Όσα διαδραματίστηκαν στο Game 2 του «ΣΕΦ» των τελικών της Stoiximan GBL, πριν - κατά τη διάρκεια - και μετά τον αγώνα, έφεραν την παρέμβαση της πολιτείας, με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, να ανακοινώνει τα μέτρα που πήρε η Κυβέρνηση για να πέσουν οι τόνοι.
Σε αναβολή οδηγήθηκε το Game 3 της σειράς των τελικών του πρωταθλήματος ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και τον Ολυμπιακό (σκορ σειράς 1-1), προκειμένου να γίνουν οι κατάλληλες δράσεις και να αποφευχθούν παρόμοια σκηνικά και εντάσεις, με αυτά που συνέβησαν το βράδυ της Κυριακής (1/6) στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπου διεξήχθη ο 2ος τελικός.
Αντί του 3ου τελικού που ήταν προγραμματισμένος το βράδυ της Τετάρτης (4/6, 21:00), το πρωί της ίδιας ημέρας θα λάβει χώρα συνάντηση μεταξύ των ιδιοκτητών των δύο ΚΑΕ, με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, κ. Γιάννη Βρούτση, στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού, με στόχο να βρεθεί η «χρυσή τομή» που θα κάνει τις δύο πλευρές να αφήσουν τις διαφορές τους στην άκρη και να συνεχιστεί το πρωτάθλημα.
Στοιχηματική εξασφάλισε άδεια νόμιμης λειτουργίας από την ΕΕΕΠ και μπήκε στην ελληνική αγορά ΠΑΙΞΕ ΝΟΜΙΜΑ
Οι ενέργειες της Κυβέρνησης ανακοινώθηκαν από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Παύλο Μαρινάκη, στην καθιερωμένη ενημέρωση του Τύπου, ο οποίος ανέφερε συγκεκριμένα για τα άσχημα γεγονότα, «Επιτρέψτε μου να αναφερθώ σε κάποιες ανακοινώσεις στο πλαίσιο όσων έγιναν στον χθεσινό τελικό. Η κυβέρνηση πριν από 15 μήνες ανέλαβε μία σειρά νομοθετικών πρωτοβουλιών και αποφάσεων με σκοπό να μπει ένα τέλος σε φαινόμενα βίας, που δεν έχουν θέση στο χώρο του επαγγελματικού αθλητισμού».
Και συνέχισε, «οι χθεσινές εικόνες δεν περιποιούν τιμή για τον επαγγελματικό αθλητισμό και πολύ περισσότερο για δύο ομάδες που εδώ και πάρα πολλά χρόνια, πρωταγωνιστούν σε επαγγελματικό επίπεδο. Όπου υπάρχουν ποινικές και πειθαρχικές ευθύνες θα αποδοθούν και ο νόμος θα εφαρμοστεί στο ακέραιο».
Καταλήγοντας είπε, «ο τρίτος τελικός, που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθείο μεθαύριο Τετάρτη, 4 Ιουνίου, αναβάλλεται. Το πρωί της ίδια ημέρας, καλούνται οι ιδιοκτήτες των δύο ΚΑΕ στο Υπουργείο Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού με τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, για να δοθούν ρητές δεσμεύσεις πως θα μπει τέλος σε αυτή την κατάσταση», ενώ προειδοποίησε αναφέροντας, «Σε διαφορετική περίπτωση το φετινό πρωτάθλημα θα διακοπεί οριστικά. Η κυβέρνηση έχει αποδείξει με πράξεις και όχι με λόγια ότι δεν υπάρχει η παραμικρή ανοχή σε νοσηρά φαινόμενα βίας και παραβατικότητας, είτε αυτά εμφανίζονται στα γήπεδα, είτε στα Πανεπιστήμια, είτε πουθενά αλλού».
Η απόφαση να αναβληθεί το Game 3 των τελικών κι εφόσον συμφωνηθεί να συνεχιστεί το πρωτάθλημα, η στέψη του επόμενου πρωταθλητή θα πάρει... παράταση, γεγονός που δημιουργεί ένα άλλο πρόβλημα.
Το «ΣΕΦ» είναι συμφωνημένο να παραδοθεί την Κυριακή (8/6) για να ετοιμαστεί και να είναι σε θέση να φιλοξενήσει τα παιχνίδια του Eurobasket 2025 Γυναικών, το οποίο θα ξεκινήσει στις 18 Ιουνίου.