foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ219
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Πρωτάθλημα Β' Γερμανίας 2023-24: Preview 2. Bundesliga

Previews Πρωταθλημάτων | 24 Ιουλ 2023 12:00
B-GERMANY_AFIERWMA_foxbet.jpg

Η Τσβάιτε Λίγκα της περασμένης σεζόν κέντρισε τα βλέμματα του φίλαθλου κόσμου και όχι άδικα. Το φινάλε ήταν κάτι παραπάνω από δραματικό, με δύο ομάδες να διεκδικούν την απευθείας άνοδο την τελευταία αγωνιστική, όλα να παραμένουν «ανοιχτά» μέχρι και το τελευταίο δευτερόλεπτο και τελικά τη Χάιντενχαϊμ να εξασφαλίζει πέρα από τον προβιβασμό στην Μπουντεσλίγκα και την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Για μία ακόμα σεζόν το Αμβούργο έμεινε στα κρύα του λουτρού, χάνοντας την άνοδο στα μπαράζ. Και φέτος, θεωρείται εκ των φαβορί, μπαίνοντας αισίως στην έκτη διαδοχική σεζόν που αγωνίζεται στη Β’ Κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου.

Συγκριτικά με πέρυσι πάντως, το έργο του θα είναι σαφώς πιο δύσκολο και αυτό γιατί είδε τις Χέρτα και Σάλκε, να υποβιβάζονται. Αμφότερες έχουν ως στόχο την άμεση επιστροφή τους στα «σαλόνια» και βάσει δυναμικής, τόσο σε έμψυχο δυναμικό, όσο και έδρας, έχουν όλα τα φόντα για να τα καταφέρουν. Μεγαλύτερη σταθερότητα αναζητά η Ζάνκτ Πάουλι, για να έχει το δικαίωμα να «φλερτάρει» με την πρώτη τριάδα. Από κοντά και η Πάντερμπορν με τη Φορτούνα Ντίσελντορφ, ομάδες που διεκδίκησαν λίγο-πολύ ένα πλασάρισμα στο top-3 στο προηγούμενο πρωτάθλημα.

Πάντα δύσκολη η παραμονή για μία «νεοφώτιστη», όμως η Μπράουνσβαϊγκ φρόντισε να την εξασφαλίσει έστω και στο τέλος. Αναμένεται πάντως ακόμα μία δύσκολη σεζόν για τα «λιοντάρια», κυρίως γιατί οι ομάδες που ανέβηκαν από την 3. Λίγκα, αναμένονται ανταγωνιστικές. Ομάδα-έκπληξη η πρωταθλήτρια Έλβερσμπεργκ, με back-to-back ανόδους από τη Ρεγκιονάλιγκα μέσα σε δύο χρόνια, «μπαρουτοκαπνισμένη» στην κατηγορία η Όσναμπρικ, που προβιβάστηκε απευθείας με ανατροπή στις καθυστερήσεις, στο τελευταίο ματς της σεζόν. Η Βέχεν Βιζμπάντεν κέρδισε την άνοδο στα μπαράζ με την Αρμίνια Μπίλεφελντ, όμως στην παρούσα φάση μοιάζει η πιο αδύναμη ομάδα της φετινής Τσβάιτε Λίγκα. Θα προσπαθήσει να διαψεύσει τα προγνωστικά.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σύστημα διεξαγωγής

Άνευ μεγάλων αλλαγών η κατηγορία, ως είθισται άλλωστε στην Τσβάιτε Λίγκα. Οι 18 ομάδες της 2ης τη τάξει κατηγορίας της Γερμανίας παίζουν μέσα-έξω τους αγώνες τους. Μετά από τις 34 στροφές, κερδίζουν την άνοδο στην Μπουντεσλίγκα οι δύο πρώτες της βαθμολογίας. Η 3η θα παίξει διπλούς αγώνες μπαράζ με την 16η της Α’ κατηγορίας. Η 16η της βαθμολογίας θα αγωνιστεί με την 3η της 3. Λίγκα σε διπλούς αγώνες μπαράζ για την παραμονή.

Σε περίπτωση  ισοβαθμίας, η κατάταξη των ομάδων αποφασίζεται με τα εξής κριτήρια:

1) Διαφορά τερμάτων
2) Καλύτερη επίθεση
3) Μεταξύ τους ματς
4) Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους
5) Καλύτερη εκτός έδρας επίθεση στα μεταξύ τους ματς
6) Καλύτερη επίθεση στα εκτός έδρας παιχνίδια
7) Αγώνας μπαράζ

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Σάλκε 2. Αμβούργο 3. Ζανκτ Πάουλι
4. Πάντερμπορν 5. Χέρτα 6. Φορτούνα Ντίσελντορφ
7. Γκρόιτερ Φιρτ 8. Μαγδεβούργο 9. Αννόβερο
10. Νυρεμβέργη 11. Καϊζερσλάουτερν 12. Χόλσταϊν Κίελ
13. Καρλσρούη 14. Έλβερσμπεργκ 15. Χάνσα Ρόστοκ
16. Όσναμπρικ 17. Μπράουνσβαϊγκ  18. Βέχεν Βιζμπάντεν

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης (Θέση) Από Σε
Σάλενμπεργκ (Μ) Χόλσταϊν Κίελ Σάλκε
Φεράι (Ε) Μπράουνσβαϊγκ Αμβούργο
Ζέγκιν (Μ) Ουνιόν Βερολίνου Σάλκε
Χαγιάσι (Ε) Σεντ Τρούιντεν Νυρεμβέργη
Ρότε (Α) Ντόρτμουντ Χόλσταϊν Κίελ

 

Τι παίζουμε

Νικητής Διοργάνωσης: Σάλκε 4.50

Άνοδος: Ζανκτ Πάουλι 4.00

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αγώνες Β' Γερμανίας Σήμερα (Αναλύσεις)

Αποδόσεις
1
X
2
U
O
ΟΠΑΠ
ΑΠΟΤ.
1
1.93
X
4.00
2
3.47
U
2.68
O
1.45
191
-
1
1.75
X
4.06
2
4.18
U
2.56
O
1.48
192
-
1
3.14
X
3.62
2
2.17
U
2.21
O
1.64
190
-
1
2.84
X
3.63
2
2.31
U
2.43
O
1.53
388
-

ΑΜΒΟΥΡΓΟ

Όταν γίνεται αναφορά στο Αμβούργο, τα λόγια περισσεύουν. Μιλάμε για μία ομάδα που υποβιβάστηκε στην Τσβάιτε Λίγκα τη σεζόν 2017/18 και θεωρητικά είχε ως στόχο την άμεση επιστροφή στην Μπουντεσλίγκα. Αντ’ αυτού έχει συμπληρώσει πέντε σεζόν στη Β’ Κατηγορία και μπαίνει αισίως στην 6η. Για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική περίοδο τερμάτισε στην 3η θέση και διεκδίκησε εκ νέου την άνοδο στα μπαράζ. Παρουσιάστηκε όμως κατώτερη των προσδοκιών στις διπλές αναμετρήσεις με τη Στουτγκάρδη, υπέστη ισάριθμες ήττες (3-0 εκτός, 1-3 εντός), με αποτέλεσμα να παραμείνει στα… αλώνια. Παρά τη νέα αποτυχία προβιβασμού, η διοίκηση έμεινε ικανοποιημένη από τη γενικότερη εικόνα της ομάδας, γι’ αυτό και έδωσε το «πράσινο φως» στον Τιμ Βάλτερ να συνεχίσει στον πάγκο της ομάδας.

Έδωσε φιλικά με Βέρντεν (3-2), Βικτόρια Πλζέν (3-3), Σάλτσμπουργκ (1-4) και Ρέιντζερς (1-2). Έδωσε 750.000 ευρώ για την αγορά του Φεράι (ΜΕ, 29/10) από την Μπράουνσβαϊγκ. Σε κέντρο και άμυνα ενισχύθηκε με τους Εζτουνάλι (Μ, 2/0) και Ράμος (Α, 25/1), που ήρθαν ως ελεύθεροι από Ουνιόν Βερολίνου και Αρμίνια Μπίλεφελντ αντίστοιχα. Με τη μορφή δανεισμού πήρε τους Χαντζικάντουνιτς (Α, 20/0, Ροστόβ) και Φαν Ντερ Μπρεμπτ (Α, 18/1, Σάλτσμπουργκ). Επέλεξε να πουλήσει τον Ρορ (Α, 32/3) στην Πάντερμπορν για 500.000 ευρώ, άλλα τόσα πήρε από την Πάντερμπορν για τον Μπιλμπιγιά (Ε, 17/2). «Πόνεσε» η αποχώρηση του αναντικατάστατου Κίτελ (ΜΕ, 35/6) που δεν μπόρεσε να τον ανανεώσει. Ανεβαίνει ο πήχης δυσκολίας συγκριτικά με πέρυσι, από τη στιγμή που στην κατηγορία θα έχει να ανταγωνιστεί ομάδες όπως η Σάλκε και η Χέρτα, που έπεσαν από την Μπουντεσλίγκα. Θετικό που λίγο-πολύ έχει την ίδια ομάδα. Έχει καταντήσει… ανέκδοτο, αλλά ναι, και φέτος είναι εκ των φαβορί για την άνοδο.

ΣΑΛΚΕ

Μόλις μία σεζόν μετά την άνοδό της στην Μπουντεσλίγκα, η Σάλκε πήρε ξανά τον… κατήφορο. Έγινε πλήρως διακριτό ότι το όνομα και η έδρα, δεν αρκούν για να μείνει μία ομάδα στην κορυφαία κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου. Στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν «φλέρταρε» με τις θέσεις του υποβιβασμού. Δύο σερί νίκες στην τελική ευθεία αναπτέρωσαν τις ελπίδες παραμονής, όμως με δύο ήττες και μία ισοπαλία στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές, τερμάτισε 17η, στο -2 από τα μπαράζ και υποβιβάστηκε. Σε αντίθεση με την προηγούμενη φορά που βρέθηκε σε αυτή την κατάσταση, επέλεξε να μην προχωρήσει σε αλλαγές στην τεχνική ηγεσία και κράτησε τον Τόμας Ράις, παρότι στα 23 ματς που κάθισε στον πάγκο της από τις 27 Οκτώβρη και ύστερα, είχε Μ.Ο. μόλις 1,09 βαθμών ανά παιχνίδι. Στα φιλικά έπαιξε με Σπέλε-Βένχαους (3-0), Μπόχολτ (2-2), Κοπεγχάγη (0-2), Γκόρνικ Ζάμπρζε (5-0) και Τβέντε (2-2).

Όπως είναι λογικό μετά από έναν υποβιβασμό, ένας μεγάλος όγκος παικτών αποχώρησε. Αυτό φυσικά της έφερε και χρήματα στα ταμεία, με τα κέρδη της μέχρι στιγμής να υπολογίζονται στα 20 εκ. ευρώ από τις πωλήσεις των Ζαλαζάρ (Μ, 23/2, Μπράγκα), Μπίτλερ (Ε, 35/11, Χόφενχαϊμ), Χαρίτ (ΜΕ, Μαρσέιγ), Λάρσον (Ε, 12/0, Κοπεγχάγη), Πίρινγκερ (Ε, Χάιντενχαϊμ), Μποζντογκάν (Μ, Ουτρέχτη) και Βούτερς (Μ, Λόμελ). Ελεύθερος ο Γιοσίντα (Α, 31/0). Μέρος αυτών τα επένδυσε για την αγορά των Σάλενμπεργκ (Μ, 35/3, Πάντερμπορν), Σέγκουϊν (Μ, 23/1, Ουνιόν Βερολίνου), Τέμπελμαν (Μ, 34/2, Φράιμπουργκ) και Μίλερ (Τ, 27/0, Ζυρίχη), ενώ έφερε ελεύθερο από την Αρμίνια Μπίλεφελντ τον Λάσμ (Ε, 36/8). Σαφώς και η άμεση επιστροφή της στην Μπουντεσλίγκα αποτελεί πρώτος και μοναδικός στόχος. Το έχει κάνει ξανά. Το πλάνο της είναι άλλωστε να επιστρέψει στο top-6 της κορυφαίας κατηγορίας τα επόμενα χρόνια. Οτιδήποτε άλλο πέρα από τον προβιβασμό, θα αποτελέσει πισωγύρισμα.

ΧΕΡΤΑ

«Μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα...» Εδώ και τρεις διαδοχικές σεζόν, η Χέρτα «φλέρταρε» με τον υποβιβασμό. Το 2022 έσωσε τη χρονιά στα μπαράζ παραμονής, την περασμένη αγωνιστική περίοδο όμως, τα ψέμματα τελείωσαν και πήρε τον δρόμο για την Τσβάιτε Λίγκα, ως τελευταία και... καταϊδρωμένη. Μέχρι και 10 αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της χρονιάς, έδειχνε ότι θα μπορούσε να τη σκαπουλάρει. Από την 28η «στροφή» και μετά ωστόσο, βρέθηκε στον πάτο της βαθμολογίας και δεν ξεκόλλησε ποτέ από αυτόν, παρότι στα τέσσερα τελευταία της ματς κέρδισε τα δύο κι έχασε μόλις ένα. Το κακό είχε ήδη γίνει. Έχει σημαντικά οικονομικά προβλήματα, υπήρχαν αμφιβολίες ακόμα και για το αν θα μπορέσει να πάρει αδειοδότηση για τη συμμετοχή της στην Τσβάιτε Λίγκα, στην οποία επιστρέφει μετά τη σεζόν 2012/13. Σε αυτή τη νέα πραγματικότητα, επέλεξε να πορευθεί με τον Ντάρνταϊ, που την ανέλαβε έξι ματς πριν το φινάλε και μαζί του είδε αγωνιστική βελτίωση.

Φιλικά με RSV Άιντραχτ (6-0), Ντιναμό Βερολίνου (2-0), Γιουνγκ Μπόις (2-4), Μόλενμπεκ (2-1), Αντβέρπ (0-1) και Σταντάρ Λιέγης (1-1). Έχει φέρει τους Γκέρσμπεκ (Τ, 32/0, Καρλσρούη), Ρις (Ε, 34/1, Χόλσταϊν Κίελ), Πρέβλιακ (Ε, 30/6, Έουπεν), Λάιστνερ (Α, 26/1, Σεντ Τρούιντεν) και Ντούντιζακ (ΜΕ, 11/0, Γκρόιτερ Φιρτ). Πήρε 4 εκ. ευρώ από τη Χετάφε για τον Αλντέρτε (Μ), άλλα τόσα από την Άιντραχτ Φρανκφούρτης για τον Ενγκνκάμ (Ε, 19/4) και 3 εκ. ευρώ για τη μετακόμιση του Τουσάρ (Μ, 34/6) στη… γειτόνισσα, Ουνιόν. Παράλληλα πούλησε και τους Ασκασίμπαρ (Μ) και Μίτελστεντ (Α, 17/0). Τέλος οι Γιόβετιτς (Ε, 18/4), Μποέτιους (ΜΕ, 21/0) και Πλάτενχαρντ (Α, 32/0). Αποσύρθηκε ο Μπόατενγκ (ΜΕ, 17/0). Σαν σύλλογος, τη δυναμική την έχει. Το ρόστερ της όμως χρίζει ενίσχυσης, αν θέλει να «χτυπήσει» άνοδο. Μοιάζει να είναι πιο πίσω από τη Σάλκε και σίγουρα από το Αμβούργο.

ΖΑΝΚΤ ΠΑΟΥΛΙ

Πήγε να… τρελάνει κόσμο την προηγούμενη σεζόν η Ζανκτ Πάουλι, που έφτασε μία «ανάσα» από το να κάνει το απόλυτο «comeback». Από εκεί που πάλευε για την παραμονή της στα μέσα του πρωταθλήματος, βρέθηκε στη διεκδίκηση μίας θέσης εντός της πρώτης τριάδας και κατ’ επέκτασης της ανόδου. Το μεγαλύτερο μερίδιο ευθύνης γι’ αυτή την ξέφρενη πορεία στο δεύτερο μισό της σεζόν, το έχει ο Φάμπιαν Χιούρτσελερ, ο οποίος ανέλαβε στη χειμερινή διακοπή και μαζί του οι «Kiezkicker» σημείωσαν 10 διαδοχικές νίκες, σπάζοντας κάθε ρεκόρ. Δύο σερί ήττες και δύο ισοπαλίες στις επτά τελευταίες αγωνιστικές, τους στοίχισαν το πλασάρισμα στο top-3. Έκαναν «μίνι» τουρ στη Σκωτία, κερδίζοντας την Ντανφέρμλιν (3-0) στο πρώτο τους φιλικό. Ακολούθησαν άλλα τρία: Όλντενμπουργκ (6-0), Αούστρια Λουστενάου (7-1) και Χάποελ Τελ-Αβίβ (3-0).

Πολύ στοχευμένες οι κινήσεις τους, υπέγραψαν ως ελεύθερο τον αρχηγό της Χόλσταϊν Κίελ, Βαλ (Α, 30/2), όπως και τους Σινάνι (Ε, 29/2, Νόριτς), Τρόι (Α, 35/0, Φράιμπουργκ Β’) και Άλμπερς (Ε, 36/7, Ρέγκενσμπουργκ), ενώ κράτησαν τον Μετς (Α, 17/0) μετά τον εξάμηνο δανεισμό του από τη Ζυρίχη. Τεράστια το κενά που άφησαν στο βασικό σχήμα οι Πακαράντα (Α, 34/3) και Ντάσνερ (ΜΕ, 36/10), που αμφότεροι μετακόμισαν στην Μπουντεσλίγκα. «Κούνησαν μαντίλι», μαζί με τους Φαζλί (Α, 21/0), Βίκοφ (Α, 13/1), Μπάιφους (Α, 10/0) και Τσάντερ (Α, 21/0). Αν την ερχόμενη αγωνιστική περίοδο πραγματοποιήσει ανάλογη πορεία με αυτή του δεύτερου μισού της περασμένης, τότε η Ζανκτ Πάουλι μπορεί να βλέπει Μπουντεσλίγκα. Το ποδόσφαιρο που παίζει με τον Χιούρτσελερ, είναι καλό. Ζητούμενο η σταθερότητα.

ΠΑΝΤΕΡΜΠΟΡΝ

«Φωτοτυπία» της σεζόν 2021/22 αποτέλεσε η περυσινή για την Πάντερμπορν. Έκανε εξαιρετικά δυνατή εκκίνηση και στο πρώτο τρίτο του πρωταθλήματος βρισκόταν σταθερά στην πρώτη τριάδα του βαθμολογικού πίνακα. «Ξεφούσκωσε» λίγο πριν τη διακοπή, προσπάθησε να ανακτήσει το χαμένο έδαφος στο δεύτερο μισό, όμως δεν κατάφερε ποτέ να ξαναμπεί στο top-3. Μαζί με την πρωταθλήτρια Χάιντενχαϊμ, είχε την καλύτερη έδρα στην κατηγορία, με 12 νίκες σε 17 παιχνίδια. Ένα πράγμα της στοίχησε και αυτό ήταν η κάκιστη εικόνα που είχε στα «ταξίδια» της, με ρεκόρ 4Ν-7Ι-6Η. Δεν υπήρξε ποτέ θέμα προπονητή, ακόμα και μετά την περιπέτεια που πέρασε ο Λούκας Κβάσνιοκ, με -αβάσιμες όπως αποδείχθηκε- κατηγορίες περί σεξουαλικής κακοποίησης γυναίκας στη Μαγιόρκα. Υπάρχει ικανοποίηση για τη δουλειά του, μπαίνει αισίως στην τρίτη του χρονιά στον σύλλογο.  Στα φιλικά αναμετρήθηκε με Βουπερτάλερ (2-1), Ντιναμό Δρέσδης (4-0), Λεβερκούζεν (2-1) και Βάαλβαϊκ (3-0).

Έχει κάνει «θόρυβο» με τις μεταγραφές της. Έγινε το «μπαμ» με τον εμπειρότατο Μαξ Κρούζε (Ε, 5/0, Βόλφσμπουργκ). Επιθετικά ενισχύθηκε περαιτέρω με τον Γκριμάλντι (Ε, 35/10, Ζααρμπρίκεν). Έδωσε 1 εκ. ευρώ στο Αμβούργο για την αγορά των Ρορ (Α, 32/3) και Μπιλμπιγιά (Ε. 17/2). Καλές προσθήκες και αυτές των Κινσόμπι (Μ, 30/6, Ζααρμπρίκεν) και Μουσλίου (Α, 27/0, Ίνγκολσταντ). Πήρε συνολικά 3.5 εκ. ευρώ από τις πωλήσεις των Σάλενμπεργκ (Μ, 35/3, Σάλκε) και Γιούστβαν (ΜΕ, 37/7, Χόφενχαϊμ), ομολογουμένως αναντικατάστατων μονάδων στο περυσινό ρόστερ. Απώλεια και ο Σρμπένι (Ε, 35/5). Συνεχίζει στην Καρλσρούη ο Μπόρμουτ (Α, 22/0). Παρότι έχασε σημαντικούς παίκτες, έδωσε απαντήσεις και βελτιώθηκε παραπάνω. Θα είναι και φέτος από τις ομάδες που θα διεκδικήσουν με αξιώσεις την άνοδο, επιστρέφοντας στην Μπουντεσλίγκα, αν τα καταφέρει, ύστερα από τέσσερα χρόνια.

Novibet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Αναλήψεις εντός 24 ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΦΟΡΤΟΥΝΑ ΝΤΙΣΕΛΝΤΟΡΦ

 Η πορεία της Φορτούνα Ντίσελντορφ την χρονιά που μας πέρασε ήταν μία… ευθεία γραμμή. Ανά διαστήματα έδειχνε ικανή να διεκδικήσει την άνοδο, όμως πάντα κάπου τα χάλαγε και... έχυνε την καρδάρα με το γάλα. Δεν έπεσε ποτέ κάτω από την 9η θέση, όμως με εξαίρεση τη 2η αγωνιστική που έπιασε τριάδα, δεν βρέθηκε ποτέ ξανά εντός αυτής. Της έλειψε η σταθερότητα. Υπέστη μόλις δύο ήττες στη «MERKUR SPIEL-ARENA», όμως μακριά από αυτή, έχασε τα οχτώ από τα 17 παιχνίδια που έδωσε. Παρότι τερμάτισε 4η, είχε χάσει τις ελπίδες από νωρίτερα. Ακλόνητος από τη θέση του προπονητή ο Ντάνιελ Τίουν, υπάρχει η πεποίθηση ότι μαζί του μπορεί να επιτευχθεί η επιστροφή στην Μπουντεσλίγκα μετά το 2019/20. Χρειάζεται όμως μεταγραφική βοήθεια...

Σε έξι φιλικά αναμετρήθηκε με TuRU 1880 Ντίσελντορφ (6-2), Σλόβαν Λίμπερετς (2-1), Πούσκας Ακαντέμια (5-0) και Μπόχουμ (3-1). Φειδωλή μέχρι στιγμής στο μεταγραφικό «παζάρι». Απώλεια ολκής αυτή του πρώτου της σκόρερ, Κοβνάτσκι (Ε, 35/16), που μεταπήδησε στα «σαλόνια» και τη Βέρντερ Βρέμης. Τον αντικατέστησε με τον 4ο σκόρερ της περυσινής 3. Λίγκα, Φερμέι (Ε, 36/15, Φράιμπουργκ Β’). Από την ίδια ομάδα αγόρασε έναντι 700.000 ευρώ τον Ένγκελχαρντ (Μ, 25/2). Ενισχύθηκε στα γκολπόστ με τον Νιεμτσέτσκι (Τ, 31/0, Κρακόβια). Ελεύθερος ο Χένινγκς (Ε, 29/6) που πήγε στη Σαντχάουζεν. Δεν συνεχίζουν οι Πέτερσον (Ε, 31/6), Σιπνόσκι (Ε, 23/1) και Χέντριξ (Μ, 21/0). Τελείωσε ο δανεισμός του Καρμπόβνικ (Α, 27/1) που χρησιμοποιήθηκε ως βασικός και επιστρέφει στην Μπράιτον. Θα είναι ανταγωνιστική, όμως έχασε αρκετά σημαντικά στελέχη, που δεν έχει αντικαταστήσει. Μέχρι στιγμής μοιάζει αποδυναμωμένη συγκριτικά με την περυσινή αγωνιστική περίοδο. Δεν είναι άμεση υποψήφια για άνοδο.

ΓΚΡΟΪΤΕΡ ΦΙΡΤ

Πρωτάθλημα δύο ταχυτήτων από την Γκρόιτερ Φιρτ, στην επιστροφή της στην Τσβάιτε Λίγκα μετά τον υποβιβασμό της. Μέχρι και λίγο πριν τη διακοπή πάλευε για την έξοδό της από την επικίνδυνη ζώνη, ούσα εμφανώς αποδιοργανωμένη. Απολύτως εύστοχη η απόφαση των διοικούντων να λύσουν τη συνεργασία τους με τον Μαρκ Σνάιντερ, άμεση η βελτίωσή της υπό τις οδηγίες του νεοπροσληφθέντα Αλεξάντερ Τσόρνιγκερ, που μαζί του εν τέλει εξασφάλισε μία άνετη παραμονή στην κατηγορία. Για τα δεδομένα της, εντυπωσιακή η εντός έδρας εικόνα της. Ολοκλήρωσε τη χρονιά με μόλις δύο αρνητικά αποτελέσματα στο «Sportpark Ronhof | Thomas Sommer». Στον αντίποδα βέβαια, εκτός έδρας ήταν… ανύπαρκτη με 11 ήττες και μονάχα δύο νίκες σε 17 εξόδους.

Εντυπωσιακό το φιλικό που έκλεισε με τη Λίβερπουλ. Είχαν προηγηθεί αυτά με Γκόρνικ Ζάμπρζε (4-4) και Άνσμπαχ (5-2). Πούλησε τον Ρασλ (Μ, 30/2) στην Καϊζερσλάουτερν για 500.000 ευρώ και στη θέση του έφερε τον Κόνσμπρουχ (Μ, 24/3), ως ελεύθερο από την Αρμίνια Μπίλεφελντ. Αντικατέστησε τον Πουλουλού (Ε, 13/2) με τον Σρμπένι (Ε, 35/5, Πάντερμπορν). Ενίσχυση στον άξονα με τον Κιομουρτζόγλου (Μ, 30/0) που έρχεται από γεμάτη σεζόν με την Χαρτς. Θα καλύψει το κενό του Κρίστιανσεν (Μ, 32/0). Πήρε και τον Τσαλχάνογλου (Α, 11/0) από τη Σάλκε. Δανεικοί οι Λέμπερλε (Ε, 14/0) και Ούρμπιγκ (Τ) από Κολωνία, όπως και ο Βάγκνερ (Μ, 26/2) από τη Φράιμπουργκ. Τέλος οι Γκρίσμπεκ (Α, 26/0) και Ντούτζιακ (ΜΕ, 11/0), έληξαν οι δανεισμοί των Τζον (Α, 25/0) και Ατσέ (Ε, 33/7). Πρώτο μέλημα να μην κινδυνεύσει. Ο Τσόρνιγκερ έδειξε να έχει το «know how» με το πως έστησε την ομάδα υπό τις οδηγίες του. Ένα πλασάρισμα στα μεσαία στρώματα της βαθμολογίας, είναι εφικτό.

ΜΑΓΔΕΜΒΟΥΡΓΟ

Βαθμό «άριστα» παίρνει το Μαγδεβούργο με την παρουσία του στην περυσινή Τσβάιτε Λίγκα. Ολοκλήρωσε τη χρονιά στην 11η θέση της βαθμολογίας, στην επιστροφή του στη Β’ Κατηγορία του γερμανικού ποδοσφαίρου μετά από τέσσερα χρόνια, ως πρωταθλητής της 3. Λίγκα. Επιβεβαίωσε τα προγνωστικά που το ήθελαν να επιτυγχάνει με σχετική άνεση την παραμονή. Μέτριο το πρόσωπό του στο πρώτο μισό, σαφώς ανώτερο και βελτιωμένο μετά τη χειμερινή διακοπή. Πρωτεργάτης του όλου εγχειρήματος, ο Κρίστιαν Τιτζ. Με αυτόν στο «τιμόνι», νιώθει σιγουριά. Ταξίδι εννέα ημερών στην Αυστρία περιελάμβανε η προετοιμασία. Έδωσε φιλικά με Βεστερχάουζεν (4-0), Αλτγκλίνκε (2-0), ΑΕ Ζακακίου (8-1) και Νόρντζελαντ (2-0). Αποκορύφωμα αυτό με τη Σεβίλλη (3-1).

Ναι μεν έχασε έναν εκ των καλύτερων ποδοσφαιριστών του, τον Κουάρτενγκ (ΜΕ, 30/10), τον οποίο παραχώρησε στην Μπόχουμ για 1,1 εκ. ευρώ, όμως έφερε στη θέση του για 400.000 ευρώ τον Αρσλάν (ΜΕ, 39/31), τον παίκτη της σεζόν για την Ντιναμό Δρέσδης και 1ο σκόρερ της περυσινής 3. Λίγκα. Δικός του και ο Χότι (Α, 23/1), που ανήκε στην Ίντερ και πέρυσι «έβγαλε μάτια» με τη Φράιμπουργκ Β’. Προσέθεσε επίσης στις τάξεις της τους Ουγκονέ (Α, 34/1, Αούστρια Λουστενάου), Αμαέτσι (Ε, 8/0, Αμβούργο), Πόλερσμπερκ (Τ, 0/0, Λοριάν) και Νόλενμπεργκερ (Ε, 38/9, Μπάιροϊτ). Υπέγραψε με κανονική μεταγραφή τον Ίτο (Ε, 34/5, Σεντ Τρούιντεν) μετά τον περυσινό δανεισμό του. Φανταστικό το ξεσκαρτάρισμα που έκανε, παρελθόν αποτελούν ήδη 13 ποδοσφαιριστές, μεταξύ αυτών οι Μίλερ (Μ, 20/1), Μπίτροφ (Α, 15/0), Μπρίνκερ (Ε, 23/0), Ζέχελμαν (Α, 12/0) και Σιένζα (Ε, 12/0) Ξελάφρωσε. Στοχεύει στην καθιέρωση και η περυσινή σεζόν ήταν χαρακτηριστική των προθέσεών της. Με την ομάδα που έχει, η λογική λέει ότι μπορεί να εξασφαλίσει εκ νέου την παραμονή χωρίς ιδρώτα.

ΝΥΡΕΜΒΕΡΓΗ

Θα ήθελε να ξεχάσει την περυσινή σεζόν. Επιεικώς απογοητευτική. Σε αντίθεση με το 2021/22 που έστω και για λίγο, διεκδίκησε την άνοδο, στην περασμένη αγωνιστική περίοδο δεν κράτησε ούτε τα προσχήματα και «φλέρταρε» με τον υποβιβασμό. Εξ αρχής προβληματική και με μεγάλη αστάθεια. Το ένα λάθος πίσω από το άλλο, με τρεις διαφορετικούς προπονητές να κάθονται στον πάγκο της. Μόλις δύο μήνες έμεινε ο Κλάους, 13 ματς άντεξε ο διάδοχός του, Βάιντσιρλ. Είδε και απόειδε, επιστρατεύτηκε ο Αθλητικός της Διευθυντής, Ντίτερ Χέκινγκ, να την οδηγήσει μέχρι το τέλος της χρονιάς. Καμία εξέλιξη υπό της οδηγίες του, απλά περιόρισε τις ήττες (4 σε 12 αγωνιστικές) και χάρη σε ένα αήττητο σερί τεσσάρων αγώνων στο τέλος, με τρεις ισοπαλίες και μία νίκη, μπόρεσε να μείνει στην κατηγορία, στο +5 από τα μπαράζ. Ενόψει της νέας σεζόν, έδωσε τα «κλειδιά» στον βοηθό του Χέκινγκ επί ηγεσίας του, Κριστιάν Φιέλ. Μοναδική του εμπειρία ως πρώτος προπονητής, την περίοδο 2018/19, στην Ντιναμό Δρέσδης.

Ισόπαλη (1-1) στο φιλικό με Άρσεναλ. Προηγουμένως είχε αντιμετωπίσει τις Ντίοσγκερ (3-1), Χάρτμπεργκ (1-0) και Παρντούμπιτσε (1-0). Μονιμοποίησε τον Κάστροπ (Μ, 33/2) έναντι 450.000 ευρώ από την Κολωνία. Κράτησε και τον Χορν (Α, 7/0, Μπόχουμ). Νέες προσθήκες αυτές τον Μάρκεθ (Α, 33/3, Ναϊμέγκεν), Γκιουρλεγέν (Α, 36/2, Βέχεν Βιζμπάντεν), Χούνγκμπο (Ε, 23/3), Οκονούκι (Ε, 28/4, Ομίγια Αρντίγια) και Χαγιάσι (Ε, 34/8), ως δανεικό από τη Σεντ Τρούιντεν. Πούλησε τον Σουράνοβ (Ε, 19/1) στη Μακάμπι Χάιφα, σημαντική απώλεια αυτή του Ντουά (Ε, 37/11) που παραχωρήθηκε στη Λουντογκόρετς για 3 εκ. ευρώ, όπως και αυτή του Νίρνμπεργκερ (Μ, 27/1). Δανεικός ο Βίντζχαϊμερ (Ε, 27/4), τέλος οι δανεισμοί των Τέμπελμαν (Μ, 34/2), Φλικ (Μ, 16/0), Φοφανά (Α, 20/0) και Γιένσεν (Τ, 16/0). Δεν μας τα λέει καλά… Έχει αποδυναμωθεί και η επιλογή στον πάγκο προκαλεί ερωτηματικά. Πιθανό να κάνει χρονιά ανάλογη της περυσινής. Οτιδήποτε καλύτερο, θα αποτελεί έκπληξη.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΑΝΝΟΒΕΡΟ

Τον ορισμό της μετριότητας αποτελεί το Αννόβερο. «Τα ίδια Παντελάκη μου» και πέρυσι. Με εξαίρεση κάποιες εκλάμψεις προς τα τέλη του πρώτου γύρου, όπου παρέμεινε στα ψηλά της βαθμολογίας και σχεδόν άγγιξε την πρώτη τριάδα, εμφανίστηκε άλλη ομάδα μετά τη διακοπή, «έτρεξε» σερί οχτώ αγώνων χωρίς επιτυχία και με μόλις μία νίκη σε 12 αγωνιστικές, τέθηκε παντελώς εκτός της διεκδίκησης μίας θέσης ανόδου. 11-9-14 το ρεκόρ της τη σεζόν 2021/22, 12-8-14 αυτής που μας πέρασε. Πλήρωσε εν πολλοίς την κακή αμυντική της λειτουργία, 55 γκολ παθητικό δεν τα λες και λίγα. Δεν έχει πρόθεση να κάνει ριζικές αλλαγές, φαίνεται από την επιλογή να κρατήσει τον Λάιτλ στον πάγκο.

Μέτρησε τις δυνάμεις της με Μπορούσια Χίλντεσχαϊμ (4-0), Ντούισμπουργκ (3-0) και Βιγιαρεάλ (3-0). Έκανε το «μπαμ» με τον Χάλστενμπεργκ (Α, 40/2, Λειψία), βγάζοντας από τα ταμεία της 700.000 ευρώ. Απέκτησε και τους Εζέ (Α, 35/2, Βέχεν Βιζμπάντεν) και Κρίστιανσεν (Μ, 32/0, Γκρόιτερ Φιρτ), ενώ υπέγραψε με συμβόλαιο τον Άρεϊ-Εμπί (Α, 16/0) μετά τον περυσινό δανεισμό του από την Μπάγερν. Για τον χώρο του κέντρου πήρε και τον Βερλ (Μ, 18/0, Μόναχο 1860). Αποχώρησαν κυρίως παίκτες που δεν υπολογίζονταν ή είχαν περιορισμένο χρόνο, όπως οι Στόλτζε (Ε, 8/0) και Κερκ (ΜΕ, 17/1). Είχε στόχο τη μείωση του ρόστερ και το κατάφερε. Η αλήθεια είναι ότι κράτησε τον «κορμό» της. Θετικό αν μη τι άλλο. Με μεγαλύτερη συνέπεια και όχι τρομερές μεταπτώσεις στην απόδοσή της, ίσως φέτος στοχεύσει ψηλότερα.

ΚΑΡΛΣΡΟΥΗ

Έχοντας αλλάξει παραπάνω από τη μισή ομάδα, η Καρλσρούη φάνηκε ότι ήθελε τον χρόνο της για να βρει μία σταθερότητα στο περυσινό πρωτάθλημα. Μπήκε στον δεύτερο γύρο ούσα στη 15η θέση της βαθμολογίας, όμως έκτοτε πήρε τα «πάνω» της, σημείωσε πέντε διαδοχικές νίκες σε ένα σερί έξι αγώνων χωρίς ήττα, «σφράγισε» πρόωρα την παραμονή της και εν συνεχεία, ούσα αδιάφορη, έκανε συντήρηση. Χαμόγελα για το πλασάρισμα στην επτάδα, άνοδος πέντε θέσεων συγκριτικά με τη σεζόν 2021/22 που τερμάτισε 12η. Δεδομένη η παραμονή του Άιχνερ στην τεχνική της ηγεσία, αν ολοκληρώσει τη χρονιά θα συμπληρώσει τετραετία στον σύλλογο. Δούλεψε πολύ, επτά (!) στον αριθμό τα φιλικά που παραχώρησε με Κετς (18-0), Τουρκγκιουτσού (3-2), ΑΕ Ζακακίου (6-0), Βικτόρια Πλζεν (0-3) και Μπάλινγκεν (4-0). Ξεχώρισαν αυτά με Λίβερπουλ (2-4) και Ντάρμσταντ (0-0).

Πυροδότησε από νωρίς τη «βόμβα» με τον αρχηγό της Γκλάντμπαχ, Στιντλ (ΜΕ, 31/9). Στη Χέρτα με 300.000 ευρώ ο βασικός της πορτιέρο, Γκέρσμπεκ (Τ, 32/0), τον αντικατέστησε επάξια με τον Ντρέβες (Τ, 33/0, Ζααρμπρίκεν). Μπούρνιτς (Μ, 21/0), Μπάιφους (Α, 9/0, Ζανκτ Πάουλι) και Μπόρμουτ (Α, 22/0, Πάντερμπορν) θα προσδώσουν μεγαλύτερο βάθος μεσοαμυντικά. Μοσχοπούλησε στην Άουγκσμπουργκ για 2.5 εκ. ευρώ τον Μπράιτχαουπτ (Μ, 24/2). Σημαντική μονάδα. Όχι σημαντικότερη από τον Κάουφμαν (Ε, 32/10), του οποίου ο δανεισμός ολοκληρώθηκε. Απορίας άξιο ποιος θα μπει στα παπούτσια του. Στο Αμβούργο επέστρεψε ο Αμπρόζιους (Α, 19/0). Τέλος μεταξύ άλλων και οι Κουέτο (Ε, 22/1), Μπατμάζ (Ε, 22/3), Τσόι (ΜΕ, 12/0), Μπροσίνσκι (Α, 10/0) και Μπάλας (Α, 10/0). Επέλεξε να μην πορευθεί με Αθλητικό Διευθυντή, αλλά να βασιστεί σε επίπεδο διοίκησης με τρεις επικεφαλής τμημάτων. Ανάλογη σεζόν με την περασμένη θα την ικανοποιούσε. Ιδανικά, αναζητά μεγαλύτερη διάρκεια. Ίσως να ψάξει το κάτι παραπάνω. Το θέμα είναι αν μπορεί.

ΧΟΛΣΤΑΪΝ ΚΙΕΛ

Ούτε κρύο, ούτε ζέστη. Παντελώς «πεζή» στην περυσινή Τσβάιτε Λίγκα η Χόλσταϊν Κίελ. Επιθυμούσε να εξασφαλίσει μία άνετη παραμονή, στοχεύοντας κάπου στα μεσαία στρώματα της βαθμολογίας και τα κατάφερε. Ξέμεινε βέβαια νωρίς από στόχους. Στο μεγαλύτερο διάστημα της σεζόν κινήθηκε μεταξύ 7ης και 10ης θέσης. Τελικά κατετάγη 8η. Το αν είναι ικανοποιημένη, το ξέρει μόνο η ίδια. Θυμίζουμε ότι προ τριετίας διεκδικούσε άνοδο. Έπαιξε φιλικά με Ραντζάου (9-0), Βάιχε Φλένσμπουργκ (1-0), Σλοβάτσκο (1-0), και Έσμπιεργκ (0-4).

Κλήθηκε να διαχειριστεί την αποχώρηση του εκπληκτικού Ρις (Ε, 34/11) και το έκανε με την απόκτηση του καλύτερου παίκτη της Όσναμπρικ, Σιμακάλα (Ε, 40/20). Μεγάλη απώλεια και αυτή του αρχηγού της, Βαλ (Α, 30/2), γι’ αυτό κι έφερε στη θέση του τον Γιόχανσον (Α, 13/0, Ράντερς). Παρελθόν και ο έτερος βασικός στόπερ, Λόρεντζ (Α, 25/1). Έχασε επίσης τους διακριθέντες πέρυσι Μίχλινγκ (Μ, 24/2) και Βριντ (Ε, 27/3), τους αντικατέστησε με τους Ρέμπεργκ (Μ, 33/7, Πρόισεν Μίνστερ) και Ματσίνο (Ε, 22/9, Σονάν Μπελμάρε). Δανεικός από την Ντόρτμουντ ο Ρότε (Α, 25/1), κατά 11 χρόνια μικρότερος από τον Κίρκεσκοβ (Α, 26/0) που έμεινε ελεύθερος. Στο ταμείο της 400.000 ευρώ από την πώληση του Αρσλάν (ΜΕ) στο Μαγδεβούργο, έδωσε τα μισά για να φέρει τον ταλαντούχο Ίβεζιτς (Μ, 30/0) από τη Βόζντοβατς. Αποχαιρέτησαν πάρα πολλοί βασικοί, όμως έφερε στη θέση τους αξιόλογους ποδοσφαιριστές, μικρότερης ηλικίας, ρίχνοντας κατά πολύ τον μέσο όρο, το οποίο έχει τα καλά του, αλλά και τα… κακά του. Θα χρειαστεί χρόνο για να «δέσει». Ίσως αυτό της στοιχίσει βαθμολογικά, όχι όμως σε σημείο να ανησυχεί για το μέλλον της στην κατηγορία.

ΕΛΒΕΡΣΜΠΕΡΓΚ

Στην επιστροφή της στην 3. Λίγκα μετά από οχτώ χρόνια, η Έλβερσμπεργκ κατάφερε ως νεοφώτιστη να κερδίσει μία δεύτερη διαδοχική άνοδο και να εξασφαλίσει την παρουσία της στην Τσβάιτε Λίγκα, για πρώτη φορά στην ιστορία της. Έκανε την απόλυτη έκπληξη, αφού πριν την έναρξη της σεζόν, δεν προέκυπτε από πουθενά ότι θα κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Από την 11η αγωνιστική και ύστερα, δεν έπεσε ποτέ από την κορυφή του βαθμολογικού πίνακα. Εντυπωσιακή από τη μέση και μπροστά, είχε την καλύτερη επίθεση στην κατηγορία, με 80 γκολ ενεργητικό και σχεδόν άτρωτη στην «Ursapharm-Arena an der Kaiserlinde», με 16/19 ματς αήττητη εκεί. Έκανε το νταμπλ, καθώς κατέκτησε και το Περιφερειακό Κύπελλο Ζάαρλαντ.

Πίνουν νερό στο όνομα του Χόρστ Στέφεν, ο οποίος βρίσκεται στο κλαμπ από το 2018 και μαζί του έχουν πετύχει back-to-back ανόδους. Από τις λίγες ομάδες που προετοιμάστηκαν εντός συνόρων και πιο συγκεκριμένα στο Μπαντ Κρόιτσναχ, στο κρατίδιο της Ρηνανίας-Παλατινάτου. Σε έξι φιλικά, έπαιξε με Γκλάντμπαχ Β’ (3-1), Ίνγκολσταντ (6-2), Χόφενχαϊμ (2-1), Βορμάτια Βορμς (3-0), Σαντχάουζεν (2-1) και Βάλντχοφ Μάνχαϊμ (2-0). Όπως και το περασμένο καλοκαίρι, έτσι και το φετινό, επέλεξε να μην προχωρήσει σε πολλές αλλαγές στο ρόστερ. Καλή προσθήκη αυτή του Μαρτίνοβιτς (Ε, 38/12, Βάλντχοφ Μάνχαϊμ), στη θέση του δανεικού Βόλτεμαντε (Ε, 27/17) που επέστρεψε στη Βέρντερ Βρέμης ύστερα από μία εκπληκτική σεζόν. Έφερε επίσης τους Μπογιάμπα (Ε, 34/6, Μόναχο 1860), Σίκερ (Α, 14/0, Σαντχάουζεν), Μπος (Τ, 3/0, Μαγδεβούργο) και Στοκ (ΜΕ, 36/11, Στάινμπαχ). Δανείστηκε τον ταλαντούχο Φαγκίρ (Ε, 20/5) από τη Στουτγκάρδη. Χαιρέτισαν οι Μουσταφά (Ε, 35/9), Τεκερτσί (Ε, 24/3), Πιετσόφσκι (Α, 17/0) και Μένκε (Α, 11/2). Δεν έκανε υπερβολές. Θα παίξει στην Τσβάιτε Λίγκα σχεδόν με την ίδια ομάδα που κέρδισε την άνοδο και αναμένεται να παρουσιαστεί αξιόμαχη στον «πόλεμο» της παραμονής.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΚΑΪΖΕΡΣΛΑΟΥΤΕΡΝ

Στην πρώτη της παρουσία στην Τσβάιτε Λίγκα ύστερα από τέσσερα χρόνια, η Καϊζερσλάουτερν ήθελε να εξασφαλίσει μία άνετη παραμονή στην κατηγορία. Όχι μόνο το κατάφερε με χαρακτηριστική ευκολία, αλλά στα μέσα της σεζόν μάλιστα, διεκδίκησε και την είσοδό της στην πρώτη τριάδα της βαθμολογίας, χάρη σε ένα αήττητο σερί επτά αγωνιστικών με έξι νίκες και μία ισοπαλία. Γρήγορα βέβαια έγινε διακριτό ότι δεν είχε τα φόντα για να παλέψει για την άνοδο. Ίσως και να αδικείται από την τελική της κατάταξη (9η). Η έλλειψη κινήτρου ήταν εμφανής, σε σημείο που ολοκλήρωσε τη χρονιά με μόλις μία νίκη στις 12 τελευταίες «στροφές». Μια χαρά τα πήγε με τον Σούστερ στον πάγκο. Υπάρχει η πεποίθηση ότι μαζί του μπορεί να τα πάει ακόμα καλύτερα.

Επιπέδου… Μπουντεσλίγκα η προετοιμασία της, με περιοδεία στις ΗΠΑ, όπου αντιμετώπισε τις Λούισβιλ (2-1) και Μινεσότα Γιουνάιτεντ (1-2). Ακολούθησαν άλλα δύο φιλικά με Νόριτς (0-0) και Χόμπουργκ (4-1). Μετρημένες στα δάχτυλα οι μεταγραφές της, όμως αρκετά καλές. Έφερε έναντι 500.000 ευρώ τον Ρασλ (Μ, 30/2) από την Γκρόιτερ Φιρτ, μαζί με τους Ελβέντι (Α, 34/1, Ρέγκενσμπουργκ), Τάτσι (Ε, 19/1, Πάντερμπορν) και Πούχατς (Α, 19/1, δανεικός από Ουνιόν Βερολίνου). Αποδέσμευσε παίκτες που βρίσκονταν εκτός πλάνων, ολοκληρώθηκαν οι δανεισμοί των Μπόρμουτ (Α, 22/0) και Ραπ (Μ, 13/0), από Καρλσρούη και Βέρντερ Βρέμης αντίστοιχα. Η Καϊζερσλάουτερν έχει τα φόντα για να πραγματοποιήσει μία ανάλογη ή καλύτερη πορεία από την περυσινή. Έχει ήδη αποκτήσει εμπειρία μίας χρονιάς στη Β’ Κατηγορία, κράτησε αναλλοίωτο το ρόστερ της και έχει μία έδρα που μπορεί να κερδίσει ματς μόνη της. «Χτυπάει» την πόρτα της 10άδας. Από εκεί και πέρα, βλέπει.

ΧΑΝΣΑ ΡΟΣΤΟΚ

Για να μπορέσει η Χάνσα Ρόστοκ να γλιτώσει από τον υποβιβασμό και να ανανεώσει το ραντεβού της με την Τσβάιτε Λίγκα, κατέβαλε μεγάλη προσπάθεια, σε μία σεζόν που πέρασε από χίλια κύματα. Λίγο πριν τη διακοπή κι ενώ δεν κινδύνευε, η διοίκηση απέλυσε τον Χέρτελ, για να φέρει στη θέση του τον Γκλέκνερ. Παντελώς λανθασμένη επιλογή, αποτέλεσε παρελθόν μετά από εννέα αγωνιστικές κι ενώ την είχε ρίξει εντός της ζώνης του υποβιβασμού. Εναπόθεσε το μέλλον της ομάδας στην κατηγορία στον Αλόις Σβαρτς, που ενώ ξεκίνησε άσχημα με τρεις διαδοχικές ήττες, ανέτρεψε παντελώς την κατάσταση στη συνέχεια και με πέντε νίκες σε ένα αήττητο σερί έξι αγωνιστικών στην τελική ευθεία, την έσωσε. Με το «σπαθί» του λοιπόν κέρδισε ένα νέο διετές συμβόλαιο μέχρι το 2025.

Πληθώρα φιλικών, κόντρα σε Μάλσοου (9-0), Αλτγκλίνικε (2-3), Πογκόν (2-0), Ντιναμό Βερολίνου (1-1) και Σεβίλλη (2-1). Μετά τα όσα συνέβησαν πέρυσι, πάρθηκε η απόφαση να σοβαρευτεί και να ενισχυθεί για να μην… τραβήξει τα ίδια και τη νέα σεζόν. Ξεχωρίζει η απόκτηση του Βασιλειάδη (Μ, 31/3, Αρμίνια Μπίλεφελντ) που θα καλύψει το κενό του Φρέντε (33/5) που αποτελεί σημαντική απώλεια. Αναβάθμιση στην επίθεση με τους Κινσόμπι (Ε, 33/6) και Μπάχμαν (ΜΕ, 31/5), αμφότεροι από την υποβιβασμένη Σαντχάουζεν. Τέλος ο Μαλόουν (Α, 31/1), τον αντικαθιστά με τον Χιούζινγκ (Α, 24/1, Αρμίνια Μπίλεφελντ). Θα βοηθήσουν οι Ρόσιπαλ (Α, 36/2), Γκιουλέρ (Ε, 32/23, Βουπερτάλερ), Ενκοά (Α, 35/4, Ροτ-Βάις Έρφουρτ) και Σινγκ (ΜΕ, 14/1, Μπάγερν Β’). Ανανέωσε με Φερχούκ (Ε, 29/2). Ανάνου (Α, 20/0) και Ντούλεβιτς (Ε, 19/0) αποτελούν παρελθόν. Τα… είδε όλα πέρυσι η Χάνσα Ρόστοκ. Ζητούμενο μία καλύτερη εικόνα, πιάνοντας το «φράγμα» των 40 βαθμών όσο το δυνατόν πιο γρήγορα. Πήρε την απόφαση να κάνει το δικό της «λίφτινγκ». Ενισχύθηκε. Στο χέρι της να διατηρηθεί και φέτος εκτός της ζώνης του υποβιβασμού.

ΟΣΝΑΜΠΡΙΚ

Η Όσναμπρικ ήταν από τις ομάδες που την περασμένη αγωνιστική περίοδο στόχευαν την άνοδο στην Τσβάιτε Λίγκα και ύστερα από δύο χρόνια στην 3. Λίγκα, το «comeback» έγινε. Κατέλαβε την 3η θέση στη βαθμολογία, όμως με τη 2η Φράιμπουργκ Β’ να μην μπορεί να ανέβει, πέτυχε τον απευθείας προβιβασμό της. Δραματικός ο τρόπος που τα κατάφερε, αφού χρειάστηκε να κάνει την ανατροπή στις καθυστερήσεις του αγώνα της τελευταίας αγωνιστικής απέναντι στην Ντόρτμουντ Β’, για να τερματίσει πάνω από τη Βέχεν, στην ισοβαθμία (70 β.), λόγω καλύτερης διαφοράς τερμάτων, ενός γκολ (+21 έναντι +20)! Χρωστάει πολλά στον Τομπίας Σβάινσταϊγκερ που αποτέλεσε τον διάδοχο του Τιμ Ντάνεμπεργκ μόλις στην 7η αγωνιστική και στην παρθενική του σεζόν ως πρώτος κόουτς, την άλλαξε ολοκληρωτικά σε αγωνιστικό επίπεδο.

Δοκιμάστηκε απέναντι σε Λότε (5-0), Μπράουνσβαϊγκ (0-0), Φορτούνα Ντίσελντορφ (0-1), Έμεν (5-0), Μίλτον Κέινς Ντονς (1-0) και Βικτόρια Κολωνίας (1-0). Είναι δεδομένο ότι θα παρουσιαστεί διαφορετική από πέρυσι, κυρίως λόγω των αποχωρήσεων πρωτοκλασάτων ποδοσφαιριστών της, όπως ο MVP της περυσινής της σεζόν, Σιμακάλα (Ε, 40/20) και οι Τραορέ (Α, 38/3), Κέλερ (Μ, 36/3), Χάιντερ (Ε, 41/6) και Χιγκλ (Ε, 29/2). Δεν έμεινε άπραγη και ούσα αρκετά ενεργή μεταγραφικά, έφερε τους Κοντέ (Ε, 27/3, Φέγενορντ), Τάλχαμερ (Μ, 32/1, Ρέγκενσμπουργκ), Αϊντίνι (Α, 28/2, Ζααρμπρίκεν), Μακρίδης (Ε, 27/3, Ρέγκενσμπουργκ), Κελ (Ε, 36/8, Φράιμπουργκ Β’), Γκνάασε (Μ, 37/3, Ζααρμπρίκεν), Γκριλ (Τ, 8/0, δανεικός από Ουνιόν Βερολίνου) και Βριντ (Ε, 27/3, δανεικός από Χόλσταϊν Κίελ). Επιστρέφει στην Τσβάιτε Λίγκα με αρκετές απώλειες και αλλαγές στο ρόστερ. Φαίνεται να έχει «διαμάντι» στον πάγκο της. Πάντα δύσκολη η πρώτη χρονιά μετά την άνοδο, η παραμονή δεν θεωρείται δεδομένη, εντούτοις αναμένεται αξιόμαχη.

Betsson
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ προσφορά*
check_3c
Cash Out* & Bet Builder*
check_3c
Εξελιγμένο mobile app
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΜΠΡΑΟΥΝΣΒΑΪΓΚ

Η Μπράουνσβαϊγκ τα κατάφερε. Δίχως να έχει το ιδανικότερο ρόστερ για την Τσβάιτε Λίγκα, ούσα από τα φαβορί για τον υποβιβασμό και παρότι έχασε σημαντικό έδαφος σε ένα καίριο σημείο της σεζόν, κατάφερε έστω και την τελευταία αγωνιστική να παραμείνει στην κατηγορία, παρότι η ίδια έχασε τον δικό της «τελικό», μιας και η Αρμίνια Μπίλεφελντ της έκανε το «δώρο» και ηττήθηκε επίσης. Αποτέλεσμα αυτού να τερματίσει στο +2 από τα μπαράζ. Μαζί με την Γκρόιτερ Φίρτ, αποτέλεσαν τις ομάδες με τη χειρότερη εκτός έδρας παρουσία (2 νίκες). Έμοιαζε δεδομένο ότι δεν θα συνέχιζε με τον Μίκαελ Σίλε στον πάγκο, τον οποίο απομάκρυνε ύστερα από δύο χρόνια. Το «τιμόνι» ανέλαβε ο Γιενς Χέρτελ, που μέχρι τον Νοέμβρη του 2022 και για 2,5 χρόνια βρισκόταν στην τεχνική ηγεσία της Χάνσα Ρόστοκ. Μέσα στον Ιούλιο έδωσε φιλικά με Μίνστερ (1-3), Μπέτις (3-1), Χάποελ Τελ Αβίβ (0-0) και Ροτ-Βάις Έσεν (1-0).

Προσέθεσε εμπειρία στην μεσοαμυντική της γραμμή με την απόκτηση των Γκρίσμπεκ (Μ, 26/0, Γκρόιτερ Φιρτ) και Ιβάνοβ (Α, 32/1, Βάρτα Πόζναν). Έφερε και τον Ριτμίλερ (Α, 15/0, Χάιντενχαϊμ). Ο Κάσαλι (Τ, 24/1, Άλταχ) θα αποτελέσει τον αντικαταστάτη του θρυλικού Φέιζιτς (Τ, 25/0), ο οποίος αποσύρθηκε. Επιθετικά κινήθηκε για τους Κάλισκανερ (Ε, 31/6, Ρέγκενσμπουργκ), Φιλίπ (Ε, 32/33, Εσπεράνζ) και Γκόμεζ (Ε, 38/9, Τσβικάου). Σημαντική απώλεια ο Φεράι (ΜΕ, 29/10), που μεταπήδησε στο Αμβούργο έναντι 750.000 ευρώ. Συνολικά 13 παίκτες έχουν αποχωρήσει, με τους Λάουερμπαχ (Ε, 36/5), Χένινγκ (Μ, 26/2) και Ντε Μεντίνα (Ε, 19/0) να είναι αυτοί με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής, μαζί με τους Μπένκοβιτς (Α, 19/0) και Βιντζχαϊμερ (Ε, 27/4), που ο δανεισμός τους από Ουντινέζε και Νυρεμβέργη αντίστοιχα ολοκληρώθηκε. Δεν προμηνύεται μία ευκολότερη χρονιά από την περυσινή για την Μπράουνσβαϊγκ. Ποντάρει πολλά στον προπονητή της, έδωσε βάρος στην στελέχωση του τεχνικού τιμ, όμως μεταγραφικά δεν έχει πείσει. Ίσως το πληρώσει...

ΒΕΧΕΝ ΒΙΖΜΠΑΝΤΕΝ

Τρία χρόνια διήρκεσε η περιπέτεια της Βέχεν Βιζμπάντεν στην 3. Λίγκα. Από την πρώτη στιγμή είχε ως στόχο την επιστροφή της στην Τσβάιτε Λίγκα, εντούτοις της πήρε λίγο παραπάνω… Την περασμένη σεζόν επιβραβεύτηκε για την σταθερότητα που επέδειξε καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν. Χαρακτηριστικό είναι άλλωστε ότι από τη 10η αγωνιστική και μέχρι το τέλος, μόλις δύο φορές βρέθηκε εκτός του top-4. Για κάποια δευτερόλεπτα μάλιστα, πανηγύριζε την απευθείας άνοδο, όμως της χάλασε το «πάρτι» η Όσναμπρικ που τα έφερε όλα τούμπα στις καθυστερήσεις. Αναγκάστηκε λοιπόν να παίξει για τον προβιβασμό της σε διπλά ματς με την Αρμίνια Μπίλεφελντ, το εμπόδιο της οποίας ξεπέρασε εύκολα (4-0 εντός, 1-2 εκτός). Χωρίς υπερβολές, ο Μάρκους Καουτσίνσκι, οδήγησε την ομάδα της Έσσης στη Β’ Κατηγορία.

Η προετοιμασία της εμπεριείχε φιλικά με Νόρντζελαντ (1-1), Σεντ Τρούιντεν (1-0) και Φορτούνα Σιτάρντ (1-0). Από την πώληση του Εζέ (Α, 36/3) στο Αννόβερο πήρε 800.000 ευρώ. Καλά λεφτά, αλλά έχασε έναν κομβικό παίκτη. Στη Νυρεμβέργη ο Γκιουρλεγέν (Α, 36/2), αφήνοντας ένα μεγάλο κενό, το οποίο καλούνται να καλύψουν οι νεοαποκτηθείς Μάτισεν (Α, 12/1, Σίριους) και Βούκοτιτς (Α, 30/2, Μπέβερεν). Υπέγραψε επίσης συμβόλαια με τους Μπένετς (Μ, 16/0, Ντάρμσταντ), Γιόνγιτς (Ε, 18/5, Άουε), Κάτιτς (Μ, 36/10, Άντο ντεν Χάαχ), Μπέτζνερ (ΜΕ, 32/7, Οστάνδη), Λι (ΜΕ, 20/9, δανεικός από Μπάγερν Β’) και Ανγκά (Α, 9/0, ελεύθερος). Εν πολλοίς θα αγωνιστεί στην Τσβάιτε Λίγκα με την ομάδα που κέρδισε την άνοδο, συν κάποιες προσθήκες που ευελπιστεί να τη βελτιώσουν. Δεν έκανε υπερβολές, υπάρχει αυτογνωσία για τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσει. Θα το παλέψει.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Betshop
Sportingbet
Απόδοση Stoiximan
Απόδοση Pamestoixima.gr
Απόδοση Novibet
Απόδοση Bwin
Απόδοση Betsson
Απόδοση Fonbet
Απόδοση Bet365
Απόδοση Netbet
Απόδοση Betshop
Απόδοση Sportingbet
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση