foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ71
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Πρωτάθλημα Αργεντινής: Preview Copa de la Liga Profesional 2024

Previews Πρωταθλημάτων | 22 Ιαν 2024 14:00
A-ARGENTINIS_AFIERWMA_foxbet_NEW.jpg

Η Ροσάριο Σεντράλ έκανε τη μεγάλη έκπληξη και κατέκτησε τον τίτλο στο πρόσφατο CLP, επιστρέφοντας στην κορυφή του ποδοσφαίρου της Αργεντινής μετά από 36 χρόνια. Δίκαιο το επίτευγμα της ομάδας του Ρούσο, που απέκλεισε κατά σειρά τη Ρασίνγκ Κλουμπ (προημιτελικά) και τη Ρίβερ Πλέιτ (ημιτελικά), πριν κερδίσει στον τελικό την Πλατένσε. Υπέρβαση από την τελευταία, που ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις. Αντίθετα, δεν υλοποίησε τους στόχους της η Ρίβερ Πλέιτ, ενώ απογοητευτική ήταν η παρουσία της Μπόκα Τζούνιορς, που έμεινε εκτός πλέι οφ και Λιμπερταδόρες.

Ανεβασμένες οι Ρασίνγκ Κλουμπ, Βελές και Ιντεπεντιέντε, «έσωσε» την κατάσταση με την κατάκτηση του Κυπέλλου η Εστουδιάντες, ενώ αντίθετα δεν τα πήγαν καλά οι Σαν Λορένσο, Αρχεντίνος Τζούνιορς και Λανούς. H Ομοσπονδία απέρριψε το αίτημα που κατέθεσε η Κολόν Σάντα Φε και επικύρωσε τον υποβιβασμό της, ενώ στην Primera Nacional θα αγωνίζεται, πλέον και η Άρσεναλ Σαραντί. Αντίθετα, στη μεγάλη κατηγορία ανέβηκαν οι Ιντεπεντιέντε Ριβαντάβια και Ντεπορτίβο Ριέστρα. Με μεγάλο ενδιαφέρον αναμένεται το ξεκίνημα του νέου CLP (26/1). Θεωρείται δύσκολο αλλά θα προσπαθήσει να διατηρήσει τα κεκτημένα η Ροσάριο Σεντράλ, μονόδρομος αποτελεί η επιστροφή στην κορυφή για τα δυο «μεγαθήρια», Ρίβερ Πλέιτ και Μπόκα Τζούνιορς

cta_box_bg
Τριπλή προσφορά* γνωριμίας, με 1 μήνα δωρεάν* Cosmote TV! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις - ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σύστημα διεξαγωγής

Σε αντίθεση με την προηγούμενη σεζόν, το 2024 θα ξεκινήσει με τη διεξαγωγή του CLP και στη συνέχεια θα ακολουθήσει η LPF (έναρξη 12/5). Ακόμα, δεν έγινε κλήρωση σε ότι αφορά τους δυο ομίλους. Στον 1ο τοποθετήθηκαν οι δυο ομάδες που ανέβηκαν (Ιντεπεντιέντε Ριβαντάβια και Ντεπορτίβο Ριέστρα), αντικαθιστώντας τις Κολόν Σάντα Φε και Άρσεναλ Σαραντί που υποβιβάστηκαν, ενώ ο 2ος όμιλος έχει ακριβώς τις ίδιες ομάδες με το προηγούμενο τουρνουά.

Κάθε όμιλος αποτελείται από 14 ομάδες και θα παίξουν όλοι με όλους, ενώ η 7η αγωνιστική («fecha de clásicos») θα είναι η μοναδική που ομάδες από τον έναν όμιλο θα αντιμετωπίσουν ομάδες από τον άλλο. Με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας (14 αγωνιστικές), οι πρώτες τέσσερις ομάδες κάθε γκρουπ, θα συνεχίσουν στα προημιτελικά. Τα παιχνίδια θα γίνουν σε ουδέτερο γήπεδο, ενώ ο πρώτος κάθε ομίλου θα τεθεί αντιμέτωπος με τον τέταρτο του άλλου και ο δεύτερος με τον τρίτο. Οι ομάδες που θα προκριθούν θα παίξουν μονούς ημιτελικούς, ενώ μονός θα είναι και ο μεγάλος τελικός, επίσης, σε ουδέτερη έδρα. Η ομάδα που θα κατακτήσει τον τίτλο, θα κερδίσει τη συμμετοχή της στο Λιμπερταδόρες του 2025 και στον τελικό του Trofeo de Campeones (2024). 

Σε περίπτωση ισοβαθμίας η κατάταξη των ομάδων αποφασίζεται με τα εξής κριτήρια:
1) Διαφορά τερμάτων,
2) Αποτελέσματα στα μεταξύ τους παιχνίδια,
3) Καλύτερη επίθεση,
4) Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς.

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

Α' Όμιλος

1. Ρίβερ Πλέιτ 2. Ροσάριο Σεντράλ 3. Ιντεπεντιέντε
4. Ουρακάν 5. Μπάνφιλντ 6. Βελές
7. Ταγέρες 8. Αρχεντίνος Τζούνιορς 9. Χιμνάσια Λα Πλάτα
10. Ινστιτούτο 11. Ατλέτικο Τουκουμάν 12. Μπαράκας Σεντράλ
13. Ιντεπεντιέντε Ριβαντάβια 14. Ντεπορτίβο Ριέστρα  

Β' Όμιλος

1. Μπόκα Τζούνιορς 2. Ρασίνγκ Κλουμπ 3. Γοδόι Κρους
4. Σαν Λορένσο 5. Εστουδιάντες 6. Ντεφένσα Χουστίσια
7. Νιούελς Ολντ Μπόις 8. Μπελγράνο 9. Πλατένσε
10. Ουνιόν Σάντα Φε 11. Τίγκρε 12. Σεντράλ Κόρδοβα
13. Λανούς 14. Σαρμιέντο  
cta_box_bg
Σούπερ Δώρο* στο PS Rewards Χωρίς Κατάθεση! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

 

Οι 10 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης (Θέση) Από Σε
Φονσέκα (Μ) Μοντεβιδέο Γουόντερερς Ρίβερ Πλέιτ
Καμπέσες (Τ) Μπάνφιλντ Ρασίνγκ Κλουμπ 
Άβαλος (Ε) Αρχεντίνος Τζούνιορς Ιντεπεντιέντε
Σενόν (Μ) Ουνιόν Σάντα Φε Μπόκα Τζούνιορς
Ε. Πέρες (Μ) Ρίβερ Πλέιτ Εστουδιάντες
Σολάρι (ΜΕ) Ντεφένσα Χουστίτσια Ρασίνγκ Κλουμπ
Λέμα (Α) Λανούς Μπόκα Τζούνιορς 
Ταραγόνα (Ε) Χιμνάσια Λα Πλάτα Σαν Λορένσο 
Ορός (ΜΕ) Ρασίνγκ Κλουμπ Αρχεντίνος Τζούνιορς
Ι. Ραμίρες (Ε) Νασιονάλ Νιούελς Ολντ Μπόις
Αγορά Απόδοση
Κατάκτηση: Μπόκα Τζούνιορς 5.00

cta_box_bg
Premium Προσφορά* χωρίς κατάθεση στη Novibet ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι ομάδες της Copa de la Liga Profesional Αργεντινής

Ρίβερ Πλέιτ

Δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της στο πρόσφατο CLP. Καλή η παρουσία της στην κανονική διάρκεια, καθώς τερμάτισε στη δεύτερη θέση του 1ου ομίλου. Τα βρήκε «σκούρα» στα προημιτελικά, πέρασε, όμως, το εμπόδιο της Μπελγκράνο, ενώ αποκλείστηκε στην επόμενη φάση από την μετέπειτα πρωταθλήτρια, Ροσάριο Σεντράλ. Πήρε την άτυπη ρεβάνς στον τελικό του Trofeo de Campeones, επικρατώντας με 2-0. Είχε εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Λιμπερταδόρες, η κατάκτηση του οποίου, όπως και η επιστροφή στην κορυφή του πρωταθλήματος, αποτελούν τους στόχους της ομάδας του Ντεμιτσέλις, που παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία.

Μοναδική κίνηση ενίσχυσης η απόκτηση του βασικού χαφ της Μοντεβιδέο Γουόντερερς, Ν. Φονσέκα. Σημαντική απώλεια η πώληση του ποιοτικού Ντε Λα Κρους στη Φλαμένγκο, έναντι 14.5 εκατομμυρίων ευρώ. Ακόμα, η Μάντσεστερ Σίτι αγόρασε έναντι 25 εκατομμυρίων ευρώ τον 17χρονο Ετσεβερί (ΜΕ), που θα παραμείνει, όμως, για έναν χρόνο στη Ρίβερ Πλέιτ. Δεν ανανέωσαν ο αρχηγός Ε. Πέρες (Μ, Εστουδιάντες) και ο έμπειρος Ροντόν (Ε, Πατσούκα). Παραχώρησε, επίσης, δανεικό τον ικανό Μπατάγια (Τ, Γρανάδα) και τον χρήσιμο Παραδέλα (Μ, Νεκάξα), ενώ πούλησε τον Πετρόλι (Τ, Γοδόι Κρους). Σε φιλικά προετοιμασίας αναδείχτηκε ισόπαλη (1-1) με τη Μοντερέι και κέρδισε (1-0) την Πατσούκα. Υπάρχει, πάντως, προβληματισμός, καθώς λόγω της απουσίας νεαρών παικτών στις εθνικές ομάδες νέων και προβλημάτων τραυματισμών, ο Ντεμιτσέλις έχει στη διάθεση του ρόστερ 22 παικτών, για τα πρώτα ματς του CLP.

Μπόκα Τζούνιορς

Ριζικές αλλαγές στη Μπόκα Τζούνιορς, καθώς ο Ρικέλμε κέρδισε τις εκλογές και είναι ο νέος πρόεδρος. Αποτυχημένη η παρουσία της, καθώς τερμάτισε έβδομη στον 2ο όμιλο και έμεινε εκτός πλέι οφ, ενώ δεν κατάφερε να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στο Λιμπερταδόρες - έφτασε, πάντως, μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης αλλά έχασε (1-2) από τη Φουμινένσε - και θα αγωνιστεί στο Σουνταμερικάνα. Δεν τα κατάφερε ούτε στο Κύπελλο  Αργεντινής, καθώς αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Εστουδιάντες. Ξεκίνησε το CLP με τον Αλμιρόν, ενώ το ολοκλήρωσε με τον υπηρεσιακό τεχνικό Ερόν. Επιλογή του Ρικέλμε για τον πάγκο της ομάδας του είναι ο πρώην τεχνικός της Ουρακάν, Μαρτίνες, ενώ μονόδρομος είναι η κατάκτηση του CLP και του Σουνταμερικάνα.

Απέκτησε με μεταγραφή τον ταλαντούχο αριστερό χαφ της Ουνιόν Σάντα Φε, Σενόν και τον έμπειρο κεντρικό αμυντικό, Λέμα, από τη Λανούς. Γέμισε τα ταμεία της, με την πώληση του νεαρού αριστερού μπακ/χαφ Μπάρκο στη Μπράιτον. Ακόμα, δεν ανανέωσε, μεταξύ άλλων, ο έμπειρος Ρονκάλια (Α), ενώ παραχώρησε αρκετούς νεαρούς παίκτες με τη μορφή δανεισμού. Σε πρόσφατο φιλικό της, κέρδισε με 2-1 την Ταγέρες.

Ροσάριο Σεντράλ

Ούτε ο πιο αισιόδοξος οπαδός της δεν θα περίμενε, ίσως, την εξέλιξη που είχε η προηγούμενη σεζόν για τη Ροσάριο Σεντράλ, που κατέκτησε τον τίτλο στη μεγάλη κατηγορία μετά από 36 χρόνια και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Λιμπερταδόρες. Τερμάτισε στην τέταρτη θέση του 1ου ομίλου στην κανονική διάρκεια του CLP, ενώ στη συνέχεια απέκλεισε στα προημιτελικά τη Ρασίνγκ Κλουμπ, στα ημιτελικά τη Ρίβερ Πλείτ, ενώ στον τελικό κέρδισε με 1-0 (40' Λοβέρα) την Πλατένσε. Αντίθετα, στον τελικό του Trofeo de Campeones έχασε με 2-0 από τη Ρίβερ Πλέιτ. Ξεκινάει τη νέα αγωνιστική περίοδο με στόχο τη διάκριση στο Λιμπερταδόρες και τη διατήρηση των κεκτημένων στην Αργεντινή, ενώ ο έμπειρος Ρούσο συνεχίζει στον πάγκο της.

Συνεχίζει τις διαπραγματεύσεις με τη Γκρέμιο, για την παραμονή του ποιοτικού Καμπάς (ΜΕ),ενώ απέκτησε με τη μορφή δανεισμού από την Ατλάντα τον ταλαντούχο χαφ, Ιμπάρα και ως ελεύθερο τον έμπειρο μέσο Μ. Μαρτίνες, από τη Λίγκα ντε Κίτο. Ακόμα, αγόρασε τον νεαρό στόπερ Μπράβο, από την Ατλέτικο ντε Ραφαέλα. Αντίθετα, στη Σεντράλ Κόρδοβα θα συνεχίσει την καριέρα του ο έμπειρος Μοντόγια (ΜΕ), ενώ στην Ινστιτούτο παραχωρήθηκε με τη μορφή δανεισμού, ο νεαρός Ρούσο (Ε). Σε φιλικό παιχνίδι στην Ουρουγουάη, κέρδισε με 2-0 τη Ντεφενσόρ Σπόρτινγκ.

Πλατένσε

Έφτασε στον τελικό του πρωταθλήματος μετά από 80 χρόνια και μια ανάσα από τον πρώτο τίτλο - αλλά και την πρώτη της έξοδο στις διεθνείς διοργανώσεις - στην ιστορία της. Το «παραμύθι», όμως, δεν είχε αίσιο τέλος για την Πλατένσε, που ηττήθηκε με 1-0 στον τελικό από τη Ροσάριο Σεντράλ. Εξασφάλισε, φυσικά, άνετα την παραμονή της, ενώ λίγο έλειψε να βγει στο Σουνταμερικάνα και μέσω της ετήσιας βαθμολογίας. Παρά την καθολική αποδοχή και στήριξη, ο προπονητής Παλέρμο αποφάσισε να μην ανανεώσει την καριέρα του, αν και μετά τη νίκη του Ρικέλμε στις εκλογές, ήξερε ότι δεν θα καθίσει στον πάγκο της αγαπημένης του, Μπόκα Τζούνιορς. Ρίσκο στην επιλογή του διαδόχου του, με τον άπειρο Γκρατσίνι, που κάθισε σε πάγκο πρώτης ομάδας, μόνο για λίγα παιχνίδια, ως υπηρεσιακός στη Ρασίνγκ Κλουμπ.

Δύσκολα θα κάνει ξανά τόσο καλή πορεία η Πλατένσε, θα προσπαθήσει, όμως, να κάνει την έκπληξη και να εξασφαλίσει θέση στα πλέι οφ. Πολλές αλλαγές στο ρόστερ της, καθώς αποχώρησαν 17 ποδοσφαιριστές. Παραχώρησε στη Νιούελς Ολντ Μπόις τους βασικούς Μακάνιο (Τ) και Ντίας (Μ), στη Λανούς τον σημαντικό Μοργκαντίνι (Α), ενώ δεν ανανέωσε, μεταξύ άλλων και ο χρήσιμος Χακέτ (Α, Λιμπερτάδ Ασουνσιόν). Αντίθετα, ενισχύθηκε στα χαφ με τους ικανούς Ι. Γκόμες (Εστουδιάντες) και Ριβέρο (Ντεφένσα Χουστίτσια), αγόρασε τον πολύτιμο στόπερ Ι. Βάσκες (Ολντ Μπόις), ενώ απέκτησε και αρκετούς δανεικούς. Τέλος, σε φιλικό κέρδισε με 1-0 τη Βελές.

cta_box_bg
Προσφορά* χωρίς κατάθεση & VIP ταξίδι στον τελικό του Europa League! Αποκλειστικά στην bwin! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Γοδόι Κρους

Ονειρική η προηγούμενη σεζόν για τη Γοδόι Κρους, που χάρη στην εκπληκτική δουλειά που έκανε ο προπονητής Ολντρά, κατάφερε να εξασφαλίσει θέση - ευνοήθηκε και από την κατάκτηση του τίτλου από τη Ροσάριο Σεντράλ - στο Λιμπερταδόρες της επόμενης σεζόν. Τερμάτισε δεύτερη στον 2ο όμιλο του CLP και στα προημιτελικά απέκλεισε στα πέναλτι τη Μπάνφιλντ. Δεν κατάφερε, όμως, να κάνει το ίδιο και κόντρα στην Πλατένσε και έχασε σπουδαία ευκαιρία να διεκδικήσει τον τίτλο. Ο Ολντρά παρέμεινε, φυσικά, στην τεχνική ηγεσία της Γοδόι Κρους, που θέλει να επαναλάβει την καλή πορεία στο CLP και να προχωρήσει όσο το δυνατόν περισσότερο στο Λιμπερταδόρες.

Αγόρασε τον ταλαντούχο χαφ Πότζο από την Ιντεπεντιέντε. Ακόμα, απέκτησε, μεταξύ άλλων, τον κίπερ της Ρίβερ Πλέιτ, Πετρόλι, προκειμένου να αντικαταστήσει το μεγάλο κενό που άφησε η αποχώρηση του αρχηγού Ροντρίγκες, που δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του και υπέγραψε στην Αρχεντίνος Τζούνιορς. Τέλος, παραχώρησε με τη μορφή δανεισμού στον Παναιτωλικό τον χρήσιμο φορ Λομόνακο.

Ρασίνγκ Κλουμπ

Το άσχημο ξεκίνημα της στο CLP προκάλεσε την αντίδραση των οπαδών της, ενώ μετά την εντός έδρας ήττα (0-2) της 7ης αγωνιστικής από την Ιντεπεντιέντε, παραιτήθηκε ο προπονητής Γκάγκο. Ανέλαβε ο τεχνικός της δεύτερης ομάδας, Γκρασίνι, που τη βελτίωσε και την οδήγησε στην κορυφή της βαθμολογίας του 2ου ομίλου, στο τέλος της κανονικής διάρκειας, αλλά και στην έξοδο στο Σουνταμερικάνα. Στα προημιτελικά, όμως, αποκλείστηκε στα πέναλτι από τη μετέπειτα πρωταθλήτρια Ροσάριο Σεντράλ. Γεγονός που οδήγησε τη διοίκηση στην απόφαση για απομάκρυνση του Γκρασίνι από την πρώτη ομάδα. Ακόμα, έφτασε μέχρι τα προημιτελικά και στο Λιμπερταδόρες, αποκλείστηκε, όμως, από τη Μπόκα Τζούνιορς. Ξεκινάει το CLP έχοντας στον πάγκο τον 60χρονο Κόστας, πρώην τεχνικό της εθνικής Βολιβίας. Στόχος η κατάκτηση του πρωταθλήματος και η διάκριση στο Σουνταμερικάνα.

Απέκτησε με μεταγραφή τον ποιοτικό εξτρέμ Σολάρι από τη Ντεφένσα Χουστίτσια, τον βασικό κίπερ της Μπάνφιλντ, Καμπέσες και ως ελεύθερο τον ικανό χαφ της Ρίβερ Πλέιτ, Σουκουλίνι. Ακόμα, προσέθεσε στο ρόστερ της με τη μορφή δανεισμού τον Σαντιάγκο Σόσα (Μ, Ατλάντα). Αντίθετα, πούλησε στην Κρουζ Ασούλ τον σημαντικό χαφ Πιόβι και στην Αρχεντίνος Τζούνιορς τον  χρήσιμο Ορός (ΜΕ), ενώ στην τελευταία παραχώρησε με τη μορφή δανεισμού και τον ικανό φορ Μ. Ρομέρο.

Μπάνφιλντ

Ολοκλήρωσε με αήττητο σερί εννιά αγώνων (4-5-0) τις υποχρεώσεις της στην κανονική διάρκεια του CLP και τερμάτισε στην 3η θέση του 1ου ομίλου. Στάθηκε άτυχη στα προημιτελικά, καθώς ηττήθηκε με 5-3 στα πέναλτι (κ.δ. 0-0) από τη Γοδόι Κρους και αποκλείστηκε. Εξασφάλισε, πάντως, σχετικά άνετα την παραμονή της, μέσω της ετήσιας βαθμολογίας. Μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση, ο έμπειρος Φαλκιόνι συνεχίζει στον πάγκο της, προκειμένου να την οδηγήσει αρχικά στα πλέι οφ του CLP και στη συνέχεια όσο πιο ψηλά γίνεται.

Ενίσχυσε την επιθετική της γραμμή με την απόκτηση του ικανού φορ Σεπούλβεδα, με μεταγραφή από την Εστουδιάντες Ρίο Κουάρτο. Παίκτης της είναι, πλέον και ο μέχρι πρότινος βασικός στόπερ της Ντεπορτίβο Κουένκα, Ρεκάλδε. Αντίθετα, δεν είχαν αίσιο τέλος οι διαπραγματεύσεις για την απόκτηση του ποιοτικού Μπαταγίνι (ΜΕ, Αρχεντίνος Τζούνιορς). Παραχώρησε τον βασικό κίπερ Καμπέσες στη Ρασίνγκ Κλουμπ, ενώ δεν ανανέωσε ο βασικός Ρεμέντι (Μ), που υπέγραψε στη Σαν Λορένσο.

Ουρακάν

Εντυπωσιακή η παρουσία της στην κανονική διάρκεια του CLP, καθώς τερμάτισε στην πρώτη θέση του 1ου ομίλου και προκρίθηκε στα προημιτελικά, όπου και αποκλείστηκε στα πέναλτι από την Πλατένσε. Ακόμα, κατάφερε να εξασφαλίσει την παραμονή της στην κατηγορία, μέσω της ετήσιας βαθμολογίας. Ο «αρχιτέκτονας» της πολύ καλής πορείας, Μαρτίνες, υπέβαλε την παραίτηση του, καθώς είχε πρόταση από τη Μπόκα Τζούνιορς. Οι διοικούντες ήρθαν σε συμφωνία με τον 50χρονο Σάβα, πρώην τεχνικό της Σαρμιέντο, ενώ ως στόχος τέθηκε η συμμετοχή στα πλέι οφ και η έξοδος στις διεθνείς διοργανώσεις.

Ενίσχυσε το κέντρο της άμυνας με τον ικανό Μπουρδίσο, που έμεινε ελεύθερος από την Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα, ενώ αγόρασε τον έμπειρο κίπερ Γκαλίντες από την Άουκας (Εκουαδόρ). Ακόμα, προσέθεσε στο έμψυχο δυναμικό της και τον χρήσιμο δεξιό μπακ/χαφ, Ντε Λα Φουέντε, που έμεινε ελεύθερος από τη Φαμαλικάο. Αντίθετα, παρελθόν αναμένεται να αποτελέσει το επόμενο διάστημα ο βασικός φορ Κόκαρο, που εκδήλωσε την πρόθεση να αποχωρήσει. Τέλος, παραχώρησε με τη μορφή δανεισμού στον Παναιτωλικό, τον βασικό κίπερ Τσάβες. Σε φιλικό παιχνίδι ηττήθηκε 3-2 από τη Λίβερπουλ Μοντεβιδέο.

cta_box_bg
ΕΔΩ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΠΛΗ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΤΗΣ BETSSON ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπελγράνο

Τα πήγε εξαιρετικά την προηγούμενη σεζόν, καθώς, εξασφάλισε την παρουσία της στο Σουνταμερικάνα, ενώ τερμάτισε στην 3η θέση του 2ου ομίλου και συνέχισε στα προημιτελικά του CLP. Εκεί έβαλε δύσκολα και στη Ρίβερ Πλέιτ και πάλεψε να κάνει την υπέρβαση, δεν τα κατάφερε, όμως, καθώς ηττήθηκε με 2-1 στις καθυστερήσεις. Ο προπονητής Φαρέ παρέμεινε φυσικά στη θέση του, ενώ στόχος είναι να εξασφαλίσει θέση στα πλέι οφ του CLP και να κάνει καλή πορεία στο Σουνταμερικάνα.

Απέκτησε τον ικανό επιθετικό Σουάρες, που έμεινε ελεύθερος από τη Ρίβερ Πλέιτ, ενώ αγόρασε τον ποιοτικό μεσοεπιθετικό Γκονσάλες από την Αρχεντίνος Τζούνιορς. Παίκτης της και ο χρήσιμος κίπερ της Κολόν Σάντα Φε, Τσίκο. Αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο έμπειρος Νοβαρέτι, ενώ δεν ανανέωσε ο βασικός Ε. Γοδόι (Α, Αρχεντίνος Τζούνιορς).

Ιντεπεντιέντε

Η παραίτηση του Ζιελίνσκι, μετά την ήττα (0-1) της πρεμιέρας από την Κολόν Σάντα Φε, της βγήκε σε καλό. Ο Τέβες που τον αντικατέστησε στην τεχνική ηγεσία, όχι μόνο κατάφερε να πετύχει τον στόχο της παραμονής, αλλά έφτασε και μια ανάσα από την έξοδο στο Σουνταμερικάνα και τη συμμετοχή στα πλέι οφ. Τερμάτισε, τελικά, πέμπτη στον 1ο όμιλο, καθώς δεν την ευνόησε η ισοβαθμία με τις Ροσάριο Σεντράλ και Μπάνφιλντ. Ακόμα, στο Κύπελλο Αργεντινής αποκλείστηκε στους «16», από τη μετέπειτα κάτοχου του τροπαίου, Εστουδιάντες. Ο Τέβες ανανέωσε το συμβόλαιο του για ακόμα τρία χρόνια, ενώ έθεσε ως στόχο τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος.

Ενίσχυσε τη γραμμή κρούσης της με τον ποιοτικό Άβαλος (Ε, Αρχεντίνος Τζούνιορς). Ακόμα, απέκτησε με τη μορφή δανεισμού από την Ατλέτικο Τουκουμάν τον ταλαντούχο Πουτς (Ε), από την Ατλέτικο Ραφαέλα τον νεαρό Λούνα (ΜΕ) και από τη Σάο Πάολο τον ικανό Νούνιες (Μ), ενώ προσέθεσε στο ρόστερ της και τον έμπειρο Σπόρλε (Α, Άρσεναλ Σαραντί). Αντίθετα, δεν ανανέωσε ο πολύπειρος Καουτερούτσιο (Ε, Σπόρτινγκ Κριστάλ), ενώ πούλησε, μεταξύ άλλων, στη Γοδόι Κρους τον εφεδρικό Πότζο (Μ). 

Βελές

Ο Μέντες έσωσε την αγαπημένη του Βελές, έστω και αν χρειάστηκε να φτάσουμε μέχρι την τελευταία αγωνιστική του CLP, κερδίζοντας με 3-1 την Κολόν Σάντα Φε, ενώ στη συνέχεια υπέβαλε την παραίτηση του από την τεχνική ηγεσία. Τερμάτισε στην έκτη θέση του 1ου ομίλου και έμεινε εκτός πλέι οφ. Οι διοικούντες κατέθεσαν αρχικά πρόταση στον Μιλίτο, που απάντησε αρνητικά, ενώ στη συνέχεια ήρθαν σε συμφωνία με τον 59χρονο Αργεντινό Κιντέρος, πρώην τεχνικό της Κόλο Κόλο (Χιλή). Υπέγραψε συμβόλαιο μέχρι τον προσεχή Δεκέμβριο, με στόχο να οδηγήσει και πάλι τη Βελές στα πλέι οφ, αλλά και στις διεθνείς διοργανώσεις, στο τέλος της σεζόν.

Κίνηση ουσίας η απόκτηση του βασικού κίπερ της Ατλέτικο Τουκουμάν, Μαρτσιόρι, ενώ προσέθεσε στο ρόστερ της και τους ικανούς Μαμάνα (Α, Ρίβερ Πλέιτ), Πελεγκρίνι (Ε, Νέα Υόρκη) και Σεντουριόν (Ε, Μπαράκας Σεντράλ). Αντίθετα, πούλησε στην Μπενφίκα τον 17χρονο εξτρέμ, Πρεστιάνι, ενώ στην Ουντινέζε θα συνεχίσει την καριέρα του ο βασικός στόπερ Χιανέτι. Ακόμα, δεν ανανέωσε ο έμπειρος κίπερ Μπουριάν, ενώ ολοκληρώθηκε ο δανεισμός του ικανού τερματοφύλακα Γκόμες, που επέστρεψε στη Ρασίνγκ Κλουμπ. Τέλος, σε πρόσφατο φιλικό κέρδισε με 1-0 τη Μπελγκράνο.

Νιούελς Ολντ Μπόις

Αποτυχημένη η παρουσία της στο πρόσφατο CLP, καθώς δεν κατάφερε να εξασφαλίσει θέση στα πλέι οφ, τερματίζοντας στην έκτη θέση του 2ου ομίλου, ενώ έμεινε εκτός και από τις διεθνείς διοργανώσεις. Ο προπονητής Χάιντζε είχε προαναγγείλει, πριν το ματς της τελευταίας αγωνιστικής με τη Ντεφένσα Χουστίτσια, την αποχώρηση του από την τεχνική ηγεσία. Η διοίκηση ήρθε σε συμφωνία με τον 54χρονο Λαριέρα, πρώην τεχνικό της Αλιάνσα Λίμα (Περού). Έγινε, μάλιστα, ο 2ος Ουρουγουανός που κάθεται στον πάγκο της, μετά τον Κουμπίγια (1980), ενώ φιλοδοξεί να την οδηγήσει στην επιστροφή στα πλέι οφ, αλλά και στις διεθνείς διοργανώσεις στο τέλος της σεζόν.

Βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του έμπειρου χαφ Μπανέγκα, που έλυσε το συμβόλαιο του με την Αλ Σαμπάμπ. Ακόμα, ενισχύθηκε στην επίθεση, με την απόκτηση του βασικού φορ της Νασιονάλ, Ι. Ραμίρες. Παραχώρησε, μεταξύ άλλων, τον ποιοτικό μεσοεπιθετικό Σόρδο στη μεξικανική Σάντος Λαγκούνα, αλλά και τον πολύτιμο φορ Ρεκάλδε στη βραζιλιάνικη Σεαρά.

cta_box_bg
Δώρο* που τα σπάει! Σε υποδεχόμαστε με promo code LEG250 και free δώρα* ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σεντράλ Κόρδοβα

Έκπληξη αποτέλεσε η λύση της συνεργασίας με τον έμπειρο Ντε Φελίπε, καθώς η Σεντράλ Κόρδοβα πέτυχε τον στόχο της παραμονής, ενώ έφτασε μια ανάσα από τη συμμετοχή στα πλέι οφ του CLP. Συγκεκριμένα, μετά την ήττα της με 2-0 από τη Σαν Λορένσο την τελευταία αγωνιστική, τερμάτισε πέμπτη στον 2ο όμιλο. Υπήρξε διαφωνία στις διαπραγματεύσεις της διοίκησης με τον έμπειρο τεχνικό, σύμφωνα με δημοσιεύματα, ενώ αντικαταστάτης του είναι ο 57χρονος Μπάλμπο, που θα καθίσει για δεύτερη φορά στον πάγκο της. Πιο πρόσφατος σταθμός της καριέρας του είναι η Εστουδιάντες, ενώ στόχος είναι να κάνει την υπέρβαση και να φτάσει στα προημιτελικά του CLP.

Απέκτησε τον έμπειρο χαφ Μοντόγια από τη Ροσάριο Σεντράλ και τον χρήσιμο αμυντικό Τόρεντ από την Ουρακάν, καθώς και αρκετούς δανεικούς, όπως τον νεαρό φορ Γοδόι, από την Εστουδιάντες. Αντίθετα, δεν ανανέωσε ο εμβληματικός Λ. Ροντρίγκες (Ε), ενώ στην Ουνιόν Σάντα Φε συνεχίζει την καριέρα του ο έμπειρος Γκάμπα (Ε).

Ταγέρες

Λίγες ώρες μετά την εξασφάλιση της συμμετοχής της στο Λιμπερταδόρες, ανακοινώθηκε η κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή Γκαντόλφι. Κάτι που δεν προκάλεσε ιδιαίτερη έκπληξη, καθώς ο τελευταίος εξέφραζε συχνά παράπονα για τις απώλειες στο έμψυχο υλικό. Τερμάτισε ένατη στο CLP και έμεινε εκτός πλέι οφ, ενώ στο Κύπελλο Αργεντινής αποκλείστηκε στα προημιτελικά από τη Μπόκα Τζούνιορς. Η διοίκηση επέλεξε για αντικαταστάτη του Γκαντόλφι, τον μέχρι πρότινος τεχνικό της δεύτερης ομάδας, Ριμπονέτο.

Στα πρώτα του βήματα θα πρέπει να οδηγήσει την Ταγέρες στα προημιτελικά του CLP, τουλάχιστον και να προκριθεί από τους ομίλους του Λιμπερταδόρες. Αγόρασε μεταξύ άλλων, τον ικανό δεξιό μπακ της Ρίβερ Πλέιτ, Βίγκο, τον Κολομβιανό χαφ της Αμέρικα ντε Κάλι, Πορτίγια και τον χρήσιμο μεσοεπιθετικό της Κολόν Σάντα Φε, Μπότα. Αντίθετα, παραχώρησε ως δανεικούς στην Ιντεπεντιέντε Ριβανταβία, τους εφεδρικούς Παλάσιος (Α) και Μολίνα (Ε).

Ινστιτούτο

Ο στόχος της παραμονής στην κατηγορία επιτεύχθηκε σχετικά, άνετα, γεγονός που πιστώνεται στα θετικά του προπονητή Νταμπόβε. Αναμενόμενη η απόφαση για την παραμονή του ικανού τεχνικού, ενώ πάλεψε μέχρι τις τελευταίες αγωνιστικές και για τη συμμετοχή της στα πλέι οφ του CLP, δεν τα κατάφερε, όμως, καθώς τερμάτισε στην έβδομη θέση του 1ου ομίλου. Άπαντες θα είναι ικανοποιημένοι αν κάνει μια καλή πορεία, προκειμένου να μην μπει σε περιπέτειες, στο τέλος της σεζόν.

Ουκ ολίγες οι προσθαφαιρέσεις στο έμψυχο δυναμικό της. Απέκτησε μεταξύ άλλων τον έμπειρο Σ. Ρομέρο (Ε), που έμεινε ελεύθερος από την Ιντεπεντιέντε, τον χρήσιμο Φ. Σουάρες (Ε, Αμέρικα Ντε Κάλι), ενώ ως δανεικούς, μεταξύ άλλων, τους Ρούσο (Ε, Ροσάριο Σεντράλ) και Καμπρέρα (Α, Τίγκρε). «Πλήγμα» η απώλεια του πρώτου σκόρερ της (5 γκολ/3 ασίστ) Α. Μαρτίνες, που συνεχίζει την καριέρα του στη Ρασίνγκ Κλουμπ, ενώ επέστρεψε στη Μπάνφιλντ, καθώς έληξε ο δανεισμός του ο βασικός χαφ Λινάρες.

Εστουδιάντες

H κατάκτηση του Κυπέλλου Αργεντινής αποτέλεσε το σημείο αναφοράς για την Εστουδιάντες. Επικράτησε στον τελικό με 1-0 επί της Ντεφένσα Χουστίτσια και εξασφάλισε και τη συμμετοχή της στο Λιμπερταδόρες. Αντίθετα, δεν τα πήγε το ίδιο καλά και στο CLP, καθώς ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην κανονική διάρκεια στην ένατη θέση του 2ου ομίλου και έμεινε εκτός της τελικής φάσης. Η διοίκηση αποφάσισε την παραμονή του Ντομίνγκες στην τεχνική ηγεσία, με στόχο να φτάσει στα ημιτελικά, τουλάχιστον του CLP και να κάνει καλή πορεία στο Λιμπερταδόρες.

Προσέθεσε εμπειρία στο ρόστερ της με την απόκτηση του πρώην αρχηγού της Ρίβερ Πλέιτ, Ε. Πέρες. Ακόμα, αγόρασε τον ικανό δεξιό μπακ της Κολόν Σάντα Φε, Μέσα και τον χρήσιμο φορ της μεξικανικής Σάντος Λαγκούνα, Κορέα. Αποδυναμώθηκε, όμως, σημαντικά, καθώς παραχώρησε τους ποιοτικούς Ρογέισερ (ΜΕ, Μπενφίκα), Νούνιες (Α, Σάντος Λαγκούνα), Γοδόι (Α, Ατλέτικο Παραναένσε) και Χ. Ροντρίγκες (Μ, Μοντερέι), ενώ αποσύρθηκαν από την ενεργό δράση οι έμπειροι Μποσέγι (Ε) και Αντουχάρ (Τ).

cta_box_bg
Παίξε Νόμιμα στην bet365 ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σαν Λορένσο

Ολοκλήρωσε με δυο νίκες τις υποχρεώσεις της στην κανονική διάρκεια του CLP, έμεινε, όμως, εκτός πλέι οφ, καθώς τερμάτισε όγδοη στον 2ο όμιλο. Έφτασε και μέχρι τα ημιτελικά του Κυπέλλου Αργεντινής, εκεί, όμως, αποκλείστηκε από τη Ντεφένσα Χουστίτσια. Παρόλα αυτά εξασφάλισε την έξοδο της στο Λιμπερταδόρες, μέσω της ετήσιας βαθμολογίας (4η). Ο Ινσούα παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία της, με στόχο την οδηγήσει όσο το δυνατόν πιο μακριά στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση, αλλά και στα πλέι οφ του CLP.

Ο έμπειρος τεχνικός δεν έμεινε ικανοποιημένος, σύμφωνα με τα ΜΜΕ στην Αργεντινή, από την απόκτηση των Βιέρα (Μ, Σέρο Λάργκο) και Χιλ (Τ), καθώς δεν ήταν επιλογές του και καταλαμβάνουν θέσεις ξένων. Αντίθετα, ενίσχυσε σημαντικά την επίθεση του με τον «μπόμπερ» της Χιμνάσια Λα Πλάτα, Ταραγόνα, ενώ προσέθεσε μεταξύ άλλων στο ρόστερ της και τον έμπειρο Ρεμέντι (Μ, Μπάνφιλντ). Τεράστια απώλεια του βασικού κίπερ Μπατάγια, καθώς έληξε ο δανεισμός του και η Ρίβερ Πλέιτ τον παραχώρησε στη Γρανάδα, ενώ έλυσαν τα συμβόλαια τους και οι χρήσιμοι Άουσκι (Ε) και Μπλάντι (Ε).

Ατλέτικο Τουκουμάν

Διεκδίκησε μέχρι την τελευταία αγωνιστική την έξοδο της στο Σουνταμερικάνα, ηττήθηκε, όμως, εντός έδρας (0-2) από την Ουρακάν και έμεινε εκτός. Ολοκλήρωσε στην δέκατη θέση τις υποχρεώσεις της στην κανονική διάρκεια του CLP και έμεινε εκτός πλέι οφ. Να βάλει τις βάσεις, προκειμένου στο τέλος της σεζόν να καταφέρει να εξασφαλίσει την παρουσία της στις διεθνείς διοργανώσεις, είναι ο στόχος της, ενώ με απόφαση της διοίκησης παρέμεινε το τεχνικό δίδυμο των Όρσι και Γκόμες.

Ενίσχυσε σημαντικά τη μεσαία της γραμμή, με την απόκτηση του έμπειρου χαφ της Πλατένσε, Κάστρο, ενώ αγόρασε τα δικαιώματα του πολύτιμου μέσου Α. Σάντσες από τη Μπόκα Τζούνιορς. Σημαντική κίνηση και η έλευση, με τη μορφή δανεισμού από τη Σαν Λορένσο, του ικανού κίπερ Ντεβέτσι. Ήρθε να αντικαταστήσει τον βασικό τερματοφύλακα Μαρτσιόρι, που πήρε μεταγραφή στη Βελές, ενώ στην Ουρακάν θα αγωνίζεται ο σημαντικός Ντε Λα Φουέντε (Α). Ακόμα, ολοκληρώθηκε ο δανεισμός των ταλαντούχων Πουτς  (Ε) και Φλόρες (Α), που επιστρέφουν στις Ιντεπεντιέντε και Σαν Λορένσο, αντίστοιχα. Τέλος, σε φιλικό παιχνίδι κέρδισε με 1-0 τη Σέρο Λάργκο από την Ουρουγουάη. 

Χιμνάσια Λα Πλάτα

Τα... χρειάστηκε, τελικά, όμως, κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία, καθώς σε αγώνα μπαράζ που έγινε σε ουδέτερο γήπεδο, στην έδρα της Νιούελς Ολντ Μπόις (Ροσάριο), επικράτησε με 1-0, επί της Κολόν Σάντα Φε, με το γκολ του Κολάσο. Οι δυο τους είχαν ισοβαθμήσει στην προτελευταία θέση της ετήσιας βαθμολογίας. Ακόμα, έμεινε εκτός πλέι οφ στο CLP, καθώς τερμάτισε ενδέκατη στον 1ο όμιλο. O Μαντελόν, που αντικατέστησε τον Ρομέρο, μετά την ήττα της 3ης αγωνιστικής από την Ιντεπεντιέντε, συνεχίζει στο «τιμόνι» της, με στόχο να την οδηγήσει στην τελική φάση του CLP.

Τεράστια απώλεια αυτή του ποιοτικού φορ Ταραγόνα, που δεν ανανέωσε και υπέγραψε στη Σαν Λορένσο. Ακόμα, ελεύθερος έμεινε και ο χρήσιμος Γκουίφρεϊ (Α), ενώ στην Ιντεπεντιέντε Ριβανταβία θα συνεχίσει την καριέρα του ο εφεδρικός Ναπολιτάνο (Α). Αντίθετα, απέκτησε, μεταξύ άλλων, τον έμπειρο Παραγουανό φορ Κολμάν (Ουνιβερσιδάδ Κατόλικα), τον βασικό στόπερ της Σεντράλ Κόρδοβα, Κάντο και τον ικανό επιθετικό της Ουνιόν Σαντα Φε, Τρογιάνσκι.

Σαρμιέντο

Έπαιξε με τη «φωτιά» σε ότι αφορά την παραμονή της στην κατηγορία, καθώς έχασε την τελευταία αγωνιστική από την Πλατένσε, στάθηκε, όμως, τυχερή, καθώς με την ήττα της Κολόν Σάντα Φε από τη Βελές, απέφυγε τον υποβιβασμό. Τερμάτισε δέκατη στον 1ο όμιλο, στην κανονική διάρκεια του CLP και δεν συμμετείχε στην τελική φάση. Ξεκίνησε τη σεζόν με τον Λαβαγιέν στον πάγκο, ενώ στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια ανέλαβε ο Σάβα. Την έσωσε και στη συνέχεια ανακοίνωσε στη διοίκηση ότι δεν θα συνεχίσει. Αντικαταστάτης του είναι ο έμπειρος Ροντίνα, πρώην τεχνικός της Μπαράκας Σεντράλ.

Προσέθεσε στο ρόστερ της εμπειρία, με την έλευση του πρώην αρχηγού της Νιούελς Ολντ Μπόις, Πέρες (Μ) και του ικανού Γοδόι (Μ, Ουρακάν). Ακόμα, απέκτησε τους νεαρούς Αμαρίγια (Μ, Τακουάρι) και Ε. Λόπες (Α, Ρίβερ Πλέιτ). Στη Βελές θα συνεχίσει την καριέρα του ο βασικός Μαϊνέρο (Ε), ενώ δεν ανανέωσαν οι χρήσιμοι Σμπούτονι (Α) και Καπρόφ (Ε).

cta_box_bg
Απίθανη προσφορά* γνωριμίας x2 ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ουνιόν Σάντα Φε

Χρειάστηκε να φτάσουμε στην τελευταία αγωνιστική για να εξασφαλίσει την παραμονή της, καθώς επικράτησε με 1-0 επί της Τίγκρε και τερμάτισε στην 25η θέση της ετήσιας βαθμολογίας. Άσχημη, σε γενικές γραμμές, η παρουσία της, ενώ έμεινε, φυσικά, εκτός των πλέι οφ του CLP. Ο Γκονσάλες συνεχίζει στην τεχνική ηγεσία της, θέλοντας να την οδηγήσει σε καλύτερη πορεία, προκειμένου να μην κινδυνέψει και πάλι στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου.

Ενισχύθηκε στην επίθεση με τον έμπειρο φορ Γκάμπα, που δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του με τη Σεντράλ Κόρδοβα. Ακόμα, απέκτησε ως ελεύθερους τον χρήσιμο Πιτόν (Α, Νιούελς Ολντ Μπόις) και τον νεαρό Φασκεντίνι (Α, Μπόκα Τζούνιορς), αλλά και δανεικό τον Καρντόσο (Τ, Πενιαρόλ). Αντίθετα, πούλησε στη Μπόκα Τζούνιορς τον ταλαντούχο αριστερό χαφ Σενόν, ενώ παρελθόν αποτελούν, επίσης, ο βασικός Καλντερόν (Α, Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε) και ο χρήσιμος Τρογιάνσκι (Ε, Χιμνάσια Λα Πλάτα).

Αρχεντίνος Τζούνιορς

Η παραίτηση του Μιλίτο από την τεχνική ηγεσία της, μετά τον αποκλεισμό από το Κύπελλο Αργεντινής από τη Σαν Μαρτίν, δεν άλλαξε τα πράγματα στην Αρχεντίνος Τζούνιορς. O Γκέδε τον αντικατέστησε, όμως, δεν κατάφερε να την οδηγήσει στα πλέι οφ, καθώς έκανε πολύ άσχημο «φίνις» στο CLP, χωρίς νίκη στις εννιά τελευταίες αγωνιστικές (0-4-5) και τερμάτισε δωδέκατη στον 1ο όμιλο. Στην ίδια θέση βρέθηκε και στην ετήσια βαθμολογία, την ευνόησε, όμως, η κατάκτηση του τίτλου από τη Ροσάριο Σεντράλ και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στο Σουνταμερικάνα. Θέλει να προχωρήσει όσο μπορεί περισσότερο στη διεθνή διοργάνωση, αλλά και να εξασφαλίσει θέση στα προημιτελικά του CLP, με τον Γκέδε να συνεχίζει στον πάγκο. Ακόμα, πρόεδρος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια θα είναι ο Μαλασπίνα.

Απέκτησε, μεταξύ άλλων, τον έμπειρο κίπερ Ροντρίγκες που έμεινε ελεύθερος από τη Γοδόι Κρους, τον ποιοτικό μεσοεπιθετικό Ορός (μεταγραφή) και τον ταλαντούχο φορ Μ. Ρομέρο (δανεικός), αμφότερους από τη Ρασίνγκ Κλουμπ. Αποδυναμώθηκε στην επίθεση, καθώς πούλησε τον ποιοτικό φορ Άβαλος στην Ιντεπεντιέντε, ενώ παρελθόν αποτελεί και ο σημαντικός Καμπρέρα (ΜΕ, Πενιαρόλ). Σε φιλικό παιχνίδι κέρδισε με 1-0 τη Λανούς.

Μπαράκας Σεντράλ

Κατάφερε να εξασφαλίσει τον βασικό της στόχο, που ήταν η παραμονή στην κατηγορία, αν και τερμάτισε στην προτελευταία θέση του 1ου ομίλου του CLP. Ο έμπειρος προπονητής Ροντίνα δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του και η διοίκηση ήρθε σε συμφωνία με τον 48χρονο Ουρουγουανό Ορφίλα, πρώην τεχνικό της Ατλέτικο Τεμπερλέι. Θέλει να συγκεντρώσει όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους, προκειμένου να μην κινδυνέψει στο τέλος της σεζόν.

Ενισχύθηκε κυρίως με δανεικούς, μεταξύ των οποίων οι χρήσιμοι Μπροτσέρο (Ε) και Σαλασάρ (Ε), από τη Μπόκα Τζούνιορς. Αντίθετα, στη Ρασίνγκ Κλουμπ θα συνεχίσει την καριέρα του ο νεαρός Πράδο (Ε), ενώ επέστρεψε στη Νιούελς Ολντ Μπόις ο σημαντικός Καλντέραρα (Α).

Ντεφένσα Χουστίσια

Της στοίχισε η άσχημη πορεία της στο CLP, καθώς τερμάτισε 12η στον 2ο όμιλο και δεν εξασφάλισε θέση για τα πλέι οφ, ενώ αντί για το Λιμπερταδόρες, «βολεύτηκε» με την έξοδο στο Σουνταμερικάνα. Ακόμα, έφτασε πολύ κοντά στην κατάκτηση ενός τίτλου, στον τελικού του Κυπέλλου Αργεντινής, όμως, ηττήθηκε με 1-0 από την Εστουδιάντες. Έφτασε και μέχρι τα ημιτελικά του Σουνταμερικάνα, όπου αποκλείστηκε (3-0, 0-0) από τη Λίγκα ντε Κίτο. Να κάνει παρόμοια παρόμοια πορεία στη διεθνή διοργάνωση και να πάρει μέρος στα πλέι οφ του CLP, είναι οι βασικοί της στόχοι, ενώ ο Βάκαρι συνεχίζει στην τεχνική ηγεσία.

Αγόρασε τα δικαιώματα του ικανού Μπαρμπόνα (Ε, Κερέταρο), ενώ απέκτησε τον έμπειρο Αγκιλέρα (Α, Τίγκρε),αλλά και τον νεαρό Ριβέρα (Μ, Ιντεπεντιέντε Ριβαντάβια). Αντίθετα, στη Βέρντερ Βρέμης θα συνεχίσει την καριέρα του ο ταλαντούχος Μαλατίνι (Α), πούλησε τον ποιοτικό Σολάρι (ΜΕ) στη Ρασίνγκ Κλουμπ,ενώ δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του ο έμπειρος Πράτο (Ε).

cta_box_bg
Interwetten.gr, με πρόγραμμα επιβράβευσης* για όλους! 21+ (*Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις) ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τίγκρε

Αποτυχημένη η παρουσία της στην προηγούμενη διοργάνωση, καθώς κινδύνευε με υποβιβασμό μέχρι και τις τελευταίες αγωνιστικές, ενώ τερμάτισε προτελευταία στον δεύτερο όμιλο και φυσικά έμεινε εκτός της τελικής φάσης. Ξεκίνησε το CLP με τον Σάρα στην τεχνική ηγεσία και το ολοκλήρωσε με τον Πουσινέρι. Ο τελευταίος, όμως, αποτέλεσε παρελθόν, καθώς ο Μάρτιν Σουάρες που κέρδισε τις εκλογές και έγινε ο νέος πρόεδρος, αποφάσισε την επιστροφή του Γκοροσίτο, που την είχε οδηγήσει το 2019 στην κατάκτηση του Copa de la Superliga, του μοναδικού τίτλου στη ιστορία της. Υπέγραψε έως τον Δεκέμβριο του τρέχοντος έτους, ενώ στην τρίτη θητεία του έχει ως στόχο να κάνει καλύτερη πορεία, θέτοντας και υποψηφιότητα για τις διεθνείς διοργανώσεις.

Έκανε πολλές αλλαγές στο ρόστερ της, αποκτώντας αρκετούς δανεικούς, όπως τους χρήσιμους Λοντόνιο (Ε, Ρίβερ Πλέιτ) και Μαρόνι (Μ, Μπόκα Τζούνιορς), και ως ελεύθερους, μεταξύ άλλων, τον έμπειρο Αλεμάν (ΜΕ, Αλ Μπατέν) και τον ταλαντούχο Ναρδέγι (Α, Κολόν Σάντα Φε). Δεν ανανέωσε ο πολύπειρος Πρέντιγκερ, ενώ στην Αρχεντίνος Τζούνιορς θα συνεχίσει την καριέρα του ο βασικός αριστερός μπακ, Πριέτο.

Λανούς

Τραγική η παρουσία της (2-6-6) στο πρόσφατο CLP, καθώς τερμάτισε ουραγός στον δεύτερο όμιλο. Ο Κουντέλκα κάθισε στον πάγκο για τρεις αγωνιστικές και στη συνέχεια λύθηκε κοινή κοινή συναινέσει η συνεργασία του με τη Λανούς, ενώ διάδοχος του ήταν ο έμπειρος Ζιελίνσκι. Παρά την άσχημη κατάληξη της χρονιάς, ο τελευταίος παρέμεινε στη θέση του, ενώ στόχος της ομάδας του είναι να εξασφαλίσει την παρουσία στα πλέι οφ, μια καλή πορεία στο Σουνταμερικάνα, αλλά και να μην κινδυνέψει στο τέλος της σεζόν.

Ενισχύθηκε στα χαφ με την απόκτηση του πολύτιμου Μ. Μορένο (Μ, Κοριτίμπα), ενώ προσέθεσε στο ρόστερ της και τους ικανούς Καρέρα (Μ, Ατλέτικο Τουκουμάν),Ν. Ντομίνγκες (Μ, Ουνιβερσιδάδ ντε Τσίλε)  και Λουτσιάτι (Μ, Τίγκρε). Έβαλε στα ταμεία της 7.5 εκατομμύρια δολάρια για την παραχώρηση του ταλαντούχου Ντε Λα Βέγκα (ΜΕ) στο Σιάτλ. Μεγάλη απώλεια και  αυτή του βασικού κεντρικού αμυντικού Λέμα, που πήρε μεταγραφή στη Μπόκα Τζούνιορς. Τέλος, αποσύρθηκε από την ενεργό δράση ο εμβληματικός φορ Σαντ.

Ιντεπεντιέντε Ριβανταβία

Εξαιρετική η παρουσία της στην Primera Nacional, καθώς κατέκτησε τον τίτλο και επέστρεψε στη μεγάλη κατηγορία, μετά από 42 χρόνια (το 1982 είχε πάρει μέρος για τελευταία φορά στο -τότε - εθνικό πρωτάθλημα). Τερμάτισε στην κορυφή του 2ου ομίλου στην κανονική διάρκεια και στον τελικό, κέρδισε με 2-0 στην παράταση (κ.δ. 0-0) την Αλμιράντε Μπρόουν και στέφτηκε πρωταθλήτρια. Ο προπονητής Μπέρτι δεν τα βρήκε με τη διοίκηση και δεν ανανέωσε το συμβόλαιο του. Ο πρώην τεχνικός της Πατρονάτο, Ντε Παόλι είναι ο αντικαταστάτης του, ενώ στόχος είναι η καλή πορεία, προκειμένου να μην κινδυνέψει με υποβιβασμό.

Απέκτησε παίκτες με εμπειρία, όπως οι 35χρονοι Μαρινέγι (Τ, Τίγκρε), Μπιάντσι (Α, Ατλέτικο Τουκουμάν) και Μας (Α, Κολόν Σάντα Φε), αλλά και ο χρήσιμος Χ. Ρομέρο (Μ, Γκουαρανί). Ακόμα, προσέθεσε στο ρόστερ της τον ικανό φορ της Κουρίκο Ουνίδο, Κάστρο. Αντίθετα, αποχώρησαν οι βασικοί Φ. Ρομέρο (Μ, Ντεφένσα Χουστίτσια) και Μ. Γκονσάλες (Μ, Ατλέτικο Ατλάντα).

Ντεπορτίβο Ριέστρα

Ιστορικό το επίτευγμα της, καθώς θα αγωνιστεί για πρώτη φορά στη μεγάλη κατηγορία. Τερμάτισε στην έβδομη θέση του 2ου γκρουπ στην Primera Nacional, τα πήγε, όμως, εξαιρετικά στα πλέι οφ ανόδου. Αρχικά απέκλεισε (1-0) τη Σαν Μαρτίν, ενώ στη συνέχεια ήρθε η σειρά της Κίλμες (1-1, 0-1). Στα ημιτελικά άφησε εκτός, με δυο νίκες (2-0, 0-2) την Αλμιράντε Μπρόουν, ενώ στον τελικό των πλέι οφ της ανόδου, κέρδισε σε ουδέτερη έδρα με 1-0 (61΄ Φερνάντες) τη Ντεπορτίβο Μαϊπού. Πήρε άδεια για να χρησιμοποιεί ως έδρα το γήπεδο της «Guillermo Laza», αν και είναι χωρητικότητας μόλις 3.000 θεατών.

Ο προπονητής Μόντολο παρέμεινε, φυσικά, στη θέση του, με στόχο για τη νέα σεζόν την παραμονή, ενώ έκανε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ της. Απέκτησε τον έμπειρο Μ. Ροντρίγκες (Α, Μπαράκας Σεντράλ), τον πολύτιμο Κάρο (Α, Τσακαρίτα Τζούνιορς), τον χρήσιμο Περέιρα (Μ, Μπελγκράνο), αλλά και αρκετούς δανεικούς, όπως ο νεαρός κίπερ της Χιμνάσια Λα Πλάτα, Μανγκανέγι. Παρελθόν αποτελούν, μεταξύ άλλων, ο πολύτιμος στόπερ Τόβο, που συνεχίζει την καριέρα του στην Ατλέτικο Σουγιάνα (Περού), ενώ ελεύθεροι έμειναν οι βασικοί Αντονίνι (Μ) και Ρομέρο(Ε).

Επιμέλεια: Γιάννης Σελαλμαζίδης

*ΙΣΧΥΟΥΝ ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ

21+ | ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΡΥΘΜΙΣΤΗΣ ΕΕΕΠ | ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΕΘΙΣΜΟΥ & ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ| ΓΡΑΜΜΗ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Betshop
Sportingbet
Απόδοση Stoiximan
Απόδοση Pamestoixima.gr
Απόδοση Novibet
Απόδοση Bwin
Απόδοση Betsson
Απόδοση Fonbet
Απόδοση Bet365
Απόδοση Netbet
Απόδοση Betshop
Απόδοση Sportingbet
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση