foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ71
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Πρωτάθλημα Β' Αγγλίας 2023-24: Preview

Previews Πρωταθλημάτων | 01 Αυγ 2023 16:20
LEAGUE-TWO_AFIERWMA_foxbet_new.jpg

H League Two είναι η τέταρτη κατηγορία της Αγγλίας, η τελευταία ουσιαστικά επαγγελματική κατηγορία, αφού μαζί με την Championship και τη League One αποτελούν τη Football League (EFL). Μια κατηγορία με τους δικούς της νόμους και ιδιαιτερότητες, αλλά και πολύ μεγάλη πίεση, ειδικά για τις ομάδες που υποβιβάζονται, αφού πηγαίνουν στην ερασιτεχνική National (την παλιά Conference).

Η Λέιτον Όριεντ πέρυσι αναδείχθηκε πρωταθλήτρια στην κατηγορία, με άνεση και προβιβάστηκε. Την ακολούθησαν, ως δεύτερη, η Στίβενεϊτζ και η Νορθάμπτον (3η). Το 4ο εισιτήριο της ανόδου πήρε, μέσω της διαδικασίας των πλέι οφ, η Κάρλαϊλ (5η στην κανονική διάρκεια) που νίκησε στον τελικό τη Στόκπορτ. Χάρτλπουλ (προτελευταία) και Ρότσντεϊλ (ουραγός) υποβιβάστηκαν. Στη θέση των δύο τελευταίων προβιβάστηκαν η Ρέξαμ και η Νοτς Κάουντι, ενώ από την Α' Αγγλίας υποβιβάστηκαν ΜΚ Ντονς, Μόρκαμ, Ακρινγκτον και Φόρεστ Γκριν. Φαβορί την τρέχουσα περίοδο είναι η Ρέξαμ με την Στόκπορτ, για την τριάδα υποψήφιες είναι Νοτς Κάουντι, Τζίλιγχαμ, Μπράντφορντ, ενώ μοιάζει καλό να πονταριστεί η είσοδος της Σάλφορντ στην επτάδα (2,50). Φαβορί για να υποβιβαστούν είναι οι Χάρογκεϊτ (πιστεύουμε ότι και πάλι θα βρει τρόπο να το αποφύγει), Κρόουλι, Μόρκαμ, Κρου, Μπάροου και Κόλτσεστερ.

Σύστημα διεξαγωγής

Η League Two αποτελείται από 24 ομάδες, οι οποίες παίρνουν μέρος σε ένα πρωτάθλημα δύο γύρων και 46 αγωνιστικών. Ανεβαίνουν στη League One απευθείας οι τρεις πρώτες ομάδες και η νικήτρια των πλέι-οφ. Τη θέση τους στην κατηγορία παίρνουν οι τέσσερις τελευταίες ομάδες της League One. Οι ομάδες που θα τερματίσουν στην 4η, την 5η, την 6η και την 7η θέση παίρνουν μέρος στα πλέι οφ για να βγει το ζευγάρι που θα διεκδικήσει στο «Γουέμπλεϊ» το τέταρτο εισιτήριο της ανόδου. Υποβιβάζονται οι δύο τελευταίες ομάδες (23η, 24η) και τη θέση τους παίρνουν η πρωταθλήτρια και η νικήτρια των πλέι οφ της National (Κόνφερενς).

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, ισχύουν τα εξής κριτήρια:

1) Διαφορά τερμάτων
2) Καλύτερη επίθεση
3) Μεταξύ τους ματς
4) Περισσότερες νίκες
5) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση 
6) Λιγότεροι βαθμοί ποινής ως την 42η αγωνιστική

 

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Στόκπορτ

2. Μπράντφορντ

3. Ρέξαμ

4. Σάλφορντ

5. Νοτς Κάουντι

6. Μάνσφιλντ

7. Τζίλιγχαμ

8. ΜΚ Ντονς

9. Σουίντον

10. Ντονκάστερ

11. Τρανμίρ

12. Γουόλσολ

13. Νίουπορτ

14. Άκρινγκτον

15. Φόρεστ Γκριν

16. Σάτον

17. Γουίμπλεντον

18. Γκρίσμπι

19. Κόλτσεστερ

20. Μόρκαμ

21. Χάρογκεϊτ

22. Κρου

23. Κρόουλι

24. Μπάροου

cta_box_bg
Τριπλή προσφορά* γνωριμίας, με 1 μήνα δωρεάν* Cosmote TV! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις - ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης (Θέση) Από Σε
Ντάνι Ρόουζ (Α) Στίβενεϊτζ Γκρίσμπι
Κρίστιαν Ντένις (Ε) Καρλάιλ Τρανμίρ
Ντάνι Τζόνσον (Ε) Μάνσφιλντ Γουόλσολ
Νικ Πάουελ (Μ) Στόουκ Στόκπορτ
ΜακΓκόλντρικ (Ε) Ντέρμπι Νοτς Κάουντι

Τι παίζουμε

Να προβιβαστεί: Μπράντφορντ 3.75

Να τερματίσει στις τρεις πρώτες θέσεις: Στόκπορτ 3.25

Να τερματίσει στις εφτά πρώτες θέσεις: Σάλφορντ 2.50

ΓΚΡΙΜΣΜΠΙ

Η Γκρίμσμπι αν και νεοφώτιστη, πέρυσι, κέρδισε με άνεση την παραμονή της στην κατηγορία. Εξάλλου είχε υποβιβαστεί το 2021, και ανέβηκε αμέσως, οπότε ήξερε τα... κατατόπια του πρωταθλήματος. Πέρυσι έκανε το... μπαμ στο Κύπελλο, καθώς έφτασε μέχρι τα προημιτελικά, αποκλείοντας προηγουμένως πέντε ομάδες από υψηλότερη κατηγορία (πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού συμβαίνει αυτό)! Ανάμεσα τους και η Σαουθάμπτον, ενώ να σημειωθεί ότι η ομάδα έφτασε στους «8» για πρώτη φορά μετά το 1939! Προπονητής από το 2020 ο Πολ Χαρστ (δεύτερη θητεία προηγήθηκε αυτή το 2013-16).

Στόχος ακόμα και τα πλέι οφ, ενισχύθηκε στις μεταγραφές. Πήρε τον Εϊσα (Μπράντφορντ), επέστρεψε ο Βέρναμς (Λίνκολν), ενώ ήρθε και ο αριστερός μπακ Ντάνι Ρόουζ (γεμάτες σεζόν από το 2016 με Μάνσφιλντ Νορθάμπτον και Στίβενεϊτζ). Επίσης απέκτησε τον Βέρναμ από τη Λίνκολν και τον Γουίλσον από τη Σάτον. Σημαντική απώλεια του βασικού τερματοφύλακα Κρόκομπ που πήγε στην Μπέρτον, πήρε στη θέση του τον Ίστγουντ (Σεφιλντ Γιουν.) και δανεικό τον Κάρτραϊτ (Χαλ).

ΓΟΥΙΜΠΛΕΝΤΟΝ

Κακή ήταν η περσινή χρονιά για τη Γουίμπλεντον. Βρέθηκε στην κατηγορία μετά από 6 σεζόν στην Α' Αγγλίας, αλλά δεν κατάφερε να διεκδικήσει την άνοδο, μάλιστα αντ' αυτού κινδύνευσε με υποβιβασμό! Τερμάτισε οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, έχοντας απόσταση 5 πόντων από την προτελευταία θέση.

Προπονητής από πέρυσι είναι ο Τζόνι Τζάκσον, παρά την άσχημη χρονιά, που πάντως σημαδεύτηκε από τραυματισμούς. Στις μεταγραφές υπήρξε έντονο πάρε-δώσει. Ξεχωρίζει ο επιθετικός Τζέιμς Τίλεϊ από την Κρόουλι, ο Λιβανέζος επιθετικός από τη Σάτον, Ομάρ Μπούγκιελ, ο μέσος Τζέικ Ριβς από τη Στίβενεϊτζ και ο αμυντικός Ράιαν Τζόνσον από τη Στόκπορτ.

ΓΟΥΟΛΣΟΛ

Αλλιώς τα περίμενε η Γουόλσολ και αλλιώς ήρθαν την περσινή χρονιά, τερματίζοντας στην 16η θέση. Είχε βλέψεις μέχρι και τα πλέι οφ, όμως παρά το εντυπωσιακό ξεκίνημα, στη συνέχεια μέτρησε μόλις μία νίκη σε 20 αγωνιστικές με συνέπεια ο προπονητής, Μάικλ Φλιν να αποτελέσει παρελθόν, περί τα μέσα Απριλίου. Στη θέση ο Ματ Σάντλερ που μονιμοποιήθηκε με το τέλος της σεζόν.

Φέτος ο στόχος δεν αλλάζει, υπάρχει προοπτική για ένα καλό πλασάρισμα που φτάνει στην επτάδα. Μεταγραφικά κινήθηκε έντονα και υπήρξε σημαντική ενίσχυση. Ξεχωρίζουν ο μέσος Πρίστλεϊ Φαρκούχαρσον από τη Νιούπορτ, «βόμβα»  με την επιστροφή του επιθετικού Ντάνι Τζόνσον (σούπερ στο πρώτο μισό) από τη Μάνσφιλντ (πέρυσι μοιράστηκε τη σεζόν στις δύο ομάδες), ο Ράιαν Στιρκ από την Μπέρμιγχαμ, ο Ότεχ από την Κρόουλι και ο δανεισμός του μέσου Ρος Τιέρνεϊ από τη Μάδεργουελ. Σημαντική απώλεια του στόπερ Μανί Μοντέ (Νορθάμπτον).

ΑΚΡΙΝΓΚΤΟΝ

Μετά από 5 χρόνια στην Α' Αγγλίας, η Άκρινγκτον επέστρεψε στην Β'. Τερμάτισε στην προτελευταία θέση και δεν πρόλαβε να κερδίσει την παραμονή της (έκανε 2 νίκες στις τελευταίες 3 αγωνιστικές). Στοχεύει στην άμεση επιστροφή, καθώς την προηγούμενη φορά είχε μείνει για 12 σερί χρονιές στην κατηγορία, πριν προβιβαστεί το 2017-18.

Προπονητής από το 2014 ο Τζον Κόλεμαν, που έχει περάσει μία... ζωή στην ομάδα (ήταν ξανά κόουτς την περίοδο 1999-2012!). Στο μεταγραφικό «παζάρι» δόθηκε ο αμυντικός Ρότζερς στην Γκρίμσμπι και ο επίσης μπακ Μιτς Κλαρκ στην Πορτ Βέιλ. Απέκτησε τον επιθετικό Τζος Άντριους, δανεικός από την Μπέρμιγχαμ.

cta_box_bg
Σούπερ Δώρο* στο PS Rewards Χωρίς Κατάθεση! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΚΟΛΤΣΕΣΤΕΡ

Η Κόλτσεστερ γι' ακόμη μία σεζόν κινήθηκε σε «ρηχά νερά» και τελικά κατάφερε να κερδίσει την παραμονή της προς το φινάλε, τερματίζοντας στην 20η θέση. Για 8η χρονιά θα αγωνιστεί στην κατηγορία, στις τελευταίες 3 σεζόν έχει τερματίσει κάτω από την 15η θέση. Πέρυσι άλλαξε τρεις προπονητές, ξεκίνησε με τον Γουέιν Μπράουν, συνέχισε από τον Σεπτέμβριο με τον Ματ Μπλούμφιλντ, ενώ τον Φεβρουάριο πήρε τον Μπεν Γκάρνερ που εν τέλει την κράτησε στην κατηγορία και βέβαια παρέμεινε στο «τιμόνι» της και για τη νέα σεζόν.

Στόχος φέτος, τουλάχιστον, μία άνετη παραμονή στην κατηγορία. Στις μεταγραφές κινήθηκε ελάχιστα, χρειάζεται να δυναμώσει το ρόστερ της, απέκτησε κυρίως παίκτες με δανεισμό. Ξεχωρίζει η έλευση του μπακ Ιαντόλο (Σουίντον), σημαντικές αποχωρήσεις αυτές των Ο' Χάρα (τ. Κιλμάρνοκ), Άσλεϊ (μ. Σάλφορντ).

ΚΡΟΟΥΛΙ

«Μία από τα ίδια» για την Κρόουλι την προηγούμενη χρονιά. Τερμάτισε οριακά πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού (22η), έχοντας διαφορά τριών βαθμών από την προτελευταία θέση. Το εντυπωσιακό... φίνις την βοήθησε να κερδίσει την παραμονή της. Ξεκίνησε με προπονητή τον Κέβιν Μπέτσι που τον αντικατέστησε τον Οκτώβριο, ούσα ουραγός, με τον Μάθιου Εθέρινγκτον που άντεξε περίπου ενάμιση μήνα, για να αναλάβει ο Σκοτ Λίντσεϊ (αρχές Ιανουαρίου) που κράτησε την ομάδα στη Β' Αγγλίας.

Θα επιδιώξει την υπέρβαση, καθώς επτά σεζόν στην κατηγορία τερματίζει κάτω από τη μέση της βαθμολογίας. Η λογική πάντως την κατατάσσει και πάλι στις ίδιες θέσεις. Μεταγραφικά πέρυσι δεν της βγήκαν οι... υπερβάσεις (είχε πάρει τον πρώτο σκόρερ Τέλφορντ), φέτος απέκτησε κυρίως νέους παίκτες, ξεχωρίζουν ο Όρσι από την Γκρίσμπι και ο Λίαμ Κέλι από τη Ρότσντεϊλ.

ΚΡΟΥ

Η Κρου τερμάτισε στην 13η θέση του πρωταθλήματος, δίχως να αγχωθεί ιδιαίτερα για την παραμονή της. Δεύτερη σεζόν στην κατηγορία, γενικότερα είναι ομάδα-ασανσέρ τα τελευταία χρόνια μεταξύ Α' και Β' Αγγλίας. Ξεκίνησε με προπονητή τον Άλεξ Μόρις, όμως τον Νοέμβριο απομακρύνθηκε και ανέλαβε προσωρινά ο Λι Μπελ. Τελικά μονιμοποιήθηκε και φέτος στοχεύει σε μία καλύτερη πορεία, έχοντας βλέψεις και για τη επτάδα.

Διατήρησε τον «κορμό» της που θεωρείται αρκετά αξιόλογος για τα δεδομένα της κατηγορίας. Μεταγραφικά «έχασε» τον επιθετικό Νταν Αγκέι (Λέιτον Όριεντ) και τον αμυντικό Ροντ ΜακΝτόναλντ (Χάρογκεϊτ), πήρε τον αμυντικό Ράιαν Κούνεϊ από τη Μόρκαμ, τον εξτρέμ Σίλοου Τρέισι από την Κέμπριτζ, τον Δημητρίου από τη Νιούπορτ και τον μέσο Τζακ Πάουελ από την Κρόουλι.

ΜΚ Ντονς

Την τελευταία αγωνιστική υποβιβάστηκε στη Β' Αγγλίας η ΜΚ Ντονς. Ουσιαστικά «πλήρωσε» το κάκιστο φίνις, με συνέπεια να «πέσει» για έναν πόντο! Επιστρέφει στην κατηγορία μετά από 5 χρόνια. Ξεκίνησε τη σεζόν με προπονητή τον Ντιν Λέβινγκτον, για να αναλάβει στη συνέχεια ο Μαρκ Τζόνσον που όμως υποβίβασε την ομάδα με συνέπεια να προσλάβει τώρα τον Σκωτσέζο Γκρέιαμ Αλεξάντερ που προέρχεται από ... απραξία ενός έτους. Τελευταία ομάδα που κοούτσαρε η Μάδεργουελ, που την έβγαλε Ευρώπη, αλλά αποκλείστηκε στα προκριματικά και απολύθηκε, ενώ πριν πέρασε με επιτυχία από τη Σάλφορντ.

Στόχος τα πλέι οφ, μεταγραφικά πήρε, μεταξύ άλλων, τον μέσο Άλεξ Γκίλμπεϊ που άνηκε στην Τσάρλτον, όμως πέρυσι αγωνίστηκε με τη Στίβενεϊτζ που πήρε την απευθείας άνοδο. Επίσης ξεχωρίζει ο αμυντικός Κάμερον Νόρμαν που δύο χρόνια αγωνιζόταν στη Νιούπορτ και πριν στη Γουόλσολ.

ΜΑΝΣΦΙΛΝΤ

Άτυχη στάθηκε η Μάνσφιλντ, καθώς για ένα γκολ, υστέρησε στην ισοβαθμία με τη Σάλφορντ και έχασε την είσοδο της στα πλέι οφ. Την προηγούμενη σεζόν (2021-22) είχε μπει στην επτάδα στην τελευταία αγωνιστική, ενώ πέρυσι το απώλεσε με τον ίδιο τρόπο! Αυτή θα είναι η 10η χρόνια στη Β' Αγγλίας. Ξεκάθαρα έργο του Νάιτζελ Κλαφ που ανέλαβε το κλαμπ τον Νοέμβριο του 2020 και είναι από τα «βαριά» ονόματα στην κατηγορία.

Στόχος και τη φετινή περίοδο είναι η είσοδος στα πλέι οφ και γιατί όχι να μην πλησιάσει στην πρώτη τριάδα της απευθείας ανόδου. Μεταγραφικά απέκτησε τον επιθετικό Γουίλ Σουάν από τη Νότιγχαμ, πέρυσι έπαιζε δανεικός και βοήθησε. Υπήρξε έντονο πάρε-δώσε σημαντικό ότι «κράτησε» και τον γκολκίπερ Πιμ (ήταν δανεικός από την Πιτέρμπορο). Ξεχωρίζει η απόκτηση του εξτρέμ, Τζορτζ Γουΐλιαμς που άνηκε στην Κέμπριτζ και έχει διεθνείς συμμετοχές με την Ουαλία (ημιτελικά Euro 2016).

ΜΠΑΡΟΟΥ

Αξιοπρόσεχτη η πορεία της Μπάροου που τερμάτισε στην 9η θέση. Αυτή θα είναι η τέταρτη σερί σεζόν στην κατηγορία, το περσινό πλασάρισμα ήταν το υψηλότερο. Εφτασε να διεκδικεί μία θέση στα πλέι οφ, αλλά στο φινάλε έβγαλε κούραση και έμεινε εκτός (4 διαδοχικές ήττες). Παραμένει βέβαια στο «τιμόνι» της ο Πιτ Γουάιλντ που ανέλαβε πέρυσι, ο φετινός στόχος είναι και πάλι μία καλή θέση.

Το ρόστερ είναι αρκετά περιορισμένο, υπάρχουν συγκεκριμένες επιλογές σε κάθε θέση, χρειάζεται ιδιαίτερη διαχείριση. Στις μεταγραφές «αποχαιρέτησαν» ο σκόρερ Γκόρντον (Μπέρτον) και ο μπακ Μπρο (Νορθάμπτον). Σημαντική προσθήκη ο Πρόκτορ από την Πορτ Βέιλ.

ΜΠΡΑΝΤΦΟΡΝΤ

Ακόμα μία απογοητευτική σεζόν για την Μπράντφορντ. Ξεκίνησε και πάλι ως φαβορί, ακόμα και για μία θέση στην πρώτη τριάδα, αλλά κατέληξε με δυσκολία στα πλέι οφ (μπήκε στο φινάλε) και στον πρώτο γύρο έμεινε εκτός από την Καρλάιλ, χάνοντας στην παράταση του δεύτερο ματς την πρόκριση. Τρεις χρονιές στη Β' Αγγλίας (πριν αγωνιζόταν για 6 χρόνια στην Α' Αγγλίας, ενώ αρχές της χιλιετίας ήταν στην Πρέμιερ!). Πέρυσι έδωσε τα «κλειδιά» στον Μαρκ Χιουζ που είναι ίσως το μεγαλύτερο όνομα προπονητικά στην κατηγορία με θητεία ακόμα και στη Μάντσεστερ Σίτι. Λογικά πέρυσι έμαθε την ομάδα και τις... κακοτοπιές της κατηγορίας και φέτος πιο... σοφός, οφείλει να οδηγήσει την Μπράντφορντ στην άνοδο.

Σημαντική απόκτηση του Σκωτσέζου μέσου Κέβιν ΜάκΝτοναλντ που έχει και διεθνείς συμμετοχές με την χώρα του. Επίσης απέκτησε τον μέσο Αλεξ Πάτισον από τη Γουίκομ, όπως και τον αμυντικό Ας Τέιλορ που αγωνιζόταν στην Κιλμάρνοκ, ενώ παλιότερα ήταν στην Αμπερντίν. «Έφυγε» ο Εϊσα για την Γκρίμσμπι.

ΝΙΟΥΠΟΡΤ

Μακριά από το στόχο της ανόδου βρέθηκε και πέρυσι η Νιούπορτ. Δεν ήταν καλή στην προηγούμενη σεζόν και τερμάτισε στην 15η θέση. Δέκα σεζόν στην κατηγορία, προ τριετίας έχασε την άνοδο στον τελικό των πλέι οφ στην καλύτερη της στιγμή. Ξεκίνησε στον πάγκο της ο Τζέιμς Ρόουμπερι, αλλά τον Οκτώβριο απομακρύνθηκε. Ανέλαβε ο Γκρέιαμ Κάχλαν που κατάφερε να διατηρήσει την ομάδα με άνεση στην κατηγορία και έτσι θα συνεχίσει και τη φετινή περίοδο.

Στόχος η είσοδος στην επτάδα, αν και τη δεδομένη στιγμή φαντάζει δύσκολο λόγω του έντονου ανταγωνισμού. Εντονο πάρε-δώσε στις μεταγραφές, σημαντική η φυγή του μέσου Φαρκούχαρσον (πήγε στη Γουόλσολ) και του αμυντικού Νόρμαν (θα παίζει στη ΜΚ Ντονς), κυρίως των οικονομικών προβλημάτων του συλλόγου. Πήρε τον Μπριν Μόρις από την Γκρίμσπι και δανεικούς από ομάδες υψηλότερης κατηγορίας.

ΜΟΡΚΑΜ

Μετά από δύο σεζόν στην Α' Αγγλίας, η Μόρκαμ υποβιβάστηκε και πάλι στη Β'. Στην τελευταία αγωνιστική έχασε από την Έξετερ με συνέπεια να μην κερδίσει την παραμονή της. Από το 2022 την κοουτσάρει ο Ντέρεκ Ανταμς, συνεχίζει, αυτή είναι η δεύτερη θητεία του στην ομάδα (2019-21), στην πρώτη την προβίβασε.

Φέτος έχει στόχο τα πλέι οφ, αλλά δείχνει να είναι δύσκολο, αφού άλλαξε αρκετά το ρόστερ της ομάδας και θα χρειαστεί, λογικά, χρόνο για να αποκτήσει συνοχή, αν γίνουν κινήσεις. Με τον υποβιβασμό αποδεσμεύτηκαν 14 παίκτες, καθώς δεν θέλησε σε κάποιον να προτείνει νέο συμβόλαιο. Σημαντικές απώλειες αυτές των Κράουλι (χαφ, Νοτς Κάουντι), Στόκττον (ε. Μπέρτον). Ρόστερ με περιορισμένες επιλογές και δυνατότητες, αποτελεί μεγάλο ερωτηματικό η πορεία της ομάδας, αν δεν προβεί άμεσα σε ενίσχυση.

ΝΤΟΝΚΑΣΤΕΡ

Η Ντονκάστερ δεν κατάφερε μνα διεκδικήσει την άνοδο που ήταν και ο βασικός στόχος, καθώς τερμάτισε στην 18η θέση. Πέρυσι είχε υποβιβαστεί μετά από 4 χρόνια στην Α' Αγγλίας, ενώ αξίζει να αναφερθεί ότι μέχρι το 2014 αγωνιζόταν στην Τσάμπιονσιπ!

Οι αλλαγές προπονητών δεν την βοήθησαν, καθώς τον Οκτώβριο απομάκρυνε τον Γκάρι ΜάκΣεφρι, επειδή ήταν εκτός επτάδας (12η θέση). Προσέλαβε τον Ντάνι Σόφιλντ που τελείωσε την απογοητευτική σεζόν. Στη θέση ήρθε, για τη νέα χρονιά, ο Γκραντ ΜακΚάν (2η θητεία στην ομάδα), που καθοδήγησε πέρυσι την Πιτέρμπορο και παλιότερα τη Χαλ. Καλό το ρόστερ, έγιναν στοχευμένες κινήσεις, μπορεί να διεκδικήσει την παρουσία της στα πλέι οφ. Ξεχωρίζει η απόκτηση του Τζορτζ Μπρόντμπεντ από τη Σέφιλντ Γιουν.

ΝΟΤΣ ΚΑΟΥΝΤΙ

Μετά από 4 σεζόν η Νοτς Κάουντι προβιβάστηκε και πάλι στη Β' Αγγλίας. Πραγματοποίησε μία εντυπωσιακή σεζόν και τερμάτισε στη δεύτερη θέση με 107 βαθμούς και 117 τέρματα ενεργητικό, αλλά δεν ξεπέρασε τη Ρέξαμ. Στα πλέι οφ νίκησε Μπόρεχαμ και Τσέστερφιλντ στα πέναλτι και ανέβηκε κατηγορία. Προπονητής από πέρυσι ο Λουκ Γουΐλιαμς.

Στόχος είναι, αρχικά, η παραμονή και στη συνέχεια ένα καλό πλασάρισμα. Διαθέτει το ρόστερ για να το πετύχει, αν δεν υπάρξουν «απώλειες» στη συνέχεια των μεταγραφών. Ενισχύθηκε με τον Ντέιβιντ ΜακΓκόλντρικ (γυρίζει στην ομάδα της... καρδιάς του) από την Ντέρμπι, τον Τζόντι Τζόουνς από την Όξφορντ, τον Γουίλ Ράνταλ από τη Σάτον και τον Άινταν Στόουν από την Πορτ Βέιλ. Στα συν και η παραμονή του πρώτου σκόρερ της, πέρυσι, του Λόνγκσταφ (ε. 45/51).

ΣΑΛΦΟΡΝΤ

Η Σάλφορντ προσπάθησε και πέρυσι να ανέβει στην Α' Αγγλίας, αλλά δεν τα κατάφερε. Ξεκίνησε ως φαβορί ακόμα και για την απευθείας άνοδο, όμως δεν τα κατάφερε... Πάντως βρέθηκε για πρώτη φορά στην επτάδα, έπαιξε πλέι οφ, όμως αποκλείστηκε στα ημιτελικά από τη Στόκπορτ. Πέρυσι ανέλαβε ο Γκάρι Μπόουερ, που ήταν άπειρος, καθώς βρέθηκε σε πάγκο επαγγελματικής ομάδας για πρώτη φορά (ήταν στις ακαδημίες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ).

Πέμπτη σεζόν στην κατηγορία για τη Σάλφορντ, συγκαταλέγεται ξανά στα φαβορί για την τριάδα, εφικτός στόχος και πάλι η παρουσία στα πλέι οφ. Οι ιδιοκτήτες της, η περίφημη «τάξη του '92» της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (ανάμεσα τους οι Μπέκαμ, Γκιγκς, αδέρφια Νέβιλ, Σκόουλς) θέλουν να ανεβάσουν ψηλότερα την ομάδα. Μεταγραφικά πήρε τον Άσλεϊ από την Κόλτσεστερ, τον Λουκ Γκάρμπουτ (αριστερό μπακ/εξτρέμ) από την Μπλάκπουλ με διεθνείς παρουσίες στις «μικρές» εθνικές ομάδες και τον αμυντικός Κέρτις Τιλτ από τη Γουίγκαν (διεθνής με την Τζαμάικα). Απώλεια η «φυγή» του μπακ Τουρέ (Στόκπορτ).

cta_box_bg
Παίξε Νόμιμα στην bet365 ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΣΑΤΟΝ

Η Σάτον συνεχίζει να ζει το... όνειρο της, αφού για δεύτερη διαδοχική σεζόν παρέμεινε στη Β' Αγγλίας. Προηγουμένως, στα 123 χρόνια της ιστορία της δεν είχε αγωνιστεί ποτέ στις πρώτες τέσσερις κατηγορίες. Τη σεζόν 2021-22 βγήκε 8η και έφτασε στον τελικό του Λιγκ Τρόφι, ενώ πέρυσι με άνεση κέρδισε την παραμονή της, τερματίζοντας στην 14η θέση. Ο αναμορφωτής της ομάδας, Ματ Γκρέι, συνεχίζει στο «τιμόνι» της (ανέλαβε το 2019).

Η πορεία των τελευταίων δύο ετών, της δίνει το δικαίωμα να βάλει «πλώρη» για την επτάδα φέτος, αν και σίγουρα θα είναι δυσκολότερο να το πετύχει, καθώς έχει χαθεί το στοιχείο του... αιφνιδιασμού στους αντιπάλους. Μεταγραφικά «έχασε» τον Λιβανέζο επιθετικό Ομάρ Μπούγκιελ που πήγε στη Γουίμπλεντον και τον Γουίλ Ράνταλ (Νοτς Κάουντι), ενώ απέκτησε τον Τζος Κόλεϊ από την Έξετερ, τους Γκρεγκ Κλέι, Χάρι Σμιθ από τη Λέιτον Όριεντ, τον Ράιαν Τζάκσον (Τσέλτεναμ)

ΣΟΥΪΝΤΟΝ

Δεύτερη διαδοχική σεζόν που δεν κατάφερε η Σουίντον να διεκδικήσει την άνοδο στην Α' Αγγλίας, από εκεί που είχε υποβιβαστεί, το 2021. Πέρυσι δεν πλησίασε καν στην επτάδα, ήταν κακή η χρονιά, τερμάτισε στην 10η θέση, αλλά σε απόσταση 15 βαθμών από τα πλέι οφ. Προπονητής πέρυσι ξεκίνησε ο Σκοτ Λίντσεϊ, αλλά τον Ιανουάριο έφυγε για την Κρόουλι αφήνοντας την ομάδα... ξεκρέμαστη, ούσα τότε στην 8η θέση! Ανέλαβε ο Τζόντι Μόρις, αλλά με μόλις 4 νίκες σε 18 αγώνες απομακρύνθηκε. Νέος τεχνικός από τον Μάιο (προσελήφθη πριν από το τελευταίο περσινό ματς) ο Μάικλ Φλιν, ένας έμπειρος τεχνικός που γνωρίζει πολύ καλά τα της κατηγορίας (με θητεία σε Νιούπορτ και Γουόλσολ).

Μεταγραφικά έφυγε ο βασικός αριστερός μπακ Ελις Ιαντόλο, πήγε στην Κόλτσετσερ, o Τζόνι Γουΐλιαμς (Τζίλιγχαμ), ενώ απέκτησε κυρίως δανεικούς, όπως ο γκολκίπερ Μαχόνεϊ από την ΚΠΡ και ο Νταν Καμπ από τη Σουίντον. Προσθήκη και ο Κινσέλα από τη Γουόλσολ.

ΡΕΞΑΜ

Η Ρέξαμ με εντυπωσιακό τρόπο επέστρεψε στη Β' Αγγλίας μετά από 15 χρονιά. Κατέκτησε το πρωτάθλημα στη Νάσιοναλ συγκεντρώνοντας 111 βαθμούς (!) με απολογισμό 34-9-3, ενώ σκόραρε 116 φορές! Ασύλληπτες επιδόσεις που της έδωσαν δικαίως τον προβιβασμό. Πέντε φορές σε αυτά τα χρόνια είχε χάσει την άνοδο στα πλέι οφ, πέρυσι δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης.

Προπονητής από το 2021 ο Φιλ Πάρκινσον, οι βλέψεις τη φετινή χρονιά δεν σταματούν απλά στην επίτευξη της παραμονής, αλλά η ομάδα βλέπει... ψηλότερα. Μοναδική προσθήκη, μέχρι τώρα, ο στόπερ Μπόιλ (Χάντερσφιλντ), πιθανότατα να κινηθεί τις επόμενες ημέρες.

ΣΤΟΚΠΟΡΤ

Μία ανάσα από έναν δεύτερο σερί προβιβασμό βρέθηκε η Στόκπορτ. Τη σεζόν 2021-22 ανέβηκε στην Β' Αγγλίας μετά από 11 χρόνια, ως πρωταθλήτρια της Νάσιοναλ και πέρυσι έχασε στον τελικό των πλέι οφ, στη διαδικασία των πέναλτι από την Καρλάιλ και δεν πήρε την άνοδο για την Α' Αγγλίας. Σούπερ η χρονιά, ήταν στην 4η θέση και θα μπορούσε να μπει και στην τριάδα, αν ήταν πιο... προσεκτική στο φινάλε της κανονικής περιόδου. Συνεχίζει με τον Ντέιβ Τσάλινορ (ο άνθρωπος που την ανέβασε στη Β' Αγγλίας).

Διατήρησε τον «κορμό» της, που αποτελείται από παίκτες έμπειρους και ικανούς για να την οδηγήσουν ξανά στα πλέι οφ. Διορθωτικές, αλλά σημαντικές, κινήσεις στο ρόστερ της, πήρε τον Νικ Πάουελ από την Στόουκ, τον αριστερό μπακ της Σάλφορντ, Ίμπου Τουρέι.

cta_box_bg
Δώρο* που τα σπάει! Σε υποδεχόμαστε με promo code LEG250 και free δώρα* ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΤΡΑΝΜΙΡ

Απογοήτευσε η Τρανμίρ την προηγούμενη σεζόν, καθώς τερμάτισε στην 12η θέση, μακριά από εκείνες των πλέι οφ. Τελευταία φορά που βρέθηκε στην Α' Αγγλίας ήταν την περίοδο 2019-20, έκτοτε έπαιξε για δύο χρονιές στα πλέι οφ, όμως πέρυσι δεν τα κατάφερε. Είχε αρκετές μεταπτώσεις στην απόδοση της, έπαιξαν ρόλο και ορισμένοι τραυματισμοί που την άφησαν μακριά από την επτάδα. Ξεκίνησε τη σεζόν με τον εμβληματικό, για την ομάδα Μίκι Μέλον (ήταν από το 2021), όμως τον Μάρτιο απομακρύνθηκε και ήρθε στη θέση του ο Ίαν Ντόουνς. Με αυτόν θα πορευτεί και τη νέα χρονιά.

Μεταγραφικά σημαντική είναι η απόκτηση του επιθετικού, Κρίστιαν Ντένις που αναδείχθηκε παίκτης της χρονιάς για την Καρλάιλ που να θυμίσουμε προβιβάστηκε στην Α' Αγγλίας. Σημαντική μεταγραφή αυτή του επιθετικού, Λουκ Νόρις από τη Στίβενεϊτζ.

ΧΑΡΟΓΚΕΪΤ

Γι' ακόμη μία χρονιά η Χάρογκεϊτ έκανε το... θαύμα της και παρέμεινε στην κατηγορία. Μάλιστα κέρδισε την παραμονή της με σχετική άνεση. Ομάδα που το 2018 ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στη Νάσιοναλ και δύο χρόνια αργότερα βρέθηκε στη Β' Αγγλίας. Έκτοτε παραμένει διατηρώντας τον «κορμό» στο ρόστερ της. Ολα αυτά βέβαια έχουν... ονοματεπώνυμο και δεν είναι άλλο από τον Σάιμον Γουίβερ, τον μακροβιότερο προπονητή στις τέσσερις επαγγελματικές κατηγορίες. Βρίσκεται στον πάγκο της ομάδας από το 2009 και δείχνει ακλόνητος, ενώ η πίστη στο πρόσωπο του είναι κάτι το μοναδικό.

Φέτος έκανε και πάλι προσεγμένες κινήσεις, εξάλλου δεν υπάρχει οικονομική άνεση. Αγόρασε τον αριστερό μπακ Μάτι Φουλντς που πέρυσι έπαιζε δανεικός από την Μπράντφορντ, πήρε τον Ροντ ΜακΝτόνλαντ από την Κρου, ενώ ενισχύθηκε με παίκτες από ομάδες μικρότερων κατηγοριών. Σημαντική απώλεια του Άλεξ Πάτισον (Μπράντφορντ).

ΤΖΙΛΙΓΧΑΜ

Η Τζίλιγχαμ δεν τα κατάφερε πέρυσι και τερμάτισε στην 17η θέση, μακριά από τον στόχο των πλέι οφ. Πέρυσι είχε υποβιβαστεί στην κατηγορία, μετά από 9 χρόνια στην Α' Αγγλίας, και ήλπιζε σε άμεση επιστροφή. Βέβαια είχε αποδυναμωθεί και στόχευε στα πλέι οφ, κάτι που δεν επετεύχθη. Όταν κορυφαίος παίκτης της σεζόν είναι ο τερματοφύλακας, τότε γίνεται αντιληπτό ότι η ομάδα προβλημάτισε... Συνεχίζει με τον Νιλ Χάρις, που ανέλαβε τον Ιανουάριο του 2022 με στόχο να την οδηγήσει στην άνοδο.

Μεταγραφικά, μετά την περσινή ενίσχυση (τόσο το καλοκαίρι όσο και τον περασμένο Ιανουάριο), φέτος κινήθηκε πιο... συντηρητικά και προσπάθησε να καλύψει κενά. Ξεχωρίζει η έλευση του Κόνορ Μάστερσον από την ΚΠΡ, του φορ Νάντεσαν από την Κρόουλι και του Τζόνι Γουΐλιαμς από τη Σουίντον.

ΦΟΡΕΣΤ ΓΚΡΙΝ

Άμεση επιστροφή στην κατηγορία για τη Φόρεστ Γκριν. Κατέκτησε το πρωτάθλημα το 2022, προβιβάστηκε στην Α' Αγγλίας για πρώτη φορά στην ιστορία της, όμως δεν κατάφερε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της κατηγορίας, τερμάτισε στην τελευταία θέση και επέστρεψε στη Β'. Είχε 31 ήττες σε 46 αγωνιστικές (6-9-31), ενώ δέχτηκε 89 γκολ! Ξεκίνησε τη σεζόν έχοντας στον πάγκο της τον Ίαν Μπέρτσναλ, τον Ιανουάριο προσελήφθη ο Ντάνκαν Φέργκιουσον και όλα έδειχναν ότι θα πορευτεί με αυτόν, αιφνίδια τον Ιούλιο ανέλαβε ο άπειρος 39χρονος Ντέιβιντ Χόρσμαν (ήταν για 4 χρόνια στη Σαουθάμπτον Β').

Εμφανίζεται αποδυναμωμένη, έχει αποκτήσει, μεταξύ άλλων, τους στόπερ Ράιαν Ίνις (Τσάρλτον), Λουκ Ντάνιελς (Μίντλεσμπρο), αλλά έφυγαν οι Στίβενσον (Πόρτσμουθ), Λιτλ (Γουίμπλεντον), ΜάκΓκουχ (Καρλάιλ.

Επιμέλεια: Γιώργος Μέγκουλας

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Betshop
Sportingbet
Απόδοση Stoiximan
Απόδοση Pamestoixima.gr
Απόδοση Novibet
Απόδοση Bwin
Απόδοση Betsson
Απόδοση Fonbet
Απόδοση Bet365
Απόδοση Netbet
Απόδοση Betshop
Απόδοση Sportingbet
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση