foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ45
ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Αφιέρωμα NBA σεζόν 2023-24: Ανάλυση ομάδων - Προγνωστικά

Previews Πρωταθλημάτων | 10 Οκτ 2023 16:29
ΝΒΑ-afierwma-foxbet.jpg

Τζάμπολ στο κορυφαίο πρωτάθλημα μπάσκετ στον πλανήτη στις 25 Οκτωβρίου! Το NBA μπαίνει στην 78η σεζόν της ιστορίας. Τριάντα ομάδες είναι έτοιμες για να δώσουν το κορυφαίο θέαμα που έχουμε στο άθλημα. Αυτές που θα είναι οι διεκδικητές, αυτές που θα “παλέψουν” για μια θέση στα Playoffs κι εκείνες που θα βρεθούν στις τελευταίες θέσεις, για να έχουν ένα καλό pick στο επόμενο ντραφτ. Για πρώτη φορά, μοναδική καινοτομία φέτος στη λίγκα, αφού θα καθιερωθεί μια Mini διοργάνωση. Αυτή του “In-play Tournament” όπως ονομάζεται (κάτι σαν “Κύπελλο” ΝΒΑ).

Επιμέλεια: L-Train

Στη συνέχεια μπορείτε να βρείτε:

  • Τα ρόστερ των 30 ομάδων
  • Το depth chart των ομάδων με τις επιλογές σε κάθε θέση
  • Μια αναδρομή στην περσινή τους πορεία
  • Τις αλλαγές που έκαναν στην off season
  • Την εκτίμηση για την πορεία τους στη φετινή διοργάνωση
  • Τα μακροχρόνια προγνωστικά που έχουμε ξεχωρίσει!

Ερχόμαστε από μια σεζόν, όπου οι Nuggets κατέκτησαν το πρώτο πρωτάθλημα από την ίδρυσή τους, με “πρωτεργάτη” τον Nikola Jokic και άξιους συμπαραστάτες τους Aaron Gordon, Jamal Murray και Kevin Porter Jr. Οι “σβόλοι” του κόουτς Malone θα κληθούν φέτος να στηρίξουν τον τίτλο τους, με τους “δελφίνους” για το δαχτυλίδι να είναι αρκετοί.

Σύστημα διεξαγωγής

Όσον αφορά το σύστημα διεξαγωγής, δεν έχει αλλάξει κάτι σε σχέση με πέρυσι. Οι 6 πρώτες ομάδες από κάθε περιφέρεια, μπαίνουν άμεσα στα Playoffs. Από τις θέσεις 7-10 σε κάθε περιφέρεια, έχουμε το Play-in Tournament. 

Play-in Tournament Rules

👉🏿 Έχουμε δύο knock-out ματς σε κάθε περιφέρεια. “7 vs 8” και “9 vs 10”. Πλεονέκτημα έδρας έχουν οι “7” και “9”.

👉🏿 Ο νικητής του “7 vs 8” μπαίνει στα Playoffs ως 7ος. Ο χαμένος του “7 vs 8” έχει και δεύτερη ευκαιρία για να μπει στα Playoffs. Παίζει με τον νικητή του “9 vs 10”, με πλεονέκτημα έδρας. O νικητής από το συγκεκριμένο ματς (“8 vs 9 or 10") μπαίνει στα Playoffs ως 8ος.

👉🏿 Από εκεί και πέρα, έχουμε το κλασικό ζευγάρωμα “1 vs 8”, “2 vs 7”, “3 vs 6” και “4 vs 5”. Πλεονέκτημα σε κάθε περίπτωση έχει το καλύτερο seed, σε κάθε περιφέρεια. Στα NBA Finals, πλεονέκτημα έδρας έχει η ομάδα με το καλύτερο ρεκόρ, ανεξάρτητα από το ποια θέση τερμάτισε στην Περιφέρειά της.

In-play tournament

Φέτος, σε μια καινοτομία της λίγκας, έχουμε μια καινούρια διοργάνωση που θα διεξαχθεί κατά τη διάρκεια της Regular Season. Πάμε να δούμε ποιο είναι το format και οι κανόνες της συγκεκριμένης διοργάνωσης.

Format

👉🏿 6 γκρουπ των 5 ομάδων. 3 σε Ανατολή και 3 σε Δύση. Ο τρόπος με τον οποίο δημιουργούνται τα γκρουπ, βασίζεται στην κατάταξη της προηγούμενης σεζόν. Γίνονται 5 pot. Στο πρώτο μπαίνουν οι 3 καλύτερες ομάδες, στο 2ο οι επόμενες 3 κοκ. Οπότε, κάθε μια ομάδα που κάθε Pot, πηγαίνει και σε ένα γκρουπ, μετά από κλήρωση.

Πχ. στην Ανατολή, στο East B, έχουμε τους Bucks (1-3), τους Knicks (4-6), τους Heat (7-9), τους Wizards (10-12) και τους Hornets (13-15).

👉🏿 Σε κάθε γκρουπ θα γίνουν 20 αγώνες. Κάθε ομάδα θα παίζει από 4 παιχνίδια. 2 ματς εντός και 2 εκτός έδρας. Ανάλογα με το ρεκόρ, θα διαμορφώνεται και η κατάταξη.

👉🏿 Από κάθε γκρουπ προκρίνονται οι πρώτοι. Σε αυτούς θα μπουν και 2 wildcard. Μία από κάθε περιφέρεια. Η ομάδα που θα πάρει τη wildcard, θα είναι αυτή με το καλύτερο ρεκόρ. Η καλύτερη δεύτερη στην περιφέρεια δηλαδή, ανάμεσα σε 3 ομίλους. Σε περίπτωση ισοβαθμίας, πηγαίνουμε στους παρακάτω κανόνες ισοβαθμίας (εξαιρείται προφανώς το h2h, διότι μιλάμε για διαφορετικούς ομίλους).

Σε περίπτωση ισοβαθμιών:

    1. H2h record στον όμιλο
    2. Διαφορά επίθεση-άμυνα στα ματς του ομίλου
    3. Καλύτερη επίθεση στα ματς του ομίλου
    4. Ρεκόρ από την προηγούμενη Regular Season (εν προκειμένω από 2022-2023)
    5. Κλήρωση


👉🏿 Από εκεί και πέρα, πάμε στη Knock out φάση. Έχουμε τη φάση των «προημιτελικών», τα «ημιτελικά» και φυσικά τον μεγάλο τελικό.


Rules

👉🏿 Τα ματς που θα δώσουν οι ομάδες, υπολογίζονται κανονικά και στο ρεκόρ της Regular Season. Έτσι κι αλλιώς θα έπαιζαν οι Knicks με τους Bucks φέτος, τώρα θα το κάνουν για τις υποχρεώσεις και του In-Season Tournament. Θα είναι το ένα από τα 4 μεταξύ τους ματς για φέτος. Ο μοναδικός αγώνας που δε θα υπολογιστεί στα ματς της RS, είναι ο μεγάλος τελικός. Συνεπώς, οι δύο ομάδες που θα φτάσουν στον τελικό, φέτος θα παίξουν 83 ματς.

👉🏿 Τα παιχνίδια των ομίλων θα γίνονται κάθε Τρίτη και Παρασκευή (για εμάς να υπολογίζετε Τετάρτη ξημερώματα και Σάββατο ξημερώματα). Ξεκινάμε από την Παρασκευή 3/11 και κλείνουμε την Τρίτη 28/11. Κάθε τέτοια μέρα, θα έχουμε 4 ματς, που θα γίνονται για λογαριασμό του In-Season Tournament. Δεν θα υπάρχουν άλλοι αγώνες εκείνες τις ημέρες. Συνεπώς το πρόγραμμα θα έχει ως εξής:

Παρασκευή 3/11 - 4 ματς, Τρίτη 7/11 - 4 ματς, Παρασκευή 10/11 - 4 ματς, Τρίτη 14/11 - 4 ματς, Παρασκευή 17/11 - 4 ματς, Τρίτη 21/11 - 4 ματς, Παρασκευή 24/11 - 4 ματς και Τρίτη 28/11 - 4 ματς. Συνολικά 32 αγώνες για τους ομίλους.

👉🏿 Τα παιχνίδια της νοκ-άουτ φάσης, έχουν ως εξής:

Προημιτελικά: Δευτέρα 4/12 και Τρίτη 5/12 (Τρίτη και Τετάρτη ξημερώματα αντίστοιχα για εμάς). Ημιτελικά: Πέμπτη 7/12 (Παρασκευή ξημερώματα). Τελικός: Σάββατο 9/12 (Κυριακή ξημερώματα)

👉🏿 14 παιχνίδια από τους ομίλους και τα 7 ματς από τη νοκ-άουτ φάση, θα είναι τηλεοπτικά. Προφανώς στα κανάλια εμβέλειας της Αμερικής, εικάζω και για όσους έχουν Cosmote TV στην Ελλάδα. Προφανώς, οι χρήστες του League Pass θα έχουν τη δυνατότητα να τα παρακολουθήσουν όλα.

👉🏿 Χρηματικό έπαθλο στους παίκτες των ομάδων που θα περάσουν στη νοκ-άουτ φάση. Κανονικό τρόπαιο στον νικητή και βραβείο πολυτιμότερου παίκτη.

cta_box_bg
Super Προσφορά* χωρίς κατάθεση: Κωδικός 200FS ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις - ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Eastern Conference

Western Conference

1. Boston Celtics 1. Phoenix Suns
2. Milwaukee Bucks 2. Denver Nuggets
3. Cleveland Cavaliers 3. Los Angeles Lakers
4. Philadelphia 76ers 4. Sacramento Kings
5. New York Knicks 5. Golden State Warriors
6. Atlanta Hawks 6. Memphis Grizzlies
7. Miami Heat 7. Minnesota Timberwolves
8. Indiana Pacers 8. Dallas Mavericks
9. Brooklyn Nets 9. Oklahoma City Thunder
10. Toronto Raptors 10. Los Angeles Clippers
11. Chicago Bulls 11. New Orleans Pelicans
12. Orlando Magic 12. Houston Rockets
13. Charlotte Hornets 13. Utah Jazz
14. Detroit Pistons 14. Portland Trail Blazers
15. Washington Wizards 15. San Antonio Spurs

Κατά τη διάρκεια της Offseason, κάποιες ομάδες είτε με trade, είτε μέσω της Free Agency κατάφεραν να “δυναμώσουν” το ρόστερ τους, με σκοπό να κάνουν το βήμα παραπάνω τη σεζόν που έρχεται. Παρακάτω φαίνονται οι 10 καλύτερες κινήσεις που είδαμε στην Offseason.

1 Damian Lillard Trade: Από Blazers σε Bucks
2 Bradley Beal Trade: Από Wizards σε Suns
3 Jrue Holiday Trade: Από Blazers σε Celtics
4 Kristaps Porzingis Trade: Από Wizards σε Celtics
5 Chris Paul Trade: Από Suns (μέσω Wizards) σε Warriors
6 Marcus Smart Trade: Από Celtics σε Grizzlies
7 Fred VanVleet Free Agency: Από Raptors σε Rockets
8 De'Andre Ayton Trade: Από Suns σε Blazers
9 Jordan Poole Trade: Από Warriors σε Wizards
10 Dillon Brooks Trade: Από Grizzlies σε Rockets

Το "φιάσκο" με τα trade που επιδίωξαν να κάνουν οι Heat και δεν τους βγήκαν, τους αφήνουν αρκετά "γυμνούς" απέναντι σε ανταγωνιστές. Έχουν ξεμείνει με πολύ μικρή ποιότητα στα guard κι αυτό θα είναι πρόβλημα. Κρατάμε για τους Heat το under 48.5 νίκες και το να βρεθούν εν τέλει στις θέσεις για το Play-in. Επιπλέον, εφόσον οι Hawks παρουσιάζονται πιο γεμάτοι, αξίζει ένα ποντάρισμα στο να τερματίσουν πάνω από τους Heat και να κατακτήσουν τη Southeast Divsion).

Οι Pacers έκαναν μια εξαιρετική χρονιά πέρυσι, με τον Haliburton να χάνει 26 παιχνίδια. Μπορεί να τους οδηγήσει ψηλά και σε μια καλύτερη πορεία σε σχέση με αυτή των Magic. Το να τερματίσουν από πάνω οι “ινδιάνοι” (όπως το έκαναν και πέρυσι) το βρίσκουμε στο καλή απόδοση.

Στη Δύση, οι Rockets θα είναι μια από τις εκπλήξεις της σεζόν. Έχουν φέρει έναν elite προπονητή και έκαναν δύο πολύ καλές προσθήκες από τη Free Agency (VanVleet, Brooks), που δίνουν στοιχεία που χρειάζονταν οι νεανικοί Rockets. Εφικτό το over 30.5 νίκες και αξίζει το funbet για το 35+ νίκες. Οι Clippers έχουν ένα γεμάτο ρόστερ, που όμως έχει τους πολυτραυματίες George και Leonard. Κάθε προγνωστικό που γίνεται, γίνεται με αυτούς τους δύο να χάνουν ματς. Και θα χάσουν και φέτος. Η Δύση είναι αρκετά ανταγωνιστική κι οι Clippers είναι πολύ πιθανό να παίξουν Play-in και φέτος. Πολύ καλό είναι το ποντάρισμα, για να μπουν και οι Thunder στο Play-in. Πέρυσι τα κατάφεραν. Φέτος έχουν καλύτερη ομάδα και κουβαλάνε και εμπειρία. Θεωρώ δύσκολο το να φτάσουν στην εξάδα, όμως μπορούν να επαναλάβουν το περσινό. Σαν να υποτιμούν κάπως τους Kings οι books. Ομάδα που έκανε πέρυσι 48 νίκες και δεν άλλαξε στο ελάχιστο. Ίδιος κορμός, πολύ καλός προπονητής. Νομίζω ότι μπορούν οι "βασιλιάδες" να τερματίσουν στις θέσεις 1-7.

Αγορά Απόδοση
Under 48.5 νίκες στη σεζόν: Heat 2.00
Να μπουν στο Play-in Τουρνουά: Heat 3.50
Να τερματίσουν πρώτοι στη Southeast (Regular Season μόνο): Hawks 3.20
Pacers vs Magic (H2H σε νίκες): Pacers 1.87
Over 30.5 νίκες στη σεζόν: Rockets 1.90
35+ (over 34.5) νίκες στη σεζόν: Rockets 5.50
Nα μπουν στο Play-in Τουρνουά: Clippers 2.70
Nα μπουν στο Play-in Τουρνουά: Thunder 2.25
Nα τερματίσουν under 7.5 θέση (1-7): Kings 1.90
Οι αναλύσεις των σημερινών αγώνων
Αποδόσεις
1
2
ΧΑΝΤΙΚΑΠ
ΟΠΑΠ
ΑΠ.
1
1.14
2
6.06
-12.5
-12.5 1.90
+12.5
+12.5 1.91
-
120 - 95
1
1.55
2
2.50
-3.5
-3.5 1.84
+3.5
+3.5 1.95
-
-
cta_box_bg
Σούπερ Δώρο* στο PS Rewards Χωρίς Κατάθεση! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Eastern Conference NBA - Οι ομάδες

Οι Heat πέρυσι, από το Νο8 κατάφεραν να σοκάρουν την Ανατολή και να κατακτήσουν τον τίτλο στην Περιφέρεια. Στη Regular Season είχαμε μάχη ως και τους τελευταίους αγώνες, με τους Bucks να “κλέβουν” στο φινάλε από τους Celtics, την πρωτιά, με ένα φοβερό run. Μεγάλος αναμένεται ο ανταγωνισμός και φέτος στην περιφέρεια.

Atlanta Hawks Ρόστερ | Προγνωστικά

Περσινή πορεία

Regular Season: 8οι, 41-41. Έπαιξαν Play-in, επικράτησαν των Heat και μπήκαν ως 7οι στα Playoffs.

Playoffs: Αποκλείστηκαν με 4-2 από τους Celtics στον πρώτο γύρο.

Οι Hawks ξεκίνησαν καλά τη σεζόν κι ως τον Δεκέμβρη είχαν θετικό ρεκόρ. Έκτοτε άρχισαν οι ήττες. Και η γκρίνια. Ο Trae Young περίπου το δήλωνε ξεκάθαρα ότι δεν θέλει πλέον τον McMillan στην ομάδα. Με 59 ματς στην “πλάτη” και ρεκόρ 29-30, ο McMillan απολύθηκε. Ο Snyder που ανέλαβε δεν έκανε κάτι καλύτερο. Είχε ρεκόρ 10-11 (έκαναν και ένα 2-0 με τον Prunty) και απλώς κράτησε τους Hawks σε “τροχιά” Play-in. Νίκη επί των Heat, σε ένα ματς που ο Young το πήρε πάνω του. Στα Playoffs έπεσαν πάνω στους Celtics. Ο αποκλεισμός με 4-2 ήταν ακριβώς αυτό που δικαιούνταν από τη χρονιά.

Offseason

Ήρθαν: Kobe Bufkin (R), Mouhamed Gueye (R), Seth Lundy (R), Wesley Matthews (MIL), Patty Mills (BKN), Miles Norris (R).

Έφυγαν: John Collins (UTA), Trent Forrest, Aaron Holiday (HOU), Vit Krejci, Tyrese Martin, Donovan Williams.

Στην Offseason δεν έκαναν τρομερές αλλαγές. Ο John Collins (F/C, 13.1π., 6.5ριμπ πέρυσι), που πέρυσι ήταν μονίμως εμπλεκόμενος σε σενάρια ανταλλαγών, εν τέλει έφυγε το καλοκαίρι. Οι Hawks ανανέωσαν τον Murray. Ο Snyder δείχνει ξεκάθαρα πρόθεση ότι θα φτιάξει φέτος την ομάδα με 2 elite guard. Young (G, 26.2π., 10.2ασ.) και Murray (G, 20.5π., 5.3ριμπ., 6.1ασ.). Με την αποχώρηση του Huerter (πέρυσι) και του Collins (φέτος), φαίνεται πως υπάρχει και ξεκάθαρα πρόθεση οι Bey (F, 13.8π., 4.7ριμπ.) και Hunter (F, 15.4π., 4.2ριμπ.) να πάρουν μεγαλύτερο ρόλο. Και σίγουρα θα δούμε παραπάνω τους AJ Griffin και Jalen Johnson. Που είναι δύο από τα project που πιστεύουν οι Hawks.

Αποδόσεις

Πρωτάθλημα: 100.00, Κατάκτηση Περιφέρειας: 40.00, Κατάκτηση Division (χωρίς Playoffs): 3.00

Θέση Starter Bench Rotation
PG Trae Young Patty Mills Kobe Bufkin
SG Dejounte Murray Bogdan Bogdanovic Wesley Matthews
SF De'Andre Hunter AJ Griffin Garrison Matthews
PF Saddiq Bey Jalen Johnson Mouhamed Gueye
C Clint Capela Onyeka Okongwu Bruno Fernando
Κόουτς Quin Snyder

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Οι Hawks μετά τα Conference Finals του 2021, έχουν πάρει την κάτω “βόλτα”. Kι αυτό γιατί ο Young δεν έχει παίξει από τότε με βάση τις δυνατότητές του. Θεωρεί ότι χωρίς κόπο θα καταφέρουν να το ξανακάνουν. Ο Snyder φαίνεται πως τον έπεισε πέρυσι, να δώσει τον καλύτερό του εαυτό. Σίγουρα καλύτεροι σε σχέση με πέρυσι. Έχουν το ρόστερ και τον κόουτς να πρωταγωνιστήσουν φέτος και να μπουν και στα Playoffs. Προσωπικά βλέπω να το καταφέρνουν και μέσω της 6άδας. Χωρίς Play-in αυτή τη φορά. Οι Heat δεν κατάφεραν να φέρουν τον Lillard, οπότε βλέπω τους Hawks να το πηγαίνουν "all the way" και στην Division τους και να τερματίσουν πρώτοι (στο 3.20). 

Boston Celtics Ρόστερ | Προγνωστικά

Περσινή πορεία

Regular Season: 2oι, 57-25

Playoffs: Απέκλεισαν με 4-2 τους Hawks, στον πρώτο γύρο. Απέκλεισαν με 4-3 τους 76ers, στον δεύτερο γύρο. Αποκλείστηκαν με 4-3 από τους Heat, στους τελικούς Περιφέρειας.

Οι Celtics δεν ξεκίνησαν την περσινή σεζόν με καλούς οιωνούς. Είχαν την απόλυση Udoka και τον τραυματισμό Gallinari. Παρόλα αυτά ο Mazzulla παρουσίασε ένα πολύ ανταγωνιστικό σύνολο. Με πολύ επιθετική φιλοσοφία. Οι Celtics ήταν ακραία καλοί στο σκοράρισμα. “Έσκασαν” όμως κατά τον Φλεβάρη και τον Μάρτη είδαν τους Bucks να τους παίρνουν και την πρωτιά στη Regular Season. Μπορεί επιθετικά να ήταν φοβεροί, δεν είχαν όμως τη σκληράδα στην άμυνα και το mentality που είχαν επί Udoka. Κι αυτό τους κόστισε στα Playoffs. Οριακά κατάφεραν να περάσουν τους 76ers, όμως απέναντι στους… “σκληρούς του Miami” δεν τα κατάφεραν στα NBA Conference Finals.

Offseason

Ήρθαν: Dalano Banton (TOR), Oshae Brissett (IND), Jrue Holiday (MIL), Svi Mykhailiuk (CHA), Kristaps Porzingis (WAS), Neemias Queta (SAC), Jordan Schakel, Jay Scrubb (ORL), Lamar Stevens (CLE), Jordan Walsh (R).

Έφυγαν: Malcolm Brogdon (POR), Justin Champagnie (MIA), Danilo Gallinari (WAS), Blake Griffin, Mfiondu Kabengele, Mike Muscala (WAS), Marcus Smart (MEM), Grant Williams (DAL), Robert Williams (POR).

Το "colpo grosso" στην Offseason με δύο πολύ καίριες προσθήκες. "Ξηλώθηκαν" βεβαίως κι αυτό είναι το μεγάλο "αλλά" στην όλη διαδικασία. Αυτό όμως δεν αναιρεί το γεγονός ότι ο ερχομός του Porzingis, αλλά και ο αυτός του Jrue Holiday είναι εκπληκτικές κινήσεις! Οι Celtics δύο σεζόν τώρα στα Playoffs, πληγώνονται όταν η άμυνα "κλειδώνει" Brown και Tatum και δεν υπάρχει ένας facilitator να καθορίσει την επίθεση των Κελτών. Ο Holiday των 7.4ασ. πέρυσι (είχε και 19.3π. και 5.1ριμπ) σίγουρα την κάνει αυτή τη δουλειά. Από πλευράς του ο Porzingis (23.2π., 8.4ριμπ., 38.5%) δίνει μεγάλη ασφάλεια στη ρακέτα και φυσικά είναι μια τεράστια επιθετική απειλή και έξω από τη γραμμή του τριπόντου. Οι Celtics είδαν τον Horford από ένα σημείο και μετά να μην μπορεί. Και τι έκαναν; Πήραν έναν Horford, νεότερο. Ερωτηματικό σίγουρα η κατάσταση του Porzi. Παίκτης, που πλην της περσινής χρονιάς, έβγαζε τραυματισμούς σε κάθε σεζόν που έπαιζε. Υγιής όμως, είναι πολυτέλεια για ομάδα που πάει για τον τίτλο. Το μοναδικό μειονέκτημα σε όλο αυτό το "πάρε-δώσε" στο οποίο ενεπλάκησαν οι Celtics, ήταν το γεγονός ότι έδωσαν τους Grant Williams, Smart, Brogdon, Rob Williams, Muscala και Gallinari. Αποψιλώθηκε αρκετά το ρόστερ. Δεύτερες και τρίτες λύσεις είναι ο Hauser και ο Pritchard. Παίκτες που, τουλάχιστον πέρυσι, δεν έδειξαν ότι είναι έτοιμοι για το υψηλότερο επίπεδο των Playoffs.

Αποδόσεις

Πρωτάθλημα: 5.00, Κατάκτηση Περιφέρειας: 2.65, Κατάκτηση Division (χωρίς Playoffs): 1.32

Θέση Starter Bench Rotation
PG Jrue Holiday Derrick White Dolano Banton
SG Jaylen Brown Payton Pritchard Jay Scrubb
SF Jayson Tatum Sam Hauser Svi Mykhailiuk
PF Al Horford Luke Kornet Jordan Walsh
C Kristaps Porzingis Oshae Brisset Wenyen Gabriel
Κόουτς Joe Mazzulla

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Οι Celtics ξεκάθαρα έγιναν καλύτεροι. Η ας πούμε ότι κάλυψαν τις αδυναμίες που είχαν. Θα χάσουν κάτι σε άμυνα (Smart και Rob ήταν οι δύο top αμυντικοί της ομάδας), όχι όμως ότι αυτοί που έμειναν δεν είναι πολύ καλοί 2-way παίκτες. Οι Celtics έχουν ως στόχο το πρωτάθλημα. Το δίδυμο Tatum και Brown πρωταγωνιστεί με το "καλημέρα" του στη λίγκα και είναι σχεδόν πάντα εκεί. Ίσως φέτος ήρθε η ώρα τους. Μικρή βέβαια η απόδοση, για ένα τέτοιο bet. Μια περισσότερο καλή στοιχηματική προσέγγιση για τους Κέλτες, είναι να τσεκάρουν το 1ο seed στη Regular Season, στην Ανατολή. Μοιάζει αρκετά πιθανό και το να βρουν 55 νίκες στη σεζόν. Είχαν 57 πέρυσι, μοιάζουν όμως πολύ καλύτεροι φέτος, ως αναφέρθηκε.

Brooklyn Nets Ρόστερ | Προγνωστικά

Περσινή πορεία

Regular Season: 6οι, 45-37

Playoffs: Αποκλείστηκαν με 4-0 από τους 76ers, στον πρώτο γύρο.

Μια “τρέλα” έζησαν πέρυσι οι Nets. Ξεκίνησαν με ρεκόρ 2-5. Οι Irving και KD γκρίνιαζαν για τον Nash. O Nash απολύθηκε. Ήρθε ο Vaughn. Έκανε την ομάδα σκληρή. 8/12 ξεκινάει ένα τρελό σερί. Ρεκόρ 14-1 στα επόμενα 15 ματς. KD και Irving παίζουν το καλύτερο μπάσκετ της σεζόν. Και τότε… Τραυματίζεται ο KD, παθαίνει αμόκ ο Kyrie και ζητάει trade και όλα “μπουρλώτο”. Έτσι. Χωρίς λόγο. Και τελικά, αποχωρεί ο Irving και μερικές μέρες μετά δίνεται με trade κι ο Durant. Οι Nets πάντως πήραν αρκετά καλά pieces από τα trade. Έβαλαν στη “μηχανή” αξιόλογους 3&D παίκτες (Bridges, O’Neale, DFS, Cam Johnson) που τους κράτησαν σε τροχιά Playoffs. Και μάλιστα, χωρίς Play-in. Το πάλεψαν απέναντι στους 76ers στον πρώτο γύρο, αλλά δεν ήταν αρκετό. Έχασαν με 4-0. Σε μια σεζόν “τρελή”, που αφήνει όμως ελπίδες για το μέλλον.

Offseason

Ήρθαν: Darius Bazley (PHX), Armoni Brooks, Noah Clowney (R), Harry Giles, Dennis Smith Jr. (CHA), Lonnie Walker (LAL), Trendon Watford (POR), Dariq Whitehead (R), Jalen Wilson (R).

Έφυγαν: Seth Curry (DAL), David Duke Jr., RaiQuan Gray, Joe Harris (DET), Patty Mills (ATL), Dru Smith (MIA), Edmond Sumner, Yuta Watanabe (PHX).

Η προσθήκη του Mikal Bridges έβγαλε στην επιφάνεια τον επιθετικογενή χαρακτήρα και ατού του παίκτη. Στους Suns, με τον Booker μπροστά του, δεν είχε δείξει από τι μέταλλο είναι φτιαγμένος. Παίκτης των 14π. στην καλύτερή του σεζόν στους Suns, “έγραψε” στους Nets 26.1π., 4.5ριμπ. και 2.7ασ., με 37.6% 3π, στα 27 ματς που έπαιξε στην ομάδα του Brooklyn. Πάει ξεκάθαρα να γίνει το Νο1. Δεν νομίζω ότι είναι ο παίκτης που ως ηγέτης θα σου φέρει το πρωτάθλημα. Σίγουρα όμως η ομάδα με αυτόν ως No1, θα είναι ανταγωνιστική. Το μεγάλο στοίχημα είναι και πάλι ο Simmons και το αν θα αποφασίσει να παίξει μπάσκετ ξανά. Η Offseason δεν είχε κάποια έκπληξη για την ομάδα. Κράτησαν και τον Cam Johnson (F, 15.5π., 4.4ριμπ.). Με κινητήρια δύναμη την άμυνα και τους μεγάλους wing, θα προσπαθήσουν να είναι ανταγωνιστικοί οι Nets.

Αποδόσεις

Πρωτάθλημα: 150.00, Κατάκτηση Περιφέρειας: 70.00, Κατάκτηση Division (χωρίς Playoffs): 50.00

Θέση Starter Bench Rotation
PG Spencer Dinwiddie Ben Simmons Dennis Smith Jr.
SG Mikal Bridges Lonnie Walker IV Cam Thomas
SF Cam Johnson Royce O’Neale Dariq Whitedead
PF D. Finney-Smith Darius Bazley Trendon Watford
C Nic Claxton Day’Ron Sharpe Noah Clowney
Κόουτς Jacque Vaughn

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Οι Nets και μετά τις αποχωρήσεις των Irving και Durant ήταν καλοί. Είχαν ένα ρεκόρ, που σε αντιστοιχία 82 αγώνων, θα τους έδινε κοντά στις 40 νίκες. Το όριο που τους βρίσκουμε είναι στις 37.5 νίκες. Οριακά, μπορούν να βρεθούν από πάνω. Βέβαια, φέτος ενδεχομένως να υπάρχει μια “ροπή” προς το under, στα όρια των 20-25 πρώτων ομάδων. Κι αυτό γιατί πέρυσι οι τελευταίες ομάδες “κυνηγούσαν” τις ήττες και λόγω Wemby. Σίγουρα πάντως, ένα νούμερο εκεί ανάμεσα στις 36-38 νίκες θα δώσει στους Nets την ευκαιρία, μέσω Play-in, να ψάξουν την είσοδό τους στα Playoffs. Το πιο πιθανό σενάριο για αυτούς είναι ότι θα τερματίσουν στις θέσεις 7-10 φέτος.

cta_box_bg
Combo Προσφορά* χωρίς κατάθεση στη Novibet ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Charlotte Hornets Ρόστερ | Προγνωστικά

Περσινή πορεία

Regular Season: 14οι, 27-55

Playoffs: -

Μια χρονιά σαν όλες τις -τελευταίες- υπόλοιπες. Οι Hornets ήταν κανονικοί “φτωχοί συγγενείς” του πρωταθλήματος. Βέβαια, βοήθησαν σε αυτό και οι διάφορες ατυχίες. Το περιστατικό με τον Bridges, που τον έθεσε εκτός ομάδας. Ο τραυματισμός του Ball στην Preseason. Όλα ήταν ιδανικά, ώστε οι Hornets να “τανκάρουν” πέρυσι. Ακόμα κι αυτό βέβαια, λάθος το έκαναν. Κάποια στιγμή, από τον Φλεβάρη και μετά έκαναν κάποια νικηφόρα σερί. Έτσι τερμάτισαν 4οι από το τέλος, χάνοντας το προνόμιο του 14% στο lottery που έδιναν οι τρεις τελευταίες θέσεις. Με αποτέλεσμα να τους “κάτσει” το Νο2 στο draft. Με το οποίο και πήραν τον Brandon Miller.

Offseason

Ήρθαν: Amari Bailey (R), Leaky Black (R), Miles Bridges, R.J. Hunter, Brandon Miller (R), Frank Ntilikina (DAL), Tre Scott, Nick Smith Jr. (R).

Έφυγαν: Svi Mykhailiuk (BOS), Kelly Oubre, Kobi Simmons, Dennis Smith Jr. (BKN), Xavier Sneed.

Αυτή ήταν και η πιο σπουδαία κίνηση για τους Hornets στην Offseason. Toν είδαμε σε 3 ματς στο Summer League. Δεν είναι ότι “τρέλανε” κόσμο ή φάνηκε να δικαιώνει στο 100% το hype γύρω από το όνομά του και τα όσα γράφονταν όσο ήταν στο κολέγιο. 17.3π., με το τραγικό 35.4% FG είχε. Έδειξε βέβαια αρετές στο ριμπάουντ, αφού μέτρησε 8.3 ΜΟ. Επέστρεψε στην ομάδα κι ο Miles Bridges (F, 20.2π., 7.0ριμπ., 3.8ασ., 49.1% FG τη σεζόν 2021-22). Αφού τα έκανε μαντάρα, μετά την προπέρσινη breakout season που είχε. Αν προπονούνταν μόνος του πέρυσι και μπορέσει άμεσα να επανέλθει σε ανταγωνιστικό επίπεδο, είναι εξαιρετική ενίσχυση. Και φυσικά, αποθεραπεύτηκε και είναι έτοιμος και ο LaMelo Ball.

Αποδόσεις

Πρωτάθλημα: 1000.00, Κατάκτηση Περιφέρειας: 350.00, Κατάκτηση Division (χωρίς Playoffs): 20.00

Θέση Starter Bench Rotation
PG LaMello Ball Nick Smit Frank Ntilikina
SG Terry Rozier Bryce McGowens James Bouknight
SF Miles Bridges Gordon Hayward Cody Martin
PF Brandon Miller PJ Washington JT Thor
C Mark Williams Nick Richards Kai Jones
Κόουτς Steve Clifford

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Έχουν το πρόβλημα του Ball, ότι είναι ένας αρκετά injury prone παίκτης. Κι όταν παίζει ή δεν παίζει, αλλάζει πάρα πολύ τη συνθήκη για τους Hornets. Αν μείνει υγιής, δεδομένα θα βρουν πάνω από 30 νίκες. Δεν υπάρχει και κίνητρο φέτος για το draft, οπότε λογικά θα παίξουν σε περισσότερα ματς πλήρεις και θα είναι ανταγωνιστικοί. Ως εκεί βέβαια. Ένας αριθμός στις 32-34 νίκες, δύσκολα να τους δώσει το “εισιτήριο” ακόμα και για το Play-in. Εκτός 10άδας λοιπόν οι Hornets.

Chicago Bulls Ρόστερ | Προγνωστικά

Περσινή πορεία

Regular Season: 10οι, 40-42. Έπαιξαν Play-in. Απέκλεισαν τους Raptors στο 1ο ματς. Αποκλείστηκαν από τους Heat στο 2ο.

Playoffs: -

Ξεκίνησαν με θετικό πρόσημο τη σεζόν. Στα 10 πρώτα ματς ήταν στο 5-5. Έπειτα ήρθε η “κατηφόρα”. Με κάποιο περίεργο τρόπο, από το Φλεβάρη και μετά η άμυνά τους “έσφιξε”. Έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι ο Caruso ανέβηκε αμυντικά στο διάστημα εκείνο. Συν το γεγονός ότι έγινε ο "go to guy" o LaVine. Κι οδήγησε την ομάδα επιθετικά, σε σημαντικές νίκες. Οι “ταύροι” έκαναν το καθήκον τους απέναντι στους Raptors στο πρώτο ματς του Play-in Tournament. Και ήταν περίπου 2:50΄ μακριά από το να αποκλείσουν τους Heat. Και να μπουν ως όγδοοι στα Playoffs. Δεν τα κατάφεραν. Και δεν το δικαιούνταν μάλλον, το να είναι στην Postseason. Δεν έπαιξαν τρομερό μπάσκετ πέρυσι. Δεν θα τους θυμόμαστε.

Offseason

Ήρθαν: Onuralp Bitim (R), Jevon Carter (MIL), Torrey Craig (PHX), Julian Phillips (R), Adama Sanogo (R), Terry Taylor.

Έφυγαν: Patrick Beverley (PHI), Javonte Green, Carlik Jones, Derrick Jones Jr. (DAL), Marko Simonovic.

Στην Offseason προσπάθησαν απλώς να μην χαλάσουν την ομάδα. Κράτησαν τους πάντες. Σχεδόν. Έμεινε ο White. Έμεινε ο Vucevic. Ήρθε ένα πολύ καλό συμβόλαιο. Αυτό του Jevon Carter. Θα προχωρήσουν από ότι φαίνεται και φέτος με LaVine; Θα φανεί. Οι καλοκαιρινές κινήσεις δείχνουν περισσότερο μια προσπάθεια να ανταλλαγούν κάποια καλά asets. Όπως αυτό του Vucevic. Ανανέωσε με αρκετά λιγότερα λεφτά, από αυτά που θα μπορούσε να βρει. Για να είναι tradeable μέσα στη σεζόν. Οι “ταύροι” είδαν ότι δεν δουλεύει το εγχείρημα με LaVine, DeRozan, Vucevic. Είναι δεδομένο ότι κάποια στιγμή θα σπάσει. Δεν αποκλείεται ως το trade deadline του Φλεβάρη, η ομάδα να πάρει picks, να “χτίσει” για το μέλλον και να δώσει ότι μεγάλο συμβόλαιο έχει.

Αποδόσεις

Πρωτάθλημα: 150.00, Κατάκτηση Περιφέρειας: 100.00, Κατάκτηση Division (χωρίς Playoffs): 100.00

Θέση Starter Bench Rotation
PG Ayo Dosunmu Jevon Carter Dalen Terry
SG Zach Lavine Coby White Carlik Jones
SF DeMar DeRozan Alex Caruso Julian Phillips
PF Patrick Williams Torrey Craig Adama Sanogo
C Nikola Vucevic Andre Drummond Terry Taylor
Κόουτς Billy Donovan

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Οι Bulls πέρυσι κατάφεραν να φτάσουν στις 40 νίκες. Με δεδομένο όμως ότι ομάδες που ήταν χειρότερες από αυτούς δυναμώνουν, είναι λίγο δύσκολο το να βρεθούν ξανά εκεί. Pacers, Magic, Hornets που τερμάτισαν από κάτω τους, θα είναι πιο ανταγωνιστικοί. Συνεπώς οι 40 νίκες είναι ουτοπία. Και φυσικά, αν επιβεβαιωθεί και το σενάριο που τους θέλει να μπαίνουν σε ανταλλαγές τον Φλεβάρη, δεδομένα δε θα καταφέρουν να βρεθούν καν στο Play-in όπως πέρυσι. Η λογική λέει ότι θα βρεθούν εκτός δεκάδας, με ένα ρεκόρ κοντά στις 36-38 νίκες.

Cleveland Cavaliers Ρόστερ | Προγνωστικά

Περσινή πορεία

Regular Season: 4οι, 51-31

Playoffs: Αποκλείστηκαν με 4-1 από τους Knicks, στον πρώτο γύρο.

H προσθήκη του Mitchell έδειξε από νωρίς ότι ήταν καθοριστική για τους Cavaliers. Οι “ιππότες” ξεκίνησαν με ένα τρομερό ρεκόρ 8-1. Ήταν από τις καλύτερες ομάδες της Ανατολής στη Regular Season κι ως ένα σημείο “κυνηγούσαν” ακόμα και την τρίτη θέση. Τερμάτισαν τέταρτοι. Δεν είχαν συνέχεια στα Playoffs. Απέναντι στους Knicks φάνηκε να ξεμένουν από λύσεις. Τα ματς πήγαν χαμηλά σε σκορ κι οι Cavaliers, παρά την καλή άμυνα που έπαιξαν στη regular, δεν φάνηκε να αισθάνονται άνετα. Αποκόμισαν εμπειρίες πάντως, που ενδεχομένως να τους βοηθήσουν φέτος.

Offseason

Ήρθαν: Emoni Bates (R), Ty Jerome (GSW), Damian Jones (UTA), Georges Niang (PHI), Craig Porter Jr. (R), Max Strus (MIA).

Έφυγαν: Mamadi Diakite, Danny Green, Robin Lopez (MIL), Sam Merrill, Raul Neto, Cedi Osman (SAS), Lamar Stevens, Dylan Windler (NYK).

Η ομάδα στην Offseason έβαλε στη “μηχανή” της έναν σουτέρ. Ο Strus πέρυσι με τους Heat είχε 11.5π., με 35.1% τρίποντο. Δεν είναι κάτι τρομερό, σίγουρα πάντως καλύτερο από το 32% με το οποίο εκτελούσαν οι Cavs πέρυσι στα Playoffs. Αυτή ήταν και η πιο σημαντική κίνηση για την ομάδα του Cleveland. Η οποία και φέτος θα στηριχθεί πάρα πολύ στο δίδυμο των Garland (G, 21.6π., 2.7ριμπ., 7.8ασ.) και Mitchell (28.3π., 4.3ριμπ., 4.4ασ.) στο backcourt. Με την ελπίδα ότι ο Strus θα δώσει λίγη παραπάνω ενέργεια στην άμυνα. Εξαιρετικός defender o πρώην guard των Heat. 

Αποδόσεις

Πρωτάθλημα: 27.00, Κατάκτηση Περιφέρειας: 11.00, Κατάκτηση Division (χωρίς Playoffs): 4.25

Θέση Starter Bench Rotation
PG Darius Garland

Ricky Rubio

Ty Jerome
SG Donovan Mitchell Max Strus Sam Merrill
SF Isaac Okoro Caris LeVert Emoni Bates
PF Evan Mobley George Niang Dean Wade
C Jarrett Allen Damian Jones Isaiah Mobley
Κόουτς J. B. Bickerstaff

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Με Garland, Mitchell, Mobley, Allen και Strus, οι Cavaliers γίνονται σίγουρα μια φοβερή ομάδα Regular Season. Μια ομάδα, που εφόσον οι άμυνες δεν προσαρμόζονται εύκολα, θα τιμωρήσει αρκετούς με την επίθεσή της. Οι Cavaliers δεν είναι εύκολα αντιμετωπίσιμοι στη regular. Ειδικά αν μείνουν υγιείς. Με τα προβλήματα που έχουν οι 76ers, δεν αποκλείεται φέτος να τους βάλουν από κάτω. Kι αν η άμυνά τους στη regular παραμείνει σε top επίπεδο, όπως και είναι την τελευταία διετία, τους βλέπω να “κοιτάζουν” στα “μάτια” Bucks και Celtics για την πρωτιά στην Περιφέρεια. Όσον αφορά για παρακάτω, έχουν αποκτήσει πλέον και εμπειρία Playoffs. Λογικά, με ένα καλό πλασάρισμα στην πρώτη τετράδα, είναι εφικτή και η πρόκριση στον δεύτερο γύρο.

cta_box_bg
bwin - Άπαιχτη προσφορά* χωρίς κατάθεση & VIP ταξίδι στο Final Four της EuroLeague! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Detroit Pistons Ρόστερ | Προγνωστικά

Περσινή πορεία

Regular Season: 15οι, 17-65.

Playoffs: -

Από την Offseason ήταν γνωστό ότι οι Pistons θα ψάξουν ένα καλό πλασάρισμα στον “πάτο” της κατάταξης, προκειμένου να παίξουν τις πιθανότητές τους για τον Wemby. Η σεζόν τους τελείωσε από νωρίς βασικά, όταν ο Cunningham τραυματίστηκε κι ανακοινώθηκε ότι θα χάσει τη χρονιά. Κατάφεραν να τερματίσουν εκεί που έπρεπε, αλλά δεν τους “έκατσε” ο Wemby. Δεν πήραν καν τοπ3 πικ, αν και τερμάτισαν στις 3 τελευταίες θέσεις.

Offseason

Ήρθαν: Malcolm Cazalon (R), Joe Harris (BKN), Monte Morris (WAS), Marcus Sasser (R), Zavier Simpson, Ausar Thompson (R).

Έφυγαν: Hamidou Diallo, R.J. Hampton, Cory Joseph (GSW), Rodney McGruder, Eugene Omoruyi (WAS).

Το καλοκαίρι τους δεν είχε κάτι το ιδιαίτερο. Πήραν στο No5 έναν ακόμα guard/winger. Τον Ausar Thompson. Ευελπιστούν σε ακόμα καλύτερη σεζόν από τον Ivey και να αναγεννηθεί ο Wiseman. Το παράδοξο με τους Pistons είναι ότι έχουν πέντε "top 5" draft picks. Cunningham (G, 17.8π., 5.6ριμπ., 5.6ασ., καριέρας), Ivey (G, 16.3π., 3.9ριμπ., 5.2ασ., πέρυσι), Wiseman (C, 12.7π., 8.1ριμπ. στο Detroit πέρυσι), Bagley (F, 12.4π., 6.4ριμπ, πέρυσι) και Thompson. Όλοι έχουν πράγματα να αποδείξουν, όλοι ήταν prospect μεγάλα πριν μπουν στο ΝΒΑ. Το να εξελιχθούν αυτοί και να “καεί” ακόμα μια σεζόν, είναι τα δύο πιο πιθανά πράγματα για τα "πιστόνια" φέτος.

Αποδόσεις

Πρωτάθλημα: 1000.00, Κατάκτηση Περιφέρειας: 500.00, Κατάκτηση Division (χωρίς Playoffs): 200.00

Θέση Starter Bench Rotation
PG Cade Cunningham Killian Hayes Monte Morris
SG Jaden Ivey Ausar Thompson Joe Harris
SF Bojan Bogdanovic Alec Burks Jared Rhodes
PF Marvin Bagley Isaiah Livers Tosan Evbuomwan
C James Wiseman Jalen Duren Isaiah Stewart
Κόουτς Monty Williams

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Δεν υπάρχει περίπτωση οι Pistons να κάνουν κάτι παραπάνω σε σχέση με πέρυσι. Άντε να βρουν 4-5 νίκες περισσότερες και να αποφύγουν και την τελευταία θέση. Έχουν ένα φουλ νεανικό ρόστερ, χωρίς εμπειρία. Και που δεν έχει παίξει και μαζί. Τώρα, στο training camp παίζουν όλα αυτά τα prospect παρέα. Το 26.5 νίκες που είναι το όριό τους, είναι αρκετά αισιόδοξο σενάριο από τους Books. Πέρυσι είχαν 17. Το να βρουν φέτος 10 παραπάνω, φαντάζει μακρινό. 

Indiana Pacers Ρόστερ | Προγνωστικά

Περσινή πορεία

Regular Season: 12οι, 35-47.

Playoffs: -

Δεν τους περίμενε κανείς να πρωταγωνιστήσουν πέρυσι. Όμως οι Pacers, ως και τον τραυματισμό του Haliburton, στις αρχές Γενάρη, ήταν σε τροχιά Playoffs. Έκανε εξαιρετική δουλειά ο Carlisle και αυτό βγήκε στο παρκέ. Όταν όμως ο ηγέτης τους τέθηκε νοκ-άουτ, ήρθε και η αγωνιστική καθίζηση. Ακολούθησε ένα μεγάλο αρνητικό σερί από τις 12/1, ως και τις 16/2 (ρεκόρ 2-16) που τους έβγαλε εκτός πιθανοτήτων για τη δεκάδα. Άφησαν όμως πολύ θετικές εντυπώσεις οι Pacers, παρά το γεγονός ότι τερμάτισαν δωδέκατοι.

Offseason

Ήρθαν: Bruce Brown (DEN), Ben Sheppard (R), Obi Toppin (NYK), Oscar Tshiebwe (R), Jarace Walker (R), Isaiah Wong (R).

Έφυγαν: Oshae Brissett (BOS), Chris Duarte (SAC), George Hill, James Johnson, Gabe York.

Πήραν στο draft τον Jarace Walker (11.2π., 6.8ριμπ. πέρυσι στο κολλέγιο). Στο Νο7 μεν, όμως έχει πολύ καλό potentianl να γίνει χρήσιμος ρολίστας δίπλα στον Haliburton (G, 20.7π., 3.7ριμπ. 10.4ασ.). Νεανικό το timeline της ομάδας κι αυτό τους επιτρέπει να ψάξουν ένα trade για τον Hield (G/F, 16.8π., 5.0ριμπ., 2.8ασ., 42.5% 3π.). Πολύ καλός πέρυσι ο Μπαχαμέζος guard/wing, όμως και αρκετά μεγάλος. Σίγουρα θα ψάξουν να τον δώσουν για να πάρουν draft picks και asets που να είναι πιο νεαρά. Η σημαντικότερη κίνηση του καλοκαιριού ήταν η προσθήκη του πρωταθλητή Bruce Brown (G/F, 11.5π., 4.1ριμπ., 3.4ασ.). Κουβαλάει την εμπειρία του champion στις πλάτες του και παρά το γεγονός ότι είναι μόλις 26 χρόνων, μπορεί να θεωρείται “βετεράνος” που θα δώσει πράγματα στο υπόλοιπο core.

Αποδόσεις

Πρωτάθλημα: 250.00, Κατάκτηση Περιφέρειας: 150.00, Κατάκτηση Division (χωρίς Playoffs): 100.00

Θέση Starter Bench Rotation
PG Tyrese Haliburton TJ McConnell Isaiah Wong
SG Bruce Brown Buddy HIeld Ben Sheppart
SF Benn Mathurin Andrew Nembhard Aaron Nesmith
PF Obi Toppin Jarace Walker Jordan Nwora
C Myles Turner Jalen Smith Isaiah Jackson
Κόουτς Rick Carlisle

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Οι Pacers έδειξαν τα “δόντια” τους από πέρυσι. Είχαν θέματα στην άμυνα, τα οποία καλούνται να βελτιώσουν. Ο Haliburton όμως έδειξε ότι υγιής είναι φτιαγμένος για μεγάλα πράγματα και μπορεί να ηγηθεί μιας ομάδας. Πέρυσι, με τον ίδιο να χάνει κοντά στα 20 ματς και οι Pacers κατάφεραν να φτάσουν στις 37 νίκες. Αν δεν τραυματιστεί, είναι αρκετά πιθανό οι Pacers να πιάσουν τις 40 νίκες και να διεκδικήσουν με αξιώσεις την είσοδό τους στα Playoffs. Το πιο πιθανό μέσω του Play-in, δεν αποκλείω όμως και το να μπουν κατευθείαν από την εξάδα. Σίγουρα πάντως, έχουν καλύτερες πιθανότητες και μπορούν να αφήσουν από κάτω τους ομάδες όπως οι Magic ή οι Bulls.

Miami Heat Ρόστερ | Προγνωστικά

Περσινή πορεία

Regular Season: 7οι, 44-38. Έπαιξαν Play-in. Έχασαν στο 1ο ματς από τους Hawks. Επικράτησαν των Bulls στο 2ο και μπήκαν ως 8οι στα Playoffs.

Playoffs: Απέκλεισαν με 4-1 τους Bucks, στον πρώτο γύρο. Απέκλεισαν με 4-2 τους Knicks, στον δεύτερο γύρο. Απέκλεισαν με 4-3 τους Celtics, στα Conference Finals. Έχασαν με 4-1 από τους Nuggets, στα NBA Finals.

Έκαναν όλο τον μπασκετικό πλανήτη να παραμιλάει. Η Regular Season τους ήταν προβληματική. Αρκετές απουσίες, ο Butler να “αναγκάζεται” να παίξει παραπάνω ματς από αυτά που συνήθιζε. Προκειμένου η ομάδα να βρει νίκες για να μπει στα Playoffs. Τερμάτισαν έβδομοι. Έχασαν στο πρώτο ματς από τους Hawks και περίπου 3' πριν το τέλος και του αγώνα με τους Bulls, ήταν πίσω στο σκορ και δεν έδειχναν να το γυρνάνε κιόλας. Κι από το “3' πριν αποκλειστούν”, στην παράνοια και τους τελικούς του ΝΒΑ. Γύρισαν το ματς και κέρδισαν τους Bulls. Εκμεταλλεύτηκαν την απουσία του Γιάννη και απέκλεισαν με 4-1 το πρώτο seed του ΝΒΑ. Πέρασαν “χαλαρά” τους Knicks, για να ζήσουμε το έπος με τους Celtics. Από το 3-0 των Heat, στο 3-3 των Celtics και στο τεράστιο διπλό μέσα στη Βοστόνη στο Game 7. Απίθανα πράγματα. Στους τελικούς βέβαια, ο Jokic και η παρέα του ήταν πια ανυπέρβλητο εμπόδιο.

Offseason

Ήρθαν: Jamaree Bouyea, Thomas Bryant (DEN), Justin Champagnie (BOS), Jaime Jaquez Jr. (R), Josh Richardson (NOP), Dru Smith (BKN), Cole Swider (LAL), Alondes Williams.

Έφυγαν: Udonis Haslem, Victor Oladipo (OKC), Max Strus (CLE), Gabe Vincent (LAL), Omer Yurtseven (UTA), Cody Zeller (NOP).

Κι αν η περσινή χρονιά ήταν μια “παράνοια”, το απόλυτο “roller coaster” συνεχίζεται και στην Offseason. Με την υπόθεση του Lillard. Οι Heat τη δεδομένη χρονική στιγμή δεν έχουν πληρώσει κάποιον guard. Vincent (G, 9.4π., 2.1ριμπ., 2.5ασ.), Strus (G, 11.5π., 3.2π., 2.1ασ.), Oladipo (G, 10.7π., 3.0ριμπ., 3.5ασ.)  δεν πήραν συμβόλαιο. Έφυγαν. Και μετά και την απόφαση του Lillard να πάει σε Bucks, τα πράγματα ζορίζουν αρκετά για τους Heat. Υπάρχουν οι -κάποια μεγάλης ηλικίας- Lowry (G, 11.2π., 4.1ριμπ., 5.1ασ., σε 55 ματς πέρυσι) και Richardson (G/F, 10.1π., 2.7ριμπ., 2.7ασ.), ο -παραγκωνισμένος πέρυσι όλη τη σεζόν- Robinson κι ο -injury prone- Herro (G, 20.1π., 5.4ριμπ., 4.2ασ.). Τρέλα... Για τον οργανισμό των Heat και το πόσο σοβαρά και σταθερά δουλεύει, όλο αυτό είναι σίγουρα κάτι πρωτόγνωρο. Και πλέον ο Riley καλείται να βρει λύσεις σε μια FA που δεν τις έχει. 

Αποδόσεις

Πρωτάθλημα: 25.00, Κατάκτηση Περιφέρειας: 11.00, Κατάκτηση Division (χωρίς Playoffs): 1.70

Θέση Starter Bench Rotation
PG Kyle Lowry Josh Richardson Jamaree Bouyea
SG Tyler Herro Duncan Robinson Dru Smith
SF Jimmy Butler Jaime Jaquez H. Highsmith
PF Caleb Martin Kevin Love Nikola Jovic
C Bam Adebayo Thomas Bryant Orlando Robinson
Κόουτς Erik Spoelstra

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Τη δεδομένη χρονική στιγμή, οι Heat έχουν ρόστερ που οριακά πιάνει τις 40 νίκες. Οι απώλειες των Vincent και Strus, συνδυαστικά με το γεγονός ότι οι Butler, Herro, Lowry δεν είναι για πολλά ματς στη Regular Season, τους καθιστούν αρκετά προβληματικούς. Είναι ξεκάθαρο ότι όλα εξαρτώνται από το αν θα καταφέρουν να ενισχυθούν στην περιφέρεια. Το όριό τους είχε ανοίξει στις 49.5 νίκες. Πλέον είναι στις 48.5. Κι όσο δεν θα έρχεται παίκτης, αυξάνονται οι πιθανότητες του να μη φτάσουν οι Heat τις 48 νίκες και να βρεθούν και εκτός εξάδας. Όπως και πέρυσι. Και να “παλέψουν” και πάλι στο Play-in, για να μπουν στην Postseason. Εξαιρετικά πληρώνει το συγκεκριμένο σενάριο (3.50), που είναι αρκετά πιθανό, με τα υπάρχοντα δεδομένα

cta_box_bg
Για να μάθεις περισσότερα για την προσφορά* θα χρειαστεί να πατήσεις εδώ! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Milwaukee Bucks Ρόστερ | Προγνωστικά

Περσινή πορεία

Regular Season: 1οι, 58-24.

Playoffs: Αποκλείστηκαν με 4-1 από τους Heat, στον πρώτο γύρο.

Αν και ο Γιάννης είπε ότι δεν υπάρχει αποτυχία στον αθλητισμό... αποτυχία υπάρχει. Ξεκάθαρα. Και είναι και η κινητήριος δύναμη για να έρθει... η επιτυχία. Και οι Bucks πέρυσι απέτυχαν. Έκαναν μια φανταστική Regular Season, έχοντας και το καλύτερο ρεκόρ στη λίγκα. Όμως στα Playoffs είδαν τους Heat να τους ταπεινώνουν με 4-1 στον πρώτο γύρο. Μπορεί να υπάρχει η δικαιολογία του τραυματισμού του Γιάννη, όμως τα “ελάφια” ήταν γενικά κατώτερα των περιστάσεων πέρυσι στα Playoffs.

Offseason

Ήρθαν: Malik Beasley (LAL), Marques Bolden, Andre Jackson Jr. (R), Damian Lillard (POR), Chris Livingston (R), Robin Lopez (CLE), Omari Moore (R), TyTy Washington (HOU), Cam Payne (PHO)

Έφυγαν: Grayson Allen (PHX), Jevon Carter (CHI), Goran Dragic, Jrue Holiday (POR), Joe Ingles (ORL), Meyers Leonard, Wesley Matthews (ATL).

Κι επειδή ενός κακού μύρια -μπορεί να- έπονται κι επειδή ο Γιάννης άρχισε τις… “μουρμούρες" μέσα στο καλοκαίρι, η διοίκηση των “ελαφιών” πυροδότησε τη “βόμβα” της Offseason με το trade του Lillard. Δίπλα στον εκ των 2-3 κορυφαίων του πλανήτη, η ομάδα έβαλε έναν εκ των 2-3 top guard της λίγκας. Το δίδυμο Lillard - Γιάννης στα “χαρτιά” τρομάζει. Η αποτυχία των Bucks επιβεβαιώθηκε και από την απόλυση του Budenholzer. Αν δεν ήταν αποτυχημένο το περσινό run, o coach Bud δε θα έφευγε. Αυτό είναι και το πρώτο “στοίχημα” που καλούνται να κερδίσουν φέτος τα “ελάφια”. Η πρόσληψη του Adrian Griffin, στην πρώτη του δουλειά ως HC. Ο Γιάννης το καλοκαίρι δεν πήγε στο Mundobasket. Επέλεξε να ξεκουραστεί. Ο Middleton έμεινε στην ομάδα, όπως και ο Brook Lopez. Ζητούμενο για τον πρώτο να μείνει φέτος υγιής. Πέρυσι δεν τα κατάφερε. Έπαιξε μόλις 33 ματς. Και ήταν κακός, με μόλις 15.1π. Η ομάδα έβαλε στο ρόστερ κι έναν πολύ καλό σουτέρ. Τον Beasley (12.7π., πέρυσι, 37.8% στο τρίποντο καριέρας). Να τα “βάζει”, όταν δεν μπορούν οι υπόλοιποι ρολίστες. Η κινητήριος δύναμη που λέγαμε. Οι Bucks πέρυσι απέτυχαν, είδαν τα προβλήματά τους και θέλησαν να τα βελτιώσουν. Ο Γιάννης πήρε τις ανάσες που ήθελε, ένα elite παίκτης ήρθε, ένας ακόμα σουτέρ προστέθηκε στο ρόστερ και τα “ελάφια” βάζουν και πάλι τον πήχη ψηλά.

Αποδόσεις

Πρωτάθλημα: 4.50, Κατάκτηση Περιφέρειας: 2.65, Κατάκτηση Division (χωρίς Playoffs): 1.15

Θέση Starter Bench Rotation
PG Damian Lillard Cam Payne Lindel Wigginton
SG Pat Connaughton Malik Beasley Andre Jackson
SF Khris Middleton Marlon Beauchamp Aj Green
PF G. Antetokounmpo Jae Crowder T. Antetokounmpo
C Brook Lopez Bobby Portis Robin Lopez
Κόουτς Adrian Griffin

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Κάτι λιγότερο από τους τελικούς περιφέρειας, σίγουρα θα είναι underperformance (για να μην το πούμε ξανά αποτυχία). Οι Bucks είναι πλήρεις και είναι απλώς ζητούμενο το να μείνουν υγιείς. Θα δούμε και τι περισσότερο θα προσφέρει ο Griffin. O οποίος έρχεται κι από μια “σχολή” λίγο διαφορετική από αυτή του Bud. Ο Bud είναι περισσότερο “δημοκρατικός”. Ο Nurse, του οποίου βοηθός ήταν ο Griffin, θα λέγαμε ότι δε δίνει τόσες πολλές ελευθερίες κάποιες φορές. Ίδια ομάδα με πέρυσι και μπορούν οι Bucks να πλησιάσουν τις 58 νίκες που είχαν πέρυσι. Αρκετά πιθανό το over 55.5 για τις νίκες τους.

New York Knicks Ρόστερ | Προγνωστικά

Περσινή πορεία

Regular Season: 5οι, 47-35

Playoffs: Απέκλεισαν με 4-1 τους Cavaliers, στον πρώτο γύρο. Αποκλείστηκαν με 4-2 από τους Heat, στον δεύτερο γύρο.

Η έλευση του Brunson στο “Μεγάλο Μήλο” φάνηκε να δίνει στους Knicks, αυτό που επιτέλους έψαχναν. Έναν ποιοτικό guard, που θα έχει ηγετικές ικανότητες και θα τους οδηγήσει και στην Postseason. Αλλά και όσο πιο μακριά γίνεται εκεί. Με 24.0π. και 6.2ασ., ο Brunson έκανε αυτό για το οποίο οι Knicks τον υπέγραψαν. Η ομάδα της Νέας Υόρκης μπήκε από την πέμπτη θέση στα Playoffs και στον πρώτο γύρο έκανε μια… “χαψιά” τους Cavaliers. Aπέναντι στους “ταλιμπάν” του Spoelstra όμως, δεν τα κατάφεραν. Και αποκλείστηκαν.

Offseason

Ήρθαν: Donte DiVincenzo (GSW), Nathan Knight (MIN), Jaylen Martin (R), Dylan Windler (CLE).

Έφυγαν: DaQuan Jeffries, Trevor Keels, Derrick Rose (MEM), Obi Toppin (IND).

Οι Knicks πέρυσι με τον Brunson έπαιξαν το καλύτερό τους μπάσκετ επιθετικά, εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Αρκετές σεζόν, ήταν σταθερά στο τρίτο δέκατο της κατάταξης, όσον αφορά την επιθετική λειτουργία. Όμως πέρυσι είχαν το πέμπτο καλύτερο offensive rating. Λογικά κάτι αντίστοιχο θα δούμε και φέτος. Με τους Randle και Brunson να ξεχωρίζουν στην επίθεση της ομάδας και να την κάνουν να δουλεύει πολύ καλά. Στην Offseason δεν έκαναν κάτι το αξιοσημείωτο. Απάλλαξαν τον Toppin από το να μην μπορεί να εξελιχθεί, όντας πίσω από τον Randle. Τον έδωσαν. Πήραν ένα ακόμα back-up guard. Τον DiVincenzo (9.4π., 4.5ριμπ).

Αποδόσεις

Πρωτάθλημα: 50.00, Κατάκτηση Περιφέρειας: 20.00, Κατάκτηση Division (χωρίς Playoffs): 12.00

Θέση Starter Bench Rotation
PG Jalen Brunson Miles McBride D. Washington Jr.
SG RJ Barrett Immanuel Quickley Evan Fournier
SF Quentin Grimes Donte DiVincenzo DaQuan Jeffries
PF Julius Randle Josh Hart Isaiah Roby
C Mitchell Robinson Isaiah Hartenstein Jericho Sims
Κόουτς Tom Thibodeau

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Ίδιος κόουτς, ίδιοι σταρ, ίδια ομάδα. Το καλοκαίρι ακούστηκε κάποια στιγμή το ενδιαφέρον τους για Towns και Embiid. Η αλήθεια είναι ότι αν ο Randle ανταλλάσσονταν για έναν elite ψηλός, το δίδυμο αυτό (με τον Brunson δηλαδή και τον ψηλό) θα ήταν ακόμα καλύτερο για τους Knicks. Με Randle δε νομίζω ότι θα καταφέρουν ποτέ να φτάσουν ως το τέλος του δρόμου. Εξάλλου κι ο Randle και στις δύο Postseason που έχει παίξει με τους Knicks, έδειξε ότι δεν μπορεί. Στη regular η ομάδα της Νέας Υόρκης θα μπορέσει να πάει καλά. Όπως και πέρυσι. Μαζί με Cavaliers, τους θεωρώ τους πιο πιθανούς να κοντράρουν τους 76ers για την τρίτη θέση. Έφτασαν πέρυσι στις 47 νίκες. Μπορούν και φέτος να ξεπεράσουν τις 45 και να είναι κάπου εκεί.

Orlando Magic Ρόστερ | Προγνωστικά

Περσινή πορεία

Regular Season: 13οι, 34-48

Playoffs:

Οι Magic από πέρυσι έχουν ξεκινήσει να λογίζονται ως ενδιαφέρον project. Ειδικά από τον Δεκέμβρη και μετά που στο rotation μπήκε κι ο Fultz, οι “μάγοι” είχαν ένα ρεκόρ που θύμιζε ομάδα που πήγαινε για να μπει στα Playoffs. Τελείωσαν τη σεζόν με ρεκόρ 34-48 και στα πρώτα 25 ματς ήταν στο 5-20. Έκαναν στα επόμενα 57 ματς, ρεκόρ 29-28. Κρατάνε αυτό το ρεκόρ, που το πέτυχαν όσο ήταν πιο πλήρεις και φυσικά την ραγδαία εξέλιξη του Franz Wagner. Από τη rookie σεζόν, πέρυσι στη Sophomore όπου μέτρησε 18.6π. ,4.1ριμπ. και 3.5ασ, ως και την “κορυφή του κόσμου” στο Mundobasket και την κατάκτηση του Κυπέλλου με την Γερμανία. 

Offseason

Ήρθαν: Anthony Black (R), Jett Howard (R), Joe Ingles (MIL), Mac McClung (PHI), Miye Oni, Trevelin Queen.

Έφυγαν: Bol Bol (PHX), Michael Carter-Williams, Jay Scrubb (BOS).

Ο Wagner είναι ο παίκτης που θα στηριχθεί εν πολλοίς το οικοδόμημα των Magic. Εξαιρετικά νεανικό timeline, ενώ μην ξεχνάμε ότι στην ομάδα βρίσκεται κι ο περσινός rookie της σεζόν, Paolo Banchero. Που έκανε μια rookie year “όνειρο”, με 20.0π., 6.9ριμπ. και 3.7ασ. Στην επάνοδό του ο Fultz και σε 60 ματς που αγωνίστηκε πέρυσι, είχε 14π., και 5.7ασ. Με το εκπληκτικό 51.4% εντός πεδιάς. Την εμπειρία που τους λείπει, ελπίζουν ότι σε πρώτη φάση θα τη βρουν στον Joe Ingles (F, 6.9π.). Γενικά το ρόστερ είναι νεανικό. Ήρθε κι ο Black. Πολύ καλό prospect από το κολέγιο. Θα κάνουν ζημιές φέτος, στο τέλος βέβαια μάλλον θα μείνουν εκτός δεκάδας. Έχουν βελτιωθεί και έρχονται πάντως. Η λογική λέει ότι φέτος θα γίνει η διαλογή, για το ποιοι “πιτσιρικάδες” θα μείνουν και έπειτα θα ψάξουν να φέρουν είτε με trade, είτε στην FA έναν μεγάλο σταρ για να κάνουν το βήμα παραπάνω.

Αποδόσεις

Πρωτάθλημα: 300.00, Κατάκτηση Περιφέρειας: 200.00, Κατάκτηση Division (χωρίς Playoffs): 6.50

Θέση Starter Bench Rotation
PG Markelle Fultz Anthony Black Cole Anthony
SG Gary Harris Jalen Suggs Kevon Harris
SF Franz Wagner Joe Ingles Jett Howard
PF Paolo Banchero Jonathan Isaac Chuma Okeke
C Wendell Carter Jr. Goga Bitadze Moritz Wagner
Κόουτς Jamahl Mosley

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Έκαναν μεγάλο run πέρυσι, από Δεκέμβρη και μετά και είχαν ένα ρεκόρ στο 50-50. Αυτό σε ροή 82 αγώνων μεταφράζεται σε 40-42 νίκες περίπου. Βέβαια, επειδή κι άλλες ομάδες που ήταν μέτριες πέρυσι, φέτος θα προσπαθήσουν να κερδίσουν, η λογική λέει ότι οι Magic θα μείνουν κάπου εκεί στα περσινά τους όρια. Δίχως να καταφέρουν να μπουν και στη δεκάδα. Έχει ομάδες από πάνω τους, που και μεγαλύτερη ποιότητα έχουν και κυρίως εμπειρία. 

cta_box_bg
Mοναδική προσφορά* για να σκοράρεις καθημερινά στις πιο δημοφιλείς λίγκες! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Philadelphia 76ers Ρόστερ | Προγνωστικά

Περσινή πορεία

Regular Season: 3οι, 54-28

Playoffs: Απέκλεισαν με 4-0 τους Nets, στον πρώτο γύρο. Αποκλείστηκαν με 4-3 από τους Celtics, στον δεύτερο γύρο.

Πολύ περίεργη περσινή χρονιά κι ακόμα πιο περίεργο το καλοκαίρι των 76ers. Όλα πάντως ξεκίνησαν ιδανικά. Με τον Harden να δηλώνει χαρούμενος στη Philadelphia και τον Embiid να ξέρει ότι έχει πλέον έναν elite κοντό στην περιφέρεια. Κι όχι τον Simmons. Πλησιάζοντας όμως προς τα Playoffs, ξεκίνησαν και κάποιες ήττες, που τους στέρησαν και το δικαίωμα να πιάσουν μια από τις δύο πρώτες θέσεις. Στον πρώτο γύρο απέκλεισαν εύκολα τους Nets, όμως στον δεύτερο κατάφεραν να χάσουν από τους Celtics. Σε μια σειρά που την είχαν στο 3-2 και το έκτο παιχνίδι “σπίτι” τους. Οι Celtics έκαναν διπλό και τους κέρδισαν στη συνέχεια στο Game 7 στη Βοστό

Offseason

Ήρθαν: Mo Bamba (LAL), Patrick Beverley (CHI), Ricky Council IV (R), David Duke Jr. (BKN), Danny Green (CLE), Kelly Oubre (CHA), Filip Petrusev (R), Javonte Smart, Terquavion Smith (R), Azuolas Tubelis (R).

Έφυγαν: Dewayne Dedmon, Louis King, Mac McClung (ORL), Jalen McDaniels (TOR), Shake Milton (MIN), Georges Niang (CLE).

Και κάπου εκεί ξεκίνησε η γκρίνια. Ο Embiid ξανακρέμασε στα “μανταλάκια” τους συμπαίκτες του, όπως έκανε και με τον Simmons. Ο Rivers προσπάθησε να διώξει τις ευθύνες από πάνω του, ώσπου απολύθηκε. Ο Harden ζήτησε trade και αυτή τη στιγμη είναι στα “μαχαίρια” με τον GM, Morey. Ενώ δεν είμαι σίγουρος ότι θα μπει “ζεστός” τη νέα χρονιά. Ο Embiid δηλώνει ότι θα παίξει φέτος και για το MVP και θα δείξει ακόμα καλύτερο εαυτό. Βέβαια, πριν κανένα μήνα έλεγε ότι θέλει πρωτάθλημα κι ότι αν αυτό έρθει στη Philadelphia ή μπορεί και κάπου αλλού, δε θα τον ενοχλήσει. Και μέσα σε αυτό το “πανηγύρι”, ήρθε και μια Offseason που δεν ενισχύθηκαν σημαντικά οι 76ers.

Αποδόσεις

Πρωτάθλημα: 25.00, Κατάκτηση Περιφέρειας: 10.00, Κατάκτηση Division (χωρίς Playoffs): 4.10

Θέση Starter Bench Rotation
PG Tyrese Maxey Patrick Beverley Terquavion Smith
SG James Harden De’Anthony Melton Danny Green
SF Tobias Harris Kelly Oubre Jr. Furkan Korkmaz
PF PJ Tucker Danuel House FIlip Petrusev
C Joel Embiid Paul Reed Mo Bamba
Κόουτς Nick Nurse

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Οι 76ers τη δεδομένη χρονική στιγμή είναι το τρίτο φαβορί πίσω από Bucks και Celtics, με βάση αυτά που βλέπουμε στις στοιχηματικές. Και για το πλασάρισμα στη regular και για την κατάκτηση της Ανατολικής Περιφέρειας. Βέβαια, το δεύτερο δεν ξέρω πόσο εφικτό είναι, αφού μιλάμε για ομάδα που έχει “ταβάνι” της τον δεύτερο γύρο, τα τελευταία χρόνια. Και δεν αποκλείεται και πάλι ως εκεί να φτάσουν και να μην πάνε παρακάτω. Στην καλύτερη. Γιατί το χειρότερο σενάριο τους θέλει ακόμα και εκτός τετράδας στη regular. Και μην πέσουν και πιο κάτω. Γιατί ο Harden και στη θητεία του στους Rockets, αλλά και στους Nets, έχει δείξει ότι άνετα μπορεί να κάνει “μπάχαλο” την ομάδα. Οι 54 νίκες που έκαναν πέρυσι είναι μακρινό σενάριο. 

Toronto Raptors Ρόστερ | Προγνωστικά

Περσινή πορεία

Regular Season: 9οι, 41-41. Έπαιξαν Play-in και αποκλείστηκαν από τους Bulls στο 1ο ματς.

Playoffs: -

Αρκετά περίεργη ήταν η περσινή σεζόν για τους Raptors. Δεν ήταν σε κανένα σημείο της εντυπωσιακοί. Είχαν σταθερά θέματα με τους guard. Ειδικά στα ματς που ο VanVleet ήταν τραυματίας. Δεν φάνηκε να δουλεύει το σύστημα με τα πολλά forward. Κατάφεραν με κάποιο τρόπο βέβαια, να παραμείνουν στη δεκάδα. Έστω και οριακά. Βέβαια, σε αυτό έπαιξε ρόλο και το γεγονός ότι τραυματίστηκε ο Haliburton, ότι δεν ήταν ανταγωνιστικοί οι Wizards κι ότι οι Hornets, οι Magic και οι Pistons έπαιζαν κυρίως για να χάνουν. Πήραν αυτό που δικαιούνταν στο Play-in. Αποκλείστηκαν, αν και είχαν πλεονέκτημα έδρας, από τους Bulls. 

Offseason

Ήρθαν: Gradey Dick (R), Javon Freeman-Liberty (R), Jalen McDaniels (PHI), Markquis Nowell (R), Dennis Schröder (LAL), Garrett Temple (NOP).

Έφυγαν: Dalano Banton (BOS), Will Barton, Fred VanVleet (HOU), Joe Wieskamp (DAL).

Τέλος εποχής για τους Καναδούς, που είδαν τον VanVleet (G, 19.3π., 4.1ριμπ. 7.2ασ.) να αποχωρεί. Δεν τον πλήρωσαν, γιατί μάλλον αρχίζουν να βλέπουν την επόμενη μέρα τους διαφορετικά. Είναι ξεκάθαρο ότι θα πάνε στη λογική του να “χτίσουν” από την αρχή. Πέραν του VanVleet έφυγε κι ο κόουτς που τους έδωσε το πρωτάθλημα. Ο Nurse. Στη θέση του ο rookie, σε θέση HC, Darko Rajakovic. Αν και ακούστηκε αρκετά πέρυσι, αλλά ποτέ δεν έγινε, δεν αποκλείεται φέτος να αποχωρήσει από την ομάδα κι ο Siakam (F, 24.2π., 5.8ασ., 7.8ριμπ). Για να αποκτηθούν asets, που θα βοηθήσουν τους Raptors να κάνουν rebuild.

Αποδόσεις

Πρωτάθλημα: 100.00, Κατάκτηση Περιφέρειας: 60.00, Κατάκτηση Division (χωρίς Playoffs): 60.00

Θέση Starter Bench Rotation
PG Dennis Schroeder Malachi Flynn Jeff Dowtin
SG Scottie Barnes Garry Trent Jr. Gradey Dick
SF OG Annunoby Jalen McDaniels Otto Porter Jr.
PF Pascal Siakam Chris Boucher Thad Young
C Jacob Poeltl Precious Achiuwa Christian Koloko
Κόουτς Darko Rajaković

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Οι book βλέπουν τους Raptors κάπου εκεί στις 35-36 νίκες και περισσότερο εκτός Playoffs. Και λογικά αυτό θα γίνει. Ακόμα και ο Siakam να μείνει, η ομάδα στερείται ποιότητας στα guard. Όσο κι αν θέλουν να κάνουν τον Barnes χειριστή, αυτό δε βγαίνει. Μοναδικός -κανονικός- guard τη δεδομένη χρονική στιγμή στην ομάδα, είναι ο Schroder. Αλλά μόνο με έναν δεν θα δουλέψει. Για αυτό θεωρώ αρκετά πιθανό και το να γίνει trade o Siakam και να “χτιστεί” ορθολογικά το ρόστερ από την αρχή. Θα μείνουν εκτός Playoffs σίγουρα. Ακόμα κι αν καταφέρουν να μπουν ως δέκατοι στο Play-in, δεν τους δίνω πιθανότητες για να κάνουν δύο σερί νίκες και να προκριθούν στην Postseason.

Washington Wizards Ρόστερ | Προγνωστικά

Περσινή πορεία

Regular Season: 11οι, 35-47.

Playoffs: -

H σεζόν για τους Wizards ξεκίνησε καλά πέρυσι. Έκαναν μια “κοιλιά” κατά τον Νοέμβρη, όμως κατάφεραν να το “μαζέψουν” ως τον Φλεβάρη και να είναι στο 50-50. Και φυσικά σε τροχιά Playoffs. Όμως εκεί τα δεδομένα άλλαξαν. Ο Beal έχασε ματς κι οι Wizards αποφάσισαν να δώσουν ένα τέλος στη μετριότητα στην οποία ήταν τα τελευταία χρόνια.

Offseason

Ήρθαν: Patrick Baldwin Jr. (GSW), Jared Butler (OKC), Bilal Coulibaly (R), Danilo Gallinari (BOS), Tyus Jones (MEM), Mike Muscala (BOS), Eugene Omoruyi (DET), Jordan Poole (GSW), Ryan Rollins (GSW), Landry Shamet (PHX).

Έφυγαν: Bradley Beal (PHX), Taj Gibson, Jordan Goodwin (PHX), Jay Huff (DEN), Quenton Jackson, Monte Morris (DET), Kendrick Nunn, Kristaps Porzingis (BOS), Isaiah Todd (MEM).

Μάλλον ειλημμένη απόφαση από τον Φλεβάρη - Μάρτη, η αποχώρηση του Beal (G, 23.2π., 3.9ριμπ., 5.4ασ.). Λίγο μετά το τέλος της σεζόν, ανακοινώθηκε το trade του στους Suns. Και λίγο μετά και η ανταλλαγή του Porzingis (F/C, 23.2π., 8.4ριμπ., 2.7ασ., 38.5% 3π.) στους Celtics. Toν μόνο που πλήρωσαν οι Wizards, ήταν ο Kuzma (F, 21.2π., 7.2ριμπ. 3.7ασ.). Κι από ότι φαίνεται με αυτόν και τον Poole θα πορευτούν για το μέλλον. Τουλάχιστον σε πρώτη φάση. Έκαναν αρκετά κινήσεις με trade στην Offseason, o Poole (G, 20.4π., 4.5ασ.) κι ο Tyus Jones (G, 10.3π., 5.2ασ.) ήταν οι δύο καλύτερες προσθήκες. Από τις ομάδες με το χειρότερο ρόστερ πάντως στη λίγκα, που θα χρειαστεί να δουλέψουν πάρα πολύ για να φτάσουν σε κάτι καλό.

Αποδόσεις

Πρωτάθλημα: 1000.00, Κατάκτηση Περιφέρειας: 500.00, Κατάκτηση Division (χωρίς Playoffs): 70.00

Θέση Starter Bench Rotation
PG Tyus Jones Delon Wright Jared Butler
SG Jordan Poole Landry Shamet Johnny Davis
SF Deni Avdija Corey Kispert Bilal Coulibaly
PF Kyle Kuzma Danilo Gallinari Anthony Gil
C Daniel Gafford Mike Muscala Xavier Cooks
Κόουτς Wes Unseld Jr.

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Όλες οι προβλέψεις για τους Wizards, τους θέλουν τελευταίους. Ουραγοί του ΝΒΑ στη Regular Season. Κάπου λογικό βέβαια. Σταρ δεν υπάρχει κι ίσως και οι Kuzma και Poole δεν είναι -ακόμα- καν παίκτες από το tier 2 του ΝΒΑ. Συνεπώς, δεν είναι και το πλέον εύκολο να βάλουν από κάτω ακόμα και ομάδες όπως οι Pistons. Τα “πιστόνια” έχουν κι έναν Cunningham που έχει potential να γίνει All-Star.

cta_box_bg
Παίξε Νόμιμα στην bet365 ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Western Conference NBA - Οι ομάδες

Παραδοσιακά η Δυτική Περιφέρεια του ΝΒΑ φαντάζει πιο ανταγωνιστική. Με τις ομάδες να πρέπει να κάνουν την υπέρβαση, ακόμα και για να πιάσουν θέση στην πρώτη δεκάδα. Από τους πρωταθλητές Nuggets, ως και τα χαμηλά "πατώματα" της Δύσης και τους Mavericks (που τερμάτισαν 11οι πέρυσι) υπάρχουν 11 ομάδες που σχεδόν παίζουν επί ίσοις όροις για την πρώτη δεκάδα. 

Dallas Mavericks Ρόστερ | Προγνωστικά

Περσινή πορεία

Regular Season: 11οι, 38-44

Playoffs: -

Το follow-up της σεζόν 2021-2022 δεν έγινε ποτέ. Οι Mavericks πέρυσι μπήκαν στο πρωτάθλημα πάρα πολύ καλά. Το ρεκόρ ήταν διαρκώς θετικό κι οι Τεξανοί ήταν σταθερά στην πρώτη τετράδα της Δύσης. Όλα έδειχναν ότι άνετα θα μπουν στα Playoffs οι παίκτες του Kidd, με τον Luka να κάνει εξαιρετική σεζόν. Και μετά ήρθαν οι "αναποδιές". Η πρώτη ήταν με τον τραυματισμό του Wood, κάπου εκεί προς τα τέλη Γενάρη. Κι ενώ ο παίκτης ήταν σε εξαιρετική κατάσταση. Το "γλυκό" έδεσε με τον ερχομό του Kyrie. Χωρίς να είναι κακός ο ίδιος (τελείωσε τη σεζόν στους Mavericks με 27π., 6.0ασ. και 5.0ριμπ.) και χωρίς να πέφτει και η απόδοση του Luka, οι Mavericks ήταν τραγικοί. Ειδικά όταν μπήκαν να παίξουν και οι δύο, προς το τέλος της regular, "έγραψαν" ένα ρεκόρ 2-9. Το 36-35 έγινε 38-44 και οι Mavs έμειναν 11οι και εκτός Playoffs. Τρομακτική αποτυχία, για μια ομάδα που λίγους μήνες πριν έπαιζε τελικούς Περιφέρειας.

Offseason

Ήρθαν: Greg Brown, Seth Curry (BKN), Dante Exum, Richaun Holmes (SAC), Derrick Jones Jr. (CHI), Dereck Lively II (R), Mike Miles Jr. (R), Olivier-Maxence Prosper (R), Joe Wieskamp (TOR), Grant Williams (BOS).

Έφυγαν: Davis Bertans (OKC), Reggie Bullock (SAS), Justin Holiday (DEN), JaVale McGee (SAC), Frank Ntilikina (CHA), Theo Pinson, Christian Wood (LAL), McKinley Wright.

Το πρόβλημα εκτιμώ πως αναγνώστηκε καλά στην Offseason. Οι Mavericks αποφάσισαν -ΟΡΘΩΣ- να πάνε με Kyrie - Luka, όμως στελέχωσαν το ρόστερ με καλούς αμυντικούς. Παρέμεινε στην ομάδα ο εξαιρετικός Josh Green (9.1π., 30ριμπ., με 62,6% eFG). Αποκτήθηκε ο πολύ καλός αμυντικός και αξιόλογος σουτέρ 3π., Grant Williams. Στη ρακέτα, κινήσεις όπως η προσθήκη του Holmes, αλλά και κυρίως του Lively έγιναν με γνώμονα το να αποκτηθεί ένας rim protector center, να βοηθήσει στην άμυνα εκεί. Οι Kyrie και Luka επιθετικά είναι "one of a kind". Στην άμυνα όμως χρειάζονται βοήθεια. Πολύ καλά δείγματα γραφής έδειξε και ο rookie, Omax. 

Αποδόσεις

Πρωτάθλημα: 25.00, Κατάκτηση Περιφέρειας: 12.00, Κατάκτηση Division (χωρίς Playoffs): 2.90

Θέση Starter Bench Rotation
PG Luka Doncic Dante Exum Jaden Hardy
SG Kyrie Irving Seth Curry Greg Brown II
SF Tim Hardaway Jr. Josh Green OMAX Prosper
PF Grant Williams Maxi Kleber Derrick Jones
C Dwight Powell Richaun Holmes Dereck Lively II
Κόουτς Jason Kidd

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Οι Mavericks έφτασαν πέρυσι στις 38 νίκες, παρόλο που υπήρξε "γενικό black out" στα τελευταία ματς και έχαναν από ομάδες όπως οι Hornets. Το δίδυμο Irving - Doncic φέτος θα δουλέψει από την Preseason και με παίκτες που θα τους πλαισιώσουν στην άμυνα. Το να βρουν οι Mavericks του Luka Doncic, ακόμα 7 νίκες σε σχέση με πέρυσι, φαντάζει αρκετά πιθανό.

Denver Nuggets Ρόστερ | Προγνωστικά

Περσινή πορεία

Regular Season: 1οι, 53-29

Playoffs: Πρωταθλητές για πρώτη φορά στην ιστορία τους. Απέκλεισαν με 4-1 τους Timberwolves, στον πρώτο γύρο. Απέκλεισαν με 4-2 τους Suns, στον δεύτερο γύρο. Απέκλεισαν με 4-1 τους Lakers, στα Conference Finals. Επικράτησαν με 4-1 των Heat, στα ΝΒΑ Finals.

Επιτέλους το κατάφεραν! Οι Nuggets αυτή τη φορά είχαν όλα τα "κομμάτια" στη θέση τους. Ο Murray ήταν πίσω στη δράση και υγιής. Ο Michael Porter Jr. το ίδιο. Κι ο Jokic δεν ενδιαφέρθηκε ιδιαίτερα για ένα τρίτο -σερί- βραβείο MVP. Οι Nuggets πήγαν "τρένο" στη regular, πάτησαν "φρένο" όμως δυο εβδομάδες πριν τα Playoffs. Δεν έχασαν όμως την πρωτιά στη Δύση. Πήραν τις ανάσες τους, προετοιμάστηκαν πνευματικά και μετά μπήκαν στην Postseason έτοιμοι για "μάχη". Και τα σάρωσαν όλα. Πήραν το πρωτάθλημα παίζοντας κυριαρχικό μπάσκετ σε όλες τις σειρές και πρακτικά δεν κινδύνεψαν κάπου. Το πιο "γλυκό" ήταν η εκδίκηση από τους Lakers, στους τελικούς Περιφέρειας, όπου τους "σκούπισαν" με 4-0. Ήταν και η μόνη σειρά που την πήραν χωρίς να χάσουν. Ο Jokic πήρε το καλό MVP, αυτό των Finals κι οι Nuggets κρέμασαν κι αυτοί το πρώτο τους λάβαρο στο ταβάνι του γηπέδου τους!

Offseason

Ήρθαν: Justin Holiday (DAL), Jay Huff (WAS), Braxton Key, Jalen Pickett (R), Julian Strawther (R), Hunter Tyson (R).

Έφυγαν: Bruce Brown (IND), Thomas Bryant (MIA), Jeff Green (HOU), Ish Smith, Jack White (OKC).

Δεν υπήρξε το ίδιο επιτυχημένο continuation στην Offseason. Οι Nuggets έχασαν ένα πολύτιμο "γρανάζι" της περσινής σεζόν. Δεν είχαν τη δυνατότητα να πληρώσουν εύκολα τον Bruce Brown (11.5π., 4.1ριμπ., 3.4ασ), ο οποίος πήρε $45Μ για δύο χρόνια από τους Pacers. Ήταν δεδομένο ότι θα πληρωθεί την περσινή, φανταστική σεζόν που έκανε. Πέραν του Brown όμως, απώλεια ήταν και ο Jeff Green. Βετεράνος που έδωσε πράγματα, κυρίως στα αποδυτήρια. Όχι ότι υστέρησε στο παρκέ, στα ματς που χρειάστηκε να μπει να καλύψει τον Jokic. Ειδικά στην Postseason. Τα μόνα ουσιαστικά addition που έγιναν, ήταν αυτά των rookies. Και με αυτά θα πορευτούν φέτος οι Nuggets (και για λόγους Salary Cap), για να δουν ποιοι θα μπορέσουν να καθιερωθούν και να μείνουν στην ομάδα.

Αποδόσεις

Πρωτάθλημα: 6.60, Κατάκτηση Περιφέρειας: 3.50, Κατάκτηση Division (χωρίς Playoffs): 1.23

Θέση Starter Bench Rotation
PG Jamal Murray Reggie Jackson C. Gillespie
SG K. Caldwell Pope Peyton Watson J. Strawther
SF M. Porter Jr. Cristian Braun Justin Holiday
PF Aaron Gordon Vlatko Cancar James Huff
C Nikola Jokic DeAndre Jordan Zeke Nnaji
Κόουτς Mike Malone

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Το downgrade των Nuggets, τουλάχιστον ποιοτικά σε παίκτες είναι δεδομένο. Η απώλεια του Brown είναι σημαντική. Όσο κι αν ξεπεταχτεί φέτος ο Braun. Mε δεδομένο ότι ο ανταγωνισμός στη Δύση θα είναι μεγαλύτερος φέτος (ανέβηκαν οι Lakers, φτιάχτηκαν καλύτερα Rockets και Thunder), οι Nuggets δύσκολα να είναι και πάλι στις 53 νίκες. Όπως το έκαναν πέρυσι. Το όριό τους είναι στις 52.5 νίκες με το under να φαντάζει πιο πιθανό.

Golden State Warriors Ρόστερ | Προγνωστικά

Περσινή πορεία

Regular Season: 6oι, 44-38

Playoffs: Απέκλεισαν τους Kings με 4-3, στον πρώτο γύρο. Αποκλείστηκαν από τους Lakers με 4-2, στον δεύτερο γύρο

Ως εν ενεργεία πρωταθλητές μπήκαν πέρυσι στο πρωτάθλημα, τα "σύννεφα" όμως άρχισαν να φαίνονται πάνω από το San Francisco, από το training camp κιόλας. Και το επεισόδιο του Green με τον Poole. Η Regular Season δεν κύλησε αρκετά ομαλά. Οι Warriors είχαν τους τραυματισμούς του Curry. Τον ανέτοιμο Thompson. Και φυσικά το σοβαρό οικογενειακό θέμα του Wiggins, που τον κράτησε έξω 3 μήνες. Κάπως τα κατάφεραν και μπήκαν στα Playoffs, χωρίς να χρειαστούν το Play-in. Αν και δυσκολεύτηκαν, αφού είχαν και μειονέκτημα έδρας, κατάφεραν να αποκλείσουν με 4-3 τους Kings στον πρώτο γύρο. Στη συνέχεια όμως το "τοίχος" των LeBron και Davis ήταν απροσπέλαστο. Οι Lakers τούς "πήραν" εύκολα με 4-2 και η σεζόν των πρωταθλητών του 2022 τελείωσε εκεί.

Offseason

Ήρθαν: Usman Garuba (HOU), Rudy Gay (UTA), Trayce Jackson-Davis (R), Cory Joseph (DET), Rodney McGruder (DET), Chris Paul (PHX), Brandin Podziemski (R), Jerome Robinson, Dario Saric (OKC), Donovan Williams (ATL).

Έφυγαν: Patrick Baldwin Jr. (WAS), Donte DiVincenzo (NYK), JaMychal Green, Andre Iguodala, Ty Jerome (CLE), Anthony Lamb, Jordan Poole (WAS), Ryan Rollins (WAS).

Για ένα τελευταίο run, για ένα Last Dance έκαναν λόγο όλοι στους Warriors. Κι έτσι στην Offseason έγινε προσπάθεια να αποκτηθεί κάτι καλό. Δόθηκε ο Poole, που στα Playoffs έδειξε ότι τον έχουν "χάσει" οι Warriors (τελείωσε την Postseason με 10.3π. και 34.1% FG) και στη θέση του ήρθε ο Chris Paul. Χωρίς συστάσεις, ένας παίκτης που του λείπει μόνο το δαχτυλίδι του ΝΒΑ, για να έχει την ολοκληρωμένη καριέρα που θέλει να έχει οποιοσδήποτε παίκτης που παίζει στη λίγκα. Ακόμα και στα 36 του υπάρχει το κίνητρο. Ζητούμενο το πως θα "ταιριάξει" με τον Curry στο παρκέ, όμως δεδομένα ήταν μια κίνηση που δείχνει επιθυμία των Warriors να μην ψάξουν ακόμα τη "μετά-Big3" era τους και να "τρέξουν" προς ένα ακόμα δαχτυλίδι, άμεσα.

Αποδόσεις

Πρωτάθλημα: 15.00, Κατάκτηση Περιφέρειας: 8.00, Κατάκτηση Division (χωρίς Playoffs): 4.00

Θέση Starter Bench Rotation
PG Steph Curry Chris Paul Cory Joseph
SG Klay Thompson L. Quinonnes Gary Payton II
SF Andrew Wiggins R. McGruder Moses Moody
PF Draymond Green J. Kuminga Rudy Gay
C Kevon Looney Dario Saric Usman Garuba
Κόουτς Steve Kerr

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Οι Warriors είναι σίγουρα η πιο επιτυχημένη ομάδα της τελευταίας δεκαετίας. Και είναι δεδομένο ότι ξέρουν πως "γίνεται η δουλειά". Οι τιμές κοντά στο 15.00 και 20.00 που τους βρίσκουμε, για να πάρουν το πρωτάθλημα, δεν περνούν απαρατήρητες για ένα funbet. Άπαξ και αποφάσισαν ο Curry κι η παρέα του, ότι θέλουν να έχουν ένα τελευταίο run για δαχτυλίδι, θα πρέπει να τους φοβόμαστε. Δεν πιστεύω ότι θα πιεστούν ιδιαίτερα στη Regular Season. Θα το πάνε τόσο-όσο, όπως και πέρυσι, αν γίνεται να τερματίσουν στην πρώτη εξάδα και να γλυτώσουν το Play-in. Πέρυσι έκαναν 44 νίκες. Το όριο των 48.5 που υπάρχει φέτος, φαντάζει μεγάλο. Προς το under εκεί.

cta_box_bg
Απίθανη προσφορά* γνωριμίας x2 ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Houston Rockets Ρόστερ | Προγνωστικά

Περσινή πορεία

Regular Season: 14οι, 22-60

Playoffs: -

Δεν μπήκαν στην περσινή Regular με σκοπό να κάνουν κάτι. Στα 17 πρώτα παιχνίδια μέτρησαν 15 ήττες. Ξεκάθαρος στόχος ήταν το tanking. Τελείωσαν με ρεκόρ 22-60 και πήραν μια από τις τρεις "προνομιούχες" θέσεις στο Lottery. Βέβαια, δεν τους έκατσε το Νο1. Είχαν μια καλή σεζόν οι Green (G, 22.1π., 3.7ασ., 3.7ριμπ) και Sengun (C, 14.8π., 9.0ριμπ., 3.9ασ.). Δεν μπήκε καλά ο rookie τους, ο Jabari Smith Jr., παρόλα αυτά κατάφερε να τελειώσει τη σεζόν με 12.8π. και 7.2ριμπ. Με βάση και τις κινήσεις της Offseason, πάνω στους 3 αυτούς θα στηριχθεί το μέλλον των Rockets. Το χειρότερο για την ομάδα του Houston, είναι ότι δεν τους έκατσε κάποιο από τα τρία πρώτα pick στο draft του Ιουνίου. Εκεί όπου σίγουρα θα ήθελαν έναν εκ των Wemby, Henderson ή Miller. 

Offseason

Ήρθαν: Dillon Brooks (MEM), Jeff Green (DEN), Nate Hinton, Aaron Holiday (ATL), Jock Landale (PHX), Jermaine Samuels (R), Amen Thompson (R), Fred VanVleet (TOR), Cam Whitmore (R), Jeenathan Williams (POR).

Έφυγαν: D.J. Augustin, Willie Cauley-Stein, Josh Christopher (MEM), Usman Garuba (GSW), Frank Kaminsky, K.J. Martin Jr. (LAC), Daishen Nix (MIN), TyTy Washington (MIL).

Οι "ρουκέτες" βγήκαν στην αγορά, για να βρουν κάτι καλό να πλαισιώσουν την τριάδα που αναφέρθηκε. Η πρόσληψη Udoka δημιουργεί προσδοκίες. Ο VanVleet πληρώθηκε πανάκριβα την όποια πορεία είχε στους Raptors. Σίγουρα τα λεφτά που πήρε, ίσως και να μην αντικατοπτρίζουν στο 100% την αξία του, παρόλα αυτά είναι ένας guard από το πάνω ράφι Θα δώσει πολλά πράγματα στους νεανικούς Rockets. Το κομμάτι που συμπλήρωσε το "παζλ" των Rockets, ήταν ο Brooks. Παίκτης που θέλει να κάνει restart, ειδικά μετά τα όσα έγιναν πέρυσι στα Playoffs με τους Grizzlies. Μπορεί να λειτουργήσει κάπως κι ως mentor για τους μικρούς των Rockets. Έχει παραστάσεις από Playoffs. Έρχεται από ομάδα που ήταν στο πλαίσιο των Rockets (όταν ξεκινούσε και ο ίδιος) και κατάφερε να πρωταγωνιστήσει τελικά.

Αποδόσεις

Πρωτάθλημα: 500.00, Κατάκτηση Περιφέρειας: 300.00, Κατάκτηση Division (χωρίς Playoffs): 25.00

Θέση Starter Bench Rotation
PG Fred VanVleet Aaron Holiday K. Porter Jr.
SG Jalen Green Amen Thompson N. Williams Jr.
SF Dillon Brooks Jae'san Tate Cam Whitmore
PF J. Smith Jr. Tari Eason Jeff Green
C Alperen Sengun Jock Landale B. Marjanovic
Κόουτς Ime Udoka

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Στο μυαλό μου οι Rockets θα είναι από τις ομάδες που τα expectations είναι τρομερά μεγάλα. Πιστεύω ότι θα εντυπωσιάσουν στη Regular. Η έλευση του Udoka τους ανεβάζει αυτομάτως ένα επίπεδο. Είναι elite coach. Η προσθήκη VanVleet είναι καταλυτικής σημασίας. Λείπει σίγουρα εμπειρία και wiining mentality, αυτό ακριβώς όμως θα δώσουν οι Udoka, Brooks και VanVleet. Ο ένας πήγε τους Celtics τελικούς, στην πρώτη του χρονιά. Ο δεύτερος έχει κάνει το run από το rebuilding στο winning basketball. Κι ο τρίτος είναι πρωταθλητής NBA. Κι οι Rockets πάρα πολύ εύκολα μπορούν να ξεπεράσουν φέτος τις 31 νίκες. Το over 30.5 παίζεται πάρα πολύ εύκολα. Και υπάρχει αξία στο να ρισκάρει κάποιος και με τις 35+ των "ρουκετών" στο 5.50.

Los Angeles Clippers Ρόστερ | Προγνωστικά

Περσινή πορεία

Regular Season: 5οι, 44-38

Playoffs: Αποκλείστηκαν με 4-2 από τους Suns, στον πρώτο γύρο.

Οι Clippers έχοντας μέσα στο ρόστερ πέρυσι τον Leonard (F, 23.8π., 6.5ριμπ., 3.9ασ.), σε αρκετά από τα ματς της Regular Season, έκαναν ένα πολύ καλό ρεκόρ, που τους έδωσε την πέμπτη θέση. Ο George βέβαια τραυματίστηκε κι οι Clippers δε θα τον είχαν διαθέσιμο στα Playoffs. Παρόλα αυτά, η παρουσία του Leonard εκεί, γέμιζε με αισιοδοξία των Lue και τους φίλους της ομάδας του Los Angeles. Είναι περίπου γνωστό ότι ο Leonard υγιής, μπορεί να είναι κι ο καλύτερος παίκτης του ΝΒΑ. Μπορεί να μοιάζει υπερβολικό, στα δύο ματς που έπαιξε πάντως απέναντι στους Suns, αυτό έδειξε. Τελείωσε με 34.5π., 6.5ριμπ., 6.0ασ. και 60% τρίποντο. Και ρεκόρ 1-1. Και μετά... Ήρθε ο τραυματισμός κι ο Leonard άφησε την ομάδα μόνη. Οι Clippers, δίχως George και Leonard δεν θα είχαν τύχη απέναντι στους Suns. Και φυσιολογικά αποκλείστηκαν.

Offseason

Ήρθαν: Kobe Brown (R), K.J. Martin Jr. (HOU), Jordan Miller (R), Josh Primo, Brodric Thomas.

Έφυγαν: Eric Gordon (PHX).

Αναμφίβολα το ρόστερ των Clippers είναι πολύ γεμάτο. Ο Westbrook, που ήρθε πέρυσι τον Φλεβάρη, έμεινε στην ομάδα με ένα minimum συμβόλαιο. Πολύ καλή κίνηση για τους Clippers. Οι φήμες των τελευταίων ημερών κάνουν λόγο και για ενδεχόμενο trade του Harden. Η κατάσταση στη Philadelphia με τον "μούσια" δεν είναι καλή και τα δημοσιεύματα που τον φέρνουν στους Clippers είναι πάρα πολλά. Θα δώσει πράγματα και ο Kenyon Martin Jr. (F, 12.7π., 5.5ριμπ.) που ήρθε από τους Rockets. Τουλάχιστον δύο λύσεις σε κάθε θέσεις για τον Lue. Κι οι Clippers, που όπως όλα δείχνουν θα πορευτούν και φέτος με τα στοιχήματα των George και Leonard (όσον αφορά την υγεία τους). Με την ελπίδα ότι θα είναι καλά και θα τους οδηγήσουν μακριά στην Postseason.

Αποδόσεις

Πρωτάθλημα: 20.50, Κατάκτηση Περιφέρειας: 11.00, Κατάκτηση Division (χωρίς Playoffs): 5.50

Θέση Starter Bench Rotation
PG Russell Westbrook Terance Mann Xavier Moon
SG Paul George Norman Powell Bones Hyland
SF Kawhi Leonard K.J Martin Amir Coffey
PF Marcus Morris Sr. Nicolas Batum R. Covington
C Ivica Zubac Mason Plumlee Mousa Diabate
Κόουτς Tyrone Lue

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Οι Clippers είναι μια ομάδα με γεμάτο ρόστερ, ίδιο κορμό και καλό κόουτς. Όμως ο ανταγωνισμός πλέον στη Δύση είναι μεγάλος. Και δυστυχώς, στο παιχνίδι είναι και οι τραυματισμοί. Και οι George και Leonard τα τελευταία χρόνια, οριακά φτάνουν και ξεπερνούν το 50% των αγώνων της regular. Κι όχι κάθε χρόνο. Η πέμπτη θέση της περσινής σεζόν είναι μια "ουτοπία" θεωρώ φέτος για την ομάδα του LA. Και πολύ πιθανό φέτος να μπουν στα Playoffs (αν μπουν) από τη διαδικασία του Play-in. Εκεί όπου τερμάτισαν και πρόπερσι. Που και πάλι οι Leonard και George είχαν προβλήματα τραυματισμών. Φυσικά και οι 44 νίκες που έκαναν πέρυσι είναι ένα μεγάλο νούμερο για να το κάνουν και φέτος. Πόσο μάλλον οι 46.5 που είναι το φετινό τους όριο.

Los Angeles Lakers Ρόστερ | Προγνωστικά

Περσινή πορεία

Regular Season: 7οι, 43-39. Κέρδισαν τους Timberwolves στο πρώτο παιχνίδι του Play-in και πέρασαν ως 7οι στα Playoffs.

Playoffs: Απέκλεισαν με 4-2 τους Grizzlies στον πρώτο γύρο. Απέκλεισαν με 4-2 τους Warriors, στον δεύτερο γύρο. Αποκλείστηκαν με 4-0 από τους Nuggets στους τελικούς Περιφέρειας.

Από το απόλυτο ναδίρ, στο απόλυτο ζενίθ ήταν η περσινή σεζόν για τους Lakers. Η χρονιά ξεκίνησε, με τις όποιες φιλοδοξίες μπορεί να έφερνε ένα ρόστερ με Westbrook, Davis και LeBron. Όμως η πραγματικότητα ήταν αμείλικτη. Ξεκίνημα με ρεκόρ 0-5 και 2-10 στα 12 πρώτα ματς. Οι Lakers είχαν αρνητικό ρεκόρ μέχρι και τις 26 Μαρτίου. Από τον Φλεβάρη και μετά όμως, ξεκίνησαν να παίζουν πρωταθληματικό μπάσκετ. Ο Westbrook έφυγε. Ο Pelinka "έκλεψε" (πιθανώς και με την ασυλία του Silver) τη λίγκα. Με trades που έφερε στο LA τους Vanderbilt (F, 7.2π., 6.7ριμπ.), Hachimura (F, 9.6π., 4.7ριμπ.), Russell (G, 17.4π., 6.1ασ.) και Beasley (G, 11.1π., 3.3ριμπ.) και απομάκρυναν τον Westbrook. Οι Lakers έφτασαν ως την έβδομη θέση, διέλυσαν τους Timberwolves και μπήκαν στα Playoffs. Κι εκεί ήταν "τρόμος". Απέκλεισαν με 4-2 τους Grizzlies με μειονέκτημα έδρας. Απέκλεισαν με 4-2 τους Warriors με μειονέκτημα έδρας. Και έφτασαν στα Finals. Μπορεί να "σκουπίστηκαν" με 4-0 από τους Nuggets, δεν ήταν όμως τόσο κακοί. Η σεζόν πέρυσι έβγαλε κι ακόμα έναν ήρωα. Τον Reaves (G, 13.0π., 3.0ριμπ., 3.4ασ.). Ο οποίος έκανε μια εξαιρετική Regular Season (για τα δεδομένα του) και ακόμα πιο φανταστικά Playoffs.

Offseason

Ήρθαν: Colin Castleton (R), Alex Fudge (R), Jaxson Hayes (NOP), D'Moi Hodge (R), Jalen Hood-Schifino (R), Maxwell Lewis (R), Taurean Prince (MIN), Cam Reddish (POR), Gabe Vincent (MIA), Christian Wood (DAL).

Έφυγαν: Mo Bamba (PHI), Malik Beasley (MIL), Troy Brown (MIN), Wenyen Gabriel, Shaquille Harrison (MEM), Dennis Schröder (TOR), Cole Swider (MIA), Tristan Thompson (CLE), Lonnie Walker (BKN).

Και οι επιτυχίες των Lakers συνεχίστηκαν και στην Offseason. Εκεί όπου ο Pelinka έδωσε... "ρέστα". Κατάφερε χωρίς να ξοδευτεί, να φέρει στην ομάδα τον Vincent (G, 9.4π., 2.1ριμπ., 2.5ασ.). Φοβερός πέρυσι στα Playoffs με τους Heat. Κατάφερε να πληρώσει ένα λογικό ποσό και να κρατήσει τους Hachimura και Russell. Και φυσικά, το κυριότερο. Κατάφερε να μην πληρώσει το step-up του Reaves και να τον κρατήσει στην ομάδα με ελάχιστα λεφτά. Αφού δεν βρέθηκε ομάδα να ανεβάσει την τιμή του, στην ουσία ο Pelinka θα λέγαμε ότι "έκλεψε" τον ίδιο του τον παίκτη. Το "κερασάκι" στην "τούρτα" ήταν η έλευση του Wood με minimum συμβόλαιο. Για το 2nd unit, ο συγκεκριμένος center είναι σίγουρα πολυτέλεια.

Αποδόσεις

Πρωτάθλημα: 15.00, Κατάκτηση Περιφέρειας: 8.00, Κατάκτηση Division (χωρίς Playoffs): 5.00

Θέση Starter Bench Rotation
PG D'Angelo Russell Gabe Vincent Max Christie
SG Austin Reaves Cam Reddish Hood Schiffino
SF LeBron James Taurean Prince Maxwell Lewis
PF J. Vanderbilt Rui Hachimura Jaxson Hayes
C Anthony Davis Christian Wood  
Κόουτς Darvin Ham

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Ο Pelinka τα κάνει όλα σωστά από πέρυσι τον Φλεβάρη. Οι Lakers έδειξαν τα "δόντια" τους από τότε. Έφτασαν πέρυσι ως τους τελικούς της Περιφέρειας. Φέτος έχουν ακόμα πιο γεμάτο ρόστερ, πρωταθλητές μέσα σε αυτό, τον LeBron James και μπόλικη εμπειρία οι υπόλοιποι. Το 15.00-20.00 στο οποίο τους βρίσκουμε για να πάρουν το πρωτάθλημα δεν είναι κακό για να παιχτεί ως funbet. Πολύ καλό φαντάζει και το over 47.5 για τις νίκες τους. Έφτασαν πέρυσι στις 43 κι ενώ είχαν 10 ήττες στα 12 πρώτα ματς. Σε μια χρονιά που είχαν θετικό ρεκόρ για πρώτη φορά, στις 26/3, κατάφεραν να τερματίσουν με ρεκόρ 43-39. Με την ομάδα "σεταρισμένη" με το "καλημέρα", το over 47.5 ποντάρεται.

cta_box_bg
Super Προσφορά* χωρίς κατάθεση: Κωδικός 200FS ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις - ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Memphis Grizzlies Ρόστερ | Προγνωστικά

Περσινή πορεία

Regular Season: 2οι, 51-31

Playoffs: Αποκλείστηκαν με 4-2 από τους Lakers, στον πρώτο γύρο.

Διδακτικού χαρακτήρα θα λέγαμε ότι ήταν η περσινή χρονιά για τους Grizzlies. Που κατάλαβαν ότι για να πρωταγωνιστήσεις, αρχικά πρέπει να έχεις το σωστό mentality. Και δεν αρκεί μόνο το καλό player development και φυσικά το πολύ καλό μπάσκετ που έπαιζαν. Σε συνέχεια της προπερσινής σεζόν, οι Grizzlies θεώρησαν ότι αν κάνουν φανταχτερές δηλώσεις, θα κερδίσουν. Παρά τα "καμώματα" του Morant, ήταν πολύ καλοί στη regular και τερμάτισαν δεύτεροι στη Δύση. Μπήκαν στα Playoffs και οριακά δεν "έβλεπαν" τον LeBron και τους Lakers, με τις δηλώσεις τους, πριν τους αγώνες. Και τελικά αποκλείστηκαν με 4-2. Και κάπου εκεί κατάλαβαν ότι έχουν μπει σε λάθος μονοπάτι.

Offseason

Ήρθαν: Shaquille Harrison (LAL), G.G. Jackson (R), Mychal Mulder, Derrick Rose (NYK), Marcus Smart (BOS).

Έφυγαν: Dillon Brooks (HOU), Tyus Jones (WAS).

Στην Offseason επιχείρησαν πάρα πολλές αλλαγές. Ο Brooks έγινε ο "villain" της ομάδας. Χρεώθηκε την αποτυχία και οι Grizzlies τον έδιωξαν. Ο Morant συνέχισε τις ανοησίες (sic) με τα πιστόλια και το ΝΒΑ τον τιμώρησε με 25 αγώνες. Παρόλα αυτά, οι άνθρωποι των Grizzlies "διάβασαν" σωστά το πρόβλημα. Η ομάδα έχει εξαιρετικό κόουτς κι ένα πολύ καλό core παικτών. Το mentality ήταν το θέμα και αυτό προσπάθησαν να φτιάξουν. Έτσι, αποκτήθηκαν παίκτες. Ήρθε ο Marcus Smart κι ο Derrick Rose. Δύο παίκτες που μαζί με τον Adams, σίγουρα θα "στρώσουν" τα αποδυτήρια. Και θα μπορέσουν να περάσουν στους υπόλοιπους το σωστό mentality.

Αποδόσεις

Πρωτάθλημα: 30.00, Κατάκτηση Περιφέρειας: 13.00, Κατάκτηση Division (χωρίς Playoffs): 2.45

Θέση Starter Bench Rotation
PG Marcus Smart Ja Morant Derrick Rose
SG Desmond Bane Luke Kennard S. Harrison
SF Zairie Williams John Konchar Jake LaRavia
PF J. Jackson Jr. Santi Aldama David Rody
C Steven Adams Brandon Clarke X. Tilman
Κόουτς Taylor Jenkins

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Λογικά οι Grizzlies δεν θα παρουσιαστούν πολύ χειρότεροι, σε σχέση με πέρυσι. Ίδια ομάδα, ίδιος κορμός περίπου. Κι ένας κόουτς που παρουσιάζει σταθερά ανταγωνιστικό σύνολο στη regular. Θα παίξει τον ρόλο της η απουσία του Morant και δύσκολο να φτάσουν ξανά στις 50 νίκες οι "αρκούδες". Κάπου εκεί όμως στις 44-46, είναι αρκετά εφικτό. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος, όμως λογικά -όσο κι αν πέσουν- προλαβαίνουν τη θέση στην εξάδα.

Minnesota Timberwolves Ρόστερ | Προγνωστικά

Περσινή πορεία

Regular Season: 8οι, 42-40. Έχασαν στο πρώτο παιχνίδι του Play-in από τους Lakers. Απέκλεισαν τους Thunder στο δεύτερο και πέρασαν ως 8οι στα Playoffs.

Playoffs: Αποκλείστηκαν με 4-1 από τους Nuggets στον πρώτο γύρο.

Πέρυσι στην Offseason έκαναν τη μεγάλη έκπληξη. Έδωσαν "γη και ύδωρ" στους Jazz, για να φέρουν στη Minnesota τον Gobert. Πίστεψαν πάρα πολύ ότι το δίδυμο Towns - Gobert θα δουλέψει. Ο Towns θα πάει στο "4" (αφού τόσο πολύ δεν θέλει να παίζει στη ρακέτα) κι οι Timberwolves θα φτάσουν μακριά. Στη Regular Season δεν το είδαμε ποτέ αυτό. Ο Towns έμεινε εκτός σχεδόν 3 μήνες. Σταθερά τραυματίας. Ο Gobert ήταν πολύ χειρότερος, σε σχέση με αυτό που ήταν στη Utah. Οι Timberwolves ήταν μεταξύ "φθοράς και αφθαρσίας". Σε κάποια σημεία του πρωταθλήματος ήταν κι εκτός δεκάδας. Κατάφεραν εν τέλει να τερματίσουν όγδοοι. Έχασαν από τους Lakers στο πρώτο ματς, κέρδισαν τους Thunder στο δεύτερο και μπήκαν ως 8οι στα Playoffs. Αποκλείστηκαν με 4-1 από τους Nuggets, αλλά στην ουσία αυτά τα 5 ματς ήταν και τα μοναδικά που είδαμε τι πραγματικά μπορούν να κάνουν οι "λύκοι". Με τους Edwards, Towns και Gobert στο παρκέ. Κι ήταν μια πολύ θετική εικόνα, παρά τον αποκλεισμό με 4-1.

Offseason

Ήρθαν: Troy Brown (LAL), Jaylen Clark (R), Vit Krejci (ATL), Tyrese Martin (ATL), Leonard Miller (R), Shake Milton (PHI), Daishen Nix (HOU).

Έφυγαν: Nathan Knight (NYK), Jaylen Nowell (SAC), Taurean Prince (LAL), Austin Rivers.

Για τον λόγο αυτό, οι Timberwolves δεν ενεργοποίησαν κάποιο trade. Πριν τα Playoffs ακουγόταν πάρα πολύ έντονα, ότι με το τέλος της σεζόν ίσως ο Towns γίνει trade. Γιατί το "πείραμα" των δύο center είχε -θεωρητικά- αποτύχει. Τα δύο ματς του Play-in και τα Playoffs όμως, μάλλον άλλαξαν γνώμη στους ανθρώπους της ομάδας. Κι όχι άδικα. Δεν έγινε κάποια ουσιαστική κίνηση κι οι Timberwolves μπαίνουν φέτος με το ίδιο ρόστερ. Κρατάνε τη "χημεία", ελπίζουν ότι ο Towns θα μείνει υγιής και προχωράνε.

Αποδόσεις

Πρωτάθλημα: 85.00, Κατάκτηση Περιφέρειας: 35.00, Κατάκτηση Division (χωρίς Playoffs): 6.50

Θέση Starter Bench Rotation
PG Mike Conley Shake Milton J. McLaughlin
SG Anthony Edwards N. Alexander - Walker Vit Krejci
SF J. McDaniels T. Brown Jr. W. Moore Jr.
PF Karl Anthony Towns Kyle Anderson Tyrese Martin
C Rudy Gobert Naz Reed Luka Garza
Κόουτς Chris Finch

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Το πακέτο των "λύκων" είναι πολύ καλό. Ίδια ομάδα, κάτι που σημαίνει "χημεία". Θεωρώ ότι φέτος δε θα παίζουν για το "να μπουν-να μην μπουν" Play-in, αλλά μαζί με ομάδες όπως οι Warriors, οι Grizzlies κι οι Mavericks, θα "παίζουν" για μια θέση στην εξάδα. Δεν έχουν τον πρώτο λόγο, σε σχέση με όλες αυτές, αλλά δεν θα μου φανεί και περίεργο αν τελικά καταφέρουν να τους περάσουν. Στοιχηματικά, τους περιμένω κάπου στις 44-45 νίκες φέτος. Θεωρώ ότι είναι ένα κλικ πιο πάνω σε σχέση με ομάδες όπως οι Pelicans (που σταθερά έχουν το θέμα με τον Ζιον) και οι Thunder. Στο 1.90 περίπου πληρώνει το ενδεχόμενο να τερματίσουν πάνω από Pelicans, αλλά και από Thunder (2 ξεχωριστά bet).

New Orleans Pelicans Ρόστερ | Προγνωστικά

Περσινή πορεία

Regular Season: 9οι, 42-40. Αποκλείστηκαν στο πρώτο παιχνίδι του Play-in και έμειναν εκτός Playoffs.

Playoffs: -

Στις 11 Δεκέμβρη οι Pelicans είχαν ρεκόρ 18-8. Και ήταν στην κορυφή της Δυτικής Περιφέρειας. Στις 31/12 με 23-12, "κυβερνούσαν" σταθερά τη Δύση. Ο Zion είχε βρει πλέον ρυθμό, έκανε όργια κι οι Pelicans έδειχναν τρομερό "dark horse" και για τα Playoffs που θα ακολουθούσαν (μερικούς μήνες μετά προφανώς). Κι όλα αυτά, με τον Ingram στα "πιτς". Και μετά τραυματίστηκε ο Williamson κι οι Pelicans απλώς κατάφεραν να μπουν από το "παράθυρο" στο Play-in. Ως 9οι. Μια σεζόν που ως το Δεκέμβρη τους έδειχνε ένα πολύ δυνατό αουτσάιντερ για να φτάσει μακριά στα Playoffs, κατέληξε εν τέλει σε έναν αποκλεισμό από το Play-in. Έπαιξαν με πλεονέκτημα έδρας με τους Thunder κι έχασαν εύκολα. 

Offseason

Ήρθαν: Kaiser Gates (R), Jordan Hawkins (R), Malcolm Hill, Cody Zeller (MIA).

Έφυγαν: Jaxson Hayes (LAL), Willy Hernangómez, Josh Richardson (MIA), Garrett Temple (TOR).

Στο "στρατόπεδο" των "πελεκάνων" αποφάσισαν να προχωρήσουν για ακόμα μια σεζόν με τους ίδιους. Ο Zion, σύμφωνα με τα report, το καλοκαίρι δούλεψε εκ νέου με την ομάδα. Είχε κάποιες... περιπετειούλες "ροζ" απόχρωσης, παρόλα αυτά στη media day έδειξε έτοιμος. Με αυτόν υγιή, οι Pelicans μπορούν να κάνουν πολλά. Και για αυτό δεν πάρθηκε η ζόρικη απόφαση να αποχωρήσει ο εκρηκτικός forward. Ζητούμενο και η υγεία του Ingram βέβαια, αφού κι αυτός τα τελευταία δύο χρόνια έχει χάσει αρκετά ματς. 

Αποδόσεις

Πρωτάθλημα: 55.00, Κατάκτηση Περιφέρειας: 30.00, Κατάκτηση Division (χωρίς Playoffs): 3.40

Θέση Starter Bench Rotation
PG CJ McCollum Jose Alvarado Dyson Daniels
SG Herb Jones Malcolm Hill Jordan Hawkins
SF Brandon Ingram Naji Marshall L. Nolley II
PF Zion Williamson T. Murphy III EJ Liddell
C Jonas Valanciunas Larry Nance Jr. Cody Zeller
Κόουτς Willie Green

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Οι Pelicans χωρίζονται σε δύο... κατηγορίες, όταν πας να κάνεις μια πρόβλεψη. Στους Pelicans με Zion (ρεκόρ 23-12) και σε αυτούς χωρίς Zion (ρεκόρ 19-28). Δεν υπάρχει άλλη ομάδα που να εξαρτάται σε τόσο μεγάλο βαθμό από τον σταρ της, αλλά κι ο σταρ της να είναι τόσο επίφοβος, είτε να παίξει, είτε να μην παίξει. Κοινώς, δεν έχουμε εύκολη πρόβλεψη εδώ. Ή, μπορούμε να πούμε ότι η πρόβλεψη για τους Pelicans έχει τον μεγαλύτερο βαθμό τζόγου/ρίσκου. Αν πρέπει να πάρω κάτι, θα πω ότι μάλλον και φέτος ο απόλυτος σταρ της Νέας Ορλεάνης θα "κρεμάσει" την ομάδα κι οι Pelicans θα καταλήξουν χαμηλά. Στο δικό μου μυαλό, ακόμα κι εκτός Playoffs. Βέβαια, κάτι τέτοιο και για τις στοιχηματικές δεν είναι αρκετά μεγάλη έκπληξη, αφού δίνουν τους Pelicans στο 2.15, για να μείνουν εκτός. Στο σκεπτικό αυτό, ίσως αξίζει λίγο περισσότερο το under 43.5 για τις νίκες τους.

cta_box_bg
Σούπερ Δώρο* στο PS Rewards Χωρίς Κατάθεση! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Oklahoma City Thunder Ρόστερ | Προγνωστκά

Περσινή πορεία

Regular Season: 10οι, 40-42, Απέκλεισαν τους Pelicans, στο πρώτο παιχνίδι του Play-in. Αποκλείστηκαν από τους Timberwolves στο δεύτερο και έμειναν εκτός Playoffs.

Playoffs: -

Ο Alexander είχε δώσει τα διαπιστευτήριά του από τη σεζόν 2021-22. Και πέρυσι απλώς βρήκε δύο-τρεις άξιους συμπαραστάτες και οι Thunder έκαναν την μεγάλη έκπληξη. Ουδείς τους περίμενε να φτάσουν τόσο ψηλά, όμως αυτοί το κατάφεραν. Με Giddey (16.6π., 7.9ριμπ. 6.2ασ.) και Alexander (31.4π., 5.5ασ., 4.8ριμπ.) να "ράβουν" και να σκοράρουν, στα guard και τον Jalen Williams (14.1π., 4.5ριμπ., 3.3ασ.) να κάνει φοβερό ξεπέταγμα στα μισά της σεζόν, οι "αστραπές" κατάφεραν να τερματίσουν στη 10η θέση. Άφησαν τους Mavericks εκτός 10άδας κι έπαιξαν στο Play-in. Κατατρόπωσαν τους Pelicans και έφτασαν πολύ κοντά στα Playoffs. Τους έλειψε η εμπειρία στο δεύτερο παιχνίδι με τους Timberwolves. Και κυρίως, λίγη παραπάνω ποιότητα στη ρακέτα, να μπορέσει να τα βάλει με τον Gobert. Όπως και να χει, οι Thunder πέρυσι έκαναν μια πρώτη δήλωση ετοιμότητας. Και φέτος μπαίνει στο rotation κι ο Holmgren. Μόνο καλύτερα μπορούν να πάνε τα πράγματα.

Offseason

Ήρθαν: Davis Bertans (DAL), Keyontae Johnson (R), Vasilije Micic (R), Victor Oladipo (MIA), Cason Wallace (R), Jack White (DEN).

Έφυγαν: Jared Butler (WAS), Dario Saric (GSW).

Στην offseason δεν ενεπλάκησαν σχεδόν καθόλου. Ενεργοποίησαν την οψιόν για τον Micic και έφεραν και τον Oladipo. Για όσο χρεαστούν κι όσο παίξουν. Αλλά είναι δεδομένο ότι θα βασιστούν στο περσινό core, συν την προσθήκη του Holmgren. Η λογική λέει ότι φέτος είναι η σεζόν που θα ξεχωρίσουν κι από τους role players, αυτοί με τους οποίους οι Thunder θα κυνηγήσουν το contending τα επόμενα χρόνια. Γιατί ο Shai έδειξε πέρυσι μια χαρά ότι μπορεί να γίνει το Νο1 σε ομάδα που μπορεί να φτάσει αρκετά ψηλά.

Αποδόσεις

Πρωτάθλημα: 100.00, Κατάκτηση Περιφέρειας: 40.00, Κατάκτηση Division (χωρίς Playoffs): 7.50

Θέση Starter Bench Rotation
PG Josh Giddey Victor Oladipo Vasilije Micic
SG S. Gilgeous Alexander Isaiah Joe Tre Mann
SF Luguentz Dort K. Williams Davis Bertans
PF Jalen Williams Aaron Wiggins Ousmane Dieng
C Chet Holmgren A. Pokusevski J. Williams
Κόουτς Mark Daigneault

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Η πιο αξιόλογη στοιχηματική προσέγγιση που μπορεί να βρει κάποιος για τους Thunder, είναι το να καταφέρουν να μπουν και φέτος στο Play-in. Κάπου σε απόδοση 2.20 το βρίσκουμε και φαντάζει πάρα πολύ καλό. Υπάρχει αρκετός ανταγωνισμός στη Δύση. Τόσος που δεν αποκλείεται να αφήσει εκτός δεκάδας, ομάδες όπως οι Pelicans. Που μπορεί να ταλαιπωρηθούν από τραυματισμούς. Δε θα μου φανεί ακραίο να μείνουν ξανά εκτός και οι Mavericks, ή ακόμα και -σε hot take αυτό- οι Clippers. George και Leonard δεν είναι τα πιο υγιή παιδιά. Oι Thunder και ομοιογένεια έχουν και τον leader και μια προσθήκη πολύ υψηλού επιπέδου σε σχέση με πέρυσι. Άρα, τους θεωρώ πιο πιθανό να είναι στη δεκάδα. Θα ήθελα πάρα πολύ να τους δω και στα Playoffs, σενάριο όμως που δεν πληρώνει καλά.

Phoenix Suns Ρόστερ | Προγνωστικά

Περσινή πορεία

Regular Season: 4οι, 45-37

Playoffs: Απέκλεισαν με 4-2 τους Clippers, στον πρώτο γύρο. Αποκλείστηκαν με 4-2 από τους Nuggets, στον δεύτερο γύρο.

Η έλευση του Durant τον Φλεβάρη έφερε τεράστιο ενθουσιασμό στις τάξεις της ομάδας. Όχι όμως και τα πολυπόθητα αποτελέσματα στα Playoffs. Ταλαιπωρήθηκαν αρκετά οι Suns πέρυσι από τραυματισμούς. Και ο Booker και ο Paul. Ακόμα κι ο Durant, όταν έφτασε στους Suns, τραυματίας ήρθε. Οι Suns έπαιξαν καλά στο τέλος της regular και κατάφεραν να πιάσουν την τέταρτη θέση. Όμως κάπου εκεί ξεκίνησαν να φαίνονται οι αδυναμίες. Μπορεί να κέρδισαν τους Clippers με 4-2, υπήρχαν όμως "αλλά". Το πρώτο είχε να κάνει με το γεγονός, ότι απέναντι στους Clippers, με τον Leonard μέσα, ήταν στο 1-1. Και δεν φάνηκε να έχουν το πάνω-χέρι. Το δεύτερο είχε να κάνει με το ότι δεν ήταν καλοί στην άμυνα κι ότι ο Ayton είχε κάνει "check out" από την ομάδα, ασχέτως αν έπαιζε. Κι όλα αυτά βγήκαν στη σειρά με τους Nuggets. Οι δύο νίκες στο Phoenix, ήταν "στάχτη" στα μάτια. Το 4-2 με το οποίο αποκλείστηκαν, ήταν αρκετά πλασματικό. Στις δύο νίκες ο Booker έπαιζε σαν ένα κράμα MJ, Magic, Bird και Kobe στην επίθεση. Μετά απλώς "έσκασε".

Offseason

Ήρθαν: Grayson Allen (MIL), Udoka Azubuike (UTA), Keita Bates-Diop (SAS), Bradley Beal (WAS), Bol Bol (ORL), Drew Eubanks (POR), Jordan Goodwin (WAS), Eric Gordon (LAC), Keon Johnson (POR), Nassir Little (POR), Chimezie Metu (SAC), Jusuf Nurkic (POR), Yuta Watanabe (BKN).

Έφυγαν: Deandre Ayton (POR), Darius Bazley (BKN), Bismack Biyombo, Torrey Craig (CHI), Jock Landale (HOU), Chris Paul (GSW), Cameron Payne, Terrence Ross, Landry Shamet (WAS), T.J. Warren.

Οι Suns βέβαια δεν σταμάτησαν στον KD. O πάμπλουτος νέος ιδιοκτήτης της ομάδας, στις αρχές της offseason έφερε στο Phoenix και τον Beal (G, 23.2π., 5.4ασ., 3.9ριμπ., 55.1% eFG). Ακόμα ένα επιθετικό "όπλο" στη φαρέτρα. Οι Suns κατάφεραν στο trade Lillard να ξεφορτωθούν το μεγάλο συμβόλαιο του Ayton (C, 18.0π., 10.0ριμπ). Ενός παίκτη, που μπορεί να έχει αξία, αλλά ήταν ξεκάθαρα ξένο σώμα για την ομάδα. Ο Nurkic (C, 13.3π., 9.1ριμπ., 2.9ασ.) που ήρθε στη θέση του, είναι ένας fair ψηλός και σε καλύτερη τιμή. Και φυσικά, στο μεσοδιάστημα των δύο αυτών προσθηκών, οι Suns γέμισαν το ρόστερ με ρολίστες με min συμβόλαια. Γιατί καλή η τριάδα Durant, Beal, Booker, αλλά χρειάζονται κι άλλοι προκειμένου να φτάσει η ομάδα ως το τέλος του δρόμου. Το μεγάλο στοίχημα των Suns βέβαια είναι να μείνουν όλοι αυτοί υγιείς. Γιατί και ο Beal και ο Booker και ο Durant, αλλά και ο Nurkic βγάζουν σταθερά προβλήματα τραυματισμών και χάνουν παιχνίδια την τελευταία τριετία.

Αποδόσεις

Πρωτάθλημα: 7.00, Κατάκτηση Περιφέρειας: 4.00, Κατάκτηση Division (χωρίς Playoffs): 2.70

Θέση Starter Bench Rotation
PG Devin Booker Jordan Goodwin Keon Johnson
SG Bradley Beal Eric Gordon Grayson Allen
SF Josh Okogie Damion Lee Yuta Watanabe
PF Kevin Durant K. Bates Diop Nassir Little
C Jusuf Nurkic Drew Eubanks Bol Bol
Κόουτς Frank Vogel

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Δεν έχουν το ίδιο πρόβλημα όπως και οι Pelicans παραπάνω. Προφανώς και εξαρτιόνται κι αυτοί από τους stars τους (όπως κάθε ομάδα), όμως αφενός είναι πολλοί κι αφετέρου στα κρίσιμα ήταν πάντα εκεί. Είναι πολλοί όμως οι 3 stars τέτοιου επιπέδου για μια ομάδα κι εκτιμώ ότι κι οι 2/3 να παίζουν στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, οι Suns είναι το μεγάλο φαβορί. Τουλάχιστον για να έχουν το καλύτερο ρεκόρ στην κανονική διάρκεια. Σίγουρα υπάρχει ένα θέμα "χημείας", καθότι νέα ομάδα, έχουν όμως δουλέψει κι ένα δίμηνο μαζί, στο camp. Στο 3.50 τους βρίσκουμε να είναι στην κορυφή της Δυτικής Περιφέρειας. Και είναι εφικτό και το over 51.5 για τις νίκες τους. Πέρυσι έφτασαν στις 51 νίκες οι δεύτεροι Grizzlies στη Δύση. Νομίζω ότι η ποιότητα των Suns φέτος είναι μεγαλύτερη. Οι Suns με τους πολλούς τραυματισμούς και κατάφεραν να φτάσουν στις 45. Με Durant, Beal και Booker οι επιπλέον 7 είναι εφικτές. 

Portland Trail Blazers Ρόστερ | Προγνωστικά

Περσινή πορεία

Regular Season: 13οι, 33-49

Playoffs: -

Η σεζόν των Blazers πέρυσι στο ξεκίνημά της, δεν προμήνυε αυτό που θα γινόταν στο τέλος. Ο Lillard ήταν καλά και οδηγούσε την ομάδα για ένα ρεκόρ 10-4 ως και τα μέσα Νοέμβρη. Εκεί τραυματίστηκε. Έχασε ματς. Μαζί του ξεκίνησαν να χάνουν αγώνες και οι Blazers. Μετά έμεινε εκτός κι ο Nurkic. Και γενικά, άρχισε να υπάρχει μια συνθήκη, που έφερε τους Blazers στο 31-34 στα τέλη Φλεβάρη. Κι εκεί, παρά το γεγονός ότι ο Lillard ήταν οκ, πάρθηκε η απόφαση για tanking. Οι Blazers ως το τέλος κέρδισαν μόλις 2 ματς. Κι έχασαν 15. Τερμάτισαν χαμηλά και πήγαν για το "κόλπο γκρόσο" στο Lottery. Ένα μπαλάκι διαφορά τους χώρισε από το Νο1 και κατέληξαν στο Νο3. Παρόλα αυτά έμειναν να πάρουν τον Scoot Henderson και να δουν το καλοκαίρι τους να παίρνει "φωτιά".

Offseason

Ήρθαν: Deandre Ayton (PHX), Malcolm Brogdon (BOS), Moses Brown, Toumani Camara (R), Ashton Hagans, Scoot Henderson (R), Kris Murray (R), Rayan Rupert (R), Robert Williams (BOS).

Έφυγαν: Drew Eubanks (PHX), Keon Johnson (PHX), Damian Lillard (MIL), Nassir Little (PHX), Jusuf Nurkic (PHX), Cam Reddish (LAL), Trendon Watford (BKN), Jeenathan Williams (HOU), Justise Winslow.

Λίγο μετά την έναρξη της offseason, o Lillard βγήκε ανοιχτά και ζήτησε trade. Εκτίμησή μου είναι ότι στο μυαλό του είχε 100% δρομολογήσει και τη σκέψη αυτή, αλλά και τις εξελίξεις. Οι Blazers το "έκαψαν" και τελείωσαν με ένα 2-15, γιατί προφανώς ήξεραν ότι ο Lillard δε θα μείνει στην ομάδα το καλοκαίρι. Οπότε, στο νέο τους ξεκίνημα ήθελαν κάτι καλό και στο φετινό draft. Και μετά από αρκετό "drama", o Dame πήρε την ανταλλαγή που ήθελε. Έφυγε για το Milwaukee, με το "ντόμινο" των trade να φέρνει στο Portland, μεταξύ άλλων, τους Ayton και Rob Williams. Το ρόστερ γέμισε με ρολίστες. Υπάρχουν νεαρά assets, που στόχο έχουν το step-up. Το project των Blazers, όπως και η παρουσία τους στη λίγκα, έχουν και πάλι ενδιαφέρον. Δεν θα πρωταγωνιστήσουν, έχουμε όμως κάτι να περιμένουμε να δούμε.

Αποδόσεις

Πρωτάθλημα: 1000.00, Κατάκτηση Περιφέρειας: 500.00, Κατάκτηση Division (χωρίς Playoffs): 150.00

Θέση Starter Bench Rotation
PG Scoot Henderson Malcolm Brogdon Malachi Smith
SG Anfernee Simons Justin Minaya Toumani Kamara
SF Shaedon Sharpe Matisse Thybulle Kris Murray
PF Jerami Grant Kevin Knox Jabari Walker
C Deandre Ayton Rob Williams Moses Brown
Κόουτς Chauncey Billups

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Οι Blazers θα παίξουν το μπάσκετ τους, όμως προφανώς η απουσία εμπειρίας δεν θα τους επιτρέψει να φτάσουν σε πολλές νίκες. Μοιάζει κάπως μεγάλο βέβαια και το όριο των 30.5 νικών. Αυτό που μοιάζει επίσης αρκετά πιθανό είναι να τελειώσουν με καλύτερο ρεκόρ από τους Spurs. Που δεν έχουν καν παίκτες με εμπειρία και ποιότητα, όπως οι Ayton και Rob Williams. Στοιχηματικά είναι και η μόνη προσέγγιση αυτή, για τους Blazers.

cta_box_bg
Combo Προσφορά* χωρίς κατάθεση στη Novibet ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Sacramento Kings Ρόστερ | Προγνωστικά

Περσινή πορεία

Regular Season: 3οι, 48-34

Playoffs: Αποκλείστηκαν με 4-3 από τους Warriors, στον πρώτο γύρο.

Οι Kings επιτέλους χαμογέλασαν. Μετά από 16 σερί χρόνια, χωρίς Playoffs, η πόλη του Sacramento γιόρτασε. Οι "βασιλιάδες" έκαναν δήλωση υπεροχής από τη Regular Season. Τερμάτισαν τρίτοι. Παίζοντας δυνατά ως το τέλος, ακόμα και για τη δεύτερη θέση. Τους έλαχε ο "μουτζούρης" των Warriors στον πρώτο γύρο. Τους πήγαν σε Game 7, στην έδρα τους. Δεν τα κατάφεραν. Προφανώς παίζει ρόλο το γεγονός ότι είχαν απουσία χρόνων από τα Playoffs και τους έλειψε η εμπειρία. Συν το γεγονός ότι έπαιζαν απέναντι στους εν ενεργεία πρωταθλητές.

Offseason

Ήρθαν: Deonte Burton, Chris Duarte (IND), Jordan Ford (R), Colby Jones (R), Skal Labissiere, Anthony Lamb (GSW), JaVale McGee (DAL), Jaylen Nowell (MIN), Jalen Slawson (R), Sasha Vezenkov (R).

Έφυγαν: Terence Davis, Matthew Dellavedova, P.J. Dozier, Richaun Holmes (DAL), Chimezie Metu (PHX), Neemias Queta (BOS).

Ο Fox έδειξε ότι ξέρει πως παίζεται το winning basketball. Ηγέτης των Kings. Που έκανε τρομερό δίδυμο με τον Sabonis. Αναγεννημένος κι ο Λιθουανός. Ακόμα καλύτερος από τη version του στους Pacers. Κι όλα τα κομμάτια του "παζλ" γύρω τους έδεσαν αρμονικά. Ο Mike Brown έκανε εξαιρετική δουλειά και πιστώνεται αυτό που έδειξαν πέρυσι οι Kings. Στην Offseason δεν έκαναν το παραμικρό. Η πιο "ηχηρή" τους κίνηση ήταν η οψιόν αγοράς του Venzekov. Δεν χρειάστηκε να κάνουν κάτι παραπάνω. Η συνταγή είναι πετυχημένη και δεν άλλαξε στο ελάχιστο.

Αποδόσεις

Πρωτάθλημα: 55.00, Κατάκτηση Περιφέρειας: 25.00, Κατάκτηση Division (χωρίς Playoffs): 8.00

Θέση Starter Bench Rotation
PG De'Aaron Fox Davion Mitchell Jaylen Nowell
SG Kevin Huerter Malik Monk Chris Duarte
SF Harisson Barnes K. Edwards Colby Jones
PF Keegan Murray Trey Lyles Sasha Vezenkov
C Domantas Sabonis Alec Len J. McGee
Κόουτς Mike Brown

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Θα είναι και φέτος ανταγωνιστικοί οι Kings στη regular. Υπάρχουν ομάδες όπως οι Suns, οι Lakers κι οι Nuggets που μπορεί να τους βάλουν από κάτω, όμως και το ανάποδο να γίνει, μόνο έκπληξη δεν θα είναι. Στοιχηματικά βλέποντας το συγκεκριμένο, κάθε h2h των Kings με ομάδα της Δύσης, το οποίο πληρώνει 2+, θεωρώ πως έχει αξία. Ένα από τα πολύ καλά Picks είναι το να τερματίσουν πάνω από τους Warriors, στο 2.80. Αξία υπάρχει στο funbet του να μπουν στην τετράδα, ενώ όποιος ψάχνει για κάτι εκτός funbet, είναι το να τερματίσουν από τις θέσεις 1-7.

San Antonio Spurs Ρόστερ | Προγνωστικά

Περσινή πορεία

Regular Season: 22-60

Playoffs: -

Πέρυσι ήταν η κομβική σεζόν για τους Spurs. Ενδεχομένως κι η τελευταία τους στα τέσσερα πιο πρόσφατα χρόνια, όπου έκαναν τόσο "ακραίο" tanking. Εδώ και μια τετραετία οι Spurs δεν διεκδικούν κάτι στη λίγκα. Πέρυσι αποφάσισαν να το πάνε "all-in", γιατί το διακύβευμμα ήταν πολύ μεγάλο. Ο Wembanyam!. Και το κατάφεραν. Έχασαν όσο έπρεπε να χάσουν, ήταν τυχεροί στο lottery και ανταμείφθηκαν με τον καλύτερο τρόπο για το tanking που έκαναν.

Offseason

Ήρθαν: Sidy Cissoko (R), RaiQuan Gray (R), Seth Millner (R), Cedi Osman (CLE), Sir'Jabari Rice (R), Victor Wembanyama (R).

Έφυγαν: Keita Bates-Diop (PHX), Gorgui Dieng, Romeo Langford (UTA).

Η Offseason τους είχε την κορυφαία κίνηση του draft, συνολικά όμως ήταν πολύ ήσυχη. Στο San Antonio δεν ενδιαφέρονται τώρα άμεσα να φέρουν κάποιον μεγάλο σταρ. Υπάρχουν αρκετοί νεαροί παίκτες που πρέπει να παίξουν και να αξιολογηθούν. Για να δουν στο San Antonio πιο θα είναι το core που θα πλαισιώσει τον Wemby στη νέα εποχή της ομάδας. Φιλοδοξίες για φέτος δεν υπάρχουν και είναι σχεδόν βέβαια ότι Spurs και Blazers θα παίξουν δυνατά και φέτος για τις τελευταίες θέσεις της περιφέρειας.

Αποδόσεις

Πρωτάθλημα: 1000.00, Κατάκτηση Περιφέρειας: 500.00, Κατάκτηση Division (χωρίς Playoffs): 40.00

Θέση Starter Bench Rotation
PG Tre Jones D. Graham Blake Wesley
SG Devin Vassell Malaki Branham Justin Champagnie
SF Keldon Johnson Doug McDermott Cedi Osman
PF Jeremy Sochan S. Mamukelashvili  
C Victon Wembanyama Zach Collins Charles Bassey
Κόουτς Gregg Popovich

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Είναι το φαβορί για να τερματίσουν τελευταίοι οι Spurs. Και αρκετά μεγάλο μοιάζει το όριο των 29.5 νικών. Δεν θα ψάξουν να κάνουν πολλές ήττες φέτος, προφανώς, αφού το draft που έρχεται δεν έχει μεγάλη ποιότητα. Παρόλα αυτά και οι Spurs δε μοιάζουν ομάδα που έχει τεράστια ποιότητα. Ακόμα και το ρόστερ των Blazers, με τους Ayton και Rob Williams φαντάζει κάπως καλύτερο. Το under 29.5 για τις νίκες τους, είναι μια πρώτη προσέγγιση.

Utah Jazz Ρόστερ | Προγνωστικά

Περσινή πορεία

Regular Season: 12οι, 37-45

Playoffs: -

Παρά το γεγονός ότι πολλοί περίμεναν πέρυσι τους Jazz να κάνουν μια χρονιά tanking, αυτοί διέψευσαν άπαντες. Ξεκίνησαν πολύ δυνατά τη χρονιά και για μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν εντός των θέσεων που οδηγούσαν στα Playoffs. Ξεκίνησε κάποια στιγμή από τον Μάρτη ένα αρνητικό σερί, που τους έθεσε εκτός μάχης. Ή τέλος πάντως, τους οδήγησε στο να κυνηγήσουν κάποιες ήττες, προκειμένου να τελειώσουν πιο χαμηλά, για να πάρουν ένα καλό pick στο lottery. Μεγάλη σεζόν από τον Lauri Markkanen. Που δικαίως πήρε και το βραβείο του πιο βελτιωμένου παίκτη. Έκανε απίθανα πράγματα, τελείωσε με 25.6π., 8.6ριμπ. και 58.8% eFG. 

Offseason

Ήρθαν: John Collins (ATL), Keyonte George (R), Joey Hauser (R), Taylor Hendricks (R), Romeo Langford (SAS), Brice Sensabaugh (R), Omer Yurtseven (MIA).

Έφυγαν: Udoka Azubuike (PHX), Vernon Carey Jr., Rudy Gay (GSW), Damian Jones (CLE), Juan Toscano.

Στην offseason λίγα πράγματα. Ότι ήταν να κάνουν, το έκαναν πέρυσι που έδιωξαν Snyder, Mitchell και Gobert και αποφάσισαν να μπουν σε νέα εποχή. Με coach τον Hardy και GM τον Ainge. Προσέθεσαν μόνο τον Collins στη ρακέτα, όμως κι αυτός δεν είναι και πολύ σίγουρο ότι θα βγάλει τη σεζόν στη Utah. Παρά την περσινή σεζόν βέβαια, ίσως και πάλι οι προσδοκίες θα πρέπει να είναι μικρές. Οι Jazz πέρυσι βρήκαν και νίκες, απέναντι σε ομάδες που είχαν ήδη αποφασίσει ότι θα πάνε για tanking. Κάτι που φέτος δε θα συμβεί. Όλοι θα προσπαθήσουν να είναι πιο ανταγωνιστικοί.

Αποδόσεις

Πρωτάθλημα: 400.00, Κατάκτηση Περιφέρειας: 300.00, Κατάκτηση Division (χωρίς Playoffs): 45.00

Θέση Starter Bench Rotation
PG Collin Sexton Kris Dunn T. Horton Tucker
SG J. Clarkson Ochai Agbaji Romeo Langford
SF L. Markannen Luka Samanic T. Hendricks
PF John Collins Kelly Olynyk S. Fontecchio
C Walker Kessler Omer Yurtseven Micah Potter
Κόουτς Will Hardy

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Οι Books έχουν φροντίσει να τους βγάλουν σχετικά ψηλά σε όριο τους Jazz. Οι οποίοι Jazz όμως φέτος θα βρουν πιο ισχυρούς αντιπάλους, ακόμα και στα χαμηλά "στρώματα" των δύο περιφερειών. Και οι Rockets θα είναι καλύτεροι και οι Hornets και οι Pistons και οι Spurs. Όλες οι ομάδες που πέρυσι μετρούσαν σερί ήττες. Οι 35.5 νίκες είναι αρκετές. Για μια ομάδα που πέρυσι, έφτασε στις 37. Κάνοντας εξαιρετικό start και σε ένα πρωτάθλημα που αρκετοί περισσότεροι -σε σχέση με φέτος- έπαιζαν και για να χάσουν σε κάποια παιχνίδια.

*Οι αποδόσεις που αναγράφονται είναι από Stoiximan, ίσχυαν 9/10 στις 19:00 και ενδέχεται να υπόκεινται σε αλλαγές

**Tα ρόστερ όλων των ομάδων δεν είναι 100% ολοκληρωμένα κι ενδεχομένως να υπάρξουν αλλαγές ως την εκκίνηση της Regular Season.

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Betshop
Sportingbet
Απόδοση Stoiximan
Απόδοση Pamestoixima.gr
Απόδοση Novibet
Απόδοση Bwin
Απόδοση Betsson
Απόδοση Fonbet
Απόδοση Bet365
Απόδοση Netbet
Απόδοση Betshop
Απόδοση Sportingbet
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση