foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ117
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Πρωτάθλημα Πολωνίας 2023-24: Preview Ekstraklasa

Previews Πρωταθλημάτων | 17 Ιουλ 2023 11:50
ΠΟΛΩΝΙΑ.jpg

Ήταν η χρονιά που η εκπληκτική Ράκοβ έφτασε στον τίτλο (και μία ανάσα από το νταμπλ), τον πρώτο στην ιστορία της στην Ekstraklasa Πολωνίας. Επιβραβεύτηκε με τον καλύτερο τρόπο για την απίθανη πορεία των τελευταίων ετών, που έγινε ακόμα πιο σημαντική, με δεδομένο ότι η Λέγκια έκανε την κορυφαία πορεία 2ης εδώ και 9 χρόνια (η Λεχ είχε κάνει τόσο καλή πορεία χωρίς να φτάσει στην κορυφή το 2014). Και ο κύκλος της έκλεισε με την αποχώρηση του Πάπσουν από τον πάγκο. Ο μέχρι πρότινος βοηθός του Σβάργκα καλείται να τη διατηρήσει σε υψηλό επίπεδο.

Τα πράγματα, όμως, θα είναι πιο δύσκολα, καθώς η Λέγκια έχει δυναμώσει με τον Ρούνιαϊτς στον πάγκο, ενώ και η Λεχ δεν θα ρίξει όλο το βάρος στην Ευρώπη φέτος, όπως έκανε πέρυσι. Η Πιαστ εντυπωσίασε με τον έμπειρο Βούκοβιτς στον πάγκο, ενώ και ο Φορνάλικ βρήκε ομάδα που να του ταιριάζει, ξεκινώντας τη σεζόν στον πάγκο της Ζαγκλέμπιε. Σταθερή αξία η Πογκόν, που θα παλέψει και πάλι για την Ευρώπη, ενώ θα υπάρξουν και εκπλήξεις, όπως συμβαίνει κάτι χρόνο.

Την κατηγορία αποχαιρέτησαν Μίετζ, Λέχια και Βίσλα Πλοκ, με την ιστορική Ρουχ Χορζόβ να επιστρέφει για πρώτη φορά μετά το 2016 και η Λοτζ (η μοναδική πόλη με διπλή εκπροσώπηση) έπειτα από απουσία 3 ετών. Έχουμε, όμως, και πρωτάρα, καθώς η Νιεπολιόμιτσε βρίσκεται για πρώτη φορά στην ιστορία της ανάμεσα στις κορυφαίες ομάδες της χώρας.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σύστημα διεξαγωγής

Δεν υπάρχει καμία αλλαγή σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν. Θα διεξαχθούν 34 αγωνιστικές, με τις 3 τελευταίες της βαθμολογίας να υποβιβάζονται στη 2η κατηγορία και τις 3 πρώτες να παίζουν στην Ευρώπη (4 μαζί με τον Κυπελλούχο). Ο πρωταθλητής θα αγωνιστεί στα προκριματικά του Champions League, ενώ ο 2ος και ο 3ος  θα συμμετάσχουν στα προκριματικά του Conference League, όπως και η ομάδα που θα κατακτήσει το Κύπελλο (αν ο τροπαιούχος τερματίσει μέσα στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος, τότε θα βγει Ευρώπη και η 4η της βαθμολογίας).

Σε περίπτωση  ισοβαθμίας, η κατάταξη των ομάδων αποφασίζεται με τα εξής κριτήρια:

1) Διαφορά τερμάτων,
2) Καλύτερη επίθεση,
3) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση,
4) Καλύτερη εκτός έδρας άμυνα.

 

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Λέγκια 2. Λεχ Πόζναν 3. Ράκοβ
4. Πιάστ 5. Πογκόν 6. Ζαγκλέμπιε
7. Γκόρνικ 8. Κρακόβια 9. Σλασκ
10. Λοτζ 11. Βάρτα 12. Βίτζεβ Λοτζ
13. Γιαγκελόνια 14. Κορόνα 15. Ραντόμιακ
16. Ρουζ Χορζόφ 17. Σταλ 18. Νιεπολιόμιτσε

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης (Θέση) Από Σε
Κουν (Μ) Ράκοβ Λέγκια
Ζβολίνσι (Μ) Λέχια Ράκοβ
Νασιμέντο (Μ) Ραντόμιακ Γκόρνικ
Ναλέπα (Α) Λέχια Ζαγκλέμπιε
Βόλσκι (Μ) Βίσλα Πλοκ Ραντόμιακ

Τι παίζουμε

Κατάκτηση: Λέγκια 2.50

Να τερματίσει στην 4άδα: Πιαστ 4.50

Υποβιβασμός: Σταλ 2.50

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΡΑΚΟΒ

Η ανοδική πορεία των προηγούμενων ετών ολοκληρώθηκε με την πρώτη κατάκτηση του πρωταθλήματος στην ιστορία της! Βρέθηκε, μάλιστα, μία ανάσα από το νταμπλ, αλλά ηττήθηκε στον τελικό του Κυπέλλου από τη Λέγκια στα πέναλτι. Και με αυτόν τον τρόπο ο άνθρωπος που την αναγέννησε και πέτυχε τη μεγαλύτερη επιτυχία στην ιστορία του πολωνικού ποδοσφαίρου, ο Μάρεκ Πάπσουν, αποφάσισε ότι έφτασε η στιγμή να αποχωρήσει από τον πάγκο της ομάδας που πήρε από την 3η κατηγορία. Ο μέχρι πρότινος βοηθός του, Σβάργκα, είναι εκείνος που καλείται να διατηρήσει το στυλ της και να την οδηγήσει σε νέες επιτυχίες. Φυσικά, τίποτα δεν θα είναι εύκολο, ειδικά ότι ένας άνθρωπος είχε πάρει τα πάντα πάνω του και είχε ένα μοναδικό χάρισμα. Ξεκίνησε τη σεζόν με ήττα στα πέναλτι από τη Λέγκια (0-0 το παιχνίδι) στο Σούπερ Καπ.

Έχασε 3 πολύτιμους παίκτες σε όλες τις γραμμές (Γκουτκόβσκις, Κουν, Πετράσεκ), όμως η μεγαλύτερη απώλεια είναι εκείνη του φορ Λόπεθ, ο οποίος υπέστη ρήξη χιαστού στην προετοιμασία. Ξόδεψε 1,5 εκατ. ευρώ για την απόκτηση του Γιεμπόα από τη Σλασκ, για να τον αντικαταστήσει, αλλά οι δυο τους έχουν διαφορετικά χαρακτηριστικά. Σημαντική και η απόκτηση του Ζβολίνσκι (μέσος, Λέχια), όπως και του Κοβάτσεβιτς (στόπερ, Φερεντσβάρος). Συνολικά, έχει βγει ενισχυμένη, με την ελληνική… παροικία να μεγαλώνει και τον Τσίφτση να μετακομίζει στην Πολωνία για λογαριασμό της (δανεικός από τον Αστέρα Τρίπολης).

ΛΕΓΚΙΑ ΒΑΡΣΟΒΙΑΣ

Στην πρώτη χρονιά του Ρούνιαϊτς στον πάγκο έκανε πολλά βήματα προόδου σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη σεζόν. Σταθερότητα, πάντως, δεν βρήκε, χρήματα δεν είχε για σημαντική ενίσχυση και έκανε ό,τι μπορούσε. Αυτό μεταφράστηκε στη 2η θέση, αλλά και στην κατάκτηση του Κυπέλλου, που έφερε ηρεμία. Τώρα, θέλει να κάνει το βήμα παραπάνω και να τερματίσει στην κορυφή. Αρκεί να μην «πνιγεί» με την Ευρώπη στη μέση και αλλάξει γρήγορα προπονητή, κάτι που είχε κάνει τις προηγούμενες σεζόν. Η μεγαλύτερη αλλαγή έρχεται στη θέση του τεχνικού διευθυντή, που ίσως φέρει και διαφορετικά… ήθη και έθιμα. Ξεκίνησε με την κατάκτηση του Σούπερ Καπ στα πέναλτι επί της Ράκοβ.

Ο προγραμματισμός ξεκίνησε από νωρίς και πηγαίνει καλά. Ο μοναδικός παίκτης που δεν ήθελε να χάσει, από αυτούς που αποχώρησαν, είναι ο Μλαντένοβιτς (ακραίος, Παναθηναϊκός). Από εκεί και πέρα, οικονομικά επικρατεί η ίδια στενότητα, αλλά απέκτησε 4 παίκτες σε θέσεις που χρειαζόταν, με τον μέσο Κουν (Ράκοβ) να ξεχωρίζει. Χρειάζεται, πάντως, ακόμα 2-3 παίκτες μέχρι το φινάλε της μεταγραφικής περιόδου.

ΛΕΧ ΠΟΖΝΑΝ

Μετά από σκληρή μάχη για τον τίτλο, η Λεχ αναδείχθηκε πρωταθλήτρια για 8η φορά, πραγματοποιώντας restart έπειτα από μια σεζόν αμφισβήτησης, διαθέτοντας την καλύτερη άμυνα κι επίθεση. Ταξίδεψε στην Οπαλένιτσα για το βασικό στάδιο της προετοιμασίας υπό τις οδηγίες του κόουτς Γιον Φαν Ντεν Μπρομ (υπέγραψε για 2 χρόνια), ο οποίος αντικατέστησε τον Σχόρτζα, που αποχώρησε για προσωπικούς λόγους. Κατά την προετοιμασία έδωσε τρία φιλικά, γνωρίζοντας την ήττα στα δύο εξ αυτών κόντρα σε Βίντσεφ Λοτζ και Πογκόν με το ίδιο σκορ (2-1), ενώ επικράτησε της Γιαγκελόνια επίσης με 2-1.

Ο Ρούντκο (Τ) από τη Μέταλιστ και ο χαφ Αλφόνσο Σόουζα από τη Μπελενένσες (δανεικός) αποτέλεσαν τα πρώτα μεταγραφικά «χτυπήματα», ενώ οριστικοποιήθηκε ο δανεισμός του Τσιτασβίλι από την Ντιναμό Κιέβου. Ο Καμίνσκι (Βόλφσμπουργκ) έφερε 10 εκ. ευρώ στα ταμεία, ενώ σημαντική αποχώρηση ήταν και αυτή του Σικόρα. Τόσο οι μεταγραφές όσο και το «δέσιμο» του ρόστερ προδικάζουν μια χρονιά που δύσκολα θα παρεκκλίνει από την προηγούμενη, καθώς το σύνολο του Πόζναν επενδύει στο ήδη υπάρχον ποιοτικό υλικό, χωρίς να μετρά ουσιαστικές απώλειες.

ΠΟΓΚΟΝ 

Άξια διεκδικήτρια του τίτλου η Πογκόν, ωστόσο λύγισε στο φινάλε από την πίεση, τερματίζοντας στην 3η θέση της βαθμολογίας. Εξασφάλισε έτσι το εισιτήριο για το Κόνφερενς, εκεί όπου θα συμμετάσχει για 2η χρονιά, ψάχνοντας μια καλύτερη πορεία από την περσινή (αποκλείστηκε από τον 2ο προκριματικό από την κροατική Όσιγεκ). Υπήρξε αλλαγή σκυτάλης στον πάγκο, με τον αναμορφωτή της ομάδας του Στσέτσιν, Κόστα Ρούνιαϊτς, να δίνει τελικώς τα χέρια με τη Λέγκια και τη θέση του να παίρνει ο Σουηδός Γενς Γκούσταφσον, που μέχρι πρότινος προπονούσε την Κ21 της χώρας του.

Aνακοίνωσε την πρώτη φετινή μεταγραφή, τον Σουηδό 23χρονο φορ Άλμκβιστ από τη Ροστόφ (δανεικός), ενώ δεν είχε κάποια σημαντική απώλεια παίκτη. Έδωσε μόλις ένα φιλικό, επικρατώντας 1-0 της Λεχ Πόζναν και δείχνοντας εξαιρετικά δείγματα. Θέλει δουλειά για να φτάσει στο επίπεδο πρωταθλητισμού, ακόμη κι αν πέρσι το «άγγιξε», εντούτοις χρειάζονται και προσθήκες που θα έρθουν στην πορεία όπως έχει εξαγγελθεί από τους ιθύνοντες του συλλόγου.

Novibet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Αναλήψεις εντός 24 ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΠΙΑΣΤ ΓΚΛΙΒΙΤΣΕ

Χρειάστηκε χρόνο στη μέτα-Φορνάλικ εποχή, αλλά τελικά βρήκε τον άνθρωπο που έψαχνε για τον πάγκο στο πρόσωπο του Βούκοβιτς. Ο Σέρβος πραγματικά τη μεταμόρφωσε, όμως η εντυπωσιακή αντεπίθεση στο δεύτερο μισό της σεζόν δεν την έφερε τελικά στην Ευρώπη, παρότι βρέθηκε πολύ κοντά. Αυτή η πορεία και προσδοκίες δημιουργεί για φέτος και ενθουσιασμό, καθώς κάποια στιγμή κόντραρε στα ίσα Ράκοβ και Λέγκια με τα αποτελέσματά της.

Δεν άλλαξε και πολύ το ρόστερ, καθώς δεν υπήρχε ανάγκη, από τη στιγμή που κατάφερε να κρατήσει όλους τους βασικούς της. Αποχώρησαν μεν 5 παίκτες, αλλά κανένας τους δεν υπολογιζόταν, ενώ από την άλλη οι μέχρι τώρα προσθήκες είναι μόλις 2 με παίκτες, που δεν προορίζονται για βασικοί. Χαρακτηρίζεται από σταθερότητα σε όλα τα επίπεδα και ελπίζει ότι τη βρήκε και πάλι.

ΓΚΟΡΝΙΚ ΖΑΜΠΡΖΕ

Το πάθημα της έγινε μάθημα πέρυσι και τα… μαχαίρια μπήκαν πάλι στη θέση τους. Μία διαφωνία του Ποντόλσκι στο ξεκίνημα της σεζόν είχε οδηγήσει τον Ούρμπαν στην έξοδο, όμως μετά από αποτυχημένες επιλογές για τον πάγκο, ο έμπειρος τεχνικός επέστρεψε, για να την οδηγήσει κοντά στην 4άδα. Ο δεύτερος γύρος της ήταν εντυπωσιακός, καθώς βρήκε ξανά τον εαυτό της στην επίθεση και αν είχε πάρει αυτές τις αποφάσεις λίγο νωρίτερα και δεν είχαμε παιδιάστικες συμπεριφορές σε όλα τα επίπεδα, θα μπορούσε να διεκδικήσει ευρωπαϊκή έξοδο. Τώρα, αυτό που ελπίζει ότι είναι λύθηκαν όλα τα εσωτερικά προβλήματα. Εξαιρετικό το κλίμα.

Πούλησε τον 20χρονο φορ Βλόνταρτσικ για 3 εκατ. ευρώ στη Στουρμ, ενώ κινήθηκε έξυπνα στην αγορά, έστω κι αν όλες οι μεταγραφές της είναι ελεύθερων παικτών. Έχει κλείσει σημαντικά κενά στο ρόστερ, ενώ συνεχίζει και ο Ποντόλσκι.

ΚΡΑΚΟΒΙΑ

Εξαιρετικό φίνις για την Κρακόβια, η οποία όχι μόνο έσωσε την κατηγορία, αλλά «κλείδωσε» την παραμονή της με έναν τρομερό δεύτερο γύρο και παρά το γεγονός πως ήταν αδιάφορη για πολύ καιρό, έπαιξε στα ίσα κάθε ματς, ούσα τρομερά ανταγωνιστική. Έφτασε στην 7η θέση της βαθμολογίας, μετά την ήττα από τη Λέγκια στην τελευταία αγωνιστική εν τέλει τερμάτισε 9η. O Προμπιέρζ πήρε αρκετές ευκαιρίες στον πάγκο της ομάδας από την Κρακοβία, ωστόσο δεν μπόρεσε τελικώς να ανταποκριθεί στις προσδοκίες και εν τέλει αποτέλεσε παρελθόν με τον Γιάτσεκ Ζιελίνσκι να αναλαμβάνει να οδηγήσει σε καλύτερες μέρες τους «ερυθρόλευκους».

Η περσινή 9η θέση δεν ήταν απαγορευτική, εντούτοις στην Κρακοβία πνέει άνεμος αλλαγής, με τις κινήσεις στο μεταγραφικό παζάρι να είναι ως τώρα περισσότερο ουσίας και όχι… με ποσοτικά κριτήρια. Το επιθετικό πρόβλημα της ομάδας θα κληθούν να λύσουν οι φορ Κάλμαν και Μακούκ που ήρθαν από τις Ίντερ Τούρκου και Μίετζ Λέγκνιτσα αντίστοιχα, αποτελώντας τις μοναδικές προσθήκες της ομάδας ως τώρα. Οι Φαν Άμερσφουρτ (Μ) και Ριβαλντίνιο (Ε) είναι οι μοναδικές αξιόλογες απώλειες της ομάδας του Ζιελίνσκι που στα φιλικά προετοιμασίας έδειξε καλά στοιχεία, επικρατώντας της ΛΑΣΚ Λίντσερ, ενώ αναδείχθηκε και ισόπαλη δίχως σκορ απέναντι στον Ολυμπιακό μεταξύ άλλων.

ΒΑΡΤΑ ΠΟΖΝΑΝ

Η χρονιά έκλεισε με άκρως θετικό πρόσημο για τη Βάρτα Πόζναν, η οποία στο ξεκίνημα της σεζόν έμοιαζε ως το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό, εντούτοις η έλευση του κόουτς Σούλτσεκ ήρθε και άλλαξε τα πάντα στο αγωνιστικό κομμάτι του συλλόγου. Αποτέλεσμα η 11η θέση και η απόσταση 10 βαθμών από τις θέσεις του υποβιβασμού, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την συμπόρευση με τον Πολωνό τεχνικό και τη νέα σεζόν. «Χλιαρή» η ενίσχυση μέχρι στιγμής, εντούτοις οι προσδοκίες για τη νέα σεζόν είναι αρκετά υψηλότερες.

Μέχρι στιγμής έχει προχωρήσει στην απόκτηση δύο αμυντικών, του Σταυρόπουλου από τη Ρετζίνα και του Καμίλ Κοσιέλνι από την Πούστκα Νιεπολόμιτσε της 2ης κατηγορίας. Έχασε, πάντως, σημαντικούς ποδοσφαιριστές, όπως είναι οι Καστανέδα (Μ), Πέρκινς (Α), Σοπότσκο (Μ), ενώ ο Τράλκα σταμάτησε την καριέρα του. Μέτρια η πορεία της στα φιλικά, στα δύο κρίσιμα τεστ που έδωσε απέναντι στις Γιαγκελόνια και Άαλμποργκ, καθώς γνώρισε σε αμφότερα την ήττα.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΖΑΓΚΛΕΜΠΙΕ ΛΟΥΜΠΙΝ

Η επιστροφή του Στοκόβιετς στον πάγκο της αποδείχθηκε… καταστροφή, αλλά τελικά κατάφερε να σώσει τη σεζόν με τον Φορνάλικ στο τιμόνι. Τυχερή που ο έμπειρος τεχνικός ήταν διαθέσιμος, κατάφερε από τη μάχη της παραμονής να τερματίσει στο πρώτο μισό της βαθμολογίας, παίζοντας κατά διαστήματα πολύ καλό ποδόσφαιρο. Αυτό που ψάχνει εναγωνίως τα τελευταία χρόνια είναι η σταθερότητα.

Καλές οι κινήσεις της στην αγορά, πρόσθεσε 5 ποιοτικούς παίκτες στο ρόστερ, αλλά θα της λείψει ο Λάκομι από τη μεσαία γραμμή, καθώς τον πούλησε για 1,5 εκατ. ευρώ στη Γιουνγκ Μπόις. Δεν έπιασε και αποχώρησε και πάλι ο φορ Σβιέτσοκ, ενώ μεγάλη απώλεια είναι ο έμπειρος εξτρέμ Σταρζίνσκι, που έμεινε ελεύθερος. Αρκετές οι αποχωρήσεις, καθώς ο Φορνάλικ προσπαθεί να χτίσει το δικό του ρόστερ. Η λογική λέει ότι και πάλι θα κινηθεί στη μέση της βαθμολογίας.

ΡΑΝΤΟΜΙΑΚ ΡΑΝΤΟΜ

Προσπάθησε να στηρίξει όσο μπορούσε τον τεχνικό Λεβαντόφσκι, αλλά τελικά έπρεπε να έρθει η αλλαγή στον πάγκο, για να εξασφαλίσει την παραμονή. Ο Γκάλκα τα κατάφερε και θα βρίσκεται και στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν στο τιμόνι, όμως η αλήθεια είναι ότι δύσκολα θα κάνει βήματα προόδου. Έκανε 7 μεταγραφές στην προσπάθεια να ανεβάσει την ποιότητα του ρόστερ, αλλά θα την «πονέσει» η αποχώρηση του Νασιμέντο από τη μεσαία γραμμή. Θα παλέψει και πάλι για τη σωτηρία, ποντάροντας ξανά πολλά στην έδρα της.

ΣΤΑΛ ΜΙΕΛΕΤΣ

H Σταλ τερμάτισε οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, στο +5 από τη Βίσλα Κρακοβίας, με την επικράτηση επί της Λέγκια Βαρσοβίας να παίζει ουσιαστικό ρόλο στη σωτηρία της, λίγες «στροφές» πριν από το φινάλε της χρονιάς. Αντιμετώπισε κυρίως ομάδες της πρώτης κατηγορίας της Πολωνίας στα φιλικά προετοιμασίας που έδωσε παρουσιάζοντας ένα σύνολο που σταδιακά βρίσκει επιθετικό ρυθμό.

Συνεχίζει και φέτος στον πάγκο της Σταλ ο Άνταμ Μαγιέφσκι, με στόχο να οδηγήσει τη Σταλ με περισσότερη ασφάλεια στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο. Οι μεταγραφές που πραγματοποιήθηκαν, είναι πολλές, όσες περίπου και οι αποχωρήσεις, με το σύνολο του Μίελετς να αναζητά χρόνο ώστε να «δέσει». Ξεχώρισε η μεταγραφή του κίπερ Κοχάλσκι από τη Λέγκια, ενώ αποχώρησαν και κάποιες σημαντικές μονάδες όπως ο κίπερ Στράντζεκ και ο χαφ Τομάσιεβιτς.

ΒΙΤΖΕΒ ΛΟΤΖ

Λίγο έλειψε να «αυτοκτονήσει» η Βίντσεβ Λοτζ κατά τη διάρκεια της περασμένης σεζόν, τρεις «στροφές» πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος γνώρισε δύο ήττες από τις Λέγκνιτσα και Ρεζσόβια, ενώ αν δεν επικρατούσε με 2-1 εντός έδρας της Ποντμπεσκίτζιε με το «χρυσό» γκολ του Κουν θα έχανε την απευθείας άνοδο, την οποία κέρδισε στον πόντο. Ο Γιάνους Νιέντβιετζ κέρδισε επάξια μια θέση στον πάγκο της Βίντζεβ και τη νέα σεζόν, με στόχο τη διατήρηση της ομάδας σε υψηλό επίπεδο φέτος στην πρώτη κατηγορία. Σπουδαιότερη προσθήκη αυτή του Ματέους Ζίρο (Α), ο οποίος ήρθε από τη Σταλ Μίελετς, ενώ οι χαφ Σέχου και Λετνιόφσκι θα παίξουν σημαντικό ρόλο στο φετινό ρόστερ.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΚΟΡΟΝΑ ΚΙΕΛΤΣΕ

Η Κορόνα Κίελτσε τερμάτισε στην 4η θέση της 2ης κατηγορίας της Πολωνίας στην κανονική διάρκεια, παίρνοντας το εισιτήριο της ανόδου έπειτα από πλέι οφ προβιβασμού. Εκεί, βρήκε απέναντι της τις Όντρα Όπολε (επικράτησε με 3-0) και την Κρόμπρι Γκλόγκοου. Απέναντι στην τελευταία, χρειάστηκε το τέρμα του Κιελμπ στο προτελευταίο λεπτό της παράτασης, ώστε να πάρει το πολυπόθητο εισιτήριο για την πρώτη κατηγορία, μετά το 2-2 της κανονικής διάρκειας της αναμέτρησης.

O κόουτς Λέσζεκ Οϊρζίνσκι που ανέβασε το σύνολο του Κίελτσε στην πρώτη κατηγορία, συνεχίζει και φέτος στον πάγκο του συλλόγου, σε μια χρονιά που αναμενόμενα η Κορόνα θα παλέψει για τη σταθεροποίησή της στην πρώτη κατηγορία. Σημαντικότερη η μεταγραφή του φορ Σπιάτσκα, ο οποίος ήρθε από την υποβιβασμένη Γκόρνικ Λέτζνα, ενώ στα φιλικά προετοιμασίας έδειξε σαφώς ανέτοιμη, με πιο πρόσφατες τις ήττες από Βίσλα Πλοκ και Σταλ Μίελετς.

ΓΙΑΓΚΕΛΟΝΙΑ

Μετριότατη η παρουσία της ομάδας του Μπιάλιστοκ στην περσινή Ekstraklasa, η οποία βολεύτηκε με τη 12η θέση και… πάλι καλά θα μπορούσε να πει κανείς. Μέχρι την τελευταία αγωνιστική, όπου πήρε διπλό στην έδρα της υποβιβασμένης Γκόρνικ Λέτζνα, ήταν χωρίς νίκη στα έξι τελευταία της ματς, ενώ είχε μόλις μια απέναντι στη Ζαγκλεμπιέ στους τρεις τελευταίους μήνες, παρόλα αυτά κατάφερε να παραμείνει στην κατηγορία με τις ήττες των Βίσλα και Νιετσιέτζα να βάζουν το «χεράκι» τους.

Ο Πιοτρ Νόβακ στα μέσα του Ιουνίου άφησε την θέση του στον πάγκο της Γιαγκελόνια, με τον Ματσιέι Στόλαρτζικ να αναλαμβάνει έπειτα από ένα πέρασμα πολλών ετών στις υποδομές της Εθνικής ομάδας της Πολωνίας. Οι αποχωρήσεις στο ρόστερ ήταν πολλές, με την ενίσχυση μέχρι στιγμής να εστιάζεται στο χώρο του κέντρου, όπου αποκτήθηκαν οι Λάσκι, Νενέ και Σκρζίπτσακ. Στο πιο δυνατό φιλικό που έδωσε, ηττήθηκε με 2-1 από τη Λεχ Πόζναν με 2-1, εντούτοις έδειξε καλά στοιχεία, κυρίως στην άμυνα. Βασικός στόχος για φέτος παραμένει η άνετη παραμονή στην κατηγορία και από εκεί και πέρα θα παλέψει για το καλύτερο δυνατό.

ΣΛΑΣΚ ΒΡΟΤΣΛΑΒ

Έκανε απίστευτα κακή σεζόν και σώθηκε στο… παρά πέντε. Ο έμπειρος Μαγκιέρα μπορεί να μην έκανε τόσο καλή δουλειά, αλλά από τη στιγμή που την έσωσε, δεν γινόταν να μη συνεχίσει. Άλλωστε, την ξέρει καλά από την προηγούμενη θητεία του. Το πώς έφτασε ένα βήμα από την καταστροφή, πάντως, παραμένει ερωτηματικό, έχοντας ξεκινήσει με ευρωπαϊκές υποχρεώσεις και ένα ποιοτικό ρόστερ.

Απώλεια ο φορ Γιεμπόα, τον οποίο πούλησε για 1,5 εκατ. ευρώ στη Ράκοβ, ενώ έκανε και μικρή εκκαθάριση στο ρόστερ με βάση αυτά που θέλει ο Μαγκιέρα. Έκανε 5 μεταγραφές είτε ελεύθερων είτε δανεικών παικτών, καθώς χρήματα δεν υπάρχουν στα ταμεία. Η λογική λέει ότι μόνο καλύτερα μπορεί να τα πάει, αλλά και πάλι θα παλέψει για την παραμονή. Το περσινό σοκ ήταν μεγάλο.

Betsson
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ προσφορά*
check_3c
Cash Out* & Bet Builder*
check_3c
Εξελιγμένο mobile app
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΛΟΤΖ

Κατάφερε να επιστρέψει στην κορυφαία κατηγορία έπειτα από απουσία 3 ετών, κάνοντας… περίπατο την προηγούμενη σεζόν και κατακτώντας τον τίτλο στην πιο ανταγωνιστική δεύτερη κατηγορία των τελευταίων ετών. Αυτή τη φορά δεν θέλει να επαναλάβει τα λάθη που έφεραν πίσω το πρότζεκτ, αλλά δεν πρόκειται να «πουλήσει» το DNA της και θα συνεχίζει να παίζει ανοιχτά σε κάθε γήπεδο. Μένει να δούμε αν αυτή τη φορά θα της βγει.

Προφανώς και προσπάθησε να ανεβάσει το επίπεδο του ρόστερ, κάνοντας συνολικά 8 μεταγραφές, που όντως θα τη βοηθήσουν. Αυτοί που αποχώρησαν ήταν ούτως ή άλλως εκτός πλάνων μετά την άνοδο. Θα παλέψει για την παραμονή, όμως με λίγη τύχη αυτή τη φορά μπορεί να τα πάει πολύ καλύτερα και να είναι μία από τις εκπλήξεις της σεζόν.

ΡΟΥΧ ΧΟΡΖΟΦ

Η απουσία της Ρουχ από την κορυφαία κατηγορία κράτησε για 7 χρόνια και η ιστορική ομάδα του Χορζόβ ετοιμάζεται για τη μεγάλη επιστροφή. Η νίκη της τελευταίας αγωνιστικής πέρυσι έφερε και την απευθείας άνοδο, με τον ενθουσιασμό να είναι μεγάλος. Βέβαια, έπειτα από τόσα χρόνια θα χρειαστεί λίγο μέχρι να συνηθίσει στο νέο επίπεδο, αλλά η ελπίδα είναι ότι η… φανέλα θα κάνει επιτέλους τη διαφορά εκεί που της αξίζει.

Τα οικονομικά της δεν είναι και στην καλύτερη κατάσταση και δεν είχε ούτε ευρώ να ξοδέψει για ενίσχυση. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι δεν κινήθηκε στην αγορά. Απλά, έψαξε για περιπτώσεις ελεύθερων παικτών και δανεικών. Έτσι, την είδαμε να κάνει 10 μεταγραφές (αποχώρησαν 9 παίκτες), με στόχο να κερδίσει τη σωτηρία.

ΝΙΕΠΟΛΙΟΜΙΤΣΕ

Τερμάτισε στην 5η θέση της κανονικής περιόδου πέρυσι στη 2η κατηγορία και στα πλέι οφ ανόδου έκανε τη μεγάλη έκπληξη, για να βρεθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της στην κορυφαία κατηγορία! Σκόρπισε με 4-1 τη Βίσλα, πριν κερδίσει με 3-2 εκτός έδρας τη Νιετσιέτζα στον μεγάλο τελικό. Είναι η πρώτη φορά που θα δούμε «πρωτάρα» μετά τη Μίεντζ το 2018. Ούτε η ίδια δεν περίμενε αυτή την επιτυχία και απλά θα γιορτάσει τη συμμετοχή της, όντας το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό.

Ειδικά, αν αναλογιστούμε το γεγονός ότι έχει προχωρήσει σε μόλις 4 μεταγραφές για την ενίσχυση του ρόστερ. Και για οικονομικούς λόγους, αλλά και για να επιβραβεύσει τους παίκτες που την έχουν φέρει σε αυτή τη θέση. Συν ότι γνωρίζει ότι πιθανότατα θα επιστρέψει στη 2η κατηγορία και δεν θέλει να κάνει ανοίγματα, που θα υποθηκεύσουν το μέλλον της. Από την άλλη, βέβαια, δεν υπάρχει η παραμικρή πίεση και το άγχος, που στο τέλος μπορούν να φέρουν ακόμα μία επιτυχία και να την κάνουν επικίνδυνη…

 

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Betshop
Sportingbet
Απόδοση Stoiximan
Απόδοση Pamestoixima.gr
Απόδοση Novibet
Απόδοση Bwin
Απόδοση Betsson
Απόδοση Fonbet
Απόδοση Bet365
Απόδοση Netbet
Απόδοση Betshop
Απόδοση Sportingbet
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση