foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ122
ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Κύπελλο Ελλάδας Μπάσκετ: Το Final-4 επιστρέφει!

Previews Πρωταθλημάτων | 17 Φεβ 2022 12:08
ΑΟΡΑΚΙΑ.JPG

Το Final-4 επιστρέφει στη ζωή του ελληνικού μπάσκετ και του Κυπέλλου για πρώτη φορά μετά το 2004 όταν η διοργάνωση είχε διεξαχθεί στη Λαμία και ο τελικός Άρη-Ολυμπιακού στιγματίστηκε από τα πολύ σοβαρά και εκτεταμένα επεισόδια. Φέτος η διοργάνωση θα διεξαχθεί στα «Δύο Αοράκια» στο Ηράκλειο Κρήτης παρουσία μερίδας φιλάθλων. Οι ημιτελικοί θα διεξαχθούν την Παρασκευή 18/2 και ο τελικός την Κυριακή 20/2 (δεν υπάρχει μικρός τελικός).

To Foxbet.gr σας παρουσιάζει τις 4 ομάδες, με ανάλυση της πορείας τους ως τώρα στη σεζόν, την ιστορία που έχουν καταγράψει στον θεσμό, την εμπειρία που διαθέτουν σε πάγκους και παίκτες, καθώς και τα προβλήματα τραυματισμών.

To πρόγραμμα των ημιτελικών

Ημερομηνία-Ώρα Αγώνας
18 Φεβρουαρίου - 17:00 Προμηθέας Πάτρας - Παναθηναϊκός
18 Φεβρουαρίου - 20:00 Ολυμπιακός - ΑΕΚ

ΤΙ ΠΑΙΖΟΥΜΕ

Με μία πρώτη ματιά τα χάντικαπ και στους δύο ημιτελικούς δείχνουν μεγάλα. Στην αναμέτρηση Προμηθέας - Παναθηναϊκός είναι στους 12,5 πόντους και επιλέγω, παρά τα προβλήματα της ομάδας της Πάτρας, τον άσο, αφού ο -δίχως Παπαπέτρου- Παναθηναϊκός είναι ευάλωτος και περισσότερο προβλέψιμος. Άλλωστε είναι ματς μία κι έξω, οπότε ο Προμηθέας θα κυνηγήσει κάθε πιθανότητα πρόκρισης στον τελικό. Για τον λόγο αυτό αξίζει και το ρίσκο στο Ολυμπιακός vs Προμηθέας για ζευγάρι τελικού με απόδοση 7.80.

*Η αγορά και η απόδοση της πρότασης ίσχυε στις 16/2 & ώρα 20:00.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι ομάδες που συμμετέχουν στο Final-4

Προμηθέας Πάτρας

Τι κάνει στο πρωτάθλημα: Βρίσκεται στην 3η θέση με ρεκόρ 9-4 πίσω από Ολυμπιακό και Παναθηναϊκό.

Τι κάνει στην Ευρώπη: Βρίσκεται στη 10η (τελευταία) θέση του Β Ομίλου του EuroCup με ρεκόρ 3-9 έχοντας πολύ λίγες πιθανότητες πρόκρισης στην επόμενη φάση.

Ιστορία στον θεσμό: Έχει παίξει δύο συνεχόμενες μάλιστα χρονιές (2020, 2021) στον τελικό της διοργάνωσης χάνοντας στον πρώτο από την ΑΕΚ και πέρυσι από τον Παναθηναϊκό.

Προπονητής: Ο Ηλίας Ζούρος είναι «περπατημένος» και ο μόνος που έχει συμμετάσχει στο παρελθόν σε φάιναλ-φορ Κυπέλλου ως προπονητής του Ολυμπιακού.

Απουσίες: Δεν είναι και λίγα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Προμηθέας. Ο διεθνής τρίποντος φόργουορντ Χάρης Γιαννόπουλος είναι τραυματίας εδώ και σχεδόν δύο μήνες. Παράλληλα, τρεις βασικότατοι παίκτες, οι τρεις ψηλοί Αγραβάνης, Γκραντ και Χαντ βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό και έμειναν εκτός προπονήσεων από την περασμένη Παρασκευή, δηλαδή ουσιαστικά θα παίξουν (η καραντίνα τους λήγει την Πέμπτη 17/2) απροπόνητοι. Τα χειρότερα νέα ήρθαν τη Δευτέρα όπου βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό και ο γκαρντ Γκίκας ο οποίος αυτομάτως τέθηκε εκτός φάιναλ-φορ αφού η καραντίνα του θα λήξει την Κυριακή, ημέρα του τελικού.

VS Παναθηναϊκός: Φέτος μετράει ήδη δύο ήττες από τον Παναθηναϊκό. Η πρώτη στον τελικό του Super Cup με 92-83 στην Πάτρα (26/9/2021) και η 2η για το πρωτάθλημα στο ΟΑΚΑ με 92-67 (19/12/2021). Πέρυσι, δε, στον τελικό ηττήθηκε 91-79 (9/5/2021).

Παναθηναϊκός

Τι κάνει στο πρωτάθλημα: Βρίσκεται στη 2η θέση της βαθμολογίας έχοντας ένα ματς λιγότερο από τον Ολυμπιακό, με ρεκόρ 12-1.

Τι κάνει στην Ευρώπη: Βρίσκεται στην 17η (προτελευταία) θέση της Ευρωλίγκα έχοντας από κάτω του μόνο τη Ζαλγκίρις Κάουνας και ρεκόρ 6-17, το χειρότερο στην ιστορία του στη διοργάνωση.

Ιστορία στον θεσμό: Ο Παναθηναϊκός είναι φυσικά ο πολυνίκης του θεσμού με 20 κατακτήσεις και συνολικά 25 παρουσίες στους 47 προηγούμενους τελικούς. Έχει κατακτήσει τα 8 από τα 10 τελευταία τρόπαια.

Προπονητής: Ο Δημήτρης Πρίφτης θέλει να φτάσει στον 2ο τελικό της καριέρας του αφού ο πρώτος ήταν το 2017 ως προπονητής του Άρη όταν είχε χάσει στο Ηράκλειο με 68-59 από τη νυν ομάδα του, τον Παναθηναϊκό.

Απουσίες: Ο αρχηγός της ομάδας Ιωάννης Παπαπέτρου είναι το μεγάλο ερωτηματικό. Ο διεθνής φόργουορντ υποβλήθηκε σε επέμβαση στη μύτη για το ιγμόρειο στις 31 Ιανουαρίου και έκτοτε παραμένει και εκτός προπονήσεων. Η απόφαση για το αν θα ταξιδέψει στην Κρήτη θα παρθεί την τελευταία στιγμή, αν και έχει λίγες πιθανότητες παίξει με τον προπονητή Δημήτρη Πρίφτη να δηλώνει τη Δευτέρα μετά τον αγώνα με τον Ηρακλή πως «πιθανότατα δεν θα είναι μαζί μας». Όσο για τον Σέρβο σκόρερ Νέντοβιτς, που τραυματίστηκε στον αγώνα με τη Μονακό για την Ευρωλίγκα, δεν έπαιξε εναντίον του Ηρακλή, αν και λέγεται ότι έπαθε απλά... κράμπα.

VS Προμηθέας: Φέτος μετράει δύο νίκες επί του Προμηθέα. 92-83 στον τελικό του Super Cup στην Πάτρα στις 26/9/2021 και 91-67 στο ΟΑΚΑ για το πρωτάθλημα (19/12/2021).

Betsson
Βαθμολογία
8.4/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ προσφορά*
check_3c
Cash Out* & Bet Builder*
check_3c
Εξελιγμένο mobile app
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΑΕΚ

Τι κάνει στο πρωτάθλημα: Βρίσκεται στην 6η θέση της βαθμολογίας μαζί με τον Άρη και ρεκόρ 6-8 έχοντας όμως έναν αγώνα περισσότερο από τον 8ο ΠΑΟΚ (6-7).

Τι κάνει στην Ευρώπη: Έχει αποκλειστεί από την πρώτη κιόλας φάση του BCL καταλαμβάνοντας την 4η (τελευταία) θέση στον όμιλό της στις αρχές Δεκεμβρίου 2021.

Ιστορία στον θεσμό: Έχει κατακτήσει 5 φορές το τρόπαιο και μετράει και άλλες επτά παρουσίες σε τελικούς. Τις τέσσερις τελευταίες φορές που έπαιξε τελικό (2000, 2001, 2018, 2020) πήρε και το τρόπαιο, η προτελευταία μάλιστα στο Ηράκλειο το 2018 κόντρα στον Ολυμπιακό (2020) με 88-83.

Προπονητής: Ο Στέφανος Δέδας θέλει να παίξει στον πρώτο τελικό Κυπέλλου Ελλάδας της καριέρας του. Πέρυσι με τη Χάποελ Χολόν έφτασε στον τελικό του Βαλκανικού Κυπέλλου!

Απουσίες: Όπως συμβαίνει από την αρχή της σεζόν η ΑΕΚ είναι γεμάτη προβλήματα. Ο βασικός σκόρερ (γκαρντ) Μπράιαν Ανγκόλα είναι εκτός δράσης από τις 16 Ιανουαρίου με πρόβλημα στην καρδιά. Ο βασικός γκαρντ σκόρερ Νίκος Παππάς είναι επίσης εκτός δράσης από τις 22 Ιανουαρίου με σοβαρή θλάση στους προσαγωγούς. Ο Καναδός τρίποντος σκόρερ Άντι Ράουτινς διαγνώσθηκε με κορωνοϊό, βγαίνει από την καραντίνα την Πέμπτη και θα αγωνιστεί απροπόνητος. Νέο πρόσωπο αναμένεται να είναι ο βετεράνος Αμερικανός γκαρντ Λάνγκφορντ που έχει να παίξει σε επίσημο ματς 10 μήνες και ενσωματώθηκε στις προπονήσεις τη Δευτέρα 14/2.

VS Ολυμπιακός: Μετράει δύο ήττες φέτος από τον Ολυμπιακό. Στις 3 Οκτωβρίου έχασε στο ΣΕΦ με 103-78 και στις 29 Ιανουαρίου ηττήθηκε από τη 80-74, παρά το γεγονός ότι προηγήθηκε με διαφορά 16 πόντων στο 28'.

Ολυμπιακός

Τι κάνει στο πρωτάθλημα: Βρίσκεται στην 1η θέση της βαθμολογίας με ρεκόρ 13-1 έχοντας όμως έναν αγώνα περισσότερο από τον 2ο Παναθηναϊκό.

Τι κάνει στην Ευρώπη: Βρίσκεται στην 4η θέση της Ευρωλίγκα, με ρεκόρ 14-9 μαζί με τη Ζενίτ Αγίας Πετρούπολης.

Ιστορία στον θεσμό: Οι ερυθρόλευκοι μετράνε 9 τρόπαια (δεύτεροι πίσω από τον Παναθηναϊκό) και ισάριθμους χαμένους τελικούς. Έχουν να κατακτήσουν το Κύπελλο από το μακρινό 2011 και οποιοδήποτε τίτλο από το πρωτάθλημα του 2016. Στους τρεις προηγούμενους τελικούς τους ηττήθηκαν δύο φορές από τον Παναθηναϊκό (2012, 2013) και έναν από την ΑΕΚ (2018).

Προπονητής: Ο Γιώργος Μπαρτζώκας θα προσπαθήσει να φτάσει στον 2ο τελικό Κυπέλλου Ελλάδας της καριέρας του μετά από αυτόν του 2013 στο κλειστό του Ελληνικού (ήττα 81-78 από τον Παναθηναϊκό).

Απουσίες: Πίσω φαίνεται πως έχει αφήσει ο Ολυμπιακός τα ουκ ολίγα προβλήματα που αντιμετώπισε τον Ιανουάριο κυρίως λόγω κορωνοϊού αφού παρότι άπαντες εμβολιασμένοι, όλοι οι παίκτες της ομάδας κόλλησαν. Παράλληλα ο Αμερικανός εκρηκτικός γκαρντ ΜακΚίσικ ξεπέρασε τον πρόσφατο τραυματισμό του. Ερωτηματικό είναι μόνο ο βασικός πλέι-μέικερ Τόμας Ουόκαπ που τραυματίστηκε παραμονή του αγώνα της Ευρωλίγκα με την Εφές και δεν έπαιξε στο πρωτάθλημα εναντίον του Λαυρίου και θεωρείται αμφίβολος.

vs ΑΕΚ: Δύο νίκες για τον Ολυμπιακό φέτος κόντρα στην ΑΕΚ. Στις 3 Οκτωβρίου επικράτησε με 103-78 στο ΣΕΦ και στις 29 Ιανουαρίου πέρασε από τα Λιόσια με 80-74, παρότι βρέθηκε να χάνει με 16 πόντους διαφορά στο 28ο λεπτό αφού το… γύρισε με φοβερή εμφάνιση του Σλούκα έχοντας δε πολλές απουσίες (Βεζένκοβ, Παπανικολάου, Πρίντεζης, ΜακΚίσικ).

Επιμέλεια: Γιάννης Ψαράκης

Στοιχηματική
Άδεια
Προσφορές
Υπηρεσίες
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
GR
Stoiximan Master
Δύο και... ταμείο
Λευκή Επιστροφή
Cash out* Android App iOS App
+6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Auto & Partial Cash Out*
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΣΤΟ ΠΑΡΑ1 & Boost Νίκης
Cash out* Android App Βig Screen Mobile
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
GR
Ενισχυμένες* Αποδόσεις
Επιστροφή στο 0-0
Cash Out* (Partial, Auto & Stop Loss)
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+11
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
GR
Build A Bet
Auto Cash Out*
Υπηρεσία Edit My Bet*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Αυτόματο Cash out*
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
GR
Ασιατικά
Bet Builder*
Cash Out*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Android App
+10
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Άμεσο cash out*
Ικανοποιητικές αποδόσεις
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
GR
Φτιάξτε Αγορά
Υπηρεσία Live Streaming*
Μερικό, Ολικό & Αυτόματο Cash Out*
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+8
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
GR
Cash Out*
Φιλικό mobile site
Boost νίκης
Cash out* Υψηλά όρια
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
GR
Cash Out*
VAR Cashback
Αποδόσεις κάτω του 2.00
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Betshop
Sportingbet
Απόδοση Stoiximan
Απόδοση Pamestoixima.gr
Απόδοση Novibet
Απόδοση Bwin
Απόδοση Betsson
Απόδοση Fonbet
Απόδοση Bet365
Απόδοση Netbet
Απόδοση Betshop
Απόδοση Sportingbet
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση