίσει τις ανώτερες Γουέστ Χαμ και Ίπσουιτς, έχασε εύκολα από την δεύτερη ομάδα της Φούλαμ και την Λέιτον Όριεντ που αγωνίζεται σε χαμηλότερη κατηγορία.

Εκτίμηση: Δύσκολα τα πράγματα και φέτος για την Κόλτσεστερ, το καλό είναι ότι δεν έχει προβεί σε πολλές αλλαγές στο ρόστερ της και αναμένεται να έχει μια υποτυπώδεις ομοιογένεια. Πάντως έχει στο dna της το ένστικτο της επιβίωσης και ίσως τα καταφέρει.

 

Μπέρτον

Τι έκανε πέρυσι: Απολύτως επιτυχημένη η περυσινή χρονιά για την ομάδα της Μπέρτον η οποία κέρδισε πανάξια την άνοδο της στα σαλόνια της Λιγκ 1. Από την αρχή στις πρώτες θέσεις της ανόδου, κατάφερε αρκετό καιρό πριν να κλείσει μια θέση στην τριάδα και στο τέλος να πάρει και το πρωτάθλημα.

Προπονητής: Ο Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπάινκ. Πρωτομάστορας της επιτυχίας της άνοδο ο Τζίμι Φλόιντ Χάσελμπάινκ που με το ηγετικό του στυλ και την εργατικότητα που τον συνοδεύει έδωσε στην ομάδα του τα στοιχεία που αυτός ήθελε και αυτά βγήκαν σε μεγάλο βαθμό στο γήπεδο. Ανερχόμενος, με πολύ καλά μέχρι στιγμής δείγματα γραφής.

Έδρα: ‹‹Pirelli Stadium›› (6.912)

Μεταγραφές: Στα μεταγραφικά, πέραν του ΜακΓκάρκ δεν της έφυγε άλλος βασικός της παίχτης και απέκτησε παίχτες που μπορούν να σταθούν καλά στην κατηγορία όπως ο Ντάφι και ο Ρέιλι από την Μπέρμιγχαμ. Επίσης απέκτησε και ποδοσφαιριστές από ξένα πρωταθλήματα, όπως τον Γιοακίμ από την ΤΣΚΑΑ Σόφιας. Συνολικά αποκτήθηκαν 11 ποδοσφαιριστές.

Φιλικά: Μέτρια η απόδοση της στα φιλικά προετοιμασίας της με 3 νίκες και 3 ήττες, παίζοντας όμως με ομάδες μεγαλύτερης δυναμικότητας, μετρώντας έτσι καλύτερα της δικές της δυνάμεις.

Εκτίμηση: Ο σχεδιασμός των μεταγραφών της ομάδας δείχνει πως θέλει και πρέπει να παραμείνει στην κατηγορία αν και νεοφώτιστη. 

 

Κρου

Τι έκανε πέρυσι: Πάλεψε σκληρά για να διατηρηθεί στην κατηγορία με ένα μοντέλο ομάδας που στηριζόταν σε νεαρούς κατά βάση ποδοσφαιριστές και κατά συνέπεια άπειρους. Κατάφερε να βρεθεί 2 πόντους πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, βασιζόμενη κυρίως στην εκτός έδρας επιτυχίες της.

Προπονητής: Ο Στιβ Ντέιβις. Από το 2011 στο πάγκο της Κρου, ο Ντέιβις έχει καταφέρει να είναι ένας επιτυχημένος μάνατζερ, που δίνει βάρος και προωθεί νέους ποδοσφαιριστές. Τα τόσα χρόνια στον πάγκο της ομάδας, τον έχουν ‹δέσει› με αυτή και φέτος αναμένεται ακόμα μια εξίσου συναρπαστική.

Έδρα: ‹‹Alexandra Stadium›› (10.153)

Μεταγραφές: Πιστή και φέτος στο πλάνο των προηγούμενων ετών καθώς έδωσε βάρος σε νεαρούς ποδοσφαιριστές αποκτώντας αρκετούς από ομάδες ανώτερης κατηγορίας ή προωθώντας δικά της παιδιά από τις ακαδημίες στην μεγάλη ομάδα. Τις έφυγαν ωστόσο 3 έμπειροι, στην θέση των οποίων ως πιο έμπειρο απέκτησε μόνο τον Φοξ από την Κόλτσεστερ.

Φιλικά: Κανένα παιχνίδι με αξιόλογο αντίπαλο για την ομάδα της Κρου, έτσι ώστε να μπορούμε να βγάλουμε ασφαλές συμπέρασμα. Αυτό που διαφαίνεται είναι η έφεση της στα μεγάλα σκορ.

Εκτίμηση: Από τα φαβορί για τον υποβιβασμό, όπως κάθε χρόνο άλλωστε κυρίως για λόγους έλλειψης εμπειρίας από τους ποδοσφαιριστές της. Οι παίχτες του Ντέιβις ωστόσο κάθε χρόνο διαψεύδουν τις εκτιμήσεις, ίσως μπορέσουν και φέτος. 

 

Σριούσμπερι

Τι έκανε πέρυσι: Από τις σταθερότατες ομάδες της Λιγκ 2 πέρυσι, με πλάνο στο παιχνίδι της κάθε φορά, έκανε πολύ καλή πορεία και πήρε δικαιότατα την άνοδο. Κλασικά ομάδα με τα στοιχεία του μάνατζερ της να διαφαίνονται κάθε στιγμή στο παιχνίδι της.

Προπονητής: Ο Μίκι Μελόν. Σοβαρός μάνατζερ και κυρίως δουλευταράς. Δεν διαθέτει εμπειρία από το πρωτάθλημα της Λιγκ 1 αλλά το ήθος του και η ανταγωνιστικότητα των ομάδων που δημιουργεί είναι σπουδαία εχέγγυα για να παραμείνει στην Λιγκ 1.

Έδρα: ‹‹Greenhous Meadow›› (10.361)

Μεταγραφές: Οι μεταγραφές αν και δεν κάνουν γκελ στον κόσμο, είναι αρκετά καλές για την κατηγορία σε θέμα σταθερότητας. Παίχτες πολυεργαλεία που θα την βοηθήσουν να σωθεί όπως ο Σάντλερ από την Ρόδεραμ και ο Γουντς από την Σκωτσέζικη Ρος Κάουντι.

Φιλικά: Μέτρια η εικόνα της στα φιλικά προετοιμασίας όπου σε 4 αγώνες της, είχε μόλις μια νίκη, 2 ισοπαλίες και 1 ήττα. Στο πιο σημαντικό εκ αυτών, με αντίπαλο της Γουλβς έφερε ισοπαλία με σκορ 1-1.

Εκτίμηση: Δείχνει να πατάει στα πόδια της και με τον Μελόν στον πάγκο της μοιάζει ικανή να πετύχει μια εύκολη σωτηρία

 

Μπέρι

Τι έκανε πέρυσι: Εκμεταλλεύτηκε με το καλύτερο τρόπο το δώρο που της έκανε τελευταία αγωνιστική η Σάουθεντ και κατάφερε να πάρει την απευθείας άνοδο την τελευταία αγωνιστική. Είχε πολύ καλό ρόστερ για να αποτύχει, βέβαια άργησε να βρει τα πατήματα της αλλά τελικά μετά από ένα διάστημα βρήκε ομοιογένεια και έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο.

Προπονητής: Ο Ντέιβιντ Φλίτκροφτ. Ο 41χρονος τεχνικός είναι από τα καλά ονόματα στην Αγγλία, δείγμα της δουλειάς του στις ομάδες όπου έχει δουλέψει. Δίνει βάρος στην άμυνα και γενικά οι ομάδες του έχουν στοιχεία του χαρακτήρα του, όπως σκληράδα και τσαμπουκά.

Έδρα: ‹‹Gigg Lane›› (11.840)

Μεταγραφές: Έκανε πολύ καλές μεταγραφές και σε συνδυασμό με το γεγονός ότι κράτησε σταθερό το κορμό της φαίνεται ότι θα είναι και φέτος από τις καλές ομάδες. Προσθήκες όπως αυτές των Κλαρκ από Γουλβς, Πόουπ από Πορτ Βέιλ, Μέλις και Κλαρκ από Μπλάκπουλ και Πιου από Κόβεντρι είναι ικανές να σε ανεβάσουν επίπεδο.

Φιλικά: Πολύ καλή η παρουσία της στα φιλικά παιχνίδια με τον Φλίτκροφτ να συνεχίζει το έργο του, βάζοντας σιγά σιγά στο κόλπο και τους νεοαποκτηθείς ποδοσφαιριστές του.

Εκτίμηση: Εδώ ίσως πρέπει να κάνουμε σοβαρή στάση, καθώς η Μπέρι δείχνει να είναι η νεοφώτιστη που μπορεί να κάνει την έκπληξη και αν όχι να χτυπήσει άνοδο να προσπαθήσει να μπει στα πλέι οφ

 

Σάουθεντ

Τι έκανε πέρυσι: Αφού έφαγε την κρυάδα της ήττας στην Μόρκαμ την τελευταία αγωνιστική και μαζί την απευθείας άνοδο, κατάφερε να ανέβει κατηγορία μέσω των πλέι οφ. Καλή ομάδα, έκανε καλή πορεία προς το τέλος όπου πάτησε γκάζι και με ένα ντεμαράζ νικών πήρε τελικά την άνοδο.

Προπονητής: Ο Φιλ Μπράουν. Το "Α και το Ω" στην ομάδα της Σάουθεντ ο μάνατζερ της Φιλ Μπράουν, ο οποίος στα ποδοσφαιρικά του χρόνια ήταν δεξί μπακ και είναι λογικό να του αρέσει η συνοχή και η έμφαση στο αμυντικό παιχνίδι. Αρκετά έμπειρος, με χρονιές σε μεγαλύτερες κατηγορίες, είναι το όπλο της Σάουθεντ για φέτος.

Έδρα: ‹‹Roots Hall Stadium›› (12.392)

Μεταγραφές: Ουσιαστικά πρόκειται για την ίδια περυσινή ομάδα, αφού γίνανε πολύ μικρές αλλαγές. Οι πιο σημαντικοί παίχτες από αυτούς που ήρθανε είναι οι Γουόρντσγουορθ και Χαντ από την Ίπσουιτς. Καλή προσθήκη δείχνει να είναι και ο επιθετικός Πίγκοτ από την Τσάρλτον.

Φιλικά: Μόλις 3 οι φιλικές αναμετρήσεις της και μόνο με αντίπαλο την Τσάρλτον ήταν καλή και κέρδισε με 2-1. Στα υπόλοιπα 2 παιχνίδια δέχτηκε ισάριθμες ήττες από Γουέστ Χαμ και Λέιτον Όριεντ.

Εκτίμηση: Δύσκολη προβλέπεται η φετινή χρονιά, δεν έδειξε ζεστή στο να καλύψει και να γεμίσει το ρόστερ της. Η Λιγκ 1 δεν μοιάζει με την Λιγκ 2 και το μικρό ρόστερ της Σάουθεντ είναι αρνητικό στοιχείο.

Σιώμος Γεώργιος

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ