foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ27
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Πρωτάθλημα Αγγλίας 2023-24: Preview Premier League

Previews Πρωταθλημάτων | 07 Αυγ 2023 15:00
πρωταθλημα-αγγλιας-premier-league.jpg

Το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου, η Πρέμιερ Λιγκ, κάνει σέντρα, με τη Μάντσεστερ Σίτι να επιδιώκει να γίνει η πρώτη ομάδα στο Νησί που θα κατακτήσει τέσσερα σερί πρωταθλήματα. Βάσει ρόστερ και δυναμικής, έχει τον πρώτο λόγο, ωστόσο οι «μνηστήρες»... παραμονεύουν, με πρώτη και καλύτερη την Άρσεναλ.

Η ασυναγώνιστη Σίτι και οι μνηστήρες

Οι «κανονιέρηδες» πρόσθεσαν δύναμη σε όλες τις γραμμές, ξοδεύοντας κοντά στα 200 εκ. ευρώ (!), έχουν βρει χημεία με τον Μικέλ Αρτέτα στον πάγκο και είναι ικανοί να εκθρονίσουν τους «πολίτες». Στη μάχη της τετράδας, η Νιούκαστλ συνεχίζει να ξοδεύει χρήμα μετά την έλευση των Σαουδαράβων, προέβη σε στοχευμένες κινήσεις, αλλά θα είναι δύσκολο να κρατηθεί στην τετράδα εν μέσω υποχρεώσεων στο Τσάμπιονς Λιγκ, με την ενισχυμένη μεσοεπιθετικά Λίβερπουλ να... καραδοκεί.

Για τα υπόλοιπα ευρωπαϊκά «εισιτήρια» περιμένουμε σκληρή μάχη. Άλλωστε, οι Μπράιτον και Άστον Βίλα πρόσθεσαν δύναμη, ενώ η ανανεωμένη Τσέλσι – που έμεινε εκτός Ευρώπης μετά από 20 έτη – δύσκολα θα είναι χειρότερη από πέρυσι υπό την καθοδήγηση του Μαουρίσιο Ποτσετίνο. Η απώλεια του Κέιν ίσως «κοστίσει» στην Τότεναμ, που θα έχει νέο τεχνικό τον Άγγελο Ποστέκογλου.

Στην... ουρά, οι Λούτον και Σέφιλντ Γιουνάιτεντ (ομάδες που ανέβηκαν στην premier league) οφείλουν να ενισχυθούν περισσότερο προκειμένου να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις της Πρέμιερ Λιγκ, αμφότερες βρίσκονται πίσω σε ποιότητα. Αντιθέτως, η Μπέρνλι επιστρέφει με αξιώσεις στα «σαλόνια», ενώ η Έβερτον τη... σκαπούλαρε δύο φορές στο... παραπέντε, θεωρούμε πως δεν θα τα καταφέρει και τρίτη. Εξάλλου, τα «ζαχαρωτά» δεν κινήθηκαν «ζεστά» στο μεταγραφικό παζάρι. 

cta_box_bg
Super Δώρο για όλους, εντελώς δωρεάν* την Καθαρά Δευτέρα! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις - ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τι έγινε πέρυσι

Η Μάντσεστερ Σίτι, παρά το στενό πρέσινγκ της Άρσεναλ, κατέκτησε το τρίτο διαδοχικό πρωτάθλημα και το πέμπτο την τελευταία εξαετία, εξασφαλίζοντας τον τίτλο τρεις αγωνιστικές πριν από το φινάλε. Στο μεταξύ, οι «κανονιέρηδες» έγιναν η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που έμεινε 248 ημέρες στην κορυφή, χωρίς ωστόσο να καταφέρει να πάρει το πρωτάθλημα στο τέλος. Την τετράδα συμπλήρωσαν οι Γιουνάιτεντ και Νιούκαστλ, με την τελευταία να επιστρέφει στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση έπειτα από 20 χρόνια. Πρώτη φορά στην Ευρώπη για την Μπράιτον του Ντε Τσέρμπι, την ακολούθησε η Άστον Βίλα, επιδεικνύοντας μαχητικό πνεύμα με τον Ισπανό Ουνάι Έμερι.

Εκτός Ευρώπης έμειναν οι Τότεναμ και Τσέλσι, με την τελευταία ν' αλλάζει τρεις προπονητές (Τούχελ, Πότερ, Λάμπαρντ) στην πρώτη σεζόν με τον νέο ιδιοκτήτη Τοντ Μπόελι. Υποβιβάστηκαν οι Σαουθάμπτον, Λιντς και Λέστερ, με τις «αλεπούδες» να γυρίζουν στην Τσάμπιονσιπ 8 χρόνια μετά από την κατάκτηση της Πρέμιερ Λιγκ.

TOP10 Μεταγραφές Premier League

Άρσεναλ, Νιούκαστλ και Άστον Βίλα πρόσθεσαν δύναμη, με τους «κανονιέρηδες» να ξοδεύουν πάνω από 200 εκ. ευρώ! Η Σίτι «οχύρωσε» την άμυνα με την απόκτηση του Γκβάρντιολ, ενώ οι Γιουνάιτεντ και Λίβερπουλ ενισχύθηκαν κυρίως μεσοεπιθετικά. Η Μπράιτον κάλυψε τα κενά για να ανταποκριθεί σε όλα τα μέτωπα. Φουλ ανανεωμένη η Τσέλσι, ωστόσο η πιο δαπανηρή μεταγραφή της, ο φορ Ενκουκού, τραυματίστηκε και χάνει το ξεκίνημα της σεζόν. «Παλεύει» για να κρατήσει τον Κέιν η Τότεναμ, αποδυναμώθηκαν οι Γουλβς και Γουέστ Χαμ. Στοχευμένες κινήσεις από την Μπέρνλι, στην επιστροφή στα «σαλόνια». Πρόβλημα στην επίθεση έχει προκύψει για τις Μπρέντφορντ και Κρίσταλ Πάλας.

Παίκτης Από Σε
Ράις (Μ) Γουέστ Χαμ Άρσεναλ
Γκβάρντιολ (Α) Λειψία Μάν. Σίτι
Ενκουκού (Ε) Λειψία Τσέλσι
Χάβερτς (Ε) Τσέλσι Άρσεναλ
Τονάλι (Μ) Μίλαν Νιούκαστλ
Χόιλουντ (Ε) Αταλάντα Μάν. Γιουν.
Μακ Άλιστερ (Μ) Μπράιτον Λίβερπουλ
Μάντισον (Μ) Λέστερ Τότεναμ
Σόμποσλαϊ (ΜΕ) Λειψία Λίβερπουλ
Ονάνα (Τ) Ίντερ Μάν. Γιουν.

Η Σίτι, μετά την κατάκτηση του τρεμπλ (πρωτάθλημα, Κύπελλο και Τσάμπιονς Λιγκ), καλείται να διαχειριστεί τον ενδεχόμενο κορεσμό, με την ενισχυμένη Άρσεναλ να... καραδοκεί. Πρόσθεσε δυναμική μεσοεπιθετικά η Λίβερπουλ, με νέους προπονητές και διάθεση για ανανέωση οι ομάδες του Λονδίνου. Πάντα υπολογίσιμες οι Μπράιτον και Άστον Βίλα, επέστρεψε άμεσα στην Πρέμιερ Λιγκ η Μπέρνλι του Βίνσεντ Κομπανί, ενώ ανέβηκε η Λούτον, που πριν από δέκα έτη έπαιζε στην 5η κατηγορία Αγγλίας! Ίσως «τρίτη και φαρμακερή» για την Έβερτον, η οποία «σώθηκε» στο... παραπέντε τις προηγούμενες δύο σεζόν.

Αγορά Απόδοση
Κατάκτηση: Άρσεναλ 6.00
Τop 4: Μάντσεστερ Γιουν. 1.75
Να υποβιβαστεί: Έβερτον 4.00
H2H Τσέλσι - Τότεναμ: Τότεναμ 2.50

cta_box_bg
Σούπερ Ενισχυμένη Προσφορά* Κάθε Μέρα χωρίς κατάθεση ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μάντσεστερ Σίτι

Η περσινή χρονιά ήταν η καλύτερη που έχει καταγράψει. Κατέκτησε το τρεμπλ (πρωτάθλημα, Κύπελλο, Τσάμπιονς Λιγκ) για πρώτη φορά στην ιστορία της, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ του Σερ Αλεξ Φέργκιουσον τη σεζόν 1998-99. Οι «πολίτες», παρότι δέχτηκαν ασφυκτική πίεση από την Άρσεναλ κι έμειναν εκτός κορυφής για μεγάλο χρονικό διάστημα, κατάφεραν με αντεπίθεση στο τελευταίο μισό να πάρουν το πρωτάθλημα για πέμπτη φορά την τελευταία εξαετία. Μετά το φινάλε της Πρέμιερ Λιγκ, κέρδισαν 2-1 τη συμπολίτισσα Γιουνάιτεντ στον τελικό του Κυπέλλου και ολοκλήρωσαν μία ονειρική σεζόν, επικρατώντας 1-0 της Ίντερ στο μεγάλο τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ στην Κωνσταντινούπολη.

«Ακλόνητος» στον πάγκο ο Ισπανός Πεπ Γκουαρδιόλα, ο οποίος έχει ανανεώσει έως το 2025 κι επιδιώκει να γίνει ο πρώτος προπονητής στο Νησί με 4 σερί πρωταθλήματα! «Οχύρωσε» την άμυνα, ξοδεύοντας κοντά στα 90 εκ. ευρώ για την απόκτηση του Γκβάρντιολ από τη Λειψία. Νέα προσθήκη και ο Σέρβος μέσος Κόβατσιτς από την Τσέλσι, ο οποίος θα καλύψει το κενό του Γκιντογκάν (Μπαρτσελόνα). Σαφώς είναι η ομάδα με το πληρέστερο ρόστερ, στις τάξεις της οποίας διαθέτει ποδοσφαιριστές με... αστρονομική αξία στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο (βλέπε Χάαλαντ) και προπονητή που έχει κάνει επιστήμη το ποδόσφαιρο κυριαρχίας. Ωστόσο, πέρυσι τα πήρε όλα και ίσως εμφανίσει σημάδια κορεσμού.

Άρσεναλ

Με καλό ποδόσφαιρο και σωστή διαχείριση από τον τεχνικό Μικέλ Αρτέτα (συνεχίζει), έφτασε μία ανάσα από την υπέρβαση, ωστόσο τερμάτισε 2η πίσω από τη Σίτι και παρέμεινε δίχως πρωτάθλημα για 19η σερί σεζόν!  Έγινε η πρώτη ομάδα στην ιστορία της Πρέμιερ Λιγκ που έμεινε 248 ημέρες στην 1η θέση, αλλά δεν κατάφερε να πάρει το τίτλο. Ουσιαστικά κόστισαν οι γκέλες μέσα στον Απρίλιο, όπως και το γεγονός ότι έχασε κομβικούς ποδοσφαιριστές, κυρίως στο κέντρο της άμυνας, όταν το πρωτάθλημα βρισκόταν σε κρίσιμη καμπή. Άλλωστε, αποδείχθηκε πως δεν είχε το απαιτούμενο βάθος στο ρόστερ για να αντέξει απέναντι στους «πολίτες».

Τουλάχιστον, επιστρέφει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και πρόσθεσε δύναμη σε όλες τις γραμμές, με σκοπό αυτή τη φορά να ολοκληρώσει ότι δεν κατάφερε πέρυσι. Συγκεκριμένα, απέκτησε με μεταγραφή ρεκόρ (105 εκ. ευρώ) τον αρχηγό – μέσο της Γουέστ Χαμ, Ντέκλαν Ράις, ο οποίος έγινε ο ακριβότερος Αγγλος ποδοσφαιριστής, τον επιθετικό Χάβερτς από την Τσέλσι και τον αμυντικό Τίμπερ από τον Άγιαξ. Από τους βασικούς «κούνησε» μαντήλι» μόνο ο δυναμικός μέσος Τζάκα. Θεωρητικά-και όχι μόνο- θα είναι η βασική αντίπαλος της Σίτι στη μάχη του τίτλου, πάνω από 6.00 πληρώνει η κατάκτηση του πρωταθλήματος από τους «κανονιέρηδες».

ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ PREMIER LEAGUE 2023/24
ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ PREMIER LEAGUE 2023/24
ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ PREMIER LEAGUE 2023/24
ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ
ΠΡΩΤΗ ΤΕΤΡΑΔΑ
ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ
ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ
manchester city.svg Μάντσεστερ Σίτι 2.20
liverpool logo_SVG.svg Λίβερπουλ 3.40
Arsenal.svg Άρσεναλ 3.75
Tottenham logo.svg Τότεναμ 500.00
Aston_Villa_F.C._logo.svg.png Άστον Βίλα 500.00
Tottenham logo.svg Τότεναμ 2.00
Aston_Villa_F.C._logo.svg.png Άστον Βίλα 2.20
manchester_united.svg Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 14.00
chelsea.png Τσέλσι 67.00
Νιουκαστλ.svg Νιούκαστλ 101.00
Σεφιλντ Γιουναιτεντ.svg Σέφιλντ Γιουνάιτεντ 1.01
Μπέρνλι.svg Μπέρνλι 1.11
Louton Logo.svg Λούτον 1.13
Notigham logo.svg Νότιγχαμ 3.35
Εβερτον.svg Έβερτον 7.50
Haaland.png Χάαλαντ (Μάν. Σίτι) 18 tabbed_soccer.svg 1.20
Salah.png Σαλάχ (Λίβερπουλ) 15 tabbed_soccer.svg 9.00
ollie_watkins.png Γουότκινς (Άστον Βίλα) 16 tabbed_soccer.svg 9.00
Heung-Min-son.png Σον (Τότεναμ) 14 tabbed_soccer.svg 17.00
Solanke.png Σολάνκε (Μπόρνμουθ) 15 tabbed_soccer.svg 34.00
bukayo-saka-221122.png Σάκα (Άρσεναλ) 13 tabbed_soccer.svg 41.00
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ – Οι αποδόσεις ίσχυαν 17/3 & 11:30.

Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ

Εμφάνισε σημάδια αντεπίθεσης στην πρώτη σεζόν με τον Έρικ τεν Χαγ στον πάγκο. Τερμάτισε 3η στην Πρέμιερ Λιγκ κι επιστρέφει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ κατέκτησε το Λιγκ Καπ Αγγλίας, κερδίζοντας 2-0 τη Νιούκαστλ. Παράλληλα, έφτασε έως τον τελικό του Κυπέλλου, εκεί έχασε 2-1 από τη Μάντσεστερ Σίτι κι αποκλείστηκε από τη Σεβίλλη στα προημιτελικά του Γιουρόπα. Υπό τις οδηγίες του Ολλανδού, μετέτρεψε ξανά σε... κάστρο το «Ολντ Τράφορντ», τελειώνοντας την περσινή χρονιά με 28 νίκες σε 34 εντός έδρας ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Φέτος οι απαιτήσεις αυξάνονται, στη... σκιά της διαφαινόμενης πώλησης του συλλόγου από την οικογένεια Γκλέιζερ προς τον δισεκατομμυριούχο Σεΐχη του Κατάρ, Γιασίμ μπιν Χαμάντ Αλ Τάνι.

Μετά το περσινό... άνοιγμα στις μεταγραφές -καλοκαίρι και χειμώνα-, ακολούθησαν στοχευμένες κινήσεις. Μόλις τέσσερα τα νέα αποκτήματα, πρόκειται για τους Χόιλουντ (φορ, Αταλάντα), Μάουντ (μέσος, Τσέλσι), Έβανς (στόπερ, Λέστερ) και Ονανά (γκολκίπερ, Ίντερ), ο τελευταίος θα αντικαταστήσει τον Ντε Χέα, ο οποίος αποχώρησε μετά από 12 σερί σεζόν στους «κόκκινους διαβόλους». Βρίσκει σταθερό βήμα με τον Τεν Χαγ, ζητούμενο να αποκτήσει σταθερότητα μακριά από το Μάντσεστερ για να μπορέσει να διεκδικήσει πρωτάθλημα. 

Νιούκαστλ

Ανεβαίνει επίπεδο μετά την έλευση των Σαουδαράβων. Άκρως πετυχημένη η περσινή σεζόν, τερμάτισε 4η κι επιστρέφει στα «αστέρια» μετά από 20 έτη! Πήρε άριστα στο ανασταλτικό κομμάτι, είχε- μαζί με Σίτι- την καλύτερη άμυνα στην Πρέμιερ Λιγκ, με τον τεχνικό Έντι Χάου (συνεχίζει) να κάνει εξαιρετική διαχείριση. Πέρα από την καλή πορεία στο πρωτάθλημα, έφτασε κοντά στην κατάκτηση του Λιγκ Καπ, ωστόσο ηττήθηκε 2-0 από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στον τελικό.

Με την πάμπλουτη διοίκηση που διαθέτει, συνεχίζει να γεμίζει το ρόστερ με στοχευμένες... πινελιές, ουσίας. Νέα πρόσωπα οι Τονάλι (μέσος, Μίλαν) και Μπαρνς (εξτρέμ, Λέστερ), αμφότεροι προορίζονται για το αρχικό σχήμα, ενώ δεν απώλεσε σημαντικό ποδοσφαιριστή. Έχτισε ψυχολογία, σταθερό κορμό, όμως φέτος έχει να τεστάρει τις δυνάμεις της και στο Τσάμπιονς Λιγκ, οπότε θα είναι επιτυχία αν κρατηθεί στην τετράδα.

cta_box_bg
Delulu προσφορά* χωρίς κατάθεση από τη Novibet ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Λίβερπουλ

Κατώτερη των προσδοκιών, περιορίστηκε στην 5η θέση κι έμεινε εκτός Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά ύστερα από 6 διαδοχικές παρουσίες. Στοίχισε η αμυντική αστάθεια, κυρίως όταν απομακρυνόταν από το «Άνφιλντ». Είναι χαρακτηριστικό πως εκτός έδρας είχε περισσότερες ήττες από νίκες την περσινή Πρέμιερ Λιγκ. Αν εξαιρέσουμε το Community Shield στην εκκίνηση, δεν κατάφερε να κερδίσει άλλο τρόπαιο την περσινή σεζόν, ενώ στην Ευρώπη αποκλείστηκε με δύο ήττες από τη Ρεάλ Μαδρίτης για τους «16» του Τσάμπιονς Λιγκ.

Συνεχίζει ο Γερμανός τεχνικός Γιούργκεν Κλοπ, του οποίου το συμβόλαιο λήγει σε δύο χρόνια, με τον ίδιο σκέφτεται ακόμα και τη συνταξιοδότηση (!) μετά τη Λίβερπουλ. «Παρελθόν» ποδοσφαιριστές που έγραψαν ιστορία με τους «ρεντς», οι χαφ Χέντερσον, Μίλνερ, Κεϊτά και ο επιθετικός Φιρμίνο. Πρόσθεσε ποιότητα μεσοεπιθετικά δαπανώντας πάνω από 110 εκ. ευρώ για την απόκτηση των ΜακΚάλιστερ (Μπράιτον) και Σόμποσλαϊ (Λειψία). Ωστόσο, η αμυντική της γραμμή -εκεί που υπάρχει θέμα- παραμένει αναλλοίωτη, ενώ οφείλει να πάρει περισσότερα από τους Νούνιες και Χάκπο για να διεκδικήσει με αξιώσεις την επιστροφή στους τίτλους. 

Μπράιτον

Ανεβαίνει σε σταθερή βάση. Μετά τη 9η θέση την σεζόν 2021-22, ήρθε 6η πέρυσι, αφήνοντας πίσω ομάδες με τριπλάσιο μπάτζετ, ενώ παράλληλα εξασφάλισε ευρωπαϊκό «εισιτήριο» (όμιλοι Γιουρόπα Λιγκ) για πρώτη φορά στην ιστορία της. Μπορεί στις αρχές Σεπτεμβρίου να την άφησε στα... κρύα του λουτρού ο «αναμορφωτής» της Γκρέιμ Πότερ για τα... μάτια της Τσέλσι, ωστόσο η διοίκηση έκανε κίνηση – ματ με την πρόσληψη του τεχνικού Ντε Τσέρμπι. Υπό τις οδηγίες του Ιταλού απέδωσε καλό ποδόσφαιρο, βρίσκοντας λύσεις στο σκοράρισμα. Μάλιστα, δεν δίστασε να τα βάλει με τα... μεγαθήρια, πανηγυρίζοντας σπουδαίες νίκες μέσα στη χρονιά. Με την ίδια τακτική, ζητούμενο ν' ανταποκριθεί σε όλα τα ταμπλό. Μπορεί να έχασε τον μέσο Μακ Άλιστερ, ο οποίος έκανε σπουδαία πράγματα και πήρε μεταγραφή στη Λίβερπουλ, όμως δυνάμωσε στο ρόστερ, αποκτώντας έξι ποδοσφαιριστές. 

Νέες αφίξεις ο επιθετικός Ζοάο Πέδρο (11 γκολ πέρυσι στη Γουότφορντ), ο βασικός γκολκίπερ της Άντερλεχτ Μπαρτ Φερμπρούγκεν, οι χαφ Μίλνερ (Λίβερπουλ), Νταχούντ (Ντόρτμουντ), ο εξτρέμ Μαζιλού (Φαρούλ) και ο στόπερ Ίγκορ (Φιορεντίνα), ενώ βρίσκεται μία ανάσα από αξιόλογο χαφ Κουντούς (Άγιαξ).  Στο... χέρι της να συνεχίσει τις υψηλές πτήσεις.

Άστον Βίλα

Με αντεπίθεση διαρκείας στο δεύτερο γύρο, εξασφάλισε «έξοδο» στην Ευρώπη (πλέι οφ Κόνφερενς Λιγκ) μετά από 13 χρόνια. Την τελευταία αγωνιστική επιβλήθηκε 2-1 της Μπράιτον κι άφησε πίσω την Τότεναμ, που την καταδίωκε. «Μεταμορφώθηκε» προς το καλύτερο υπό την καθοδήγηση του Ουνάι Έμερι, ολοκληρώνοντας με το καλύτερο τρόπο τη σεζόν, από τη 19η θέση και τη ζώνη υποβιβασμού με τον Στίβεν Τζέραρντ, στην 7η με τον Ισπανό στο πάγκο.

Κράτησε τον βασικό κορμό και προέβη σε τρεις σημαντικές προσθήκες. Πρόκειται για τους Πάου Τόρες (στόπερ, Βιγιαρεάλ), Ντιαμπί (εξτρέμ, Λεβερκούζεν) και Τίλεμανς (μέσος, Λέστερ). Ουσιαστικά δεν έχασε κομβικό ποδοσφαιριστή, αποχώρησαν οι Γιανγκ (ακραίος αμυντικός), Νακάμπα (μέσος), Μοράες (φορ), όλοι τους είχαν εναλλακτικό ρόλο με τον Έμερι. Βρίσκει πειθαρχία στο παιχνίδι της, ευελπιστεί να πάρει πολλά-όπως και πέρυσι- από το μεσοεπιθετικό δίδυμο Μπουεντία – Γουότκινς. Πάντως, φέτος θα την υπολογίζουν περισσότερο.

Τότεναμ

«Κατάφερε» να μείνει εκτός Ευρώπης μετά από 14 χρόνια. Δεν... έπιασε το πλάνο με τον Ιταλό προπονητή Αντόνιο Κόντε, κόστισε η αμυντική αστάθεια και μία σεζόν που ξεκίνησε με υψηλές φιλοδοξίες, ολοκληρώθηκε δίχως τρόπαιο. Παρότι ήταν αήττητη μετά τις πρώτες 8 αγωνιστικές, στη συνέχεια δεν μπόρεσε να διαχειριστεί το βεβαρημένο πρόγραμμα, έχασε κομβικούς παίκτες και πήρε λιγότερα από το αναμενόμενο από τα... αστέρια της (βλέπε Σον). Το αποτέλεσμα ήταν να περιοριστεί στην 8η θέση και να μείνει μακριά από τους τίτλους για 16η διαδοχική χρόνια.

Φέτος θα επιδιώξει να αλλάξει το κλίμα με τον Ελληνοαυστραλό τεχνικό Άγγελο Ποστέκογλου, ο οποίος κατέκτησε το τρεμπλ με τη Σέλτικ και υπέγραψε τετραετές συμβόλαιο με τα «σπιρούνια». Ο νέος κόουτς υποσχέθηκε πως θα κάνει ότι καλύτερο για να διασφαλίσει ότι η ομάδα του θα παίξει ξανά καλό ποδόσφαιρο. Πάντως, από το ξεκίνημα είναι αναγκασμένος να διαχειριστεί το... σίριαλ με τη διαφαινόμενη πώληση του πρώτου σκόρερ Χάρι Κέιν (Μπάγερν Μονάχου) και τα «μπλεξίματα» με το νόμο του προέδρου Τζο Λούις, ο οποίος κατηγορείται για οικονομικές παραβάσεις. Μεταγραφικά πήρε τρεις ενδεκαδάτους, τους Μάντισον (μέσος, Λέστερ), Βικάριο (γκολκίπερ, Έμπολι) και Σόλομον (εξτρέμ, Σαχτάρ), ενώ δεν απώλεσε βασικό. Η απώλεια του Κέιν ίσως κοστίσει «τετράδα»...

cta_box_bg
bwin – Προσφορά* χωρίς κατάθεση με σούπερ έπαθλα*! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μπρέντφορντ

Με περίσσια ενέργεια και συγκέντρωση στο μεγαλύτερο διάστημα, κρατήθηκε εύκολα μακριά από σενάρια υποβιβασμού, ενώ λίγο έλειψε να μπει... σφήνα στη διεκδίκηση του ευρωπαϊκού «εισιτηρίου». Τελικά, οι «μέλισσες» τερμάτισαν 9οι, πέντε θέσεις υψηλότερα από τη σεζόν 2021-22. Εξαιρετική διαχείριση από τον Δανό Τόμας Φρανκ, με τον οποίο θα πορευτούν για 5η διαδοχική χρονιά. Το ζητούμενο είναι ν' αναπληρώσουν το κενό που αφήνει στο πρώτο μισό του πρωταθλήματος ο πρώτος σκόρερ Άιβαν Τόνεϊ (20 γκολ σε 33 συμμετοχές στην περσινή Πρέμιερ Λιγκ).

Ο Άγγλος φορ τιμωρήθηκε με αποκλεισμό 8 μηνών από κάθε αθλητική δραστηριότητα έως τις 16 Ιανουαρίου του 2024 για παράνομο στοιχηματισμό. Πάντως, μέχρι στιγμής δεν έχει αποκτήσει αξιόλογο επιθετικό, ενισχύθηκε κυρίως σε άμυνα και στην εστία, προσθέτοντας στο δυναμικό τους Κόλινς (αμυντικός, Γουλβς) και Φλέκεν (γκολκίπερ, Φράιμπουργκ). Ο πρώτος αποκτήθηκε με 23 εκ. λίρες, που αποτελεί την ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της, ενώ αγόρασε τον εξτρέμ Σάντε από τη Φράιμπουργκ, που είχε ως δανεικό. Στον πρώτο γύρο θα της λείψουν τα γκολ του Τόνεϊ, αλλά έχει αποκτήσει χαρακτήρα και σταθερό κορμό, οπότε δύσκολα θα... μπλέξει. 

Φούλαμ

Προκάλεσε... ζημιές στην άμεση επιστροφή της στα «σαλόνια» της Πρέμιερ Λιγκ, χτίζοντας νωρίς απόσταση από τις επικίνδυνες θέσεις. Τελικά τερμάτισε στη 10η θέση κι απέφυγε με σχετική άνεση τον υποβιβασμό, που ήταν ο πρωταρχικός στόχος.  Επιτυχία πως διατήρησε στον πάγκο τον Πορτογάλο Μάρκο Σίλβα, ο οποίος απέρριψε το «χρυσάφι» της Άλ Αχλί και συνεχίζει στους Λονδρέζους για 3η διαδοχική σεζόν.

Την ίδια ώρα η Φούλαμ «παλεύει» για να διατηρήσει στο ρόστερ τον αρχισκόρερ Μίτροβιτς, ο οποίος έχει προτάσεις από ομάδες της Σαουδικής Αραβίας. Δεν κράτησε τον εξτρέμ Σόλομον, που έδωσε λύσεις στο σκοράρισμα, ενώ απέκτησε μόλις δύο ποδοσφαιριστές, τους Χιμένες (επιθετικός - Γουλβς, ταλαιπωρήθηκε από σοβαρό τραυματισμό) και Μπάσεϊ (Νιγηριανός κεντρικός αμυντικός – Άγιαξ). Θα είναι απώλεια αν χάσει τον φορ Μίτροβιτς, ωστόσο θεωρούμε πως μπορεί να κρατηθεί μακριά από σενάρια υποβιβασμού. 

Κρίσταλ Πάλας

Είχε μαχητική διάθεση, όμως της έλειψαν οι νίκες. Τουλάχιστον, βελτίωσε τη συγκομιδή της στην τελική ευθεία κι απέφυγε δυσάρεστες καταστάσεις, καταλαμβάνοντας την 11η θέση.  Δεν ευδοκίμησε το πλάνο με τον Πατρίκ Βιεϊρά στον πάγκο, κινδύνευσε να βρεθεί στη ζώνη υποβιβασμού και ο Γάλλος απολύθηκε στα μέσα Μαρτίου. Η διοίκηση κινήθηκε γρήγορα κι επανέφερε στον πάγκο-ως προσωρινή λύση- τον 75χρονο Ρόι Χόντσον.

Οι Λονδρέζοι βρήκαν την... άνοιξη με τον «γερόλυκο» προπονητή, μεταμορφώθηκαν προς το καλύτερο αγωνιστικά, με τον ίδιο να κερδίζει με το... σπαθί του μόνιμη θέση. Λίγες οι αλλαγές στο ρόστερ, περισσότερο έχασε σε δυναμική κι αναγκάστηκε ν' αποχωριστεί έναν από τους σημαντικότερους ποδοσφαιριστές των τελευταίων ετών, τον επιθετικό Ζαχά, που συνεχίζει την καριέρα του στη Γαλατά. Παρελθόν και οι χαφ Μιλιβόγιεβιτς, ΜακΚάρθουρ, όπως και ο γκολκίπερ Μπάτλαντ, όλοι τους με μειωμένο χρόνο συμμετοχής πέρυσι. Αξιόλογες προσθήκες οι Λέρμα (μέσος, Μπόρνμουθ) και Φράνκα (επιθετικός, Φλαμένγκο). Θα δώσει «μάχες», με πρώτο μέλημα το μηδέν παθητικό. Εξάλλου, ο Ρόι Χόντσον συνήθως προσεγγίζει τα ματς με αμυντική τακτική. Ωστόσο, οι λύσεις στο σκοράρισμα ίσως μειωθούν και κινδυνεύσει με υποβιβασμό

Τσέλσι

Χειρότερη δεν θα μπορούσε να ήταν η πρώτη σεζόν με τον νέο ιδιοκτήτη Τοντ Μπόελι. Τερμάτισε στη 12η θέση, πρόκειται για τη χαμηλότερη κατάταξή που έχει καταγράψει από τη σεζόν 1993-94, ενώ μάζεψε μόλις 44 βαθμούς κι έμεινε εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά μετά από 20 χρόνια! Βιαστική στις αποφάσεις της η νέα διοίκηση, παρότι δεν δίστασε να ξοδέψει για μεταγραφές. Οι Λονδρέζοι άλλαξαν τρεις προπονητές, αλλά προκοπή δεν βρήκαν. Αρχικά απολύθηκε ο Τόμας Τούχελ, με τον οποίο κατέκτησαν το Τσάμπιονς Λιγκ το 2022 και στη θέση του προσελήφθη ο Γκρέιαμ Πότερ, ο οποίος έκανε έργο στην Μπράιτον, όμως οι ιδέες του δεν έπιασαν στην Τσέλσι, με τον ίδιο να αποχωρεί με... συνοπτικές διαδικασίες. Τελικά «έκλεισαν» με προσωρινή λύση στον πάγκο τον Φρανκ Λάμπαρντ, που ούτε ο ίδιος μπόρεσε να την συμμαζέψει.

Φέτος η Τσέλσι θα ψάξει την αντεπίθεση υπό την καθοδήγηση του Μαουρίσιο Ποτσετίνο, ο οποίος υπέγραψε διετές συμβόλαιο. «Ξεφορτώθηκε» βαριά συμβόλαια, αποχώρησαν 12 παίκτες, μεταξύ τους οι Χάβερτς (Ε), Μάουντ (Μ), Κόβατσιτς (Μ), Καντέ (Μ), Μεντί (Τ), Κουλιμπαλί (Α), ενώ πήραν 6. Από τα νέα πρόσωπα ξεχωρίζουν οι επιθετικοί Ενκουκού (Λειψία), Τζάκσον (Βιγιαρεάλ) και ο γκολκίπερ Σάντσες (Μπράιτον). Χτίζεται από την αρχή, μπροστά σε ένα απαιτητικό κοινό. 

cta_box_bg
ΕΔΩ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΠΛΗ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΤΗΣ BETSSON ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Γουλβς

Περιορίζεται κάτω από τη μέση της βαθμολογίας τα τελευταία χρόνια, δίχως την «αίγλη» μιας ευρωπαϊκής παρουσίας. Τουλάχιστον, δεν εμπλέκεται σε σενάρια υποβιβασμού. Σε μία σεζόν με σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της, τερμάτισε 13η, όπως και το 2021, ενώ κατέβηκε δύο θέσεις σε σχέση με πέρυσι. Πάντως, με τον κόουτς Λοπετέγι εμφάνισε βελτίωση στην απόδοσή της και κατάφερε να χτίσει απόσταση από τη ζώνη υποβιβασμού. Ο Ισπανός ανέλαβε στα μέσα Νοεμβρίου, όταν οι «Λύκοι» ήταν στην 20ή θέση. Έξι μέρες όμως πριν από τη σέντρα του πρωταθλήματος ανακοινώθηκε το διαζύγιο με τον Ισπανό. Οι «λύκοι» έχουν οικονομικά προβλήματα, δεν ενισχύθηκαν και βρίσκονται σε αναζήτηση νέου τεχνικού, με τη σεζόν να ξεκινάει με ένα σωρό προβλήματα. Λίγες οι προσθήκες, αγόρασε τους Κούνια (επιθετικός, Ατλέτικο Μ.) και Τραορέ (μέσος, Μετς), αμφότεροι έκαναν καλές εμφανίσεις και πρόσθεσε στο δυναμικό της τους Κινγκ (γκολκίπερ, Νορθάμπτον), Ντόχερτι (μπακ, Ατλέτικο Μ.). Αντιθέτως, «ξηλώθηκε» αρκετά το ρόστερ, έφυγαν 9, μεταξύ τους οι Νέβες (Μ), Κόλινς (Α), Τραορέ (ΜΕ), Μουτίνιο (Μ) και Χιμένες (Ε), ποδοσφαιριστές με σημαντικό χρόνο συμμετοχής.

Γουέστ Χαμ

«Διπρόσωπη» την περσινή σεζόν. Περιορίστηκε στη 14η θέση στο πρωτάθλημα, εξασφαλίζοντας την παραμονή μόλις δύο αγωνιστικές πριν από το φινάλε, ωστόσο έκλεισε ιδανικά, κατακτώντας το Κόνφερενς Λιγκ, που ήταν ο πρώτος ευρωπαϊκός τίτλος για τα «σφυριά» από το 1980 και έπειτα. Μάλιστα, η Γουέστ Χαμ έβγαλε αήττητη (14-1-0) τη συγκεκριμένη διοργάνωση, επικρατώντας 2-1 της Φιορεντίνα στον τελικό. Ουσιαστικά, η επιτυχία στην Ευρώπη κράτησε στον πάγκο τον Ντέιβιντ Μόγες, ο οποίος δέχτηκε έντονη κριτική μετά την καλή πορεία ένα χρόνο πίσω.

Οι Λονδρέζοι έχασαν τον αρχηγό τους, τον μέσο Γκλένταν Ράις, ο οποίος παραχωρήθηκε στην Άρσεναλ με «αστρονομικό» ποσό, κοντά στα 115 εκ. ευρώ! Η πώληση του διεθνή Άγγλου ποδοσφαιριστή γέμισε το ταμείο, όπως και η κατάκτηση του ευρωπαϊκού τίτλου. Ωστόσο, μέχρι στιγμής, δεν έχουν πραγματοποιήσει ούτε μία μεταγραφή και η σεζόν προμηνύεται δύσκολη...

Μπόρνμουθ

Κόντρα στα προγνωστικά και με ντεμαράζ στο δεύτερο γύρο, εξασφάλισε την παραμονή. Είχε το χαμηλότερο μπάτζετ και διέψευσε όσους βιάστηκαν να την... ξεγράψουν, εμφανίζοντας ανταγωνιστικότητα κι ενέργεια στο παιχνίδι της, στοιχεία που την κράτησαν στη 15η θέση. Με τον τεχνικό Γκάρι Ο' Νιλ είδε σημαντική βελτίωση, ο ίδιος αντικατέστησε προσωρινά τον Σκοτ Πάρκερ στα τέλη Αυγούστου και στη συνέχεια μονιμοποιήθηκε στον πάγκο της. Πάντως, παρότι πέτυχε τον στόχο της, η διοίκηση αποφάσισε να τα... σπάσει με τον Άγγλο κόουτς.

Νέος προπονητής ανέλαβε ο Ισπανός Άντονι Ιραόλα, με πρόσφατο έργο στη Βαγεκάνο, την οποία λίγο έλειψε να βγάλει στην Ευρώπη. Πάντως, τα «κεράσια» δεν κινήθηκαν «ζεστά» το καλοκαίρι, ανανέωσαν μόνο την αριστερή πλευρά με τους Κλάιφερτ (εξτρέμ, Ρόμα) και Κέρκεζ (μπακ, Άλκμααρ). Περισσότερες οι αναχωρήσεις, έφυγαν οι Ζεμούρα (Α), Λέρμα (Μ), Στέισι (Α), Ντεμπελέ (ΜΕ), Πίρσον (Μ) και Στάνισλας (ΜΕ). Με νέα φιλοσοφία, ωστόσο δεν παύει να έχει περιορισμένες δυνατότητες. 

cta_box_bg
Σούπερ προσφορά*! Δώρο* χωρίς κατάθεση. Promo code COMBO230 ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Νότιγχαμ

Παρότι δυσκολεύτηκε να πιάσει σταθερό βηματισμό, εξασφάλισε την παραμονή στην επιστροφή της στην Πρέμιερ Λιγκ έπειτα από 23 χρόνια. Ηταν μία από τις πέντε ομάδες του περσινού πρωταθλήματος που δεν άλλαξαν προπονητή. Στηρίχθηκε ο Στιβ Κούπερ (συνεχίζει), με την τελική κατάταξη να βρίσκει τη Νότιγχαμ στη 16η θέση, τέσσερις βαθμούς πάνω από τη ζώνη υποβιβασμού. Μετά το περσινό «άνοιγμα» από τη διοίκηση του Βαγγέλη Μαρινάκη, που αποκτήθηκαν πάνω από 23 ποδοσφαιριστές(!), ακολούθησε ξεσκαρτάρισμα στο ρόστερ, με παίκτες που δεν είχαν μεγάλο χρόνο συμμετοχής, ενώ δεν κράτησε τον γκολκίπερ Νάβας, ο οποίος επέστρεψε στην Παρί Σεν Ζερμέν.

Μόλις δύο τα νέα αποκτήματα, πρόκειται για τους Ελάνγκα (φορ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ) και Αϊνά (μπακ, Τορίνο). Μεγάλο στοίχημα να διατηρηθεί για 2η διαδοχική σεζόν στην Πρέμιερ Λιγκ, θεωρητικά είναι μέσα στις ομάδες που θα δώσουν μεγάλη μάχη. 

Έβερτον

Χρειάστηκε να φτάσουμε στην τελευταία αγωνιστική για να «σωθεί», όταν κέρδισε 1-0 τη βαθμολογικά αδιάφορη Μπόρνμουθ κι έστειλε στην Τσάμπιονσιπ τη Λέστερ. Την... σκαπούλαρε στο παραπέντε για 2η σερί σεζόν, με τη διαμαχή μεταξύ διοίκησης και οπαδών να αυξάνεται. Τουλάχιστον, εμφάνισε σημάδια αντίδρασης με τον τεχνικό Σον Ντάις, ο οποίος αντικατέστησε τον Φρανκ Λάμπαρντ στα τέλη του Ιανουαρίου.

Ο 52χρονος, που συνήθως προσεγγίζει συντηρητικά τα ματς, συνεχίζει στον πάγκο, με σκοπό αυτή τη φορά η ομάδα του να «ξεμπλέξει» νωρίς. Άλλωστε, οι αποχωρήσεις είναι περισσότερες από τις αφίξεις. Πήρε δανεικό τον εξτρέμ Ντατζούμα από τη Βιγιαρεάλ κι απέκτησε τον ακραίο αμυντικό Γιανγκ από την Άστον Βίλα. Δεν συνεχίζουν στο σύλλογο οι Μίνα (Α), Ενκουκού (Α), Μπέγκοβιτς (Τ), Ντέιβις (Μ), Τάοουσεντ (ΜΕ). Ισως να μην γλιτώσει για 3η διαδοχική χρονιά.

Μπέρνλι

Επέστρεψε άμεσα στην Πρέμιερ Λιγκ, πραγματοποιώντας εξαιρετική σεζόν στην Τσάμπιονσιπ. Πέρασε την «κατοστάρα» σε αριθμό βαθμών, τερμάτισε 1η, στο +10 από τη Σέφιλντ Γιουνάιτεντ, διαθέτοντας την πιο παραγωγική επίθεση και την καλύτερη άμυνα στην κατηγορία. Μάλιστα, «κλείδωσε» την άνοδο 7 αγωνιστικές πριν από το φινάλε, που αποτελεί ρεκόρ στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα. Απέδωσε το ρίσκο με την πρόσληψη του Βινσέντ Κομπανί στον πάγκο, ο Βέλγος συνεχίζει και στην πρεμιέρα αντιμετωπίζει την «αγαπημένη» του Μάντσεστερ Σίτι, στην οποία έκανε σημαντική καριέρα ως ποδοσφαιριστής.

Βγήκε ενισχυμένη από το μεταγραφικό παζάρι του καλοκαιριού. Συνολικά απέκτησε 7 ποδοσφαιριστές, με σημαντικότερες αφίξεις τους Αμντουνί (επιθετικός, 7 γκολ πέρυσι με τη Βασιλεία στο Κόνφερενς Λιγκ), Ο' Σι (αμυντικός, Γουέστ Μπρομ) και Ρέντμοντ (εξτρέμ, Μπεσίκτας), ενώ δυναμώνει στην επίθεση με την επιστροφή του Βέχορστ (Μάντσεστερ Γ.). Επανέρχεται δυνατή, στο... χέρι της να μην κινδυνεύσει.

Σέφιλντ Γιουνάιτεντ

Εμφανίζοντας σταθερή απόδοση στο μεγαλύτερο μέρος της περσινής σεζόν, κέρδισε με το... σπαθί της την άνοδο κι επανέρχεται στην Πρέμιερ Λιγκ ύστερα από δύο σερί χρονιές στην Τσάμπιονσιπ. Κατέλαβε τη 2η θέση, στο -10 από την πρωτοπόρο Μπέρνλι και στο +11 από την 3η Λούτον. Καλύτερή της επίδοση στην Πρέμιερ ήταν το 2020, όταν τερμάτισε 9η ως νεοφώτιστη. Παρά τη σημαντική αύξηση των εσόδων, μέχρι στιγμής δεν έχει κινηθεί δυνατά στις μεταγραφές. Μόλις τρία τα νέα πρόσωπα στο ρόστερ, πρόκειται για τους Τράστι (αμυντικός, βασικός στην Μπέρμιγχαμ), Τραορέ (επιθετικός, Χάκεν) και Σλιμανί (μέσος, Μπρόντμπι), ενώ παραχώρησε στη Μαρσέιγ τον φορ Ενταγιέ, ο οποίος είχε 14 γκολ σε 46 συμμετοχές στο περσινό πρωτάθλημα.

Στο πάγκο της για 3η διαδοχική σεζόν ο Πολ Χέκινγκμποτομ. Οι «λεπίδες» έχουν περίσσια διάθεση και καλό κλίμα, ωστόσο η ενίσχυση επιβάλλεται για να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις του κορυφαίου πρωταθλήματος του κόσμου.

Λούτον

Ζει το... παραμύθι της. Μέσα σε μία δεκαετία βρέθηκε από τις μικρές κατηγορίες Αγγλίας στην Πρέμιερ Λιγκ για πρώτη φορά! Κατέλαβε την 3η θέση στην Τσάμπιονσιπ και πήρε την άνοδο μέσω των πλέι οφ, κερδίζοντας στα πέναλτι (1-1 κανονική διάρκεια) την Κόβεντρι έπειτα από ένα συγκλονιστικό τελικό. Εκανε υπέρβαση, υπολογίζοντας πως το συνολικό μπάτζετ της ήταν από τα χαμηλότερα στην κατηγορία. «Τρέχει» για την ανακατασκευή του γηπέδου της, του ιστορικού «Κένιλγουορθ Ρόουντ» (μικρής χωρητικότητας), προκειμένου να πληρούνται όλες οι προϋποθέσεις που απαιτεί η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

Άλλωστε, αναβλήθηκε ο πρώτος εντός έδρας αγώνας με την Μπέρνλι στις 19 Αυγούστου λόγω εργασιών. Παραμένει στον πάγκο ο Ρομπ Έντουαρντς, ενώ πρόσθεσε στο δυναμικό της έξι ποδοσφαιριστές. Πήρε τους Τζάιλς (μπακ, Γουλβς), Τσονγκ (εξτρέμ, Μπέρμιγχαμ), Άντερσεν (στόπερ, Μπάρνσλεϊ), Καμίνσκι (γκολκίπερ, Μπλάκμπερν), Ογκμπένε (εξτρέμ, Ρόδεραμ), Νακάμπα (μέσος, Άστον Βίλα).Καλείται να διαχειριστεί τον περίσιο ενθουσιασμό, θεωρητικά στα πρώτα φαβορί για υποβιβασμό.

Σύστημα διεξαγωγής

Η αγγλική Premier League αποτελείται από 20 ομάδες. Ολοκληρώνεται σε δύο γύρους με παιχνίδια μέσα - έξω και 38 αγωνιστικές. Στο ερώτημα πόσες ομάδες βγαίνουν στην Ευρώπη, η απάντηση είναι εφτά. Οι πέντε πρώτες μέσω του πρωταθλήματος και τα υπόλοιπα δύο «εισιτήρια» θα μοιραστούν στους κατόχους Κυπέλλου και Λιγκ Καπ. 

Η Πρωταθλήτρια βγαίνει στο επόμενο Champions League, απευθείας στους ομίλους, μαζί με τις ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 2 έως 4. Aν ομάδες της Premier League κατακτήσουν το Champions League και το Europa League και δεν βρίσκονται στις θέσεις 1-4 στην τελική κατάταξη, τότε η 4η θέση οδηγεί στο Europa League επειδή κάθε χώρα έχει το ανώτερο πέντε διαθέσιμες συμμετοχές στο Champions League.

Η , μαζί με την κάτοχο του FA Cup, συμμετέχουν στη φάση ομίλων του επόμενου Europa League. Αν η κάτοχος του FA Cup τερματίσει στις θέσεις 1-5 ή κατακτήσει ευρωπαϊκή διοργάνωση, τότε ανοίγει ως ευρωπαϊκή και η 6η θέση. Η κάτοχος του EFL Cup εξασφαλίζει τη συμμετοχή της στα playoffs του Europa Conference League. Ωστόσο, αν η τροπαιούχος της διοργάνωσης έχει εξασφαλίσει ευρωπαϊκή συμμετοχή από άλλο θεσμό, τότε το επόμενο εισιτήριο πηγαίνει στην 6η της κατάταξης ή στην 7η (αν το αποτέλεσμα του Κυπέλλου έχει αναδείξει ήδη την 6η θέση ως ευρωπαϊκή). Στην Championship υποβιβάζονται οι ομάδες από τη 18η έως την 20ή της τελικής κατάταξης.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας η κατάταξη των ομάδων αποφασίζεται με τα εξής κριτήρια:

1) Διαφορά τερμάτων
2) Καλύτερη επίθεση
3) Από τη στιγμή που δεν μπορεί να καθοριστεί τελική κατάταξη βάσει των παραπάνω κριτηρίων, μόνο για 1η θέση, ευρωπαϊκές εξόδους και υποβιβασμό ισχύουν τα επιπλέον κριτήρια:
α) περισσότεροι βαθμοί στα μεταξύ τους
β) καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στα μεταξύ τους
γ) αγώνας playoff.

Επιμέλεια: Θύμιος Ρουβάς

Στοιχηματική
Άδεια
Προσφορές
Υπηρεσίες
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
GR
Stoiximan Master
Δύο και... ταμείο
Λευκή Επιστροφή
Cash out* Android App iOS App
+6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Auto & Partial Cash Out*
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΣΤΟ ΠΑΡΑ1 & Boost Νίκης
Cash out* Android App Βig Screen Mobile
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
GR
Ενισχυμένες* Αποδόσεις
Επιστροφή στο 0-0
Cash Out* (Partial, Auto & Stop Loss)
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+11
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
GR
Build A Bet
Auto Cash Out*
Υπηρεσία Edit My Bet*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Αυτόματο Cash out*
+9
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
GR
Ασιατικά
Bet Builder*
Cash Out*
Ενισχυμένες* αποδόσεις Cash out* Android App
+10
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
GR
Άμεσο cash out*
Ικανοποιητικές αποδόσεις
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
GR
Φτιάξτε Αγορά
Υπηρεσία Live Streaming*
Μερικό, Ολικό & Αυτόματο Cash Out*
Cash out* Μερικό Cash Out* Αυτόματο Cash out*
+8
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
GR
Cash Out*
Φιλικό mobile site
Boost νίκης
Cash out* Υψηλά όρια
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
GR
Cash Out*
VAR Cashback
Αποδόσεις κάτω του 2.00
Cash out* Quick Log In Aσιατικά
+1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.4
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Betshop
Sportingbet
Απόδοση Stoiximan
Απόδοση Pamestoixima.gr
Απόδοση Novibet
Απόδοση Bwin
Απόδοση Betsson
Απόδοση Fonbet
Απόδοση Bet365
Απόδοση Netbet
Απόδοση Betshop
Απόδοση Sportingbet
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση