Με απόφαση του Πρωτοδικείου ο Προμηθέας αναμένεται να αγωνιστεί κανονικά στην GBL.
Σύμφωνα με τα όσα αναφέρει η απόφαση του Πρωτοδικείου, η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού είναι υποχρεωμένη να εκδόσει δελτίο συμμετοχής στον Προμηθέα παρά την αρχική αναστολή της άδειας συμμετοχής του στη GBL.
Παρά την προσωρινή αναστολή της εκτέλεσης της απόφασης της ΕΕΑ, δε σημαίνει πως δε θα υπάρξουν ποινές για την ομάδα της Πάτρας, αφού πλέον το συμβούλιο της ΕΕΑ καλείται να εκδόσει όλο το σκεπτικό της απόφασης για την αναστολή της άδειας του Προμηθέα και τότε θα γίνει γνωστό ποιες και αν θα υπάρξουν κυρώσεις για τον σύλλογο.
Αναλυτικά η προσωρινή διαταγή:
Έχοντας υπόψη, α) τις διατάξεις του άρθρου 52 του ν. δ/τος 170/1973 “Περί του Συμβουλίου της Επικρατείας” (ΦΕΚ 229 Α’) όπως οι διατάξεις αυτές κωδικοποιήθηκαν με το π.δ. 18/1989 (ΦΕΚ 8Α’) και αντικαταστάθηκαν με το άρθρο 35 του ν. 2721/1999 (ΦΕΚ 112 Α’), τροποποιήθηκαν δε με το άρθρο 34 του ν. 3772/2009 (ΦΕΚ 112Α’) και οι οποίες εφαρμόζονται, κατ’ άρθρο 4 του ν. 702/1977, και επί των ακυρωτικών διαφορών που δικάζονται ενώπιων Διοικητικών Πρωτοδικείων, β) τις διατάξεις των άρθρων 57 και 96 του ν. 5172/2025 (ΦΕΚ Α’ 10) γ) την αίτηση αναστολής που άσκησαν
η Ανώνυμη Καλαθοσφαιρική Εταιρεία “Αθλητικός Σύλλογος Πατρών Προμηθέας Καλαθοσφαιρική Ανώνυμη Εταιρεία”
Χαρ. Μιχαλόπουλος
Αθαν. Τριανταφυλλίδης
Αγγ. Ζ.
Ευάγγ. Λιόλιος
Διατάσσει
Την αναστολή της εκτέλεσής της από 9/7/2026 απόφασης πρακτικού της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού.
Η παρούσα ισχύει μέχρι την έκδοσης της απόφασης του Σμυβουλίου επί της εκκρεμούσης αιτήσεως αναστολής.