foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ117
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Πρωτάθλημα Σκωτίας 2023-24: Preview Πρέμιερ

Previews Πρωταθλημάτων | 01 Αυγ 2023 15:15
SCOTISH-PREMIERSHIP_AFIERWMA_foxbet.jpg

Η Σέλτικ έκανε τρεμπλ πέρυσι με τον Ποστέκογλου στον πάγκο, ο Ελληνοαυστραλός τεχνικός πήρε 5 τρόπαια σε δυο σεζόν στον πάγκο των «Χουπς», έφυγε όμως για να δοκιμάσει την τύχη του στην Πρέμιερ Λιγκ της Αγγλίας με την Τότεναμ. Η Σέλτικ στράφηκε στη σίγουρη λύση του Μπρένταν Ρότζερς, με τον οποίο έκανε δυο απανωτά τρεμπλ (αήττητο το πρώτο), μετρώντας συνολικά 7 τρόπαια σε 3 σεζόν πριν φύγει για τη Λέστερ. Έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος προπονητής στην ιστορία του σκωτσέζικου ποδοσφαίρου και οι «Κέλτες» έχουν το μπάτζετ που χρειάζεται για να ενισχύσουν τα θέλω του.

Ο Μάικλ Μπιλ στον πάγκο των Ρέιντζερς δείχνει να χτίζει μια στιβαρή ομάδα, δεν έχει όμως τους πόρους που θα ήθελε και δε φαίνεται να μπορεί να σταματήσει τους «Κέλτες» μπορεί όμως να τους ζορίζει μέχρι τέλους. Με τον Μπάρι Ρόμπσον αυτή τη φορά από την αρχή στον πάγκο η Αμπερντίν αναμένεται να είναι περισσότερο ανταγωνιστική, Χαρτς και Χιμπέρνιαν επιδιώκουν να μπουν στην εξάδα, μένει να φανεί αν θα αντέξουν οι προπονητές τους.

Η Σεντ Τζόνστον αν δεν ενισχυθεί μπορεί να κινδυνέψει, αναμένεται να παλέψει με τη Ρος Κάουντι για την παραμονή, οι Χαϊλάντερς όμως με τον Μακάι έχουν βρει το κλειδί της επιβίωσης, η Νταντί δύσκολα θα παραμείνει στην κατηγορία. Το νέο πρωτάθλημα της Πρέμιερ Σκωτίας ξεκινά με τρεις αλλαγές στους πάγκους, εκτός από τον Ρότζερς που επέστρεψε στη Σέλτικ, ο Φράνκι ΜακΑβόι είναι στον πάγκο της Χαρτς και ο Τόνι Ντόχερτι σε αυτόν της νεοφώτιστης Νταντί.

Σύστημα διεξαγωγής

Πρωτάθλημα 38 αγωνιστικών και 12 ομάδων, οι οποίες -αρχικά- χωρίζονται σε τρεις γύρους των 11 αναμετρήσεων. Στη συνέχεια (μετά την 33η αγωνιστική), οι ομάδες χωρίζονται στα δύο (split) για τον τέταρτο και τελευταίο γύρο, διατηρώντας τους βαθμούς που έχουν μαζέψει. Οι 6 πρώτες παίζουν μεταξύ τους στις 5 τελευταίες αγωνιστικές για τον τίτλο και τις ευρωπαϊκές θέσεις, oι 6 τελευταίες για την αποφυγή του υποβιβασμού κι ένα καλύτερο πλασάρισμα στη βαθμολογία. Η τελευταία ομάδα υποβιβάζεται απευθείας, η προτελευταία θα δώσει αγώνα παραμονής με την ομάδα που θα έχει επικρατήσει στα πλέι-οφ της Τσάμπιονσιπ. Αξίζει να σημειωθεί ότι ακόμα κι αν η πρώτη της δεύτερης εξάδας (ουσιαστικά η 7η) μαζέψει στο τέλος περισσότερους βαθμούς από την τελευταία της πρώτης εξάδας (6η ουσιαστικά στην τελική κατάταξη) δεν μπορεί να την ξεπεράσει στη συνολική βαθμολογία. 

Όπως πέρυσι, έτσι και φέτος η πρωταθλήτρια θα μπει απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ η 2η ομάδα θα μπει στην τρίτη προκριματική φάση του Τσάμπιονς Λιγκ. Η κάτοχος του Κυπέλλου πηγαίνει στον 3ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, ενώ η 3η και 4η ομάδα της βαθμολογίας θα βρεθούν στον 2ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας η κατάταξη των ομάδων αποφασίζεται με τα εξής κριτήρια:

1) Διαφορά τερμάτων

2) Καλύτερη επίθεση

3) Μεταξύ τους ματς

4) Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους ματς

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Σέλτικ 2. Ρέιντζερς 3. Αμπερντίν 4. Χαρτς
5. Χιμπέρνιαν 6. Μάδεργουελ 7. Κιλμάρνοκ 8. Σεντ Μίρεν
9. Λίβινγκστον 10. Σεντ Τζόνστον 11. Ρος Κάουντι 12. Νταντί
cta_box_bg
Τριπλή προσφορά* γνωριμίας, με 1 μήνα δωρεάν* Cosmote TV! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
*Ισχύουν όροι & προϋποθέσεις - ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης (Θέση) Από Σε
Ντανίλο (Ε) Φέγενορντ Ρέιντζερς
Μ. Ναβρόφσκι (Α) Λέγκια Σέλτικ
Σ. Τιφόνεϊ (ΜΕ) Πάτρικ Θιστλ Νταντί
Π. Σουαρέ (Α) Μόρκαμ Μάδεργουελ
Ρ. Γουίλιαμς (Α) Λίβερπουλ Αμπερντίν

Τι παίζουμε

Να μπει στην εξάδα: Μάδεργουελ 2.35

Πρώτος σκόρερ: Φουρουχάσι 3.75

Οι ομάδες της σκωτσέζικης Πρέμιερσιπ

Σέλτικ

Κατέκτησε το 11ο πρωτάθλημα τα 12 τελευταία χρόνια, ο Ποστέκογλου έκανε τρεμπλ κι είχε ήδη κάνει και τον σχεδιασμό (φάνηκε -και- στα φιλικά προετοιμασίας που είχαν ήδη κλειστεί) της νέας σεζόν, παραήταν όμως μεγάλο το δέλεαρ της Πρέμιερ Λιγκ για να αντισταθεί. Ο μεγαλομέτοχος Ντέρμοντ Ντέσμοντ ήθελε να αντιδράσει με μια μεγάλη κίνηση κι έφερε τον Μπρένταν Ρότζερς. Πολλοί φίλοι της Σέλτικ ξεπέρασαν την πικρία τους για τον τρόπο που είχε αφήσει την ομάδα για να πάει στη Λέστερ, αναγνωρίζοντας ότι είναι ο ιδανικότερος για τη δουλειά, υπάρχουν όμως αρκετοί που δεν τον έχουν συγχωρέσει. Αυτό δεν επηρεάζει τη δουλειά του όπως δήλωσε ο ίδιος, η Σέλτικ είναι απευθείας στους ομίλους του Τσάμπιονς και μια καλή πορεία είναι ένας μεγάλος στόχος.

Πέντε οι μέχρι τώρα προσθήκες (6 με αυτή του μέσου Ιβάτα που ήταν δανεικος κι αποκτήθηκε μόνιμα), οι τρεις είναι Ασιάτες κι υπάρχει κι ένας Αυστραλός, θα έλεγε κάποιος ότι ο Ποστέκογλου είναι ακόμα στη Σέλτικ. Ξεχωρίζει η προσθήκη του Πολωνού αμυντικού Ναβρότσκι που ήρθε από τη Λέγκια και του εξτρέμ Γιανγκ Χιουν-Τζουν από την Γκάνγκγουον. Ο Ρότζερς συνεχίζει το… ξεσκαρτάρισμα, έφυγαν ήδη 12 παίκτες και έπεται συνέχεια. Μεγάλη η απώλεια του εξτρέμ Ζότα που προτίμησε τα λεφτά της Αλ Ιτιχάντ, πολλοί ανυπομονούσαν για τη συνεργασία του με τον Βορειοϊρλανδό τεχνικό. Σημαντική και η απουσία του Αυστραλού μέσου Μόι που κρέμασε τα παπούτσια του.

Η Σέλτικ δεν δείχνει να χάνει τα πρωτεία στην Σκωτία, πέτυχε πέρυσι 114 γκολ (3 ανά ματς μέσος όρος), ενώ μετρά 44 ματς χωρίς εντός έδρας ήττα στο πρωτάθλημα. Στα 6 φιλικά που έδωσε μέχρι τώρα έχει κερδίσει μόνο τα δυο, ικανοποίησε πάντως στο 1-1 με τη Γουλβς, δέχτηκε στις καθυστερήσεις την ισοφάριση. Όπως προαναφέραμε, πέρα από τη διατήρηση των σκήπτρων, το μεγάλο στοίχημα είναι η Ευρώπη.

cta_box_bg
Σούπερ Δώρο* στο PS Rewards Χωρίς Κατάθεση! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ρέιντζερς

Δεύτερος στη Γλασκώβη=τελευταίος λένε στην Σκωτία και οι Ρέιντζερς το ξέρουν καλά, η επιστροφή στο θρόνο είναι το ζητούμενο. Ο Μάικλ Μπιλ παράτησε την ΚΠΡ κι επέστρεψε τον Νοέμβριο στους Ρέιντζερς ως πρώτος προπονητής, δεν μπόρεσε να σταματήσει την επέλαση της Σέλτικ, δεν σταμάτησε να λέει ότι η ομάδα ήδη κυνηγούσε όταν ήρθε, δεν έφταιγε για τη βαθμολογική διαφορά. Θεωρείται ο ιθύνων νους πίσω από τον προπονητή Τζέραρντ, φάνηκε όταν άφησε μόνο του τον Άγγλο στην Άστον Βίλα (κόντεψε να υποβιβαστεί κι ο Τζέραρντ απολύθηκε), αλλά και στην εντυπωσιακή θητεία του στην ΚΠΡ.

Τερμάτισε πέρυσι στο –7 από τη Σέλτικ κι έχει αναλάβει να χτίσει τη νέα ομάδα. Το μπάτζετ όμως δεν είναι μεγάλο και για την ώρα κινείται συντηρητικά, 4 από τις 7 νέες προσθήκες έχουν αποκτηθεί ως ελεύθεροι, χωρίς βέβαια να μειώνει αυτό την αξία τους, ο γκολκίπερ Μπάτλαντ ανάμεσα τους που θα είναι το Νο 1 μετά την αποχώρηση του βετεράνου Άλαν ΜακΓκρέγορ. Σημαντικές οι προσθήκες των φορ Ντανίλο από τη Φέγενορντ και Σίριλ Ντέσερς από την Αταλάντα αλλά και του εξτρέμ Αμπνταλλάχ Σίμα που ήρθε ως δανεικός από την Μπράιτον, η επιστροφή του Μπάλογκαν (ήταν στην ΚΠΡ) στην άμυνα δεν είναι έκπληξη.

Έχουν φύγει 22 παίκτες, ο Μπιλ κάνει μεγάλο ξεκαθάρισμα, ποδοσφαιριστές… βαρίδια έχουν απομακρυνθεί, ένα πιο εύελικτο ρόστερ είναι το ζητούμενο, δεν ανανεώθηκε το συμβόλαιο του φορ Μορέλος που δεν έχει βρει ακόμα ομάδα. Θα λείψει ο Κροάτης φορ Τσόλακ που πήγε στην Πάρμα. Μόλις δυο νίκες στα 5 φιλικά (η μία απέναντι στο… αδελφό σωματείο του Αμβούργου), η εντός έδρας ήττα με 3-1 από τον Ολυμπιακό σήκωσε μεγάλη μουρμούρα. Οι «Τζερς» αναμένεται να είναι ανταγωνιστικοί με τον Μπιλ κι αν η Σέλτικ τους υποτιμήσει θα το πληρώσει, ρεαλιστικά δύσκολα θα «χτυπήσουν» τον τίτλο.

Αμπερντίν

Το στοίχημα με το Τζιμ Γκούντγουιν στον πάγκο πήγε… κουβά. Είχε έρθει τον Φεβρουάριο του 2022 με πολλές προσδοκίες, ήταν από την αρχή την περασμένη σεζόν, οι «Ντονς» όμως πήγαιναν από το κακό στο χειρότερο και ήρθε η απόλυση μετά τον αποκλεισμό στο Κύπελλο από την ερασιτεχνική Ντάρβελ. Ο Μπάρι Ρόμπσον πήρε τον Γενάρη τον ρόλο του υπηρεσιακού τεχνικού (είχε αναλάβει το συγκεκριμένο πόστο και τον Φεβρουάριο του 2022) κι αυτή τη φορά ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Έφερε την ομάδα όχι μόνο στην εξάδα, αλλά την οδήγησε στην 3η θέση και μονιμοποιήθηκε στον πάγκο.

Συνολικά 8 οι προσθήκες (μαζί με δυο δανεικούς, αλλά και δυο δανεικούς που έπαιζαν πέρυσι και αποκτήθηκαν με κανονική μεταγραφική) και 16 αποχωρήσεις (δανεισμοί που έληξαν οι 6), με τον Ρόμπσον να κρατά τον βασικό κορμό. Οι κεντρικοί αμυντικοί Ρις Γουίλιαμς και Σλόμπονταν Ρούμπεζιτς από Λίβερπουλ και Νόβι Πάζαρ, αντίστοιχα, είναι καλές μεταγραφές. Θα λείψει ο μέσος-πασπαρτού Ρος ΜακΚρόρι που πήγε στην Μπρίστολ Σίτι. Τρεις νίκες στα 4 πρόσφατα φιλικά, ήττα με 3-0 από την Πρέστον και νίκη με 3-2 επί της Τσάρλτον τα τελευταία, η Αμπερντίν δείχνει ικανή κρατηθεί στην τριάδα, μεγάλος στόχος η είσοδος σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης.

Χαρτς

Πήρε τελικά την 4η θέση σε μια πολυτάραχη σεζόν. Aιφνιδίασε πολλούς η απόλυση του πετυχημένου τεχνικού Ρόμπι Νίλσον τον Απρίλιο, οι «Τζάμπος» μετρούσαν 6 ήττες σε 7 ματς, η απομάκρυνση αυτή πάντως δίχασε τους οπαδούς. Ο Στίβεν Νέισμιθ ανέλαβε τον ρόλο του υπηρεσιακού τεχνικού μέχρι το τέλος της σεζόν φέρνοντας μια κάποια ηρεμία, την 4η θέση πάντως μπορούσε να την πάρει και ο Νίλσον. Μετά το τέλος της σεζόν ο Νέισμιθ πήρε τον ρόλο του τεχνικού διευθυντή και ο 56χρονος Φράνκι ΜακΑβόι ανέλαβε την τεχνική ηγεσία, έχοντας δουλέψει ως προπονητής μόνο στην Πρέστον.

Μόλις 4 προσθήκες, ξεχωρίζει αυτή του μέσου Κάλεμ Νιουενχόφ από τη Γουέστερν Σίντνεϊ Γουόντερερς, 13 οι αποχωρήσεις (!) με αυτή του εξτρέμ Τζος Γκίνελι που πήγε στη Σουόνσι να είναι η σημαντικότερη. Μετρά μόλις μια νίκη σε 4 φιλικά (2-0 τη Φλίτγουντ) στο πιο πρόσφατο έχασε 1-0 από τη Λιντς. Το ρόστερ είναι αρκετά δυνατό για να μπει στην τετράδα, η πρόσληψη του ΜακΑβόι πάντως αποτελεί ρίσκο, δεν αποκλείεται ο Νέισμιθ να χρειαστεί να κάνει ξανά τον υπηρεσιακό.

cta_box_bg
Premium Προσφορά* χωρίς κατάθεση στη Novibet ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Χιμπέρνιαν

Μπήκε από το… παράθυρο στην Ευρώπη. Τερμάτισε στην 5η θέση, η Σέλτικ όμως πήρε –και- το Κύπελλο και οι «Χιμπς» εξασφάλισαν ευρωπαϊκό «εισιτήριο». Ικανοποιημένος σε γενικές γραμμές ο Λι Τζόνσον, ανακάτεψε πολύ το ρόστερ το καλοκαίρι, έφυγαν 15 παίκτες, μαζί με αυτούς που τελείωσε ο δανεισμός τους, δυσαναπλήρωτο το κενό του επιθετικού Κέβιν Νίσμπετ που πήγε στη Μίλγουολ.

Έξι οι προσθήκες για την ώρα, ξεχωρίζει αυτή του μέσου Λέβιτ που ήρθε από την Νταντί Γιουνάιτεντ, αλλά και η απόκτηση με μόνιμη μεταγραφή του Ελί Γιουάν. Ο Γάλλος εξτρέμ ήταν δανεικός από τη Σεν Γκάλεν πέρυσι κι εντυπωσίασε, πέτυχε 6 γκολ και δημιούργησε ακόμα 7. Η Χιμπέρνιαν νίκησε τα 3 φιλικά που έδωσε, στο πρώτο επίσημο όμως έπαθε μεγάλο κάζο, έχασε με 2-1 από την Ίντερ Κλουμπ Ντ' Εσκάλντες στην Ανδόρα. Στο Κόνφερενς Λιγκ οι οπαδοί της που ακολούθησαν την αποστολή… στόλισαν κανονικά τους παίκτες και τον προπονητή. Ακολούθησαν ένα φιλικό με την Μπλάκπουλ και μία ήττα με 3-0, αν η Χιμπέρνιαν δεν πάρει την πρόκριση στη ρεβάνς με την ομάδα της Ανδόρας η σεζόν κινδυνεύει να χαθεί πριν καν ξεκινήσει.

Σεντ Μίρεν

Κατάφερε πέρυσι να μπει στην πρώτη εξάδα για πρώτη φορά στην ιστορία της (σ.σ. τα τελευταία 23 χρόνια που ισχύει ο διαχωρισμός σε δυο εξάδες) σε μια εξαιρετική σεζόν. Δίκαια ο τεχνικός της, Στίβεν Ρόμπινσον, ήταν μεταξύ των υποψηφίων για προπονητής της χρονιάς στην Σκωτία.

Κινήθηκε σε... ρηχά νερά το καλοκαίρι, μέχρι τώρα έχουν γίνει μόλις 3 προσθήκες (5 μαζί με δυο δανεισμούς), ξεχωρίζουν αυτές του μέσου Κόνορ ΜακΜέναμιν που ήρθε από την Γκλεντόραν και του έμπειρου μπακ Τζέιμς Μπόλτον που ήρθε από την Πλίμουθ. Μαζί με τους δανεισμούς που έληξαν έφυγαν 12 παίκτες (το ταμείο έπρεπε να γεμίσει). Σημαντικές οι αποχωρήσεις των επιθετικών Κέρτις Μέιν και Ίμον Μπρόφι που πήγαν σε Μπενγκαλούρου και Ρος Κάουντι, αντίστοιχα, στην τελευταία πήγε και ο μέσος Τζέι Χέντερσον. Μακρινό όνειρο πια η εξάδα, τουλάχιστον δεν θα κινδυνεύσει. Είχε εξαιρετική εικόνα στους ομίλους του Λιγκ Καπ, ξεκίνησε με ήττα με 1-0 από τη Μοντρόουζ για να κάνει στη συνέχεια τρεις απανωτές νίκες (4-0 επί των Αρμπρόουθ και Φόρφαρ και 1-0 επί της Κάουντενμπιθ). Προκρίθηκε ως 1η από τον 8ο όμιλο και θα υποδεχτεί τη Μάδεργουελ στη φάση των «16».

Μάδεργουελ

Η περσινή σεζόν άρχισε να πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο, οι «Στίλμεν» έμπλεξαν σε σενάρια υποβιβασμού κι η απόλυση του Στίβεν Χάμελ ήταν αναπόφευκτη. Ο υπεύθυνος των τμημάτων υποδομής, Στιούαρτ Κέτλγουελ, ανέλαβε ως υπηρεσιακός τεχνικός τον Φεβρουάριο κι όχι μόνο έσωσε τη Μάδεργουελ παραλίγο να τη βγάλει και στην πρώτη εξάδα, πήρε με το σπαθί του μόνιμα τη δουλειά. Δεν του λείπει η εμπειρία καθώς έχει περάσει από τον πάγκο της Ρος Κάουντι.

Μέχρι τώρα οι καλοκαιρινές προσθήκες είναι λίγες (4 μαζί με μία μονιμοποίηση δανεικού), αλλά σημαντικές. Ξεχωρίζουν αυτή του μέσου Ντάβορ Ζντραβκόφσκι από την ΑΕ Λεμεσού και του αμυντικού Παπ Σουαρέ από τη Μόρκαμ. Οι αποχωρήσεις πάντως δείχνουν σημαντικότερες, με κορυφαία αυτή του πρώτου σκόρερ της ομάδας, Κέβιν φαν Βιν, που πήγε στην Γκρόνινγκεν και του αμυντικού Μαξ Τζόνστον που πήγε στη Στουρμ Γκρατζ. Έφυγαν συνολικά 15 παίκτες (λήξη δανεισμού για 3 από αυτούς), το κενό που άφησαν πάντως δε φάνηκε στα ματς του Λιγκ Καπ. Η Μάδεργουελ νίκησε Έλγκιν, Κουίνς Παρκ και Ιστ Φάιφ, έφερε ισοπαλία με την Κουίν οφ Σάουθ (κερδίζοντας στα πέναλτι τον έξτρα βαθμό) και προκρίθηκε ως 1η από τον όμιλο της. Θα αντιμετωπίσει τη Σεντ Μίρεν στη φάση των «16», δεν αποκλείεται φέτος να μπει στην εξάδα.

cta_box_bg
Προσφορά* χωρίς κατάθεση & VIP ταξίδι στον τελικό του Europa League! Αποκλειστικά στην bwin! ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Λίβινγκστον

Βρέθηκε εκτός εξάδας τερματίζοντας τελικά στην 8η θέση. Η τρέχουσα σεζόν δείχνει πολύ δύσκολη, γεμάτη περικοπές και περιορισμένο μπάτζετ. Υπάρχει όμως ο κατάλληλος άνθρωπος για να την καθοδηγεί, ο Ντέιβιντ Μάρτιντεϊλ είναι από το 2020 στον πάγκο της «Λίβι» και ξέρει να διαχειρίζεται τέτοιες καταστάσεις.

Μόλις 4 προσθήκες με το βάρος στην άμυνα, ξεχωρίζει αυτή του Μάικλ Ντέβλιν που ήρθε από τη Χιμπέρνιαν. Αποχώρησαν 8 παίκτες, σημαντικά τα κενά που αφήνουν ο αμυντικός Νίκι Ντέβλιν που πήγε στην Αμπερντίν και ο επιθετικός Τζακ Χάμιλτον που πήγε στη Ρέιθ Ρόβερς. Η τύχη της χαμογέλασε στο Λιγκ Καπ, βρέθηκε σε εύκολο όμιλο, έφερε ισοπαλία με τη Χάμιλτον (χάνοντας στα πέναλτι τον έξτρα βαθμό), νίκησε Μπρέχιν, Κοβ Ρέιντζερς και Κλάιντ και –παρότι φάνηκε να ζορίζεται- πήρε την πρωτιά. Θα υποδεχτεί την Έιρ Γιουνάιτεντ στη φάση των «16», με λίγη ακόμα τύχη μπορεί να προχωρήσει. Στο πρωτάθλημα δεν θα κινδυνεύσει, όμως δύσκολα θα κοιτάξει την εξάδα.

Σεντ Τζόνστον

Δύσκολη σεζόν αυτή που πέρασε, έψαχνε να βρει σταθερότητα και δεν μπορούσε να ξεκολλήσει από την τελευταία τετράδα. Φάνηκε ότι θα κινδυνεύσει κι αναγκάστηκε –με πόνο ψυχής όπως φάνηκε από τις ανακοινώσεις- να αποχωριστεί τον θρύλο της ομάδας Κάλουμ Ντέιβιντσον, τη θέση του στον πάγκο πήρε τον Απρίλιο ο Στίβεν ΜακΛίν. Είχε κρεμάσει το 2020 τα παπούτσια στη Σεντ Τζόνστον κι είχε το ρόλο γυμναστή, ανέλαβε αυτόν του υπηρεσιακού τεχνικού, έσωσε σχετικά εύκολα την ομάδα κι από υπηρεσιακός έγινε μόνιμος.

Η ανάγκη ενίσχυσης όμως είναι επιτακτική, ήρθαν μόλις δυο παίκτες, ο γκολκίπερ Ντίμιταρ Μίτοβ από την Κέιμπριτζ και ο επιθετικός Λουκ Τζέφκοτ από την Πλίμουθ. Έφυγαν 11 παίκτες (17 μαζί με τους δανεισμούς που έληξαν), οι φορ Τζέιμι Μέρφι και Μάικλ Ο’ Χάλοραν, που πήγαν σε Έιρ Γιουνάιτεντ και Ντανφέρμλιν, αντίστοιχα, είναι από τις σημαντικότερες απώλειες. Οι «φωνές» του ΜακΛίν για μεταγραφική ενίσχυση δεν έχουν ακουστεί μέχρι στιγμής, η γύμνια φάνηκε στο Λιγκ Καπ, εκεί όπου η Σεντ Τζόνστον νίκησε μόνο την Αλόα, έχασε από την Στενχάουσμιουρ κι υπέστη εξευτελιστικές εντός έδρας ήττες τις δυο τελευταίες αγωνιστικές με 2-1 από Έιρ Γιουνάιτεντ και 4-0 από την Στέρλινγκ Άλμπιον. Αν η διοίκηση συνεχίζει να αγνοεί τις εκκλήσεις του ΜακΛίν η σεζόν θα είναι πολύ πιο δύσκολη από την περσινή κι η «μάχη» για την επιβίωση δεδομένη.

Κιλμάρνοκ

Ο Ντέρεκ ΜακΊνες ανέβασε την Κιλμάρνοκ ως πρωταθλήτρια της Τσάμπιονσιπ στην πρώτη του σεζόν, παρότι ήρθε στη μέση, και κατάφερε πέρυσι να τη διατηρήσει στην Πρέμιερσιπ αποφεύγοντας τα πλέι-άουτ. Η «Κίλι» τερμάτισε στη 10η θέση σε μια αγχωτική σεζόν, τέλος καλό όλα καλά όμως.

Η ομάδα ενισχύθηκε με 6 καλές προσθήκες, χαρακτηριστικές αυτές του μέσου Μάτι Κένεντι που ήρθε από την Αμπερντίν και του αμυντικού Στιούαρτ Φίντλεϊ από την Όξφορντ Γιουνάιτεντ. Ο έμπειρος αμυντικός Ας Τέιλορ που πήγε στην Μπράντφορντ και ο μέσος Μπλερ Άλστον που πήγε στην Πάρτικ Θιστλ ξεχωρίζουν από τις 15 αποχωρήσεις (πάνω από 20 με τους δανεικούς), με τον ΜακΊνες να ρίχνει αρκετά τον μέσο όρο ηλικίας διώχνοντας αρκετούς άνω των 30. Σημείωσε 3 νίκες (με Άνναν Αθλέτικ, Ντανφέρμλιν και Άλμπιον Ρόβερς) κι έφερε ισοπαλία με την Ρέιθ Ρόβερς σε έναν εύκολο όμιλο στο Λιγκ Καπ καταλαμβάνοντας την πρωτιά. Στη φάση των «16» όμως η τύχη τελείωσε, κληρώθηκε με την τριπλούχο Σέλτικ. Μπορεί κάτι παραπάνω από την παραμονή φέτος, αν και το να μην κινδυνέψει παραμένει ο ρεαλιστικός στόχος.

cta_box_bg
ΕΔΩ ΘΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΡΑΠΛΗ ΣΟΥΠΕΡ ΠΡΟΣΦΟΡΑ* ΤΗΣ BETSSON ΕΓΓΡΑΦΗ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Ρος Κάουντι

Τα κατάφερε να μείνει για μια ακόμα σεζόν στη μεγάλη κατηγορία, με τον πλέον δύσκολο τρόπο αυτή τη φορά. Τερμάτισε στην 9η θέση, ηττήθηκε 2-0 από την Πάρτικ Θιστλ στον πρώτο τελικό των πλέι-οφ και βρέθηκε να χάνει και στη ρεβάνς. Επικράτησε με 3-1 στις καθυστερήσεις για να νικήσει στο τέλος στη διαδικασία των πέναλτι. Ο Μάλκι Μακάι έκανε το… θαύμα του για μια ακόμα φορά .

Ο ικανότατος τεχνικός έχει κάνει 7 προσθήκες μέχρι στιγμής, ξεχωρίζει αυτή του φορ Μπρόφι και του μέσου Τζέι Χέντερσον από τη Σεντ Μίρεν, ρίχνοντας το βάρος στο χώρο του κέντρου. Μόλις 4 αποχωρήσεις (7 μαζί με τους δανεικούς), ξεχωρίζει του αμυντικού Ιακοβίτι που παραχωρήθηκε στην Πορτ Βέιλ. Ο Μακάι δήλωσε ότι θέλει τη διάκριση στο Λιγκ Καπ, η Κάουντι ξεκίνησε με 3 νίκες (Στρανράερ, Μόρτον και Εδιμβούργο) έφερε όμως ισοπαλία με την Κέλτι Χαρτς στο φινάλε (χάνοντας στα πέναλτι τον έξτρα βαθμό) και πήρε οριακά την πρωτιά. Η κλήρωση της χαμογέλασε θα αντιμετωπίσει την Ερντριόνιανς στη φάση των «16», η σεζόν πάντως δεν δείχνει να έχει πολλά χαμόγελα αφού αναμένεται για μια ακόμα φορά να παλέψει για την παραμονή.
Νταντί

Πήρε την τελευταία αγωνιστική τον τίτλο στην Τσάμπιονσιπ κι επέστρεψε άμεσα στη μεγάλη κατηγορία. Αυτή θα είναι η έβδομη στις 10 τελευταίες σεζόν που θα αγωνιστεί στην Πρέμιερσιπ με την παραμονή να είναι ο μεγάλος στόχος. Άλλαξε προπονητή με τον Γκάρι Μπόγιερ να αποχωρεί και τον Τόμι Ντόχερτι να αναλαμβάνει την πρώτη του δουλειά ως πρώτος προπονητής (από το 2007 μέχρι σήμερα είχε το ρόλο του βοηθού).

Έκανε ήδη 11 μεταγραφές και τονίζει θα γίνουν κι άλλες, ξεχωρίζει αυτή του εξτρέμ Σκοτ Τιφόνεϊ που αποκτήθηκε ως ελεύθερος από την Πάρτικ Θιστλ. Μαζί με τους δανεισμούς που έληξαν έχουν αποχωρήσει 16 παίκτες, ο Ντόχερτι χτίζει ομάδα από την αρχή. Έκανε 5 νίκες σε ισάριθμα φιλικά και 3 ακόμα (με Μπόνιριγκ Ρόουζ, Νταμπάρτον και Ινβερνές) στο Λιγκ Καπ, έχασε μόνο από την Ερντριόνιανς (1-0) και αυτό στοίχισε πρωτιά και πρόκριση έμεινε εκτός συνέχειας στον θεσμό. Είναι το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό, ο Ντόχερτι θα χρειαστεί να κάνει μεγάλη υπέρβαση για να την κρατήσει στη μεγάλη κατηγορία.

Επιμέλεια: Μάνος Κασσωτάκης

 

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Betshop
Sportingbet
Απόδοση Stoiximan
Απόδοση Pamestoixima.gr
Απόδοση Novibet
Απόδοση Bwin
Απόδοση Betsson
Απόδοση Fonbet
Απόδοση Bet365
Απόδοση Netbet
Απόδοση Betshop
Απόδοση Sportingbet
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση