foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ39
ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Αδριατική Λίγκα: Αφιέρωμα ABA League σεζόν 2023-2024

Previews Πρωταθλημάτων | 27 Σεπ 2023 20:35
Silder-Banner-Generic-ABA-LEAGUE.jpg

Η Αδριατική λίγκα είναι ένα... πολυεθνικό πρωτάθλημα, όπου συμμετέχουν ομάδες της Σερβίας, του Μαυροβουνίου, της Κροατίας, της Σλοβενίας, της Βοσνίας και της Βόρειας Μακεδονίας, με σκοπό να υπάρχει μία καλύτερη ανάπτυξη στις χώρες της πρώην ενωμένης Γιουγκοσλαβίας, όπου υπάρχει ταλέντο, αλλά δεν μπορεί να έχει 6 ιδίου επιπέδου πρωταθλήματα. Πέρυσι το κατέκτησε η Παρτιζάν του Ζέλικο Ομπράντοβιτς στον τελικό με τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ υποβιβάστηκε η ΜΖΤ Σκοπίων και η Μπόρατς, κέρδισε την παραμονή της σε αγώνα μπαράζ με την σλοβένικη Ντομζάλε. Νεοφώτιστη θα είναι η Κρκα.

Γράφει ο Ηλίας Καπράλος

Όπως και πέρσι η Παρτιζάν και ο Ερυθρός Αστέρας θα είναι στη EuroLeague. Στο EuroCup θα αγωνιστούν και πάλι η Μπούντουτσνοστ και η Τσεντεβίντα Ολίμπια, στους ομίλους του Basketball Champions League θα είναι και πάλι η Ιγκοκέα, ενώ στα προκριματικά θα είναι η Μόρναρ Μπαρ και η ΦΜΠ Βελιγραδίου.

Το πρωτάθλημα αποτελείται από 14 ομάδες που θα αγωνιστούν μεταξύ τους εντός και εκτός έδρας σε 26 αγωνιστικές. Οι πρώτες 8 ομάδες θα παίξουν στα play-off. Οι προημιτελικοί και οι τελικοί κρίνονται στις 2 νίκες (Best of 3), ενώ οι τελικοί στις 3 νίκες (Best of 5 με φορμάτ αγώνων 2-2-1). Δεν γίνονται αγώνες για την 3η θέση. Ο ουραγός της κατηγορίας θα υποβιβαστεί άμεσα στην ABA League 2, ενώ ο 13ος της κατάταξης θα παίξει σε αγώνες μπαράζ στις δύο νίκες με τη 2η ομάδα της ABA League 2.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Παρτιζάν Ρόστερ | Προγνωστικά 

Τι έκανε πέρυσι: Mία από τις πλέον επιτυχημένες σεζόν στην ιστορία της ομάδας, που φαίνεται ότι ξαναμπήκε στις μεγάλες δυνάμεις του ευρωπαϊκού μπάσκετ, κάτι που συνδυάστηκε με την επιστροφή στην κορυφή της λίγκας στους τελικούς με τον Ερυθρό Αστέρα. Πέραν του τροπαίου, είχε μία άκρως επιτυχημένη πορεία στην EuroLeague, όπου και έφτασε μία ανάσα από το Final-4, καθώς αποκλείστηκε σε μία επεισοδιακή σειρά από την Ρεάλ Μαδρίτης. 

Τι άλλαξε: Επιστροφή στις μεγάλες νίκες και μεγάλες βραδιές για τον Ζέλικο Ομπράντοβιτς που φυσικά και παρέμεινε στη θέση της αγαπημένης του ομάδας. Το βασικότερο όμως για τον Σέρβο προπονητή είναι ότι κράτησε μεγάλο μέρος της περσινής επιτυχημένης ομάδας. Έχασε τον Λεσόρ και τον Παπαπέτρου που πήγαν στον Παναθηναϊκό, αλλά και τον Έξουμ που γύρισε στο ΝΒΑ. Παρόλα αυτά κράτησε τον Πάντερ στο σίριαλ του καλοκαιριού, τον ΛεΝτέι, τον Αβράμοβιτς και φυσικά τον αγαπημένο του Νάναλι. Στις θέσεις των “φευγάτων”, ήρθε ο Γιάραμαζ από την Μπαγερν, ο Πονίτκα από τον Παναθηναϊκό, ο Ντοζίερ από το Σακραμέντο και ο Καμίνσκι από το Χιούστον.  Ο Ζοτς πάντως, είναι ακόμα στην αγορά για μια ακόμα προσθήκη, που φυσικά μπορεί να έρθει και στις πρώτες εβδομάδες της σεζόν.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Παρτιζάν αυτή τη στιγμή. Δίπλα σε κάθε παίκτη μπορείτε να δείτε την ηλικία, το ύψος και τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

Όνομα (Η) - (Υ)  Θέση
Αλέξα Αβράμοβιτς (29) - (1.92) Γκαρντ
Όγκνιεν Γιάραμαζ (29) - (1.93) Γκαρντ
Κέβιν Πάντερ (31) - (1.93) Γκαρντ
PJ Ντοζίερ (26) - (1.98) Γκαρντ
Ντανίλο Άντζουσιτς (32) - (1.95) Γκαρντ
Τζέιμς Νάναλι (31) - (2.01) Φόργουορντ
Ματέους Πονίτκα (30) - (1.98) Φόργουορντ
Ούρος Τριφούνοβιτς (23) - (2.00) Γκαρντ/Φόργουορντ
Τρίσταν Βούκσεβιτς (20) - (2.09) Φόργουορντ
Ζακ ΛεΝτέι (29) - (2.02) Φόργουορντ
Άλεν Σμάιλαγκιτς (23) - (2.08) Φόργουορντ/Σέντερ
Φρανκ Καμίνσκι (30) - (2.13) Σέντερ
Μπάλσα Κοπρίβιτσα (23) - (2.15) Σέντερ
Προπονητής: Ζέλικο Ομπράντοβιτς (από το 2021)

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Η Παρτιζάν μετά την περσινή της μεγάλη σεζόν σε Ευρώπη και ABA League, θέλει να συνεχίσει με την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος. Το γεγονός μάλιστα, ότι κράτησε σημαντικό μέρος του κορμού της σε σχέση με την περσινή σεζόν, την φέρνει σε θέση... οδηγού στην κούρσα για την κατάκτηση και του φετινού πρωταθλήματος.

Ερυθρός Αστέρας Ρόστερ | Προγνωστικά 

Τι έκανε πέρυσι: Σε μία χρονιά που άλλαξε προπονητή, η άλλοτε πρωταθλήτρια ομάδα, έμεινε και πάλι εκτός 8άδας στην Euroleague, αλλά έχασε αυτή τη φορά και στον τελικό από την Παρτιζάν για την ABA League. Μπορεί να κέρδισε το πρωτάθλημα Σερβίας, αλλά έπαιζε ουσιαστικά μόνη της (η Παρτιζάν δεν κατέβηκε στην τελική φάση) και  έτσι δεν μπορεί να θεωρηθεί επιτυχία.

Τι άλλαξε: Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς άλλαξε την εικόνα της ομάδας από τότε που ανέλαβε στην περσινή σεζόν και όπως είναι λογικό παρέμεινε στον πάγκο και για τη φετινή χρονιά. Όσον αφορά το ρόστερ, έφυγαν οι Βιλντόζα, Μάρτιν, Μπέντιλ, Χόλαντ, Ντόμπριτς, Καμπάτσο και  Πετρούσεφ. Από την άλλη, η περσινή φιναλίστ της λίγκας έφερε στο Βελιγράδι τον Νεϊπίερ από την Αρμάνι, τον Γιάγκο από την πρωταθλήτρια Ουλμ, τον Νταβιντόβατς, τον Σιμόνοβιτς, τον Τεόντοσιτς, τον Μπολομπόι, τον Χάνγκα, τον Τόμπει, τον Γκιεντράιτις, αλλά και τον μόνιμο τραυματία πέρσι στη Φενέρ, Μπιέλιτσα. Όλες οι κινήσεις δείχνουν την αντεπίθεση που θέλει να κάνει ο Αστέρας, μιας και πρόκειται για έμπειρους παίκτες με παραστάσεις στην EuroLeague και μένει να δούμε εάν ο Ιβάνοβιτς μπορεί να βρει τη χημεία μεταξύ τους. 

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ του Ερυθρού Αστέρα αυτή τη στιγμή. Δίπλα σε κάθε παίκτη μπορείτε να δείτε την ηλικία, το ύψος και τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

Όνομα (Η) - (Υ)  Θέση
Μίλος Τεόντοσιτς (36) - (1.95) Γκαρντ
Σαμπάζ Νεϊπίερ - (32) - (1.91) Γκαρντ
Γιάγκο Ντος Σάντος (24) - (1.75) Γκαρντ
Νεμάνια Νέντοβιτς (33) - (1.91) Γκαρντ
Μπράνκο Λάζιτς (34) - (1.95) Γκαρντ
Άνταμ Χάνγκα - (34) - (2.00) Φόργουορντ
Ρόγκας Γκιερντάιτις - (31) - (2.00) Φόργουορντ
Ντέγιαν Νταβίντοβατς (28) - (2.02) Φόργουορντ
Νεμάνια Μπιέλιτσα (36) - (2.09) Φόργουορντ
Ντάλιμπορ Ίλιτς (23) - (2.00) Φόργουορντ
Λούκα Μίτροβιτς (30) - (2.03) Φόργουορντ/Σέντερ
Μάρκο Σιμόνοβιτς (23) - (2.13) Φόργουορντ/Σέντερ
Μάικ Τόμπεϊ (29) - (2.13) Σέντερ
Τζόελ Μπολομπόι (30) - (2.04) Σέντερ
Όγκνιεν Κούζμιτς (33) - (2.13) Σέντερ
Προπονητής: Ντούσκο ιβάνοβιτς (από το 2022)

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Σίγουρα η περσινή χρονιά δεν ήταν η καλύτερη για τον Αστέρα, που δεν μπήκε στα play-off της Euroleague και έχασε από την Παρτιζάν στους τελικούς της ΑΒΑ League. Έγιναν σημαντικές κινήσεις στην off season, αλλά μοιάζει δύσκολο να βρεθεί χημεία σε αυτό το σύνολο, μιας και το... μίγμα μοιάζει εκρηκτικό. Προφανώς και είναι στα φαβορί για το πρωτάθλημα, αν και όλα θα κριθούν τον Ιούνιο στους τελικούς.

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπουντούσνοστ Ρόστερ | Προγνωστικά 

Τι έκανε πέρυσι:  Σε μία δύσκολη σεζόν, η καλύτερη ομάδα του Μαυροβουνίου, έπιασε το ταβάνι της. Πήρε την 3η θέση στην ABA League, έχασε στα ημιτελικά από τον Ερυθρό Αστέρα, πήρε εύκολα το πρωτάθλημα και το κύπελλο της χώρας της, ενώ στο Eurocup αν και πάλεψε, αποκλείστηκε από τον πρώτο γύρο και από την Ουλμ στο μονό, νοκ-άουτ, παιχνίδι. 

Τι άλλαξε: Μετά την περσινή αλλαγή προπονητή μέσα στη σεζόν, η ομάδα του Μαυροβουνίου κράτησε στον πάγκο της τον Πέταρ Μίγιοβιτς και πάλι πόνταρε σε έμπειρους παίκτες. Έφυγαν οι Χέινς, Ο’ Μπρέιν και ο Γκριν, αλλά στις θέσεις τους ήρθαν και πάλι έμπειροι παίκτες. Εξ αρχής ήρθε ο Μάρβιν Τζόουνς (πρώην Κολοσσός, ΠΑΟΚ και Περιστέρι) από την Χολόν, ο Φρίμαν από την Μπεσίκτας, ο Ουίλιαμς από την Νάπολι, ο Ρος από την Βαρέζε, ο Μπράντον Πολ (πέρασε από τον Ολυμπιακό) από την Ουλμ και ο Ράιτ από τους Ντάλας Μάβερικς. Το ρόστερ και φέτος είναι γεμάτο για την μοναδική ομάδα που έχει σπάσει τα τελευταία χρόνια το δίπολο της Παρτιζάν και του Ερυθρού Αστέρα και αυτό θα ήθελε να πετύχει και κάποια στιγμή στο άμεσο μέλλον. 

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Μπουντούσνοστ αυτή τη στιγμή. Δίπλα σε κάθε παίκτη μπορείτε να δείτε την ηλικία, το ύψος και τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

Όνομα (Η) - (Υ)  Θέση
Αλέρικ Φρίκμαν (29) - (1.91) Γκαρντ
Μπράντον Πολ (32) - (1.93) Γκαρντ
Βλάντιμιρ Μιχαϊλοβιτς (33) - (1.93) Γκαρντ
Φλέτσερ Μαγκί (27) - (1.93) Γκαρντ
Κόλμπεϊ Ρος (25) - (1.85) Γκαρντ
Μακ Κίνλεϊ Ράιτ (25) - (1.80) Γκαρντ
Πέταρ Πόποβιτς (27) - (1.95) Γκαρντ
Αντρίγια Σλάβκοβιτς (23) - (2.04) Φόργουορντ
Αντρίγια Γκρμπόβιτς (20) - (2.07) Φόργουορντ
Μάρκο Γιάνγκοβιτς Κούριτζα (36) - (2.05) Φόργουορντ
Κάμερον Ρέινολντς (28) - (2.01) Φόργουορντ
Μάρβιν Τζόουνς (30) - (2.13) Σέντερ
Τζακόρεϊ Ουίλιαμς (29) - (2.03) Σέντερ
Προπονητής:

Πέταρ Μίγιοβιτς (από το 2023)

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Η Μπούντουτσνοστ είναι η μόνη ομάδα που έχει σπάσει το δίπολο, έχει τον τρόπο να το ξανακάνει και σίγουρα έχει ένα ρόστερ που ποιοτικά υστερεί μόνο σε σύγκριση με τις δύο ομάδες της EuroLeague. Παρόλα αυτά, πέραν από μερικές νίκες στην κανονική διάρκεια, δύσκολα θα πετύχει κάτι περισσότερο από την 3η θέση.

Τσεντεβίτα Ολίμπια Ρόστερ | Προγνωστικά 

Τι έκανε πέρυσι:  Περίεργη και όχι τόσο επιτυχημένη χρονιά για την ομάδα της Σλοβενίας. Εξ αρχής πήρε την 4η θέση στην ABA League, μιας και στα ημιτελικά ζόρισε την Παρτιζάν, αλλά τελικά αποκλείστηκε. Στο Eurocup αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων (όπου περνάνε οι 8 στους 10), καθώς πήρε την 9η θέση και τελείωσε νωρίς τις υποχρεώσεις της. Όπως περίμεναν οι περισσότεροι, πήρε το πρωτάθλημα στην χώρα της.

Τι άλλαξε: Με από μία χρονιά που δεν ήταν καλή στην Ευρώπη, αποχώρησε ο προπονητής Αλίλοβιτς και ήρθε ο διάσημος Ιταλός, Σιμόνε Πιανιτζιάνι. Πέραν τούτου, έγιναν και πολλές αλλαγές στο ρόστερ για την άλλοτε ιστορική ομάδα της Σλοβενίας, που ενώθηκε με την κροατική Τσεντεβίτα από το 2019 και έπειτα. Στις κυριότερες αποχωρήσεις μπαίνει ο Όμιτς που έφυγε για την Κίνα και ο Χόλατζ που πήγε στην Εφές. Από την άλλη ήρθαν στην Σλοβενία ο Ραντίσεβιτς από το Μπιλμπάο, ο Αρμάντ από την Αβτοντόρ, ο Τζόουνς από την Χάιφα και ο Κομπς από την Ιαπωνία, ενώ έμειναν πέραν από τους έμπειρους και διεθνείς Κλόμπουτσαε και Ζόραν Ντράγκιτς και ο Αμερικανός Στιούαρτ

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Τσεντεβίτα αυτή τη στιγμή. Δίπλα σε κάθε παίκτη μπορείτε να δείτε την ηλικία, το ύψος και τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

Όνομα (Η) - (Υ)  Θέση
Ντουέιν Στιούαρτ (24) - (1.98) Γκαρντ
Σον Άρμαντ (32) - (1.93) Γκαρντ
Νίκολα Ραντίσεβιτς (29) - (1.96) Γκαρντ
Τζάστιν Κομπς (32) - (1.91) Γκαρντ
Γκρέγκορ Γκλας (22) - (1.92) Γκαρντ
Γιάκα Μπλάζιτς (33) - (1.96) Γκαρντ
Γιάκα Κλόμπουτσαρ (36) - (1.98) Γκαρντ/Φόργουορντ
Ζόραν Ντράγκιτς (34) - (1.96) Γκαρντ/Φόργουορντ
Αμάντου Σο (25) - (2.06) Φόργουορντ
Έντο Μούριτς (32) - (2.02) Φόργουορντ
Σον Τζόουνς (31) - (2.03) Φόργουορντ
Λούκα Σκούτσα (21) - (2.06) Σέντερ
Κάρλο Μάτκοβιτς (22) - (2.08) Σέντερ
Αλέξαντρε Σάσκοφ (23) - (2.11) Σέντερ
Προπονητής:

Σιμόνε Πιανιτζάνι (από το 2023)

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Η φετινή χρονιά για την Ολίμπια θα είναι ένα μεγάλο στοίχημα καθώς έκανε σημαντικές αλλαγές με βασικότερη αυτή στον πάγκο της που ήρθε ένας από τους καλύτερους προπονητές της λίγκας. Αυτό θα βοηθήσει την ομάδα να έχει την σταθερότητα  και θα είναι μεγάλη έκπληξη εάν πέσει από την πρώτη 4άδα της λίγκας. 

ΦΜΠ Βελιγραδίου Ρόστερ | Προγνωστικά 

Τι έκανε πέρυσι:  Άρχισε... στραβά την χρονιά με τον αποκλεισμό από το BCL και μάλιστα σε προκριματικά που έγιναν στην έδρα της. Μετά πήρε την 5η θέση στην ABA League και αποκλείστηκε στην πρώτη φάση των play-off με αντίπαλο την Τσεντεβίτα και σκορ 2-1. Την ίδια στιγμή όπως, βρέθηκε στον τελικό του σερβικού πρωταθλήματος, μιας και η τιμωρήθηκε η Παρτιζάν και έχασε από τον Ερυθρό Αστέρα, παίρνοντας έτσι τη δεύτερη θέση. 

Τι άλλαξε: Μετά την περσινή 5η θέση, η ομάδα όπως ήταν λογικό κράτησε και φέτος τον Νέναντ Στεφάνοβιτς στον πάγκο, αλλά προχώρησε σε κάποιες αλλαγές, κυρίως των ξένων της παικτών. Οι Ιζούντου και Μάνιγκ πήγαν στην Όλντενμπουργκ, ο Μουρ στην Πιστόια, ενώ αποχώρησαν από την ομάδα και οι Μπιτς, Τζένκινς και Βούιτσιτς. Στις θέσεις αυτών, ήρθαν ο Ουόκερ από το πρωτάθλημα του Βελγίου, ο Τέρνερ από το πρωτάθλημα της Φινλανδίας, αλλά και ο Ουότσον από τη Νίμπουρκ, κάτι που δείχνει ότι και πάλι η ομάδα της Σερβίας, θέλει να ποντάρει σε Αμερικανούς που βλέπουν τη λίγκα σαν ένα βήμα για την μετέπειτα καριέρα τους. Η λογική λέει ότι θα προχωρήσει σε ακόμα μία προσθήκη μέσα στη σεζόν. 

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της ΦΜΠ Βελιγραδίου αυτή τη στιγμή. Δίπλα σε κάθε παίκτη μπορείτε να δείτε την ηλικία, το ύψος και τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

Όνομα (Η) - (Υ)  Θέση
Μπάλσα Ζιβάνοβιτς (22) - (1.88) Γκαρντ
Λαμόντε Τέρνερ (26) - (1.88) Γκαρντ
Τζόρνταν Ουόκερ (26) - (1.86) Γκαρντ
Λάζαρ Γκάγκιτς (18) - (1.95) Γκαρντ
Λούκα Άστεριτς (26) - (2.01) Γκαρντ/Φόργουορντ
Μπόγιαν Σούμποτιτς (33) - (2.03) Φόργουορντ
Νίκολα Σαράνοβιτς (20) - (2.00) Φόργουορντ
Αλέξα Στεπάνοβιτς (25) - (2.07) Φόργουορντ
Ράνκο Σίμοβιτς (24) - (1.99) Φόργουορντ
Όγκνιεν Μάτοβιτς (19) - (1.96) Φόργουορντ
Νέιτ Ουότσον (25) - (2.08) Σέντερ
Μάρκο Παβίσεβιτς (22) - (2.09) Σέντερ
Πάβλε Μίσιτς (18) - (2.10) Σέντερ
Αντρίγια Βούκοβιτς (18) - (2.10) Σέντερ
Προπονητής:

Νέναντ Στεφάνοβιτς (από το 2021)

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Εδώ και μερικά χρόνια, η ΦΜΠ Βελιγραδίου, είναι πλέον η τρίτη δύναμη στην χώρα σχεδόν... αδιαπραγμάτευτα, ενώ και στην ABA League πάντα παλεύει για την 4άδα, παίζοντας σταθερά στα play-off από το 2017. Κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει και φέτος με μεγαλύτερο ερωτηματικό, εάν κρατήσει την ίδια απόδοση και ουσιαστικά μείνει στην 5η θέση, ή προσπαθήσει να πάρει μία θέση από τις Μπούντουτσνοστ ή Ολίμπια. 

Novibet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Αναλήψεις εντός 24 ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μέγκα Μπάσκετ Ρόστερ | Προγνωστικά 

Τι έκανε πέρυσι: Παρότι και πάλι ήταν μία ομάδα με ταλέντο, στο τέλος έδειξε να κολλάει. Αποκλείστηκε από την Μπούντουτσνοστ στην πρώτη φάση των play-off της ABA League με σκορ 2-0, μιας και είχε πάρει την 6η θέση στην κανονική διάρκεια. Μετά και στο τέλος των υποχρεώσεων του σερβικού πρωταθλήματος, αποκλείστηκε από την ΦΜΠ Βελιγραδίου και με ήττες 2-0 στα ημιτελικά, χάνοντας την ευκαιρία να παίξει σε έναν τελικό του πρωταθλήματος της Σερβίας.

Τι έκανε πέρυσι:  Η ομάδα που στο τιμόνι της είναι ο γνωστός ατζέντης Μίσκο Ραζνάτοβιτς, πέτυχε και πέρσι τους στόχους είτε αυτοί είναι αγωνιστικοί, είτε... μανατζερικοί. Ο Τσεροβίνα πήγε στην Νανσί, ο Μπράνκοβιτς στην Μπάγερν, ο Ρουντάν στην Μπρέογκαν και ο Καζαλόν στο ΝΒΑ και στους Ντιτρόιτ Πίστονς. Στις θέσεις όσων έφυγαν δεν ήρθαν παίκτες έμπειροι φυσικά, αλλά τα επόμενα πρότζεκτ που θα δοκιμάσουν να παίξουν στην εν λόγω λίγκα. Ο Ιλιάσογλου από την Μπεσίκτας, ο Τόπιτς από τη δεύτερη ομάδα του Ερυθρού Αστέρα, ο Πλάβτσιτς από το κολεγιακό πρωτάθλημα και οι Γέλαβιτς, Μάλοβετς και Μιλιένοβιτς από τις ακαδημίες του συλλόγου. Φυσικά και δεν υπάρχουν ξένοι παίκτες στην ομάδα, ενώ παραμένει στον πάγκο ο Μάρκο Μπάρατς και σαν γενικός αρχηγός, ο Νόβιτσα Βελίτσκοβιτς, άλλοτε αρχηγός της Παρτιζάν. 

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Μέγκα Μπάσκετ αυτή τη στιγμή. Δίπλα σε κάθε παίκτη μπορείτε να δείτε την ηλικία, το ύψος και τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

Όνομα (Η) - (Υ)  Θέση
Λούκα Παούνοβιτς (21) - (1.97) Γκαρντ
Στέφαν Μιλιένοβιτς (22) - (1.90) Γκαρντ
Ολεξάντρ Κομπζίστι (20) - (2.01) Γκαρντ
Μιχάιλο Μιλουτίνοβιτς (20) - (1.91) Γκαρντ
Νίκολα Ντούρισιτς (19) - (2.04) Γκαρντ
Νίκολα Τόπιτς (18) - (1.98) Γκαρντ
Αντρέα Μουζίκι (18) - (1.89) Γκαρντ
Αντρίγια Γιέλαβιτς (19) - (2.10) Φόργουορντ
Νεμάνια Πόποβιτς (22) - (2.05) Φόργουορντ
Πέταρ Κοβάσεβιτς (21) - (2.03) Φόργουορντ
Μπόγκλιουμπ Μάρκοβιτς (18) - (2.12) Φόργουορντ
Φίλιπ Γιόβιτς (18) - (2.05) Φόργουορντ
Τιμοτέι Μάλοβετς (19) - (2.04) Φόργουορντ
Ούρος Πλάβτσιτς (25) - (2.08) Σέντερ
Προπονητής:

Μάρκο Μπάμπατς (από το 2022)

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Τι και αν ο μεγαλύτερος παίκτης της ομάδας είναι 25 ετών, πάντα η Μέγκα είναι στις ομάδες που είναι μέσα στην 8άδα και βγάζει το “λάδι” του κάθε αντιπάλου. Όλοι οι παίκτες που είναι στην ομάδα, ξέρουν ότι μέσα από τις εμφανίσεις τους εκεί θα πάρουν μία καλή μεταγραφή και πάντα η ομάδα του Μίσκο Ραζντάνοβιτς είναι άκρως ανταγωνιστική. 

Ζαντάρ Μπάσκετ Ρόστερ | Προγνωστικά 

Τι έκανε πέρυσι: Σαν 7η της ABA League, έπαιξε με τον Ερυθρό Αστέρα στον πρώτο γύρο και όπως ήταν λογικό αποκλείστηκε από τη συνέχεια. Παρόλα αυτά πήρε για πλάκα το πρωτάθλημα στην χώρα της, μιας και κέρδισε σε ημιτελικά και τελικό την Τσιμπόνα και την Σπλιτ αντίστοιχα με σκορ 3-0. Από τις πιο σταθερές ομάδες της περσινής σεζόν. 

Τι άλλαξε: H περσινή της εξαιρετική πορεία σε πρωτάθλημα, κύπελλο και ABA League, φυσικά και κράτησε τον Ντάνιελ Γιούσουπ στον πάγκο της ομάδας. Μαζί του έμειναν οι Ράμελιακ, Ζγκάνεκ, Μέκιτς, Ντρέζνιακ και Μπόζιτς, κρατώντας έναν κορμό για τη νέα σεζόν. Από την άλλη πλευρά, αποχώρησαν οι Ντέιβις, Τσαμπάρα, Ματουλίνα και Σαντέλι. Παρότι δεν είναι το μεγάλο φαβορί βάσει ρόστερ, στην Κροατία σάρωσε τα πάντα και σίγουρα αυτός ο στόχος θα παραμένει αυτή τη σεζόν, όπως και η είσοδος στα play-off της ABA League. Με έναν κλασικό τρόπο όπως είχαν παλιά οι ομάδες της Γιουγκοσλαβίας, δεν έχει κανέναν Αμερικανό στο ρόστερ της και βασίζεται αποκλειστικά σε Κροάτες παίκτες και στην άμυνα που μπορεί να παίξει κόντρα σε κάθε ομάδα της λίγκας. Χρειάζεται ακόμα έναν παίκτη στην περιφέρεια. 

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Ζαντάρ αυτή τη στιγμή. Δίπλα σε κάθε παίκτη μπορείτε να δείτε την ηλικία, το ύψος και τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

Όνομα (Η) - (Υ)  Θέση
Λόβρο Μάζαλιν (26) - (2.05) Γκαρντ
Άριγιαν Λάκιτς (23) - (1.97) Γκαρντ
Άντεμ Μέκιτς (28) - (1.95) Γκαρντ
Κρσέβαν Κλάριτσα (20) - (2.00) Γκαρντ/Φόργουορντ
Αντόνιο Σίκιριτς (20) - (1.96) Φόργουορντ
Κάρλο Ζγκάνετς (28) - (2.06) Φόργουορντ
Πάτρικ Γιάμπροβιτς (27) - (2.02) Γκαρντ
Ντάριο Ντρέζνιακ (25) - (2.04) Φόργουορντ
Βίτσε Γκρμπιτς (17) - (2.02) Φόργουορντ
Λούκα Μπόζιτς (27) - (2.00) Φόργουορντ
Μάρκο Ράμλιακ (30) - (2.01) Φόργουορντ
Ιβάν Νιέγκοβαν (19) - (2.10) Φόργουορντ
Προπονητής: Ντάνιελ Γιούσουπ (από το 2022)

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Το ρόστερ της ομάδας είναι παρόμοιο με το περσινό που σημαίνει ότι δεν έχει πολλούς παίκτες άνω των 25. Πέρσι τα κατάφεραν, αλλά φέτος χωρίς να υπάρχει, ακόμα, “αμερικανική βοήθεια”, η λογική λέει ότι θα μείνουν εκτός 8άδας, αλλά δεν θα έχουν πρόβλημα με τις παρακάτω θέσεις. 

Στουντέντσκι Σένταρ Μπάσκετ Ρόστερ | Προγνωστικά 

Τι έκανε πέρυσι: Η έτερη ομάδα του Μαυροβουνίου, πήρε την 8η θέση στην ABA League και αυτό ήταν άκρως σημαντικό, καθώς πέρασε παραδοσιακές δυνάμεις της περιοχής. Έχασε από την Παρτιζάν στον πρώτο γύρο των play-off, ενώ συμμετείχε και στον τελικό του πρωταθλήματος του Μαυροβουνίου, όπου και εκεί έχασε από την ανώτερη Μπούντουτσνοστ σε μία άκρως επιτυχημένη σεζόν. 

Tι άλλαξε:  O Προπονητής που την έφτασε έως τα play-off της διοργάνωσης, Αντρέι Ζάκελι, όπως ήταν λογικό παρέμεινε στον πάγκο της ομάδας και μαζί του, παρέμειναν και οι Παβλίσεβιτς, Χατζιμπέγκοβιτς και Μπάτσοβιτς. Μάλιστα για να καλύψει το κενό του Μαγκί που αποχώρησε από την περσινή ομάδα, πήρε τον Όμπρεϊ Ντόκινς που πέρσι ήταν στην Τουρκία και στην Μπούρσασπορ, ομάδα που έπαιξε και στα play-off. Τέλος, πήρε τους Ντρόμπνιακ και Καμένιας από την Μπούντουτσνοστ και τον Καπούστα από την Τσιμπόνα. Θα στηριχτεί και πάλι σε γηγενείς παίκτες, μιας και πέραν από του Ντόκινς έχει και το νεαρό Τούρκο, Ντογκάν. Και πάλι κύριο μέλημα της θα είναι η σκληρή άμυνα. 

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Στουντέντσκι Σένταρ αυτή τη στιγμή. Δίπλα σε κάθε παίκτη μπορείτε να δείτε την ηλικία, το ύψος και τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

Όνομα (Η) - (Υ)  Θέση
Βλάντιμιρ Σούνταρ (18) - (1.95) Γκαρντ
Λούκα Μπόγκαβατς (20) - (1.95) Γκαρντ
Ζόραν Βούτσελιτς (35) - (1.92) Γκαρντ
Ιγκόρ Ντρόμπνιακ (23) - (1.88) Γκαρντ
Ματέο Ντρέζνιακ (24) - (1.95) Γκαρντ
Βασίλιε Τοντόροβιτς (18) - (1.96) Γκαρντ
Ίλιε Γκοράνοβιτς (24) - (1.91) Γκαρντ
Μπόρνα Καπούστα (27) - (1.82) Γκαρντ
Ντεμίρ Ντογκάν (17) - (2.08) Φόργουορντ
Εμίρ Χατζιμπέγκοβιτς (27) - (2.06) Φόργουορντ
Τόμισλαβ Ίβισιτς (20) - (2.14) Φόργουορντ
Ζβόνιμιρ Ίβισιτς (20) - (2.19) Φόργουορντ
Όμπρει Ντόκινς (28) - (1.98) Φόργουορντ
Ντάβιντ Μίρκοβιτς (17) - (2.06) Φόργουορντ
Βασίλιε Μπάκοβιτς (27) - (2.08) Σέντερ
Μάρουαν Τσίτσιτς (27) - (2.10) Σέντερ
Κενάν Καμένιας (23) - (2.07) Σέντερ
Προπονητής: Αντρέα Ζάκελι (από το 2021)

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Πέρσι πέτυχε κάτι πολύ σημαντικό για το μέγεθος της, αλλά και το ρόστερ της. Δεν άλλαξε πολλά πράγματα σε αυτό, αλλά δεν πρόσθεσε και το βάθος για να παραμείνει στο ίδιο επίπεδο με την περσινή χρονιά. Αυτό σίγουρα δεν μπορεί να την κάνει φαβορί για τα play-off και ίσως χάσει την 8η θέση που πήρε πέρσι. Παρόλα αυτά δεν μπορεί να πέσει και πολύ πιο χαμηλά. 

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ιγκοκέα Μπάσκετ Ρόστερ | Προγνωστικά 

Τι έκανε πέρυσι: Παρά την προσπάθεια στις τελευταίες αγωνιστικές, έμεινε εκτός play-off στην ABA League μετά από χρόνια. Παρόλα αυτά, όπως ήταν αναμενόμενο, πήρε το πρωτάθλημα Βοσνίας στον τελικό με την Μπάνια Λούκα, ενώ είχε σερί 8-0 στα play-off του εγχώριου πρωταθλήματος. Στην Ευρώπη, αν και πέρασε την πρώτη φάση, έπεσε πάνω στην Χαποέλ Χολόν και αποκλείστηκε στα play-in με σκορ 2-0. 

Τι άλλαξε: O Βλάντιμιρ Γιοβάνοβιτς συνεχίζει στον πάγκο της ομάδας, όπως ήρθε στα μέσα της προηγούμενης σεζόν. Στο κομμάτι των ξένων, αποχώρησαν οι Τάι Ουόλερ και Μπράιαντ Κρόφορντ, ενώ ήρθαν στην ομάδα ο Στέφαν Μούντι (πρώην Ρέθυμνο και Λάρισα) από την γαλλική Ροάν και ο Τζάκι Καρμάικλ από την τουρκική Γκαζιαντέπ. Και οι δύο θεωρούνται έμπειροι και από καλά πρωταθλήματα. Επίσης έμειναν οι Γιόσιλο και Μάριτς, ενώ ήρθαν οι Άτιτς από την Μπούντουτσνοστ, ο Γκόρντιτς από την Ρουμανία και την Κλουζ και ο Γέρεμιτς από την Ολίμπια. Στο ρόστερ και πάλι έχει μόνο 2 Αμερικανούς και κυρίως βασίζεται σε παίκτες των χωρών των Βαλκανίων, αλλά πιο έμπειρους από τις ομάδες που έχουν παρόμοιους στόχους. 

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Ιγκοκέα αυτή τη στιγμή. Δίπλα σε κάθε παίκτη μπορείτε να δείτε την ηλικία, το ύψος και τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

Όνομα (Η) - (Υ)  Θέση
Κόστα Κόνιτς (22) - (1.93) Γκαρντ
Όγκνιεν Στάνκοβιτς (18) - (2.03) Γκαρντ
Νεμάνια Γκόρντιτς (35) - (1.93) Γκαρντ
Ντράγκαν Μιλοσάβλιεβιτς (34) - (1.98) Γκαρντ
Μάρκο Γέρεμιτς (22) - (1.92) Γκαρντ
Στέφαν Μούντι (30) - (1.79) Γκαρντ
Μιχάιλο Μπόσκοβιτς (21) - (2.05) Φόργουορντ
Έντιν Άτιτς (26) - (2.01) Φόργουορντ
Χάρις Ντέλατιτς (29) - (2.03) Φόργουορντ
Νικόλα Τανάσκοβιτς (26) - (2.04) Φόργουορντ
Μάρκο Γιόσιλο (31) - (2.00) Φόργουορντ
Μάριο Νάκιτς (22) - (2.02) Φόργουορντ
Νίκολα Μάριτς (25) - (2.06) Φόργουορντ
Τζάκι Καρμάικλ (33) - (2.05) Σέντερ
Ζόραν Νίκολιτς (27) - (2.12) Σέντερ
Προπονητής: Βλάντιμιρ Γιοβάνοβιτς (από το 2023)

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Η σχεδόν μόνιμη πρωταθλήτρια Βοσνίας, πέρσι δεν κατάφερε να μπει στα play-off, κάτι που είχε συνηθίσει να πετυχαίνει κάθε χρόνο στη ABA League. Για αυτό το λόγο  άλλαξε και βασικά γρανάζια του ρόστερ της, παίρνοντας παίκτες όπως ο χαρισματικός γκαντ Μούντι. Πλέον, με τον ίδιο προπονητή, ο στόχος είναι εφικτός και μπορεί να μπει στα play-off. 

Σπλιτ Μπάσκετ Ρόστερ | Προγνωστικά 

Τι έκανε πέρυσι:  Η ιστορική ομάδα της Κροατίας, έχασε στην μία νίκη τα play-off από τις Ζαντάρ και Στουντέντσκι. Αυτό δεν ήταν όμως το μόνο κακό της χρονιάς. Στο εθνικό πρωτάθλημα πήρε την πρώτη θέση και το απόλυτο πλεονέκτημα έδρας, αλλά στον τελικό η Ζαντάρ την “σκούπισε” με άνεση και έτσι έμεινε στη δεύτερη θέση. 

Τι άλλαξε: O νεαρός προπονητής Σούμποτις αποχώρησε από τον πάγκο της ομάδας και έτσι πήγε εκεί ο Ρίματς που ήταν μέχρι πρότινος στην Μπάγερν σαν βοηθός του Αντρέα Τρινκέρι. Αποχώρησαν από την ομάδα οι ξένοι, Σάλιβαν, Σόρτερ (πρώην του ΠΑΟΚ) και Νέλσον, ενώ ήρθαν ο Σίλτον από το κολεγιακό πρωτάθλημα, ο Φάντενμπεργκ από την Χαποέλ Ελιάτ που πέρσι είχε παίξει και στο ιταλικό πρωτάθλημα, αλλά και ο Στίβενσον που ήταν στο ρουμανικό πρωτάθλημα. Από την εγχώρια αγορά ήταν ο Λιούμπισιτς από την Τσιμπόνα και ο Γκντίτιτς από την Ολίμπια, αλλά και ο Τόνι Πέτκοβιτς που έπαιζε στο γαλλικό πρωτάθλημα. Εμβληματικός ηγέτης της ομάδας, ο 40αρης, Ρόκο Λένι Ούκιτς (έχει παίξει σε Παναθηναϊκό και ΑΕΚ), που είναι και ο μόνος άνω των 30 ετών στην ομάδα. 

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Σπλιτ αυτή τη στιγμή. Δίπλα σε κάθε παίκτη μπορείτε να δείτε την ηλικία, το ύψος και τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

Όνομα (Η) - (Υ)  Θέση
Λόβρο Γκνίτιτς (22) - (1.97) Γκαρντ
Τόνι Πέτκοβιτς (25) - (1.91) Γκαρντ
Κάμερον Σίλτον (24) - (1.88) Γκαρντ
Ντούγιε Λούσιτσα (19) - (1.93) Γκαρντ
Ρόκο Γκιζντάβτσιτς (22) - (1.90) Γκαρντ
Μάτε Κάλατζιτς (25) - (1.90) Γκαρντ
Ρόλο Λένι Ούκιτς (39) - (1.96) Γκαρντ
Αντόνιο Κλέπο (19) - (1.89) Γκαρντ
Σάμιελ Στίβενσον (25) - (1.98) Φόργουορντ
Μπόρις Τίμσα (21) - (2.05) Φόργουορντ
Λόβρε Ρούνιτς (23) - (1.93) Φόργουορντ
Τόνκο Βούκο (29) - (2.03) Φόργουορντ
Άντε Πέρκουσιτς (21) - (1.96) Φόργουορντ
Ντέρεκ Φάντενμπεργκ (26) - (2.08) Σέντερ
Κρέσιμιρ Λιούμισιτς (25) - (2.10) Σέντερ
Μαρίνο Ντουμπράβτσιτς (19) - (2.05) Σέντερ
Προπονητής: Σλάβεν Ρίματς (από το 2023)

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Πέρυσι έχασε για μία νίκη την είσοδο στην 8άδα και φέτος, οι προσθήκες της δείχνουν ότι θέλει το κάτι παραπάνω στο πρωτάθλημα. Μάλιστα πήρε και έμπειρους παίκτες, αλλά και έναν προπονητή που θέλει το επόμενο βήμα στην καριέρα του, ως πρώτος προπονητής μετά την εμπειρία του στην Μπάγερν και στην Euroleague. Μπορεί να μπει στα play-off. 

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τσιμπόνα Μπάσκετ Ρόστερ | Προγνωστικά 

Τι έκανε πέρυσι: Το κακό της σερί με μία νίκη στα 6 τελευταία παιχνίδια στην ABA League, την έφεραν εκτός play-off και στην 11η θέση. Σίγουρα δεν θυμίζει την ομάδα του παρελθόντος και αυτό βγαίνει ακόμα και στο εγχώριο πρωτάθλημα. Εκεί πήρε την 3η θέση, μιας και έχασε στα ημιτελικά από την Ζαντάρ και φάνηκε να μην μπορεί να κάνει το βήμα παραπάνω. 

Τι άλλαξε: O Γιόσιπ Σέσαρ αποχώρησε από τον πάγκο της ομάδας και ήρθε σε αυτή ο Γιάξα Βούλιτς που έχει μεγάλη εμπειρία στους πάγκους των ομάδων της πρώην Γιουγκοσλαβίας, όπως στην Τσεντεβίτα στις καλές της εποχές, πριν από 15 χρόνια. Εκτός του προπονητή, αποχώρησαν οι Λιούμπισιτς και Καπούστα, ενώ ήρθαν ο Αμερικανός Άλεξ Στέιν που ήταν στο πρωτάθλημα του Βελγίου, αλλά κράτησε και τους βασικούς Μάγιουντσιτς και Αρανίτοβιτς που μαζί με τον Στέιν θα κλείσουν τις βασικές θέσεις των γκαρντ. Το ρόστερ της έχει 18 παίκτες, αλλά οι μισοί και παραπάνω είναι νεαροί, κάτω των 20 ετών που συνήθως βρίσκουν χρόνο μεταξύ της ABA League και του εθνικού πρωταθλήματος. 

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Τσιμπόνα αυτή τη στιγμή. Δίπλα σε κάθε παίκτη μπορείτε να δείτε την ηλικία, το ύψος και τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

Όνομα (Η) - (Υ)  Θέση
Φίλιπ Φερντερμπέρ (17) - (1.96) Γκαρντ
Γιουράι Γκόλεματς (19) - (1.88) Γκαρντ
Γιόζιπ Κρίζμανιτς (17) - (1.92) Γκαρντ
Γιακόβ Μούσταπιτς (29) - (1.92) Γκαρντ
Άλεξ Στέιν (26) - (1.92) Γκαρντ
Κρέσμιρ Ράντοβτσιτς (25) - (1.95) Γκαρντ
Ιβάν Μάγιουντσιτς (27) - (1.93) Γκαρντ
Αλεξάνταρ Αρανίτοβιτς (25) - (1.95) Γκαρντ
Νίκο Μπάντοφ (17) - (2.01) Φόργουορντ
Ζβόνιμιρ Κούγιουντζιτς (19) - (2.02) Φόργουορντ
Ντομαγκόι Προλέτα (27) - (2.07) Φόργουορντ
Μάρκο Βούτσιτς (19) - (2.00) Φόργουορντ
Ντομαγκόι Βούκοβιτς (30) - (2.06) Φόργουορντ
Ιβάν Περάσοβιτς (21) - (2.00) Φόργουορντ
Ματέι Μπόσνιακ (21) - (2.04) Σέντερ
Τόμισλαβ Μιχάιλ Μπούλιαν (21) - (2.01) Σέντερ
Γιόσιπ Πάβκοβιτς (17) - (2.06) Σέντερ
Λόβρο Πρκάτσιν (19) - (2.04) Σέντερ
Προπονητής: Γιάξα Βούλιτς (από το 2023)

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Και φέτος η ιστορικότερη ομάδα της Κροατίας, θα έχει και πάλι δυσκολίες, μιας και το ρόστερ της αποτελείται κατά κύριο λόγο από παίκτες κάτω των 20 ετών που περισσότερο ψάχνουν μία ευκαιρία για ένα καλύτερο συμβόλαιο στην Ευρώπη. Οι λίγοι έμπειροι παίκτες και ο Βούλιτς στον πάγκο μπορούν σίγουρα να σώσουν την κατηγορία, αλλά μόνο έκπληξη θα είναι το να πετύχει κάτι περισσότερο. 

Μόρναρ Μπαρ Μπάσκετ Ρόστερ | Προγνωστικά 

Τι έκανε πέρυσι: Έχασε τα 3 τελευταία παιχνίδια στην περσινή ABA League, αλλά τελικά τα κατάφερε. Έμεινε με απόσταση μίας νίκης από τη θέση των μπαράζ και την Μπόρατς. Μπήκε στα play-off του πρωταθλήματος Μαυροβουνίου, όπου και έχασε στον ημιτελικό από την Στουντέντσκι με 2-0 και μάλιστα με μεγάλες διαφορές. 

Τι άλλαξε: Με τον πολύπειρο, Μιχάιλο Παβίσεβιτς στον πάγκο συνεχίζει η Μόρναρ, ενώ στην προεδρία του συλλόγου είναι και ο αδερφός και παλιός προπονητής της ομάδας. Τα περασμένα μεγαλεία στην εποχή πριν τον κορονοϊό, έχουν περάσει και η ομάδα παλεύει πλέον για τη σωτηρία της. Ηχηρές αποχωρήσεις ήταν αυτές του Γκλας και Στσούκα για την Τσεντεβίτα, αλλά και του Μιχάιλοβιτς για την Μπούντουτσνοστ. Παρόλα αυτά ήρθαν οι Τζόνσον, Μάρεϊ και ο Μπόικινς, ο Ουόλερ από την Ιγκοκέα, αλλά και οι σέντερ Μάουεν και Γκαβρίλοβιτς

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Μόρναρ Μπαρ αυτή τη στιγμή. Δίπλα σε κάθε παίκτη μπορείτε να δείτε την ηλικία, το ύψος και τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

Όνομα (Η) - (Υ)  Θέση
Γιάκομπ Μπόικινς (28) - (1.98) Γκαρντ
Τζαμάλ Τζόνσον (26) - (1.93) Γκαρντ
Στράχινια Γιοβάνοβιτς (27) - (1.85) Γκαρντ
Ντουέιν Μάρεϊ (23) - (1.83) Γκαρντ
Τάι Ουόλερ (35) - (1.88) Γκαρντ
Ράντοβαν Ντόκοβιτς (27) - (1.91) Γκαρντ
Μάρκο Κοβάσεβιτς (24) - (1.93) Γκαρντ
Πέταρ Βούγιασιτς (23) - (1.95) Γκαρντ
Νεμάνια Βράνιες (25) - (1.87) Γκαρντ
Μίλιτς Στάροβλα (25) - (2.00) Φόργουορντ
Κρίστιαν Τζόουνς (30) - (2.02) Φόργουορντ
Μάρκο Βέσκοβιτς (21) - (1.92) Φόργουορντ
Άλεξ Γαβρίλοβιτς (32) - (2.06) Φόργουορντ/Σέντερ
Ντακόλ Μαουέν (27) - (2.07) Σέντερ
Αντόνιο Βράνκοβιτς (27) - (2.13) Σέντερ
Βλάντιμιρ Μάρλουκιτς (23) - (2.02) Σέντερ
Λαζάρ Ράντετιτς (20) - (2.04) Σέντερ
Προπονητής: Μιχάιλο Παβίσεβιτς (από το 2017)

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Η Μόρναρ δεν θυμίζει την ομάδα της προηγούμενης 5ετίας όπου συμμετείχε και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Στηρίζεται κατά βάση σε νεαρούς παίκτες των Βαλκανίων, αλλά φέτος ήρθαν και κάποιοι Αμερικανοί που έχουν εμπειρία για να κρατήσουν την ομάδα άνετα στην κατηγορία. Δεν θα κινδυνέψει, αλλά δύσκολα θα μπει στα στα play-off. 

Betsson
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ προσφορά*
check_3c
Cash Out* & Bet Builder*
check_3c
Εξελιγμένο mobile app
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπόρατς Μπάσκετ Ρόστερ | Προγνωστικά 

Τι έκανε πέρυσι: Κακή χρονιά για τη σερβική ομάδα που έμεινε τελικά στην ABA League, καθώς επικράτησε της Ντομζάλε στους αγώνες μπαράζ με σκορ 2-1. Εξ αρχής πήρε την 13η θέση με μόλις 7 νίκες, όσες και η ΜΖΤ Σκόπιε, αλλά την πέρασε στην ισοβαθμία. Στους αγώνες μπαράζ πήρε τους αγώνες στην έδρα της με μεγάλη διαφορά και έτσι παρέμεινε. Στο σερβικό πρωτάθλημα έμεινε εκτός της τελικής 4άδας. 

Τι άλλαξε: Ο Ντέγιαν Μιγιάτοβιτς που κράτησε την ομάδα στην κατηγορία την περσινή σεζόν, παραμένει στη θέση του και θέλει και φέτος να πετύχει τον ίδιο στόχο, όσο δύσκολο και αν ακούγεται εξ αρχής. Από τους ξένους, αποχώρησαν ο Χέιλ για τον Προμηθέα και ο Μπάλντγουιν που πήγε με προσωρινό συμβόλαιο στην Γερμανία. Από την άλλη μεριά έφυγε και ο νεαρός Τσούρτσιτς που πήγε στις ΗΠΑ και στο κολέγιο. Αντ’ αυτού, ήρθαν οι Σέγκου από την ελληνική Α2 και το Ψυχικό, ο Τάλιτς από την Ιγκοκέα και οι Μπιρτς, Χαντ και Φράνκλιν που είτε ήταν σε χαμηλότερα πρωταθλήματα όπως ο πρώτος, είτε ήρθαν απευθείας από το κολεγιακό πρωτάθλημα των ΗΠΑ που σημαίνει ότι δεν έχουν την απαιτούμενη επαγγελματική εμπειρία.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Μπόρατς αυτή τη στιγμή. Δίπλα σε κάθε παίκτη μπορείτε να δείτε την ηλικία, το ύψος και τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

Όνομα (Η) - (Υ)  Θέση
Νίκολα Μανοϊλόβιτς (21) - (2.01) Γκαρντ
Κρουζ Περότ-Χαντ (23) - (1.90) Γκαρντ
Ρονάλντο Σέγκου (24) - (1.83) Γκαρντ
Ντάρκο Τάλιτς (25) - (1.86) Γκαρντ
Ματίγια Μιλόσεβιτς (18) - (1.93) Γκαρντ
Ούρος Τσάραπιτς (27) - (1.95) Γκαρντ
Τάιλαν Μπριτς (27) - (1.97) Φόργουορντ
Τζαβόν Φράνκλιν (25) - (2.01) Γκαρντ
Φίλιπ Ρέμπρατσα (26) - (2.06) Φόργουορντ
Πάβλε Νίκολιτς (18) - (2.00) Φόργουορντ
Μπόγιαν Τομάσεβιτς (22) - (2.01) Φόργουορντ
Νεμάνια Τοντόροβιτς (22) - (2.01) Φόργουορντ
Ντόκο Σάλιτς (28) - (2.10) Σέντερ
Προπονητής: Ντέγιαν Μιγιάτοβιτς (από το 2022)

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Ακόμα μία δύσκολη χρονιά για την ομάδα της Σερβίας. Και τις 3 χρονιές στην ABA League, δεν μπόρεσε να ξεπεράσει τις 10 νίκες και αυτό την έβαλε σε μπελάδες. Κάτι τέτοιο αναμένεται να γίνει και φέτος, αν και το ρόστερ της είναι κάπως βελτιωμένο από την περσινή σεζόν. Εάν καταφέρει να σωθεί θα είναι στο όριο. 

Κρκα Μπάσκετ Ρόστερ | Προγνωστικά 

Τι έκανε πέρυσι: Σε μία σκληρή χρονιά, πάλεψε με την Ντομζάλε σε όλα τα επίπεδα. Εξ αρχής στην ABA League 2, πήρε τη 2η θέση, αλλά στα play-off με 3 νίκες, κέρδισε και στον τελικό την έτερη ομάδα της Σλοβενίας και πήρε την άνοδο στην πρώτη κατηγορία. Στο τοπικό πρωτάθλημα, πάλι η μοίρα της, την έστειλε να παίξει ημιτελικό με την Ντομζάλε, όπου και έχασε με άνεση και με 2-0, χωρίς τη συμμετοχή της στους τελικούς, αν και είχε πλεονέκτημα έδρας. 

Τι άλλαξε: Η επιτυχία της περσινής σεζόν στους τελικούς της ABA League 2, κράτησε τον Γκάσπερ Όκορν στον πάγκο της ομάδας και για αυτή τη σεζόν. Από το ρόστερ, αποχώρησε ο Στίπτσεβιτς που σταμάτησε το μπάσκετ, αλλά και οι Γιάντσαρ, Σταβρόφ, Βούτσιτς και Σπασόγιεβιτς. Από την άλλη πλευρά πήρε τον γκαρντ, Νίκο Μπάτσβιτς από την Ήλιος της Σλοβενίας, ενώ έφερε και 3 Αμερικανούς. Τον Αϊζάια Κάζινς που έχει περάσει από πολλές ομάδες στην Ευρώπη, τον Έντοσομβαν που πέρσι ήταν στην Φινλανδία και στο Ελσίνκι, αλλά και τον Τζάιρους Χάμιλτον που ήρθε στην Σλοβενία, απευθείας από το κολέγιο για την πρώτη του επαγγελματική εμπειρία. Η λογική λέει ότι έχει κλείσει το ρόστερ της και αυτό που ίσως αλλάξει, είναι η επιλογή κάποιου Αμερικανού ανάλογα με τις επιδόσεις τους μέσα στη σεζόν. 

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Κρκα αυτή τη στιγμή. Δίπλα σε κάθε παίκτη μπορείτε να δείτε την ηλικία, το ύψος και τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

Όνομα (Η) - (Υ)  Θέση
Νίκο Μπάτσβιτς (26) - (1.91) Γκαρντ
Άνζε Μπόμπναρ (19) - (1.89) Γκαρντ
Αϊζάια Κάζινς (29) - (1.93) Γκαρντ
Ζακ Σμρέκαρ (17) - (1.96) Γκαρντ
Μίχα Τσερκβένικ (22) - (2.01) Γκαρντ
Γιαν Σπαν (31) - (1.89) Γκαρντ
Τζάιρους Χάμιλτον (23) - (2.03) Φόργουορντ
Ρόμπερτ Γιούρκοβιτς (21) - (2.08) Γκαρντ
Μίχα Σκέντελι (24) - (2.01) Φόργουορντ
Γιούρι Μάκουρα (24) - (2.11) Φόργουορντ
Ζένα Εντόσομβαν (30) - (2.06) Σέντερ
Μπίνε Πλουτ (17) - (2.03) Σέντερ
Προπονητής: Γκάσπερ Όκορν (από το 2022)

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Τα τελευταία 13 χρόνια, μόνο δύο χρονιές δεν έχει παίξει στην πρώτη κατηγορία και σίγουρα έχει την εμπειρία του ειδικού ανταγωνιστικού πρωταθλήματος. Πιστεύουμε ότι θα δώσει μεγάλη μάχη για την παραμονή, αλλά με αυτό το ρόστερ δύσκολα θα γλιτώσει μία από τις δύο τελευταίες θέσεις. Όριο οι 9 νίκες για την ομάδα της Σλοβενίας. 

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ