foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ54
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Πρωτάθλημα Α' Ολλανδίας 2023-24: Preview Eredivisie

Previews Πρωταθλημάτων | 07 Αυγ 2023 14:34
eredivisie.jpg

Η 68η σεζόν της Eredivisie υπόσχεται έντονο ανταγωνισμό και πλούσιο θέαμα. Σε σύγκριση με τα υπόλοιπα κορυφαία ευρωπαϊκά πρωταθλήματα είναι σταθερά αυτό με τον πιο μικρό μέσο όρο ηλικίας.

Ακόμα και οι παραδοσιακά ισχυροί ολλανδικοί σύλλογοι δεν μπορούν να αντισταθούν στις υψηλές προσφορές που καταφθάνουν από Αγγλία, Ιταλία, Γερμανία, Ισπανία κ.τ.λ. Οι Ακαδημίες των ομάδων όμως είναι υποδειγματικές και κάθε χρόνο κάνουν γνωστό το όνομά τους νέα ταλέντα.

Η περσινή σεζόν ήταν αφιερωμένη στο Ρότερνταμ. Η Φέγενοορντ κατέκτησε τον τίτλο, η Σπάρτα Ρότερνταμ διεκδίκησε με αξιώσεις ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και η Εξέλσιορ πέτυχε τον στόχο της παραμονής. Είναι βέβαιο πως και φέτος θα γίνει μεγάλη μάχη για τον τίτλο, για την ευρωπαϊκή συμμετοχή αλλά και για την παραμονή.

Χέρακλες, Τσβόλε και για πρώτη φορά στην ιστορία της η Αλμέρε Σίτι είναι οι ομάδες που προέρχονται από την Eerste Divisie, ενώ τον αντίθετο δρόμο ακολούθησαν Χρόνινχεν, Έμεν και Καμπούρ. Ιδιαίτερο το ελληνικό ενδιαφέρον λόγω της παρουσίας Ελλήνων ποδοσφαιριστών, στην πλειοψηφία τους με πρωταγωνιστικό ρόλο στους συλλόγους τους. 

cta_box_bg
Super Προσφορά* χωρίς κατάθεση: Κωδικός 200FS ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις - ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σύστημα διεξαγωγής

Οι 18 ομάδες θα αναμετρηθούν δις μεταξύ τους με την μορφή εντός και εκτός έδρας, επομένως θα διεξαχθούν συνολικά 34 αγωνιστικές. Η πρεμιέρα είναι προγραμματισμένη για τις 11 Αυγούστου και η τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου για τις 19 Μαΐου. Η πρωταθλήτρια και η δευτεραθλήτρια εξασφαλίζουν συμμετοχή στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η 3η του βαθμολογικού πίνακα θα συμμετάσχει στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης. Η 4η θέση δίνει εισιτήριο για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ και για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο και τη συμμετοχή στα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ θα διεξαχθούν play offs για τις ομάδες που θα τερματίσουν στις θέσεις 5 έως και 8. Οι δύο ομάδες που θα βρεθούν στις τελευταίες θέσεις υποβιβάζονται απευθείας στην Eerste Divisie. Η ομάδα που θα ολοκληρώσει την σεζόν στην 16η θέση θα συμμετάσχει σε play offs ανόδου / μπαράζ παραμονής με ομάδες της δεύτερης κατηγορίας.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας η κατάταξη των ομάδων αποφασίζεται με τα εξής κριτήρια:

1) Διαφορά τερμάτων
2) Καλύτερη επίθεση
3) Μεταξύ τους ματς (βαθμοί, διαφορά τερμάτων, εκτός έδρας επίθεση)
4) Μπαράζ

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Φέγενορντ 2. Άγιαξ 3. Άιντχοφεν
4. Άλκμααρ 5. Τβέντε 6. Ουτρέχτη
7. Χέρενφεν 8. Ναϊμέγκεν 9. Φίτεσε
10. Σπάρτα Ρότ. 11. Γκόου Αχέντ Ιγκλς 12. Χέρακλες
13. Βααλβάικ 14. Φορτούνα Σιτάρντ 15. Εξέλσιορ
16. Τσβόλε 17. Φόλενταμ 18. Αλμέρε Σίτι

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης (Θέση) Από Σε
Ρορμπς (ΜΕ) Μάν. Σίτι Άγιαξ
Ζερούκι (Μ) Τβέντε Φέγενορντ
Στενχς (ΜΕ) Νις Φέγενορντ
Λανγ (ΜΕ) Κλαμπ Μπριζ Αϊντχόφεν
Πέπι (Ε) Άουγκσμπουργκ Αϊντχόφεν
Αγορά Απόδοση
Κατάκτηση: Φέγενορντ 2.60
Να υποβιβαστεί: Αλμέρε Σίτι 1.95
cta_box_bg
Σούπερ Δώρο* στο PS Rewards Χωρίς Κατάθεση! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

 

Αγώνες Eredivisie Ολλανδίας Σήμερα (Αναλύσεις)
Αποδόσεις
1
X
2
U
O
ΟΠΑΠ
ΑΠΟΤ.
1
3.10
X
3.71
2
2.17
U
2.45
O
1.53
1122
-

 

Φέγενορντ

Η δεύτερη σεζόν του Άρνε Σλοτ στον πάγκο συνδυάστηκε με την επιστροφή στην κορυφή του ολλανδικού πρωταθλήματος μετά το 2017. Ο σύλλογος του Ρότερνταμ συνδύασε την κατάκτηση του 16ου τίτλου με το θέαμα και πριν την ήττα της τελευταίας αγωνιστικής από τη Φιτέσε έτρεξε αήττητο σερί 26 αγωνιστικών! Έφτασε επίσης μέχρι τα προημιτελικά του Γιουρόπα Λιγκ, όπου αποκλείστηκε από τη Ρόμα, η οποία έναν χρόνο νωρίτερα της είχε στερήσει την κατάκτηση του Κόνφερενς Λιγκ.

Θα συμμετάσχει στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Στον πρώτο επίσημο αγώνα της σεζόν ηττήθηκε 1-0 εντός έδρας από την PSV για το Σούπερ Καπ. Ο Ολλανδός προπονητής παρέμεινε στον πάγκο και είδε το ρόστερ να ενισχύεται με την απόκτηση του μεσοεπιθετικού Στενχς από τη Νις, του επιθετικού Ουέντα από τη Σερκλ Μπριζ, του αμυντικού μέσου Ζερούκι από την Τβέντε, του στόπερ Μπέιλεν από την Τσβόλε και του μέσου Φαν ντεν Μπελτ επίσης από την Τσβόλε.

Πουλήθηκε στην Μπενφίκα ο μέσος Κοκτσού και στη Ρέιντζερς ο επιθετικός Ντανίλο. Θα επιδιώξει να διατηρήσει τα σκήπτρα και να διακριθεί στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Αϊντχόφεν

Στην αρχή της σεζόν είχε ως στόχο να ξεπεράσει βαθμολογικά τον Άγιαξ και να κατακτήσει το πρωτάθλημα. Το πρώτο το πέτυχε, όμως στο δεύτερο υστέρησε έναντι της Φέγενορντ και έμεινε στη 2η θέση. Κατέκτησε πάντως το Κύπελλο, επικρατώντας στα πέναλτι του Άγιαξ. Ο Φαν Νίστελροϊ ήταν στον πάγκο του συλλόγου του Αϊντχόφεν μέχρι και την προτελευταία αγωνιστική, οπότε και αποχώρησε αιφνιδίως.

Νέος προπονητής είναι ο 59χρονος Ολλανδός, Πέτερ Μπος, με θητεία μεταξύ άλλων σε Φιτέσε, Άγιαξ, Ντόρτμουντ, Λεβερκούζεν και Λιόν. Η σεζόν ξεκίνησε με το δεξί, αφού κατέκτησε το Σούπερ Καπ, επικρατώντας 1-0 της Φέγενορντ στο Ντε Κάουπ.

Σημαντικές οι αποχωρήσεις των Σίμονς (μεσοεπιθετικός), Γκουτιέρεζ (μέσος) και Μαξ (αριστερός μπακ). Απέκτησε τον εξτρέμ Λανγκ από την Κλαμπ Μπριζ και τον επιθετικό Πέπι που άνηκε στην Άουγκσμπουργκ και αγωνίστηκε ως δανεικός στη Χρόνινχεν. Συμμετέχει στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ και κληρώθηκε να αντιμετωπίσει την Στουρμ Γκρατς. Θα διεκδικήσει και φέτος τον τίτλο ενώ θα ψάξει και την ευρωπαϊκή διάκριση.

Αγιαξ

Πολύ κακή για τα δικά του δεδομένα η περσινή σεζόν. Ξεκίνησε στραβά με την απώλεια του Σούπερ Καπ από την PSV και ο Άλφρεντ Σχρέουντερ άντεξε στον πάγκο μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου. Τον διαδέχθηκε ο Χέιτινχα, προερχόμενος από την ομάδα Νέων. Έμεινε στην 3η θέση στην Eredivisie, ηττήθηκε στον τελικό του Κυπέλλου από την PSV, υπέστη πολύ βαριές ήττες στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ και αποκλείστηκε στον νοκ άουτ γύρο των play offs του Γιουρόπα Λιγκ από την Ουνιόν Βερολίνου.

Νέα σελίδα με τον 49χρονο Ολλανδό, Μόρις Στέιν, ο οποίος έκανε εξαιρετική δουλειά πέρυσι στην Σπάρτα Ρότερνταμ, αλλά για πρώτη φορά θα δοκιμάσει τις δυνάμεις του σε τόσο ισχυρό σύλλογο. Μπήκαν πολλά χρήματα στο ταμείο από την πώληση των στόπερ Τίμπερ (Άρσεναλ) και Μπάσεϊ (Φούλαμ), ενώ παρελθόν αποτελεί και ο ηγέτης της ομάδας, εξτρέμ Τάντιτς.

Απέκτησε τον εξτρέμ Φορμπς από τη Μάντσεστερ Σίτι, τον μέσο Φαν ντεν Μπόουμεν από την Τουλούζ, τον τερματοφύλακα Ράμαϊ από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης, τον στόπερ Μέντιτς από τη Ζανκτ Πάουλι και τον μέσο Ταχίροβιτς από τη Ρόμα. Στοχεύει στην επιστροφή στην κορυφή της Eredivisie, αλλά και σε ευρωπαϊκές επιτυχίες. Θα συμμετάσχει στα play offs του Γιουρόπα Λιγκ.

Άλκμααρ

Ο στόχος ήταν η τριάδα, οπότε η 4η θέση δεν προκάλεσε ικανοποίηση. Είχε καλή πορεία στο Κόνφερενς Λιγκ, όπου αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τη Γουέστ Χαμ. Η διοίκηση του συλλόγου έμεινε ικανοποιημένη με το έργο του Πασκάλ Γιάνσεν και ο Ολλανδός προπονητής συνεχίζει για 4η σεζόν στον πάγκο της.

Πούλησε ακριβά τον μέσο Ράιντερς (Μίλαν), τον αριστερό μπακ Κέρκεζ (Μπόρνμουθ) και τον στόπερ Μπεουκέμα (Μπολόνια), αγόρασε τον στόπερ Πενέτρα (Φαμαλικάο), τον δεξιό μπακ Κάσιους (Μπολόνια), τον αριστερό μπακ Βόλφε (Μπραν) και πήρε ως δανεικό από την Μπενφίκα τον μέσο Ντάντας. Στον 3ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ αντιμετωπίζει τη Σάντα Κόλομα.

Υπάρχουν κι άλλοι βασικοί ποδοσφαιριστές, όπως ο επιθετικός Παυλίδης, που βρίσκονται στο στόχαστρο μεγάλων συλλόγων. Αν αποδυναμωθεί περισσότερο, τότε δεν θα μπορεί να είναι ανταγωνιστική ως προς τον τίτλο.

cta_box_bg
Combo Προσφορά* χωρίς κατάθεση στη Novibet ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τβέντε

Ολοκλήρωσε τη σεζόν ούσα η μοναδική ομάδα που διατήρησε το αήττητο εντός έδρας, με απολογισμό 13-4-0 στο πρωτάθλημα! Αν ήταν λίγο πιο αποτελεσματική ως φιλοξενούμενη θα είχε βρεθεί στην 4η θέση έναντι της 5ης. Συμμετείχε στα play offs Ευρώπης και για 2η σερί σεζόν κέρδισε το εισιτήριο για το Κόνφερενς Λιγκ.

Ο Γιανς ολοκλήρωσε με απόλυτη επιτυχία το έργο του στον πάγκο και αντικαταστάθηκε από τον Γιόζεφ Όουστινχ, ο οποίος πέρυσι άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις στην τεχνική ηγεσία της Βάαλβαϊκ. Ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στον 2ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ, όπου απέκλεισε τη Χάμαρμπι με 1-0 εντός έδρας νίκη και 1-1 εκτός έδρας. Για τον 3ο προκριματικό γύρο αντιμετωπιζει τη Ρίγα. 

Πούλησε στη Φέγενορντ τον αμυντικό μέσο Ζερούκι και στη Βόλφσμπουργκ τον εξτρέμ Τσέρνι, σημαντικές οι αποχωρήσεις και των Μίσιτζαν (εξτρέμ), Πλεγεθουέλο (στόπερ). Πήρε από τον Άγιαξ τον εξτρέμ Ούνιβαρ ως δανεικό και τον μέσο Ρεχέιρ με μεταγραφή, αγόρασε από την Τσβόλε τον μεσοεπιθετικό Τάχα. Στόχος και φέτος ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Σπάρτα Ρότερνταμ

Αποτέλεσε την ευχάριστη έκπληξη της περσινής σεζόν. Είχε ως βασικό στόχο την παραμονή, όμως από τις πρώτες αγωνιστικές βρέθηκε σε θέση play offs Ευρώπης και παρέμεινε εκεί μέχρι το τέλος, τερματίζοντας 6η. Συμμετείχε στον διπλό τελικό των play offs, αλλά δεν τα κατάφερε απέναντι στην Τβέντε.

Ο δημιουργός του εξαιρετικού αυτού συνόλου, Μόρις Στέιν, συνεχίζει στον Άγιαξ και αντικαταστάτης του είναι ο 46χρονος Ολλανδός, Γερούν Ράισνταϊκ, στην παρθενική θητεία του σε σύλλογο Eredivisie. Απέκτησε από την Ουτρέχτη τον αριστερό μπακ Βάρμερνταμ, από τη Βάαλβαϊκ τον μέσο Κλεμέντ και τον δεξιό μπακ Σαϊμπαρί, από την Ντε Χράαφσχαπ τον εξτρέμ Νεγκλί και από την Άλκμααρ τον στόπερ Φέλτχαους.

Παρελθόν αποτελούν ο αριστερός μπακ Πίντο, ο μεσοεπιθετικός Ναμλί και ο δεξιός μπακ Άμπελς. Είναι πολύ δύσκολο να επαναλάβει την περσινή πορεία.

Ουτρέχτη

Το μόνο θετικό στην περσινή σεζόν είναι ότι για πρώτη φορά στην ιστορία της ανέδειξε πρώτο σκόρερ στην Eredivisie. Ο λόγος για τον Τάσο Δουβίκα, ο οποίος σημείωσε 19 γκολ και μοιράστηκε τη θέση του πρώτου σκόρερ με τον Σίμονς της PSV.

Η χρονιά ξεκίνησε με τον Φρέιζερ, ο οποίος όμως απομακρύνθηκε μετά από επεισόδιο που είχε με ποδοσφαιριστή, και συνεχίστηκε με τον Μίκαελ Σίλμπερμπαουερ. Παρά την 7η θέση και τον αποκλεισμό στα play offs Ευρώπης από τη Σπάρτα Ρότερνταμ, ο Δανός προπονητής παρέμεινε στην τεχνική ηγεσία.

Απέκτησε από τη Φέγενοορντ τον εξτρέμ Αζαρκάν που αγωνίστηκε ως δανεικός στην Εξέλσιορ και τον αριστερό μπακ Ελ Καρουάνι από τη Ναϊμέχεν, ενώ έκανε δικούς της ποδοσφαιριστές που αγωνίστηκαν πέρυσι ως δανεικοί, όπως οι Μποζντογκάν, Σανιάν.

Αποχώρησαν ο μεσοεπιθετικός Φαν ντε Στρέικ, ο επιθετικός Ντοστ και ο αριστερός μπακ Βάρμερνταμ. Θα παλέψει και φέτος για ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Χέρενφεν

Κινήθηκε στη μετριότητα σε όλη τη διάρκεια της περσινής σεζόν και η 8η θέση ήταν το καλύτερο που μπορούσε να πετύχει. Στα play offs Ευρώπης αποκλείστηκε από την Τβέντε. Ο Φαν Βόντερεν συνεχίζει για 2η σεζόν στον πάγκο της, αλλά η μεταγραφική ενίσχυση είναι σε εξέλιξη.

Μέχρι στιγμής έχουν έρθει μόνο ο δεξιός μπακ Χάλ από τη Φέγενορντ και ως δανεικός ο μέσος Γουέμπστερ από την Τσέλσι. Πούλησε στην Κόβεντρι τον δεξιό μπακ Φαν Έβαϊκ, αποχώρησαν επίσης ο στόπερ Φαν Άκεν, ο αριστερός μπακ Καΐμπ και ο τερματοφύλακας Μάους. Αναμένεται να βρεθεί κάπου στο μέσο του βαθμολογικού πίνακα.

cta_box_bg
bwin - Άπαιχτη προσφορά* χωρίς κατάθεση & VIP ταξίδι στο Final Four της EuroLeague! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Βάαλβαϊκ

Είχε ως μοναδικό στόχο την παραμονή, κάτι το οποίο πέτυχε με άνεση και στο τέλος βρέθηκε να κυνηγά την 8η θέση και τη συμμετοχή στα play offs Ευρώπης. Αρκέστηκε τελικά στην 9η θέση, με τον Όουστινχ να παρουσιάζει ένα άκρως ανταγωνιστικό σύνολο.

Ο Ολλανδός προπονητής συνεχίζει την καριέρα του στην Τβέντε και στη θέση του ήρθε ο 57χρονος Ολλανδός, Χενκ Φρέιζερ. Αναμφίβολα είναι μία επιλογή με μεγάλο ρίσκο διότι πρόκειται για έναν προβληματικό χαρακτήρα και πέρυσι απολύθηκε από την Ουτρέχτη μετά από επεισόδιο που είχε με ποδοσφαιριστή.

Σημαντικές οι αποχωρήσεις των επιθετικου Σέουντγενς, μέσου Κλεμέντ, δεξιού μπακ Μπακαρί, εξτρέμ Γιόζεφζοουν και μεσοεπιθετικού Μπελ Χασάνι. Αποκτήθηκαν ο στόπερ Μπρούμα από τη Χέρενφεν, ο εξτρέμ Κλεονίσε από την Τβέντε, ο δεξιός μπακ Μέιρ από τη Μακάμπι Χάιφα, ο αμυντικός μέσος Ρουμεράτου από τη Χάποελ Τελ Αβίν και ο τερματοφύλακας Χάουβεν από τη Φίτεσε. Φέτος θα παλέψει για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Φίτεσε

Είχε κάκιστο ξεκίνημα με τον Λετς στον πάγκο της. Ο Γερμανός προπονητής αντικαταστάθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου από τον Κοκού και σταδιακά η ομάδα ρόλαρε, αλλά φάνηκε πως το ρόστερ δεν ήταν αρκετά δυνατό ώστε να διεκδικήσει κάτι παραπάνω από μία άνετη παραμονή. Περιορίστηκε στη 10η θέση σε μία σεζόν που υπήρξαν πολλά σοβαρά ζητήματα σε διοικητικό και οικονομικό επίπεδο.

Ο Φίλιπ Κοκού συνεχίζει στον πάγκο, όχι όμως και οι μέσοι Μπέρο, Τρόνσταντ, ο αριστερός μπακ Ντάικς, ο στόπερ Χάγιεκ και ο τερματοφύλακας Χάουβεν. Ήρθαν στο Άρνεμ ο επιθετικός Χάμουλιτς ως δανεικός από την Τουλούζ, ο επιθετικός  Μπούτρα από την Κονκαρνό, ο τερματοφύλακας Ρόουμ από το Κολόμπους και ο αμυντικός μέσος Τίλεμανς από την PSV. Με τα τωρινά δεδομένα θα βρεθεί και φέτος σε ανάλογη θέση.

Γκόου Αχέντ Ιγκλς

Στην πρώτη σεζόν του Ρενέ Χάκε στον πάγκο ο σύλλογος του Ντέβεντερ πέτυχε τον στόχο του, που ήταν η παραμονή στην κατηγορία. Κατέκτησε την 11η θέση και ανά περιόδους ενθουσίασε το κοινό της με την επιθετική τακτική που ακολούθησε στους εντός έδρας αγώνες.

Ο Ολλανδός προπονητής παρέμεινε στο πόστο του και η διοίκηση του συλλόγου έκανε χρήση της οψιόν αγοράς του επιθετικού Έντβαρντσεν από την Τζουργκάρντεν και επιπλέον απέκτησε τον επιθετικό Μπάετεν από την Μπέερσχοτ, τον στόπερ Κράμερ από τη Ναϊμέχεν, τον εξτρέμ Μπρέουμ από την Οντένσε και τον αριστερό μπακ Τζέιμς από τη Φόλενταμ.

Πούλησε στην Ουτρέχτη τον επιθετικό Λίντμπεργκ, αποχώρησε επίσης ο στόπερ Ίτζες. Χωρίς πολλές αλλαγές λοιπόν το ρόστερ της Γκόου Αχέντ Ιγκλς, οπότε περιμένουμε να πετύχει και φέτος την παραμονή στην κατηγορία.

Ναϊμέχεν

Υποτίθεται ότι πέρυσι στόχευε στη συμμετοχή στα play offs Ευρώπης, διαθέτοντας ένα αρκετά δυνατό ρόστερ. Ουδέποτε όμως έδειξε ικανή να πετύχει κάτι τέτοιο και η 12η θέση σίγουρα δεν ενθουσίασε τους οπαδούς της.

Η διοίκηση του συλλόγου πάντως εμπιστεύεται τον Ρόχιρ Μέιερ για 4η σερί σεζόν στον πάγκο. Πούλησε στην Τουλούζ τον εξτρέμ Σισοκό, έφυγαν επίσης ο αριστερός μπακ Ελ Καρουάνι, ο μεσοεπιθετικός Τανάνε και ο στόπερ Ιβάν Μάρκεζ.

Ήρθαν ως δανεικοί ο εξτρέμ Γκονζάλεζ από την Μπέτις και ο επιθετικός Ογκάβα από την Γιοκοχάμα, αποκτήθηκαν επίσης οι στόπερ Ρος από Γαλατασαράι και Νούιτινκ από Χέρενφεν αλλά και ο εξτρέμ Λάρσεν από την Πάρι. Θέλει και μπορεί να πετύχει καλύτερο πλασάρισμα φέτος.

cta_box_bg
Παίξε Νόμιμα στην bet365 ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Φορτούνα ΣΙτάρντ

Ήταν μία περίεργη σεζόν. Οι πρώτες εβδομάδες κύλησαν με τον Ούλτεϊ στον πάγκο και πολλές ήττες. Στα μέσα Σεπτεμβρίου την τεχνική ηγεσία ανέλαβε ο Χούλιο Βελάσκεθ, ο οποίος έδωσε νέα ταυτότητα στη Φορτούνα Σίταρντ, αλλά ο χαρακτήρας του δεν συμβάδισε ποτέ με τον επιθετικό Γιλμάζ που ήθελε να έχει τον πρώτο λόγο σε πολλές αποφάσεις.

Η παραμονή επετεύχθη μέσω της 13η θέσης και στο τέλος της σεζόν αποχώρησαν αμφότεροι. Νέος προπονητής είναι ο 41χρονος Ολλανδός, Ντάνι Μπάους, με θητεία σε Χρόνινχεν και Μέχελεν. Πλην του Γιλμάζ παρελθόν επίσης αποτελούν ο αμυντικός μέσος Ερντογάν, ο αριστερός μπακ Κοξ, ο δεξιός μπακ Ναβάρο και ο τερματοφύλακας Φαν Ος. Αποκτήθηκαν ο επιθετικός Σίρχαους από τη Ρεμς, ο αμυντικός μέσος Ροσίρ από την Εστορίλ, ο αριστερός μπακ Νντάικς από τη Φιτέσε και ο στόπερ Φοφανά από τη Γκόου Αχέντ Ιγκλς. Είναι δεδομένο πως θα δώσει μάχη για την αποφυγή του υποβιβασμού.

Φόλενταμ

Παρά το γεγονός πως όλη η σεζόν κύλησε με ανοιχτή κόντρα του προπονητή, Γιονκ, με τη διοίκηση, ο στόχος της παραμονής επετεύχθη. Η Φόλενταμ εκμεταλλεύτηκε σε πολύ μεγάλο βαθμό τον παράγοντα έδρα στον δεύτερο γύρο και τερμάτισε στη 14η θέση. Ο Γιονκ όμως αποτελεί παρελθόν και νέος προπονητής είναι ο 32χρονος Γερμανός, Ματίας Κόλερ, ο οποίος την προηγούμενη τετραετία ήταν στην Τρέντσιν.

Λίγα πράγματα έως τώρα στο μεταγραφικό μέτωπο. Ήρθε ως δανεικός από τη Βέρντερ Βρέμης ο τερματοφύλακας Μπάκχαους, δόθηκαν δανεικοί ο επιθετικός Φέιρμαν και ο μέσος Β.Ουλντ-Σιχ, αποχώρησαν ο αριστερός μπακ Τζέιμς και ο εξτρέμ Μπλομ. Πρέπει να γίνουν πολλές ακόμα κινήσεις ώστε να παρουσιαστεί ανταγωνιστική στη μάχη της παραμονής.

Εξέλσιορ

Η μικρή του Ρότερνταμ συνδύασε την επιστροφή της στην Eredivisie με την παραμονή. Η διοίκηση του συλλόγου επιβράβευσε το έργο του Μαρίνους Ντάικχαουζεν και ο Ολλανδός προπονητής συνεχίζει στον πάγκο.

Νέα πρόσωπα φέτος ο εξτρέμ Ουντένας από τη Χάκεν, ο στόπερ Πίρι από τον Άγιαξ, ο αριστερός μπακ Ζαγρέ από τη Μονακό, ο στόπερ Βίντελ από τη Χέλσινγκμπορι και ως δανεικός ο δεξιός μπακ Μπενίτα από τη Φέγενορντ. Συνεχίζουν αλλούν την καριέρα τους ο αμυντικός μέσος Σακόν, ο στόπερ Αβούτζα, ο επιθετικός Χαρχούς, ο αμυντικός μέσος Άιχενρααμ και ο δεξιός μπακ Μαρκέλο. Με μεγαλύτερη εμπειρία και αισιοδοξία φέτος ώστε να πετύχει και πάλι την παραμονή.

cta_box_bg
Mοναδική προσφορά* για να σκοράρεις καθημερινά στις πιο δημοφιλείς λίγκες! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Χέρακλες

Επέστρεψε άμεσα στην Eredivisie, επιβεβαιώνοντας τον τίτλο του μεγάλου φαβορί και κατακτώντας τον τίτλο στην Eerste Divisie. Ο Γιον Λάμερς έφερε εις πέρας την αποστολή και η διοίκηση του συλλόγου του Άλμελο τον διατήρησε στην τεχνική ηγεσία.

Ήρθαν ο αριστερός μπακ Βίλεμς από τη Χρόνινχεν, ο εξτρέμ Λιμπόμπε από τη Ρόντα, ο επιθετικός Χόρνκαμπ από τη Βίλεμ, ο αμυντικός μέσος Ντε Κέερσμαεκερ από την Αϊντχόφεν και ο δεξιός μπακ Βίκοφ από τη Ζανκτ Πάουλι.

Τον αντίθετο δρόμο πήραν ο στόπερ Ρέντε, ο μέσος Σχόουφς, οι επιθετικοί Αρμεντέρος, Σισίλια και ο εξτρέμ Αζαουί. Διαθέτει πιστό κοινό και έρχεται με φόρα από τη 2η κατηγορία ώστε να πετύχει τον στόχο της παραμονής.

Τσβόλε

Όπως η Χέρακλες έτσι και η Τσβόλε πέτυχε άμεσα τον προβιβασμό στην πρώτη κατηγορία. Πέρασε μεγάλο διάστημα στην κορυφή της Eerste Divisie, αλλά τελικά κατέκτησε τη 2η θέση. Ο Ντικ Σχρέουντερ αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Καστεγιόν και η διοίκηση του συλλόγου τον αντικατέστησε με τον 48χρονο Ολλανδό, Γιόνι Γιάνσεν, ο οποίος ήταν για μία τριετία στον πάγκο της Χέρενφεν.

Πούλησε σημαντικούς παίκτες, όπως ο στόπερ Μπέιλεν, ο αμυντικός μέσος Φαν ντεν Μπελτ και ο μεσοπιθετικός Τάχα, πήρε ως δανεικούς τον αριστερό μπακ Τσιμπόρα (Τζένοα), και τον επιθετικό Ντράουφ (Ραπίντ Βιέννης), ήρθαν ως ελεύθεροι ο μεσοεπιθετικός Ναμλί από τη Σπάρτα Ρότερνταμ, ο στόπερ Λαμ από τη Μέλμπουρν Σίτι και ο μεσοεπιθετικός Φέλανας από την Μπρέντα. Θα δώσει μάχη για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Αλμέρε Σίτι

Έγραψε ιστορία, εξασφαλίζοντας για πρώτη φορά τη συμμετοχή της στην Eredivisie! Κατέκτησε την 3η θέση στην Eerste Divisie και συμμετείχε στα play offs ανόδου, όπου επικράτησε διαδοχικά σε διπλούς αγώνες των Αϊντχόφεν, Φένλο και Έμεν. Ο Άλεξ Πάστοουρ παρέμεινε στον πάγκο για 3η σερί σεζόν.

Στο ρόστερ έχουν προστεθεί μέχρι στιγμής ο δεξιός μπακ Φλοράνους από την Αντάλιασπορ, ο αμυντικός μέσος Πέιρ Κόοουπμαϊνερς από την Άλκμααρ και ο επιθετικός Ρόμπινετ. Αποχώρησαν ο μέσος Σμέιτς, ο εξτρέμ Αλχάφτ, ο επιθετικός Βίλντεμπουρ κια ο αμυντικός μέσος Ρεσεβό. Θεωρείται φαβορί για υποβιβασμό.

Επιμέλεια: Λάμπρος Λυριτζής

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Winmasters
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Betshop
Sportingbet
Απόδοση Stoiximan
Απόδοση Pamestoixima.gr
Απόδοση Novibet
Απόδοση Bwin
Απόδοση Betsson
Απόδοση Fonbet
Απόδοση Bet365
Απόδοση Netbet
Απόδοση Betshop
Απόδοση Sportingbet
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση