foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ42
ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ευρωλίγκα: Αφιέρωμα σεζόν 2023-2024

Previews Πρωταθλημάτων | 26 Σεπ 2023 17:44
EUROLEAGUE_AFIERWMA_foxbet.jpg

Μετά από ένα γεμάτο μπασκετικό καλοκαίρι λόγω του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μπαίνουμε σιγά σιγά σε κανονικούς ρυθμούς, μιας και έχουν αρχίσει τα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα και είμαστε λίγες μέρες πριν από την έναρξη της EuroLeague. Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, το foxbet σας έχει ετοιμάσει ένα πληρέστατο αφιέρωμα για τους 18 μονομάχους της φετινής διοργάνωσης. 

Γράφει ο Hooper

Στη συνέχεια μπορείτε να βρείτε:

  • Τα ρόστερ των 18 ομάδων με τα περσινά στατιστικά των παικτών
  • Το depth chart των ομάδων με τις επιλογές σε κάθε θέση
  • Μια αναδρομή στην περσινή τους πορεία
  • Τις αλλαγές που έκαναν στην off season
  • Την εκτίμηση για την πορεία τους στη φετινή διοργάνωση
  • Τα μακροχρόνια προγνωστικά που έχουμε ξεχωρίσει!

Δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στις 18 ομάδες που συνθέτουν φέτος την EuroLeague. Η Γκραν Κανάρια που πήρε το EuroCup και είχε το δικαίωμα να παίξει φέτος στη EuroLeague, προτίμησε να μην το επιχειρήσει για οικονομικούς και αγωνιστικούς λόγους, ενώ οι εκπρόσωποι της VTB παραμένουν εκτός. Υπάρχει μια σημαντική αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής της διοργάνωσης, καθώς φέτος θα έχουμε Play in tournament, στα πρότυπα του ΝΒΑ.

Έτσι, οι πρώτες 6 ομάδες θα προκριθούν απευθείας στα Playoffs, ενώ αυτές που θα τερματίσουν μεταξύ 7ης και 10ης θέσης θα διεκδικήσουν τη συμμετοχή τους μέσω του play in. Αρχικά, θα γίνει ένας αγώνας μεταξύ της 7ης και της 8ης ομάδας, με τη νικήτρια να προκρίνεται στα playoffs. H ηττημένη θα έχει άλλη μία ευκαιρία, καθώς θα παίξει με την ομάδα που θα νικήσει στον αγώνα μεταξύ 9ης και 10ης θέσης με έπαθλο το τελευταίο εισιτήριο των playoffs.

H regular season της EuroLeague θα αρχίσει στις 5 Οκτωβρίου, ενώ η 34η και τελευταία αγωνιστική θα διεξαχθεί στο διήμερο 11-12 Απριλίου. Οι αγώνες για το Play in Tournament θα γίνουν στις 16 και 19 Απριλίου, ενώ τα Playoffs θα αρχίσουν στις 23 Απριλίου. Το Final Four, που θα φιλοξενηθεί στο Βερολίνο, θα γίνει στις 24-26 Μάϊου

cta_box_bg
Super Προσφορά* χωρίς κατάθεση: Κωδικός 200FS ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις - ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Με αλλαγή προπονητή και αρκετές αλλαγές στο ρόστερ, η Ρεάλ Μαδρίτης έφτασε με σχετική άνεση στις 23 νίκες στην περσινή σεζόν. Φέτος, που πρόσθεσε μόνο τον Καμπάτσο και έχασε παίκτες που ουσιαστικά δεν ήθελε να κρατήσει, θεωρούμε ότι μπορεί να επιβεβαιώσει το Over 21.5 νίκες στη regular season.

Η Μονακό ήταν σταθερή στη διάρκεια της περσινής σεζόν και κατάφερε να πάρει την 4η θέση και το πλεονέκτημα έδρας στα Playoffs. Φέτος είναι πιο έμπειρη και πιο γεμάτη στο ρόστερ μετά τις καλές μεταγραφές που έκανε. Προκαλεί η απόδοση στο ενδεχόμενο να είναι και πάλι στην τετράδα της regular season.

H Παρτιζάν μοιάζει να έχει χάσει σημαντικό μέρος της δύναμής της σε σχέση με την περσινή σεζόν. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς θα βρει την άκρη για να παρουσιάσει και φέτος ένα αξιόμαχο σύνολο, αλλά αυτή τη στιγμή φαντάζει δύσκολο το ενδεχόμενο να τερματίσει στην πρώτη εξάδα. Αντίθετα, το να παίξει στο Play In Tournament, δηλαδή να τερματίσει μεταξύ 7ης και 10ης θέσης, αξίζει το ρίσκο.

Αν δει κάποιος το ρόστερ της Άλμπα Βερολίνου, θα θεωρήσει ότι πρόκειται για ομάδα EuroCup. Έφυγαν παίκτες με ποιότητα και εμπειρία και οι αντικαταστάτες τους δεν είναι δοκιμασμένοι στη EuroLeague. Κάθε χρόνο τη γυροφέρνει την τελευταία θέση, δεν ξέρω πώς θα τη γλιτώσει φέτος, ειδικά αν λάβουμε υπόψιν ότι οι περσινοί της... γείτονες στις τελευταίες θέσεις έχουν ενισχυθεί σημαντικά.

Αγορά Απόδοση
Over 21.5 νίκες στη regular season: Ρεάλ Μαδρίτης 1.75
Να είναι στο TOP 4 της regular season: Μονακό 2.25
Να μπει στο Play In Tournament: Παρτιζάν 3.00
Ουραγός στη regular season: Άλμπα Βερολίνου 2.00
Οι αναλύσεις των σημερινών αγώνων
Αποδόσεις
1
2
ΧΑΝΤΙΚΑΠ
ΟΠΑΠ
ΑΠ.
1
1.70
2
2.17
-2.5
-2.5 1.91
+2.5
+2.5 1.89
5065
-
1
1.66
2
2.25
-2.5
-2.5 1.85
+2.5
+2.5 1.95
5010
-

Οι ομάδες της Euroleague 2023-24

Ολυμπιακός Ευρωλίγκα Ρόστερ | Προγνωστικά 

Τι έκανε πέρυσι: Έφτασε ένα… μανταρίνι του Σέρχιο Γιουλ μακριά από την απόλυτα επιτυχημένη σεζόν. Έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, έκανε… πλάκα στην Ελλάδα παίρνοντας το νταμπλ, αλλά έχασε την 4η EuroLeague της ιστορίας του στον τελικό με τη Ρεάλ, όπου ηττήθηκε στα τελευταία δευτερόλεπτα πριν από τη λήξη. Στην κανονική περίοδο είχε τερματίσει 1ος με ρεκόρ 24-10. Και η φετινή σεζόν άρχισε, πάντως, με τίτλο, μιας και πήρε το Super Cup νικώντας με χαρακτηριστική άνεση τον Παναθηναϊκό στον τελικό.

Τι άλλαξε: Πολύ περισσότερα από όσα θα ήθελε. Έχασε τους δύο πιο κομβικούς του παίκτες, καθώς ο MVP Σάσα Βεζένκοφ έκανε το επόμενο βήμα πηγαίνοντας στο ΝΒΑ για τους Σακραμέντο Κινγκς και ο Κώστας Σλούκας δεν τα βρήκε με τον Μπαρτζώκα για τον ρόλο του και τους Αγγελόπουλους για το νέο συμβόλαιο και αποφάσισε να αλλάξει στρατόπεδο πηγαίνοντας στον «αιώνιο» αντίπαλο, Παναθηναϊκό. Όσον αφορά τις προσθήκες, έκανε μεγάλο upgrade στη ρακέτα, φέρνοντας δίπλα στον Μουσταφά Φαλ, τον Νικόλα Μιλουτίνοφ, που επιστρέφει από την ΤΣΣΚΑ μετά από ένα εντυπωσιακό Μουντομπάσκετ με την ασημένια Εθνική Σερβίας. Επιστροφή και στην περιφέρεια, με τον Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος να γυρίζει στο ΣΕΦ μετά το 2019, ενώ στο «4» αποκτήθηκε ο έμπειρος και... εγκεφαλικός Λουκ Σίκμα από την Άλμπα Βερολίνου. Λίγες εβδομάδες πριν από την έναρξη της σεζόν, οι «ερυθρόλευκοι» πλήρωσαν το buy out στη Ζαλγκίρις Κάουνας και απέκτησαν τον Ίγκνας Μπραζντέικις, ο οποίος έκανε μία αξιοπρόσεκτη rookie σεζόν στη EuroLeague και ήταν πολύ καλός με την Εθνική Λιθουανίας στο Μουντομπάσκετ. Τέλος, στη ρακέτα αποκτήθηκε ο Γιώργος Τανούλης από τον Προμηθέα, σε μια κίνηση με το βλέμμα στο μέλλον.

Προπονητής: Ο Γιώργος Μπαρτζώκας είναι το απόλυτο αφεντικό της ομάδας και αυτό φάνηκε από τον τρόπο που χειρίστηκε την υπόθεση του Κώστα Σλούκα. Ο κορυφαίος προπονητής των δύο τελευταίων ετών στη EuroLeague, έχει φτιάξει μια εξαιρετική ομάδα στη δεύτερη θητεία του στον Πειραιά, με δύο διαδοχικά νταμπλ στην Ελλάδα και συνεχόμενες παρουσίες σε final four. Επόμενο challenge; Να την διατηρήσει στο ίδιο υψηλό επίπεδο, ακόμα και μετά τις αποχωρήσεις των Σλούκα και Βεζένκοφ.

fox.svg
Tι έχει και τι του λείπει

✔️ Παίζει το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη την τελευταία διετία, άσχετα αν αυτό δεν αποτυπώθηκε με την κατάκτηση του τίτλου στη EuroLeague. Οι αλλαγές στο ρόστερ είναι σημαντικές, αλλά όχι πολλές, οπότε τα επίπεδα χημείας είναι σε υψηλό επίπεδο.

✔️ Το δίδυμο Φαλ-Μιλουτίνοφ στη ρακέτα μπορεί να προκαλέσει τρόμο σε κάθε αντίπαλη άμυνα. Πρόκειται άλλωστε για δύο από τους καλύτερους ψηλούς της διοργάνωσης, ενώ ο Τόμας Γουόκαπ έχει ανέβει επίπεδο δημιουργικά και θα μπορέσει να τους εκμεταλλευτεί.

❌ Έψαξε για εβδομάδες ένα γκαρντ που θα μπορούσε να... κουβαλήσει στο σκοράρισμα. Ενδιαφέρθηκε για τον Μάικ Τζέιμς, αλλά δεν ήταν δυνατή η λύση του συμβολαίου του με τη Μονακό και τελικά κατέληξε στον Μπραζντέικις. Ο Λιθουανός είναι εξαιρετικός παίκτης και ίσως πιο καλό fit στο τωρινό ρόστερ από τον Τζέιμς, αλλά είναι ο παίκτης που θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του στα δύσκολα;

❌ Φαλ και Μιλουτίνοφ μπορούν να κυριαρχήσουν, ωστόσο δεν φαίνεται να υπάρχει ο τρίτος σέντερ που θα μπορεί να δώσει κάποια λεπτά ξεκούρασης στους ψηλούς ή να καλύψει το κενό που θα δημιουργηθεί σε έναν ενδεχόμενο τραυματισμό, μιας και ο νεαρός Τανούλης δεν δείχνει έτοιμος. Προφανώς θα πάρει αυτόν τον ρόλο ο Σίκμα, αλλά έτσι θα δημιουργείται κενό στο "4".

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ του Ολυμπιακού αυτή τη στιγμή. Ο πίνακας περιλαμβάνει τα περσινά στατιστικά όλων των παικτών. Με έντονα γράμματα οι παίκτες που αποκτήθηκαν στη φετινή off season.

Όνομα (Η) - (Υ)  (Π) -  (Ρ) - (Ασ)

Τόμας Γουόκαπ (31) - (1.93)

7.2 - 2.8 - 4.1
Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος (29) - (1.91) 7.4 - 1.3 - 1.8 (Ρεάλ)
Μιχάλης Λούντζης (25) - (1.95) 1.1 - 1 - 0.5
Αϊζάια Κάνααν (32) - (1.83) 8.4 - 1.3 - 1.1
Ίγκνας Μπραζντέικις (24) - (2.01) 11.6 - 2.9 - 1.3 (Ζαλγκίρις)
Γιαννούλης Λαρεντζάκης (30) - (1.96) 5.2 - 1.6 - 1.1
Τζορτζ Πάπας (25) - (1.96) 3.5 - 0.5
Σακίλ ΜακΚίσικ (33) - (1.96) 9 - 1.9 - 1.7
Κώστας Παπανικολάου (33) - (2.04) 7 - 3.7 - 1.5
Άλεκ Πίτερς (28) - (2.06) 6.7 - 2.9 - 0.8
Λουκ Σίκμα (34) - (2.03) 7.6π. - 5.3ρ. - 4.9 (Άλμπα)
Μουσταφά Φαλ (31) - (2.18) 8 - 5.1 - 1.7
Νικόλα Μιλουτίνοφ (29) - (2.13) 16.1 - 9.1 - 1.5 (ΤΣΣΚΑ)
Γιώργος Τανούλης (23) - (2.10) 3.9 - 2.5 - 0.6 (Προμηθέας)

Στο παρακάτω πινακάκι θα δείτε την πιθανή βασική 5αδα και τους παίκτες που θα έρχονται από τον πάγκο σαν εναλλακτικές λύσεις.

Starter 2th 3rd
PG Γουόκαπ Γκος Λούντζης
SG Μπραζντέικις Κάνααν Λαρεντζάκης
SF Παπανικολάου ΜακΚίσικ Πάπας
PF Πίτερς Σίκμα  
C Φαλ Μιλουτίνοφ Τανούλης

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Με την απώλεια των Βεζένκοφ και Σλούκα, ο Ολυμπιακός χάνει 28.6 πόντους, 8.9 ριμπάουντ και 7.5 ασίστ ανά αγώνα, οπότε η εξίσωση που πρέπει να λύσει ο Γιώργος Μπαρτζώκας για να καλύψει το κενό τους είναι δύσκολη. Με όσα μας έχει δείξει, πάντως, την τελευταία διετία, μάς κάνει να πιστεύουμε ότι θα βρει την λύση. Στο 2.35 το ενδεχόμενο να βρίσκεται και φέτος στο Final 4, μοιάζει να υπάρχει αξία.

cta_box_bg
Σούπερ Δώρο* στο PS Rewards Χωρίς Κατάθεση! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Παναθηναϊκός Ευρωλίγκα Ρόστερ | Προγνωστικά 

Τι έκανε πέρυσι: Για τρίτη διαδοχική σεζόν τελείωσε τη regular season με περισσότερες ήττες από νίκες, μένοντας μακριά από τα στάνταρ που ορίζει το μέγεθος του. Τερμάτισε στη 17η θέση με ρεκόρ 9-23, έχοντας χάσει από πολύ νωρίς κάθε ελπίδα για Playoffs, ενώ στην Ελλάδα έμεινε για πρώτη φορά χωρίς τίτλο μετά από 27 χρόνια, καθώς έχασε τόσο στους τελικούς της Basket League, όσο και στο Κύπελλο Ελλάδας από τον Ολυμπιακό. Στον πρώτο τελικό της σεζόν, αυτόν του Super Cup στη Ρόδο, δεν μπόρεσε να είναι ανταγωνιστικός κόντρα στον Ολυμπιακό.

Τι άλλαξε: Τα πάντα και αυτό δεν είναι υπερβολή! Από την περσινή ομάδα έμειναν μόνο οι Μάριους Γκριγκόνις, Λευτέρης Μαντζούκας και Παναγιώτης Καλαϊτζάκης, οι οποίοι φέτος θα έχουν συμπληρωματικό ρόλο. Με τον Εργκίν Αταμάν στον πάγκο, πλέον, αποκτήθηκαν πολλά «μεγάλα» ονόματα που φιλοδοξούν να κάνουν τη διαφορά. Ξεχωρίζει φυσικά η προσθήκη του Κώστα Σλούκα που ήρθε από τον Ολυμπιακό και θα είναι ο νέος ηγέτης της ομάδας, ενώ στην περιφέρεια αποκτήθηκαν ακόμα ο Λούκα Βιλντόζα από τον Ερυθρό Αστέρα, ο MVP του περσινού EuroCup Τζεράιαν Γκραντ, o... μπόμπερ Κάιλ Γκάι από την Μπανταλόνα και ο Δημήτρης Μωραΐτης. Στις θέσεις των φόργουορντ, επέστρεψαν οι Ιωάννης Παπαπέτρου και Ντίνος Μήτογλου (τέλειωσε και η τιμωρία του), ενώ το... μπαμ έγινε με την απόκτηση του Χουάντσο Ερνανγκόμεθ, που άφησε το ΝΒΑ και θα παίξει στη EuroLeague για πρώτη φορά στην καριέρα του. Τέλος, ολοκαίνουρια θα είναι και η τριάδα στη θέση του σέντερ, με τον κορυφαίο ψηλό της περσινής σεζόν, Ματίας Λεσόρ, να έρχεται από την Παρτιζάν, τον Όλεκ Μπαλτσερόφσκι από την Γκραν Κανάρια και τον Κώστα Αντετοκούνμπο, που θα παίξει για πρώτη φορά σε ελληνική ομάδα, από τη Φενέρ. Δεν αποκλείουμε ακόμα μία προσθήκη, με το όνομα του Σβι Μιχάλιουκ να είναι πάντα στο προσκήνιο, σε περίπτωση που δεν καταφέρει να βρει μια θέση στο ρόστερ των Μπόστον Σέλτικς.

Προπονητής: Μετά από την απόλυτη κυριαρχία του σε Τουρκία και Ευρώπη με την Εφές, όπου κατέκτησε μεταξύ άλλων δύο φορές τη EuroLeague, ο Εργκίν Αταμάν αναζητούσε μία νέα πρόκληση και τη βρήκε στον Παναθηναϊκό, που με τη σειρά του έψαχνε τον άνθρωπο που θα τον βάλει ξανά στον δρόμο των επιτυχιών. Έχει τεράστια εμπειρία στη EuroLeague, καθώς κοντεύει τα 400 παιχνίδια, ενώ δεν είναι η πρώτη φορά που βγαίνει εκτός Τουρκίας, καθώς έχει δουλέψει παλιότερα σε Σιένα και Μπολόνια. Θα μπορέσει να χτίσει και την επόμενη... αυτοκρατορία του ευρωπαϊκού μπάσκετ μετά την Εφές, που για 3-4 χρόνια έπαιζε το ωραιότερο μπάσκετ;

fox.svg
Tι έχει και τι του λείπει

✔️ Έχει το ποιοτικότερο ρόστερ στη μετά-Ομπράντοβιτς εποχή, καθώς αποκτήθηκαν παίκτες με προσωπικότητα σε όλες τις θέσεις. Σλούκας, Βιλντόζα, Ερνανγκόμεθ και Λεσόρ είναι επιλογές από το… πολύ πάνω ράφι, που θα μπορούσαν να παίξουν σε οποιαδήποτε ομάδα της EuroLeague, ενώ οι επιστροφές των Παπαπέτρου και Μήτογλου δίνουν πληρότητα.

✔️ Μετά από αρκετά χρόνια έκανε μια επιλογή προπονητή, για την οποία έχει κάθε λόγο να αισθάνεται σίγουρος. Ο Εργκίν Αταμάν είναι ο «βασιλιάς» της Ευρώπης τα τελευταία χρόνια, με τις δύο κατακτήσεις που μέτρησε με την Εφές και σίγουρα η επιτυχία του σε ομάδα εκτός Τουρκίας αποτελεί προσωπικό στοίχημα και για τον ίδιο. 

❌ Πρόκειται για μια εντελώς καινούρια ομάδα, που όσο ποιοτική κι αν είναι, θα χρειαστεί χρόνο για να δέσει. Οι «πράσινοι» πήραν συνολικά 11 παίκτες και προφανώς ο Αταμάν έχει πολλή δουλειά μέχρι αυτοί οι εξαιρετικοί παίκτες να γίνουν και μια εξαιρετική ομάδα. Δεν πρέπει να ξεχνάμε άλλωστε, ότι μέχρι να αρχίσει να νικάει με την Εφές, είχε περάσει και κάποιες μέτριες σεζόν.

❌ Υπάρχουν αρκετοί καλοί αμυντικοί στις θέσεις των φόργουορντ και στη ρακέτα, αλλά η αλήθεια είναι ότι στην περιφέρεια δεν υπάρχει ο γκαρντ που θα αναλάβει τον ρόλο του… εξολοθρευτή στην άμυνα. Ο Τζεράιαν Γκραντ, που δείχνει να προορίζεται για αυτόν τον ρόλο, θα το κάνει για πρώτη φορά στην καριέρα του, οπότε δεν είναι βέβαιο ότι θα ανταποκριθεί.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ του Παναθηναϊκού αυτή τη στιγμή. Ο πίνακας περιλαμβάνει τα περσινά στατιστικά όλων των παικτών. Με έντονα γράμματα οι παίκτες που αποκτήθηκαν στη φετινή off season.

Όνομα (Η) - (Υ)  (Π) -  (Ρ) - (Ασ)
Λούκα Βιλντόζα (32) - (1.91) 12.6 - 2.5 - 3.9 (Ερ. Αστέρας)
Κώστας Σλούκας (33) - (1.90) 11 - 2.1 - 5.6 (Ολυμπιακός)
Κάιλ Γκάι (26) - (1.88) 11.8 - 1.7 - 2.6 (Μπανταλόνα)
Τζεράιαν Γκραντ (31) - (1.96) 14.9 - 3.2 - 6.1 (Τουρκ Τέλεκομ)
Δημήτρης Μωραΐτης (24) - (1.90) 7.4 - 2.2 - 2.6 (Περιστέρι)
Μάριους Γκριγκόνις (29) - (1.98) 8.1 - 1.6 - 1.6 
Παναγιώτης Καλαϊτζάκης (25) - (2.00) 2.4 - 1.2 - 0.3
Ιωάννης Παπαπέτρου (30) - (2.06) 5.4 - 2.3 - 0.9 (Παρτιζάν)
Χουάντσο Ερνανγκόμεθ (29) - (2.06) 2.9 - 2.9 - 0.6 (Ράπτορς)
Λευτέρης Μαντζούκας (21) - (2.07) 3.1 - 1.7 - 0.4
Ντίνος Μήτογλου (28) - (2.10) - (Μιλάνο)
Ματίας Λεσόρ (29) - (2.06) 12 - 7.1 - 1.4 (Παρτιζάν)
Αλεξάντερ Μπαλτσερόφσκι (24) - (2.15) 8.6 - 3.8 - 0.8 (Κανάρια)
Κώστας Αντετοκούνμπο (27) - (2.08) 2.7 - 0.8 - 0.4 (Φενερμπαχτσέ)

Στο παρακάτω πινακάκι θα δείτε την πιθανή βασική 5αδα και τους παίκτες που θα έρχονται από τον πάγκο σαν εναλλακτικές λύσεις.

Starter 2th 3rd
PG Βιλντόζα Γκραντ Μωραΐτης 
SG Σλούκας Γκάι Γκριγκόνις
SF Παπαπέτρου Καλαϊτζάκης  
PF Χ. Ερνανγκόμεθ Μήτογλου Μαντζούκας
C Λεσόρ Μπαλτσερόφσκι Αντετοκούνμπο
bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Είναι δεδομένο ότι ο Παναθηναϊκός έχει ποιότητα και ρόστερ για να φτάσει ως το τέλος του δρόμου. Θα χρειαστεί, όμως, χρόνο, προκειμένου να γίνει ομάδα, καθώς μιλάμε για ένα εντελώς καινούριο ρόστερ. Με τη λογική ότι θα του πάρει κάποιες εβδομάδες μέχρι να βρει τα πατήματά του, το 1.65 στο ενδεχόμενο να τελειώσει τη regular season με Under 20.5 νίκες, μοιάζει να έχει ενδιαφέρον.

Ρεάλ Μαδρίτης Ευρωλίγκα Ρόστερ | Προγνωστικά 

Τι έκανε πέρυσι: Μπορεί να μην ήταν υπόδειγμα σταθερότητας όλη τη χρονιά (3η 23-11 στη regular season) και να έφτασε μια ανάσα από τον αποκλεισμό στα playoffs από την Παρτιζάν, ωστόσο στο τέλος με κάποιο… μαγικό τρόπο κατάφερε να κατακτήσει τη EuroLeague. Στην Ισπανία έμεινε μόνο με το SuperCopa που κατέκτησε και πριν λίγες εβδομάδες για 6η διαδοχική σεζόν!

Τι άλλαξε: Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει ή μάλλον αλλάζει ελάχιστα. Πήρε μόνο τον Φακούντο Καμπάτσο, με τον Αργεντινό γκαρντ να επιστρέφει στη Μαδρίτη μετά το NBA και το περσινό πέρασμά του από το Βελιγράδι και τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ από τους παίκτες που έχασε, μόνο οι Νάιτζελ Γουίλιαμς-Γκος και Άνταμ Χάνγκα είχαν σημαντικό ρόλο στην περσινή ομάδα, αλλά σίγουρα μπορούν να αντικατασταθούν. Κατάφερε να κρατήσει τους Βάλτερ Ταβάρες και Μάριο Χεζόνια παρά τις… σειρήνες και γενικά η off season κύλησε ακριβώς όπως ήθελε.

Προπονητής: Πολλοί δεν τον πήραν με… καλό μάτι, λόγω του άκομψου τρόπου με τον οποίο η Ρεάλ έλυσε τη συνεργασία της με τον Πάμπλο Λάσο και η αλήθεια είναι ότι πριν πάρει τη EuroLeague πολλά δημοσιεύματα έκαναν λόγο για συζητήσεις της «Βασίλισσας» με άλλους προπονητές (Σκαριόλο, Τρινκιέρι). Το δεδομένο, όμως, είναι ότι ο Τσους Ματέο πήρε την κούπα και φέτος, έχοντας ουσιαστικά ίδια ομάδα με πέρυσι, θέλει να δώσει στην ομάδα του μεγαλύτερη σταθερότητα και φυσικά έναν ακόμα τίτλο.

fox.svg
Tι έχει και τι της λείπει

✔️ Παίκτες που κουβαλάνε… τόνους εμπειρίας και τεράστιες προσωπικότητες. Είναι δεδομένο ότι αν καταφέρει να φτάσει στο Final Four, τότε θα είναι το φαβορί για το back to back, καθώς έχουμε δει ότι τις κούπες τις κερδίζουν οι μεγάλοι παίκτες, όπως έγινε με τον Γιουλ στον περσινό τελικό.

✔️ Πληρότητα που τρομάζει. Πέρυσι, θα μπορούσε να πει κάποιος ότι υπήρχε ένα κενό στη θέση του πόιντ γκαρντ, ωστόσο η απόκτηση του Καμπάτσο γέμισε και την περιφέρειά της. Εκτός αυτού, είναι έτοιμη ομάδα που μπορεί να συνεχίσει από εκεί που έμεινε πέρυσι.

❌ Πολύ σημαντικοί παίκτες της, είναι μεγάλοι σε ηλικία. Γιουλ, Ρούντι Φερνάντεθ, Σέρχιο Ροντρίγκεθ, Φαμπιάν Κοζέρ έχουν περάσει προ πολλού τα 35 και σε μια μεγάλη σεζόν θα έχουν τραυματισμούς και αρκετά σκαμπανεβάσματα. 

❌ Ο Τσους Ματέο μπορεί να έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου στην πρώτη του σεζόν ως πρώτος προπονητής στη Μαδρίτη, ωστόσο η αλήθεια είναι ότι αρκετές φορές στη διάρκεια της χρονιάς έμοιαζε να έχει χάσει τον έλεγχο της ομάδας. Πήρε πόντους με τον περσινό τίτλο, ωστόσο δεν έχει ακόμα το ειδικό βάρος του Πάμπλο Λάσο.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Ρεάλ Μαδρίτης αυτή τη στιγμή. Ο πίνακας περιλαμβάνει τα περσινά στατιστικά όλων των παικτών. Με έντονα γράμματα οι παίκτες που αποκτήθηκαν στη φετινή off season.

Όνομα (Η) - (Υ)  (Π) -  (Ρ) - (Ασ)
Φακούντο Καμπάτσο (32) - (1.81) 15 - 2.8 - 5.9 (Ερ. Αστέρας)
Κάρλος Αλοσέν (24) - (1.94) -
Σέρχιο Γιουλ (36) - (1.90) 6.1 - 1.2 - 2.4
Σέρχιο Ροντρίγκεθ (37) - (1.91) 4.9 - 1.5 - 4.4
Φαμπιέν Κοζέρ (36) - (1.95) 4 - 1 - 1.1
Ρούντι Φερνάντεθ (38) - (1.96) 4.3 - 2.2 - 1.5
Αλμπέρτο Αμπάλδε (29) - (2.02) 2.6 - 2.1 - 1.6
Τζάναν Μούσα (25) - (2.05) 14.8 - 3.1 - 2.7
Μάριο Χεζόνια (29) - (2.06) 10.6 - 3 - 1.1
Γκάμπριελ Ντεκ (29) - (1.98) 12.3 - 5.4 - 1.9
Γκερσόν Γιαμπουσέλε (29) - (2.04) 9.7 - 4 - 1.3
Βάλτερ Ταβάρες (31) - (2.20) 11.2 - 6.9 - 1.5
Βισέντ Πουαριέ (31) - (2.13) 6.1 - 4 - 0.6
Ελί Εντιαγέ (20) - (2.04) 1.1 - 1.2 - 0.1

Στο παρακάτω πινακάκι θα δείτε την πιθανή βασική 5αδα και τους παίκτες που θα έρχονται από τον πάγκο σαν εναλλακτικές λύσεις.

Starter 2th 3rd
PG Καμπάτσο Ροντρίγκεθ Αλοσέν
SG Μούσα Γιουλ Κοζέρ
SF Χεζόνια Φερνάντεθ Αμπάλδε
PF Γιαμπουσέλε Ντεκ  
C Ταβάρες Πουαριέ Εντιαγέ

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Πολύ δύσκολα δεν θα είναι και πάλι στις πρώτες θέσεις της regular season.  Πέρυσι έφτασε στις 23 νίκες, δεν βλέπουμε τον λόγο να μην φτάσει κάπου εκεί και φέτος. Πάμε με το Over 21.5 νίκες στη regular season σε απόδοση 1.70.

Μπαρτσελόνα Ευρωλίγκα Ρόστερ | Προγνωστικά 

Τι έκανε πέρυσι: Έφτασε για 3η διαδοχική σεζόν στο Final Four, αλλά και πάλι δεν κατάφερε να φτάσει στην κορυφή, χάνοντας από τη μισητή Ρεάλ στον ημιτελικό. Πήρε εκδίκηση μερικές εβδομάδες αργότερα, κατακτώντας την ACB στην Ισπανία, αλλά το συνολικό πρόσημο της σεζόν ήταν αρνητικό.

Τι άλλαξε: Σημαντικές αλλαγές στην Μπάρτσα, με πρώτη και κυριότερη αυτή στη θέση του προπονητή, όπου ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους αποχαιρέτησε μετά από τρία χρόνια για να έρθει στη θέση του ο άπειρος Ροτζέρ Γκριμάου. Έγιναν αρκετές διαφοροποιήσεις και στο ρόστερ, με τις αποχωρήσεις των Νικόλα Μίροτιτς, Σερτάτς Σανλί, Κάιλ Κούριτς, Κόρι Χίγκινς και Μάικ Τόμπεϊ να καλύπτονται από τις ηχηρές μεταγραφές. Έφερε στην Ευρώπη τον πύργο της Εθνικής Ισπανίας Γουίλι Ερνανγκόμεθ δίνοντάς του ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια στη διοργάνωση, αλλά και τον Τζαμπάρι Πάρκερ, που αν πιάσει στη EuroLeague και δεν έχει τραυματισμούς μπορεί να κάνει τη διαφορά. Πήρε επίσης, άλλους δύο διεθνείς με την Εθνική Ισπανίας, τους Ντάριο Μπριθουέλα και Τζοέλ Πάρα, που είχαν σημαντικό ρόλο σε Μάλαγα και Μπανταλόνα αντίστοιχα.

Ο προπονητής: Η διοίκηση αποφάσισε να μην ανανεώσει τη συνεργασία της με τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, αλλά δεν τον αντικατέστησε με κάποιο άλλο… βαρύ όνομα. Έδωσε τα «κλειδιά» στον Ρότζερ Γκριμάου, τον επί μια οχταετία (2003-2011) παίκτη της ομάδας, που τα προηγούμενα χρόνια ήταν προπονητής στις αναπτυξιακές ομάδες της Μπαρτσελόνα. Πρώτη φορά θα κοουτσάρει σε αυτό το επίπεδο και σίγουρα είναι το… στοίχημα της σεζόν για τους Καταλανούς.

fox.svg
Tι έχει και τι της λείπει

✔️ Μπορεί να άλλαξαν αρκετά στο ρόστερ της, αλλά και πάλι το ταλέντο ξεχειλίζει. Έχει παίκτες που έχουν δοκιμαστεί στο υψηλότερο επίπεδο και τα έχουν καταφέρει, οπότε αυτό που μένει είναι να πετύχουν και κάτι όλοι μαζί στη Βαρκελώνη.

✔️ Τα τρία τελευταία χρόνια φτάνει στο Final Four και η ιστορία μας έχει δείξει ότι μια ομάδα που είναι σταθερά… εκεί γύρω, κάποια στιγμή δικαιώνεται και φτάνει στο τρόπαιο. 

❌ Ναι, ούτε εμείς θαμπωθήκαμε από το μπάσκετ που έπαιξε η Μπάρτσα υπό τις οδηγίες του Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, αλλά τουλάχιστον οι Καταλανοί ήταν διαρκώς στις πρώτες θέσεις της regular season και το Final Four. Πριν κάτσει ο Λιθουανός στον πάγκο της, μετρούσε μια πενταετία χωρίς Final Four, με το μπάτζετ της να είναι εξίσου ψηλό. Μήπως υποτιμήθηκε λίγο η επίδραση του Σάρας; Θα φανεί τώρα που δεν τον έχει…

❌ Ίσως θα χρειαζόταν έναν ακόμα περιφερειακό που θα μπορούσε να παίξει στις δύο θέσεις των γκαρντ ή με άλλα λόγια έναν… νεότερο Χίγκινς. Η σεζόν θα έχει περίπου 80 παιχνίδια, οπότε εκεί ίσως χρειαστεί μια ακόμα προσθήκη.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Μπαρτσελόνα αυτή τη στιγμή. Ο πίνακας περιλαμβάνει τα περσινά στατιστικά όλων των παικτών. Με έντονα γράμματα οι παίκτες που αποκτήθηκαν στη φετινή off season.

Όνομα (Η) - (Υ)  (Π) -  (Ρ) - (Ασ)
Νικόλας Λαπροβίτολα (33) - (1.90) 10.4 - 2.2 - 4.6 (Ερ. Αστέρας)
Ρόκας Γιοκουμπάιτις (24) - (1.93) 5.3 - 2 - 2.6
Τόμας Σατοράνσκι (32) - (2.01) 8.4 - 3.8 - 4.3
Ντάριο Μπριθουέλα (30) - (1.87) 9.6 - 1.6 - 2.3 (Μάλαγα)
Μάικλ Καϊσέδο (21) - (1.99) 4.4 - 2.2 - 1.1 (Γρανάδα)
Οριόλ Παουλί (30) - (2.01) 0.5 - 0.8 - 0.2
Άλεξ Αμπρίνες (31) - (1.98) 7.4 - 2 - 0.9
Τζαμπάρι Πάρκερ (29) - (2.03) 4.4 - 2.3 - 0.5 (Σέλτικς)
Νικόλα Κάλινιτς (33) - (2.02) 6.4 - 3.4 - 1.6
Τζοέλ Πάρα (24) - (2.02) 9.6 - 5.4 - 1.1 (Μπανταλόνα)
Όσκαρ Ντα Σίλβα (26) - (2.05) 2.9 - 2.6 - 0.2
Γιαν Βέσελι (34) - (2.13) 9.3 - 4 - 1.5
Γουίλι Ερνανγκόμεθ (29) - (2.11) 6.9 - 4.7 - 0.9 (Πέλικανς)
Τζέιμς Νάτζι (20) - (2.12) 2 - 1.3 - 0.4

Στο παρακάτω πινακάκι θα δείτε την πιθανή βασική 5αδα και τους παίκτες που θα έρχονται από τον πάγκο σαν εναλλακτικές λύσεις.

Starter 2th 3rd
PG Λαπροβίτολα Γιοκουμπάιτις Καϊσέδο
SG Σατοσάνσκι Μπριθουέλα  
SF Αμπρίνες Πάρα Παουλί
PF Πάρκερ Κάλινιτς Ντα Σίλβα
C Γ. Ερνανγκόμεθ Βέσελι Νάτζι

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Είναι πολλές οι αλλαγές στην Μπαρτσελόνα, με σημαντικότερη αυτή στην άκρη του πάγκου. Ίσως να μην είναι τόσο σταθερή φέτος, σε σχέση με ό,τι είδαμε στα προηγούμενα τρία χρόνια, οπότε πάμε με το 1.75. στο να τερματίσει χαμηλότερα από τη Ρεάλ Μαδρίτης στο head to head της κανονικής περιόδου.

Μονακό Ευρωλίγκα Ρόστερ | Προγνωστικά 

Τι έκανε πέρυσι: Το 2021 έφτασε μια ανάσα από το Final Four χάνοντας από τον Ολυμπιακό στα playoffs και ο στόχος της πέρυσι ήταν να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Το έκανε, φτάνοντας στο πρώτο Final Four της ιστορίας της, ενώ παράλληλα πήρε για πρώτη φορά την LNB και το Κύπελλο Γαλλίας. Απόλυτα επιτυχημένη χρονιά.

Τι άλλαξε: Προχώρησε σε ποιοτική και ποσοτική αναβάθμιση του ρόστερ. Ουσιαστικά έχασε μόνο τον Τσίμα Μονέκε που αποκτήθηκε στο μέσο της περσινής σεζόν και δεν κατάφερε να βρει ρόλο. Από τις προσθήκες ξεχωρίζει φυσικά ο Κέμπα Γουόκερ, o 33χρονος γκαρντ με τα 750 παιχνίδια στο ΝΒΑ, που έχει πάρει μέρος σε τέσσερα All Star Game και θα παίξει για πρώτη φορά στην Ευρώπη. Από εκεί και πέρα, ενίσχυσε τον γαλλικό της κορμό, παίρνοντας τους ψηλούς Μαμ Τζαϊτέ και Πετρ Κορνελί από Βίρτους και Ρεάλ αντίστοιχα και τον διεθνή με την Εθνική Γαλλίας (ήταν στο Μουντομπάσκετ), Τέρι Ταρπέι.

Προπονητής: Ο Σάσα Ομπράντοβιτς είναι από τον Δεκέμβριο του 2021 στο «Πριγκιπάτο» και σίγουρα αξίζει συγχαρητήρια που έχει αντέξει σχεδόν δύο χρόνια. Δεν είναι εύκολη, άλλωστε, για τους περισσότερους προπονητές στην Ευρώπη, η συμβίωση με τον Μάικ Τζέιμς. Όσο πετυχαίνει τους στόχους της η Μονακό, θα είναι καλά, στην πρώτη αποτυχία μοιάζει δύσκολο να στηριχθεί.

fox.svg
Tι έχει και τι της λείπει

✔️ Αν πέρυσι ήταν γεμάτη, φέτος δεν υπάρχει κενό ούτε για… δείγμα. Έχει πολλές επιλογές σε κάθε θέση, καθώς είναι ενισχυμένη σε σχέση με την περσινή σεζόν με παίκτες μπορούν να δώσουν το κάτι παραπάνω.

✔️ Πλέον, αρχίζει να αποκτάει εμπειρία. Το 2021 έφτασε στο Game 5 των playoffs, το 2022 στο Final Four και φέτος στοχεύει να επαναλάβει κάτι παρόμοιο. Ο οργανισμός έχει αρχίσει να συνηθίζει τις νίκες και αυτό είναι πολύ σημαντικό για κάθε ομάδα.

❌ Μάικ Τζέιμς, Κέμπα Γουόκερ, Τζόρνταν Λόιντ, Έλι Οκόμπο. Τέσσερις παίκτες που θα μπορούσαν να είναι πρωταγωνιστές στις περισσότερες ομάδες της EuroLeague στριμώχνονται στην περιφερειακή γραμμή της Μονακό. Ναι υπάρχει άφθονη ποιότητα, αλλά δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα στον κόσμο το να βρουν τους ρόλους τους και να μοιραστούν μια μπάλα.

❌ Ωραίο και… γραφικό το “Gaston Medecin”, αλλά μοιάζει περισσότερο με θέατρο παρά με έδρα. Κανένας αντίπαλος δεν θα νιώσει πίεση στο γήπεδο της Μονακό και αυτό μπορεί να παίξει ρόλο στα playoffs ή στα κρίσιμα παιχνίδια της χρονιάς.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Μονακό αυτή τη στιγμή. Ο πίνακας περιλαμβάνει τα περσινά στατιστικά όλων των παικτών. Με έντονα γράμματα οι παίκτες που αποκτήθηκαν στη φετινή off season.

Όνομα (Η) - (Υ)  (Π) -  (Ρ) - (Ασ)
Μάικ Τζέιμς (33) - (1.85) 15.9 - 3.7 - 4.4
Κέμπα Γουόκερ (33) - (1.83) 8 - 1.8 - 2.1 (Μάβερικς)
Έλι Οκόμπο (27) - (1.91) 12.6 - 2.1 - 3.6
Μάτιου Στράτζελ (22) - (1.82) 2.5 - 0.2 - 0.6
Τζόρνταν Λόιντ (31) - (1.93) 12.3 - 2.4 - 2.7
Γιακούμπα Ουαταρά (32) - (1.91) 7.4 - 2 - 0.9
Τέρι Ταρπέι (29) - (1.96) 8.9 - 4.8 - 3.4 (Λε Μαν)
Άλφα Ντιαλό (27) - (2.01) 10.5 - 4.2 - 2
Τζάρον Μπλόσονγκεϊμ (31) - (1.98) 5.1 - 2.7 - 0.2
Τζον Μπράουν (32) - (2.03) 5.4 - 3.5 - 0.8
Πετρ Κορνελί (28) - (2.11) 5.8 - 3.1 - 0.5 (Ρεάλ)
Γιοάν Μακουντού (24) - (2.07) 6.9 - 4.7 - 0.9 
Ντόντα Χολ (27) - (2.08) 7.5 - 5.5 - 0.5
Μαμ Τζαϊτέ (30) - (2.08) 8.4 - 4.7 - 0.7 (Βίρτους)
Ντονάτας Μοτεγιούνας (34) - (2.13) 8.5 - 3.7 - 0.8

Στο παρακάτω πινακάκι θα δείτε την πιθανή βασική 5αδα και τους παίκτες που θα έρχονται από τον πάγκο σαν εναλλακτικές λύσεις.

Starter 2th 3rd
PG Τζέιμς Γουόκερ Στράτζελ
SG Λόιντ Οκόμπο Ουαταρά
SF Ντιαλό Μπλόσονγκεϊμ Ταρπέι
PF Μπράουν Κορνελί Μουκουντού
C Χολ Τζαϊτέ Μοτεγιούνας

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Από τη στιγμή που πέρυσι ολοκλήρωσε τη regular season με ρεκόρ 21-13 και φέτος είναι ακόμα πιο γεμάτη, ποιοτική και έμπειρη, δεν βλέπουμε τον λόγο για να μην φτάσει τουλάχιστον στις 21 νίκες. Στο 2.10παίζεται το Over 20.5 νίκες στη regular season και στο 2.25το ενδεχόμενο να τερματίσει στο Top-4, ώστε να έχει πλεονέκτημα έδρας στα playoffs.

cta_box_bg
bwin - Άπαιχτη προσφορά* χωρίς κατάθεση & VIP ταξίδι στο Final Four της EuroLeague! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Παρτιζάν Ευρωλίγκα Ρόστερ | Προγνωστικά 

Τι έκανε πέρυσι: Για ένα διάστημα προς το φινάλε της regular season, έπαιζε το καλύτερο μπάσκετ στην Ευρώπη. Πήρε την 6η θέση στη regular season (20-14), προηγήθηκε με 2-0 με «διπλά» στη Μαδρίτη κόντρα στη Ρεάλ, αλλά η αλησμόνητη συμπλοκή μεταξύ των παικτών των δύο ομάδων έφερε τα πάνω κάτω στη σειρά και τελικά η «Βασίλισσα» προκρίθηκε. Τουλάχιστον η χρονιά έκλεισε με θετικό πρόσημο με την κατάκτηση της ABA League μετά από μια δεκαετία.

Τι άλλαξε: Οι περισσότεροι παίκτες της περσινής ομάδας ήταν περιζήτητοι στην off season. Ο Κέβιν Πάντερ έφτασε μια ανάσα από την Μπαρτσελόνα, αλλά έμεινε, ο  Ντάντε Έξουμ γύρισε στο ΝΒΑ (Μάβερικς), ο Γιαμ Μαντάρ πήγε στη Φενερμπαχτσέ (εν μέσω δικαστικής διαμάχης ανάμεσα στις δύο ομάδες) και οι Ματίας Λεσόρ και Ιωάννης Παπαπέτρου υπέγραψαν στον Παναθηναϊκό. Το αντίθετο δρομολόγιο ακολούθησε ο Ματέους Πονίτκα, ενώ ο Σέρβος Όγκνιεν Γιαραμάζ επέστρεψε στην Παρτιζάν μετά τη θητεία του στην Μπάγερν. Αποκτήθηκαν και δύο ΝΒΑers, ο ψηλός Φρανκ Καμίνσκι από τους Ρόκετς και ο γκαρντ PJ Ντοζίερ από τους Κινγκς. Θεωρείται δεδομένο, πάντως, ότι η Παρτιζάν θα κάνει κι άλλη μεταγραφή.

Προπονητής: Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς είναι ο βασικός λόγος που η Παρτιζάν θεωρείται διεκδικήτρια της οχτάδας και του Final Four. Είναι ο βασιλιάς του ευρωπαϊκού μπάσκετ με 9 κατακτήσεις στη EuroLeague, που από το καλοκαίρι του 2021 έχει επιστρέψει στο Βελιγράδι για την ομάδα της καρδιάς του και προσπαθεί να την οδηγήσει και πάλι στην κορυφή.

fox.svg
Tι έχει και τι της λείπει

✔️Η παρουσία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δίνει σιγουριά. Είδαμε και πέρυσι, ότι μία -στα χαρτιά- μέτρια ομάδα, με σοβαρές ελλείψεις στα γκαρντ και τη ρακέτα, κατάφερε να φτάσει μια ανάσα από τα playoffs. Μπορεί να παίρνει το… 101%  από τους παίκτες του και είμαστε σίγουροι ότι αυτό θα κάνει και φέτος.

✔️ Αναπόφευκτα, έγιναν κάποιες αλλαγές στο ρόστερ, αλλά αυτό που θέλει ο Ομπράντοβιτς με τη δημιουργία ενός κορμού που θα μείνει για χρόνια, έχει αρχίσει να υλοποιείται. Πάντερ, Νάναλι, ΛεΝτέι από τους ξένους και Αβράμοβιτς, Άντζουσιτς, Σμάιλαγκιτς από τους Σέρβους συνθέτουν μια πολύ καλή βάση, πάνω στην οποία μπορεί χτίσει ο Ζοτς.

❌ Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, το ρόστερ μοιάζει να είναι κάπως… λειψό για την Παρτιζάν. Δεν υπάρχει βάθος, που θα χρειαστεί στη διάρκεια της απαιτητικής σεζόν. Ακόμα κι αν κάνει μια μεταγραφή στην περιφέρεια, κάτι που θεωρείται δεδομένο, οι λύσεις είναι περιορισμένες σε σχέση με άλλους διεκδικητές του Final Four.

❌ Έχασε τους Έξουμ και Λεσόρ, δύο από τους τρεις πυλώνες της περσινής ομάδας. Ειδικά ο Λεσόρ, ήταν πολύ σημαντικός στον τρόπο με τον οποίο έπαιζε η Παρτιζάν σε άμυνα και επίθεση και μοιάζει αρκετά δύσκολο για τον Φραν Καμίνσκι, που θα παίξει για πρώτη φορά στην καριέρα του στην Ευρώπη, να μπει στα… παπούτσια του.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Παρτιζάν αυτή τη στιγμή. Ο πίνακας περιλαμβάνει τα περσινά στατιστικά όλων των παικτών. Με έντονα γράμματα οι παίκτες που αποκτήθηκαν στη φετινή off season.

Όνομα (Η) - (Υ)  (Π) -  (Ρ) - (Ασ)
Αλέξα Αβράμοβιτς (29) - (1.92) 6.3 - 1.9 - 1.6
Όγκνιεν Γιάραμαζ (29) - (1.93) 6.4 - 1.2 - 1.5 (Μπάγερν)
Κέβιν Πάντερ (31) - (1.93) 16.1 - 2.1 - 2.5
PJ Ντοζίερ (26) - (1.98) 1.4 - 0.9 - 0.6 (Κινγκς)
Ντανίλο Άντζουσιτς (32) - (1.95) 6.5 - 1 - 1.2
Τζέιμς Νάναλι (31) - (2.01) 9.2 - 2.1 - 1.8
Ματέους Πονίτκα (30) - (1.98) 8.4 - 5.2 - 2.4 (Παναθηναϊκός)
Ούρος Τριφούνοβιτς (23) - (2.00) 1.7 - 0.9 - 0.5
Τρίσταν Βούκσεβιτς (20) - (2.09) 1.2 - 1.2 - 0.5
Ζακ ΛεΝτέι (29) - (2.02) 11.4 - 5.1 - 1.2
Άλεν Σμάιλαγκιτς (23) - (2.08) 5.4 - 2 - 0.4
Φρανκ Καμίνσκι (30) - (2.13) 2.5 - 1.4 - 0.9 (Ρόκετς)
Μπάλσα Κοπρίβιτσα (23) - (2.15) 1 - 1.3 - 0.2

Στο παρακάτω πινακάκι θα δείτε την πιθανή βασική 5αδα και τους παίκτες που θα έρχονται από τον πάγκο σαν εναλλακτικές λύσεις.

Starter 2th 3rd
PG Αβράμοβιτς Γιαραμάζ  
SG Πάντερ Ντοζίερ Άντζουσιτς
SF Νάναλι Πονίτκα Τριφούνοβιτς
PF ΛεΝτέι Βούκσεβιτς  
C Καμίνσκι Σμάιλαγκιτς Κοπρίβιτσα

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Η Παρτιζάν θα χρειαστεί ενίσχυση, αλλά και αγωνιστικές υπερβάσεις για να μπει στα playoffs. Θα είναι εκεί γύρω, αλλά μοιάζει δύσκολο το ενδεχόμενο να είναι στην πρώτη εξάδα. Πιο πιθανό μου μοιάζει το σενάριο του Play-In Tournament, που θα δούμε φέτος για πρώτη φορά στη EuroLeague. Πάμε με το 3.00,  στο ενδεχόμενο να τερματίζει η Παρτιζάν μεταξύ 7ης και 10ης θέσης στη regular season.

Μακάμπι Τελ Αβίβ Ευρωλίγκα Ρόστερ | Προγνωστικά 

Τι έκανε πέρυσι: Το προηγούμενο καλοκαίρι άλλαξε ολοκληρωτικά, οπότε είχε ουσιαστικά μία εντελώς νέα ομάδα με πολλούς Αμερικανούς που στην αρχή φαινόταν δύσκολο να βρει χημεία. Στην πορεία όμως, τα κατάφερε, μπήκε άνετα στα playoffs (20-14) και έφτασε μια ανάσα από το Final Four, χάνοντας στο Game 5 από τη Μονακό. Επέστρεψε στην κορυφή στο πρωτάθλημα Ισραήλ μετά το προπέρσινο διάλειμμα, αλλά έχασε στον τελικό του Κυπέλλου από τη Χαποέλ Ιερουσαλήμ.

Τι άλλαξε: Σίγουρα λιγότερα από πέρυσι. Είχε φροντίσει να «δέσει» με νέα συμβόλαια τους Λορέντζο Μπράουν, Γουέιντ Μπάλντγουιν και Μπόνζι Κόλσον, οι οποίοι την… κουβάλησαν πέρυσι και προχώρησε σε προσθήκες που δίνουν βάθος στην περιφέρεια και ποιότητα στη ρακέτα. Από όσους αποχώρησαν, ξεχωρίζουν οι Άλεξ Πόιθρες, Νταρούν Χίλιαρντ, Τζέιλεν Άνταμς και Τζαρέλ Μάρτιν, ωστόσο όλοι τους έφυγαν μετά από απόφαση της διοίκησης. Η προσθήκη του Ταμίρ Μπλατ θα δώσει βάθος στην περιφέρεια (πέρυσι αυτό ήταν πρόβλημα), ενώ ενδιαφέρον έχει και η περίπτωση του γκαρντ, Αντόνιους Κλίβελαντ, που στο παρελθόν έχει κάνει ένα πέρασμα από το ΝΒΑ και πέρυσι ήταν εξαιρετικός με τη Χαποέλ Ελιάτ. Στη ρακέτα, ήρθαν πακέτο από τη Βαλένθια οι Τζέιμς Γουέμπ (πρώην παίκτης της Λάρισας) και Χασιέλ Ριβέρο.

Προπονητής: Ο Όντεντ Κάτας είναι σαφώς πιο έμπειρος στη δεύτερη θητεία του στη Μακάμπι (η πρώτη το μακρινό 2007) και το έδειξε πέρυσι, όταν και κατάφερε να δώσει ταυτότητα σε ένα εντελώς νέο σύνολο. Είναι θρύλος στη Μακάμπι, ξέρει καλά το περιβάλλον και αυτή τη στιγμή μοιάζει να είναι η ιδανική επιλογή για τον πάγκο της, ειδικά από την στιγμή που φέτος θα έχει και το πλεονέκτημα της συνέχειας, λόγω των λίγων αλλαγών στο ρόστερ.

fox.svg
Tι έχει και τι της λείπει

✔️ Έχει με διαφορά την πιο αποτελεσματική έδρα στη διοργάνωση. Το «Menora Mivtachim Arena» είναι πάντα γεμάτο και πέρυσι το εντός έδρας ρεκόρ της στη regular season ήταν 15-2, καλύτερο από κάθε άλλη ομάδα. Καταλαβαίνουμε ότι αν πάρει και φέτος 15 νίκες στο γήπεδό της, δύσκολα δεν θα είναι στα playoffs.

✔️ Κράτησε ό,τι ήθελε από πέρυσι και τα επίπεδα χημείας είναι σε υψηλά επίπεδα. Πρόκειται για μια ομάδα που εξαρτάται σε πολύ μεγάλο βαθμό από το δίδυμο των Λορέντζο Μπράουν και Γουέιντ Μπάλντγουιν στην περιφέρεια. Οι δυο τους συνεργάστηκαν καλά πέρυσι και το γεγονός ότι φέτος γνωρίζονται ακόμα περισσότερο μπορεί να φέρει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

❌ Είναι ίσως λίγο περισσότερο… αμερικανική ομάδα από όσο αντέχει η EuroLeague. Παίρνει τα πάντα από τους ξένους της, οι οποίοι πολλές φορές είναι λίγο δύσκολο να μπουν σε καλούπια. Έχουν μπόλικο ταλέντο βέβαια, οπότε πολλές φορές αυτό βγαίνει σε καλό, αλλά κάποιες άλλες χρειάζεται και λίγος ορθολογισμός.

❌ Ποιοτικά, η ομάδα γέρνει αρκετά στην περιφέρεια. Δεν αποκλείεται να προκύψει ακόμα μία μεταγραφή στη ρακέτα, ωστόσο για την ώρα, το ρόστερ της Μακάμπι δεν έχει καλή αναλογία ποιότητας στην περιφέρεια και τη ρακέτα.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Μακάμπι αυτή τη στιγμή. Ο πίνακας περιλαμβάνει τα περσινά στατιστικά όλων των παικτών. Με έντονα γράμματα οι παίκτες που αποκτήθηκαν στη φετινή off season.

Όνομα (Η) - (Υ)  (Π) -  (Ρ) - (Ασ)
Λορέντζο Μπράουν (33) - (1.96) 16.4 - 3.0 - 5.5
Γουέιντ Μπάλντγουιν - (27) - (1.93) 17.2 - 3.8 - 5.1

Ταμίρ Μπλατ (26) - (1.85)

7.8 - 1.2 - 4.6 (Άλμπα)
Αντόνιους Κλίβελαντ (29) - (1.98) 17.6 - 4.2 - 2.8 (Χαποέλ Ελιάτ)
Τζον Ντι Μπαρτολομέο (32) - (1.83) 6.2 - 1.9 - 1.1
Μπόνζι Κόλσον (27) - (1.98) 10.7 - 5.6 - 0.6
Ράφι Μένκο (29) - (1.98) 1.2 - 0.9 - 0.3
Τζέιμς Γουέμπ (30) - (2.06) 8 - 3.2 - 4.1 (Βαλένθια)
Ρόμαν Σόρκιν (27) - (2.08) 6.8 - 3.2 - 0.3
Τζέικ Κοέν (33) - (2.10) 2.8 - 1.8 - 1.2
Τζος Νίμπο (29) - (2.06) 7.4 - 6.2 - 0.6
Χασιέλ Ριβέρο (30) - (2.06) 9.4 - 3.5 - 0.5 (Βαλένθια)

Στο παρακάτω πινακάκι θα δείτε την πιθανή βασική 5αδα και τους παίκτες που θα έρχονται από τον πάγκο σαν εναλλακτικές λύσεις.

Starter 2th 3rd
PG Μπράουν Μπλατ  
SG Μπάλντγουιν Κλίβελαντ Ντι Μπαρτολομέο
SF Κόλσον Μένκο  
PF Γουέμπ Σόρκιν  
C Ριβέρο Νίμπο Κοέν

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Είναι σίγουρα πιο έτοιμη από πέρυσι και με δεδομένο ότι και φέτος θα είναι δυνατή στο γήπεδό της, μοιάζει δύσκολο το ενδεχόμενο να μην είναι στην οχτάδα ή έστω εκεί κοντά. Πιο μικρό από όσο θα ήθελα το 1.70 στο ενδεχόμενο να είναι μπει playoffs, μοιάζει να έχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον το 3.00 στο να είναι στο Play-In Tournament, δηλαδή να τερματίσει μεταξύ 7ης και 10ης θέσης στη regular season.

cta_box_bg
Για να μάθεις περισσότερα για την προσφορά* θα χρειαστεί να πατήσεις εδώ! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ζαλγκίρις Κάουνας Ευρωλίγκα Ρόστερ | Προγνωστικά 

Τι έκανε πέρυσι: Τρύπησε το ταβάνι της, καθώς κατάφερε να μπει στα playoffs έχοντας ένα από τα χαμηλότερα μπάτζετ στην κατηγορία! Ολοκλήρωσε τη regular season με ρεκόρ 19-15, αλλά δεν μπόρεσε να πάρει μέρος στο Final Four που διοργάνωσε στο Κάουνας, καθώς αποκλείστηκε στα playoffs από την Μπαρτσελόνα. Εντός συνόρων, επέστρεψε στην κορυφή κατακτώντας το πρωτάθλημα μετά από το διάλειμμα του 2022.

Τι άλλαξε: Όσο λιγότερα μπορούσε. Από τις αποχωρήσεις ξεχωρίζει φυσικά αυτή του Ίγκνας Μπραζντέικις που πήγε στα τέλη Σεπτεμβρίου στον Ολυμπιακό, ενώ έφυγαν ακόμα ο Τάιλερ Καβάνο, αλλά και οι Αϊζάια Τέιλορ και Αχίλε Πολονάρα, οι οποίοι είχαν αποκτηθεί προς το τέλος της χρονιάς για να καλύψουν το κενά που είχαν δημιουργήσει οι τραυματισμοί. Όσον αφορά τις προσθήκες, στις θέσεις των φόργουορντ αποκτήθηκε ο Μπράντι Μάνεκ από την Τόφας που μοιάζει… γεννημένος για να παίξει στην Τόφας, ενώ στην περιφέρεια ήρθε ο… δικός μας Ναζ Μήτρου-Λονγκ από τη Μιλάνο. Σαν προσθήκη βέβαια, μπορεί να θεωρηθεί και ο Κίναν Έβανς, που έχασε πέρυσι μεγάλο μέρος της σεζόν λόγω τραυματισμού, αλλά τώρα είναι έτοιμος.

Προπονητής:  Η περσινή σεζόν με τη Ζαλγκίρις, αλλά και η καλή παρουσία του με την Εθνική Λιθουανίας στο Μουντομπάσκετ, έχουν ανεβάσει τις μετοχές του. Ο Κάζις Μακσβίτις αισθάνεται πολύ πιο άνετα φέτος στον πάγκο της Ζαλγκίρις σε σχέση με το ξεκίνημα της περσινής -πρώτης του γεμάτης στη EuroLeague- σεζόν και αυτό μόνο σε καλό μπορεί να βγει στη Ζαλγκίρις.

fox.svg
Tι έχει και τι της λείπει

✔️ Είναι η πιο μπασκετική ομάδα της λίγκας. O οργανισμός αποπνέει υγεία, όλο το Κάουνας ζει για το μπάσκετ και δεν είναι τυχαίο ότι παρά το σταθερά χαμηλό μπάτζετ, η Ζαλγκίρις βρίσκει τον τρόπο να… μυρίζει playoffs ή και Final Four ανά τακτά χρονικά διαστήματα.

✔️ Τα επίπεδα χημείας είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα. Το ρόστερ άλλαξε ελάχιστα και σίγουρα όχι στον βαθμό που θα χρειαστεί χρόνο για να δέσει, ενώ παρέμεινε ο Κάζις Μακσβίτις στον πάγκο. Το ισχυρότερο «όπλο» της Ζαλγκίρις στη φετινή σεζόν είναι χωρίς αμφιβολία η δύναμη που της δίνει η συνέχεια.

❌ Εξακολουθεί να έχει ένα από τα πιο χαμηλά μπάτζετ της κατηγορίας, καθώς ακόμα και οι μόλις δύο προσθήκες της ήταν πολύ… προσεκτικές οικονομικά. Πέρυσι τρύπησε το ταβάνι της με την είσοδο στα playoffs, αλλά δεν έχει υπογράψει… ετήσια σύμβαση με την υπέρβαση.

❌ Με εξαίρεση τον Κίναν Έβανς, που έρχεται και από σοβαρό τραυματισμό οπότε δεν ξέρουμε αν θα είναι στο 100% και ειδικά μετά τη φυγή του Μπραζντέικις, κανείς άλλος περιφερειακός δεν έχει τα ηγετικά χαρακτηριστικά που χρειάζεται μια ομάδα για να πάρει κρίσιμες νίκες. Ο Μήτρου-Λονγκ μπορεί να σκοράρει, ο Μπουτκεβίτσιους μπορεί να παίξει άμυνα, ο Ντίμσα μπορεί να βάλει τρίποντα, αλλά κανείς δεν έχει την προσωπικότητα για να ηγηθεί, οπότε πέφτει και πάλι μεγάλο βάρος στον Έβανς. Μένει να δούμε βέβαια ποιον παίκτη θα πάρει στη θέση του Μπραζντέικις.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Ζαλγκίρις αυτή τη στιγμή. Ο πίνακας περιλαμβάνει τα περσινά στατιστικά όλων των παικτών. Με έντονα γράμματα οι παίκτες που αποκτήθηκαν στη φετινή off season.

Όνομα (Η) - (Υ)  (Π) -  (Ρ) - (Ασ)
Κίναν Έβανς (32) - (1.91) 15.9 - 3.2 - 3.7
Ναζ Μήτρου-Λονγκ - (30) - (1.90) 7.4 - 2 - 2 (Μιλάνο)
Λούκας Λεκαβίτσιους (29) - (1.80) 6.9 - 1.1 - 1.5
Τόμας Ντίμσα (29) - (1.96) 5.9 - 1.1 - 0.9
Ντοβίντας Γκιεράιτις (23) - (1.93) 2.1 - 0.5 - 0.6
Άρνας Μπουτκεβίτσιους (31) - (1.97) 5.3 - 3.7 - 1.6
Εντγκάρας Ουλάνοβας (31) - (1.99) 10.2 - 3.3 - 2.5
Μπρέιντι Μάνεκ (25) - (2.07) 15.3 - 5.7 - 1.5 (Tόφας)
Κεβάριους Χέις (33) - (2.10) 5.4 - 4.4 - 0.5
Λαυρίνας Μπιρούτις (26) - (2.13) 5.4 - 3.1 - 0.4

Στο παρακάτω πινακάκι θα δείτε την πιθανή βασική 5αδα και τους παίκτες που θα έρχονται από τον πάγκο σαν εναλλακτικές λύσεις.

Starter 2th 3rd
PG Έβανς Μήτρου-Λονγκ Λεκαβίτσιους
SG Ντίμσα Γκιεράιτις  
SF Ουλάνοβας Μπουτκεβίτσιους  
PF Σμιτς Μάνεκ  
C Χέις Μπιρούτις  

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Δύσκολα θα είναι και φέτος στα playoffs. Το επίπεδο του ανταγωνισμού μοιάζει να έχει ανέβει, ενώ οι Λιθουανοί δεν ανέβασαν το μπάτζετ τους. Οριακό το χάντικαπ των 14.5 νικών, μάλλον πάμε προς το Under στο 1.75.

Φενερμπαχτσέ Ευρωλίγκα Ρόστερ | Προγνωστικά 

Τι έκανε πέρυσι: Στην αρχή της χρονιάς έμοιαζε ικανή ακόμα και για το πλεονέκτημα έδρας στα playoffs, αλλά στη συνέχεια έχασε τη συνοχή της και κινδύνεψε ακόμα και με αποκλεισμό από την οχτάδα. Τελικά, προκρίθηκε ως 8η και… έβγαλε το λάδι του Ολυμπιακού από τον οποίο αποκλείστηκε στα 5 ματς. Στην TBSL έχασε στους τελικούς από την Εφές.

Τι άλλαξε: Ο Δημήτρης Ιτούδης κράτησε όποιον ήθελε και έτσι καμία από τις απώλειες δεν τον… πόνεσε ιδιαίτερα. Έφυγαν μεταξύ άλλων ο Νεμάνια Μπιέλιτσα (που δεν… ακούμπησε λόγω τραυματισμού), ο Κάρσεν Έντουαρντς και οι ψηλοί Ντέβιν Μπούκερ, Τόνι Γιεκιρί και Κώστας Αντετοκούνμπο. Οι προσθήκες του ήταν στοχευμένες και ποιοτικές. Έφερε στην Ευρώπη τον Ραούλ Νέτο, αλλά στάθηκε άτυχη μιας και ο Βραζιλιάνος τραυματίστηκε στο Μουντομπάσκετ και θα χάσει μεγάλο κομμάτι της σεζόν. Πήρε επίσης τον κορυφαίο νέο παίκτη της περσινής EuroLeague, Γιαμ Μαντάρ από την Παρτιζάν, τον Νέιτ Σεστίνα από την Τουρκ Τέλεκομ, τον Σερτάτς Σανλί από την Μπαρτσελόνα και τον δικό μας Γιώργο Παπαγιάννη, ο οποίος έφυγε επεισοδιακά από τον Παναθηναϊκό. Με λίγα λόγια, προχώρησε σε ποιοτική αναβάθμιση του ρόστερ.

Προπονητής:  Δεύτερη σεζόν στον πάγκο της Φενερμπαχτσέ για τον Δημήτρη Ιτούδη, ο οποίος πέρυσι έφτασε… ένα τρίποντο του Σλούκα μακριά από το Final Four. Φέτος, στόχος της ομάδας είναι να φτάσει ως το τέλος του δρόμου στην Ευρώπη, αλλά και να επιστρέψει στην κορυφή στην Τουρκία, εκμεταλλευόμενη τη μεταβατική περίοδο της Εφές. Αν δεν τα καταφέρει, τότε κανείς δεν βάζει το… χέρι του στην φωτιά για την παραμονή του Ιτούδη στον πάγκο. Πριν από λίγες μέρες, πάντως, έλυσε τη συνεργασία του με την Εθνική Ελλάδας, η οποία δεν κύλησε όπως υπολόγιζαν οι δύο πλευρές.

fox.svg
Tι έχει και τι της λείπει

✔️ Έχει ένα από τα πιο γεμάτα ρόστερ της διοργάνωσης. Ποιοτικές λύσεις σε όλες τις θέσεις, με παίκτες που θα ήταν βασικοί στην πλειονότητα των ομάδων της EuroLeague να έρχονται από τον πάγκο. Στα… χαρτιά, ακόμα και μετά τον τραυματισμό του Ραούλ Νέτο, δεν υπάρχει χτυπητή αδυναμία.

✔️ Υπάρχει μια πολύ καλή βάση από την περσινή χρονιά. Ο Δημήτρης Ιτούδης έμεινε στον πάγκο και τα 2/3 της φετινής ομάδας είχαν σημαντικό ρόλο και πέρυσι. Η λογική λέει ότι στη δεύτερη σεζόν του Έλληνα προπονητή, τα πράγματα θα είναι καλύτερα.

❌ Όπως και να το κάνουμε, ο τραυματισμός του Ραούλ Νέτο είναι ένα πλήγμα. Υπάρχουν οι Καλάθης και Γιαντάρ, που είναι καθαροί πόιντ γκαρντ και οι Γκούντουριτς και Γουίλμπεκιν που μπορούν να βοηθήσουν στη θέση, αλλά ο Βραζιλιάνος προοριζόταν για βασικός και θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά.

❌ Πέρυσι, η ομάδα ήταν σε μεταβατικό στάδιο, καθώς είχε αλλάξει προπονητή και μεγάλο κομμάτι του ρόστερ. Φέτος, όμως, οι απαιτήσεις είναι μεγάλες (Final Four και πρωτάθλημα), οπότε και η πίεση θα είναι μεγαλύτερη. Δεν είναι… εύκολος ο πάγκος της Φενερμπαχτσέ, που είχε… καλομάθει στις επιτυχίες στα χρόνια του Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Φενερμπαχτσέ αυτή την στιγμή. Ο πίνακας περιλαμβάνει τα περσινά στατιστικά όλων των παικτών. Με έντονα γράμματα οι παίκτες που αποκτήθηκαν στη φετινή off season.

Όνομα (Η) - (Υ)  (Π) -  (Ρ) - (Ασ)
Νικ Καλάθης (34) - (1.96) 8 - 4 - 4.9
Γιαμ Μαντάρ - (23) - (1.90) 5.8 - 1.2 - 1.6 (Παρτιζάν)
Ραούλ Νέτο (31) - (1.84) 3.3 - 1 - 1.6 (Καβαλίερς)
Σκότι Γουίλμπεκιν (31) - (1.88) 11.1 - 1.7 - 2.6
Τάιλερ Ντόρσεϊ (28) - (1.96) 9 - 1.5 - 1.5
Σεχμούς Χαζέρ (24) - (1.93) 2.5 - 0.8 - 0.5
Μελίχ Μαχμούτογλου (33) - (1.91) 5.4 - 0.7 - 0.4
Ταρίκ Μπιμπέροβιτς (22) - (2.01) 3 - 0.8 - 0.3
Μάρκο Γκούντουριτς (28) - (1.96) 12.3 - 3 - 3.2
Νάιτζελ Χέις-Ντέιβις (29) - (2.03) 10.5 - 4.4 - 1.5
Νταϊσόν Πιερ (30) - (1.98) 7.2 - 3.8 - 1.6
Νέιθαν Σεστίνα (26) - (2.05) 10.4 - 4.6 - 1 (Τέλεκομ)
Τζόναθαν Μότλεϊ (29) - (2.06) 14.5 - 5.4 - 1.6
Σερτάτς Σανλί (32) - (2.12) 6.2 - 3.1 - 1 (Μπαρτσελόνα)
Γιώργος Παπαγιάννης (26) - (2.20) 8.5 - 5.7 - 0.7 (Παναθηναϊκός)

Στο παρακάτω πινακάκι θα δείτε την πιθανή βασική 5αδα και τους παίκτες που θα έρχονται από τον πάγκο σαν εναλλακτικές λύσεις.

Starter 2th 3rd
PG Καλάθης Γιαντάρ Νέτο*
SG Γουίλμπεκιν Ντόρσεϊ Χαζέρ
SF Πιερ Γκούντουριτς Μπιμπέροβιτς
PF Χέις-Ντέιβις Σεστίνα Μπιρσέν
C Μότλεϊ Σανλί Παπαγιάννης

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Περιμένουμε μια καλύτερη Φενερμπαχτσέ σε σχέση με την περσινή σεζόν. Οι λύσεις είναι περισσότερες, ο Ιτούδης είναι για δεύτερη χρονιά στον πάγκο της ομάδας και η λογική λέει ότι φέτος μπορεί να χτυπήσει ακόμα και την πόρτα της τετράδας. Στο 2.80 το ενδεχόμενο να τερματίσει στο Τop 4, πιο safe το 1.70 στο Over 19.5 νίκες, που είναι στα μέτρα της αν σκεφτεί κανείς ότι πέρυσι έκανε 19.

cta_box_bg
Mοναδική προσφορά* για να σκοράρεις καθημερινά στις πιο δημοφιλείς λίγκες! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπασκόνια Ευρωλίγκα Ρόστερ | Προγνωστικά 

Τι έκανε πέρυσι: Για ένα μεγάλο διάστημα της regular season έμοιαζε… σίγουρη για τη συμμετοχή της στα playoffs, αλλά από τις αρχές του δεύτερου γύρου και έπειτα, έπεσε η απόδοσή της, με αποτέλεσμα να τερματίσει στην 9η θέση με ρεκόρ 18-14. Κακή πορεία στο πρωτάθλημα, καθώς παρά το γεγονός ότι πήρε τη 2η θέση στη regular season, αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο των playoffs με sweep από την Μπανταλόνα.

Τι άλλαξε: Όπως κάθε χρόνο, έτσι και φέτος, οι αλλαγές ήταν πολλές. Έχασε τον εξαιρετικό πέρυσι, Ντάριους Τόμπσον για τον οποίο πλήρωσε η Εφές για να σπάσει το συμβόλαιό του, αλλά και μεταξύ άλλων τους Ρόκας Γκιερντάιτις, Ντάτον Χομς και Στίβεν Ίνοχ. Προσπάθησε να καλύψει τα κενά με έξυπνες κινήσεις, παίρνοντας τον δικό μας Νίκο Ρογκαβόπουλο που… έβγαλε μάτια πέρυσι στην Μερκεζεφέντι, τον προ διετίας MVP του Basketball Champions League, Τσίμα Μονέκε που έβγαλε την περσινή σεζόν στη Μονακό, τους Νίκο Μανιόν και Κόντι Μίλερ-Μακιντάιρ στα γκαρντ και τον Καλίφα Ντιόπ στο «5». Είναι ακόμα στην αγορά για έναν ακόμα περιφερειακό.

Προπονητής:  Πέρυσι η Μπασκόνια έπαιξε εξαιρετικό μπάσκετ, αλλά στην ουσία η χρονιά κρίθηκε αποτυχημένη. Αυτός ήταν και ο λόγος που αρχικά όλα έδειχνα ότι ο Χουάν Πεναρόγια δεν θα συνέχιζε στον πάγκο. Τελικά, ο Ισπανός έμεινε και φιλοδοξεί φέτος να συνδυάσει το θέαμα που προσφέρει το γρήγορο μπάσκετ με τα αποτελέσματα. 

fox.svg
Tι έχει και τι της λείπει

✔️ Ο κόουτς Χουάν Πεναρόγια είναι εγγύηση… υγείας στο αγωνιστικό τμήμα ενός συλλόγου. Κρατάει τους παίκτες του χαρούμενους και κάνει τις ομάδες του να παίζουν μπάσκετ για το οποίο πρώτα από όλα χαίρονται οι ίδιοι οι παίκτες. Σίγουρα το κλίμα της ομάδας μέσα στην χρονιά θα είναι εξαιρετικό.

✔️ Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, αναμένεται να στηρίξει πολλά στο περιφερειακό σουτ και η αλήθεια είναι ότι έχει γεμίσει με καλούς σουτέρ. Έμεινε ο… φονιάς Μάρκους Χάουαρντ, αλλά και ο Βάνια Μαρίνκοβιτς, ήρθαν ο Νίκο Μανιόν (38% στα τρίποντα), o Νίκος Ρογκαβόπουλος (36% στα τρίποντα), ακόμα και ο Τσίμα Μονέκε που για ψηλός σουτάρει αξιοπρεπώς, οπότε στη θεωρία τα «όπλα» υπάρχουν.

❌ Μέχρι πότε θα μπορεί η Μπασκόνια και ο δαιμόνιος πρόεδρός της, Χοσεάν Κερεχέτα, να παίρνει φτηνούς παίκτες, να τους πουλάει ακριβά και να τους αντικαθιστά και πάλι με φτηνούς χωρίς να φαίνεται η διαφορά; Θα μπορέσουν ο ασταθής Μανιόν και ο πρωτάρης στην EuroLeague Μακιντάιρ να… γεμίσουν τα παπούτσια του Ντάριους Τόμπσον;

❌ Μήπως το θεαματικό μπάσκετ που παίζει ο Πεναρόγια, με τα πολλά τρίποντα και τις πολύ γρήγορες επιθέσεις είναι… καταδικασμένο σε αποτυχία σε αυτό το επίπεδο, ειδικά αν το ρόστερ δεν είναι τόσο ποιοτικό και έμπειρο; Πέρυσι αποδείχθηκε στα κρίσιμα ότι οι αντίπαλοι βρήκαν λύσεις, μένει να δούμε την φετινή πορεία της.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Μπασκόνια αυτή τη στιγμή. Ο πίνακας περιλαμβάνει τα περσινά στατιστικά όλων των παικτών. Με έντονα γράμματα οι παίκτες που αποκτήθηκαν στη φετινή off season.

Όνομα (Η) - (Υ)  (Π) -  (Ρ) - (Ασ)
Μάρκους Χάουαρντ (24) - (1.78) 14.4 - 1.4 - 1.2
Νικόλο Μανιόν - (23) - (1.90) 5.9 - 1.4 - 2.6 (Μπολόνια)
Κόντι Μίλερ-Μακιντάιρ (29) - (1.91) 15.4 - 4.4 - 5.9 (Γκαζιαντέπ)
Βάνια Μαρίνκοβιτς (27) - (1.98) 9.1 - 1.6 - 1.1
Νίκος Ρογκαβόπουλος (22) - (2.01) 15.7 - 6.3 - 1.9 (Μερκεζεφέντι)
Σάντερ Ραϊέστε - (24) - (2.04) 1.3 - 1.1 - 0.3
Ντάνι Ντίεθ - (30) - (2.01) 2.7 - 1.8 - 0.4
Τάντας Σεντεκέρσκις (25) - (2.00) 5.9 - 4.2 - 1
Τσίμα Μονέκε (28) - (1.96) 3.9 - 3.1 - 0.5 (Μονακό)
Ματ Κοστέλο (30) - (2.13) 9.3 - 4.2 - 1.5
Μάικ Κότσαρ (28) - (2.09) 9.3 - 4.3 - 1.4
Καλίφα Ντιόπ (22) - (2.08) 8.2 - 4.9 - 0.6

Στο παρακάτω πινακάκι θα δείτε την πιθανή βασική 5αδα και τους παίκτες που θα έρχονται από τον πάγκο σαν εναλλακτικές λύσεις.

Starter 2th 3rd
PG Μανιόν Μακιντάιρ  
SG Χάουαρντ Μαρίνκοβιτς Ραϊέστε
SF Ρογκαβόπουλος Ντίεθ  
PF Κοστέλο Μονέκε Σεντεκέρσκις
C Κότσαρ Ντιόπ  

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Δεν μας θαμπώνει το ρόστερ της, αυτή είναι η αλήθεια, αλλά και πέρυσι αυτό νιώθαμε και τελικά έπαιξε… μπασκετάρα. Πιθανό να τη βρει την άκρη και φέτος ο Πεναρόγια, οπότε αν και αουτσάιντερ για μια θέση στην οχτάδα, το 4.80 για συμμετοχή στα playoffs, το 4.50 για να πάρει μέρος στο play in και το 5.65 για να τερματίσει στις θέσεις 5-8, δείχνουν να έχουν αξία για όποιον θέλει να ρισκάρει.

Ερυθρός Αστέρας Ευρωλίγκα Ρόστερ | Προγνωστικά 

Τι έκανε πέρυσι: Σε μια περιπετειώδη χρονιά, όπου ο Ερυθρός Αστέρας έκανε πολλές ηχηρές μεταγραφές (Βιλντόζα, Καμπάτσο, Νέντοβιτς), έφτασε κοντά στην είσοδό του στα playoffs, αλλά τελικά τερμάτισε 10ος με ρεκόρ 17-17, πληρώνοντας το ντεφορμάρισμά του στο ξεκίνημα του δεύτερου γύρου. Στην Αδριατική Λίγκα έχασε στους τελικούς από την Παρτιζάν, ενώ νωρίτερα είχε πάρει το Κύπελλο Σερβίας.

Τι άλλαξε: Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς έμεινε, αλλά άλλαξε πολύ μεγάλο μέρος του ρόστερ, οπότε φέτος αναμένεται να δούμε έναν τελείως διαφορετικό Ερυθρό Αστέρα. Οι Αργεντινοί Φακούντο Καμπάτσο και Λούκα Βιλντόζα βρήκαν πολύ καλύτερα συμβόλαια σε Ρεάλ και Παναθηναϊκό αντίστοιχα, ο Φίλιπ Πετρούσεφ πήρε την ευκαιρία του στο ΝΒΑ και τους Σίξερς, ο Όγκνιεν Ντόμπριτς μετακόμισε στην Μπολόνια και οι Χασάν Μάρτιν και Μπεν Μπέντιλ τράβηξαν προς… Ασία.

Οι μεταγραφές πάντως, είναι εντυπωσιακές. Ενίσχυσε τον κορμό των γηγενών με τους Νεμάνια Μπιέλιτσα (ήταν ανενεργός πέρυσι στη Φενερμπαχτσέ λόγω τραυματισμού και τραυματίστηκε εκ νέου με το που υπέγραψε στον Ερυθρό), Μίλος Τεόντοσιτς (κρατούσε χρόνια αυτό το… φλερτ) και Ντέγιαν Νταβίντοβατς (γύρισε μετά από το περσινό διάλειμμα στην ΤΣΣΚΑ). Πήρε επίσης τους έμπειρους από τη EuroLeague, Ρόκας Γκιερντάιτις, Τζόελ Μπολομπόι, Άνταμ Χάνγκα και Μάικ Τόμπεϊ, ενώ στην περιφέρεια έκανε το… μπαμ παίρνοντας τον Σαμπάζ Νεϊπίερ από τη Μιλάνο και τον Βραζιλιάνο Γιάγκο Ντος Σάντος που έλαμψε πέρυσι με τη γερμανική Ουλμ. Τέλος, έφερε πίσω στην Ευρώπη τον Μαυροβούνιο ψηλό Μάρκο Σιμόνοβιτς που δεν τα κατάφερε στο ΝΒΑ και τους Σικάγο Μπουλς. Συνολικά, δηλαδή, έκανε 10 μεταγραφές!

Προπονητής:  Ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς ανέλαβε την ομάδα τον περασμένο Νοέμβριο και την άλλαξε αμέσως, καθώς από την τελευταία θέση της κατάταξης, τη μετέτρεψε σε σοβαρή διεκδικήτρια της οχτάδας. Λίγοι στη λίγκα έχουν την εμπειρία του, με συνολικά 351 αγώνες στη EuroLeague και οι άνθρωποι του Ερυθρού Αστέρα γνωρίζουν ότι οι πιθανότητες να πετύχουν κάτι καλό, είναι αυξημένες με τον Μαυροβούνιο στην άκρη του πάγκου. 

fox.svg
Tι έχει και τι του λείπει

✔️ Το ρόστερ της είναι πλήρες. Έχει τρεις παίκτες σε κάθε θέση και πραγματικά αν ο Ντούσκο Ιβάνοβιτς καταφέρει να μοιράσει τους ρόλους χωρίς να υπάρχει γκρίνια, τότε το βάθος των Σέρβων θα είναι αξιοζήλευτο ακόμα και για ομάδες με πολύ μεγαλύτερο μπάτζετ. Η παρουσία του Μαυροβούνιου στην άκρη του πάγκου, πάντως, αποτελεί εγγύηση, καθώς ακόμα κι αν δεν συμφωνεί κάποιος με τις αυστηρές μεθόδους του, δεν μπορεί να αμφισβητήσει τις προπονητικές του ικανότητες.

✔️ Φέτος θα δώσει όλους τους εντός έδρας αγώνες του στη "Stark Arena", η οποία πέρυσι φιλοξενούσε μόνο τα παιχνίδια της Παρτιζάν. Προφανώς και περιμένουμε γεμάτο γήπεδο και εξίσου καυτή ατμόσφαιρα με αυτή που δημιουργούσαν οι φίλαθλοί του στο "Alexandar Nikolic Hall", ενώ προφανώς αυτή η απόφαση θα βοηθήσει και στην οικονομική σταθερότητα της ομάδας (περισσότερα εισιτήρια-περισσότερα έσοδα).

❌ Όπως και να το κάνουμε, μια ομάδα με 10 καινούριους παίκτες, θα χρειαστεί πολύ χρόνο για να βρει χημεία και να αποκτήσει ταυτότητα. Είναι μάλιστα, τόσες πολλές οι ισχυρές προσωπικότητες που έχουν προστεθεί, που θα χρειαστεί και ειδική διαχείριση για να μοιραστούν τα λεπτά. Το σίγουρο είναι ότι θα χρειαστεί να περάσουν κάποιες εβδομάδες μέχρι να αρχίσουμε να βλέπουμε τον Ερυθρό Αστέρα που έχει στο μυαλό του ο Ιβάνοβιτς.

❌ Έχοντας μαζέψει στην περιφέρεια τους Τεόντοσιτς, Νεϊπίερ, Γιάγκο και Νέντοβιτς, αντιλαμβάνεται κανείς ότι το πρόβλημα που προκύπτει έχει να κάνει με την περιφερειακή άμυνα. Πρόκειται για εξαιρετικούς παίκτες, που όμως είτε λόγω χαρακτηριστικών είτε λόγω ηλικίας, είναι δύσκολο να μαρκάρουν έναν γκαρντ τοπ επιπέδου. Θα δώσει βοήθειες ο Χάνγκα, που ειδικεύεται σε τέτοιες αποστολές, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και αυτός πάτησε τα 35.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ του Ερυθρού Αστέρα αυτή τη στιγμή. Ο πίνακας περιλαμβάνει τα περσινά στατιστικά όλων των παικτών. Με έντονα γράμματα οι παίκτες που αποκτήθηκαν στη φετινή off season.

Όνομα (Η) - (Υ)  (Π) -  (Ρ) - (Ασ)
Μίλος Τεόντοσιτς (36) - (1.95) 10.3 - 1.6 - 6 (Βίρτους)
Σαμπάζ Νεϊπίερ - (32) - (1.91) 15 - 1.8 - 3.9 (Μιλάνο)
Γιάγκο Ντος Σάντος (24) - (1.75) 13 - 3 - 6.1 (Ουλμ)
Νεμάνια Νέντοβιτς (33) - (1.91) 13.3 - 1.2 - 2.9
Μπράνκο Λάζιτς (34) - (1.95) 2.7 - 1.2 - 0.6
Άνταμ Χάνγκα - (34) - (2.00) 4.2 - 1.8 - 1.7 (Ρέαλ)
Ρόγκας Γκιερντάιτις - (31) - (2.00) 10.4 - 5.9 - 1.6 (Μπασκόνια)
Ντέγιαν Νταβίντοβατς (28) - (2.02) 7.7 - 3.6 - 1 (ΤΣΣΚΑ)
Νεμάνια Μπιέλιτσα (36) - (2.09) 2.7 - 2.1 - 0.9 (Φενερμπαχτσέ)
Ντάλιμπορ Ίλιτς (23) - (2.00) 3.3 - 2.3 - 0.1
Λούκα Μίτροβιτς (30) - (2.03) 7.6 - 4.4 - 1.9
Μάρκο Σιμόνοβιτς (23) - (2.13) 0.9 - 0.3 - 0 (Μπουλς)
Μάικ Τόμπεϊ (29) - (2.13) 5.9 - 2.9 - 0.5 (Μπαρτσελόνα)
Τζόελ Μπολομπόι (30) - (2.04) 3.8 - 3 - 0.5 (Ολυμπιακός)
Όγκνιεν Κούζμιτς (33) - (2.13) 3 - 2.4 - 0.4

Στο παρακάτω πινακάκι θα δείτε την πιθανή βασική 5αδα και τους παίκτες που θα έρχονται από τον πάγκο σαν εναλλακτικές λύσεις.

Starter 2th 3rd
PG Νεϊπίερ Γιάγκο  
SG Νέντοβιτς Τεόντοσιτς Λάζιτς
SF Γκιερντάιτις Χάνγκα Νταβίντοβατς
PF Μίτροβιτς Σιμόνοβιτς Μπιέλιτσα
C Τόμπεϊ Μπολομπόι Κούζμιτς

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Εντελώς διαφορετικός θα είναι ο φετινός Ερυθρός Αστέρας σε σχέση με την περσινή ομάδα που σε κάποιο σημείο έδειχνε να είναι κοντά στα playoffs. Επί ημερών Ιβάνοβιτς, πάντως, οι Σέρβοι είχαν πέρυσι ρεκόρ 16-11, που αναλογικά θα τους έβαζε στα playoffs. Θα παλέψουν και φέτος, θα θέλαμε όμως, λίγο πιο καλή απόδοση από το 2.50 για να παίξουν στην post season.

cta_box_bg
Παίξε Νόμιμα στην bet365 ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Εφές Ευρωλίγκα Ρόστερ | Προγνωστικά 

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν η back to back πρωταθλήτρια Ευρώπης που το περασμένο καλοκαίρι πρόσθεσε στο ρόστερ της τον πληρέστερο φόργουορντ της EuroLeague, Γουίλ Κλάιμπερν, οπότε ήταν εξ ορισμού το νούμερο ένα φαβορί για τον τίτλο. Έτσι, από την στιγμή που όχι μόνο δεν διατήρησε τον τίτλο, αλλά δεν προκρίθηκε καν στα playoffs, τερματίζοντας στη 11η θέση με ρεκόρ 17-17, η σεζόν κρίνεται αποτυχημένη. Τουλάχιστον, κατέκτησε το πρωτάθλημα στην Τουρκία, νικώντας στους τελικούς τη Φενερμπαχτσέ.

Τι άλλαξε: Η σημαντικότερη αλλαγή έχει να κάνει με την αποχώρηση του Εργκίν Αταμάν από τον πάγκο. Ο Τούρκος έψαξε μια νέα πρόκληση, καθώς είχε πετύχει τα πάντα με την Εφές και τη βρήκε στον Παναθηναϊκό, με τον Ερντέμ Τσαν να τον αντικαθιστά. Αυτή δεν ήταν βέβαια, η μοναδική αποχώρηση που έκανε αίσθηση, καθώς έφυγε ακόμα ο Βασίλιε Μίτσιτς που το πήρε απόφαση και θα δοκιμάσει την τύχη του στο ΝΒΑ με τους Θάντερ, ενώ έφυγαν ακόμα μεταξύ άλλων οι Μπράιαντ Ντάνστον (ήταν στην Εφές από το 2015), αλλά και ο Αμάθ Εμπαγιέ.

Όσον αφορά τις προσθήκες, ξεχωρίζει αυτή του Ντάριους Τόμπσον, που έλαμψε πέρυσι με την Μπασκόνια, με τον Αμερικανό γκαρντ να καλείται να καλύψει το κενό που άφησε ο Μίτσιτς. Ο Τσαν πήρε μαζί του από την Τουρκ Τέλεκομ τον ψηλό, Ταϊρίκ Τζόουνς, ενώ αποκτήθηκαν ακόμα ο Αμερικανός φόργουορντ, Ντέρεκ Γουίλις, ο Γερμανός γκαρντ, Τζούστους Χόλατζ (ήταν στη δωδεκάδα της Εθνικής Γερμανίας στο Μουντομπάσκετ, αλλά δεν είχε μεγάλη συμμετοχή) και αρκετοί Τούρκοι παίκτες που θα έχουν περισσότερο χρόνο στο πρωτάθλημα Τουρκίας.

Προπονητής:  Ο 42χρονος, Ερντέμ Τσαν αποτελεί γνώριμη φιγούρα για τους λάτρεις της EuroLeague, καθώς για περίπου μια δεκαετία (2012-2021) ήταν στον πάγκο της Φενερμπαχτσέ, στο πλευρό του Ζέλικο Ομπράντοβιτς. Αυτό που δεν ξέρουν πολλοί, είναι ότι νωρίτερα, το 2007, έκανε ένα μικρό πέρασμα από τον ΠΑΟΚ, ως βοηθός του Ταμπ Μπάλντγουιν. Πέρυσι πήρε την πρώτη του ευκαιρία  ως πρώτος προπονητής στην Τουρκ Τέλεκομ, με την οποία εντυπωσίασε φτάνοντας στην πρώτη θέση της κανονικής περιόδου στην BSL και στον τελικό του EuroCup. Κλήθηκε από την Εφές για να καλύψει το κενό του Εργκίν Αταμάν και όπως καταλαβαίνετε, το έργο του μόνο εύκολο δεν είναι.

fox.svg
Tι έχει και τι της λείπει

✔️ Το ρόστερ της παραμένει ένα από τα πιο… αστραφτερά, αλλά και πιο ακριβά στη λίγκα. Μπορεί να έφυγε ο Μίτσιτς, αλλά έμειναν οι Σέιν Λάρκιν και Γουίλ Κλάιμπερν, αποκτήθηκε ο Τόμπσον και γενικά το μόνο σίγουρο και για τη φετινή Εφές είναι ότι δεν θα υπάρχει έλλειμμα ποιότητας, ειδικά στην περιφερειακή γραμμή.

✔️ Ήταν κάτι παραπάνω από φανερό ότι χρειαζόταν μια αλλαγή η Εφές. Ο Αταμάν έμοιαζε να είχε χάσει το κίνητρο του στην ομάδα και η επιλογή του ανερχόμενου Τσαν, που πέρυσι ήταν υπεύθυνος για το εξαιρετικό μπάσκετ που έπαιξε η Τουρκ Τέλεκομ, μοιάζει στοχευμένη. Αυτό που μένει να δούμε, είναι αν θα περάσει εύκολα τη φιλοσοφία του, η οποία είναι αρκετά διαφορετική από αυτή του Αταμάν, στους παίκτες της Εφές.

❌ Από τη στιγμή που το ρόστερ δεν άλλαξε και τόσο πολύ, έχει πραγματικά πολύ μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε πώς ανταποκριθεί η Εφές στο πιο aggressive μπάσκετ που θα θελήσει να παίξει ο Τσαν. Παίκτες όπως οι Λάρκιν, Μπομπουά, Μπράιαντ και Πλάις έχουν συνηθίσει έναν εντελώς διαφορετικό τρόπο παιχνιδιού όλα αυτά τα χρόνια και η διαδικασία της αλλαγής δεν θα είναι εύκολη.

❌ Το κενό του Βασίλιε Μίτσιτς ίσως αποδειχθεί δυσαναπλήρωτο. Ο Σέρβος γκαρντ ήταν ο ηγέτης της Εφές την τελευταία πενταετία, ο άνθρωπος που είχε τον πρώτο λόγο στο σκοράρισμα αλλά και στη δημιουργία και που έπαιρνε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις σε έναν αγώνα. Ο Τόμπσον είναι ποιοτικός, αλλά δεν έχει ούτε τις παραστάσεις του Σέρβου, ούτε -για την ώρα- τα ηγετικά χαρακτηριστικά του. Αυτός που θα κληθεί να κάνει ένα βήμα μπροστά είναι, φυσικά, ο Σέιν Λάρκιν.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Εφές αυτή τη στιγμή. Ο πίνακας περιλαμβάνει τα περσινά στατιστικά όλων των παικτών. Με έντονα γράμματα οι παίκτες που αποκτήθηκαν στη φετινή off season.

Όνομα (Η) - (Υ)  (Π) -  (Ρ) - (Ασ)
Ντάριους Τόμπσον (29) - (1.92) 12.6 - 3.2 - 6.7 (Μπασκόνια)
Σέιν Λάρκιν - (31) - (1.82) 11.9 - 2.5 - 4.8
Ροντρίγκ Μπομπουά (35) - (1.90) 10.8 - 2.1 - 2
Τζούστους Χόλατζ (23) - (1.95) 7.9 - 2.1 - 3.3 (Μπρεογκάν)
Ερτέν Γκάζι (26) - (1.90) 0.7 - 0.7 - 0.1
Ελάιζα Μπράιαντ - (29) - (1.95) 8.5 - 4.1 - 1.5
Ντόγκους Οζτεμίρογλου - (27) - (1.93) 14.6 - 4.8 - 6.4 (Νταρουσάφακα)
Γουίλ Κλάιμπερν (28) - (2.02) 16.7 - 5.7 - 2.1
Ντέρεκ Γουίλις (29) - (2.06) 12.9 - 5 - 1.1 (Βενέτσια)
Μπουράκ Γιλντιζλί (29) - (2.04) 5.3 - 4.1 - 1.1 (Μπεσίκτας)
Ερτσάν Οσμάνι (25) - (2.06) 9.4 - 4.9 - 1.6 (Νταρουσάφακα)

Ταϊρίκ Τζόουνς (27) - (2.06)

12.7 - 8 - 1 (Τουρκ Τέλεκομ)
Άντε Ζίζιτς (26) - (2.10) 7.7 - 3.7 - 0.7
Τιμπόρ Πλάις (34) - (2.21) 6.7 - 2.9 - 0.5

Στο παρακάτω πινακάκι θα δείτε την πιθανή βασική 5αδα και τους παίκτες που θα έρχονται από τον πάγκο σαν εναλλακτικές λύσεις.

Starter 2th 3rd
PG Τόμπσον Οζντεμίρογλου Χόλατζ
SG Λάρκιν Μπομπουά Γκάζι
SF Κλάιμπερν Μπράιαντ  
PF Γουίλις Οσμάνι Γιλντιζί
C Ζίζιτς Πλάις Τζόουνς

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Μπορεί να έφυγε ο Μίτσιτς, ωστόσο η Εφές έχει μια χαρά ομάδα και χωρίς τον Σέρβο. Πρέπει να δούμε πώς θα διαχειριστεί την αποχώρηση του Εργκίν Αταμάν. Βάσει ρόστερ, είναι φαβορί για τα playoffs, αλλά το 1.50 δεν παίζεται με τίποτα. Ίσως έχει μεγαλύτερη αξία η κόντρα (να μην παίξει στα playoffs) στο 2.50.

Μιλάνο Ευρωλίγκα Ρόστερ | Προγνωστικά 

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν τραγική στο μεγαλύτερο κομμάτι της σεζόν, έχοντας για μεγάλο διάστημα το χειρότερο ρεκόρ στη διοργάνωση και μεγάλα αρνητικά σερί με διαδοχικές ήττες. Συνήλθε την άνοιξη, αλλά ήταν πολύ αργά για να διεκδικήσει κάτι καλό και απλά κατάφερε να τερματίσει στην... τιμητική 12η θέση με ρεκόρ 15-19. Διατήρησε, πάντως, τα σκήπτρα στη LegaBasket, νικώντας στους τελικούς τη Βίρτους, ενώ στο final 8 του Κυπέλλου Ιταλίας αποκλείστηκε στα προημιτελικά από την Μπρέσια.

Τι άλλαξε: Προς έκπληξη αρκετών, ο Έτορε Μεσίνα έμεινε στον πάγκο τόσο στη διάρκεια της περσινής σεζόν όσο και το καλοκαίρι, αλλά στο ρόστερ έγιναν σημαντικές αλλαγές. Δεν κατάφερε να κρατήσει τον Σαμπάζ Νεϊπίερ και έφυγαν ακόμα παίκτες όπως οι Μπράντον Ντέιβις, ΝτεΣόν Τόμας και Λουβαβού-Καμπαρό, ενώ ο Λουίτζι Ντατόμε αποχώρησε από την ενεργό δράση. Ήταν η ομάδα που κατάφερε να αποσπάσει την υπογραφή του Νικόλα Μίροτιτς, ο οποίος έσπασε το συμβόλαιό του με την Μπαρτσελόνα και απασχόλησε σχεδόν όλες τις καλές ομάδες της EuroLeague. Πήρε επίσης τον Παγκόσμιο Πρωταθλητή με την Εθνική Γερμανίας, Μάοντο Λο από την Άλμπα και τον χρήσιμο ψηλό, Άλεξ Πόιθρες από τη Μακάμπι. Ενδιαφέρον παρουσιάζει το πρότζεκτ του σέντερ, Ισμαέλ Καμαγκάτ, ο οποίος έκανε καλή χρονιά πέρυσι στην Παρί. Ενίσχυσε επίσης τον κορμό των γηγενών με τους Ντιέγκο Φλακαντόρι, Γουλιέλμο Καρούσο και Τζιορντάνο Μπoρτολάνι.

Προπονητής:  Ο Έτορε Μεσίνα είναι από τους πιο έμπειρους προπονητές της EuroLeague, καθώς προπονεί σε κορυφαίο επίπεδο από τις αρχές της δεκαετίας του ’90.  Έχει δύο τρόπαια με τη Βίρτους και άλλα δύο με την ΤΣΣΚΑ, ενώ το 2021 είχε φέρει τη Μιλάνο στο Final Four μετά σχεδόν 30 χρόνια! Στα 64 χρόνια θέλει άλλη μία υψηλή πτήση προς την κορυφή της Ευρώπης.

fox.svg
Tι έχει και τι της λείπει

✔️ Δεν μπορεί να είναι χειρότερη από πέρυσι. Το μεγάλο πρόβλημα της περσινής σεζόν ήταν πνευματικό, μιας και από ένα σημείο και έπειτα έχανε πριν αρχίσουν οι αγώνες. Στην πορεία φαίνεται να βρήκε τη λύση, αλλά το τρένο της οχτάδας είχε χαθεί. To ρόστερ της ομάδας πάντως είναι καλό και έχει λύσεις σε κάθε θέση.

✔️ Με την προσθήκη και του Νικόλα Μίροτιτς, η Μιλάνο διαθέτει πλέον αρκετούς παίκτες με… τόνους εμπειρίας στη EuroLeague και ποιότητα που δεν έχουν και πολλές ομάδες. Πάνγκος, Λο, Μπάρον, Χολ, Σιλντς, Μέλι, Βόιγκτμαν και Χάινς, μπορούν να πλαισιώσουν τον Μίροτιτς για ένα ρόστερ με σπάνιο συνδυασμό ποιότητας και εμπειρίας.

❌ Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει την προπονητική αξία του Έτορε Μεσίνα και όσα έχει πετύχει όλα αυτά τα χρόνια στο ευρωπαϊκό μπάσκετ, ωστόσο αυτό που έδειξε πέρυσι δεν έχει καμία σχέση με… μοντέρνο μπάσκετ. Τα συστατικά δεν άλλαξαν πολύ, αν και έγινε ποιοτική αναβάθμιση, οπότε μένει να δούμε αν θα αλλάξει τη… συνταγή ο Ιταλός προπονητής.

❌ Αρκετοί από τους παίκτες του ρόστερ, είτε είναι μεγάλοι σε ηλικία είτε είναι ευάλωτοι στους τραυματισμούς. Πάνγκος και Σιλντς για παράδειγμα, έχουν χρόνια να βγάλουν μια χρονιά χωρίς τραυματισμό, ενώ Μέλι, Χάινς, Μίροτιτς και Μπάρον δεν διανύουν και την πρώτη τους νιότη, ωστόσο αρκετοί από αυτούς θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ομάδα.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Ολίμπια Μιλάνο αυτή τη στιγμή. Ο πίνακας περιλαμβάνει τα περσινά στατιστικά όλων των παικτών. Με έντονα γράμματα οι παίκτες που αποκτήθηκαν στη φετινή off season.

Όνομα (Η) - (Υ)  (Π) -  (Ρ) - (Ασ)
Μάοντο Λο (31) - (1.91) 11.6 - 1.7 - 2.0 (Άλμπα)
Κέβιν Πάνγκος - (30) - (1.86) 8.9 - 2.4 - 3.4
Ντέβον Χολ (27) - (1.96) 7.8 - 2.6 - 2.3
Ντιέγκο Φλακαντόρι (27) - (1.93) 12.9 - 3.6 - 4.6 (Τρέντο)
Τζιορντάνο Μπορτολάνι (23) - (1.93) 9.9 - 1.6 - 0.6 (Βερόνα)
Μπίλι Μπάρον - (33) - (1.88) 11 - 2.4 - 2.1
Στέφανο Τονούτ - (30) - (1.93) 4.5 - 2- 1
Σέιβον Σιλντς (29) - (2.01) 8.2 - 2.4 - 2.2
Τζιαμπάολο Ρίτσι (32) - (2.01) 2.6 - 2.3 - 0.3
Νικόλα Μίροτιτς (32) - (2.08) 15.4 - 4.3 - 1.2 (Μπαρτσελόνα)

Άλεξ Πόιθες (30) - (2.06)

7.8 - 3.6 - 0.8 (Μακάμπι)
Νικόλο Μέλι (32) - (2.05) 8.2 - 5.4 - 1.3
Γιόχαν Βόιγκτμαν (32) - (2.11) 4.9 - 4 - 1.5
Ισμαέλ Καμαγκάτ (22) - (2.11) 9.2 - 8.4 - 0.4 (Παρί)
Κάιλ Χάινς (37) - (1.98) 5.5 - 3.6 - 1.5

Στο παρακάτω πινακάκι θα δείτε την πιθανή βασική 5αδα και τους παίκτες που θα έρχονται από τον πάγκο σαν εναλλακτικές λύσεις.

Starter 2th 3rd
PG Πάνγκος Λο Φλακαντόρι
SG Μπάρον Χολ Μπορτολάνι
SF Σιλντς Τόνουτ Ρίτσι
PF Μίροτιτς Μέλι Πόιθρες
C Καμαγκάτ Βόιγκτμαν Χάινς

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Αν κάποιος εξετάσει μόνο το ρόστερ της ομάδας, τότε θα αποφανθεί ότι πρόκειται ξεκάθαρα για ένα ρόστερ που αξίζει μια θέση στην οχτάδα. Αν λάβουμε υπόψιν, όμως την περσινή πορεία, αλλά και τον πολύ μεγάλο ανταγωνισμό, τότε σίγουρα αν έχει κάτι αξία, είναι το 2.65 στο ενδεχόμενο να μην είναι στα playoffs.

cta_box_bg
Απίθανη προσφορά* γνωριμίας x2 ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Βαλένθια Ευρωλίγκα Ρόστερ | Προγνωστικά 

Τι έκανε πέρυσι: Πάλεψε για την οχτάδα και τα playoffs, αλλά με έξι ήττες στα επτά τελευταία παιχνίδια της regular season δεν μπόρεσε να… τρυπώσει στην post season, τερματίζοντας 13η με ρεκόρ 15-19. Στην Ισπανία, μπήκε ως 8η στα playoffs, αλλά αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από την Μπαρτσελόνα, ενώ και στο Copa Del Rey αποκλείστηκε στον προημιτελικό από τη Ρεάλ χάνοντας στον πόντο.

Τι άλλαξε: Παρά τα μέτρια αποτελέσματα, η διοίκηση έδωσε ψήφο εμπιστοσύνης στον Άλεξ Μούμπρου κρατώντας τον στην άκρη του πάγκου. Όσον αφορά το ρόστερ, κράτησε έναν κορμό και κυρίως τους Κρις Τζόουνς και Τζάρεντ Χάρπερ στην περιφέρεια, αλλά προχώρησε και σε σημαντικές αλλαγές. Έφυγε μετά από 11(!) χρόνια ο Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς, ενώ αποχώρησαν μεταξύ άλλων και οι Κλέμεν Πρέπελιτς, Χασιέλ Ριβέρο, Τζέιμς Γουέμπ και Κάιλ Αλεξάντερ που είχαν σημαντικό ρόλο πέρυσι.

Για να καλύψει το κενό στη ρακέτα, πήρε τον έμπειρο Μπράντον Ντέιβις από τη Μιλάνο, τον «πύργο» Μπουμπακάρ Τουρέ από την Τόφας και τον δυναμικό Ντάμιεν Ίνγκλις που τα τελευταία δύο χρόνια έκανε καλές σεζόν με Μπιλμπάο και Γκραν Κανάρια. Στην περιφέρεια πήρε τον πρώτο σκόρερ της περσινής σεζόν στην ACB, Κάσιους Ρόμπερτσον από την Ομπραντόιρο και τον φιναλίστ στο πρόσφατο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με την Εθνική Σερβίας, Στέφαν Γιόβιτς, ο οποίος κλήθηκε να αντικαταστήσει τον Μάρτιν Χέρμανσον που μπήκε ξανά σε χειρουργείο. Πολύ σημαντική, τέλος, είναι και η προσθήκη του Σέμι Οτζελέγε, ενός από τους καλύτερους 2-way φόργουορντ στην περσινή EuroLeague, όπου έκανε πολύ καλή rookie σεζόν του με τη Βίρτους Μπολόνια.

Προπονητής:  Μετά από μια τετραετία στον πάγκο της Μπιλμπάο, ο Άλεξ Μούμπρου πήρε το βάπτισμα του πυρός πέρυσι στη EuroLeague και έδειξε ότι έχει πράγματα να δώσει. Είναι από τους ανερχόμενους προπονητές στην Ισπανία, με το όνομά του να έχει συνδεθεί ακόμα και για την Εθνική ομάδα της χώρας, με την οποία έχει ζήσει μεγάλες στιγμές ως παίκτης. Η φετινή χρονιά θα είναι πολύ σημαντική και για τον ίδιο, καθώς από τη στιγμή που τα «θέλω» του έγιναν πραγματικότητα από τη διοίκηση, οφείλει να φέρει και αποτέλεσμα.

fox.svg
Tι έχει και τι της λείπει

✔️ Πέρυσι είχε μια ομάδα με πολλούς… πρωτάρηδες στη EuroLeague και αυτό φάνηκε σε πολλά παιχνίδια στη διάρκεια της σεζόν και κυρίως στο τέλος της regular season. Φέτος, όσοι έμειναν έχουν εμπειρία, ενώ ήρθαν και παίκτες με παραστάσεις από τη διοργάνωση, όπως οι Ντέιβις, Γιόβιτς και Οτζελέγε, οπότε φέτος η ομάδα θα είναι πιο έτοιμη.

✔️ Στη δεύτερη σεζόν του στην ομάδα, ο Άλεξ Μούμπρου σίγουρα θα παρουσιάσει μια πιο αποτελεσματική ομάδα. Κράτησε τους παίκτες που ήθελε, έκανε το ξεκαθάρισμα που ήθελε δίνοντας βάση στην αθλητικότητα και γενικά σε παίκτες με μοντέρνα χαρακτηριστικά. Με λίγα λόγια, ο… σεφ έχει τα υλικά που θέλει, οπότε είναι στο χέρι του να μας σερβίρει κάτι νόστιμο.

❌ Η φυγή του Μπόγιαν Ντούμπλιεβιτς μπορεί να εξυπηρετεί τη φιλοσοφία του Άλεξ Μούμπρου, ωστόσο πρόκειται για υποστολή σημαίας. Ο Μαυροβούνιος ήταν επί 11 συναπτά έτη πρωταγωνιστής στη Βαλένθια, με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε παρκέ και αποδυτήρια. Η ποιότητά του και κυρίως η προσωπικότητά του είναι πολύ πιθανό να λείψει φέτος.

❌ Πέρυσι ήταν φανερό ότι η Βαλένθια δεν μπορούσε να κρατήσει δύο… καρπούζια κάτω από την ίδια μασχάλη. Η ACB δεν είναι «παίξε γέλασε» και λίγο έλειψε να μείνει εκτός playoffs τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ευρώπη. Λογικά φέτος θα είναι πιο έτοιμη για αυτή τη διαδικασία, αλλά και πάλι αυτό δεν σημαίνει ότι θα μπορέσει να ανταπεξέλθει. 

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Βαλένθια αυτή τη στιγμή. Ο πίνακας περιλαμβάνει τα περσινά στατιστικά όλων των παικτών. Με έντονα γράμματα οι παίκτες που αποκτήθηκαν στη φετινή off season.

Όνομα (Η) - (Υ)  (Π) -  (Ρ) - (Ασ)
Κρις Τζόουνς (30) - (1.88) 13.4 - 2.1 - 4.3
Τζάρεντ Χάρπερ - (26) - (1.80) 10.4 - 0.8 - 3.3
Στέφαν Γιόβιτς (32) - (1.98) 8.7 - 3.1 - 4.2 (Σαραγόσα)
Μάρτιν Χέρμανσον (28) - (1.90) 1.8 - 0 - 1.2
Γκιγιέμ Φερνάντο (21) - (1.86) 2 - 0.3 - 0.9
Κάσιους Ρόμπερτσον (29) - (1.90) 17.4 - 2.2 - 2.4 (Ομπραντόιρο)
Τσάμπι Λόπες-Αροστέγκι - (26) - (2.00) 6.5 - 3.2- 1.5
Τζόσεπ Πουέρτο - (24) - (1.99) 4.4 - 2.2 - 0.5
Σέμι Οτζελέγε (28) - (2.01) 10.5 - 3.8 - 0.6 (Μπολόνια)
Χάιμε Πραντίγια (22) - (2.04) 3.9 - 2.1 - 0.6
Ντάμιαν Ίνγκλις (28) - (2.04) 9.6 - 4.1 - 1.8 (Γκραν Κανάρια)
Νέθαν Ρόιβερς (24) - (2.11) 9.6 - 4.1 - 0.7
Μπράντον Ντέιβις (32) - (2.08) 10.2 - 3.2 - 1.9 (Μιλάνο)
Μπουμπακάρ Τουρέ (27) - (2.13) 11.8 - 8.2 - 0.9 (Τόφας)

Στο παρακάτω πινακάκι θα δείτε την πιθανή βασική 5αδα και τους παίκτες που θα έρχονται από τον πάγκο σαν εναλλακτικές λύσεις.

Starter 2th 3rd
PG Χάρπερ Γιόβιτς Χέρμανσον
SG Τζόουνς Ρόμπερτσον Φερνάντο
SF Οτζελέγε Λόπες-Αροστέγκι Πουέρτο
PF Πραντίγια Ίνγκλις Ρόιβερς
C Ντέιβις Τουρέ  

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Από τη στιγμή που τέλειωσε την περσινή σεζόν με 15 νίκες, έχοντας μάλιστα μόλις δύο στα τελευταία δέκα παιχνίδια, δεν βλέπουμε τον λόγο να μην φτάσει και φέτος σε αυτό το επίπεδο. Παίζεται το 1.75 στο Over 14.5 νίκες στη regular season, μιας και η λογική λέει ότι στη δεύτερη χρονιά με τον Μούμπρου στον πάγκο θα είναι βελτιωμένη.

Βίρτους Μπολόνια Ευρωλίγκα Ρόστερ | Προγνωστικά 

Τι έκανε πέρυσι: Επέστρεψε στη EuroLeague μετά από 15 χρόνια, είχε μεγάλο μπάτζετ με αρκετά λαμπερά ονόματα, αλλά δεν κατάφερε να ξεφύγει από την μετριότητα, επιδεικνύοντας τρομερή αστάθεια σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και τερματίζοντας στην 14η θέση με ρεκόρ 14-20. Στο πρωτάθλημα Ιταλίας, έχασε στους τελικούς από τη Μιλάνο. Στην αρχή της φετινής σεζόν, πάντως, κατέκτησε το Σούπερ Καπ, οπότε ξεκίνησε την χρονιά με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τι άλλαξε: Η μεγαλύτερη αλλαγή ήταν ξαφνική και έγινε πριν λίγες εβδομάδες. Ο Σέρχιο Σκαριόλο απομακρύνθηκε από τη θέση του προπονητή μετά από κάποιες δηλώσεις του που δεν άρεσαν στη διοίκηση και μάλλον αποτέλεσαν αφορμή για να βγει το διαζύγιο σε μια σχέση που είχε πολλά προβλήματα. Τη θέση του πήρε ο Λούκα Μπάνκι, ο οποίος ανέβασε τις μετοχές του με την εντυπωσιακή πορεία της Εθνικής Λετονίας στο Μουντομπάσκετ.

Όσον αφορά το ρόστερ, το μπάτζετ μειώθηκε και κατά συνέπεια έπεσε και η ποιότητα. Έφυγαν παίκτες που είχαν σημαντικό ρόλο πέρυσι, όπως οι Μίλος Τεόντοσιτς, Μαμ Τζαϊτέ, Σέμι Οτζελέγε και Νίκο Μανιόν και δεν είναι τυχαίο ότι όλοι τους βρήκαν συμβόλαιο στη EuroLeague. Από τις προσθήκες ξεχωρίζουν αυτές των περιφερειακών Τζαλίν Σμιθ από την Άλμπα Βερολίνου και Όγκνιεν Ντόμπριτς από τον Ερυθρό Αστέρα, ενώ αποκτήθηκαν ακόμα στη ρακέτα οι Αχίλε Πολονάρα, Μπράιαντ Ντάνστον και Ντεβόντε Κέικοκ.

Προπονητής: Επιστρέφει στη EuroLeague μετά από 8 χρόνια και ενώ το προηγούμενο διάστημα έδειχνε να είχε φύγει από την πρώτη γραμμή. Ο Λούκα Μπάνκι τα τελευταία χρόνια δούλευε σε ομάδες του Basketball Champions League (μεταξύ των οποίων και η ΑΕΚ) ή και ομάδες που πάλευαν για την παραμονή τους, ωστόσο η εικόνα της Λετονίας στο Μουντομπάσκετ θύμισε σε όλους ότι πρόκειται για έναν εξαιρετικό προπονητή, που στα 58 του αξίζει μία ακόμα ευκαιρία στο υψηλότερο επίπεδο.

fox.svg
Tι έχει και τι της λείπει

✔️ Παρά τη μείωση του μπάτζετ και τις ηχηρές αποχωρήσεις, η Βίρτους Μπολόνια εξακολουθεί να έχει ένα γεμάτο ρόστερ. Αν οι ρόλοι μοιραστούν σωστά και ίσως αν γίνει μία προσθήκη στην περιφέρεια, τότε από άποψη ποιότητας, η Βίρτους μπορεί να διεκδικήσει ακόμα και τα playoffs..

✔️ Ο Λούκα Μπάνκι μοιάζει να είναι στην πιο ώριμη φάση της καριέρας του. Όσα είδαμε από την Εθνική Λετονίας στο Μουντομπάσκετ αποτελούν ένα ακόμα παράσημο στην πλούσια συλλογή και σίγουρα ο Ιταλός κόουτς θέλει να αποδείξει ότι δεν επέστρεψε τυχαία στο κορυφαίο επίπεδο.

❌ Από τη στιγμή που ο Ίφε Λούντμπεργκ μοιάζει παροπλισμένος, τότε η αλήθεια είναι ότι από την περιφέρεια της Βίρτους λείπει ο παίκτης που θα αναλάβει το σκοράρισμα. Σμιθ, Κορντινιέ, Χάκετ και Μπελινέλι μπορούν να συνεισφέρουν επιθετικά, αλλά για διαφορετικούς λόγους ο καθένας (χαρακτηριστικά, ηλικία) δεν είναι οι παίκτες που θα δίνουν σταθερά 15-20 πόντους σε κάθε ματς.

❌Ο τρόπος με τον οποίο έφυγε ο Σέρχιο Σκαριόλο και η συνέχεια που έχει δοθεί στην κόντρα του με τη διοίκηση (μπορεί να λύσουν τις διαφορές τους στα δικαστήρια), αλλά και ο παροπλισμός του Λούντμπεργκ που είναι εκτός ομάδας, αν μη τι άλλο δεν δείχνουν μια ομάδα που σφύζει από υγεία. 

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Βίρτους Μπολόνια αυτή τη στιγμή. Ο πίνακας περιλαμβάνει τα περσινά στατιστικά όλων των παικτών. Με έντονα γράμματα οι παίκτες που αποκτήθηκαν στη φετινή off season.

Όνομα (Η) - (Υ)  (Π) -  (Ρ) - (Ασ)
Ντάνιελ Χάκετ (36) - (1.96) 6.4 - 2.1 - 2.9
Αλεσάντρο Παγιόλα - (25) - (1.94) 3.1 - 1.8 - 2.5
Μπρούνο Μασκόλο (27) - (1.90) 8.1 - 3 - 3.3 (Μπρίντιζι)
Τζαλίν Σμιθ (29) - (1.90) 11.5 - 2.7 - 2.6 (Άλμπα)
Αϊζάια Κορντινιέ (28) - (1.97) 6.6 - 2.5 - 1.5
Ίφε Λούντμπεργκ (29) - (1.93) 8 - 2.2 - 2
Μάρκο Μπελινέλι (37) - (1.95) 10 - 1.4 - 1.1
Αβούντου Αμπάς - (30) - (1.98) 6.7 - 1- 0.7
Όγκνιεν Ντόμπριτς - (29) - (2.00) 9.9 - 2.5 - 1.6 (Ερ. Αστέρας)
Τορνίκε Σενγκέλια (33) - (2.06) 9.4 - 3.1 - 3.1
Αχίλε Πολονάρα (32) - (2.05) 4.6 - 4.2 - 1.4 (Ζαλγκίρις)
Λέο Μενάλο (21) - (2.06) -
Ντεβόντε Κέικοκ (26) - (2.01) 9 - 4.8 - 0.8 (ΤΣΣΚΑ)
Τζόρνταν Μίκι (29) - (2.03) 7.3 - 4.1 - 0.8
Μπράιαντ Ντάνστον (37) - (2.03) 4.3 - 2.9 - 0.6 (Εφές)

Στο παρακάτω πινακάκι θα δείτε την πιθανή βασική 5αδα και τους παίκτες που θα έρχονται από τον πάγκο σαν εναλλακτικές λύσεις.

Starter 2th 3rd
PG Χάκετ Παγιόλα Μασκόλο
SG Σμιθ Κορντινιέ Λούντμπεργκ
SF Ντόμπριτς Μπελινέλι Αμπάς
PF Σενγκέλια Πολονάρα Μενάλο
C Μίκι Ντάνστον Κέικοκ

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Όση θετική αύρα κι αν φέρνει ο Μπάνκι, μοιάζει πολύ δύσκολο αυτή τη στιγμή να πλησιάσει και πόσο μάλλον να φτάσει στα playoffs η Βίρτους Μπολόνια. Λογικά θα πάει χειρότερα από πέρυσι, οπότε παίζεται το 1.70 στο Under 13.5 νίκες. Προτιμότερο το 1.65 στο να είναι πιο χαμηλά από την Μπάγερν Μονάχου στο τέλος της regular season (Head to Head).

cta_box_bg
Νέα προσφορά* γνωριμίας με τριπλά δώρα* στο Betshop! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπάγερν Μονάχου Ευρωλίγκα Ρόστερ | Προγνωστικά 

Τι έκανε πέρυσι: Σε αντίθεση με τις δύο προηγούμενες σεζόν, πέρυσι δεν κατάφερε όχι να μπει στα playoffs, αλλά ούτε καν να τα πλησιάσει και τερμάτισε στη 15η θέση με ρεκόρ 11-23. Στο πρωτάθλημα αποκλείστηκε στα ημιτελικά με… σκούπα από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια, Ουλμ, ενώ η χρονιά σώθηκε κάπως με την κατάκτηση του τέταρτου Κυπέλλου της ιστορία της.

Τι άλλαξε: Μετά από τρεις σεζόν, ο Αντρέα Τρινκιέρι αποχαιρέτισε τον σύλλογο, καθώς οι Βαυαροί αποφάσισαν να φτάσουν το κασέ του Πάμπλο Λάσο και να τον κάνουν να επιστρέψει στους πάγκους μετά από έναν χρόνο απραξίας. Όσον αφορά το ρόστερ, έφυγαν αρκετοί παίκτες που είχαν σημαντικό ρόλο στην περσινή ομάδα, ωστόσο με εξαίρεση τον Όγκνιεν Γιάραμαζ που συνεχίζει στην Παρτιζάν, οι υπόλοιποι (Γουίνστον, Γουόλντεν, Ρούμπιτ) δεν βρήκαν συμβόλαιο στη EuroLeague.

Η πιο εντυπωσιακή προσθήκη είναι και η τελευταία χρονικά, με τον Σερζ Ιμπάκα να αφήνει το ΝΒΑ μετά από 919 παιχνίδια και να δοκιμάζεται ουσιαστικά για πρώτη φορά στη EuroLeague (έπαιξε και 89 λεπτά το 2011 με τη Ρεάλ του... Λάσο), με τον μεγάλο αστερίσκο των τραυματισμών που τον ταλαιπωρούν την τελευταία διετία. Από εκεί και πέρα, στην περιφέρεια αποκτήθηκε ο Κάρσεν Έντουαρντς, που ψάχνει το ξέσπασμά του μετά από την περσινή μέτρια rookie σεζόν στη Φενερμπαχτσέ, ο Σίλβεν Φρανσίσκο που από το Περιστέρι έφτασε στην Εθνική Γαλλίας και ο Λενάντρο Μπολμάρο από την Τενερίφη. Πιο κοντά στη ρακέτα, ο Λάσο έφερε στο Μόναχο τον Ντίνο Ράντοντσιτς που γνώριζε από το πέρασμά του από τη Ρεάλ, αλλά και τον Ντέβιν Μπούκερ, ο οποίος επιστρέφει στην Μπάγερν.

Προπονητής:  Μετά από μια δεκαετία στη Ρεάλ Μαδρίτης, η οποία ολοκληρώθηκε κάπως… άκομψα από την πλευρά της «Βασίλισσας», ο Πάμπλο Λάσο έμεινε για έναν χρόνο εκτός πάγκων και τώρα επιστρέφει στη δράση. Ο 55χρονος που έχει στην κατοχή του ως προπονητής 2 τρόπαια της EuroLeague, 6 πρωταθλήματα, 6 Copa Del Rey και 7 Supercopa είναι ο άνθρωπος που ανέλαβε την ευθύνη της εκτόξευση της Μπάγερν Μονάχου υπογράφοντας συμβόλαιο δύο ετών.

fox.svg
Tι έχει και τι της λείπει

✔️ Πολύ καλός προπονητής ο Αντρέα Τρινκιέρι, που κατάφερε να τρυπήσει το… ταβάνι της Μπάγερν με τις back to back παρουσίες στα playoffs της EuroLeague, αλλά όπως και να το κάνουμε το μέγεθος του Πάμπλο Λάσο είναι μεγαλύτερο. Οι Βαυαροί δείχνουν τις προθέσεις του με τη συμφωνία τους με τον πρώην προπονητή της Ρεάλ, σε μια χρονική περίοδο που ετοιμάζονται να μπουν στο νέο τους γήπεδο και να… εκτοξευτούν.

✔️ Το ρόστερ αναβαθμίστηκε ποιοτικά. Έφυγαν παίκτες που δεν μπορούσαν να βοηθήσουν την Μπάγερν να ανέβει επίπεδο (και αυτό φάνηκε από το γεγονός ότι βρήκαν συμβόλαια στο BCL) και αποκτήθηκαν παίκτες που είτε έχουν μεγάλο ταβάνι (Φρανσίσκο, Έντουαρντς, Μπολμάρο) είτε κουβαλάνε μεγάλη εμπειρία από το υψηλότερο επίπεδο (Μπούκερ, Ιμπάκα). Παράλληλα, έμειναν όλοι όσοι έπρεπε να μείνουν.

❌Μπορεί η προσθήκη του Σερζ Ιμπάκα να έκανε… θόρυβο, ωστόσο εμπεριέχει και πολύ ρίσκο. Ο 32χρονος έχει αγωνίστηκε σε μόλις 16 παιχνίδια πέρυσι με τους Μιλγουόκι Μπακς, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα με τη μέση του και η κατάσταση της υγείας του αποτελεί το μεγαλύτερο ερωτηματικό σχετικά με την παρουσία του στη EuroLeague. 

❌Η θέση του πλέι μέικερ θα μοιραστεί ανάμεσα στους Μπολμάρο, Φρανσίσκο και Έντουαρντς. Όλοι τους είναι καλοί παίκτες με προοπτική, αλλά κανένας δεν είναι επιτυχημένος σε αυτό το επίπεδο. Ο Μπολμάρο ουσιαστικά δεν είχε ποτέ του μεγάλο ρόλο σε ομάδα, ο Φρανσίσκο έπαιζε πέρυσι στο Basketball Champions Leageu και ο Έντουαρντς ήταν μεταξύ πάγκου και εξέδρας στο μεγαλύτερο κομμάτι της περσινής σεζόν στη Φενερμπαχτσέ.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Μπάγερν Μονάχου αυτή τη στιγμή. Ο πίνακας περιλαμβάνει τα περσινά στατιστικά όλων των παικτών. Με έντονα γράμματα οι παίκτες που αποκτήθηκαν στη φετινή off season.

Όνομα (Η) - (Υ)  (Π) -  (Ρ) - (Ασ)
Σίλβεν Φρανσίσκο (26) - (1.86) 11.4 - 3 - 5.4 (Περιστέρι)
Λεάντρο Μπολμάρο - (23) - (2.00) 5.3 - 1.9 - 0.6 (Τενερίφη)
Νέλσον Βάιντεμαν (24) - (1.90) 8.2 - 1.8 - 2.4 (Κέμιντς)
Κάρσεν Έντουαρντς (26) - (1.80) 8 - 1.3 - 1.1 (Φενερμπαχτσέ)
Αντρέας Ομπστ (27) - (1.91) 9.9 - 1.8 - 1.3
Νικ Βάιλερ-Μπαμπ (29) - (1.96) 7.7 - 3.5 - 2
Ισαάκ Μπόνγκα (24) - (2.04) 6.4 - 3.9 - 1.1
Βλάντιμιρ Λούτσιτς - (34) - (2.04) 8.8 - 2.6 - 0.8
Νιλς Γκιφάι - (32) - (2.00) 6.8 - 2.6 - 0.7
Νίκλας Βίμπεργκ - (27) - (2.06) 2 - 1.2 - 0.5
Ελάιας Χάρις (34) - (2.03) 5.1 - 1.8 - 0.4
Ντέβιν Μπούκερ (32) - (2.05) 5.8 - 3.3 - 1.1 (Φενερμπαχτσέ)
Σερζ Ιμπάκα (34) - (2.08) 4.1 - 2.8 - 0.3 (Μπακς)
Φρέντι Γκιλέσπι (26) - (2.06) 4.3 - 6 - 0.4
Ντάνκο Μπράνκοβιτς (23) - (2.17) 13 - 6 - 1.1 (Μέγκα)

Στο παρακάτω πινακάκι θα δείτε την πιθανή βασική 5αδα και τους παίκτες που θα έρχονται από τον πάγκο σαν εναλλακτικές λύσεις.

Starter 2th 3rd
PG Φρανσίσκο Μπολμάρο Βάιντενμαν
SG Έντουαρντς Ομπστ Βάιλερ-Μπαμ
SF Λούτσιτς Μπόνγκα Γκιφάι
PF Μπούκερ Χάρις Βίμπεργκ
C Ιμπάκα Γκιλέσπι Μπράνκοβιτς

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Μία από τις ομάδες που μπορούν να κάνουν την έκπληξη όσον αφορά τη συμμετοχή τους στα playoffs. Προφανώς και ο συγκεκριμένος στόχος είναι δύσκολος, ωστόσο δεν είναι και ακατόρθωτος. Με αρκετό ρίσκο το 4.20 για να παίξει στην post season, πιο βατό το 1.75για να φτάσει τις 15 νίκες.

Άλμπα Βερολίνου Ευρωλίγκα Ρόστερ | Προγνωστικά 

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε τη σεζόν με 3/3 νίκες και τότε έμοιαζε στα μάτια αρκετών ικανή ακόμα και για να παλέψει για τα playoffs, αλλά στη συνέχεια κατέρρευσε και τερμάτισε στη 16η θέση με ρεκόρ 11-23 και χωρίς ούτε καν να πλησιάσει στην οχτάδα. Στο πρωτάθλημα ήταν δεύτερη στη regular season, αλλά αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από την μετέπειτα πρωταθλήτρια Ουλμ και στο Κύπελλο έχασε στον ημιτελικό από την Μπάγερν.

Τι άλλαξε: Στον πάγκο παρέμεινε ο Ίσραελ Γκονζάλεθ, που δεν θεωρήθηκε υπεύθυνος για την περσινή αποτυχία, ωστόσο έγιναν αρκετές αλλαγές στο ρόστερ. Έφυγαν παίκτες που ήταν πρωταγωνιστές στην περσινή σεζόν και παρά την κακή πορεία, βρήκαν καλύτερα συμβόλαια σε πιο ανταγωνιστικές ομάδες. Ο Λουκ Σίκμα πήγε στον  Ολυμπιακό, ο Ταμίρ Μπλατ γύρισε στο Ισραήλ για τη Μακάμπι, ο Τζαλίν Σμιθ θα είναι ο βασικός γκαρντ της Βίρτους και ο Μάοντο Λο θα παίζει στη Μιλάνο. Έφυγαν ακόμα οι ρολίστες Γιοβέλ Ζούσμαν και Μπεν Λάμερς και όπως καταλαβαίνετε η φετινή Άλμπα θα είναι τελείως διαφορετική.

Δεν μοιάζει, πάντως, να κάλυψε τα κενά. Στη θέση του γκαρντ δόθηκε τριετές συμβόλαιο στον Ματέο Σπανιόλο, που ήταν πέρυσι εξαιρετικός με την Τρέντο και έδειξε το ταλέντο του και με την Εθνική Ιταλίας στο Μουντομπάσκετ. Από τον Παναθηναϊκό αποκτήθηκε ο σουτέρ Ματ Τόμας που δεν χωρούσε στην ομάδα που έφτιαξε ο Αταμάν, ενώ από την G-League ήρθαν ο Στέρλινγκ Μπράουν (έχει αρκετές παραστάσεις και από το ΝΒΑ) και ο Τζάστιν Μπιν, που δεν έχει εμπειρία. Λίγα πράγματα σε γενικές γραμμές όσον αφορά τις προσθήκες.

fox.svg
Tι έχει και τι της λείπει

✔️ Μοιάζει δύσκολο να βρει κάποιος θετικά για τη φετινή Άλμπα Βερολίνου. Προφανώς υπάρχει ταλέντο με παίκτες όπως οι Σπανιόλο, Προσίντα και Σάμαρ και αν υπάρχει ένα περιβάλλον που ευνοεί την εξέλιξη του ταλέντου στη EuroLeague, τότε αυτό είναι στο Βερολίνο, όπου η πίεση είναι μηδενική.

✔️ Υπάρχουν αρκετές σταθερές στη ρακέτα. Ο Γιόχαν Τίμαν ήταν εξαιρετικός και στο Μουντομπάσκετ με τη Γερμανία, ενώ οι Κρις Κουμάντζε και Γιάνι Βέτζελ ξέρουν τη λίγκα και σίγουρα μπορούν να είναι σταθεροί. Αν προσθέσουμε σε αυτούς τον Λουίς Ολίντε που έρχεται από το «3», τότε σίγουρα η front line της Άλμπα είναι η πιο αξιόπιστη γραμμή της.

❌ Αν η Άλμπα Βερολίνου κατέβαινε στο EuroCup ή το Basketball Champions League με αυτό το ρόστερ, δεν θα ήταν πρώτο φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου και αυτό τα λέει όλα. Έφυγαν παίκτες με παραστάσεις και ποιότητα, όπως οι Σίκμα, Σμιθ, Λο και Μπλατ και όσοι αποκτήθηκαν, με εξαίρεση τα 10 περσινά παιχνίδια του Ματ Τόμας στον Παναθηναϊκό, έχουν δει EuroLeague μόνο από την... τηλεόραση.

❌ Στην περιφέρεια υπάρχει ποιοτικό και ποσοτικό έλλειμα. Ο Σπανιόλο δεν έχει παίξει ξανά σε υψηλό επίπεδο, ο Μπράουν δεν έχει δοκιμαστεί στη EuroLeague και ο Προσίντα δεν έδειξε πέρυσι έτοιμος να ηγηθεί. Θεωρούμε δεδομένο ότι θα αναγκαστεί η Άλμπα να προσθέσει έναν ακόμα περιφερειακό στην πορεία της σεζόν.

cta_box_bg
Στην Sportingbet το Πάσχα σε υποδεχόμαστε με ακόμα μεγαλύτερο δώρο*. Εσύ επιλέγεις αυτό που θέλεις! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Άλμπα Βερολίνου αυτή τη στιγμή. Ο πίνακας περιλαμβάνει τα περσινά στατιστικά όλων των παικτών. Με έντονα γράμματα οι παίκτες που αποκτήθηκαν στη φετινή off season.

Όνομα (Η) - (Υ)  (Π) -  (Ρ) - (Ασ)
Ματέο Σπανιόλο (20) - (1.93) 11.9 - 3.5 - 3 (Τρέντο)
Ζίγκα Σαμάρ (22) - (1.97) 8.2 - 3 - 6 (Αμβούργο)
Μάλντε Ντελόου (22) - (1.94) 3.9 - 2 - 1
Στέρλινγκ Μπράουν (28) - (1.98) 14.9 - 7.3 - 4.9 (G-League)
Ματ Τόμας (29) - (1.96) 8.1 - 2 - 0.4 (Παναθηναϊκός)
Γιόνας Μάτιτσεκ (23) - (1.94) 2.5 - 0.8 - 0.9
Γκαμπριέλε Προσίντα (22) - (1.98) 5.7 - 1.8 - 0.5
Λουίς Ολίντε (26) - (2.05) 8.1 - 4.3 - 1.1
Τιμ Σνάιντερ (26) - (2.08) 3 - 1.7 - 0.3
Τζάστιν Μπιν (26) - (2.01) 10 - 7.2 - 1.5 (G-League)
Γιάνι Βέτζελ (28) - (2.06) 6.5 - 2.8 - 0.5
Kρις Κουμάντζε (27) - (2.23) 6 - 3.8 - 0.2
Γιόχαν Τίμαν (29) - (2.05) 8 - 4.1 - 1.3 (Φενερμπαχτσέ)

Στο παρακάτω πινακάκι θα δείτε την πιθανή βασική 5αδα και τους παίκτες που θα έρχονται από τον πάγκο σαν εναλλακτικές λύσεις.

Starter 2th 3rd
PG Σπανιόλο Σαμάρ Ντελόου
SG Μπράουν Τόμας Μάτιτσεκ
SF Προσίντα Ολίντε  
PF Τίμαν Μπιν Σνάιντερ
C Κουμάντζε Βέτζελ  

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Αυτή τη στιγμή, τουλάχιστον στα… χαρτιά, έχει τη χειρότερη ομάδα στη διοργάνωση. Πέρυσι ήταν στις τελευταίες θέσεις σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και φέτος που μοιάζει πιο αποδυναμωμένη, δύσκολα θα αποφύγει τη θέση του ουραγού. Στο 2.00 να τερματίσει στην τελευταία θέση της regular season.

Βιλερμπάν Ευρωλίγκα Ρόστερ | Προγνωστικά 

Τι έκανε πέρυσι: Είχε μερικές εκλάμψεις με νίκες επί μεγάλων αντιπάλων, αλλά σε γενικές γραμμές ήταν απογοητευτική και έδειξε να τα παρατάει αρκετά νωρίς. Τερμάτισε στην τελευταία θέση με ρεκόρ 8-26, χάνοντας τα 13 (!) τελευταία παιχνίδια της. Στο πρωτάθλημα αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Μπουλόν, ενώ στο Κύπελλο έχασε στον τελικό από τη Μονακό.

Τι άλλαξε: Ο αδερφός του προέδρου, Τόνι Πάρκερ, Τι Τζέι, παρέμεινε στον πάγκο και το ρόστερ αναβαθμίστηκε ποιοτικά. Έφυγαν, βέβαια, κάποιοι σημαντικοί παίκτες, όπως οι Μάθιους, Μποστ και Ομπασοχάν από τα γκαρντ, αλλά και οι Ρισασέ, Πονς και Νουά από τις θέσεις των φόργουορντ, αλλά οι προσθήκες μοιάζουν πιο ουσιαστικές. Μετά την καλή του σεζόν στον Παναθηναϊκό, ο Πάρις Λι επέστρεψε στη Γαλλία αυτή τη φορά για τη Βιλερμπάν. Ο Φρανκ Τζάκσον ήρθε στην Ευρώπη για πρώτη φορά και θα δώσει βοήθειες στην περιφέρεια, ενώ στις θέσεις των φόργουορντ πήρε τον πρώην ΝΒΑer, Λουβαβού-Καμπαρό, που πέρυσι έπαιξε στη Μιλάνο, αλλά και τον Μάικ Σκοτ, που επίσης έχει παραστάσεις από το ΝΒΑ και πέρυσι ήταν στη Νανσί. Ο Τζον Εγκμπουνού, που ήταν πέρυσι στην Γκαζιαντέπ, θα δώσει λύσεις στη ρακέτα, ενώ σαν μεταγραφή μπορεί να θεωρηθεί και ο Τζόφρεϊ Λοβέρν, που έχασε όλη την περσινή σεζόν λόγω τραυματισμού.

Προπονητής:  Αρχίζει την τρίτη του σεζόν ως πρώτος προπονητής στην EuroLeague. Ο Τι Τζέι Πάρκερ, δεν έχει προηγούμενη εμπειρία στον χώρο, καθώς από βοηθός στη Βιλερμπάν πήρε προαγωγή στη θέση του πρώτου προπονητή και η αλήθεια είναι ότι τις δύο προηγούμενες σεζόν η ομάδα του αδερφού του, Τόνι, κινήθηκε στη μετριότητα.

fox.svg
Tι έχει και τι της λείπει

✔️ Σε μερικές εβδομάδες, η Βιλερμπάν εισέρχεται σε νέα εποχή, μιας και θα μπει στο νέο της σπίτι, την LDLC Arena. Έχει ήδη ανακοινωθεί ότι ο αγώνας με την Μπάγερν Μονάχου στις 23 Νοεμβρίου θα είναι ο πρώτος της γαλλικής ομάδας στο νέο γήπεδο και σίγουρα αυτή η αλλαγή θα δώσει ώθηση και στο αγωνιστικό τμήμα.

✔️ Το ρόστερ είναι πολύ πιο ποιοτικό σε σχέση με την περσινή σεζόν. Η ρακέτα είναι γεμάτη με τους Φαλ, Λοβέρν και Εγκμπουνού, στην περιφέρεια οι Λι και Φ. Τζάκσον δίνουν την φρεσκάδα που χρειάζεται δίπλα του ο Ντε Κολό, ενώ και οι Καμπαρό και Σκοτ μπορούν να συνεισφέρουν στο σκοράρισμα. Αν ο Τι Τζέι Πάρκερ κατανείμει σωστά τους ρόλους, η Βιλερμπάν μπορεί να είναι πολύ βελτιωμένη σε σχέση με πέρυσι.

❌ Η αλήθεια είναι ότι στα δύο χρόνια που βλέπουμε τον Τι Τζέι Πάρκερ στην άκρη του πάγκου της ομάδας του αδερφού του, δεν έχουμε θαμπωθεί από τις προπονητικές του ικανότητες. Προφανώς και σιγά σιγά κερδίζει εμπειρίες που θα τον βοηθήσουν, αλλά μάλλον ήρθε η ώρα να δείξει και κάτι.

❌ Με εξαίρεση τη θέση του σέντερ, όπου είναι πλήρης, στις υπόλοιπες θέσεις έχει μεν λύσεις, αλλά όχι πάντα στον βαθμό ποιότητας ή ποσότητας που θα ήθελε. Στον άσο μοιάζει να χρειαζόταν ακόμα έναν γκαρντ και στις θέσεις των φόργουορντ οι παίκτες που έρχονται από τον πάγκο δεν έχουν παραστάσεις. Με άλλα λόγια, ίσως χωρούσαν 1-2 παίκτες ακόμα στην περιφέρεια.

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να δείτε αναλυτικά το ρόστερ της Βιλερμπάν αυτή την στιγμή. Ο πίνακας περιλαμβάνει τα περσινά στατιστικά όλων των παικτών. Με έντονα γράμματα οι παίκτες που αποκτήθηκαν στη φετινή off season.

Όνομα (Η) - (Υ)  (Π) -  (Ρ) - (Ασ)
Πάρις Λι (29) - (1.84) 11.2 - 1.8 - 3.8 (Παναθηναϊκός)
Νάντο Ντε Κολό - (36) - (1.96) 13.8 - 2.6 - 3.5
Νοάμ Γιακόβ (19) - (1.86) 4.4 - 2 - 2.1 (Χαποέλ)
Φρανκ Τζάκσον (25) - (1.94) 21.8 - 3 - 2.5 (G-League)
Έντουιν Τζάκσον (34) - (1.90) 18.6 - 3.2 - 1.5 (Μενόρκα)
Μπορίς Νταλό (29) - (1.96) 9.8 - 6.1 - 4.7 (Σολέ)
Τιμοθέ Λουβαβού-Καμπαρό (28) - (2.01) 9.4 - 2.6 - 1.1 (Μιλάνο)
Ντέιβιντ Λάιτι - (35) - (1.95) 8.1 - 2.4 - 1.5
Τσαρλς Καουντί - (37) - (1.96) 6.2 - 2.5 - 0.4
Μάικ Σκοτ - (35) - (2.03) 14.3 - 6.6 - 1.7 (Νανσί)
Εμπαγιέ Εντιαγέ (24) - (2.03) 10.1 - 6.5 - 1.9 (Μπλουά)
Τζόφρεϊ Λοβέρν (28) - (2.11) -
Γιουσουφά Φαλ (29) - (2.21) 9.3 - 6.1 - 0.3
Τζον Εγκμπουνού (28) - (2.11) 11.5 - 7.6 - 0.7 (Γκαζιαντέπ)

Στο παρακάτω πινακάκι θα δείτε την πιθανή βασική 5αδα και τους παίκτες που θα έρχονται από τον πάγκο σαν εναλλακτικές λύσεις.

Starter 2th 3rd
PG Ντε Κολό Λιβ Γιακόβ
SG Φ. Τζάκσον Λάιτι Ε. Τζάκσον
SF Λ. Καμπαρό Καουντί Νταλό
PF Σκοτ Εντιαγέ  
C Φαλ Λοβέρν Εγκμπουνού

bet_tip_2.svg
Η Εκτίμησή μας

Θα είναι καλύτερη από πέρυσι. Μην ξεχνάμε ότι αν δεν τα... παρατούσε στο φινάλε με τις 13 διαδοχικές ήττες, λογικά θα έπιανε τις 10-12 νίκες. Μοιάζει να έχει τύχη το Over 11.5 νίκες σε απόδοση μεγαλύτερη του διπλασιασμού (2.10).

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Betshop
Sportingbet
Απόδοση Stoiximan
Απόδοση Pamestoixima.gr
Απόδοση Novibet
Απόδοση Bwin
Απόδοση Betsson
Απόδοση Fonbet
Απόδοση Bet365
Απόδοση Netbet
Απόδοση Betshop
Απόδοση Sportingbet
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση