foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ55
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Πρωτάθλημα Κύπρου: Preview Α' Κύπρου 2023-24

Previews Πρωταθλημάτων | 14 Αυγ 2023 13:01
A-KURPOU-afierwma-foxbet_new.jpg

Την Παρασκευή (19/8) η πρώτη σέντρα στο 85ο πρωτάθλημα στην Κύπρο! Η μεταγραφική περίοδος έχει παραταθεί μέχρι και τις 15 Σεπτεμβρίου, οπότε αρκετά ρόστερ δεν έχουν ακόμη συμπληρωθεί, με κάποιες ομάδες να ψάχνουν ακόμη βασικούς ποδοσφαιριστές. Η είσοδος επενδυτών στον χώρο του ποδοσφαίρου άλλαξε άρδην τα δεδομένα και στο κυπριακό πρωτάθλημα, γεγονός που φάνηκε με τον πιο εκκωφαντικό τρόπο την περσινή σεζόν.

Το... μπαμ από τον Άρη Λεμεσού

Με εξαίρεση 8 αγώνες μεταξύ Δεκέμβριου και Ιανουάριου, ο Άρης Λεμεσού έριξε την «βόμβα». Ήταν με διαφορά η πιο σταθερή, η πιο ποιοτική ομάδα στην σεζόν και κατέκτησε για πρώτη φορά τον τίτλο! Έγραψε ιστορία, «κόβοντας» πρώτος το νήμα μια αγωνιστική πριν το τέλος, αφήνοντας στην 2η θέση τον ΑΠΟΕΛ που ήταν ο μοναδικός συνδιεκδικητής. Οι «γαλαζοκίτρινοι» μπορούσαν να παίξουν τον τίτλο τελευταία αγωνιστική που υποδέχονταν τον Άρη, αλλά απέτυχαν να νικήσουν τον Απόλλωνα και έμειναν για τέταρτη χρονιά μακριά από επιτυχίες.

Από εκεί και πέρα, η ΑΕΚ Λάρνακας, που ήταν μέσα στους διεκδικητές και μάλιστα κρατούσε την 1η θέση μέχρι τον Ιανουάριο, έχασε μπόλικο έδαφος στα πλέι οφ με αποτέλεσμα να μείνει στην 3η θέση. Αξιόλογη πορεία πραγματοποίησε και η Πάφος, η οποία  τερμάτισε στην 4η θέση αλλά ακόμα προσπαθεί να κάνει το βήμα Ευρώπης. Σημειώνεται ωστόσο ότι κατέγραψε το καλύτερό της πλασάρισμα. Απόλλωνας και Ομόνοια έμειναν πιο πίσω, με την δεύτερη να «σώζει» την χρονιά με την κατάκτηση του Κυπέλλου.

cta_box_bg
Super Προσφορά* χωρίς κατάθεση: Κωδικός 200FS ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις - ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σύστημα διεξαγωγής

Καμία αλλαγή σε σχέση με το περσινό πρωτάθλημα το οποίο χωρίζεται σε α’ και β’ φάση. Παρέμειναν για δεύτερη σερί σεζόν 14 οι ομάδες. Αρχικά θα πραγματοποιηθεί πρωτάθλημα δύο γύρων και έπειτα οι πρώτες 6 θα παίξουν πλέι οφ και οι υπόλοιπες 8 πλέι άουτ. Το πρωτάθλημα αναμένεται να ολοκληρωθεί το σαββατοκύριακο 18-19 Μαΐου.

Όσο αφορά την εκπροσώπηση της Κύπρου στην Ευρώπη, και για την επόμενη σεζόν θα στείλει 4 ομάδες στα προκριματικά. Ο πρωταθλητής σε αυτά του UCL, οι θέσεις 2-3 στα προκριματικά του ECL όπως και ο Κυπελλούχος. Υποβιβασμός θα υπάρξει για τις τρεις ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 12-14, οι οποίες θα αναπληρωθούν από την Β’ κατηγορία. 

Σε περίπτωση  ισοβαθμίας η κατάταξη των ομάδων αποφασίζεται με τα εξής κριτήρια:

1) Μεταξύ τους ματς (Βαθμοί, Διαφ. τερμάτων, Εκτός έδρας επίθεση)

2) Διαφορά τερμάτων

3) Καλύτερη επίθεση

4) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση

5) Καλύτερη εκτός έδρας άμυνα

1. Άρης Λεμεσού 8. Καρμιώτισσα
2. Ομόνοια 9. ΑΕ Λεμεσού
3. Απόλλων Λεμεσού 10. Νέα Σαλαμίνα
4. ΑΠΟΕΛ 11. Δόξα Κατωκοπιάς
5. Πάφος 12. Εθνικός Άχνας
6. ΑΕΚ 13. ΑΕΖ Ζακακίου
7. Ανόρθωση 14. Οθέλλος
cta_box_bg
Σούπερ Δώρο* στο PS Rewards Χωρίς Κατάθεση! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΤΟΡ-5 Μεταγραφές 

Παίκτης (Θέση) Από Σε
Μ. Βαλμπουενά (Μ) Ολυμπιακός Απόλλων Λεμεσού
Σ. Ουρόσεβιτς (Α) Παρτιζάν Άρης Λεμεσού
Α. Μανγκά (ΜΕ) Κοριτίμπα Πάφος
Β. Σίμιτς (ΜΕ) Βοϊβοντίνα Ομόνοια
Γ. Φετφατζίδης (ΜΕ) ΣΠΑΛ ΑΠΟΕΛ

Φέτος, δεν αναμένεται να αλλάξουν ιδιαίτερα οι ισορροπίες, καθώς ο πρωταθλητής διατήρησε τον βασικό κορμό του, έκλεισε ήδη θέση σε ευρωπαϊκό όμιλο και πρόσθεσε μάλιστα ποιοτικό βάθος στο ρόστερ. Οι υπόλοιπες πρέπει να... τον φτάσουν και ως είθισται, ΑΠΟΕΛ και Ομόνοια λόγω της δυναμικής τους έχουν την υποχρέωση να το πράξουν. Οι τρεις ομάδες που προβιβάστηκαν είναι οι Εθνικός Άχνας, Οθέλλος και ΑΕΖ Ζακακίου. Υποβιβάστηκαν Παραλίμνι, Ακρίτας Χλώρακας και Ολυμπιακός Λευκωσίας.

Αγορά Απόδοση
Κατάκτηση: Άρης Λεμεσού 3.00
Ομάδα που θα δεχθεί τα λιγότερα γκολ - Καν. Περίοδος: ΑΠΟΕΛ 4.50
Ουραγός - Καν. περίοδος: Οθέλλος 2.60
Η2Η ΑΠΟΕΛ – Απόλλων - Καν. περίοδος: Απόλλων 2.25
cta_box_bg
Combo Προσφορά* χωρίς κατάθεση στη Novibet ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αρης Λεμεσού

Μέσα σε δύο αγωνιστικές περιόδους, έγινε μια σύγχρονη δύναμη του κυπριακού ποδοσφαίρου. Η άλλοτε «ελαφρά ταξιαρχία», τη σεζόν 2021-22 επέστρεψε στα σαλόνια, κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία της ευρωπαϊκό εισιτήριο και πέρσι ανέβηκε στην κορυφή. Με σύγχρονες εγκαταστάσεις, με ένα ρόστερ που μπορούσε να κερδίσει τον οποιονδήποτε, με τον νεαρό αλλά φιλόδοξο Αλεξέι Σπιλέφσκι στο τιμόνι, κέρδισε δικαίως τον τίτλο του πρωταθλητή.

Ο Λευκορώσος προπονητής οδήγησε τον Άρη σε ένα αήττητο 15 αγώνων από τον Φεβρουάριο μέχρι και την τελευταία αγωνιστική για να γράψει το ονομά του με «χρυσά γράμματα» στην ιστορία μιας ομάδας με λιγοστούς φιλάθλους στο νησί. Παράλληλα, διατηρεί αήττητο στο νέο γήπεδο Λεμεσού (9-3-0) σε όλες τις διοργανώσεις.

Το ρόστερ δεν άλλαξε και πολύ, διατηρώντας τον βασικό κορμό. Μεγάλη απώλεια ο Κοκόριν (Ε), που επέστρεψε στην Φιορεντίνα. Είναι διατεθειμένοι πάντως για υπέρβαση στην συγκεκριμένη θέση, ενώ υπάρχει σενάριο επιστροφής του Ρώσου, εφόσον γίνει εφικτό.

Σημαντικές προσθήκες αυτές των Ουρόσεβιτς (Α, Παρτιζάν), Νίκολιτς (Μ, Ερ. Αστέρα) και Μοντνόρ (Ε, Σεντ Πόλτεν). Έχει ήδη εξασφαλίσει εισιτήριο για τους ομίλους του ECL και την Τρίτη (15/8) υποδέχεται την Ράκοβ στην ρεβάνς του γ’ προκριματικού για το UCL. Ως ο πρωταθλητής Κύπρου και με βάση τα υφιστάμενα δεδομένα, παραμένει σοβαρός διεκδικητής για το «back to back».

ΑΠΟΕΛ

Συμπλήρωσε τέσσερις σεζόν χωρίς οποιαδήποτε επιτυχία εντός και εκτός συνόρων. Από μόνιμη πρωταθλήτρια στην Κύπρο, έκανε βήματα προς τα πίσω η ομάδα της Λευκωσίας. Ούτε με τον Βλάνταν Μιλόγεβιτς στον πάγκο, που αντικατέστησε τον Σωφρόνη Αυγουστή πέρσι κατάφερε να φτάσει στην πηγή. Αν και ο Σέρβος προπονητής κράτησε τον ΑΠΟΕΛ στο κόλπο του τίτλου μέχρι και την προτελευταία αγωνιστική, αποχαιρέτησε. Ανέλαβε τα ηνία ο Ρικάρντο Σα Πίντο, γνωστός από την παρουσία του σε Ατρόμητο και ΟΦΗ.

Έγιναν αρκετές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, καθώς αποχώρησαν μεταξύ άλλων οι βασικοί Γουίλερ (Α), Φεράρι (Α), Καρώ (Α), Μακέντα (Ε). Διατήρησε στο ρόστερ του τον Τάσο Δώνη (ΜΕ), πληρώνοντας ένα σεβαστό ποσό στην Ρεμς. Πρόσθεσε με τον πάλαι ποτέ Σέρβο διεθνή Πέτροβιτς (Μ, Ορνταμπάσι) και τους Καραμανώλη (Α), Αμπντουλάχι (Μ) από την Δόξα. Γουίλσον (ΜΕ, Αλάνιασπορ), Φετφατζίδης (ΜΕ, Σπαλ) και Τομανέ (Ε, Σάμσουνσπορ) ήρθαν με προσδοκίες για να ανεβάσουν το επίπεδο.

Ψάχνει διακαώς ευρωπαϊκή επιτυχία, τη στιγμή που την Πέμπτη φιλοξενεί την Ντίλα Γκόρι στη ρεβάνς για τον γ’ γύρο του ECL. Ως η πιο επιτυχημένη ομάδα στο νησί, είναι υποχρεωμένη να παλέψει για τον φετινό τίτλο. Έχει αφήσει θετικά στοιχεία στο μέχρι τώρα δείγμα της.

ΑΕΚ Λάρνακας

Ξεκίνησε με φιλοδοξίες την περσινή σεζόν και μέχρι τον Ιανουάριο τα είχε καταφέρει σε διπλό ταμπλό. Βρισκόταν και στην 1η θέση της λίγκας, αλλά και στους «16» του ECL. Από τα μέσα Φεβρουαρίου... ξεφούσκωσε και τερμάτισε 3η και καταϊδρωμένη. Είχε απολογισμό 3-4-9 στα 16 τελευταία επίσημα, «κλειδώνοντας» το ευρωπαϊκό εισιτήριο τελευταία αγωνιστική.

Στον πάγκο συνεχίζει ο Χοσέ Λουίς Όλτρα με τον Τσάβι Ρόκα ως Τεχνικό Διευθυντή. Στα πρώτα επίσημα παιχνίδια της σεζόν προβλημάτισε αισθητά με την απόδοσή της, τη στιγμή που φιλοξενείται την Πέμπτη από την Μακάμπι Τελ Αβίβ για τον γ’ γύρο του ECL.

Δεν προκάλεσαν αίσθηση οι κινήσεις της στο μεταγραφικό παζάρι. Αντιθέτως μοιάζει αποδυναμωμένη. Έφυγαν οι πολύτιμοι Άλτμαν (ΜΕ), Ροσάλες (Α), «κρέμασαν» τα ποδοσφαιρικά τους παπούτσια οι χρήσιμοι Σανχούρχο (Μ), Γκονζάλεθ (Α). Σάντσες (Α, Παναθηναϊκός), Σάντος (ΜΕ, Ζελέζνιτσαρ), Καπτούμ (Μ, Λας Πάλμας), Σολ (Ε, Δυναμό Κιέβου), Ρομπέρζ (Α, Απόλλων Λεμ.) οι προσθήκες που ξεχωρίζουν. Εδώ και χρόνια ψάχνει την υπέρβαση με το... πρώτο της πρωτάθλημα, αλλά δεν φαίνεται ικανή να το διεκδικήσει φέτος.

Πάφος

Παρόμοια η πορεία της με τον Άρη Λεμεσού τα τελευταία χρόνια. Σταδιακά, έκανε βήματα προόδου, όχι όμως στον βαθμό που το έκανε ο πρωταθλητής Κύπρου. Έπιασε το «ταβάνι» της πέρσι, τερματίζοντας για πρώτη φορά στην 4η θέση. Άρχισε το πρωτάθλημα με τον Χένινγκ Μπεργκ στον πάγκο, και πριν τον Δεκέμβριο ανεβοκατέβαινε στην 1η θέση. «Πλήρωσε» τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου που δεν εκμεταλλεύτηκε στον βαθμό που θα έπρεπε. Στο μεταξύ ολοκλήρωσε το πρωτάθλημα με τον Μίτσελ Σαλγκάδο στον πάγκο, που ανέλαβε ως υπηρεσιακός και προσπάθησε να την οδηγήσει στο Κύπελλο, αλλά αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την μετέπειτα κάτοχο Ομόνοια. Πλέον τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας ανέλαβε ο Κάρλος Καρσέδο που εργάστηκε μεταξύ άλλων σε Ιμπιζα και Σαραγόσα.

Μεταγραφικά κινήθηκε αρκετά, μιας και αποχώρησαν οι Χέσταντ (ΜΕ), Μπετανκόρ (Ε), Άντος (Τ), Χότσκο (Μ), Αμπντουραχίμι (ΜΕ), Ζουνίνιο (Α). Πλην των δύο τελευταίων, οι υπόλοιποι ήταν εφεδρικοί. Πλήρωσε 1 εκ. ευρώ στον Ολυμπιακό για να κρατήσει τον Κανέ (Μ). Άργησε να πραγματοποιήσει τις κινήσεις της, ωστόσο οι Τβουμάσι (ΜΕ, Μακάμπι Νετάνια), Μανγκά (ΜΕ, Κοριτίμπα), Νταβό (Ε, Κρουζέιρο), Μεγιούσο (Α, Χιμνάσια Λα Πλάτα) αναμένεται να την ανεβάσουν επίπεδο. Κέρδισε στην πρόβα τζενεράλε τη Δόξα με 2-1. Έχασε στο δυνατό τεστ από τον Απόλλωνα με το ίδιο σκορ. Στόχος της να κάνει επιτέλους το... βήμα μπροστά. 

cta_box_bg
bwin - Άπαιχτη προσφορά* χωρίς κατάθεση & VIP ταξίδι στο Final Four της EuroLeague! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Απόλλων Λεμεσού

Περίεργη η περσινή σεζόν για την ομάδα της Λεμεσού, η οποία δεν κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο της προηγούμενης αγωνιστικής περιόδου. Άλλαξε συνολικά τέσσερεις προπονητές. Άρχισε με τον Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, ήρθαν οι Νταβίντ Καταλά, Κωνσταντίνος Μακρίδης και ολοκλήρωσε με τον Μπογκντάν Αντόνε. Ο Ρουμάνος άλλοτε αρχηγός του Απόλλωνα, έβαλε την ομάδα στον σωστό δρόμο και πάλεψε μέχρι τέλους για το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Δεν τα κατάφερε όμως, τερμάτισε στην 5η θέση και έμεινε εκτός Ευρώπης μετά από 10 σεζόν.

Ο Ρουμάνος τεχνικός συνεχίζει πάντως, όπως ήταν αναμενόμενο μετά την αντεπίθεση των «γαλάζιων». Με τις κινήσεις του στο μεταγραφικό παζάρι προσπάθησε και να ενισχύσει, αλλά και να αντικαταστήσει σοβαρές μονάδες που έφυγαν. Αποχώρησε για την ΑΙΚ ο πρώτος σκόρερ με 20 γκολ Πίττας (Ε). Έφυγαν επίσης οι Γιοβάνοβιτς (Τ), Ρομπέρζ (Α), Ουάρντα (ΜΕ), Μαυρίας (Α).

Από το ένα λιμάνι στο... άλλο ο Βαλμπουενά (ΜΕ, Ολυμπιακός), διπλή ενίσχυση από την Πάφο με Αμπντουραχίμι (ΜΕ) και Άντος (Τ), πήρε τον άλλοτε άσο του ΠΑΟΚ Κρμέντσικ (Ε) και τους Σαγκάλ (ΜΕ, Γκαζιαντέπ), Πέρετζ (Μ, Χάποελ Χάιφα), Γιούρτσεβιτς (Α, Όσιγιεκ) μεταξύ άλλων. Σοβαρό το δείγμα κόντρα στην Πάφο, έπαιξε και με τη Νάπολι στην Ιταλία (0-2) που άφησε θετικές εντυπώσει κυρίως ανασταλτικά. Η εικόνα του δείχνει ότι μπορεί να τερματίσει ψηλότερα από πέρσι.

Ομόνοια

Copy – paste οι δύο τελευταίες σεζόν στο «τριφύλλι» της Κύπρου. Αρχίζει με προσδοκίες, τα... χαλάει πριν τη μέση, αλλάζει προπονητή και «σώζει» τη χρονιά με το Κύπελλο. Έτσι έγινε και πέρσι. Ο Νιλ Λένον αποχώρησε, ανέλαβε τα ηνία ο Γιανίκ Φερέρα, αλλά ούτε αυτός κατάφερε να δώσει κίνητρο. Πρώτη βδομάδα του Φεβρουαρίου, ανακοίνωσε τον Σωφρόνη Αυγουστή που άλλαξε την εικόνα της προς το καλύτερο. Την έβαλε στα πλέι οφ, αλλά χωρίς ουσία, πέραν της... προετοιμασίας για τον τελικό Κυπέλλου με τον έμπειρο τεχνικό να οδηγεί την Ομόνοια στον μεγάλο στόχο, επικρατώντας της ΑΕ Λεμεσού στον τελικό (1-0).

Πρόσθεσε ποιότητα και βάθος στο ρόστερ, αποκτώντας τους Σίμιτς (ΜΕ, Βοϊβοντίνα), Κουλιμπαλί (Α, Ντιζόν), Σεμέδο (ΜΕ, Αλ-Φαϊσαλί), Σιπριάνο (Α, Αβάι). Από τις αποχωρήσεις που ξεχώρισαν ήταν αυτές των Γιούστε (Α), Κίτσου (Α) και του Παπουλή (ΜΕ) που «κρέμασε» τα παπούτσια του.

Το παλεύει και φέτος να μπει σε ευρωπαϊκό όμιλο, μετά από τρεις σερί παρουσίες και φιλοξενείται από τη Μίντιλαντ την Πέμπτη στη ρεβάνς του γ’ γύρου για το ECL. Στόχος της στο φετινό μαραθώνιο να επιστρέψει σε πρωταγωνιστική πορεία και να... μην περιοριστεί ξανά στο θεσμό του Κυπέλλου. Η εικόνα της πάντως είναι ενθαρρυντική μέχρι τώρα.

Ανόρθωση

Από τις μεγάλες αποτυχίες της προηγούμενης σεζόν η προσφυγική ομάδα. Ανοίχτηκε στο μεταγραφικό παζάρι, πήρε παίκτες αξίας αλλά μέχρι τον Οκτώβριο ήταν ήδη... εκτός διεκδίκησης του τίτλου. Ο Ντάρκο Μίλανιτς αποχώρησε νωρίς, όπως και ο Τσίσκο Μουνιόθ που τον άλλαξε στην άκρη του πάγκου. Ολοκλήρωσε με τον Βέσκο Μιχαΐλοβιτς που έχει χρέη Τεχνικού Διευθυντή στην Ακαδημία. Ούτε τα πλέι οφ κατάφερε να προλάβει και περιορίστηκε στον άχαρο ρόλο των πλέι άουτ, μιας και έμεινε εκτός Κυπέλλου από τα προημιτελικά.

Πολλές οι αλλαγές στο ρόστερ, με 11 αποχωρήσεις και διψήφιο αριθμό μεταγραφών ήδη. Ήταν αναγκασμένοι άλλωστε να το πράξουν στην «Κυρία» ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι άλλαξε το διοικητικό καθεστώς. Από τις αποχωρήσεις ξεχωρίζουν αυτές των Μραζ (Ε), Χριστοφή (ΜΕ), Λόρια (Τ). Πήρε Κάργα (Α, ΠΑΟΚ), Τιουνέ (Μ, Ντιζόν), Ουαγκέ (Α, πρώην Άρη), Αρμπολέδα (Τ) μεταξύ άλλων.

Αρκετοί παίκτες έχουν την... ταμπέλα του «λαχείου» καθώς προέρχονται από απραξία. Δύσκολα θα αλλάξει δραματικά τη μοίρα της, καθώς μοιάζει ένα κλικ πιο πίσω από τις υπόλοιπες. Προβλημάτισε και στην πρόβα τζενεράλε με την ΑΕ Λεμεσού (0-0).

Νέα Σαλαμίνα

Από τις ομάδες που πέτυχαν νωρίς τον στόχο τους πέρσι και μάλιστα προσπάθησαν για το κάτι παραπάνω. Εξασφάλισε την παραμονή της σχετικά εύκολα, «άγγιξε» την είσοδο στα πλέι οφ ωστόσο περιορίστηκε στο β’ γκρουπ. Ο Σάββας Πουρσαϊτίδης αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία με την προσφυγική ομάδα να δίνει τα «κλειδιά» στον νεαρό αλλά φιλόδοξο Χριστόδουλο Χριστοδούλου.

Ο νεαρός τεχνικός ήταν στην τεχνική ηγεσία στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου και «κέρδισε» τον κόσμο με την παρουσία της ομάδας, σε παιχνίδια δίχως κίνητρο. Απέκτησε τους Τσελέα (Α) Μπεχαράνο (Μ, Λαμία), Φερνάντεζ (ΜΕ, Παραλίμνι), Παπαγεωργίου (ΜΕ, Απόλλων Σμύρνης), μεταξύ άλλων. Αλλοπρόσαλλη η εικόνα της στα φιλικά, κέρδισε στο τελευταίο τον Οθέλλο με 2-0, έχασε με βαριά σκορ από Ανόρθωση (0-4) και Εθνικό Άχνας (1-4). Δείχνει αποδυναμωμένη, έχει όμως τον ίδιο στόχο όπως και πέρσι. Δεν θα είναι τόσο εύκολο όμως.

cta_box_bg
Παίξε Νόμιμα στην bet365 ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΑΕ Λεμεσού

Αν δεν είχε τον κόσμο της, δεν θα έφτανε μέχρι τον τελικό Κυπέλλου, όπου πήγε να «σώσει» τη χρονιά. Έχασε από την Ομόνοια και ουσιαστικά μπήκε σε νέα εποχή, καθώς άλλαξε το ιδιοκτησιακό καθεστώς μετά από 15 χρόνια. Η ομάδα μεταβιβάστηκε στο σωματείο που έχει αναλάβει αυτή τη δύσκολη προσπάθεια.

Αγωνιστικά πέρσι, σε κανένα σημείο δεν πάλεψε για να μπει στα πλέι οφ και να διεκδικήσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, τερματίζοντας στην 9η θέση. Άρχισε τη σεζόν με τον Σίλας στον πάγκο, συνέχισε με τον Γιανέφσκι και έκλεισε με τον Χαραλάμπους. Και αυτή η ομάδα ρισκάρει, κρατώντας τον νεαρό τεχνικό στον πάγκο.

Έγινε γερό ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ, ενώ κινήθηκε και από την ελληνική αγορά. Οι εκ των βασικών πυλώνων των τελευταίων ετών Νταβόρ (Μ) και Τεσέιρα (Α) αποχώρησαν, όπως και ο Μιλιντσεάνου (ΜΕ). Πήγαν στη Λεμεσό οι Μορέιρα (ΜΕ, ΠΑΣ Γιάννινα) και Μορσάι (ΜΕ, Παναιτωλικός). Αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό, καθώς στην πρόβα τζενεράλε με την Ανόρθωση (0-0) δεν έδειξε κάτι ιδιαίτερο. Αν καταφέρει να παλέψει για μια θέση στα πλέι οφ θα είναι επιτυχία.

Καρμιώτισσα Πολεμιδιών

Έμεινε στις φιλοδοξίες την περσινή σεζόν και τερμάτισε στη 10η θέση. Έβαλε στόχο τα πλέι οφ, έχασε μπόλικο έδαφος στην αρχή της περιόδου και η διοίκηση μπέρδεψε περισσότερο την κατάσταση. Εννιά συνολικά αλλαγές προπονητών (!) καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου με τον Φλορίν Μπράτου να ολοκληρώνει τη σεζόν.

Η διοίκηση θέλησε να αφήσει τα ηνία στον Ρουμάνο που δούλεψε στην προετοιμασία με νέους ποδοσφαιριστές, καθώς ενισχύθηκε ποιοτικά και ποσοτικά το ρόστερ. Χαμήλωσε ο μέσος όρος ηλικίας ενώ κινήθηκε έντονα και εντός συνόρων παίρνοντας τους Μουκτάρη (Α, Ολυμπιακός Λευ.), Κοβάσεβιτς (Α, Δόξα), Μιλιντσεάνου (Ε, ΑΕ Λεμεσού) που ήταν βασικά στελέχη στις ομάδες τους.

Παράλληλα απέκτησε τον Ανέστη από τον Παναιτωλικό, ούσα μια σημαντική προσθήκη για τον «άσο». Μέσα από τα φιλικά έδειξε ότι έχει δημιουργήσει ένα σύνολο το οποίο μπορεί να αποφύγει τις περιπέτειες υποβιβασμού. Στο τελευταίο αναδείχθηκε ισόπαλη 2-2 με την ΑΕΖ.

Δόξα Κατωκοπιάς

Για 13η χρονιά στα σαλόνια του κυπριακού πρωταθλήματος. Η προσφυγική ομάδα που εδρεύει -προσωρινά- στην Περιστερώνα, με ένα τρομερό comeback από τον Μάρτιο για ένα δίμηνο (6-3-1) κατάφερε να εξασφαλίσει θέση στην κατηγορία. Ο Κώστας Σακκάς, παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία, καθώς τυγχάνει πλήρως την εμπιστοσύνη της διοίκησης.

Οι Πάντιτς (Α, Λούγκο), Ναμπί (ΜΕ, Καλλιθέα), Μουχαμέντ (Α, Σαράγιεβο), Β. Σιέλης (Α) είναι οι προσθήκες που ξεχωρίζουν. Την επηρέασαν οι πολλές αποχωρήσεις στην άμυνα, κάτι που φαίνεται και από τα γκολ που δέχθηκε στα φιλικά. Έχασε στο τελευταίο και πιο δυνατό από την Πάφο εκτός έδρας (1-2). Με «όπλο» την έδρα, θα προσπαθήσει να παραμείνει στην κατηγορία και φαίνεται να έχει τα φόντα να το καταφέρει.

cta_box_bg
Mοναδική προσφορά* για να σκοράρεις καθημερινά στις πιο δημοφιλείς λίγκες! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οθέλλος Αθηαίνου

Μετά από 8 χρόνια, η ομάδα της επαρχίας Λάρνακας επιστρέφει στα σαλόνια ως πρωταθλήτρια στην Β’ κατηγορία. Αν και δεν άρχισε ιδανικά τη σεζόν μετρώντας 6 ήττες σε 9 παιχνίδια, με φανταστική αντεπίθεση μπήκε στα πλέι οφ και έφτασε στην κατάκτηση του τίτλου. Στην τεχνική ηγεσία από τον περασμένο Ιανουάριο ο Αλέξης Γαρπόζης θα οδηγήσει και φέτος τον Οθέλλο.

Αρκετές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, με σκοπό να σταθεί ανταγωνιστικά στην κατηγορία. Οι Ανάνγκ (Α, Ζίλινα), Μπραμπίγια (ΜΕ, Μπότεφ Βράτσα), Γιάνσεν (Α, Μιοντάλεν), Σταμούλης (Α, ΑΕΚ Β’), είναι από τις μεταγραφές που ξεχωρίζουν. Στην πρόβα τζενεράλε έχασε από τη Νέα Σαλαμίνα (0-2). Δεν έχει καταφέρει να συμμετέχει για δύο σερί σεζόν στην κατηγορία. Και φέτος το έργο προμηνύεται αρκετά δύσκολο.

AEZ Ζακακίου

Για δεύτερη φορά στην ιστορία της, κατάφερε να πάρει την άνοδο από τη Β’ κατηγορία. Η ΑΕΖ τερμάτισε στην 2η θέση με τον Λιάσο Λουκά στο «τιμόνι». Ο έμπειρος προπονητής ξέρει πολύ καλά την κατηγορία καθώς διετέλεσε προπονητής σε Άρη Λεμεσού, Νέα Σαλαμίνα μεταξύ άλλων.

Η προετοιμασία της διεξήχθη στην Αυστρία, εκεί όπου προβλημάτισε αμυντικά, δεχόμενη 26 γκολ σε 5 φιλικά. Βελτιώθηκε πάντως, αν και στην πρόβα τζενεράλε έμεινε στο 2-2 με την Καρμιώτισσα. Τετραπλή ενίσχυση από τον πρωταθλητή Άρη με τους Σλόγκαρ (Μ), Ντελμίρο (Α) και Γιουσούφ (Ε), Ντεντέ Λομ (Α) με τη μορφή δανεισμού. Ξεχωρίζει και η προσθήκη του κίπερ Γιγάλ Μπέκερ. Στόχος είναι να παρουσιαστεί ανταγωνιστική και να παλέψει για την παραμονή της.

Εθνικός Άχνας

Μόλις ένα χρόνο μετά τον υποβιβασμό του, ο Εθνικός επέστρεψε στην Α’ κατηγορία. Παρά το ότι δεν έχασε επαφή με την 3άδα ανόδου, ήταν η ομάδα που δυσκολεύτηκε περισσότερο από όλες καθώς έπαιζε την άνοδο μέχρι και την τελευταία αγωνιστική. Ο «αρχιτέκτονας» της επιτυχίας Πάμπος Χριστοδούλου αποχώρησε για να αναλάβει τα ηνία ο Ισπανός Άνχελ Λόπεθ, που εργάστηκε παλαιότερα σε Ατρόμητο και Βόλο.

Ενισχύθηκε κυρίως με έμπειρους ποδοσφαιριστές, γνώριμους στο κυπριακό κοινό, όπως τους Ριστέφκσι (Α, πρώην ΑΕ Λεμεσού), Σπιρόφσκι (Μ, πρώην ΑΕΚ Λάρνακας), Χριστοφή (ΜΕ, Ανόρθωση), Πεχλιβάνη (ΜΕ, Ολυμπιακός Λευκ.). Στα φιλικά έδειξε ανταγωνιστικός, ενώ στο τελευταίο επικράτησε της Αγίας Νάπας με 5-1. Δείχνει ένα σκαλί πιο πάνω από τις άλλες δύο νεοφώτιστες, για την παραμονή του στην κατηγορία.

Επιμέλεια: Κύπρος Εγγλέζος

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Betshop
Sportingbet
Απόδοση Stoiximan
Απόδοση Pamestoixima.gr
Απόδοση Novibet
Απόδοση Bwin
Απόδοση Betsson
Απόδοση Fonbet
Απόδοση Bet365
Απόδοση Netbet
Απόδοση Betshop
Απόδοση Sportingbet
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση