foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ62
PROMO CODE ΔΩΡΑ* ΕΔΩ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Μεξικό Μουντιάλ 2022: Ρόστερ, Πρόγραμμα, Προγνωστικά και Αποδόσεις (Αναλυτικό Αφιέρωμα)

Mundial | 15 Νοε 2022 10:25
Αφιέρωμα Μουντιάλ 2022 Μεξικό.jpg

Από τις κλασικές ομάδες του Μουντιάλ με συνεχόμενη παρουσία στα τελικά της διοργάνωσης κι αυτό διότι τα προκριματικά στη ζώνη της Κεντρικής Αμερικής που συμμετέχει παρά... είναι εύκολα για τα δεδομένα του και καταφέρνει πάντα να τσεκάρει το εισιτήριο από νωρίς. Συγκεκριμένα, από το 1950 μέχρι και σήμερα μόλις δύο φορές δεν πήρε την πρόκριση στην τελική φάση (1974, 1982), ενώ το 1990 ήταν τιμωρημένο και δεν αγωνίστηκε καν στα προκριματικά. Συνεπώς αυτή θα είναι η 17η συμμετοχή του στο Μουντιάλ, ωστόσο με ταβάνι στην πορεία του, μόλις δύο φορές τα προημιτελικά (1970, 1986), εξάλλου ποτέ δεν είχε το ανάλογο σύνολο για να φτάσει πιο μακριά.

Η... κατάρα της φάσης των «16»

Όγδοη σερί παρουσία του Μεξικού σε τελική φάση, η φετινή στο Μουντιάλ 2022. Εντυπωσιακό το ότι προκρίθηκε από τη φάση ομίλων και στις 7 προηγούμενες διοργανώσεις. Βέβαια και στις 7 τέθηκε εκτός στο πρώτο νοκ άουτ. Ποτέ δεν έχει βρεθεί πέρα από τα προημιτελικά. Θα δείτε τα εξής:

  • Ρόστερ - Παίκτες κλειδιά
  • Πρόγραμμα
  • Ομάδες ομίλου
  • Αποδόσεις
  • Προγνωστικά

Μεξικό Μουντιάλ 2022 Ρόστερ

Ανακοινώθηκε το ρόστερ που θα έχει το Μεξικό στο Μουντιάλ. Αναλυτικά η αποστολή:

Παίκτης (ΗΛ.) Συμ/Γκολ Ομάδα
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Γκ. Οτσόα (37) 130/0 Αμέρικα
Αλ. Ταλαβέρα (40) 40/0 Χουάρες
Ρ. Κότα (35) 8/0 Λεόν
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Χ. Σάντσες (24) 25/1 Άγιαξ
Κ. Άλβαρες (23) 8/0 Πατσούκα
Ν. Αραούχο (31) 62/3 Αμέρικα 
Γ. Βάσκες (24) 6/0 Κρεμονέζε
Έ. Μορένο (34) 127/5 Μοντερέι
Σ. Μόντες (25) 29/1 Μοντερέι
Χ. Αρτεάγα (24) 17/1 Γκενκ
Χ. Γκαγιάρδο (28) 77/1 Μοντερέι
ΜΕΣΟΙ
Ά. Γκουαρδάδο (36) 177/28 Μπέτις
Έ. Ερέρα (32) 101/10 Χιούστον
Κ. Ροντρίγκες (25) 35/0 Κρους Ασούλ
Έ. Γκουτιέρες (27) 34/1 Αϊντχόφεν
Λ. Τσάβες (26) 8/0 Πατσούκα
Έντ. Άλβαρες (24) 58/3 Άγιαξ
Λ. Ρόμο (27)  26/1 Μοντερέι
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Ρ. Αλβαράδο (24) 31/4 Γουαδαλαχάρα
Ο. Αντούνα (25) 35/9 Κρους Ασούλ
Ο. Πινέδα (26) 50/6 ΑΕΚ
Α. Βέγα (24) 21/5 Γουαδαλαχάρα
Ί. Λοσάνο (27) 59/16 Νάπολι
Ρ. Χιμένες (31) 94/29 Γουλβς
Έ. Μάρτιν (29) 25/6 Αμέρικα
Ρ. Φούνες Μόρι (31) 16/6 Μοντερέι
Fonbet
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Εύκολη πλοήγηση μέσω app
check_3c
Ελκυστικές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το αστέρι της ομάδας ακούει στο όνομα Ραούλ Χιμένες, ο έμπειρος φορ μπορεί να μην πραγματοποιεί και την καλύτερη παρουσία φέτος με τη φανέλα της Γουλβς, όντας τραυματίας στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν, ωστόσο φαίνεται πως θα είναι έτοιμος για τα μας του Μουντιάλ. Αποτελεί σημείο αναφοράς σε αυτό το Μεξικό, αφού το σύστημα και ο τρόπος παιχνιδιού που έχει καθιερώσει ο κόουτς «Τάτα» Μαρτίνο, ουσιαστικά κάνει όλους τους μεσοεπιθετικούς να παίζουν για εκείνον και να του ανοίγουν χώρο. Κρατήστε το αυτό και για τα Μουντιάλ προγνωστικά! Από εκεί και έπειτα υπάρχει ποιότητα και ικανότητα σε όλες τις υπόλοιπες θέσεις, ένας ακόμα παίκτης που ξεχωρίζει είναι ο μεσοαμυντικός Άλβαρες, ο οποίος μπορεί κάλλιστα να χαρακτηριστεί ως το μυαλό της ομάδας, αφού ουσιαστικά πρόκειται για έναν προπονητή εντός αγωνιστικού χώρου, ο οποίος συνδέει την άμυνα με την επίθεση της ομάδας, έχει καθιερωθεί στον Άγιαξ και έχει συμμαζέψει αρκετά την άμυνα του. Ο γκολκίπερ Οτσόα, αλλά και ο μέσος Γουαρδάδο, προσφέρουν σημαντική ποιότητα στην «τρικολόρ».

Σημαντική η παρουσία του Αργεντινού Χεράρδο Μαρτίνο στον πάγκο του Μεξικού, ναι μεν ο έμπειρος τεχνικός μπορεί να δέχεται σκληρή κριτική και γκρίνια για το ποδόσφαιρο που παίζει, ωστόσο υπάρχει σημαντική ουσία στο παιχνίδι που έχει περάσει στην ομάδα και έτσι δεν μπορεί να τεθεί υπό αμφισβήτηση η δουλειά του. Από το 2019 στον πάγκο του Μεξικού, έχει κάνει εξαιρετικό έργο στην εθνική της Παραγουάης, οδηγώντας την στα τελικά του Μουντιάλ του 2010 αλλά και σε έναν τελικό Κόπα Αμέρικα. Έφτασε και την Αργεντινή δύο συνεχόμενες φορές σε τελικό Κόπα Αμέρικα, ωστόσο έχασε και τους δύο από τη Χιλή, με αποτέλεσμα να παραδεχθεί την αποτυχία του και να δηλώσει παραίτηση. Από εκεί και πέρα έχει κατακτήσει το πρωτάθλημα της Παραγουάης, τρεις φορές με τη Λιμπερτάδ και μια με τη Σέρο Πορτένιο, επίσης κέρδισε έναν τίτλο με τη Νιούελς στην Αργεντινή (2013), Σούπερ Καπ και Κύπελλο (2013-14) με την Μπαρτσελόνα και ένα Κύπελλο στην Αμερική με την Ατλάντα.

Σπάνια ξεφεύγει από το συντηρητικό και «ασφαλές» 4-3-3 ο «Τάτα» Μαρτίνο, δίνοντας σημαντική βαρύτητα στο κέντρο αλλά και στις αντεπιθέσεις που μπορούν να εκδηλώσουν οι ακραίοι Γουαρδάδο και Λοσάνο, τροφοδοτώντας τον δεινό σκόρερ Χιμένες. Στα πιο δύσκολα ματς που χρειάζεται οπωσδήποτε αποτέλεσμα, συνήθως το γυρνάει σε 3-5-2, δίνοντας την απαραίτητη προσοχή στα μετόπισθεν. Επιπλέον σπάνια οδηγείται σε αλλαγές προσώπων αφού το Μεξικό βασίζεται στην πολύ καλή ομοιογένεια και χημεία που έχουν οι παίκτες μεταξύ τους.

Σοβαροί στόπερ ο θηριώδης Μόντες αλλά και ο πιο εγκεφαλικός και έμπειρος Αραούχο, ενώ πολλά στο επιθετικό παιχνίδι μπορεί να προσφέρει ο ενθουσιώδης αριστερός μπακ Αρτεάγα της Γκενκ, με τον Σάντσες να περιορίζεται κυρίως στο αμυντικό σκέλος. Πιο μπροστά δεσπόζει η παρουσία του εξαιρετικού μεσοαμυντικού Άλβαρες ο οποίος έχει συμμαζέψει αρκετά τον Άγιαξ, ενώ στο Μεξικό βοηθάει αρκετά στο ανασταλτικό κομμάτι.

Το αστέρι της ομάδας αποτελεί ο σπουδαίος φορ Χιμένες, ο οποίος παρ’ ότι προέρχεται από σοβαρό τραυματισμό και δεν έχει καθόλου ρυθμό, ο Μαρτίνο έδειξε από τα φιλικά κιόλας πως τον υπολογίζει. Ο ικανός επιθετικός αντλεί βοήθεια από τον φορμαρισμένο Λοσάνο αλλά και τον «γερόλυκο»/αρχηγό Γουαρδάδο, που αναμένεται να πάρει φανέλα βασικού, μετά και τον αποκλεισμό του Κορόνα από την τελική αποστολή.

Όντας στις πέντε πρώτες ομάδες από την Κεντρική Αμερική με βάση το ranking της ΦΙΦΑ, αγωνίστηκε μονάχα στην τρίτη και τελευταία φάση των προκριματικών. Δεν εντυπωσίασε με τις εμφανίσεις του, έβγαλε μπλαζέ ύφος στα περισσότερα ματς αλλά ακόμα κι έτσι κατάφερε να τερματίσει δεύτερο με 17-8 γκολ, στην ισοβαθμία με τον πρωτοπόρο Καναδά (28β.) και στο +3 από τη «μισητή» αντίπαλο, Αμερική (ΗΠΑ). Οι δύο ήττες εκτός έδρας από Καναδά (2-1) και ΗΠΑ (2-0), κόντρα στις Κόστα Ρίκα, Παναμά, Τζαμάικα, Ελ Σαλβαδόρ και Ονδούρα δεν αντιμετώπισε ιδιαίτερα προβλήματα. Με τον εμπειρότατο Τάτα Μαρτίνο στον πάγκο του πάντως (από το 2019), δείχνει να ξέρει πολύ καλά τι κάνει και πότε θα ανεβάσει ρυθμό.

Μουντιάλ 2022 Μεξικό Όμιλος

Σύμφωνα με τη λογική εξέλιξη των πραγμάτων, η Αργεντινή θα εμφανιστεί σοβαρή σε αυτό το Μουντιάλ, ενώ πιθανότατα η Σαουδική Αραβία θα αποτελέσει σάκο του μποξ στον 3ο όμιλο και για τις τρεις αντιπάλους της. Συνεπώς, το πιο πιθανό είναι το Μεξικό να παλέψει, με την παρέα του Λεβαντόβσκι, για τη δεύτερη θέση. 

  1. Αργεντινή
  2. Σαουδική Αραβία
  3. Μεξικό
  4. Πολωνία

Πρόγραμμα Mundial 2022 Μεξικό

Σοβαρά τα πράγματα από πολύ νωρίς, αφού ξεκινάει με το ντέρμπι για τη 2η θέση με την Πολωνία. Σε περίπτωση που δεν επικρατήσει σε αυτό το ματς, ζορίζει αρκετά και η υπόθεση πρόκριση, αφού αμέσως μετά αντιμετωπίζει το φαβορί του ομίλου, Αργεντινή, ενώ η Πολωνία την τελευταία αγωνιστική είναι πολύ πιθανό να βρει μια αδιάφορη βαθμολογικά «αλμπισελέστε».👇

Αγώνας Ημερ/νια (Αποτέλεσμα) Γήπεδο & Πόλη
Μεξικό – Πολωνία 22/11, 12:00

«Stadium 974», Ντόχα

Αργεντινή – Μεξικό 26/11, 21:00 «Lusail Iconic Stadium», Λουσαΐλ
Σ. Αραβία – Μεξικό 30/11, 21:00 «Lusail Iconic Stadium», Λουσαΐλ

Μεξικό Μουντιάλ 2022 Διασταυρώσεις

Στον παρακάτω πίνακα μπορείτε να βρείτε συγκεντρωμένες τις διασταυρώσεις που μπορεί να έχει το Μεξικό στη φάση των νοκ-άουτ με δεδομένο πάντα ότι θα προκριθεί από τη φάση των ομίλων.

Θέση Διασταυρώνεται με...
2ο του Δ’ Ομίλου (Γαλλία, Δανία, Αυστραλία, Τυνησία)

1ο του Δ’ Ομίλου (Γαλλία, Δανία, Αυστραλία, Τυνησία)

*Στη νοκ άουτ φάση των «16» θα προκριθούν οι δύο πρώτοι κάθε ομίλου.

Μουντιάλ 2022 Μεξικό Αποδόσεις

Εύκολα ή δύσκολα καταφέρνει πάντα να πάρει την πρόκριση από τον όμιλο. Από το 1994 μέχρι και το προηγούμενο Μουντιάλ της Ρωσίας, σφράγισε εισιτήριο για τη νοκ-άουτ φάση (7 συνεχόμενες προκρίσεις), βέβαια δεν μπόρεσε στη συνέχεια να κάνει την υπέρβαση. Οι μπουκ έχουν το ίδιο σκεπτικό με εμάς και πιστεύουν πως το Μεξικό θα «κονταροχτυπηθεί» με την Πολωνία για το δεύτερο εισιτήριο του ομίλου.

Αγορά Απόδοση
Να προκριθεί από τον όμιλο 1.98
Να τερματίσει πρώτο στον όμιλο 3.50
Να αποκλειστεί στους «8» 7.00
Να φτάσει στα ημιτελικά 15.00

Με το σκεπτικό ότι η Αργεντινή θα εμφανιστεί σοβαρή και πιθανότατα θα τελειώσει εύκολα την υπόθεση πρόκριση, Μεξικό και Πολωνία αναμένεται να παλέψουν για τη 2η θέση. Απευθείας στα βαθιά αμφότερες, αφού την 1η αγωνιστική κοντράρονται μεταξύ τους. Το Μεξικό έχει συνεχόμενη παρουσία στα Μουντιάλ και έχει αποκτήσει εμπειρία, ενώ δεν είναι ομάδα που στηρίζεται κυρίως σ' έναν παίκτη, όπως η Πολωνία με τον Λεβαντόφσκι. Θεωρούμε πως στις λεπτομέρειες, η «Τρι» μπορεί να πάρει το εισιτήριο για τους «16», αλλά έως εκεί! Το να αποκλειστεί στη συγκεκριμένη φάση προσφέρεται σε απόδοση 2.50.

*Το προγνωστικό δόθηκε στις 16/11.

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ