foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ39
ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Πρωτάθλημα Ελλάδας: Preview Super League 2 2023-24

Previews Πρωταθλημάτων | 20 Σεπ 2023 12:00
SUPERLEAGUE-2-afierwma-foxbet_new.jpg

Το καλοκαίρι του 2019 ιδρύθηκε η νεοσύστατη τότε Super League 2 μέσω της αναδιάρθρωσης των κατηγοριών και στις 28 Σεπτέμβρη έγινε η επίσημη έναρξή της με την διεξαγωγή της 1ης αγωνιστικής. Έκτοτε πέρασαν τέσσερα χρόνια για να δούμε ξανά να τηρείται ο αρχικός προγραμματισμός της διοργανώτριας αρχής και το πρωτάθλημα να… μπαίνει στις ράγες του δίχως να χαθεί χρόνος. Μην ξεχνάμε άλλωστε πως τις προηγούμενες δύο αγωνιστικές περιόδους είχε καθιερωθεί ο Νοέμβριος ως ο μήνας… πρεμιέρας με ομάδες και ποδοσφαιριστές να βιώνουν μία απίστευτη ταλαιπωρία με προετοιμασία που ξεπερνούσε τις 60 ημέρες και να ακολουθούν συνεχόμενα ματς με πολλές εμβόλιμες αγωνιστικές.

Σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό, το φετινό πρωτάθλημα θα διεξαγόταν με τη συμμετοχή 26 ΠΑΕ, οι οποίες διαχωρίστηκαν σε δύο ομίλους. Ποιες είναι αυτές; Οι Ιωνικός, Λεβαδειακός που υποβιβάστηκαν από τη Super League 1. Οι 20 ομάδες που έμειναν πέρσι στη Super League 2 και οι 4 πρώτες ομάδες του ομίλου των μπαράζ ανόδου της Γ' Εθνικής (Αιολικός, Καμπανιακός, Κοζάνη και Τηλυκράτης Λευκάδας).

cta_box_bg
Super Προσφορά* χωρίς κατάθεση: Κωδικός 200FS ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις - ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ωστόσο στην πορεία -όπως κάθε χρόνο συμβαίνει- προέκυψαν κενά. Ο Απόλλων Σμύρνης δεν δήλωσε συμμετοχή και τη θέση του κάλυψε ο Γιούχτας, ως ο 5ος του ομίλου των μπαράζ ανόδου από τη Γ εθνική. Πριν την κλήρωση της 11ης Σεπτεμβρίου ο ΟΦ Ιεράπετρας δήλωσε την αποχώρησή του, ενώ στη συνέχεια ο Αλμωπός Αριδαίας δεν έλαβε πιστοποιητικό συμμετοχής από την ΕΕΑ και αποβλήθηκε. Η διοργανώτρια αρχή αποφάσισε να μην αναπληρώσει τα κενά και έτσι το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί με 24 ομάδες.

Όσον αφορά τα τηλεοπτικά, η ΕΡΤ έχει τα αποκλειστικά δικαιώματα, αλλά ακόμα δεν έχει επέλθει οριστική συμφωνία και το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει δίχως τηλεοπτική κάλυψη μέχρι να βρεθεί η «φόρμουλα». Τέλος, αποφασίστηκε ότι τη βιντεοσκόπηση όλων των αγώνων του πρωταθλήματος για λογαριασμό της διοργανώτριας θα αναλάβει το «Ινστιτούτο Αθλητικής Ανάλυσης».

Πέμπτη χρονιά της Super League 2 και επιστροφή στα… παλιά με μία πρωτοφανής απόφαση. Θα αγωνιστούν 24 συνολικά ομάδες, οι οποίες χωρίστηκαν σε δύο ομίλους των 12 ομάδων έκαστος (ο Βόρειος τυπικά έχει 13, καθώς η αποβολή του Αλμωπού άργησε να ανακοινωθεί, και μία ομάδα κάθε αγωνιστική θα παίρνει ρεπό). Το πρωτάθλημα θα διεξαχθεί ουσιαστικά σε δύο φάσεις, αυτή της κανονικής διάρκειας και αυτή των αγώνων κατάταξης. Στο τέλος της πρώτης θα υποβιβαστεί απευθείας ο τελευταίος κάθε ομίλου (συν τον Αλμωπό από τον Βόρειο όμιλο).

Η δεύτερη φάση περιλαμβάνει τα πλέι οφ για την πρώτη θέση του ομίλου και την άνοδο στη Super League 1, και τα πλέι άουτ για τον υποβιβασμό τριών ακόμα ομάδων, αυτών που θα καταλάβουν τις θέσεις 9 έως 11.

Στα πλέι οφ θα συμμετέχουν οι πέντε πρώτες ομάδες της βαθμολογίας και θα αγωνιστούν δυο φορές με τις υπόλοιπες, εντός και εκτός έδρας. Θα περιλαμβάνουν 10 αγωνιστικές και 8 αγώνες για κάθε κλαμπ. Οι ομάδες, όμως θα εισέρχονται με το ήμισυ(!) των βαθμών που είχαν κερδίσει στην κανονική διάρκεια.

Στα πλέι άουτ θα συμμετέχουν οι ομάδες που θα καταλάβουν τις θέσεις 6 έως 11. Και αυτές θα ξεκινούν με το ήμισυ των βαθμών που συγκέντρωσαν στην πρώτη φάση και θα αγωνιστούν με τις υπόλοιπες σε διπλούς αγώνες εντός και εκτός έδρας (10 αγωνιστικές, 10 αγώνες για κάθε κλαμπ). Οι ομάδες που θα καταλάβουν τις τρεις τελευταίες θέσεις θα υποβιβαστούν στη Γ’ εθνική.

Εν κατακλείδι, θα προβιβαστούν στη Super League δύο ομάδες, οι νικήτριες των πλέι οφ κάθε ομίλου και θα υποβιβαστούν στη Γ’ εθνική συνολικά 9 ομάδες (ο Αλμωπός και άλλες τέσσερις από τον Βόρειο όμιλο και τέσσερις ομάδες από τον Νότιο). Σημαντική αλλαγή το γεγονός ότι οι Β' ομάδες των τεσσάρων ΠΑΕ υποβιβάζονται για πρώτη φορά, αλλά δεν προβιβάζονται.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας η κατάταξη των ομάδων αποφασίζεται με τα ακόλουθα κριτήρια:

1) Περισσότεροι βαθμοί στα μεταξύ τους
2) Καλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους
3) Καλύτερη συνολική διαφορά τερμάτων
4) Καλύτερη συνολική επίθεση
5) Καλύτερη συνολική άμυνα
6) Κλήρωση

cta_box_bg
Σούπερ Δώρο* στο PS Rewards Χωρίς Κατάθεση! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
1. Λεβαδειακός 2. Νίκη Βόλου 3. ΑΕΛ
4. Αιολικός 5. Κοζάνη 6. ΠΑΟΚ Β
7. Ηρακλής 8. Αναγέννηση Καρδίτσας 9. Μακεδονικός
10. ΑΕΚ Β 11. Καμπανιακός 12. Απόλλων Πόντου
1. Καλλιθέα 2. Καλαμάτα 3. Χανιά
4. Ιωνικός 5. Ολυμπιακός Β 6. Αιγάλεω
7. Ηλιούπολη 8. Παναθηναϊκός Β 9. Διαγόρας Ρόδου
10. Γιούχτας 11. Τηλυκράτης 12. Παναχαϊκή
Παίκτης (Θέση) Από Σε
Μπαράλες (Ε) Αστέρας Τρίπολης Καλαμάτα
Μανούσος (Ε) Λαμία Αιολικός
Κότνικ (Τ) ΝΠΣ Βόλος Ιωνικός
Μοράρ (Ε) Φαρούλ Νίκη Βόλου
Μάνος (Ε) Μπαντίρμασπορ Χανιά
Γιακουμάκης (Ε) Λαμία Ιωνικός
Μουτίνιο (Μ) Λεβαδειακός Καλλιθέα
Ντίας (Μ) Παναιτωλικός Χανιά
Βαλεριάνος (Α) Ιωνικός Καλαμάτα
Νταγκό (Μ) Παναιτωλικός Λεβαδειακός

Μολονότι βρισκόμαστε λίγες ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, οι -λιγοστές η αλήθεια είναι- εταιρείες που συνήθως προσφέρουν τα μακροχρόνια στοιχήματα για την κατάκτηση του τίτλου κάθε ομίλου, αυτή τη φορά έκαναν την έκπληξη και δεν ασχολήθηκαν. Δεν υπάρχει καμία διαθέσιμη επιλογή και προφανώς, είτε οι αποδόσεις θα δοθούν προς στοιχηματισμό ένα-δύο 24άωρα πριν την πρεμιέρα, είτε από την επόμενη εβδομάδα. Ωστόσο, τα κουκιά είναι μετρημένα για τα φαβορί.

Στον Βόρειο όμιλο έχει ξεκαθαρίσει αρκετά το τοπίο. Η απόφαση της διοργανώτριας αρχής να αποδεχθεί το αίτημα του Λεβαδειακού να… μετακομίσει στον Βορρά, εν αντιθέσει με ότι συνέβαινε σε προγενέστερες σεζόν, αυτόματα τον καθιστά ως τον πιο δυνατό εκ των 12 ομάδων. Η ομάδα που θα προσπαθήσει να του χαλάσει τα σχέδια είναι η Νίκη Βόλου. Ωστόσο οι πιθανότητες να τα καταφέρει δεν είναι πολλές.

Στο Νότο, η κούρσα για την κατάκτηση του τίτλου φαίνεται πως θα δοθεί ανάμεσα σε τέσσερις. Η Καλλιθέα είναι αυτή που έχει τον πρώτο λόγο, διατήρησε τον περσινό βασικό κορμό της, προχώρησε σε σημαντικές προσθήκες, με μία ισχυρή διοίκηση και τον Αλέκο Βοσνιάδη στον πάγκο να εμπνέει εμπιστοσύνη. Από κοντά η Καλαμάτα του Περικλή Αμανατίδη, ενώ Χανιά και Ιωνικός έχουν μια ξεχωριστή δυναμική και δεν θα αποτελέσουν εύκολη λεία, θα… χτυπήσουν την πρώτη θέση μέχρι το τέλος και ότι βγει.

Αγορά Απόδοση

Όμιλος Α’ – Νικητής διοργάνωσης: Λεβαδειακός

-

Όμιλος Β’ – Νικητής διοργάνωσης: Καλλιθέα

-

 

cta_box_bg
Combo Προσφορά* χωρίς κατάθεση στη Novibet ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Βόρειος Όμιλος

ΑΕΚ Β

Αποτυχημένη σε πολύ μεγάλο βαθμό η περσινή της παρουσία στον Νότιο όμιλο, κάκιστες οι περισσότερες εμφανίσεις της, τερμάτισε στην 11η θέση και σε ισοβαθμία με την Προοδευτική που υποβιβάστηκε. Αρκετοί από τους ποδοσφαιριστές της δεν κατάφεραν να ανταπεξέλθουν, με τον Σωκράτη Οφρυδόπουλο να φέρει το μερίδιο ευθύνης που του αναλογεί. Γι’ αυτό και αντικαταστάθηκε από τον εξελίξιμο Νίκο Κούστα, ο οποίος έχει αναλάβει το δύσκολο έργο να την κρατήσει στην κατηγορία. Αρκετές οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ της, αποκτήθηκαν ποδοσφαιριστές από την αφρικανική Ήπειρο, πιο μεγάλος σε ηλικία ο Σαμπανάτζοβιτς (24).

Αιολικός

Μία ιστορική ομάδα που έχει εκπροσωπήσει επάξια το Βόρειο Αιγαίο κυρίως στη Γ’ εθνική, ωστόσο έφτασε και γι’ αυτόν το πλήρωμα του χρόνου. Μετά από 37 έτη επιστρέφει σε επαγγελματικό πρωτάθλημα και αυτή τη φορά ελπίζει να μείνει για πολλά χρόνια. Ως πρωταθλήτρια του 4ου ομίλου συμμετείχε στα μπαράζ ανόδου και εκεί κατέκτησε την πρώτη θέση, παίρνοντας πανηγυρική άνοδο για τη Super League 2. Ωστόσο η διοίκηση του ερασιτέχνη αποφάσισε να παραχωρήσει την ομάδα σε μία ομάδα επενδυτών υπό την εποπτεία του Νίκου Καγιούλη. Στον πάγκο ο πολύπειρος Απόστολος Χαραλαμπίδης, το ρόστερ δυνάμωσε πάρα πολύ με πιο σημαντική μεταγραφή του Γιώργου Μανούσου. Ωστόσο θα προπονείται στη Θεσσαλονίκη και θα ταξιδεύει στο νησί μόνο για τους επίσημους αγώνες. Απίθανο να κινδυνέψει…

Αναγέννηση Καρδίτσας

Λαοφιλής ομάδα, έχει πιστούς οπαδούς που την ακολουθούν και έχει γράψει τη δική της ιστορία στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Την περσινή σεζόν μέχρι ένα σημείο του πρωταθλήματος είχε επαφή με τους πρωτοπόρους, αλλά στο τελευταίο κομμάτι έμεινε πίσω και τερμάτισε στην 6η θέση. Ο Περικλής Αμανατίδης αποχώρησε, ο Γιώργος Τυριακίδης (πρώην Αλμωπού Αριδαίας) ανέλαβε με σκοπό να συνεχίσει το έργο του προκατόχου του. Στόχος δεν είναι ο πρωταθλητισμός, αλλά η είσοδος στην 5άδα. Το ρόστερ μοιάζει αποδυναμωμένο σε σχέση με πέρσι, αλλά όχι σε τέτοιο σημείο για να μπει σε περιπέτειες.

Απόλλων Πόντου

Ιστορική ομάδα της Θεσσαλονίκης, η τέταρτη σε δυναμική στον νομό, βρίσκεται εδώ και καιρό στα χέρια του Άλεξ Κάλας, του αδερφού του κόουτς Δημήτρη Καλαϊτζίδη. Από τα φαβορί πέρσι για να υποβιβαστεί, έδειξε τρομερό αγωνιστικό πρόσωπο στο δεύτερο γύρο και πήρε βαθμούς εκεί όπου δεν το περίμενε κανείς. Προφανώς και φέτος ο στόχος είναι η αποφυγή του υποβιβασμού, αλλά δύσκολα θα τα καταφέρει. Στον πάγκο του θα βρίσκεται ο Σιρίλ Καλί, ποδοσφαιρικό «παιδί» του Δημήτρη Καλαϊτζίδη που δεν λογίζεται ως ο προπονητής λόγω μιας δικαστικής του υπόθεσης. Για ακόμα μία σεζόν χτίζει το ρόστερ του την τελευταία στιγμή.

cta_box_bg
bwin - Άπαιχτη προσφορά* χωρίς κατάθεση & VIP ταξίδι στο Final Four της EuroLeague! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ηρακλής

Δεδομένα μπορεί να χαρακτηριστεί ως η πιο χιλιοταλαιπωρημένη ομάδα της τελευταίας 10ετίας. Με τρεις μη αγωνιστικούς υποβιβασμούς, πολλά χρέη των εκάστοτε ΠΑΕ που δημιουργήθηκαν ανά εποχές, αλλά με έναν κόσμο που περιμένει πως και πώς να ζήσει ξανά ένδοξες στιγμές. Σημαντική μέρα για το κλαμπ η 26η Σεπτεμβρίου, όταν και θα ανακοινωθεί η απόφαση του διαιτητικού δικαστηρίου για την υπόθεση «Μπόγκνταν Μάρα». Σε περίπτωση απόρριψης κινδυνεύει με αποβολή με το... καλημέρα. Προπονητής παρέμεινε ο Σάκης Τσιώλης και με ένα ρόστερ που δεν μπορεί να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από την παραμονή, κάτι που φάνηκε και πέρσι όταν και τερμάτισε στην 5η θέση.

Kαμπανιακός

Η Χαλάστρα είναι κωμόπολη δυτικά της Θεσσαλονίκης και θα εκπροσωπηθεί στη Super League 2 από τον Καμπανιακό, ο οποίος επιστρέφει σε επαγγελματική κατηγορία μετά από 46 χρόνια. Συμμετείχε πέρσι στον 1ο όμιλο της Γ’ εθνικής, κατέκτησε σχετικά εύκολα το πρωτάθλημα και μέσω της διαδικασίας του ομίλου των μπαράζ, πήρε το ένα από τα τέσσερα εισιτήρια προβιβασμού. Ο 49χρονος κόουτς Ηλίας Σαπάνης καρπώθηκε την επιτυχία και παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία, ενώ οι μεταγραφές δεν έχουν φτάσει σε διπλάσιο αριθμό, μιας και παρέμειναν αρκετοί από την περσινή ομάδα. Δύσκολο το έργο της παραμονής.

Κοζάνη

Περίμενε 40 χρόνια για να γευτεί ξανά τη χαρά της συμμετοχής της σε επαγγελματικό πρωτάθλημα. Όλα αυτά τα χρόνια ταλαιπωρήθηκε σε επίπεδο Γ’ και Δ’ εθνικής και σπανίως έκανε πρωταθλητισμό, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να φτάσει σε υψηλό επίπεδο. Έτσι ήρθε το πλήρωμα του χρόνου. Κατέκτησε με έναν υγιεινό περίπατο το πρωτάθλημα του 2ου ομίλου στη Γ’ εθνική και εν συνεχεία συμμετείχε στα μπαράζ ανόδου, εκεί όπου πήρε εντέλει το ένα από τα τρία εισιτήρια προβιβασμού. Στην τεχνική της ηγεσία ο Άγγελος Διγκόζης, αναμενόμενα πολλές οι μεταγραφές, λογικά δεν θα κινδυνέψει με υποβιβασμό.

ΑΕΛ

Από τα πιο βαριά ονόματα της κατηγορίας, η μοναδική που έχει κατακτήσει πρωτάθλημα Α’ εθνικής, αλλά φέτος δεν λογίζεται ως φαβορί για κατάκτηση του τίτλου στον βόρειο όμιλο. Η πρώτη σεζόν του νέου μεγαλομετόχου της ΠΑΕ, του Αχιλλέα Νταβέλη, δεν συνοδεύτηκε από ηρεμία, καθώς υπήρχαν αυτά τα «φύγε εσύ – έλα εσύ» με τους προπονητές, αλλά και φωνές για την διαιτησία. Προφανώς δεν μπορούσε να κυνηγήσει τον Πανσερραϊκό, ωστόσο τερμάτισε στην 2η θέση και η χρονιά είχε θετικό πρόσημο. Στον πάγκο παρέμεινε ο 58άχρονος Παναγιώτης Γκουτσίδης. Κράτησε τον κορμό, λίγες και καλές οι μεταγραφικές προσθήκες.

cta_box_bg
ΕΔΩ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΟΥΠΕΡ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΠΟΡ ΣΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Λεβαδειακός

Έχει χτίσει την δική του ιστορία στη Super League, στην οποία και αγωνίστηκε τα 13 από τα τελευταία 17 χρόνια. Τον Λεβαδειακό είτε τον αγαπάς, είτε τον μισείς, δεν υπάρχει ενδιάμεση κατάσταση. Έχει το know-how, αλλά για ακόμα μία σεζόν υποβιβάστηκε από την Α’ εθνική. Έμεινε πίσω στην κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος, έκανε απίθανο ντεμαράζ στα πλέι άουτ, αλλά εν τέλει δεν πρόλαβε και υποβιβάστηκε ως τελευταίος. Στην τεχνική ηγεσία ο Νίκος Νιόπλιας πήρε το χρίσμα και έχει όλα τα φόντα για να οδηγήσει την ομάδα στην κατάκτηση του πρωταθλήματος. Είναι το μεγάλο φαβορί, αν δεν τα καταφέρει θα πρόκειται για μεγάλη αποτυχία. Γεμάτο το ρόστερ σε όλες τις θέσεις.

Μακεδονικός

Το 1982 συμμετείχε για πρώτη φορά στην Α’ εθνική, στην συνέχεια ανεβοκατέβηκε σε Β’ και Γ’, υποβιβάστηκε μέχρι τα τοπικά (2014-17), ωσότου σταδιακά επανήλθε στις ανώτερες κατηγορίες. Πέρσι είχε μία περίεργη σεζόν με αρκετά σκαμπανεβάσματα. Δεν έδειχνε ότι θα κινδυνέψει, έκανε ωστόσο μεγάλη «κοιλιά», αλλά στο τέλος τα κατάφερε και έμεινε στην κατηγορία σε απόσταση μόλις δύο βαθμών από τις θέσεις του υποβιβασμού. Φέτος μοιάζει δύσκολο να τα καταφέρει. Στην τεχνική ηγεσία ο άπειρος Στέλιος Μαλεζάς, με το ρόστερ να διαμορφώνεται το τελευταίο διάστημα και προφανώς να χρειάζεται χρόνος για να δέσει.

Νίκη Βόλου

Είναι η πιο ιστορική ποδοσφαιρική ομάδα του Βόλου με 26 εγχώριους και τοπικούς τίτλους στο δυναμικό της αν και με μόλις έξι συμμετοχές στα μεγάλα σαλόνια της Α’ Εθνικής. Λογίζεται ως αουτσάιντερ για την κατάκτηση του πρωταθλήματος στον βόρειο όμιλο. Στην 3η θέση τερμάτισε την περσινή σεζόν, χάρη σε ένα εντυπωσιακό σερί αποτελεσμάτων καθότι δεν είχε ξεκινήσει καλά. Παραμένει στον πάγκο της ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος, έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη της διοίκησης και ο ίδιος ψάχνει την υπέρβαση με την άνοδο στη Super League. Αποκτήθηκαν 13 παίκτες με την προοπτική να κάνουν τη διαφορά.

ΠΑΟΚ Β

Η δουλειά που γίνεται στους Θεσσαλονικείς στις μικρές ηλικίες αποτυπώνεται στο χορτάρι, καθώς τα τελευταία χρόνια πρωταγωνιστεί και κατακτά τίτλους σε Κ19 και Κ17. Θεωρητικά πέρσι θα ήταν από τις πολύ δυνατές ομάδες, κάτι που αποδείχθηκε και στην πράξη μιας και τερμάτισε στην 4η θέση, αφήνοντας πίσω του παραδοσιακές δυνάμεις της κατηγορίας. Σημαντικό το γεγονός πως ο Πάμπλο Γκαρσία αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία και στη θέση του ανέλαβε ο Αλέξης Αλεξιάδης. Προωθήθηκαν κυρίως ποδοσφαιριστές από την Κ19, λογικό και επόμενο. Δεν θα μπει σε περιπέτειες που αφορούν τον υποβιβασμό, θα παλέψει για να μπει στην 5άδα.

cta_box_bg
Mοναδική προσφορά* για να σκοράρεις καθημερινά στις πιο δημοφιλείς λίγκες! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Νότιος Όμιλος

Αιγάλεω

Παραδοσιακή δύναμη στο ελληνικό ποδόσφαιρο, τόσο σε επίπεδο Α’ Εθνικής, όσο και στη Β’. Την περσινή σεζόν είχε πολλά εσωτερικά ζητήματα, δεν μπορούσε να σηκώσει εύκολα κεφάλι και μετά από έναν κακό δεύτερο γύρο μπήκε σε περιπέτειες ακόμα και υποβιβασμού. Τα κατάφερε εντέλει και τερμάτισε στην 10η θέση, μόλις πέντε πάνω από την Προοδευτική που αποχαιρέτησε την κατηγορία. Σημαντικές οι εξελίξεις κατά την διάρκεια του καλοκαιριού, καθώς άλλαξε διοίκηση μετά την αποχώρηση της οικογένειας Παλτόγλου. Ολικό λίφτινγκ στο ρόστερ, μόλις δύο οι ποδοσφαιριστές που έμειναν από πέρσι, ενώ στον πάγκο του βρίσκεται ο άπειρος Ντράγκαν Τζουγκάνοβιτς. Δύσκολο πάντως, να μπλέξει…

Γιούχτας

Μία μικρή κωμόπολη του νομού Ηρακλείου Κρήτης θα έχει εκπρόσωπο στη Super League 2, καθώς πέρσι γράφτηκε μια από τις πιο χρυσές του σελίδες. Κατέκτησε την πρώτη θέση στον 5ο όμιλο της Γ' εθνικής, πήρε το εισιτήριο για τα μπαράζ ανόδου στα οποία αν και απέτυχε αγωνιστικά να ανέβει κατηγορία, τελικά καταφέρνει να προβιβαστεί και να πάρει τη θέση του Απόλλωνα Σμύρνης που δεν δήλωσε συμμετοχή. Η παρθενική του συμμετοχή σε επαγγελματική κατηγορία προφανώς και τον ρίχνει στα βαθιά, καθώς θα πρέπει να υπερβάλει εαυτό για να μείνει στην κατηγορία. Στον πάγκο του ο 36χρονος Νίκος Σουργιάς, μέχρι στιγμής οι προσθήκες του έχουν φτάσει τις 13 και θα συνεχιστούν μέχρι το τέλος του μήνα.

Διαγόρας

Από τις ομάδες που έχουν καθιερωθεί στις συνειδήσεις του φίλαθλου κοινού κυρίως στη Γ’ εθνική. Πολύ δύσκολη η περσινή σεζόν, λογιζόταν ως ένα από τα φαβορί για υποβιβασμό, αλλά κατάφερε την προτελευταία αγωνιστική να τον γλιτώσει. Φέτος επέλεξε το νότιο όμιλο και όχι τον βόρειο όπως πέρσι. Ο Θωμάς Γράφας ανέλαβε τα ηνία της ομάδας, όλοι σχεδόν οι ποδοσφαιριστές του περσινού ρόστερ αποχώρησαν και ξεκίνησε ο σχεδιασμός για μία εντελώς νέα ομάδα. Ελάχιστες οι προσθήκες έμπειρων ποδοσφαιριστών. Πολύ δύσκολο το έργο του, θα πρόκειται για έκπληξη αν παραμείνει και πάλι στην κατηγορία.

Ηλιούπολη

Τα τελευταία χρόνια αγωνίστηκε στις τοπικές κατηγορίες της Αθήνας και στην Γ’ εθνική, αλλά σταδιακά θέλει να καθιερώνεται στη Super League 2. Πέρσι επέστρεψε στο επαγγελματικό πρωτάθλημα και δεν είχε ιδιαίτερο πρόβλημα, καθώς εξασφάλισε την παραμονή της από πολύ νωρίς. Κυρίως λόγω της χαμηλής δυναμικότητας των αντιπάλων. Διοικητικά υπάρχουν αλλαγές, μιας και μπήκαν στην ΠΑΕ πρόσωπα που ενισχύουν οικονομικά το κλαμπ. Στον πάγκο παραμένει ο Νίκος Παντέλης, το ρόστερ είναι αρκετά ενισχυμένο με έμπειρους ποδοσφαιριστές που ξέρουν την κατηγορία και θα παλέψει για την αποφυγή του υποβιβασμού.

cta_box_bg
Παίξε Νόμιμα στην bet365 ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ιωνικός

Μετά από μία εξαιρετική σεζόν (2021-22) στη Super League όταν και τερμάτισε 6ος μέσω της διαδικασίας των πλέι άουτ, πέρσι τα έκανε μαντάρα για έφτασε στον υποβιβασμό. Κάτι τέτοιο δεν φαινόταν να συμβαίνει κατά την διάρκεια της σεζόν, αλλά στα πλέι άουτ ήταν απογοητευτικός και εντέλει ίσως και να πήρε αυτό που του άξιζε. Η διοίκηση βέβαια, δεν πτοήθηκε για φέτος και έχει βάλει τον πήχη πολύ ψηλά. Μπορεί στον πάγκο να επέλεξε τον άπειρο από πρωταθλητισμό Γιώργο Σίμο, ωστόσο κινήθηκε πολύ δυνατά στο μεταγραφικό παζάρι με δυνατές προσθήκες. Δεδομένα θέλει να πρωταγωνιστήσει και να κατακτήσει το πρωτάθλημα, αλλά λογίζεται ως ένα από τα αουτσάιντερ.

Καλαμάτα

Το καμάρι της Μεσσηνίας τεράστιο ποδοσφαιρικό μέγεθος, έχει συμμετάσχει επτά φορές στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής και 22 φορές στο πρωτάθλημα της Β’ Εθνικής. Τη σεζόν 1999–00 κέρδισε τη συμμετοχή της στο Κύπελλο Ιντερτότο ΟΥΕΦΑ 2000, που ήταν η πρώτη και μοναδική μέχρι σήμερα σε ευρωπαϊκή διοργάνωση. Κάκιστη η περσινή της σεζόν, προσπάθησε να διεκδικήσει το πρωτάθλημα, δεν τα κατάφερε και στο φινάλε έμεινε στο -19 από την πρώτη θέση. Ο μεγαλομέτοχος Γιώργος Πρασσάς το έχει πάρει... εγωιστικά και θέλει φέτος να κατακτήσει το πρωτάθλημα και να ανεβάσει την ομάδα στη Super League. Διαθέτει ένα γεμάτο ρόστερ, πλουραλισμός σε κάθε θέση. Στον πάγκο ο Περικλής Αμανατίδης, προσπαθεί ο ίδιος να κρατήσει χαμηλούς τόνους, αλλά υπάρχει μεγάλη πίεση.

Καλλιθέα

Παραδοσιακή δύναμη σε επίπεδο Β’ και Γ’ Εθνικής, έχει εμπειρίες και από τα μεγάλα σαλόνια. Η διοίκηση του αμερικανού επιχειρηματία Andrew Barroway έχει βάλει το… μαχαίρι στον λαιμό σε όλους, μετά την αποτυχία της ομάδας να κατακτήσει πέρσι το πρωτάθλημα, όταν και τερμάτισε πίσω από την Κηφισιά σε απόσταση ενός βαθμού. Φέτος, είτε παίρνει τον τίτλο και την άνοδο στη Super League, είτε ελλοχεύει ο κίνδυνος ακόμα και διάλυσης! Ο Αλέκος Βοσνιάδης είναι ο εκλεκτός για την τεχνική ηγεσία, σημαντικές οι προσθήκες στο έμψυχο δυναμικό, ενισχύθηκε σε όλες σχεδόν τις θέσεις και μοιάζει πιο πλήρης από ποτέ άλλοτε.

Ολυμπιακός Β

Η παρθενική του παρουσία στο νότιο όμιλο της SuperLeague 2 δεν θεωρείται καλή, καθώς δεν κατάφερε να σταθεί επάξια, μιας και στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν βρισκόταν σε θέσεις υποβιβασμού. Εντέλει άλλαξε την εικόνα του και κατάφερε να τερματίσει στην 9η θέση, σε απόσταση μόλις πέντε βαθμών από την επικίνδυνη ζώνη. Ο Αριέλ Ιμπαγάσα που επέστρεψε πέρσι στα μισά του πρωταθλήματος θα συνεχίσει αυτή τη φορά το έργο του. Αναμενόμενα ελάχιστες οι προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ του, όσο αυτών που αποκτήθηκαν, όσο και αυτών που αποχώρησαν. Λογικά δεν θα μπλέξει σε περιπέτειες με τον υποβιβασμό.

cta_box_bg
Απίθανη προσφορά* γνωριμίας x2 ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Παναθηναϊκός Β

Κακή και η δεύτερη του σεζόν στη Super League 2, η πρώτη του και μοναδική στον βόρειο όμιλο, μιας και τα έκανε μαντάρα στο μεγαλύτερο διάστημα της αγωνιστικής περιόδου. Ελάχιστες οι καλές του εμφανίσεις σε διάρκεια, τερμάτισε στην 9η θέση και μόλις στο +2 από αυτή που οδηγεί στον υποβιβασμό, με τον Σωτήρη Αντωνίου να έχει μερίδιο ευθύνης. Φέτος θα επιστρέψει στο νότιο όμιλο και ελπίζει να δείξει μία πολύ καλύτερη εικόνα. Μοιάζει απίθανο να πρωταγωνιστήσει, περισσότερο θα προσπαθήσει να γλιτώσει, καθότι οι Β’ ομάδες από φέτος θα πέφτουν κατηγορία.

Παναχαϊκή

Από τις πιο ιστορικές ομάδες της Ελλάδας, μετράει 26 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής. Είναι ο πρώτος επαρχιακός σύλλογος που κατάφερε να αγωνιστεί σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, κερδίζοντας τη συμμετοχή της στο Κύπελλο ΟΥΕΦΑ της περιόδου 1973-74, μέσω της κατάκτησης της 4ης θέσης στην Α΄ Εθνική της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου (1972-1973). Την περσινή σεζόν πραγματοποίησε καλή πορεία και τερμάτισε στην 8η θέση, ούσα για μεγάλο διάστημα σε επαφή με τις πρώτες. Ωστόσο φέτος τα δεδομένα άλλαξαν άρδην λόγω των πολλών οικονομικών θεμάτων. Χαμηλού επιπέδου το ρόστερ με έναν άγνωστο στο ελληνικό ποδόσφαιρο προπονητή, τον Iταλοαμερικανό Στέφανο Φραντσιόζα. Με τα σημερινά δεδομένα θεωρείται απίθανο να σωθεί.

Τηλυκράτης

Από τα πιο παλιά σωματεία με έτος ίδρυσης το 1927, θα εκπροσωπήσει το Ιόνιο πέλαγος στη Super League 2. Ονειρεμένη η περσινή σεζόν του, έφτασε μέχρι την πηγή και... ήπιε νερό, καθώς για πρώτη φορά στην ιστορία του θα αγωνιστεί σε επαγγελματική κατηγορία. Έκανε καταπληκτικές εμφανίσεις στον 3ο όμιλο της Γ' εθνικής και κατέκτησε το πρωτάθλημα. Έτσι του δόθηκε η δυνατότητα να συμμετάσχει στα μπαράζ ανόδου για τη Super League 2, εκεί που πήρε το τέταρτο και τελευταίο εισιτήριο προβιβασμού. Άργησε να ξεκινήσει τον σχεδιασμό του, κάτι που έπραξε πριν από μερικές εβδομάδες. Με τον Ανδρέα Παντζιαρά στον πάγκο του, θα πορευτεί με πολλούς από τους ποδοσφαιριστές του περσινού του ρόστερ με στόχο να παλέψει για την σωτηρία, κάτι που μοιάζει εξαιρετικά δύσκολο.

Χανιά

Από τις έμπειρες ομάδες της κατηγορίας, έχει το know-how και κάνει όνειρα για Super  League. Την περσινή σεζόν είχαν πρωταγωνιστικούς στόχους, ωστόσο στην πορεία εκτροχιάστηκαν, έμειναν πολύ πίσω και τερμάτισαν στην 4η θέση, στο -15 από την πρωταθλήτρια Κηφισιά. Η πορεία τους βέβαια ήταν καταπληκτική από την στιγμή της έλευσης του Γιάννη Ταουσιάνη, γι’ αυτό και ο έμπειρος κόουτς παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία. Εξαιρετικές οι μεταγραφικές κινήσεις της διοίκησης, ενισχύθηκε σε όλες τις θέσεις με στόχο να διεκδικήσει το πρωτάθλημα και να παλέψει μέχρι το τέλος για την άνοδο στη μεγάλη κατηγορία.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Λάππας

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Betshop
Sportingbet
Απόδοση Stoiximan
Απόδοση Pamestoixima.gr
Απόδοση Novibet
Απόδοση Bwin
Απόδοση Betsson
Απόδοση Fonbet
Απόδοση Bet365
Απόδοση Netbet
Απόδοση Betshop
Απόδοση Sportingbet
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση