foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ37
ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Πρωτάθλημα Ιταλίας Μπάσκετ: Αφιέρωμα LegaBasket σεζόν 2023-2024

Previews Πρωταθλημάτων | 26 Σεπ 2023 21:06
Lega-Basket(Ιταλία).jpg

Η LegaBasket μπορεί να μην έχει την αίγλη του παρελθόντος, αλλά παραμένει ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα στην Ευρώπη, με τον ανταγωνισμό τα τελευταία χρόνια να έχει να κάνει με δύο επίπεδα. Το πρώτο, της Αρμάνι Μιλάνο και της Βίρτους Μπολόνια, που φυσικά παίζουν και στη EuroLeague και διεκδικούν το Scudetto και το δεύτερο, που ουσιαστικά, αποτελείται από τις άλλες 16 ομάδες, οι οποίες με τα χρήματα που «παίζουν» στη Lega Basket, είναι άλλες λίγο πιο πάνω, ποιοτικά και άλλες λίγο πιο κάτω.

Γράφει ο Νίκος Μοσχοβίτης

Στο πρωτάθλημα συμμετέχουν 16 ομάδες, οι πρώτες οκτώ της κανονικής περιόδου μπαίνουν στα πλέι οφ, ενώ οι αντίστοιχες πρώτες οκτώ στο τέλος του πρώτου γύρου, παίρνουν το «εισιτήριο» για το Final 8 του Κυπέλλου. Δύο ομάδες υποβιβάζονται και δύο ανεβαίνουν, με τη θέση της Βερόνα και της Τριέστε που υποβιβάστηκαν πέρσι, να παίρνουν φέτος, η Πιστόια και η Κρεμόνα που επιστρέφει μετά από ένα χρόνο στη Lega Due.

Όσον αφορά τις ευρωπαϊκές συμμετοχές, η πρωταθλήτρια Αρμάνι Μιλάνο και η Βίρτους Μπολόνια, συνεχίζουν και αυτήν τη σεζόν στη EuroLeague. H Nτερτόνα πήρε την απόφαση να παίξει στο Basketball Champions League, μαζί της είναι και η Σάσαρι, ενώ Μπρίντιζι και Βαρέζε παίζουν στα προκριματικά της συγκεκριμένης διοργάνωσης. Σταθερά στο EuroCup και τη νέα σεζόν, τόσο η Βενέτσια όσο και η Τρέντο και κάπως έτσι, οι μισές ομάδες του πρωταθλήματος, έχουν ευρωπαϊκές υποχρεώσεις.

H Μπρέσια κράτησε «κορμό» από πέρσι, πρόσθεσε ποιότητα και αναμένεται να είναι πιο έτοιμη για τρία παιχνίδια την εβδομάδα. Θεωρητικά, δυνάμωσε τόσο που μπορεί να στοχεύσει ακόμα και τετράδα αν και οι αποστάσεις των ομάδων αυτού του επιπέδου στην Ιταλία, είναι πολύ μικρές. Στο 1.60 η είσοδος στα πλέι οφ, τιμιότατο.

Με προσθήκες όπως αυτές των Κόλι-Στάιν και ΜακΝτέρμοτ, η λογική λέει ότι η Βαρέζε μπορεί να ξεχωρίσει στο επίπεδο της LegaBasket. Τα πλέι οφ μοιάζουν μέσα στις δυνατότητές της, ακόμα και η τετράδα στη regular season, οπότε πάμε με το 1.75 για να είναι στους πρώτους οχτώ.

Αγορά Απόδοση
Να μπει στα playoffs: Μπρέσια 1.60
Να μπει στα playoffs: Βαρέζε 1.75
Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μιλάνο Ρόστερ | Προγνωστικά 

Τι έκανε πέρσι: Ο αποκλεισμός από τα playoffs της Euroleague, ήταν μεγάλη αποτυχία αλλά είχε τη δικαιολογία των πολλών τραυματισμών. Δεν κατέκτησε το Κύπελλο, αφού έχασε στον προημιτελικό από τη μετέπειτα κάτοχο, Μπρέσια, αλλά το Scudetto, έστω και στο Game 7 των τελικών με τη Βίρτους Μπολόνια, ήρθε στο Μιλάνο, κλείνοντας με χαμόγελα τη χρονιά.

Τι άλλαξε: Δεν ήταν λίγες οι φορές πέρσι, που τα σενάρια ήθελαν τη διοίκηση της Αρμάνι Μιλάνο να θέλει να λύσει τη συνεργασία της με τον Ετόρε Μεσίνα, αλλά ο έμπειρος τεχνικός, μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος, συνεχίζει κανονικά στο «Mediolanum Forum». Ήταν αυτή που νίκησε στον… «πλειστηριασμό» σχεδόν όλη την Ευρώπη, για τον Νίκολα Μίροτιτς και ο 32χρονος φόργουορντ, είναι πλέον κάτοικος Μιλάνου, μεταγραφή που αμέσως δίνει περισσότερη δυναμική στην Αρμάνι, ενώ σημαντική ήταν και η κίνηση της απόκτησης του παγκόσμιου πρωταθλητή με τη Γερμανία, Μαόντο Λο. Έφυγαν αρκετοί από την περσινή ομάδα (Νέιπιερ, Ντέιβις, Μήτρου-Λονγκ, Λουβαβού-Καμπαρό, Τόμας, Μήτογλου), κράτησε για ένα χρόνο ακόμα τον «αειθαλή», Χάινς, ήρθε επίσης ο δυναμικός Πόιθρες στη ρακέτα, καθώς και ο ταλαντούχος Καμαγκατέ, ενώ εμπιστεύτηκε την ιταλική αγορά για επιλογές βάθους στο ρόστερ (Μπορτολάνι, Καρούζο, Φλακαντόρι).

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Αρμάνι Μιλάνο αυτή τη στιγμή. Δίπλα σε κάθε παίκτη μπορείτε να δείτε την ηλικία, το ύψος και τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

Όνομα (Η) - (Υ)  Θέση
Μάοντο Λο (30) - (1.91) Γκαρντ
Κέβιν Πάνγκος (30) - (1.85) Γκαρντ
Ντιέγκο Φλακαντόρι (26) - (1.93) Γκαρντ
Ντέβον Χολ (28) - (1.96) Γκαρντ
Μπίλι Μπάρον (32) - (1.88) Γκαρντ
Στέφανο Τόνουτ (24) - (1.94) Γκαρντ
Τζορντάνο Μπαρτολάνι (22) - (1.93) Γκαρντ
Σέιβον Σιλντς (29) - (2.01) Φόργουορντ
Τζιανπάολο Ρίτσι (31) - (2.02) Φόργουορντ
Νίκολα Μίροτιτς (32) - (2.08) Φόργουορντ
Νικόλο Μέλι (32) - (2.06) Φόργουορντ/Σέντερ
Γιοχάνες Βόιγκτμαν (30) - (2.11) Φόργουορντ/Σέντερ
Άλεξ Πόιθρες (30) - (2.06) Σέντερ
Κάιλ Χάινς (37) - (1.98) Σέντερ
Ισμαέλ Καμαγκατέ (22) - (2.11) Σέντερ
Γκουλιέλμο Καρούζο (24) - (2.08) Σέντερ
Προπονητής: Ετόρε Μεσίνα (από το 2019)

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Μετά και την προσθήκη του Μίροτιτς, η Αρμάνι Μιλάνο έγινε ακόμα μεγαλύτερο φαβορί για την κατάκτηση τόσο του πρωταθλήματος όσο και του Κυπέλλου. Χαμηλές οι αποδόσεις και για τα δύο πάντως, αν και κάτι τέτοιο, δε μπορεί να χαρακτηριστεί αφύσικο. 

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Βίρτους Μπολόνια Ρόστερ | Προγνωστικα  

Τι έκανε πέρυσι:  Βίωσε την έκπληξη στον τελικό του Coppa Italia, χάνοντας τον τίτλο από τη Μπρέσια, ενώ στο πρωτάθλημα, πάλεψε μέχρι το έβδομο παιχνίδι των τελικών με μειονέκτημα έδρας, αλλά λύγισε από την Αρμάνι Μιλάνο. Στη Euroleague, δεν κατάφερε να μπει στα πλέι οφ. Φέτος, πάντως, άρχισε την χρονιά με τίτλο κατακτώντας το Super Cup, παρά τα όσα έγιναν στη διάρκεια του Σεπτεμβρίου...

Τι άλλαξε: Τι έγινε κατά τη διάρκεια του Σεπτεμβρίου; Λίγες μέρες μετά την επιστροφή του Σέρχιο Σκαριόλο από τις υποχρεώσεις του στο Μουντομπάσκετ με την Εθνική Ισπανίας, οι δηλώσεις του αποτέλεσαν την αφορμή για να λυθεί η συνεργασία του με την ομάδα, ενώ οι σχέσεις του, πλέον, με τον πρόεδρο της Βίρτους είναι τόσο κακές, που δεν αποκλείεται να λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια! Διάδοχος του Σκαριόλο είναι ο Λούκα Μπάνκι, που στο παρελθόν έχει περάσει και από την ΑΕΚ και πρόσφατα ήρθε και πάλι στο προσκήνιο λόγω της εντυπωσιακής πορείας της Λετονίας στο Μουντομπάσκετ. Η Βίρτους συνεχίζει κανονικά στη Euroleague και την επόμενη σεζόν, ωστόσο δεδομένου ότι είναι σε διαδικασία ανέγερσης νέου γηπέδου, έχει μειώσει το αγωνιστικό της μπάτζετ. Τέλος εποχής για τον Μίλος Τεόντοσιτς, παράμεινε ο Τόκο Σενγκέλια, παρά το δεδομένο ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού, όπως και ο Ίφε Λούντμπεργκ, για τον οποίο υπήρξαν σενάρια ότι θα φύγει για να απαλλαγεί η ομάδα από το «βαρύ» του συμβόλαιο. Κάτι τέτοιο δε συνέβη, ενώ όσον αφορά προσθήκες, ο Μπράιαν Ντάνστον είναι πλέον κάτοικος Μπολόνια, στα ασπρόμαυρα ντύθηκαν επίσης οι Όγκνιεν Ντόμπριτς και Τζαλίν Σμιθ, ενώ επέστρεψε στην Ιταλία, ο Ακίλε Πολονάρα, για λογαριασμό της Βίρτους.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Βίρτους Μπολόνια αυτή τη στιγμή. Δίπλα σε κάθε παίκτη μπορείτε να δείτε την ηλικία, το ύψος και τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

Όνομα (Η) - (Υ)  Θέση
Ντάνιελ Χάκετ (36) - (1.96) Γκαρντ
Ίφε Λούντμπεργκ (29) - (1.93) Γκαρντ
Αλεσάντρο Παγιόλα (26) - (1.93) Γκαρντ
Τζαλίν Σμιθ (29) - (1.90) Γκαρντ
Μάρκο Μπελινέλι (38) - (1.95) Γκαρντ
Μπρούνο Μάσκολο (27) - (1.90) Γκαρντ
Αϊζάια Κορντινιέ (27) - (1.97) Γκαρντ/Φόργουορντ
Όγκνιεν Ντόμπριτς (29) - (2.00) Φόργουορντ
Αβούντου Αμπάς (30) - (1.98) Φόργουορντ
Ντεβόντε Κέικοκ (32) - (2.08) Φόργουορντ
Tορνίκε Σενγκέλια (32) - (2.06) Φόργουορντ
Ακίλε Πολονάρα (32) - (2.05) Φόργουορντ
Τζόρνταν Μίκι (29) - (2.03) Σέντερ
Κάιλ Χάινς (37) - (1.98) Σέντερ
Μπράιαντ Ντάνστον (37) - (2.03) Σέντερ
Λέο Μενάλο (21) - (2.06) Σέντερ
Προπονητής: Λούκα Μπάνκι (από το 2023)

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Ίσως βγει σε καλό ό,τι έγινε με τον Σκαριόλο, μιας και φαίνεται ότι ήταν ώρα για μια αλλαγή στον πάγκο. Τα πρώτα δείγματα στο Super Cup, πάντως ήταν ενθαρρυντικά. Προφανώς θα παλέψει για πρωτάθλημα και Κύπελλο εντός συνόρων. Ίσως να έχει μεγαλύτερη αξία το Κύπελλο όταν ανοίξει αυτή η αγορά...

Ντερτόνα Ρόστερ | Προγνωστικα  

Τι έκανε πέρυσι:  Συνέχισε να είναι σε σούπερ επίπεδο, κάτω από Αρμάνι και Βίρτους στην κανονική περίοδο, έφτασε στους ημιτελικούς, αλλά αποκλείστηκε από την ομάδα της Μπολόνια. Στο Κύπελλο, ήταν ξανά στο Final 8, αλλά αυτήν τη φορά, έχασε από τη Βίρτους στον ημιτελικό και δεν κατάφερε να βρεθεί σε δεύτερο σερί τελικό.

Τι άλλαξε: Ο Μάρκο Ραμοντίνο στον πάγκο είναι εμβληματική φυσιογνωμία για το σύλλογο και φυσικά, δε θα μπορούσε να μη συνεχίσει στη θέση του και φέτος, με τη μεγάλη αλλαγή για τη Ντερτόνα, να έχει να κάνει με την απόφαση να συμμετάσχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Η ομάδα από τη μικρή πόλη της Τορτόνα θα είναι στο Basketball Champions League και το ρόστερ της στελεχώθηκε με το σκεπτικό της περισσότερης ποιότητας και του μεγαλύτερου βάθους. Κινήσεις επιπέδου Euroleague, η απόκτηση του Κάιλ Γουΐμς από τη Βίρτους, καθώς και του Ρέτιν Ομπασοχάν από τη Βιλερμπάν. Σημαντικές επίσης αυτές του Κρις Ντόου από τη Σάσαρι, του Άρτους Στράουτινς από τη Ρέτζιο Εμίλια, αλλά και του Τομάζο Μπαλντάσο από την Αρμάνι Μιλάνο. Κρίστον, Μάκιουρα και Φιλόι, είναι οι πιο σημαντικές απώλειες από το περσινό ρόστερ, αλλά φέτος, θεωρητικά τουλάχιστον, φαίνεται να υπάρχει ποιοτική αναβάθμιση.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Ντερτόνα αυτή τη στιγμή. Δίπλα σε κάθε παίκτη μπορείτε να δείτε την ηλικία, το ύψος και τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

Όνομα (Η) - (Υ)  Θέση
Ρικάρντο Ταβερνέλι (32) - (1.88) Γκαρντ
Τομάζο Μπαλντάσο (25) - (1.93) Γκαρντ
Λεονάρντο Κάντι (26) - (1.90) Γκαρντ
Νικόλας Έρικα (18) - (1.85) Γκαρντ
Κρις Ντόου (32) - (1.89) Γκαρντ
Ρετίν Ομπασοχάν (30) - (1.89) Γκαρντ
Κάιλ Γουίμς (34) - (1.98) Γκαρντ/Φόργουορντ
Άρτουρς Στράουτινς (25) - (2.01) Φόργουορντ
Λούκα Σεβερίνι (27) - (2.04) Φόργουορντ
Μάικ Ντάουμ (28) - (2.06) Φόργουορντ
Αντρέα Ζερίνι (35) - (2.05) Φόργουορντ
Γκραντ Μπαζίλε (32) - (2.05) Φόργουορντ
Τασόν Τόμας (30) - (2.03) Σέντερ
Λέον Ραντόσεβιτς (33) - (2.08) Σέντερ
Λαμινέ Τάντια (19) - (2.00) Σέντερ
Προπονητής: Μάρκο Ραμοντίνο (από το 2018)

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Λόγω της παρουσίας στο BCL, το καλό ρόστερ της Ντερτόνα, αναβαθμίστηκε ποιοτικά και θα φανεί πως θα δουλέψει αυτό στο παρκέ. Είναι από τα φαβορί για την τετράδα, αλλά πρώτη φορά θα έχει μεσοβδόμαδα παιχνίδια κι έχει ενδιαφέρον να δούμε πως θα ανταποκριθεί. 

Σάσαρι Ρόστερ | Προγνωστικα  

Τι έκανε πέρυσι:  Ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμούς στο πρώτο μισό της σεζόν, έμεινε εκτός συνέχειας στο BCL, αλλά στη συνέχεια έπαιξε καλύτερα, τερμάτισε έκτη στην κανονική περίοδο και «έσπασε» την έδρα της Βενέτσια, μπαίνοντας στην τετράδα. Εκεί, αποκλείστηκε από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια, Αρμάνι, ενώ νωρίτερα, έμεινε εκτός Final 8 Κυπέλλου.

Τι άλλαξε: Παρουσίασε δύο πρόσωπα πέρσι, έμεινε αυτό του τέλους και ο έμπειρος, Πιέρο Μπούκι, συνεχίζει στον πάγκο και αυτήν τη σεζόν. Υπάρχει κορμός από τα προηγούμενα χρόνια, με τη Σάσαρι να μην κρατάει κάποιων εκ των Ρόμπινσον, Ντόου, Τζόουνς, ξένους που ήρθαν πέρσι για να παίρνουν πολλές αποφάσεις και ειδικά οι δύο πρώτοι, ήταν πολύ σημαντικοί στο δεύτερο μισό της σεζόν. Ενδιαφέρουσα κίνηση η απόκτηση του Μπρίιν Τιρί, που έκανε εξαιρετική χρονιά με τη Μπαχτσεσεχίρ πέρσι, στη Σάσαρι συνεχίζει το ιταλικό «ταξίδι» του δικού μας, Βασίλη Χαραλαμπόπουλου (που τα πήγε καλά στην Πέζαρο), από τη Νανσί, αποκτήθηκε ο δυναμικός, Στεφάν Γκομπό. Βέβαια, καλείται να βρει επάξιο αντικαταστάτη του Εϊμάντας Μπέντζιους, ο οποίος τραυματίστηκε πολύ σοβαρά στον αχίλλειο με τη Λιθουανία στο Παγκόσμιο Κύπελλο και αναμένεται να χάσει όλη τη σεζόν.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Σάσαρι αυτή τη στιγμή. Δίπλα σε κάθε παίκτη μπορείτε να δείτε την ηλικία, το ύψος και τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

Όνομα (Η) - (Υ)  Θέση
Στάνλει Γουϊτάκερ Τζούνιορ (29) - (1.83) Γκαρντ
Φιλίπ Κρούσλιν (34) - (1.98) Γκαρντ
Αλεσάντρο Καπελέτι (28) - (1.86) Γκαρντ
Στέφανο Τζεντίλε (34) - (1.91) Γκαρντ
Μπρίιν Τίρι (25) - (1.88) Γκαρντ
Τομάζο Ρασπίνο (34) - (1.98) Γκαρντ/Φόργουορντ
Ρικάρντο Πιζάνο  (18) - (1.92) Γκαρντ
Κάσπαρ Τρέιερ (25) - (2.04) Φόργουορντ
Βασίλης Χαραλαμπόπουλος (26) - (2.05) Φόργουορντ
Εϊμάντας Μπέντζιους (33) - (2.07) Φόργουορντ
Στεφάν Γκομπό (26) - (2.06) Σέντερ
Ουσμάν Ντιόπ (23) - (2.04) Φόργουορντ
Λούκα Γκαντίνι (38) - (2.06) Σέντερ
Προπονητής: Πιέρο Μπούκι (από το 2021)

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Το σοκ με τον Μπέντζιους δεν είναι και μικρό για τη Σάσαρι, ούτε είναι εύκολο να τον αντικαταστήσει. Βέβαια ο κόουτς Μπούκι, έχει δείξει αξιοθαύμαστη διαχείριση και η ομάδα του, δύο σεζόν τώρα, σοβαρεύεται στο πιο σημαντικό σημείο της σεζόν. «Γρίφος» η φετινή Σάσαρι… 

Novibet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Αναλήψεις εντός 24 ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Βενέτσια Ρόστερ | Προγνωστικα  

Τι έκανε πέρυσι:  Έμεινε εκτός Final 8 Κυπέλλου, τερμάτισε τέταρτη στην κανονική περίοδο, αλλά παρότι είχε το πλεονέκτημα έδρας αποκλείστηκε από τους ημιτελικούς, από τη Σάσαρι. Στο Eurocup πέρασε από τον όμιλο, αλλά αποχαιρέτησε στους 16 στην έδρα της Χάποελ Τελ Αβίβ.

Τι άλλαξε: Οι αλλαγές στη Βενέτσια, ξεκίνησαν από πέρσι με την απόφαση μεσούσης της σεζόν. Ο Βάλτερ Ντε Ραφαέλε μετά από σχεδόν επτά χρόνια αποτέλεσε παρελθόν και ο έμπειρος, Νέβεν Σπάχια, ανέλαβε στη θέση του. Τέλος εποχής επίσης για τον σέντερ, Μίτσελ Γουάτ (μετά από έξι χρόνια), με τον Μπρούνο Καμπόκλο που υπέγραψε αρχικά για να τον αντικαταστήσει, να αρνείται τελικά να ενσωματωθεί στην ομάδα και τον Κάιλ Γουίλτζερ να έρχεται ως μεταγραφή της τελευταίας στιγμής. Ο κόουτς Σπάχια, πήγε σε δυνατές επιλογές από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού, όπως ο Μπάρι Μπράουν Τζούνιορ αλλά και ο Ααμίρ Σιμς, ενώ ενδιαφέρουσα είναι και η κίνηση με τον Ραϊζόν Τάκερ από την Αυστραλία. Πέραν του Γουάτ, αποχώρησε από τη Βενέτσια, ο Γκρέιντζερ καθώς και ο Γουΐλις, αμφότεροι παίκτες με ποιότητα και εμπειρία.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Βενέτσια αυτή τη στιγμή. Δίπλα σε κάθε παίκτη μπορείτε να δείτε την ηλικία, το ύψος και τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

Όνομα (Η) - (Υ)  Θέση
Μπάρι Μπράουν Τζούνιορ (27) - (1.95) Γκαρντ
Μάρκο Σπίσου (28) - (1.83) Γκαρντ
Αντρέα Ντε Νικολάο (32) - (1.85) Γκαρντ
Νταβίντε Καζαρίν (23) - (1.96) Γκαρντ
Ρεϊζόν Τάκερ (26) - (1.91) Γκαρντ
Άλεξ Ο'Κόνελ (24) - (1.98) Γκαρντ
Τζόρνταν Παρκς  (29) - (2.01) Φόργουορντ
Γκίγκα Τζανελίτζε (28) - (2.01) Φόργουορντ
Ααμίρ Σιμς (24) - (2.04) Φόργουορντ
Τζεφ Μπρουκς (34) - (2.03) Φόργουορντ
Κάιλ Γουίλτζερ (30) - (2.08) Φόργουορντ
Αμεντέο Τεσιτόρι (29) - (2.07) Φόργουορντ
Προπονητής: Νέβεν Σπάχια (από το 2023)

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Ο κόουτς Σπάχια θέλει να παρουσιάσει τη δική του Βενέτσια, έκανε ενδιαφέρουσες κινήσεις κι εφόσον η διαχείριση των πολλών αγώνων λόγω Eurocup, πάει καλά, μπορεί να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. H δυναμική, το μπάτζετ και το ρόστερ της, είναι για τρίτη θέση, αλλά δεν είναι λίγες φορές, που η πράξη, απέχει από τη θεωρία. 

Τρέντο Ρόστερ | Προγνωστικα  

Τι έκανε πέρυσι: Έχοντας αφήσει σε δεύτερη μοίρα την Ευρώπη από νωρίς (αποκλείστηκε από τον όμιλο στο Eurocup), τερμάτισε έκτη στην κανονική περίοδο, αλλά αποκλείστηκε από τους ημιτελικούς, στις λεπτομέρειες από τη Ντερτόνα. Από τη Ντερτόνα, επίσης στις λεπτομέρειες, έχασε στον προημιτελικό του Final 8 του Κυπέλλου. 

Τι άλλαξε: Μετά από μία διετία στον πάγκο της Τρέντο, η διοίκηση πήρε την απόφαση να σταματήσει τη συνεργασία με τον Εμανουέλε Μολίν και να δώσει τα «κλειδιά» στον Πάολο Γκαλμπιάτι. Ο 39χρονος, δούλεψε ως head coach στην Κρεμόνα από το 2020 ως το 2022 (άνοδος και πτώση), ήταν στο τιμ της εθνικής Ιταλίας, ενώ πέρσι ήταν βοηθός προπονητή στη Βαρέζε. Αναμενόμενα, μετά την αλλαγή σκυτάλης στον πάγκο, έγιναν πολλές διαφοροποιήσεις και στο ρόστερ, με τον Γκαλμπιάτι να δίνει χώρο σε Αμερικανούς (Χαμπ, Στέφενς, Μπάλντγουϊν) που δεν έχουν μεγάλη εμπειρία, αλλά ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά. Πήρε επίσης από την Αρμάνι, τόσο τον Πολ Μπιλίγκα όσο και τον Νταβίντε Αλβίτι, ενώ από την περσινή ομάδα, έφυγαν αρκετοί, με τις πιο σημαντικές απώλειες, να είναι αυτές του ηγέτη Φλακαντόρι, που συνεχίζει στην Αρμάνι Μιλάνο και του Ματέο Σπανιόλο που πήγε στην Άλμπα Βερολίνου.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Τρέντο αυτή τη στιγμή. Δίπλα σε κάθε παίκτη μπορείτε να δείτε την ηλικία, το ύψος και τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

Όνομα (Η) - (Υ)  Θέση
Καμάρ Μπάλντγουιν (26) - (1.85) Γκαρντ
Τότο Φοράι (37) - (1.88) Γκαρντ
Πρέντις Χαμπ (26) - (1.88) Γκαρντ
Κουίν Έλις (20) - (1.95) Γκαρντ
Λούκα Κόντι (23) - (1.96) Γκαρντ
Μάιλς Στέφενς (26) - (1.95) Γκαρντ
Νταβίντε Αλβίτι  (27) - (2.00) Γκαρντ/Φόργουορντ
Ματία Ούντομ (30) - (2.00) Φόργουορντ
Λορέντζο Ζανκέρι (19) - (1.99) Φόργουορντ
Αντρέις Γκραζούλις (30) - (2.02) Φόργουορντ
Μαμαντού Ντιαρά (18) - (2.05) Φόργουορντ
Ντέρεκ Κουκ (32) - (2.06) Φόργουορντ
Πολ Μπιλίγκα (33) - (2.01) Σέντερ
Μαξιμιλιάν Ναντουρνέρ (22) - (2.07) Σέντερ
Προπονητής: Πάολο Γκαλμπιάτι (από το 2023)

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Τόπο στα νιάτα και στο κίνητρο φαίνεται να κάνει η Τρέντο σε πάγκο και ρόστερ και θα φανεί αν αυτό, θα της βγει. Τα τουλάχιστον 18 παιχνίδια στο Eurocup, είναι ζήτημα προς διαχείριση, πέρσι έδειξε να το αφήνει σε δεύτερη μοίρα. Νορμάλ στόχος η είσοδος στα πλέι οφ που προσφέρεται στο 2.80 και φυσικά, να μη μπλέξει σε περιπέτειες.

Μπρίντιζι Ρόστερ | Προγνωστικα  

Τι έκανε πέρυσι: Μπήκε στο τέλος στα πλέι οφ, ως έβδομη, αλλά κόντρα στη Βίρτους στους προημιτελικούς, «σκουπίστηκε». Απούσα από το Final 8 του Κυπέλλου, αφού ήταν εκτός οκτάδας στον πρώτο γύρο, ενώ στην Ευρώπη, δεν πέρασε καν από τον όμιλο του FIBA Europe Cup, στο οποίο συμμετείχε…

Τι άλλαξε: Η περσινή πορεία δεν άφησε κανέναν ικανοποιημένο στο ιταλικό λιμάνι και μετά από έξι χρόνια, ολοκληρώθηκε η παρουσία του Φρανκ Βιτούτσι στην ομάδα. Ο Φάμπιο Κορμπάνι ανέλαβε ως head coach, μετά την παρουσία του δίπλα στον Bιτούτσι ως άμεσος συνεργάτης και οι αλλαγές, φυσικά και στο ρόστερ, μόνο λίγες δεν είναι. Έφυγαν αρκετοί από την περσινή ομάδα, με πιο σημαντικές αποχωρήσεις αυτές των Χάρισον και Ριντ, αλλά η Μπρίντιζι, έκανε τις κινήσεις της, για να εμφανιστεί καλύτερη φέτος. Μίτσελ και Λαζέφσκι είναι επιλογές από την Αμερική, με ταλέντο αλλά χωρίς πολλή εμπειρία, ανάλογη κίνηση είναι και ο Εσθονός, Ρίισμα, σαφώς πιο παιγμένοι, ο Τζατζουάν Τζόνσον και ο Τζέρεμι Σένγκλιν. Κράτησε τον Μόρις, ενώ έφερε από τη Μπρέσια, τον χρήσιμο Λακιντάνα για την περιφέρεια.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Μπρίντιζι αυτή τη στιγμή. Δίπλα σε κάθε παίκτη μπορείτε να δείτε την ηλικία, το ύψος και τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

Όνομα (Η) - (Υ)  Θέση
Τζέρεμι Σένγκλιν (28) - (1.88) Γκαρντ
Τομάζο Λακιντάνα (28) - (1.94) Γκαρντ
Νικόλο Μαλαβεντούρα (18) - (1.91) Γκαρντ
Τζαμέλ Μόρις (31) - (1.92) Γκαρντ
Γουέντελ Μίτσελ (26) - (1.91) Γκαρντ
Γιόνας Ρίιμσα (21) - (1.96) Γκαρντ
Έρικ Λομπάρντι  (30) - (2.01) Φόργουορντ
Νέιτ Λαζέφσκι (24) - (2.07) Φόργουορντ
Τζατζούαν Τζόνσον (34) - (2.08) Σέντερ
Τζόρνταν Μπαγέι (24) - (2.04) Σέντερ
Φαντιλού Σεκ (26) - (2.07) Σέντερ
Προπονητής: Φάμπιο Κορμπάνι (από το 2023)

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Πρώτος στόχος της σεζόν είναι να μπει στους ομίλους του BCL και να μην έχει τις περσινές περιπέτειες με το FEC. Είναι σημαντικές οι αλλαγές που έχει κάνει με σημαντικότερη όλων στον πάγκο, η έδρα της παραδοσιακά, είναι η δύναμη της. Μια θέση στα πλέι οφ, δείχνει να αποτελεί στόχο, αλλά θα το θέλαμε πιο ψηλά από το 1.75.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πέζαρο Ρόστερ | Προγνωστικα  

Τι έκανε πέρυσι: Πήγε να δημιουργήσει κάποιες προσδοκίες στην αρχή, βρέθηκε στο Final 8 του Κυπέλλου, στον ημιτελικό έχασε από τη μετέπειτα κάτοχο, Μπρέσια. Στο πρωτάθλημα, πάλεψε στο τέλος και τερμάτισε όγδοη στην κανονική περίοδο, έπεσε όμως πάνω στην Αρμάνι Μιλάνο και αποχαιρέτησε.

Τι άλλαξε: Μια συνεργασία με τον Γιάσμιν Ρέπεσα δεν είναι εύκολη για... κανέναν και μετά το τέλος της σεζόν, οι άνθρωποι της Πέζαρο, αποφάσισαν να συνεχίσουν με τον Μαουρίτσιο Μπουσκάλια. Πέρσι ξεκίνησε στη Νάπολι, βρέθηκε στη συνέχεια στο Ισραήλ και τη Χάποελ Εϊλάτ, με τον 54χρονο να έχει περάσει από διάφορες ομάδες. Με την ομάδα να είναι ακόμα υπό διαμόρφωση, παρότι η συμφωνία με τον Μπουσκάλια, ήρθε στις αρχές Ιουνίου, ΜακΚάλουμ, Μπάμφορντ, Μπλούιετ και Φορντ, αποτελούν τους Αμερικανούς της μέχρι στιγμής. Επέλεξε και τον Σίλινγκ για τη ρακέτα της, με το Γερμανό να έρχεται από την Τουρκία και την Κόνιασπορ. Ο υγιής Ματσόλα και ο Τοτέ παραμένουν κάτω από το καλάθι, με την Πέζαρο να ψάχνει περισσότερη σταθερότητα σε σχέση με πέρσι

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Πέζαρο αυτή τη στιγμή. Δίπλα σε κάθε παίκτη μπορείτε να δείτε την ηλικία, το ύψος και τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

Όνομα (Η) - (Υ)  Θέση
Ρέι ΜακΚάλουμ (32) - (1.90) Γκαρντ
Σκοτ Μπάμφορντ (34) - (1.88) Γκαρντ
Ρικάρντο Βισκόντι (25) - (1.98) Γκαρντ
Ματέο Ταμπόνε (29) - (1.92) Γκαρντ
Ουμπέρτο Στατσονέλι (19) - (2.00) Γκαρντ
Τρέβορ Μπλούιετ (29) - (1.98) Φόργουορντ
Κουίνσι Φορντ (30) - (2.03) Φόργουορντ
Βαλέριο Ματσόλα (35) - (2.05) Σέντερ
Γκαβίν Σίλινγκ (28) - (2.05) Σέντερ
Λεονάρντο Τοτέ (26) - (2.11) Σέντερ
Προπονητής: Μαουρίτσιο Μπουσκάλια (από το 2023)

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Οτιδήποτε περισσότερο από την όσο το δυνατόν πιο άμεση εξασφάλιση της παραμονής, θα είναι επιτυχία για την Πέζαρο και το ρόστερ που έχει διαμορφώσει ως τώρα. Ίσως φέτος να είναι πιο δύσκολα τα πράγματα για τα πλέι οφ, εξ ου και το 1.75 στο ενδεχόμενο να μείνει εκτός οχτάδας.

Μπρέσια Ρόστερ | Προγνωστικα  

Τι έκανε πέρυσι: Κατάφερε να κατακτήσει το πρώτο Κύπελλο της ιστορίας της στο Final 8 του Τορίνο και αυτό, αποτέλεσε τεράστια επιτυχία για το σύλλογο και την πόλη. Έμεινε εκτός πλέι οφ στο πρωτάθλημα την τελευταία στιγμή, ενώ στο Eurocup, πέρασε από τον όμιλο, αλλά αποκλείστηκε στους 16 από τη μετέπειτα φιναλίστ, Τουρκ Τέλεκομ.

Τι άλλαξε: Ο Αλεσάντρο Μάγκρο άφησε πολύ καλές εντυπώσεις και η μοναδική «κηλίδα» ήταν η μη παρουσία στα πλέι οφ του πρωταθλήματος. Ο Ιταλός τεχνικός, παραμένει στον πάγκο της Μπρέσια πάντως, η ομάδα του θα είναι και φέτος στο Eurocup και έκανε κινήσεις, προκειμένου να είναι ακόμα πιο έτοιμη να ανταποκριθεί σε όλες τις απαιτήσεις της σεζόν. Ο σκόρερ της Ντερτόνα, Σεμάι Κρίστον, συνεχίζει στη Μπρέσια πλέον, ενώ ο έμπειρος και ποιοτικός σέντερ, Μίρο Μπίλαν, μετά την παρουσία του στο Περιστέρι, επέστρεψε στην Ιταλία για λογαριασμό της. Κράτησε σημαντικό κορμό από πέρσι (Ντέλα Βάλε, Πετρουτσέλι, Κόμπινς, Κούρνο, Γκέιμπριελ, Μάσενμπεγκ, Ακέλε) ενώ πήρε από τη Μπρίντιζι, τον Τζέισον Μπαρνέλ. Σε σχέση με πέρσι, έχει ένα χρόνο στην «πλάτη» της με τρεις αγώνες την εβδομάδα και ίσως αυτό να είναι σημαντικό για την εγχώρια πορεία της.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Μπρέσια αυτή τη στιγμή. Δίπλα σε κάθε παίκτη μπορείτε να δείτε την ηλικία, το ύψος και τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

Όνομα (Η) - (Υ)  Θέση
Σεμάι Κριστόν (31) - (1.91) Γκαρντ
Ντέιβιντ Κούρνο (33) - (1.87) Γκαρντ
Νικόλας Τανφόλιο (18) - (1.80) Γκαρντ
Αμεντέο Ντέλα Βάλε (30) - (1.94) Γκαρντ
Τζον Πετρουτσέλι (31) - (1.93) Γκαρντ
Σι Τζέι Μάσενμπεργκ (26) - (1.96) Γκαρντ/Φόργουορντ
Τζέισον Μπαρνέλ (26) - (2.01) Φόργουορντ
Νικόλα Ακέλε (28) - (2.03) Φόργουορντ
Κένι Γκέιμπριελ (34) - (2.03) Φόργουορντ
Ματέο Πόρτο (18) - (2.03) Σέντερ
Μίρο Μπίλαν (34) - (2.13) Σέντερ
Μάικλ Κόμπινς (31) - (2.03) Σέντερ
Προπονητής: Αλεσάντρο Μάγκρο (από το 2021)

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Κράτησε «κορμό» από πέρσι, πρόσθεσε ποιότητα και αναμένεται να είναι πιο έτοιμη για τρία παιχνίδια την εβδομάδα. Θεωρητικά, δυνάμωσε τόσο που μπορεί να στοχεύσει ακόμα και τετράδα αν και οι αποστάσεις των ομάδων αυτού του επιπέδου στην Ιταλία, είναι πολύ μικρές. Σαφώς και παίζεται το 1.60για είσοδο στα πλέι οφ. 

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σκαφάτι Ρόστερ | Προγνωστικα  

Τι έκανε πέρυσι: Άλλαξε διάφορα πρόσωπα σε πάγκο και ρόστερ, έριξε χρήμα και κατάφερε να πετύχει το στόχο της, που δεν ήταν άλλος από την παραμονή στη LegaBasket. Δεν κατάφερε να δώσει το «παρών» στο Final 8 του Κυπέλλου.

Τι άλλαξε: Ο Στέφανο Σακριπάντι ανέλαβε  στα μέσα της περσινής σεζόν και πέτυχε το στόχο της παραμονής, με τη Σκαφάτι να τον κρατάει στον πάγκο της και να δημιουργεί αυτός, τη δική του ομάδα για τη νέα σεζόν. Ο «αειθαλής» σκόρερ Λόγκαν παρέμεινε, όπως και ο σημαντικός στη ρακέτα Πίνκινς, με τη Σκαφάτι να κάνει δικό της τον Τζέραλντ Ρόμπινσον, ο οποίος τα πήγε πολύ καλά πέρσι στη Σάσαρι. Επίσης, έδωσε συμβόλαιο στον άλλοτε σταρ, Αλεσάντρο Τζεντίλε, που πέρσι έπαιξε στη Μπρίντιζι, ενώ ο Σακριπάντι, επέλεξε τον Ρίβερς (πρόπερσι στον ΠΑΟΚ), καθώς και τον σέντερ, Ναντζ, για τη ρακέτα του. Ενδιαφέρουσα περίπτωση ο γκαρντ, Λότι, που μετά το κολλέγιο στις ΗΠΑ, έγραψε σούπερ νούμερα στην Ελβετία και τώρα θα δοκιμάσει στο επόμενο επίπεδο.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Σκαφάτι αυτή τη στιγμή. Δίπλα σε κάθε παίκτη μπορείτε να δείτε την ηλικία, το ύψος και τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

Όνομα (Η) - (Υ)  Θέση
Τζέραλντ Ρόμπινσον (34) - (1.88) Γκαρντ
Τζάιζεκ Λότι (26) - (1.86) Γκαρντ
Ντέιβιντ Λόγκαν (41) - (1.85) Γκαρντ
Ρικάρντο Ροσάτο (28) - (1.90) Γκαρντ
Αριστίντ Μουάχα (23) - (1.91) Γκαρντ
Αλεσάντρο Τζεντίλε (31) - (2.01) Φόργουορντ
Ντιμίτρι Ρίβερς (28) - (2.02) Φόργουορντ
Κρουζ Πίνκινς (30) - (2.01) Φόργουορντ
Τζον Ναντζ (24) - (2.13) Σέντερ
Κρίνο Ντε Λαουρέντις (31) - (2.07) Σέντερ
Τζιοβάνι Πίνι (31) - (2.05) Σέντερ
Προπονητής: Στέφανο Σκαριπάντι (από το 2023)

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Η Σκαφάτι έχει δείξει ότι δε το λυπάται το χρήμα και αν χρειαστεί να κάνει αλλαγές και φέτος θα τις κάνει. Ο Σακριπάντι στον πάγκο έχει εμπειρία, με τον πρώτο στόχο να είναι η όσο το δυνατόν πιο άμεση εξασφάλιση της παραμονής. Δύσκολα θα μπορέσει να πάει για κάτι παραπάνω.

Τρεβίζο Ρόστερ | Προγνωστικα  

Τι έκανε πέρυσι: «Καρδιοχτύπησε» αλλά έστω και στο τέλος, πέτυχε το μίνιμουμ της παραμονής, σε μια χρονιά που δεν πήγε καλά. Έμεινε εκτός Final 8 Κυπέλλου, αφού και στον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος, είχε μείνει πίσω στη βαθμολογία.

Τι άλλαξε: Ο «θρύλος» της παλιάς, Μπενετόν, Μαρσέλο Νικόλα, μπορεί να είναι ιδιαίτερα αγαπητός στο Τρεβίζο, αλλά μετά την περσινή σεζόν, η συνεργασία μαζί του, ολοκληρώθηκε. Ο Φραντσέσκο Βιτούτσι, μετά από μια εξαετία στη Μπρίντιζι, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία και τη δημιουργία της νέας ομάδας. Έφερε μαζί του από το ιταλικό λιμάνι, τόσο τον Ντ’Αντζέλο Χάρισον όσο και τον Κάι Μπόουμαν που θα είναι στο Τρεβίζο φέτος, επίσης ήρθε ο Τζέιμς Γιανγκ που ήταν πέρσι στον Κολοσσό κι έχει κάνει αξιοσημείωτη καριέρα στις ΗΠΑ. Φυσικά, με τέτοιο «λίφτινγκ», οι περισσότεροι από τους παίκτες που την «κουβάλησαν» πέρσι, αποχώρησαν, ωστόσο στην Τρεβίζο πνέει άνεμος αλλαγής και η έλευση ενός προπονητή, όπως ο Βιτούτσι, έχει φέρει μεγαλύτερη αισιοδοξία.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Τρεβίζο αυτή τη στιγμή. Δίπλα σε κάθε παίκτη μπορείτε να δείτε την ηλικία, το ύψος και τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

Όνομα (Η) - (Υ)  Θέση
Κάι Μπόουμαν (26) - (1.85) Γκαρντ
Ντεϊσουάν Μπούκερ (25) - (1.85) Γκαρντ
Αλεσάντρο Ζανέλι (31) - (1.88) Γκαρντ
Νταβίντ Τορεσάνι (18) - (1.80) Γκαρντ
Ντ''Αντζελο Χάρισον (30) - (1.93) Γκαρντ
Λεάντρο Φαντζιάν (19) - (1.95) Γκαρντ
Φραντσέσκο Σκαντιούτζι (19) - (2.02) Φόργουορντ
Τζέιμς Γιανγκ (28) - (1.98) Φόργουορντ
Αντρέα Μετζανότε (25) - (2.07) Φόργουορντ
Τέρι Άλεν (30) - (2.03) Σέντερ
Γκόρα Καμαρά (22) - (2.14) Σέντερ
Πόλι Πόλικαπ (26) - (2.03) Σέντερ
Προπονητής: Φραντσέσκο Βιτούτσι (από το 2023)

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Η έλευση ενός προπονητή όπως ο Βιτούτσι, άλλαξε το κλίμα στην Τρεβίζο που μετά την περσινή πορεία, προσπάθησε να κάνει ένα πιο ποιοτικό ρόστερ. Στη θεωρία, μπορεί να διεκδικήσει μία θέση στην πρώτη οκτάδα, ενώ και το ένα παιχνίδι την εβδομάδα, μπορεί να παίξει και αυτό το ρόλο του. Μοιάζει με value bet το 5.00στο ενδεχόμενο να μπει στα playoffs.

Betsson
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ προσφορά*
check_3c
Cash Out* & Bet Builder*
check_3c
Εξελιγμένο mobile app
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Νάπολι Ρόστερ | Προγνωστικα  

Τι έκανε πέρυσι: Ταλαιπωρήθηκε, άλλαξε παίκτες και προπονητές, αλλά στο τέλος, έστω και με το ζόρι, κατάφερε να πετύχει το στόχο της παραμονής. Με την πορεία που έκανε στο πρωτάθλημα, δε μπόρεσε να προκριθεί στο Final 8 του Κυπέλλου. 

Τι άλλαξε:  Με τον Τσεζάρε Πανκότο και τη νίκη στην έδρα της Βερόνα την τελευταία αγωνιστική, σώθηκε, αλλά η διοίκηση πήρε την απόφαση να αλλάξει ρότα αγωνιστικά, συμφωνώντας με τον Ιγκόρ Μίλιτσιτς. Ο Κροάτης προπονητής, που βρίσκεται και στον πάγκο της εθνικής Πολωνίας (τέταρτη στο περσινό Eurobasket), μετά το πέρασμα του από τη Μπεσίκτας πέρσι, ανέλαβε το πρότζεκτ της Νάπολι, με στόχο να κάνει μια ομάδα που θα διεκδικεί κάτι περισσότερο από την παραμονή της στην κατηγορία. Δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα το ρόστερ της, αλλά ο Μίλιτσιτς επέλεξε από την Τουρκία, τον έμπειρο γκαρντ, Ένις, καθώς και τον Σοκολόφσκι που επιστρέφει στην Ιταλία, μετά την κοινή τους παρουσία στη Μπεσίκτας. Στη Νάπολι και ο επίσης Κροάτης ψηλός, Ζούμπσιτς, καθώς και ο καλός σκόρερ Πούλεν. Επίσης, από την Ιταλία, απόκτησε ο Λεβέρ από την Τριέστε, η οποία υποβιβάστηκε.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Νάπολι αυτή τη στιγμή. Δίπλα σε κάθε παίκτη μπορείτε να δείτε την ηλικία, το ύψος και τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

Όνομα (Η) - (Υ)  Θέση
Τζέικομπ Πούλεν (34) - (1.84) Γκαρντ
Τάιλερ Ένις (29) - (1.88) Γκαρντ
Τζιοβάνι Ντε Νικολάο (27) - (1.91) Γκαρντ
Τζάστιν Γιαρόφσκι (24) - (1.88) Γκαρντ
Μίχαλ Σοκολόφσκι (30) - (1.96) Γκαρντ
Μισέλ Έμπελινγκ (24) - (2.01) Φόργουορντ
Τόμισλαβ Ζούμπτσιτς (33) - (2.13) Φόργουορντ/Σέντερ
Ταρίκ Όουενς (28) - (2.08) Φόργουορντ
Αλεσάντρο Λεβέρ (24) - (2.08) Φόργουορντ
Ντουντ Μπαμπόρ Ντιάρ (21) - (2.15) Σέντερ
Προπονητής: Ίγκορ Μίλιτσιτς (από το 2023)

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Ο Μίλιτσιτς μπορεί να ανέλαβε, αλλά το ρόστερ ακόμα δομείται για τη Νάπολι. Φαίνεται δύσκολο να μην παλέψει μόνο για την παραμονή της και να διεκδικήσει κάτι παραπάνω, αλλά παίκτες όπως ο Πούλεν και ο Ένις, έχουν εμπειρία. 

Βαρέζε Ρόστερ | Προγνωστικα  

Τι έκανε πέρυσι: Εκεί που διεκδικούσε μια θέση στην τετράδα με οδηγό της το μπάσκετ υψηλού ρυθμού, ήρθε η αφαίρεση 11 βαθμών για μια παλιά οφειλή και να τη στείλει να παλεύει για την παραμονή. Πέτυχε το στόχο της, με μεγάλη μάχη, ενώ στο Final 8 του Κυπέλλου, αποκλείστηκε στον προημιτελικό από την Πέζαρο.

Τι άλλαξε: Ο Αμερικανός προπονητής, Ματ Μπρέις, άρεσε πολύ πέρσι με το επιθετικό μπάσκετ που παρουσίασε στη Βαρέζε, αλλά συνεχίζει στο σταφ του Νικ Νερς στους Σίξερς. Η ιταλική ομάδα, παραμένει με ανάλογη συνταγή και φέτος. Ο επίσης Αμερικανός, Ματ Μπιαλαζέφσκι ανέλαβε την τεχνική της ηγεσία, ο οποίος την προηγούμενη τριετία ήταν δίπλα στον Ετόρε Μεσίνα, στην Αρμάνι. Το «μπαμ» της απόκτησης Γουΐλι Κόλι-Στάιν ακούστηκε σε Ευρώπη και ΗΠΑ, όπως και του Σον ΜακΝτέρμοτ. Πήρε τον έμπειρο σκόρερ, Ολίβιερ Χάνλαν (πρώην Ηρακλή και Άρη) στις πιο δυνατές της κινήσεις για τη νέα σεζόν, ενώ διατήρησε στο ρόστερ της το διεθνή Ιταλό, Γουολντεντενσάε. Βέβαια, έφυγαν αρκετοί παίκτες από πέρσι, με πιο σημαντική την απώλεια του ταλαντούχου σέντερ, Καρούζο, που έκανε το βήμα παραπάνω στην Αρμάνι Μιλάνο.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Βαρέζε αυτή τη στιγμή. Δίπλα σε κάθε παίκτη μπορείτε να δείτε την ηλικία, το ύψος και τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

Όνομα (Η) - (Υ)  Θέση
Βίνι Σάιντ (25) - (1.80) Γκαρντ
Ματέο Λιμπρίτζι (21) - (1.80) Γκαρντ
Νταβίντε Μορέτι (25) - (1.90) Γκαρντ
Σον ΜακΝτέρμοτ (27) - (1.98) Γκαρντ
Όλιβιε Χάνλαν (30) - (1.93) Γκαρντ
Άντριου Γουολντεντενσάε  (25) - (1.96) Φόργουορντ
Γκέιμ Μπράουν (23) - (2.01) Φόργουορντ
Νικολό Βιρτζίνιο (20) - (2.06) Φόργουορντ
Γουίλι Κόλι-Στάιν (30) - (2.13) Σέντερ
Λεονάρντο Οκέκε (20) - (2.12) Σέντερ
Σκοτ Ουλανέο (29) - (2.08) Σέντερ
Προπονητής: Ματ Μπιαλαζέφσκι (από το 2023)

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Κόλι-Στάιν και ΜακΝτέρμοτ είναι παίκτες που μπορούν να κάνουν τη διαφορά σε αυτό το επίπεδο. Ξεκινάει ως φαβορί για πρόκριση στους ομίλους του BCL, η τετράδα δείχνει εφικτή, όπως φυσικά και η παρουσία στο Final 8 του Κυπέλλου, για την ομάδα που «τρέχει» ο Λουΐς Σκόλα. Πάμε με το 1.75 για την είσοδο στα πλέι οφ.

Fonbet
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Εύκολη πλοήγηση μέσω app
check_3c
Ελκυστικές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ρέτζιο Εμίλια Ρόστερ | Προγνωστικα  

Τι έκανε πέρυσι: Αλλιώς ξεκίνησε και αλλιώς πορεύτηκε, αλλά τέλος καλό, όλα καλά. Εξασφάλισε την παραμονή της στην ισοβαθμία με την Τριέστε που υποβιβάστηκε, ενώ δεν κατάφερε να βρεθεί στο Final 8 του Κυπέλλου. Αποκλείστηκε από νωρίς στο BCL, βγαίνοντας τέταρτη στον όμιλο της.

Τι άλλαξε: Ο Ντράγκαν Σάκοτα ανέλαβε στα μέσα της περσινής σεζόν, την επικίνδυνη αποστολή για να τη σώσει και το πέτυχε (όπως έκανε και πρόπερσι με τη Σαραγόσα), αλλά η συνεργασία των δύο πλευρών δε συνεχίστηκε και φέτος. Η Ρέτζιο Εμίλια, έπεισε τον Δημήτρη Πρίφτη να αναλάβει το πρότζεκτ της και ο Έλληνας τεχνικός, μετά την Τόφας, μετακόμισε στην Ιταλία. Έφερε μαζί του τον Τζαμάρ Σμιθ που γνωρίζει πολύ καλά από εποχές Ούνιξ, ενδιαφέρουσες κινήσεις αυτές των Μπριάντε Γουέμπερ (πέρασε για λίγο και από τον Ολυμπιακό) και του Λάνγκστον Γκάλογουεϊ, ενώ και ο Κέβιν Χέρβεϊ, φαίνεται να έχει να δώσει, ειδικά σε τέτοιο επίπεδο. Από τη Βενέτσια, ήρθε τόσο ο Βιτάλι όσο και ο Τσίλο, ενώ από την περσινή ομάδα, ουσιαστικά δεν έμεινε τίποτα. 

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Ρέτζιο Εμίλια αυτή τη στιγμή. Δίπλα σε κάθε παίκτη μπορείτε να δείτε την ηλικία, το ύψος και τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

Όνομα (Η) - (Υ)  Θέση
Μπριάντε Γουέμπερ (31) - (1.88) Γκαρντ
Λορέντζο Ουλιέτι (29) - (1.92) Γκαρντ
Μικέλε Βιτάλι (32) - (1.96) Γκαρντ
Λάνγκστον Γκάλογουεϊ (32) - (1.88) Γκαρντ
Τζαμάρ Σμιθ (36) - (1.91) Γκαρντ
Αλεσάντρο Τσιπόλα  (23) - (1.97) Γκαρντ/Φόργουορντ
Σάσα Γκραντ (23) - (2.01) Φόργουορντ
Κέβιν Χέρβεϊ (27) - (2.06) Φόργουορντ
Ματέο Τσίλο (30) - (2.03) Φόργουορντ
Ντάριον Άτκινς (31) - (2.03) Σέντερ
Μουχάμεντ Φαγιέ (18) - (2.05) Σέντερ
Προπονητής: Δημήτρης Πρίφτης (από το 2023)

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Η λογική λέει ότι με Πρίφτη στον πάγκο και τους ξένους που ήρθαν φέτος, δε θα ζήσει το περσινό… δράμα. Από τη στιγμή που δεν αναμένεται να έχει τις περσινές περιπέτειες, μια πρόκριση στα πλέι οφ δείχνει εφικτή, όπως επίσης και το Final 8 του Κυπέλλου. Στο 2.35 η οχτάδα, δεν την λες και κακή απόδοση...

Κρεμόνα Ρόστερ | Προγνωστικα  

Τι έκανε πέρυσι: Αποδείχθηκε ότι ο υποβιβασμός της τη σεζόν 2021/2022, ήταν μια κακή παρένθεση. Εξασφάλισε την άνοδο της, «σκουπίζοντας» τη σειρά με τη Φορλί με 3-0 και στη συνέχεια, νίκησε στον τελικό την Πιστόια, κατακτώντας τον τίτλο της πρωταθλήτριας της Lega Due.

Τι άλλαξε: Ο έμπειρος τεχνικός, Ντέμις Καβίνα, την ανέλαβε πέρσι, πανηγυρίζοντας την άνοδο και η διοίκηση της ομάδας, ανανέωσε τη συνεργασία μαζί του, δίνοντας του την ευκαιρία να επιστρέψει στη μεγάλη κατηγορία, μετά από ένα μικρό πέρασμα από τον πάγκο της Σάσαρι, το 2021. Όπως αναμενόταν στο κομμάτι του ρόστερ, υπάρχουν αρκετές αλλαγές, καθώς το επίπεδο της LegaBasket είναι σαφώς υψηλότερο. Όσον αφορά τις επιλογές από την αμερικανική αγορά, Τρέβορ Λέισι και Γουέιν ΜακΚάλοου έχουν εμπειρία, ενώ ενδιαφέρουσα είναι και η επιλογή του Νέιθαν Άντριαν. Έχει, επίσης, μία ιταλική βάση για να στηριχθεί, ειδικά αν εμφανιστούν τα δύσκολα στην πορεία της σεζόν και χρειαστούν περαιτέρω αλλαγές, ενώ δεν έχει κλείσει ακόμα το ρόστερ της.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Κρεμόνα αυτή τη στιγμή. Δίπλα σε κάθε παίκτη μπορείτε να δείτε την ηλικία, το ύψος και τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

Όνομα (Η) - (Υ)  Θέση
Τρεβόρ Λέισι (32) - (1.91) Γκαρντ
Νταβίντε Ντενέρι (26) - (1.84) Γκαρντ
Εμίλς Ιβανόφσκις (18) - (1.89) Γκαρντ
Γουέιν ΜακΚάλοου (29) - (1.96) Γκαρντ
Αντρέα Πέκια (26) - (1.96) Γκαρντ
Νέιθαν Άντριαν (28) - (2.06) Φόργουορντ
Ματέο Πικόλι (28) - (1.95) Φόργουορντ
Φιλίπο Γκάλι (18) - (1.97) Φόργουορντ
Γκραντ Γκόλντεν (25) - (2.08) Σέντερ
Σιμόνε Ζανότι (32) - (2.08) Σέντερ
Πολ Εμπουά (23) - (2.02) Σέντερ
Προπονητής: Ντέμις Καβίνα (από το 2022)

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

H Kρεμόνα επιστρέφει στη μεγάλη κατηγορία, έχοντας μεγαλύτερη εμπειρία ως οργανισμός από ό,τι δύο χρόνια πριν. Ο στόχος παραμένει ο ίδιος, δηλαδή η παραμονή και θα φανεί στην πορεία, αν θα υπάρξουν οι προϋποθέσεις για να διεκδικήσει κάτι περισσότερο.

Πιστόια Ρόστερ | Προγνωστικα  

Τι έκανε πέρσι: Μετά από επτά χρόνια, εξασφάλισε την επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία. Πήρε τη σειρά με την Τορίνο με 3-1 και πανηγύρισε τον άνοδο, ενώ στον τελικό για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, έχασε από την Κρεμόνα.

Τι άλλαξε: Ο Νικόλα Μπριένζα ανέλαβε την Πιστόια το 2021 και μετά από δύο χρόνια, πανηγύρισε την επιστροφή στη LegaBasket, με τη διοίκηση να εμπιστεύεται στο 43χρονο τη δημιουργία της ομάδας για τη μεγάλη κατηγορία. Προσπάθησε να προχωρήσει σε ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ, καθώς οι απαιτήσεις είναι αυξημένες, παίρνοντας παίκτες όπως ο Γουΐλις από το Ισραήλ, ο Μουρ από την Αδριατική Λίγκα, ο Χόκινς από τη G-League, καθώς και τον Ογκμπέιντε (παλιότερα και στον ΠΑΟΚ),  ο οποίος έκανε εξαιρετική σεζόν πέρσι στη δεύτερη κατηγορία με τη Ρίμινι. Θα στηριχτεί επίσης και σε κάποιους Ιταλούς, που είτε είχε και πέρσι, είτε ήρθαν φέτος και έχουν την εμπειρία από ομάδες τύπου Πιστόια.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Πιστόια αυτή τη στιγμή. Δίπλα σε κάθε παίκτη μπορείτε να δείτε την ηλικία, το ύψος και τη θέση στην οποία αγωνίζεται.

Όνομα (Η) - (Υ)  Θέση
Τσάρλι Μουρ (25) - (1.80) Γκαρντ
Τζιανλούκα Ντέλα Ρόσα (27) - (1.80) Γκαρντ
Λορέντζο Σακάτζι (31) - (1.88) Γκαρντ
Πέιτον Γουίλις (25) - (1.93) Γκαρντ
Τόρμι Μέτσλα (18) - (1.90) Γκαρντ
Τζόρντον Βαρνάντο (26) - (1.98) Φόργουορντ
Καρλ Γουίτλ (25) - (2.00) Φόργουορντ
Ράιαν Χόκινς (26) - (2.01) Φόργουορντ
Ντέρεκ Ογκμπέιντε (26) - (2.06) Σέντερ
Άντεζλο Ντελ Κιάρο (22) - (2.06) Σέντερ
Προπονητής: Νικόλα Μπριένζα (από το 2021)

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Θα χρειαστεί περαιτέρω ενίσχυση για να πετύχει το στόχο της παραμονής. Δε δείχνει να διαθέτει και πολύ δυνατό ρόστερ, ωστόσο έχει καλό κλίμα, ενδιαφέρουσα προπονητική οδηγία και θα προσπαθήσει να είναι ανταγωνιστική ανεξαρτήτως αντιπάλου.

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ