foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ27
ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Πρωτάθλημα Γερμανίας: Αφιέρωμα Bundesliga σεζόν 2023-24

Previews Πρωταθλημάτων | 16 Αυγ 2023 15:17
foxbet_BUNDESLIGA_afieroma.jpg

Η Μπάγερν πήρε τον 11ο σερί τίτλο στην Μπουντεσλίγκα, παρ' ότι η Ντόρτμουντ έφτασε όσο πιο κοντά μπορούσε για να την αποτρέψει στο συγκεκριμένο εγχείρημα. Ίσως η αρχή μίας νέας μάχης στο γερμανικό ποδόσφαιρο, με τις Ντόρτμουντ και Λειψία έτοιμες να απειλήσουν τους Βαυαρούς.

Ο Κέιν και η ενισχυμένη Λεβερκούζεν

Μεγάλο μεταγραφικό «μπαμ» με τον Χάρι Κέιν για την Μπάγερν, η παρουσία, ωστόσο, του Τόμας Τούχελ δεν εγγυάται ηρεμία. Απώλειες μεγάλες για Λειψία και Γκλάντμπαχ, ενισχυμένη η Λεβερκούζεν, αδύναμες οι νεοφώτιστες Χάιντενχαϊμ και Ντάρμσταντ, απειλούνται με καθίζηση Βέρντερ, Μπόχουμ.

Οι μικρομεσαίες δεν είναι στο καλύτερο δυνατό μομέντουμ τους. Περιμένουμε αρκετά σκαμπανεβάσματα. Σταθερές αξίες Ουνιόν, Άιντραχτ και Φράιμπουργκ. Προς το καλύτερο θα πάνε Χόφενχαϊμ, Μάιντζ. 

cta_box_bg
Stoiximan Loyalty Lounge! Το ολοκαίνουριο πρόγραμμα επιβράβευσης* της Stoiximan ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις - ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τι έγινε πέρυσι

Θρίλερ μετά από πολλά χρόνια στην Bundesliga. Η Ντόρτμουντ ήταν έτοιμη να αξιοποιήσει την αυτοκτονία της Μπάγερν, αλλά τελικά έκανε μεγαλύτερη από τη μισητή αντίπαλό της. Ήθελε μόνο νίκη στο φινάλε επί της Μάιντζ, δεν τα κατάφερε και η Μπάγερν, με γκολ του Μουσιάλα στο 88’, φρόντισε να νικήσει την Κολωνία και να κατακτήσει τον 11ο σερί τίτλο της. «Πάλι καλά» να λέει, σε μία σεζόν που έδιωξε τον Νάγκελσμαν και έφερε τον Τούχελ, αλλά μόνο πειστική δεν ήταν.

Οι Ουνιόν και Φράιμπουργκ αποτέλεσαν για μία ακόμα χρονιά τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν, ενώ στα χαμηλά μας αποχαιρέτησαν τα ιερά τέρατα της Σάλκε και της Χέρτα. Από τις υπόλοιπες, οι Γκλάντμπαχ, Χόφενχαϊμ, Κολωνία κινήθηκαν στη μετριότητα, ενώ το μεγάλο καμ-μπακ πέτυχε η Λεβερκούζεν, η οποία με τον Τσάμπι Αλόνσο μεταμορφώθηκε πλήρως και έφτασε έως την 6η θέση της βαθμολογίας. 

H 1η κατηγορία της Γερμανίας περιλαμβάνει 18 ομάδες που δίνουν τη μεταξύ τους μάχη για το τρόπαιο. Θα διεξαχθούν 34 αγωνιστικές. Ο πρώτος κατακτά το πρωτάθλημα και οι 4 πρώτοι της βαθμολογίας κερδίζουν το εισιτήριο για το Τσάμπιονς Λιγκ. Ο 5ος του πίνακα και ο Κυπελλούχος Γερμανίας κερδίζουν απευθείας εισιτήριο για τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ο 6ος της βαθμολογίας θα πάρει το εισιτήριο για το Europa Conference League (play-off). Ο 16ος θα παίξει διπλούς αγώνες μπαράζ παραμονής με τον 3ο της Β’ κατηγορίας. Οι δύο τελευταίες ομάδες υποβιβάζονται στην Τσβάιτε Λίγκα. 

Σε περίπτωση ισοβαθμίας η κατάταξη των ομάδων αποφασίζεται με τα εξής κριτήρια:

1) Διαφορά τερμάτων

2) Καλύτερη επίθεση

3) Μεταξύ τους ματς (βαθμοί, διαφορά τερμάτων, εκτός έδρας επίθεση)

4) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση

5) Μπαράζ

Ρεκόρ μεταγραφής στην ιστορία της κατηγορίας, με τον Χάρι Κέιν να μετακομίζει εν τέλει από την Τότεναμ στην Μπάγερν. Το ποσό ξεπέρασε τα 100 εκατομμύρια ευρώ, κάτι που αποτέλεσε το απόλυτο ρεκόρ στην Bundesliga. Ο ερχομός των Κιμ και Λάιμερ επίσης συγκέντρωσε τα βλέμματα στους Βαυαρούς.

Η Λειψία έχασε αρκετούς βασικούς, αλλά επένδυσε τα χρήματα με την απόκτηση των Σίμονς, Οπεντά, Λουκεμπά, Σέσκο. Καλή μεταγραφή του Σάμπιτσερ στην Ντόρτμουντ, ενώ μπορεί να μην ήταν δαπανηρή, αλλά η άφιξη του Τσάκα στη Λεβερκούζεν αξίζει αν μη τι άλλο να μπει στο Top 10. 

Παίκτης (Θέση) Από Σε
Κέιν (Ε) Τότεναμ Μπάγερν
Κιμ (Α) Νάπολι Μπάγερν
Σίμονς (ΜΕ) Παρί Σεν Ζερμέν Λειψία
Οπεντά (Ε) Λανς Λειψία
Νμέτσα Βόλφσμπουργκ Ντόρτμουντ
Λάιμερ (Μ) Λειψία Μπάγερν
Γκριμάλδο (Α) Μπενφίκα Λεβερκούζεν
Σέσκο (Ε) Σάλτσμπουργκ Λειψία
Σάπιτσερ (ΜΕ) Μπάγερν Ντόρτμουντ
Τσάκα (Α) Άρσεναλ Λεβερκούζεν

 Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Μπάγερν 2. Ντόρτμουντ 3. Λειψία 4. Λεβερκούζεν
5. Ουνιόν Βερ. 6. Άιντραχτ 7. Φράιμπουργκ 8. Χόφενχαϊμ
9. Γκλάντμπαχ 10. Μάιντζ 11. Κολωνία 12. Βόλφσμπουργκ
13. Στουτγάρδη 14. Άουγκσμπουργκ 15. Βέρντερ Βρ. 16. Χάιντενχαϊμ
17. Μπόχουμ 18. Ντάρμσταντ    

Για κατάκτηση δεν βλέπουμε να αλλάζει κάτι, οπότε δεν υπάρχει και καμία αξία να ποντάρουμε στο ένα και... τίποτα της Μπάγερν. Ικανοποιητική η απόδοση της Λεβερκούζεν να μπει στην τετράδα, έχει ενισχυθεί ιδιαίτερα και δείχνει ένα σκαλί πιο πάνω από τον ανταγωνισμό για τον ίδιο στόχο. Από εκεί και πέρα θα... παίξουμε με δύο κόντρες και θα στηρίξουμε τις Χόφενχαϊμ (vs Στουτγάρδη) και Μάιντζ (vs βέρντερ Βρέμης), ενώ όσον αφορά τον πρώτο σκόρερ δεν θα πάμε στα... σίγουρα, δηλαδή τον Χάρι Κέιν, αλλά στον συμπαίκτη του, Γκνάμπρι, που τον συνοδεύει σούπερ απόδοση!

Αγορά Απόδοση
Τop 4: Λεβερκούζεν 1.80
H2H Στουτγάρδη - Χόφενχαϊμ: Χόφενχαϊμ 1.96
H2H Μάιντζ - Βέρντερ Βρέμης: Μάιντζ 1.76
Να υποβιβαστεί: Ντάρμσταντ 2.00
Πρώτος σκόρερ: Σερζ Γκνάμπρι (Μπάγερν) 18.00

Μπάγερν

Μετά από 10 σερί κατακτήσεις πρωταθλημάτων, ήταν η σειρά της να χάσει τον τίτλο. Παραλίγο... Η αλλαγή του Γιούλιαν Νάγκελσμαν με τον Τόμας Τούχελ ήρθε σε κάκιστο χρονικό σημείο και έπαιξε με τη φωτιά. Πέραν του ότι δεν έπεισε καν στην Ευρώπη και αποκλείστηκε με κατεβασμένα χέρια από τη Μάντσεστερ Σίτι, ήρθε και η μέτρια πορεία στην Bundesliga. Ας είναι καλά η αυτοκτονία της Ντόρτμουντ στο φινάλε και το γκολ του Μουσιάλα, που της έδωσε στο 88’ το 11ο σερί πρωτάθλημα!

Αρκετοί γκρινιάζουν με την παρουσία του Τόμας Τούχελ στον πάγκο. Δεν τον θεωρούν κατάλληλο. Θα κριθεί εξ’ αρχής η παρουσία του στους Βαυαρούς. Το 0-3 από τη Λειψία στο Λιγκ Καπ δεν ήταν και το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα. Ούτε ο ερχομός του Χάρι Κέιν από την Τότεναμ με το ποσό ρεκόρ των 100 εκατ. ευρώ και βάλε, χρύσωσε το χάπι. Τουλάχιστον υπάρχει ευφορία, ότι ήρθε ένας σοβαρός στράικερ στη μετά-Λεβαντόφσκι εποχή. Όπως επίσης ο Κιμ (Νάπολι) θα συμμαζέψει την επιρρεπή στα λάθη άμυνα. Ο Νόιερ στο τέρμα ακόμα παραμένει τραυματίας, ο Ζόμερ έφυγε για την Ίντερ. Μπακ-απ (ίσως και βασικός) για το 6άρι, ο Κόνραντ Λάιμερ από τη Λειψία.

Στο Τόκιο και στη Σιγκαπούρη έκανε περιοδεία για το... χρήμα και βάσιμα συμπεράσματα για την εικόνα της, δεν βγήκαν. Έχει να λέει ότι έχασε από τη Μάντσεστερ Σίτι (1-2), νίκησε τη Λίβερπουλ (4-3) και εν συνεχεία επικράτησε της Μονακό (4-2). Ο Τούχελ θα περάσει δοκιμασία. Μεγάλη μάλιστα. Πορεία στην Ευρώπη, πρωτάθλημα εννοείται, Κύπελλο μετά από τρία άγονα χρόνια. Δεν προβλέπεται ήρεμη χρονιά στο Μόναχο. 

Ντόρτμουντ

Τι να πούμε για την περσινή Ντόρτμουντ; Δικό της το πρωτάθλημα, κρα έκανε ότι η Μπάγερν της το έδινε, αλλά εκείνη, ευγενικά και με σούπερ τάσεις αυτοκτονίας, αρνήθηκε. Είχε πάρει το προβάδισμα για την αυλαία, έπρεπε να νικήσει εντός έδρας τη Μάιντζ, αλλά δεν... Νίκη Μπάγερν, ισοβαθμία και απώλεια τίτλου στη διαφορά τερμάτων. Εγένετο κατάθλιψη στη Βεστφαλία. Πώς θα βρει ξανά τέτοια ευκαιρία; Αποκλεισμός από τα προημιτελικά του Κυπέλλου, στην Ευρώπη απογοήτευσε στα νοκ-άουτ με το... στοπ από την Τσέλσι.

Νέα προσπάθεια φέτος για να σταματήσει την 11ετή πρωτοκαθεδρία της Μπάγερν. Ο Έμρε Τσαν είναι νέος αρχηγός, παρ’ ότι ο Μάρκο Ρόις παραμένει στο τιμόνι. Ο Σάμπιτσερ (Α) είναι δυνατή προσθήκη, όπως και από τα αριστερά της άμυνας ο Μπενσεμπαϊνί (Γκλάντμπαχ). Αν αφιχθεί και ο Μπέγια-Κοτσάπ για το κέντρο άμυνας, τότε μπορεί να χρησιμοποιήσει πιο άνετα την 3άδα ο Έντιν Τέρζιτς. Από βασικούς «χαιρέτησαν» ο μέγιστος Μπέλιγκχαμ (103 εκατ. στο ταμείο της) και οι Νταχούντ (Μ), Γκερέιρο (Α). Καλή προσθήκη και ο Φέλιξ Νμέτσα (Βόλφσμπουργκ, 30 εκατ. ευρώ) ως μπακ-απ για το κέντρο.

Σκέφτεται και εφάρμοσε διάφορα στην προετοιμασία των ΗΠΑ ο Τέρζιτς. Νίκη με 3-2 κόντρα στη Μάντσεστερ Γ., έμεινε στο 1-1 με την Τσέλσι, καλό το 3-1 επί του Άγιαξ. Κεφάτη η ομάδα στο Κύπελλο με τη Σοτ Μάιντζ (6-1). Τετράδα ναι (4-1-4-1), θέλει τριάδα, όμως, στην άμυνα ο κόουτς και αυτό θα εξαρτηθεί από την υγεία των στόπερ. Μεσοεπιθετικά έχει πάμπολλες επιλογές. Εκεί ποτέ δεν είχε θέμα, αρκεί να μείνει στα ύψη η φόρμα του Μπραντ. Επιστρέφουν οσονούπω και οι Αντεγιέμι, Ρέινα, άρα θα έχει κι άλλους διαθέσιμους.

Οι στόχοι είναι υψηλοί. Η Ντόρτμουντ θέλει τίτλο. Ξεκάθαρα. Είναι το πρωτάθλημα, είναι το Κύπελλο. Χρειάζεται κάτι. Ο Τέρζιτς εγγυάται κάτι καλό, το ρόστερ επίσης. Αρκεί να έρθει η ενίσχυση στην άμυνα. Πρωτιά, αλλιώς 2η. Αν και η Λειψία καραδοκεί. 

ΝΙΚΗΤΗΣ ΜΠΟΥΝΤΕΣΛΙΓΚΑ
ΝΙΚΗΤΗΣ ΜΠΟΥΝΤΕΣΛΙΓΚΑ
ΝΙΚΗΤΗΣ ΜΠΟΥΝΤΕΣΛΙΓΚΑ
BUNDESLIGA
bayern munich.svg Μπάγερν Μονάχου 1.30
Dortmund.svg Ντόρτμουντ 8.00
RB_Leipzig_2014_logo.svg Λειψία 13.00
bayer_leverkuzen.svg Λεβερκούζεν 41.00
550px-Eintracht_Frankfurt_Logo.svg.png Άιντραχτ Φρανκφούρτης 101.00
Οι αποδόσεις ίσχυαν 16/08 & ώρα 11:00

Λειψία

Απίθανη σεζόν για τη Λειψία. Αν και ξεκίνησε νωχελικά και μέχρι την 12η αγωνιστική δεν είχε... πατήσει στην 6άδα της βαθμολογίας, αντέδρασε γρήγορα με την αλλαγή του προπονητή. Ο Μάρκο Ρόζε αντικατέστησε τον Ντομένικο Τεντέσκο και ήταν ότι καλύτερο μπορούσε να κάνει. Ο τεχνικός δευθυντής, Μαξ Έμπερλ έκανε τα υπόλοιπα μέσα στη σεζόν με τον κόσμο που έφερε. Κυπελλούχος για 2η σερί σεζόν, με το 2-0 κόντρα στην Άιντραχτ Φρανκφούρτης. Τερμάτισε άνετα στην 4άδα και η 3η θέση ήταν δική της, χάρη στο τρελό καμ-μπακ και με 5 σερί νίκες στο φινάλε της σεζόν. Αποκλείστηκε στους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ από τη Μάντσεστερ Σίτι (1-8).

Μπαίνει με αξιώσεις στη νέα σεζόν. Ο θρίαμβος στο Μόναχο και η κατάκτηση του Σούπερ Καπ με σκορ 3-0 ήταν ότι πρέπει για να της δώσει φτερά. Όσο κερδίζει τρόπαια, τόσο πιο πολύ ανεβαίνει στην εκτίμηση των υπολοίπων. Και η πρώτη εικόνα ήταν θαυμάσια, παρά τις σημαντικές απώλειες στο ρόστερ, με τους Ενκουνκού (ΜΕ), Σόμποσλαϊ (ΜΕ), Λάιμερ (ΑΜ) και Γκβάρντιολ (Α) να αφήνουν μεγάλο κενό. Δανεικός ο ενίοτε βασικός Αντρέ Σίλβα (Ε), έφυγαν οι επί χρόνια βασικοί Ανχελίνιο (Α) και Χάλστενμπεργκ (Α). Αφίχθησαν για βασικοί οι Οπεντά (Ε), Σίμονς (ΜΕ), Μπάουμγκαρτνερ (ΜΕ), Λουκεμπά (Α), Σέσκο (Ε), για μπακ-απ οι Καρβάλιο (Μ), Ζάιβαλντ (Μ), Μπιτσιαμπού (Α).

Θετική η προετοιμασία, καλά αποτελέσματα, κρατάμε την έξαρση του Ντάνι Όλμο με χατ-τρικ στο Σούπερ Καπ. Αν μείνει μακριά από τραυματισμούς ο Ισπανός, τότε πάει για μεγάλα πράγματα η Λειψία. Ο Οπεντά παίρνει θέση φορ, ο Σίμονς στα άκρα με τον Βέρνερ, ο Ζάιβαλντ είναι έτοιμος για το κέντρο. Μικρό ερωτηματικό η άμυνα, αλλά και εκεί πήρε τον Λουκεμπά της Λυών και ενισχύθηκε πάλι. Το 4-2-2-2 παραμένει ανταγωνιστικό και απρόβλεπτο. Νεανικό ρόστερ, υψηλές προσδοκίες και πλέον απαιτήσεις. Ο τίτλος φαντάζει μακρινό σενάριο; Όχι και τόσο. Δυάδα μίνιμουμ για τους «ταύρους». 

Ουνιόν Βερολίνου

Ονειρεμένη χρονιά για την Ουνιόν Βερολίνου. Η 4η θέση ήταν απολύτως δικαιολογημένη και η πρώτη παρουσία της στο Τσάμπιονς Λιγκ είναι γεγονός. Απίθανη εξέλιξη για τη «μικρή» Ουνιόν, που βγαίνει στον κορυφαίο διασυλλογικό θεσμό, τη στιγμή που η μισητή Χέρτα υποβιβάστηκε στη 2η κατηγορία. Διπλό το καλό λοιπόν. Σούπερ πορεία, σταθερότητα με τον Ουρς Φίσερ στον πάγκο, γεμάτο ρόστερ, άντεξε και στις ευρωπαϊκές απαιτήσεις αν και αποκλείστηκε νωρίς στη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ από τη Σεν Ζιλουάζ. Στο Κύπελλο σταμάτησε η πορεία της στα προημιτελικά από την Άιντραχτ. 

Απίθανη ομάδα, εξαιρετικό κοινό, βελτιώθηκε σε όλους τους τομείς, γιγαντώνεται και αν μη τι άλλο αποτελεί την ευχάριστη νότα. Σίγουρα η νέα σεζόν θα είναι πιο δύσκολη, μιας και έχει την ευρωπαϊκή μάχη στο Τσάμπιονς Λιγκ. Θα χρειαστεί σίγουρα να κινηθεί πιο φρόνιμα σε όλη τη σεζόν. Ο Φίσερ συνεχίζει φυσικά στο τιμόνι. Από ενίοτε βασικούς παίκτες αποχώρησαν οι Τόρσμπι (Μ), Σέγκουιν (ΑΜ) και Μίχελ (Ε). Σημαντικές οι προσθήκες των Φοφανά (Ε), Κραλ (ΑΜ), Τουσάρ (Μ). Λογικά κλείνει και ο έμπειρος μπακ-χαφ Γκόσενς.

Κάτι άλλο σχεδιάζει ο Φίσερ, με την τριάδα στην επίθεση να αποτελεί την καινοτομία της προετοιμασίας. Οι Μπέρενς και Μπέκερ παραμένουν πρώτα βιολιά στη γραμμή κρούσης. Η άμυνα μένει ως έχει και αυτό είναι σημαντικό ατού, διότι η εκεί πειθαρχία αποτελεί το Α και το Ω. Θετική η προετοιμασία και τα φιλικά, άνετο το 4-0 στο Κύπελλο με την Αστόρια Βάλντορφ (4η κατηγορία). Αν δεν ρίξει μεγάλο βαρός στο Τσάμπιονς Λιγκ, είναι εκ νέου υποψήφια για την πρώτη 4άδα. Έχει αποκτήσει όλες τις βάσεις που απαιτούνται για να βρίσκεται εκεί για σερί χρονιές. 

cta_box_bg
Σούπερ Ενισχυμένη Προσφορά* Κάθε Μέρα χωρίς κατάθεση ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Φράιμπουργκ

Βρέθηκε επί μονίμου βάσεως στην πρώτη εξάδα της βαθμολογίας και στο τέλος απλά θα αποφάσιζε η ίδια σε ποιά διοργάνωση θα συμμετείχε. Οι δύο ήττες στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές την περιόρισαν στην 5η θέση και στο Γιουρόπα Λιγκ. Εκεί όπου ούτως ή άλλως αγωνίστηκε στην περσινή σεζόν και μετά από εξαιρετική πορεία στον όμιλο του Ολυμπιακού, ήρθε ο αποκλεισμός από τη Γιουβέντους. Ηττήθηκε στα ημιτελικά του Κυπέλλου από τη Λειψία (1-5).

Γιγαντώνεται η ομάδα, ανεβαίνει τα σκαλιά του γερμανικού και ευρωπαϊκού επιπέδου. 10, 6, 5 οι θέσεις της στην κατηγορία στις τρεις τελευταίες σεζόν. Η ανοδική τάση συνεχίζεται, η σταθερότητα που εξασφαλίζει ο κόουτς Κρίστιαν Στράιχ είναι δεδομένη. Ομάδα που κερδίζει δεν αλλάζει και έτσι ελάχιστα πράγματα δείχνουν να διαφοροποιούνται ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου. Ο νεαρός Ατουμπόλου δικαιωματικά θα πάρει θέση βασικού στο τέρμα, αντί του Ολλανδού Φλέκεν. Ως νούμερο 2 αφίχθη ο Μίλερ. Στην επίθεση θα δημιουργήσει πίεση στους βασικούς ο Αντάμου της Σάλτσμπουργκ. Υπάρχει διάρκεια, ο βασικός κορμός έμεινε ως έχει.

Στην Αυστρία η προετοιμασία της. Μαχητική με τη Σοσιεδάδ (0-1), νίκη με τη Μαρσέιγ (2-1) και απίθανη πρόβα τζενεράλε κόντρα στη Γουεστ Χαμ (4-0). Χωρίς πολλά-πολλά στο Κύπελλο κόντρα στην ερασιτεχνική Ομπεράχερν (2-0). Νικητής στην προετοιμασία ο νεαρός Ρελ, είναι μία ακόμα λύση για το κέντρο. Καθιερώνεται η 4άδα στην άμυνα από τον Στράιχ. Μία από τα ίδια η Φράιμπουργκ. Η λέξη σταθερότητα της προσφέρει την άνεση να κοιτάξει προς Ευρώπη μεριά, και πάλι. Μπορεί και 4άδα. 

Λεβερκούζεν

Από τη στιγμή που αφίχθη ο Τσάμπι Αλόνσο στο τιμόνι της, όλα κύλησαν πολυ πιο ήρεμα. Η 17η θέση έγινε και πήρε τουλάχιστον το μίνιμουμ που ήθελε από την πορεία της. Έξοδος στο Γιουρόπα Λιγκ και απευθείας πρόκριση στους ομίλους. Ούτε παραγγελία να το είχε, αν κρίνουμε από την έναρξη της σεζόν. Για να καταλάβετε, πάτησε για πρώτη φορά την 6άδα, στην 27η αγωνιστική. Έργο Τσάμπι Αλόνσο, ξεκάθαρα.

Ο Βάσκος κόουτς παραμένει στο τιμόνι, είχε την ομάδα του σε όλη την προετοιμασία και με νεοφερμένους αστέρες, μπορεί να ονειρεύεται σαφώς κάτι καλύτερο. Το ότι ανανέωσε το συμβόλαιό του μέσα στο καλοκαίρι δεν σημαίνει κάτι, καθώς με μία αντίστοιχα καλή σεζόν, θα φροντίσει να κοιτάξει κάτι καλύτερο για το μέλλον του. Σούπερ μεταγραφές όταν λέμε, εννοούμε τον φορ Μπονιφάτσε, τον εξτρέμ Χόφμαν, τον μπακ Γκριμάλδο, τον γκολκίπερ Κόβαρ και τον «πολύ» Τσάκα. Τρίτο πιο αξιόλογο ρόστερ στην κατηγορία. Βασική απώλεια ο Ντιαμπί (ΜΕ, Άστον Βίλα), αποχώρησαν και οι ενίοτε βασικοί Μπάκερ (Α) και Ντεμιρμπάι (Μ).

Δυνατές νίκες στην προετοιμασία επί των Μαρσέιγ (2-1) και Γουέστ Χαμ (4-0). Άνετη πρόκριση στο Κύπελλο επί της Τεουτόνια Ότενσεν (8-0). Τέσσερα νέα πρόσωπα έκαναν ντεμπούτο για την Μπάγερ. Γενικότερα θα είναι αλλαγμένη προς το καλύτερο η εικόνα της, αλλά θέλει προφανώς ακόμα δουλειά για τη συνέχεια. 

Όπως και να έχει, το ρόστερ είναι γεμάτο, οι ευθύνες θα μοιραστούν σε αρκετό κόσμο και λογικά θα κοιτάξει να ξεπεράσει την περσινή κακή σεζόν. Η 4άδα είναι must στόχος για την Μπάγερ, ειδικά αν δεν τραυματιστεί ο Βιρτς. 

Άιντραχτ

Μάλλον αδίκησε ξανά τον εαυτό της η Άιντραχτ. Ξέμεινε εκ νέου από δυνάμεις στον δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος και εκεί που φάνηκε να παλεύει για την πρώτη τετράδα της βαθμολογίας, ήρθε εν τέλει η 7η θέση και το Κόνφερενς Λιγκ. Από το Μάρτιο και μετέπειτα τα έκανε μαντάρα, έπρεπε να είναι πιο σταθερή, αλλά «λύγισε» από τις τάσεις φυγής του Όλιβερ Γκλάσνερ. Σούπερ η πρώτη χρονιά στο Τσάμπιονς Λιγκ, πέρασε στα νοκ-άουτ και αποκλείστηκε από τη Νάπολι. Ηττήθηκε στον τελικό του Κυπέλλου από τη Λειψία (0-2). Έπαιξε ακόμα και με τη Ρεάλ Μαδρίτης στο Σούπερ Καπ Ευρώπης. Τι άλλο να ζητήσει κανείς;

Ονειρεμένη η διετία με τον Όλιβερ Γκλάσνερ στον πάγκο της. Διάδοχός του είναι ο πρώην παίκτης, Ντίνο Τόπμελερ, που ήταν μέχρι πρότινος στο staff του Γιούλιαν Νάγκελσμαν στην Μπάγερν. Αξιόλογος κόουτς, έρχεται με υψηλές περγαμηνές, αλλά χωρίς να έχει διατελέσει τον πρώτο προπονητή σε καμία ομάδα έως τώρα. Συνάμα πρέπει να διαχειριστεί την αποχώρηση των βασικότατων Σο (Μ), Καμάντα (ΜΕ), Εντικά (Α), ενώ αναμένεται και η συνέχεια του σίριαλ με τον εξαιρετικό Κόλο Μουανί.

Νέα πρόσωπα οι Ενγκανκάμ (Ε), Κοχ (Α), Σκίρι (ΑΜ), Πάτσο (Α), Λάρσον (Μ), Μαρμούς (Ε). Απομένει να φανεί πώς θα τους χωρέσει όλους ο Τόπμελερ, για να δημιουργήσει ένα ικανό σύνολο. Πολλά φυσικά θα εξαρτηθούν από την παραμονή ή όχι του Κόλο Μουανί. Στην Αυστρία η προετοιμασία, επί το πλείστον ο βασικός κορμός μένει ως έχει, εντούτοις στα φιλικά μάλλον προβλημάτισε με το 1-1 κόντρα στη Φιτέσε και την πρόβα τζενεράλε, με το 0-0 απέναντι στη Νότιγχαμ. Εύκολο 7-0 στο Κύπελλο με τη Λοκομοτίβ Λειψίας (4η κατηγορία).

Στρωμένη ομάδα, απλά αλλάζει προπονητή. Έχασε μερικούς ηγέτες εντός και εκτός αποδυτηρίων. Είναι ομάδα Κυπέλλου, θα προσπαθήσει να διακριθεί εκεί, ενώ και με το Κόνφερενς θα έχει λιγότερες έννοιες ώστε να ασχοληθεί. Αν κυλήσουν όλα ομαλά, θα βγει με άνεση στην Ευρώπη του χρόνου. 

Βόλφσμπουργκ

Αν και έκανε το χειρότερο ξεκίνημα της εδώ και 21 χρόνια στην κατηγορία, με μία νίκη σε 7 παιχνίδια, επέμεινε στην παρουσία του Νίκο Κόβατς και δικαιώθηκε. Αήττητο σερί 10 αγωνιστικών, μπήκε στο πρώτο μισό της βαθμολογίας και στο φινάλε είχε την μεγάλη ευκαιρία να βγει στο Κόνφερενς Λιγκ. Αυτοκτόνησε με τη Χέρτα και έμεινε στην 8η θέση. Οι τρεις ήττες στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια ήταν καταδικαστικές. Επιθετικά ναι μεν έλαμψε, αλλά ο 1ος σκόρερ της είχε μόλις 6 γκολ. Αμυντικά ήταν η 6η καλύτερη της κατηγορίας. Απρόβλεπτη ομάδα.

Γενικότερα είναι σύνολο που έχει τα πάνω και τα κάτω της. Ο Κόβατς συνεχίζει στο τιμόνι των «λύκων» και απομένει να δούμε τι θα καταφέρει φέτος, με τον εξαιρετικό Φέλιξ Νμέτσα να φεύγει για την Ντόρτμουντ και τον ηγέτη-αρχηγό στην άμυνα, Φαν ντε Φεν να μετακομίζει στην Τότεναμ. Για την άμυνα ήρθαν οι Γιεντς, Μέλε και Ροζέριο. Στην επίθεση αποτελούν επιλογές οι Τομάς και Τσέρνι. Πάλι τραυματίστηκε ο φορ Λ. Νμέτσα και αφήνει μεγάλο κενό. Με ψευτο9άρια δεν μπορεί να τη βγάζει συνεχώς καθαρή την μπουγάδα.

Νεανικό σύνολο έχει να διαχειριστεί ο κόουτς. Όσο η ομάδα δεν παίζει στην Ευρώπη, τόσο τα μεγάλα ονόματα θα απέχουν να έρχονται στην πόλη. Το 6-0 επί της ερασιτεχνικής Μακάμπι Βερολίνου στο Κύπελλο δεν δείχνει τον πλήρη βαθμό ετοιμότητας. Στην προετοιμασία έμεινε στο 1-1 με τη Σασουόλο και τη Λανς, ηττήθηκε από Σπέτσια (1-2) και Θέλτα (0-1). Μετριότητα. Ερωτηματικό η Βόλφσμπουργκ. Δεν θα λέγαμε ότι περιμένουμε κάτι καλύτερο σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Όσο και να επαναλάβει την περσινή καλή αμυντική τακτική. 

cta_box_bg
Delulu προσφορά* χωρίς κατάθεση από τη Novibet ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μάιντζ

Σούπερ άνετη σεζόν για τη Μάιντζ. Κάθε χρονιά που περνάει αλώβητη και μένει στην κατηγορία, αποτελεί ένα μεγάλο κέρδος για τους «κόκκινους». Από το Φεβρουάριο και μετέπειτα μέτρησε μόνο το κενό διάστημα στο τέλος της σεζόν, οπότε και οι 4 σερί ήττες την έστειλαν στο μέσον της βαθμολογίας, ενώ θα μπορούσε να «χτυπήσει» ακόμα και μία θέση στην Ευρώπη.

Σούπερ δουλειά από τον Μπο Σβένσον. Η απόλυτη σταθερότητα, απειλητική και εκτός έδρας, αρκετά απρόβλεπτη ως ομάδα. Στόχος θα είναι και φέτος μία άνετη παραμονή και μία θέση στο πρώτο μισό της βαθμολογίας. Αν βγει κάτι σε Ευρώπη, καλοδεχούμενη.
Από το μεταγραφικό παζάρι ξεχωρίζουμε την αποχώρηση του Ίνγκβαρτσεν (Μ, 1ος σκόρερ πέρσι), που έφυγε για την πατρίδα του. Ήρθε αντ’ αυτού ο ελπιδοφόρος μέσος Κράους, όπως και ο Φαν ντεν Μπερχ (Α, Λίβερπουλ, πέρσι Σάλκε). Από τον υπόλοιπο κόσμο έφυγε ο ενίοτε βασικός Ααρόν (Α) και οι Λουκόκι (Α), Ντάμεν (Τ). Ο βασικός κορμός παρέμεινε ως έχει και αυτό είναι το μεγάλο ατού της.

Προετοιμάστηκε στην Αυστρία. Νωρίτερα νίκησε την Κόμπλεντς (6-1), στα σοβαρά φιλικά επικράτησε των Σεν Γκάλεν (4-1) και Μπέρνλι (3-0). Είχε από τα πλέον δύσκολα εμπόδια στον 1ο γύρο του Κυπέλλου, μιας και αντιμετώπισε τη δυνατή Έλβερσμπεργκ (Β’ κατηγορία). Επικράτησε με σκορ 1-0, αν και είχε πολλές φάσεις.

Μονοψήφια η θέση της στις δύο προηγούμενες σεζόν. Αυτός είναι, τουλάχιστον, ο στόχος για φέτος. Είναι ομάδα με Ο κεφαλαίο. Ξέρει τι θέλει από το υλικό του ο Σβένσον. Αν όλα κυλήσουν ιδανικά, μπορεί να χτυπήσει τις θέσεις 6-7. 

Γκλάντμπαχ

Το ιδανικό ξεκίνημα της Μπορούσια μεταφράστηκε σε... μπέρδεμα, με την ομάδα να τερματίζει στην απογοητευτική 11η θέση. Ο Ντάνιελ Φάρκε και τα πειράματά του δεν κέρδισαν την εμπιστοσύνη των παικτών, με συνέπεια η ευρωπαϊκή έξοδος να μην ολοκληρώνεται ποτέ. Μία ήττα στα 7 πρώτα ματς, αλλά η συνέχεια έμοιαζε με λούνα παρκ και με αρκετά σκαμπανεβάσματα. Χαμένη χρονιά για τα «πουλάρια».

Λογικό να αλλάξουν πολλά στην Μπορούσια μετά τη συγκεκριμένη σεζόν. Καταρχάς ο Φάρκε απολύθηκε και στο τιμόνι ήρθε ο Τζεράρδο Σεοάνε (πρώην Λεβερκούζεν), σαφώς καλύτερη επιλογή. Φάνηκε η Μπάγερ να ήταν... βαρύ για το στομάχι του, αλλά η Γκλάντμπαχ είναι πιο προσιτή επιλογή για τον πρώην κόουτς της Γιάνγκ Μπόις. Και το ρόστερ παρουσιάζει βαρυσήμαντες αλλαγές. Για την άμυνα αφίχθη ο Βέμπερ (Λιντς), σημαντική προσθήκη στην επίθεση οι Τσβαντσάρα (Ε), Ρανός (Ε). Προστέθηκαν και οι Τσιαρόντια (Α), Ονορά (Μ), Χακ (ΜΕ). Τρεις σούπερ βασικές απώλειες με τους Μπενσεμπαϊνί (Α), Χόφμαν (ΜΕ) και Τιράμ (Ε) να φεύγουν. Τέλος και ο επί χρόνια αρχηγός Στιντλ (ΜΕ). Ίσως αποχωρήσει και ο στόπερ και εκ των αρχηγών Ελβέντι.

Στην προετοιμασία ο Σεοάνε δοκίμασε και την τριάδα και την τετράδα στην άμυνα. Απομένει να δούμε πώς θα πορευτεί μέσα στη σεζόν. Θετική η πρόβα τζενεράλε με τη Μονπελιέ (2-2). Γενικά θετική η προετοιμασία, αήττητη έμεινε στα φιλικά και σε συνολικά έξι παρτίδες. Εύκολο το 7-0 κόντρα στην ερασιτεχνική Μπέρζενμπρικ. Από δύο γκολ οι Ονορά και Τσβαντσάρα.

Το πάρε-δώσε της Γκλάντμπαχ ήταν τόσο έντονο, που δεν γνωρίζουμε αν θα προλάβει να στρώσει στα πρώτα επίσημα ματς. Ο Σεοάνε εγγυάται μία μεγαλύτερη σταθερότητα σίγουρα, εντούτοις ως ρόστερ απέχει από το να θεωρείται υποψήφια για την πρώτη εξάδα

Κολωνία

Έως την 10η αγωνιστική όλα κυλούσαν ομαλά. Εν συνεχεία ξέπεσε στη μετριότητα, διότι είχε και την Ευρώπη να διαχειριστεί. Εκεί αποκλείστηκε από τη φάση των ομίλων, τις ευρωπαϊκές θέσεις στο πρωτάθλημα δεν τις πρόλαβε ποτέ, με συνέπεια να μείνει απλά στην 11η θέση της βαθμολογίας. Κάποιο δυνατό σερί δεν επιτεύχθηκε ποτέ και έτσι χάθηκε μία σεζόν για την ομάδα του Στέφεν Μπάουμγκαρτ.

Μπαίνει στην 3η χρονιά του στον πάγκο των «τράγων» και στην ουσία αποτελεί το βαρόμετρο της Κολωνίας. Είναι ομάδα με δυνατότητες, με γήπεδο, με κόσμο, αλλά είναι αναγκασμένη να περιοριστεί σε ισχνά οικονομικά μέσα. Εξ’ ου και η πώληση του Σκίρι (Μ). Μαζί με την αποχώρηση των Έκτορ (Μ) και Χορν (Τ), επί χρόνια στυλοβατών του συλλόγου, διαφαίνεται μία αλλαγή ρότας στην ομάδα, η οποία θα πρέπει πρώτα να πιστοποιηθεί στο χορτάρι. Από μεταγραφές, οι Πέντκε, Πακαράδα, Βάλντσμιντ, Κρίστενσεν και Κάρστενσεν αποτελούν απλά την εναλλακτική των κενών που δημιουργήθηκαν, κανείς δεν θα κάνει τη διαφορά.

Έντονο πρέσινγκ, παθιασμένο παιχνίδι, αυτό αντιπροσωπεύει ο κόουτς, αυτό θα φροντίσει να δείξει και τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο αντίπαλος πρέπει να κάνει λάθη και η ομάδα να τα αξιοποιήσει. Πέρσι ήταν 4η καλύτερη στις ευκαιρίες, αλλά 5η χειρότερη στην εκμετάλλευσή τους. Ο Ουτ είναι 31ος ετών και ο μεγαλύτερος στο ρόστερ. Η προετοιμασία κύλησε μεστά στην Αυστρία. Νίκησε Άουε (2-0), Ναντ (2-0) και Άγιαξ (3-1).

Μονοψήφιος αριθμός στη βαθμολογία, αυτός είναι ο στόχος της. Ξέμεινε από ηγέτες, εντός και εκτός γηπέδου. Είναι μεταβατική η περίοδός της. Ερωτηματικό μεγάλο η άμυνα. Αμφιβάλλουμε αν θα πετύχει κάτι καλύτερο από την 9η θέση. 

Χόφενχαϊμ

Άσχημη η εικόνα της στην αρχή της σεζόν, άλλαξε προπονητή (Αντρέ Μπράιτενραϊτερ) τον Φεβρουάριο (άργησε πάρα πολύ), με συνέπεια απλά να σώσει την κατηγορία. Το υλικό της ήταν για παραπάνω. Ο Πελεγκρίνο Ματαράτσο ανέλαβε στις 8 Φεβρουάριου και την οδήγησε εν τέλει στη 12 θέση. Στα μέσα της σεζόν μέτρησε ένα κάκιστο σερί με 2 ισοπαλίες και 12 ήττες. Αυτό της κόστισε αρκετά και ήταν και η αιτία της απόλυσης.

Θέματα παραμονής δεν θέλει να έχει φέτος και ο Ματαράτσο δουλεύει με συγκεκριμένο σκοπό για να μη δει την ομάδα να χαροπαλεύει. Γενικότερα έχουν υψηλές βλέψεις στο Κράιχγκαου και θα θελήσουν να μπουν στην 16η σεζόν τους στην κατηγορία, με σκοπό να φτάσουν όσο πιο ψηλά γίνεται. 
Σούπερ μεταγραφή για την επίθεση, με τον ερχομό του Βάουτ Βέγκχορστ (Ε, πρώην Βόλφσμπουργκ). Νέος στυλοβάτης στην άμυνα, που πάντα έχει πρόβλημα, ο Σάλαϊ (12 εκατ., Φενέρμπαχτσε). Καλές προσθήκες οι Γκρίλιτς (ΑΜ), Μπίλτερ (ΜΕ), Γιούστβαν (Μ). Απώλειες βασικών ο Μπάουμγκαρτνερ (ΜΕ), έφυγαν και οι Μπρουν Λάρσεν (ΜΕ), Νταμπούρ (Ε), Ρούντι (ΑΜ).

Γεμάτο από γκολ και θέαμα το πρόγραμμά της στα φιλικά παιχνίδια: Στρασμπούρ (1-2), Φέγενορντ (4-2), Ρέιντζερς (2-2), Φούλαμ (1-2). Στο Κύπελλο γύρισε το παιχνίδι με τη Λίμπεκ (Γ’ κατηγορία) και ο Κράμαριτς θυμήθηκε ότι έχει ακόμα πρωταγωνιστικό ρόλο στη Χόφενχαϊμ. Το 0-1 έγινε 4-1, αλλά ο αντίπαλος είχε δύο δοκάρια. Φαίνεται πως ακόμα δεν ρολάρει, θέλει δουλειά και μερικά βασικά στελέχη της, πρέπει να... τραβήξουν για να είναι σε καλό μομέντουμ. Η τριάδα στην άμυνα παραμένει σε ισχύ.

Νέα σεζόν, νέες απαιτήσεις για τη Χόφενχαϊμ. Από υλικό πάντα είναι ανώτερο από άλλες ομάδες. Μονοψήφια θέση τουλάχιστον ο στόχος της, εκτός αν την κάνει πάλι ροντέο ομάδα ο Ματαράτσο, όπως είχε κάνει με τη Στουτγκάρδη. Το σίγουρο είναι ότι θα αποτελέσει και πάλι η ομάδα «χαρά» των γκολ. 

cta_box_bg
bwin – Προσφορά* χωρίς κατάθεση με σούπερ έπαθλα*! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Βέρντερ Βρέμης

Ο πολύ καλός πρώτος γύρος της περσινής σεζόν, εξασφάλισε στη νεοφώτιστη ομάδα την παραμονή της. Η Βέρντερ βρέθηκε εν τέλει στην 13η θέση του πίνακα, μιας και μέτρησε μόλις μία νίκη στις 12 τελευταίες αγωνιστικές. Μπορούσε σαφώς και καλύτερα, αλλά σίγουρα θα ήταν και σε χειρότερη μοίρα, αν δεν είχε ξεκινήσει με τον εντυπωσιακό αυτό τρόπο. Σώθηκε γιατί οι άλλες άργησαν να την πάρουν χαμπάρι. Τα γκολ του 1ου σκόρερ Φίλκρουγκ την έσωσαν για τα καλά.

Ο Όλε Βέρνερ είναι για μία ακόμα χρονιά στο τιμόνι των «πρασίνων». Δείχνει ότι έχει το κουμάντο, με λίγα καταφέρνει πολλά στο ρόστερ αυτό και προς το παρόν όλα είναι ΟΚ. Αρκεί να μη φύγει ο σκόρερ Φίλκρουγκ, γιατί όλο το παιχνίδι είναι προσαρμοσμένο πάνω του. Ενίσχυση με Λίνεν (Μ), Κεϊτά (Μ) και Κοβνάτσκι (Ε). Από βασικούς αποχώρησε ο Ν. Σμιντ (Μ). Λίγα πράγματα μεταγραφικά, μιας και πάντα τα οικονομικά μέσα της είναι ελάχιστα.

Στην προετοιμασία νίκησε Όλντενμπουργκ (3-1), Τουλούζ (5-2) και έφερε ισοπαλίες με Λειψία (0-0), Ίπσουιτς (1-1) και Στρασμπούρ (3-3). Πάλι έπεσε θύμα αποκλεισμού στον 1ο γύρο του Κυπέλλου. Για άλλη μία χρονιά δεν μπόρεσε να βάλει ένα σημαντικό ποσό στα ταμεία της. Αποκλεισμός 3-2 από τη Βικτόρια Κολωνίας (3η κατηγορία), έπαιζε με 10’ από το 11ο λεπτό. Το υλικό είναι δουλεμένο, το ρόστερ έχει μείνει ίδιο, εντούτοις φέτος μπορεί να μην είναι αρκετό. 
Η 2η σεζόν μίας νεοφώτιστης είναι πάντα πιο δύσκολη. Εξ’ ου και τα προβλήματα που θα συναντήσει η Βέρντερ. Κοιτάζει χαμηλά σίγουρα. Το φινάλε της προηγούμενης σεζόν ήταν ένα καλό καμπανάκι. Θα παλέψει για τη σωτηρία της. 

Μπόχουμ

Ζητούμενο ήταν η σωτηρία και αυτή επήλθε. Τώρα το πώς και γιατί είναι άλλο θέμα. Φυσικά στην τελευταία αγωνιστική χρειάστηκε το κάτι παραπάνω και το πέτυχε με το 3-0 κόντρα στη Λεβερκούζεν. Γενικότερα μέτρησε δύο νίκες και μία ισοπαλία στο τέλος και έτσι η 14η θέση ήταν δική της. Έστω και στο +2 από την επικίνδυνη ζώνη. Πάλι καλά να λέει, μιας και ήταν από τα φαβορί για να... χαιρετήσει την κατηγορία.

Ο Τόμας Ράις έφυγε νωρίς από το τιμόνι 912/9) και ο Τόμας Λετς παρουσίασε ένα ανταγωνιστικό σύνολο, το οποίο μάζεψε βαθμούς κυρίως εντός έδρας (26 από τους 35), για να επέλθει η σωτηρία. Πήρε ορισμένα εντυπωσιακά αποτελέσματα στο... σπίτι της. Και έτσι θέλει να συνεχίσει, αλλά όχι με τον ίδιο τρόπο.

Στα μεταγραφικά, αποχώρησαν οι μη βασικοί Έλληνες Σταφυλίδης και Λαμπρόπουλος, τέλος και ο φορ Γκανβουλά, όπως και ο εξτρέμ Χόλτμαν. Καλές προσθήκες οι αμυντικοί Μπερνάρντο, Πάσλακ, Λούσλι, Βίτεκ. Για το κέντρο ήρθαν οι Κβάρτενγκ, Ντάσνερ, Μπέρο.
Στην Ιταλία έκανε την προετοιμασία της. Ήττες από Σπέτσια (3-4), Πάρμα (0-1) και στο Μπόχουμ έδωσε δύο φιλικά με τη Λούτον (2-1, 1-3).

Μέτρια εικόνα στα φιλικά, εμφανώς ανέτοιμη. Και το πλήρωσε αυτό στο Κύπελλο, με την εικόνα της να μην είναι καλή κόντρα στη Μπίλεφελντ (3η κατηγορία). Γύρισε το 0-2 σε 2-2 (στο 91’). Χάθηκαν φάσεις στην παράταση, έχασε στα πέναλτι (1-4). Κύκνειο άσμα από νωρίς στο θεσμό, δεν ήταν και η καλύτερη αρχή. Σίγουρα θα έχει θέματα η Μπόχουμ. Πέρσι τη γλίτωσε, φέτος δεν ξέρουμε πώς θα τα καταφέρει. Την έχουμε και πάλι για τα χαμηλά στρώματα. 

Άουγκσμπουργκ

Όσο καιρό έμενε μακριά από την επικίνδυνη ζώνη, όλα ήταν θετικά για την Άουγκσμπουργκ. Θεωρούνταν άλλωστε μία από τις ομάδες που θα είχαν αρκετά μπλεξίματα πέρσι. Τελικά ήταν ένα σύνολο που με ομαδικό τρόπο και βάση την έδρα της, πήρε τους βαθμούς της σωτηρίας. Οι 3 σερί ήττες και η μόλις μία νίκη στα 13 τελευταία ματς την άγχωσαν για τα καλά. Τυχερή που η Στουτγκάρδη έμεινε από κάτω της και η ίδια στο +1 από την τελευταία τριάδα. Την έσωσαν επίσης οι μεταγραφές που έκανε τον Ιανουάριο. Τρίτη χειρότερη συγκομιδή οι 34 βαθμοί στα 12 τελευταία χρόνια στα οποία ανήκει στην κατηγορία.

Ο Ενρίκο Μάασεν έχει στα χέρια του ένα δουλεμένο σύνολο ελέω των αφίξεων τον Ιανουάριο. Αποχώρησε από βασικούς μόνο ο Γκίκιεβιτς (Τ), αν και είναι προς αποχώρηση οι Ντεμίροβιτς και Ουντουοκάι. Θα τον αντικαταστήσει ο νεοφερμένος Ντάμεν. Νέα πρόσωπα επίσης οι Μίχελ (Ε), Πφάιφερ (Α), Οκουγκάβα (Μ), Τιτς (Ε). Δεν είναι τα πλέον βαριά ονόματα της κατηγορίας, αλλά με τα μέσα που διαθέτει, κάνει το καλύτερο που μπορεί.

Στην Αυστρία η προετοιμασία. Στα σοβαρά φιλικά: Αϊντχόφεν (1-2), Ρέγκενσμπουργκ (3-2), Άγιαξ (3-1), Σαλερνιτάνα (1-2), Νάπολι (0-1). Η προειδοποίηση από τα φιλικά δεν εισακούστηκε από την ομάδα. Κάκιστη εικόνα στον 1ο γύρο του Κυπέλλου και αποκλεισμός. Έμεινε εκτός συνέχειας μετά το 0-2 από την Ουντερχάχινγκ (Γ’ κατηγορία).

Από τη στιγμή που δεν έχει κλείσει ακόμα το ρόστερ της, κάθε πρόβλεψη είναι ριψοκίνδυνη. Είναι τυχερή μάλλον ότι υπάρχουν χειρότερες ομάδες από εκείνη. Κάτι παραπάνω από τις θέσεις 12-15 δεν το βλέπουμε. 

Στουτγάρδη

Τα μπαράζ χρειάστηκε η Στουτγκάρδη για να κάμψει την αντίσταση το Αμβούργου (6-1 συνολικό σκορ) και να παραμείνει στην Bundesliga. Τα έδωσε όλα, όσα είχε και δεν είχε, γλίτωσε από τα χειρότερα στην τελευταία αγωνιστική, όταν έμεινε στο 1-1 με τη Χόφενχαϊμ και πέτυχε το στόχο της. Μόλις μία ήττα στο φινάλε, στα 8 τελευταία παιχνίδια, εξ’ ου και η διαφυγή της από την τελευταία δυάδα.

Ο Σεμπάστιεν Χένες ανέλαβε την ομάδα στις 3 Απριλίου, αντί του Λαμπαντία, που είχε διαδεχθεί τον Οκτώβριο τον Ματαράτσο. Ο πρώτος εν τέλει ήταν αυτός που την έσωσε και βρήκε τρόπο να δημιουργήσει ένα ικανό σύνολο για το φινάλε. Ψύχραιμη στα μπαράζ και σαφώς ανώτερη, πήρε το ζητούμενο. Νέο ξεκίνημα για τους Σουηβούς, έτοιμοι για μία πιο άνετη σεζόν, αν και αυτό πιο εύκολα το λες παρά το κάνεις, αν λέγεσαι Στουτγκάρδη.

Ο ερχομός των Ουντάφ (ΜΕ), Νίμπελ (Τ), Λέβελινγκ (Μ), Γιέονγκ (ΜΕ), Μίτελστεντ (Α), Μιλόσεβιτς (Ε) δίνουν καλό βάθος στο ρόστερ. Αποκτήθηκε οριστικά ο φορ Γκιρασί, κάτι που της εγγυάται αρκετά γκολ και φέτος. Αν δεν φύγει ο μπακ-χαφ Σόσα, τότε όλα καλά. 
Στην προετοιμασία της Αυστρίας είχε τα πάνω και τα κάτω της. Ο Χένες επιμένει στην τετράδα της άμυνας (4-2-3-1), αλλά δεν είχε καθόλου τον τραυματία Μαυροπάνο στη διάθεσή του. Νίκη με τη Φιτέσε (2-1), ήττα από την Γκλάντμπαχ (1-5) και νίκη με τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (3-0). Χωρίς πρόβλημα το 4-0 στο Κύπελλο επί της Μπάλινγκεν. Μόνο ο Νίμπελ έπαιξε από τους νεοφερμένους.

Ίδια ομάδα, χωρίς πολλά-πολλά, καλός κόουτς, με ισχνά μέσα θα προσπαθήσει να πετύχει πολλά. Θα είναι δύσκολη η χρονιά, αλλά δεν θα αγχωθεί από τη στιγμή που έμαθε αρκετά από την περασμένη σεζόν. Θέσεις 13-14. 

cta_box_bg
Παίξε Νόμιμα στην bet365 ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Xάιντενχαϊμ

Ονειρεμένη και απόλυτα πειστική η σεζόν της στην Τσβάιτε Λίγκα. Η σταθερότητα τη δικαίωσε με το παραπάνω, καθώς κέρδισε για πρώτη φορά στην ιστορία της την άνοδο στην Bundesliga. Μόλις στην τελευταία αγωνιστική κατάφερε να «καπαρώσει» το εισιτήριο προ του Αμβούργου, με το γκολ του Κλάιντινστ στο τελικό 3-2 κόντρα στη Ρέγκενσμπουργκ, παίρνοντας μάλιστα και την 1η θέση στη ισοβαθμία με την Ντάρμσταντ.

Πρωτομάστορας της επιτυχίας είναι ο προπονητής Φρανκ Σμιντ που βρίσκεται στο τιμόνι της από το 2007. Από τους μακροβιότερους κόουτς όλων των εποχών στις δύο επαγγελματικές κατηγορίες της Γερμανίας. Κινείται σε χαμηλά οικονομικά επίπεδα, διαθέτει μικρό γηπεδάκι (χωρητικότητα 15.000 θέσεις), αλλά η βελτίωση που παρουσιάζει σε όλα τα επίπεδα είναι τουλάχιστον αξιοπρόσεκτη. Άξιζε την άνοδο, αυτό είναι το μόνο σίγουρο. Το αν είναι έτοιμη και για επιβίωση, σίγουρα είναι ένα άλλο θέμα.

Ατομικά αν δει κανείς το ρόστερ, δεν υπάρχει ζήτημα παραμονής. Το υλικό είναι ελλιπέστατο και θα στηριχθεί στην ομάδα που φροντίζει εδώ και χρόνια να χτίζει ο Σμιντ. Εντούτοις άλλο η 2η και άλλο η 1η κατηγορία. Χαοτική διαφορά. Προσθήκες τύπου Πίρινγκερ (Σάλκε), Ντίνκτσι (Βέρντερ), Γκίμπερ (Ρέγκενσμπουργκ), Ντόβενταν (Αούστρια Βιέν.) καταδεικνύουν τα ελάχιστα μέσα που διαθέτει. Τουλάχιστον δεν παραποιεί τον χαρακτήρα της, με μεγάλα ονόματα. Έντονο πρέσινγκ, υψηλός ρυθμός, μεγάλες αντοχές.

Έδειξε στην προετοιμασία σε Ιταλία και Αυστρία ότι δεν θα παραδώσει τα όπλα. Νίκη με Έμπολι (2-1) και Ελλάς Βερόνα (3-2), έμεινε στο 1-1 με την Πάφο, ενώ έκανε περίπατο στο Κύπελλο με τη Ρόστοκερ (8-0).

Δεν βγάζει ανακοινώσεις παραμονής η Χάιντενχαϊμ. Ούτε θα της πει κανείς γιατί υποβιβάστηκε. Θα το παλέψει σίγουρα. Η ομοιογένεια είναι μεγάλο πράγμα. Αλλά από εκεί και πέρα το ρόστερ υπολείπεται στο να ελπίζει για κάτι καλύτερο από την 16η θέση. 

Ντάρμσταντ

Χρειάστηκαν έξι χρόνια για να επιστρέψει και πάλι στα γνωστά λημέρια της. Η Ντάρμσταντ ανέβηκε δια περιπάτου από την 2η κατηγορία στην 1η και το κατάφερε με ένα αρκετά χαμηλό μπάτζετ. Αφού, όμως, δεν μπορούσαν οι άλλες, η Ντάρμσταντ ήταν εκεί για να αξιοποιήσει τη σταθερότητα και το δουλεμένο σύνολο που παρουσίασε ο Τόρστεν Λίμπερκνεχτ. Η 1η θέση χάθηκε μόλις στην τελευταία αγωνιστική και στη διαφορά τερμάτων με τη Χάιντενχαϊμ, αν και είχε σούπερ άμυνα.

Απόλυτο αουτσάιντερ για την παραμονή, με τον Λίμπερκνεχτ να έχει εμπειρία στην κατηγορία και ως παίκτης και ως προπονητής. Χάθηκε ο περσινός 1ος σκόρερ Τιτς (12 γκολ) στην Άουγκσμπουργκ. Γενικότερα, όμως, παρέμεινε ως έχει το περσινό ρόστερ, κάτι το οποίο δεν είναι και απολύτως ικανό να διατηρήσει την κατηγορία. Παίρνει, ωστόσο, ως παράδειγμα την περσινή Βέρντερ, που με το ίδιο υλικό, πάνω-κάτω, βρήκε τρόπο να διεκδικήσει την παραμονή της και το κατάφερε με το παραπάνω. Απλές προσθήκες οι Χόρνμπι (Ε), Μίλερ (Μ), Κλάρερ (Α).

Εντός συνόρων η προετοιμασία της, δείγμα ότι και τα οικονομικά μέσα δεν... περισσεύουν. Η ομάδα έχει περιορισμένο μπάτζετ κλαι αυτό φαίνεται. Ήττα στην γκραν γκινιόλ πρόβα τζενεράλε με τη Λίβερπουλ (1-3), πήρε ισοπαλίες από Καρλσρούη (0-0) και Σάντχαουζεν (0-0), ήττα και από τη Νόριτς (0-1). Το πρώτο επίσημο ματς έδειξε τις αδυναμίες της, με τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από τη Χόμπουργκ (0-3, 4η κατηγορία). 

Δύσκολη σεζόν για την Ντάρμσταντ. Μπορεί να ανέβηκε με το σπαθί της, αλλά υλικό και background που έχει, δεν είναι αρκετό για να παραμείνει στην κατηγορία. 

Επιμέλεια: Άλκης Τσαβδαράς

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Betshop
Sportingbet
Απόδοση Stoiximan
Απόδοση Pamestoixima.gr
Απόδοση Novibet
Απόδοση Bwin
Απόδοση Betsson
Απόδοση Fonbet
Απόδοση Bet365
Απόδοση Netbet
Απόδοση Betshop
Απόδοση Sportingbet
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση