foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ72
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Πρωτάθλημα Περού: Αφιέρωμα Liga 1 2024

Previews Πρωταθλημάτων | 25 Ιαν 2024 13:41
Silder-Banner-PERU.jpg

Η Ουνιβερσιτάριο πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία και κατέκτησε στο… νήμα το Κλαουσούρα, παίρνοντας στις λεπτομέρειες τον τίτλο. Η Αλιάνσα Λίμα έκανε μεγάλες εμφανίσεις στο Απερτούρα και πανηγύρισε σχετικά εύκολα την κατάκτηση του τροπαίου. Αμφότερες συναντήθηκαν στα πλέι οφ για την ανάδειξη του μεγάλου πρωταθλητή και η Ουνιβερσιτάριο σήκωσε την κούπα μέσα στην έδρα της αιώνιας αντιπάλου.

Θετική πορεία πραγματοποίησαν και στα δύο τουρνουά, Σπόρτινγκ Κριστάλ, Μελγάρ, Τάρμα και Ουανγκάγιο, ενώ παρέμειναν στην κατηγορία με δραματικό τρόπο την τελευταία αγωνιστική Κομέρσιο και Σπορτ Μπόις. Υποβιβάστηκαν οι Μπινασιονάλ, Μουνισιπάλ και Καντολάο, ανέβηκαν οι Κομερσιάντες και Λος Τσάνκας.

Για ακόμα μια χρονιά μοιάζουν μεγάλα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου Ουνιβερσιτάριο και Αλιάνσα Λίμα, πάντως από κοντά στην… κούρσα του πρωταθλήματος βρίσκονται Σπόρτινγκ Κριστάλ και Μελγάρ αντίστοιχα. Στα αξιοσημείωτα πως άλλαξαν προπονητή οι 10 από τις 18 ομάδες της κατηγορίας.

cta_box_bg
Τριπλή προσφορά* γνωριμίας, με 1 μήνα δωρεάν* Cosmote TV! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις - ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σύστημα διεξαγωγής

Με 18 συλλόγους θα διεξαχθεί το φετινό πρωτάθλημα και θα έχει μια λιγότερη ομάδα σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Οι ομάδες που θα κατακτήσουν το Απερτούρα και το Κλαουσούρα, θα πάρουν απευθείας την πρόκριση για τα ημιτελικά των πλέι οφ, ενώ αυτόματα θα εξασφαλίσουν τη συμμετοχή τους στους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες. Σε περίπτωση που ίδια ομάδα κατακτήσει μία από τις δύο διοργανώσεις και τερματίσει εντός των δύο πρώτων θέσεων της ειδικής κατάταξης, τότε θα αγωνιστεί κατευθείαν στον μεγάλο τελικό, ενώ θα διεξαχθεί ημιτελικός ανάμεσα στις δύο καλύτερες ομάδες της συνολικής βαθμολογίας. Αν δύο διαφορετικές πάρουν Απερτούρα και Κλαουσούρα αλλά βρίσκονται και στις δύο πρώτες θέσεις της συνολικής βαθμολογίας, τότε θα γίνει μονάχα τελικός, ενώ αν μια ομάδα κατακτήσει και τους δύο θεσμούς θα ανακηρυχθεί αυτόματα πρωταθλήτρια.

Στο Κόπα Λιμπερταδόρες θα συμμετάσχουν οι δύο πρωταθλήτριες των Απερτούρα και Κλαουσούρα, ενώ τα υπόλοιπα ισάριθμα εισιτήρια θα προκύψουν από τις δύο καλύτερες ομάδες της συνολικής βαθμολογίας. Οι θέσεις 5-8 της συνολικής βαθμολογίας οδηγούν στο Κόπα Σουνταμερικάνα, ενώ υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες ομάδες, επίσης της συνολικής κατάταξης.

Κριτήρια ισοβαθμίας:
1) Διαφορά τερμάτων,
2) Καλύτερη επίθεση
3) Βαθμολογία Fair Play,
4) Κλήρωση.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Ουνιβερσιτάριο 2. Αλιάνσα Λίμα 3. Σπ. Κριστάλ
4. Μεγάρ 5. Βαγιέχο 6. Μανούτσι
7. Σιενσιάνο 8. Ουανκάγιο 9. Τάρμα
10. Γκαρσιλάσο 11. Σπορτ Μπόις 12. Αλιάνσα Ατλέτικο
13. Ουν. Κομέρσιο 14. Κούσκο 15. Γκράου
16. Καχαμάρκα 17. Κομερσιάντες 18. Λος Τσάνκας
cta_box_bg
Σούπερ Δώρο* στο PS Rewards Χωρίς Κατάθεση! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης (Θέση) Από Σε
Ροντρίγκες (Μ) Πενιαρόλ Αλιάνσα Λίμα
Κόντσα (ΜΕ) Αλιάνσα Λίμα Ουνιβερσιτάριο
Λαβαντέιρα (ΜΕ) Αλιάνσα Λίμα Μελγάρ
Μπάριος (Τ) Τάρμα Κομέρσιο
Aγιάρσα (Μ) Κούσκο Σιενσιάνο
Τζεντίλε (ΜΕ) Καχαμάρκα Γκαρσιλάσο
Μπαρέτο (Μ) Ουν. Κομέρσιο Βαγιέχο
Αρίγκο (ΜΕ) Μελγάρ Αλιάνσα Λίμα
Αμονταράιν (Μ) Μανούτσι Σπ. Μπόις
Σέρα (Μ) Αλ. Ατλέτικο Ουν. Κομέρσιο
Αγορά Απόδοση
Κατάκτηση: Ουνιβερσιτάριο 3.50
cta_box_bg
Premium Προσφορά* χωρίς κατάθεση στη Novibet ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αγώνες Ligue 1 Σήμερα (Αναλύσεις)

Αποδόσεις
1
X
2
U
O
ΟΠΑΠ
ΑΠΟΤ.
1
1.45
X
4.65
2
8.00
U
2.20
O
1.68
160
-

Οι ομάδες της Liga 1

Ουνιβερσιτάριο

Πραγματοποίησε εξαιρετική πορεία και κατέκτησε δίκαια το Κλαουσούρα την προηγούμενη χρονιά. Η σεζόν ξεκίνησε άσχημα με αποκλεισμό από το Κόπα Σουνταμερικάνα από την Κορίνθιανς, πάντως στη συνέχεια έδειξε καταπληκτικό πρόσωπο, έχοντας μόλις μία ήττα στο πρωτάθλημα (11-6-1). Στο Απερτούρα εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων και έμεινε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα, ενώ ανακηρύχθηκε πρωταθλήτρια στον μεγάλο τελικό, επικρατώντας σε διπλά ματς, της Αλιάνσα Λίμα. Πήρε την 2η θέση της συνολικής κατάταξης και θα αγωνιστεί απευθείας στους ομίλους, του Κόπα Λιμπερταδόρες. Παρελθόν αποτέλεσε από την τεχνική ηγεσία ο Χόρχε Φοσάτι και τα ηνία ανέλαβε ο Φαμπιάν Μπούστος, ο οποίος ήταν άνεργος από τον Νοέμβριο, όταν και απολύθηκε από την Αμέρικα Μινέιρο.

Προχώρησε σε λιγοστές μεταγραφικές κινήσεις, αγόρασε τον 31χρονο στράικερ Ντορεγκαράι, σημαντικές προθήκες ο 24χρονος μέσος Κόντσα και ο 31χρονος χαφ Γκονζάλες. «Πόνεσε» η αποχώρηση του 22χρονου μεσοεπιθετικού Κίσπε. Δεν άλλαξε πολλά πράγματα στο ρόστερ, αναμένεται να πορευθεί με νέο προπονητή και δείχνει πως διαθέτει όλα τα φόντα για να πάρει το τρόπαιο. Αξίζει το ρίσκο σε απόδοση 3,50 για την κατάκτηση του Απερτούρα.

Αλιάνσα Λίμα

Έδειξε ανταγωνιστική εικόνα στο Κλαουσούρα, όμως τερμάτισε στην 3η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η σεζόν ξεκίνησε με αποκλεισμό στους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες, βρήκε τα… πατήματα της στη συνέχεια, είχε την καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος (6 γκολ παθητικό), όμως τεράστιο πρόβλημα αποτέλεσε η φτωχή επιθετική συγκομιδή (18 τέρματα ενεργητικό). Αντίθετα, στο Απερτούρα είχε την πιο παραγωγική επίθεση της κατηγορίας (37 γκολ), πραγματοποίησε καταπληκτική πορεία στη διοργάνωση και δίκαια κατέκτησε τον τίτλο. Στον μεγάλο τελικό έχασε το τρόπαιο από την Ουνιβερσιτάριο, κατέλαβε την 1η θέση της συνολικής κατάταξης και θα παίξει στους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες. Απολύθηκε ο Μαουρίσιο Λαριέρα, διάδοχος ο Αλεχάντρο Ρεστρέπο, ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά στην Koλομβιανή Περέιρα την περασμένη διετία.

Αρκετές μεταγραφές, ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις του 24χρονου εξτρέμ Αρίγκο, του 26χρονου ακραίου επιθετικού Σέρνα και του 31χρονου μεσοαμυντικού Σεμπάστιαν Ροντρίγκες. Πλήγμα αποτελέσαν οι φυγές του 33χρονου μεσοεπιθετικού Λαβαντέιρα και του 24χρονου χαφ Κόντσα. Η πρόσληψη του Ρεστρέπο μεγαλώνει τις προσδοκίες για τη διατήρηση των σκήπτρων στο Απερτούρα, οι μπουκ τη δίνουν πρώτο φαβορί για κατάκτηση (3,25), πάντως φαίνεται να ξεκινάει λίγο πιο πίσω στην… κούρσα του τίτλου.

Σπόρτινγκ Κριστάλ

Δεν μπόρεσε την υπέρβαση στο Κλαουσούρα και έμεινε στην 4η θέση της βαθμολογίας. Εμφανίστηκε ανταγωνιστική σε όλη τη διάρκεια της σεζόν, αποκλείστηκε στους "32" του Κόπα Σουνταμερικάνα από την Έμελεκ, «έτρεξε» αήττητο σερί 12 αγώνων (6-6-0) από τον Ιούλιο μέχρι τον Σεπτέμβριο, όμως έχασε σημαντικό έδαφος στο φινάλε. Στο Απερτούρα έδειξε θετική εικόνα, τερμάτισε στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας τη δεύτερη καλύτερη επίθεση της κατηγορίας (33 τέρματα ενεργητικό). Πήρε την 3η θέση της συνολικής κατάταξης και θα αγωνιστεί στον 2ο προκριματικό γύρο του Κόπα Λιμπερταδόρες. Ο Τιάγκο Νούνιες αποχώρησε από τον πάγκο, αντικαταστάτης ο επίσης Βραζιλιάνος Έντερσον Μορέιρα, ο οποίος θα δουλέψει για πρώτη φορά εκτός συνόρων.

Δεν προέβη σε πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, αξιοσημείωτες προσθήκες αποτελούν ο 36χρονος Καουτερούτσιο και ο 24χρονος εξτρέμ Σαντιάγκο Γκονσάλες. Σημαντικές οι απώλειες του 22χρονου μεσοαμυντικού Καστίγιο και του 24χρονου πλάγιου επιθετικού Κορόσο. Με τον Μορέιρα στον πάγκο ξεκινάει τη σεζόν, διαθέτει ποιοτικό υλικό και περιμένουμε να πρωταγωνιστήσει στο Απερτούρα. Σωστά, προσφέρεται από τις στοιχηματικές εταιρείες σε απόδοση 3,50 για να σηκώσει την κούπα.

Μελγάρ

Δεν έφτασε η τρομερή πορεία που πραγματοποίησε την προηγούμενη χρονιά στο Κλαουσούρα, μένοντας στην 2η θέση της βαθμολογίας. Άρχισε μουδιασμένα τη σεζόν, καθώς αποκλείστηκε στους ομίλους του Κόπα Λιμπερταδόρες, παίρνοντας την τελευταία θέση του γκρουπ. Στο φινάλε του πρωταθλήματος ανέβασε κατακόρυφα απόδοση, πέτυχε έξι νίκες τις εφτά τελευταίες αγωνιστικές, όμως δεν ήταν αρκετές για να εκθρονίσουν την Ουνιβερσιτάριο από την κορυφή. Στο Απερτούρα εμφανίστηκε απογοητευτική και έμεινε στην 9η θέση του βαθμολογικού πίνακα, παρουσιάζοντας προβληματική εικόνα σε όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης. Κατέλαβε την 4η θέση της συνολικής κατάταξης και θα αγωνιστεί στον 1ο γύρο του Κόπα Λιμπερταδόρες. Αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία ο Μαριάνο Σόσο, διάδοχος ο επίσης Αργεντινός Πάμπλο Ντε Μουνέρ, ο οποίος την περασμένη σεζόν βρισκόταν στον πάγκο της Γκουαρανί.

Ελάχιστες μεταγραφικές κινήσεις, σημαντικές οι προσθήκες του 33χρονου χαφ Λαβαντέιρα και του 26χρονου μεσοεπιθετικού Σαντοβάλ, ενώ πωλήθηκε στην Αλιάνσα Λίμα ο 24χρονος εξτρέμ Αρίγκο. Ο Ντε Μουνέρ ανέλαβε την τεχνική ηγεσία, δεν προχώρησε σε πολλές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ και θα προσπαθήσει να επαναλάβει την εξαιρετική πορεία του Κλαουσούρα. Δύσκολα, θα διεκδικήσει τον τίτλο, πάντως μπορεί να τερματίσει ψηλά στη βαθμολογία.

cta_box_bg
Προσφορά* χωρίς κατάθεση & VIP ταξίδι στον τελικό του Europa League! Αποκλειστικά στην bwin! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ουανκάγιο

Θετική εικόνα στο Κλαουσούρα, τερμάτισε στην 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα, δείχνοντας αξιόμαχο πρόσωπο σε όλη τη διάρκεια της σεζόν. Μπήκε δυνατά στο πρωτάθλημα, μέτρησε μόλις μία ήττα σε εφτά ματς (3-3-1), μεγάλο όπλο αποτέλεσε η ανασταλτική λειτουργία (14 γκολ παθητικό), ενώ εμφανίστηκε πανίσχυρη μπροστά στο κοινό της (7-2-0). Στο Απερτούρα πραγματοποίησε ανάλογη πορεία, κατέλαβε την 5η θέση της βαθμολογίας, έχοντας καλή επιθετική παρουσία (30 τέρματα ενεργητικό). Από τον Απρίλιο βρίσκεται στην τεχνική ηγεσία ο Βιλμάρ Βαλένσια, ο οποίος πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό την ανοδική πορεία του συλλόγου. Θα συμμετάσχει στον προκριματικό γύρο του Κόπα Σουνταμερικάνα, μέσω της 5η θέσης της συνολικής κατάταξης.

Ανακοίνωσε τις αποκτήσεις πολλών ελεύθερων ποδοσφαιριστών, ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις του 28χρονου μπακ Αγκίρε και του 26χρονου εξτρέμ Χαβιέ Νούνιες. Σημαντικές οι αποχωρήσεις του 21χρονου ακραίου αμυντικού Χουαμάν και του 27χρονου πλάγιου επιθετικού Ρόχας. Είναι από τις ομάδες που παρουσίασαν θετικά δείγματα την προηγούμενη χρονιά, ο Βαλένσια παρέμεινε στον πάγκο και περιμένουμε να δούμε παρόμοια πράγματα.

Σενσιάνο

Παρουσιάστηκε αξιόμαχη την προηγούμενη χρονιά στο Κλαουσούρα και κατέλαβε την 9η θέση της βαθμολογίας. Άρχισε ιδανικά το πρωτάθλημα, «έτρεξε» αήττητο σερί πέντε αγωνιστικών (2-3-0), έκανε «κοιλιά» από τον Αύγουστο μέχρι τον Σεπτέμβριο, παραμένοντας έξι διαδοχικά παιχνίδια δίχως τρίποντο (0-3-3). Στο Απερτούρα προβλημάτισε σε μεγάλο βαθμό και έμεινε στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στη συνολική κατάταξη πήρε την 10η θέση και δεν κατόρθωσε τον στόχο της εξόδου στο Κόπα Σουνταμερικάνα. Ο Όσκαρ Ιμπάνιες παραμένει στην τεχνική ηγεσία, ανέλαβε τα ηνία τον Σεπτέμβριο και η διοίκηση δείχνει να πιστεύει στις ικανότητες του.

Απέκτησε πολλούς ποδοσφαιριστές, αξιοσημείωτες προσθήκες ο 29χρονος μπακ Εστράδα, ο 31χρονος μέσος Αγιάρσα και ο 25χρονος μέσος Γκιβίν. Σημαντικές οι φυγές του 26χρονου μεσοεπιθετικού Σαντοβάλ και του 27χρονου μπακ Γκαρό. Διατήρησε τον Ιμπάνιες στον πάγκο, διαθέτει το ρόστερ για να κάνει θετική πορεία και μοιάζει ικανή να τερματίσει σχετικά ψηλά στον πίνακα.

Κομερσιάντες Ουνίδος

Πραγματοποίησε ονειρική πορεία στη μικρότερη κατηγορία και πανηγύρισε άνετα την κατάκτηση του τίτλου. Καταιγιστική από το ξεκίνημα, «έτρεξε» αδιανόητο νικηφόρο σερί 12 αγωνιστικών από τον Μάιο μέχρι τον Αύγουστο, ενώ ολοκλήρωσε τη σεζόν, έχοντας τη δεύτερη πιο παραγωγική επίθεση του πρωταθλήματος (54 τέρματα ενεργητικό) και την καλύτερη άμυνα (22 γκολ παθητικό). Ο Κάρλος Σιλβέστρι εξαργύρωσε την εξαιρετική δουλειά και παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία για ακόμα μια σεζόν.

Υπήρξε γερό ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ, καλές προσθήκες ο 27χρονος μεσοαμυντικός Παουκάρ και ο 26χρονος χαφ Παρόντι. Αξιοσημείωτες οι αποχωρήσεις του 29χρονου στόπερ Μένα και του 28χρονου εξτρέμ Απονσά. Ο Σιλβέστρι συνεχίζει κανονικά στον πάγκο, έγιναν πολλές αλλαγές την περίοδο του Ιανουαρίου, όμως δύσκολα θα αποφύγει τις τελευταίες θέσεις, αφού δεν δείχνει να διαθέτει την ποιότητα για κάτι περισσότερο.

Σέζαρ Βαγιέχο

Εμφανίστηκε κατώτερη των περιστάσεων στο Κλαουσούρα και έμεινε στην 8η θέση της βαθμολογίας. Πέρασε παρατεταμένο ντεφορμάρισμα από τον Ιούλιο μέχρι τον Αύγουστο, παραμένοντας έξι αγωνιστικές δίχως τρίποντο (0-2-4), σε εκείνο το διάστημα παρελθόν αποτέλεσε από τον πάγκο ο Αμπρέου (πέρασε στην ποδοσφαιρική του καριέρα από τον Άρη) και τα ηνία ανέλαβε ο Ρομπέρτο Μοσκέρα. Στο Απερτούρα έκανε καλύτερη πορεία και κατέλαβε την 6η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Στη συνολική κατάταξη πήρε την 8η θέση και θα αγωνιστεί στον προκριματικό γύρο του Κόπα Σουνταμερικάνα. Ο Μοσκέρα συνεχίζει στην τεχνική ηγεσία, καθώς τον εμπιστεύεται η διοίκηση.

Πήρε πολλούς ελεύθερους παίκτες, σημαντικές προσθήκες ο 32χρονος στόπερ Περέιρα, ο 30χρονος χαφ Μπαρέτο και ο 29χρονος μεσοεπιθετικός Μπεναβέντε. Ξεχωρίζουν οι αποχωρήσεις του 27χρονου στόπερ Γκαρσές και του 30χρονου μεσοαμυντικού Άνχελ Ροντρίγκες. Διαθέτει ποιοτικό ρόστερ για να πρωταγωνιστήσει και έχει τη δυνατότητα να βρεθεί στην 5αδα.

cta_box_bg
ΕΔΩ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΠΛΗ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΤΗΣ BETSSON ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τάρμα

Αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη του περασμένου Κλαουσούρα και τερμάτισε στην 5η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Καταληπτική εικόνα για τα δεδομένα της στα περισσότερα παιχνίδια, μέτρησε μόλις δύο ήττες στο πρωτάθλημα (9-7-2), είχε καλή αμυντική λειτουργία (13 γκολ παθητικό), ολοκλήρωσε τη σεζόν με αήττητο σερί εφτά αγώνων (4-3-0). Στο Απερτούρα δεν είχε ανάλογο πρόσωπο, ολοκληρώνοντας τη χρονιά στην 14η θέση της βαθμολογίας. Στη συνολική κατάταξη κατέλαβε την 6η θέση και θα αγωνιστεί στον 1ο γύρο του Κόπα Σουνταμερικάνα. Ο Φράνκο Ναβάρο αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο, διάδοχος ο Κάρλος Ντέσιο, ο οποίος ήταν άνεργος από τον Μάιο, όταν και απολύθηκε από την Αλιάνσα Ατλέτικο.

Προχώρησε σε αρκετές μεταγραφές ελεύθερων ποδοσφαιριστών, ξεχωρίζουν οι προσθήκες του 31χρονου στόπερ Ραμπάλ και του 27χρονου χαφ Λουίς Πέρες. Σημαντικές οι αποχωρήσεις του 26χρονου εξτρέμ Σέρνα, του 31χρονου γκολκίπερ Μπάριος και του 29χρονου φορ Περλάσα. Θα πορευθεί με τον άπειρο Ντέσιο στην τεχνική ηγεσία, δεν ενισχύθηκε ιδιαίτερα μεταγραφικά και περιμένουμε να τερματίσει πιο κάτω στη βαθμολογία.

Αλιάνσα Ατλέτικο

Απογοητευτικό πρόσωπο στο Κλαουσούρα, έμεινε στην 18η θέση της βαθμολογίας, παρουσιάζοντας προβληματική εικόνα. Κάκιστη αρχή, μέτρησε τρεις ήττες σε ισάριθμους αγώνες πρωταθλήματος, ούτε στη συνέχεια έδειξε κάτι τρομερό, ολοκληρώνοντας τη σεζόν με μόλις τέσσερις νίκες (4-4-10). Στο Απερτούρα είχε καλύτερη πορεία, τερματίζοντας στην 13η θέση της βαθμολογίας, ενώ στη συνολική κατάταξη πήρε την 14η θέση. Ο Γκονζάλες αποτέλεσε αναμενόμενα παρελθόν από τον πάγκο, διάδοχος ο Λουτσιάνο Τέιλερ, ο οποίος βρισκόταν στην Γκουαϊρένα την προηγούμενη χρονιά.

Κινήθηκε αρκετά στη μεταγραφική αγορά, ξεχωρίζουν οι προσθήκες του 25χρονου εξτρέμ Αρακάκι και του 25χρονου στράικερ Σαραντί, απώλειες ο 28χρονος μπακ Αγκίρε και ο 26χρονος χαφ Σιέρα. Με νέο προπονητή θα πορευθεί στον πάγκο, δεν διαθέτει τόσο κακό υλικό για να βρεθεί ξανά στον πάτο της βαθμολογίας.

Καχαμάρκα

Πραγματοποίησε κακή πορεία στο Κλαουσούρα, τερματίζοντας στην 12η θέση της βαθμολογίας. Νωθρό ξεκίνημα, παρέμεινε έξι αγωνιστικές δίχως τρίποντο (0-2-4), «έτρεξε» αήττητο σερί πέντε αγώνων (2-3-0) τον Αύγουστο, πάντως ολοκλήρωσε τη σεζόν με αρνητικό σερί τεσσάρων παιχνιδιών (0-3-1). Στο Απερτούρα πήρε την 15η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας την 3η χειρότερη επίθεση της κατηγορίας (16 γκολ ενεργητικό). Στη συνολική κατάταξη κατέλαβε την 13η θέση και δεν έμπλεξε σε περιπέτειες όσον αφορά τη σωτηρία. Ο 68χρονος Αργεντινός Κάρλος Ραματσιότι συνεχίζει κανονικά στην τεχνική ηγεσία, παρά τα άσχημα αποτελέσματα στο φινάλε του πρωταθλήματος.

Έκανε αρκετές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, καλές προσθήκες αποτελούν ο 29χρονος στράικερ Περλάσα, ο 29χρονος στόπερ Μοντίνο και 28χρονος εξτρέμ Κέβιν Ρουίς. «Πληγές» άφησαν οι αποχωρήσεις του 28χρονου πλάγιου επιθετικού Τζεντίλε και του 25χρονου μεσοεπιθετικού Ραμίρες. Δεν δείχνει να ενισχύθηκε όσο θα έπρεπε στο μεταγραφικό παζάρι και περιμένουμε να τερματίσει ξανά χαμηλά στη βαθμολογία.

Κάρλος Μανούτσι

Έδειξε μέτριο πρόσωπο στο Κλαουσούρα και έμεινε στην 11η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Δεν βρήκε σε κανένα σημείο σταθερό ρυθμό στην απόδοση της, είχε νωθρή επιθετική παρουσία σε όλη τη διάρκεια (16 τέρματα ενεργητικό), ενώ ολοκλήρωσε την αγωνιστική περίοδο, μετρώντας μόλις ένα τρίποντο στα εφτά τελευταία παιχνίδια (1-3-3). Στο Απερτούρα εμφάνισε βελτιωμένο πρόσωπο, πήρε την 7η θέση της βαθμολογίας, έχοντας την 3η καλύτερη άμυνα της κατηγορίας (18 γκολ παθητικό) μαζί με την Σπόρτινγκ Κριστάλ. Στη συνολική κατάταξη τερμάτισε στην 11η θέση. Ο Μάριο Βιέιρα αποτέλεσε παρελθόν από τον πάγκο, αντικαταστάτης ο Φράνκο Ναβάρο, ο οποίος πέρασε με μεγάλη επιτυχία από τον πάγκο της Τάρμα την προηγούμενη διετία.

Πάρα πολλές μεταγραφές, καλές κινήσεις αποτελούν ο 30χρονος εξτρέμ Αλμπαρατσίν, ο 28χρονος κεντρικός αμυντικός Ρίτσο και ο 31χρονος ακραίος επιθετικός Βιντάλες. Ηχηρές απώλειες ο 27χρονος χαφ Γκονσάλες, ο 28χρονος μέσος Κορέα και ο 30χρονος στόπερ Αμοντερέν. Η πρόσληψη του Ναβάρο φέρνει αισιοδοξία για κάτι θετικό, κινήθηκε ζωηρά στο μεταγραφικό κομμάτι και πιστεύουμε πως θα είναι από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν.

cta_box_bg
Δώρο* που τα σπάει! Σε υποδεχόμαστε με promo code LEG250 και free δώρα* ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σπορτ Μπόις

Έκανε καλή πορεία στο Κλαουσούρα και τερμάτισε στην 10η θέση της βαθμολογίας. Ανταγωνιστική στα περισσότερα παιχνίδια, είχε φτωχή επιθετική συγκομιδή (15 γκολ ενεργητικό), όμως με όπλο την καλή αμυντική παρουσία μάζεψε αρκετούς βαθμούς. Στο Απερτούρα εμφανίστηκε απογοητευτική και έμεινε στην προτελευταία θέση, έχοντας τη δεύτερη χειρότερη επίθεση της κατηγορίας (13 τέρματα ενεργητικό). Στη συνολική κατάταξη πήρε την 15η θέση και γλίτωσε τον υποβιβασμό την τελευταία αγωνιστική του Κλαουσούρα, επικρατώντας με 2-1 της Σιενσιάνο. Ο Φερνάντο Γκαμπόα πιστώνεται σε μεγάλο βαθμό τη σωτηρία και συνεχίζει κανονικά στην τεχνική ηγεσία.

Πάρα πολλές μεταγραφές, ξεχωρίζουν οι περιπτώσεις του 30χρονου μεσοαμυντικού Αμοντερέν, του 25χρονου εξτρέμ Παλάσιος και του 28χρονου μέσου Κορέα. Σημαντικές οι φυγές του 24χρονου μπακ Βάσκες και του 32χρονου στόπερ Μπενίτες. Με δραματικό τρόπο «έσωσε την παρτίδα» την περασμένη σεζόν, διαθέτει το υλικό για να τερματίσει κάπου στη μέση της βαθμολογίας.

Λος Τσάνκας

Πήρε με άγχος την άνοδο στα «μεγάλα σαλόνια», καθώς τερμάτισε στην 2η θέση της βαθμολογίας. Σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς έπαιξε ελεύθερο ποδόσφαιρο δίχως ιδιαίτερες σκοπιμότητες, είχε με διαφορά την καλύτερη επίθεση του πρωταθλήματος (72 τέρματα ενεργητικό), ενώ έγραψε ιστορία με την εντυπωσιακή νίκη με 11-0 επί της Πιράτα. Στους διπλούς τελικούς ανόδου εξασφάλισε με δραματικό τρόπο τον προβιβασμό στη διαδικασία των πέναλτι απέναντι στην Αλιάνσα Ουνιβερσιτάδ. Ο Χουάν Κάρλος Μπαλασάρ παραμένει στον πάγκο, καθώς έχει μεγάλο μερίδιο ευθύνης στην περσινή εκπληκτική πορεία.

Απέκτησε πολλούς ελεύθερους παίκτες, αξιοσημείωτες κινήσεις ο 26χρονος μέσος Καραμπάνο και ο 24χρονος μπακ Ρουιντίας, ενώ «πόνεσαν» οι αποχωρήσεις του 26χρονου εξτρέμ Μπενίτες και του 24χρονου στράικερ Ράμος. Αναμένεται να δώσει γερή μάχη για την παραμονή, πάντως δεν φαίνεται να έχει το απαραίτητο ρόστερ για να ξεφύγει από την ουρά.

Ατλέτικο Γκράου

Λίγα πράγματα την προηγούμενη χρονιά, καθώς τερμάτισε στην 12η θέση του Κλαουσούρα. Μπήκε νωθρά, μετρώντας τρεις διαδοχικές ήττες, στη συνέχεια ανέβασε στροφές, πάντως ολοκλήρωσε τη χρονιά με μόλις μία νίκη σε έξι παιχνίδια (1-3-2). Στο Απερτούρα έμεινε στην 14η θέση και στη συνολική κατάταξη τερμάτισε στην 12η, κατορθώνοντας τον στόχο της παραμονής στην κατηγορία. Ο 61χρονος Αργεντινός προπονητής Ανχέλ Κομίσο βρίσκεται από τον Αύγουστο στον πάγκο και συνεχίζει κανονικά στο «τιμόνι» του συλλόγου.

Δεν υπάρχει ρευστό και οι μεταγραφές έγιναν με το σταγονόμετρο αυτή τη χρονιά. Αξιόλογες προσθήκες ο 28χρονος μπακ Ροσέλ και ο 29χρονος γκολκίπερ Άλβαρες, σημαντικότερες οι αποχωρήσεις του 26χρονου στόπερ Καμπαγιέρο και του 31χρονου μεσοαμυντικού Μάρκος. Είναι από τις ομάδες που διατήρησαν τον περσινό κορμό και περιμένουμε η χρονιά να κυλήσει περίπου στα ίδια επίπεδα.

cta_box_bg
Παίξε Νόμιμα στην bet365 ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κούσκο

Δεν ικανοποίησε με την πορεία της στο Κλαουσούρα και τερμάτισε στην 13η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Σε κανένα σημείο δεν έπιασε υψηλή απόδοση, είχε κακή επιθετική λειτουργία (18 γκολ ενεργητικό), ενώ ολοκλήρωσε τη σεζόν, μετρώντας μόλις μία νίκη στα εφτά τελευταία παιχνίδια (1-2-4). Στο Απερτούρα εμφανίστηκε εντυπωσιακή, κατέλαβε την 4η θέση της βαθμολογίας, έχοντας εξαιρετικές επιδόσεις. Στη συνολική κατάταξη πήρε την 9η θέση και έμεινε έναν πόντο πιο κάτω από τις θέσεις, που οδηγούν στο Κόπα Σουνταμερικάνα. Ο Λουίς Φλόρες απομακρύνθηκε μετά από μόλις δύο μήνες στον πάγκο, διάδοχος ο Αργεντινός Μιγκέλ Ροντέλι, ο οποίος δεν διαθέτει ιδιαίτερη προπονητή εμπειρία, καθώς στο παρελθόν προπόνησε μόλις δύο συλλόγους (Κατόλικα, Έμελεκ).

Προχώρησε σε σαρωτικές αλλαγές στο ρόστερ, απέκτησε πολλούς ελεύθερους παίκτες, ξεχωρίζουν ο 25χρονος μπακ Ταμαρίς και ο 24χρονος στράικερ Ολιβάρες. Ηχηρές οι αποχωρήσεις του 29χρονου φορ Φαγιάρδο, του 31χρονου χαφ Αγιάρσα και του 33χρονου εξτρέμ Φελίπε Ροντρίγκες. Είναι από τις ομάδες που άλλαξαν σε μεγάλο βαθμό και θα αποτελέσει «στοίχημα» με τον άπειρο Ροντέλι στον πάγκο.

Ντεπορτίβο Γκαρσιλάσο

Παρουσιάστηκε αξιόμαχη στο Κλαουσούρα και πήρε την 7η θέση του βαθμολογικού πίνακα. Ξεκίνησε δυνατά τη σεζόν, μέτρησε μόλις μία ήττα σε έξι αγώνες (3-2-1), πάντως έκλεισε άσχημα τη χρονιά, έχοντας μόνο μία νίκη στα έξι τελευταία παιχνίδια (1-2-3). Στα αξιοσημείωτα πως τιμωρήθηκε με ποινή αφαίρεσης ενός βαθμού από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία λόγω οικονομικών οφειλών. Στο Απερτούρα πραγματοποίησε ανάλογη πορεία, τερματίζοντας στην 8η θέση της βαθμολογίας. Στη συνολική κατάταξη κατέλαβε την 7η θέση και θα συμμετάσχει στον προκριματικό γύρο του Κόπα Σουνταμερικάνα. Ο Χόρχε Σέλικο απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία, τα ηνία ανέλαβε ο Αμέλι, ο οποίος ήταν άνεργος από τον Σεπτέμβριο, όταν και απολύθηκε από τη Σιενσιάνο.

Έκανε πάρα πολλές μεταγραφικές προσθήκες, ξεχωρίζουν ο 27χρονος τερματοφύλακας Μιγκέλ Βάργκας, ο 25χρονος μεσοεπιθετικός Ραμίρες και ο 28χρονος εξτρέμ Τζεντίλε. Πωλήθηκε ο αρχισκόρερ φορ Γκιορντάνα στη Μιγιονάριος, σημαντικές και οι φυγές του 31χρονου στόπερ Ραμπάλ και του 26χρονου ακραίου επιθετικού Κεβέδο. Αλλαγμένη σε μεγάλο βαθμό σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, πλέον στον πάγκο θα κάθεται ο Αμέλι, ενώ έχει να διαχειριστεί και την απώλεια του Γκιορντάνα. Δύσκολα, θα τερματίσει ξανά τόσο ψηλά.

Ουνιόν Κομέρσιο

Προβλημάτισε με την πορεία της, μένοντας στην 16η θέση του Κλαουσούρα. Ξεκίνησε άσχημα, μετρώντας τέσσερις διαδοχικές ήττες, ισορρόπησε στη συνέχεια, «τρέχοντας» αήττητο σερί πέντε αγώνων (3-2-0) από τον Ιούλιο μέχρι τον Αύγουστο, την τελευταία αγωνιστική πέτυχε νίκη παραμονής με 1-0 στην έδρα της Γκράου. Στο Απερτούρα κατέλαβε την ίδια θέση, έχοντας με διαφορά τη χειρότερη άμυνα του πρωταθλήματος (40 γκολ παθητικό). Και στη συνολική κατάταξη πήρε την 16η θέση, τερματίζοντας έναν πόντο πιο πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού. Ο Ραϊμούντο Πας αποτελεί παρελθόν από τον πάγκο, αντικαταστάτης ο Νέστορ Κραβιότο, ο οποίος βρισκόταν στην Ατλέτικο Ουίλα.

Πολλές μεταγραφικές κινήσεις, αξιοσημείωτες προσθήκες ο 30χρονος μεσοαμυντικός Παρέδες, ο 31χρονος γκολκίπερ Μπάριος και ο 26χρονος χαφ Σέρα. Έμειναν ελεύθεροι αρκετοί παίκτες, απώλειες αποτελούν ο 28χρονος εξτρέμ Βάργας και ο 30χρονος μέσος Μπαρέτο. Δείχνει να έκλεισε αρκετές «τρύπες» στο ρόστερ και μοιάζει ικανή να τερματίσει πιο ψηλά στον βαθμολογικό πίνακα.

Επιμέλεια: Γιώργος Κούλης

Κορυφαίες Στοιχηματικές Εταιρίες για Liga 1

Στοιχηματική
Άδεια
Προσφορές
Υπηρεσίες
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
GR
Stoiximan Master
Δύο και... ταμείο
Λευκή Επιστροφή
Cash out* Android App iOS App
+6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Auto & Partial Cash Out*
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΣΤΟ ΠΑΡΑ1 & Boost Νίκης
Cash out* Android App Βig Screen Mobile
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
GR
Ενισχυμένες* Αποδόσεις
Επιστροφή στο 0-0
Cash Out* (Partial, Auto & Stop Loss)
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+11
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
GR
Build A Bet
Auto Cash Out*
Υπηρεσία Edit My Bet*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Αυτόματο Cash out*
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
GR
Ασιατικά
Bet Builder*
Cash Out*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Android App
+10
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Άμεσο cash out*
Ικανοποιητικές αποδόσεις
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
GR
Φτιάξτε Αγορά
Υπηρεσία Live Streaming*
Μερικό, Ολικό & Αυτόματο Cash Out*
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+8
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
GR
Cash Out*
Φιλικό mobile site
Boost νίκης
Cash out* Υψηλά όρια
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
GR
Cash Out*
VAR Cashback
Αποδόσεις κάτω του 2.00
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Betshop
Sportingbet
Απόδοση Stoiximan
Απόδοση Pamestoixima.gr
Απόδοση Novibet
Απόδοση Bwin
Απόδοση Betsson
Απόδοση Fonbet
Απόδοση Bet365
Απόδοση Netbet
Απόδοση Betshop
Απόδοση Sportingbet
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση