foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ115
PROMO CODE ΧΩΡΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Πρωτάθλημα Ρωσίας 2023-24: Preview Premier League

Previews Πρωταθλημάτων | 17 Ιουλ 2023 14:00
PREMIER-LEAGUE-RUSSIA_AFIERWMA_foxbet.jpg

Η πιο παράξενη σεζόν στην ιστορία της Πρέμιερ, ολοκληρώθηκε, όντας απομονωμένη από την υπόλοιπη Ευρώπη. Παρά τις δυσκολίες στις μετακινήσεις (απαγόρευση πτήσεων στο νότο, αποχώρηση ευρωπαίων ξένων παικτών και οικονομική στενότητα λόγω κυρώσεων) ο κόσμος όχι μόνο επέστρεψε στα γήπεδα, αλλά το έκανε σε τέτοιο επίπεδο, που κόπηκαν τα περισσότερα εισιτήρια στην ιστορία της! Η Ζενίτ ήταν για ακόμη μία χρονιά κυρίαρχος, με τη Ροστόφ να την κοντράρει για μεγάλο διάστημα, αλλά τελικά την ΤΣΣΚΑ, που κατέκτησε το Κύπελλο, να τερματίζει στη 2η θέση στο τέλος. Πέρα από τα «καναρίνια» Αχμάτ και Ορενμπούργκ ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις, με την Ντινάμο να προσλαμβάνει τον προπονητή της τελευταίας μήπως και καταφέρει να ξεφύγει από τη μιζέρια, παρότι το μπάτζετ της ανταγωνίζεται εκείνο της Ζενίτ.

Χίμκι και Τορπέντο Μόσχας αποχαιρέτησαν την κατηγορία, με τις Ρουμπίν Καζάν και Μπάλτικα να επιστρέφουν, προσθέτοντας άλλα δύο μουντιαλικά γήπεδα στην κατηγορία. Νίζνι και Φάκελ κατάφεραν να εξασφαλίσουν την παραμονή τους μέσω των μπαράζ και πόλεις που ζουν και αναπνέουν για το ποδόσφαιρο θα έχουν εκπροσώπηση τη σεζόν που έρχεται. Υπάρχει, φυσικά, και η Σπαρτάκ, όπως και η αναγεννημένη Λοκομοτίβ, για να ανεβάσουν το επίπεδο ανταγωνισμού.

Stoiximan
Βαθμολογία
9.5/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Άμεσες πληρωμές
check_3c
Εξαιρετικές Αποδόσεις
check_3c
Βελτιωμένο Bet Builder*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σύστημα διεξαγωγής

Δεν υπάρχει αλλαγή στο σύστημα διεξαγωγής. Κάθε ομάδα θα δώσει συνολικά 30 αγώνες, αντιμετωπίζοντας όλες τις υπόλοιπες από δύο φορές (εντός-εκτός). Υποβιβάζονται στη δεύτερη κατηγορία οι δύο τελευταίες, ενώ οι 14η και η 15η θα δώσουν αγώνες μπαράζ με την 3η και την 4η της Β’ κατηγορίας αντίστοιχα, ώστε να παραμείνουν στην Πρέμιερ.

Από εκεί και πέρα εάν η ΟΥΕΦΑ ανακαλέσει τον αποκλεισμό των ρώσικων ομάδων από τις διοργανώσεις της, τότε η νικήτρια του πρωταθλήματος θα ξεκινήσει από τον 1ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, ο 2ος και ο 3ος της βαθμολογίας θα παίξουν στον 2ο προκριματικό γύρο του Κόνφερενς Λιγκ, ενώ ο Κυπελλούχος θα βρεθεί στον 1ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας η κατάταξη των ομάδων αποφασίζεται με τα εξής κριτήρια:

  1. Βαθμοί στα μεταξύ τους παιχνίδια,
  2. Περισσότερες νίκες στα μεταξύ τους,
  3. Διαφορά τερμάτων στα μεταξύ τους,
  4. Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους,
  5. Περισσότερες νίκες,
  6. Διαφορά τερμάτων,
  7. Καλύτερη επίθεση

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Ζενίτ 2. ΤΣΣΚΑ Μ. 3. Λοκομοτίβ Μ.
4. Κράσνονταρ 5. Σπαρτάκ Μ. 6. Ροστόφ
7. Ντιναμό Μ. 8. Ρουμπίν Καζάν 9. Αχμάτ
10. Σότσι 11. Όρενμπουργκ 12. Κρίλια
13. Νίζνι 14. Ουράλ 15. Φάκελ
16. Μπάλτικα    

 

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης (Θέση) Από Σε
Πέδρο (Ε) Κορίνθιανς Ζενίτ
Σαρβέλι (Ε) Σότσι Λοκομοτίβ Μόσχας
Λιτβίνοφ (Α) Κράσνονταρ Σότσι
Κούχαρτσουκ (Ε) Τορπέντο Νίζνι
Μπογκοντά (Μ) Θέλτα Σπαρτάκ Μόσχας

Τι παίζουμε

Κατάκτηση: Ζενίτ 1.27

Ομάδα της Μόσχας που θα τερματίσει ψηλότερα: ΤΣΣΚΑ 2.45

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Αγώνες Πρέμιερ Λιγκ Σήμερα (Αναλύσεις)

Αποδόσεις
1
X
2
U
O
ΟΠΑΠ
ΑΠΟΤ.
1
3.05
X
3.60
2
2.30
U
2.25
O
1.65
-
-
1
3.85
X
3.65
2
2.00
U
1.88
O
1.95
-
-
1
1.35
X
5.10
2
10.00
U
1.98
O
1.85
-
-
1
1.70
X
3.85
2
5.30
U
1.82
O
2.00
-
-

Οι ομάδες της Premier League

ΖΕΝΙΤ

Για ακόμη μία σεζόν ήταν η απόλυτη κυρίαρχος και δεν αντιμετώπισε κανένα πρόβλημα για την κατάκτηση ενός ακόμα τίτλου, του 5ου στη σειρά. Χρειάζεται άλλον έναν, προκειμένου να ισοφαρίσει το ρεκόρ της Σπαρτάκ (6 σερί από το 1996 μέχρι το 2001). Έχει βρει τον ιδανικό προπονητή στο πρόσωπο του Σεμάκ, που τυγχάνει καθολικής αποδοχής και διατηρεί πάντα… ήρεμα τα νερά. Πρώτο φαβορί για το πρωτάθλημα και φέτος, έχοντας φυσικά τη μεγαλύτερη χρηματοδότηση ελέω Gazprom. Η σεζόν ξεκίνησε με την κατάκτηση του Σούπερ Καπ στα πέναλτι επί της ΤΣΣΚΑ.

Τα τελευταία χρόνια έχει το ποιοτικότερο και πληρέστερο ρόστερ, συνεπώς δεν χρειάζονταν πολλές αλλαγές. Η αγορά της Λατινικής Αμερικής είναι αυτή τη στιγμή η πιο προσιτή και έκανε ακόμα μία επένδυση, αγοράζοντας τον 18χρονο Πέδρο για 9 εκατ. ευρώ από την Κορίνθιανς. Ενεργοποίησε και την οψιόν αγοράς του Μαντουάν (2 εκατ. ευρώ), επίσης από την Κορίνθιανς, ενώ αγόρασε και τον 19χρονο μέσο Κοβαλένκο από τη Σότσι (2 εκατ. ευρώ), με την οποία διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις. Μοναδική απώλεια είναι ο Κουζιάεβ, που φεύγει για να επιστρέψει στο τέλος του καλοκαιριού, υπογράφοντας νέο συμβόλαιο. Πολύ πιθανό αυτό να συμβεί και φέτος. Το μεγάλο πρόβλημα είναι οι τάσεις φυγής του ηγέτη Μάλκομ, ο οποίος έκανε απίθανη σεζόν πέρυσι.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ

Με τον Φεντότοβ στον πάγκο έκανε την καλύτερη σεζόν των τελευταίων ετών, τερματίζοντας . Μπορεί να μην πλησίασε και πολύ τη Ζενίτ, αλλά έδειξε εξαιρετικά στοιχεία και μπορεί να ελπίζει σε ανάλογη πορεία και φέτος. Κατέκτησε, πάντως, τίτλο, κερδίζοντας την Κρασνοντάρ στα πέναλτι για το Κύπελλο. Αποδείχθηκε ότι με την κατάλληλη καθοδήγηση, το ρόστερ έχει πολλές ικανότητες. Πολύ καλή η εμφάνιση στον τελικό του Σούπερ Καπ, παρά την ήττα από τη Ζενίτ στα πέναλτι.

Τα τελευταία χρόνια στο μεταγραφικό κομμάτι οι κινήσεις της είναι μετρημένες, καθώς τα χρήματα δεν ρέουν άφθονα, όπως στο παρελθόν. Αγόρασε τον μπακ Μοϊσές από την Ιντερνασιονάλ για 2,3 εκατ. ευρώ, ενεργοποιώντας την αντίστοιχη ρήτρα, αλλά μέχρι εκεί. Αναμένεται να κάνει ακόμα 1-2 κινήσεις, αλλά καμία δεν θα είναι «τρανταχτή». Πούλησε τον ακραίο Μεδίνα για 6 εκατ. ευρώ στη Σπαρτάκ, ψάχνει άλλες 1-2 πωλήσεις πριν προχωρήσει σε μεταγραφές. Τέσσερις παίκτες παραχωρήθηκαν δανεικοί (κανένας τους δεν υπολογιζόταν).

ΣΠΑΡΤΑΚ ΜΟΣΧΑΣ

Τα ίδια παντελάκι μου, τα ίδια παντελή μου. Η μεγάλη απόφαση που πήρε ήταν ασυνήθιστη, καθώς στις δύσκολες στιγμές πέρυσι αποφάσισε να στηρίξει τον τεχνικό Αμπασκάλ και να μην τον απολύσει, μία τυπική πρακτική εδώ και αρκετά χρόνια. Στο τέλος, υπάρχει ένα αίσθημα δικαίωσης, αν και δεν έχει καταφέρει να αποτινάξει καμία από τις γνωστές παθογένειες: πολλά λάθη στην άμυνα και πολλές χαμένες ευκαιρίες στην επίθεση. Πότε θα φτιάξουν αυτά; Μάλλον ποτέ! Τερμάτισε στην θέση.

Παρότι οι οικονομικές δυνατότητες δεν είναι ίδιες μετά την αποχώρηση του Φέντουν από το προσκήνιο, έκανε δύο πολύ καλές προσθήκες της τελευταίας στιγμής (μόλις την προηγούμενη εβδομάδα), αγοράζοντας τους Μεδίνα (εξτρέμ, ΤΣΣΚΑ), Μπογκοντά (μέσος, Θέλτα) για συνολικά 13 εκατ. ευρώ. Εισέπραξε κάποια χρήματα από την πώληση των Κοφριέ, Ογκνανεσιάν (συνολικά 4 εκατ. ευρώ), ενώ δεν έχασε κανέναν από τους βασικούς της, με τον ηγέτη Προμές (φορ) να έχει τέτοιες δικαστικές περιπέτειες στην Ολλανδία, που απλά δεν πρόκειται να το κουνήσει από τη Μόσχα. Τυχερή σε αυτό.

ΡΟΣΤΟΦ

Για μεγάλο διάστημα ήταν η ομάδα που κόντραρε τη Ζενίτ στην κορυφή, όμως κάποια στιγμή οι τραυματισμοί και η έλλειψη λύσεων από τον πάγκο την άφησαν πίσω, τερματίζοντας στην θέση. Ο Κάρπιν έδωσε τόπο στα νιάτα στο φινάλε της σεζόν και φάνηκε ότι υπάρχει πλούσιο, αλλά άγουρο ακόμη, ταλέντο. Τρομερή η βελτίωση, πάντως, σε σχέση με την προηγούμενη σεζόν και προσβλέπει και πάλι, αν όλα πάνε καλά με εξωαγωνιστικούς παράγοντες (απαγόρευση πτήσεων στην περιοχή, που της κάνει τη ζωή δύσκολη), στην επιστροφή στην Ευρώπη. Πρέπει να εκμεταλλευτεί ξανά την έδρα της.

Ο Ιόνοβ (Κρασνοντάρ) επέστρεψε για να βοηθήσει στην επίθεση και να καλύψει το κενό που αφήνει ο Πόλοζ, ενώ αποκτήθηκε και ο Μοχέμπι (Σάντα Κλάρα), για να βοηθήσει επιθετικά. Έγιναν άλλες 3 μεταγραφές ελεύθερων παικτών, των Ακμπάσεβ (μέσος, Φάκελ), Τσερνόβ (μπακ, Κρασνοντάρ) και Στολμπόβ (μέσος, Ζενίτ) και, από εκεί και πέρα, αποχώρησαν δύο μέσοι που έδωσαν πέρυσι πολύτιμες λύσεις (Σαπίλνοβ, Σέλιαβα) και δεν έχουν ακόμα αντικατασταθεί.

Novibet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Αναλήψεις εντός 24 ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΚΡΑΣΝΟΝΤΑΡ

Το πρώτο μισό της σεζόν ήταν καταστροφικό. Στο δεύτερο, όμως, με τον Ίβιτς στον πάγκο ήρθε η μεταμόρφωση, που στο τέλος παραλίγο να φέρει και τον πρώτο τίτλο στην ιστορία της (ηττήθηκε στα πέναλτι από την ΤΣΣΚΑ στον τελικό του Κυπέλλου). Όλα άρχισαν να λειτουργούν καλύτερα, ειδικά στην επίθεση και αν δεν είχε κάποιους τραυματισμούς, θα μπορούσε να τα πάει ακόμα καλύτερα. Το τελευταίο 6μηνο αποτελεί την καλύτερη παρακαταθήκη για μία βελτιωμένη σεζόν, τερματίζοντας εν τέλει .

Η σημαντική απώλεια είναι εκείνη του μπακ Ραμίρες, που πουλήθηκε για 2 εκατ. ευρώ στη Φερεντσβάρος. Από εκεί και πέρα, θα… ζήσει με τις υπόλοιπες αποχωρήσεις. Ελεύθεροι έμειναν οι Ιόνοβ (φορ) και Τσερνόβ (μπακ), αμφότεροι υπέγραψαν στη Ροστόφ (ο 2ος ήταν ήδη δανεικός εκεί), ενώ πούλησε τον στόπερ Λιτβίνοβ στη Σότσι (1 εκατ. ευρώ). Μοναδική μεταγραφή μέχρι την έναρξη του πρωταθλήματος εκείνη του Έκτοβ (μπακ, Ορενμπούργκ).

ΑΧΜΑΤ

Ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις της σεζόν πέρυσι, καθώς έκανε εντυπωσιακή πορεία στο 2023 με τον Τασούεβ στον πάγκο, μένοντας στην θέση. Βέβαια, στο Γκρόνζι τα πάντα μπορούν να αλλάξουν από τη μέρα στην άλλη, η λέξη «σταθερότητα» δεν υπάρχει και εμφανίστηκαν πολύ καλύτεροι προπονητές στο παρελθόν, που δεν κατάφεραν να κάνουν καλές χρονιές στη σειρά. Έτσι, θα είναι από τα μεγάλα ερωτηματικά στο ξεκίνημα και σπάνια έχει καταφέρει να επαναλάβει κάποια επιτυχημένη σεζόν.

Ουσιαστικά, μόνο αποχωρήσεις έχει να δείξει, με εκείνες των Τρόσετσκιν (μέσος, Νίζνι), Νίζιτς (στόπερ, ελεύθερος) και Καραπούζοβ (μέσος, έληξε ο δανεισμός του από την Ντινάμο) να είναι οι σημαντικότερες. Είχε μεγαλώσει το ρόστερ τα προηγούμενα χρόνια και έπρεπε να μικρύνει. Όλοι περιμένουν 1-2 καλές κινήσεις μέχρι το τέλος του καλοκαιριού. Ξεκινάει όπως τελείωσε την προηγούμενη σεζόν σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα.

ΝΤΙΝΑΜΟ ΜΟΣΧΑΣ

Εδώ και καιρό έχει γίνει συνώνυμο της αποτυχίας. Μετά την επιστροφή της VΤB στο τιμόνι και τα πολλά εκατομμύρια που ξοδεύτηκαν έχει κάνει μία τρύπα στο νερό. Πλήρως αποτυχημένη και η περσινή σεζόν, τερματίζοντας χαμηλά, . Με τον Γιοκάνοβιτς να απολύεται λίγο πριν το φινάλε και τον Λίτσκα να αποδέχεται την πρόκληση, αφήνοντας τα… σίγουρα της Ορενμπούργκ για την πίεση της Μόσχας. Ο Τσέχος αποτελεί την καλύτερή της κίνηση, ελπίζοντας να τη βάλει σε μία σειρά.

Μεταγραφές ακόμα δεν έχει κάνει, ενώ και οι αποχωρήσεις ήταν κυρίως ξένων παικτών, που δεν είχαν καμία διάθεση να επιστρέψουν στη Μόσχα. Ποιοτικό το ρόστερ, αλλά χρειάζεται οπωσδήποτε ενίσχυση στην άμυνα.

ΟΡΕΝΜΠΟΥΡΓΚ

Η δεύτερη μεγάλη έκπληξη της σεζόν, εξασφάλισε με άνεση την παραμονή και κάποια στιγμή βρισκόταν κοντά και στην 6άδα, τερματίζοντας εν τέλει . Με τον Λίτσκα στον πάγκο έκανε την κορυφαία της χρονιά στην πρώτη κατηγορία, αλλά τώρα θα πρέπει να πορευτεί χωρίς τον Τσέχο στον πάγκο. Ένας συμπατριώτης του κλήθηκε να τον αντικαταστήσει, με τον Γιάροσικ να επιστρέφει στους πάγκους ύστερα από σχεδόν δύο χρόνια (αποχώρησε από την Τέπλιτσε τον Σεπτέμβριο του 2021) για την πρώτη του δουλειά στη Ρωσία, την οποία ξέρει καλά, περνώντας πολλά χρόνια εκεί ως παίκτης. Τα πράγματα θα είναι σαφώς πιο δύσκολα φέτος.

Ξόδεψε αρκετά χρήματα για να κρατήσει παίκτες που είχε ως δανεικούς και τα πήγαν πολύ καλά (Μανσίγια, Ογκνανεσιάν), επένδυσε με τους Μούρο (21χρονος μέσος από τη Χιμνάσια) και Γκιουρλούκ (19χρονος εξτρέμ από την Αντινορντού), όμως μέχρι εκεί. Μοναδικός βασικός που αποχώρησε είναι ο Έκτοβ (μπακ, Κρασνοντάρ), ενώ παρελθόν αποτελούν και οι Σταμάτβο (μπακ, Νίζνι), Αγιούποβ (μέσος, Ουράλ), που προσέφεραν πολύτιμες λύσεις.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΛΟΚΟΜΟΤΙΒ ΜΟΣΧΑΣ

Η ανεξήγητα καταστροφική της πορεία στο πρώτο μισό της προηγούμενης σεζόν έφερε δραστικά μέτρα και δύο κινήσεις άλλαξαν τα πάντα: η πρόσληψη του Γκαλακτιόνοβ στον πάγκο και η απόκτηση του φορ Τζιούμπα, που είχε μείνει χωρίς ομάδα. Οι δυο τους την αναμόρφωσαν και ήταν, μαζί με τη Ζενίτ, oι κορυφαίες ομάδες του δεύτερου γύρου, με το φινάλε να την βρίσκει στηνθέση της κατάταξης. Τώρα, λοιπόν, έχει… φόρα και θέλει να ξεκινήσει δυναμικά. Έχει όλα τα εχέγγυα να πρωταγωνιστήσει φέτος, χωρίς να δούμε παρόμοια ακραία φαινόμενα.

Από τους παίκτες που αποχώρησαν (συνολικά 8) μόνο ο Καμανό (φορ, ελεύθερος) είχε σημαντικό χρόνο συμμετοχής στο δεύτερο μισό της περσινής σεζόν. Από την άλλη πλευρά, απέκτησε ως ελεύθερο τον Σαμόσνικοβ (μπακ, Ρουμπίν), για να δώσει λύσεις από τον πάγκο στα άκρα της άμυνας και τον Σαρβέλι (φορ, Σότσι), για τον οποίο ξόδεψε 1 εκατ. ευρώ και έχει το ιδανικό προφίλ, για να συνεργαστεί με τον Τζιούμπα.

ΣΟΤΣΙ

Έκανε τη χειρότερη σεζόν από τότε που βρέθηκε στην κορυφαία κατηγορία και έπρεπε να αλλάξει προπονητές σαν τα… πουκάμισα, για να βρει τελικά εκείνον που τουλάχιστον θα την κρατούσε στην κατηγορία. Αυτός ήταν ο Χοχλόβ, που κέρδισε ένα συμβόλαιο και για τη φετινή σεζόν. Αμφιλεγόμενη απόφαση, καθώς δεν έχει δείξει τίποτα της προκοπής στους πάγκους και αναμένεται να είναι από εκείνους που θα χάσουν τη δουλειά τους σχετικά νωρίς στη επερχόμενη σεζόν… Έμεινε χαμηλά στη 10η θέση.

Δραστήρια, όπως πάντα, στην αγορά είδε κάποιους έμπειρους να αποχωρούν (Τζανάεβ, Ζοαοζίνιο, Τσαλάγκοβ), ενώ πούλησε τους Κοβαλένκο (μέσος, Ζενίτ) και Σαρβέλι (φορ, Λοκομοτίβ). Καλή κίνηση η απόκτηση του αμυντικού Λιτβίνοβ από την Κρασνοντάρ, καθώς αντιμετώπισε πολλά προβλήματα στα μετόπισθεν, ενώ από και πέρα οι περισσότερες μεταγραφές της ήταν από το εξωτερικό. Θα προσπαθήσει να αναβιώσει την καριέρα του φορ Ιγκνάτιεβ, που έφτασε ως ελεύθερος από τη Λοκομοτίβ.

ΟΥΡΑΛ

Κάποια στιγμή δεν έλεγε να χάσει και ο Γκοντσαρένκο έδειχνε έτοιμος να αναβιώσει την καριέρα του. Τελικά, η λογική επικράτησε και βρέθηκε να παλεύει για την παραμονή. Τα κατάφερε στο… τσακ, όπως κάνει σταθερά τα τελευταία χρόνια, τερματίζοντας 11η και κάθε καλοκαίρι μένει μόνο με την ελπίδα ότι θα τα πάει καλύτερα. Το μπάτζετ, πάντως, όλο και πέφτει και μαζί και το επίπεδο. Κάποια στιγμή, με βάση την πορεία της θα έρθει η καταστροφή και η εμπειρία (σε συνδυασμό με την τύχη) δεν θα φτάνει για να αποφύγει τον υποβιβασμό.

Κάθε χρόνο γίνονται 7-8 αλλαγές στο ρόστερ και το φετινό καλοκαίρι δεν αποτελεί εξαίρεση. Το σημαντικό είναι ότι κατάφερε να κρατήσει ξανά τον ηγέτη Μπικφάλβι, με τον φορ Σετίνε (Μπράγκα) να αποτελεί την κίνηση που περιμένει ότι θα λύσει επιτέλους το επιθετικό πρόβλημα. Ούτε θετικό ούτε αρνητικό το πρόσημο στη… ζυγαριά της ενίσχυσης.

ΝΙΖΝΙ

Όπως κάθε χρόνο, έτσι και πέρυσι ήταν από τις ομάδες-φαβορί για υποβιβασμό. Και για μεγάλο μέρος της σεζόν επιβεβαίωνε αυτόν τον ρόλο. Η πρόσληψη του Γιουράν, όμως, στον πάγκο της έδωσε τρομερή ώθηση και τελικά πέτυχε τον μεγάλο της στόχο μέσω των μπαράζ. Καρδιοχτύπησε, πάντως, ακόμα κι εκεί, καθώς η Ρόντινα αποδείχθηκε ισάξιος αντίπαλος (κέρδισε με 3-0 το πρώτο ματς, έχασε με 2-0 το δεύτερο). Τα πράγματα δεν πρόκειται να αλλάξουν ούτε φέτος και μέχρι το τέλος θα δίνει σκληρή μάχη, για να συνεχίσει στην κορυφαία κατηγορία.

Προσπάθησε να προσθέσει ποιότητα και εμπειρία στο ρόστερ, με τους Τρόσετσκιν (μέσος, Αχμάτ), Ζιβογκλιάντοβ (αμυντικός, Λοκομοτίβ) και Κουχάρτσουκ (εξτρέμ, Τορπέντο) να υπογράφουν, ενώ πλήρωσε τα περισσότερα χρήματα (500.000 ευρώ) για τον 20χρονο μέσο Μιχαΐλοβ από τη Ζενίτ. Το θετικό είναι δεν έχασε κανέναν από τους βασικούς της, χωρίς αυτό φυσικά να αυξάνει τις πιθανότητες να τα πάει και πολύ καλύτερα σε σχέση με πέρυσι. Χρειάζεται περαιτέρω ενίσχυση.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΚΡΙΛΙΑ

Έφτασε κοντά στην καταστροφή, αλλά είχε την ποιότητα να τα καταφέρει στο τέλος, τερματίζοντας οριακά πάνω από την επικίνδυνη ζώνη, 12η. «Καμπανάκι» για τη διοίκηση η προηγούμενη σεζόν, καθώς σταθερά εδώ και καιρό πουλούσε τους καλύτερούς της παίκτες και δεν έβρισκε ισάξιους αντικαταστάτες. Στήριξε, πάντως, τον τεχνικό Οσίνκιν στα δύσκολα και με αυτόν θα πορευτεί και την επερχόμενη σεζόν, που αναμένεται να αντιμετωπίσει τα ίδια προβλήματα. Ο έμπειρος τεχνικός στήνει τις ομάδες του να παίζουν στην κόντρα και κάποια στιγμή οι αντίπαλοι μπορούν να τις διαβάσουν πολύ καλά. Αν δεν υπάρχει η ατομική ποιότητα να κάνει τη διαφορά, τα προβλήματα διογκώνονται.

Απέκτησε και πάλι μόνο νεαρούς, κάνοντας σημαντική επένδυση με τον 19χρονο φορ Καρπίτσκι (1 εκατ. ευρώ από τη Σαχτιόρ Σολιγκόρσκ), αλλά τουλάχιστον αυτή τη φορά δεν έχει χάσει ακόμα κανέναν από τους ηγέτες της. Το θέμα, φυσικά, είναι ότι χρειάζεται ενίσχυση, αν δεν θέλει να βρεθεί και αυτή τη φορά σε δυσχερή θέση, όμως σε καμία περίπτωση δεν τα έχει καταφέρει.

ΡΟΥΜΠΙΝ ΚΑΖΑΝ

Επιτέλους τα κατάφερε! Χρειάστηκε να απολύσει τον Σλούτσκι για να δει άσπρη μέρα, με τον έμπειρο Ραχίμοβ να την καθοδηγεί σε πιο ήρεμα μονοπάτια και να την επαναφέρει στην κορυφαία κατηγορία, από την οποία έλλειψε. Το ρόστερ είχε ούτως ή άλλως ποιότητα Πρέμιερ Λιγκ, συνεπώς δεν υπάρχει λόγος πανικού και… 100 μεταγραφών. Η παρουσία του 58χρονου στον πάγκο, άλλωστε αυτό εγγυάται: σταθερότητα, ρεαλισμός και όχι τρέλες. Η σεζόν που έρχεται θα είναι χαμηλών τόνων, καθώς θέλει απλά να βρεθεί και πάλι εκεί που ανήκει, αποφεύγοντας τα λάθη του παρελθόντος.

Άφησε 6 παίκτες, που δεν υπολόγιζε, ελεύθερους, αλλά δεν έχει κάνει ακόμα σημαντικές κινήσεις στην αγορά. Απέκτησε τον μπακ Ρίμπους (Σπάρτακ), για να φέρει εμπειρία στα άκρα της άμυνας, ενώ ξόδεψε 1 εκατ. ευρώ για την αγορά του στόπερ Βιούγιατσιτς από την Παρτιζάν και 1,2 για τον φορ Ντάκου από την Όσιγιεκ. Πρέπει να περιμένουμε ακόμα 2-3 κινήσεις μέχρι το τέλος της μεταγραφικής περιόδου, που θα της επιτρέψουν να ανέβει λίγο ακόμα επίπεδο.

ΦΑΚΕΛ

Ξεκίνησε ως το πρώτο φαβορί για υποβιβασμό πέρυσι, αλλά στο τέλος ήταν από τις ευχάριστες εκπλήξεις, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι έβγαλε μάτια με την απόδοσή της. Για πολύ καιρό η έδρα ήταν εκείνη που την κρατούσε ζωντανή και στο τέλος η παρουσία του Εβσέεβ στον πάγκο της έδωσε τη… σπίθα που έλειπε, για να κάνει την υπέρβαση. Τρομερή η αντεπίθεση στις τελευταίες αγωνιστικές, που έφερε και την παραμονή μέσω των μπαράζ με πειστικές εμφανίσεις και νίκες επί της Γιενισέι. Θα παλέψει και φέτος για τη σωτηρία, όμως ελπίζει ότι θα έχει… φόρα και λιγότερα προβλήματα.

Μεγάλη η αποτυχία της να ανανεώσει το συμβόλαιο του MVP Γκογκνάτζε (φορ), ο οποίος έμεινε ελεύθερος. Θα δυσκολευτεί να βρει τα γκολ του, καθώς ο Ντόλγκοβ, που αποκτήθηκε ως αντικαταστάτης από τη Χίμκι, δεν έχει το εύκολο γκολ. Η ενίσχυση ήρθε με ελεύθερους παίκτες και ελάχιστα χρήματα. Αυτό σημαίνει ότι δεν θα δούμε βελτίωση και είναι δεδομένο ότι δεν μπορεί να περιμένει ανάλογες επιτυχίες με το φινάλε της προηγούμενης σεζόν. Ο ανταγωνισμός θα είναι μεγαλύτερος και παραμένει από τα φαβορί για υποβιβασμό.

ΜΠΑΛΤΙΚΑ

Από το Μουντιάλ και μετά, όταν κατασκευάστηκε το στάδιό της, έκανε μεγάλες προσπάθειες να βρεθεί ξανά στην κορυφαία κατηγορία και τα κατάφερε! Στήριξε πολύ τον τεχνικό Ιγκνασέβιτς και δικαιώθηκε γι’ αυτό, παίρνοντας αυτό που άξιζε και παλιότερα, αλλά έχασε τότε κυρίως λόγω της απειρίας της. Έμαθε από τα λάθη και στόχο έχει απλά την παραμονή. Το ρόστερ, όμως, δεν είναι τόσο ποιοτικό, για να τα καταφέρει από… μόνο του και ή θα πρέπει να κάνει την υπέρβαση ή να ξοδέψει και άλλα χρήματα, προκειμένου να επιστρέψει άμεσα στη 2η κατηγορία.

Δεν θέλει να… ξανοιχτεί και πολύ, καθώς αυτό στο παρελθόν έχει εξελιχθεί σε δίκοπο μαχαίρι για πολλές ομάδες, που στο τέλος όχι μόνο υποβιβάστηκαν, αλλάζοντας το μισό ρόστερ, αλλά δεν κατάφεραν στη συνέχεια να συνέλθουν ποτέ από την οικονομική ζημιά που υπέστησαν. Έτσι, η μοναδική μεταγραφή που ξεχωρίζει είναι εκείνη του μέσου Γκαλογιάν από την Αλάνια. Δεν έχασε, πάντως, κανέναν από τους παίκτες που υπολόγιζε. Είναι κι αυτό ένα μικρό κέρδος.

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Betshop
Sportingbet
Απόδοση Stoiximan
Απόδοση Pamestoixima.gr
Απόδοση Novibet
Απόδοση Bwin
Απόδοση Betsson
Απόδοση Fonbet
Απόδοση Bet365
Απόδοση Netbet
Απόδοση Betshop
Απόδοση Sportingbet
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση