foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
foxbet.gr Για να είσαι αλεπού στο στοίχημα
ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΙΚΕΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ*
ΤΙ ΠΑΙΖΕΙ ΣΗΜΕΡΑ72
COSMOTE TV ΔΩΡΕΑΝ* ΕΔΩ 📺 ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Όλα
3 ώρες
8 ώρες
12 ώρες

Πρωτάθλημα Αυστρίας 2023-24: Preview Bundesliga

Previews Πρωταθλημάτων | 24 Ιουλ 2023 13:00
A-AUSTRIAS_AFIERWMA_foxbet_NEW.jpg

Η φετινή σεζόν, δεν είναι… ακόμα μία για την Α’ Αυστρίας. Είναι επετειακή, καθώς η Μπουντεσλίγκα συμπληρώνει 50 χρόνια ζωής. Σημαντικά τα βήματα προόδου που έχει κάνει μετά τη σύστασή της το 1974, αποτελώντας πλέον ένα από τα πρωταθλήματα με τη μεγαλύτερη παραγωγή ταλέντων πανευρωπαϊκά, ανεξαρτήτως αν κατακρίνεται για την έλλειψη ανταγωνιστικότητας ελέω Σάλτσμπουργκ, που και φέτος, έχει τον πρώτο λόγο για την κατάκτηση του τίτλου, μολονότι έχασε παίκτες και το κυριότερο, ένα από τα βασικά της στελέχη, τον Αθλητικό της Διευθυντή, Κρίστοφ Φρόιντ, που την αφήνει ύστερα από 17 χρόνια για λογαριασμό της Μπάγερν Μονάχου.

Μετά από καιρό, η Στουρμ Γκρατς μπόρεσε να ζορίσει τους «ταύρους» την περασμένη αγωνιστική περίοδο και έχει όλα τα φόντα για να κάνει κάτι ανάλογο και φέτος. Από κοντά και η Λίντσερ, για την οποία υπάρχει η πεποίθηση ότι θα έχει καλύτερη ομάδα από την περυσινή. Οι δύο ομάδες της πρωτεύουσας, Ραπίντ και Αούστρια, καλούνται να παρουσιάσουν ένα καλύτερο πρόσωπο και οι «βιολέτες» προχώρησαν σε κινήσεις, ικανές να την κάνουν παραπάνω ανταγωνιστική.

Πιο εύκολα Τιρόλ και Χάρτμπεργκ, πιο δύσκολα η Άλταχ, φρόντισαν πέρυσι να «σφραγίσουν» την παραμονή τους στην κατηγορία. Θα δώσουν μεγάλη «μάχη» και φέτος για να αποφύγουν τον υποβιβασμό. Τα πράγματα πάντως προμηνύονται δύσκολα και για την Αούστρια Λουστενάου. Τη θέση της Ριντ που υποβιβάστηκε, θα πάρει στην Μπουντεσλίγκα η Μπλάου Βάις Λιντς, η οποία θα αγωνιστεί στα «σαλόνια» για πρώτη φορά στην ιστορία της μετά την ίδρυσή της το 1997. Σημειωτέον, οι «κυανόλευκοι» είχαν εξασφαλίσει την άνοδο από την Τσβάιτε Λίγκα και τη σεζόν 2020/21, όμως παρουσίασαν αδυναμία να εξασφαλίσουν αδειοδότηση και παρέμειναν στη Β’ Κατηγορία της Αυστρίας.

Pamestoixima.gr
Βαθμολογία
8.6/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Εύκολη εγγραφή
check_3c
Εξαιρετικό mobile app
check_3c
Άμεσες & δωρεάν πληρωμές
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Σύστημα διεξαγωγής

Συμμετέχουν 12 ομάδες, οι οποίες θα χωριστούν σε δύο γκρουπ των έξι στο τέλος της κανονικής διάρκειας. Η κανονική διάρκεια θα ολοκληρωθεί σε 22 αγωνιστικές (δύο γύροι, με ματς εντός και εκτός για όλες τις ομάδες μεταξύ τους). Έπειτα, οι ομάδες θα διατηρήσουν τους μισούς βαθμούς και θα χωριστούν σε δύο γκρουπ για να παίξουν εκ νέου 10 αγωνιστικές (κι εδώ δύο γύροι, με ματς εντός και εκτός για όλες τις ομάδες μεταξύ τους). Από τα πλέι-οφ (συμμετέχουν οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 1-6) θα προκύψει ο πρωταθλητής που θα πάρει και την απευθείας πρόκριση  στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Η 2η της κατάταξης θα συμμετάσχει στον 3ο προκριματικό του Τσάμπιονς Λιγκ και η 3η στον 3ο προκριματικό του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ. Όποια ομάδα τερματίσει 4η -εκτός κι αν μία από τις πρώτες τέσσερις κατακτήσει το Κύπελλο, οπότε και ανοίγει ένα ευρωπαϊκό εισιτήριο και αγωνιστεί στα μπαράζ η 5η- θα παίξει στον τελικό των μπαράζ για το τελευταίο ευρωπαϊκό εισιτήριο στο Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ.

Από τα πλέι-άουτ (συμμετέχουν οι ομάδες που τερμάτισαν στις θέσεις 7-12), η ομάδα που θα τερματίσει στην τελευταία θέση υποβιβάζεται στη Β' κατηγορία, ενώ αυτή που θα πάρει την πρώτη θέση του γκρουπ θα υποδεχθεί τη 2η σε νοκ-άουτ ημιτελικό για τα μπαράζ Ευρώπης, με τη νικήτρια να αντιμετωπίζει την 4η (ή 5η όπως αναφέραμε) στον τελικό για το τελευταίο εισιτήριο του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ. Η κάτοχος του Κυπέλλου είναι η μοναδική ομάδα που κερδίζει εισιτήριο για τα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας η κατάταξη των ομάδων αποφασίζεται με τα εξής κριτήρια:
1) Μεταξύ τους ματς
2) Διαφορά τερμάτων
3) Καλύτερη επίθεση
4) Περισσότερες νίκες
5) Περισσότερες εκτός έδρας νίκες
6) Καλύτερη επίθεση στα μεταξύ τους ματς

Εκτίμηση τελικής κατάταξης

1. Σάλτσμπουργκ 2. Στουρμ Γκρατς 3. Λίντσερ
4. Αούστρια Βιέννης 5. Ραπίντ Βιέννης 6. Βόλφσμπεργκερ
7. Αούστρια Κλάγκενφουρτ 8. Τιρόλ 9. Άλταχ
10. Αούστρια Λουστενάου 11. Χάρτμπεργκ 12. Μπλάου Βάις Λιντς

Οι 5 καλύτερες μεταγραφές

Παίκτης (Θέση) Από Σε
Μπίντστρουπ (Μ) Μπρέντφορντ Σάλτσμπουργκ
Τέρζιτς (Α) Φιορεντίνα Σάλτσμπουργκ
Βλόνταρτσικ (Ε) Γκόρνικ Ζάμπρζε Στουρμ Γκρατς
Σέρπεν (Τ) Μπράιτον Στουρμ Γκρατς
Σβέτκοβιτς (Α) Ασντόντ Ραπίντ Βιέννης

Τι παίζουμε

Να τερματίσει ψηλότερα: Αούστρια Β. vs Ραπίντ Β. Αούστρια Β. 1.85

Να τερματίσει στο top-6 (κανονική διάρκεια): Βόλφσμπεργκερ 2.00

Αγώνες Α' Αυστρίας Σήμερα (Αναλύσεις)

Αποδόσεις
1
X
2
U
O
ΟΠΑΠ
ΑΠΟΤ.
1
1.87
X
3.39
2
4.21
U
1.69
O
2.11
121
-
Novibet
Βαθμολογία
9.1/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Πλήθος ειδικών στοιχημάτων
check_3c
Κορυφαίες αποδόσεις
check_3c
Αναλήψεις εντός 24 ωρών
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΣΑΛΤΣΜΠΟΥΡΓΚ

Εξακολουθεί να «παίζει» μόνη της στην αυστριακή Μπουντεσλίγκα. Κατέκτησε ακόμα ένα πρωτάθλημα την περασμένη σεζόν, το 10ο διαδοχικό και συνολικά το 17ο της ιστορίας της. Παραδόξως δεν έκανε το νταμπλ, μένοντας εκτός από τα προημιτελικά. Δεν έχει απολύτως κανέναν λόγο να αλλάξει προπονητή, συνεχίζει με τον Ματίας Γιάισλε στον πάγκο, το όνομα του οποίου ακούστηκε για τους πάγκους αρκετών ευρωπαϊκών ομάδων στις αρχές του καλοκαιριού. Θεωρείται από τα «next big thing» της προπονητικής. Έδωσε πέντε φιλικά απέναντι σε Φερεντσβάρος (2-1), Λέγκια Βαρσοβίας (0-2), Νόρντζελαντ (0-2), Αμβούργο (4-1) και Σλοβάτσκο (0-3). Καλείται να διαχειριστεί την αποχώρηση του Αθλητικού της Διευθυντή, Κρίστοφ Φρόιντ, που μετά από 17 χρόνια μετακόμισε στην Μπάγερν. Τη θέση του πήρε ο Μπέρνχαρντ Ζέονμπουχνερ.

Έσπασε το «φράγμα» των 70 εκ. ευρώ σε πωλήσεις. Γύρω στα 15 εκ. ευρώ πήρε από τη Μίλαν για τον Οκαφόρ (Ε, 32/10) και άλλα 10 εκ. ευρώ από τη Μονακό για τον βασικό της κίπερ, Κεν (Τ, 42/0). Σέσκο (Ε, 41/18) και Σέιβαλντ (Μ, 43/4) μετακομίζουν στην «αδερφή» Λειψία για 44 εκ. ευρώ. Τέλος και ο Αντάμου (Ε, 40/14), έναντι 6 εκ. ευρώ στη Φράιμπουργκ. Δεν έχει ξοδέψει αρκετά χρήματα, αντικατέστησε τον Σλοβένο φορ με τον 19χρονο Ράτκοβ (Ε, 40/14) δίνοντας στην Μπάτσκα Τόπολα 5 εκ. ευρώ. Έβγαλε άλλα 6 εκ. ευρώ από τα ταμεία της για τον Μπίντστρουπ (Μ) της Μπρέντφορντ. Τόσα κόστισε και ο Τέρζιτς (Α, 32/1, Φιορεντίνα). Άλλοι δύο νεαροί στις τάξεις της, αγόρασε τον μέχρι πρότινος δανεικό Μέντες (Α, 3/0, Μπραγκαντίνο) και τον Μοργκάλα (Α, 33/0, Μόναχο 1860). Το κενό κάτω από τα γκολπόστ κάλυψε με τον αρχηγό της Λίντσερ, Σλάγκερ (Τ, 30/0). Είτε με λίγες, είτε με πολλές προσθήκες, οι «ταύροι» είναι και πάλι το πρώτο φαβορί για να κάτσουν στον «θρόνο», διατηρώντας τα σκήπτρα τους.

ΣΤΟΥΡΜ ΓΚΡΑΤΣ

Στο... πρωτάθλημα των υπολοίπων, η Στουρμ Γκρατς τερμάτισε για δεύτερη διαδοχική σεζόν στην άτυπη κορυφή. Ζορίζοντας πολύ περισσότερο του αναμενόμενου την πρωταθλήτρια Σάλτσμπουργκ, πήρε τη 2η θέση της κατάταξης, μόλις στο -7 από την κορυφή και εξασφάλισε τη συμμετοχή της στον 3ο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ. Εξαίρετη η δουλειά του Κρίστιαν Ίλτσερ, που έχει καταφέρει να εδραιώσει την ομάδα στα υψηλά στρώματα της βαθμολογίας και να την φτάσει σε ένα επίπεδο που μπορεί να θεωρηθεί ανταγωνίστριά των «ταύρων» για τον τίτλο. Ένα κάρο φιλικά στο πρόγραμμά της, «άχαστη» απέναντι σε Κρίχμπεργκ (5-1), Μούρα (3-0), Σπαρτάκ Τρνάβα (4-0), Μπάκα Τόπολα (2-1), Παρτιζάν (2-1), Απόλλων Λεμεσού (2-0) και Γαλατάσαραϊ (2-0).

Τα «έσκασε» (2.2 εκ. ευρώ), για τη μεταγραφή του Βλόνταρτσικ (Ε, 32/9) από την Γκόρνικ Ζάμπρζε. Κοντά στα 550.000 ευρώ κόστισε η παραμονή του Μπόρκοβιτς (Α, 25/1), με αγορά από τη Χόφενχαϊμ Β’. Περαιτέρω ενίσχυση με νεαρούς δανεικούς: Μπινγκέτι (Τ, 28/0, Άιντραχτ Φρανκφούρτης Β’), Σέρπεν (Τ, 26/0, Μπράιτον) και Σεράνο (Μ, 26/0, Ατλέτικο Μαδρίτης Β’). Με εξαίρεση τους Ζίμπενχαντλ (Τ, 26/0, ελεύθερος στη Λίντσερ) και Οκόνκβο (Τ, 18/0, επιστροφή στην Άρσεναλ), που μοιράστηκαν τη σεζόν κάτω από τα δοκάρια, αλλά και τον Εμέγκα (Ε, 36/10) που παραχωρήθηκε στο Στρασβούργο έναντι 12 εκ. ευρώ, δεν έχασε άλλα βασικά στελέχη της. Άξια αναφοράς η αποχώρηση του Λιούμπιτς (Μ, 33/1), όπως και του Αγέτι (Ε, 23/4), ο δανεισμός του οποίου από τη Σέλτικ ολοκληρώθηκε. Ο πήχης παραμένει ψηλά για τη Στουρμ Γκρατς. Μοιάζει ικανή να βάλει εκ νέου δύσκολα στη Σάλτσμπουργκ, έχοντας την ίδια και καλύτερη ομάδα από πέρυσι. Μίνιμουμ στόχος το top-3 ασυζητητί.

ΛΙΝΤΣΕΡ

Η Λίντσερ ήθελε να επιστρέψει σε υψηλά στάνταρ την περασμένη σεζόν και τα κατάφερε. Μετά την αποχή της από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις ύστερα από τέσσερα χρόνια, παρουσιάστηκε σοβαρή και χάρη στην 3η θέση που κατέλαβε, εξασφάλισε την παρουσία της στα πλέι-οφ του Γιουρόπα Λιγκ. Παρά τη δεδομένη επιτυχία, η διοίκηση του συλλόγου έκανε την έκπληξη και απομάκρυνε τον Ντίτμαρ Κούμπαουερ από την τεχνική ηγεσία της ομάδας, για να φέρει στη θέση του τον Τόμας Ζάγκεντερ, ο οποίος έχει δουλέψει ως πρώτος προπονητής σε επαγγελματικό επίπεδο μονάχα στην Μπλάου Βάις Λιντς την περίοδο 2017-19 και την περασμένη σεζόν ήταν βοηθός στη Λίφερινγκ. Καταιγιστική στα φιλικά προετοιμασίας, κέρδισε Πρέγκαρτον και Αντμίρα, με 7-0 και 5-2 αντίστοιχα, πριν αντιμετωπίσει Μόναχο 1860 (2-0), Ντεμπρετσέν (4-2) και Φερστ Βιέννης (4-2).

Αρκετά ενεργή στο μεταγραφικό «παζάρι», έφερε τους Κονέ (Ε, 26/5, Νιμ), Μπέλο (Α, 25/0, Αρμίνια Μπίλεφελντ), Λιούμπιτς (Μ, 33/1, Στουρμ Γκρατς), Πιντόρ (Ε, 23/1, Σεντ Ετιέν), Ζίμπενχαντλ (Τ, 26/0, Στουρμ Γκρατς), Χάβελ (Ε, 33/10, Λίφερινγκ), Αντράντε (Α, 29/1, Αρμίνια Μπίλεφελντ) και Μπα (Α, 18/2, Λειψία), όλοι ελεύθεροι, πλην του τελευταίου που ήρθε ως δανεικός. Λογικό, καθώς παρελθόν αποτελούν οι Σλάγκερ (Τ, 30/0), Πότζμαν (Α, 18/1), Κουλούρης (Ε, 16/1), Ζάμπιτζερ (Ε, 24/5) και Μόνσμπεργκερ (Ε, 32/7). Με νέο προπονητή στον πάγκο της και βελτιωμένο ρόστερ, στοχεύει σε μία πορεία ανάλογη ή καλύτερη της περυσινής, σίγουρα πάντως στο top-6.

Bwin
Βαθμολογία
9.2/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Κορυφαία αξιοπιστία
check_3c
Live Streaming* 
check_3c
Καθημερινές προσφορές*
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΡΑΠΙΝΤ ΒΙΕΝΝΗΣ

Επιεικώς απογοητευτική μπορεί να χαρακτηριστεί η περασμένη σεζόν για τη Ραπίντ Βιέννης. Ενώ θεωρούνταν εκ των φαβορί για την κατάληψη της 2ης θέσης και για πολλούς μία άμεση διεκδικήτρια του τίτλου, εν τέλει δεν μπόρεσε ποτέ να πιάσει τα στάνταρ που είχαν τεθεί και αρκέστηκε στην 4η θέση του βαθμολογικού πίνακα και μάλιστα στο -10 από την πρώτη τριάδα. Έδωσε τα «κλειδιά» στον Ζόραν Μπάρισιτς, ο οποίος ανέλαβε στα μέσα Οκτώβρη μετά την απόλυση του Φέρντιναντ Φέλντχοφερ. Από τις 4 έως τις 11 Ιουλίου προετοιμάστηκε στο Μπαντ Τάτζμανσντορφ. Έπαιξε φιλικά με Κιλμπ (4-1), Ντουνάισκα Στρέντα (2-4), Πολίσια Ζίτομιρ (1-1), Σίγκμα Όλομουτς (1-2) και Ουνινόν Βερολίνου (0-3).

«Μετρημένη» στις κινήσεις της. Έχει υπογράψει μέχρι στιγμής ως ελεύθερους τους Μαγιούλου (Ε, 33/12) και Καϊγκίν (ΜΕ, 22/17) από Μπλάου Βάις Λιντς και Μάιντς Κ19 αντίστοιχα, όπως επίσης και τον Σβέτκοβιτς (Α, 37/3) από την Άσντοντ για 700.000 ευρώ. Άλλα 400.000 ευρώ έδωσε στην Μπλάου Βάις Λιντς για τον Σάιντλ (ΜΕ, 29/14). Σημαντικές οι αποχωρήσεις των Βίμερ (Α, 20/1) και Κρίβακ (Ε, 32/2), δανεικός στη Βόλφσμπεργκερ ο Τσίμερμαν (Ε, 35/8), επέστρεψε στην Μπολόνια ο Κάσιους (Α, 12/0). Θέλει δεδομένα να κλείσει την ψαλίδα από τις ομάδες που τερμάτισαν πάνω από εκείνη πέρυσι, όμως σε αντίθεση με την περιρρέουσα ατμόσφαιρα, οι άνθρωποί της ρίχνουν τους τόνους και απλά κάνουν λόγο για είσοδο στην εξάδα.

ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΒΙΕΝΝΗΣ

Η τιμωρία των -3 βαθμών με την οποία ξεκίνησε τη σεζόν, δεν αποτελεί δικαιολογία για τη μετριότατη πορεία που πραγματοποίησε πέρυσι η Αούστρια Βιέννης. Παρουσίασε αρκετά σκαμπανεβάσματα, ενώ είχε κάκιστη εικόνα και στην Ευρώπη. Δεν είναι τυχαίο ότι στα πλέι-οφ της αυστριακής Μπουντεσλίγκα σημείωσε μόλις μία νίκη σε 10 παιχνίδια. Στάθηκε τυχερή που η Αούστρια Κλάγκενφουρτ ήταν ελαφρώς χειρότερη. Εξασφάλισε έτσι την 5η θέση και σε διπλούς αγώνες στα μπαράζ Ευρώπης, κέρδισε την Αούστρια Λούστεναου και πήρε το εισιτήριο για τον 2ο προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Κόνφερενς Λιγκ όπου θα αντιμετωπίσει την Μπόρατς Μπάνια Λούκα. Συνεχίζει με τον Μίκαελ Βίμερ στον πάγκο της, στον οποίο κάθεται από τις 3 Γενάρη.

Χαμηλής δυναμικότητας φιλικά με Σρεμς (5-1), Φλόριντσντορφερ (2-0), Χορν (5-1) και Λίλιενφελντ (4-1), ακολούθησαν αυτά με Γαλατάσαραϊ (1-1) και Άρη Λεμεσού (1-1). Προτίμησε την εγχώρια αγορά για την απόκτηση των Πλάβοτιτς (Α, 34/4, Ριντ) Πότζμαν (Α, 18/0, Λίντσερ) και Γκουενούς (Α, 32/1, Αούστρια Λουστενάου. Έφερε από το Ισραήλ των Κάνι (Ε, 25/8, Μπνέι Γιεχούντα), κράτησε τον Ράνφτλ (Α, 44/4), τον οποίο απέκτησε μόνιμα από τη Σάλκε. Αποχαιρέτισαν οι Ντόβενταν (Ε, 24/1), Κελές (Ε, 29/4), Σμρκα (Μ, 16/0), Μιλ (Α, 32/0) και Τάιγκλ (Α, 22/0). Έληξε ο δανεισμός του Λάιντνερ (Α, 10/1) που επέστρεψε στον Ολυμπιακό. Προσδοκά σε ένα βελτιωμένο αγωνιστικό πρόσωπο, δίνοντας ιδιαίτερο βάρος στην αμυντική λειτουργία. Φυσικά το top-6 και μία θετική πορεία στην Ευρώπη, αποτελούν προτεραιότητα. Υπάρχει αισιοδοξία, έχει γίνει ξανά… ενδιαφέρουσα και έχει πλάνο.

ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΚΛΑΓΚΕΝΦΟΥΡΤ

Απέδειξε ότι η πρώτη της σεζόν στην αυστριακή Μπουντεσλίγκα (2021/22) δεν ήταν τυχαία. Φρόντισε να την επαναλάβει και πέρυσι, όπου για δεύτερη διαδοχική αγωνιστική περίοδο, κατέλαβε την 6η θέση της βαθμολογίας. Ομολογουμένως δεν πραγματοποίησε καλά πλέι-οφ, με μόλις δύο νίκες σε 10 ματς, όμως παραδόξως ολοκλήρωσε τη σεζόν μόλις στο -1 από την Αούστρια Βιέννης και τα μπαράζ Ευρώπης. Όπως και να ‘χει, εξαιρετική η δουλειά του εμπειρότατου κόουτς, Πέτερ Πέκαλτ, με την ομάδα του να μην πέφτει στην κλασική παγίδα της κακής δεύτερης χρονιάς μετά από άνοδο. Περιορίστηκε σε τέσσερα φιλικά στο πλαίσιο της προετοιμασίας της, αγωνιζόμενη απέναντι σε Φέρλαχ (8-1), Λίφερινγκ (1-4), Λέομπεν (4-0) και Ζανκτ Πέλτεν (1-1).

Ανενεργή μέχρι στιγμής στο μεταγραφικό «παζάρι», έχει αποκτήσει μονάχα τον Μάι (Μ, 17/1) ως ελεύθερο από τη Βικτόρια Βερολίνου. Στον αντίποδα, έχασε τους βασικότατους Ρίντερ (Ε, 26/6) και Μορέιρα (Α, 30/1), όπως και τον Ντεμάκου (Μ, 23/0) που τον είχε δανειστεί από την Στουρμ Γκρατς. Δεν έχει διάθεση για μεγάλες αλλαγές στο ρόστερ, όπως επεσήμανε και ο νέος Εκτελεστικός Διευθυντής, Γκίντερ Γκόρεντζελ. Παρότι για δύο σερί χρονιές έχει αποφύγει άνετα τον υποβιβασμό και πλασάρεται εντός της πρώτης εξάδας, ο πήχης δεν ανεβαίνει και ο στόχος της για φέτος αποτελεί η παραμονή στην κατηγορία.

Bet365
Βαθμολογία
9.3/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
Παγκόσμιο brand name
check_3c
Ανταγωνιστικές αποδόσεις
check_3c
Υψηλά όρια στοιχηματισμού
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΒΟΛΦΣΜΠΕΡΓΚΕΡ

Ιδανικά, η Βόλφσμπεργκερ θα ήθελε να ξεχάσει τη χρονιά που πραγματοποίησε πέρυσι. Η επιλογή της να κινηθεί σε πιο εναλλακτικές λύσεις, δεν της βγήκε σε καμία περίπτωση. Αποκλείστηκε πρόωρα στην Ευρώπη, ενώ καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν στην Μπουντεσλίγκα ήταν μετριότατη και δεν ανέβηκε ποτέ πάνω από την 7η θέση. Στην κανονική διάρκεια τερμάτισε 9η, κρατώντας κάπως τα προσχήματα στα πλέι-άουτ, όπου με μία ήττα σε 10 αγωνιστικές, κατετάγη 7η. Έπαιξε στον 1ο γύρο των μπαράζ Ευρώπης, όμως έχασε στην παράταση από την Αούστρια Λουστενάου (2-1) και δεν μπόρεσε να διεκδικήσει το εισιτήριο για τα προκριματικά του Κόνφερενς Λιγκ. Προσπάθησε να τη βάλει στον σωστό δρόμο ο Μάνφρεντ Σμιντ, ο οποίος μεσούσης της σεζόν (6/3), αντικατέστησε τον Ρόμπιντ Ντουτ στην τεχνική ηγεσία και στα 13 ματς που ηγήθηκε, είχε ρεκόρ 6-4-3.

Έπαιξε φιλικά κόντρα σε Βέλντεν (3-0), Λέομπεν (1-2), Ζίλινα (2-2), Ντεμπρετσένι (1-0) και Αλ Χιλάλ (1-2). Σημαντικές οι προσθήκες των Κένεντι (Α, 24/0, Ρέγκενσμπουργκ), Ρίντερ (Μ, 26/6, Αούστρια Κλάγκενφουρτ), Ζάμπιτζερ (Ε, 24/5, Λίντσερ) και Αλτουνασβίλι (Μ, 23/1, Ντινάμο Μπατούμι). Απέκτησε με τη μορφή δανεισμού τους Τσίμερμαν (Ε, 35/8, Ραπίντ Βιέννης) και Ίμπερτσμπεργκερ (Α, 22/0, Σάλτσμπουργκ). Πλήγμα η αποχώρηση του Τάφερνερ (Μ, 33/0). Αποδέσμευσε τους Βίζινγκερ (Ε, 19/3) και Βέργο (Ε, 16/1), έληξαν οι δανεισμοί των Μαλόουν (Ε, 29/9) και Όερμαν (Α, 16/0), από Άουγκσμπουργκ και Μπόχουμ αντίστοιχα. Κάλυψε τα κενά της και δείχνει ικανή να επιστρέψει στις ευρωπαϊκές θέσεις.

ΤΙΡΟΛ

Αν και αποδεκατισμένη, συγκριτικά με τις δύο προηγούμενες σεζόν, όπου έφτασε μία «ανάσα» από την ευρωπαϊκή συμμετοχή, η Τιρόλ στάθηκε στο ύψος της και τη χρονιά που μας πέρασε. Βρήκε μία σχετική σταθερότητα στις αρχές του δεύτερου μισού και παρά το κακό κλείσιμο της κανονικής περιόδου (1Ι-4Η), τερμάτισε 7η. Συνέχισε στις μέτριες εμφανίσεις και στα πλέι-άουτ, κέρδισε μονάχα δύο ματς και μοιραία έπεσε στην 9η θέση. Δεν υπήρχε περίπτωση να αλλάξει κάτι στην τεχνική της ηγεσία, ο Τόμας Ζίλμπερμπεργκερ συμπλήρωσε αισίως 10 χρόνια στον πάγκο της. Κλιμακωτής δυσκολίας οι φιλικές αναμετρήσεις της με Χίπαχ (12-0), Τσίλερταλ-Άουσβαλ (3-1), Γιάμπλονετς (1-2), ΤΣΣΚΑ Σόφιας (1-2) και Σαντχάουζεν (2-1).

Προτίμησε να ενισχυθεί με δανεικούς, πήρε τους Μπούκσα (Ε, 30/9), Πρέλετς (Ε, 31/6) και Κρόνμπεργκερ (Ε, 23/1), από Τζένοα, Κάλιαρι και Στουρμ Γκρατς αντίστοιχα. Απέκτησε τον Στέισκαλ (Τ, 0/0) από τη Ζάλτσμπουργκ. Τέλος το «πολυεργαλείο» Ρόγκελι (Μ, 31/3), όπως και ο Ρινάλντι (Ε, 14/3). Επέστρεψαν στις ομάδες τους οι δανεικοί Ζάμπιτζερ (Ε, 24/5) και Πρίκα (32/8), όντας αμφότεροι κομβικοί παίκτες για εκείνη. Αναμένουμε μία ανάλογη πορεία με την περυσινή. Ρισκάρει με την επιλογή νεαρών παικτών για την ενίσχυσή της, όμως έχει τα φόντα για να μείνει στην κατηγορία. Για κάτι παραπάνω, δεν είναι.

ΑΟΥΣΤΡΙΑ ΛΟΥΣΤΕΝΑΟΥ

Αν και για πολλούς φάνταζε το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό, η Αούστρια Λουστενάου πήγε κόντρα στα προγνωστικά και πραγματοποιώντας μία εξαιρετική -για τα δεδομένα της- πορεία, εξασφάλισε με άνεση την παραμονή της στην Μπουντεσλίγκα. Έφτασε μία «ανάσα» από την είσοδό της στο top-6, είχε μόλις δύο ήττες στα πλέι-αουτ και μετά την 8η θέση που κατέλαβε, κέρδισε τη Βόλφσμπεργκερ (2-1) στον 1ο γύρο των ευρωπαϊκών μπαράζ, για να χάσει την έξοδο στο Κόνφερενς Λιγκ σε διπλούς αγώνες με την Αούστρια Βιέννης (1-1 εντός, 5-0 εκτός). Έκανε «θαύματα» ο Μάρκους Μάντερ, με ένα ρόστερ που δεν είναι επιπέδου Α’ Κατηγορίας.

Επέλεξε να δώσει δυνατά φιλικά απέναντι σε Γκρασχόπερς (1-2), Σεν Γκάλεν (2-1), Ζανκτ Πάουλι (1-7), Ντόρνμπιρνερ (5-0) και Χόλσταϊν Κίελ (1-6). Προβληματίζει μεταγραφικά, μοναδική ουσιαστική προσθήκη αυτή του Μέτζλερ (Α, 31/1, Άλταχ), όπως και του Ντιαλό (Α, 6/2), ως δανεικό από την Κλερμόν. Επέκτεινε τον δανεισμό του Ράιν (Μ, 23/0, Μπάγερν).Την ίδια στιγμή, έχει χάσει τη… μισή ομάδα. Παρελθόν οι κομβικοί Ουγκονέ (Α, 34/1), Γκενούς (Α, 32/1), Σεκουά (Ε, 21/3) και Άντριελ (Μ, 23/2). Ολοκληρώθηκε ο δανεισμός των Μότικα (Ε, 18/1, Ερυθρός Αστέρας), Ντιαμπί (ΜΕ, 25/4, Κλερμόν), Τιρκμέν (Μ, 33/0, Κλερμόν). Από τον Νοέμβρη και μετά θα… ξεσπιτωθεί λόγω ανακαίνισης και θα παίξει στο «ImmoAgentur Stadion», στο Μπρέγκεντς. Με αυτή την ομάδα που έχει τη δεδομένη χρονική στιγμή, δεν μπορεί να μείνει στην κατηγορία. Έχει αποδυναμωθεί πολύ. Αν ενισχυθεί, ίσως έχει ελπίδες. Υπάρχει και το «know how» από πέρυσι. Ειδάλλως έχει σοβαρό πρόβλημα.

Betsson
Βαθμολογία
8.7/10
☆☆☆☆☆
★★★★★
check_3c
ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ προσφορά*
check_3c
Cash Out* & Bet Builder*
check_3c
Εξελιγμένο mobile app
ΕΕΕΠ | 21+
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

ΧΑΡΤΜΠΕΡΓΚ

Η Χάρτμπεργκ είχε πέρυσι την ποιότητα για να παραμείνει στην κατηγορία και τα κατάφερε. Ιδανικά θα ήθελε να το κάνει με μεγαλύτερη άνεση, εντούτοις η πορεία της στην κανονική διάρκεια, η οποία ήταν αρκετά κακή, με πολλές ήττες, δεν της το επέτρεψε. Σοβαρεύτηκε στα πλέι-άουτ, σημείωσε τέσσερις νίκες, μία λιγότερη δηλαδή από αυτές που πήρε σε 22 αγωνιστικές και εν τέλει τερμάτισε στο +10 από τη 12η θέση και τον υποβιβασμό. Ψήφο εμπιστοσύνης πήρε ο Μάρκους Σοπ, που υπέγραψε νέο τριετές συμβόλαιο. Χρειάστηκε τον χρόνο του μετά την πρόσληψή του στις αρχές Δεκέμβρη, όμως εκεί που η μπάλα «έκαιγε» και η ομάδα χρειαζόταν βαθμούς, τους πήρε και την έσωσε.

Εν μέσω προετοιμασίας έπαιξε με Γκλάισντορφ (1-1), ΓΚΑΚ (0-0), Νυρεμβέργη (2-2) Λέομπεν (0-0), Πολίσια (2-3) και δις με Μπλάκμπερν (0-6, 1-4). Μετά τον επιτυχημένο δανεισμό του την περασμένη σεζόν, αγόρασε έναντι 300.000 ευρώ από τη Ρόμα τον Προβιντένσε (Ε, 21/6). Στη «φαρέτρα» της προσέθεσε τον Κομπός (Α, 27/1, Στουρμ Γκρατς), όπως και τον Πρόκοπ (ΜΕ, 18/4), που στο δεύτερο μισό της σεζόν αγωνίστηκε σε αυτή ως δανεικός από την Γκόριτσα. Επιθετικά ενισχύθηκε περαιτέρω με τον Λανγκ (Ε, 36/10, δανεικός από Στουρμ Γκρατς). Δανείστηκε και τον Μπόουατ (Α) από τη Φούλαμ. Σημαντικές οι αποχωρήσεις των Χόρβατ (Μ, 26/1), Φάντινγκερ (ΜΕ, 32/2), Τάντιτς (Ε, 28/7) και Σόνλαϊτνερ (Α, 22/1). Έληξε ο δανεισμός των Αβιντάι (ΜΕ, 17/7, Ζυρίχη), Σανγκαρέ (ΜΕ, 15/2, Σάλτσμπουργκ) και Κρίβιακ (Ε, 32/2, Ντόρντρεχτ). «Μυστήριο τρένο» η φετινή Χάρτμπεργκ. Κράτησε παίκτες, της έφυγαν κάποιοι βασικοί, πήρε και κάποιους νέους. Αισίως στην πέμπτη σερί χρονιά στην Μπουντεσλίγκα, προσδοκά να γίνουν έξι.

ΑΛΤΑΧ

Με πολύ άγχος ολοκληρώθηκε η περασμένη σεζόν για την Άλταχ. Σταθερά κακή καθ’ όλη τη διάρκεια της Μπουντεσλίγκα, με αρκετά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Αν δεν υπήρχαν τα πλέι-άουτ, θα είχε υποβιβαστεί, καθώς ολοκλήρωσε την κανονική διάρκεια στην τελευταία θέση της βαθμολογίας. Συγκέντρωσε 11 βαθμούς στο «μίνι» πρωτάθλημα που ακολούθησε και εν τέλει έσωσε τη χρονιά. Δεν της βγήκε το «πείραμα» με τον Κλόζε, τον οποίο έδιωξε στα τέλη Μαρτίου. Την ανέλαβε ένας παλιός γνώριμος, ο Κλάους Σμιντ και της εξασφάλισε την παραμονή της. Δεν θα είναι όμως και αυτός που θα ηγηθεί της προσπάθειάς της ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, με τον Γίαχιμ Στάντφεστ, μέχρι πρότινος βοηθό προπονητή της, να παίρνει τα «κλειδιά», σε μία απόφαση-ρίσκο.

Είχε φιλικές αναμετρήσεις με Μεκενμπόιρεν (6-0), Λουκέρνη (0-2), Χόμπουργκ (2-1) και Ααρού (1-0). «Χάιλαϊτ» αυτό με τη Βιγιαρεάλ (0-3). Ολικό λίφτινγκ στο ρόστερ της, πήρε τους Καϊμπά (ΜΕ, Κότον Σπορτ), Γκεμπάουερ (Ε, 19/1, Μπίλεφελντ), Στογιάνοβιτς (Τ, 16/0, Ρέγκενσμπουργκ), Φάντινγκερ (ΜΕ, 32/2, Χάρτμπεργκ), Σουλτζενάουερ (Τ, 2/0, Στουρμ Γκρατς), Λουκάσεβιτς (Α, 22/0, Αντμίρα Βάκερ) και τον Ρέινερ (Α, 15/2, Πιάστ Γκλίβιτσε) ως δανεικό. Έχασε τον βασικό της Κάσαλι (Τ, 24/0) που πήγε στην Μπράουνσβαϊγκ. Τέλος και οι Μέτζλερ (Α, 31/1), Χάουντουμ (ΜΕ, 28/0), Κάσαλι (Τ, 24/0), Τούρνβαλντ (Α, 22/0), Ταρταρότι (19/1), όπως και οι δανεικοί Μπάλιτς (Ε, 19/0, Λίντσερ), Χέρολντ (Α, 15/0, Καρλσρούη) και Λάζετιτς (Ε, 10/0, Μίλαν). Ερωτηματικό η επιλογή του προπονητή, που είναι άπειρος, τη στιγμή που οι αλλαγές στο έμψυχο δυναμικό είναι αρκετές. Παίζει με τη φλόγα… Θα δώσει γενναία μάχη για την παραμονή.

ΜΠΛΑΟΥ ΒΑΪΣ ΛΙΝΤΣ

Για πρώτη φορά στη σύντομη ιστορία της (ιδρύθηκε το 1997), η Μπλάου Βάις Λιντς θα αγωνιστεί στα «σαλόνια» της αυστριακής Μπουντεσλίγκα. Η άνοδός της ήρθε δραματικά και επετεύχθη μόλις την τελευταία αγωνιστική, με την ίδια να κερδίζει με ανατροπή τη Στουρμ Γκρατς Β’ (2-1), τη στιγμή που η Γκράτσερ, ομάδα που βρισκόταν στην κορυφή, «κόλλησε» στο 1-1 με την αδιάφορη Ντόρνμπερν. Έτσι λοιπόν την ξεπέρασε κατά έναν βαθμό στη βαθμολογία και προβιβάστηκε. Δεν είναι η πρώτη φορά που το καταφέρνει, εντούτοις τη σεζόν 2020/21, δεν κατέθεσε πλήρη φάκελο για την αδειοδότησή της, με αποτέλεσμα να κατακτήσει τον τίτλο, αλλά να παραμείνει στην Τσβάιτε Λίγκα. «Αρχιτέκτονας» αυτής της προσπάθειας, ο Γκέραλντ Σάιμπλενερ, που βρίσκεται στον πάγκο της από τον Ιούλιο του 2021. Στα φιλικά προετοιμασίας αντιμετώπισε κυρίως ασθενείς αντιπάλους: Γκαλνοϊκίρχεν (6-0), Πιχλ (10-0), Φερστ Βιέννης (0-2) και Αμστέτεν (1-1). Στην πρόβα τζενεράλε έχασε από την Αϊντχόφεν (1-2).

Για νεοφώτιστη, δεν έχει ενισχυθεί πολύ. Υπέγραψε παίκτες με συμμετοχές στις ομάδες τους, όπως οι Χάουντουμ (Μ, 28/0, Άλταχ), Ντόμπρας (ΜΕ, 38/2, Βαντούζ), Πάσιτς (Α, 28/2, Βόρβερτς Στέιρ) και Φάιερταγκ (Ε, 29/15, Αμστέτεν). Πήρε και τους νεαρούς Σαντλ (Α, 1/0, Χάρτμπεργκ), Νος (ΜΕ, 23/6, Γκλάντμπαχ Β’) και Ιμπραχίμι (Ε, 2/0, Λειψία). Δανείστηκε τον ταλαντούχο Χόφερ (Μ, 34/4) από τη Σάλτσμπουργκ. Μεγάλες απώλειες αυτές των Σάινλτ (ΜΕ, 29/14) και Μαγιούλου (Ε, 33/12), που μετακόμισαν στη Ραπίντ Βιέννης. Αποσύρθηκε ο Σέσβεντερ (Α, 17/1), που ανέλαβε το πόσο του Αθλητικού Διευθυντή. Ζόρικη η κατάσταση. Έφαγε και 20.000 ευρώ πρόστιμο για... ατασθαλία του παρελθόντος αναφορικά με ένα συμβόλαιο. Οι προσθήκες της δεν εμπνέουν, τουλάχιστον έχει μία σταθερότητα στην τεχνική ηγεσία και νέο γήπεδο. Δύσκολο το έργο της. Θα παλέψει ωστόσο.

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος

ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ

Περισσότερα άρθρα
kipello_icon
Top Στοιχηματικές
λογότυπο Stoiximan
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.5
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Pamestoixima.gr
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Novibet
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.1
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bwin
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.2
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Betsson
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Fonbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.6
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Bet365
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
9.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Netbet
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.7
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
λογότυπο Interwetten
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
☆☆☆☆☆
★★★★★
8.3
ΕΕΕΠ | 21+ | ΠΑΙΞΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ
Stoiximan
Pamestoixima.gr
Novibet
Bwin
Betsson
Fonbet
Bet365
Netbet
Betshop
Sportingbet
Απόδοση Stoiximan
Απόδοση Pamestoixima.gr
Απόδοση Novibet
Απόδοση Bwin
Απόδοση Betsson
Απόδοση Fonbet
Απόδοση Bet365
Απόδοση Netbet
Απόδοση Betshop
Απόδοση Sportingbet
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση
Υψηλότερη απόδοση