foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ34
ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Μαρόκο Μουντιάλ 2022: Ρόστερ, Πρόγραμμα, Προγνωστικά και Αποδόσεις (Αναλυτικό Αφιέρωμα)

Mundial | 14 Δεκ 2022 23:00
Αφιέρωμα Μουντιάλ 2022 Μαρόκο.jpg

Αποτελεί την ευχάριστη έκπληξη του 22ου Μουντιάλ και έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία του αφρικανικού ποδοσφαίρου που φτάνει στα ημιτελικά ενός Παγκοσμίου Κυπέλλου. Το Μαρόκο «τρελαίνει» κόσμο στο Κατάρ και θα αντιμετωπίσει τη Γαλλία με φόντο την ιστορική πρόκριση στον τελικό.

Και τι να λέει που βρέθηκε σε έναν εντελώς αμφίρροπο όμιλο; Έδειξε πάθος και δύναμη, του... βγήκαν και τα αποτελέσματα και έφτασε στην κορυφή. Άφησε πίσω του την Κροατία, το Βέλγιο και τον Καναδά και με απολογισμό 2-1-0 (4-1 γκολ), έστειλε μήνυμα πως μπορεί! Το απέδειξε τόσο στη φάση των «16», εκεί όπου πέταξε εκτός συνέχειας την Ισπανία στη διαδικασία των πέναλτι, όσο και στα προημιτελικά, αποκλείοντας την Πορτογαλία με νίκη 1-0. Το εμπόδιο της Γαλλίας στον 2ο ημιτελικό αποδείχθηκε υψηλό. Στο άρθρο θα δείτε τα εξής:

  • Πρόγραμμα
  • Αποδόσεις
  • Ρόστερ
  • Προγνωστικά

Πρόγραμμα Mundial 2022 Μαρόκο

Είναι η ομάδα που έχει κάνει κρότο στο Μουντιάλ πρόγραμμα. Ξεκίνησε με το 0-0 κόντρα στην Κροατία, με το συγκεκριμένο αποτέλεσμα να μοιάζει περισσότερο ως αναγνωριστικό. Δεν παρέκκλινε του πλάνου του, σφιχτό αμυντικά, πήρε το δυνατό ματς με το Βέλγιο (2-0) και στο φινάλε μίλησε η καρδιά και η ποιότητα κόντρα στον αδιάφορο Καναδά, φτάνοντας και σε 2η επιτυχία. Κάπως έτσι ήρθε η πρόκριση στη φάση των «16», όπου υπέταξε την Ισπανία στη διαδικασία των πέναλτι με 3-0 ύστερα από έναν αγώνα όπου στην κανονική του διάρκεια και την παράταση ολοκληρώθηκε χωρίς γκολ (0-0). Το όνειρο για το Μαρόκο συνεχίζεται, καθώς στην προημιτελική φάση απέκλεισε την Πορτογαλία, επικρατώντας με 1-0 χάρη στο γκολ του Εν Νεσίρι στο 42ο λεπτό. Το εις βάρος του 2-0 με τη Γαλλία στον ημιτελικό, αποδείχθηκε δίκαιο, αν και πάλεψε όσο μπορούσε. 👇

Αγώνας Ημερ/νια (Αποτέλεσμα) Γήπεδο & Πόλη
Μαρόκο - Κροατία 0-0

«Al Bayt Stadium», Αλ Κορ

Βέλγιο – Μαρόκο 0-2 «Al Thumama Stadium», Ντόχα
Καναδάς – Μαρόκο 1-2 «Al Thumama Stadium», Ντόχα
Μαρόκο - Ισπανία 3-0 πέν. (0-0 κ.δ. & παράταση) «Education City», Αλ Ραγιάν
Μαρόκο - Πορτογαλία 1-0 «Al Thumama Stadium», Ντόχα
Γαλλία - Μαρόκο 2-0 «Al Bayt Stadium», Αλ Κορ
Κροατία - Μαρόκο 2-1 «Khalifa International Stadium», Αλ Ραγιάν

Μουντιάλ 2022 Μαρόκο Αποδόσεις

Το Μαρόκο τα έδωσε όλα στον ημιτελικό απέναντι στους «τρικολόρ», αλλά δεν τα κατάφερε. Πλέον θα πέσει στη μάχη για την τρίτη θέση του Μουντιάλ, με τις αποδόσεις όμως να μην είναι με το μέρος του.

Αγορά Απόδοση
Να τερματίσει 3ο 2.10

Το Μαρόκο έχει την άγνοια κινδύνου, αλλά κόντρα στην Παγκόσμια Πρωταθλήτρια η αποστολή του είναι η πιο δύσκολη μέχρι στιγμής στη διοργάνωση. Πάντως, το ενδεχόμενο να τερματίσει τρίτο στο Μουντιάλ του Κατάρ συναντάται σε απόδοση 3.05.

*Το προγνωστικό δόθηκε στις 12/12.

Μαρόκο Μουντιάλ 2022 Ρόστερ

Οι Σαΐς, Χακίμι, Μαζραουΐ, Άμραμπατ και Ζιγές είναι μία πεντάδα παικτών που κάνουν τα πάντα στον αγωνιστικό χώρο. Μαρκάρουν, δημιουργούν, σκοράρουν. Το έκαναν και πριν από το τουρνουά, το έκαναν και στη διάρκεια της φάσης των ομίλων. Δεν σταματάει εκεί το ταλέντο όμως! Δεν ξεγράφονται σε καμία περίπτωση οι Μπουφάλ, Ουναχί, Αμαλά, Σαμπιρί και Εν Νεσίρι. Γενικότερα, είναι μία ομάδα που τρέχει πολύ, έχει αντοχή και φτάνει στα όριά του κάθε αντίπαλο.

Το Μαρόκο έχει πετύχει 5 γκολ στο Μουντιάλ μέχρι στιγμής, μετρώντας τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ (Σαΐς, Αμπουκχλάλ, Ζιγές, Εν Νεσίρι). Ο σέντερ φορ της Σεβίλλης, Γιουσέφ Εν Νεσίρι, έχει 2 γκολ. Ωστόσο, κόντρα στην Ισπανία, χρειάστηκε τον «φύλακα-άγγελό της», καθώς ο τερματοφύλακας Μπουνού ήταν εκπληκτικός στη διαδικασία των πέναλτι, αποκρούοντας δύο από τα τρία πέναλτι (στο τρίτο, η μπάλα προσέκρουσε στο δοκάρι), βάζοντας την υπογραφή του στο 3-0 των Μαροκινών στα πέναλτι ύστερα από το 0-0 σε κανονική διάρκεια και παράταση. Στα προημιτελικά, απέκλεισε την Πορτογαλία, επικρατώντας με σκορ 1-0.

Παίχτης (ΗΛ.) Συμ/Γκολ Ομάδα
ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ
Γ. Μπουνού (31) 51/0 Σεβίλλη
Μ. Μοχαμεντί (33) 44/0 Αλ Ουεχντά
Α. Ταγκναουτί (26) 3/0 Ουιντάντ
ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ
Ρ. Σαΐς (32) 72/2 Μπεσίκτας
Α. Χακίμι (23) 60/8 Παρί Σ.Ζ.
N. Aγκέρντ (26) 26/1 Γουέστ Χαμ
Ν. Μαζραουΐ (24) 20/2 Μπάγερν
Γ. Ελ Γιαμίκ (30) 17/2 Βαγιαδολίδ
Α. Νταρί (23) 7/0 Μπρεστ
Μ. Μπενούν (28) 5/0 Κατάρ SC
Γ. Ατιγιά Αλάχ (27) 7/0 Ουιντάντ
ΜΕΣΟΙ
Σ. Άμραμπατ (26) 45/0 Φιορεντίνα
Σ. Αμαλά (25) 30/4 Σταντάρ Λ.
Ι. Τσαΐρ (24) 11/1 ΚΠΡ
Α. Ουναχί (22) 16/2 Ανζέ
Γ. Γιαμπράν (31) 7/0 Ουιντάντ
Α. Σαμπιρί (25) 6/1 Σαμπντόρια
Μ. Ελ Κανούς (18) 0/0 Γκενκ
ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ
Γ. Εν-Νεσίρι (25) 56/17 Σεβίλλη
Χ. Ζιγές (29) 49/19 Τσέλσι
Σ. Μπουφάλ (29) 38/6 Ανζέ
Α. Χαμντάλα (31) 22/6 Αλ Ιτιχάντ
Ζ. Αμπουκλάλ (22) 16/3 Τουλούζ
Ο. Κεντίρα (24) 4/0 Μπάρι
Α. Εζαλζουλί (20) 5/0 Οσασούνα
A. Zαρουρί (22) 1/0 Μπέρνλι
Fonbet
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Εύκολη πλοήγηση μέσω app
check_3c
Ελκυστικές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ο τσακωμός του πολύτιμου επιθετικού Ζιγέχ με το τεχνικό επιτελείο, πέρασε στο παρελθόν, οπότε ο σταρ της Τσέλσι είναι αυτός που θα πάρει την ομάδα στις πλάτες του. Βέβαια, υπάρχουν κι άλλοι παίκτες που μπορούν να του συμπαρασταθούν και να βγει ένα καλό αποτέλεσμα. Λίγο οι Χακίμι, Σαΐς στην άμυνα, λίγο οι Άμραμπατ, Mπουφάλ στη μεσαία γραμμή, λίγο και ο Ελ Νεσίρι, Μπουφάλ στην επίθεση. Όλοι αυτοί αν βάλουν το ταλέντο και την εμπειρία τους, μπορούν να βγάλουν εξαιρετικά στοιχεία στο χορτάρι.

Kαι αν κάποιοι περίμεναν να δούμε τον Βόσνιο Βαχίντ Χαλίλχοτζιτς στην άκρη του πάγκου, καλύτερα να το ξανασκεφτούν. Ο εκκεντρικός τεχνικός αποτέλεσε παρελθόν στις 11 Αυγούστου, καθώς είχε διαφωνίες με τους ιθύνοντες της Ομοσπονδίας. Βέβαια, πολλές ήταν οι φορές που ήρθε σε κόντρα με πρωτοκλασάτους παίκτες, κάτι που χαλούσε κατά καιρούς το κλίμα στην ομάδα. Την τελευταία μέρα του ίδιου μήνα, τα ηνία πέρασαν στον Ουαλίντ Ρεγκραγουί, ο οποίος θα δουλέψει για 2η φορά στην Εθνική ομάδα. Το 2013 διετέλεσε βοηθός προπονητή, ενώ από το 2014 -και μέχρι πρότινος- βρισκόταν σε ομάδες του Μαρόκο (Ραμπάτ και Ουιντάντ), αλλά και του Κατάρ (Αλ Ντουχαΐλ). Εφαρμόζει το 4-2-3-1, ενώ στη συλλογή του έχει από δύο πρωταθλήματα και ένα Κύπελλο Μαρόκο, ένα πρωτάθλημα Κατάρ κι ένα Τσάμπιονς Λιγκ Αφρικής. Πάντως, ως ποδοσφαιριστής έκανε καριέρα στα γαλλικά γήπεδα, χωρίς όμως να θητεύσει σε ομάδες από το... πάνω ράφι του πρωταθλήματος.

Κλασικό 4-3-3 για τα «Λιοντάρια του Άτλαντα», με τους περισσότερους παίκτες που θεωρούνται βασικά στελέχη να έχουν πολλές παραστάσεις τόσο με την Εθνική ομάδα, όσο και με τους συλλόγους τους.

Ο Σαΐς μετακόμισε από τη Γουλβς στην Μπεσίκτας, με τις εμφανίσεις του να είναι θετικές. Ταλαιπωρήθηκε τον προηγούμενο μήνα με τραυματισμό, όμως είναι έτοιμος. Οι μπακ Χακίμι και Μαζραουΐ παίζουν διαρκώς πάνω - κάτω τις γραμμές. 

Ο Άμραμπατ είναι ο... μαέστρος, ο Ζιγές θα έχει το ρόλο του... μάγου, για το κάτι παραπάνω μπροστά, ενώ αυτός που θα επωμιστεί το βάρος στο σκοράρισμα είναι ο Εν Νεσίρι. Μπορεί να είναι και καλό το ότι δεν μπήκε στην αποστολή ο «οξύθυμος» Μπελχαντά, αν και πραγματοποιεί εξαιρετικές εμφανίσεις με την Άδανα Ντεμίρσπορ.

Αξίζει να προσέξουμε, τους Μπουφάλ και Ουναχί, που αλλάζουν διαρκώς θέσεις κατά τη διάρκεια του αγώνα. Φάιρ και Ελ Κααμπί δεν μπήκαν τελικά στην αποστολή, αν και έβγαλαν πολλά από τα ματς των προκριματικών. Πρόβλημα της τελευταίας στιγμής ο πολύτιμος μέσος Αρίτ, τη θέση του πήρε ο φορ Ζαρουρί.

Σάρωσε στα προκριματικά της αφρικανικής ζώνης, πέτυχε το 6/6 σε γκρουπ (20-1 γκολ) με Γουινέα-Μπισάου, Γουινέα και Σουδάν, ενώ στα νοκ-άουτ υπέταξε τη Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό, παίρνοντας το 1-1 εκτός και κερδίζοντας με 4-1 εντός. Πάντως, δεν υπάρχουν υψηλές βλέψεις, αν και το ποιοτικό επίπεδο είναι υψηλό (θα μπορούσε να είναι υψηλότερο αν δεν υπήρχαν προστριβές μεταξύ παικτών και τεχνικού επιτελείου).

Ωραιότατο το 3.50 σε περίπτωση που «προκριθεί από τον όμιλο», απόδοση που είναι μάλλον δίκαιη. Πέραν τούτου όμως, αν κάποιος θέλει να ρισκάρει με πρόκριση από το γκρουπ και αποκλεισμό στη φάση των «16», θα… αγοράσει απόδοση στο 13.00.

*Το προγνωστικό δόθηκε στις 16/11.

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ