foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ116
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Ποδοσφαιρικοί αστέρες που πρωταγωνίστησαν σε στοιχηματικά σκάνδαλα

Αφιερώματα | 01 Ιουλ 2022 14:04
3153088-64617495-1600-900.jpg

Η αγάπη για το στοίχημα δεν είναι χαρακτηριστικό μόνο των απλών φιλάθλων, αλλά σε ορισμένες περιπτώσεις και μεγάλων ποδοσφαιρικών αστέρων.

Βέβαια ονόματα όπως ο Κίεραν Τρίπιερ, ο Ντάνιελ Στάριτζ, ο Τζίτζι Μπουφόν, ο Άντρος Τάουνσεντ, ο Ραούλ Μπράβο κ.ά. υπερέβησαν τα επιτρεπτά όρια του υπεύθυνου και νόμιμου στοιχηματισμού, πρωταγωνιστώντας σε πολύκροτα σκάνδαλα που άφησαν εποχή!

Στο κείμενο που ακολουθεί η συντακτική ομάδα του Foxbet.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει τα μεγαλύτερα στοιχηματικά σκάνδαλα🔥 αστέρων της «στρογγυλής θέας».

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Το σκάνδαλο του Στάριτζ με τη μεταγραφή στη Σεβίλλη

Ο άλλοτε άσος των Λίβερπουλ, Τσέλσι, Μάντσεστερ Σίτι, καθώς και της εθνικής Αγγλίας, Ντάνιελ Στάριτζ είδε την καριέρα του να καταστρέφεται από τη μια στιγμή στην άλλη εξαιτίας της εμπλοκής του σε ένα σκάνδαλο στοιχηματισμού. Ειδικότερα, τον Νοέμβριο του 2018 ο Βρετανός επιθετικός, κλήθηκε σε απολογία από την FA για παραβίαση των νόμων, περί στοιχηματισμού σχετικά με τον δανεισμό του από τη Λίβερπουλ στη Γουέστ Μπρομ.

Εκείνο το διάστημα οι Ίντερ και Σεβίλλη «μονομαχούσαν» για το ποια θα αποκτήσει τον στράικερ κι ως εκ τούτου προσφέρονταν ως φαβορί από τους μπουκ. Την ίδια στιγμή, η απόδοση του να βρει την επόμενη ποδοσφαιρική του στέγη στη Γουέστ Μπρομ, δέχτηκε μια απίστευτη πτώση μέσα σε μόνο λίγες ώρες, με τον Βρετανό άσο να κατηγορείται πως ενημέρωσε τον αδερφό του να στοιχηματίσει στην ενδεχόμενη μεταγραφή του στη Σεβίλλη.

Ως εκ τούτου, ο παίκτης τιμωρήθηκε αρχικά με αγωνιστικό αποκλεισμό για διάστημα έξι εβδομάδων, ενώ εν συνεχεία του επιβλήθηκε και μια αυστηρότερη ποινή αποκλεισμού από κάθε αθλητική δραστηριότητα για 4 μήνες και πρόστιμο 150.000 λιρών.

Ο Ραούλ Μπράβο και η «μαφία του στοιχήματος»

Ένα από τα πιο «εκκωφαντικά» σκάνδαλα περί στημένων αγώνων υπήρξε φυσικά αυτό με πρωταγωνιστή τον Ραούλ Μπράβο. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με εισαγγελικά έγγραφα ένας Έλληνας ποδοσφαιρικός παράγοντας σε συνεργασία με τον Ισπανό πρώην ποδοσφαιριστή, χειραγωγούσαν τουλάχιστον οκτώ ελληνικές ομάδες με συνεργούς έναν άλλο Ισπανό παίκτη, καθώς και μια γυναίκα.

Εκτός αυτών, στη συγκεκριμένη υπόθεση εμπλέκονται τόσο ο οδηγός του Μπράβο και άλλος ένας πρώην συνεργάτης του, αυστραλιανής υπηκοότητας, μόνιμος κάτοικος Ντουμπάι με συχνές επισκέψεις στην Ελλάδα.

Τα στοιχήματα των υπόπτων, είχαν κατατεθεί σε χώρες, όπως η Γερμανία, κάποιες των Βαλκανίων και η Μαλαισία, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως ο Ραούλ Μπράβο εμπλέκεται σε στοιχηματικό σκάνδαλο και στην Ισπανία με «σημαδεμένα» ματς σε La Liga και Segunda Division.

Οι επικοί «κουβάδες» του Τζόι Μπάρτον και τα 1.260 στοιχήματα

Τον Απρίλιο του 2017 ο Τζόι Μπάρτον τιμωρήθηκε από την αγγλική Ομοσπονδία με 18 μήνες αποκλεισμό από τα γήπεδα και πρόστιμο 30.000 λιρών, εξαιτίας όχι ενός ούτε δύο, αλλά 1.260 παράνομων στοιχημάτων που είχε παίξει από το 2004 έως το 2016. 

Ειδικότερα, ο 38χρονος Βρετανός είχε τοποθετήσει στον λογαριασμό που διατηρούσε με το όνομά του σε στοιχηματική εταιρία, 1.260 στοιχήματα, τα περισσότερα από τα οποία αφορούσαν αγώνες της Premier League, στην πλειοψηφία των οποίων είχε συμμετάσχει κι ο ίδιος.

Από την πλευρά του ο Μπάρτον, προκειμένου να υπερασπιστεί τον εαυτό του, δήλωσε πως δεν πόνταρε ποτέ κόντρα την ομάδα στην οποία αγωνιζόταν, ενώ τόνισε πως οι μισοί και πλέον παίκτες του αγγλικού πρωταθλήματος, παίζουν στοίχημα. Αξίζει να σημειωθεί πάντως, πως με βάση τα επίσημα στοιχεία που κατέθεσε στις Αρχές, τις περισσότερες φορές όπου πόνταρε την ομάδα στην οποία αγωνιζόταν πήγαινε «κουβά»!

Betsson
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ προσφορά*
check_3c
Cash Out* & Bet Builder*
check_3c
Εξελιγμένο mobile app
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

H εμπλοκή και η αθώωση του Μπουφόν

Ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του παγκόσμιου ποδοσφαίρου που βρέθηκε να πρωταγωνιστεί σε σκάνδαλο παράνομου στοιχήματος είναι αυτό του θρυλικού τερματοφύλακα, Τζιανλουίτζι Μπουφόν.

Ειδικότερα, το 2012 οι Αρχές του Τορίνο έκαναν έρευνα για 14 επιταγές αξίας μεγαλύτερης του 1,5 εκατ. ευρώ που είχε υπογράψει ο πρώην γκολκίπερ της Γιουβέντους το 2010 και που φέρονται να είχαν δοθεί σε ένα στοιχηματικό πρακτορείο στην Πάρμα.

Από την πλευρά του ο εμβληματικός ποδοσφαιριστής που μεγαλούργησε στη Serie A, ξεκαθάρισε μέσω των νομικών του συμβούλων πως δεν είχε καμία ανάμειξη στο εν λόγω σκάνδαλο, γεγονός που επιβεβαιώθηκε και μετά την αθώωση του από το δικαστήριο.

Μάλιστα κι ο ιδιοκτήτης και πρόεδρος της Γιουβέντους, Αντρέα Ανιέλι, δήλωσε τότε πως «… ο Τζίτζι είναι ένας τίμιος αθλητής και δεν έχει ανάγκη αυτά τα πράγματα. Μου προκαλεί εντύπωση πώς γράφτηκε κάτι τέτοιο στον Τύπο, από τη στιγμή που δεν υπάρχει καν έρευνα για τον Μπουφόν».

Η εξομολόγηση για τα προβλήματα εθισμού του Τάουνσεντ

Ο άσος της Έβερτον, Άντρος Τάουνσεντ, βρέθηκε ένοχος στα μόλις 21 του χρόνια, παραβιάζοντας τους κανονισμούς της FA για παράνομη στοιχηματική δραστηριότητα. Συγκεκριμένα, ο Άγγλος εξτρέμ που τότε αγωνιζόταν ως δανεικός στην ΚΠΡ, τιμωρήθηκε με 21.400 ευρώ, καθώς και ποινή αποκλεισμού ενός μήνα. 

Αξίζει να σημειωθεί, πως ο Τάουνσεντ έχει εξομολογηθεί δημόσια τον εθισμό του στον τζόγο, αποκαλύπτοντας πως κατέληξε μέσα σε μια νύχτα να χάσει 46.000 λίρες σε ένα μόλις αγώνα. 

«Θυμάμαι όταν ήμουν στο Μπέρμιγχαμ, ήταν η νύχτα πριν από τον ημιτελικό για τα play-off. Ήμουν στο κρεβάτι προσπαθώντας να ξεκουραστώ. Θα ήταν ο μεγαλύτερος αγώνας της χρονιάς και δεν μπορούσα να κοιμηθώ.

Συνέχεια ασχολούμουν με το κινητό μου παίζοντας περισσότερα στοιχήματα. Εκείνη τη νύχτα, έχασα 46.000 λίρες σε έναν αγώνα» παραδέχτηκε ο Βρετανός.

Η «καμπάνα» στον Τρίπιερ για την μεταγραφή στην Ατλέτικο

Τον Μάιο του 2020 ο Κίεραν Τρίπιερ βρέθηκε στο επίκεντρο των διεθνών ταμπλόιντς λόγω της συμμετοχής τους σε δραστηριότητες παράνομου στοιχηματισμού.

Ο Άγγλος διεθνής μπακ, ο οποίος στις 17 Ιουλίου του 2019 «μετακόμισε» από την Τότεναμ στην Ατλέτικο Μαδρίτης έναντι 22 εκατομμυρίων ευρώ, κατηγορήθηκε πως πόνταρε στη μεταγραφή του στους Μαδριλένους.

Ειδικότερα, αντιμετώπισε 7 διαφορετικές κατηγορίες για την παραβίαση κανονισμών αναφορικά με το στοίχημα από την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Αγγλίας και κρίθηκε ένοχος για τις τέσσερις εξ αυτών.

Ως εκ τούτου, του απαγορεύτηκε το δικαίωμα συμμετοχής σε οποιαδήποτε ποδοσφαιρική δραστηριότητα για 2,5 μήνες, καθώς και πρόστιμο 70.000 λιρών.

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Πώς ένα πλάγιο άουτ πήγε «κουβά» τον Μάθιου Λε Τισιέ

Ο παλαίμαχος διεθνής αστέρας, Μάθιου Λε Τισιέ, μπορεί να κατέγραψε μια αξιοθαύμαστη καριέρα με τη φανέλα της Σαουθάμπτον, ωστόσο ενεπλάκη σε μια στοιχηματική απάτη το μακρινό... 1995. 

Όπως ο ίδιος εξομολογήθηκε, σε μια αναμέτρηση των «Αγίων» με τη Γουίμπλεντον, ο Λε Τισιέ, σχεδίασε μαζί με έναν συμπαίκτη του να στείλει τη μπάλα από τη σέντρα απευθείας σε πλάγιο άουτ, προκειμένου να πληρωθούν οι φίλοι του στο στοίχημα, εξαπατώντας έτσι τους μπούκερ που προέβλεπαν πως κάτι τέτοιο θα συμβεί μετά το πρώτο λεπτό του αγώνα.

Παρά την μεγάλη ποδοσφαιρική του ποιότητα ωστόσο, ο επιτελικός μέσος δεν κατόρθωσε να στείλει την μπάλα εκτός, πηγαίνοντας τελικά τους φίλους του... «κουβά».

Όταν... τη γλίτωσε φτηνά ο Μάρτιν Ντεμικέλις

Ο πάλαι ποτέ αμυντικός, Μάρτιν Ντεμικέλις, κατέκτησε κατά τη διάρκεια της καριέρας του, πληθώρα τίτλων με τις Ρίβερ Πλειτ, Μπάγερν και Σίτι ενώ έχει σημειώσει και 52 εμφανίσεις με την Εθνική Αργεντινής, φθάνοντας μέχρι τον τελικό του Μουντιάλ το 2014.

Το 2016 ωστόσο η FA, διεξήγαγε έρευνα για τις παράνομες ενέργειες του στόπερ σχετικά με τον τζόγο, ανακαλύπτοντας πως ο Αργεντινός είχε παίξει 29 στοιχήματα εκείνη τη σεζόν.

Στάθηκε βέβαια τυχερός, καθώς κανένα από τα στοιχήματα που είχε τοποθετήσει δεν αφορούσε αγώνες στους οποίους συμμετείχε ο ίδιος κι έτσι του επιβλήθηκε μια ποινή προστίμου μόνο 22.058 λιρών.

Μια τιμωρία που φυσικά δεν προβλημάτισε τον παλαίμαχο άσο, καθώς εκείνη την εποχή, ο εβδομαδιαίος μισθός του ανερχόταν στις 18.000 λίρες!

Η «αγγλική παράδοση» στα στοιχηματικά σκάνδαλα

Μπλεγμένος σε σκάνδαλο στοιχηματισμού βρέθηκε κι ο 26χρονος μεσοεπιθετικός των μικρότερων κατηγοριών στο Νησί, Σκοτ Κάσκετ. Συγκεκριμένα, ο Άγγλος ποδοσφαιριστής τιμωρήθηκε με αποκλεισμό δύο μηνών τον Ιανουάριο του 2020, όταν αποκαλύφθηκε πως από τις 3 Σεπτεμβρίου του 2014 έως τις 22 Αυγούστου του 2016 είχε τοποθετήσει 183 στοιχήματα, με τα 65 από αυτά να αφορούν παιχνίδια στα οποία συμμετείχε με την τότε ομάδα του της Δ' Κατηγορίας Αγγλίας, Λέιτον Όριεντ.

Σε παρόμοιες περιπέτειες μπλέχτηκε κι ο άσος της Λούτον, Κάμερον Ζερόμ

Το 2013 ο Άγγλος στράικερ, παραδέχτηκε πως είχε στοιχηματίσει σε αγώνες της ομάδας του, με την Ομοσπονδία να του επιβάλει πρόστιμο 60.00 ευρώ, χωρίς ωστόσο να αντιμετωπίζει ποινή αποκλεισμού από τα γήπεδα.

*21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Στοιχηματική
Άδεια
Προσφορές
Υπηρεσίες
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
GR
Stoiximan Master
Δύο και... ταμείο
Λευκή Επιστροφή
Cash out* Android App iOS App
+6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Auto & Partial Cash Out*
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΣΤΟ ΠΑΡΑ1 & Boost Νίκης
Cash out* Android App Βig Screen Mobile
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
GR
Ενισχυμένες* Αποδόσεις
Επιστροφή στο 0-0
Cash Out* (Partial, Auto & Stop Loss)
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+11
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
GR
Build A Bet
Auto Cash Out*
Υπηρεσία Edit My Bet*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Αυτόματο Cash out*
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
GR
Ασιατικά
Bet Builder*
Cash Out*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Android App
+10
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Άμεσο cash out*
Ικανοποιητικές αποδόσεις
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
GR
Φτιάξτε Αγορά
Υπηρεσία Live Streaming*
Μερικό, Ολικό & Αυτόματο Cash Out*
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+8
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
GR
Cash Out*
Φιλικό mobile site
Boost νίκης
Cash out* Υψηλά όρια
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
GR
Cash Out*
VAR Cashback
Αποδόσεις κάτω του 2.00
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ