foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ62
PROMO CODE ΔΩΡΑ* ΕΔΩ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Πρωτάθλημα Ελλάδας Μπάσκετ: Αφιέρωμα Basket League σεζόν 2022-2023

Previews Πρωταθλημάτων | 06 Οκτ 2022 07:20
μπάσκετ_Λιγκ.jpg

Η επιστροφή του Ολυμπιακού, μετά την περιπέτεια που μπήκε από μόνος του για μία διετία, έφερε ξανά, νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα της Basket League πέρσι. Οι Ερυθρόλευκοι, κατάφεραν να πάρουν τα πρωτεία από τον Παναθηναϊκό, κατακτώντας το νταμπλ και μαζί με τους, ενισχυμένους φέτος, Πράσινους, αναμένεται να διεκδικήσουν και πάλι οι δυο τους, την κορυφή.

Γράφει ο Νίκος Μοσχοβίτης

Μετά την περσινή πρωτοτυπία των... 13 ομάδων και το ρεπό σε κάθε αγωνιστική για μία εξ αυτών, το φετινό πρωτάθλημα, διεξάγεται με 12. Από φέτος, θα ισχύει το Final 8 και στο Κύπελλο Ελλάδας, το οποίο θα αποτελείται από τις ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 1 ως 7 στο τέλος του πρώτου γύρου και η όγδοη θα προκύψει από τις μικρότερες κατηγορίες. 

Όσον αφορά τις ευρωπαϊκές συμμετοχές, Ολυμπιακός και Παναθηναϊκός συνεχίζουν σταθερά στη Euroleague, o Προμηθέας στο Eurocup, AEK, Περιστέρι και ΠΑΟΚ στους ομίλους του Basketball Champions League, ενώ ο Άρης αποκλείστηκε στα προκριματικά του FIBA Europe Cup. 

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

TI ΠΑΙΖΟΥΜΕ

  • Θα πρέπει να... κατεβεί ο Θεός στη Γη, από τη στιγμή που ο Ολυμπιακός επέστρεψε στη Basket League, το ζευγάρι των τελικών, να μην είναι με τον Παναθηναϊκό. Η ομάδα του Γιώργου Μπαρτζώκα δείχνει να έχει το προβάδισμα, αλλά ο Παναθηναϊκός έχει αναβαθμιστεί ποιοτικά σε σχέση με την προηγούμενη διετία. Στο 1.25 η κατάκτηση του τίτλου από τον Ολυμπιακό, στο (μάλλον μεγάλο) 3.90 ο Παναθηναϊκός, προφανώς και το φαβορί είναι οι Ερυθρόλευκοι. Κοιτώντας λίγο προς το Κύπελλο όμως, το οποίο φέτος για πρώτη φορά, αναμένεται να διεξαχθεί με Final 8, εκεί, στο ένα παιχνίδι, το 3.65 του Παναθηναϊκού, ίσως να είναι υπερβολικό. Στη λογική ότι θα βρεθεί στον τελικό με τον Ολυμπιακό, σε σαράντα λεπτά, πολλά μπορούν να γίνουν, οπότε έχει ενδιαφέρον η απόδοση αυτή.
    Νικητής Κυπέλλου Ελλάδας: Παναθηναϊκός (3.65)
  • Όσον αφορά την τελική οκτάδα των πλέι οφ, τα πάντα δείχνουν ανοικτά, κάτω από Περιστέρι, Προμηθέα και ΑΕΚ. Ίσως να αξίζει ένα ποντάρισμα στην Καρδίτσα, που έχει αρκετά ποιοτικό ρόστερ για νεοφώτιστη ομάδα, όλα δείχνουν ότι εξωαγωνιστικά έχει ηρεμία κι επίσης, έχει έναν έμπειρο τεχνικό στον πάγκο της, όπως ο Βαγγέλης Αγγέλου.

Ολυμπιακός

Τι έκανε πέρυσι: Ήταν η χρονιά της επιστροφής του Ολυμπιακού στην ελίτ του ελληνικού και του ευρωπαϊκού μπάσκετ. Εντός συνόρων, κατέκτησε το νταμπλ με χαρακτηριστική άνεση. Στη Euroleague, πήρε τη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου (19-9) απέκλεισε τη Μονακό στα πλέι οφ με 3-2 και προκρίθηκε στο final four του Βελιγραδίου. Εκεί, έχασε στον ημιτλεικό από την Αναντολού Εφές με το τρίποντο του Βασίλιε Μίτσιτς στο φινάλε και τελικά πήρε την τέταρτη θέση.

Μεταγραφές-Προπονητής-Ρόστερ: Προσπάθησε να αναβαθμίσει ποιοτικά το ρόστερ του και εκ πρώτης όψεως το κατάφερε. Στην περιφέρεια έχασε τον Τάιλερ Ντόρσεϊ που βρήκε συμβόλαιο στο ΝΒΑ και τον αντικατέστησε με τον Αϊζάια Κάνααν που πέρυσι έκανε καλή χρονιά σε Ούνικς Καζάν και Γαλατάσαραϊ. Πήρε τον «τριποντάκια» Άλεκ Πίτερς από την Μπασκόνια για να καλύψει το κενό που άφησαν οι Γιώγος Πρίντεζης (αποσύρθηκε) και Ζαν Σαρλ Λιβιό (ΤΣΣΚΑ), ενώ τη θέση του Χάσαν Μάρτιν (Ερυθρός Αστέρας) στο ρόστερ πήρε ο Τζόελ Μπολομπόι, που αποκτήθηκε από την ΤΣΣΚΑ. Τέλος, ο Τάρικ Μπλακ πήρε τη θέση του… αόρατου πέρυσι Κουίνσι Έισι και αποκτήθηκε ως επένδυση ο Ελληνοαμερικανός Τζορτζ Πάπας από το NCAA, που δύσκολα θα βρει θέση στο rotation. Στον πάγκο παρέμεινε ο Γιώργος Μπαρτζώκας, ο οποίος μάλιστα, ανανέωσε ως το 2025.

PG Σλούκας Κάνααν Λούντζης
SG Γουόκαπ Λαρεντζάκης Πάπας
SF Παπανικολάου Μακίσικ -
PF Βεζένκοφ Πίτερς -
C Φαλ Μπολομπόι Μπλακ

Εκτίμηση: Αφού πέρσι έδιωξε τα... φαντάσματα του παρελθόντος, φέτος αναμένεται να έχει ακόμα μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. Αποτελεί το φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ωστόσο αναμένεται να έχει σαφώς μεγαλύτερη αντίσταση από τον Παναθηναϊκό. Είναι πολύ μικρές οι αποδόσεις πάντως, τόσο για την κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους Ερυθρόλευκους, όσο και γι’ αυτήν του Κυπέλλου.

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Παναθηναϊκός

Τι έκανε πέρυσι: Χρονιά που θέλει να ξεχάσει και που ουσιαστικά, έφερε ανακατατάξεις σε πολλούς τομείς και κυρίως την επιστροφή του οικονομικού στάτους, σε πιο νορμάλ καταστάσεις, με την επανενεργοποίηση του Δημήτρη Γιαννακόπουλου. «Σκουπίστηκε» στους τελικούς από τον Ολυμπιακό, έχασε στον τελικό Κυπέλλου από τον αιώνιο αντίπαλο του και η 13η θέση, στις 15 ομάδες που τελείωσαν την κανονική περίοδο της περσινής Euroleague, τα έλεγε όλα και για την ευρωπαϊκή του πορεία.

Μεταγραφές-Προπονητής-Ρόστερ: Μετά τις διάφορες αλλαγές πέρσι, φέτος τα «κλειδιά» δόθηκαν στον Ντέγιαν Ράντονιτς. Ο Μαυροβούνιος παρουσίασε έργο και στις δύο θητείες του στον Ερυθρό Αστέρα, δεν έκανε κάτι ανάλογο στην Μπάγερν, αλλά έχει εμπειρία από πίεση, πρωταθλητισμό και Euroleague. Με το «πορτοφόλι» του Γιαννακόπουλου, ενεργό ξανά, έκανε κινήσεις Euroleague, προσθέτοντας στην περιφέρεια του, τον Λι, που έκανε πολύ καλή σεζόν πέρσι με τη Μονακό και τον σκόρερ, Γκριγκόνις, που προέρχεται από μία τριετία στη Ζαλγκίρις και την περσινή του παρουσία στη ΤΣΣΚΑ, ενώ πήρε παράλληλα την απόφαση να αφήσει τους Νέντοβιτς (Ερυθρός Αστέρας) και Παπαπέτρου (Παρτιζάν), να φύγουν. Ήρθε ο Γουόλτερς, που γνωρίζει καλά τον Ράντονιτς από την κοινή τους παρουσία στον Ερυθρό Αστέρα, καθώς και ο Άντριους, μετά μία πολύ καλή παρουσία πέρσι στην Μπούρσασπορ. Στη ρακέτα, πρόσθεσε τον έμπειρο Γκουντάιτις πίσω από τον Παπαγιάννη, καθώς και τον εντυπωσιακό Γουίλιαμς, που πέρσι ήταν στη Μακάμπι Τελ Αβίβ. Παναγιώτης και Γιώργος Καλαϊτζάκης, προστέθηκαν επίσης φέτος στο ρόστερ, αμφότεροι όμως, αναμένεται να έχουν μικρότερο ρόλο στο ροτέισον. Μένει ένα κενό στο «4», ενώ ο Παναθηναϊκός, απέκτησε πρόσφατα τον Πονίτκα, που έκανε σπουδαίο Eurobasket με την Πολωνία.

PG Γουόλτερς Λι Μποχωρίδης/Αβδαλάς
SG Πονίτκα Π. Καλαϊτζάκης -
SF Γκριγκόνις Άντριους Γ. Καλαϊτζάκης
PF Γουίλιαμς Μαντζούκας Σαμοντούροφ
C Παπαγιάννης Γκουντάιτις -

Εκτίμηση: Μετά τα περσινά «χαστούκια», υπήρξε μεγάλη κινητοποίηση, προκειμένου να γίνει προσπάθεια για επιστροφή στην κορυφή. Οι αποδόσεις του 5.15 για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, του 3.65 για αυτήν του Κυπέλλου και του 7.00 για την είσοδο στα πλέι οφ της Euroleague, αποδεικνύουν ότι δεν είναι φαβορί για κάτι. Το 3.65 για την κατάκτηση του Κυπέλλου πάντως, δεν είναι άσχημο.

Betsson
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ προσφορά*
check_3c
Cash Out* & Bet Builder*
check_3c
Εξελιγμένο mobile app
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Προμηθέας

Τι έκανε πέρυσι: Ξεκίνησε με βλέψεις να ακολουθήσει το ισπανικό μοντέλο, με τον Λουίς Κασιμίρο στον πάγκο, το παράτησε πολύ γρήγορα. Έδωσε τα ηνία στον Ηλία Ζούρο, η κατάσταση δεν βελτιώθηκε και τελείωσε τη σεζόν, με τον Μάκη Γιατρά στον πάγκο, ο οποίος επέστρεψε, σε μία χρονιά που είχε και πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Η τρίτη θέση, ήρθε με ανατροπή στους μικρούς τελικούς, κόντρα στη Λάρισα, ενώ στο Eurocup, δεν κατάφερε να περάσει ούτε στο Top 16.

Μεταγραφές-Προπονητής-Ρόστερ: Ο Μάκης Γιατράς ανανέωσε τη συνεργασία του με τον Προμηθέα και για τη φετινή σεζόν, έχοντας πετύχει τον στόχο στο πρωτάθλημα πέρσι, μετά από μία πολύ περίεργη σεζόν για τους Πατρινούς. Όσον αφορά την ενίσχυση του, πήρε τον πρώτο σκόρερ της περσινής Basket League, Κάουαν, από τον Άρη, έφερε μία εξαιρετική περίπτωση, όπως αυτήν του Γιανγκ, δίνει την ευκαιρία στον «ρούκι» Χέλεμς. Ενδιαφέρουσα κίνηση και η απόκτηση του ταλαντούχου Λιθουανού, Κουλμπόκα, ενώ τελευταία του προσθήκη ήταν του Κόντιτ στη ρακέτα, μετά από πολύ καλή σεζόν στο Πουέρτο Ρίκο. Από Ελλάδα, πρόσθεσε εμπειρία και ποιότητα, με Μουράτο, Τσαϊρέλη και Κακλαμανάκη στο ρόστερ.

PG Γιανγκ Μουράτος Γκίκας
SG Κάουαν Σίμπσον Πλώτας
SF Χέλεμς Κουλμπόκα Λάγιος/Βασιλείου
PF Τσαϊρέλης Τανούλης -
C Κόντιτ Κακλαμανάκης -

Εκτίμηση: Με τις κινήσεις που έχει κάνει το Περιστέρι φέτος, μάλλον εκείνο δείχνει να αποτελεί το φαβορί για το... πρωτάθλημα κάτω από Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό. Η λογική λέει ότι ο Προμηθέας θα δώσει τη μάχη του για την είσοδο στην πρώτη τετράδα σε κανονική περίοδο και πλέι οφ, πιθανότατα μαζί με την ΑΕΚ, ή όποιον άλλο προκύψει. Δε θα έχει εύκολο έργο πάντως.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Κολοσσός Ρόδου

Τι έκανε πέρυσι: Μαζί με τη Λάρισα, αποτέλεσαν τις εκπλήξεις της περσινής σεζόν. Με τον Ηλία Καντζούρη στον πάγκο κι ένα καλό μείγμα ξένων και Ελλήνων, έκανε την υπέρβαση τερματίζοντας στην τρίτη θέση της κανονικής περιόδου, ωστόσο δεν κατάφερε να μπει στην τετράδα των πλέι οφ, αφού αποκλείστηκε από τη Λάρισα.

Μεταγραφές-Προπονητής-Ρόστερ: Ο κόουτς Καντζούρης αποχώρησε για την ΑΕΚ και τη θέση του πήρε ένας έμπειρος και με κίνητρο τεχνικός, όπως ο Ηλίας Παπαθεοδώρου. Μαζί του στη Ρόδο, έφερε παίκτες με τους οποίους έχει συνεργαστεί και σε προηγούμενες ομάδες του, όπως ο Κατσίβελης, ο Χρυσικόπουλος, ο Γιαννόπουλος και πιο πρόσφατα, ο σέντερ, Μορέιρα. Μπαρσέλο, Όσμπορν, Σταρκς και Στεφάνοβιτς, προέρχονται όλοι από τις ΗΠΑ, με ελάχιστες ως καθόλου εμπειρίες από την Ευρώπη, ενώ από το Ψυχικό και την Α2, ήρθε και ο γκαρντ, Ιορδάνου. Μένει ακόμα μία προσθήκη ξένου για να ολοκληρωθεί το ρόστερ.

PG Σταρκς Κατσίβελης -
SG Μπαρσέλο Στεφάνοβιτς Ιορδάνου
SF Γιαννόπουλος Μπιλλής -
PF Όσμπορν Χρυσικόπουλος -
C Μορέιρα Χατζηδάκης -

Εκτίμηση: Τα πάντα εξαρτώνται από το κίνητρο των Ελλήνων και από τη χημεία που μπορούν να βρουν οι νεαροί ξένοι του Κολοσσού. Ο Παπαθεοδώρου έχει δείξει ότι έχει τον τρόπο του και ίσως το πιο ήρεμο κλίμα της Ρόδου, να τον βοηθήσει σε σχέση με την παρουσία του στην ΑΕΚ. Δύσκολα θα πάει για τετράδα και φέτος πάντως, με την είσοδο στα πλέι οφ, να θεωρείται ρεαλιστικός στόχος.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΑΕΚ

Τι έκανε πέρυσι: Μια χρονιά γεμάτη εξωαγωνιστικά ζητήματα, που την έχουν φτάσει στο σημείο, να πρέπει να διευθετήσει... 24 ban που της έχουν επιβληθεί. O θάνατος του Στέφαν Γέλοβατς, τα επισκίασε όλα, ο Στέφανος Δέδας έφυγε μεσούσης της σεζόν για να πάει δίπλα στον Δημήτρη Ιτούδη στη ΤΣΣΚΑ (και φέτος στη Φενέρμπαχτσε), με τον Κούρο Σεγκούρα, να μην καταφέρνει να μπει στην τετράδα των πλέι οφ, ενώ στο Basketball Champions League, αποκλείστηκε από την πρώτη φάση...

Μεταγραφές-Προπονητής-Ρόστερ: Με την προοπτική ότι το θέμα των ban θα λυθεί, ο Ηλίας Καντζούρης, μετά από μία πολύ καλή σεζόν με τον Κολοσσό, ανέλαβε την τεχνική ηγεσία. Σημαντική γι’ αυτό το επίπεδο μία προσθήκη παίκτη του επιπέδου του Στρέλνιεκς στην περιφέρεια, όπως και του Φρέιζιερ που ήρθε από το ΝΒΑ. Ο Καντζούρης έφερε μαζί του από τη Ρόδο, τον σουτέρ Γουίλιαμς, αναμένεται να δώσει δύναμη και αθλητικότητα ο ΜακΓκρίφ, ενώ για τη ρακέτα, ήρθε ο Φινλανδός, Μάντσεν (μετά την παρουσία του στο Eurobasket) και ο έμπειρος Μίτσελ, που ήταν πέρσι στην Μπάμπεργκ. Όσον αφορά την ελληνική αγορά, ο Ξανθόπουλος έχει μεγάλη εμπειρία, ενώ Περσίδης και Παπαδάκης θα είναι στην ΑΕΚ, μετά την καλή τους περσινή σεζόν, σε Λαύριο και Ηρακλή, αντίστοιχα.

PG Φρέιζιερ Κόνιαρης Ξανθόπουλος
SG Στρέλνιεκς Φλιώνης Παπαδάκης
SF ΜακΓκρίφ Γουίλιαμς Πετρόπουλος
PF Μάντσεν Περσίδης -
C Μίτσελ Μαυροειδής Φιλιππάκος

Εκτίμηση: Εφόσον εξωαγωνιστικά η κατάσταση είναι φυσιολογική, έχει ένα καλό ρόστερ για το επίπεδο της κι έναν προπονητή, που ξέρει να κάνει ομάδες που παίζουν ωραίο μπάσκετ. Ο στόχος της είναι η είσοδος στην τετράδα και η όσο το δυνατόν μεγαλύτερη πορεία στο BCL. Με νορμάλ δεδομένα μπορεί να τα καταφέρει, αλλά οφείλει να δώσει λύση στο «βραχνά» των ban.

Fonbet
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Εύκολη πλοήγηση μέσω app
check_3c
Ελκυστικές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Άρης

Τι έκανε πέρυσι: Είχε ένα από τα χαμηλότερα μπάτζετ, αλλά χάρη στην εξαιρετική δουλειά του Γιάννη Καστρίτη, όχι μόνο δεν έμπλεξε σε περιπέτειες, αλλά μπήκε στα πλέι οφ, τερματίζοντας έβδομος στα πλέι οφ. Εκεί φυσικά, αποκλείστηκε στον πρώτο γύρο από τον Παναθηναϊκό, αλλά η παρουσία του και μόνο στα πλέι οφ, ήταν σημαντική επιτυχία, για μία ομάδα που συνεχίζει να ταλανίζεται και από εξωαγωνιστικά ζητήματα.

Μεταγραφές-Προπονητής-Ρόστερ: Ο Γιάννης Καστρίτης ήταν ο πρωτεργάτης της περσινής επιτυχίας και το γεγονός ότι παρέμεινε και φέτος, δεν είναι μικρό. Φαίνεται να έχει προσθέσει περισσότερη ποιότητα στο ρόστερ, με τις προσθήκες των Χάγκινς και Τολιόπουλου στην περιφέρεια αλλά και με τον Καββαδά στη ρακέτα, ενώ όπως και πέρσι, έτσι και φέτος, δίνει εμπιστοσύνη σε «ρούκι», όπως ο Νότε, ο Χόρχλερ και ο Γκούντγουϊν, ενώ νέα πρόσωπα επίσης είναι και ο Σενεγαλέζος ψηλός, Σανόγκο καθώς και ο νεαρός γκαρντ, Φίλλιος, που ήρθε από τον Ηρακλή. Μένει μία ακόμα προσθήκη ξένου, στη θέση «3»...

PG Χάγκινς Τολιόπουλος Φίλιος
SG Νότε Σιδηροηλίας Χαβαλές
SF Νετζήπογλου Σχίζας Γεροκώστας/Τσαχτσίρας
PF Χόρχλερ Γκούντουϊν -
C Καββαδάς Σανόγκο -

Εκτίμηση: Προσθήκες όπως αυτές του Χάγκινς, του Καββαδά και του Τολιόπουλου, σε συνδυασμό με την παραμονή του Καστρίτη στον πάγκο, ίσως να επιτρέπουν στον Άρη, όνειρα για κάτι παραπάνω φέτος. Εφόσον εξωαγωνιστικά η κατάσταση μείνει ομαλή, η είσοδος στα πλέι οφ, δείχνει ξανά εφικτή. Έχει κι από νωρίς τα προκριματικά του FEC...

Novibet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Αναλήψεις εντός 24 ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περιστέρι

Τι έκανε πέρυσι: H μεγάλη απογοήτευση της σεζόν. Πολλά χρήματα για μπάτζετ, πολλές αλλαγές σε πάγκο και ρόστερ, μετά την αποτυχία του αποκλεισμού από τους ομίλους του BCL, σε προκριματικό που διοργάνωσε στην έδρα του. Η όγδοη θέση της κανονικής περιόδου και ο αποκλεισμός από τον Ολυμπιακό στην πρώτη φάση των πλέι οφ, τα λένε όλα και οι αποφάσεις που πάρθηκαν φέτος, αποδεικνύουν και την αποτυχία της περσινής χρονιάς.

Μεταγραφές-Προπονητής-Ρόστερ: Έκανε την κίνηση του καλοκαιριού, δίνοντας την τεχνική ηγεσία στον σπουδαίο Βασίλη Σπανούλη, ο οποίος θα κάνει την πρώτη του προσπάθεια στους πάγκους, μετά το τέλος της μεγάλης καριέρας του. Μια τέτοια κίνηση στον πάγκο, μοιραία έφερε και δυνατές μεταγραφές. Φρανσίσκο, Ντένμον, Κασελάκης, Μπιλάν, Τζούστον, Ντέιβις, Ραντάνοφ, καθώς επίσης και οι Πουλιανίτης, Γκιουζέλης, ήρθαν να δημιουργήσουν ένα ρόστερ τέτοιο, με στόχο η ομάδα να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο σε Ελλάδα και Ευρώπη.

PG Φρανσίσκο Μωραΐτης -
SG Ντένμον Πουλιανίτης Μπιλάλης
SF Κασελάκης Ραντάνοφ Σταυρακόπουλος
PF Ντέιβις Γκιουζέλης -
C Μπιλάν Τζούστον Ζούγρης

Εκτίμηση: Με τα χρήματα που έχουν πέσει φέτος και με τη δυναμική του Σπανούλη, η τρίτη θέση, ίσως η διεκδίκηση του κάτι παραπάνω στο Κύπελλο και η πρόκριση από την πρώτη φάση του BCL, δείχνουν λογικοί στόχοι για το Περιστέρι. Είναι μεγάλο φαβορί για το... πρωτάθλημα κάτω από Ολυμπιακό-Παναθηναϊκό.

Interwetten
Βαθμολογία
8.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις στα φαβορί
check_3c
Πλούσιο Live Betting με Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΑΟΚ

Τι έκανε πέρυσι: Μαζί με το Περιστέρι, ήταν επίσης μία μεγάλη απογοήτευση. Θεωρητικά είχε αναβαθμίσει το ρόστερ του, ο Άρης Λυκογιάννης συνέχισε για δεύτερη σεζόν στον πάγκο, αλλά οι αναγκαστικές αλλαγές, λόγω τραυματισμών και οι κακές επιλογές, τον άφησαν εκτός πλέι οφ, αφού τερμάτισε ένατος. Στην Ευρώπη, προχώρησε από τη φάση των ομίλων, αλλά αποκλείστηκε στα play-in από τη Στρασμπούρ.

Μεταγραφές-Προπονητής-Ρόστερ: Παρά την περσινή αποτυχία, δεν τέθηκε ουδέποτε θέμα Άρη Λυκογιάννη, ο οποίος μπαίνει στην τρίτη του σεζόν στην ομάδα. Αλλαγή φιλοσοφίας στο χτίσιμο του ρόστερ και χαμηλότερο μπάτζετ φέτος, με τους Ράιλι, Φράνκε και Χαντς να έρχονται για να παίρνουν πολλές αποφάσεις στην περιφέρεια, Ντάρκο-Κέλι και Πόλι θα δοκιμαστούν για πρώτη φορά σε αυτό το επίπεδο, ενώ ο Ρένφρο, που άφησε θετικές εντυπώσεις στο τέλος της περσινής σεζόν, επέστρεψε. Όσον αφορά την ελληνική αγορά, ο αρχηγός Μαργαρίτης γύρισε και προστέθηκαν στο ρόστερ, παίκτες όπως οι Σαλούστρος, Σλαφτσάκης, Τσιακμάς και Χρηστίδης.

PG Ράιλι Τσιακμάς Κωνσταντινίδης
SG Φράνκε Χαντς -
SF Σαλούστρος Ντάρκο-Κέλι Καμπερίδης
PF Πόλι Σλαφτσάκης -
C Ρένφρο Μαργαρίτης Καλλιοντζής

Εκτίμηση: Ο ΠΑΟΚ έριξε την ποιότητά του σε σχέση με πέρσι, αλλά ποντάρει σε νιάτα, ταχύτητα και ενέργεια. Απέχει αρκετά από ομάδες όπως το Περιστέρι, ο Προμηθέας και η ΑΕΚ και ρεαλιστικά, η έκτη θέση, μπορεί να αποτελέσει ένα στόχο, εφόσον βέβαια εξωαγωνιστικά έχει ηρεμία και αποφύγει περιπέτειες εντός γηπέδου. Συμμετέχει και στο BCL, σε πολύ απαιτητικό όμιλο, με Ντιζόν, Σάσαρι και την ομάδα που θα προκύψει από τον όμιλο της Μάλαγα στα προκριματικά.

Sportingbet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Ευελιξία στις συναλλαγές
check_3c
24ωρo chat στα Ελληνικά
check_3c
Εξελιγμένο Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Λαύριο

Τι έκανε πέρυσι: Μετά το... όνειρο των τελικών του 2021, η χρονιά πέρσι πήρε τελείως διαφορετική τροχιά για το Λαύριο. Ο άνθρωπος-κλειδί της όλης πορείας του, ο Χρήστος Σερέλης, έφυγε μεσούσης της σεζόν για τον Παναθηναϊκό, η ομάδα που δεν είχε την επιτυχία άλλων ετών στις επιλογές ξένων, έμεινε στη 10η θέση και εκτός πλέι οφ και στην παρθενική της παρουσία στους ομίλους του BCL, δεν προχώρησε παρακάτω από τον όμιλο.

Μεταγραφές-Προπονητής-Ρόστερ: Η παρουσία του Χρήστου Σερέλη στο τεχνικό επιτελείο του Παναθηναϊκού, κράτησε μερικούς μήνες και ο έμπειρος κόουτς, επέστρεψε στο... «παιδί» του, το Λαύριο. Οι επιλογές των ξένων του είναι όλοι «ρούκι»! Ντάραμ, Τέιλορ, Κουάτ, Γκρέι, Τζόνσον, Φλαγκ αποτελούν τους έξι ξένους του, επέστρεψε ο Νικολαΐδης, που ήταν και πέρσι στην ομάδα ως δανεικός από τον Ολυμπιακό, ενώ πρόσθεσε στο ρόστερ και τον έμπειρο γκαρντ, Ζάρα, που έκανε εξαιρετική σεζόν πέρσι με τη Λάρισα.

PG Ντάραμ Νικολαΐδης -
SG Γκρέι Ζάρας Φιλοξενίδης
SF Τζόνσον Τέιλορ Πιλάβιος
PF Φλαγκ Γερομιχαλός Σπρίντζιος
C Κουάτ Βουλγαρόπουλος -

Εκτίμηση: Προφανώς και πρώτος στόχος του Λαυρίου, είναι η όσο το δυνατόν πιο άμεση εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία κι από εκεί και πέρα... ό,τι προκύψει. Ο Σερέλης έχει δείξει ότι έχει τεχνογνωσία στις επιλογές Αμερικανών, οπότε μη μας κάνει εντύπωση, αν έχει βρει πάλι «λαυράκια». Η είσοδος στα πλέι οφ, είναι λογικό να αποτελεί στόχο.

Betshop
Βαθμολογία
8.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Καταθέσεις από 1€
check_3c
Εύκολη πλοήγηση
check_3c
Αναλήψεις εντός 24ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


Απόλλων Πάτρας

Τι έκανε πέρυσι: Ξένοι πήγαν και ήρθαν, σκαμπανεβάσματα πολλά υπήρξαν αλλά στο τέλος, πέτυχε τον στόχο της παραμονής στη Basket League. Δεδομένων και των διάφορων εξωαγωνιστικών ζητημάτων που απασχολούν τον Απόλλωνα, η παραμονή δεν ήταν κάτι μικρό, με τον Νίκο Βετούλα από τον πάγκο, να έχει τη δική του συμμετοχή σε αυτή. Τερμάτισε στην 11η θέση της κατάταξης και φυσικά, δεν μπήκε στα πλέι οφ.

Μεταγραφές-Προπονητής-Ρόστερ: Θα ήταν μεγάλη έκπληξη αν έχανε τον Νίκο Βετούλα από τον πάγκο του, με το 48χρονο κόουτς και παλιά «δόξα» της ομάδας, να συνεχίζει και φέτος. Όσον αφορά τις επιλογές των ξένων, συμφώνησε με τους Καλχούν, Χέινς-Τζόουνς, Γκρίφιν, Ντέιβις, Σίλα και Φράιντεϊ, ενώ τελευταία πρόσθεσε στο ρόστερ και τον Μαυροβούνιο, Μίσκοβιτς. Από την Ελλάδα, έφερε τον Καράμπελα (δανεικός από την ΑΕΚ) που τα πήγε καλά πέρσι στη Λάρισα, ο γκαρντ Μαστρογιαννόπουλος επέστρεψε, ενώ κράτησε και τον Μπόγρη.

PG Χέινς-Τζόουνς Καράμπελας Μαστρογιαννόπουλος
SG Καλχούν Γκρίφιν -
SF Ντέιβις Νησσαρίου -
PF Φράιντεϊ Μίσκοβιτς -
C Σίλα Μπόγρης -

Εκτίμηση: Όπως πέρσι, έτσι και φέτος, ο ξεκάθαρος στόχος του Απόλλωνα, δεν είναι άλλος από την εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία. Οτιδήποτε παραπάνω θα θεωρηθεί έκπληξη, αλλά δεδομένου ότι οι ομάδες της τρίτης ταχύτητας του πρωταθλήματος, δεν απέχουν και πολύ ποιοτικά, δε μπορεί να αποκλειστεί τίποτα!

Vistabet
Βαθμολογία
8.9/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη πλοήγηση
check_3c
24/7 support στα ελληνικά 
check_3c
Auto Cash Out*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Iωνικός

Τι έκανε πέρυσι: Μια κατηγορία μόνη της αυτή η ομάδα... Για διάφορους περίεργους λόγους, το ιδιοκτησιακό της καθεστώς, άλλαξε μεσούσης της σεζόν, ο Κούρο Σεγκούρα έφυγε από τον πάγκο, για να αναλάβει ο Άγγελος Τσίκληρας, ενώ διάφοροι παίκτες, πήγαιναν κι έρχονταν σε όλη τη διάρκεια της χρονιάς. Στο τέλος, κατάφερε να πετύχει το στόχο της παραμονής, τερματίζοντας στη 12η θέση της κατάταξης, κερδίζοντας το δικαίωμα να είναι και φέτος στη Basket League.

Μεταγραφές-Προπονητής-Ρόστερ: O Άγγελος Τσίκληρας, που αποτελεί έναν «στρατιώτη» του συλλόγου, ξεκινάει φέτος από την αρχή ως head coach και παρότι η ομάδα άργησε να ξεκινήσει, έστω και αργά, σχηματοποιείται. Ο «λεγεωνάριος» Μαυροκεφαλίδης παρέμεινε, στον Ιωνικό συνεχίζει και ο Αρσενόπουλος, ενώ μέχρι στιγμής από την αγορά των ξένων, ο Ιωνικός έχει ανακοινώσει συμφωνίες με τον έμπειρο Κάπελαν, τον Χόκινς για να ενισχύσει τη ρακέτα, καθώς και τον γκαρντ Σίμονς. Επίσης, έχει πάρει ως τώρα, τους δύο νεαρούς, Πετανίδη και Κορκόντζελο και αναμένεται να κάνει κι άλλες κινήσεις για να κλείσει το ρόστερ του.

PG Σίμονς Χατζηκυριάκος -
SG Κάπελαν - -
SF Αρσενόπουλος Πετανίδης -
PF Χόκινς Κοεκόντζελος -
C Μαυροκεφαλίδης - -

Εκτίμηση: Το ρόστερ του Ιωνικού δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα, αλλά είναι προφανές ότι και φέτος, ο στόχος του θα είναι η παραμονή. Έχει αποδείξει και τα προηγούμενα χρόνια, ότι βρίσκει τον τρόπο να αποφεύγει τις διάφορες δυσκολίες, αλλά ίσως φέτος να μην τη γλιτώσει. Βέβαια, μιλάμε για ομάδα... Λερναία Ύδρα, οπότε τίποτα δεν κάνει εντύπωση.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ


ΑΣΚ Καρδίτσας

Τι έκανε πέρυσι: Αποτέλεσε τη μοναδική ομάδα που ανέβηκε από την Α2 στη Basket League. Με τον Γιάννη Μπουρούση στα τελευταία παιχνίδια της καριέρας του, να βοηθάει την ομάδα της ιδιαίτερης πατρίδας του, η Καρδίτσα εξασφάλισε άνετα την άνοδο της ως πρωταθλήτρια της Α2 και ήταν έτοιμη από όλες τις (εξωαγωνιστικές) πλευρές για τη συμμετοχή της στη Basket League.

Μεταγραφές-Προπονητής-Ρόστερ: Τα «κλειδιά» της ομάδας, δόθηκαν σε έναν έμπειρο προπονητή, όπως ο Βαγγέλης Αγγέλου και το ρόστερ που έχει δημιουργηθεί, έχει το ενδιαφέρον του. Χάντερ, Μπέιτμον, Μπέχαϊμ, Γκάμπροβσεκ, Ντελόριερ και Πρίτζετ, αποτέλεσαν τις επιλογές από τη ξένη αγορά, ενώ από την Ελλάδα, η Καρδίτσα έφερε τον Γόντικα (θα μπει λίγο πιο αργά λόγω τραυματισμού) τον Γ. Αγραβάνη, τον Α. Καλαϊτζάκη, τον Αθηναίου και τον Κώττα.

PG Χάντερ Αθηναίου Αλεξιάδης
SG Μπέιτμον Καλαϊτζάκης -
SF Μπεχάιμ Αγραβάνης Ντελόριερ
PF Γκάμποβσεκ Πρίτζετ -
C Γόντικας Κώττας -

Εκτίμηση: Ο Αγγέλου βρίσκει τον τρόπο να έχει σχεδόν πάντα ανταγωνιστικές ομάδες και έχει δείξει ότι ξέρει να παίρνει κάτι παραπάνω από τους παίκτες του. Αν η Καρδίτσα εξασφαλίσει από νωρίς την παραμονή της, έχει τα φόντα για μία θέση στα πλέι οφ, πάντα με τον αστερίσκο (που ισχύει σχεδόν για τις περισσότερες ομάδες του πρωταθλήματος) της εξωαγωνιστικής σταθερότητας.

21+ | Αρμόδιος Ρυθμιστής ΕΕΕΠ | Κίνδυνος εθισμού & απώλειας περιουσίας | Γραμμή βοήθειας ΚΕΘΕΑ: 210 9237777 | Παίξε Υπεύθυνα

Στοιχηματική
Άδεια
Προσφορές
Υπηρεσίες
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
GR
Stoiximan Master
Δύο και... ταμείο
Λευκή Επιστροφή
Cash out* Android App iOS App
+6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Auto & Partial Cash Out*
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΣΤΟ ΠΑΡΑ1 & Boost Νίκης
Cash out* Android App Βig Screen Mobile
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
GR
Ενισχυμένες* Αποδόσεις
Επιστροφή στο 0-0
Cash Out* (Partial, Auto & Stop Loss)
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+11
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
GR
Build A Bet
Auto Cash Out*
Υπηρεσία Edit My Bet*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Αυτόματο Cash out*
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
GR
Ασιατικά
Bet Builder*
Cash Out*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Android App
+10
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Άμεσο cash out*
Ικανοποιητικές αποδόσεις
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ