foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ117
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Πρωτάθλημα Β' Ολλανδίας 2023-24: Preview Eerste Divisie

Previews Πρωταθλημάτων | 07 Αυγ 2023 14:45
B-OLLANDIAS_AFIERWMA_foxbet.jpg

To πρωτάθλημα της Β' Ολλανδίας είναι με περιορισμένο ενδιαφέρον για το ελληνικό ποδοσφαιρικό κοινό.

Ενίοτε πάντως συναντάμε κάποιους Έλληνες ποδοσφαιριστές που είτε πραγματοποιούν τα πρώτα βήματα στην καριέρα τους, είτε ευελπιστούν να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των ισχυρών ολλανδικών συλλόγων. Εξάλλου όλες οι ομάδες της πρώτης κατηγορίας έχουν σκάουτερ που παρακολουθούν τα παιχνίδια με στόχο να εντοπίσουν ταλαντούχους παίκτες, ενώ βέβαια υπάρχουν και οι ομάδες Νέων που χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την εξέλιξη νεαρών ποδοσφαιριστών. Το αγωνιστικό ενδιαφέρον βρίσκεται πάντοτε στη μάχη της ανόδου, αφού ο υποβιβασμός υφίσταται μόνο για ομάδες Νέων και υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις. Έμεν, Χρόνινχεν και Καμπούρ υποβιβάστηκαν πέρυσι από την Eredivisie, ενώ αντίστοιχα Τσβόλε, Χέρακλες και Αλμέρε Σίτι πέτυχαν την άνοδο στην πρώτη κατηγορία.

cta_box_bg
Τριπλή προσφορά* γνωριμίας, με 1 μήνα δωρεάν* Cosmote TV! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις - ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σύστημα διεξαγωγής

Στην Eerste Divisie συμμετέχουν 20 ομάδες και όλες παίζουν δύο φορές μεταξύ τους, οπότε έχουμε να κάνουμε με ένα πρωτάθλημα 38 αγωνιστικών. Οι ομάδες που θα κατακτήσουν τις δύο πρώτες θέσεις στον βαθμολογικό πίνακα προβιβάζονται απευθείας στην Eredivisie. Ακολουθούν play offs ανόδου στα οποία συμμετέχουν οι τέσσερις ομάδες που είχαν το καλύτερο ρεκόρ στις αντίστοιχες περιόδους του πρωταθλήματος και άλλες δύο που βρίσκονται στην υψηλότερη βαθμολογική θέση και δεν έχουν κατακτήσει τον τίτλο κάποιας περιόδου, ενώ προστίθεται και η ομάδα που τερμάτισε στη 16η θέση της Eredivisie.

Η πρώτη περίοδος ολοκληρώνεται μετά την διεξαγωγή της 10ης αγωνιστικής, η δεύτερη διαρκεί από την 11η έως και την 19η αγωνιστική, η τρίτη από την 20η έως και την 28η και η τέταρτη από την 29η έως και την 38η αγωνιστική. Αν λοιπόν μία ομάδα από την Eerste Divisie καταφέρει να βγει νικήτρια από τα play offs ανόδου, τότε κερδίζει το τρίτο και τελευταίο εισιτήριο προβιβασμού. Υποβιβασμός υπάρχει μόνο για την ομάδα Νέων που θα ολοκληρώσει τη σεζόν στην χειρότερη βαθμολογική θέση και σε περίπτωση που μία ομάδα Νέων από την 3η κατηγορία βρεθεί σε θέση ανόδου. Το νέο πρωτάθλημα ξεκινά στις 11 Αυγούστου και η κανονική διάρκεια ολοκληρώνεται στις 10 Μαΐου.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας η κατάταξη των ομάδων αποφασίζεται με τα εξής κριτήρια:

  1. Συνολική διαφορά τερμάτων
  2. Καλύτερη επίθεση
  3. Βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια
  4. Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους
  5. Εκτός έδρας γκολ στα μεταξύ τους

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Χρόνινγκεν 2. Καμπούρ 3. Βίλεμ
4. Έμεν 5. Μπρέντα 6. Φένλο
7. Γιονγκ Άγιαξ 8. Χέλμοντ 9. Ντε Γκράαφσαπ
10. FC Αϊντχόφεν 11. Ρόντα 12. Γιονγκ Αϊντχόφεν
13. Γιονγκ Άλκμααρ  14. Ντε Χάαγκ 15. Μάαστριχτ
16. Τέλσταρ 17. Γιονγκ Ουτρέχτη 18. Ντεν Μπος
19. Ντόρντρεχτ 20. ΤΟΠ Ος  

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης (Θέση) Από Σε
Μπακούνα (Μ) Γουότφορντ Χρόνινχεν
Λέιμανς (Μ) Βίμποργκ Μπρέντα
Πάρζισζεκ (Ε) Λεγκανές Έμεν
Μπότος (ΜΕ) ΑΕΚ Χέλμοντ
Βάρμερνταμ (ΑΜ) Άγιαξ Ντε Γκράαφσαπ
Αγορά Απόδοση
Κατάκτηση: Χρόνινγκεν 3.25
cta_box_bg
Σούπερ Δώρο* στο PS Rewards Χωρίς Κατάθεση! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Έμεν

Έχοντας κατακτήσει τον τίτλο στην Eerste Divisie τη σεζόν 2021/22, ευελπιστούσε πως θα πετύχει τον στόχο της παραμονής στην περσινή σεζόν στην Eredivisie. Δεν τα κατάφερε όμως. Τερμάτισε στη 16η θέση και συμμετείχε στα play offs παραμονής/ανόδου. Στα ημιτελικά απέκλεισε με δύο νίκες την Μπρέντα, ωστόσο στον διπλό τελικό ηττήθηκε δις από την Αλμέρε Σίτι. Αυτό ήταν και το κλείσιμο ενός πολύ μεγάλου κύκλου, αφού ο Ντικ Λούκιν αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία έπειτα από επτά σεζόν!

Νέος προπονητής είναι ο 57χρονος Ολλανδός, Φρεντ Χριμ, με προηγούμενη θητεία μεταξύ άλλων σε Αλμέρε Σίτι, Βάαλβαϊκ και Βίλεμ. Απέκτησε από τη Λεγκανές τον επιθετικό Πάρζισζεκ, από τη Χρόνινχεν τον τερματοφύλακα Χούκστρα, από τη Φορτούνα Σίταρντ τον δεξιό μπακ Φαν Μπέινεν, από την Τσβόλε τον εξτρέμ Λάντου και ως δανεικό από την Σπάρτα Ρότερνταμ τον εξτρέμ Μπράουβερ. Σημαντικές οι αποχωρήσεις των Ρομενί (επιθετικός), Αραούχο (στόπερ), Φαν ντερ Χαρτ (τερματοφύλακας) και Φέιντορπ (αμυντικός μέσος). Σε φιλικά παιχνίδια ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Χρόνινχεν και ηττήθηκε από Χέρακλες (1-0) και Ντάινζε (2-0). Έχει ως στόχο την άνοδο αλλά δεν είναι φαβορί για να την πετύχει.

Χρόνινγκεν

Αποτέλεσε τη μεγαλύτερη απογοήτευση της περσινής σεζόν και έπειτα από 23 σερί παρουσίες στην Eredivisie επιστρέφει στην Eerste Divisie. Ο Βόρμουτ απομακρύνθηκε γρήγορα από τον πάγκο και η αντικατάστασή του με τον άπειρο Φαν ντερ Ρέι αποδείχθηκε λανθασμένη. Νέος προπονητής ο 51χρονος Ολλανδός, Ντικ Λούκιν, ο οποίος ήταν για 7 σερί σεζόν στον πάγκο της Έμεν και ξέρει πολύ καλά πως να κάνει πρωταθλητισμό στη συγκεκριμένη κατηγορία.

Απέκτησε τον μέσο Μπακούνα από τη Γουότφορντ, τον επιθετικό Φαν Φέιν από τη Μάδεργουελ, τον στόπερ Ρέντε από τη Χέρακλες, τον αριστερός μπακ Πίρσμαν από τον Άρη και τον τερματοφύλακα Γιούργιους από τη Ντε Χράαφσχαπ. Παρελθόν αποτελούν ο αριστερός μπακ Βίλεμς, ο τερματοφύλακας Λέουβενμπουρχ, ο δεξιός μπακ Ντάνκερλαου και ο στόπερ Σβέρκο μεταξύ άλλων. Σε φιλικά παιχνίδια επικράτησε 1-0 της Ντε Χράαφσχαπ, ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Έμεν και ηττήθηκε 2-1 από τη Χιμπέρνιαν. Εννοείται πως έχει ως στόχο την άμεση επιστροφή στην Eredivisie και θεωρείται δυνατό φαβορί ώστε να το πετύχει.

Καμπούρ

Φάνηκε από το ξεκίνημα της περσινής σεζόν στην Eredivisie ότι η χρονιά θα ήταν δύσκολη και στο τέλος του 2022 άπαντες είχαν αντιληφθεί ότι η κατάσταση ήταν μη αναστρέψιμη. Η περιπέτεια υγείας ανάγκασε τον Ντε Γιονγκ να αποχωρήσει πρόωρα από τον πάγκο, οι βοηθοί του δεν μπορούσαν να ανταποκριθούν στις ανάγκες και η διοίκηση του συλλόγου προσέλαβε στα τέλη Νοεμβρίου τον Σγιορς Ούλτεϊ. Ο 36χρονος Ολλανδός προπονητής δεν επανέλαβε ότι είχε πετύχει με τη Φορτούνα Σίταρντ νωρίτερα στην καριέρα του αλλά παρέμεινε στον πάγκο με στόχο να οδηγήσει φέτος τον σύλλογο του Λέουβαρντεν στην πρώτη κατηγορία.

Απέκτησε από την Άλκμααρ τον μεσοεπιθετικό Ντε Γιονγκ, από την Φορτούνα Σίταρντ τον τερματοφύλακα Φαν Ος, από την Ουτρέχτη τον εξτρέμ Μπαλκ, από τη Μίλαν τον επιθετικό Ελ Χιλάλι και από την Τσβόλε τον δεξιό μπακ Κασχίλι. Αποχώρησαν αρκετοί ποδοσφαιριστές, ανάμεσα τους ο αμυντικός μέσος Χούντεμακερς, οι μεσοεπιθετικοί Μολούν, Φόουρ, ο μέσος Γιάκομπς και ο επιθετικός Γιόνσεν. Σε φιλικά παιχνίδια επικράτησε 3-0 της Γέντελο και 4-0 της Χάρκεμασε Μπόις ενώ ηττήθηκε από την Φρανκς Μπορέν με 4-3. Στόχος είναι η επιστροφή στην Eredivisie και αναμένεται να βρίσκεται στο γκρουπ των ομάδων που θα την διεκδικήσουν με αξιώσεις.

Βίλεμ

Από την στιγμή που δεν επετεύχθη ο στόχος της ανόδου η περσινή σεζόν κρίνεται αποτυχημένη. Ο σύλλογος του Τίλμπουρχ κατέκτησε την 4η θέση στην κανονική διάρκεια και στα play offs ανόδου αποκλείστηκε από τη Φένλο. Ο 51χρονος Ολλανδός, Ρέινερ Ρόμπεμοντ, αντικατέστησε τον Χόφλαντ στις αρχές του 2023 και η διοίκηση της Βίλεμ τον διατήρησε στην τεχνική ηγεσία. Αποδυναμωμένη μέχρι στιγμής στο μεταγραφικό παζάρι αφού έφυγαν οι επιθετικοί Χόρνκαμπ, Καμπαγκού, ο μέσος Γιοντς, ο στόπερ Ντάμερς και ο δεξιός μπακ Οβούσου.

Αποκτήθηκαν ο στόπερ Μπεχούνεκ από την Τιρόλ, ο μεσοεπιθετικός Ντε Βάαλ από τον Άγιαξ και ο εξτρέμ Γιόουστεν από τον Απόλλωνα Λεμεσού. Στη διάρκεια της προετοιμασίας επικράτησε 7-0 της Σάρτο, 4-0 της Αϊντχόφεν και 2-1 της Αλμέρε Σίτι ενώ ηττήθηκε 2-1 από Βέστερλο και 3-0 από Σπάρτα Ρότερνταμ. Ο στόχος παραμένει ίδιος αλλά θα χρειαστεί σημαντική ενίσχυση για να τα καταφέρει.

cta_box_bg
Premium Προσφορά* χωρίς κατάθεση στη Novibet ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Μάαστριχτ

Η πορεία της στο περσινό πρωτάθλημα αποτελεί μεγάλη υπέρβαση. Με ένα από τα πιο μικρά μπάτζετ της κατηγορίας διατηρήθηκε σταθερά σε θέση play offs ανόδου και κατέκτησε την 5η θέση. Αποκλείστηκε στα play offs από την Μπρέντα, κέρδισε όμως το χειροκρότημα των οπαδών της και το σεβασμό των αντιπάλων. Ο 52χρονος Ολλανδός, Μόρις Φερμπέρν, παρέμεινε φυσικά στην τεχνική ηγεσία, έχοντας ανεβάσει κατακόρυφα τις μετοχές του.

Ήταν δεδομένο πως θα υπάρξουν κάποιες ηχηρές αποχωρήσεις και έτσι συνεχίζουν αλλού την καριέρα τους ο εξτρέμ Ρ. Φαν Μπόμελ, ο στόπερ Βάεμ, ο μεσοεπιθετικός Ελ Αζράκ, ο μέσος Τζέπαρ και ο εξτρέμ Μπλούμεν. Ήρθαν στο Μάαστριχτ ο στόπερ Ακτάς από την Τέλσταρ, ο τερματοφύλακας Στέφενς από τη Γκενκ και ως ελεύθερος ο μεσοεπιθετικός Σμέιτς. Σε φιλικούς αγώνες επικράτησε 6-0 της Μέιρσεν και ήρθε ισόπαλη δίχως σκορ απέναντι στην Πάτρο Έισντεν. Πολύ δύσκολο να επαναλάβει τόσο καλή πορεία.

Μπρέντα

Είχε δύο πρόσωπα την περσινή σεζόν. Με τον Ρόμπερτ Μόλενααρ στον πάγκο ήταν ένα μέτριο σύνολο με πολλές αδυναμίες στην άμυνα και κακή ψυχολογία. Η άφιξη του Πίτερ Χίμπαλα στην τεχνική ηγεσία στα μέσα Ιανουαρίου διόρθωσε πολλά κακώς κείμενα. Η Μπρέντα αναρριχήθηκε στην 6η θέση και συμμετείχε στα play offs ανόδου, όπου αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Έμεν. Ο Γερμανός προπονητής παρέμεινε στον πάγκο με στόχο να οδηγήσει φέτος την ομάδα στην πρώτη κατηγορία.

Απέκτησε τους μέσους Λέιμανς (Βίμποργκ), Γιάνοσεκ (Παρντουμπίτσε) και Γκάρμπετ (Τορίνο), τον αριστερό μπακ Κέρμπερ (Ντεν Χάαγκ) και τον στόπερ Φαν ντερ Μπερχ (Μπέερσχοτ). Έφυγαν ο μέσος Μπανζούζι, ο μεσοεπιθετικός Φέλανας, ο στόπερ Μπάκερ ο εξτρέμ Ντε Ρόουι και ο δεξιός μπακ Ρούτεν. Σε φιλικούς αγώνες επικράτησε 2-0 της Εξέλσιορ και 3-2 του ΟΦΗ, ήρθε ισόπαλη 1-1 με Αλάνιασπορ και ηττήθηκε 3-2 από Βάαλβαϊκ και 2-1 από Μαμελόντι Σάνταουνς. Την περιμένουμε να βρεθεί στα play offs ανόδου.

Φένλο

Αν είχε καλύτερα ποσοστά επιτυχίας ως γηπεδούχος, ίσως και να είχε πετύχει τον στόχο της ανόδου. Η μεγάλη αποτελεσματικότητα ως φιλοξενούμενη την έφερε στα play offs ανόδου, ως 7η στην κανονική διάρκεια. Εκεί αποκλείστηκε στα ημιτελικά από την Αλμέρε Σίτι στα πέναλτι. Ο 38χρονος Ολλανδός, Ρικ Κράους συνεχίζει για δεύτερη σεζόν στον πάγκο.

Υπήρξαν σημαντικές προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ. Ήρθαν ο εξτρέμ Μπέρντερ από την Γκόου Αχέντ Ιγκλς, ο επιθετικός Κοσίδης ως δανεικός από την ΑΕΚ, ο μεσοεπιθετικός Σιέρ από τη Χέρακλες, ο τερματοφύλακας Ντε Μπουρ από τη Χρόνινχεν και ο στόπερ Τίμπερ από την Ουτρέχτη. Αποχώρησαν ο μέσος Ντε Μπουρ, ο τερματοφύλακας Φαν ντερ Χάουβ, ο επιθετικός Μπράγκεν, ο δεξιός μπακ Ντέκερ και ο στόπερ Κόγκλιν. Στη διάρκεια της προετοιμασίας ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Ντεν Χάαγκ και ηττήθηκε από Γιονγκ Άλκμααρ (2-1), Βικτόρια Κολωνίας (1-0), Αρμίνια Μπίλεφελεντ (3-1) και ΤΟΠ Ος (2-0). Θα παλέψει για μία θέση στα play offs ανόδου.

FC Αϊντχόφεν

Με τον Ρομπ Πέντερς στον πάγκο συμμετείχε για δεύτερη σερί σεζόν στα play offs ανόδου. Κατέκτησε την 8η θέση στην κανονική διάρκεια και στα play offs αποκλείστηκε στην παράταση από την Αλμέρε Σίτι. Η διοίκηση του συλλόγου έκρινε πως χρειάζεται αλλαγή και έδωσε τα ηνία στον 36χρονο Ολλανδό, Βίλεμ Βάις, μία κίνηση σίγουρα με μεγάλο ρίσκο.

Απέκτησε τον εξτρέμ Σλέιχερς από την Ντεν Χάαγκ, τον αμυντικό μέσος Σβερτς από τη Γκενκ, τον τερματοφύλακα Μπροντέελ από την Μπέβερεν, ενώ αποχώρησαν ο τερματοφύλακας Μπέρτραμς, ο εξτρέμ Μοχτάρ, ο αμυντικός μέσος Ντε Κέερσμαεκερ και ο στόπερ Μπόγκαερς. Σε φιλικούς αγώνες ήρθε ισόπαλη με Φορτούνα Σίταρντ (1-1) και Άντερλεχτ Β’ (2-2) ενώ ηττήθηκε από Λίρς (3-1), Βίλεμ (4-0) και PSV (3-1). Πιθανό φέτος να μην βρεθεί στα play offs ανόδου.

cta_box_bg
Προσφορά* χωρίς κατάθεση & VIP ταξίδι στον τελικό του Europa League! Αποκλειστικά στην bwin! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Τέλσταρ

Πάλεψε για την υπέρβαση στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος και τη συμμετοχή στα play offs ανόδου αλλά τελικά έμεινε στην 9η θέση. Η διοίκηση του συλλόγου έμεινε ικανοποιημένη με το έργο του Μάικ Σνόι και ο Ολλανδός προπονητής συνεχίζει για δεύτερη σεζόν στο Φέλσεν Ζάουντ. Ήρθαν ως ελεύθεροι ο αριστερός μπακ Φαγέ (Γιορκ), ο εξτρέμ Κάαντορπ (Ντε Χράαφσχαπ), ο μέσος Αουγκούσταϊνς (Βάαλβαϊκ), ο εξτρέμ Ελ Καχάτι (Κουίκ Μπόις) και ο επιθετικός Ενταχουρί (Κόνινκλαϊκε).

Συνεχίζουν αλλού την καριέρα τους ο αμυντικός μέσος Νατζάχ, ο στόπερ Ακτάς, ο μέσος Μπενσαμπού και ο επιθετικός Σμιτ. Σε φιλικά παιχνίδια επικράτησε 6-1 της Χολάντια, 1-0 της DEM, 2-1 της ADO’20, 5-3 της Εξέλσιορ Μάασλαους, 6-1 της Λίσε και 1-0 της Ράινσμπουργκσε Μπόις. Κάπου στα μέσα του βαθμολογικού πίνακα και φέτος.

Ντε Χράαφσχαπ

Το ρίσκο με τον Άντρε Πόλντερφααρτ στον πάγκο δεν βγήκε. Ο σύλλογος του Ντούτινχεμ τερμάτισε στη 10η θέση και έμεινε εκτός play offs ανόδου που ήταν ο βασικός στόχος. Νέος προπονητής είναι ο 57χρονος Ολλανδός Γιαν Φρέμαν, στην 4η θητεία του στη Ντε Χράαφσχαπ. Αρκετές αλλαγές στο ρόστερ. Ήρθε ως δανεικός από τη Φέγενοορντ ο τερματοφύλακας Γιάνσεν και ως ελεύθεροι ο αμυντικός μέσος Βάρμερνταμ (Άγιαξ), ο τερματοφύλακας (Άλκμααρ) και ο εξτρέμ Φαν Χλιστ (Τσβόλε).

Παρελθόν αποτελούν οι εξτρέμ Νεγκλί, Κόρτε, ο τερματοφύλακας Γιούργιους, ο αμυντικός μέος Σχούρμαν και ο μεσοεπιθετικός Ντε Γιονγκ. Σε φιλικά παιχνίδια επικράτησε 3-2 της Κουίκ Μπόις και ηττήθηκε από Χρόνινχεν (1-0), Ντούισμπουργκ (2-1) και Ντεν Μπος (2-1). Χρειάζεται πολλή δουλειά αλλά και ενίσχυση για να βρεθεί στα play offs ανόδου.

Γιονγκ Άλκμααρ

Η χρυσή γενιά της Άλκμααρ τερμάτισε στην 11η θέση της Eerste Divisie που αποτελεί το καλύτερο πλασάρισμα ανάμεσα στις τέσσερις ομάδες Νέων που συμμετέχουν στην κατηγορία. Το πιο σημαντικό γεγονός όμως ήταν η κατάκτηση του UEFA Youth League με πολλούς ποδοσφαιριστές της συγκεκριμένης ομάδας. Ο Μάαρτεν Μάρτενς έκανε το μεγάλο βήμα προς την πρώτη ομάδα της ΑΖ και στον πάγκο βρίσκεται φέτος ο 39χρονος Ολλανδός, Γιαν Σίρκσμα, ο οποίος την τελευταία διετία ήταν στην U19 της Άλκμααρ. Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος αρκετοί νεαροί ποδοσφαιριστές προωθήθηκαν στην πρώτη ομάδα, άλλοι δόθηκαν δανεικοί ή πήραν μεταγραφή σε άλλους συλλόγους και αντικαταστάθηκαν από παίκτες που έρχονται από τις μικρότερες Ακαδημίες. Μοναδικός στόχος η συνεχή ανάδειξη νέων ταλέντων.

Ντεν Χάαγκ

Κάκιστη σεζόν για τον σύλλογο της Χάγης. Ο Ντιρκ Κάουτ δεν κόλλησε ποτέ με την ομάδα, ο Άντβοκαατ έφερε την εμπειρία του, η οποία όμως δεν ήταν αρκετή για να καλυφθεί το χαμένο έδαφος. Ολοκλήρωσε τη σεζόν στη 12η θέση και επιδιώξει φέτος νέο ξεκίνημα με τον Ντάριγε Κάλεζιτς. Ο 53χρονος Βόσνιος προπονητής ήταν την τελευταία διετία στη Γιονγκ Ουτρέχτη ενώ στο παρελθόν έχει επίσης θητεύσει σε Ντε Χράαφσχαπ, Ζούλτε Βάρεγκμ, Στόκπορτ, Γιονγκ PSV, Ροντα και Μάαστριχτ. Ριζικές αλλαγές στο ρόστερ με την άφιξη έως τώρα των επιθετικού Φέιρμαν ως δανεικού από Φόλενταμ, μέσου Κουντόσου ως δανεικού από Άουγκσμπουργκ, στόπερ Βάεμ από Μάαστριχτ και αμυντικού μέσου Σουρμέλι από Αλτίνορντου.

Πούλησε στη Βασιλεία τον στόπερ Φαν Μπρέιμεν, αποχώρησαν ο επιθετικός Φερχέιντ, οι εξτρέμ Σεβερίνα, Σλέιχερες και ο αριστερος μπακ Κέμπερ. Στη διάρκεια της προετοιμασίας επικράτησε 4-0 της Φέλο, ήρθε ισόπαλη 1-1 με τη Φένλο και ηττήθηκε με σκορ 2-1 από Ντέντερ, Μπέβερεν και Σπάρτα Ρότερνταμ. Αναμένεται να έχει καλύτερη σεζόν αλλά σίγουρα δεν είναι από τα φαβορί για άνοδο.

cta_box_bg
Παίξε Νόμιμα στην bet365 ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Γιονγκ Άγιαξ

Τερμάτισε στη 13η θέση, προσφέροντας πλούσιο θέαμα με την φουλ επιθετική τακτική. Η σεζόν ξεκίνησε με τον Χέιτινχα, ο οποίος γρήγορα έλαβε εντολή να αναλάβει τον πάγκο της πρώτης ομάδας. Έτσι στην τεχνική ηγεσία βρίσκεται από τον Φεβρουάριο ο 40χρονος Ολλανδός Ντέιβ Φος. Σημαντικοί ποδοσφαιριστές της περσινής ομάδας δόθηκαν δανεικοί ή αφέθησαν ελεύθεροι και αντικαταστάθηκαν από νεαρούς παίκτες της U18. Η πορεία θα δείξει αν φέτος μπορεί να έχει την καλύτερη συγκομιδή ανάμεσα στις ομάδες Νέων.

Γιονγκ Αϊντχόφεν

Είχες καλές αλλά και κακές περιόδους στη διάρκεια της περσινής σεζόν. Τερμάτισε στη 14η θέση υπό τις οδηγίες του Ραμζί. Ο Μαροκινός προπονητής συνεχίζει την καριέρα του στην πατρίδα του και η Γιονγκ PSV θα πορευτεί φέτος με τον 59χρονο Ολλανδό, Βιλ Μπούσεν, ο οποίος έχει περάσει από τους πάγκους των Φένλο, Φορτούνα Σίταρντ, ΤΟΠ Ος, Ντεν Μπος και Χέλμοντ. Πούλησε στη Σάντερλαντ τον στόπερ Σέιλτ, κάποιοι άλλοι ποδοσφαιριστές ανέβηκαν στην πρώτη ομάδα ενώ φέτος θα δούμε για πρώτη φορά αρκετούς που συμμετείχαν πέρυσι στην U18. Θα επιδιώξει να είναι ανταγωνιστική σε κάθε παιχνίδι και να βρεθεί στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα.

Ρόντα

Άκρως απογοητευτική η περσινή σεζόν. Όταν οι πιθανότητες συμμετοχής στα play offs ανόδου μειώθηκαν σε μεγάλο βαθμό τα παράτησε και υποχώρησε στη 15η θέση του πίνακα. Ο Ντε Χράαφ αποτελεί φυσικά παρελθόν από τον πάγκο και νέος προπονητής είναι ο 40χρονος Ολλανδός, Μπας Σίμπουμ, ο οποίος εδώ και πολλά χρόνια ήταν τεχνικός στις Ακαδημίες της Έμεν αλλά και βοηθός προπονητή στην πρώτη ομάδα. Ο πρώτος σκόρερ, Φέντε, πουλήθηκε στη Χιμπέρνιαν, ενώ σημαντικές είναι και οι αναχωρήσεις των Λιμπόμπε (εξτρέμ), Λάμπριξ (στόπερ), Ντόουγκλας (αριστερός μπακ). Ήρθαν οι μέσοι Κονγκολό, Β. Ουλντ-Σιχ (δανεικός από Φόλενταμ), οι στόπερ Ντίντεν, Κόγκλιν (Φένλο) και ο εξτρέμ Ζάουνερ από Μπράουνσβαϊγκ. Σε φιλικούς αγώνες επικράτησε 4-0 της Χρούνε Σταρ, 2-1 της Οστάνδης, 3-1 της Γιονγκ PSV, ήρθε ισόπαλη 2-2 με την Άαχεν κα ηττήθηκε 2-1 από την δεύτερη ομάδα της Κολωνίας. Θα έχει σίγουρα καλύτερη πορεία από την περσινή.

Χέλμοντ

Παρουσιάστηκε ιδιαίτερα βελτιωμένη στο δεύτερο μισό του περσινού πρωταθλήματος, όταν ο Μπομπ Πέετερς αντικατέστησε τον Σβίνεν στην τεχνική ηγεσία. Η 16η θέση σε σύγκριση με την 20η της προπέρσινης σεζόν αποτελεί μικρή πρόοδο, ωστόσο η διοίκηση του συλλόγου έχει υψηλότερες φιλοδοξίες. Ο 49χρονος Βέλγος προπονητής παρέμεινε στον πάγκο και το ρόστερ ενισχύθηκε με την απόκτησης του τερματοφύλακα Φαν ντερ Στέιν από την Ντεν Μπος, του αμυντικού μέσου Σακόν από την Εξέλσιορ, του μέσου Ντούντα ως δανεικού από τη Μέχελεν, του μεσοεπιθετικού Μπότου από την ΑΕΚ και του στόπερ Κρέτσμερ από τη Ζάαρμπρικεν.

Πούλησε στην Οσέρ τον εξτρέμ Μαντί, έφυγαν επίσης ο τερματοφύλακας Χαβεκότε, οι επιθετικοί Χόσελινκ, Αρίας και ο στόπερ Μπέουχελσνταϊκ. Σε φιλικές αναμετρήσεις επικράτησε 2-0 της Σιντ Τρούιντεν και ηττήθηκε 3-1 από Ντόρντρεχτ και 1-0 από Ντέντερ. Θεωρητικά μπορεί να βρεθεί στο πρώτο μισό του βαθμολογικού πίνακα.

cta_box_bg
Δώρο* που τα σπάει! Σε υποδεχόμαστε με promo code LEG250 και free δώρα* ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΤΟΠ ΟΣ

Ξεκίνησε τη σεζόν με τον Άλμπρεχτ στον πάγκο και τον Φεβρουάριο τον αντικατέστησε ο Κλάας Βελς. Ουδείς κατάφερε κάτι σημαντικό, αφού το ρόστερ ήταν περιορισμένης δυναμικότητας. Η 17η θέση αποτέλεσε φυσιολογική εξέλιξη και η διοίκηση του συλλόγου ανέθεσε φέτος την τεχνική ηγεσία στον 60χρονο Ολλανδό, Ρουντ Μπρόουντ με θητεία σε Χέλμοντ, Χέρακλες, Βάαλβαϊκ, Ρόντα, Ναϊμέχεν, Μπρέντα και Ντεν Χάαγκ. Πούλησε στην Σαμπάχ τον εξτρέμ Μαργκαρίτα, παρελθόν αποτελούν επίσης οι μεσοεπιθετικοί Ματιέ, Σάντσες, ο επιθετικός Τέγιαν και ο αμυντικός μέσος Φαν ντεν Χέρικ.

Νέα πρόσωπα οι στόπερ Λάμπριξ (Ρόντα), Μακ-Ιντος (Καμπούρ), ο επιθετικός Δούμτσιος (Λεβαδειακός), ο τερματοφύλακας Χαβεκότε (Χέλμοντ) και ο δανεικός από την  Εξέλσιορ αμυντικός μέσος Έιχενρααμ. Καλή η παρουσία στην προετοιμασία οπότε και επικράτησε των Μπράουβ Χέιλ (7-0), UDI (6-0), Γιονγκ Ουτρέχτη (2-0), Φένλο (2-0), Γιονγκ Άλκμααρ (3-1) και Αλ Νασρ (1-0). Δύσκολη προβλέπεται και η φετινή σεζόν.

Ντόρντρεχτ

Εξ αρχής ήταν γνωστό πως θα βρίσκεται στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα και τελικά τερμάτισε στη 18η θέση. Ο 43χρονος Ιταλός, Μικέλε Σαντόνι, συνεχίζει για 3η σεζόν στον πάγκο αλλά και φέτος οι φιλοδοξίες είναι περιορισμένες. Ήρθαν ως δανεικοί από τη Φέγενορντ ο μεσοεπιθετικός Σεμπαουί και ο στόπερ Τσουνγκούι, αποκτήθηκαν ως ελεύθεροι ο επιθετικός Κρίνακ (Ραπίντ Βιέννης), ο μέσος Σέιν (Ουτρέχτη) και ο αμυντικός μέσος Ρεσεβό (Αλμέρε Σίτι).

Συνεχίζουν αλλού την καριέρα τους ο στόπερ Ελ Αζούζι, ο τερματοφύλακας Μποσέν, ο μέσος Τσετίν ο επιθετικός Λόνγκο και ο αριστερός μπακ Σαβαστανό. Σε φιλικούς αγώνες επικράτησε 3-1 της Χέλμοντ, 5-0 της Σαχτάρ Ντόνετσκ, 2-0 της Ντεν Μπος και 4-3 της Αλάνιασπορ, ήρθε ισόπαλη 1-1 με την Ντάιντσε και ηττήθηκε 3-2 από τη Λόμελ και 1-0 από την Αλ Νασρ. Πολύ δύσκολα θα ξεφύγει από το γκρουπ των ομάδων που βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις.

Ντεν Μπος

Η διοίκηση του συλλόγου είχε υψηλές προσδοκίες που δεν δικαιώθηκαν υπό τις οδηγίες του Ντε Χιρ. Ο Ολλανδός προπονητής αντικαταστάθηκε τον Απρίλιο από τον 38χρονο Πολωνό Τόμας Κάτσμαρεκ αλλά ήταν ήδη αργά. Ο σύλλογος του Χερτόχενμπος ολοκλήρωσε τη σεζόν στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Ανανεώθηκε το ρόστερ με την απόκτηση του μέσου Ικεσίτα (Ουτρέχτη), του μεσοεπιθετικού Ογκμπάιντζε (Βικτόρια Βερολίνπου), του τερματοφύλακα Ρόχεφεϊν (Άγιαξ), του στόπερ Χένινχ (Κολωνία) και τον δανεισμό του επιθετικού Κόστορζ από την Πόγκον Σζτσέτσιν. Αποχώρησαν ο τερματοφύλακας Φαν ντερ Στέιν, οι στόπερ Φαν ντερ Βίντεν, Ράιαν και ο δεξιός μπακ Φαν Χέντελ. Στη διάρκεια της προετοιμασίας επικράτησε 2-1 της Ντε Χράαφσχαπ, ήρθε ισόπαλη με Γκλάντμπαχ (0-0), Άγιαξ (2-0), Γιονγκ PSV (0-0), ηττήθηκε από Σάλκε Β’ (2-0), Ντόρντρεχτ (2-0), Γκόου Αχέντ Ιγκλς (2-1) και Μπέερσχοτ (1-0). Θα πραγματοποιήσει καλύτερη σεζόν από την περσινή.

Γιονγκ Ουτρέχτη

Από την στιγμή που δεν υπήρξε ποτέ το άγχος του υποβιβασμού η πολύ μικρή βαθμολογική συγκομιδή δεν ενόχλησε ιδιαίτερα. Εξάλλου στόχος όλων των ομάδων Νέων είναι η ανάδειξη νέων ταλέντων. Ο Κάλεζιτς αποχώρησε από την τεχνική ηγεσία και νέος προπονητής είναι ο 44χρονος Ολλανδός, Ίβαρ Φαν Ντίντερεν, ο οποίος την περασμένη τριετία ήταν βοηθός προπονητής στην Τβέντε. Η διοίκηση της Ουτρέχτης θεωρεί πως έχει τις ικανότητες να διδάξει ποδόσφαιρο και να εξελίξει τους νέους ποδοσφαιριστές. Θα δούμε και φέτος πολλά νέα πρόσωπα και είναι δύσκολο να εκτιμήσουμε από τώρα την πορεία της.

Επιμέλεια: Λάμπρος Λυριτζής

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Betshop
Sportingbet
Απόδοση Stoiximan
Απόδοση Pamestoixima.gr
Απόδοση Novibet
Απόδοση Bwin
Απόδοση Betsson
Απόδοση Fonbet
Απόδοση Bet365
Απόδοση Netbet
Απόδοση Betshop
Απόδοση Sportingbet
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση