foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ34
ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Δανία, Superligaen: Preview σεζόν 2015-16

Previews Πρωταθλημάτων | 16 Ιουλ 2015 23:25
Danish-Superligaen.png

Η αλήθεια είναι ότι θα δούμε μικρές διαφοροποιήσεις σε σχέση με την περασμένη σεζόν και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι οι περισσότερες ομάδες, με τα ταμεία τους να είναι άδεια από χρήματα, ήταν φειδωλές στις... αγορές τους. Οι περισσότεροι σύλλογοι κινήθηκαν στις αγορές των δανεικών, προτιμώντας να επενδύσουν περισσότερο στο υπάρχον υλικό. Η Μπρόντμπι είναι από τις κερδισμένες του μεταγραφικού παζαριού και θέτει υποψηφιότητα για την κατάκτηση του τίτλου, έτοιμη να επιστρέψει στο θρόνο της δείχνει όμως και η Κοπεγχάγη. Μία από τα ίδια για τη Μίντιλαντ και τη Ράντερς, δεν βγάζει ότι μπορεί να είναι καλύτερη από πέρσι η Άαλμποργκ. Στην ουρά, η Βίμποργκ είναι εκείνη η οποία δείχνει να έχει περισσότερη επαφή... με την κάτω κατηγορία, από κοντά και η Σοντέρισκε, περισσότερη μαχητικότητα περιμένουμε να δείξει από την πλευρά της η Άαρχους.

Σύστημα Διεξαγωγής

Στη Σούπερ Λιγκ της Δανίας λαμβάνουν μέρος 12 ομάδες συνολικά. Διεξάγονται 33 αγωνιστικές οι οποίες χωρίζονται σε τρεις γύρους, με τις πρώτες έξι ομάδες της κατάταξης της περασμένης σεζόν να δίνουν 17 ματς εντός έδρας και 16 εκτός, την ώρα που για τις ομάδες που ολοκλήρωσαν στις θέσεις 7-10 συν τις δύο νεοφώτιστες ισχύουν 16 εντός έδρας ματς και 17 εκτός. Η νικήτρια ομάδα του πρωταθλήματος κερδίζει εισιτήριο για τον τρίτο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η  δεύτερη και η τρίτη ομάδα κερδίζουν συμμετοχή στη δεύτερη τη τάξει ευρωπαϊκή διοργάνωση, το Γιουρόπα Λιγκ. Ακόμα ένα εισιτήριο για τον ίδιο θεσμό παίρνει και η νικήτρια του Κυπέλλου, ενώ οι δύο τελευταίες ομάδες της βαθμολογίας παίρνουν το δρόμο για την δεύτερη κατηγορία.

Μίντιλαντ

Τι έκανε πέρυσι: Οτι προσπαθούσε να κάνει τα προηγούμενα χρόνια, αλλά κάπου το θέμα... κόλλαγε, το κατάφερε στην περσινή σεζόν, όταν χρίστηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της πρωταθλήτρια Δανίας. Ηταν μακράν η πιο σταθερή ομάδα της κατηγορίας, μόλις έξι ήττες είχε σε σύνολο 33 αναμετρήσεων, ενώ κατέκτησε τον τίτλο με διαφορά 4 βαθμών από την Κοπεγχάγη. Ηταν πολύ καλή επιθετικά πετύχαινε περίπου δύο τέρματα κατά μέσο όρο και η καλή φροντ λάιν της ήταν εκείνη που την ανέβασε, αφού αμυντικά είχε τα θεματάκια της. Αλλωστε είχε τη μόλις 5η καλύτερη οπισθοφυλακή στον περσινό μαραθώνιο. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε από τα προημιτελικά.

Προπονητής: Μετά από τέσσερα χρόνια παρουσίας στον πάγκο της ομάδας, ο τεχνικός Γκλεν Ρίντερσχολμ αποτελεί παρελθόν, αφήνοντας πάντως ένα κενό το οποίο καλείται πλέον να καλύψει με επιτυχία ο Τζες Θόρουπ, ο οποίος ανακοινώθηκε μόλις την περασμένη Κυριακή, κοινώς μία εβδομάδα πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Η προετοιμασία έγινε υπό την επίβλεψη του ασίσταντ κόουτς του Ρίντερσχολμ, Μπράιαν Πρίσκε, ο οποίος θα είναι βοηθός και του Θόρουπ. Ολα δείχνουν λοιπόν ότι το αγωνιστικό στυλ θα είναι ίδιο με πέρσι. Ο Θόρουπ προηγουμένως ήταν τεχνικός της εθνικής Δανίας U21, ενώ έχει περάσει και από τον πάγκο της Έσμπιεργκ.

Έδρα: "MCH Arena" (11.800)

Μεταγραφές: Εχασε τον καλό κίπερ Χάουγκαρντ, ο οποίος απόλυτα φυσικά, άφησε τη Μίντιλαντ για τη Στόουκ, ενώ στην Αμκαρ πήγε ο δυναμικός αμυντικός μέσος Ουζοτσκγούου. Την απώλεια του Χάουγκαρντ την αντικατέστησε πλήρως με τον Αντερσεν από τη Ρέντινγκ, ενώ ενισχύθηκε στην άμυνα με την απόκτηση του σέντερ μπακ Χάνσεν (Ναντ). Πήρε επίσης τον εξτρέμ Ρόιερ από την Αούστρια Βιέννης.

Φιλικά: Στα φιλικά της τα πήγε αρκετά καλά, μετρώντας δύο νίκες και μία ισοπαλία. Ολα τα ματς ήταν κόντρα σε καλούς αντιπάλους, με τη Μίντιλαντ να επικρατεί με 2-0 της Στουρμ Γκρατς εκτός έδρας και της Ααρχους με 2-1 εντός, ενώ έχασε με 3-1 εντός από τη ρωσική Ανζί.

Εκτίμηση: Μέχρι να περάσει το στυλ του Θόρουπ στην ομάδα θα πάρει κάμποσο καιρό, οπότε τουλάχιστον για τους πρώτους δύο μήνες θα βλέπουμε μια... κόπια της περσινής ομάδας. Ενισχύθηκε στα μετόπισθεν, εκεί όπου πονούσε και γενικά οι όποιες κινήσεις ήταν απλώς βελτιωτικές. Και φέτος έχει τα φόντα να χτυπήσει την πρώτη δυάδα. 

 

Κοπεγχάγη

Τι έκανε πέρυσι: Για δεύτερη διαδοχική χρονιά δεν μπόρεσε να κατακτήσει τον τίτλο, μένοντας στη δεύτερη θέση της βαθμολογίας, με τον μοναδικό τίτλο που κατάφερε να κερδίσει να είναι το Σούπερ Καπ. Η ομάδα της πρωτεύουσας πλήρωσε την κάκιστη επιθετική γραμμή της και παράλληλα δεν εκμεταλλεύτηκε το γεγονός ότι διέθετε την καλύτερη αμυντική γραμμή της κατηγορίας με μόλις 22 τέρματα παθητικό. Πήρε πάντως το ευρωπαϊκό εισιτήριο και φέτος αγωνίζεται στην προκριματική φάση του Γιουρόπα Λιγκ. Είναι η ομάδα με τα περισσότερα πρωταθλήματα και πλέον ο στόχος είναι η επιστροφή στους τίτλους.

Προπονητής: Από το 2013 και για τρίτη διαδοχική σεζόν στον πάγκο της Κοπεγχάγης θα βρίσκεται ο Στάλε Σολμπάκεν, ο οποίος πραγματοποιεί τη δεύτερη θητεία του στην ομάδα. Η πρώτη διήρκεσε πέντε χρόνια και εν συνεχεία μεταπήδησε στους πάγκους της Κολωνίας και της αγγλικής Γουλβς. Θιασώτης του 4-5-1 και του αμυντικού στυλ παιχνιδιού, δεν αναμένεται να δείξει κάτι διαφορετικό και φέτος.

Έδρα: "Τέλια Πάρκεν" (38.065)

Μεταγραφές: Το θετικό είναι ότι με τις προσθήκες που έκανε και παράλληλα με όσους έδωσε, έριξε κατά πολύ το μέσο όρο ηλικίας του ρόστερ. Παρελθόν αποτελεί ο δεξιός μπακ Φόλεϊ και ο πολύπειρος, αλλά 35άρης αμυντικός χαφ Πόουλσεν, ενώ έβαλε χρήματα στα ταμεία από την πώληση του εξτρέμ Γκίσλασον στη Νυρεμβέργη. Ενισχύθηκε αμυντικά με την απόκτηση του μπακ Ανκερσεν από την Σάλτσμπουργκ (δανεικός), περίπου 2.5 εκατομύρια ευρώ έδωσε για την απόκτηση του φορ Φεντερίκο Σανταντέρ από τη Γκουαρανί, ο οποίος αποτελεί την πιο σημαντική φετινή προσθήκη. Και μόνο το γεγονός ότι πέτυχε 6 τέρματα σε 10 ματς στο πρόσφατο Λιμπερταδόρες, δημιουργεί καλή προδιάθεση...

Φιλικά: Ολα κι όλα πρόλαβε να δώσει μόλις δύο σοβαρά φιλικά ματς, μένοντας στο ισόπαλο 1-1 με την Τσέλιε, ενώ επικράτησε της Ανζί Μαχατσκάλα.

Εκτίμηση: Αν ο Σανταντέρ βρίσκει δίχτυα με τη συχνότητα που το έκανε στη Λατινική Αμερική, τότε αμέσως η Κοπεγχάγη θα έχει το μεγάλο στοίχημά της, το να γίνει αποτελεσματική επιθετικά. Οι μεταγραφές που έκανε θα της δώσουν τρεξίματα, η λογική λέει ότι θα εμφανιστεί βελτιωμένη. Χτυπάει τον τίτλο και είναι ξεκάθαρα το φαβορί. 

 

Μπρόντμπι

Τι έκανε πέρυσι: Σταθερά καλή χωρίς να μπορεί να κάνει το κάτι παραπάνω, όμως ολοκλήρωσε δικαίως στην 3η θέση της βαθμολογίας με 55 βαθμούς, παίρνοντας το εισιτήριο για το φετινό Γιουρόπα Λιγκ. Καλύτερη εντός έδρας, ειδικά στο αμυντικό κομμάτι, αφού σε σύνολο 17 αναμετρήσεων είχε μόλις 9 τέρματα παθητικό, έχοντας φυσικά την καλύτερη εντός έδρας οπισθοφυλακή. Στο Κύπελλο έφτασε ως τα προημιτελικά, για να αποκλειστεί τελικά από την Εσμπιεργκ.

Προπονητής: Από τον Ιούνιο του 2013 και για τρίτη διαδοχική σεζόν, συνεχίζει στον πάγκο της ο 41χρονος τεχνικός Τόμας Φρανκ. Βασίζεται κυρίως στην άμυνα, το έκανε περισσότερο πέρσι δηλαδή, αφού δεν είχε τις κατάλληλες λύσεις στο επιθετικό κομμάτι. Φέτος δεν είναι απίθανο να προσπαθήσει να δώσει έναν πιο επιθετικό τόνο με βάση τις καλοκαιρινές προσθήκες.

Έδρα: "Μπρόντμπι Στάντιον" (26.180)

Μεταγραφές: Ο τεχνικός Φρανκ έκανε ένα συνολικό ξεσκαρτάρισμα και σύμφωνα με τις κινήσεις που πραγματοποίησε η ομάδα θα μπορούσε να πει κάποιος ότι είναι από τις κερδισμένες του παζαριού. Πολύ καλή επιλογή για τη φροντ λάιν είναι εκείνη του Φινλανδού φορ, πρώην παίκτη της Σέλτικ, Τίμο Πούκι. Ο νεαρός ήταν δανεικός στους "Κέλτες", δεν μπόρεσε να πάρει το χρόνο που θα ήθελε στους "πρωταθλητές Σκωτίας" για να μπορέσει να καθιερωθεί, κάτι το οποίο αναμένεται να συμβεί στη Μπρόντμπι, αφού πλέον έχει περισσότερη εμπειρία. Δυναμώνει η φροντ λάιν με την απόκτηση του στράικερ Νούνιες από την Ολίμπια της Παραγουάης, ενώ έχει προσθέσεις ταχύτητα με την απόκτηση του εξτρέμ Χασάνι από τη Σκέντιγια.

Φιλικά: Στην ουσία πρόλαβε να δώσει μόλις ένα φιλικό προκοπής, αφού είχε από νωρίς υποχρεώσεις στο Γιουρόπα Λιγκ. Ξεπέρασε με συνολικό σκορ 11-0 την Γιουβένες/Ντογκάνα στον πρώτο προκριματικό και επόμενο εμπόδιο είναι εκείνο της Μπερόε αύριο.

Εκτίμηση: Μπαίνει δυνατά στη διεκδίκηση του τίτλου φέτος, καθώς στο μοναδικό κομμάτι που πέρσι δεν ήταν δυνατή, στην επίθεση, είναι ιδιαίτερα ενισχυμένη. Από εκεί και πέρα δεν έχει κάνει τις τεράστιες αλλαγές, έχει κρατήσει τον βασικό κορμό και μπορεί να προβληματίσει την Κοπεγχάγη και την τρέχουσα πρωταθλήτρια, τη Μίντιλαντ

 

Ράντερς

Τι έκανε πέρυσι: Μπορεί να μην κατάφερε να μπει σφήνα στην τριάδα, ωστόσο τον στόχο της τον πέτυχε αν μη τι άλλο, αφού πήρε το εισιτήριο για το Γιουρόπα Λιγκ. Με ποιον τρόπο; Ολοκλήρωσε στην 4η θέση της βαθμολογίας και σε συνδυασμό με την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Κοπεγχάγη, άνοιξε επιπλέον θέση από το πρωτάθλημα και έτσι πήρε το τελευταίο εισιτήριο. Εκμεταλλεύτηκε τη σταθερά καλή άμυνά της, τόσο στα εντός, όσο και στα εκτός έδρας παιχνίδια της. Αν ήταν πιο βελτιωμένη και στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου θα είχε βλέψεις και για ακόμα ψηλότερα.

Προπονητής: Για τέταρτη απανωτή σεζόν στο τιμόνι της θα βρίσκεται ο Άγγλος Κόλιν Τοντ, με τον οποίο η Ράντερς έχει κάνει πολύ καλές πορείες, τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στο Κύπελλο. Μάλιστα έχει βρεθεί και στον τελικό του DBU Pokalen, τη σεζόν 2012/13. Κλασικός Βρετανός, με ιδιαίτερη αδυναμία στο 4-4-2 και με βάση πάντα το αμυντικό κομμάτι.

Έδρα: "AutoC Παρκ Ράντερς" (12.000)

Μεταγραφές: Λίγα πράγματα από πλευράς Ράντερς, δεν έχασε κάτι το ιδιαίτερο από αυτούς που έφυγαν, ενώ δεν θα μπορούσαμε να πούμε ότι κινήθηκε ιδιαίτερα δυναμικά στο μεταγραφικό παζάρι. Καλύτερη προσθήκη της είναι εκείνη του κεντρικού μέσου Αμίνι από τη Ντόρτμουντ Β, ενώ ως ελεύθεροι αποκτήθηκαν ο αριστερός μπακ Μάρξεν και ο μέσος Τάιγκεσεν.

Φιλικά: Δύο μόλις έδωσε, εκείνο με τη Χάκεν, με την οποία έμεινε στο ισόπαλο 1-1 και ακόμα ένα με τη Βίμποργκ, με την οποία έμεινε στο ισόπαλο 0-0. Ακολούθησαν οι δύο αναμετρήσεις με τη Σάντα Τζούλια από την Ανδόρρα στο Γιουρόπα Λιγκ, εκεί όπου επικράτησε σε αμφότερα τα ματς.

Εκτίμηση: Στην ουσία θα δούμε ελάχιστες αλλαγές από πλευράς Ράντερς. Μαχητική ομάδα, η οποία δεν θα αφήσει τα παιχνίδια να της ξεφύγουν από τον έλεγχό της, όσο είναι αυτό δυνατό και φυσικά σε ακόμα μια σεζόν θα προσπαθήσει, όπως έδειξε και στα φιλικά, να "πατήσει" πάνω στην άμυνά της. Χτυπάει πεντάδα, δύσκολα όμως θα βρεθεί πιο ψηλά. 

 

Άαλμποργκ

Τι έκανε πέρυσι: Η προ δύο ετών πρωταθλήτρια Δανίας δεν ικανοποίησε με τη συνολική παρουσία της πέρσι και δικαίως ολοκλήρωσε τη σεζόν στην 5η θέση, μένοντας εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Αρκετά καλή στην έδρα της, νωχελική μακριά από το "σπίτι" της, με μόλις τέσσερις νίκες εκτός δεν θα μπορούσε να έχει απαιτήσεις να βρεθεί υψηλότερα στη βαθμολογία. Επίσης, έφτασε στον τελικό του Κυπέλλου, αλλά ηττήθηκε από τη Νόρντζελαντ με 3-1.

Προπονητής: Ο τεχνικός Κεντ Νίλσεν αποτέλεσε παρελθόν προ ολίγων ημερών μετά από έξι σεζόν στον πάγκο της Άαλμποργκ. Πλέον στον πάγκο της ομάδας βρίσκεται ο Λαρς Σόντεργκαρντ, ο οποίος ανακοινώθηκε την 1η Ιουλίου. Οπως είναι φυσικό δεν έχει προλάβει να περάσει την αγωνιστική του φιλοσοφία, όμως τουλάχιστον η εικόνα της προηγούμενης ομάδας του, της Σοντέρισκε, έδειξε ότι αρέσκεται στο να παίζει στην αντεπίθεση και γενικά είναι λάτρης του 4-2-3-1.

Έδρα: "Νορντίσκε Αρένα" (13.797)

Μεταγραφές: Λίγα πράγματα, θα της λείψει σίγουρα ο σέντερ μπακ Θελάντερ (πήγε στον Παναθηναϊκό, αφού δεν τον αντικατέστησε. Καλή μεταγραφή εκείνη του εξτρέμ Ενέβολντσεν (Μαλίν), παίκτης ο οποίος αγωνίστηκε ως δανεικός στην περσινή σεζόν, ενώ το ίδιο συνέβη και με τον καλό φορ Ελένιους, πρώην πλέον παίκτης της Αστον Βίλα.

Φιλικά: Μόλις ένα φιλικό παιχνίδι έδωσε κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας, εκείνο με τη Βίμποργκ, της οποίας επικράτησε με 4-2.

Εκτίμηση: Οσο φιλόδοξος και εργατικός να είναι ο νέος τεχνικός, κακά τα ψέματα, δεν "γεμίζει" το μάτι ότι μπορεί να οδηγήσει την Άαλμποργκ στα επίπεδα της σεζόν 2012/13. Ενισχύθηκε μεταγραφικά μεν, αλλά όχι τόσο ώστε να μπορεί να κάνει το μεγάλο ξέσπασμα. Θα χρειαστεί χρόνο για να αφομοιώσει την τακτική του νέου κόουτς και ίσως αυτό να της κοστίσει. Αν καταφέρει να πιάσει την 7η-8η θέση θα πρέπει να νιώθει ευχαριστημένη. 

 

Νόρντζελαντ

Τι έκανε πέρυσι: Η έκφραση "ομάδα έδρας" βρήκε την απόλυτη εκπροσώπησή της με τη Νόρντζελαντ, την Κυπελλούχο Δανίας, η οποία στον τελικό υπέταξε την Άαλμποργκ εύκολα. Προηγουμένως είχε λυγίσει στα προημιτελικά και την Κοπεγχάγη. Στο πρωτάθλημα τερμάτισε στην 6η θέση και αυτό συνέβη χάρη στην πολύ δυνατή της έδρα. Είχε την τέταρτη καλύτερη συγκομιδή σε εντός αναμετρήσεις, όμως όταν η κουβέντα πήγαινε στα ματς μακριά από το "σπίτι" της, τότε η κατάσταση άλλαζε άρδην προς το χειρότερο.

Προπονητής: Για δεύτερη διαδοχική χρονιά θα βρεθεί στον πάγκο της Νόρντζελαντ ο τεχνικός Ολαφουρ Χέλγκι Κρίστιανσον και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά μετά από την περσινή αξιοπρεπέστατη πορεία στο πρωτάθλημα και την κατάκτηση του Κυπέλλου, η οποία έφερε την ομάδα στα ευρωπαϊκά σαλόνια; Θα πάει με την ίδια συνταγή και φέτος, με τη διαφορά ότι οφείλει να βελτιώσει την αμυντική εικόνα της ομάδας.

Έδρα: "Φάρουμ Παρκ" (10.300)

Μεταγραφές: Εβαλε λεφτά στα ταμεία της από την πώληση του του εξτρέμ Μπεχ στο Αννόβερο, ενώ άφησε ελεύθερους ακόμα τέσσερις, οι οποίοι ούτως ή άλλως δεν βρίσκονταν στα πλάνα του Κρίστιανσον. Δεν έχει προχωρήσει σε καμία ιδιαίτερη μεταγραφή, έχουν προωθηθεί όμως πολλοί πιτσιρικάδες από την U19, συν ότι επέστρεψε από δανεισμό στην Ομόνοια ο σέντερ μπακ Ρούνιε.

Φιλικά: Στα φιλικά της μέτρησε δυο ισοπαλίες και μία νίκη, κάνοντας καλά ματς στις περισσότερες περιπτώσεις, απόρροια της ομοιογένειάς της από την περσινή σεζόν. Στο σημαντικόερο ματς προετοιμασίας νίκησε τον Αγιαξ με 3-1.

Εκτίμηση: Είναι η ομάδα η οποία με το πάθος της, τον δυναμισμό, την ταχύτητά της και έχοντας έναν επιπλέον χρόνο εμπειρίας, με τους παίκτες να έχουν δέσει, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα, όπως έδειξε και στο φιλικό με τον Αγιαξ. Είναι ικανή να χτυπήσει 4άδα, ενώ περιμένουμε και μια εξίσου καλή πορεία στο Κύπελλο, ο οποίος είναι... ο θεσμός της. 

 

Χόμπρο

Τι έκανε πέρυσι: Με μόλις δύο ξένους στο ρόστερ της έφτασε στο στόχο της ευκολότερα από το αναμενόμενο. Τερμάτισε στην 7η θέση, με μοναδικό μελανό σημείο της την εκτός έδρας αμυντική συμπεριφορά της. Ωστόσο για νεοφώτιστη, στο περσινό πρωτάθλημα ομάδα, μια χαρά τα πήγε και ίσως μάλιστα καλύτερα από ότι θα περίμεναν αρκετοί. Επίσης κατάφερε κάτι πραγματικά εντυπωσιακό. Είχε καλύτερη επίθεση από την 4η, την 5η και την 6η της βαθμολογίας και χειρότερη άμυνα από την 8η, την 9η και τη 10η!

Προπονητής: Στον πάγκο της συνεχίζει για ακόμα μία σεζόν ο τεχνικός Τζόνας Νταλ, ο οποίος έχει το τιμόνι της Χόμπρο από τον Ιανουάριο του 2013. Παρότι έχει στα χέρια του μια ομάδα θεωρητικά υποδεέστερη, έχει καταφέρει να κάνει τους παίκτες του να μη φοβούνται κανέναν αντίπαλο και να παλεύουν με όλες τις δυνάμεις τους τα περισσότερα από τα παιχνίδια τους.

Έδρα: "DS Αρένα" (6.600)

Μεταγραφές: Κρατάει δυνατά το εγχώριο στοιχείο, έχοντας μόλις έναν ξένο φέτος στο ρόστερ της. Μόλις δύο μεταγραφές έχει κάνει μέχρι τώρα, αφού έχει πάρει τον αμυντικό μέσο Πόουλσεν από την Ααρχους και τον νεαρό μέσο Καγιά από τη Ραντερς. Για ακόμα μία χρονιά έχει διώξει μερικούς από τους... μεγαλύτερους σε ηλικία παίκτες και συνεχίζει να κινείται με νοοτροπία χρησιμοποίησης νεαρών παικτών.

Φιλικά: Ολα της τα ματς προετοιμασίας ήταν κόντρα σε αντιπάλους από την εγχώρια λίγκα, με το θετικό να είναι ότι παρέμεινε αήττητη, μετρώντας δύο νίκες και μία ισοπαλία. Σε αυτό το διάστημα πέτυχε 8 τέρματα, δείγμα ότι και φέτος η μεγάλη της δύναμη θα βρίσκεται στην φροντ λάιν της.

Εκτίμηση: Μία από τα ίδια περιμένουμε και φέτος από τη Χόμπρο. Μπόλικο πάθος, δυναμισμό, ταχύτητα και φουλ επίθεση σε πολλές περιπτώσεις, είναι από τις ομάδες που έχουν τις προϋποθέσεις, όχι μόνο να κερδίσουν σχετικά εύκολα την παραμονή τους, αλλά να κάνουν (και πάλι) το βήμα παραπάνω. Ωστόσο, όπως και να το κάνουμε, όλα ξεκινάνε με στόχο το να μείνει στην κατηγορία και αυτό μπορεί να το πετύχει. 

 

Εσμπιεργκ

Τι έκανε πέρυσι: Η απόλυτη μετριότητα σε όλο το μεγαλείο της ήταν πέρσι η Εσμπιεργκ, η άλλοτε κραταιά ομάδα του δανέζικου πρωταθλήματος με τα πέντε πρωταθλήματα και τα τρία Κύπελλα. Δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί την έδρα της, έχοντας μόλις πέντε νίκες σε 17 παιχνίδια, μέτρια έως κακή εκτός έδρας, δεν θα μπορούσε με αυτή την αγωνιστική εικόνα να διεκδικήσει κάτι περισσότερο από την 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στο Κύπελλο κατάφερε να φτάσει ως τα ημιτελικά, εκεί όμως γνώρισε τον αποκλεισμό από την Άαλμποργκ.

Προπονητής: Ο πρώην τεχνικός της Λίνγκμπι και δύο διαδοχικές σεζόν προπονητής της Εσμπιεργκ, Νιλς Φρεντέρικσεν, θα βρίσκεται και φέτος στο τιμόνι της ομάδας, παρά το γεγονός ότι η περσινή πορεία των "κυανόλευκων" δεν ήταν αυτό που περίμενε η διοίκηση. Πήρε την ευκαιρία του ωστόσο και πλέον οι άνθρωποι της ομάδας περιμένουν περισσότερα. Συνηθίζει να παρατάσσει την ομάδα του με 4-3-3.

Έδρα: "Μπλου Γουότερ Αρένα", (18.000)

Μεταγραφές: Εχασε τους βασικούς, όσο και σημαντικούς Φρίμπεργκ (κεντρικός μέσος) και Αλμεμπακ (σέντερ μπακ), των οποίων τα κενά δεν έχει καλύψει ακόμα. Μακράν η καλύτερη μεταγραφή της είναι εκείνη του Δανού σέντερ φορ Νιλσεν από την Εβιάν, ενώ δημιούργησε και μία αρκετά δυνατή αριστερή πτέρυγα με την προσθήκη των Μενσά (εξτρέμ, Βίμποργκ) και Γιέσεν (αριστερός μπακ, Καϊζερσλάουτερν).

Φιλικά: Δυο μόλις φιλικά προετοιμασίας έδωσε, δείχνοντας πάντως καλό πρόσωπο σε αμφότερα. Χρειάζεται βέβαια ακόμα αρκετή δουλειά τόσο στο δημιουργικό κομμάτι, όσο και στα μετόπισθεν, όμως κρατάει στα δύο θετικά αποτελέσματα με αντίπαλο τη Βίμποργκ (1-1) και τη Λίνγκμπι (2-1) ως ένα καλό ξεκίνημα.

Εκτίμηση: Εχει κάνει καλές κινήσεις και αν μέχρι το τέλος του καλοκαιριού ενισχυθεί περισσότερο και στα μετόπισθεν, μπορεί να περιμένει να κάνει κάτι καλύτερο στη φετινή χρονιά. Εχει δυναμώσει σε αρκετά σημεία, έχει κρατήσει τον βασικό κορμό της, μπορεί λοιπόν να βρεθεί στην 6άδα, αν προσέξει περισσότερο τα μετόπισθεν.

 

Οντένσε

Τι έκανε πέρυσι: Η τελευταία φορά που έκανε μία αξιοπρεπή πορεία, χρονολογείται τη σεζόν 2010-11, όταν τερμάτισε στην 2η θέση της βαθμολογίας. Εκτοτε κείτεται μεταξύ της 10ης και της 8ης θέσης, παίζει με λίγα λόγια το κεφάλι της... Το ίδιο συνέβη και πέρσι, τερμάτισε στην 9η θέση, δίχως να διακινδυνεύσει ιδιαίτερα είναι η αλήθεια, αφού - ευτυχώς για εκείνη - υπήρχαν και χειρότερες ομάδες. Ηταν καλύτερη στα εκτός, παρά στα εντός έδρας ματς της, αν και η βαθμολογική συγκομιδή της ήταν ισόποση (από 20 βαθμούς). Είχε όμως περισσότερες νίκες μακριά από την έδρα της και έδειχνε να πατάει καλύτερα. Αυτό είχε να κάνει ξεκάθαρα με το στυλ παιχνιδιού της, αφού βασιζόταν κατά κύριο λόγο στις αντεπιθέσεις.

Προπονητής: Στις 7 Ιουνίου διεκόπη η συνεργασία μεταξύ της Οντένσε και του Οβε Πέντερσεν, ο οποίος άντεξε στον πάγκο της ομάδας μόλις για μία σεζόν. Στη θέση του ήρθε ο Κεντ Νίλσεν, ο οποίος για πέντε διαδοχικές σεζόν βρισκόταν στον πάγκο της Άαλμποργκ και με την τελευταία πανηγύρισε τον τίτλο πριν από δύο σεζόν. Εχει περάσει επίσης από τις Μπρόντμπι, Ααρχους και Χόρσενς, αρέσκεται στο να παρατάσσει την ομάδα του με επιθετικό προσανατολισμό.

Έδρα: "TRE- FOR Παρκ" (15.790)

Μεταγραφές: Εχασε τον μέσο Σπελμαν και τον σέντερ μπακ Χόεγκ, οι οποίοι έφυγαν με μεταγραφή, όμως κάλυψε τα κενά αμφότερων με τις προσθήκες των Ελ Μακρίνι (αμυντικός χαφ, Καμπούουρ) και Ολιβερ Λουντ (σέντερ μπακ, Βεστσαελαντ). Ολοκληρώθηκε και ο δανεισμός του φορ Μίκελσεν στη Γκέτεμποργκ και αναμένεται να πάρει ρόλο στην ομάδα.

Φιλικά: Στο ένα και μοναδικό φιλικό παιχνίδι που έδωσε, άφησε τις καλύτερες δυνατές εντυπώσεις, καθώς κατατρόπωσε τη Νότιγχαμ Φόρεστ από την αγγλική Τσάμπιονσιπ με 4-2.

Εκτίμηση: Θα περιμέναμε να κινηθεί με περισσότερο ενθουσιασμό στο μεταγραφικό παζάρι, όμως δεν το έχει κάνει, τουλάχιστον όχι ακόμα. Η παρουσία του τεχνικού Νίλσεν προδιαθέτει για τη δημιουργία ενός θετικού συνόλου, όμως θα πρέπει να ενισχύσει ακόμα περισσότερο το ρόστερ της. Πάντως αναμένουμε να πάει πολύ καλύτερα από την περσινή σεζόν, μπορεί να πιάσει πεντάδα.

Σοντερίσκε

Τι έκανε πέρυσι: Εκανε αυτό για το οποίο προοριζόταν, κατάφερε να σώσει τη χρονιά και να παραμείνει στην κατηγορία, ολοκληρώνοντας τη σεζόν στη 10η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ηταν η ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες στην κατηγορία, 16 στον αριθμό και εκείνη με τις δεύτερες λιγότερες νίκες. Την "χαντάκωσε" το γεγονός ότι εντός έδρας έβρισκε δίχτυα με... τα χίλια ζόρια, μόνο εκείνη και η τελευταία Σίλκεμποργκ είχαν ενεργητικό 13 τερμάτων.

Προπονητής: Ο μόλις 34 χρόνων Γιάκομπ Μίκελσεν θα είναι ο νέος τεχνικός της. Εχει περάσει νωρίτερα από τον πάγκο των Χόμπρο και Σκίβε, ακόμα δεν έχει καταφέρει φυσικά να μάθει τους παίκτες της ομάδας, ενώ για πρώτη φορά θα είναι τεχνικός στην μεγάλη κατηγορία, κάτι το οποίο μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα.

Έδρα: "Σίντμπανκ Παρκ" (10.000)

Μεταγραφές: Ξεχωρίζει η απόκτηση του φορ Ντάλγκααρντ από τη Χέρενφεν, είναι ένας επιθετικός με εμπειρία, ο οποίος μπορεί να της δώσει λύση στο πρόβλημα του σκοραρίσματος, το οποίο αντιμετώπισε στην περσινή σεζόν. Καλή προσθήκη είναι και εκείνη του μπακ Ζοάο Περέιρα από τη Βέιλε, όπως και του μέσου Ντράχμαν από τη Χόρσενς.

Φιλικά: Είχε μέτρια έως κακή αγωνιστική εικόνα στα δύο φιλικά που έδωσε, με την άμυνά της να βγάζει αρκετά κενά. Εχασε με 4-2 εκτός έδρας από τη Σίλκεμποργκ, ενώ έμεινε στο ισόπαλο 1-1 με την γερμανική Χόλστεν Κίελ.

Εκτίμηση: Η διοίκηση της Σοντέρισκε παίρνει μεγάλο ρίσκο με την πρόσληψη του Μίκελσεν, αφού ο τελευταίος δεν έχει ούτε τις εμπειρίες, ούτε τις παραστάσεις για να σταθεί στο μεγαλύτερο επίπεδο. Ολα αυτά βέβαια είναι και κάπως θεωρητικά, αφού στον αντίποδα μπορεί να υποστηρίξει κάποιος ότι έχει ενισχυθεί σημαντικά. Πάντως δεν δείχνει να αντέχει για πιο ψηλά από την 9η θέση, με αυτή να είναι μάλιστα το ταβάνι της. Φυσικά πρώτος στόχος είναι η εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία.

 

Ααρχους

Τι έκανε πέρυσι: Αφού ξεκαθάρισε ότι καμία ομάδα δεν θα αμφισβητήσει την άνοδό της, πάλεψε για την κατάκτηση του τροπαίου στη δεύτερη κατηγορία, αλλά δεν τα κατάφερε, ολοκληρώνοντας τη σεζόν στη δεύτερη θέση. Το μεγάλο πρόβλημα της Ααρχους ήταν το ότι έκανε πολλές "γκέλες" στην έδρα της και το πλήρωσε. Αντίθετα, εκτός έδρας ήταν απλά καταπληκτική, έχοντας τις καλύτερες επιδόσεις στην κατηγορία, τόσο από πλευράς νικών και συγκομιδής βαθμών, όσο και από επιθετικής άποψης, αφού είχε 33 τέρματα ενεργητικό, με τη δεύτερη καλύτερη να είναι η 9η (!) Ροσκίλντε με 23 τέρματα ενεργητικό!

Προπονητής: Συνεχίζει για δεύτερη σεζόν στο τιμόνι της 44χρονος Μόρτεν Βίγκχορστ και πως θα μπορούσε να γίνει διαφορετικά, αφού επανέφερε την ομάδα άμεσα στα μεγάλα σαλόνια. Στηρίζεται κατά πολύ στο 4-5-1 και συνηθίζει να παίζει με αντεπιθέσεις, κάτι που θα φανεί μάλλον αρκετά χρήσιμο στην φετινή σεζόν, όπου έχει να αντιμετωπίσει πολύ δυσκολότερους αντιπάλους.

Έδρα: "NRGi Παρκ" (20.032)

Μεταγραφές: Εχει δυναμώσει θεωρητικά στα μετόπισθεν με τις προσθήκες των σέντερ μπακ Αντριαν Λόπες (Μόντρεαλ) και Τζόσιπ Ελεζ (Λάτσιο), έκανε καλές κινήσεις και για τη μεσαία γραμμή, με τις αποκτήσεις των Γιασίν (δεξιός μέσος, Ερεμπρο) και Μπιάρνασον (κεντρικός μέσος, Ράντερς) να της δίνουν μια επιπλέον ώθηση. Στα θετικά ότι παρέμειναν οι φορ Βατσάντζε και Άαμπεχ, οι οποίοι ήταν οι πρώτοι σκόρερ, τόσο της ομάδας όσο και της κατηγορίας πέρσι, με 20 και 17 τέρματα αντίστοιχα.

Φιλικά: Εδειξε και στα δύο φιλικά της ότι επιθετικά έχει τις λύσεις, θα πρέπει όμως απαραίτητα να βελτιωθεί στα μετόπισθεν. Εχασε με 2-1 από τη Μίντιλαντ εκτός έδρας, ένα ματς στο οποίο έβγαλε μαχητικότητα, ενώ ακόμα καλύτερη ήταν η εικόνα της στο ισόπαλο 2-2 με τη Νόρντζελαντ.

Εκτίμηση: Τα πολλά αμυντικά κενά μπορούν να αποτελέσουν το μεγάλο της πρόβλημα στη φετινή σεζόν και αυτό μπορούν να το εκμεταλλευτούν σαφώς οι ανώτερες ομάδες της κατηγορίας. Θέλει ακόμα δουλειά, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι θα ξεφύγει από τη μοίρα της, η οποία είναι να παλέψει για να αποφύγει την επιστροφή στη δεύτερη κατηγορία. 

 

Βίμποργκ

Τι έκανε πέρυσι: Τερμάτισε δίκαια στην πρώτη θέση της δεύτερης κατηγορίας, επιδεικνύοντας σταθερότητα τόσο εντός, όσο και εκτός έδρας. Μάλιστα τελείωσε αήττητη το πρωτάθλημα στα παιχνίδια μπροστά στον κόσμο της, έχοντας την καλύτερη αμυντική παρουσία της κατηγορίας με μόνο 11 τέρματα παθητικό. Και μακριά από το "σπίτι" της όμως τα πήγε πολύ καλά, έχοντας τη δεύτερη καλύτερη συγκομιδή της κατηγορίας και  - ξανά - την καλύτερη άμυνα, με 9 τέρματα παθητικό.

Προπονητής: Αν και ανέβασε την ομάδα στην πρώτη κατηγορία ο Λιθουανός τεχνικός Σκαρμπάλιους, δεν παρέμεινε στο πόστο του για δεύτερη χρονιά. Τη θέση του πήρε ο επί πέντε χρόνια τεχνικός της Χόρσενς, ο 46χρονος Τζόνι Μέλμπι. Ο τελευταίος συνηθίζει να παρουσιάζει αμυντικογενή σύνολα και πιθανότατα το ίδιο θα κάνει και με τη Βίμποργκ

Έδρα: "Ενερτζι Βίμποργκ Αρένα" (9.566)

Μεταγραφές: Τρεις έφυγαν και τρεις ήρθαν, με τον Μέλμπι να προσπαθεί να δυναμώσει περισσότερο τη δεξιά πτέρυγα με την απόκτηση των Κάμπερ (δεξιός μέσος, Ράντερς) και Σίβεμπαεκ (δεξιός μπακ, Βέιλε). Από εκεί και πέρα έχει παραμείνει το μεγαλύτερο μέρος του κορμού, με την σοβαρότερη απώλεια να είναι εκείνη του δεξιού εξτρέμ Χούι, αφού έληξε ο δανεισμός του από τη Μπρέντα και επέστρεψε στην ομάδα του.

Φιλικά: Είναι εμφανές ότι έχει ακόμα πολύ δρόμο μπροστά της μέχρι να μπορέσει να σταθεί στην κατηγορία, αν πάρουμε ως δείγμα τα τρία φιλικά που έδωσε. Εχασε από την Άαλμποργκ με 4-2 και πήρε ισοπαλία από την Εσμπιεργκ (1-1) και την Ράντερς (0-0).

Εκτίμηση: Δεν γεμίζει ιδιαίτερα το μάτι η πρωταθλήτρια της δεύτερης κατηγορίας. Ισως να φταίει το ότι δεν φρόντισε να ενισχυθεί για να μπορέσει να σταθεί στα μεγάλα σαλόνια, όμως όπως και να έχει, δίκαια είναι το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό.

Πάνος Κοτσιμπός

 

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 1114 | Υπεύθυνο Παιχνίδι

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΗΡΙΞΗΣ: 1114| Παίξε Υπεύθυνα

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ