foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ219
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Πρωτάθλημα Σαουδικής Αραβίας 2023-24: Preview Pro League

Previews Πρωταθλημάτων | 08 Αυγ 2023 14:00
Silder-Banner-Pro-League.jpg

Η Σαουδική Αραβία τα τελευταία χρόνια είχε δείξει τις προθέσεις της ότι στοχεύει να γίνει ένα από τα καλύτερα πρωταθλήματα του κόσμου.

Σταδιακά το πέτυχε με τον Κριστιάνο Ρονάλντο να κάνει την αρχή τον Ιανουάριο και φέτος τον ακολούθησαν πολλοί αστέρες που δεν μπόρεσαν να αντισταθούν στα «πετροδόλαρα». Για την ώρα δεν έχει κλείσει η μεταγραφική περίοδος και ίσως γίνουν περισσότερα «μπαμ».  

Το αν θα μετατραπεί σε νέα Κίνα θα το δείξει ο χρόνος, αλλά το γεγονός ότι βρίσκεται πιο κοντά γεωγραφικά και σε ζώνη ώρας στην Ευρώπη ίσως έχει μεγαλύτερη διάρκεια. Εξάλλου, ο διάδοχος του θρόνου Μοχάμεντ Μπιν Σαλμάν έχει μοντέρνες απόψεις θέλοντας να διοργανώσει το Μουντιάλ του 2030 και στόχο να καλυτερεύσει την εικόνα της χώρας στο εξωτερικό.

Η Αλ Ιτιχάντ πήρε αυτό που της άξιζε πέρυσι με την κατάκτηση του τίτλου για πρώτη φορά μετά από δεκαεφτά χρόνια. Κατάφερε να μαζέψει τα κομμάτια της από την προ διετίας απώλεια της πρώτης θέσης από το +14 και φέτος με τις προσθήκες των Μπενζεμά, Καντέ, Φαμπίνιο, Ζότα και τον Νούνο Εσπιρίτο στον πάγκο έχει να ισχνό προβάδισμα για να διατηρήσει τα κεκτημένα.

Από πίσω ακολουθούν Αλ Χιλάλ και Αλ Νασρ που έχουν κάνει εντυπωσιακές κινήσεις, ενώ η Αλ Αχλί επέστρεψε άμεσα από τον «σοκαριστικό» υποβιβασμό της με στόχο να πρωταγωνιστήσει. Οι έτερες νεοφώτιστες Αλ Ριάντ, Αλ Χαζμ και Αλ Οκχούντ θα πρέπει να δώσουν μεγάλη μάχη για να αντιστρέψουν τα προγνωστικά και να μείνουν στην κατηγορία. 

cta_box_bg
Τριπλή προσφορά* γνωριμίας, με 1 μήνα δωρεάν* Cosmote TV! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις - ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τι να πρωτοπεί κανείς για το τι γίνεται στη χώρα. Χαμός όσον αφορά στις μεταγραφικές κινήσεις; Μπενζεμά θέλεις; Έχει! Μαχρέζ θέλεις; Και απ' αυτόν έχει! Γρανάζια στη μεσαία γραμμή θέλεις; Ορίστε, οι Καντέ, Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς και Μπρόζοβιτς. Δεν είσαι ικανοποιημένος μ' αυτά τα ονόματα; Μανέ και Νέβες προστίθενται στην ήδη λαμπερή λίστα των νεοφερμένων παικτών του πρωταθλήματος. Ακόμη δεν πείστηκες; Άρωμα Αφρικής με Μανέ, Κουλιμπαλί και Φοφανά. Όπως και να 'χει, το πρωτάθλημα της Σαουδικής Αραβίας προμηνύεται εντυπωσιακό και λογικά θα δούμε σκορ και θέαμα σε πολλές αναμετρήσεις.

Παίκτης (Θέση) Από Σε
Μπενζεμά (Ε) Ρεάλ Μαδρίτης Αλ Ιτιχάντ
Μάχρεζ (ΜΕ) Μάν. Σίτι Αλ Αχλί
Καντέ (Μ) Τσέλσι Αλ Ιτιχάντ
Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (Μ) Λάτσιο Αλ Χιλάλ
Μπρόζοβιτς (Μ) Ίντερ Αλ Νασρ
Μανέ (Ε) Μπάγερν Μ. Αλ Νασρ
Φοφανά (Μ) Λανς Αλ Νασρ
Ρ. Νέβες (Μ) Γουλβς Αλ Χιλάλ
Κουλιμπαλί (Α) Τσέλσι Αλ Χιλάλ
Φαμπίνιο (Μ) Λίβερπουλ Αλ Ιτιχάντ

Ρισκαδόρικη η επιλογή μας, με την Αλ Αχλί να είναι αυτή που θα προτιμήσουμε. Είπαμε να ξεφύγει από τις χαμηλές αποδόσεις και να πάμε σε κάτι βαρύ. Το 17.00 στην ομάδα με τα «μπλε» δεν είναι «παίξε - γέλασε». Μας αρέσει ο Γάλλος στράικερ Καρίμ Μπενζεμά για πρώτο σκόρερ της λίγκας, ενώ αξίζει έχει και το να πετύχει 15 ή περισσότερα τέρματα ο Σεν Μαξιμέν (πρώην περιφερειακός φορ της Νιούκαστλ).

Αγορά Απόδοση
Κατάκτηση: Αλ Αχλί 17.00
Πρώτος σκόρερ: Μπενζεμά 2.25
Σεν Μαξιμέν: 15 ή περισσότερα γκολ 2.25
cta_box_bg
Σούπερ Δώρο* στο PS Rewards Χωρίς Κατάθεση! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Αγώνες Α' Σαουδικής Αραβίας Σήμερα (Αναλύσεις)
Αποδόσεις
1
X
2
U
O
ΟΠΑΠ
ΑΠΟΤ.
1
1.81
X
3.69
2
3.87
U
2.12
O
1.66
320
-
1
3.72
X
3.44
2
1.91
U
1.80
O
1.93
321
-
1
5.01
X
4.66
2
1.50
U
2.63
O
1.44
386
-

Αλ Ιτιχάντ

Επέστρεψε στην κορυφή μετά από 17 χρόνια! Ξεπέρασε το «σοκ» της προ διετίας «αυτοχειρίας» με την απώλεια του τίτλου από το +14 και ήταν η πιο σταθερή ομάδα της λίγκας. Το μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας πιστώνεται στον Νούνο Εσπιρίτο Σάντο, ο οποίος από την αρχή δημιούργησε ένα σοβαρό σύνολο που ήξερε τι ήθελε μέσα στον αγωνιστικό χώρο.

Στο Κύπελλο δεν τα κατάφερε χάνοντας στον ημιτελικό 1-0 από την Αλ Χιλάλ και μαζί την ευκαιρία να κάνει το «νταμπλ». Τη φετινή σεζόν είναι ενισχυμένη με τις προσθήκες των Μπενζεμά, Ζότα, Καντέ και Φαμπίνιο, ενώ οι μεταγραφές δεν έχουν κλείσει και μάλλον θα ναυαγήσει το «μπαμ» με τον Σαλάχ.

Μοναδική ίσως απώλεια ο περσινός πρώτος σκόρερ Χαμντάλα που δεν άντεξε στην σκιά του Μπενζεμά. Στο Τσάμπιονς Λιγκ Αραβικών Συλλόγων έφτασε μέχρι τα προημιτελικά με την πορεία της να σταματάει από την «αιώνια» αντίπαλο, Αλ Χιλάλ. Για την ώρα δικαίως προσφέρεται πρώτο φαβορί για να διατηρήσει τα κεκτημένα.

Αλ Νασρ

Ένας Κριστιάνο Ρονάλντο δεν ήταν αρκετός για να φέρει την άνοιξη. Υπήρχαν παιχνίδια απέναντι σε βατούς αντιπάλους που αποδείχθηκε ιδανική «αυτόχειρας» και έχασε τον τίτλο στις λεπτομέρειες. Προέκυψαν αρκετά προβλήματα τραυματισμών σε όλη τη διάρκεια της σεζόν και στο Κύπελλο έπεσε θύμα έκπληξης χάνοντας 1-0 στην έδρα της από την Αλ Ουέχντα.

Μάλλον ήταν λάθος να αφήσει ελεύθερο τον Αμπουμπακάρ για να ανοίξει θέση ξένου και η απόλυση του Ρούντι Γκαρσιά.  Στον πάγκο θα βρίσκεται φέτος ο Λουίς Κάστρο και στις δύο ισοπαλίες με Παρί Σεν Ζερμέν (0-0) και Ίντερ (1-1) ήταν εξαιρετική τακτικά.

Οι Μπρόζοβιτς, Φοφανά, Μανέ και Τέλες ήρθαν να προστεθούν σε ένα ήδη ποιοτικό ρόστερ. Στο Τσάμπιονς Λιγκ Αραβικών Συλλόγων τις προηγούμενες μέρες είχε καλή παρουσία και οτιδήποτε άλλο πέρα από το «τρεμπλ» θα θεωρηθεί αποτυχία.

Αλ Χιλάλ

Η μεγαλύτερη ομάδα της Ασίας προέρχεται από προβληματική χρονιά για τα δεδομένα της τερματίζοντας στην 3η θέση. Μετά βίας γλύκανε κάπως τους οπαδούς της με την κατάκτηση του Κυπέλλου, ενώ δεν τα κατάφερε στους διπλούς τελικούς του Τσάμπιονς Λιγκ με την Ουράβα (1-1 εντός, ήττα 1-0 εκτός).

Ο Ραμόν Ντίαζ όπως ήταν αναμενόμενο αποτέλεσε παρελθόν και τα κλειδιά δόθηκαν στον Ζόρζε Ζέσους, ο οποίος στην πρώτη του θητεία είχε αποχωρήσει στη μέση της σεζόν. Έγινε γερό ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ και αποχώρησαν σχεδόν όλοι οι ξένοι. Ξεχωρίζουν οι μεταγραφές των Μάλκομ, Μιλίνκοβιτς Σάβιτς, Ρούμπεν Νέβες, Κουλιμπαλί και είναι δεδομένο ότι θα κινηθεί για την απόκτηση τουλάχιστον ενός ή δύο ξένων επιθετικών (για την ώρα βρίσκεται κοντά στους Ζοάο Φέλιξ και Μίτροβις).

Στο Τσάμπιονς Λιγκ Αραβικών Συλλόγων ακόμη και χωρίς γεμάτο ρόστερ τα πήγε εξαιρετικά αποδεικνύοντας πόσο «βαριά» φανέλα διαθέτει. Η πρώτη ομάδα σε εγχώρια τρόπαια είναι αναγκασμένη να πρωταγωνιστήσει και θα παλέψει για τον τίτλο.

Αλ Σαμπάμπ

Ξεκίνησε πέρυσι με στόχο την κατάκτηση του πρωταθλήματος και στις πρώτες αγωνιστικές έδειξε ότι μπορεί να το πετύχει. Από κάποιο σημείο και έπειτα όμως έμεινε από δυνάμεις τερματίζοντας μετά βίας στην τέταρτη θέση. Στο Κύπελλο αποκλείστηκε «πρόωρα» και θεωρήθηκε αποτυχημένη η χρονιά.

Ο Ισπανός τεχνικός Βιθέντε Μορένο μπορεί να έβγαλε όλη τη χρονιά, αλλά δεν συνεχίζει φέτος. Στη θέση του ήρθε ο Ολλανδός Μάρτσελ Κάιζερ, που τα προηγούμενα χρόνια εργάστηκε στην Αλ Τζαζίρα των ΗΑΕ. Οι μεταγραφές ακόμη δεν έχουν ολοκληρωθεί και υπάρχουν πολλά κενά στο ρόστερ, αλλά το θετικό είναι ότι παραμένει ο ηγέτης Μπανέγα.

Στα φιλικά προετοιμασίας παραδόξως έδειξε καλό πρόσωπο κερδίζοντας 3-1 Αλ Σαντ, 1-0 Ντέμπρετσεν και αποσπώντας την ισοπαλία 1-1 από τη Γιάμπλονετς. Στο Τσάμπιονς Λιγκ Αραβικών Συλλόγων τερμάτισε στην πρώτη θέση του ομίλου της και για την ώρα έχει φτάσει μέχρι τα ημιτελικά. Θα θεωρηθεί επιτυχία αν επαναλάβει αντίστοιχη πορεία φέτος με την περσινή. 

cta_box_bg
Premium Προσφορά* χωρίς κατάθεση στη Novibet ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αλ Ταβόν

Πραγματοποίησε καλή πορεία για τα δεδομένα της πέρυσι αφήνοντας πίσω μία τραγική χρονιά που σώθηκε την τελευταία αγωνιστική. Με την ψαλίδα όμως να έχει ανοίξει για τα καλά από τους «μεγάλους» ήταν αδύνατον να κυνηγήσει την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ο βασικός στόχος του Κυπέλλου χάθηκε νωρίς και έμεινε με την 5η θέση στο πρωτάθλημα.

Στον πάγκο παρέμεινε ο Βραζιλιάνος Πέρικλες Τσαμούσκα, που πιστώθηκε την πολύ καλή πρώτη σεζόν. Σημαντικότερη απώλεια είναι ο Παραγουανός χαφ Κακού, ο οποίος έφερε πολλά εκατομμύρια όμως στο ταμείο της.

Στο μεταγραφικό παζάρι κινείται μέχρι στιγμής σε «ρηχά» νερά, παρότι ακούστηκαν πολλά μεγάλα ονόματα όπως αυτό του Ικάρντι. Καλή προσθήκη δείχνει αυτή του στόπερ Γκιρότο από τη Ναντ. Την προηγούμενη εβδομάδα απέκτησε από την Ιαπωνική Ναγκόγια και τον Βραζιλιάνο εξτρέμ Ματέους, οποίος λογικά θα βοηθήσει σημαντικά.

Στα πιο «δυνατά» φιλικά τεστ που έδωσε έχασε 4-1 από τον ΠΑΟΚ, 2-0 από τη Σιντ Τρουίντεν και 3-1 από τη Ναϊνμέγκεν. Περιμένουμε και φέτος να κινηθεί στα ίδια επίπεδα. 

Αλ Φατέχ

Δεν θα μπορούσε να τα είχε πάει καλύτερα πέρυσι, καθώς ένα χρόνο νωρίτερα είχε σωθεί στις λεπτομέρειες. Το επιθετικό ποδόσφαιρο που έπαιξε ανεξαρτήτως αντιπάλου χρεώθηκε στον Γιώργο Δώνη, ο οποίος προτίμησε να αποχωρήσει από την στιγμή που ήρθε σε ρήξη με τη διοίκηση.

Στη θέση του ήρθε ο Σλάβεν Μπίλιτς και είναι άγνωστο αν θα μπορέσει να καλύψει το κενό του Έλληνα τεχνικού, καθώς απέτυχε στα δύο προηγούμενα του περάσματα στην Ασία σε Αλ Ιτιχάντ και Πεκίνο Γκουοάν. Στο ρόστερ δεν υπήρχε λόγος να υπάρξουν ανακατατάξεις και θα στηριχθεί στην ίδια ομάδα.

Περιμένει να βοηθήσουν ο έμπειρος στόπερ Ντεναγιέρ, που έκανε καλή σεζόν στα ΗΑΕ και ο Αρμένιος μεσοεπιθετικός Λούκας Ζελαραγιάν. Στα σημαντικότερα φιλικά παιχνίδια προετοιμασίας έμεινε στο 0-0 με την Ακαδημία Πούσκας και κέρδισε 1-0 Ουιπέστ, Πάφο. Αν βγει η επιλογή της διοίκησης με τον Μπίλιτς, θα είναι τουλάχιστον μέσα στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα. 

Αλ Ιτιφάκ

Εποχή Στίβεν Τζέραρντ στην Αλ Ιτιφάκ και μένει αν φανεί αν ο «θρύλος» της Λίβερπουλ μπορέσει να τη βγάλει από τη αφάνεια. Οι δύο σημαντικότεροι τίτλοι πρωτάθλημα και Κύπελλο λείπουν εδώ και περίπου σαράντα χρόνια από τον σύλλογο, ο οποίος πέρυσι για τα δεδομένα του τα πήγε καλά με την έβδομη θέση. Βασικός στόχος ήταν η εξασφάλιση της παραμονής και το πέτυχε με άνεση.

Ο Τυνήσιος ηγέτης Σλιτί, αλλά και επιρρεπής σε τραυματισμούς αποχώρησε ως ελεύθερος. Ελεύθερο άφησε και τον Γάλλο επιθετικό Νιακατέ παρά τα εννιά γκολ που πέτυχε στο πρωτάθλημα. Από τις αφίξεις φυσικά ξεχωρίζει αυτή του Τζόρνταν Χέντερσον που στα 33 του μπορεί να βοηθήσει σε αυτό το επίπεδο.

Περιμένει να σηκώσει το βάρος στην άμυνα διεθνής ο Σκωτσέζος Τζακ Χέντρι και για την επίθεση αποκτήθηκε ο Μούσα Ντεμπελέ από τη Λυών. Στα φιλικά προετοιμασίας πάντως δεν έπεισε έχοντας απολογισμό 1-3-2 απέναντι σε αντιπάλους πολύ χαμηλού επιπέδου και πολύ δύσκολα θα κάνει τη διαφορά η αύρα του Τζέραρντ.

Νταμάκ

Για την Νταμάκ ήταν αναμενόμενη η περσινή πορεία με την 8η θέση, καθώς βάσει ρόστερ δεν θα μπορούσε να διεκδικήσει κάτι περισσότερο ή να επαναλάβει την προ διετίας σεζόν που είχε φτάσει να βρίσκεται στην πρώτη θέση. Έπαιξε πάντως επιθετικό ποδόσφαιρο χωρίς να κλειστεί πίσω.

Ο Κροάτης τεχνικός Κρέσιμιρ Ρέζιτς αποτέλεσε παρελθόν μεσούσης της χρονιάς και ο Κοσμίν Κόντρα που τον αντικατέστησε παρέμεινε έχοντας την ευκαιρία να κάνει ο ίδιος την προετοιμασία. Στο ρόστερ άλλαξαν ελάχιστα πράγματα. Σημαντικότερες αποχωρήσεις ο γνώριμος μας από το πέρασμα του στον Ολυμπιακό, Σουντανί, ο μέσος Νόνο και ο φορ Μπρούνο Ντουάρτε.

Για την ώρα υπάρχει στασιμότητα και έχει ενισχυθεί μόνο με κάποιους γηγενείς. Η προετοιμασία έγινε στη Μούρθια της Ισπανίας και ο Κόντρα έμεινε ικανοποιημένος. Έχει τη δυνατότητα πλέον να αγωνιστεί όποτε θέλει στο μικρό της γήπεδο και παρότι έχει κενά στους ξένους παίκτες περιμένουμε να πάει σε μία άνετη παραμονή. 

cta_box_bg
Προσφορά* χωρίς κατάθεση & VIP ταξίδι στον τελικό του Europa League! Αποκλειστικά στην bwin! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αλ Τάι

Η Αλ Τάι στη δεύτερη της σεζόν στη μεγάλη κατηγορία παρουσιάστηκε μία ταχύτητα πιο κάτω, αλλά στο τέλος έδειξε την απαιτούμενη σοβαρότητα και πήγε χωρίς προβλήματα στην παραμονή. Δεν είχε τον ενθουσιασμό της ανόδου και παράλληλα η διοίκηση έκανε άστοχες επιλογές για τον πάγκο.

Ο Κροάτης τεχνικός Κρέσιμιρ Ρέσιτς υπέγραψε τον Μάιο με στόχο να έχει όλο τον χρόνο να δουλέψει και θεωρητικά είναι μία πολύ καλή επιλογή για τα «κυβικά» της, έχοντας κάνει εξαιρετική δουλειά στην Νταμάκ για μία διετία. Επιθετικά δείχνει αποδυναμωμένη έχοντας χάσει την τριπλέτα των Σαγιούντ, Μπενζά και Μουσόνα.

Από αυτούς που ήρθαν ξεχωρίζουν ο μεσοεπιθετικός Μενσά, ο Χιλιανός στόπερ Ρόκο, ο Ολλανδός εξτρέμ Μισιντζάν και ο έμπειρος Γερμανός στόπερ Μπάουερ. Μπορεί να βοηθήσει και με την εμπειρία του και ο έμπειρος εξτρέμ Ασίρι. Στα δύο σημαντικότερα φιλικά που έδωσε έχασε 3-1 από Μούρα και 2-0 από ΑΕΚ Λάρνακας. Θεωρούμε δεδομένο ότι δεν πρόκειται να κινδυνέψει με υποβιβασμό.

Αλ Ραέντ

Κανένας δεν έμεινε ικανοποιημένος στην Αλ Ραέντ από την περσινή πορεία με τη δέκατη θέση. Ξεκίνησε με στόχο να πάει σε κάτι παραπάνω από μία άνετη παραμονή, ωστόσο είχε εσωτερικά προβλήματα και μεγάλη γκρίνια. Ο Ρουμάνος προπονητής Μάριους Σουμούντιτσα δεν είχε τις καλύτερες σχέσεις στα αποδυτήρια και μετά από ένα χρόνο αποτέλεσε παρελθόν. Στη θέση του ήρθε ο Κροάτης Ιγκόρ Γιοβίσεβιτς που πέρυσι κατέκτησε τον τίτλο με τη Σαχτάρ στην Ουκρανία.

Για την ώρα μοναδική αξιόλογη προσθήκη είναι αυτή του Αλγερινού εξτρέμ Σαγιούντ από την Αλ Τάι. Δεν ανανεώθηκε ο δανεισμός του Μίτριτσα. Στην Αλ Ιτιχάντ συνεχίζει ο σημαντικός μέσος Αλ Φαρχάν. Από την στιγμή που δεν έχει ενισχυθεί φέτος - όπως θα έπρεπε - θα είναι από τις ομάδες που θα δώσουν μάχη για την παραμονή, καθώς και στα φιλικά προετοιμασίας είχε πολύ άσχημα αποτελέσματα. 

Αλ Φέιχα

Ήταν από τις μεγάλες απογοητεύσεις της περσινής χρονιάς, καθώς ένα χρόνο νωρίτερα είχε κάνει την υπέρβαση με την κατάκτηση του Κυπέλλου παίρνοντας παράλληλα το εισιτήριο για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Σχεδόν σε όλη τη διάρκεια έπαιξε με τη… «φωτιά», αλλά εξασφάλισε την παραμονή λίγο πριν το τέλος.

Ο Σέρβος τεχνικός Βουκ Ράσοβιτς στηρίζεται από τη διοίκηση και έκλεισε τα δύο χρόνια στον πάγκο. Από τις μεταγραφές που έκανε περιμένει να βοηθήσει ο Γκόικο Τσίμιροτ που ήρθε ως ελεύθερος από τη Σαντάρ Λιέγης, ενώ με εξαίρεση τον μέσο Παουλίνιο κανένας άλλος βασικός δεν αποχώρησε.

Στα φιλικά δεν είχε άσχημα αποτελέσματα και σε ένα από τα πιο σημαντικά κέρδισε 3-1 την Αλ Ραγιάν από το Κατάρ. Έχει όλα τα φόντα για να τα πάει αρκετά καλύτερα. 

cta_box_bg
Παίξε Νόμιμα στην bet365 ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Άμπα

Έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια στη μεγάλη κατηγορία και κερδίζει την παραμονή χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα. Πέρυσι ήταν λίγο πιο δύσκολα τα πράγματα μετά το τραγικό ξεκίνημα με τον Βέλγο Σβαν Φαντενμπρόεκ στον πάγκο. Ωστόσο, ο Ολλανδός Ρόελ Κούμανς συμμάζεψε την κατάσταση και ήταν αδιάφορη βαθμολογικά την τελευταία αγωνιστική.

Δεν είναι από τις ομάδες που θα κάτσουν πίσω και στο μεταγραφικό παζάρι, ενισχύθηκε με τους Κριχόβιακ και Καμανό, ενώ βρίσκεται κοντά στον τερματοφύλακα Ταταρουσάνου. Κάτι που σημαίνει ότι θα αποχωρήσει ο Ντένις Επασί. Κράτησε όσους ήθελε με εξαίρεση τον εξτρέμ Αλ Αμρί που πήρε μεταγραφή στην πανίσχυρη Αλ Ιτιχάντ.

Στα φιλικά που έδωσε όλο το προηγούμενο διάστημα με αντιπάλους από την Ασία προβλημάτισε έχοντας απολογισμό 1-2-2, αλλά υπάρχουν χειρότερες ομάδες από την ίδια για να υποβιβαστούν φέτος.

Αλ Ουέχντα

Στην επιστροφή της στη μεγάλη κατηγορία έδειξε χαρακτήρα τις τελευταίες αγωνιστικές και κέρδισε την παραμονή. «Αχίλλειος» πτέρνα αποτέλεσε το γεγονός ότι δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει την έδρα της. Στο Κύπελλο έφτασε μία ανάσα από το «θαύμα», εντούτοις ισοφαρίστηκε 1-1 από την Αλ Χιλάλ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων και «λύγισε» στα πέναλτι.

Θα είναι με νέο προπονητή φέτος τον Γιώργο Δώνη, ο οποίος πήρε τη θέση του Χιλιανού Χοσέ Λουίς Σιέρα και αυτή θα είναι η δεύτερη του θητεία στον σύλλογο. Μεταγραφικά δεν μπόρεσε να ενισχυθεί και αυτό θα είναι πρόβλημα, αλλά λογικά δεν θα επηρεαστεί από τις αποχωρήσεις.

Η προετοιμασία έγινε στη Σερβία και αρχικά κέρδισε 2-1 την Μπρόνταρατς, ενώ έχασε 2-0 από Σαμπάμπ Αλ Αχλί και Μέταλατς. Θα είναι αναγκασμένη να δώσει ξανά μέχρι τέλους μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Αλ Χαλέτζ

Ήταν από τις μεγάλες απογοητεύσεις της περσινής χρονιάς και σώθηκε από καθαρή τύχη την τελευταία αγωνιστική και την «αυτοχειρία» της Αλ Ανταλάχ. Όλα αυτά ενώ έκανε μεταγραφικές κινήσεις με στόχο να πάει σε κάτι παραπάνω από μία άνετη παραμονή και τον χειμώνα η διοίκηση ενίσχυσε περισσότερο το ρόστερ.

Έγιναν αναμενόμενα μεγάλες αλλαγές και αποχώρησαν όσοι δεν πρόσφεραν κάτι. Περιμένει να βοηθήσουν ο Βόσνιος γκολκίπερ Σέχιτς, ο Νοτιοκορεάτης μέσος Τζουνγκ και οι αμυντικοί Λισάντρο Λόπες, Ρεμπότσο. Στην άκρη του πάγκου διατηρήθηκε ο Πορτογάλος τεχνικός Πέδρο Εμανουέλ, εντούτοις είναι δεδομένο ότι δεν θα υπάρξει «συγχωροχάρτι» ξανά. Στα φιλικά προετοιμασίας που έδωσε στην Τουρκία απέναντι σε Αραβικές ομάδες είχε εξαιρετικά αποτελέσματα (4-1-0) και θεωρούμε ότι θα τα πάει καλύτερα έχοντας μάθει από τα λάθη της. 

cta_box_bg
Δώρο* που τα σπάει! Σε υποδεχόμαστε με promo code LEG250 και free δώρα* ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αλ Αχλί

Ένας χρόνος στη Β’ κατηγορία ήταν αρκετός για να επιστρέψει μετά τον «σοκαριστικό» πρώτο υποβιβασμό της ιστορίας της. Άργησε να βρει χημεία και χρειάστηκε να αναλάβει ο άλλοτε παίκτης του Ιωνικού, Πίτσο Μοσιμάνε για να πάρει μπρος. Βοήθησαν και οι χειμερινές προσθήκες που σε συνδυασμό με την «βαριά» φανέλα που διαθέτει της έδωσαν την πρώτη θέση.

Είναι δεδομένο ότι άλλαξαν τα πάντα έχοντας σαν στόχο να πρωταγωνιστήσει και όντας μία από τους «μεγάλους» της χώρας. Μόλις πριν από λίγες μέρες ανέλαβε ο Γερμανός προπονητής Ματίας Τζάισλε και ο μεταγραφικός σχεδιασμός άργησε να ξεκινήσει.

«Θωράκισε» τα δοκάρια με τον Εντουάρντ Μεντί και έκανε το «μπαμ» με τον Μάχρεζ. Στην επίθεση ήρθαν οι Φιρμίνο και Σεντ Μαξιμέν, ενώ βρίσκεται κοντά στον Κέισι. Είναι δεδομένο ότι θα ακολουθήσουν και άλλοι με τους Ιμπάνεθ και Ζιελίνσκι να βρίσκονται πολύ κοντά. Στο πιο δυνατό φιλικό έχασε 6-2 από τη Χέντεχαϊμ και θα παλέψει τουλάχιστον για την έξοδο στο Τσάμπιονς Λιγκ, αν όχι για τον τίτλο. Στο 25.00 αξίζει τουλάχιστον ένα μικρό ποντάρισμα. 

Αλ Χαζμ

Ομάδα «ασανσέρ». Δεν μπόρεσε να παρουσιαστεί ανταγωνιστική ούτε στη δεύτερη προ διετίας συμμετοχή στην Α’ κατηγορία τερματίζοντας ξανά στην τελευταία θέση. Πέρυσι ήταν από τις σταθερές ομάδες της λίγκας της και αν δεν υπήρχε το «μεγαθήριο» της Αλ Αχλί θα έπαιρνε και τον τίτλο.

Στον πάγκο διατηρήθηκε ο Πορτογάλος Φελίπε Γκουβέια, ο οποίος πιστώθηκε την άνοδο και κράτησε τον ίδιο κορμό στο ρόστερ. Ήρθαν κάποιοι έμπειροι γηγενείς, ενώ από τους ξένους ξεχωρίζουν οι μεσοεπιθετικοί Τόζε, Βίνα, ο στόπερ Μπρούνο Βιάνα και ο εξτρέμ Σελεμάνι.

Η προετοιμασία έγινε στην Πορτογαλία και έχασε από Λεϊσόες (3-1), Μποαβίστα (4-3) και Σάντα Κλάρα (1-0), ενώ κέρδισε 2-1 την Τροφένσε. Στα «χαρτιά» είναι και πάλι ένα από τα μεγάλα φαβορί για να υποβιβαστεί και δύσκολα θα αντιστρέψει την κατάσταση. 

Αλ Οχντούντ

Έκανε την έκπληξη και στη δεύτερη της απόπειρα ανέβηκε στην Α’ κατηγορία για πρώτη φορά στην ιστορία της! Παρουσίασε ένα δεμένο σύνολο που έβαλε από κάτω ομάδες με μεγαλύτερο μπάτζετ και τελείωσε τη χρονιά με το +10 από την 5η θέση. Όλα αυτά ενώ μέχρι και το 2018 αγωνιζόταν στη Δ’ εθνική.

Αυτή θα είναι η δεύτερη χρονιά του Πορτογάλου τεχνικού Πέδρο Μεντότσα στον πάγκο. Μεταγραφικά μέχρι στιγμής δεν έχει κάνει πολλά πράγματα και οι ξένοι που ήρθαν είναι από το κάτω ράφι για το επίπεδο που έχει αυξηθεί πλέον στο πρωτάθλημα. Τελευταία προσθήκη ο Ρουμάνος μεσοεπιθετικός Φλορίν Τανάσε, ο οποίος δεν έκανε τη διαφορά με την απόδοση του πέρυσι στην Αλ Τζαζίρα των ΗΑΕ. Ίσως βοηθήσει ο άλλοτε ταλαντούχος εξτρέμ Άλεξ Κογιάδο.

Σε φιλική αναμέτρηση πάντως με την Άμπχα την Κυριακή επικράτησε 4-0, όμως θεωρούμε ότι είναι από ακλόνητα φαβορί για μία από τις τρεις τελευταίες θέσεις.

Αλ Ριάντ

Επέστρεψε στην Α’ κατηγορία μετά από 18 χρόνια! Η «χρυσή» εποχή του συλλόγου ήταν τη δεκαετία του 90’, ενώ πέρυσι δεν ήταν από τα φαβορί για την άνοδο. Εκμεταλλεύτηκε το παρατεταμένο ντεφορμάρισμα της Αλ Φαϊσαλί και την αναδιάρθρωση με την αύξηση των ομάδων τερματίζοντας στην τέταρτη θέση.

Ο Νταμίρ Μπούριτς παρότι είχε μία επιτυχημένη χρονιά αποτέλεσε παρελθόν και θα τον αντικαταστήσει ο Βέλγος Γιάνικ Φερέρα, που απέτυχε στο πρόσφατο του πέρασμα από την Ομόνοια και στο παρελθόν έχει εργαστεί στην Αλ Φατέχ. Έχει κάνει για την ώρα λιγοστές κινήσεις για να ενισχύσει το ρόστερ. Περιμένει να βοηθήσουν ο Ουρουγουανός γκολκίπερ Καμπάνια, ο φορ Μουσόνα και ο μέσος Τουρέ.

Ήρθε ως δανεικός και ο μπακ Τόσκα που έχει περάσει από τον ΠΑΟΚ. Στα φιλικά προετοιμασίας είχε απολογισμό 2-2-1 και ένα από τα πιο δυνατά κέρδισε 1-0 την Αλ Νασρ Ντουμπάι. Μπορεί να έχει τον ενθουσιασμό της ανόδου με το μέρος της, όμως θεωρούμε ότι δύσκολα θα κερδίσει τη μάχη της παραμονής.

Σύστημα διεξαγωγής

Το φετινό σύστημα διεξαγωγής άλλαξε μετά την αύξηση των ομάδων από 16 σε 18. Θα διεξαχθούν δύο γύροι και συνολικά 34 αγωνιστικές. Οι πρώτοι της βαθμολογίας μαζί με τον Κυπελλούχο θα πάρουν το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ υποβιβάζονται οι τρεις τελευταίοι. 

Σε περίπτωση  ισοβαθμίας η κατάταξη των ομάδων αποφασίζεται με τα εξής κριτήρια:

1) Μεταξύ τους ματς
2) Συνολική διαφορά τερμάτων
4) Καλύτερη επίθεση
5) Καλύτερη βαθμολογική θέση στην περσινή σεζόν

Επιμέλεια: Δημήτρης Σιώρης

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Betshop
Sportingbet
Απόδοση Stoiximan
Απόδοση Pamestoixima.gr
Απόδοση Novibet
Απόδοση Bwin
Απόδοση Betsson
Απόδοση Fonbet
Απόδοση Bet365
Απόδοση Netbet
Απόδοση Betshop
Απόδοση Sportingbet
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση